SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Håkan Lind. Gunweig Svensson. Karina Nilsson. Viktoria Strömberg

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-01-30. Håkan Lind. Gunweig Svensson. Karina Nilsson. Viktoria Strömberg"

Transkript

1 Plats och tid: Förvaltningshuset Rosen kl Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Viktoria Strömberg ( Landstiget ) Ordförande Irma Görtz (Norrköping Kommun)Vice ordf Anna Svensson (Arbetsförmedlingen) ej närvaro Malin Masimov (Försäkringskassan) Örjan Carlsson (Valdemarsvik Kommun) Inga-Lill Östlund(Söderköping Kommun)ej närvaro Håkan Lind Gunweig Svensson Ersättare Övriga Ricardo Olivares ( Landstinget ) Peter Johansson ( Förbundschef ) Criss Hagfeldt ( Norrköping Kommun) Karina Nilsson Håkan Lind ( Arbetsförmedlingen ) Johanna Hedberg (Försäkringskassan)ej närvaro Per Hollertz(Valdermarsvik Kommun)ej närvaro Gunweig Svensson(Söderköping Kommun) Utses att justera: Malin Masimov Plats och tid för justering: Samordningsförbundet Östra Östergötland Sekreterare: Paragrafer: 1-13 Karina Nilsson Ordförande: Justerare: Nämnd e.d.: Viktoria Strömberg Malin Masimov BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag på Norrköpings kommuns anslagstavla Samordningsförbundet Östra Östergötland Sammanträdesdag: Datum för uppsättning av anslag: Datum för nedtagning av anslag: Förvaringsplats för protokollet: Samordningsförbundet Östra Östergötland Underskrift: Karina Nilsson

2 1 Fastställande av föredragningslistans innehåll Styrelsen för Samordningsförbund Östra Östergötland fastställer föredragslistans innehåll. Och utser Malin Masimov att justera dagens protokollet.

3 2 Risk- och väsentlighetsanalys för framtagande av internkontrollplan 2014 SAMÖ 2013/0064 Styrelsen tar informationen till protokollet. Kansliet har utifrån diskussioner på styrelsemöte utarbetat ett förslag till underlag för att kunna genomföra en väsentlighets- och riskanalys som ligger till grund för samordningsförbundets internkontrollplan Styrelsen föreslås fortsätta diskussionen utifrån framtaget förslag. Underlag till väsentlighets- och riskanalys redovisas i bilagda handling. Sänt till:

4 3 Budgetuppföljning december 2013 SAMÖ 2013/0019 Styrelsen godkänner bilagda budgetuppföljning för december Kansliet har tagit fram budgetuppföljning för december månad. Uppföljningen bygger på faktiskt utfall och prognostiserad kostnad utifrån de beslut styrelsen fattat.

5 4 Styrelsens utvecklingsarbete under 2014 Styrelsen tar informationen till protokollet. Med anledning av förbundets ändrade inriktning från ett projektinriktat arbetssätt till ett långsiktigt arbetssätt med flexibla plattformar har förbundets ordförande väckt frågan om styrelsens utvecklingsarbete under I sak förändrar den nya inriktningen inte styrelsens uppgifter och uppdrag (se 6 i bilagda förbundsordning) men däremot blir själva sakfrågorna annorlunda utifrån att projektansökningar, uppföljningar och utvärderingar inte längre blir aktuella i samma omfattning som tidigare dock kommer vissa delar att finnas kvar genom införandet av utvecklingsmedel. Styrelsen har fortfarande ansvar för uppföljning av finansierad verksamhet, budgetuppföljning genom kvartalsrapporter till huvudmännen samt månadsrapporter. Likaså har styrelsen ansvar för att utvärderingar genomförs av finansierad verksamhet. Styrelsen skall enligt lagstiftningen utarbeta en årsredovisning och bokslut som skall godkännas innan mars månads utgång samt fastställa verksamhets- och budgetplan innan november månads utgång. Både årsredovisning med bokslut samt verksamhets- och budgetplan skall samrådas med medlemmarna (ägarna). Ett perspektiv på förnyelsearbetet skulle kunna vara att styrelsen tar en aktivare del i verksamheten genom ex.v kontaktmannaskap mot plattformarna, uppföljnings- och utvärderingsfrågor, dialogmöten med deltagare/brukare men även med medarbetare. Att ta del av kunskaper och erfarenheter genom möten och dialog med brukare/medarbetare leder sannolikt till bättre förståelse och beslut. Som underlag till diskussionen biläggs aktuell förbundsordning. Sänt till:

6 5 Nationell Finsamkonferens den 1 2 april i Uppsala Peter Johansson informerar om att finsamkonferensen, återkommer när inbjudan kommer.

7 6 Möte med Östgötabänken kring finansiell samordning den 17 mars kl i Linköping Påminnelse om mötet. Anmäla till Peter Johansson.

8 7 Rapport från ägarmötet kring ett eventuellt samgående mellan Finspångs samordningsförbund och Samordningsförbundet Östra Östergötland SAMÖ 2014/0001 Ordförande Viktoria Strömberg rapportera från ägarmötet kring ett eventuellt samgående mellan Finspångs samordningsförbundet och Samordningsförbundet Östra Östergötland. Ägarna är positiva till ett samgående och har anlitat PricewaterhouseCoopers som ska göra en risk- och konsekvensanalys. Uppdragen ska återrapporteras skriftligt till ägarrepresentanterna senast den 28 februari.

9 8 Godkännande av kostnad för risk- och konsekvens-analys i samband med förarbetet kring ett ev. samgående mellan Finspångs samordningsförbund och samordningsförbundet Östra Östergötland SAMÖ 2014/0002 Styrelsen godkänner kostnad för risk- och konsekvensanalys till en maximal kostnad av kr samt omedelbart justera denna paragraf. Samordningsförbundets ägare hade den 9 januari ett ägarsamråd kring frågan om ett ev. samgående mellan Finspångs samordningsförbund och samordningsförbundet Östra Östergötland. Ägarrepresentanterna var överens om att fortsätta processen för en sammanläggning av samordningsförbunden med måldatum den 1 januari Enligt ägarsamrådet är det önskvärt att alla beslut om en sammanläggning tas under första halvåret Ägarrepresentanternas uppfattning var också att sammanläggning i sig inte kommer att påverka den verksamhet och de projekt som direkt riktas brukarna. PricewaterhouseCoopers fick i uppdrag att göra en risk- och konsekvensanalys av en sammanläggning samt utarbeta ett förslag till handlingsplan för det fortsatta arbetet och förbundsordning för det nya förbundet. Uppdragen ska återrapporteras skriftligt till ägarrepresentanterna senast den 28 februari och utgöra grund för diskussionerna vid nästkommande gemensamma ägarsamråd. PricewaterhouseCoopers har inkommit med ett uppdragsbrev för genomförandet, vilket uppgår till maximalt kr. Denna kostnad skall fördelas mellan förbunden. Uppdragsbrev från PricewaterhouseCoopers samt protokoll från ägarsamrådet redovisas i bilagda handlingar.

