Samordningsförbundet Östra Östergötland

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Samordningsförbundet Östra Östergötland"

Transkript

1 Plats och tid: Repslagaregatan 12 Norrköping, kl Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Irma Görtz (Norrköping Kommun) ordförande ej närvaro Chriss Hagfelt Birgitta Wessman Thyrsson (Region Öst )Vice Orf.ej närvaro Claes Hallert Anna Svensson (Arbetsförmedlingen) Malin Masimov (Försäkringskassan) Ulla Wallering Fall(ValdemarsvikKommun) Gunweig Svensson (Söderköping Kommun) H å a k n Ersättare Övriga Claes Hallert ( Region Östergötland ) Peter Johansson ( Förbundschef ) Criss Hagfeldt ( Norrköping Kommun) Anna Käcker Håkan Lind ( Arbetsförmedlingen ) ej närvaro Frida Svanholm Susanne Karlsson (Försäkringskassan) ej närvaro K Karolina Tegsjö Per Hollertz (Valdermarsvik Kommun) ej närvaro Katarina Karlberg (Söderköping Kommun) Louise Andersson David Bergström Therese Löwgren Utses att justera: Plats och tid för justering: Samordningsförbundet Östra Östergötland Sekreterare: Paragrafer: Peter Johansson Ordförande: Justerare: Nämnd e.d.: Anna Svensson Ulla Wallering Fall BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag på Norrköpings kommuns anslagstavla Samordningsförbundet Östra Östergötland Sammanträdesdag: Datum för uppsättning av anslag: Datum för nedtagning av anslag: Förvaringsplats för protokollet: Samordningsförbundet Östra Östergötland Underskrift: Karina Nilsson

2 54 Val av ordförande för mötet Styrelsen utser Anna Svensson till ordförande för dagens möte. Till dagens styrelsemöte har ordförande och vice ordförande anmält förhinder. Enligt förbundets arbetsordning, 8, utser styrelsen ledamot som ordförande för mötet utifrån längst tjänstegöringstid samt därefter högst ålder. Den ledamot som har längst tjänstgöringstid är Anna Svensson.

3 55 Fastställande av föredragningslistans innehåll Styrelsen för Samordningsförbund Östra Östergötland fastställer föredragslistans innehåll med tillägg på övriga frågor enligt nedan. Kort information om utskick av enkät till styrelsen gällande indikatorprojektet. Avsämning av inbjudan till träff med deltagare och anhöriga från NP- Samverkan. Utser Ulla Wallering Fall att justera dagens protokollet.

4 56 Redovisning av FoU/slutrapport från Rehabresurs samarbete - vardagsrevidering SAMÖ Styrelsen tar informationen till protokollet. Rehabresurs samarbete vardagsrevidering genomfördes under åren för arbetslösa personer med en komplex problematik och en längre tids frånvaro från arbetsmarknaden. Vardagsrevidering är en arbetsrehabiliteringsinsats som grundar sig på aktivitetsvetenskap där målet är att påbörja en förändringsprocess som främjar hälsa samt leder till varaktig ökning av arbetsförmågan. Totalt genomfördes åtta grupper med Vardagsrevidering under försöksperioden. Sammantaget visar försöksverksamheten med Vardagsrevidering på positiva resultat. Gruppledarnas erfarenhet är att vissa anpassningar dock behövs för att möta målgruppens behov. En sammanställning av deltagarnas erfarenheter visar på en bredd och variation av lärdomar de tagit med sig från Vardagsrevidering. Gemensamt är att de flesta i högre utsträckning tagit kommandot över sin situation, genom att de ökat sin medvetenhet om att de har ett val, fått redskap att påverka sin hälsa samt en tydligare bild av vad de klarar, vilket kan skapa långsiktig stabilitet för att närma sig arbete. Uppföljning efter tre månader indikerar stegförflyttningar i förhållande till arbete för flertalet deltagare varav fyra deltagare är självförsörjande i någon omfattning. Detta visar på att Vardagsrevidering kan bidra till att möta behovet av insatser för personer som står utanför arbetsmarknaden och bör ingå som ett möjligt alternativ inom arbetslivsinriktad rehabilitering.

5 57 Ansökan om utvecklingsmedel till samordning av insatser för nyanlända Styrelsen tar informationen till protokollet. Peter Johansson går tillbaka till ansvarig för att få mer information angående ansökan. Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Migrationsverket och Norrköpings kommun ansöker om utvecklingsmedel till samordning av insatser för nyanlända inom ramen för projektet Mötesplatser och information. Projektet Mötesplatser och information syftar till att använda servicekontoren som plattform där den nyanlände träffar tvärprofessionella team med representanter från relevanta myndigheter. Syftet är att utveckla mötesplatsen för individanpassad hjälp och ge information till nyanlända utifrån servicebehov, så att de snabbare kan etableras och nå egen försörjning. Norrköping ingår som en av fyra piloter i projektet eftersom kommunen i många år har varit en av de kommuner i Sverige som tar ett stort ansvar för de människor som söker skydd och möjlighet till ett nytt liv. De tre senaste åren har Norrköping på grund av detta legat bland de fem kommuner i Sverige som betalar ut mest försörjningsstöd. Norrköping har även blivit en av de kommuner där flest nyanlända och deras anhöriga väljer att bosätta sig. Av de som ansökt om asyl i Sverige och blivit beviljade uppehållstillstånd under åren 2013 och 2014 har ungefär personer (inklusive anhöriga) valt att bosätta sig i Norrköping. Projektet ansöker om kr från Samordningsförbundet Östra Östergötland eftersom de i dagsläget saknar medel för att genomföra en adekvat mätning av projektets kvalitativa resultat, men även för att kunna vidarutveckla checklistan till dess fulla potential. I tillägg till detta skulle en resurs behöva anställas på deltid för att stötta projektledaren. Detta beror framförallt på det extra arbete som krävs i Norrköping i jämförelse med de andra tre orterna.

6 Av de sökta kr beräknas kr gå till den kvalitativa mätningen, kr till att utveckla och trycka upp checklistan och kr till att anställa ytterligare en resurs. De sökta medlen och aktiviteterna är planerade att genomföras så snart medel beviljas, men senast den 31 december 2015 då projektet upphör. Sänt till Arbetsförmedlingen Försäkringskassan Migrationsverket Norrköpings kommun

7 58 Ansökan om utvecklingsmedel till romskt resurs- och kompetenscenter Styrelsen tar informationen till protokollet. Arbetsmarknadskontoret, socialkontoret, utbildningskontoret, kultur- och fritidskontoret och kommunstyrelsens kontor/kommunservice ansöker om utvecklingsmedel till start av ett romskt resurs- och kompetenscenter. I Hageby finns Portalen och området har en stor romsk population. I samverkan med Portalen har en idé om ett romskt resurs- och kompenscenter tagit form. Portalens arbetsmetod är lösningsfokuserad och utgår från individens resurser och behov där individen själv ska finna sin egen drivkraft att söka sig vidare inom arbetsmarknad eller utbildning och därmed lämna en livssituation med ett beroende av försörjningsstöd. Att tillägna sig kunskap och hitta motivation är viktiga incitament på väg till egen försörjning. Ett romskt resurs- och kompetenscenter ska arbeta både med att främja och stärka den individ som själv identifierar sig som rom, såväl som de romska grupperna, till att nå en större inkludering och delaktighet i samhället. Med stöd av romani chib och den romska kulturen ska en romsk samhällsvägledare på Portalen, i samverkan med övriga samhällsvägledare, nå ut till romer och andra i området för att sprida kunskap om och ge kompetens kring arbetsmarknad och utbildningsvägar. Tanken är att Samordningsförbundet finansierar uppstarten av ett romskt resurs- och kompenscenter fr.o.m. 1 augusti 31 december och att Norrköpings kommun därefter svarar för finansieringen. Totalt ansöks om kr i utvecklingsmedel. Sänt till: Arbetsmarknadskontoret, socialkontoret, utbildningskontoret, kultur- och fritidskontoret och kommunstyrelsens kontor/kommunservice

