Råvaror Valutor Index Världsmarknaden Large Cap Mid Cap Small Cap USA-aktier

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Råvaror Valutor Index Världsmarknaden Large Cap Mid Cap Small Cap USA-aktier"

Transkript

1 VECKA VÄRLDSMARKNADEN UPDATE Marknadsbrev VM-UPDATE Råvaror Valutor Index Världsmarknaden Large Cap Mid Cap Small Cap USA-aktier DU VET VÄL ATT DU KAN FÖLJA BÖRSTJÄNAREN I REALTID PÅ TWITTER! Börstjänaren 2015

2 2 3 OMXS30 S&P 500 Avvakta Stopp i OMXS30 När OMXS30 under veckan som gick steg upp över junitoppen träffades den naturliga nödutgång vi tidigare tagit ut. Det betyder att det är dags att återköpa korta blankade positioner med den tidigare fallande trenden som nu övergår till att bli neutral. Vi ser inte träffen av nödutgången som en möjlighet att gå lång på ett klassiskt trendskifte, eftersom den fallande trenden med lägre lägsta bara pågått i några månader. När vi köper på utbrott upp mot en högre högsta bör det ske efter en trend som pågått i sex månader. Ytterligare något som avhåller oss från köp är att priset stiger från en lägre botten. Vid trendskiften som är värda att trejda har vi en bas där säljarna misslyckats med att ta ut tidigare botten före en högre högsta. I OMXS30 väljer vi därför att avvakta i dag för att istället lägga fokus på det som mer tekniskt intressant. S&P 500 mot en bear-marknad Fokus ligger nu på bolagens rapporter för fundamentala analytiker men för oss som tekniska trejdare fokuserar vi helt på prisets rörelser i relation med rapportfloden. Positiva rapporter och en negativ reaktion är ett mycket starkt tecken på en marknad som stigit lite för mycket på kort tid och redan diskonterat de goda tiderna. Finns det inga fler köpare som är villiga att betala höge priset brukar säljarna stå redo att ta över. Så som vi nu trejdar S&P 500 är att vi har en serie med säljorder under tidigare bottnar, röd linje i grafen ovan. Vi säljer inte en position utan flera och bara om rörelsen ned fortsätter. Men det tekniska är inte så negativt i dag, först vid utbrottet gäller blankning. Vid noteringar över tidigare toppar, grön linje, ger oss istället en fin köpsignal på ett utbrott upp från en bull-flagga. Åt vilket håll kursen tar kan vi omöjligen lista ut så länge priset rör sig sidledes inom en tajt räjong.

3 4 5 Guld WTI-olja Behåll sålda, sälj mer på rekyl Behåll sålda, sälj mer på rekyl Hedgefonder blankar guld Inte sedan CFTC började sina mätningar 2006 har hedgefonder haft en blankad position i guld. Förra veckan visade att de som grupp låg drygt kontrakt kort. Det är knappast positivt, det är inte en signal att gå emot för då tar man position mot professionella som växt sig stora just genom att spekulera och att ha rätt. Tiden att gå mot hedgefonder och större spekulanter är när de ligger på fel sida vid ett trendskifte (se t ex. vete). I guldet har vi en ny fleraårslägsta, en fallande trend som trendföljare kunde haka på redan i början av juni. I guldet tror på ett pris under $1 000 så länge som det tekniska är negativt. Vi behåller alltså blankade och eventuella rekyler upp kan användas för att sälja ännu mer. Se även Säljare rusar till stödlöst guld Oljan kan, faktiskt, halveras en gång till! Oljan är nere på nya bottennivåer men det har ännu inte skapar så mycket rubriker, vilket talar för en fortsättning ned. Efter en paus i den fallande trenden har säljarna åter tagit kontrollen. Det kan kännas som om det inte finns mycket kvar på nedsidan då priset halverats en gång men potentialen för blankningar är fortfarande stor. Från $100 har vi sett en halvering till $50 och från $50 kan vi mycket väl se ytterligare en halvering till $25. Det är fullt möjligt för där noterades priset för bara några år sedan. Det kan känns lika otroligt som att silver skulle falla till $15 när kursen rusade till $50. Manipulation eller inte, Saudiarabien pumpar fortfarande olja och så länge det finns ett överflöd på marknaden bör det finnas utrymme för fallande priser. Ju mer priset faller desto större uppsida får vi sedan när trenden skiftar till stigande och produktionen går på lågvarv. För att pricka dessa cykler använder vi oss av toppar och bottnar samt medelvärden. Just nu pekar allt ned i oljan och då säljer vi.