10 9 Godkännande av reviderad delegations- och beslutsordning SAMÖ 2014/0003 Styrelsen beslutar godkänna reviderad delegations- och beslutsordning. Kansliet har utarbetat förslag till reviderad delegations- och beslutsordning med anledning av att förbundet utökat personalstyrkan med två samordnare samtidigt som det finns behov av ett förtydligande av beslutanderätten då det gäller arbetsgivaransvaret. Förbundets nuvarande delegationsordning hanterar endast maximalt belopp som presidiet ( kr) och förbundschefen ( kr) kan besluta om. Förslag till reviderad delegations- och beslutsordning redovisas i bilagda handling.

11 10 Förslag till utökning av utvecklingsmedel för 2014 Styrelsen godkänner en utökning av utvecklingsmedel för 2014 med kr till totalt kr. Samordningsförbundet har för 2014 infört möjlighet att ansöka om utvecklingsmedel. Medlen kan ansökas från någon av huvudmännen och skall omfatta minst två parter. Ett grundkriterium är att den tänkta insatsen inte kan bedrivas med medel från ordinarie verksamhet eller andra typer av projekt/utvecklingsmedel. Under 2014 är utvecklingsmedlen riktade till kartläggnings- och metodutvecklingsinsatser till förbundets behovsgrupper. I verksamhets- och budgetplanen för 2014 avsattes kr till utvecklingsmedel. Anledningen till att kr avsattes var att förbundet fick kr lägre än i sitt äskande och valde därför att reducera kostnaden för utvecklingsmedel till kr. I samband med bokslutsarbetet kan vi se att kostnaden för 2013 blir lägre än prognosen. Kansliets förslag är att utvecklingsmedlen förstärks med kr under 2014 till totalt kr.

12 11 Tecknade av samverkansavtal med Norrköpings kommun, Vård- och omsorgskontoret, avseende coacher och projektledare inom NP-Samverkan SAMÖ 2014/0005 Styrelsen beslutar teckna bilagda samverkansavtal med Norrköpings kommun, Vård- och omsorgskontoret, avseende coacher och projektledare inom NP-Samverkan. Skattemyndigheten har i samband med frågan om momshantering för samordningsförbunden lämnat synpunkter på att samordningsförbund ej får köpa tjänst som är kopplad till utförande av insats riktad till enskild individ. I samband med detta utarbetade nationella nätverket för samordningsförbund fram förslag till rekommendationer tillsammans med skatteverket. Förslaget bygger på att verksamheter som finansieras av samordningsförbund och som riktar sig till enskilda individer inte ses som köp av tjänst med fakturering utan som ett stöd vilket finansieras genom ett bidrag. Utifrån detta har förbundet infört ett system för rekvirering av bidrag som bygger på ett samverkansavtal. I samband med införandet av rekvireringsförfarandet görs samtliga uppdragsavtal om, vilka avser finansiering av verksamhet som riktar sig till enskild, till samverkansavtal. Skillnaden mot tidigare är att vi kallar det nya avtalen för samverkansavtal och att ersättningen benämns som bidrag samt att faktureringen är ersatt med ett rekvisitionsförfarande. I övrigt gäller de villkor som finns i tidigare tecknade uppdragsavtal. Samverkansavtalet redovisas i bilagda handling SAMÖ 2014/0005- Sänt till: Vård- och omsorgskontoret Magnus Johansson

13 12 Tecknade av samverkansavtal med Arbetsförmedlingen avseende FIRA-projektet SAMÖ 2013/0075 Styrelsen beslutar teckna bilagda samverkansavtal med Arbetsförmedlingen avseende FIRA-projektet. Skattemyndigheten har i samband med frågan om momshantering för samordningsförbunden lämnat synpunkter på att samordningsförbund ej får köpa tjänst som är kopplad till utförande av insats riktad till enskild individ. I samband med detta utarbetade nationella nätverket för samordningsförbund fram förslag till rekommendationer tillsammans med skatteverket. Förslaget bygger på att verksamheter som finansieras av samordningsförbund och som riktar sig till enskilda individer inte ses som köp av tjänst med fakturering utan som ett stöd vilket finansieras genom ett bidrag. Utifrån detta har förbundet infört ett system för rekvirering av bidrag som bygger på ett samverkansavtal. I samband med införandet av rekvireringsförfarandet görs samtliga uppdragsavtal om, vilka avser finansiering av verksamhet som riktar sig till enskild, till samverkansavtal. Skillnaden mot tidigare är att vi kallar det nya avtalen för samverkansavtal och att ersättningen benämns som bidrag samt att faktureringen är ersatt med ett rekvisitionsförfarande. I övrigt gäller de villkor som finns i tidigare tecknade uppdragsavtal. Samverkansavtalet redovisas i bilagda handling SAMÖ 2013/0075- Sänt till: Arbetsförmedlingen Niclas Sjösten

14 13 Övrigt Peter Johansson informera att den 25 april med start kl , kommer Näringslivskontoret och Samordningsförbundet ha en workshop angående Sociala företag.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Karina Nilsson. Irma Görtz

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Karina Nilsson. Irma Görtz Plats och tid: Repslagaregatan 3, plan 3 kl 16.30-17.00 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Viktoria Strömberg ( Landstiget )Ordförande ej närvar Irma Görtz (Norrköping Kommun)Vice ordf Anna

Läs mer

Viktoria Strömberg( Landstinget ) ej närvaro

Viktoria Strömberg( Landstinget ) ej närvaro Plats och tid: Repslagaregatan 12 plan1, kl 13.15 15.25 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Viktoria Strömberg( Landstinget ) ej närvaro Irma Görtz (Norrköping Kommun)Vice ordf Anna Svensson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Karina Nilsson. Irma Görtz

