LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida"

Transkript

1 Socialnämnden SN 123 Dnr Redovisning av personalkostnader IFO Individ- och familjeomsorgschef Lizel Forsberg har fått i uppdrag att redovisa överskridandet av personalbudgeten för individ- och familjeomsorgen Beredningsunderlag: Tjänsteutlåtande daterat att dessa punkter ska rymmas inom befintlig budget - Övertid - Kostnader i samband med personalomsättning, lär upp ny - Bistånd- och färdtjänsthandläggning

2 Socialnämnden Socialnämndens arbetsutskott SN 124 SNAU 144 Dnr Ekonomisk uppföljning Ekonom Karin Johansson redovisar ekonomisk uppföljning avseende personalkostnader äldreomsorg och ekonomiskt bistånd t o m november Arbetsutskottets förslag att redovisning av ärendet sker på socialnämndens sammanträde den 19 december Ekonom Karin Johansson redovisar ekonomisk uppföljning avseende personalkostnader inom socialnämndens verksamhetsområde och ekonomiskt bistånd t o m november 2007, samt personalstatus och ekonomisk analys för de olika hemtjänstområden Enhetschefen för hemsjukvården har inlämnat redogörelse för hemsjukvårdens överskridande av personalkostnaderna för oktober och november att uppdra åt socialchefen att ta fram konsekvensbeskrivning för de förändringar som behöver genomföras för att komma ner på ram för varje verksamhetsområde att ärendet återkommer på arbetsutskottets sammanträde den 13 februari 2008.

3 Socialnämnden Socialnämndens arbetsutskott Socialnämnden Socialnämndens arbetsutskott SN 125 SNAU 145 SN 113 SNAU 131 Dnr Budget 2009 Ordförande tog upp frågan ang budgetarbetet för år Diskuteras om enhetscheferna ska inbjudas till bokslutsberedning för att där börja arbetet med budget Inkommit skrivelse från handikappomsorgschef och psykiatrisköterska om äskande av tjänst till Kärnans verksamhet. Arbetsutskottets förslag till socialnämnden att efter beaktande av inkommen skrivelse uppdra åt socialchefen att inkomma med synpunkter att uppdra åt socialchefen att presentera tidplan för budgetarbetet inför 2009 vid socialnämndens sammanträde den 19 december 2007 SN att efter beaktande av inkommen skrivelse uppdra åt socialchefen att inkomma med synpunkter inför budget 2009 att uppdra åt socialchefen att presentera tidplan för budgetarbetet inför 2009 vid socialnämndens sammanträde den 19 december 2007 SNAU Socialchef Inger Brandt redovisar förslag till budgetprocess för år Arbetsutskottets förslag till socialnämnden att uppdra åt socialchefen att arbeta vidare med tidsplanen för budget 2009.

4 Socialnämnden SN Socialchef Inger Brandt presenterar tidsplan 2008 avseende budgetprocessen. att godkänna uppgjord tidplan avseende budgetprocessen.

5 Socialnämnden Socialnämndens arbetsutskott Socialnämnden Socialnämndens arbetsutskott SN 126 SNAU 141 SN 108 SNAU 122 Dnr Tertialrapport medicinskt ansvarig sjuksköterskas ansvarsområde Medicinskt ansvarig sjuksköterska redovisar tertialrapport för medicinskt ansvarig sjuksköterskas ansvarsområde för perioden maj augusti Arbetsutskottets förslag till socialnämnden att uppdra åt medicinskt ansvarig sjuksköterska att utarbeta metoder för att minska fallolyckor och avvikelserapporter läkemedel att ärendet återkommer på arbetsutskottets sammanträde den 5 december _ Medicinskt ansvarig sjuksköterska redovisar tertialrapport för perioden maj augusti att uppdra åt medicinskt ansvarig sjuksköterska att se över hur rutinerna följs för att minska fallolyckor och avvikelserapporter läkemedel att uppdra åt medicinskt ansvarig sjuksköterska att ta reda på hur service av rollatorerna sker att ärendet återkommer på arbetsutskottets sammanträde den 5 december Medicinskt ansvarig sjusköterska redogjorde för framtagna rutiner i syfte att minska antalet fall och läkemedelsavvikelser samt yttrande med anledning av fråga om uppföljning av förskrivet gånghjälpmedel, rollator. Arbetsutskottets förslag att redovisning av ärendet sker på socialnämndens sammanträde den 19 december

6 Socialnämnden att uppdra åt medicinskt ansvarig sjuksköterska att arbeta vidare med plan läkemedel, plan fall och plan för utvärdering enligt bilaga till protokollet samt att en arbetsgrupp bildas inom Rehab för framtagande av och genomgång av redan befintliga rutiner i syfte att kvalitetssäkra hjälpmedelsanvändningen i Lessebo kommun.

