Jordbävningen lägger sten på börda

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Jordbävningen lägger sten på börda"

Transkript

1 Momentum/fundamenta: Jordbävningen lägger sten på börda Stockholm Den japanska jordbävningen lägger en ytterligare faktor i den negativa vågskålen för världens börser. Även om USA-börserna steg i fredags i förhoppningar om nya, friska ekonomiska stöd och försäkringspengar, så har trenden tiltats ner till negativ när rapporterna från Japan blivit allt mer negativa. Jordbävningen plus kärnkraftsolyckan lär leda till nedskruvade globala BNP-prognoser Idag har Fed möte. Det är svårt att tro att Fed skulle signalera om kommande räntehöjningar när världens börser samtidigt faller. Det enda positiva är att krisen kan ge lägre inflationstakt vilket ger centralbankerna ökat manöverutrymme Fortsatt fokus bör även ligga på utvecklingen i Mellanöstern och Europa som hamnat i skymundan av Japan Det är naturligt att jämföra jordbävningen i Japan med Kobe Som framgår av grafen på sidan 2 förstärkte Kobe en redan negativ trend i Japan. Värderingarna var dock mycket högre på den tiden än i dag och den japanska börsen svarade även för en mycket större andel av världens börser. Japanska centralbanken BoJ lärde sig förmodligen en läxa Istället för att sänka räntan och stimulera ekonomin höll sig BoJ kvar vid den fastslagna planen att strama åt ekonomin, vilket ledde till en fortsatt brant nedgång som Japan fortfarande befinner sig i. Detta lär inte upprepas denna gång.

2 Många hade också trott att det nu var dags för japanska aktier. Nikkei har konsoliderat under en lång period och börjat ge allt mer positiva signaler. Detta har förskjutits minst ett halvår bort. Ingen vet ju hur stora skadorna blir i Japan. Jordbävningen i Kobe som inträffade den 17 januari 1995 vilket innebar att personer förlorade livet, BNP backade med 2,5 procent, japanska börsen föll 22 procent och yenen steg 19 procent. Japanska Nomura tror att helgens jordbävning kommer att få lika stora ekonomiska konsekvenser. Som framgår av diagrammet nedan var Nikkei redan i fallande trend när jordbävningen inträffade i januari Trots att Nikkei vid denna tid stod för en mycket större andel av det globala börsvärdet, påverkades den stigande trenden varken i USA (röd linje) eller Tyskland (grön linje).

3 Läget kan vara annorlunda nu. Flera av tillväxtmarknaderna har redan kommit ner denna gång till nivåer kring 200 dagars glidande medelvärde, inklusive Sverige. USA däremot är fortsatt kvar på högre nivåer varför USA är mest utsatt (mer nedan). Marknaden räknar med att yenen ska stärkas när utländska försäkringsbolag ska betala ut försäkringsersättningar till japanska hushåll och företag. Dessa medel måste komma någonstans ifrån. Risken är att försäkringsbolagen kommer att behöva värdepapper för att få tag i likviditet, det innebär försäljning av obligationer, vilket ger stigande räntor, och aktier vilket ger fallande börskurser. Två saker talar emot detta. För det första är det bara en bråkdel av skadorna som är försäkrade. För det andra kommer det att dröja år innan de stora beloppen ska betalas ut efter allt processande i rättssalarna. Oljepriset höll sig opåverkat kring 20 dollar per fat 1995 medan kopparpriset, som var i fallande trend, fortsatte ner. Man ska också komma ihåg att den japanska börsen var mycket högre värderad då. Nikkei handlades till P/E 37 jämfört med dagens P/E 15. Sammantaget så bör jordbävningen i Japan inte påverka världsekonomin mer än tillfälligt, men det är naturligtvis svårt att ge prognoser när Japan tycks ha förlorat kontrollen över utvecklingen. Bilden ovan visar kostnaderna att försäkra obligationer i olika länder. I mitten syns CDSen för Japan som nu rusar uppåt mot samma nivåer som vid Lehman-kraschen. Sverige ligger i botten och vi har en av världens lägsta försäkringskostnader. Så även om den negativa utvecklingen fortsätter ett tag till, lär Sverige komma ur krisen som ett av de starkare länderna. Det är intressant att notera att Italien i topp på denna graf, faktiskt får fallande CDS-pris. Detta gäller inte alla PIGS-länder men dessa har faktiskt gått relativt starkt på börsen senaste dagarna. Vi vet inte skälet men en trolig orsak kan vara att det stigande oljepriset och krisen i Japan väntas

4 dra ner den globala tillväxten. Detta gör att ECB kommer att avvakta med att höja räntorna inom EU vilket lättar på trycket för PIGS-länderna. En fortsatt negativ utveckling kan leda till att centralbankerna globalt åter lättar på penningpolitiken, precis när de börjat strama åt. Kopparpriset har gett säljsignal i dagschartet. I det längre chartet ser man att det finns ett starkt stöd strax under 400. Olja ser ut att tillfälligt ha toppat ut Brentolja får i alla fall svag sälj i MACD. Har handlats stadigt på MA20 hittills i uppgången (grön linje) se nedan. Långsiktigt bör oljan fortsätta uppåt. Kortsiktigt kommer kärnkraftshaveriet i Japan att dra ner den globala tillväxten vilket

5 hämmar priset. Långsiktigt kommer olja, kol, naturgas etc. att gynnas när det kan bli ett nytt moratorium på kärnkraft som precis kommit in i en renässans. Detta innebär även att de långsiktiga globala tillväxtmålen måste skruvas ner på grund av högre energipriser. S&P 500 fick igår en säljsignal i MACD (inringat i rött nedan). Det är också en tydlig toppformation som bildats och i skrivande stund är frågan hur lång nedgången måste bli innan indexet finner stöd. Det finns många stödnivåer men de två starkaste har vi ritat ut. En nedgång till och en vändning uppåt därifrån skulle till och med kunna innebära att börsen håller sig kvar i en långsiktigt stigande trend.

6 Just nu är det bara att avvakta till dess att en botten börjar bildas. Det är en rätt allvarlig signal i marknaden när alla tillgångsslag backar samtidigt, det vill säga även guld och silver som annars är flyktvalutor. Förutom yen är det den schweiziska francen som stiger i värde. Jordbävningen kan ha en positiv effekt i det att den håller tillbaka inflationstendenserna i ekonomin. Det rullar in en mängd inflationsdata kommande veckor och den lär inte bli någon munter läsning. Som framgår av bilden ovan rusar den inofficiella inflationen vidare uppåt i USA (röd linje), vilket kan innebära att inflationen kommer in högre än väntat på torsdag. Fed vill gärna se en mer dämpad inflationsutveckling annars är banken tvingad att dra ner på stöden, oavsett om man vill eller inte. Även om EU-ledarna överraskande lyckades samla sig till konstruktiva beslut i helgen, flyttas de grundläggande problemen fortsatt framåt utan synbar lösning. Grekland får förlängd lånetid på sina lån och 1 procentenhets lägre ränta. Irland fick ingenting för framför allt Frankrike vill få Irland att sänka företagsskatten. Ansträngningarna från Grekland och Irland verkar fortsatt felriktade eftersom det endast är nedskrivning av existerande lån som kommer att vara till någon reell, långsiktig hjälp. Portugal fortsätter vägra kasta in handduken och får leva med +7% ränta. Frågan är vad om händer när ECB upphör med sina stödköp. 7 procent ansågs tidigare vara tröskeln för när ett krisland är tvingat att söka hjälp. Hade inte US-dollarn varit så svag så hade knappast euron kunnat rida ur denna storm så galant som den gör. Dollarn håller på att bryta ner ur en flera år lång formation.

