Upp till bevis EU och USA!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Upp till bevis EU och USA!"

Transkript

1 Stockholm Momentum/fundamenta: Upp till bevis EU och USA! För en aktieanalytiker är det orättvist när det är allt annat som avgör utvecklingen för börsen än aktiernas fundamentala värde, men det är som i det militära bara att försöka gilla läget. Denna vecka kan dock ge en andhämtningspaus pga optionslösen Värderingarna är fortsatt låga och bolagen levererar bättre resultat än väntat Men makrostatistiken pekar åt fel håll. Både i USA och Europa växer motsättningarna om den ekonomiska politiken. Och i tillväxtländerna stramar regeringar och centralbanker åt Det enda positiva är att det är ur rejäla kriser som de långsiktiga lösningarna föds Kina är på väg att färdigställa en skyskrapa var femte dag, de närmaste tre åren. Kina kommer därmed att få 800 byggnader som är högre än 152 meter 2016, vilket är fyra gånger fler än USA, enligt den kinesiska websiten Motiancity (FT). Motiancity.com: En kinesisk sajt om skyskrapor - för entusiasterna...! En intressant aspekt med skyskrapor är att de har en tendens att föregripa ekonomiska toppar och krascher. Ekonomen Andrew Lawrence har skapat ett skyskrapsindex som har en hygglig träffsäkerhet. Det tar många år att färdigställa en skyskrapa så när den väl är färdig så har högkonjunkturen toppat ur och gått över i nedgång. Chrysler Building och Empire State Building blev till exempel färdiga 1930 och 1931, mitt i inledningen till den stora depressionen. Kinas två största byggnader väntas bli färdiga 2014.

2 Det finns dock flera motexempel mot denna tes att skyskraporna förutspår krascherna, varav en är att Kina inte kraschade 2010 när flera skyskrapor färdigställdes. Ett argument är också att Kina faktiskt gör flera åtgärder just nu för att kyla ner ekonomin, just för att undvika en krasch. Vår egen åsikt är att Kina, precis som alla andra tillväxtekonomier, kommer att drabbas av stora oväntade problem någon dag. Tyvärr utmärks alla större krascher av att det inte kan förutsägas exakt i tiden när kraschen kommer att ske. Om Kina lyckas dra ner tempot till 8 procents årlig tillväxt kan kriserna skjutas framåt något år. Ligger de kvar på nuvarande nivå kommer kraschen tidigare. Dessutom ska man komma ihåg att Kina är en sluten ekonomi. Det gick rykten förra veckan att Kina städat undan dåliga lån på 463 miljarder USD för de lokala myndigheterna. En motsvarande operation i USA eller EU hade skapat krigsrubriker. Men det är inte bara Kina som drar ner på tillväxten just nu för att mildra inflationstendenserna i överhettade ekonomier. Detsamma gör även Brasilien och Indien. Och paradoxalt gäller detta även EU där ECB precis signalerat att räntan ska höjas i juli, vars syfte är att kyla av tillväxten i Tyskland. Även om högre löner är inflationsdrivande skulle vi ändå önska att ECB lät bli att höja. Dels lägger högre ränta ytterligare sten på börda för PIGS-länderna. Dels är ökad konsumtion i Tyskland ett av få sätt att jämna ut obalanserna inom EU där PIGS har stora underskott och Tyskland stora överskott. Riskaversionen fortsätter öka inom Europa där kostnaderna för att försäkra statsobligationer i olika länder fortsätter öka, där Grekland går i spetsen och kostnaderna nu har nått rekordhöga nivåer. Den 18 juli väntas Greklands kassa ta slut utan nya medel. ECB har valt sida vid de europeiska bankerna och arbetar emot alla förslag från Tyskland att ens låta grekernas nuvarande obligationer få en längre löptid. Kreditinstituten har deklarerat att detta kommer att tolkas som default vilket omedelbart sänker ratingen för dessa obligationer, vilket tvingar många fonder att direkt sälja dessa. ECB sitter här i samma båt som bankerna. Centralbankens chef Trichet var länge emot att stödköpa grekiska statspapper. Han föll sedan till föga och idag är centralbanken djupet exponerad mot PIGS och kan enligt vissa beräkningar bli

3 helt insolvent om Grekland ställer in betalningarna. EU förhandlar vidare och har ett toppmöte inplanerat till nästa måndag. Åtstramningarna inom tillväxtekonomierna sker i ett läge när USAs ekonomi har svårt att komma igång. Tydligast kan inbromsningen illustreras av att analytikerkåren har dragit ner tillväxtutsikterna för USA. I januari trodde dessa att USAs BNP skulle växa 3,1 procent under 2011, enligt Bloombergs sammanställning. Den senaste mätningen visar att tillväxtutsikterna nu dragits ner till 2,5 procent. Det är en sänkning med 20 procent på bara sex månader. Detta sker samtidigt som Feds stödprogram löper ut i juni och många av världens större börser har etablerat sig i fallande trender. Betänksamt nog finns ännu ett sätt att studera BNP jämfört med utvecklingen för hus. Nedan är ett diagram från McClellan som visar att faktureringen inom arkitektvärlden föregriper BNP något ännu ett tecken på att ekonomin svalnar av: Nedan är kalendern för Feds sista stödköpsprogram som löper fram till den 11 juli. Takten börjar nu avta något innan Fed avslutat stödköpen av 600 Mdr USD och återköp, vilket gett en total summa på 768 miljarder. Nästa Fed-möte hålls den juni och i och med detta kommer allt färre Fed-ledamöter att uttala sig om bankens politik.

4 På räntemarknaden ser det ut som om aktörerna lägger sig allt mer likvida inför att Feds stödköpsprogram löper ut. Det är endast en del trogna centralbanker i Asien som har köpt statspapper senaste tiden vid sidan av Fed. Affärsbankerna minskar istället sina innehav i oro för att de ska kunna bli mindre värda som säkerhet och lägger sig därför, på marginalen, mer likvida. En del fonder verkar dock ha börjat styra över inköpen till MBS, det vill säga obligationer knutna till bostadsmarknaden. För Fed kan det vara politiskt enklare att åter börja köpa MBSobligationer än att köpa statsobligationer. Även dessa stödköp kommer att stimulera ekonomin både i form av lägre levnadskostnader för konsumenterna, samt i ökad total likviditet i den amerikanska ekonomin vilket gav stöd till börserna. Förra året väntade Bernanke till den 21 augusti innan han deklarerade en andra stödrunda. Fram till dess backade börsen. S&P 500 handlas i en etablerad nedtrend sedan toppen den 2 maj. Nedan 60-minuters chart: Sett ut ett längre perspektiv kan man fortfarande säga att trenden fortfarande är stigande och att det först är nu som trenden testas på allvar:

5 Det viktigaste stödet är 200 dagars glidande medelvärde och det finns gott om andra stöd kring De allra flesta andra ledande indexen i världen har dock redan brutit motsvarande stöd. Bovespa, Brasilien ovan till vänster och Sensex, Indien till höger. Shanghai, Kina till vänster och Stockholm till höger Tyska DAX-index är dock ett undantag då detta inte har brutit ner under 200 dagars glidande medelvärde, nedan:

6 I någon mening gäller detta även Ryssland där RTS brutit trendlinjen men fortfarande befinner sig över MA200: I ett läge där de amerikanska börserna har backat i sex veckor är det dock rimligt att räkna med någon sorts upprekyl. Höjden och kraften i denna bör säga en hel del om den kommande trenden. Denna vecka bör även kunna bli lugnare än tidigare veckor då det är optionslösen denna vecka. Till vänster nedan finns den öppna balansen för SPY som är ETFen för S&P 500. Den visar att Max Pain, vilket är den nivå där de som köpt optioner förlorar mest (max pain) och där de som ställt ut optioner vinner mest, befinner sig på 132. I chartet nedan har vi lagt in en pil för denna nivå. När differensen är hela 3 procent som nu är det svårt att tro att hela gapet ska fyllas helt. Tar man hänsyn till endast de optioner som sålts den senaste månaden ligger förmodligen Max Pain något nedanför 132.

7 Till höger ovan har vi gjort samma sak för QQQ som är ETFen för Nasdaq. Max Pain ligger kring 57 medan QQQ handlas till 54,8, vilket gör en differens på 3,8 procent. Sammantaget tror vi ändå att denna veckan kan ge en andhämtningspaus för börserna. I bästa fall ken det finnas förutsättningar för ett litet minirally. Långsiktigt ökar kraven på ledarna i USA respektive EU att arbeta fram långsiktigt stabila planer. Vår erfarenhet är att sådana lösningar endast kan födas under galgen. Risken är därför att det kommer att bli tufft i några månader först innan sentimentet åter kan förbättras. Veckan som kommer I Europa står flera obligationsförsäljningar i fokus, bland annat från Spanien, Italien och statsskuldväxlar från Grekland och Portugal. Med korta löptider och oroligt på börsen lär dessa emissioner ändå kunda säljas utan större problem. Ifrån Europa kommer för övrigt detaljhandel från England och räntebesked ifrån Schweiz på torsdag och eurogruppsmöte på måndag nästa vecka. Ifrån Kina kom en lång rad med siffror under natten till idag där industriproduktionen var något bättre än väntat och inflationen som väntat på 5.5 procent. Det senare är trots allt en långsiktigt alldeles för hög siffra och även om diskussionen om åtstramningar nu avtar, tror vi att denna diskussion snart är tillbaka i samma styrka igen.

8 Idag kommer PPI ifrån USA och imorgon onsdag kommer inflationssiffrorna. Inflationen fortsätter trenda uppåt. Nedan är universitetet MITs egen undersöning av den dagliga inflationen (röd) jämfört med den officiella siffran (blå) vilket visar att risken finns på ovansidan både vad gäller PPI och CPI. Ifrån USA kommer även hussiffror imorgon onsdag, Philly Fed på torsdag och ledande indikatorer och konsumentförtroende från University of Michigan på fredag. I övrigt kan noteras att H&M släpper försäljningssiffror för maj imorgon onsdag och på fredag håller HQ extra stämma. Anders Elgemyr Disclaimer: CMC Markets UK Plc Filial Stockholm (CMC) sprider endast bifogade marknadsrapport och har inte deltagit i utarbetandet av rapporten. Rapporten är inte menad att uppfattas som en uppmaning till investeringsbeslut som köp eller försäljning av finansiella instrument. CMC tar inte ansvar för direkta eller indirekta förluster eller utgifter som skylls på användandet av marknadsrapporten Informationen i detta nyhetsbrev och på denna websajt baserar på vad vi bedömer som tillförlitliga källor. Vi kan dock inte garantera dess innehåll. Ingenting som skrivs på denna sajt ska betraktas som en rekommendation eller uppmaning att investera i något som helst finansiellt instrument, option eller liknande. Åsikter och slutsatser som uttrycks på dessa sidor är inte heller avsedda för någon enskild individ eller ska uppfattas som avsedd för någon enskild individ. Market Action Point eller dess ägarbolag AO Analys AB ska inte göras ansvarig för några som helst förluster som orsakats av beslut fattade på grundval av information på denna sajt. Historisk avkastning ska inte betraktas som en indikation för framtida avkastning. Förändringar i utländsk valuta kan påverka värdet, priset eller avkastningen på en investering som skett i utlandet eller i en utländsk valuta. Informationen på denna sajt eller kopior av innehållet på denna, får inte distribueras i USA eller Kanada eller till mottagare som är medborgare i USA eller Kanada vilka bryter mot restriktioner i amerikansk eller kanadensisk lag. Distribution av innehållet på dessa sidor till USA eller Kanada kan bryta mot dessa lagar.

Korrelationerna slås sönder, inflationen i fokus

Korrelationerna slås sönder, inflationen i fokus Stockholm 110510 Momentum/fundamenta: Korrelationerna slås sönder, inflationen i fokus Förra veckans minikrasch inom råvaror bör rimligen tynga sentimentet kommande veckor. USA och i Europa är i upptrend

Läs mer

Jordbävningen lägger sten på börda

Jordbävningen lägger sten på börda Momentum/fundamenta: Jordbävningen lägger sten på börda Stockholm 110315 Den japanska jordbävningen lägger en ytterligare faktor i den negativa vågskålen för världens börser. Även om USA-börserna steg

Läs mer

Starka makrosiffror och bolagsrapporter lyfter sommarbörsen

Starka makrosiffror och bolagsrapporter lyfter sommarbörsen Stockholm 130813 Momentum/Fundamenta: Starka makrosiffror och bolagsrapporter lyfter sommarbörsen Rapporterna för andra kvartalet lyfte börserna efter en svag inledning på sommaren vi summerar bäst och

Läs mer

Årets tyngsta vecka med Fed och tung statistik

Årets tyngsta vecka med Fed och tung statistik Stockholm 101101 Momentum/fundamenta: Årets tyngsta vecka med Fed och tung statistik Lagom till höstlovet i skolorna i Sverige infaller årets förmodligen tyngsta vecka inom makroområdet. Första fokus är