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Karina Nilsson. Irma Görtz Plats och tid: Lokal Rosen 1 kl 13.15-15.30 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Viktoria Strömberg ( Landstinget )ej närvaro Irma Görtz (Norrköping Kommun)Vice ordf Anna Svensson (Arbetsförmedlingen)

Läs mer

Anna Svensson Samordningsförbundet Östra Östergötland

Anna Svensson Samordningsförbundet Östra Östergötland Plats och tid: Orangeriet 2 Fjärilsgatan 7, kl 08.30 - Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Viktoria Strömberg ( Landstiget ) Ordförande Irma Görtz (Norrköping Kommun)Vice ordf Anna Svensson (Arbetsförmedlingen)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Karina Nilsson. Irma Görtz

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Karina Nilsson. Irma Görtz Plats och tid: Albogaleden 5, Söderköping kl 08.30 12.15 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Irma Görtz (Norrköping Kommun) ordförande Birgitta Wessman Thyrsson (Region Öst ) Vice Orf. Anna Svensson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-03-20

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-03-20 Plats och tid: Repslagaregatan 12 Norrköping, kl 08.30 10.00 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Irma Görtz (Norrköping Kommun) ordförande Birgitta Wessman Thyrsson (Region Öst )ej närvaro Claes

Läs mer

Karina Nilsson Håkan Lind (Arbetsförmedlingen )

Karina Nilsson Håkan Lind (Arbetsförmedlingen ) Plats och tid: Förvaltningshuset Rosen, Inre Foajen kl 13.15 15.30 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Viktoria Strömberg( Landstinget )Ordf ej närvaro Irma Görtz (Norrköping Kommun)Vice ordf

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag på Norrköpings kommuns anslagstavla Samordningsförbundet Östra Östergötland Sammanträdesdag:

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag på Norrköpings kommuns anslagstavla Samordningsförbundet Östra Östergötland Sammanträdesdag: Plats och tid: kl 13.15-15.35 Förvaltningshuset, Lokal Rosen 1 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Viktoria Strömberg ( Landstiget ) Ordförande Irma Görtz (Norrköping Kommun)ej närvaro Anna Svensson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Gunweig Svensson. Karina Nilsson. Irma Görtz

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Gunweig Svensson. Karina Nilsson. Irma Görtz Plats och tid: Förvaltningshuset Rosen, Lokal Rosen 2 kl 13.15 15-30 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Viktoria Strömberg( Landstinget )Ordf ej närvaro Irma Görtz (Norrköping Kommun)Vice ordf

Läs mer

Ricardo Olivares ( Landstinget ) Peter Johansson ( Förbundschef ) Criss Hagfeldt ( Norrköping Kommun) Håkan Lind ( Arbetsförmedlingen ) ej närvaro

Ricardo Olivares ( Landstinget ) Peter Johansson ( Förbundschef ) Criss Hagfeldt ( Norrköping Kommun) Håkan Lind ( Arbetsförmedlingen ) ej närvaro Plats och tid: Förvaltningshuset Rosen Lokal Granskningen kl 13.15 15.30 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Viktoria Strömberg ( Landstiget ) Ordförande Ej närvaro Irma Görtz (Norrköping Kommun)Vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-08-29. Ricardo Olivares. Karina Nilsson. Irma Görtz

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-08-29. Ricardo Olivares. Karina Nilsson. Irma Görtz Plats och tid: Förvaltningshuset Rosen, kl 13.15 15.30 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Viktoria Strömberg ( Landstinget) Ej närvaro Irma Görtz (Norrköping Kommun)Vice ordf Anna Svensson (Arbetsförmedlingen)ej

Läs mer

Ricardo Olivares ( Landstinget ) Peter Johansson ( Förbundschef ) Criss Hagfeldt ( Norrköping Kommun )

Ricardo Olivares ( Landstinget ) Peter Johansson ( Förbundschef ) Criss Hagfeldt ( Norrköping Kommun ) Plats och tid: Söderköping Kommunhus, torsdag den 28 februari kl 13.15 16.10 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Viktoria Strömberg ( Landstiget ) Ordförande Irma Görtz (Norrköping Kommun)Vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid: Förvaltningshuset Rosen Inre foajen kl 13.15 15.45 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Viktoria Strömberg ( Landstiget ) Ordförande Irma Görtz (Norrköping Kommun)Vice ordf Anna

Läs mer

Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare

Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Plats och tid: Repslagaregatan 12 Norrköping, kl 08.15-10.00 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Irma Görtz (Norrköping Kommun) ordförande ej närvaro Criss Hagfeldt 85-98 Birgitta Wessman Thyrsson

Läs mer

Birgitta Wessman Thyrsson Samordningsförbundet Östra Östergötland

Birgitta Wessman Thyrsson Samordningsförbundet Östra Östergötland Plats och tid: Repslagaregatan 12 Norrköping, Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Irma Görtz (Norrköping Kommun) ordförande Birgitta Wessman Thyrsson (Region Öst ) Vice Orf. Anna Svensson (Arbetsförmedlingen)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-04-16. Karina Nilsson. Birgitta Wessman Thyrsson

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-04-16. Karina Nilsson. Birgitta Wessman Thyrsson Plats och tid: Repslagaregatan 12 Norrköping, kl 08.30 10.05 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Irma Görtz (Norrköping Kommun) ordförande ej Criss Hagfeldt 46 Birgitta Wessman Thyrsson (Region

Läs mer

Irma Görtz Samordningsförbundet Östra Östergötland

Irma Görtz Samordningsförbundet Östra Östergötland 2012-11-28 Plats och tid: Funkishuset i Valdemarsvik kl 13.15-15.40 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Viktoria Strömberg ( Landstiget ) Ordförande Irma Görtz (Norrköping Kommun)Vice ordf Anna

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid: Förvaltningshuset Rosen, Lokal Rosen 1 kl 13.15 16.00 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Viktoria Strömberg( Landstinget )Ordf ej närvaro Irma Görtz (Norrköping Kommun)Vice ordf

Läs mer

Anna Svensson den 7 januari Samordningsförbundet Östra Östergötland

Anna Svensson den 7 januari Samordningsförbundet Östra Östergötland Plats och tid: Repslagaregatan 12 Norrköping, kl 08.30 12.00 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Irma Görtz (Norrköping Kommun) ordförande Birgitta Wessman Thyrsson (Region Öst ) Vice Orf. Anna