7 Ett snabbt fall i dollarn skulle ge förnyat stöd till råvaror som ju prissätts i USD. För ett par månader sedan hade det också automatiskt gett stöd till börserna men just nu handlas olja och S&P 500 emot varandra, inte med varandra som det var för någon månad sedan. I skrivande stund stärks dollarn pga Japan. Medan inbördeskriget i Libyen fortsätter flyttas fokus även till Bahrein som begärt hjälp mot demonstranter av arabförbundet vilket fått Saudiarabien att flytta trupper dit. Just nu ser protesterna mer ut som Prag 1968 än som Berlinmuren 1989, det vill säga den sittande makten förefaller kunna kväva uppropen. En fortsatt intressant utveckling är Kina som hittills har lyckats ligga före marknaden 3-6 månader. Just nu handlas Shanghai i en triangel. Utbrottet ur denna formation borde ge en tydlig signal om utvecklingen för världens börser och den globala konjunkturen.

8 Veckan som kommer Tisdagen blir en relativt tung dag i USA men det ser också ut att bli veckans höjdpunkt. Fed lämnar räntebeskedet idag men siffror för Empire State Manufacturing släpps liksom importpriser, kapitalflöden (TIC-data) och husdata. På onsdag släpps statistik för nya hus och PPI. På torsdag kommer inflationssiffror i USA liksom industriproduktion och Philly Fedenkäten. Ifrån Europa kommer ZEW-index idag, jobbsiffror från England imorgon onsdag, räntebesked Schweiz på torsdag och PPI från Tyskland på fredag. Även från Kanada kommer inflationssiffror på fredag vilket gör den globala inflationen till ett gemensamt tema. Det är optionsstängning denna vecka torsdag-fredag. Tabellen visar Feds stödköp kommande period: Anders Elgemyr Disclaimer: CMC Markets UK Plc Filial Stockholm (CMC) sprider endast bifogade marknadsrapport och har inte deltagit i utarbetandet av rapporten. Rapporten är inte menad att uppfattas som en uppmaning till investeringsbeslut som köp eller försäljning av finansiella instrument. CMC tar inte ansvar för direkta eller indirekta förluster eller utgifter som skylls på användandet av marknadsrapporten Informationen i detta nyhetsbrev och på denna websajt baserar på vad vi bedömer som tillförlitliga källor. Vi kan dock inte garantera dess innehåll. Ingenting som skrivs på denna sajt ska betraktas som en rekommendation eller uppmaning att investera i något som helst finansiellt instrument, option eller liknande. Åsikter och slutsatser som uttrycks på dessa sidor är inte heller avsedda för någon enskild individ eller ska uppfattas som avsedd för någon enskild individ. Market Action Point eller dess ägarbolag AO Analys AB ska inte göras ansvarig för några som helst förluster som orsakats av beslut fattade på grundval av information på denna sajt. Historisk avkastning ska inte betraktas som en indikation för framtida avkastning. Förändringar i utländsk valuta kan påverka värdet, priset eller avkastningen på en investering som skett i utlandet eller i en utländsk valuta. Informationen på denna sajt eller kopior av innehållet på denna, får inte distribueras i USA eller Kanada eller till mottagare som är medborgare i USA eller Kanada vilka bryter mot restriktioner i amerikansk eller kanadensisk lag. Distribution av innehållet på dessa sidor till USA eller Kanada kan bryta mot dessa lagar.

Korrelationerna slås sönder, inflationen i fokus

Korrelationerna slås sönder, inflationen i fokus Stockholm 110510 Momentum/fundamenta: Korrelationerna slås sönder, inflationen i fokus Förra veckans minikrasch inom råvaror bör rimligen tynga sentimentet kommande veckor. USA och i Europa är i upptrend

Läs mer

Årets tyngsta vecka med Fed och tung statistik

Årets tyngsta vecka med Fed och tung statistik Stockholm 101101 Momentum/fundamenta: Årets tyngsta vecka med Fed och tung statistik Lagom till höstlovet i skolorna i Sverige infaller årets förmodligen tyngsta vecka inom makroområdet. Första fokus är

Läs mer

Starka makrosiffror och bolagsrapporter lyfter sommarbörsen

Starka makrosiffror och bolagsrapporter lyfter sommarbörsen Stockholm 130813 Momentum/Fundamenta: Starka makrosiffror och bolagsrapporter lyfter sommarbörsen Rapporterna för andra kvartalet lyfte börserna efter en svag inledning på sommaren vi summerar bäst och

Läs mer

Trenden utmanad, fokus på inflation och upplopp

Trenden utmanad, fokus på inflation och upplopp Stockholm 110201 Momentum/fundamenta: Trenden utmanad, fokus på inflation och upplopp Lagom till att EU för stunden har fått ordning på upplåningen dyker nästa problemhärd upp sociala protester. Vi tror

Läs mer

Upp till bevis EU och USA!

Upp till bevis EU och USA! Stockholm 110614 Momentum/fundamenta: Upp till bevis EU och USA! För en aktieanalytiker är det orättvist när det är allt annat som avgör utvecklingen för börsen än aktiernas fundamentala värde, men det

Läs mer

Stor chans att botten passerats i USA. Fokus på Fed, Irland och 1.130

Stor chans att botten passerats i USA. Fokus på Fed, Irland och 1.130 Momentum/fundamenta: Stockholm 100920 Stor chans att botten passerats i USA. Fokus på Fed, Irland och 1.130 Som väntat fortsatte börserna stiga även förra vecken men det riktiga testet kommer denna vecka.

Läs mer

Finansiell månadsrapport AB Stockholmshem april 2011

Finansiell månadsrapport AB Stockholmshem april 2011 Finansiell månadsrapport AB Stockholmshem april 2011 Bolagets skuld Skulden uppgick vid slutet av månaden till 3 923 mnkr. Det är en ökning med 180 mnkr sedan förra månaden, och 69% av ramen är utnyttjad.