Läs mer

Trenden utmanad, fokus på inflation och upplopp

Trenden utmanad, fokus på inflation och upplopp Stockholm 110201 Momentum/fundamenta: Trenden utmanad, fokus på inflation och upplopp Lagom till att EU för stunden har fått ordning på upplåningen dyker nästa problemhärd upp sociala protester. Vi tror

Läs mer

Greklandskris i repris

Greklandskris i repris Stockholm 110524 Momentum/fundamenta: Greklandskris i repris EU/IMF har lyckats stödja Grekland ett helt år igenom krisen sedan maj förra året. Nu är krisen lika överhängande. Frågan är om den är tillräckligt

Läs mer

Makrokommentar. November 2013

Makrokommentar. November 2013 Makrokommentar November 2013 Fortsatt positivt på marknaderna Aktiemarknaderna fortsatte uppåt i november. 2013 ser därmed ut att kunna bli ett riktigt bra år för aktieinvesterare världen över. De nordiska

Läs mer

Stor chans att botten passerats i USA. Fokus på Fed, Irland och 1.130

Stor chans att botten passerats i USA. Fokus på Fed, Irland och 1.130 Momentum/fundamenta: Stockholm 100920 Stor chans att botten passerats i USA. Fokus på Fed, Irland och 1.130 Som väntat fortsatte börserna stiga även förra vecken men det riktiga testet kommer denna vecka.

Läs mer

13 JULI, 2 0 1 5: MAKRO & MARKNAD FRÅN GREKLAND TILL ÅTERHÄMTNING

13 JULI, 2 0 1 5: MAKRO & MARKNAD FRÅN GREKLAND TILL ÅTERHÄMTNING 13 JULI, 2 0 1 5: MAKRO & MARKNAD FRÅN GREKLAND TILL ÅTERHÄMTNING Starten på sommaren blev inte så behaglig. Greklandsoron intensifierades då landet i början av juni fick anstånd med en återbetalning till

Läs mer

23 NOVEMBER, 2015: MAKRO & MARKNAD RÄNTEGAPET VIDGAS

23 NOVEMBER, 2015: MAKRO & MARKNAD RÄNTEGAPET VIDGAS 23 NOVEMBER, 2015: MAKRO & MARKNAD RÄNTEGAPET VIDGAS Den ekonomiska återhämtningen i Europa fortsätter. Makrosiffror från både USA och Kina har legat på den svaga sidan under en längre tid men böjar nu

Läs mer

MAKRO & MARKNAD. USA fortsätter framåt och Europa börjar så smått komma igång

MAKRO & MARKNAD. USA fortsätter framåt och Europa börjar så smått komma igång USA fortsätter framåt och Europa börjar så smått komma igång Det globala sentimentet hos världens inköpschefer steg något under februari. Samtidigt ser man tecken på att det låga oljepriset börjar ge avtryck

Läs mer

31 AUGUSTI, 2015: MAKRO & MARKNAD RÄDSLA, INGET ANNAT

31 AUGUSTI, 2015: MAKRO & MARKNAD RÄDSLA, INGET ANNAT 31 AUGUSTI, 2015: MAKRO & MARKNAD RÄDSLA, INGET ANNAT Det blev endast en ytterst kort period av optimism efter att oron för Grekland lagt sig. Finansmarknadernas rörelser har de senaste veckorna präglats

Läs mer

Finansiell månadsrapport AB Stockholmshem april 2011

Finansiell månadsrapport AB Stockholmshem april 2011 Finansiell månadsrapport AB Stockholmshem april 2011 Bolagets skuld Skulden uppgick vid slutet av månaden till 3 923 mnkr. Det är en ökning med 180 mnkr sedan förra månaden, och 69% av ramen är utnyttjad.

Läs mer

VECKOBREV v.44 okt-13

VECKOBREV v.44 okt-13 Veckan som gått 0 0,001 Makro 1000 Trots försiktigt positiva signaler från krisländerna i södra Europa kvarstår problemen med höga skuldnivåer och svag utveckling på arbetsmarknaderna. Detta i kombination

Läs mer

Finansiell månadsrapport Stockholm Stadshus AB (moderbolag) april 2011

Finansiell månadsrapport Stockholm Stadshus AB (moderbolag) april 2011 Finansiell månadsrapport Stockholm Stadshus AB (moderbolag) april 2011 Bolagets tillgång Tillgången uppgick vid slutet av månaden till 10 794 mnkr. Det är en minskning med 733 mnkr sedan förra månaden.

Läs mer

30 MARS, 2015: MAKRO & MARKNAD OLIKA VÄRLDAR I BRIC

30 MARS, 2015: MAKRO & MARKNAD OLIKA VÄRLDAR I BRIC 30 MARS, 2015: MAKRO & MARKNAD OLIKA VÄRLDAR I BRIC Vikten av konsumenten lyfts ofta fram när man pratar om den amerikanska ekonomin. Det är dock inte lika vanligt att dess europeiske motsvarighet får

Läs mer

22 FEBRUARI, 2016: MAKRO & MARKNAD BLANDAD STATISTIK OCH RÄDSLA PRESSAR AKTIER

22 FEBRUARI, 2016: MAKRO & MARKNAD BLANDAD STATISTIK OCH RÄDSLA PRESSAR AKTIER 22 FEBRUARI, 2016: MAKRO & MARKNAD BLANDAD STATISTIK OCH RÄDSLA PRESSAR AKTIER Året har inletts med fallande aktiekurser och marknadssentimentet har varit ordentligt nedtryckt, dock har börsen återhämtat

Läs mer

Makrokommentar. Januari 2017

Makrokommentar. Januari 2017 Makrokommentar Januari 2017 Lugn start på aktieåret Det hände inte mycket på finansmarknaderna i januari, men aktierna utvecklades i huvudsak positivt. Marknadsvolatiliteten, här mätt mot det amerikanska

Läs mer

Makrofokus. Makroanalys. Veckan som gick

Makrofokus. Makroanalys. Veckan som gick Makroanalys Sverige 4 juni 2012 Makrofokus Patrik Foberg +46 8 463 84 24 Patrik.foberg@penser.se Sven-arne Svensson +46 8 463 84 32 Sven-arne.svensson@penser.se Veckan som gick - x - Den svenska konjunkturdatan

Läs mer

7 DECEMBER, 2015: MAKRO & MARKNAD TUDELAT USA OCH STARKT EUROPA

7 DECEMBER, 2015: MAKRO & MARKNAD TUDELAT USA OCH STARKT EUROPA 7 DECEMBER, 2015: MAKRO & MARKNAD TUDELAT USA OCH STARKT EUROPA I väntan på en närstående räntehöjning i USA är den amerikanska ekonomin tudelad. Arbetsmarknaden utvecklas bra, medan frågetecknen framförallt

Läs mer

Höjdpunkter. Agasti Marknadssyn

Höjdpunkter. Agasti Marknadssyn Höjdpunkter Agasti Marknadssyn Sammanställt av Obligo Investment Management September 2015 Höjdpunkter Marknadsoro... Osäkerhet knuten till den ekonomiska utvecklingen i Kina har präglat de globala aktiemarknaderna

Läs mer

Månadsanalys Augusti 2012

Månadsanalys Augusti 2012 Månadsanalys Augusti 2012 Positiv trend på aktiemarknaden efter uttalanden från ECB-chefen ÅRETS ANDRA RAPPORTSÄSONG är i stort sett avklarad och de svenska bolagens rapporter kan sammanfattas som stabila.

