SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Karina Nilsson. Viktoria Strömberg

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Karina Nilsson. Viktoria Strömberg"

Transkript

1 2 Plats och tid: Förvaltningshuset Rosen, Lokal Rosen 1 kl Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Viktoria Strömberg ( Landstiget ) Ordförande Irma Görtz (Norrköping Kommun)Vice ordf Anna Svensson (Arbetsförmedlingen) Malin Masimov (Försäkringskassan) Örjan Carlsson (Valdemarsvik Kommun) Inga-Lill Östlund (Söderköping Kommun) Ersättare Övriga Ricardo Olivares ( Landstinget ) ej närvaro Peter Johansson ( Förbundschef ) Criss Hagfeldt ( Norrköping Kommun)ej närvaro Tomas Feldt Håkan Lind ( Arbetsförmedlingen ) ej närvaro Karin Hjelm Johanna Hedberg (Försäkringskassan)ej närvaro Karina Nilsson Per Hollertz (Valdermarsvik Kommun) Gunweig Svensson(Söderköping Kommun) ej n Utses att justera: Irma Görtz Plats och tid för justering: Samordningsförbundet Östra Östergötland Sekreterare: Paragrafer: Karina Nilsson Ordförande: Justerare: Nämnd e.d.: Viktoria Strömberg Irma Görtz BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag på Norrköpings kommuns anslagstavla Samordningsförbundet Östra Östergötland Sammanträdesdag: Datum för uppsättning av anslag: Datum för nedtagning av anslag: Förvaringsplats för protokollet: Samordningsförbundet Östra Östergötland Underskrift: Karina Nilsson

2 81 Fastställande av föredragningslistans innehåll Styrelsen för Samordningsförbund Östra Östergötland fastställer föredragslistans innehåll. Och utser Irma Grötz att justera dagens protokollet. 90 Förslag till processkartläggning inom Norrköpings kommuns arbetsmarknadskontor bordlägges

3 82 Budgetuppföljning augusti 2013 Styrelsen godkänner bilagda budgetuppföljning för augusti Kansliet har tagit fram budgetuppföljning för augusti månad. Uppföljningen bygger på faktiskt utfall och prognostiserad kostnad utifrån de beslut styrelsen fattat.

4 83 Slutrapport från metodutvecklingsprojektet sstöd för bedömning av psykisk hälsa Styrelsen tar informationen till protokollet. Projektet sstöd för bedömning av psykisk ohälsa startade 1 september 2012 och har pågått fram till sista augusti 2013, då det avslutades. Det övergripande målet med projektet var att genom strukturerade psykologiska bedömningar i större utsträckning upptäcka, kartlägga och bedöma tidigare ej uppmärksammad psykisk ohälsa, primärt ångest och depression, hos målgruppen. Syftet med detta var att få bredare informationsunderlag för att utifrån detta kunna föreslå mer välriktade rehabiliteringsinsatser. Den primära målgruppen har utgjorts av individer med ohälsa som tillhör Vårdcentralen Cityhälsan Söder, och som under året varit aktuella i vårdcentralens Resursteam. Individer har aktualiserats i projektet genom att de tagits upp i Resursteamet av företrädare för Primärvården, rehabiliteringen (Rehab Öst), Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan eller Ekonomiskt bistånd Projektets sekundära målgrupp har utgjorts av individer som genomgått utredning av funktions/arbetsförmåga vid Rehabresurs samarbete, där den fördjupade bedömningen fungerat som ett komplement till den ordinarie utredningsverksamheten. Projektet har genomförts i samarbete med Forskargruppen för Internet, hälsa och klinisk psykologi vid Linköpings universitet. Slutrapporten redovisas i bilagda handling.

5 84 Handlingsplan för den nationella minoriteten romers inkludering i Norrköping Styrelsen tar informationen till protokollet. Handlingsplanen har utarbetats av en referensgrupp med tjänstemän från arbetsmarknadskontoret, socialkontoret, utbildningskontoret, samordningsförbundet, föreningen CRKA (föreningen för romsk kulturutveckling) och kommunstyrelsens kontor/kommunservice. Under arbetets gång har landstinget kopplats på genom att medel har beviljats från hälsopotten för genomförande av hälsoprojektet brobyggare riktad till den romska gruppen. Handlingsplanen är inriktad på arbetsmarknad, utbildning och socialt arbete med särskilt fokus på hälsa och är antagen av kommunstyrelsen. Önskemål finns att lokalt få med Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan i genomförandet.

6 85 Styrelsemöten under 2013 Styrelsen tar informationen till protokollet. Presidiet har planerat nedanstående platser för resterande styrelsemöten under 2013 enligt följande; , kl , Förvaltningshuset Rosen, Norrköping , kl , Stora studion, Funkishuset, Valdemarsvik , kl , Orangeriet 2, Fjärilsgatan 7, Norrköping

7 86 Verksamhetsplan 2014 Styrelsen tar informationen till protokollet och lämnar följande medskick till kansliet; Övergripande mål kompletteras med begreppet strukturell samverkan samt fokusområden 2014 reduceras till fyra områden. Samordningsförbundet skall fatta beslut om verksamhets- och budgetplan för 2014 innan november månads utgång. För att påbörja arbetet med verksamhetsplan 2014 föreslås att en genomgång av verksamhetsplanen för 2013 påbörjas redan nu samt att planeringen för 2014 fortsätter på den gemensamma planeringsdagen med beredningsgruppen den 23 oktober. En slutlig sammanställning sker på styrelsemötet den 24 oktober.

8 87 Styrmodell för plattformarna Styrelse tar informationen till protokollet samt ger kansliet i uppdrag att till nästa styrelsemöte redovisa utkast till styrmodell. Kansliet har utarbetat ett förslag till styrmodell för plattformarna. Modellen har diskuterats med styrgruppen för plattform Söderköping och Valdemarsvik samt skall tas upp till diskussion med styrgruppen för plattform Norrköping.

9 88 Anställning av samordnare till plattform Söderköping (GPS) och Valdemarsvik Styrelsen beslutar att Samordningsförbundet tillsvidareanställer en samordnaren på heltid för plattform Söderköping (GPS) och Valdemarsvik fr.o.m samt att i underlaget för tjänstens innehåll förtydliga att det gäller Söderköpings och Valdemarsviks Kommuner. Styrelsen beslutade i december 2012 att genomföra förslag till plattformar i Söderköping och Valdemarsvik. I underlaget redovisades förslag att fr.o.m anställa en gemensam samordnare på heltid för de båda plattformarna samt att förbundets processledare under 2013 skulle verka som samordnare. I samband med att presidiet i april träffade den lokala samverkansgruppen i Söderköping för att diskutera utvecklingsarbetet kring plattformarna väcktes frågan om förbundet kunde anställa samordnaren. Ett av skälen till detta var att samordnaren skulle få en mer neutral roll gentemot samtliga myndigheter istället för att ex.v anställas av kommunen. Några formella hinder till detta finns inte utifrån lagstiftningen så länge samordnaren inte direkt arbetar med enskilda individer. Kansliets förslag är att en heltidstjänst som samordnaren för plattform Söderköping (GPS) och Valdemarsvik tillsvidareanställs av samordningsförbundet fr.o.m För att klara ut rekryteringen har en rekryteringsgrupp skapats med representanter från samtliga huvudmännen som sitter med i den lokala styrgruppen för Söderköping och Valdemarsvik samt förbundschefen. Tjänstens innehåll redovisas i bilagda handling.