Läs mer

Finansiell månadsrapport Stockholm Stadshus AB (moderbolag) april 2011

Finansiell månadsrapport Stockholm Stadshus AB (moderbolag) april 2011 Finansiell månadsrapport Stockholm Stadshus AB (moderbolag) april 2011 Bolagets tillgång Tillgången uppgick vid slutet av månaden till 10 794 mnkr. Det är en minskning med 733 mnkr sedan förra månaden.

Läs mer

Greklandskris i repris

Greklandskris i repris Stockholm 110524 Momentum/fundamenta: Greklandskris i repris EU/IMF har lyckats stödja Grekland ett helt år igenom krisen sedan maj förra året. Nu är krisen lika överhängande. Frågan är om den är tillräckligt

Läs mer

VM-UPDATE. Råvaror Valutor Index Världsmarknaden Large Cap Mid Cap Small Cap USA-Aktier. börs. VÄRLDSMARKNADEN UPDATE Marknadsbrev från Börstjänaren

VM-UPDATE. Råvaror Valutor Index Världsmarknaden Large Cap Mid Cap Small Cap USA-Aktier. börs. VÄRLDSMARKNADEN UPDATE Marknadsbrev från Börstjänaren VECKA 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 2015 VÄRLDSMARKNADEN UPDATE Marknadsbrev från Börstjänaren

Läs mer

VM-UPDATE. börs. Råvaror Valutor Index Världsmarknaden Large Cap Mid Cap Small Cap USA-aktier. VÄRLDSMARKNADEN UPDATE Marknadsbrev

VM-UPDATE. börs. Råvaror Valutor Index Världsmarknaden Large Cap Mid Cap Small Cap USA-aktier. VÄRLDSMARKNADEN UPDATE Marknadsbrev 2 3 VECKA 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 2013 VÄRLDSMARKNADEN UPDATE Marknadsbrev VM-UPDATE

Läs mer

VM-UPDATE. Råvaror Valutor Index Världsmarknaden Large Cap Mid Cap Small Cap USA-Aktier. börs. VÄRLDSMARKNADEN UPDATE Marknadsbrev från Börstjänaren

VM-UPDATE. Råvaror Valutor Index Världsmarknaden Large Cap Mid Cap Small Cap USA-Aktier. börs. VÄRLDSMARKNADEN UPDATE Marknadsbrev från Börstjänaren ATE VALUTOR AKTIER RÅVAROR INDEX ETT MARKNADSBREV FRÅN BÖRSTJÄNAREN VÄRLDSMARKNADEN UPDATE VALUTOR AKTIER RÅVAROR INDEX ETT MARKNADSBREV FRÅN BÖRSTJÄNAREN VÄRLDSMARKNADEN UPDATE VALUTOR AKTIER RÅVAROR

Läs mer

Finansiell månadsrapport Stockholms Stads Parkerings AB oktober 2014

Finansiell månadsrapport Stockholms Stads Parkerings AB oktober 2014 Finansiell månadsrapport Stockholms Stads Parkerings AB oktober 214 Bolagets skuld Skulden uppgick vid slutet av månaden till 557 mnkr. Totalt är det är en ökning med 2 mnkr sedan förra månaden, 71% av

Läs mer

Makrokommentar. Januari 2014

Makrokommentar. Januari 2014 Makrokommentar Januari 2014 Negativ inledning på året Året fick en dålig start för aktiemarknaderna världen över. Framför allt var det börserna på tillväxtmarknaderna som föll men även USA och Europa backade.

Läs mer

DU VET VÄL ATT DU KAN FÖLJA BÖRSTJÄNAREN I REALTID PÅ TWITTER!

DU VET VÄL ATT DU KAN FÖLJA BÖRSTJÄNAREN I REALTID PÅ TWITTER! börs Världsmarknaden update valutor aktier råvaror index valutor Ett marknadsbrev från Börstjänaren Världsmarknaden update valutor aktier råvaror index valutor 2 3 tjänaren VECKA 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Läs mer

Makrokommentar. November 2013

Makrokommentar. November 2013 Makrokommentar November 2013 Fortsatt positivt på marknaderna Aktiemarknaderna fortsatte uppåt i november. 2013 ser därmed ut att kunna bli ett riktigt bra år för aktieinvesterare världen över. De nordiska

Läs mer

Finansiell månadsrapport Stockholm Stadshus AB (moderbolag) september 2010

Finansiell månadsrapport Stockholm Stadshus AB (moderbolag) september 2010 Finansiell månadsrapport Stockholm Stadshus AB (moderbolag) september 2010 Bolagets tillgång Tillgången uppgick vid slutet av månaden till 11 600 mnkr. Det är en ökning med 15 mnkr sedan förra månaden.

Läs mer

Höjdpunkter. Agasti Marknadssyn

Höjdpunkter. Agasti Marknadssyn Höjdpunkter Agasti Marknadssyn Sammanställt av Obligo Investment Management September 2015 Höjdpunkter Marknadsoro... Osäkerhet knuten till den ekonomiska utvecklingen i Kina har präglat de globala aktiemarknaderna

Läs mer

VM-UPDATE. Råvaror Valutor Index Världsmarknaden Large Cap Mid Cap Small Cap USA-Aktier. börs. VÄRLDSMARKNADEN UPDATE Marknadsbrev från Börstjänaren

VM-UPDATE. Råvaror Valutor Index Världsmarknaden Large Cap Mid Cap Small Cap USA-Aktier. börs. VÄRLDSMARKNADEN UPDATE Marknadsbrev från Börstjänaren ATE VALUTOR AKTIER RÅVAROR INDEX ETT MARKNADSBREV FRÅN BÖRSTJÄNAREN VÄRLDSMARKNADEN UPDATE VALUTOR AKTIER RÅVAROR INDEX ETT MARKNADSBREV FRÅN BÖRSTJÄNAREN VÄRLDSMARKNADEN UPDATE VALUTOR AKTIER RÅVAROR

Läs mer

VM-UPDATE. börs. Råvaror Valutor Index Världsmarknaden Large Cap Mid Cap Small Cap USA-aktier. VÄRLDSMARKNADEN UPDATE Marknadsbrev

VM-UPDATE. börs. Råvaror Valutor Index Världsmarknaden Large Cap Mid Cap Small Cap USA-aktier. VÄRLDSMARKNADEN UPDATE Marknadsbrev 2 3 VECKA 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 2013 VÄRLDSMARKNADEN UPDATE Marknadsbrev VM-UPDATE

Läs mer

VM-UPDATE. börs. Råvaror Valutor Index Världsmarknaden Large Cap Mid Cap Small Cap USA-aktier. VÄRLDSMARKNADEN UPDATE Marknadsbrev

VM-UPDATE. börs. Råvaror Valutor Index Världsmarknaden Large Cap Mid Cap Small Cap USA-aktier. VÄRLDSMARKNADEN UPDATE Marknadsbrev 2 3 VECKA 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 2013 VÄRLDSMARKNADEN UPDATE Marknadsbrev VM-UPDATE

Läs mer

BULL & BEAR TENDENS BULL & BEAR

BULL & BEAR TENDENS BULL & BEAR Nr 102/2013 (sid 1 av 6) Tisdagen den 3 december 2013 BULL & BEAR Anno 2009 2 0 1 3 Nummer 102 OMXS 30 index 1 284,12 OMXS 30 satte 1 316 som högst den 28 november och fastnade i intervallet 1 310-1 325,

Läs mer

Makrokommentar. April 2016

Makrokommentar. April 2016 Makrokommentar April 2016 Positiva marknader i april April var en svagt positiv månad på de internationella finansmarknaderna. Oslo-börsen utvecklades dock starkt under månaden och gick upp med fem procent.