Läs mer

Statsupplåning prognos och analys 2019:1. 20 februari 2019

Statsupplåning prognos och analys 2019:1. 20 februari 2019 Statsupplåning prognos och analys 2019:1 20 februari 2019 Riksgäldens uppdrag Statens finansförvaltning Statens betalningar och kassahantering Upplåning och förvaltning av statsskulden Garantier och lån

Läs mer

Finansiell månadsrapport Stockholmshem december 2007

Finansiell månadsrapport Stockholmshem december 2007 Finansiell månadsrapport Stockholmshem december 2007 Bolagets skuld Skulden uppgick vid slutet av månaden till 7 917 mnkr. Det är en ökning med 85 mnkr sedan förra månaden, och 87% av ramen är utnyttjad.

Läs mer

CATELLA FÖRMÖGENHETSFÖRVALTNING

CATELLA FÖRMÖGENHETSFÖRVALTNING Portföljserie LÅNGSIKTIGT CATELLA FÖRMÖGENHETSFÖRVALTNING - Månadsbrev februari 2012 - VÄRLDEN Det nya börsåret inleddes med en rivstart då världsindex steg med nästan 5% under januari månad. Stockholmsbörsen

Läs mer

AFFÄRSBREVET FREDAG DEN 12 OKTOBER 2012

AFFÄRSBREVET FREDAG DEN 12 OKTOBER 2012 AFFÄRSBREVET FREDAG DEN 12 OKTOBER 2012 New Yorkbörserna USA meddelade att antalet amerikaner som sökte arbetslöshetsunderstöd under förra veckan sjönk till den lägsta nivån, 330.000 personer, på fyra

Läs mer

Makrokommentar. Januari 2014

Makrokommentar. Januari 2014 Makrokommentar Januari 2014 Negativ inledning på året Året fick en dålig start för aktiemarknaderna världen över. Framför allt var det börserna på tillväxtmarknaderna som föll men även USA och Europa backade.

Läs mer

Makrokommentar. November 2016

Makrokommentar. November 2016 Makrokommentar November 2016 Stora marknadsrörelser efter valet i USA Finansmarknaderna överraskades av Donald Trumps seger i det amerikanska presidentvalet och marknadens reaktioner lät inte vänta på

Läs mer

Strukturerade placeringar. Kapitalskyddade placeringar SEB1111

Strukturerade placeringar. Kapitalskyddade placeringar SEB1111 Strukturerade placeringar Kapitalskyddade placeringar SEB1111 Aktieobligation Nya Tillväxtl xtländer 1111E och 1111F Aktieobligation Nya Tillväxtländer 3 år lång Exponering: BNP Paribas Next 11 Core 8

Läs mer

4 MAJ, 2015: MAKRO & MARKNAD

4 MAJ, 2015: MAKRO & MARKNAD 4 MAJ, 2015: MAKRO & MARKNAD CENTRALBANKERNA I FÖRARSÄTET Veckan som gick präglades av stora rörelser. Vi fick bland annat se den största dagliga nedgången på Stockholmsbörsen sedan oron i oktober förra

Läs mer

Makrokommentar. Februari 2017

Makrokommentar. Februari 2017 Makrokommentar Februari 2017 Positiva marknader i februari Aktier utvecklades över lag bra under den gångna månaden med en uppgång för både utvecklade ekonomier och tillväxtekonomier. Oslobörsen utgjorde

Läs mer

Carnegie Investment Bank AB MAKRO SOMMAREN & TURBULENSEN

Carnegie Investment Bank AB MAKRO SOMMAREN & TURBULENSEN Carnegie Investment Bank AB MAKRO SOMMAREN & TURBULENSEN BÖRSERNA SKAKAR Allmänt: Sensommarens börsturbulens har medfört att riskläget på marknaderna ökat och investerarsentimentet försämrats. Flera stora

Läs mer

Global Asset Allocation Strategy 2018 Ytterligare ett bra år? Nordea Tactical Asset Allocation December 2017

Global Asset Allocation Strategy 2018 Ytterligare ett bra år? Nordea Tactical Asset Allocation December 2017 Global Asset Allocation Strategy 2018 Ytterligare ett bra år? Nordea Tactical Asset Allocation December 2017 Sammanfattning 2018 ytterligare ett bra år? Hittills har decenniet inneburit ett långt rally

Läs mer

Strukturerade placeringar. Kapitalskyddade placeringar SEB1112

Strukturerade placeringar. Kapitalskyddade placeringar SEB1112 Strukturerade placeringar Kapitalskyddade placeringar SEB1112 Aktieobligation Nya Tillväxtländer 1112 E & F Aktieobligation Nya Tillväxtländer 3 år lång Exponering: BNP Paribas Next 11 Core 8 index (f

Läs mer

Investment Management

Investment Management Investment Management Konjunktur Räntor och valutor Aktier April 2011 Dag Lindskog +46 70 5989580 dag.lindskog@cim.se Optimistens utropstecken! Bara början av en lång expansionsperiod Politikerna prioriterar

Läs mer

VECKOBREV v.43 okt-13

VECKOBREV v.43 okt-13 Veckan som gått 0 0,001 Makro 1000 Föregående vecka blev förhållandevis lugn ur nyhetssynpunkt där Riksbankens räntebesked var den stora behållningen. Både riksbankschefs Ingves och Stellan Lundström,

Läs mer

14 SEPTEMBER, 2015: MAKRO & MARKNAD ALLA VÄNTAR PÅ FED

14 SEPTEMBER, 2015: MAKRO & MARKNAD ALLA VÄNTAR PÅ FED 14 SEPTEMBER, 2015: MAKRO & MARKNAD ALLA VÄNTAR PÅ FED De senaste två veckorna har trots mycket statistik varit lugnare och volatiliteten har fortsatt ner. Både den svenska och amerikanska börsen handlas