Läs mer

Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare

Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Plats och tid: Repslagaregatan 12 Norrköping, kl 08.30-11.50 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Irma Görtz (Norrköping Kommun) ordförande Birgitta Wessman Thyrsson (Region Öst ) Vice Orf. Anna

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag på Norrköpings kommuns anslagstavla Samordningsförbundet Östra Östergötland Sammanträdesdag:

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag på Norrköpings kommuns anslagstavla Samordningsförbundet Östra Östergötland Sammanträdesdag: Plats och tid: Förvaltningshuset Rosen kl 13.15 15.30 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Viktoria Strömberg ( Landstiget ) Ordförande Irma Görtz (Norrköping Kommun)Vice ordf Anna Svensson (Arbetsförmedlingen)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Ulla Wallering Fall. Helena Wetterhall. Irma Görtz

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Ulla Wallering Fall. Helena Wetterhall. Irma Görtz Plats och tid: Repslagaregatan 12 Norrköping, fredag den 22 januari 2016 klockan 08.30 12.00 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Irma Görtz (Norrköping Kommun) ordförande Birgitta Wessman Thyrsson

Läs mer

Ricardo Olivares ( Landstinget ) Håkan Lind (Arbetsförmedlingen )ej närvaro

Ricardo Olivares ( Landstinget ) Håkan Lind (Arbetsförmedlingen )ej närvaro Plats och tid: Förvaltningshuset Rosen, Lokal Rosen 1, torsdag kl 08.30 11.05 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Viktoria Strömberg ( Landstiget ) Ordförande Irma Görtz (Norrköping Kommun)Vice

Läs mer

Repslagaregatan 12, Norrköping, torsdag den 22 november 2018 kl 8:30

Repslagaregatan 12, Norrköping, torsdag den 22 november 2018 kl 8:30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid: Repslagaregatan 12, Norrköping, torsdag den 22 november 2018 kl 8:30 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare P a t r i k l e v 0 2 7 6 ( M ) Irma Görtz,

Läs mer

Samordningsförbundet Östra Östergötland Underskrift:

Samordningsförbundet Östra Östergötland Underskrift: Plats och tid: Söderköpings brunn Söderköping, fredag den 16 december 2016 klockan 08.30-11.50 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Irma Görtz (Norrköping Kommun) ordförande Birgitta Wessman Thyrsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Helena Wetterhall. Irma Görtz

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Helena Wetterhall. Irma Görtz Plats och tid: Repslagaregatan 12 Norrköping, torsdag den 18 februari 2016 klockan 08.30 12.00 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Irma Görtz (Norrköping Kommun) Ordförande Birgitta Wessman Thyrsson

Läs mer

Emelie Andersson, nämndsekreterare. Irma Görtz, Norrköpings kommun

Emelie Andersson, nämndsekreterare. Irma Görtz, Norrköpings kommun Plats och tid: Studiehemmet Hemgården, Norrköping onsdagen den 29 mars 2017, kl. 13.00 16.30 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Irma Görtz, Norrköpings kommun, ordförande Birgitta Wessman Thyrsson,

Läs mer

Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare

Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(24 Plats och tid: Arbetsförmedlingen i Finspång, Kalkugnsvägen 2, torsdag den 25 oktober 2018 kl 8:30 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare P a t r i k l e v 0 2 7 6 ( M

Läs mer

Claes Hallert ( Region Östergötland ) Peter Johansson ( Förbundschef ) Criss Hagfeldt ( Norrköping Kommun)

Claes Hallert ( Region Östergötland ) Peter Johansson ( Förbundschef ) Criss Hagfeldt ( Norrköping Kommun) Plats och tid: Repslagaregatan 12 Norrköping, Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Irma Görtz (Norrköping Kommun) ordförande Birgitta Wessman Thyrsson (Region Öst ) Vice Orf. Anna Svensson (Arbetsförmedlingen)

Läs mer

Samordningsförbundet Östra Östergötland Sammanträdesdag: Samordningsförbundet Östra Östergötland Underskrift: Helena Wetterhall

Samordningsförbundet Östra Östergötland Sammanträdesdag: Samordningsförbundet Östra Östergötland Underskrift: Helena Wetterhall Plats och tid: Repslagaregatan 12 Norrköping, måndag den 21 mars 2016 klockan 08.30 09.10 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Irma Görtz (Norrköping Kommun) ordförande Birgitta Wessman Thyrsson

Läs mer

Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare

Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(22) Plats och tid: Repslagaregatan 12, fredagen den 3 mars 2017 kl. 8.30 12.10 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Irma Görtz, ordförande, Norrköpings kommun Birgitta

Läs mer

Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare

Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(18) Plats och tid: Renströmmen, Drottninggatan 1, Norrköping torsdag den 20 december 2018 kl 13:30 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare P a t r i k l e v 0 2 7 6 ( M )

Läs mer

Finspångs Samordningsförbund SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 6 Styrelsemöte ANSLAG/BEVIS

Finspångs Samordningsförbund SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 6 Styrelsemöte ANSLAG/BEVIS Finspångs Samordningsförbund SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 6 Plats och tid:, Bleken, Finspångs kommunhus kl. 09.00 Beslutande: Ulrika Jeansson (s) Finspångs kommun Johanna Hedberg Försäkringskassan

Läs mer

Bispmotalagatan 9C, 1tr ner Motala Onsdagen den 28 januari kl

Bispmotalagatan 9C, 1tr ner Motala Onsdagen den 28 januari kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 1 Sida 1 Plats och tid Bispmotalagatan 9C, 1tr ner Motala Onsdagen den 28 januari kl.9.00-11.45 Beslutande Anna Johansson Mjölby Kommun Lars Ekström Vadstena Kommun Stefan Höög

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Karina Nilsson. Viktoria Strömberg

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Karina Nilsson. Viktoria Strömberg 2 Plats och tid: Förvaltningshuset Rosen, Lokal Rosen 1 kl 13.15-16.30 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Viktoria Strömberg ( Landstiget ) Ordförande Irma Görtz (Norrköping Kommun)Vice ordf

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 21

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 21 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 21 Sida 1 Plats och tid ande Norrgården, Industrigatan 9, Mjölby Fredagen den 29 september 9.00-10.30 Anna Johansson Lars Ekström Maria Gustafsson Stefan Höög Annelie Liljedahl

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Finspångs Samordningsförbund SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 6 Plats och tid: Hotell De Geer, Finspång kl. 13.00 Beslutande: Ulrika Jeansson (s) Finspångs kommun Anita Grundström (s) Landstinget Gabriella