Läs mer

Investment Management

Investment Management Investment Management Konjunktur Räntor och valutor Aktier April 2011 Dag Lindskog +46 70 5989580 dag.lindskog@cim.se Optimistens utropstecken! Bara början av en lång expansionsperiod Politikerna prioriterar

Läs mer

DU VET VÄL ATT DU KAN FÖLJA BÖRSTJÄNAREN I REALTID PÅ TWITTER!

DU VET VÄL ATT DU KAN FÖLJA BÖRSTJÄNAREN I REALTID PÅ TWITTER! börs Världsmarknaden update valutor aktier råvaror index valutor Ett marknadsbrev från Börstjänaren Världsmarknaden update valutor aktier råvaror index valutor 2 3 tjänaren VECKA 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Läs mer

21 DECEMBER, 2015: MAKRO & MARKNAD FED HÖJDE TILL SLUT

21 DECEMBER, 2015: MAKRO & MARKNAD FED HÖJDE TILL SLUT 21 DECEMBER, 2015: MAKRO & MARKNAD FED HÖJDE TILL SLUT En enig FOMC-direktion valde att höja räntan i USA med 25 baspunkter till 0,25-0,50%. Räntehöjningen var till största del väntad eftersom ekonomin

Läs mer

Råvaror Valutor Index Världsmarknaden Large Cap Mid Cap Small Cap USA-aktier

Råvaror Valutor Index Världsmarknaden Large Cap Mid Cap Small Cap USA-aktier VECKA 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 2015 2 3 VÄRLDSMARKNADEN UPDATE Marknadsbrev VM-UPDATE

Läs mer

Råvaror Valutor Index Världsmarknaden Large Cap Mid Cap Small Cap USA-aktier

Råvaror Valutor Index Världsmarknaden Large Cap Mid Cap Small Cap USA-aktier VECKA 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 2015 2 3 VÄRLDSMARKNADEN UPDATE Marknadsbrev VM-UPDATE

Läs mer

Råvaror Valutor Index Världsmarknaden Large Cap Mid Cap Small Cap USA-aktier

Råvaror Valutor Index Världsmarknaden Large Cap Mid Cap Small Cap USA-aktier VECKA 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 2015 2 3 VÄRLDSMARKNADEN UPDATE Marknadsbrev VM-UPDATE

Läs mer

VECKOBREV v.37 sep-15

VECKOBREV v.37 sep-15 0 0,001 Makro Inflationsmålet vara eller icke vara diskuteras allt mer frekvent och på DI-debatt ger vice riksbankscheferna Martin Flodén och Per Jansson svar på tal. Kritikerna menar att Riksbanken jagar

Läs mer

Innehåll 1 Marknadsöversikt 2 Marknadskommentar 3 OMXS30, S&P 500 4 Råolja, Naturgas

Innehåll 1 Marknadsöversikt 2 Marknadskommentar 3 OMXS30, S&P 500 4 Råolja, Naturgas v.40 Innehåll 1 Marknadsöversikt 2 Marknadskommentar 3 OMXS30, S&P 500 4 Råolja, Naturgas 5 Guld, Koppar 6 USD/SEK, EUR/SEK 7 Silver, Vete 7 Långtidsgrafer 11 Ansvarsfriskrivning 9 januari 2011 vecka 2

Läs mer

8 FEBRUARI, 2016: MAKRO & MARKNAD OROLIG START PÅ ÅRET

8 FEBRUARI, 2016: MAKRO & MARKNAD OROLIG START PÅ ÅRET 8 FEBRUARI, 2016: MAKRO & MARKNAD OROLIG START PÅ ÅRET Starten på det nya året har präglats av rädsla för utvecklingen av den globala ekonomin med stora fall på de globala börserna. Detta kan härledas

Läs mer

Goldman Sachs skakade om marknaden, men för tidigt säga att trenden vänt ner

Goldman Sachs skakade om marknaden, men för tidigt säga att trenden vänt ner Momentum/fundamenta: Stockholm 100419 Goldman Sachs skakade om marknaden, men för tidigt säga att trenden vänt ner SECs anklagelser mot Goldman Sachs stoppade festen. Liknande mål kan vara på gång mot

Läs mer

Månadsanalys Augusti 2012

Månadsanalys Augusti 2012 Månadsanalys Augusti 2012 Positiv trend på aktiemarknaden efter uttalanden från ECB-chefen ÅRETS ANDRA RAPPORTSÄSONG är i stort sett avklarad och de svenska bolagens rapporter kan sammanfattas som stabila.

Läs mer

VECKOBREV v.44 okt-13

VECKOBREV v.44 okt-13 Veckan som gått 0 0,001 Makro 1000 Trots försiktigt positiva signaler från krisländerna i södra Europa kvarstår problemen med höga skuldnivåer och svag utveckling på arbetsmarknaderna. Detta i kombination

Läs mer

VECKOBREV v.3 jan-15

VECKOBREV v.3 jan-15 0 0,001 Makro Veckan Valutakaos som uppstod gått efter att Schweiziska centralbanken slopade det valutagolv mot euron om 1.20 som infördes 2011. Schweizerfrancen sågs under eurokrisen som en säker hamn

Läs mer

AFFÄRSBREVET FREDAG DEN 12 OKTOBER 2012

AFFÄRSBREVET FREDAG DEN 12 OKTOBER 2012 AFFÄRSBREVET FREDAG DEN 12 OKTOBER 2012 New Yorkbörserna USA meddelade att antalet amerikaner som sökte arbetslöshetsunderstöd under förra veckan sjönk till den lägsta nivån, 330.000 personer, på fyra

Läs mer

7 DECEMBER, 2015: MAKRO & MARKNAD TUDELAT USA OCH STARKT EUROPA

7 DECEMBER, 2015: MAKRO & MARKNAD TUDELAT USA OCH STARKT EUROPA 7 DECEMBER, 2015: MAKRO & MARKNAD TUDELAT USA OCH STARKT EUROPA I väntan på en närstående räntehöjning i USA är den amerikanska ekonomin tudelad. Arbetsmarknaden utvecklas bra, medan frågetecknen framförallt

Läs mer

BULL & BEAR TENDENS BULL & BEAR

BULL & BEAR TENDENS BULL & BEAR Nr 104/2013 (sid 1 av 6) Tisdagen den 10 december 2013 BULL & BEAR Anno 2009 2 0 1 3 Nummer 104 OMXS 30 index 1 271,00 OMXS 30 har en tid get signaler om en nedgång I och med att index varit under 1 280-nivån.