7 Socialnämnden Socialnämndens arbetsutskott Socialnämnden Socialnämndens arbetsutskott SN 127 SNAU 146 SN 100 SNAU 118 Dnr Klagomålshantering I samband med att Länsstyrelsen gjorde en tillsyn inom äldreomsorgens särskilda boenden framkom rutiner för klagomålshantering sakandes. För närvarande pågår en översyn av denna rutin. Arbetsutskottets förslag att ge socialchefen i uppdrag att sammanställa material till en rutin för klagomålshantering att rutinen blir en del av kvalitetssäkringssystemet och förs ut i verksamheten att ärendet återkommer på arbetsutskottets sammanträde den 5 december att ge socialchefen i uppdrag att sammanställa material till en rutin för klagomålshantering inom hela socialnämndens ansvarsområde att rutinen blir en del av kvalitetssäkringssystemet och förs ut i verksamheten att redovisning av inkomna klagomål sker var tredje månad till socialnämnden att ärendet återkommer på arbetsutskottets sammanträde den 5 december Socialchef Inger Brandt informerade om att en arbetsgrupp har bildats när det gäller att arbeta fram rutiner för kvalitetssäkring där klagomålshanteringen är en del. Arbetsutskottets förslag att redovisning av ärendet sker på socialnämndens sammanträde den 19 december

8 Socialnämnden att uppdra åt socialchefen att redovisa ett färdigt förslag vad gäller klagomålshanteringen samt förslag till kvalitetssäkring att ärendet återkommer på arbetsutskottets sammanträde den 13 februari 2008.

9 Socialnämnden Socialnämndens arbetsutskott SN 128 SNAU 147 Dnr Målformuleringar för socialnämndens verksamhetsområde Socialchef Inger Brandt redovisade målformuleringar för socialnämndens verksamhetsområde. Ärendet var uppe senast på socialnämndens sammanträde Arbetsutskottets förslag att ärendet återkommer på socialnämndens sammanträde den 19 december Socialchef Inger Brandt informerade om måldokument för socialnämndens ansvarsområde. Beredningsunderlag: Tjänsteutlåtande daterat att politiska mål formuleras även för förvaltningens stab och för UngBo att de verksamheter som idag saknar produktionsmål kopplade till de politiska målen ska formulera sådana att de olika verksamheterna ska lämna förslag till handlingsplaner som utgår från dagens förutsättningar att tillskriva Kommunala Pensionärsrådet och Kommunala Handikapprådet att inkomma med eventuella synpunkter på måldokumentet senast den 25 februari 2008 att uppdragen ska redovisas på socialnämndens sammanträde den 19 mars 2008.

10 Socialnämnden Socialnämndens arbetsutskott SN 129 SNAU 148 Dnr Granskning av budgetprocessen och den ekonomiska styrningen i socialnämnderna i Emmaboda, Lessebo och Uppvidinge kommuner Revisorerna i ovanstående kommuner har gett Öhrlings PricewaterhouseCoopers i uppdrag att granska budgetprocessen och den ekonomiska styrningen i socialnämnderna i ovanstående kommuner. Granskningen ligger inom den av revisorerna antagna granskningsplanen. Arbetsutskottets förslag till socialnämnden att inbjuda kommunrevisionen till socialnämndens sammanträde den 23 januari Socialnämnden beslutar enligt arbetsutskottets förslag.

11 Socialnämnden Socialnämndens arbetsutskott SN 130 SNAU 150 Dnr Inkomna skrivelser ang neddragningar på gruppboendena Skrivelse har inkommit från personalen på Vikingagårdens gruppboende ang neddragningar på gruppboenden och gruppboendenas framtid. Skrivelse har även inkommit från anhörig till boende på Vikingagårdens gruppboende ang nedskärning av personal. Arbetsutskottets förslag till socialnämnden att uppdra åt socialchefen att hantera de inkomna skrivelserna. att uppdra åt socialchefen att tillskriva personalen på Vikingagården samt till anhörig ang orsak till förändringarna på gruppboendena.