8 59 Styrelsens utvecklingsarbete kring ledning och styrning Styrelsen tar informationen till protokollet. Kansliet har sammanställt arbetet som genomfördes på planeringsdagen den 10 april kring ledning och styrning. Presidiets förslag är att en fördjupning sker vid nästa styrelsemöte i juni.

9 60 Redovisning av genomförd internkontroll avseende första halvåret 2015 Styrelsen tar informationen till protokollet. Två av styrelsen utsedda ledamöter har genomfört internkontroll enligt internkontrollplan 2015.

10 61 Tilldelning av medel inför 2016 Styrelsen tar informationen till protokollet. Försäkringskassan har påbörjat processen med tilldelning av medel till samordningsförbunden inför Tilldelningen bygger på följande parametrar: - Grundtilldelning 400 tkr/förbund - Invånarantal år per den 1 november 2014 (vikttal 25 %) - Försörjningsmått för helåret 2014 (vikttal 75 %) - Max 10 procent minskning jämfört med 2015 års tilldelning Det finns ytterligare fyra viktiga faktorer, som när de är klarlagda, kommer att påverka den slutliga tilldelningen: - förbundens egna kapital, - i vilken utsträckning kommuner och landsting i respektive förbund har möjlighet att matcha statens medelstilldelning med motsvarande medel, - antal förbund/kommuner 2016, - slutligt belopp för den statliga medelstilldelningen Enligt fördelningsmodellen kan Samordningsförbundet Östra Östergötland maximalt få kr i statlig tilldelning. En viktig faktor kommer att vara hur stort eget kapital förbundet har vid utgången av Frågor till samordningsförbunden 1. I vilken utsträckning är kommuner/landsting beredda att matcha den möjliga statliga medelstilldelningen? 2. Hur ser förbundens prognos för eget kapital vid utgången av 2015 ut?

11 Utifrån frågan om hur stort eget kapital förbundet kommer att ha vid utgången av 2015 har ledamöterna från Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och förbundschefen haft en genomgång för att tillsammans prognostisera storleken på det egna kapitalet vid årsskiftet. Detta utifrån krav från Försäkringskassan på att kvalitetssäkra prognosen. Kontentan är att ju högre eget kapital som finns ju lägre tilldelning av statliga medel inför Tillsammans har vi lagt in förslag på kommande aktiviteter som skulle kunna genomföras under 2015 för att minska det egna kapitalet och som är av stor vikt att genomföra. Genomförs de föreslagna aktiviteterna bedöms det egna kapitalet vid årsskiftet hamna på drygt 3,1 mkr. I bilagda handling redovisas information från Försäkringskassan om tilldelning av medel för 2016 samt helårskalkyl för samordningsförbundets aktiviteter 2015 inklusive förslag på nya aktiviteter för Sänt till:

12 62 Information om revisorernas förstudie kring fördjupningsgranskning av kvalitetsstyrning av uppdrag inom Samordningsförbundet Östra Östergötland Styrelsen tar informationen till protokollet. Revisionens förstudie redovisar förutsättningar för och arbetet med styrning och ledning samt uppföljning av plattformarnas arbete. Syftet är att kunna föreslå en tidpunkt och omfattning av en framtida fördjupningsgranskning av hur återrapporteringen av resultat och effekter sker, samt om plattformar är ett ändamålsenligt arbetssätt. För att möjliggöra för förbundet att delta i pilotprojektet kring indikator i verksamheten och samtidigt arbeta fram former för styrelsens och förbundsledningens arbete, är bedömningen att en fördjupningsgranskning genomförs under perioden december 2015 till januari Rapporten avrapporteras vid revisonens möte i mars Studien har identifierat några områden kopplat till styrning, ledning och uppföljning i den förändrade organisationsmodellen inom Samordningsförbundet Östra Östergötland. Utifrån detta föreslås följande revisionsinriktning av fördjupningsgranskningen: Hur sker formulering, uppföljning och utvärdering av samverkansavtal. Hur avser styrelsen att utöva sin insyn i styrgruppens och plattformarnas arbete? Hur väl kan uppföljning med stöd av indikatorprojektet utvärdera respektive plattforms samverkansavtal? Hur ser formerna för medlemmarnas styrning ut. Basgranskningen 2015 bör särskilt beakta plattformarnas samverkansavtal, åtagande beskrivning och planer för implementering av indikatorprojektet.

13 63 Ansökan om utvecklingsmedel från Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Norrköpings kommuns arbetsmarknadskontor och regionen till processtödjare för utveckling av samplanering för brukare Styrelsen godkänner ansökan om utvecklingsmedel till processtödjare under sex månader till en maximal kostnad av kr med möjlighet till förlängning för ytterligare sex månader under förutsättning att förbundet har tillgång till ekonomiska medel för att finansiera processtödjaren. Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Norrköpings kommuns arbetsmarknadskontor och regionen har tillsammans inkommit med en ansökan om utvecklingsmedel till en processtödjare som har i uppgift att utveckla en metod för samplanering som riktar sig till klienter/sökande/ kunder och patienter. Syftet är att få till en långsiktig samverkan över myndighetsgränserna kring individer med ohälsa som idag tas upp till resursteam för diskussion. Tanken är att tillsättas en processtödjare med uppdrag att arbeta med processerna och utformandet av en metod. Till att börja med tillsätts processtödjaren för 6 månaders uppdrag, med möjlighet till förlängning till maximalt ett år. Processtödjaren ska arbeta på heltid, med beräknad start den 1 september Den totala kostnaden under ett år uppgår till kr. Malin Masimov anmäler jäv och deltar inte i beslutet. Sänt till: Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Norrköpings kommuns arbetsmarknadskontor och Regionen Östergötland

14 64 Resultatsammanställning kv Styrelsen tar informationen till protokollet. Kansliet har tagit fram resultatsammanställning för kv Sammanställningen har kompletterats med uppgifter från SUS.