Läs mer

Samordningsförbundet Östra Östergötland

Samordningsförbundet Östra Östergötland Plats och tid: Repslagaregatan 12 Norrköping, kl 08.15-11.30 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Irma Görtz (Norrköping Kommun) ordförande ej närvaro Chriss Hagfelt Birgitta Wessman Thyrsson

Läs mer

Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare

Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(21) Plats och tid: Plattform Norrköping, Repslagaregatan 12 Norrköping torsdag den 14 mars 2019 kl 8:30 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare P a t r i k l e v 0 2 7 6 (

Läs mer

Kommunhuset Vadstena, lokal Vävaren Fredagen den 26 augusti kl Anna Johansson Agneta Niklasson

Kommunhuset Vadstena, lokal Vävaren Fredagen den 26 augusti kl Anna Johansson Agneta Niklasson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 14 Sida 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset Vadstena, lokal Vävaren Fredagen den 26 augusti kl.9.00-10.30 Anna Johansson Agneta Niklasson Annelie Liljedahl Maria Gustavsson

Läs mer

Portalen, Ringdansens centrum & Guldringen 66, Norrköping torsdag den 30 augusti 2018 kl 8:30

Portalen, Ringdansens centrum & Guldringen 66, Norrköping torsdag den 30 augusti 2018 kl 8:30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(21) Plats och tid: Portalen, Ringdansens centrum & Guldringen 66, Norrköping torsdag den 30 augusti 2018 kl 8:30 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare P a t r i k l e v

Läs mer

Motala Convention Center Fredagen den 25 november kl Anna Johansson Agneta Niklasson

Motala Convention Center Fredagen den 25 november kl Anna Johansson Agneta Niklasson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 16 Sida 1 Plats och tid ande Motala Convention Center Fredagen den 25 november kl. 9.00 11.30 Anna Johansson Lars Ekström Nils-Ingvar Graan Ove Bäck Mattias Schwerdt Mjölby Kommun

Läs mer

Irma Görtz (Norrköpings kommun) Samordningsförbundet Östra Östergötland Sammanträdesdag: Samordningsförbundet Östra Östergötland Underskrift:

Irma Görtz (Norrköpings kommun) Samordningsförbundet Östra Östergötland Sammanträdesdag: Samordningsförbundet Östra Östergötland Underskrift: Plats och tid: Försäkringskassan Norrköping, onsdagen den 24 maj 2017 klockan 08.30-12.10 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Irma Görtz (Norrköping Kommun) ordförande Birgitta Wessman Thyrsson

Läs mer

Finspångs Samordningsförbund SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 9 Styrelsemöte. Sammanträdesdatum 2013-12-20. tom 87

Finspångs Samordningsförbund SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 9 Styrelsemöte. Sammanträdesdatum 2013-12-20. tom 87 Finspångs Samordningsförbund SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 9 Plats och tid: Kommunhuset - Regnaren, Finspång kl. 08.30 - Beslutande: Ulrika Jeansson (s) Finspångs kommun Anna Creutz, (c) Landstinget

Läs mer

Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun. Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget i Jönköpings län. Klas Rydell, Försäkringskassan

Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun. Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget i Jönköpings län. Klas Rydell, Försäkringskassan SAMORDNINGSFÖRBUNDET JÖNKÖPING Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid Sofiahuset, Jönköping, 2009-11-30 kl. 15.30-17.05 Beslutande Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 23

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 23 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 23 Sida 1 Plats och tid ande Strandvägen 2, Digitaliseringscenter Motala Fredagen den 2 februari kl. 9.00 11.00 Anna Johansson Agneta Niklasson Lars Ekström Annelie Liljedahl Mattias

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(23)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(23) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(23) Plats och tid: Sparbanken, Storgatan 15, Valdemarsvik torsdag den 27 september 2018 kl 8:30 Närvarande: Ledamöter Irma Görtz, Norrköping Birgitta Wessman Thyrsson, Region Östergötland

Läs mer

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte Protokoll 1 (6) Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte Plats och tid Region Gävleborgs regionkontor, Gävle, kl 09.30 16.00 Ledamöter Hannah-Karin Linck (C), ordförande Region Gävleborg Erika Engberg

Läs mer

Samordningsförbundet Umeå Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande. Övriga deltagare Mikael Holmlund Samordnare

Samordningsförbundet Umeå Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande. Övriga deltagare Mikael Holmlund Samordnare PROTOKOLL Sammanträdesdatum Samordningsförbundet Umeå 2011-02-04 Plats och tid klockan 08.00-12.00 Beslutande Christer Lindvall, ordförande Kjell-Åke Johansson Försäkringskassan Ulf Björk Landstinget Per

Läs mer

Johan Tegnhed, ord. Karin Strömberg, Samordningsförbundet i Jämtlands län

Johan Tegnhed, ord. Karin Strömberg, Samordningsförbundet i Jämtlands län Protokoll, datum: 2011-01-21 Plats: Sommarhagen, Arbetsförmedlingen, Östersund Tid: 13.00-17.00 Sidantal: 1(7) Försäkringskassan Kommuner Landsting Arbetsförmedling Charlott Ax, ord Per Sundin, ers Torsten

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Norra Västmanlands Samordningsförbund. Socialförvaltningen i Fagersta.... Ulla Långbacka

ANSLAG/BEVIS. Norra Västmanlands Samordningsförbund. Socialförvaltningen i Fagersta.... Ulla Långbacka Sida Sammanträdesdatum 2009-10-15 1 Plats och tid Schenströmska Herrgården, kl 08.30-12.00 ande Pratima Åslund, Norberg kommun, ordförande 68-78 Jarl-Olof Lundstedt, Landstinget Västmanland, ordförande

Läs mer

Verksamhets och budgetplan 2015 Samordningsförbundet Östra Östergötland

Verksamhets och budgetplan 2015 Samordningsförbundet Östra Östergötland Samordningsförbundet Östra Östergötland Verksamhets och budgetplan 2015 Samordningsförbundet Östra Östergötland 1. Inledning Samordningsförbundet Östra Östergötland är en fristående juridisk person som

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Finspångs Samordningsförbund SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 5 Plats och tid:, FiInspångs Golfklubb kl. 09.00 Beslutande: Ulrika Jeansson (s) Finspångs kommun Anna Creutz (c) Landstinget Johanna Hedberg