4 6 7 Vete Euron mot svenska kronan Tufft för vetespekulanter För några veckor sedan såg vi stor potential bland spannmål som vete och majs då priset bröt upp mot högre högsta samtidigt som hedgefonder och större spekulanter lågt tungt i blankade positioner. Vi har nu en explosiv rörelse upp sedan platt fall. Volatilitet skapar möjligheter och när den väl börjat ticka upp brukar den fortsätta. De bästa sättupperna baserade på utbrott kommer efter falska rörelser, varför vi nu är helt fokuserade på att blanka spannmål vid läge lägsta. Rörelsen upp var stor nog att stoppa ut svaga händer och större spekulanter. Det finns en ny grupp säljare som kan ge stöd åt en ny våg ned. Media förklarar rörelsen med väder men att de större aktörerna låg tungt i blankade positioner är ett tecken på att fundementa talar för lägre priser. Så spiken upp kan ha varit mot fundamenta. Euron bättre än kronan EUR/SEK är på väg att bryta upp från en konsolidering och därmed bekräfta dagstrenden som stigande. Tidigare i år hade vi ett misslyckat försök att ta ut tidigare topp och ett utbrott ned till tidigare botten. En fortsättning ned uteblev istället fick vi en konsolidering, en räjong där prist pendlat sedan början av april. Nu när taket i denna räjong testas kan vi förbereda oss på ett köp, om förra veckans högstanotering passeras. Vid ett utbrott ned under den röda linjen i grafen ovan gäller blankning. Bryter EUR/SEK upp mot en högre topp betyder det att euron uppvisar en relativ styrka mot svenska kronan i förhållande till den nordamerikanska dollarn. Euron blir alltså starkare än svenska kronan som tappar i köpkraft. I vete har vi våra säljorder vid den röda linjen i grafen ovan. Rekylen ned var tidigare köpvärd men nu är den lite för kraftig för att den skall attrahera oss.

5 8 9 Apple Africa oil Köpzon Behåll på kort och lång sikt Toppformation i Apple Apple raporterade för några dagar sedan, när priset testade taket i den trejdingregion där kursen pendlat sedan början av året. Reaktionen blev negativ och nu testas istället golvet. Vår första sättupp för blankning kom i början av juli när Apple trillade ned till en lägre lägsta. Missade man den sättuppen får man nu en andra chans att gå kort på 4-6 månaders sikt. Inunder är stöden få och svaga, så det finns utrymme för en våg ned mot $100 eller mer sedan har nyheterna inte så stor betydelse. Vid ett utbrott ned är det troligt att en hel del stoppar löser ut som kan orsaka en snabb rörelse. Nyheten om varför Apple rasar kommer först efteråt. Vänta med Africa Oil Africa Oil följer med priset på råolja ned men till skillnad från andra oljebolag skiftade aldrig dagstrenden till stigande för några månader sedan. Lägre lägsta visar att säljarna har kontrollen och att detta inte är något att köpa eller investera i. När bolaget har lite bättre framtidsutsikter kommer köp från välinformerade aktörer att lyfta priset mot en högre högsta. Först då är ett köp intressant. Vad VD eller andra nyckelpersoner säger har inte så stor betydelse. Det är vad de gör som spelar någon roll och då länge priset rör sig nedåt är det troligt att dagens värdering är helt rätt sett till fundamenta. När något är billigt och undervärderat brukar priset stiga.

