Arbetsplan Väg 76 förbi Norrtälje, Norrtälje kommun, Stockholms län, objektnr

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Arbetsplan Väg 76 förbi Norrtälje, Norrtälje kommun, Stockholms län, objektnr 84 42710"

Transkript

1 Vägverket Region Stockholm Solna Sundbybergsvägen 1 vagverket.sto@vv.se Telefon: Fax: Texttelefon: Christina Eklööf Avdelning Väg och Trafik norr christina.ekloof@vv.se Direkt: Mobil: SAMRÅDSREDOGÖRELSE Datum: Beteckning: PP30A 2005:608 Arbetsplan Väg 76 förbi Norrtälje, Norrtälje kommun, Stockholms län, objektnr Norrtälje kommun Framför två synpunkter: 1. att ingen gång- och cykelväg (gc-väg) kommer att anordnas på bron utan menar att den går (konstig formulering) att hantera på markplanet i anslutning till befintligt gc-nät 2. att det bör finnas en anslutning från Vätövägens förlängning till planerat verksamhetsområde norr om denna. Vägverket kan gå med på att gc-vägen på bron över Norrtäljeån tas bort ur planen under förutsättning att kommunen redovisar och säkerställer att en alternativ gc-väg byggs, som uppfyller samma funktion och har samma standard i fråga om exempelvis tillgänglighet för funktionshindrade. Det finns inget som förhindrar att Vätövägens förlängning kompletteras med en anslutning till verksamhetsområdet norr om Vätövägens förlängning, under förutsättning att anslutningen läggs på ett sådant avstånd till korsningen med Västra vägen att man inte kan få trafikkonsekvenser på Västra vägen t ex köbildning. Detta hanteras lämpligen i samband med kommunens detaljplan alternativt i samband med detaljplanen för verksamhetsområdet som är under upprättande PP30A 2005:608 1(12)

2 Locum Påpekar att den nya angöringen till Norrtälje sjukhus via Esplanaden kommer att bli en viktig länk till sjukhuset. Framför vidare att tillkomsten av vägen också kommer att öka framkomligheten i Norrtälje, vilket kommer att gynna transporterna till Norrtälje sjukhus. De är vidare angelägna om att delta i utformningen av västra delen av sjukhusområdet för att skapa goda förutsättningar för sjukvårdens verksamhet idag och i framtiden. Locum och även Norrtälje kommun i egenskap av lagfaren fastighetsägare kommer att ges möjlighet att delta i samband med att bygghandlingen upprättas.. Ok:s distriktsråd 16, Norrtälje Rimbo Anser att utställt förslag inte motsvarar deras och definitivt inte heller OKQ8:s förväntningar på skälig hänsyn till den verksamhet som Ok i Norrtälje utvecklat alltsedan 70-talets mitt. Ställer krav att det utställda förslaget ändras i överenskommelse med alternativ 2, i utredningen om södra infarten, daterad och kompletterad Alternativ 2 innebär att Stockholmsvägen ansluts till Västra vägen ca 100 m söder om förstudiens förslag. Efter detaljplanens samråd och arbetsplanens markägarsammanträde har Vägverket och kommunen kommit överens om att ändra trafiklösningen vid södra infarten radikalt. Det innebär att cirkulationen vid väg 76 (Västra vägen)/stockholmsvägen flyttas ca 300 m söderut. Till cirkulationen ansluts förutom väg 76, Stockholmsvägen och väg 276 Kustvägen via ny väg söder om Kv Motormannen samt ny anslutning mot Nordrona. Föreslagna förändringar av trafiklösningen vid södra infarten innebär att önskemålet från OK:s distriktsråd 16 i hög grad kan tillgodoses. En enkelriktad bussväg anläggs som avfart från Västra vägen ned till Stockholmsvägen norr om den planerade pendlarparkeringen PP30A 2005:608 2(12)

3 Trafiklösningen medför betydande fördelar. Infarten till Norrtälje blir tydligare. Väg 276 ansluts till Västra vägen utanför tätorten. Infarten till Nordrona flyttas söderut, vilket innebär en funktionell trafikförsörjning för Campus Roslagen. Kollektivtrafiken kan ordnas på ett funktionellt sätt. Arbetsgruppen Grossgärdet och Västra Esplanaden Inleder med att Vägverket och kommunen inte har tagit åt sig av den starka kritik som framförts under våren Västra vägen kommer att medföra en väsentligt sämre boendemiljö. Menar att presenterat förslag är en dålig kompromiss för att få en tillfredsställande förbifart samtidigt som man försöker lösa kommunens lokala gatuproblem med en ny genomfartsled. Ställer sig tveksam till att det ska vara gång/cykelbana bredvid körbanan eftersom den gör bron bredare än vad den skulle behöva vara. Gång- och cykelbana över ån finns redan på två nära varandra liggande passager i området. Menar vidare att det måste åligga Vägverket att ge kommunen rimliga förutsättningar för bullerskyddsåtgärder. Begär: att i första hand möjligheten till en västligare dragning av vägen väster om Grossgärdesberget utreds ännu en gång samt att en mer utförlig redogörelse för hur mycket mer sprängning ett sådant alternativ skulle innebära, att i andra hand inte ansluta Esplanaden till Västra vägen, att en övergång mellan övre delen av Lännagatan till berget på andra sidan vägen, utredning över vilka konsekvenser ett affärscentrum vid Flygfyren får för Västra vägen samt redogöra för hur och var mätningar över fordonstrafik på Västra Esplanaden utförts. Vägens principiella läge har utretts bl a 1997 och I förstudien från 2002 konstateras att Västra vägen i bergtunnel har studerats men förkastats. Det stämmer att det blir mindre kvantitet sprängsten om man väljer alternativet med bergtunnel. Dock tillkommer andra kostnader och skillnaden i vägutredningen var ca 20 mnkr till bergtunnelalternativets nackdel. Bergtunnelalternativet medför dessutom att närområdet Vargheden styckas upp betydligt mer än liggande förslag samt att intrånget i rekreationsområdet blir större både visuellt men även bullerspridningsmässigt. Vägverket anser sammanfattningsvis att vinsterna inte överstiger nackdelarna. Inställningen i denna fråga har sålunda fattats efter omfattande utredningar, varför redovisat läge ligger fast PP30A 2005:608 3(12)

4 Det kan tilläggas att en västligare sträckning enbart som förbifart över sjön Lommaren, utan kontakt med stadens vägnät, vare sig är samhällsekonomiskt lönsam eller tillgodoser stadens trafikbehov. Esplanadens anslutning till Västra vägen är primärt för att öka tillgängligheten till Norrtälje sjukhus. Ytterligare en anslutning till Nordronaområdet skapar också bättre förutsättningar för en omfördelning av Nordronatrafiken. Slangräkning har utförts på Esplanaden mellan Smedjegatan och Sveagatan, beställare var kommunen. Det är tekniskt möjligt att anordna en planskild övergång mellan övre delen av Lännagatan till berget på andra sidan vägen, om behov finns. För att övergången ska komma till stånd krävs att det finns en finansiering. Den kapacitet som Västra vägen erbjuder kommer att klara de trafikkonsekvenserna som en utbyggnad vid Flygfyren (utökat affärscentrum inom flygfältsområdet) medför. Utbyggnadens trafikpåverkan på Stockholmsvägen kommer att hanteras och beskrivas inom ramen för det detaljplanerabete som pågår. Bostadsrättsföreningen Sandkilen Förkastar Vägverkets förslag till arbetsplan och föreslår i stället att en arbetsplan för bergtunnelalternativet från vägutredningen 1997 snarast utarbetas, med följande motiv: skapas ingen barriär mellan Grossgärdet och Nordrona, möjliggör att Vårdskogen blir kvar, naturområdet (tallskogen) vid Lommarbergets östra sida sparas, boende vid Lännagatan och Esplanaden kommer längre ifrån Västra vägen, bergtunnelalternativet innebär väsentligt mindre sprängstensmassor ( m 3 mot m 3 ), estetisk mer tilltalande, erfordras vägbank enbart på norra sidan om bron, utsikten mot Lommaren kommer att ge vägtrafikanterna ett positivt visuellt intryck, bron över ån och sträckningen över Vargheden kommer längre ifrån bostäderna vid Sandkilen vilket innebär mindre buller, vibrationer och bättre luft, vid tunnelalternativet försvinner rondellanslutningen av Esplanaden vilket innebär att; Esplanaden måste förlängas och gå under Västra vägen mot Nordrona, trafik till/från sjukhuset kommer att nyttja den förlängda Esplanaden, PP30A 2005:608 4(12)