12 Socialnämnden SN 131 Dnr Inkommit skrivelse från SSR ang socialsekreterartjänst i budget 2008 Inkommit skrivelse från Akademikerförbundet SSR ang socialsekreterartjänst i budget att uppdra till socialchefen att tillskriva SSR ang socialsekreterartjänsten att ärendet återkommer på arbetsutskottets sammanträde den 9 januari 2008.

13 Socialnämnden Socialnämndens arbetsutskott SN 132 SNAU 151 Dnr Samverkan mellan skola socialförvaltning Idag finns samarbete kring enskilda barn och ungdomar mellan barn- och utbildningsförvaltningen och socialförvaltningen. Ett samarbete som i många delar fungerar väl och där insatser görs gemensamt. Beredningsförslag: Tjänsteutlåtande daterat Arbetsutskottets förslag till socialnämnden att socialnämnden och barn- och utbildningsnämnden fastställer rutiner enligt förslag för samarbetet mellan förvaltningarna. att fastställa rutiner enligt förslag till samarbetet mellan förvaltningarna.

14 Socialnämnden Socialnämndens arbetsutskott Socialnämndens arbetsutskott SN 133 SNAU 152 SNAU 55 Dnr Fullmakt för förändringar i sociala akter i Procapita Inkommit skrivelse från socialassistent Lena Pettersson och systemassistent Inger Liljedahl där socialchef Inger Brandt har gett uppdrag att gå igenom och korrigera handhavandet i IFO:s dokumentation i datasystemet Procapita under perioden Arbetsutskottets beslut att godkänna att Lena Pettersson och Inger Liljedahl får utföra detta arbete under perioden att ärendet informeras på socialnämndens sammanträde i maj. Inkommit skrivelse från socialassistent Lena Pettersson och systemassistent Inger Liljedahl ang förlängning av fullmakt för förändringar i sociala akter i Procapita för perioden t o m Arbetsutskottets beslut att ärendet återkommer på socialnämndens sammanträde den 19 december att ärendet återkommer på arbetsutskottets sammanträde den 9 januari 2008.

15 Socialnämnden SN 134 Dnr Yttrande ang ansökan om tillstånd enligt LSS om utökad målgrupp vid Kårlandagården Länsstyrelsen i Kronobergs län har i skrivelse begärt in yttrande ang ansökan om tillstånd enligt 23 lag om stöd och service till vissa funktionshindrade, LSS om utökad målgrupp vid Kårlandagården. Handikappchef Ann-Marie Karlsson har lämnat förslag till yttrande ang ansökan. att godkänna uppgjort förslag till yttrande ang ansökan om tillstånd enligt LSS om utökad målgrupp vid Kårlandagården AB, Hovmantorp.

16 Socialnämnden SN 135 Dnr Person- och biståndsärende Arbetsutskottet beslutar i person- och biståndsärende enligt bilaga till SN 135. Arbetsutskottet beslutar att bilaga till SN 135 skall hemlighållas med stöd av sekretesslagen 15 kap 3. _

17 Socialnämnden Socialnämndens arbetsutskott SN 136 SNAU 153 Dnr Andrahandskontrakt Socialchef Inger Brandt informerade från mötet med LesseboHus ang andrahandskontrakt. Arbetsutskottets beslut att ärendet återkommer på socialnämndens sammanträde den 19 december _ Socialnämnden beslut att ärendet återkommer på arbetsutskottets sammanträde den 9 januari 2008 _

18 Socialnämnden Socialnämndens arbetsutskott SN 137 SNAU 149 Dnr Information - Landstingets hjälpmedelscentral Samarbetsavtal - Länsstyrelsen i Kronobergs län beslut ang ansökan om utvecklingsmedel till Sirius/Glimten. - Socialstyrelsen * Uppgifter för beräkning av avgifter för äldre-och handikappomsorgen (meddelandeblad december 2007) * Hur gör socialtjänstens familjerätt riskbedömningar i utredningar om vårdnad, boende och umgänge? En enkätundersökning (Skriften finns tillgänglig vid sammanträdet) * Riskbedömningar i samband med utredningar om vårdnad, boende och umgänge (Skriften finns tillgänglig vid sammanträdet) - VoB Kronoberg Sammanträdesprotokoll Alkoholhandläggares beslut Beslut om tillfälligt serveringstillstånd till allmänheten den 23 november 2007 Don Camillo, Kosta (Serveringsställe Kosta Folkets Hus) - Alkoholhandläggares beslut Beslut om tillfälligt serveringstillstånd till slutet sällskap den 1 december Föreningen Lessebo Folkets Hus UPA, Lessebo - Handikappomsorgen Bort med termen Handikapp - Länsstyrelsen i Kronobergs län * Kommunernas planering för att tillgodose behovet av resurser för barn och unga. * Fördelning av strukturella medel för betydande extraordinära kostnader i Kronobergs län enligt 26 förordningen (1990:927) Länsstyrelsens bedömning samt förslag till beslut år 2007