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte onsdagen den 15 januari 2019

Protokoll fört vid styrelsemöte onsdagen den 15 januari 2019 Protokoll fört vid styrelsemöte onsdagen den 15 januari 2019 FINSA SAM ORDNINGSFÖRBUNDET BURLÖV-STAFFANSTORP Plats: Medborgarhuset, Burlövs kommun Tid: 09:00 ( Närvarande ledamöter Maria Hemåker Apell,

Läs mer

PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2012/01 ( 18-35) 1(9) Sammanträde 2012-04-23

PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2012/01 ( 18-35) 1(9) Sammanträde 2012-04-23 Dnr 2012/01 ( 18-35) 1(9) Tid: 2012-04-23 kl. 09.00 11.00 Plats: Gamlestadsvägen 4 B15 Ledamöter Närvarande: Håkan Linnarsson, (S) Västra Götalandsregionen (tjänstgör 21-35) Beatrice Berglund, Arbetsförmedlingen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(26)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(26) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(26) Plats och tid: Coffice, Hagatorget 1, Söderköping torsdag den 21 juni 2018 kl 8:30 Närvarande: Ledamöter Irma Görtz, Norrköping Birgitta Wessman Thyrsson, Region Östergötland

Läs mer

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida Sammanträdesdatum 2011-01-11 1 Plats och tid Skinnskattebergs kommunhus, kl 13.15-16.20 ande Agneta Fleismark, ordförande, Landstinget Västmanland Henry Komulainen, vice ordförande, Försäkringskassan

Läs mer

Bjurdalens äldreboende, Boxholm Torsdagen den 26 februari kl

Bjurdalens äldreboende, Boxholm Torsdagen den 26 februari kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 2 Sida 1 Plats och tid Bjurdalens äldreboende, Boxholm Torsdagen den 26 februari kl.13.30-14.45 Beslutande Anna Johansson Mjölby Kommun Lars Ekström Vadstena Kommun Arbetsförmedlingen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 22

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 22 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 22 Sida 1 Plats och tid ande Bispmotalagatan 9c, 1 tr. ner Motala Fredagen den 3 november 9.00 11.00 Anna Johansson Agneta Niklasson Lars Ekström Per Engdahl Annelie Liljedahl

Läs mer

Protokoll styrelsen för Samordningsförbundet i Jämtlands län

Protokoll styrelsen för Samordningsförbundet i Jämtlands län Protokoll styrelsen för Samordningsförbundet i Jämtlands län Plats Östersundsrummet, Östersunds Rådhus Tid 14 januari 2019, kl 09.00-12.00 Paragrafer 1-7 ande Övriga deltagare Utses att justera Enligt

Läs mer

Sammanträdesdatum. Bengtsfors 09:00-12:00. Ulrica Sandzén ansvarig tjänsteman Gunilla Nyrén Blom adm ass. Ulrica Sandzén. Ewa Arvidsson.

Sammanträdesdatum. Bengtsfors 09:00-12:00. Ulrica Sandzén ansvarig tjänsteman Gunilla Nyrén Blom adm ass. Ulrica Sandzén. Ewa Arvidsson. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Bengtsfors 09:00-12:00 Beslutade Ordf. Ewa Arvidsson Västra Götalandsregionen Vice ordf Björn Smith Försäkringskassan Ulrika Jörkander Arbetsförmedlingen Anne Sörqvist

Läs mer

Datum. Ersättare Margareta Karlsson (M), Kungsörs kommun Ann Avdic (V), Arboga kommun Ivan Arancibia Silva (S), Landstinget Västmanland

Datum. Ersättare Margareta Karlsson (M), Kungsörs kommun Ann Avdic (V), Arboga kommun Ivan Arancibia Silva (S), Landstinget Västmanland Samordningsförbundet Västra Mälardalen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid ande KS-salen, Rådhuset, Smedjegatan 5, Arboga kl 13:25 15:45 Görel Nilsson (S), Kungsörs kommun, ordförande Andreas Trygg

Läs mer

Datum. Ersättare Margareta Karlsson, Kungsörs kommun (M) Ann Avdic, Arboga kommun (V) Håkan Nordin, Försäkringskassan Karin Olovsson, Arbetsförmedling

Datum. Ersättare Margareta Karlsson, Kungsörs kommun (M) Ann Avdic, Arboga kommun (V) Håkan Nordin, Försäkringskassan Karin Olovsson, Arbetsförmedling SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid ande Rum Takås, Kungsörs kommun, Drottninggatan 34, Kungsör 30 november, 14.00-16.00 Görel Nilsson, Kungsörs kommun, (S) Ordförande Andreas Trygg, Köpings kommun,

Läs mer

Finnvedens Samordningsförbund Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Finnvedens Samordningsförbund Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 1 Organ Finnvedens Samordningsförbund, Styrelsen Plats och tid Vrigstad Wärdshus, Vrigstad kl 10.20 11.50 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Björn Jonasson, Gnosjö kommun, ordförande Britt

Läs mer

Rehab Väst Burensköldsvägen 24, Mjölby Fredagen den 10 februari kl Anna Johansson Agneta Niklasson

Rehab Väst Burensköldsvägen 24, Mjölby Fredagen den 10 februari kl Anna Johansson Agneta Niklasson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 17 Sida 1 Plats och tid ande Rehab Väst Burensköldsvägen 24, Mjölby Fredagen den 10 februari kl.9.00 10.30 Anna Johansson Agneta Niklasson Lars Ekström Anneli Liljedahl Ove Bäck

Läs mer

Bollebygd, Mark och Svenljunga (6)

Bollebygd, Mark och Svenljunga (6) 2010-08-18 1 (6) Plats och tid Samrehab, Skene Lasarett, Skene, klockan 09.00 09.30 Beslutande Rune Petersson, Svenljunga kommun, ordförande Helén Eliasson, Västra Götalandsregionen Per-Åke Persson, Arbetsförmedlingen

Läs mer

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (12)

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (12) Nr 5 2012-04-12 1(12) Plats och tid Mötesplats Vänersborg, Vänerparken 5 fredagen den 12 april 2012, klockan 17:00 19:00 ande Tove Af Geijerstam (Kommunerna) Peter Larsson (Arbetsförmedlingen) Kenneth

Läs mer

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte. Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle Kl

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte. Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle Kl Protokoll 1 (5) Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte Plats och tid Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle Kl. 09.15 11.30 Ledamöter Hannah-Karin Linck (C), ordf Region Gävleborg Erika Engberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM 2 februari 2018 HBS 2018/1 1 (15)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM 2 februari 2018 HBS 2018/1 1 (15) SAMMANTRÄDESDATUM 2 februari 2018 HBS 2018/1 1 (15) Offentligt sammanträde Nej Sammanträdesdag 2 februari 2018 Tid och plats Klockan 08:30 09:45 Samordningsförbundet HBS kansli, Sördalavägen 22 a, Huddinge.