Läs mer

Finansiell månadsrapport Stockholm Stadshus AB (moderbolag) mars 2011

Finansiell månadsrapport Stockholm Stadshus AB (moderbolag) mars 2011 Finansiell månadsrapport Stockholm Stadshus AB (moderbolag) mars 2011 Bolagets tillgång Tillgången uppgick vid slutet av månaden till 11 527 mnkr. Det är en minskning med 278 mnkr sedan förra månaden.

Läs mer

Innehåll 1 BBC-mätning, Riktiga ekonomer 2 OMXS30, S&P 500 3 Råolja, Naturgas 4 Guld, Koppar 5 USD/SEK, EUR/SEK. Riktiga ekonomer.

Innehåll 1 BBC-mätning, Riktiga ekonomer 2 OMXS30, S&P 500 3 Råolja, Naturgas 4 Guld, Koppar 5 USD/SEK, EUR/SEK. Riktiga ekonomer. v.40 15 november 2009 Innehåll 1 BBC-mätning, Riktiga ekonomer 2 OMXS30, S&P 500 3 Råolja, Naturgas 4 Guld, Koppar 5 USD/SEK, EUR/SEK 6 Majs, Vete 7 Råvaruindex 8 Råvarukanalen 9 Graföversikt 11 Ansvarsfriskrivning

Läs mer

VECKOBREV v.19 maj-13

VECKOBREV v.19 maj-13 Veckan som gått 0 0,001 Makro 1000 Under den händelsefattiga gånga veckan hölls ett G7-möte där det framkom att länderna inte fördömer den expansiva politiken som flera centralbanker bedriver. Japans ultralätta

Läs mer

VM-UPDATE. börs. Råvaror Valutor Index Världsmarknaden Large Cap Mid Cap Small Cap USA-aktier. VÄRLDSMARKNADEN UPDATE Marknadsbrev

VM-UPDATE. börs. Råvaror Valutor Index Världsmarknaden Large Cap Mid Cap Small Cap USA-aktier. VÄRLDSMARKNADEN UPDATE Marknadsbrev 2 3 VECKA 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 2013 VÄRLDSMARKNADEN UPDATE Marknadsbrev VM-UPDATE

Läs mer

Månadskommentar juli 2015

Månadskommentar juli 2015 Månadskommentar juli 2015 Månadskommentar juli 2015 Ekonomiska läget En förnyad konjunkturoro fick fäste under månaden drivet av utvecklingen i Kina. Det preliminära inköpschefsindexet i Kina för juli

Läs mer

23 NOVEMBER, 2015: MAKRO & MARKNAD RÄNTEGAPET VIDGAS

23 NOVEMBER, 2015: MAKRO & MARKNAD RÄNTEGAPET VIDGAS 23 NOVEMBER, 2015: MAKRO & MARKNAD RÄNTEGAPET VIDGAS Den ekonomiska återhämtningen i Europa fortsätter. Makrosiffror från både USA och Kina har legat på den svaga sidan under en längre tid men böjar nu

Läs mer

MAKRO & MARKNAD. USA fortsätter framåt och Europa börjar så smått komma igång

MAKRO & MARKNAD. USA fortsätter framåt och Europa börjar så smått komma igång USA fortsätter framåt och Europa börjar så smått komma igång Det globala sentimentet hos världens inköpschefer steg något under februari. Samtidigt ser man tecken på att det låga oljepriset börjar ge avtryck

Läs mer

CATELLA FÖRMÖGENHETSFÖRVALTNING

CATELLA FÖRMÖGENHETSFÖRVALTNING Portföljserie LÅNGSIKTIGT CATELLA FÖRMÖGENHETSFÖRVALTNING - Månadsbrev februari 2012 - VÄRLDEN Det nya börsåret inleddes med en rivstart då världsindex steg med nästan 5% under januari månad. Stockholmsbörsen

Läs mer

OljeTENDENSer OljeTENDENSer5. Torsdagen den 14 november 2013

OljeTENDENSer OljeTENDENSer5. Torsdagen den 14 november 2013 Nr 092/2013 (sid 1 av 5) Torsdagen den 14 november 2013 5 Anno 2005 2 0 1 3 Nummer 092 OMXS 30 index 1 282,50 OMXS 30 stiger under torsdagen efter att ha varit ned till 1 270 som lägst under onsdagen.

Läs mer

R A - V A R O R VM-Update: Large Cap Mid Cap Small Cap Råvaror Valutor USA-aktier Världsmarknaden

R A - V A R O R VM-Update: Large Cap Mid Cap Small Cap Råvaror Valutor USA-aktier Världsmarknaden VM-UPDATE 2 3 Världsmarknaden UPDATE Ett veckobrev från Börstjänaren tjänaren VECKA 24 R A - V A R O R VM-Update: Large Cap Mid Cap Small Cap Råvaror Valutor USA-aktier Världsmarknaden Metaller: Guld Silver

Läs mer

SEB House View Marknadssyn 2018 oktober

SEB House View Marknadssyn 2018 oktober SEB House View Marknadssyn 2018 oktober Summering Marknadsutveckling Drivkrafter Prognoser Fördjupning Vår marknadssyn, oktober 2018 Positiv marknadssyn med uppgraderad risk Marknadsbarometern 50% 65%

Läs mer

Rubicon. Vår syn på marknaderna. September 2018

Rubicon. Vår syn på marknaderna. September 2018 Rubicon Vår syn på marknaderna September 2018 Rubicon är en absolutavkastande strategi som investerar globalt i likvida tillgångar inom aktier, obligationer och valutor. Den förvaltas av ett mycket erfaret

Läs mer

Makrofokus. Makroanalys. Veckan som gick

Makrofokus. Makroanalys. Veckan som gick Makroanalys Sverige 6 augusti 212 Makrofokus Patrik Foberg +46 8 463 84 24 Patrik.foberg@penser.se Sven-arne Svensson +46 8 463 84 32 Sven-arne.svensson@penser.se Veckan som gick - Sysselsättningen i USA

Läs mer

Innehåll 1 Graföversikt 2 OMXS30, S&P 500 3 Råolja, Naturgas 4 Guld, Koppar 5 USD/SEK, EUR/SEK

Innehåll 1 Graföversikt 2 OMXS30, S&P 500 3 Råolja, Naturgas 4 Guld, Koppar 5 USD/SEK, EUR/SEK v.40 6 december 2009 Innehåll 1 Graföversikt 2 OMXS30, S&P 500 3 Råolja, Naturgas 4 Guld, Koppar 5 USD/SEK, EUR/SEK 6 Majs, Vete 8 Råvarukommentar 9 Högbergs högläge: Guld på $3000, minst! 10 Graföversikt