Läs mer

4 APRIL, 2016: MAKRO & MARKNAD POSITIVA TONGÅNGAR

4 APRIL, 2016: MAKRO & MARKNAD POSITIVA TONGÅNGAR 4 APRIL, 2016: MAKRO & MARKNAD POSITIVA TONGÅNGAR Globala aktier har stigit mellan 10-13% sedan februari. Även oljepriset har återhämtat sig och är upp nästan 40% sedan botten i år. Den tidigare oron för

Läs mer

MÅNADSBREV FEBRUARI, 2016: BLOX SAMMANFATTNING

MÅNADSBREV FEBRUARI, 2016: BLOX SAMMANFATTNING MÅNADSBREV FEBRUARI, 2016: BLOX SAMMANFATTNING Det globala aktieindexet MSCI World gick ned 1,10%, dock steg svenska börsen med 1,20% (OMXS30). Börs- och kreditmarknaderna har inlett 2016 svagt som en

Läs mer

VECKOBREV v.23 jun-14

VECKOBREV v.23 jun-14 Veckan som gått 0 0,001 Makro En räntesänkning med 10 punkter till 0,15 procent, negativ inlåningsränta om minus 0,10 procent samt billiga lån till banker för att stimulera dess utlåning till privata företag

Läs mer

Strategifonderna Multistrategi Coeli Mix och Coeli Potential. per 31 maj 2018

Strategifonderna Multistrategi Coeli Mix och Coeli Potential. per 31 maj 2018 Strategifonderna Multistrategi Coeli Mix och Coeli Potential per 31 maj 2018 Viktig Information. Detta marknadsbrev är enbart ämnad som information och utgör inget erbjudande om eller utfästelse att köpa

Läs mer

VM-UPDATE. börs. Råvaror Valutor Index Världsmarknaden Large Cap Mid Cap Small Cap USA-aktier. VÄRLDSMARKNADEN UPDATE Marknadsbrev

VM-UPDATE. börs. Råvaror Valutor Index Världsmarknaden Large Cap Mid Cap Small Cap USA-aktier. VÄRLDSMARKNADEN UPDATE Marknadsbrev 2 3 VECKA 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 2013 VÄRLDSMARKNADEN UPDATE Marknadsbrev VM-UPDATE

Läs mer

Marknadskommentarer Bilaga 1

Marknadskommentarer Bilaga 1 Marknadskommentarer Bilaga 1 Sammanfattning Under september har utvecklingen på världens börser varit positiv då viktiga beslut har fattats främst i Europa. Både den amerikanska och europeiska centralbanken

Läs mer

21 DECEMBER, 2015: MAKRO & MARKNAD FED HÖJDE TILL SLUT

21 DECEMBER, 2015: MAKRO & MARKNAD FED HÖJDE TILL SLUT 21 DECEMBER, 2015: MAKRO & MARKNAD FED HÖJDE TILL SLUT En enig FOMC-direktion valde att höja räntan i USA med 25 baspunkter till 0,25-0,50%. Räntehöjningen var till största del väntad eftersom ekonomin

Läs mer

VECKOBREV v.19 maj-13

VECKOBREV v.19 maj-13 Veckan som gått 0 0,001 Makro 1000 Under den händelsefattiga gånga veckan hölls ett G7-möte där det framkom att länderna inte fördömer den expansiva politiken som flera centralbanker bedriver. Japans ultralätta

Läs mer

VM-UPDATE. Råvaror Valutor Index Världsmarknaden Large Cap Mid Cap Small Cap USA-Aktier. börs. VÄRLDSMARKNADEN UPDATE Marknadsbrev från Börstjänaren

VM-UPDATE. Råvaror Valutor Index Världsmarknaden Large Cap Mid Cap Small Cap USA-Aktier. börs. VÄRLDSMARKNADEN UPDATE Marknadsbrev från Börstjänaren ATE VALUTOR AKTIER RÅVAROR INDEX ETT MARKNADSBREV FRÅN BÖRSTJÄNAREN VÄRLDSMARKNADEN UPDATE VALUTOR AKTIER RÅVAROR INDEX ETT MARKNADSBREV FRÅN BÖRSTJÄNAREN VÄRLDSMARKNADEN UPDATE VALUTOR AKTIER RÅVAROR

Läs mer

Finansiell månadsrapport Micasa Fastigheter i Stockholm AB juli 2017

Finansiell månadsrapport Micasa Fastigheter i Stockholm AB juli 2017 Finansiell månadsrapport Micasa Fastigheter i Stockholm AB juli 217 Bolagets skuld Skulden uppgick vid slutet av månaden till 6 339 mnkr. Totalt är det en ökning med 36 mnkr sedan förra månaden, 88% av

Läs mer

Investeringsaktiebolaget Cobond AB. Kvartalsrapport juni 2014

Investeringsaktiebolaget Cobond AB. Kvartalsrapport juni 2014 Investeringsaktiebolaget Cobond AB Kvartalsrapport juni 2014 INNEHÅLL Huvudpunkter 3 Nyckeltal 3 Aktiekurs och utdelningar 4 Allmänt om bolaget 5 Marknadskommentar 6 2 KVARTALSRAPPORT JUNI 2014 HUVUDPUNKTER

Läs mer

Månadskommentar oktober 2015

Månadskommentar oktober 2015 Månadskommentar oktober 2015 Månadskommentar oktober 2015 Ekonomiska läget Den värsta oron för konjunktur och finansiella marknader lade sig under månaden. Centralbankerna med ECB i spetsen signalerade

Läs mer

9 NOVEMBER, 2015: MAKRO & MARKNAD RÄNTORNA ÅT OLIKA HÅLL I DECEMBER

9 NOVEMBER, 2015: MAKRO & MARKNAD RÄNTORNA ÅT OLIKA HÅLL I DECEMBER 9 NOVEMBER, 2015: MAKRO & MARKNAD RÄNTORNA ÅT OLIKA HÅLL I DECEMBER Alla väntar på den, men den har skjutits på framtiden många gånger. Nu behöver vi antagligen inte vänta länge till. I december kommer

Läs mer

Chefsekonomens översikt - Det allmänna ekonomiska läget

Chefsekonomens översikt - Det allmänna ekonomiska läget Det allmänna ekonomiska läget och den kommunalekonomin, vintern 2015 Översikt, publicerad 23.12.2015 Chefsekonomens översikt - Det allmänna ekonomiska läget Under hösten har finansmarknaden med oro följt