5 Esplanaden blir lokalgata mellan Nordrona och centrum, smittrafik mellan Västra vägen via Esplanaden mot Centrum/Flygfyren begränsas, trafikökningen på Esplanaden blir mindre, boende på Lännagatan och Esplanaden blir mindre störda av buller och avgaser, skolvägen för barn blir säkrare p g a att oönskad inoch utfartstrafik ej alstras, trafiken på Västra vägen flyter jämnare, sjukhusets behov av framtida markområden säkerställs, förlängningen av Esplanaden kan utföras för byggandet av Västra vägen vilket avlastar Stegelbäcksgatan. Förslaget till gc-bana utmed bron över Norrtälje ån innebär stora risker för skolbarn på väg till/från skolorna. De två gc-spångar som finns inom området är tillfylles. Anser att ytterligare en passage över eller under Västra vägen på delen Bryggårdsgärdet ska tillskapas, passage vid andra bostadsområden är avståndet till passage < 250 m. Påtalar vikten av att besiktningar utförs avseende sättningar och sprickbildning hos husen i Sandkilen dels innan arbetena med att Västra vägen påbörjas dels flera år efter att den tagits i bruk. Menar att det kommer att bli aktuellt med ljuddämpande åtgärder som isolerglasfönster och inglasning för att klara maxvärdet 70 db(a). Avslutar med att framförd trafik med jämn fart alstras mindre mängd avgaser, partiklar och buller än om trafiken p g a hinder måste bromsa in, växla och accelerera. Ytterligare ett motiv till varför rondellen vid Esplanden är förkastlig. I Sandkilen, där husen p g a förhöjda radonhalter har forcerad ventilation, känns det speciellt angeläget att få föroreningskällan så långt bort från huset som möjligt. Anser att kombinationen ökad partikelhalt och radon, vilket utgör en ökad hälsorisk, ej har belyst i MKB:n den omfattning som nämndes i vägutredningen från Se kommentar till Arbetsgruppen Grossgärdet och Västra Esplanadens skrivelse avseende bergtunnelalternaivet från Gc-banan utmed bron kommer att ersättas med en annan passage med motsvarande funktion över Norrtälje ån. Redovisas i kommunens detaljplan för Västra vägen PP30A 2005:608 5(12)

6 De hus där det finns risk för påverkan av vibrationer omnämns i MKB:n och kommer att utredas vidare i bygghandlingsskedet samt vid behov besiktigas före byggstart. För fastigheterna Vinkeln 5 och 6 föreslås att skärmning av uteplats och fönsteråtgärder utförs. Utmed Nedre Bryggårdsgärdet föreslås ett bullerskydd (längd 245 m med varierande skärmhöjd 1-1,8 m) längs Västra vägens östra sida för att klara gällande riktvärde om 55 db(a). Längs Esplanaden och Stegelbäcksgatan överskrids riktvärdena, men eventuella åtgärder ligger på kommunen som huvudman. Genomförd bullerutredning visar att riktvärdena för maxbuller enbart överskrids vid Vingelebacke och det gäller enbart fastigheter som planeras att lösas in och där inga åtgärder är föreslagna samt att överskridandet är mindre än det för ekvivalenta ljudnivåer. Med ledning av detta har den maximala ljudnivån bedömts som försumbar. Om inte fastigheterna inte löses in måste bullerskydden i Vingelbacke utökas. Boende i Sandkilen med balkonger mot Västra vägen får försämrad bullermiljö på sina balkonger men maxvärden för uteplats (70 db(a)) klaras och ekvivalentnivån 55 db(a). I vägutredningen påpekas att den forcerade ventilationen i Sandkilen skulle kunna bidra till en ökad partikelhalt i inomhusluften. Radon är partikelbundet och en ökning av partiklarna skulle alltså kunna öka hälsoriskerna. Miljömedicinsk expertis har inte varit inkopplad i arbetsplaneskedet. Enligt de rapporter från Socialstyrelsen och Institutet för miljömedicin som studerats är partiklars betydelse för inomhusluftens kvalitet oklar. Klart är att höga halter av partiklar i utomhusluft har samband med en rad hälsoproblem. Syftet med den forcerade ventilationen är att få ut radonet från husen. Man får in partiklar men ut radon. Vi har inte funnit någon forskning som visar på ett samband mellan partiklar som kommer in i husen via ventilationen, radon och ökad ohälsa. En tydlig koppling finns däremot mellan rökning och radon som innebär ökad cancerrisk. Diskussionen kring eventuellt ökad partikelhalt i inomhusluft och radon kan bara föras på en hypotetisk nivå. Vägverkets bedömning är att luften i Norrtälje är så bra att risken för ökad ohälsa på grund av inventilation av partiklar är försumbar. Institutet för miljömedicin har utarbetat så kallade lågrisknivåer för bensen och polycykliska aromatiska kolväten (PAH) samt förslag till lågrisknivåer för bl.a. partiklar. För bensen och PAH är lågrisknivån den nivå som vid livslång exponering beräknas ge högst ett extra cancerfall per invånare. För partiklar är lågrisknivån per dygn 30 µg/m 3 luft PP30A 2005:608 6(12)

7 Enligt beräkningarna av luftkvalitet ligger dygnsnivåerna av partiklar under 27 µg/m 3 luft, alltså under lågrisknivån. Utbyggnadsalternativet innebär en ökning av partikelhalten vid Sandkilen med som mest 10 procent vid de nordliga husen (Sandkilen 1) jämfört med nollalternativet. Skillnaden vid Sandkilen 2 är mindre än 5 procent. Minskad dubbdäcksanvändning och minskning av utsläpp av ultrafina partiklar från nya fordon gör att partikelhalterna i luften successivt minskar. Brf Vilan, Brf Vårsolen, Brf Väktaren, Brf Växlaren, Aktionsgruppen Gustaf Adolfs väg Hänvisar till att föreningarna tidigare påtalat olägenheten med en dragning av tilloch fråntrafiken till Nordrona via Stegelbäcksgatan. Utrymmet mellan fastigheterna och Nya kyrkogården är alltför smal för att tillåta bullerdämpande åtgärder, vilket bekräftades av en kommunrepresentant. Menar att utöver bullerstörningar finns det även bristfälliga mätningar av luftföroreningar inom boendeområdet. Påpekar att vissa fastigheter har sina balkonger orienterade mot nämnda gata samt att det vid tidigare trafikplanering för genomfartstrafik från Nordrona/LV 3 har varit aktuellt att lösa in vissa fastigheter utmed Stegelbäcksgatan p g a befarade bullerstörningar. För genomfartstrafiken på Stegelbäcksgatan finns andra alternativa lösningar t ex att en dragning genom skogsområdet fram till Regementsgatan och vidare till Stockholmsvägen. Denna dragning skulle nästan helt reducera miljöstörande buller och luftföroreningar för boende utmed Stegelbäcksgatan. Alternativt kan Stegelbäcksgatan upp till Nordrona byggas ut för enbart gång- cykel- och buss- samt utryckningstrafik. Övrig motorfordonstrafik kan med fördel ledas över via Albert Engströms gata mot rondellen vid södra infarten. Framför vidare att buller och luftföroreningarna utmed Gustaf Adolfs väg från Sportcentrum till Stockholmsvägen är betydande. En förlängning av Regementsgatan upp mot Flygfältet med anslutning till Gustaf Adolfs väg mellan Sportcentrum och Flygfyren skulle befria den nedre delen av Gustaf Adolfs väg som är närmast Stockholmsvägen från genomfartstrafik PP30A 2005:608 7(12)

8 Anser slutligen att informationen om trafikutvecklingen inom Grossgärdesområdet i samband med utbyggnaden av Västra vägen är för knapphändig och att dessa frågor bör belysas i en kommande miljökonsekvensbeskrivning rörande Västra vägen och dess av- och tillfarter. Kommunen är huvudman för såväl Stegelbäcksgatan som Regementsvägen och frågan har besvarats i den samrådsredogörelse som kommunen upprättat för detaljplanen för Västra vägen. Miljökonsekvensbeskrivningen är delvis kompletterad avseende trafikutvecklingen inom Grossgärdesområdet och sambandet med utbyggnaden av Västra vägen. Estuna södra byalag Framför att fler av de boende i deras byar har tagit del av förslaget och tycker att det är bra. Ber även om att få besked från Vägverket när gc-vägen mellan Norrtälje och Svanberga kommer att byggas. En enhällig kommunstyrelse har i januari 2006 beslutat att utbyggnaden av gc-vägen har prioritet 1. Påtalad gc-väg mellan Norrtälje och Svanberga rör ej detta projekt. Vägverket återkommer till byalaget i frågan. Privatperson (Mats Hellström m fl) Föreslår: att de boende i Vingelebacke får en direkt anslutning till Västra vägen, mitt för plåtslageriet, att hastighetsbegränsningen blir 50 km/tim före och efter anslutningen till Färsna, skulle även inkl direktanslutningen, se föregående punkt, att lokalgatan bör bli en kommunal väg i stället för en enskild eftersom den ej uppfyller kriterierna för att vara bidragsberättigad, att en större bas av fastigheter/villatomter skapas för att göra området mer attraktivt PP30A 2005:608 8(12)