10 89 Anställning av samordnare till plattform Norrköping Styrelsen beslutar att Samordningsförbundet tillsvidareanställer en samordnaren på heltid för plattform Norrköping fr.o.m Styrelsen beslutade i maj 2013 att genomföra förslag till plattform i Norrköping. I Norrköping har en lokal styrgrupp riggats för genomförande av förslaget i vilken det ingår en representant från respektive huvudman. Den lokala styrgruppen har bl.a diskuterat anställning av personal och samordnare till plattformen. När det gäller funktionen som samordnare ställer sig styrgruppen bakom att samordnaren anställs av samordningsförbundet och att styrgruppen även utgör rekryteringsgrupp. Förslagsvis samordnas rekryteringen av samordnare för plattform Norrköping med rekrytering av samordnaren för plattform Söderköping (GPS) och Valdemarsvik. Tjänstens innehåll redovisas i bilagda handling.

11 90 Förslag till processkartläggning inom Norrköpings kommuns arbetsmarknadskontor Styrelsen bordlägger ärendet till nästa styrelsemöte i avvaktan ställningstagande från arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden. Hösten 2012 formulerade arbetsmarknadskontoret en ansökan till Samordningsförbundet Östra Östergötland om medel för ett treårigt projekt. Syftet med projektet var att skapa en samlad bild av de rehabiliteringsprocesser där arbetsmarknadskontoret medverkar för att därefter kunna använda resurserna i processerna effektivare. Ansökan var uppe som ett informationsärende vid styrelsemötet Förbundets presidium hade därefter en träff med presidiet för arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden där ansökan diskuterats. Diskussionen resulterade i att presidierna gav chefen för arbetsmarknadskontoret och förbundschefen i uppdrag att tillsammans utarbeta en ny ansökan. Till uppdraget lämnades följande ramar från presidierna: Projektets tyngdpunkt ska vara en processkartläggning som i huvudsak berör arbetsmarknadskontorets inre processer, men processkartläggningen ska även ha ett uttalat samverkansperspektiv. Processkartläggningen bör även innehålla en omvärldsanalys. Exempelvis bör man studera goda exempel från kommuner som har lycktas skapa en framåtsyftande process för människor med försörjningsstöd. Det kan även vara relevant att analysera exempel där de statliga myndigheterna på lokal nivå har hittat former för att mer aktivt samverka kring dessa individer. För att säkerställa objektivitet och öppenhet i genomförandet av projektet är det nödvändigt med extern rekrytering/upphandling av utföraren.

12 Projektet ska ses som en del av ett förarbete till pågående plattformsarbete. För att den tänkta plattformen ska öppnas upp mot arbetsmarknadskontorets brukare/klienter måste rehabiliteringsuppdraget tydliggöras. Övriga iblandande myndigheter har här ett försprång i sitt förhållningssätt och det är viktigt att samtliga aktörer är med på banan när plattformen sjösätts. AV-nämnden samt samordningsförbundet avser att gemensamt arbeta vidare med resultatet av processkartläggningsuppdraget. Det kan handla om fördjupade kartläggningar, kompetensutveckling, resursförstärkningar etc. För att processkartläggningen ska leda till verkliga förändringar krävs att samtliga inblandade aktörer är beredda att vara mottagare för de eventuella förändringar som visar sig vara nödvändiga. AV-nämndens presidium signalerar tydligt att de är det, men det är även viktigt att processkartläggningen och dess syfte även förankras hos övriga myndigheter. Utifrån ovanstående ramar utarbetades ett förslag till genomförande enligt följande; Arbetsmarknadskontoret upphandlar en processkartläggning av konsultföretag/revisionsföretag som har kunskap och erfarenhet från området. Uppdraget avgränsades till att beröra rehabiliteringsärenden och skulle genomföras inom en tidsram av två månader. Kostnaden för uppdragets genomförande beräknades till totalt kr. Arbetsmarknadskontoret ansvarar för att ta fram en handlingsplan för hur förbättringar ska genomföras inom arbetsmarknadskontoret utifrån de resultat som framkommer i processkartläggningen. Samordningsförbundets beredningsgrupp ansvarar för att ta tillvara resultat från processkartläggningen som berör hur samverkan mellan aktörer kan utvecklas och förbättras. Ansökan behandlades på styrelsemötet och det beslutades att återremittera förslaget angående processkartläggning inom Norrköpings kommuns arbetsmarknadskontor med anledning av att beskrivningen av ärendet i förslaget till beslut inte överensstämmer med ansökan gällande området omvärldsbevakning samt att Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan anser att projektet skulle kunna utföras på annat sätt i samverkan med de andra myndigheterna.

13 Kansliet och presidiet har diskuterat återremissen vid några tillfällen och har kommit fram till följande förslag. När det gäller omvärldsbevakningen så bakas detta in i ansökan som utökas från två till maximalt tre månader. Detta innebär att kostnaden ökas med kr till att omfatta maximalt kr. När det gäller ansökan rent generellt så bör den ses som en förberedelse inför plattformsarbetet. Många personer med behov av samordnade rehabiliteringsinsatser finns inom arbetsmarknadskontoret och uppbär försörjningsstöd då det är samhällets yttersta skyddsnät. Sedan ansökan behandlades har diskussioner förts inom styrelsen om att avsätta utvecklingsmedel som kan användas till kartläggningsarbete, metodutveckling och kompetensutveckling. Dessa utvecklingsmedel skall kunna vara öppna för alla medverkande huvudmän att ansöka om. Ansökan i sin helhet framgår av bilagda handling. Sänt till: Arbetsmarknadskontoret Yvonne Thilander

14 91 Utvärdering av integrerad samverkan (plattformar) och genomförande av konsensuskonferens Styrelsen beslutar att bevilja kr till genomförande av konsensuskonferens under 2014, under förutsättning att Huddinge- Botkyrka- Salems samordningsförbund och Norra Västmanlands samordningsförbund godkänner motsvarande kostnad per samordningsförbund. Sedan hösten 2012 har Samordningsförbundet Östra Östergötland, Samordningsförbundet Huddinge-Botkyrka-Salem och Norra Västmanlands Samordningsförbund samarbetat kring frågan om utvärdering av integrerad samverkan, dvs långsiktiga och väl förankrade samverkansinsatserinsatser (plattformar). Syftet med samarbetet är att lära av varandra och hitta en möjlig utvärderingsmodell för att mäta om integrerad samverkan ger de fördelar som vi förväntar oss att det ska ge. Att arbeta med frågan gemensamt ger fördelar både i form av ömsesidigt utbyte och lärande, men också resursmässiga fördelar i form av större utvärderingsunderlag och ökade resurser. En viktig utgångspunkt i detta arbete är att det inte är samverkan i sig som vi vill utvärdera utan snarare att se hur en strategisk inriktning av samverkansarbetet - integrerad samverkan - kan bedrivas för att vara framgångsrik. Arbetet har utgått från en vilja att utveckla gemensamma begreppsdefinitioner av integrerad samverkan och hitta möjliga mått, modeller och metoder för uppföljning och utvärdering av integrerad samverkan. Vårt samarbete startade med att vi definierade förbundens arbete med integrerad samverkan som beskriver den historiska processen samt de potentiella vinsterna och resultat för långsiktig och integrerad samverkan. Berättelserna visade att våra verksamheter har stora likheter, men också en del lokala variationer. Vi uppmärksammade bl.a. att vi hade olika sätt att följa upp insatserna.