Läs mer

10 AUGUSTI, 2015: MAKRO & MARKNAD FED VÄNTAR RUNT HÖRNET

10 AUGUSTI, 2015: MAKRO & MARKNAD FED VÄNTAR RUNT HÖRNET 10 AUGUSTI, 2015: MAKRO & MARKNAD FED VÄNTAR RUNT HÖRNET Efter att man röstade ner långivarnas förslag för sparpaket samt att man missade sin betalning till IMF så godkänndes till slut ett sparpaket från

Läs mer

VECKOBREV v.2 jan-12

VECKOBREV v.2 jan-12 Veckan som gått 0 0.001 Makro Den svenska industriproduktionen sjönk med 1,9 % i november från tidigare ökning med 0,3 %. Årstakten sjönk från 4,5 % till 0,2 %. Förväntat var -0,8 % samt 2,5 %. Tjänsteproduktionen

Läs mer

Makrofokus. Makroanalys. Veckan som gick

Makrofokus. Makroanalys. Veckan som gick Makroanalys Sverige 6 augusti 212 Makrofokus Patrik Foberg +46 8 463 84 24 Patrik.foberg@penser.se Sven-arne Svensson +46 8 463 84 32 Sven-arne.svensson@penser.se Veckan som gick - Sysselsättningen i USA

Läs mer

Utvecklingen i den svenska ekonomin ur bankens perspektiv. Jörgen Kennemar

Utvecklingen i den svenska ekonomin ur bankens perspektiv. Jörgen Kennemar Utvecklingen i den svenska ekonomin ur bankens perspektiv Jörgen Kennemar Efter vinter kommer våren... 2 Globala tillväxten en återhämtning har inletts med Asien i spetsen 3 Den globala finanskrisen är

Läs mer

VECKOBREV v.18 apr-15

VECKOBREV v.18 apr-15 0 0,001 Makro Veckan Något överraskande som gått meddelade Riksbanken under onsdagen att reporäntan lämnas oförändrad på -0,25 procent. Inflationen har börjat stiga, till viss del på grund av kronans försvagning,

Läs mer

Makrokommentar. December 2016

Makrokommentar. December 2016 Makrokommentar December 2016 Bra månad på aktiemarknaden December blev en bra månad på de flesta aktiemarknader och i Europa gick flera av de breda aktieindexen upp med mellan sju och åtta procent. Även

Läs mer

Månadskommentar, makro. Oktober 2013

Månadskommentar, makro. Oktober 2013 Månadskommentar, makro Oktober 2013 Uppgången fortsatte i oktober Oktober var en positiv månad för aktiemarknader världen över. Månaden började lite svagt i samband med den politiska låsningen i USA och

Läs mer

VECKOBREV v.37 sep-15

VECKOBREV v.37 sep-15 0 0,001 Makro Inflationsmålet vara eller icke vara diskuteras allt mer frekvent och på DI-debatt ger vice riksbankscheferna Martin Flodén och Per Jansson svar på tal. Kritikerna menar att Riksbanken jagar

Läs mer

VECKOBREV v.20 maj-13

VECKOBREV v.20 maj-13 Veckan som gått 0 0,001 Makro 1000 Finansutskottet riktar viss kritik mot Riksbanken och menar att de hade kunnat bedriva en något mer expansiv politik de senaste åren. Utskottets utredning aktualiserar

Läs mer

Makrokommentar. April 2017

Makrokommentar. April 2017 Makrokommentar April 2017 God stämning på finansmarknaderna De globala aktiemarknaderna utvecklades i huvudsak positivt under den gångna månaden. Goda makroekonomiska förutsättningar och fina kvartalsresultat

Läs mer

Makrofokus. Makroanalys. Veckan som gick

Makrofokus. Makroanalys. Veckan som gick Makroanalys Sverige 27 februari 2012 Patrik Foberg +46 8 463 84 24 Patrik.foberg@penser.se Makrofokus Sven-arne Svensson +46 8 463 84 32 Sven-arne.svensson@penser.se Veckan som gick - Det tyska IFO-indexet

Läs mer

ETT ÅR EFTER KRIMKRISEN Telefonkonferens 5 mars 2015 med Jan-Olov Olsson

ETT ÅR EFTER KRIMKRISEN Telefonkonferens 5 mars 2015 med Jan-Olov Olsson ETT ÅR EFTER KRIMKRISEN Telefonkonferens 5 mars 2015 med Jan-Olov Olsson TRE FRÅGOR I FOKUS Konflikten i Ukraina Oljepriset Sanktioner 2 RYSSLAND - UKRAINA Krims anslutning till Ryssland - Stöds helhjärtat

Läs mer

Goldman Sachs skakade om marknaden, men för tidigt säga att trenden vänt ner

Goldman Sachs skakade om marknaden, men för tidigt säga att trenden vänt ner Momentum/fundamenta: Stockholm 100419 Goldman Sachs skakade om marknaden, men för tidigt säga att trenden vänt ner SECs anklagelser mot Goldman Sachs stoppade festen. Liknande mål kan vara på gång mot

Läs mer

VECKOBREV v.3 jan-15

VECKOBREV v.3 jan-15 0 0,001 Makro Veckan Valutakaos som uppstod gått efter att Schweiziska centralbanken slopade det valutagolv mot euron om 1.20 som infördes 2011. Schweizerfrancen sågs under eurokrisen som en säker hamn

Läs mer

VECKOBREV v.13 mar-14

VECKOBREV v.13 mar-14 Veckan som gått 0 0,001 Makro I söndags träffades USA och Rysslands utrikesministrar i Paris, ingen uppgörelse nåddes men båda underströk att de tror på en diplomatisk lösning. John Kerry framhöll att

Läs mer

MAKRO & MARKNAD. Minusränta i kombination med positiva överraskningar från Europa

MAKRO & MARKNAD. Minusränta i kombination med positiva överraskningar från Europa MAKRO & MARKNAD Minusränta i kombination med positiva överraskningar från Europa Sveriges Riksbank har sänkt till minusränta och initierar ett program för obligationsköp. De är uppenbarligen beredda att

Läs mer

Råvaror Valutor Index Världsmarknaden Large Cap Mid Cap Small Cap USA-aktier

Råvaror Valutor Index Världsmarknaden Large Cap Mid Cap Small Cap USA-aktier VECKA 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 2015 2 3 VÄRLDSMARKNADEN UPDATE Marknadsbrev VM-UPDATE

Läs mer

MÅNADSBREV MAJ, 2016: BLOX SAMMANFATTNING

MÅNADSBREV MAJ, 2016: BLOX SAMMANFATTNING MÅNADSBREV MAJ, 2016: BLOX SAMMANFATTNING De globala börserna steg nästan 4 % under maj. Månaden har präglats av diskussioner kring Storbritanniens eventuella utträde ur EU-sammarbetet samt om den amerikanska