15 65 Godkännande av riktlinjer/policy för dokumentationssystemet Aventus Styrelsen återemitterar förslaget om reviderade riktlinjer/policy för dokumentationssystemet Aventus till kansliet i avvaktan besked från Försäkringskassans jurister. I samband med att förbundet köpt in dokumentationssystemet Aventus, att användas för samtliga plattformar, bedömdes att styrelsen är personuppgiftsansvarig enligt personuppgiftslagen (PuL) eftersom personuppgifter kommer att hanteras i systemet. Lagstiftningen syftar till att hindra att den personliga integriteten kränks genom behandling av personuppgifter. Styrelsen har utsett Peter Johansson som personuppgiftsombud som har i uppdrag att se till att personuppgifter behandlas på ett korrekt och lagligt sätt. På styrelsemötet i januari beslutade styrelsen godkänna preliminära riktlinjer/policy för Aventus i avvaktan formellt samråd med datainspektionen genom förbundets personuppgiftsombud. Dokumentationssystemet började användas den 1 februari av samtliga plattformar med begränsning att inte dokumentera känsliga personuppgifter såsom hälsa. Ett samråd genomfördes i slutet av mars med datainspektionen. En synpunkt som datainspektionen framförde var att vid behandling av känsliga personuppgifter såsom hälsa skall en tvåfaktorsautentisering användas för att stärka säkerheten i systemet. En sådan lösning är i drift sedan den 4 maj. Andra frågor som lyftes var vem eller vilka som är personuppgiftsansvarig för systemet. Kansliets tolkning är att det är samordningsförbundet som är personuppgiftsansvarig enligt PuL eftersom förbundet har angivet ändamålen för behandling av personuppgifter och att det inte handlar om någon myndighetsutövning samt att förbundet har tecknat avtal med leverantören av systemet. En tredje synpunkt är att den personuppgiftsansvarige skall teckna ett personuppgiftsbiträdesavtal med aktuell leverantör. Kansliet har utarbetat

16 ett förslag till personuppgifts-biträdesavtal som skall stämmas av med datainspektionen. Datainspektionen kontaktade den 13 maj 2015 kansliet för att genomföra en inspektion. Inspektionen kommer att ske den 26 maj 2015 och kommer då att ge svar på om förbundet är personuppgiftsansvarig samt om förbundet ska teckna ett personuppgiftsbiträdes avtal. Den reviderade riktlinjen/policyn och samrådet med datainspektionen redovisas i bilagda handlingar. Försäkringskassan kan inte godkänna reviderad riktlinje/policy då det gäller registrering av känsliga personuppgifter såsom hälsa. Försäkringskassan tar en förnyad kontakt med sina jurister för att tydliggöra vad som gäller. Sänt till:

17 66 Godkännande av lönepolicy för Samordningsförbundet Östra Östergötland 2015 Styrelsen godkänner bilagda lönepolicy för Samordningsförbundet Östra Östergötland. Samordningsförbundet är arbetsgivare för fyra medarbetare sedan 2014 och saknar en grundläggande lönepolicy. Utifrån detta har kansliet utarbetat en lönepolicy för Samordningsförbundet som skall vara ett stöd i lönesättningen. Samordningsförbundet är medlem i arbetsgivar-organisationen Pacta som har hängavtal med Sveriges kommuner och landsting. Enligt avtalet skall lönen vara individuell och differentierad och avspegla uppnådda mål och resultat. Policyn kopplas till både medarbetarsamtal och lönesamtal så att det blir en helhet. Sänt till:

18 67 Implementeringsarbetet kring samt förslag till förlängning av NP-Samverkan Styrelsen godkänner en förlängning av projektet NP-Samverkan med maximalt kr under perioden 1 september till den 31 december. Implementeringsarbetet kring NP-Samverkan påbörjades i början av december 2014 med berörda organisationer och chefer som tillsammans tecknade avsiktsförklaringen rörande NP-Samverkan under Totalt har tre träffar genomförts med gruppen där även utvärderarna av NP-Samverkan funnits med och projektledaren. Erfarenheterna av NP-Samverkan är mycket goda och positiva från samtliga organisationer men det finns svårigheter med implementeringen framför allt då det gäller kostnad för coacher. Frågan har diskuterats av presidiet vid flera tillfällen. Presidiet kommer att lyfta upp frågan om implementering av NP-Samverkan till politiken inom Norrköpings kommun och Regionen. Eftersom NP-Samverkan upphör som projekt är presidiets förslag att projektet förlängs tills årsskiftet så att den politiska beredningen kan genomföras. Den totala kostnaden för att förlänga projektet under perioden 1 september 31 december, med nuvarande bemanning, uppgår till ca kr. Sänt till:

19 68 Budgetuppföljning april 2015 Styrelsen godkänner bilagda budgetuppföljning för april Kansliet har tagit fram budgetuppföljning för april månad. Uppföljningen bygger på faktiskt utfall och prognostiserad kostnad utifrån de beslut styrelsen fattat.

20 69 övriga frågor Kort information om utskick av enkät till styrelsen gällande indikatorprojektet. Enkäter skickas ut till styrelsen, styrgrupperna, personal och förbundschef under veckan. Avsämning av inbjudan till träff med deltagare och anhöriga från NP- Samverkan. Träffen äger rum den 1 juni kl på psykiatrimottagningen City, Drottninggatan 30. Chriss Hagfeldt och Gunweig Svensson anmäler sig.

Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare

Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Plats och tid: Repslagaregatan 12 Norrköping, kl 08.30-11.50 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Irma Görtz (Norrköping Kommun) ordförande Birgitta Wessman Thyrsson (Region Öst ) Vice Orf. Anna

Läs mer

Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare

Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Plats och tid: Repslagaregatan 12 Norrköping, kl 08.15-10.00 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Irma Görtz (Norrköping Kommun) ordförande ej närvaro Criss Hagfeldt 85-98 Birgitta Wessman Thyrsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-04-16. Karina Nilsson. Birgitta Wessman Thyrsson

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-04-16. Karina Nilsson. Birgitta Wessman Thyrsson Plats och tid: Repslagaregatan 12 Norrköping, kl 08.30 10.05 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Irma Görtz (Norrköping Kommun) ordförande ej Criss Hagfeldt 46 Birgitta Wessman Thyrsson (Region

Läs mer

Birgitta Wessman Thyrsson Samordningsförbundet Östra Östergötland

Birgitta Wessman Thyrsson Samordningsförbundet Östra Östergötland Plats och tid: Repslagaregatan 12 Norrköping, Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Irma Görtz (Norrköping Kommun) ordförande Birgitta Wessman Thyrsson (Region Öst ) Vice Orf. Anna Svensson (Arbetsförmedlingen)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-03-20

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-03-20 Plats och tid: Repslagaregatan 12 Norrköping, kl 08.30 10.00 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Irma Görtz (Norrköping Kommun) ordförande Birgitta Wessman Thyrsson (Region Öst )ej närvaro Claes

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Karina Nilsson. Irma Görtz

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Karina Nilsson. Irma Görtz Plats och tid: Albogaleden 5, Söderköping kl 08.30 12.15 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Irma Görtz (Norrköping Kommun) ordförande Birgitta Wessman Thyrsson (Region Öst ) Vice Orf. Anna Svensson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Ulla Wallering Fall. Helena Wetterhall. Irma Görtz

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Ulla Wallering Fall. Helena Wetterhall. Irma Görtz Plats och tid: Repslagaregatan 12 Norrköping, fredag den 22 januari 2016 klockan 08.30 12.00 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Irma Görtz (Norrköping Kommun) ordförande Birgitta Wessman Thyrsson

Läs mer

Karina Nilsson Håkan Lind (Arbetsförmedlingen )

Karina Nilsson Håkan Lind (Arbetsförmedlingen ) Plats och tid: Förvaltningshuset Rosen, Inre Foajen kl 13.15 15.30 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Viktoria Strömberg( Landstinget )Ordf ej närvaro Irma Görtz (Norrköping Kommun)Vice ordf