9 Eftersom en sådan anslutning uppfyller inte Vägverkets standardkrav avseende bl a trafiksäkerhet, kommer tidigare lösning att vara oförändrad. Lokalgatan är i detaljplanen föreslagen som allmän plats d v s lokalgatan. Inom planen är kommunen huvudman för allmänplatsmark. Möjlighet till fler bostadsområden prövas av kommunen inom ramen för deras detaljplanearbete. Privatperson (Per Borisch) Ifrågasätter varför det ska behöva ta sådan tid, genomfarten i Norrtälje har väl tidvis varit ganska överbelastad de senaste 20 åren. I Stockholms län finns en stor mängd angelägna objekt och en begränsad medelstillsdelning samtidigt som planerings- och projekteringsprocessen tar relativt lång tid och en förutsättning för att objekten kommer till stånd är att dessa två delar samverkar. Privatperson (Lars Mellberg) Har skickat in ett förslag från dem som bor på Stegelbäcksgatan. Förslaget innebär att infartsvägen till Nordrona dras söder om Kyrkogården d v s in vid Vickningen samt fortsätta Regementsgatan upp till Nordrona, i st f den lite förändrade Stegelbäcksgatan upp till Nordrona. Anser att inskickat förslag inte innebär någon större skillnad vad gäller avstånd, och inga boende blir drabbade. Infarten kan ändras redan nu och man behöver inte vänta till Västra vägen byggs. Menar också att det redan nu är för mycket trafik på Stegelbäcksgatan (ca 4000 bilar/dygn), med Västra vägen utbyggt blir det ca bilar/dygn. Föreslår vidare att man bygger en rondell vid Bilelektro och Vickningen som kan kombineras med en infart till Flygfyren för deras tunga varutransporter och därigenom avlasta Gustav Adolfs väg PP30A 2005:608 9(12)

10 Kommunen är huvudman för Stegelbäcksgatan och frågan prövas inom ramen för kommunens detaljplan. Privatperson (anonym) Skickar in ett förslag på ny sträckning av Västra förbifarten Norrtälje. Enligt förslaget viker vägen av från E18 i höjd med Lommarsundet och fortsätter norrut väster om Skansberget och på västra kanten av Nordrona vidare över sjön Lommaren och via Sundet samt väster om sjön Ludden för att ansluta till nuvarande väg 76 i höjd med korsningen väg 76 och vägen till bl a Malsta. En förbifart utanför staden/tätorten uppfyller inte Vägverkets krav på samhällsekonomisk nytta och motsvarar inte heller kommunens behov av en stadsanknuten nord-sydlig förbindelse över Norrtälje ån. En förbifart utanför tätorten ger dessutom en relativt liten trafikavlastning på nuvarande genomfart,stockholmsvägen och Estunavägen. Privatperson (Siv Älmqvist) Framför att i Vigelsjö bor en stor del av Norrtälje stads befolkning, vilket motiverar att bullerskydd måste byggas även på den västra sidan av Västra vägen (över Bryggårdsgärdet). Detta eftersom de boendes miljö kommer att bli oerhört försämrad. Påpekar också att en förbifart värd namnet bara borde ha två anslutningar, en nordlig och en sydlig. Bullerberäkningar visar att något bullerskydd längs den västra sidan för att klara riktvärdena om 55 db(a) krävs inte. Däremot finns det längs denna sträcka en stödmur på ömse sidor om vägen. Privatperson (Börje Andersson) Anser att Västra vägen inte behövs, räcker med att man gör smärre justeringar av befintlig genomfart t ex bussfickor. Menar att redovisade problem är bara uppförstorade t ex avgasproblemen, ambulanstransporterna till sjukhuset PP30A 2005:608 10(12)

11 I alla fall bör den onödiga rondellen vid Esplanaden tas bort, då den enbart ställer till problem och en massa extra trafik. Anser vidare att bullerskydd ska byggas som skyddar Vigelsjö och att det finns möjligheter att passera vägen på fler ställen Bryggårdsgärdet än vad som är planerat. Avslutar med att han är helt emot byggandet av Västra vägen och han är inte ensam. Både Vägverket och kommunen bedömer att behovet av Västra vägen är stort m h t till trafiksäkerhet, framkomlighet och miljö samt att den är en förutsättning för kommunens möjlighet att exploatera. Esplanadens anslutning till Västra vägen är primärt för att öka tillgängligheten till Norrtälje sjukhus. Ytterligare en anslutning till Nordronaområdet skapar också bättre förutsättningar för en omfördelning av Nordronatrafiken. Privatperson (Aspelin) Ifrågasätter att man kan lägga Västra vägen vid skola, dagis och bostadshus. Den skulle kunna gå på sidan av Nordrona och över Lommaren, med bro eller tunnel som på andra håll. Menar att det är dåligt att boende i Vigelsjö ska behöva åka en omväg över Färsna för att komma hem. Förslaget är uselt. Se kommentar till Arbetsgruppen Grossgärdet och Västra Esplanadens och Börje Anderssons skrivelse avseende ett västligare alternativ (bergtunnelalternativ från 1997). Västra vägen erbjuder flera alternativ för boende i Vigelsjö; anslutningen vid Esplanden, Vätövägens förlängning samt södra respektive norra entrén. Vilket vägval som väljs kan vara avhängt dels om man har någon målpunkt längs vägen dels aktuell trafiksituation. Privatperson (Claes Skrifvars) Påpekar att man inte ska göra om samma misstag som i Västerås och Uppsala. Där har man fått problem med ytvatten och buller för boende PP30A 2005:608 11(12)

12 Föreslår i stället en annan sträckning Norrleden mellan Frötuna via Nordrona, Lommaren, Sundet och Fjällen samt med anslutningar i söder och norr. Nordronas blivande hyres- och villaboende behöver endast interna gator inom området och ingen motorväg genom bostadsområdet. Anser att Vägverket ska lära sig av hur andra städer löst omfarter. Anser dock att det finns behov av en bro över ån väster om sjukhuset för snabba transporter av olycksskadade samt övriga akuta sjukdomsfall. I sina kompletterande synpunkter framför han vidare att det inte behövs någon rondell vid Esplanaden och att det är ekonomiskt slöseri att bygga Västra vägen. Däremot behöver man en förbifart, Norrleden (se tidigare beskrivning). Vill man så kan man bygga en rondell på lämplig plats inom Nordronas gatunät. Då behöver man inte bygga vare sig någon ytterligare bro väster om sjukhuset eller rondellen på Estunavägen. Den infart som finns idag till stadens gatunät, duger. Se även kommentar i Arbetsgruppen för Grossgärdet och Västra Esplanadens och Börje Anderssons skrivelse avseende ett västligare alternativ (bergtunnelalternativ från 1997). Vägutredningen som upprättades 1997 och 1998 samt förstudien från 2002 har visat på att ytterligare en förbindelse behövs för att avlasta de centrala delarna av Norrtälje och för att på ett bra sätt kunna omhänderta tillkommande trafik från Nordronaområdet. Syftet med Västra vägen är att; minska risken för trafikolyckor, skapa förutsättningar för god framkomlighet genom Norrtälje tätort, förbättra förutsättningarna för arbetspendling med kollektivtrafik och minska dagens och framtida miljöförstörningar i centrala Norrtälje samt förbättra möjligheterna att ta om hand ev utsläpp från en olycka med farligt gods PP30A 2005:608 12(12)

Trafikverkets synpunkter. Trafikverkets synpunkter. Boende i Vibble

Trafikverkets synpunkter. Trafikverkets synpunkter. Boende i Vibble Sammanställning av inkomna synpunkter över förslag till vägplan för Väg 140/627 ny cirkulationsplats samt förlängning av gång- och cykelväg mot Nygårds Visby. TRV 2010/50466 Detta är en webbanpassad version

Läs mer

FÖRSTUDIERAPPORT Bålbroskogen i Rimbo tillfartsväg för motorfordon Gatu- och parkavdelningen

FÖRSTUDIERAPPORT Bålbroskogen i Rimbo tillfartsväg för motorfordon Gatu- och parkavdelningen Handläggare: Peter Sartorius Dnr: FÖRSTUDIERAPPORT Bålbroskogen i Rimbo tillfartsväg för motorfordon Gatu- och parkavdelningen 1. Bakgrund Gatu- och parkavdelningen har av Mark och exploateringsenheten

Läs mer

Nya bostäder i Diseröd

Nya bostäder i Diseröd Nya bostäder i Diseröd Tyfter 1:19 m fl, Kungälvs kommun Trafik- och bullerutredning 2012-10-31 ÅF Infrastructure AB, Kvarnbergsgatan 2, Box 1551 SE-401 51 Göteborg Telefon +46 10 505 00 00. Fax +46 10

Läs mer

Ljudnivå efter vägåtgärd inkl föreslagna bullerskyddsåtgärder (2025). Antagen fasaddämpning 25 db(a) Max ute vid uteplats. Max inne.

Ljudnivå efter vägåtgärd inkl föreslagna bullerskyddsåtgärder (2025). Antagen fasaddämpning 25 db(a) Max ute vid uteplats. Max inne. 1 (6) Arbetsplan för väg 76, förbi Norrtälje, Norrtälje kommun, Stockholms län Redovisade data i denna bullerredovisning baseras på ekvivalent ljudnivå, beräknad för Västra vägen prognosår 2025 med en

Läs mer

Norrtälje 2005-04-14 Samrådsmöte för dialog i Stora Aulan, Campus Roslagen.