Läs mer

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (16)

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (16) Nr 5 2009-11-25 1(16) Plats och tid Arena, Vänersborg, onsdagen den 1 oktober 2009, klockan 09.00 12.00 ande Lennart Niklasson (Kommunerna) Johan Ekstedt (Arbetsförmedlingen) Kenneth Borgmalm (Västra Götalandsregionen)

Läs mer

Delårsrapport per den 31 augusti 2014

Delårsrapport per den 31 augusti 2014 Samordningsförbundet Östra Östergötland Delårsrapport per den 31 augusti 2014 2014-09-23 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Verksamheter... 3 2.1 Åtgärder och insatser på individ- och gruppnivå...

Läs mer

Verksamhets- och budgetplan 2016 Samordningsförbundet Östra Östergötland

Verksamhets- och budgetplan 2016 Samordningsförbundet Östra Östergötland Verksamhets- och budgetplan 2016 Samordningsförbundet Östra Östergötland 1. Inledning Samordningsförbundet Östra Östergötland är en fristående juridisk person som är bildat av Norrköpings, Söderköpings

Läs mer

Samordningsförbundet Bengtsfors, Åmål, Dals-Ed, Säffle, Årjäng SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

Samordningsförbundet Bengtsfors, Åmål, Dals-Ed, Säffle, Årjäng SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Samordningsförbundet Bengtsfors, Åmål, Dals-Ed, Säffle, Årjäng SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Sammanträdesdatum 201711 27 Plats och tid Åmål 13:00-15:00 Beslutande Almasa Idrizovic, ordf Arbetsförmedlingen Johnny

Läs mer

2014-11-20 FÖRBUNDSORDNING. Förbund för finansiell samordning (FINSAM) inom rehabiliteringsområdet. Giltig från 2015-01-01

2014-11-20 FÖRBUNDSORDNING. Förbund för finansiell samordning (FINSAM) inom rehabiliteringsområdet. Giltig från 2015-01-01 2014-11-20 FÖRBUNDSORDNING Förbund för finansiell samordning (FINSAM) inom rehabiliteringsområdet Giltig från 2015-01-01 1 Förbundsordning för Samordningsförbund Värend Samordningsförbundet Värend har

Läs mer

Plats och tid 1 (4) Sommarhagen Arbetsförmedlingen Östersund kl Försäkringskassan Kommunerna Landstinget Arbetsförmedlingen

Plats och tid 1 (4) Sommarhagen Arbetsförmedlingen Östersund kl Försäkringskassan Kommunerna Landstinget Arbetsförmedlingen PROTOKOLL från styrelsemöte 2011-09-19 Plats och tid 1 (4) Sommarhagen Arbetsförmedlingen Östersund kl 09-12 Försäkringskassan Kommunerna Landstinget Arbetsförmedlingen Per Sundin Torsten Medalen, ord

Läs mer

2008/24 Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund 2008-04-10, 2008-04-30 15-28

2008/24 Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund 2008-04-10, 2008-04-30 15-28 2008/24 Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund 2008-04-10, 2008-04-30 15-28 Plats och tid 2008-04-10 Närvarande Plats och tid 2008-04-30 Närvarande Bruk för Alla kl 13.30-16.15 Tjänstgörande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Finnvedens Samordningsförbund, Styrelsen Plats och tid Stugbyn, Isaberg, Hestra, kl 11.00 12.00 Beslutande Övriga deltagare Björn Jonasson, Gnosjö kommun, ordförande Ylva Samuelsson, Gislaveds kommun,

Läs mer

Sammanträdesdatum. Åmål

Sammanträdesdatum. Åmål Samordningsförbundet Bengtsfors, Åmål, Dals-Ed, Säffle, Årjäng SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Sammanträdesdatum 20140127 Plats och tid Åmål 9.00-12.00 Beslutande Ordf Peter Joensuu LiV Vice ordf. Monica Klar

Läs mer

Datum. Ersättare Ivan Arancibia Silva, Landstinget Västmanland, (S) Håkan Nordin, Försäkringskassan Karin Olovsson, Arbetsförmedlingen

Datum. Ersättare Ivan Arancibia Silva, Landstinget Västmanland, (S) Håkan Nordin, Försäkringskassan Karin Olovsson, Arbetsförmedlingen Samordningsförbundet Västra Mälardalen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid ande Engelbrektsrummet, Arboga kommun, Smedjegatan 5, Arboga 10 juni 14.00-16.00 Görel Nilsson, Kungsörs kommun, (S) Ordförande

Läs mer

Jan-Anders Strandberg

Jan-Anders Strandberg 2005-12-14 1( Plats och tid Torsdagen den 28 september 2006 kl 10.00-14.00 Beslutande Lars Ohlsson, Ordförande 25 Kjell Emilsson, Lycksele kommun 19-23 Lilly Bäcklund Lycksele kommun 18 Fred Jonsson, Arbetsförmedlingen

Läs mer

Anders Rydell, ersättare, Landstinget Västmanland Richard With, ersättare, Surahammars kommun Jonas Wells, samordnare Ulla Långbacka, sekreterare

Anders Rydell, ersättare, Landstinget Västmanland Richard With, ersättare, Surahammars kommun Jonas Wells, samordnare Ulla Långbacka, sekreterare Sida Sammanträdesdatum 2011-11-24 1 Plats och tid Fagersta kommunhus Norbergsvägen 19, kl 13.15-16.00 ande Agneta Fleismark, ordförande, Landstinget Västmanland Kauko Leppälä, ledamot, Arbetsförmedlingen

Läs mer

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte. Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle Kl

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte. Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle Kl Protokoll 1 (5) Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte Plats och tid Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle Kl. 09.15 12.50 Ledamöter Hannah-Karin Linck, ordf (C) Region Gävleborg Kenneth Axling