15 Utifrån våra ramberättelser har vi påbörjat ett arbete med att hitta mätbara indikatorer på utvecklingen av integrerad samverkan, d.v.s. vinster för deltagare, våra samverkande organisationer och samhället i stort. Detta arbete kommer vi att fortsätta utveckla och förhoppningen är att vi ska kunna bjuda in till en specialdesignad konferens, s.k. kallad konsensuskonferens, där såväl deltagare som politiker, tjänstemän och andra experter kan delta i arbetet med att ta fram relevanta och mätbara indikatorer som kan användas i utformning av en gemensam utvärderingsmodell. Redan från start var vi överens om att vi ville söka ett samarbete med forskarvärlden då arbetet med integrerad samverkan är relativt outforskat i Sverige. Detta har nu resulterat i en kontakt med Berth Danermark, professor vid Örebro Universitet som också inkommit med en offert för det fortsatta arbetet och genomförande av en konsensuskonferens. Ett samarbete kring utvärderingsfrågan ger fördelar både i form av ömsesidigt erfarenhetsutbyte och gemensamt lärande, men har också resursmässiga fördelar i form av större utvärderingsunderlag, ökade resurser och delade kostnader vid t.ex. upphandling av utvärderings-tjänster. Samverkan i denna fråga skapar också möjlighet till kontinuitet och långsiktighet i utvärderingsarbetet. Förslag till arbetsprocess 1. Ramberättelser har tagits fram där vi definierar våra ambitioner och vad vi vill uppnå lokalt med integrerad samverkan. En beskrivning av hur vår lokala resa sett ut och vad som vi tror kan göra skillnad mot tidigare. 2. Nästa steg blir att arbeta fram indikatorer på vad som kännetecknar framgångsrik integrerad samverkan ur ett deltagar-, professions- och organisationsperspektiv (inkl. utveckling av den lokala välfärden). Indikatorerna kan sedan hjälpa oss att utveckla verktyg som fångar upp effekter på individ, organisation/personal, organisationsnivå. Särskilt viktigt ses här möjligheten att fånga upp deltagarens upplevelse av insats och vilken förändring den för med sig.

16 Kostnader Kostnaderna för genomförande av konferensen beräknas uppgå till totalt ca kr. Kostnaden delas av de tre deltagande förbunden, och kostnaden per Samordningsförbund blir kr. Därtill kommer kostnader för deltagarnas kost och logi som uppskattas till ca kr/person. Varje samordningsförbund förväntas delta med ca 8 deltagare, fördelat på politiker, tjänstemän, deltagare och övriga nyckelpersoner. Sänt till:

17 92 Övrigt Peter Johansson tar upp frågan om avsiktförklaringen gällande NPsamverkan. Samtliga huvudmän har skrivit på avsiktsförklaringen men Söderköping Kommun uppger att de inte kan uppfylla sitt åtagande på grund av brist på personella resurser. Inga-lill Östlund tar hem frågan och återkommer vid nästa styrelsemöte.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-08-29. Ricardo Olivares. Karina Nilsson. Irma Görtz

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-08-29. Ricardo Olivares. Karina Nilsson. Irma Görtz Plats och tid: Förvaltningshuset Rosen, kl 13.15 15.30 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Viktoria Strömberg ( Landstinget) Ej närvaro Irma Görtz (Norrköping Kommun)Vice ordf Anna Svensson (Arbetsförmedlingen)ej

Läs mer

Ricardo Olivares ( Landstinget ) Peter Johansson ( Förbundschef ) Criss Hagfeldt ( Norrköping Kommun )

Ricardo Olivares ( Landstinget ) Peter Johansson ( Förbundschef ) Criss Hagfeldt ( Norrköping Kommun ) Plats och tid: Söderköping Kommunhus, torsdag den 28 februari kl 13.15 16.10 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Viktoria Strömberg ( Landstiget ) Ordförande Irma Görtz (Norrköping Kommun)Vice

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag på Norrköpings kommuns anslagstavla Samordningsförbundet Östra Östergötland Sammanträdesdag:

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag på Norrköpings kommuns anslagstavla Samordningsförbundet Östra Östergötland Sammanträdesdag: Plats och tid: kl 13.15-15.35 Förvaltningshuset, Lokal Rosen 1 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Viktoria Strömberg ( Landstiget ) Ordförande Irma Görtz (Norrköping Kommun)ej närvaro Anna Svensson

Läs mer

Ricardo Olivares ( Landstinget ) Håkan Lind (Arbetsförmedlingen )ej närvaro

Ricardo Olivares ( Landstinget ) Håkan Lind (Arbetsförmedlingen )ej närvaro Plats och tid: Förvaltningshuset Rosen, Lokal Rosen 1, torsdag kl 08.30 11.05 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Viktoria Strömberg ( Landstiget ) Ordförande Irma Görtz (Norrköping Kommun)Vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Karina Nilsson. Irma Görtz

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Karina Nilsson. Irma Görtz Plats och tid: Repslagaregatan 3, plan 3 kl 16.30-17.00 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Viktoria Strömberg ( Landstiget )Ordförande ej närvar Irma Görtz (Norrköping Kommun)Vice ordf Anna

Läs mer

Ricardo Olivares ( Landstinget ) Peter Johansson ( Förbundschef ) Criss Hagfeldt ( Norrköping Kommun) Håkan Lind ( Arbetsförmedlingen ) ej närvaro

Ricardo Olivares ( Landstinget ) Peter Johansson ( Förbundschef ) Criss Hagfeldt ( Norrköping Kommun) Håkan Lind ( Arbetsförmedlingen ) ej närvaro Plats och tid: Förvaltningshuset Rosen Lokal Granskningen kl 13.15 15.30 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Viktoria Strömberg ( Landstiget ) Ordförande Ej närvaro Irma Görtz (Norrköping Kommun)Vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Karina Nilsson. Irma Görtz

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Karina Nilsson. Irma Görtz Plats och tid: Lokal Rosen 1 kl 13.15-15.30 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Viktoria Strömberg ( Landstinget )ej närvaro Irma Görtz (Norrköping Kommun)Vice ordf Anna Svensson (Arbetsförmedlingen)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid: Förvaltningshuset Rosen Inre foajen kl 13.15 15.45 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Viktoria Strömberg ( Landstiget ) Ordförande Irma Görtz (Norrköping Kommun)Vice ordf Anna

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Gunweig Svensson. Karina Nilsson. Irma Görtz

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Gunweig Svensson. Karina Nilsson. Irma Görtz Plats och tid: Förvaltningshuset Rosen, Lokal Rosen 2 kl 13.15 15-30 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Viktoria Strömberg( Landstinget )Ordf ej närvaro Irma Görtz (Norrköping Kommun)Vice ordf