Norrtälje 2005-04-14 Samrådsmöte för dialog i Stora Aulan, Campus Roslagen. Norrtälje 2005-04-14 Samrådsmöte för dialog i Stora Aulan, Campus Roslagen. MINNESANTECKNINGAR I aulan på Campus Roslagen samlades den 14 april Norrtäljebor och Vägverkets experter för ett möte i utökat

Läs mer

TILLÄGG TRAFIKUTREDNING, HEJANS LYCKA - KARLSKRONA KOMMUN RAPPORT

TILLÄGG TRAFIKUTREDNING, HEJANS LYCKA - KARLSKRONA KOMMUN RAPPORT TILLÄGG TRAFIKUTREDNING, HEJANS LYCKA - KARLSKRONA KOMMUN RAPPORT 2017-03-21 TILLÄGG TRAFIKUTREDNING TILLÄGG TRAFIKUTREDNING HEJANS LYCKA, KARLSKRONA KOMMUN 2017-03-21 KUND Karlskrona kommun KONSULT WSP

Läs mer

Program för detaljplan för NYA NORDKROKSVÄGEN i Vargön, Vänersborgs kommun. Upprättat i augusti Nya vägsträckningen

Program för detaljplan för NYA NORDKROKSVÄGEN i Vargön, Vänersborgs kommun. Upprättat i augusti Nya vägsträckningen Nya vägsträckningen Nya vägsträckningen I den slutliga utformningen av Nordkroksvägen flyttas plankorsningen närmare stationshuset Program för detaljplan för NYA NORDKROKSVÄGEN i Vargön, Vänersborgs kommun

Läs mer

Trafikutredning Ny vägdragning inom Skrea 2:39, Falkenberg

Trafikutredning Ny vägdragning inom Skrea 2:39, Falkenberg Beställare: FALKENBERGS KOMMUN Box 293 311 23 Falkenberg Beställarens representant: Sabina Uzelac Konsult: Uppdragsledare: Handläggare: Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Johanna Gervide Terese Salomonsson

Läs mer

Trafik vid utbyggnad av fritidsbostäder i Gussaröd 2.7

Trafik vid utbyggnad av fritidsbostäder i Gussaröd 2.7 RAPPORT 2009:56 VERSION 0.3 Trafik vid utbyggnad av fritidsbostäder i Gussaröd 2.7 - Tomelilla kommun Dokumentinformation Titel: Trafik vid utbyggnad av fritidsbostäder i Gussaröd 2:7 - Tomelilla kommun

Läs mer

VÄGUTREDNING VÄG 226 Vårsta - Flemingsberg

VÄGUTREDNING VÄG 226 Vårsta - Flemingsberg Publikation 2004:63 VÄGUTREDNING VÄG 226 Vårsta - Flemingsberg En utredning om utbyggnad av väg genom eller förbi Tullinge Underlag för dig som vill bidra med synpunkter på ovanstående vägutredning April

Läs mer

Bakgrund. Uppdraget. Genom: Tydligare vägvisning Attraktiv rastplats Pendlarparkering Tillgänglig och attraktiv genomfart

Bakgrund. Uppdraget. Genom: Tydligare vägvisning Attraktiv rastplats Pendlarparkering Tillgänglig och attraktiv genomfart Hofors genomfart Bakgrund Uppdraget Projektera för en genomfart med målsättningarna att: Förtydliga Hofors tätort och dess infarter Öka tillgängligheten för näringsidkare Skapa en inbjudande känsla för

Läs mer

PM ÄLTAVÄGEN - VÄG OCH TRAFIK

PM ÄLTAVÄGEN - VÄG OCH TRAFIK NACKA KOMMUN Förstudie Älta Centrum UPPDRAGSNUMMER 3730116000 MEDVERKANDE: JOHAN INGELSHED YLVA ALMQVIST Innehållsförteckning 1 Inledning 1 2 Befintliga Ältavägen och planerad bebyggelse 1 3 Korsningspunkter

Läs mer

28(65) 28(65) Fördjupad översiktsplan, Tanumshede

28(65) 28(65) Fördjupad översiktsplan, Tanumshede 28(65) 28(65) Fördjupad översiktsplan, Tanumshede Fördjupad översiktsplan, Tanumshede 29(65) TRAFIK Järnväg Cirka 2 km väster om Tanumshede ligger järnvägsstationen med tåg mot Strömstad samt Uddevalla/Göteborg.

Läs mer

PM FÖRPROJEKTERING GÅNG- OCH CYKELVÄG

PM FÖRPROJEKTERING GÅNG- OCH CYKELVÄG FÖRPROJEKTERING GÅNG-OCH CYKELVÄG, STRÄCKAN VERKEBÄCK - VÄSTERVIK Innehållsförteckning 1 Inledning 3 1.1 Bakgrund 3 1.2 Syfte 3 2 Förutsättningar 4 2.1 Gång- och cykelvägens standard 4 2.2 Grundläggningsförhållanden

Läs mer

TRAFIKUTREDNING NYTT VERKSAMHETSOMRÅDE I ROSERSBERG

TRAFIKUTREDNING NYTT VERKSAMHETSOMRÅDE I ROSERSBERG TRAFIKUTREDNING NYTT VERKSAMHETSOMRÅDE I ROSERSBERG 2012-10- INNEHÅLL Bakgrund och Syfte 3 Förutsättningar 3 Effekter av planerat verksamhetsområde 3 Framkomlighet 3 Alternativ 1 - anslutning till Skansvägen

Läs mer

FJÄRÅS MÅ 3:13 TRAFIKBULLERUTREDNING

FJÄRÅS MÅ 3:13 TRAFIKBULLERUTREDNING RAPPORT FJÄRÅS MÅ 3:13 TRAFIKBULLERUTREDNING 2016-04-28 UPPDRAG Nummer, Uppdragsnamn Titel på rapport: Fjärås Må 3:13 Trafikbullerutredning Status: Slutrapport Datum: 2016-04-28 MEDVERKANDE Beställare:

Läs mer

Detaljplan för Del av BOGESUND 1:177 m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län

Detaljplan för Del av BOGESUND 1:177 m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län Detaljplan för Del av BOGESUND 1:177 m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län Enkelt planförfarande enl 5 kap 28 PBL Upprättad den 17 juli 2006 MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET Dnr:

Läs mer

Detaljplan för Tyfter i Diseröd Kungälv. Bullerutredning

Detaljplan för Tyfter i Diseröd Kungälv. Bullerutredning Handläggare Ohlsson Perry Tel +46105058438 Mobil +46701847438 Fax +46105053009 johan.hassel@afconsult.com RAPPORT 1 (7) Datum Kungälvs kommun Nämndhuset 442 81 Kungälv Uppdragsnr 577009 Detaljplan för

Läs mer

PM TRAFIKUTREDNING TOMTEBOVÄGEN

PM TRAFIKUTREDNING TOMTEBOVÄGEN UPPDRAG Coop Tomtebo UPPDRAGSNUMMER 2433490000 UPPDRAGSLEDARE Krister Johansson, HIFAB UPPRÄTTAD AV Katarina Lindberg DATUM 10-05 Bakgrund och syfte Coop AB planerar att etablera en ny butik på en i dagsläget

Läs mer

PM Trafik. Södra Årby. Tyréns - Arvid Gentele 1(13) Uppdragsnr: Rapportnr: Rev (): l tl t t\ut d i \T é T fik PM k t LGS d

PM Trafik. Södra Årby. Tyréns - Arvid Gentele 1(13) Uppdragsnr: Rapportnr: Rev (): l tl t t\ut d i \T é T fik PM k t LGS d 1(13) PM Trafik Södra Årby 20111031 Tyréns - Arvid Gentele 2(13) Inledning En ny stadsdel, Södra Årby, planeras i anslutning till Läggesta station. Området omfattar bostäder, verksamheter och samhällsservice.

Läs mer

Kävlinge kommun Trafikplats Hofterup Idéstudie 2007

Kävlinge kommun Trafikplats Hofterup Idéstudie 2007 Kävlinge kommun Trafikplats Hofterup Idéstudie 2007 2007-12 Jan Rafstedt AB INNEHÅLL 1. BAKGRUND 1 2. UPPDRAGET 1 3. FÖRUTSÄTTNINGAR 1 4. TRAFIK 2 Trafikgenerering 3 5. STUDERADE LÖSNINGAR 4 Tpl Hofterup

Läs mer

TRAFIKUTREDNING BLÅSIPPAN

TRAFIKUTREDNING BLÅSIPPAN PM TRAFIKUTREDNING BLÅSIPPAN SLUTVERSION 2019-02-21 1 INLEDNING Tyréns har fått i uppdrag att genomföra en trafikutredning som syftar till att utreda vilka trafikomfördelningar föreslagna åtgärder kring

Läs mer

Nytt badhus i Norrtälje. Bullerutredning för detaljplan. Rapport nummer: r01 Datum: Box Norrtälje

Nytt badhus i Norrtälje. Bullerutredning för detaljplan. Rapport nummer: r01 Datum: Box Norrtälje Rapport nummer: 2011-088 r01 Datum: 2011-08-29 Nytt badhus i Norrtälje Bullerutredning för detaljplan L:\2011\2011-088 KS Nytt badhus i Norrtälje, Structor Samhällsprojekt AB\Rapporter\2011-088 r01.docx

Läs mer

2.8 TRAFIK. Smörhagen. Kornhagen. Kornhagen. Fjällbackavägen. Centrum. Fjällbackavägen. Kommande infart till norra samhället via Kornhagen-Smörhagen

2.8 TRAFIK. Smörhagen. Kornhagen. Kornhagen. Fjällbackavägen. Centrum. Fjällbackavägen. Kommande infart till norra samhället via Kornhagen-Smörhagen 32 (68) Fördjupad översiktsplan, Hamburgsund & Hamburgö 2.8 TRAFIK Vägar Huvudvägnätet i området består av Vägverkets väg 900 som är en genomfart söder ut, väg 905 från färjan mot Hökebacken samt vägarna