Läs mer

VECKOBREV v.18 apr-15

VECKOBREV v.18 apr-15 0 0,001 Makro Veckan Något överraskande som gått meddelade Riksbanken under onsdagen att reporäntan lämnas oförändrad på -0,25 procent. Inflationen har börjat stiga, till viss del på grund av kronans försvagning,

Läs mer

OljeTENDENSer OljeTENDENSer5. Torsdagen den 12 november 2013

OljeTENDENSer OljeTENDENSer5. Torsdagen den 12 november 2013 Nr 091/2013 (sid 1 av 5) Torsdagen den 12 november 2013 5 Anno 2005 2 0 1 3 Nummer 091 OMXS 30 index 1 281,71 OMXS 30 förbrukar nu tid på hög nivå efter att ha satt 1 301 som högst den 22 oktober. Det

Läs mer

Finansiell månadsrapport Stockholmshem augusti 2008

Finansiell månadsrapport Stockholmshem augusti 2008 Finansiell månadsrapport Stockholmshem augusti 2008 Bolagets skuld Skulden uppgick vid slutet av månaden till 6 321 mnkr. Det är en ökning med 8 mnkr sedan förra månaden, och 74% av ramen är utnyttjad.

Läs mer

4 APRIL, 2016: MAKRO & MARKNAD POSITIVA TONGÅNGAR

4 APRIL, 2016: MAKRO & MARKNAD POSITIVA TONGÅNGAR 4 APRIL, 2016: MAKRO & MARKNAD POSITIVA TONGÅNGAR Globala aktier har stigit mellan 10-13% sedan februari. Även oljepriset har återhämtat sig och är upp nästan 40% sedan botten i år. Den tidigare oron för

Läs mer

Strategifonderna Multistrategi Coeli Mix och Coeli Potential. per 31 maj 2018

Strategifonderna Multistrategi Coeli Mix och Coeli Potential. per 31 maj 2018 Strategifonderna Multistrategi Coeli Mix och Coeli Potential per 31 maj 2018 Viktig Information. Detta marknadsbrev är enbart ämnad som information och utgör inget erbjudande om eller utfästelse att köpa

Läs mer

VECKOBREV v.36 sep-15

VECKOBREV v.36 sep-15 0 0,001 Makro Riksbanken meddelade att reporäntan lämnas oförändrad på -0,35 procent. Sedan det senaste beslutet i juli är revideringarna i Riksbankens konjunkturs- och inflationsprognoser små varför direktionen

Läs mer

Finansiell månadsrapport Micasa Fastigheter i Stockholm AB juli 2017

Finansiell månadsrapport Micasa Fastigheter i Stockholm AB juli 2017 Finansiell månadsrapport Micasa Fastigheter i Stockholm AB juli 217 Bolagets skuld Skulden uppgick vid slutet av månaden till 6 339 mnkr. Totalt är det en ökning med 36 mnkr sedan förra månaden, 88% av

Läs mer

Marknadsinsikt. Kvartal 2 2016

Marknadsinsikt. Kvartal 2 2016 Marknadsinsikt Kvartal 2 2016 Inflationen uppvisar livstecken. Rapporterna för årets första kvartal kom in bättre än analytikernas prognoser, dock tynger banker. Tillväxtindikatorn i USA är allt svagare

Läs mer

Finansiell månadsrapport Stadshus AB (moderbolag) november 2008

Finansiell månadsrapport Stadshus AB (moderbolag) november 2008 Finansiell månadsrapport Stadshus AB (moderbolag) november 2008 Bolagets tillgång Tillgången uppgick vid slutet av månaden till 13 721 mnkr. Det är en ökning med 497 mnkr sedan förra månaden. Räntan för

Läs mer

Finansiell månadsrapport Micasa Fastigheter i Stockholm AB augusti 2015

Finansiell månadsrapport Micasa Fastigheter i Stockholm AB augusti 2015 Finansiell månadsrapport Micasa Fastigheter i Stockholm AB augusti 2015 Bolagets skuld Skulden uppgick vid slutet av månaden till 6 639 mnkr. Totalt är det är en ökning med 62 mnkr sedan förra månaden,

Läs mer

FASTIGHETSÄGARNA SVERIGE RÄNTEFOKUS NOVERMBER 2015 KORT RÄNTA FORTFARANDE BÄST

FASTIGHETSÄGARNA SVERIGE RÄNTEFOKUS NOVERMBER 2015 KORT RÄNTA FORTFARANDE BÄST FASTIGHETSÄGARNA SVERIGE RÄNTEFOKUS NOVERMBER 2015 KORT RÄNTA FORTFARANDE BÄST SAMMANFATTNING De svenska bolåneräntorna förblir låga under de kommande åren och det är fortfarande mest fördelaktigt att

Läs mer

Finansiell månadsrapport AB Familjebostäder oktober 2015

Finansiell månadsrapport AB Familjebostäder oktober 2015 Finansiell månadsrapport AB Familjebostäder oktober 215 Bolagets skuld Skulden uppgick vid slutet av månaden till 4 281 mnkr. Totalt är det är en minskning med 41 mnkr sedan förra månaden, 81% av ramen

Läs mer

Innehåll 1 Översikt 2 OMXS30, S&P Råolja, Koppar 4 Guld, Silver 5 USD/SEK, EUR/SEK

Innehåll 1 Översikt 2 OMXS30, S&P Råolja, Koppar 4 Guld, Silver 5 USD/SEK, EUR/SEK v.40 Innehåll 1 Översikt 2 OMXS30, S&P 500 3 Råolja, Koppar 4 Guld, Silver 5 USD/SEK, EUR/SEK 6 Ericsson, Volvo 7 Råvaruindex 8 Långtidsgrafer 10 Ansvarsfriskrivning 9 oktober 2011 vecka 41 Marknadsöversikt

Läs mer

VM-UPDATE. börs. Råvaror Valutor Index Världsmarknaden Large Cap Mid Cap Small Cap USA-aktier. VÄRLDSMARKNADEN UPDATE Marknadsbrev

VM-UPDATE. börs. Råvaror Valutor Index Världsmarknaden Large Cap Mid Cap Small Cap USA-aktier. VÄRLDSMARKNADEN UPDATE Marknadsbrev 2 3 VECKA 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 2013 VÄRLDSMARKNADEN UPDATE Marknadsbrev VM-UPDATE

Läs mer

Månadskommentar, makro. Oktober 2013

Månadskommentar, makro. Oktober 2013 Månadskommentar, makro Oktober 2013 Uppgången fortsatte i oktober Oktober var en positiv månad för aktiemarknader världen över. Månaden började lite svagt i samband med den politiska låsningen i USA och