Läs mer

Viktoria Strömberg( Landstinget ) ej närvaro

Viktoria Strömberg( Landstinget ) ej närvaro Plats och tid: Repslagaregatan 12 plan1, kl 13.15 15.25 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Viktoria Strömberg( Landstinget ) ej närvaro Irma Görtz (Norrköping Kommun)Vice ordf Anna Svensson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Gunweig Svensson. Karina Nilsson. Irma Görtz

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Gunweig Svensson. Karina Nilsson. Irma Görtz Plats och tid: Förvaltningshuset Rosen, Lokal Rosen 2 kl 13.15 15-30 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Viktoria Strömberg( Landstinget )Ordf ej närvaro Irma Görtz (Norrköping Kommun)Vice ordf

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Karina Nilsson. Irma Görtz

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Karina Nilsson. Irma Görtz Plats och tid: Lokal Rosen 1 kl 13.15-15.30 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Viktoria Strömberg ( Landstinget )ej närvaro Irma Görtz (Norrköping Kommun)Vice ordf Anna Svensson (Arbetsförmedlingen)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-01-30. Håkan Lind. Gunweig Svensson. Karina Nilsson. Viktoria Strömberg

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-01-30. Håkan Lind. Gunweig Svensson. Karina Nilsson. Viktoria Strömberg Plats och tid: Förvaltningshuset Rosen kl 13.15 15.50 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Viktoria Strömberg ( Landstiget ) Ordförande Irma Görtz (Norrköping Kommun)Vice ordf Anna Svensson (Arbetsförmedlingen)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Karina Nilsson. Irma Görtz

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Karina Nilsson. Irma Görtz Plats och tid: Repslagaregatan 3, plan 3 kl 16.30-17.00 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Viktoria Strömberg ( Landstiget )Ordförande ej närvar Irma Görtz (Norrköping Kommun)Vice ordf Anna

Läs mer

Anna Svensson den 7 januari Samordningsförbundet Östra Östergötland

Anna Svensson den 7 januari Samordningsförbundet Östra Östergötland Plats och tid: Repslagaregatan 12 Norrköping, kl 08.30 12.00 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Irma Görtz (Norrköping Kommun) ordförande Birgitta Wessman Thyrsson (Region Öst ) Vice Orf. Anna

Läs mer

Repslagaregatan 12, Norrköping, torsdag den 22 november 2018 kl 8:30

Repslagaregatan 12, Norrköping, torsdag den 22 november 2018 kl 8:30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid: Repslagaregatan 12, Norrköping, torsdag den 22 november 2018 kl 8:30 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare P a t r i k l e v 0 2 7 6 ( M ) Irma Görtz,

Läs mer

Claes Hallert ( Region Östergötland ) Peter Johansson ( Förbundschef ) Criss Hagfeldt ( Norrköping Kommun)

Claes Hallert ( Region Östergötland ) Peter Johansson ( Förbundschef ) Criss Hagfeldt ( Norrköping Kommun) Plats och tid: Repslagaregatan 12 Norrköping, Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Irma Görtz (Norrköping Kommun) ordförande Birgitta Wessman Thyrsson (Region Öst ) Vice Orf. Anna Svensson (Arbetsförmedlingen)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Helena Wetterhall. Irma Görtz

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Helena Wetterhall. Irma Görtz Plats och tid: Repslagaregatan 12 Norrköping, torsdag den 18 februari 2016 klockan 08.30 12.00 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Irma Görtz (Norrköping Kommun) Ordförande Birgitta Wessman Thyrsson

Läs mer

Samordningsförbundet Östra Östergötland Underskrift:

Samordningsförbundet Östra Östergötland Underskrift: Plats och tid: Söderköpings brunn Söderköping, fredag den 16 december 2016 klockan 08.30-11.50 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Irma Görtz (Norrköping Kommun) ordförande Birgitta Wessman Thyrsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid: Förvaltningshuset Rosen, Lokal Rosen 1 kl 13.15 16.00 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Viktoria Strömberg( Landstinget )Ordf ej närvaro Irma Görtz (Norrköping Kommun)Vice ordf

Läs mer

Ricardo Olivares ( Landstinget ) Peter Johansson ( Förbundschef ) Criss Hagfeldt ( Norrköping Kommun) Håkan Lind ( Arbetsförmedlingen ) ej närvaro

Ricardo Olivares ( Landstinget ) Peter Johansson ( Förbundschef ) Criss Hagfeldt ( Norrköping Kommun) Håkan Lind ( Arbetsförmedlingen ) ej närvaro Plats och tid: Förvaltningshuset Rosen Lokal Granskningen kl 13.15 15.30 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Viktoria Strömberg ( Landstiget ) Ordförande Ej närvaro Irma Görtz (Norrköping Kommun)Vice

Läs mer

Emelie Andersson, nämndsekreterare. Irma Görtz, Norrköpings kommun

Emelie Andersson, nämndsekreterare. Irma Görtz, Norrköpings kommun Plats och tid: Studiehemmet Hemgården, Norrköping onsdagen den 29 mars 2017, kl. 13.00 16.30 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Irma Görtz, Norrköpings kommun, ordförande Birgitta Wessman Thyrsson,

Läs mer

Samordningsförbundet Östra Östergötland Sammanträdesdag: Samordningsförbundet Östra Östergötland Underskrift: Helena Wetterhall

Samordningsförbundet Östra Östergötland Sammanträdesdag: Samordningsförbundet Östra Östergötland Underskrift: Helena Wetterhall Plats och tid: Repslagaregatan 12 Norrköping, måndag den 21 mars 2016 klockan 08.30 09.10 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Irma Görtz (Norrköping Kommun) ordförande Birgitta Wessman Thyrsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid: Förvaltningshuset Rosen Inre foajen kl 13.15 15.45 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Viktoria Strömberg ( Landstiget ) Ordförande Irma Görtz (Norrköping Kommun)Vice ordf Anna

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag på Norrköpings kommuns anslagstavla Samordningsförbundet Östra Östergötland Sammanträdesdag:

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag på Norrköpings kommuns anslagstavla Samordningsförbundet Östra Östergötland Sammanträdesdag: Plats och tid: kl 13.15-15.35 Förvaltningshuset, Lokal Rosen 1 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Viktoria Strömberg ( Landstiget ) Ordförande Irma Görtz (Norrköping Kommun)ej närvaro Anna Svensson

Läs mer

Anna Svensson Samordningsförbundet Östra Östergötland

Anna Svensson Samordningsförbundet Östra Östergötland Plats och tid: Orangeriet 2 Fjärilsgatan 7, kl 08.30 - Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Viktoria Strömberg ( Landstiget ) Ordförande Irma Görtz (Norrköping Kommun)Vice ordf Anna Svensson (Arbetsförmedlingen)

Läs mer

Ricardo Olivares ( Landstinget ) Peter Johansson ( Förbundschef ) Criss Hagfeldt ( Norrköping Kommun )

Ricardo Olivares ( Landstinget ) Peter Johansson ( Förbundschef ) Criss Hagfeldt ( Norrköping Kommun ) Plats och tid: Söderköping Kommunhus, torsdag den 28 februari kl 13.15 16.10 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Viktoria Strömberg ( Landstiget ) Ordförande Irma Görtz (Norrköping Kommun)Vice