Läs mer

BULLERBERÄKNING. Samhällsbyggnadsförvaltningen FÖR DEL AV TÄLLE 45:1 M.FL., POSTPLAN LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN. Inledning

BULLERBERÄKNING. Samhällsbyggnadsförvaltningen FÖR DEL AV TÄLLE 45:1 M.FL., POSTPLAN LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN. Inledning BULLERBERÄKNING FÖR DEL AV TÄLLE 45:1 M.FL., POSTPLAN LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN Inledning I denna skrivelse och på bifogad karta och beräkning visas bullerberäkning gjord enligt Naturvårdsverkets

Läs mer

Ny framsida ska komma Marco! Inbjudan till samråd 22 februari Järnvägsplan utbyggnad till dubbelspår på Roslagsbanan sträckan Tibble Visinge

Ny framsida ska komma Marco! Inbjudan till samråd 22 februari Järnvägsplan utbyggnad till dubbelspår på Roslagsbanan sträckan Tibble Visinge Ny framsida ska komma Marco! Inbjudan till samråd 22 februari 2012 Järnvägsplan utbyggnad till dubbelspår på Roslagsbanan sträckan Tibble Visinge Bakgrund Roslagsbanan är en smalspårig järnväg för persontrafik

Läs mer

Detaljplan för del av Östra Torn 27:2 m.fl. (Trafikplats Ideon) i Lund godkännande PÄ 23/2014

Detaljplan för del av Östra Torn 27:2 m.fl. (Trafikplats Ideon) i Lund godkännande PÄ 23/2014 Stadsbyggnadskontoret TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) Planavdelningen Handläggare: Daniel Hansson Tele 046-359 44 05 E post daniel.hansson@lund.se Byggnadsnämnden i Lund Detaljplan för del av Östra Torn 27:2 m.fl.

Läs mer

VÄSTRA BÖKHULT TRAFIKBULLERUTREDNING

VÄSTRA BÖKHULT TRAFIKBULLERUTREDNING RAPPORT VÄSTRA BÖKHULT TRAFIKBULLERUTREDNING KONCEPT 2016-03-31 UPPDRAG 269277, Västra Bökhult, Älmhult - trafikbullerberäkning till detaljplan Titel på rapport: Västra Bökhult trafikbullerutredning Status:

Läs mer

Stig Karlsson Entreprenad Greby Bullerutredning, Detaljplan för GREBY 1:4 m. fl. i Grebbestad, Tanums kommun

Stig Karlsson Entreprenad Greby Bullerutredning, Detaljplan för GREBY 1:4 m. fl. i Grebbestad, Tanums kommun Handläggare Perry Ohlsson Tel +46 (0) 10 505 84 38 Mobil +46 (0) 701 84 74 38 perry.ohlsson@afconsult.com RAPPORT 1 (9) Datum Uppdragsnr 566646 Stig Karlsson Entreprenad Greby Greby 17 457 89 Grebbestad

Läs mer

Bullerutredning. Detaljplan Ekoby Saltängen Laxå Kommun Rev Datum: Beteckning: Bullerutredning Saltängen

Bullerutredning. Detaljplan Ekoby Saltängen Laxå Kommun Rev Datum: Beteckning: Bullerutredning Saltängen Bullerutredning Detaljplan Ekoby Laxå Kommun 2012-10-26 Rev 2012-11-21, Mark, miljö och anläggning Mathieu Boué Box 46, 171 11Solna, Akustikkonsult Besök: Svetsarvägen 24 mathieu.boue@vectura.se Växel:

Läs mer

Norrtälje 2005-05-09 Samrådsmöte för dialog i Folkets Hus

Norrtälje 2005-05-09 Samrådsmöte för dialog i Folkets Hus Norrtälje 2005-05-09 Samrådsmöte för dialog i Folkets Hus MINNESANTECKNINGAR På kvällen den 9 maj samlades Norrtäljebor och Vägverkets experter för ett möte i utökat samråd kring planeringen av utbyggnaden

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Nejlikan 19 och 20, del av Klippan 3:145 samt del av Klippan 3:117 i Klippans kommun, Skåne län.

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Nejlikan 19 och 20, del av Klippan 3:145 samt del av Klippan 3:117 i Klippans kommun, Skåne län. Dnr Detaljplan för Nejlikan 19 och 20, del av Klippan 3:145 samt del av Klippan 3:117 i Klippans kommun, Skåne län. SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning

Läs mer

E18 Norrtälje Kapellskär. Granskning av vägplan Information om större förändringar efter samråd

E18 Norrtälje Kapellskär. Granskning av vägplan Information om större förändringar efter samråd E8 Granskning av vägplan Information om större förändringar efter samråd E8 Trafikverket planerar för att bygga om E8 mellan och. Sträckan är cirka km lång, mycket olycksdrabbad och brister i såväl framkomlighet

Läs mer

Föreslagna bullerskyddsåtgärder för trafik år 2040 som avses utföras i arbetsplanen.

Föreslagna bullerskyddsåtgärder för trafik år 2040 som avses utföras i arbetsplanen. Väg 35 Åtvidaberg- Linköping, delen Sandtorpet- Hackefors, arbetsplan Uppdragsnr 106909 Bilaga till MKB 2012-12-04 Föreslagna er för trafik som avses utföras i arbetsplanen. I detta dokument redovisas

Läs mer

Väg 76 förbi Norrtälje etapp 2 Arbetsplan

Väg 76 förbi Norrtälje etapp 2 Arbetsplan Arbetsplan Bilaga PM åtagande förtydliganden av projektets åtaganden 2011-05-16 Rev C 2011-10-19 Dokumentinformation Objektnummer 101160 Objektnamn Arbetsplan Väg 76 förbi Norrtälje etapp 2 Filnamn Filtyp.doc

Läs mer

Projektbeskrivning Väg 222 Trafikplats Lugnet

Projektbeskrivning Väg 222 Trafikplats Lugnet Projektbeskrivning Väg 222 Trafikplats Lugnet Januari 2010 1(6) Innehållsförteckning 1. Bakgrund...3 2. Planerade åtgärder...3 3. Trafikflöden...5 4. Standard och vägsektion...5 5. Planeringsläge och tidplan...5

Läs mer

Inbjudan till samråd om Mälarbanans utbyggnad

Inbjudan till samråd om Mälarbanans utbyggnad Inbjudan till samråd om Mälarbanans utbyggnad Sträckan Huvudsta Duvbo genom Solna, Sundbyberg och Stockholm Välkommen! Mälarbanan ska byggas ut från två till fyra spår mellan Tomteboda och Kallhäll för

Läs mer

_ìääéêìíêéçåáåö=^ååéä î=twnq=

_ìääéêìíêéçåáåö=^ååéä î=twnq= Diarienummer 225/003.313-03 _ìääéêìíêéçåáåö^ååéä îtwnq OMMVJMUJNMIêÉîOMNMJMOJMU rqpqûiikfkd Landskrona stad Teknik- och stadsbyggnadskontoret 261 80 Landskrona Besöksadress Drottninggatan 7 Tfn 0418-47

Läs mer

BULLERUTREDNING Lilla Åsa 23:165, Taberg, Jönköpings kommun

BULLERUTREDNING Lilla Åsa 23:165, Taberg, Jönköpings kommun Förskola Bostäder Innehåll 1. Bakgrund... 1 2. Bullerberäkning... 2 2.1 Metod och förutsättningar... 2 2.2 Riktvärden... 2 3. Resultat... 4 4. Slutsats och föreslagna åtgärder... 5 4.1 Bostäder... 5 4.1

Läs mer

Kv Tornet 1 och 4, Norsborg. Botkyrka kommun Trafikbullerutredning för detaljplan

Kv Tornet 1 och 4, Norsborg. Botkyrka kommun Trafikbullerutredning för detaljplan Handläggare Åsa Lindkvist RAPPORT A 1 (7) Datum 2011-03-10 Revision 1: 2011-06-09 Uppdragsnr 562099 Tel 010-5056041 Bilagor: A01-A06 Mobil 070-1845741 Kristofer Uddén Fax 010-5051183 Botkyrka kommun asa.lindkvist@afconsult.com

Läs mer

Beställare: Skanska Nya Hem AB genom Per Ivarsson Antal sidor: 8. Handläggare: Johan Selleskog Datum:

Beställare: Skanska Nya Hem AB genom Per Ivarsson Antal sidor: 8. Handläggare: Johan Selleskog Datum: Rapport R080203 2rev5 Nya Hem AB genom Per Ivarsson Antal sidor: 8 Projekt: 080203 Handläggare: Johan Selleskog 2008-09-05 Kv Fältet 1, Solna Beräkning av förväntade ljudnivåer från vägtrafik 1 Projektbeskrivning

Läs mer

Svartå Strand, Mjölby kommun Trafikbullerutredning inför ny detaljplan

Svartå Strand, Mjölby kommun Trafikbullerutredning inför ny detaljplan 1 (5) Handläggare Datum Uppdragsnr 571462 2012-03-05 Tel 010-505 60 71 Bilagor: A01-A02 Mobil 070-184 57 71 Hanna Hammarlund Fax 010-505 11 83 Mjölby kommun lars.lindstrom@afconsult.com 595 80 Mjölby Uppdragsansvarig