6 10 11 Clas Ohlson Köpzon Tradedoubler Behåll köpta Köpzon Gör ingenting! Se upp för topp i Clas Ohlson Det tekniska läget i Clas Ohlson är återtest av tidigare topp i en stigande trend. Härifrån avgörs allt för om priset vänder ned är det tekniskt negativt. Den röda linjen i grafen ovan markerar ut den naturliga nödutgången något över tidigare rekylbotten. Noteringar därunder betyder att aktien bryter den stigande trendlinjen men också bekräftar dagstrenden som negativ med en lägre lägsta. Fortsätter priet upp mot en högre topp är allt frid och fröjd, då bekräftas dagstrenden som stigande och köp på nästa rekyl kan bli intressant. Har man inte tagit position i dag bör man avvakta, det är sällan ett bra läge att börja trejda vid återtest av tidigare topp. Hög fallhöjd i Tradedoubler Långtidsgrafen ovan över Tradedoubler visar att något inte riktigt står rätt till med bolaget. Exakt vad vet vi inte men vi behöver inte fundera på för efter ett ras från 200 kr lär det finnas gott om starka motstånd ovanför som hindrar varje försök till uppgång. För att bolaget skall bli intressant behöver priset dubblas, gärna ett par gånger, så att vi kan se att en omvärdering är på gång. Det skulle vara ett tecken på att välinformerade aktörer funnit bolaget billigt. Men så länge priset fortsätter att halveras lite då och då, bör man placera på annat håll, i något som är lättare att sälja till ett högre pris. Fallhöjden är fortfarande mycket hög!

7 12 13 Ansvarsfriskrivning Morningbriefing Börstjänaren AB frånsäger sig allt ansvar för direkt eller indirekt förlust eller skada av vad slag det vara må, som grundar sig på användandet av information från Börstjänarens webbplats eller nyhetsbrev. Informationen på Börstjänaren och Världsmarknaden Update tar inte hänsyn till någon specifik mottagares särskilda investeringsmål, ekonomiska situation eller behov. Informationen är inte att betrakta som en personlig rekommendation eller ett investeringsråd. Varje investeringsbeslut fattas självständigt av användaren och på dennes eget ansvar. Investeringar i finansiella instrument är förknippade med risk och en investering kan både öka och minska i värde eller komma att bli värdelös. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning.

VM-UPDATE. börs. Råvaror Valutor Index Världsmarknaden Large Cap Mid Cap Small Cap USA-aktier. VÄRLDSMARKNADEN UPDATE Marknadsbrev

VM-UPDATE. börs. Råvaror Valutor Index Världsmarknaden Large Cap Mid Cap Small Cap USA-aktier. VÄRLDSMARKNADEN UPDATE Marknadsbrev 2 3 VECKA 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 2013 VÄRLDSMARKNADEN UPDATE Marknadsbrev VM-UPDATE

Läs mer

VM-UPDATE. börs. Råvaror Valutor Index Världsmarknaden Large Cap Mid Cap Small Cap USA-aktier. VÄRLDSMARKNADEN UPDATE Marknadsbrev

VM-UPDATE. börs. Råvaror Valutor Index Världsmarknaden Large Cap Mid Cap Small Cap USA-aktier. VÄRLDSMARKNADEN UPDATE Marknadsbrev 2 3 VECKA 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 2013 VÄRLDSMARKNADEN UPDATE Marknadsbrev VM-UPDATE

Läs mer

DU VET VÄL ATT DU KAN FÖLJA BÖRSTJÄNAREN I REALTID PÅ TWITTER!

DU VET VÄL ATT DU KAN FÖLJA BÖRSTJÄNAREN I REALTID PÅ TWITTER! börs 2 3 tjänaren VECKA 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 2014 BÖRSTJÄNAREN KIKAR PÅ STHLM

Läs mer

M I D C A P VM-Update: Large Cap Mid Cap Small Cap Råvaror Valutor USA-aktier Världsmarknaden

M I D C A P VM-Update: Large Cap Mid Cap Small Cap Råvaror Valutor USA-aktier Världsmarknaden VM-UPDATE 2 3 Världsmarknaden UPDATE Ett veckobrev från Börs VECKA 22 M I D C A P VM-Update: Large Cap Mid Cap Small Cap Råvaror Valutor USA-aktier Världsmarknaden AarhusKarlshamn Active Biotech Addtech