Läs mer

Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare

Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(22) Plats och tid: Repslagaregatan 12, fredagen den 3 mars 2017 kl. 8.30 12.10 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Irma Görtz, ordförande, Norrköpings kommun Birgitta

Läs mer

Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare

Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(24 Plats och tid: Arbetsförmedlingen i Finspång, Kalkugnsvägen 2, torsdag den 25 oktober 2018 kl 8:30 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare P a t r i k l e v 0 2 7 6 ( M

Läs mer

Irma Görtz Samordningsförbundet Östra Östergötland

Irma Görtz Samordningsförbundet Östra Östergötland 2012-11-28 Plats och tid: Funkishuset i Valdemarsvik kl 13.15-15.40 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Viktoria Strömberg ( Landstiget ) Ordförande Irma Görtz (Norrköping Kommun)Vice ordf Anna

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-08-29. Ricardo Olivares. Karina Nilsson. Irma Görtz

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-08-29. Ricardo Olivares. Karina Nilsson. Irma Görtz Plats och tid: Förvaltningshuset Rosen, kl 13.15 15.30 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Viktoria Strömberg ( Landstinget) Ej närvaro Irma Görtz (Norrköping Kommun)Vice ordf Anna Svensson (Arbetsförmedlingen)ej

Läs mer

Ricardo Olivares ( Landstinget ) Håkan Lind (Arbetsförmedlingen )ej närvaro

Ricardo Olivares ( Landstinget ) Håkan Lind (Arbetsförmedlingen )ej närvaro Plats och tid: Förvaltningshuset Rosen, Lokal Rosen 1, torsdag kl 08.30 11.05 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Viktoria Strömberg ( Landstiget ) Ordförande Irma Görtz (Norrköping Kommun)Vice

Läs mer

Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare

Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(18) Plats och tid: Renströmmen, Drottninggatan 1, Norrköping torsdag den 20 december 2018 kl 13:30 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare P a t r i k l e v 0 2 7 6 ( M )

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag på Norrköpings kommuns anslagstavla Samordningsförbundet Östra Östergötland Sammanträdesdag:

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag på Norrköpings kommuns anslagstavla Samordningsförbundet Östra Östergötland Sammanträdesdag: Plats och tid: Förvaltningshuset Rosen kl 13.15 15.30 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Viktoria Strömberg ( Landstiget ) Ordförande Irma Görtz (Norrköping Kommun)Vice ordf Anna Svensson (Arbetsförmedlingen)

Läs mer

Irma Görtz (Norrköpings kommun) Samordningsförbundet Östra Östergötland Sammanträdesdag: Samordningsförbundet Östra Östergötland Underskrift:

Irma Görtz (Norrköpings kommun) Samordningsförbundet Östra Östergötland Sammanträdesdag: Samordningsförbundet Östra Östergötland Underskrift: Plats och tid: Försäkringskassan Norrköping, onsdagen den 24 maj 2017 klockan 08.30-12.10 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Irma Görtz (Norrköping Kommun) ordförande Birgitta Wessman Thyrsson

Läs mer

Portalen, Ringdansens centrum & Guldringen 66, Norrköping torsdag den 30 augusti 2018 kl 8:30

Portalen, Ringdansens centrum & Guldringen 66, Norrköping torsdag den 30 augusti 2018 kl 8:30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(21) Plats och tid: Portalen, Ringdansens centrum & Guldringen 66, Norrköping torsdag den 30 augusti 2018 kl 8:30 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare P a t r i k l e v

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Karina Nilsson. Viktoria Strömberg

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Karina Nilsson. Viktoria Strömberg 2 Plats och tid: Förvaltningshuset Rosen, Lokal Rosen 1 kl 13.15-16.30 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Viktoria Strömberg ( Landstiget ) Ordförande Irma Görtz (Norrköping Kommun)Vice ordf

Läs mer

Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare

Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(21) Plats och tid: Plattform Norrköping, Repslagaregatan 12 Norrköping torsdag den 14 mars 2019 kl 8:30 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare P a t r i k l e v 0 2 7 6 (

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 21

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 21 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 21 Sida 1 Plats och tid ande Norrgården, Industrigatan 9, Mjölby Fredagen den 29 september 9.00-10.30 Anna Johansson Lars Ekström Maria Gustafsson Stefan Höög Annelie Liljedahl

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(23)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(23) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(23) Plats och tid: Sparbanken, Storgatan 15, Valdemarsvik torsdag den 27 september 2018 kl 8:30 Närvarande: Ledamöter Irma Görtz, Norrköping Birgitta Wessman Thyrsson, Region Östergötland

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Finspångs Samordningsförbund SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 6 Plats och tid: Hotell De Geer, Finspång kl. 13.00 Beslutande: Ulrika Jeansson (s) Finspångs kommun Anita Grundström (s) Landstinget Gabriella

Läs mer

Delårsrapport per den 31 augusti 2014

Delårsrapport per den 31 augusti 2014 Samordningsförbundet Östra Östergötland Delårsrapport per den 31 augusti 2014 2014-09-23 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Verksamheter... 3 2.1 Åtgärder och insatser på individ- och gruppnivå...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(26)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(26) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(26) Plats och tid: Coffice, Hagatorget 1, Söderköping torsdag den 21 juni 2018 kl 8:30 Närvarande: Ledamöter Irma Görtz, Norrköping Birgitta Wessman Thyrsson, Region Östergötland

Läs mer

Johan Tegnhed, ord. Karin Strömberg, Samordningsförbundet i Jämtlands län

Johan Tegnhed, ord. Karin Strömberg, Samordningsförbundet i Jämtlands län Protokoll, datum: 2011-01-21 Plats: Sommarhagen, Arbetsförmedlingen, Östersund Tid: 13.00-17.00 Sidantal: 1(7) Försäkringskassan Kommuner Landsting Arbetsförmedling Charlott Ax, ord Per Sundin, ers Torsten

Läs mer

f:l«c tl(u ~11 Lena Sarheden Schultz

f:l«c tl(u ~11 Lena Sarheden Schultz Protokoll fört vid styrelsemötet onsdagen den 22 februari 2017 FINSAffe.._, SAMORDNINGSFÖRBUNDET BURLÖV-STAFFANSTORP Plats: Tid : Medborgarhuset, Burlöv 09:00-1 I :00 Närvarande ledamöter Karin Palmqvist,

Läs mer

Bispmotalagatan 9C, 1tr ner Motala Onsdagen den 28 januari kl

Bispmotalagatan 9C, 1tr ner Motala Onsdagen den 28 januari kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 1 Sida 1 Plats och tid Bispmotalagatan 9C, 1tr ner Motala Onsdagen den 28 januari kl.9.00-11.45 Beslutande Anna Johansson Mjölby Kommun Lars Ekström Vadstena Kommun Stefan Höög

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Norra Västmanlands Samordningsförbund. Socialförvaltningen i Fagersta.... Ulla Långbacka

ANSLAG/BEVIS. Norra Västmanlands Samordningsförbund. Socialförvaltningen i Fagersta.... Ulla Långbacka Sida Sammanträdesdatum 2009-10-15 1 Plats och tid Schenströmska Herrgården, kl 08.30-12.00 ande Pratima Åslund, Norberg kommun, ordförande 68-78 Jarl-Olof Lundstedt, Landstinget Västmanland, ordförande

Läs mer

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte. Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle Kl

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte. Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle Kl Protokoll 1 (5) Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte Plats och tid Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle Kl. 09.15 12.45 Ledamöter Erika Engberg (S), ordf Bollnäs kommun Eva Alner Liljedahl,

Läs mer

Delårsrapport per den 31 augusti 2013

Delårsrapport per den 31 augusti 2013 Samordningsförbundet Östra Östergötland Delårsrapport per den 31 augusti 2013 2013-10-01 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Verksamheter... 3 2.1 Kansli... 4 2.2 Kartläggning och analys av behov

Läs mer

Sammanträdesdatum. Bengtsfors 09:00-12:00. Ulrica Sandzén ansvarig tjänsteman Gunilla Nyrén Blom adm ass. Ulrica Sandzén. Ewa Arvidsson.