Läs mer

Viktoria Strömberg( Landstinget ) ej närvaro

Viktoria Strömberg( Landstinget ) ej närvaro Plats och tid: Repslagaregatan 12 plan1, kl 13.15 15.25 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Viktoria Strömberg( Landstinget ) ej närvaro Irma Görtz (Norrköping Kommun)Vice ordf Anna Svensson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-01-30. Håkan Lind. Gunweig Svensson. Karina Nilsson. Viktoria Strömberg

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-01-30. Håkan Lind. Gunweig Svensson. Karina Nilsson. Viktoria Strömberg Plats och tid: Förvaltningshuset Rosen kl 13.15 15.50 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Viktoria Strömberg ( Landstiget ) Ordförande Irma Görtz (Norrköping Kommun)Vice ordf Anna Svensson (Arbetsförmedlingen)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-04-16. Karina Nilsson. Birgitta Wessman Thyrsson

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-04-16. Karina Nilsson. Birgitta Wessman Thyrsson Plats och tid: Repslagaregatan 12 Norrköping, kl 08.30 10.05 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Irma Görtz (Norrköping Kommun) ordförande ej Criss Hagfeldt 46 Birgitta Wessman Thyrsson (Region

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Karina Nilsson. Irma Görtz

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Karina Nilsson. Irma Görtz Plats och tid: Albogaleden 5, Söderköping kl 08.30 12.15 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Irma Görtz (Norrköping Kommun) ordförande Birgitta Wessman Thyrsson (Region Öst ) Vice Orf. Anna Svensson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-03-20

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-03-20 Plats och tid: Repslagaregatan 12 Norrköping, kl 08.30 10.00 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Irma Görtz (Norrköping Kommun) ordförande Birgitta Wessman Thyrsson (Region Öst )ej närvaro Claes

Läs mer

Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare

Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Plats och tid: Repslagaregatan 12 Norrköping, kl 08.15-10.00 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Irma Görtz (Norrköping Kommun) ordförande ej närvaro Criss Hagfeldt 85-98 Birgitta Wessman Thyrsson

Läs mer

Karina Nilsson Håkan Lind (Arbetsförmedlingen )

Karina Nilsson Håkan Lind (Arbetsförmedlingen ) Plats och tid: Förvaltningshuset Rosen, Inre Foajen kl 13.15 15.30 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Viktoria Strömberg( Landstinget )Ordf ej närvaro Irma Görtz (Norrköping Kommun)Vice ordf

Läs mer

Birgitta Wessman Thyrsson Samordningsförbundet Östra Östergötland

Birgitta Wessman Thyrsson Samordningsförbundet Östra Östergötland Plats och tid: Repslagaregatan 12 Norrköping, Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Irma Görtz (Norrköping Kommun) ordförande Birgitta Wessman Thyrsson (Region Öst ) Vice Orf. Anna Svensson (Arbetsförmedlingen)

Läs mer

Anna Svensson Samordningsförbundet Östra Östergötland

Anna Svensson Samordningsförbundet Östra Östergötland Plats och tid: Orangeriet 2 Fjärilsgatan 7, kl 08.30 - Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Viktoria Strömberg ( Landstiget ) Ordförande Irma Görtz (Norrköping Kommun)Vice ordf Anna Svensson (Arbetsförmedlingen)

Läs mer

Irma Görtz Samordningsförbundet Östra Östergötland

Irma Görtz Samordningsförbundet Östra Östergötland 2012-11-28 Plats och tid: Funkishuset i Valdemarsvik kl 13.15-15.40 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Viktoria Strömberg ( Landstiget ) Ordförande Irma Görtz (Norrköping Kommun)Vice ordf Anna

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid: Förvaltningshuset Rosen, Lokal Rosen 1 kl 13.15 16.00 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Viktoria Strömberg( Landstinget )Ordf ej närvaro Irma Görtz (Norrköping Kommun)Vice ordf

Läs mer

Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare

Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Plats och tid: Repslagaregatan 12 Norrköping, kl 08.30-11.50 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Irma Görtz (Norrköping Kommun) ordförande Birgitta Wessman Thyrsson (Region Öst ) Vice Orf. Anna

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag på Norrköpings kommuns anslagstavla Samordningsförbundet Östra Östergötland Sammanträdesdag:

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag på Norrköpings kommuns anslagstavla Samordningsförbundet Östra Östergötland Sammanträdesdag: Plats och tid: Förvaltningshuset Rosen kl 13.15 15.30 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Viktoria Strömberg ( Landstiget ) Ordförande Irma Görtz (Norrköping Kommun)Vice ordf Anna Svensson (Arbetsförmedlingen)

Läs mer

Repslagaregatan 12, Norrköping, torsdag den 22 november 2018 kl 8:30

Repslagaregatan 12, Norrköping, torsdag den 22 november 2018 kl 8:30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid: Repslagaregatan 12, Norrköping, torsdag den 22 november 2018 kl 8:30 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare P a t r i k l e v 0 2 7 6 ( M ) Irma Görtz,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Ulla Wallering Fall. Helena Wetterhall. Irma Görtz

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Ulla Wallering Fall. Helena Wetterhall. Irma Görtz Plats och tid: Repslagaregatan 12 Norrköping, fredag den 22 januari 2016 klockan 08.30 12.00 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Irma Görtz (Norrköping Kommun) ordförande Birgitta Wessman Thyrsson

Läs mer

Anna Svensson den 7 januari Samordningsförbundet Östra Östergötland

Anna Svensson den 7 januari Samordningsförbundet Östra Östergötland Plats och tid: Repslagaregatan 12 Norrköping, kl 08.30 12.00 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Irma Görtz (Norrköping Kommun) ordförande Birgitta Wessman Thyrsson (Region Öst ) Vice Orf. Anna

Läs mer

Samordningsförbundet Östra Östergötland Underskrift:

Samordningsförbundet Östra Östergötland Underskrift: Plats och tid: Söderköpings brunn Söderköping, fredag den 16 december 2016 klockan 08.30-11.50 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Irma Görtz (Norrköping Kommun) ordförande Birgitta Wessman Thyrsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Helena Wetterhall. Irma Görtz

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Helena Wetterhall. Irma Görtz Plats och tid: Repslagaregatan 12 Norrköping, torsdag den 18 februari 2016 klockan 08.30 12.00 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Irma Görtz (Norrköping Kommun) Ordförande Birgitta Wessman Thyrsson

Läs mer

Emelie Andersson, nämndsekreterare. Irma Görtz, Norrköpings kommun

Emelie Andersson, nämndsekreterare. Irma Görtz, Norrköpings kommun Plats och tid: Studiehemmet Hemgården, Norrköping onsdagen den 29 mars 2017, kl. 13.00 16.30 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Irma Görtz, Norrköpings kommun, ordförande Birgitta Wessman Thyrsson,

Läs mer

Claes Hallert ( Region Östergötland ) Peter Johansson ( Förbundschef ) Criss Hagfeldt ( Norrköping Kommun)

Claes Hallert ( Region Östergötland ) Peter Johansson ( Förbundschef ) Criss Hagfeldt ( Norrköping Kommun) Plats och tid: Repslagaregatan 12 Norrköping, Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Irma Görtz (Norrköping Kommun) ordförande Birgitta Wessman Thyrsson (Region Öst ) Vice Orf. Anna Svensson (Arbetsförmedlingen)

Läs mer

Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare

Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(24 Plats och tid: Arbetsförmedlingen i Finspång, Kalkugnsvägen 2, torsdag den 25 oktober 2018 kl 8:30 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare P a t r i k l e v 0 2 7 6 ( M

Läs mer

Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare

Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(22) Plats och tid: Repslagaregatan 12, fredagen den 3 mars 2017 kl. 8.30 12.10 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Irma Görtz, ordförande, Norrköpings kommun Birgitta

Läs mer

Delårsrapport per den 31 augusti 2014

Delårsrapport per den 31 augusti 2014 Samordningsförbundet Östra Östergötland Delårsrapport per den 31 augusti 2014 2014-09-23 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Verksamheter... 3 2.1 Åtgärder och insatser på individ- och gruppnivå...