Läs mer

Innehåll 1 Marknadsöversikt 2 OMXS30, S&P 500 3 Råolja, Naturgas 4 Guld, Koppar

Innehåll 1 Marknadsöversikt 2 OMXS30, S&P 500 3 Råolja, Naturgas 4 Guld, Koppar v.40 Innehåll 1 Marknadsöversikt 2 OMXS30, S&P 500 3 Råolja, Naturgas 4 Guld, Koppar 5 USD/SEK, EUR/SEK 6 Vete, Sojabönor 7 Högbergs högläge 8 Jim Rogers råvaruindex 9 Graföversikt 11 Ansvarsfriskrivning

Läs mer

Innehåll. Marknadsöversikt. 11 Graföversikt 8 Högbergs högläge. 6 Vete, Euro Stoxx 50. OMXS30, S&P 500 Råolja, Naturgas Guld, Koppar USD/SEK, EUR/SEK

Innehåll. Marknadsöversikt. 11 Graföversikt 8 Högbergs högläge. 6 Vete, Euro Stoxx 50. OMXS30, S&P 500 Råolja, Naturgas Guld, Koppar USD/SEK, EUR/SEK v.40 1 augusti 2010 vecka 31 Innehåll 1 2 3 4 5 Marknadsöversikt OMXS30, S&P 500 Råolja, Naturgas Guld, Koppar USD/SEK, EUR/SEK 6 Vete, Euro Stoxx 50 11 Graföversikt 8 Högbergs högläge 14 Ansvarsfriskrivning

Läs mer

K E T S VM-Update: Large Cap Mid Cap Small Cap Råvaror Valutor USA-aktier Världsmarknaden

K E T S VM-Update: Large Cap Mid Cap Small Cap Råvaror Valutor USA-aktier Världsmarknaden VM-UPDATE 2 3 Världsmarknaden UPDATE Ett veckobrev från Börstjänaren tjänaren VECKA 41 W O R L D M A R K E T S VM-Update: Large Cap Mid Cap Small Cap Råvaror Valutor USA-aktier Världsmarknaden RÅVAROR:

Läs mer

Bomull. färdigplockat? börs. Halverat bomullspris

Bomull. färdigplockat? börs. Halverat bomullspris Bomull färdigplockat? En analys framtagen av Börs Sveriges ledande webbplats för teknisk trejding av aktier, index, råvaror och valutor. Halverat bomullspris I början av året låg bomullspriset på $2.20

Läs mer

K E T S VM-Update: Large Cap Mid Cap Small Cap Råvaror Valutor USA-aktier Världsmarknaden

K E T S VM-Update: Large Cap Mid Cap Small Cap Råvaror Valutor USA-aktier Världsmarknaden VM-UPDATE 2 3 Världsmarknaden UPDATE Ett veckobrev från Börs VECKA 26 W O R L D M A R K E T S VM-Update: Large Cap Mid Cap Small Cap Råvaror Valutor USA-aktier Världsmarknaden LARGE CAP: ABB Alfa Laval

Läs mer

Silver: en talande marknad

Silver: en talande marknad Silver: en talande marknad Historia I början av 1970-talet började bröderna Nelson och William Hunt, två amerikanska oljemiljardärer, att ackumulera silver, för att skydda sina tillgångar mot inflation.

Läs mer

Innehåll 1 Marknadsöversikt 2 OMXS30, S&P 500 3 Råolja, Naturgas 4 Guld, Koppar 5 USD/SEK, EUR/SEK

Innehåll 1 Marknadsöversikt 2 OMXS30, S&P 500 3 Råolja, Naturgas 4 Guld, Koppar 5 USD/SEK, EUR/SEK v.40 Innehåll 1 Marknadsöversikt 2 OMXS30, S&P 500 3 Råolja, Naturgas 4 Guld, Koppar 5 USD/SEK, EUR/SEK 6 Vete, Majs 8 Råvarukommentar 10 Högbergs högläge 11 Jim Rogers råvaruindex 12 Statistik 14 Graföversikt