Sammanträdesdatum. Bengtsfors 09:00-12:00. Ulrica Sandzén ansvarig tjänsteman Gunilla Nyrén Blom adm ass. Ulrica Sandzén. Ewa Arvidsson. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Bengtsfors 09:00-12:00 Beslutade Ordf. Ewa Arvidsson Västra Götalandsregionen Vice ordf Björn Smith Försäkringskassan Ulrika Jörkander Arbetsförmedlingen Anne Sörqvist

Läs mer

Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun. Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget i Jönköpings län. Klas Rydell, Försäkringskassan

Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun. Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget i Jönköpings län. Klas Rydell, Försäkringskassan SAMORDNINGSFÖRBUNDET JÖNKÖPING Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid Sofiahuset, Jönköping, 2009-11-30 kl. 15.30-17.05 Beslutande Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget

Läs mer

Finspångs Samordningsförbund SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 9 Styrelsemöte. Sammanträdesdatum 2013-12-20. tom 87

Finspångs Samordningsförbund SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 9 Styrelsemöte. Sammanträdesdatum 2013-12-20. tom 87 Finspångs Samordningsförbund SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 9 Plats och tid: Kommunhuset - Regnaren, Finspång kl. 08.30 - Beslutande: Ulrika Jeansson (s) Finspångs kommun Anna Creutz, (c) Landstinget

Läs mer

Finnvedens Samordningsförbund Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Finnvedens Samordningsförbund Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 1 Organ Finnvedens Samordningsförbund, Styrelsen Plats och tid Vrigstad Wärdshus, Vrigstad kl 10.20 11.50 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Björn Jonasson, Gnosjö kommun, ordförande Britt

Läs mer

Verksamhets och budgetplan 2015 Samordningsförbundet Östra Östergötland

Verksamhets och budgetplan 2015 Samordningsförbundet Östra Östergötland Samordningsförbundet Östra Östergötland Verksamhets och budgetplan 2015 Samordningsförbundet Östra Östergötland 1. Inledning Samordningsförbundet Östra Östergötland är en fristående juridisk person som

Läs mer

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida Sammanträdesdatum 2008-04-24 1 Plats och tid Kommunhuset i Skinnskatteberg, kl 13.45-16.20 ande Pratima Åslund, Norbergs kommun, ordförande Jarl-Olof Lundstedt, Landstinget Västmanland, 1:e vice ordförande

Läs mer

Bjuredalens äldreboende Boxholm, lilla samlingssalen Fredagen den 17 juni kl Anna Johansson Annette Ohlsson

Bjuredalens äldreboende Boxholm, lilla samlingssalen Fredagen den 17 juni kl Anna Johansson Annette Ohlsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 13 Sida 1 Plats och tid ande Bjuredalens äldreboende Boxholm, lilla samlingssalen Fredagen den 17 juni kl. 9.00-12.00 Anna Johansson Lars Ekström Annelie Liljedahl Ann-Marie Flink

Läs mer

Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare

Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(24) Plats och tid: Ungdomskontoret, Norrköpings kommun torsdag den 24 maj 2018 kl 8:30 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Irma Görtz, Norrköping Birgitta Wessman Thyrsson,

Läs mer

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen för rehabilitering i Södertälje Styrelsen 2016-09-09 Tid och plats: fredagen den 9 september 2016, kl. 08:30 12:00 Ängsgatan 1A Ledamöter: Ersättare: Anne-Marie Larsson (M), Stockholms läns landsting Rose-Marie

Läs mer

Samordningsförbundet Umeå Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande. Övriga deltagare Mikael Holmlund Samordnare

Samordningsförbundet Umeå Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande. Övriga deltagare Mikael Holmlund Samordnare PROTOKOLL Sammanträdesdatum Samordningsförbundet Umeå 2011-02-04 Plats och tid klockan 08.00-12.00 Beslutande Christer Lindvall, ordförande Kjell-Åke Johansson Försäkringskassan Ulf Björk Landstinget Per

Läs mer

Kommunhuset Vadstena, lokal Vävaren Fredagen den 26 augusti kl Anna Johansson Agneta Niklasson

Kommunhuset Vadstena, lokal Vävaren Fredagen den 26 augusti kl Anna Johansson Agneta Niklasson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 14 Sida 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset Vadstena, lokal Vävaren Fredagen den 26 augusti kl.9.00-10.30 Anna Johansson Agneta Niklasson Annelie Liljedahl Maria Gustavsson

Läs mer

Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund

Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund 2009-06-18 29-39 Plats och tid Lärcenter, Falköping kl 09.00-12.00 Närvarande Tjänstgörande ledamöter Göran Eriksson Arbetsförmedlingen Louise

Läs mer

Kommunhuset, Vadstena Torsdagen den 21 maj kl Anna Johansson Agneta Niklasson

Kommunhuset, Vadstena Torsdagen den 21 maj kl Anna Johansson Agneta Niklasson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 5 Sida 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Vadstena Torsdagen den 21 maj kl.13.30 15.30 Anna Johansson Agneta Niklasson Lars Ekström Per Engdahl Annelie Liljedahl Ann-Marie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 22

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 22 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 22 Sida 1 Plats och tid ande Bispmotalagatan 9c, 1 tr. ner Motala Fredagen den 3 november 9.00 11.00 Anna Johansson Agneta Niklasson Lars Ekström Per Engdahl Annelie Liljedahl

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-11-29

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-11-29 1(5) Plats och tid: fredagen den 29 november 2013. Livin Hotell-Vandararhem-Lägenhetshotell, Örebro Beslutande: Torgny Larsson Anneli Moilanen Anders Hagström Annika Lyttbacka Charlotta Englund Ersättare:

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Norra Västmanlands Samordningsförbund. Socialförvaltningen i Fagersta kommun.... Ulla Långbacka

ANSLAG/BEVIS. Norra Västmanlands Samordningsförbund. Socialförvaltningen i Fagersta kommun.... Ulla Långbacka Sida Sammanträdesdatum 2012-06-15 1 Plats och tid Surahammars kommunhus, kl 09.00-12.00 ande Agneta Fleismark, ordförande, landstinget Västmanland Henry Komulainen, vice ordförande, Försäkringskassan Helena

Läs mer

Plats och tid: fredagen den 17 maj 2013 kl 09:00-12:00 City Konferenscenter, Klostergatan 23, Örebro, Sal: Oscaria