Läs mer

12 OKTOBER, 2015: MAKRO & MARKNAD AVMATTNING INTE KOLLAPS

12 OKTOBER, 2015: MAKRO & MARKNAD AVMATTNING INTE KOLLAPS 12 OKTOBER, 2015: MAKRO & MARKNAD AVMATTNING INTE KOLLAPS Global tillväxt är fortfarande god även om den har tappat en del fart på slutet. Finansiella marknader är nu oroliga för en kollaps i Kina och

Läs mer

Finansiell månadsrapport Stockholm Stadshus AB (moderbolag) september 2010

Finansiell månadsrapport Stockholm Stadshus AB (moderbolag) september 2010 Finansiell månadsrapport Stockholm Stadshus AB (moderbolag) september 2010 Bolagets tillgång Tillgången uppgick vid slutet av månaden till 11 600 mnkr. Det är en ökning med 15 mnkr sedan förra månaden.

Läs mer

8 FEBRUARI, 2016: MAKRO & MARKNAD OROLIG START PÅ ÅRET

8 FEBRUARI, 2016: MAKRO & MARKNAD OROLIG START PÅ ÅRET 8 FEBRUARI, 2016: MAKRO & MARKNAD OROLIG START PÅ ÅRET Starten på det nya året har präglats av rädsla för utvecklingen av den globala ekonomin med stora fall på de globala börserna. Detta kan härledas

Läs mer

26 OKTOBER, 2015: MAKRO & MARKNAD CENTRALBANKER SÄTTER TONEN

26 OKTOBER, 2015: MAKRO & MARKNAD CENTRALBANKER SÄTTER TONEN 26 OKTOBER, 2015: MAKRO & MARKNAD CENTRALBANKER SÄTTER TONEN Centralbanker fortsätter att vara i fokus. I veckan som gick fick vi se PBOC sänka räntan i Kina och ECB öppnade dörren på vid gavel för utvidgade

Läs mer

Finansiell månadsrapport Skolfastigheter i Stockholm AB augusti 2011

Finansiell månadsrapport Skolfastigheter i Stockholm AB augusti 2011 Finansiell månadsrapport Skolfastigheter i Stockholm AB augusti 2011 Bolagets skuld Skulden uppgick vid slutet av månaden till 7 308 mnkr och stadens borgensåtagande var 3 mnkr för bolaget. Den totala

Läs mer

08:13 OMX-INDEX (1382,72): OMX

08:13 OMX-INDEX (1382,72): OMX Diagram källa: INFRONT (10 min-diagram) OMX-KRÖNIKAN Mån 25 aug 2014 Skrivet av Per Stolt God Morgon! 08:13 OMX-INDEX (1382,72): OMX kämpar vidare uppåt i den positiva kanalen Så har ECB Europeiska Centralbanken

Läs mer

Finansiell månadsrapport Stockholm Stadshus AB (moderbolag) mars 2011

Finansiell månadsrapport Stockholm Stadshus AB (moderbolag) mars 2011 Finansiell månadsrapport Stockholm Stadshus AB (moderbolag) mars 2011 Bolagets tillgång Tillgången uppgick vid slutet av månaden till 11 527 mnkr. Det är en minskning med 278 mnkr sedan förra månaden.

Läs mer

VECKOBREV v.47 nov-11

VECKOBREV v.47 nov-11 Veckan som gått 0 0.001 Makro Den svenska arbetslösheten enligt SCB:s beräkningar steg från 6,8 % till 6,9 % i oktober, där förväntat var en oförändrad nivå. Konjunkturinstitutets konjunkturbarometer förkunnade

Läs mer

VECKOBREV v.21 maj-13

VECKOBREV v.21 maj-13 Veckan som gått 0 0,001 Makro 1000 Börserna runt om i världen föll kraftigt i slutet på förra veckan. Det var främst Ben Bernakes uttalande om att Federal Reserve redan under sommaren kan dra ner på de

Läs mer

Index, kort om index samt uppdatering om aktuellt läge. Uppdragsanalys och Börsanalys med hjälp av Analysguiden

Index, kort om index samt uppdatering om aktuellt läge. Uppdragsanalys och Börsanalys med hjälp av Analysguiden Allmänt om hemsidan Upplägg Index, kort om index samt uppdatering om aktuellt läge Genomsnittlig recession Kriser Räntor Uppdragsanalys och Börsanalys med hjälp av Analysguiden 1 Kort om index Marknadsviktade

Läs mer

Rubicon. Vår syn på marknaderna. September 2018

Rubicon. Vår syn på marknaderna. September 2018 Rubicon Vår syn på marknaderna September 2018 Rubicon är en absolutavkastande strategi som investerar globalt i likvida tillgångar inom aktier, obligationer och valutor. Den förvaltas av ett mycket erfaret

Läs mer

SEB House View Marknadssyn 2018 augusti

SEB House View Marknadssyn 2018 augusti SEB House View Marknadssyn 2018 augusti Summering Makro och politik Börs och marknad Slutsatser Fördjupning Vår marknadssyn, augusti 2018 Något mer försiktig marknadssyn Marknadsbarometern 50% 65% Sommarmånaderna

Läs mer

Månadskommentar juli 2015

Månadskommentar juli 2015 Månadskommentar juli 2015 Månadskommentar juli 2015 Ekonomiska läget En förnyad konjunkturoro fick fäste under månaden drivet av utvecklingen i Kina. Det preliminära inköpschefsindexet i Kina för juli

Läs mer

Makrokommentar. April 2016

Makrokommentar. April 2016 Makrokommentar April 2016 Positiva marknader i april April var en svagt positiv månad på de internationella finansmarknaderna. Oslo-börsen utvecklades dock starkt under månaden och gick upp med fem procent.

Läs mer

Finansiell månadsrapport AB Familjebostäder oktober 2015

Finansiell månadsrapport AB Familjebostäder oktober 2015 Finansiell månadsrapport AB Familjebostäder oktober 215 Bolagets skuld Skulden uppgick vid slutet av månaden till 4 281 mnkr. Totalt är det är en minskning med 41 mnkr sedan förra månaden, 81% av ramen

Läs mer

VALUTAPROGNOS FEBRUARI 2015

VALUTAPROGNOS FEBRUARI 2015 VALUTA FEBRUARI 2015 3.40 3.30 3.20 3.10 3.00 2.90 2.80 2.70 BRASILIANSKA REAL MOT SVENSKA KRONAN BRL/SE K 0.17 0.16 0.15 0.14 0.13 0.12 0.11 0.10 INDISKA RUPIE MOT SVENSKA KRONAN INR/SE + 9,2% K + 16,3%

Läs mer

Vad vet Bernanke som resten av marknaden missat?