Läs mer

BörsTENDENSer 21 år. BörsTENDENSer. Torsdagen den 5 december 2013

BörsTENDENSer 21 år. BörsTENDENSer. Torsdagen den 5 december 2013 Nr 38/2013 (sid 1 av 19) Torsdagen den 5 december 2013 BörsTENDENSer Anno 1993 2 0 1 31 Nummer 38 OMXS 30 index 1 279,03 OMXS 30 satte den nya toppnoteringen 1 316 för året den 28 november. Där tog det

Läs mer

Create PDF with GO2PDF for free, if you wish to remove this line, click here to buy Virtual PDF Printer

Create PDF with GO2PDF for free, if you wish to remove this line, click here to buy Virtual PDF Printer Aktier From www.tradelearn.com Formationer Att leta efter formationer i kurskurvan är det första en teknisk analytiker gör. Man försöker identifiera mönster som historiskt sett har lett till en viss rörelse

Läs mer

Framgångsrik daytrading i enkla steg grundkurs

Framgångsrik daytrading i enkla steg grundkurs Framgångsrik daytrading i enkla steg grundkurs Copyright 2012, MinBörs.se, v3 Alla rättigheter reserverade. Publicerat av MinBörs.se 2012 Detta kursmaterial får ej lov att kopieras och distribueras fritt

Läs mer

Teknisk analys. 2008-01-26.

Teknisk analys. 2008-01-26. Teknisk analys. Stoploss-hantering och Money Management. De olika stoplossmetoderna. Återköpsmetoder. Positionsstorlekar vid olika situationer. Slutlig uppdatering av stoplosshanteringen och positionsstorlekarna.

Läs mer

Inledning Trading en kort förklaring 13

Inledning Trading en kort förklaring 13 Innehåll Inledning Trading en kort förklaring 13 Kapitel 1 All in Any Out 14 Upplägg 15 Varsågod En fungerande modell 17 Varning utfärdas 20 Om affär efter affär går med förlust 20 Vem passar som daytrader

Läs mer

Dagliga TENDENSer. DagligaTENDENSer

Dagliga TENDENSer. DagligaTENDENSer Nr 231/2013 (sid 1 av 6) Anno 2004 Torsdagen den 5 december 2013 Nummer 231 2 0 1 3 OMXS 30 index 1 279,03 OMXS 30 satte den nya toppnoteringen 1 316 för året den 28 november. Där tog det stopp och intervallet

Läs mer

Overload! Välkomna! Inte så dumt. Rätt i tiden. Lite bättre igen. Det finns faktiskt en framtid Sidan 2

Overload! Välkomna! Inte så dumt. Rätt i tiden. Lite bättre igen. Det finns faktiskt en framtid Sidan 2 Veckan som gått OMX SPI NASDAQ DOW JONES -0,5% -9,0% -7,0% Nummer 35 okt 2008 Overload! Veckans siffra 50 punkter sänktes den svenska styrräntan med. Men ingen brydde sig. Hur mår du? Deppad över att din

Läs mer

Three Monkeys Trading. Tänk Just nu

Three Monkeys Trading. Tänk Just nu Three Monkeys Trading Tänk Just nu Idag ska vi ta upp ett koncept som är otroligt användbart för en trader i syfte att undvika fällan av fasta eller absoluta uppfattningar. Det är mycket vanligt att en

Läs mer

1. Sätt ett mål med ditt aktiesparande

1. Sätt ett mål med ditt aktiesparande 50 1 Sätt ett mål med ditt aktiesparande var långsiktig. 2 Investera regelbundet. 3 Kontrollera riskerna. 4 Var försiktig med belåning. Bli kursvinnare med Gyllene regler Hitta kursvinnare är Aktiespararnas

Läs mer

De står emot. ...och kan värderas upp ytterligare. Säljtips. Stöd brutet. Jämt skägg. Riskpremien tillfällig motståndare Sidan 2.