Plats och tid: fredagen den 17 maj 2013 kl 09:00-12:00 City Konferenscenter, Klostergatan 23, Örebro, Sal: Oscaria SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(5) Plats och tid: fredagen den 17 maj 2013 kl 09:00-12:00 City Konferenscenter, Klostergatan 23, 703 61 Örebro, Sal: Oscaria Beslutande: Torgny Larsson Anneli Moilanen Anders Hagström

Läs mer

Ansökan om bidrag för 2016

Ansökan om bidrag för 2016 2015-06-18 Till Göteborgs Stad SDN Askim-Frölunda-Högsbo samt SDN Västra Göteborg Ansökan om bidrag för 2016 Bakgrund Samordningsförbundet Göteborg Väster ansvarar för samordnad rehabilitering enligt lag

Läs mer

Datum. Ersättare Margareta Karlsson (M), Kungsörs kommun Karin Olovsson, Arbetsmedlingen

Datum. Ersättare Margareta Karlsson (M), Kungsörs kommun Karin Olovsson, Arbetsmedlingen Plats och tid Hellkvistsalen, Kungsörs kommunhus, kl 13.30 15.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) ande Andreas Trygg (V), Köpings kommun, ordförande Agneta Bode (S), Arboga kommun Görel Nilsson (S), Kungsörs

Läs mer

Finspångs Samordningsförbund SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 6 Styrelsemöte ANSLAG/BEVIS

Finspångs Samordningsförbund SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 6 Styrelsemöte ANSLAG/BEVIS Finspångs Samordningsförbund SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 6 Plats och tid:, Bleken, Finspångs kommunhus kl. 09.00 Beslutande: Ulrika Jeansson (s) Finspångs kommun Johanna Hedberg Försäkringskassan

Läs mer

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida Sammanträdesdatum 2011-01-11 1 Plats och tid Skinnskattebergs kommunhus, kl 13.15-16.20 ande Agneta Fleismark, ordförande, Landstinget Västmanland Henry Komulainen, vice ordförande, Försäkringskassan

Läs mer

Gunnel Gustavsson, Laxå kommun

Gunnel Gustavsson, Laxå kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) 2010-02-05 Plats och tid Kommunhuset, Hallsberg kl. 09.00-12.00 Ledamöter Ersättare Ordförande Annika Eriksson, Kumla kommun Vice ordförande Inga-Britt Ritzmann, Örebro läns

Läs mer

Bjurdalens äldreboende, Boxholm Torsdagen den 26 februari kl

Bjurdalens äldreboende, Boxholm Torsdagen den 26 februari kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 2 Sida 1 Plats och tid Bjurdalens äldreboende, Boxholm Torsdagen den 26 februari kl.13.30-14.45 Beslutande Anna Johansson Mjölby Kommun Lars Ekström Vadstena Kommun Arbetsförmedlingen

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte onsdagen den 15 januari 2019

Protokoll fört vid styrelsemöte onsdagen den 15 januari 2019 Protokoll fört vid styrelsemöte onsdagen den 15 januari 2019 FINSA SAM ORDNINGSFÖRBUNDET BURLÖV-STAFFANSTORP Plats: Medborgarhuset, Burlövs kommun Tid: 09:00 ( Närvarande ledamöter Maria Hemåker Apell,

Läs mer

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte Protokoll 1 (6) Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte Plats och tid Region Gävleborgs regionkontor, Gävle, kl 09.30 16.00 Ledamöter Hannah-Karin Linck (C), ordförande Region Gävleborg Erika Engberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-10-17

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-10-17 1(5) Plats och tid: Fredagen den 17 oktober 2014, kl 08:30-11.00 Försäkringskassan Örebro Beslutande: Torgny Larsson Anneli Moilanen Anders Hagström Liisa Ejdenwik Kjell Edlund Ersättare: Tjänstemän: Jane

Läs mer

2008/24 Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund 2008-04-10, 2008-04-30 15-28

2008/24 Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund 2008-04-10, 2008-04-30 15-28 2008/24 Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund 2008-04-10, 2008-04-30 15-28 Plats och tid 2008-04-10 Närvarande Plats och tid 2008-04-30 Närvarande Bruk för Alla kl 13.30-16.15 Tjänstgörande

Läs mer

Datum. Ersättare Margareta Karlsson (M), Kungsörs kommun Ann Avdic (V), Arboga kommun Ivan Arancibia Silva (S), Landstinget Västmanland

Datum. Ersättare Margareta Karlsson (M), Kungsörs kommun Ann Avdic (V), Arboga kommun Ivan Arancibia Silva (S), Landstinget Västmanland Samordningsförbundet Västra Mälardalen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid ande KS-salen, Rådhuset, Smedjegatan 5, Arboga kl 13:25 15:45 Görel Nilsson (S), Kungsörs kommun, ordförande Andreas Trygg

Läs mer

Datum. Ersättare Margareta Karlsson, Kungsörs kommun (M) Ann Avdic, Arboga kommun (V) Håkan Nordin, Försäkringskassan Karin Olovsson, Arbetsförmedling

Datum. Ersättare Margareta Karlsson, Kungsörs kommun (M) Ann Avdic, Arboga kommun (V) Håkan Nordin, Försäkringskassan Karin Olovsson, Arbetsförmedling SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid ande Rum Takås, Kungsörs kommun, Drottninggatan 34, Kungsör 30 november, 14.00-16.00 Görel Nilsson, Kungsörs kommun, (S) Ordförande Andreas Trygg, Köpings kommun,

Läs mer

Stora sammanträdesrummet, Kommunhuset Norberg, klockan :00

Stora sammanträdesrummet, Kommunhuset Norberg, klockan :00 Sammanträdesdatum Sida 2015-09-17 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet, Kommunhuset Norberg, klockan 09.00 15:00 ande Mariette Sjölund, ordförande, Hallstahammars kommun Hans Söderström, Försäkringskassan

Läs mer

Datum. Ersättare Carl-Inge Westberg (S), Köpings kommun Margareta Karlsson (M), Kungsörs kommun Ann-Marie Lundin (S), Lanstinget Västmanland

Datum. Ersättare Carl-Inge Westberg (S), Köpings kommun Margareta Karlsson (M), Kungsörs kommun Ann-Marie Lundin (S), Lanstinget Västmanland Samordningsförbundet Västra Mälardalen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Kommunstyrelsesalen, Rådhuset, Köping, kl 13.05 15.05 ande Övriga deltagande Andreas Trygg (V), Köpings kommun, ordförande

Läs mer

Rune Petersson, Svenljunga kommun, ordförande Dan Rodahl, Försäkringskassan Kerstin Berggren Nilsson, Länsarbetsnämnden

Rune Petersson, Svenljunga kommun, ordförande Dan Rodahl, Försäkringskassan Kerstin Berggren Nilsson, Länsarbetsnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (12) Plats och tid Kommunhuset Kinna, klockan 09.00 12.15, Paus 10.15 10.40 Beslutande Rune Petersson, Svenljunga kommun, ordförande Dan Rodahl, Försäkringskassan Kerstin Berggren

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-11-18. Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.40 16.30 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-11-18. Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.40 16.30 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Sida 1/10 Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.40 16.30 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Krister Olsson (S), ordförande Thomas Löfgren (M) Håkan Andersson (C), vice ordförande Anneli Persson (S) Pernilla