Läs mer

13 JULI, 2 0 1 5: MAKRO & MARKNAD FRÅN GREKLAND TILL ÅTERHÄMTNING

13 JULI, 2 0 1 5: MAKRO & MARKNAD FRÅN GREKLAND TILL ÅTERHÄMTNING 13 JULI, 2 0 1 5: MAKRO & MARKNAD FRÅN GREKLAND TILL ÅTERHÄMTNING Starten på sommaren blev inte så behaglig. Greklandsoron intensifierades då landet i början av juni fick anstånd med en återbetalning till

Läs mer

Innehåll 1 Översikt 2 Marknadskommentar 3 OMXS30, S&P Silver, Olja 5 Guld, Naturgas

Innehåll 1 Översikt 2 Marknadskommentar 3 OMXS30, S&P Silver, Olja 5 Guld, Naturgas v.40 Innehåll 1 Översikt 2 Marknadskommentar 3 OMXS30, S&P 500 4 Silver, Olja 5 Guld, Naturgas 6 EUR/SEK, USD/SEK 7 AstraZeneca, Assa Abloy 8 Råvaruindex 9 Långtidsgrafer 11 Ansvarsfriskrivning 24 julio

Läs mer

Makrokommentar. Februari 2017

Makrokommentar. Februari 2017 Makrokommentar Februari 2017 Positiva marknader i februari Aktier utvecklades över lag bra under den gångna månaden med en uppgång för både utvecklade ekonomier och tillväxtekonomier. Oslobörsen utgjorde

Läs mer

SEB House View Marknadssyn 07 mars

SEB House View Marknadssyn 07 mars SEB House View Marknadssyn 07 mars Hur ser vi på marknadsläget just nu? Global tillväxt är stark Högre räntor oroar marknaderna Goda vinstprognoser 75% Låga räntor och god likviditet ett tag till Försiktig

Läs mer

4 MAJ, 2015: MAKRO & MARKNAD

4 MAJ, 2015: MAKRO & MARKNAD 4 MAJ, 2015: MAKRO & MARKNAD CENTRALBANKERNA I FÖRARSÄTET Veckan som gick präglades av stora rörelser. Vi fick bland annat se den största dagliga nedgången på Stockholmsbörsen sedan oron i oktober förra

Läs mer

Swedbank. Private Banking. Joakim Axelsson. Swedbank

Swedbank. Private Banking. Joakim Axelsson. Swedbank Swedbank Private Banking Joakim Axelsson Swedbank Stockholmsbörsen 1100 SIX Portfolio Return Index -0,35-0,35% Stockholm Stock Exchange, SIXIDX, SIX Portfolio Return Index, Last index 1100 1000 1000 900??

Läs mer

SEB House View Marknadssyn 2018 Maj

SEB House View Marknadssyn 2018 Maj SEB House View Marknadssyn 2018 Maj Summering Makro och politik Börs och marknad Slutrekommendationer Fördjupning Vår marknadssyn, maj 2018 Fortsatt positiv marknadssyn Marknadsbarometern 70% Vi har en

Läs mer

Finansiell månadsrapport S:t Erik Markutveckling AB oktober 2010

Finansiell månadsrapport S:t Erik Markutveckling AB oktober 2010 Finansiell månadsrapport S:t Erik Markutveckling AB oktober 2010 Bolagets skuld Skulden uppgick vid slutet av månaden till 691 mnkr och stadens borgensåtagande var 1 mnkr för bolaget. Den totala skulden

Läs mer

Råvaror Valutor Index Världsmarknaden Large Cap Mid Cap Small Cap USA-aktier

Råvaror Valutor Index Världsmarknaden Large Cap Mid Cap Small Cap USA-aktier VECKA 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 2015 2 3 VÄRLDSMARKNADEN UPDATE Marknadsbrev VM-UPDATE

Läs mer

17 MAJ, 2016: MAKRO & MARKNAD CENTRALBANKERNA I FOKUS

17 MAJ, 2016: MAKRO & MARKNAD CENTRALBANKERNA I FOKUS 17 MAJ, 2016: MAKRO & MARKNAD CENTRALBANKERNA I FOKUS Flera centralbanker bedriver en mycket expansiv penningpolitik för att ge stöd åt den ekonomiska utvecklingen och för att inflationen skall stiga.

Läs mer

22 FEBRUARI, 2016: MAKRO & MARKNAD BLANDAD STATISTIK OCH RÄDSLA PRESSAR AKTIER

22 FEBRUARI, 2016: MAKRO & MARKNAD BLANDAD STATISTIK OCH RÄDSLA PRESSAR AKTIER 22 FEBRUARI, 2016: MAKRO & MARKNAD BLANDAD STATISTIK OCH RÄDSLA PRESSAR AKTIER Året har inletts med fallande aktiekurser och marknadssentimentet har varit ordentligt nedtryckt, dock har börsen återhämtat

Läs mer

AFFÄRSBREVET FREDAG DEN 11 JANUARI 2013

AFFÄRSBREVET FREDAG DEN 11 JANUARI 2013 AFFÄRSBREVET FREDAG DEN 11 JANUARI 2013 Husqvarna (Sälj) - Vi nedgraderar aktien på morgonen till sälj (behåll), efter en mycket stark kursutveckling den senaste 3-månads perioden. Vi bedömer att marknaden

Läs mer

Finansiell månadsrapport Stockholms Stads Parkerings AB oktober 2013

Finansiell månadsrapport Stockholms Stads Parkerings AB oktober 2013 Finansiell månadsrapport Stockholms Stads Parkerings AB oktober 2013 Bolagets skuld Skulden uppgick vid slutet av månaden till 483 mnkr. Det är en minskning med 24 mnkr sedan förra månaden, och 70% av

Läs mer

VECKOBREV v.20 maj-13

VECKOBREV v.20 maj-13 Veckan som gått 0 0,001 Makro 1000 Finansutskottet riktar viss kritik mot Riksbanken och menar att de hade kunnat bedriva en något mer expansiv politik de senaste åren. Utskottets utredning aktualiserar

Läs mer

Makrokommentar. Januari 2017

Makrokommentar. Januari 2017 Makrokommentar Januari 2017 Lugn start på aktieåret Det hände inte mycket på finansmarknaderna i januari, men aktierna utvecklades i huvudsak positivt. Marknadsvolatiliteten, här mätt mot det amerikanska

Läs mer

VM-UPDATE. börs. Råvaror Valutor Index Världsmarknaden Large Cap Mid Cap Small Cap USA-aktier. VÄRLDSMARKNADEN UPDATE Marknadsbrev

VM-UPDATE. börs. Råvaror Valutor Index Världsmarknaden Large Cap Mid Cap Small Cap USA-aktier. VÄRLDSMARKNADEN UPDATE Marknadsbrev börs 2 3 tjänaren VECKA 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 2013 VÄRLDSMARKNADEN UPDATE Marknadsbrev