De står emot. ...och kan värderas upp ytterligare. Säljtips. Stöd brutet. Jämt skägg. Riskpremien tillfällig motståndare Sidan 2. Veckan som gått OMX SPI NASDAQ DOW JONES -3,0% -3,0% +0,6% Nummer 11 mars 2008 De står emot...och kan värderas upp ytterligare Veckans siffra av börsvärdet tappade Bear Stearns på tre 93% dagar. Påsklov

Läs mer

Marknadskommentar December

Marknadskommentar December 14 december 2012 Denna månad tänkte vi börja med att titta lite på hur olika tillgångsklasser utvecklats, dels sedan millennieskiftet, dels under de senaste tolv månaderna. Det vi noterar är att det varit

Läs mer

MARKNADSINSIKT. Juni 2015

MARKNADSINSIKT. Juni 2015 MARKNADSINSIKT Juni 2015 Även om flera aktiemarknader stängde på plus för maj så blev det trots allt en lite skakig resa. Efter en exceptionellt stark börsuppgång under första kvartalet har volatiliteten

Läs mer

Vad är binära optioner?

Vad är binära optioner? Copyright 2014 Digital Solutions AB - Mikael Eriksson Inga delar av detta material får kopieras i någon form utan speciellt tillstånd från ansvarig utgivare. Detta material är skyddat av upphovsrättslagen.

Läs mer

S&P500. Teknisk Analys. 2015: Positiv helårsvy, men hög volatilitet! Strategi och Allokerking Teknisk Analys S&P500. Torsdagen den 8 januari 2015

S&P500. Teknisk Analys. 2015: Positiv helårsvy, men hög volatilitet! Strategi och Allokerking Teknisk Analys S&P500. Torsdagen den 8 januari 2015 Teknisk Analys Strategi och Allokerking Teknisk Analys S&P500 Torsdagen den 8 januari 2015 S&P500 2015: Positiv helårsvy, men hög volatilitet! Sannolikt en positiv utveckling på helårsbasis, men stor volatilitet

Läs mer

Swede Resources - vinsterna kan öka snabbt

Swede Resources - vinsterna kan öka snabbt Swede Resources - vinsterna kan öka snabbt Uppdragsanalys 2010-07-15 Två producerande brunnar i Penészlek Wiener #3H i USA visade sig kommersiellt utvinningsbar Värderas under tillgångarna trots aggressiv

Läs mer

Råvaror - Veckobulletin

Råvaror - Veckobulletin Råvaror 2009-12-14 Råvaror - Veckobulletin Dow Jones UBS Commodity Index Oljan och guldet rekylerade ner kraftigt i veckan, men uppgångstrenderna är intakta. Vi ser därför rekylen som ett bra köptillfälle.

Läs mer

Copyright 2013 Digital Solutions AB - Mikael Eriksson Inga delar av detta material får kopieras i någon form utan speciellt tillstånd från ansvarig

Copyright 2013 Digital Solutions AB - Mikael Eriksson Inga delar av detta material får kopieras i någon form utan speciellt tillstånd från ansvarig Copyright 2013 Digital Solutions AB - Mikael Eriksson Inga delar av detta material får kopieras i någon form utan speciellt tillstånd från ansvarig utgivare. Detta material är skyddat av upphovsrättslagen.

Läs mer

Grön doldis. ... med aggressivt förvärv. Sök-bettet. Lite roligare. Semcon är tillbaka. Fem snabba reflektioner

Grön doldis. ... med aggressivt förvärv. Sök-bettet. Lite roligare. Semcon är tillbaka. Fem snabba reflektioner Veckan som gått OMX SPI NASDAQ DOW JONES +0,5% +2,5% +1,3% Nummer 19 maj 2008 Grön doldis... med aggressivt förvärv Borevind, ett grönt investmentbolag, har gjort ett intressant förvärv i form av 65 procent

Läs mer

25 MAJ, 2015: MAKRO & MARKNAD RÄNTOR UPP, INGET NEGATIVT FÖR AKTIER

25 MAJ, 2015: MAKRO & MARKNAD RÄNTOR UPP, INGET NEGATIVT FÖR AKTIER 25 MAJ, 2015: MAKRO & MARKNAD RÄNTOR UPP, INGET NEGATIVT FÖR AKTIER Nervositeten som infann sig på finansmarknaderna för några veckor sedan försvann snabbt från investerares fokus igen. Volatiliteten,

Läs mer