Läs mer

Samordningsförbundet Östra Östergötland

Samordningsförbundet Östra Östergötland Plats och tid: Repslagaregatan 12 Norrköping, kl 08.15-11.30 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Irma Görtz (Norrköping Kommun) ordförande ej närvaro Chriss Hagfelt Birgitta Wessman Thyrsson

Läs mer

Samordningsförbundet Östra Östergötland Sammanträdesdag: Samordningsförbundet Östra Östergötland Underskrift: Helena Wetterhall

Samordningsförbundet Östra Östergötland Sammanträdesdag: Samordningsförbundet Östra Östergötland Underskrift: Helena Wetterhall Plats och tid: Repslagaregatan 12 Norrköping, måndag den 21 mars 2016 klockan 08.30 09.10 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Irma Görtz (Norrköping Kommun) ordförande Birgitta Wessman Thyrsson

Läs mer

Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare

Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(18) Plats och tid: Renströmmen, Drottninggatan 1, Norrköping torsdag den 20 december 2018 kl 13:30 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare P a t r i k l e v 0 2 7 6 ( M )

Läs mer

Ramberättelse Samordningsförbundet Östra Östergötland

Ramberättelse Samordningsförbundet Östra Östergötland Ramberättelse Samordningsförbundet Östra Östergötland Bakgrund Samordningsförbundet Östra Östergötland startade sin verksamhet i januari 2005, då under namnet Norrköpings samordningsförbund. Från start

Läs mer

Datum. Ersättare Margareta Karlsson (M), Kungsörs kommun Ann Avdic (V), Arboga kommun Ivan Arancibia Silva (S), Landstinget Västmanland

Datum. Ersättare Margareta Karlsson (M), Kungsörs kommun Ann Avdic (V), Arboga kommun Ivan Arancibia Silva (S), Landstinget Västmanland Samordningsförbundet Västra Mälardalen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid ande KS-salen, Rådhuset, Smedjegatan 5, Arboga kl 13:25 15:45 Görel Nilsson (S), Kungsörs kommun, ordförande Andreas Trygg

Läs mer

Datum. Ersättare Margareta Karlsson (M), Kungsörs kommun Karin Olovsson, Arbetsmedlingen

Datum. Ersättare Margareta Karlsson (M), Kungsörs kommun Karin Olovsson, Arbetsmedlingen Plats och tid Hellkvistsalen, Kungsörs kommunhus, kl 13.30 15.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) ande Andreas Trygg (V), Köpings kommun, ordförande Agneta Bode (S), Arboga kommun Görel Nilsson (S), Kungsörs

Läs mer

Datum. Ersättare Lizzie Hultqvist (V), Arboga kommun Ann-Marie Lundin (S), Lanstinget Västmanland. Andreas Trygg (V), Köpings kommun

Datum. Ersättare Lizzie Hultqvist (V), Arboga kommun Ann-Marie Lundin (S), Lanstinget Västmanland. Andreas Trygg (V), Köpings kommun Samordningsförbundet Västra Mälardalen Plats och tid Stadskällaren, Arboga, kl 13.30-14.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) ande Andreas Trygg (V), Köpings kommun, ordförande Görel Nilsson (S), Kungsörs kommun

Läs mer

Finspångs Samordningsförbund SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 6 Styrelsemöte ANSLAG/BEVIS

Finspångs Samordningsförbund SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 6 Styrelsemöte ANSLAG/BEVIS Finspångs Samordningsförbund SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 6 Plats och tid:, Bleken, Finspångs kommunhus kl. 09.00 Beslutande: Ulrika Jeansson (s) Finspångs kommun Johanna Hedberg Försäkringskassan

Läs mer

Bispmotalagatan 9C, Motala Måndagen den 19 maj kl

Bispmotalagatan 9C, Motala Måndagen den 19 maj kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 83 Sida Motala Vadstena Samordningsförbund 1 Plats och tid Bispmotalagatan 9C, Motala Måndagen den 19 maj kl.09.00-12.00 Beslutande Annelie Liljedahl Motala Kommun Margit Berggren

Läs mer

Irma Görtz (Norrköpings kommun) Samordningsförbundet Östra Östergötland Sammanträdesdag: Samordningsförbundet Östra Östergötland Underskrift:

Irma Görtz (Norrköpings kommun) Samordningsförbundet Östra Östergötland Sammanträdesdag: Samordningsförbundet Östra Östergötland Underskrift: Plats och tid: Försäkringskassan Norrköping, onsdagen den 24 maj 2017 klockan 08.30-12.10 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Irma Görtz (Norrköping Kommun) ordförande Birgitta Wessman Thyrsson

Läs mer

Verksamhets och budgetplan 2013 Samordningsförbundet Östra Östergötland

Verksamhets och budgetplan 2013 Samordningsförbundet Östra Östergötland Samordningsförbundet Östra Östergötland Verksamhets och budgetplan 2013 Samordningsförbundet Östra Östergötland 1. Inledning Samordningsförbundet Östra Östergötland är en fristående juridisk person som

Läs mer

Datum. Tjänstemän Linda Anderfjäll, samordnare Ida Frödén sekreterare Sirpa Järvenpää, ekonom. Görel Nilsson (S), Kungsörs kommun

Datum. Tjänstemän Linda Anderfjäll, samordnare Ida Frödén sekreterare Sirpa Järvenpää, ekonom. Görel Nilsson (S), Kungsörs kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid ande Jobbcenter, Köping kl 13.00-14.15 Görel Nilsson (S), Kungsörs kommun, ordförande Carl-Inge Westberg (S), Köpings kommun, ersättare Lizzie Hultqvist (S), Arboga

Läs mer

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen Styrelsen Tid och plats: fredagen den 19 oktober 2018, kl. 13:00-15:00 Hagaberg Ledamöter: Anne-Marie Larsson (M) Stockholms läns landsting Rose-Marie Jacobsson (S), Södertälje kommun Veronica Eriksson,

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN, MÅL OCH BUDGET 2017

VERKSAMHETSPLAN, MÅL OCH BUDGET 2017 Dnr: SF16/36 VERKSAMHETSPLAN, MÅL OCH BUDGET 2017 Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje DEN 18 NOVEMBER 2016 Innehållsförteckning 1.0 VERKSAMHETSPLAN 2017... 2 2.0 VISION... 2 3.0 ÖVERGRIPANDE

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen 23 november 2017

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen 23 november 2017 Plats och tid Kontorshotellet Mindpark, den kl 09:00 11:10 Beslutande Anna Jähnke ordförande ledamot Franziska Larsson ledamot Bengt Andersson ersättare Övriga närvarande Marie Nilsson ersättare Marie

Läs mer

Verksamhetsplan och budget 2014

Verksamhetsplan och budget 2014 Verksamhetsplan och budget 2014 Om Lunds samordningsförbund Lunds Samordningsförbund startade sin verksamhet i juni 2009 och är en fristående juridisk person. Medlemmar i Lunds Samordningsförbund är Försäkringskassan,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM 2 februari 2018 HBS 2018/1 1 (15)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM 2 februari 2018 HBS 2018/1 1 (15) SAMMANTRÄDESDATUM 2 februari 2018 HBS 2018/1 1 (15) Offentligt sammanträde Nej Sammanträdesdag 2 februari 2018 Tid och plats Klockan 08:30 09:45 Samordningsförbundet HBS kansli, Sördalavägen 22 a, Huddinge.