Läs mer

PM Akustik - Bagartorp

PM Akustik - Bagartorp Sida: 1 av 7 PM Akustik - Bagartorp Utvärdering av trafikbullernivåer för alternativ 1 och 2 ACAD har på uppdrag av Besqab Projekt och Fastigheter AB beräknat trafikbullernivåer från väg- och spårtrafik

Läs mer

Detaljplan för del av fastigheterna Tälje 2:48 och Stenbocken 3 i Norrtälje stad Dnr: Ks: PLANBESKRIVNING

Detaljplan för del av fastigheterna Tälje 2:48 och Stenbocken 3 i Norrtälje stad Dnr: Ks: PLANBESKRIVNING SAMRÅDSFÖRSLAG 2010-06-04 ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt PBL 5:28 Detaljplan för del av fastigheterna Tälje 2:48 och Stenbocken 3 i Norrtälje stad Dnr: 10-10059.214 Ks: 10-509 PLANBESKRIVNING Röd markering

Läs mer

PM 2008-07-11 reviderad 2008-08-19 Västerås, Skälbymotet, buller

PM 2008-07-11 reviderad 2008-08-19 Västerås, Skälbymotet, buller 0080711 reviderad 0080819 Bullerutredning, Skälbymotet Västerås Bakgrund På uppdrag av Västerås stad har SWECO gjort en bullerutredning för Skälbymotet i Västerås. Bullerutredningen består av bullerberäkningar

Läs mer

Ylva Nilsson Tekniska kontoret, Täby kommun 183 80 Täby

Ylva Nilsson Tekniska kontoret, Täby kommun 183 80 Täby Uppdrag: 552771 Rapport: 552771 A Datum: 2010-03-16 Antal sidor: 6 Bilagor: 552771 A01 Gripsvall, Täby Trafikbullerutredning Uppdragsgivare: Täby kommun Ylva Nilsson Tekniska kontoret, Täby kommun 183

Läs mer

BERÄKNING AV TRAFIKFLÖDEN INOM SVARTÅ STRAND, MJÖLBY

BERÄKNING AV TRAFIKFLÖDEN INOM SVARTÅ STRAND, MJÖLBY PM BERÄKNING AV TRAFIKFLÖDEN INOM SVARTÅ STRAND, MJÖLBY SLUTRAPPORT 2013-12-16 Sammanfattning Det centrala området Svartå strand i Mjölby planeras genomgå en omvandling från verksamhetsområde till ett

Läs mer

Trafikutredning, Hälle Lider, Ljungskile I samband med planering av nya seniorbostäder.

Trafikutredning, Hälle Lider, Ljungskile I samband med planering av nya seniorbostäder. Trafikutredning, Hälle Lider, Ljungskile Beställare: Konsult: Uppdragsledare Handläggare Hälle Lider AB Husåsvägen 2 459 30 Ljungskile Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Maria Young Uppdragsnr: 102

Läs mer

Datum 2015-10-02. Genomgång, med avseende på trafikbuller för nyproduktion av ett vårdboende/boende och tre bostadshus.

Datum 2015-10-02. Genomgång, med avseende på trafikbuller för nyproduktion av ett vårdboende/boende och tre bostadshus. 709578 RAPPORT A 1 (8) Handläggare Samuel Tuvenlund Tel +46 (0) 10 505 52 13 Mobil +46 (0)70 184 74 85 Fax +46 10 505 00 10 samuel.tuvenlund@afconsult.com Datum 2015-10-02 Skanska Stefan Canderyd Vår referens

Läs mer

Lommarstranden i Norrtälje

Lommarstranden i Norrtälje Norrtälje kommun Lommarstranden i Norrtälje Trafikbullerutredning Uppdragsnr: 104 28 56 Version: 2 2017-10-18 Uppdragsgivare: Uppdragsgivarens kontaktperson: Konsult: Uppdragsledare: Teknikansvarig: Handläggare:

Läs mer

Yttrande Fördjupning av översiktsplanen för Trelleborgs stad 2025 Sammanfattning Trafikverket ser positivt på många delar av Fördjupning av

Yttrande Fördjupning av översiktsplanen för Trelleborgs stad 2025 Sammanfattning Trafikverket ser positivt på många delar av Fördjupning av Yttrande Fördjupning av översiktsplanen för Trelleborgs stad 2025 Sammanfattning Trafikverket ser positivt på många delar av Fördjupning av Översiktsplanen för Trelleborgs Stad 2025. Som tidigare gör kommunen

Läs mer

Bernström akustik. JM AB Kv Uttern, Norrtälje Redovisning av trafikbuller /12 Rev Inledning

Bernström akustik. JM AB Kv Uttern, Norrtälje Redovisning av trafikbuller /12 Rev Inledning 2013-06-06 1/12 JM AB Kv Uttern, Norrtälje Redovisning av trafikbuller 1 Inledning Nedan redovisas beräkning av trafikbuller för nybyggnad av bostäder inom kvarteret Uttern i Norrtälje kommun. Förslaget

Läs mer

Ny framsida ska komma Marco! Inbjudan till samråd 7 mars Järnvägsplan utbyggnad till dubbelspår på Roslagsbanan sträckan Täby kyrkby Kragstalund

Ny framsida ska komma Marco! Inbjudan till samråd 7 mars Järnvägsplan utbyggnad till dubbelspår på Roslagsbanan sträckan Täby kyrkby Kragstalund Ny framsida ska komma Marco! Inbjudan till samråd 7 mars 2012 Järnvägsplan utbyggnad till dubbelspår på Roslagsbanan sträckan Täby kyrkby Kragstalund Bakgrund Roslagsbanan är en smalspårig järnväg för

Läs mer

Cirkulationsplats vid Djupedals idrottsplats i Mölnlycke. Bullerutredning vägtrafik. Nya bostäder

Cirkulationsplats vid Djupedals idrottsplats i Mölnlycke. Bullerutredning vägtrafik. Nya bostäder Handläggare Hässel Johan Tel +400847 Mobil +4670184747 Fax +46 1 7747474 johan.hassel@afconsult.com RAPPORT 1 (14) Datum 01-01- Härryda Kommun André Berggren Planenheten 4 80 Mölnlycke Uppdragsnr 69847

Läs mer

AnnaKarin H Sjölén, Arkitekt SA Sjölén & Hansson Arkitekter. REVIDERAD (2) BULLERUTREDNING 2010-09-27 Sida 1 (5)

AnnaKarin H Sjölén, Arkitekt SA Sjölén & Hansson Arkitekter. REVIDERAD (2) BULLERUTREDNING 2010-09-27 Sida 1 (5) Sida 1 (5) AnnaKarin H Sjölén, Arkitekt SA Sjölén & Hansson Arkitekter Bullerberäkningar, Kviström planområde Underlag för detaljplan för bostadsområde, på fastigheten Kviström 1:17 m.fl. tas fram av arkitekterna

Läs mer

Kv Brännäset 9, Norrtälje Stad

Kv Brännäset 9, Norrtälje Stad PM01 1 (3) Handläggare Tel +46 (0)10 505 60 71 Mobil +46 (0)70 184 57 71 Fax +46 10 505 00 10 lars.e.lindstrom@afconsult.com Datum Magnus Fagerström Centrumfastigheter Kyrkogatan 11 761 30 Norrtälje Kv

Läs mer

RAPPORT Tollare - bullerutredning

RAPPORT Tollare - bullerutredning RAPPORT - bullerutredning 2009-10-05 Upprättad av: Lisa Granå RAPPORT - bullerutredning 2009-10-05 Kund Oskar Kurasz NCC Boende Konsult WSP Akustik Box 92093 120 07 Stockholm Besök: Lumaparksvägen 7 Tel:

Läs mer

Bullerutredning kv. Kronometern, Luleå

Bullerutredning kv. Kronometern, Luleå RAPPORT 582835-A 1 (8) Handläggare Jonas Aråker Tel +46 (0)10 505 85 16 Mobil +46 (0)73 184 11 17 Fax +46 920 148 58 Jonas.Araker@afconsult.com Datum 2013-03-07 Beställare MAF Arkitektkontor AB Storgatan

Läs mer

Remiss, skrivelse om att anpassa nya Slussen efter minskade trafikmängder

Remiss, skrivelse om att anpassa nya Slussen efter minskade trafikmängder STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2011-11-03 Handläggare: Martin Schröder Tfn 08-508 266 28 Till Stadsbyggnadsnämnden Remiss, skrivelse om att anpassa nya Slussen efter minskade trafikmängder

Läs mer

Kapacitetsutredning korsningen Ångbåtsvägen/Bryggavägen Ekerö kommun

Kapacitetsutredning korsningen Ångbåtsvägen/Bryggavägen Ekerö kommun Kapacitetsutredning korsningen Ångbåtsvägen/Bryggavägen Beställare: Box 205 178 23 Ekerö Beställarens representant: Emelie Greiff Konsult: Uppdragsledare Handläggare Norconsult AB Karl Grankvists väg 1A