Läs mer

Liisa Ejdenwik, Arbetsförmedlingen. Raéd Shaqdik, tillträdande verkställande tjänsteman Inger Karlsson, sekreterare

Liisa Ejdenwik, Arbetsförmedlingen. Raéd Shaqdik, tillträdande verkställande tjänsteman Inger Karlsson, sekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (9) Plats och tid Kommunhuset, Hallsberg, kl 13.30-15.30 Beslutande Annica Moberg, Kumla kommun, ordförande Mattias Olofsson, Arbetsförmedlingen Lilian Erixon, Försäkringskassan,

Läs mer

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen för rehabilitering i Södertälje Styrelsen 2009-01-30 Tid och plats: Ledamöter: Ersättare: Sekreterare Ledningsgr Fredagen den 30 januari 2009, kl. 8.30-12:00, Försäkringskassan, 1-14 Johan Andersson (s),

Läs mer

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen för rehabilitering i Södertälje Styrelsen 2017-03-23 Tid och plats: torsdagen den 23 mars 2017, kl. 08:30 11:30 Ängsgatan 1 Ledamöter: Anne-Marie Larsson (M), Stockholms läns landsting Rose-Marie Jacobsson

Läs mer

Resultatsammanställning

Resultatsammanställning Resultatsammanställning Samordningsförbundet Östra Östergötland Helåret 2016 @Therése Löwgren Sidan 3 Måluppfyllelse kvartal 4 Sidan 15-17 NP-samverkan Sidan 4-6 Måluppfyllelse kvartal 1-3 Sidan 18-19

Läs mer

Samordningsförbundet Norra Dalsland SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

Samordningsförbundet Norra Dalsland SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Samordningsförbundet Norra Dalsland SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Sammanträdesdatum 20101123 Plats och tid Bengtsfors 13.00-16.00 Beslutade Ordf. Ewa Arvidsson Västra Götalandsregionen Vice ordf Björn Smith

Läs mer

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (7)

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (7) Nr 5 2009-10-22 1(7) Plats och tid Holmängen Arbetslivsinriktad Rehabilitering, Vänersborg, torsdagen den 22 oktober 2009, klockan 12.00 16.30 ande Lennart Niklasson (Kommunerna) Johan Ekstedt (Arbetsförmedlingen)

Läs mer

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen Styrelsen Tid och plats: fredagen den 20 oktober 2017, kl. 13:00-15:00 Hagaberg Ledamöter: Anne-Marie Larsson (M), Stockholms läns landsting Rose-Marie Jacobsson (S), Södertälje kommun Nagam Alkass, Försäkringskassan.

Läs mer

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte. Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle Kl

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte. Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle Kl Protokoll 1 (5) Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte Plats och tid Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle Kl. 09.15 16.00 Ledamöter Hannah-Karin Linck (C), ordf, 97-111 Region Gävleborg Erika

Läs mer

Motala Convention Center Fredagen den 25 november kl Anna Johansson Agneta Niklasson

Motala Convention Center Fredagen den 25 november kl Anna Johansson Agneta Niklasson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 16 Sida 1 Plats och tid ande Motala Convention Center Fredagen den 25 november kl. 9.00 11.30 Anna Johansson Lars Ekström Nils-Ingvar Graan Ove Bäck Mattias Schwerdt Mjölby Kommun

Läs mer

Mottganingsteamets uppdrag

Mottganingsteamets uppdrag Överenskommelse mellan kommunerna i Sydnärke, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och Örebro läns landsting om inrättandet av mottagningsteam en modell för flerpartssamverkan Inledning Denna överenskommelse

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Samordningsförbundet Haninge

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Samordningsförbundet Haninge Samordningsförbundet Haninge 2007-06-15 1 Plats och tid Beslutande Kommunstyrelsens sessionssal, entréplan i kommunhuset, fredagen den 15 juni 2007, kl 09.00 10.30 Marie Litholm (kd), ordförande Pelle

Läs mer

Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande. Övriga deltagare Mikael Holmlund Förbundschef. Karin Lundström Landstinget 32 BEVIS

Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande. Övriga deltagare Mikael Holmlund Förbundschef. Karin Lundström Landstinget 32 BEVIS PROTOKOLL Sammanträdesdatum Samordningsförbundet Umeå-Vännäs 2014-06-13 Plats och tid Viva kompetenscentrum, klockan 08.15-11.00 Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande Ulf Björk Landstinget

Läs mer

Resultatsammanställning

Resultatsammanställning Resultatsammanställning Samordningsförbundet Östra Östergötland Kvartal 1-3 2016 @Therése Löwgren Sidan 3 Måluppfyllelse kvartal 3 Sidan 13-14 NP-samverkan Sidan 4 Måluppfyllelse kvartal 2 Sidan 15-16

Läs mer

... Agneta Fleismark ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Norra Västmanlands Samordningsförbund

... Agneta Fleismark ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Norra Västmanlands Samordningsförbund Sida Sammanträdesdatum 2012-09-13 1 Plats och tid Sala kommun, kl 09.00-16.00 ande Agneta Fleismark, ordförande, Landstinget Västmanland Roger Ingvarsson, ledamot Skinnskattebergs kommun Eva Pålsson, ledamot

Läs mer

Samordningsförbundet Norra Dalsland SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

Samordningsförbundet Norra Dalsland SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Samordningsförbundet Norra Dalsland SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Sammanträdesdatum 20101025 Plats och tid Bengtsfors 13.30-16.00 Beslutade Ordf. Ewa Arvidsson Västra Götalandsregionen Vice ordf Björn Smith

Läs mer

Verksamhets- och budgetplan 2016 Samordningsförbundet Östra Östergötland

Verksamhets- och budgetplan 2016 Samordningsförbundet Östra Östergötland Verksamhets- och budgetplan 2016 Samordningsförbundet Östra Östergötland 1. Inledning Samordningsförbundet Östra Östergötland är en fristående juridisk person som är bildat av Norrköpings, Söderköpings

Läs mer

Datum. Tjänstemän Linda Anderfjäll, samordnare Ida Frödén sekreterare Sirpa Järvenpää, ekonom. Görel Nilsson (S), Kungsörs kommun

Datum. Tjänstemän Linda Anderfjäll, samordnare Ida Frödén sekreterare Sirpa Järvenpää, ekonom. Görel Nilsson (S), Kungsörs kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid ande Jobbcenter, Köping kl 13.00-14.15 Görel Nilsson (S), Kungsörs kommun, ordförande Carl-Inge Westberg (S), Köpings kommun, ersättare Lizzie Hultqvist (S), Arboga

Läs mer

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida Sammanträdesdatum 2010-03-11 1 Plats och tid Kommunhuset i Fagersta, kl 13.15-16.40 ande Pratima Åslund, ordförande, Norbergs kommun Jarl-Olof Lundstedt, vice ordförande, Landstinget Västmanland Marianne

Läs mer

Årsredovisning Organisationsnummer:

Årsredovisning Organisationsnummer: Årsredovisning 2015 2016-03-18 Organisationsnummer: 222000-1701 Sammanfattning Årsredovisningen redovisar förbundets utfall och resultat för 2015 samt en kort beskrivning av förbundets utveckling under

Läs mer