Läs mer

Redovisning av uppdrag avseende samordningsförbund Dnr SN16/

Redovisning av uppdrag avseende samordningsförbund Dnr SN16/ 2017-08-29 Karolina Nygren Utvecklingsledare 08 124 57 236 Karolina.Nygren@ekero.se Redovisning av uppdrag avseende samordningsförbund Dnr SN16/135-701 Bakgrund I december 2016 beslutade Socialnämnden

Läs mer

Plattform. Föreslag. 13/6 föreslås. Valdemarsvik) med. Stellan.

Plattform. Föreslag. 13/6 föreslås. Valdemarsvik) med. Stellan. Minnesanteckningar, Beredningsgrupp, 13-1-33 Närvarande: Stellan Svensson, Jenny Bergqvist, Grace Hagberg, Tina Johansson, Tove Brusman, Lars Carlsson, Sandra Lundqvist Medén, Eva Lotta Jonsson, J Karl

Läs mer

Portalen, Ringdansens centrum & Guldringen 66, Norrköping torsdag den 30 augusti 2018 kl 8:30

Portalen, Ringdansens centrum & Guldringen 66, Norrköping torsdag den 30 augusti 2018 kl 8:30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(21) Plats och tid: Portalen, Ringdansens centrum & Guldringen 66, Norrköping torsdag den 30 augusti 2018 kl 8:30 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare P a t r i k l e v

Läs mer

Johan Tegnhed, ord. Karin Strömberg, Samordningsförbundet i Jämtlands län

Johan Tegnhed, ord. Karin Strömberg, Samordningsförbundet i Jämtlands län Protokoll, datum: 2011-01-21 Plats: Sommarhagen, Arbetsförmedlingen, Östersund Tid: 13.00-17.00 Sidantal: 1(7) Försäkringskassan Kommuner Landsting Arbetsförmedling Charlott Ax, ord Per Sundin, ers Torsten

Läs mer

Våga se framåt, där har du framtiden!

Våga se framåt, där har du framtiden! Våga se framåt, där har du framtiden! Det finansiella Samordningsförbundet Västerås Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Landstinget Västmanland samt Västerås stad har den 1 maj 2010 gemensamt bildat

Läs mer

org. nr Sid 1 av 13 Plats och tid Forumsalen, kommunkontoret, Tranemo kl Ajournering för lunch

org. nr Sid 1 av 13 Plats och tid Forumsalen, kommunkontoret, Tranemo kl Ajournering för lunch org. nr. 22 20 00-1917 2008-06-17 Sid 1 av 13 Plats och tid Forumsalen, kommunkontoret, Tranemo kl. 09.00-14.30 Ajournering för lunch 11.50 12..50 Beslutande Lars Borg, ordförande Dan Rodahl, vice ordförande

Läs mer

Delårsrapport per den 31 augusti 2013

Delårsrapport per den 31 augusti 2013 Samordningsförbundet Östra Östergötland Delårsrapport per den 31 augusti 2013 2013-10-01 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Verksamheter... 3 2.1 Kansli... 4 2.2 Kartläggning och analys av behov

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(23)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(23) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(23) Plats och tid: Sparbanken, Storgatan 15, Valdemarsvik torsdag den 27 september 2018 kl 8:30 Närvarande: Ledamöter Irma Görtz, Norrköping Birgitta Wessman Thyrsson, Region Östergötland

Läs mer

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen för rehabilitering i Södertälje Styrelsen 2016-05-27 Tid och plats: fredagen den 27 maj 2016, kl. 08:30 09:30 Hagaberg folkhögskola Ledamöter: Ersättare: Anne-Marie Larsson (M), Stockholms läns landsting

Läs mer

Datum. Ersättare Margareta Karlsson, Kungsörs kommun (M) Ann Avdic, Arboga kommun (V) Håkan Nordin, Försäkringskassan Karin Olovsson, Arbetsförmedling

Datum. Ersättare Margareta Karlsson, Kungsörs kommun (M) Ann Avdic, Arboga kommun (V) Håkan Nordin, Försäkringskassan Karin Olovsson, Arbetsförmedling SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid ande Rum Takås, Kungsörs kommun, Drottninggatan 34, Kungsör 30 november, 14.00-16.00 Görel Nilsson, Kungsörs kommun, (S) Ordförande Andreas Trygg, Köpings kommun,

Läs mer

Kommunhuset Vadstena, lokal Vävaren Fredagen den 26 augusti kl Anna Johansson Agneta Niklasson

Kommunhuset Vadstena, lokal Vävaren Fredagen den 26 augusti kl Anna Johansson Agneta Niklasson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 14 Sida 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset Vadstena, lokal Vävaren Fredagen den 26 augusti kl.9.00-10.30 Anna Johansson Agneta Niklasson Annelie Liljedahl Maria Gustavsson

Läs mer

Bispmotalagatan 9C, 1tr ner Motala Onsdagen den 28 januari kl

Bispmotalagatan 9C, 1tr ner Motala Onsdagen den 28 januari kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 1 Sida 1 Plats och tid Bispmotalagatan 9C, 1tr ner Motala Onsdagen den 28 januari kl.9.00-11.45 Beslutande Anna Johansson Mjölby Kommun Lars Ekström Vadstena Kommun Stefan Höög

Läs mer

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte. Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle Kl

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte. Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle Kl Protokoll 1 (5) Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte Plats och tid Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle Kl. 09.15 16.00 Ledamöter Hannah-Karin Linck (C), ordf, 97-111 Region Gävleborg Erika

Läs mer

Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare

Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(24) Plats och tid: Ungdomskontoret, Norrköpings kommun torsdag den 24 maj 2018 kl 8:30 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Irma Görtz, Norrköping Birgitta Wessman Thyrsson,

Läs mer

Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande. Ove Grape Ungdomstorget, 24 Jens Ineland Ungdomstorget, 24 BEVIS

Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande. Ove Grape Ungdomstorget, 24 Jens Ineland Ungdomstorget, 24 BEVIS PROTOKOLL Sammanträdesdatum Samordningsförbundet Umeå 2012-06-27 Plats och tid Arbetsförmedlingen klockan 13.00-17.00 Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande Linda Lund Försäkringskassan Ulf

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Norra Västmanlands Samordningsförbund. Socialförvaltningen i Fagersta.... Ulla Långbacka