Läs mer

SEB House View Marknadssyn 2018 April

SEB House View Marknadssyn 2018 April SEB House View Marknadssyn 2018 April Summering Makro och politik Börs och marknad Slutrekommendationer Fördjupning Vår marknadssyn, april 2018 Fortsatt positiv marknadssyn Marknadsbarometern 70% Vi har

Läs mer

Innehåll 1 Marknadsöversikt 2 Euro-dollar, Sterling 3 Dollar-yen, Swissy 4 Loonie, Aussie 5 Kiwi, Dollar-sek

Innehåll 1 Marknadsöversikt 2 Euro-dollar, Sterling 3 Dollar-yen, Swissy 4 Loonie, Aussie 5 Kiwi, Dollar-sek v.40 Innehåll 1 Marknadsöversikt 2 Euro-dollar, Sterling 3 Dollar-yen, Swissy 4 Loonie, Aussie 5 Kiwi, Dollar-sek 6 Dollar-index, Euro-sek 7 Veckans trade 8 Krönika 9 Graföversikt 10 Ansvarsfriskrivning

Läs mer

Strategifonderna Multistrategi Coeli Mix och Coeli Potential. per 31 juli 2018

Strategifonderna Multistrategi Coeli Mix och Coeli Potential. per 31 juli 2018 Strategifonderna Multistrategi Coeli Mix och Coeli Potential per 31 juli 2018 Viktig Information. Detta marknadsbrev är enbart ämnad som information och utgör inget erbjudande om eller utfästelse att köpa

Läs mer

ANALYS OMXS30 MARS 2018 DEL 2 E2 INVEST

ANALYS OMXS30 MARS 2018 DEL 2 E2 INVEST ANALYS OMXS30 Publicerad 2018-03-19 Publicerad 2017-12-30 MARS 2018 DEL 2 E2 INVEST E2 INVEST e2invest@hotmail.com BILD 1 OMXS30 MÅNAD Denna bild motsvara vårat huvudscenario för den långa trenden på OMXS30.

Läs mer

FASTIGHETSÄGARNA SVERIGE RÄNTEFOKUS APRIL 2015 LÅNG VÄNTAN PÅ PLUS- RÄNTOR

FASTIGHETSÄGARNA SVERIGE RÄNTEFOKUS APRIL 2015 LÅNG VÄNTAN PÅ PLUS- RÄNTOR FASTIGHETSÄGARNA SVERIGE RÄNTEFOKUS APRIL 2015 LÅNG VÄNTAN PÅ PLUS- RÄNTOR Sammanfattning Eurozonen växte med drygt 1 procent i årstakt under förra årets sista kvartal. Trots att många såg det som positivt,

Läs mer

Månadskommentar oktober 2015

Månadskommentar oktober 2015 Månadskommentar oktober 2015 Månadskommentar oktober 2015 Ekonomiska läget Den värsta oron för konjunktur och finansiella marknader lade sig under månaden. Centralbankerna med ECB i spetsen signalerade

Läs mer

OptionsTENDENSer. OptionsTENDENSerAnno 1995

OptionsTENDENSer. OptionsTENDENSerAnno 1995 Nr 236/2013 (sid 1 av 6) Anno 1995 Torsdagen den 12 december 2013 Nummer 236 2 0 1 3 OMXS 30 index 1 268,05 OMXS 30 är nu på väg nedåt efter att ha satt 1 316 som högst den 28 november. Genombrottet av

Läs mer

Innehåll 1 Marknadsöversikt 2 Marknadskommentar 3 OMXS30, S&P Råolja, Naturgas

Innehåll 1 Marknadsöversikt 2 Marknadskommentar 3 OMXS30, S&P Råolja, Naturgas v.40 13 februari 2011 Innehåll 1 Marknadsöversikt 2 Marknadskommentar 3 OMXS30, S&P 500 4 Råolja, Naturgas 5 Guld, Koppar 6 USD/SEK, EUR/SEK 7 NOK/SEK, Vete 7 Långtidsgrafer 11 Ansvarsfriskrivning vecka

Läs mer

MAKRO & MARKNAD. Minusränta i kombination med positiva överraskningar från Europa

MAKRO & MARKNAD. Minusränta i kombination med positiva överraskningar från Europa MAKRO & MARKNAD Minusränta i kombination med positiva överraskningar från Europa Sveriges Riksbank har sänkt till minusränta och initierar ett program för obligationsköp. De är uppenbarligen beredda att

Läs mer

ETT ÅR EFTER KRIMKRISEN Telefonkonferens 5 mars 2015 med Jan-Olov Olsson

ETT ÅR EFTER KRIMKRISEN Telefonkonferens 5 mars 2015 med Jan-Olov Olsson ETT ÅR EFTER KRIMKRISEN Telefonkonferens 5 mars 2015 med Jan-Olov Olsson TRE FRÅGOR I FOKUS Konflikten i Ukraina Oljepriset Sanktioner 2 RYSSLAND - UKRAINA Krims anslutning till Ryssland - Stöds helhjärtat

Läs mer

Finansiell månadsrapport AB Stockholmshem december 2013

Finansiell månadsrapport AB Stockholmshem december 2013 Finansiell månadsrapport AB Stockholmshem december 213 Bolagets skuld Skulden uppgick vid slutet av månaden till 6 853 mnkr. Det är en ökning med 136 mnkr sedan förra månaden, och 85% av ramen är utnyttjad.

Läs mer

Finansiell månadsrapport AB Familjebostäder juli 2014

Finansiell månadsrapport AB Familjebostäder juli 2014 Finansiell månadsrapport AB Familjebostäder juli 214 Bolagets skuld Skulden uppgick vid slutet av månaden till 4 829 mnkr. Totalt är det är en ökning med 63 mnkr sedan förra månaden, 79% av ramen är utnyttjad.

Läs mer

Marknadsöversikt. Innehåll 1 Graföversikt 2 Euro-dollar, Sterling 3 Dollar-yen, Swissy 4 Loonie, Aussie 5 Kiwi, Dollar-sek

Marknadsöversikt. Innehåll 1 Graföversikt 2 Euro-dollar, Sterling 3 Dollar-yen, Swissy 4 Loonie, Aussie 5 Kiwi, Dollar-sek v.40 2 mars 2010 vecka 9 Innehåll 1 Graföversikt 2 Euro-dollar, Sterling 3 Dollar-yen, Swissy 4 Loonie, Aussie 5 Kiwi, Dollar-sek 6 Dollar-index, EUR/SEK 7 Räntehöjning i Australien 8 The power of MACD

Läs mer

Makrofokus. Makroanalys. Veckan som gick

Makrofokus. Makroanalys. Veckan som gick Makroanalys 2 augusti 212 Makrofokus Patrik Foberg +46 8 46 84 24 Patrik.foberg@penser.se Sven-arne Svensson +46 8 46 84 2 Sven-arne.svensson@penser.se Veckan som gick - Inflationstakten i sjönk,7% i juli

Läs mer