Läs mer

Strömstad ny sporthall, Buller PM

Strömstad ny sporthall, Buller PM PM 04:0 Strömstad ny sporthall, Buller PM AB Strömstadslokaler. Strömstad Dokumentinformation Titel: Strömstad ny sporthall, Buller PM AB Strömstadslokaler, Strömstad Datum: 04-0-06 Uppdragsansvarig: Handläggare:

Läs mer

PM Väg- och bullerutredning för bussgata vid Nösnäs

PM Väg- och bullerutredning för bussgata vid Nösnäs PM Väg- och bullerutredning för bussgata vid Nösnäs Beställare: Stenungsunds kommun Strandvägen 15 444 82 STENUNGSUND Beställarens representant: Jan Schuman Konsult: Uppdragsledare Handläggare Norconsult

Läs mer

Väg 73 Trafikplats Handen

Väg 73 Trafikplats Handen ARBETSPLAN - MILJÖKONSEKVENSBESKRIVNING Väg 73 Trafikplats Handen Haninge kommun, Stockholms län Utställelsehandling 2012-01-27 Revidering 1: 2012-09-10 Objektnummer:884232 Revidering 1: Kap. 2.1 sid 18

Läs mer

Väg 76 förbi Norrtälje Arbetsplan

Väg 76 förbi Norrtälje Arbetsplan Arbetsplan PM Väg 2007-06-29 Dokumentinformation Objektnummer VST 42710 Objektnamn Filnamn Filtyp Programversion Projekteringssteg Statusbenämning Delområde 0 Anläggningsdel 1 Beskrivning 1 Beskrivning

Läs mer

10015 Nytt bostadsområde vid Skarsjövallen, Ljungskile Trafikbullerutredning

10015 Nytt bostadsområde vid Skarsjövallen, Ljungskile Trafikbullerutredning Projektrapport Infrastruktur Byggnad Industri 10015 Nytt bostadsområde vid Skarsjövallen, Ljungskile Rapport 10015-12010500.doc Antal sidor: 6 Bilagor: 5 Uppdragsansvarig Torbjörn Appelberg Jönköping 2013-02-05

Läs mer

Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN

Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN Upprättad 2016-02-17 Dnr: KS 2015/00884 Samrådshandling Planbeskrivning Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN Utskrift från Tekis-GI Knislinge, Östra Göinge kommun, Skåne län www.ostragoinge.se

Läs mer

Finnshyttan Filipstads kommun. Trafikutredning till detaljplan

Finnshyttan Filipstads kommun. Trafikutredning till detaljplan Finnshyttan Filipstads kommun Trafikutredning till detaljplan 2017-05-22 Beställare: Filipstads kommun Projektledare: Roger Danielsson Konsult: Wermlands Infrakonsult AB (Wikon) Verkstadsgatan 20A, 652

Läs mer

Arntorps verksamhetsområde, Kungälvs kommun. Trafikbuller för en framtida trafiksituation. Kompletterade PM till trafikbullerutredning.

Arntorps verksamhetsområde, Kungälvs kommun. Trafikbuller för en framtida trafiksituation. Kompletterade PM till trafikbullerutredning. Handläggare Hässel Johan Tel +46105058427 Mobil +46701847427 Fax +46 31 7747474 johan.hassel@afconsult.com PM 549114-P01-100630 1 (5) Datum Kungälvs Kommun Lena Hasselgren Nämndhuset Box 2403 442 81 Kungälv

Läs mer

Datum Uppdragsansvarig Malmen 1, Västerås. Bullerutredning inför handläggning av detaljplan, se bilaga 13.

Datum Uppdragsansvarig Malmen 1, Västerås. Bullerutredning inför handläggning av detaljplan, se bilaga 13. 586127 RAPPORT D Handläggare Johanna Åström Tel +46 10 505 46 19 Mobil +46 (0)7 661 50 21 Fax +46 10 505 00 10 Johanna.astrom@afconsult.com Datum 2014-10-31 Stefan Wallin EQC Mälardalen Box 1514 701 15

Läs mer

Utredning Detaljplan Infart Kristianstad Trafikalstring och vägtrafikbuller

Utredning Detaljplan Infart Kristianstad Trafikalstring och vägtrafikbuller 1(5) Utredning Detaljplan Infart Kristianstad Trafikalstring och vägtrafikbuller Uppdragsnummer: 226043 Uppdragsansvarig: Johan Bergström Handläggare Anna-Karin Ekström 010-452 22 14 2(5) 1 Förutsättningar

Läs mer

Älvängen, Kv. Hållplatsen - Bullerutredning av planerat bostadsområde.

Älvängen, Kv. Hållplatsen - Bullerutredning av planerat bostadsområde. Rapport 5219-A / /Susanne Andersson Rådgivande ingenjörer inom Ljud, Buller, Vibrationer. Älvängen, Kv. Hållplatsen - Bullerutredning av planerat bostadsområde. AF-5219 Till denna rapport hör bullerkartorna

Läs mer

Detaljplan för Särö centrum, Västra området i Kungsbacka kommun Trafikbullerutredning

Detaljplan för Särö centrum, Västra området i Kungsbacka kommun Trafikbullerutredning Detaljplan för Särö centrum, Västra området i Kungsbacka kommun Trafikbullerutredning 2015-06-05 n:\104\01\1040169\6 leverans\särö c västra området pm 2015-06- 05.docx 2 (9) Detaljplan för Särö centrum,

Läs mer

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG 1(6) Dnr 198/2014 FASTIGHETEN DANMARK 29 SÖDER, HELSINGBORGS STAD UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG SÖKANDE Ansökan om planändring inkom från fastighetsägaren Fastighets AB Danmarkshuset den 6 februari 2014. SYFTE

Läs mer

Trafikutredning Storvreta

Trafikutredning Storvreta Trafikutredning Storvreta 2008.05.22 Resultat från trafikanalyser Projektorganisation Uppsala kommun Projektledare Pernilla Hessling, Stadsbyggnadskontoret Uppdragsansvarig Handläggare Trafiksimulering

Läs mer

1 Bakgrund. 2 Bedömningsgrunder. Innehåll RAPPORT A 2 (7) 565135

1 Bakgrund. 2 Bedömningsgrunder. Innehåll RAPPORT A 2 (7) 565135 RAPPORT A 2 (7) Innehåll 1 BAKGRUND 2 2 BEDÖMNINGSGRUNDER 2 3 BERÄKNADE BULLERNIVÅER 3 4 KOMMENTARER 4 4.1 Högst 55 dba vid alla fasader 4 4.2 Nivå på uteplats 4 4.3 Nivå inomhus 4 5 TRAFIKUPPGIFTER 4

Läs mer

GULLRISET 6 m fl. Detaljplan för. Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län. Diarienummer SBN 2005/0181 214. Upprättad 2005-09-05

GULLRISET 6 m fl. Detaljplan för. Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län. Diarienummer SBN 2005/0181 214. Upprättad 2005-09-05 Diarienummer SBN 2005/0181 214 Detaljplan för GULLRISET 6 m fl Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län Upprättad 2005-09-05 LAGA KRAFT 2005-10-21 1 (7) ANTAGNA PLANHANDLINGAR Plankarta med bestämmelser

Läs mer

Torvemyr etapp 2, Grundsund Trafikbullerutredning

Torvemyr etapp 2, Grundsund Trafikbullerutredning Beställare: Lysekils kommun 453 80 Lysekil Beställarens representant: Jon Resmark Konsult: Uppdragsledare: Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Johanna Gervide Uppdragsnr: 101 16 95 Filnamn och sökväg:

Läs mer

7 Förstudie väg 1000, Orsa

7 Förstudie väg 1000, Orsa Det finns fyra stycken hållplatser på var sida av väg 1000 på delen inom förstudieområdet. Hållplatserna är enbart markerade med en skylt vid vägkanten. En av hållplatserna har väderskydd med en mindre

Läs mer

RAPPORT. Mjällby centrum, Sölvesborgs kommun Trafikutredning Upprättad av: Milos Jovanovic

RAPPORT. Mjällby centrum, Sölvesborgs kommun Trafikutredning Upprättad av: Milos Jovanovic RAPPORT Mjällby centrum, Sölvesborgs kommun Trafikutredning 2016-06-08 Upprättad av: Milos Jovanovic 1 Innehåll BAKGRUND... 3 FÖRUTSÄTTNINGAR... 3 Trafik och trafikanter... 3 Trafiksäkerhet... 5 FÖRESLAGNA

Läs mer

Bullerutredning Torngatans förlängning

Bullerutredning Torngatans förlängning Älmhults kommun Bullerutredning Torngatans förlängning Förhandskopia Malmö 011-01-11 Bullerutredning Torngatans förlängning Datum 011-01-11 Uppdragsnummer 6166159 Utgåva/Status Förhandskopia Erik Hedman

Läs mer

Bilaga: Tabell bullerberäkning, med möjliga och föreslagna skyddsåtgärder, investeringskostnader och nytta

Bilaga: Tabell bullerberäkning, med möjliga och föreslagna skyddsåtgärder, investeringskostnader och nytta Åtaberg- Linköping, Vårdbergs kors, MKB till arbetsplan 2012-12-04 rev 2015-10-15 (Reering består i att alla fastigheter väster om Vårdsbergs kors är borttagna. Inga förändringar för beräkningar.) Bilaga:

Läs mer

Ny förbindelse mellan Kvarnholmen och Nacka Centrum

Ny förbindelse mellan Kvarnholmen och Nacka Centrum Trafikutredning Nacka kommun Ny förbindelse mellan Kvarnholmen och Nacka Centrum trafikutredning. Bilaga till program för detaljplan Utgåva 1 Stockholm 2008 06 27 KFKS 2007/12 214 Projekt 9214 Nacka kommun

Läs mer

TRAFIKUTREDNING HÄLLEVIK STIBY 4:17 MFL

TRAFIKUTREDNING HÄLLEVIK STIBY 4:17 MFL RAPPORT TRAFIKUTREDNING HÄLLEVIK STIBY 4:17 MFL 2016-01-20 Uppdrag 265929, Trafikutredning Hällevik Titel på rapport: Trafikutredning Hällevik Stiby 4:17 mfl Status: Slutversion Datum: 2016-01-20 Medverkande

Läs mer

Bullerutredning för kv. Svartmunken, Karl XI m.fl

Bullerutredning för kv. Svartmunken, Karl XI m.fl HALMSTAD KOMMUN 10-20 Bullerutredning för kv. Svartmunken, Karl XI m.fl UPPDRAGSNR 23377006001 1 (9) -14 Sweco Stortorget 8 SE-702 11 Örebro, Sverige Telefon Fax +46 (0)19 161045 www.sweco.se Sweco Civil

Läs mer

Lövdungen 2 i Huddinge kommun

Lövdungen 2 i Huddinge kommun MiljöInvest AB Bullerutredning Lövdungen 2 i Huddinge kommun Reviderad 2018-02-10 MILJÖINVEST AB Adress: Telefon: Post Järnbrogatan 1, 602 24 Norrköping Växel 011-18 02 20 Internet www.miljoinvest.se Direkt

Läs mer

HERRGÅRDSGÄRDET TRAFIKUTREDNING

HERRGÅRDSGÄRDET TRAFIKUTREDNING RAPPORT HERRGÅRDSGÄRDET TRAFIKUTREDNING 2018-06-01 UPPDRAG 286841, Herrgårdsgärdet Tenhult - trafik- och bullerutredning Titel på rapport: Herrgårdsgärdet Trafikutredning Status: Slutrapport Datum: 2018-06-01

Läs mer

Trafikbullerutredning

Trafikbullerutredning Trafikbullerutredning Förutsättningar för Kv Rudboda Uppdragsgivare: SKB Referens: Johan Jarding Rapportnummer: -1 Antal sidor + bilagor: 10 + 16 Rapportdatum: 2016-07-14 Handläggande akustiker Kvalitetsgranskad

Läs mer

/16 Rev Långsiktigt mål enligt riksdagens beslut (proposition 1996/97:53):

/16 Rev Långsiktigt mål enligt riksdagens beslut (proposition 1996/97:53): 2012-02-21 1/16 Seniorgården AB Strandvik, Gustavsberg Redovisning av trafikbuller 1 Inledning Nedan redovisas beräkning av trafikbuller för nybyggnad av bostäder vid Strandvik. Revidering 2012-03-17 avser

Läs mer

Särö Väg- & Villaägareföreningar

Särö Väg- & Villaägareföreningar Trafikverket trafikverket@trafikverket.se; karin.danielsson@trafikverket.se no2 gällande planerad GC-väg på Guntoftavägen Diarienummer TRV 2012/8805 Med anledning av det möte som hölls den 18/11 med Karin

Läs mer

711632 RAPPORT B 1 (7)

711632 RAPPORT B 1 (7) 711632 RAPPORT B 1 (7) Handläggare Johanna Åström Tel +46 (0) 10 505 46 139 Mobil +46 (0)70 661 50 21 Fax +46 10 505 00 10 Johanna.astrom@afconsult.com Datum 2015-10-30 Håbo kommun Emma Zetterman Centrumleden

Läs mer

FÖP MOHEDA KOMPLETTERANDE BULLERBEDÖMNING

FÖP MOHEDA KOMPLETTERANDE BULLERBEDÖMNING RAPPORT FÖP MOHEDA KOMPLETTERANDE BULLERBEDÖMNING 2013-06-11 Uppdrag: Titel på rapport: Status: 225602, Trafikutredning till FÖP Moheda Kompletterande bullerbedömning Slutrapport Datum: 2013-06-11 Medverkande

Läs mer

Innehåll. Sida. BULLERUTREDNING för fastigheten Rosengård 173:3 i Rosengård i Malmö...1. Sammanfattning...1. Bakgrund...1. Trafikförutsättningar...

Innehåll. Sida. BULLERUTREDNING för fastigheten Rosengård 173:3 i Rosengård i Malmö...1. Sammanfattning...1. Bakgrund...1. Trafikförutsättningar... Innehåll BULLERUTREDNING för fastigheten Rosengård 173:3 i Rosengård i Malmö...1 Sida Sammanfattning...1 Bakgrund...1 Trafikförutsättningar...2 Metod...3 Planförslaget 3 Avgränsningar...3 Beräkningsresultat...4

Läs mer

Vegastaden, Haninge kommun, Detaljplan 2 Trafikbullerutredning, åtgärder

Vegastaden, Haninge kommun, Detaljplan 2 Trafikbullerutredning, åtgärder Uppdrag: 3105451 Rapport: 3105451 D Datum: 2009-10-06 Antal sidor: 7 Bilagor: 3105451/D01 - D02 Vegastaden, Haninge kommun, Detaljplan 2 Trafikbullerutredning, åtgärder Uppdragsgivare: Tyréns Temaplan

Läs mer

Över Trafikverkets yttrande över förslag till detaljplan för MAXI ICA m.fl. vid Ubbarp 2013-11-07 UNITED BY OUR DIFFERENCE BEF. VÄG NY GC-VÄG RIDHUS

Över Trafikverkets yttrande över förslag till detaljplan för MAXI ICA m.fl. vid Ubbarp 2013-11-07 UNITED BY OUR DIFFERENCE BEF. VÄG NY GC-VÄG RIDHUS BEF. VÄG NY GC-VÄG RIDHUS GODA GRANNAR MÖJLIG TILLB. UNITED BY OUR DIFFERENCE PM Över Trafikverkets yttrande över förslag till detaljplan för MAXI ICA m.fl. vid Ubbarp 2013-11-07 Medverkande MAXI ICA:

Läs mer

Detaljplan för del av Perstorp 20:3 m fl, Klockareskogsområdet Perstorps kommun, Skåne län SAMRÅD PLANBESKRIVNING

Detaljplan för del av Perstorp 20:3 m fl, Klockareskogsområdet Perstorps kommun, Skåne län SAMRÅD PLANBESKRIVNING Detaljplan för del av Perstorp 20:3 m fl, Klockareskogsområdet Perstorps kommun, Skåne län SAMRÅD PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta skala 1:1000 med bestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning

Läs mer

PM Val av trafiklösning för anslutning till fastighet Uddared 1:101 m.fl i Lerums Kommun

PM Val av trafiklösning för anslutning till fastighet Uddared 1:101 m.fl i Lerums Kommun PM Val av trafiklösning för anslutning till fastighet Uddared 1:101 m.fl i Lerums Kommun Uppdragsledare: Sophie Cronquist Sida: 1 av 17 Upprättad av: Sophie Cronquist Granskad av: Fredrik Johnson Datum:

Läs mer

S 99A. Ändring av detaljplan för Vapenhuset 13 m fl i Södra Sandby, Lunds kommun (Revingevägen Ringvägen Allégatan)

S 99A. Ändring av detaljplan för Vapenhuset 13 m fl i Södra Sandby, Lunds kommun (Revingevägen Ringvägen Allégatan) PÄ 16/2009a SAMRÅDS/UTSTÄLLNINGSHANDLING Ändring av detaljplan för Vapenhuset 13 m fl i Södra Sandby, Lunds kommun (Revingevägen Ringvägen Allégatan) Upprättad 2010-04-29 Innehåll: Planbeskrivning Genomförandebeskrivning

Läs mer

Samråd. Väg E22/118, Trafikplats Hammar

Samråd. Väg E22/118, Trafikplats Hammar Samråd Väg E22/118, Trafikplats Hammar Fyrstegsprincipen 1 Tänk om 2 Optimera 3 Bygg om 4 Bygg nytt Åtgärder som kan påverka behov av transporter och val av transportsätt Åtgärder som effektiviserar nyttjandet

Läs mer

Bostäder inom fastigheten Nordvik 1:54, Nordviksgärde Vägtrafikbullerutredning

Bostäder inom fastigheten Nordvik 1:54, Nordviksgärde Vägtrafikbullerutredning Bostäder inom fastigheten Nordvik 1:54, Nordviksgärde Beställare: Tjörns kommun Samhällsbyggnadsförvaltningen Projektledare Konsult: Uppdragsledare Elisabet Börlin GF Konsult AB Box 8774 402 76 Göteborg

Läs mer

Stora Ursvik, Sundbybergs kommun

Stora Ursvik, Sundbybergs kommun RAPPORT C 1 (6) Handläggare Åsa Lindkvist Tel +46 (0)10 505 60 41 Mobil +46 (0)70 184 57 41 Fax +46 10 505 00 10 asa.lindkvist@afconsult.com Datum Strategisk arkitektur Jan Ytterborn Drottninggatan 25

Läs mer