ANSLAG/BEVIS. Norra Västmanlands Samordningsförbund. Socialförvaltningen i Fagersta.... Ulla Långbacka Sida Sammanträdesdatum 2009-10-15 1 Plats och tid Schenströmska Herrgården, kl 08.30-12.00 ande Pratima Åslund, Norberg kommun, ordförande 68-78 Jarl-Olof Lundstedt, Landstinget Västmanland, ordförande

Läs mer

Samordningsförbundet PROTOKOLL Nr 5/09 1 Sydnärke

Samordningsförbundet PROTOKOLL Nr 5/09 1 Sydnärke Samordningsförbundet PROTOKOLL Nr 5/09 1 Datum: 2009-05-27 Tid: 9.00-12.00 Plats: Kommunhuset i Kumla Närvarande: Ledamöter Ordförande Annica Eriksson, Kumla kommun V ordförande Inga-Britt Ritzman, Örebro

Läs mer

Motala Convention Center Fredagen den 25 november kl Anna Johansson Agneta Niklasson

Motala Convention Center Fredagen den 25 november kl Anna Johansson Agneta Niklasson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 16 Sida 1 Plats och tid ande Motala Convention Center Fredagen den 25 november kl. 9.00 11.30 Anna Johansson Lars Ekström Nils-Ingvar Graan Ove Bäck Mattias Schwerdt Mjölby Kommun

Läs mer

Mottganingsteamets uppdrag

Mottganingsteamets uppdrag Överenskommelse mellan kommunerna i Sydnärke, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och Örebro läns landsting om inrättandet av mottagningsteam en modell för flerpartssamverkan Inledning Denna överenskommelse

Läs mer

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen för rehabilitering i Södertälje Styrelsen 2009-01-30 Tid och plats: Ledamöter: Ersättare: Sekreterare Ledningsgr Fredagen den 30 januari 2009, kl. 8.30-12:00, Försäkringskassan, 1-14 Johan Andersson (s),

Läs mer

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen för rehabilitering i Södertälje Styrelsen 2016-09-09 Tid och plats: fredagen den 9 september 2016, kl. 08:30 12:00 Ängsgatan 1A Ledamöter: Ersättare: Anne-Marie Larsson (M), Stockholms läns landsting Rose-Marie

Läs mer

Finspångs Samordningsförbund SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 9 Styrelsemöte. Sammanträdesdatum 2013-12-20. tom 87

Finspångs Samordningsförbund SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 9 Styrelsemöte. Sammanträdesdatum 2013-12-20. tom 87 Finspångs Samordningsförbund SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 9 Plats och tid: Kommunhuset - Regnaren, Finspång kl. 08.30 - Beslutande: Ulrika Jeansson (s) Finspångs kommun Anna Creutz, (c) Landstinget

Läs mer

Datum. Ersättare Carl-Inge Westberg (S), Köpings kommun Yvonne Ericsson (M), Kungsörs kommun Karin Olovson, Arbetsförmedlingen

Datum. Ersättare Carl-Inge Westberg (S), Köpings kommun Yvonne Ericsson (M), Kungsörs kommun Karin Olovson, Arbetsförmedlingen Plats och tid Forum, Västra Långgatan 2, Köping kl. 13.00 14.10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) ande Övriga deltagande Shpetim Pirraku (S), Region Västmanland, ordförande Andreas Trygg (V), Köpings kommun

Läs mer

Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun. Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget i Jönköpings län. Klas Rydell, Försäkringskassan

Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun. Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget i Jönköpings län. Klas Rydell, Försäkringskassan SAMORDNINGSFÖRBUNDET JÖNKÖPING Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid Sofiahuset, Jönköping, 2009-11-30 kl. 15.30-17.05 Beslutande Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget

Läs mer

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida Sammanträdesdatum 2011-01-11 1 Plats och tid Skinnskattebergs kommunhus, kl 13.15-16.20 ande Agneta Fleismark, ordförande, Landstinget Västmanland Henry Komulainen, vice ordförande, Försäkringskassan

Läs mer

Ansökan om medel. Namn på verksamhet/ projekt/insats Bakgrund/Problembeskrivning. Beskrivning. Mål. Ansvar och relationer. > Implementerings plan

Ansökan om medel. Namn på verksamhet/ projekt/insats Bakgrund/Problembeskrivning. Beskrivning. Mål. Ansvar och relationer. > Implementerings plan Rutin för ansökan om medel från Samordningsförbundet i Halland (se även bilagan till denna blankett) Den 1 januari 2004 infördes en permanent möjlighet till finansiell samordning inom rehabiliteringsområdet

Läs mer

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida 2013-11-27 1(6)

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida 2013-11-27 1(6) Nr 5 2013-11-27 1(6) Plats och tid Samordningsförundets kontor Sundsgatan 17, den 27 november 2013, klockan 10:00 11:00 ande Tove Af Geijerstam (Kommunerna) Carina Wickström (Arbetsförmedlingen) Kenneth

Läs mer

2013-06-17. Plats och tid: måndagen den 17 juni 2013 kl 09:00-14:00 Livin, Järnvägsgatan 22, 703 62 Örebro

2013-06-17. Plats och tid: måndagen den 17 juni 2013 kl 09:00-14:00 Livin, Järnvägsgatan 22, 703 62 Örebro SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(5) Plats och tid: måndagen den 17 juni 2013 kl 09:00-14:00 Livin, Järnvägsgatan 22, 703 62 Örebro Beslutande: Torgny Larsson Anneli Moilanen Anders Hagström Liisa Ejdenwik Charlotta

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2007 SAMORDNINGSFÖRBUNDET VÄNERSBORG/MELLERUD

VERKSAMHETSPLAN 2007 SAMORDNINGSFÖRBUNDET VÄNERSBORG/MELLERUD VERKSAMHETSPLAN 2007 SAMORDNINGSFÖRBUNDET VÄNERSBORG/MELLERUD Antagen av samordningsförbundet Vänersborg/Mellerud Datum : 20070111 1 INLEDNING Samordningsförbundet Vänersborg/Mellerud bildades den 1 mars

Läs mer

PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2013/01 ( 48 t.o.m. 57) 1(8) Sammanträde 2013-11-29

PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2013/01 ( 48 t.o.m. 57) 1(8) Sammanträde 2013-11-29 Dnr 2013/01 ( 48 t.o.m. 57) 1(8) Tid: 2013-11-29 kl 13:00 15:00 Plats: Samordningsförbundet Ledamöter Närvarande: Frånvarande: Beatrice Berglund Arbetsförmedlingen, ordförande Malin Welin, Försäkringskassan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(23) Stadshuset, Kumla

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(23) Stadshuset, Kumla SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(23) Sammanträdesdatum Plats och tid Beslutande Stadshuset, Kumla Ledamöter Annica Moberg, Kumla kommun, ordförande t o m 5 Inger Trodell, Region Örebro län, ordförande fr o m 6

Läs mer

Bjurdalens äldreboende, Boxholm Torsdagen den 26 februari kl

Bjurdalens äldreboende, Boxholm Torsdagen den 26 februari kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 2 Sida 1 Plats och tid Bjurdalens äldreboende, Boxholm Torsdagen den 26 februari kl.13.30-14.45 Beslutande Anna Johansson Mjölby Kommun Lars Ekström Vadstena Kommun Arbetsförmedlingen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 21