Läs mer

Protokoll Dnr: 0005/10

Protokoll Dnr: 0005/10 1 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN ARBETSFÖRMEDLINGEN REGIONEN Protokoll Dnr: 0005/10 SAMMANTRÄDES ART Sammanträde med Samordningsförbundet

Läs mer

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte. Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle Kl

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte. Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle Kl Protokoll 1 (5) Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte Plats och tid Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle Kl. 09.15 16.00 Ledamöter Hannah-Karin Linck (C), ordf, 97-111 Region Gävleborg Erika

Läs mer

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte. Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle Kl

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte. Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle Kl Protokoll 1 (5) Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte Plats och tid Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle Kl. 09.15 14.00 Ledamöter Hannah-Karin Linck, ordf (C) Region Gävleborg Erika Engberg

Läs mer

Förbundsordning för Samordningsförbundet Östra Östergötland

Förbundsordning för Samordningsförbundet Östra Östergötland Förbundsordning för Samordningsförbundet Östra Östergötland Samordningsförbundet Östra Östergötland har inrättats med stöd av lagen (2003:1210) om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser. 1 Förbundets

Läs mer

Rödtornet, Storgatan 29, Vadstena Fredagen den 31 mars kl Anna Johansson Agneta Niklasson

Rödtornet, Storgatan 29, Vadstena Fredagen den 31 mars kl Anna Johansson Agneta Niklasson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 18 Sida 1 Plats och tid ande Rödtornet, Storgatan 29, Vadstena Fredagen den 31 mars kl. 9.00 11.30 Anna Johansson Agneta Niklasson Lars Ekström Maria Gustafsson Per Engdahl Mjölby

Läs mer

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte. Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle Kl

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte. Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle Kl Protokoll 1 (5) Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte Plats och tid Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle Kl. 09.15 12.45 Ledamöter Erika Engberg (S), ordf Bollnäs kommun Eva Alner Liljedahl,

Läs mer

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte Protokoll 1 (5) Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte Plats och tid Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle Kl. 09.30 15.30 Ledamöter Hannah-Karin Linck (C), ordf Region Gävleborg Erika Engberg

Läs mer

Samordningsförbundet i Kalmar län.

Samordningsförbundet i Kalmar län. TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning 2019-03-20 KS 2019/0237 Kommunfullmäktige Revidering av förbundsordning för Samordningsförbundet i Kalmar län Förslag till beslut Kommunfullmäktige godkänner

Läs mer

Ordförande... Tord Westin, 1-2 Benny Jansson 3-10. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Ordförande... Tord Westin, 1-2 Benny Jansson 3-10. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2003-02-12 1 Plats och tid Stadshotellet, Nora 2003-02-12 kl 09.00-11.00 Beslutande Övriga deltagande Benny Jansson (s) ordförande Lars-Göran Zetterlund (c) Svante Fägerås (s) Ingegerd Lööv (s) Karl-Arne

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM 1 juni 2018 HBS 2018/3 1 (11) Offentligt sammanträde Nej Sammanträdesdag 1 juni 2018 Tid och plats Klockan 08:30 09:30 Tumba Bruk, Bancosalen, Botkyrka Beslutande Ledamöter Mats Einarsson

Läs mer

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen för rehabilitering i Södertälje Styrelsen 2009-01-30 Tid och plats: Ledamöter: Ersättare: Sekreterare Ledningsgr Fredagen den 30 januari 2009, kl. 8.30-12:00, Försäkringskassan, 1-14 Johan Andersson (s),

Läs mer

Roller och ansvar inom Samordningsförbundet Stockholms stad

Roller och ansvar inom Samordningsförbundet Stockholms stad Dnr: Finsam 2016/25 Roller och ansvar inom Samordningsförbundet Stockholms stad Det är viktigt att samordningsförbundets organisation och roll- och ansvarsfördelning upplevs som tydlig, enkel, kostnadseffektiv

Läs mer

Box 119 21 Sammanträde 2005-01-11 404 39 Göteborg

Box 119 21 Sammanträde 2005-01-11 404 39 Göteborg 1 Tid: 2005-01-11 kl. 16.00-18.00 Plats: SDF centrum, Engelbrektsgatan 71 Närvarande: Ledamöter: Ersättare: Sekreterare: Dario Espiga (s) Göteborgs kommun Lennart Johansson Arbetsförmedlingen Gunilla Fyhrlund

Läs mer

Datum. Tjänstemän Linda Anderfjäll, samordnare Ida Frödén sekreterare Sirpa Järvenpää, ekonom. Görel Nilsson (S), Kungsörs kommun

Datum. Tjänstemän Linda Anderfjäll, samordnare Ida Frödén sekreterare Sirpa Järvenpää, ekonom. Görel Nilsson (S), Kungsörs kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid ande Jobbcenter, Köping kl 13.00-14.15 Görel Nilsson (S), Kungsörs kommun, ordförande Carl-Inge Westberg (S), Köpings kommun, ersättare Lizzie Hultqvist (S), Arboga

Läs mer

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida Sammanträdesdatum 2008-04-24 1 Plats och tid Kommunhuset i Skinnskatteberg, kl 13.45-16.20 ande Pratima Åslund, Norbergs kommun, ordförande Jarl-Olof Lundstedt, Landstinget Västmanland, 1:e vice ordförande

Läs mer

Verksamhets- och budgetplan 2017 Samordningsförbundet Östra Östergötland

Verksamhets- och budgetplan 2017 Samordningsförbundet Östra Östergötland Verksamhets- och budgetplan 2017 Samordningsförbundet Östra Östergötland 1. Inledning Samordningsförbundet Östra Östergötland är en fristående juridisk person som är bildat av Finspångs, Norrköpings, Söderköpings

Läs mer

2013-06-17. Plats och tid: måndagen den 17 juni 2013 kl 09:00-14:00 Livin, Järnvägsgatan 22, 703 62 Örebro

2013-06-17. Plats och tid: måndagen den 17 juni 2013 kl 09:00-14:00 Livin, Järnvägsgatan 22, 703 62 Örebro SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(5) Plats och tid: måndagen den 17 juni 2013 kl 09:00-14:00 Livin, Järnvägsgatan 22, 703 62 Örebro Beslutande: Torgny Larsson Anneli Moilanen Anders Hagström Liisa Ejdenwik Charlotta

Läs mer

Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund

Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund 2009-06-18 29-39 Plats och tid Lärcenter, Falköping kl 09.00-12.00 Närvarande Tjänstgörande ledamöter Göran Eriksson Arbetsförmedlingen Louise

Läs mer