Vad vet Bernanke som resten av marknaden missat? Stockholm 130924 Momentum/Fundamenta: Vad vet Bernanke som resten av marknaden missat? Historiskt har varje ny Fed-chef fått uppleva en kraftig marknadsnedgång inom 18 månader från sitt tillträde upprepar

Läs mer

VECKOBREV v.38 sep-11

VECKOBREV v.38 sep-11 Veckan som gått 0 0.001 Makro Den svenska BNP-tillväxten för det andra kvartalet fastställdes till 0,9 % medan årstakten fastställdes till 4,9 %. Preliminära siffror var 1,0 % samt 5,3 %. Revideringarna

Läs mer

Finansiell månadsrapport AB Stockholmshem augusti 2010

Finansiell månadsrapport AB Stockholmshem augusti 2010 Finansiell månadsrapport AB Stockholmshem augusti 2010 Bolagets skuld Skulden uppgick vid slutet av månaden till 3 633 mnkr. Det är en ökning med 40 mnkr sedan förra månaden, och 45% av ramen är utnyttjad.

Läs mer

8 JUNI, 2015: MAKRO & MARKNAD DET GÅR ÅT RÄTT HÅLL

8 JUNI, 2015: MAKRO & MARKNAD DET GÅR ÅT RÄTT HÅLL 8 JUNI, 2015: MAKRO & MARKNAD DET GÅR ÅT RÄTT HÅLL Det finns en rad olika saker att oro sig för. Många av dessa kan påverka finansiella marknader kortsiktigt. Lyfter vi dock blicken så ser vi en högre

Läs mer

VM-UPDATE. Råvaror Valutor Index Världsmarknaden Large Cap Mid Cap Small Cap USA-Aktier. börs. VÄRLDSMARKNADEN UPDATE Marknadsbrev från Börstjänaren

VM-UPDATE. Råvaror Valutor Index Världsmarknaden Large Cap Mid Cap Small Cap USA-Aktier. börs. VÄRLDSMARKNADEN UPDATE Marknadsbrev från Börstjänaren VECKA 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 2015 VÄRLDSMARKNADEN UPDATE Marknadsbrev från Börstjänaren

Läs mer

Finansiell månadsrapport AB Familjebostäder juli 2014

Finansiell månadsrapport AB Familjebostäder juli 2014 Finansiell månadsrapport AB Familjebostäder juli 214 Bolagets skuld Skulden uppgick vid slutet av månaden till 4 829 mnkr. Totalt är det är en ökning med 63 mnkr sedan förra månaden, 79% av ramen är utnyttjad.

Läs mer

DU VET VÄL ATT DU KAN FÖLJA BÖRSTJÄNAREN I REALTID PÅ TWITTER!

DU VET VÄL ATT DU KAN FÖLJA BÖRSTJÄNAREN I REALTID PÅ TWITTER! börs Världsmarknaden update valutor aktier råvaror index valutor Ett marknadsbrev från Börstjänaren Världsmarknaden update valutor aktier råvaror index valutor 2 3 tjänaren VECKA 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Läs mer

Finansiell månadsrapport S:t Erik Markutveckling AB juli 2014

Finansiell månadsrapport S:t Erik Markutveckling AB juli 2014 Finansiell månadsrapport S:t Erik Markutveckling AB juli 204 Bolagets skuld Skulden uppgick vid slutet av månaden till 2 056 mnkr. Totalt är det är en ökning med 0 mnkr sedan förra månaden, 9% av ramen

Läs mer

Finansiell månadsrapport Stockholms Stads Parkerings AB oktober 2014

Finansiell månadsrapport Stockholms Stads Parkerings AB oktober 2014 Finansiell månadsrapport Stockholms Stads Parkerings AB oktober 214 Bolagets skuld Skulden uppgick vid slutet av månaden till 557 mnkr. Totalt är det är en ökning med 2 mnkr sedan förra månaden, 71% av

Läs mer

Swedbank. Private Banking. Joakim Axelsson. Swedbank

Swedbank. Private Banking. Joakim Axelsson. Swedbank Swedbank Private Banking Joakim Axelsson Swedbank Stockholmsbörsen 1100 SIX Portfolio Return Index -0,35-0,35% Stockholm Stock Exchange, SIXIDX, SIX Portfolio Return Index, Last index 1100 1000 1000 900??

Läs mer

VM-UPDATE. Råvaror Valutor Index Världsmarknaden Large Cap Mid Cap Small Cap USA-Aktier. börs. VÄRLDSMARKNADEN UPDATE Marknadsbrev från Börstjänaren

VM-UPDATE. Råvaror Valutor Index Världsmarknaden Large Cap Mid Cap Small Cap USA-Aktier. börs. VÄRLDSMARKNADEN UPDATE Marknadsbrev från Börstjänaren ATE VALUTOR AKTIER RÅVAROR INDEX ETT MARKNADSBREV FRÅN BÖRSTJÄNAREN VÄRLDSMARKNADEN UPDATE VALUTOR AKTIER RÅVAROR INDEX ETT MARKNADSBREV FRÅN BÖRSTJÄNAREN VÄRLDSMARKNADEN UPDATE VALUTOR AKTIER RÅVAROR

Läs mer

VECKOBREV v.17 apr-13

VECKOBREV v.17 apr-13 Veckan som gått 0 0,001 Makro 1000 Europakommissionens ordförande Barosso menar att Europa inte kan införa ytterligare åtstramande politik eftersom den möter allt större motstånd i flera länder. Eniro

Läs mer

Makrofokus. Makroanalys. Veckan som gick

Makrofokus. Makroanalys. Veckan som gick Makroanalys 2 augusti 212 Makrofokus Patrik Foberg +46 8 46 84 24 Patrik.foberg@penser.se Sven-arne Svensson +46 8 46 84 2 Sven-arne.svensson@penser.se Veckan som gick - Inflationstakten i sjönk,7% i juli

Läs mer

Makrofokus. Makroanalys. Veckan som gick

Makrofokus. Makroanalys. Veckan som gick Makroanalys Sverige 2 juli 2012 Makrofokus Patrik Foberg +46 8 463 84 24 Patrik.foberg@penser.se Sven-arne Svensson +46 8 463 84 32 Sven-arne.svensson@penser.se Veckan som gick - EU-toppmötet levererade

Läs mer