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 21 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 21 Sida 1 Plats och tid ande Norrgården, Industrigatan 9, Mjölby Fredagen den 29 september 9.00-10.30 Anna Johansson Lars Ekström Maria Gustafsson Stefan Höög Annelie Liljedahl

Läs mer

Finnvedens Samordningsförbund Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Finnvedens Samordningsförbund Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 1 Organ Finnvedens Samordningsförbund, Styrelsen Plats och tid Vrigstad Wärdshus, Vrigstad kl 10.20 11.50 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Björn Jonasson, Gnosjö kommun, ordförande Britt

Läs mer

Verksamhetsplan 2016 Samordningsförbund Gävleborg

Verksamhetsplan 2016 Samordningsförbund Gävleborg Verksamhetsplan 2016 Samordningsförbund Gävleborg Bollnäs kommun Gävle kommun Hofors kommun Hudiksvalls kommun Ljusdals kommun Nordanstigs kommun Ockelbo kommun Ovanåkers kommun Sandvikens kommun Söderhamns

Läs mer

Ulf Westerlund, Försäkringskassan. Marie Fredriksson, verkställande tjänsteman. Sekreterare Paragrafer Anna Lindqwist Ordförande Annica Eriksson

Ulf Westerlund, Försäkringskassan. Marie Fredriksson, verkställande tjänsteman. Sekreterare Paragrafer Anna Lindqwist Ordförande Annica Eriksson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) 2010-04-07 Plats och tid Kommunhuset, Askersund kl. 09.00-12.00 Ledamöter Ordförande Annica Eriksson, Kumla kommun Inga-Britt Ritzman, Örebro läns landsting Annelie Moilanen,

Läs mer

Samordningsförbundet Umeå

Samordningsförbundet Umeå Samordningsförbundet Umeå Umeå kommun, Västerbottens läns landsting, Försäkringskassan i Umeå, Länsarbetsnämnden i Umeå Verksamhetsplan Budget 2006 Innehållsförteckning 1. Samordningsförbundet Umeå...

Läs mer

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte. Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle Kl

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte. Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle Kl Protokoll 1 (6) Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte Plats och tid Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle Kl. 09.20 12.15 Ledamöter Hannah-Karin Linck (C), ordf Region Gävleborg Erika Engberg

Läs mer

2008/24 Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund 2008-04-10, 2008-04-30 15-28

2008/24 Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund 2008-04-10, 2008-04-30 15-28 2008/24 Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund 2008-04-10, 2008-04-30 15-28 Plats och tid 2008-04-10 Närvarande Plats och tid 2008-04-30 Närvarande Bruk för Alla kl 13.30-16.15 Tjänstgörande

Läs mer

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen Styrelsen Tid och plats: fredagen den 20 oktober 2017, kl. 13:00-15:00 Hagaberg Ledamöter: Anne-Marie Larsson (M), Stockholms läns landsting Rose-Marie Jacobsson (S), Södertälje kommun Nagam Alkass, Försäkringskassan.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM 30 november 2018 HBS 2018/5 1 (13) Huddinge och Salem Offentligt sammanträde Nej Sammanträdesdag 30 november 2018 Tid och plats Klockan 08:30 11:30 Hågelby gård, Botkyrka Beslutande Ledamöter

Läs mer

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen Styrelsen Tid och plats: fredagen den 18 maj 2018, kl. 13:00-15:00 Hagaberg Ledamöter: Anne-Marie Larsson (M), Stockholms läns landsting Rose-Marie Jacobsson (S), Södertälje kommun Claes-Göran Nilsson,

Läs mer

Datum. Tjänstemän och övriga deltagare Linda Anderfjäll, samordnare Sirpa Järvenpää, ekonom. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Datum. Tjänstemän och övriga deltagare Linda Anderfjäll, samordnare Sirpa Järvenpää, ekonom. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Samordningsförbundet Västra Mälardalen Plats och tid Stadskällaren, Arboga kl. 13.00 15.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) ande Övriga deltagande Shpetim Pirraku (S), Landstinget Västmanland, ordförande Dan

Läs mer

Överenskommelse om finansiell samordning inom rehabiliteringsområdet, Samordningsförbundet i Karlskoga/Degerfors i Örebro län

Överenskommelse om finansiell samordning inom rehabiliteringsområdet, Samordningsförbundet i Karlskoga/Degerfors i Örebro län Handläggare: Jukka Tekonen, Socialkansliet Överenskommelse om finansiell samordning inom rehabiliteringsområdet, Samordningsförbundet i Karlskoga/Degerfors i Örebro län BAKGRUND Ny lag Riksdagen fattade

Läs mer

Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund 2014-11-28 37-48. kl. 8:30 11:30

Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund 2014-11-28 37-48. kl. 8:30 11:30 Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund 2014-11-28 37-48 Plats och tid Falköping kl. 8:30 11:30 Närvarande Tjänstgörande ledamöter Magnus Oscarsson Arbetsförmedlingen, Hasse Andersson

Läs mer

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte. Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle Kl

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte. Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle Kl Protokoll 1 (5) Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte Plats och tid Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle Kl. 09.15 12.50 Ledamöter Hannah-Karin Linck, ordf (C) Region Gävleborg Kenneth Axling

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Samordningsförbund Gävleborg

Verksamhetsplan 2015 Samordningsförbund Gävleborg Verksamhetsplan 2015 Samordningsförbund Gävleborg Bollnäs kommun Gävle kommun Hofors kommun Hudiksvalls kommun Ljusdals kommun Nordanstigs kommun Ockelbo kommun Ovanåkers kommun Sandvikens kommun Söderhamns

Läs mer

Plats och tid: fredagen den 17 maj 2013 kl 09:00-12:00 City Konferenscenter, Klostergatan 23, Örebro, Sal: Oscaria

Plats och tid: fredagen den 17 maj 2013 kl 09:00-12:00 City Konferenscenter, Klostergatan 23, Örebro, Sal: Oscaria SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(5) Plats och tid: fredagen den 17 maj 2013 kl 09:00-12:00 City Konferenscenter, Klostergatan 23, 703 61 Örebro, Sal: Oscaria Beslutande: Torgny Larsson Anneli Moilanen Anders Hagström

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2014 med budget 2014-2015

VERKSAMHETSPLAN 2014 med budget 2014-2015 VERKSAMHETSPLAN 2014 med budget 2014-2015 för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden (dnr 2013:12 / 1) Vår gemensamma vision: LIVSKVALITET OCH EGENFÖRSÖRJNING FÖR ALLA! 1 1. Inledning Samordningsförbund

Läs mer

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen för rehabilitering i Södertälje Styrelsen 2017-03-23 Tid och plats: torsdagen den 23 mars 2017, kl. 08:30 11:30 Ängsgatan 1 Ledamöter: Anne-Marie Larsson (M), Stockholms läns landsting Rose-Marie Jacobsson

Läs mer

Delårsrapport per den 30 juni 2018

Delårsrapport per den 30 juni 2018 SAMÖ 2018/0059 Delårsrapport per den 30 juni 2018 2018-08-20 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Verksamheter... 3 2.1 Åtgärder och insatser på individ- och gruppnivå... 4 2.2 Kartläggning och analys...

Läs mer