19 Socialnämnden Länsstyrelsen i Kronobergs län * Ansökan om utvecklingsmedel till att fortsätta utveckla kvinnojouren Blendas verksamhet * Ansökan om projektmedel till kvinnojoursverksamhet; att utreda hur ett långsiktigt stöd till våldsutsatta kvinnor, barn och våldsutövande män skulle kunna utformas i länet - Kommunstyrelsens beslut PUT-boende på Odengatan 1, Lessebo - Medicinskt ansvarig sjuksköterska informerade om Lex Sara ärende. att lägga informationen till handlingarna.

20 Socialnämnden SN 138 Dnr Kurser/Konferenser - Regionförbundet Södra Småland * Bostadshyra bestämmelser, rättspraxis och nyheter, den 15 januari 2008 i Växjö * Systematiskt arbete för äldres säkerhet vad kan vi göra för att främja äldres hälsa och förebygga olyckor?, den 29 januari 2008 i Växjö * Bemötande och det goda värdskapet, den 30 januari 2008 i Växjö * Hur upptäcker och undviker vi undernäring hos äldre?, den 27 mars 2008 i Växjö - Landstinget i Uppsala län m fl Nätverkskonferens i Uppsala den 6-7 februari Regionförbundet Södra Småland Nu måste vi säga stopp! den 6 februari 2007 att lägga kursinbjudningarna till handlingarna.

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2008-01-23 2 Socialnämnden 2007-12-19 11 Socialnämndens arbetsutskott 2007-12-05 12 SN 1 SN 129 SNAU 148 Dnr 112.07 700 Granskning av budgetprocessen och den ekonomiska styrningen i socialnämnderna

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2008-12-17 2 SN 169 Dnr 143.07 700 Lägesbeskrivning skolprojektet Socialpedagog Anders Liljekvist, socialsekreterare Annalena Löfgren, familje-och ungdomspedagog Mikael Jeansson och IFO-chef

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2007-11-28 2 SN 107 Dnr 13.07 700 Extra ärende Följande extra ärende godkännes till dagordningen. - Anmälan om delegationsbeslut - Ansökan om verksamhetsbidrag för år 2007 Socialnämnden 2007-11-28

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2009-08-26 2 SN 100 Dnr 5.09 700 Extra ärende Följande extra ärende godkännes till dagordningen. - Länsstyrelsens beslut 2009-06-04 ang ansökan om tillstånd att bedriva enskild verksamhet

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2008-09-24 2 SN 117 Dnr 110.08 700 Muntlig information Lessebo hemtjänstområde Personal och enhetschef på Berghälla servicehus informerade om arbetet inom hemtjänsten och nämndens ledamöter

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2010-11-24 2 SN 145 Dnr 21.10 700 Ekonomisk uppföljning Ekonom Karin Johansson redovisar ekonomisk uppföljning för oktober månad. Ekonomisk uppföljning daterad 2010-11-08 Arbetsutskottets

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2007-02-28 2 SN 18 Dnr Extra ärende Följande extra ärende godkännes till dagordningen. - Anmälan om delegationsbeslut maj december 2006. Socialnämnden 2007-02-28 3 Socialnämndens arbetsutskott

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2007-10-24 2 Socialnämndens arbetsutskott 2007-10-10 4 Socialnämnden 2007-09-26 10 Socialnämndens arbetsutskott 2007-09-12 6 Socialnämnden 2007-08-27 9 Socialnämndens arbetsutskott 2007-08-15

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2012-03-28 2 SN 43 Dnr 144.11 730 Arbetslagsutbildning för Lessebo hemtjänstområde Ingmar Bernthsson har fått i uppdrag att utföra arbetslagsutbildning för hemtjänstpersonal inom Lessebo

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2009-06-17 2 SN 78 Dnr Studiebesök på Smålandsgatan Socialnämnden börjar sitt sammanträde med studiebesök på Smålandsgatan (LSS-boendet). Socialnämnden 2009-06-17 3 Socialnämndens arbetsutskott

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2007-06-20 Socialnämnden 2007-05-23 4 Socialnämndens arbetsutskott 2007-05-09 4 SN 62 SN 52 SNAU 51 Dnr 76.07 754 Försörjningsstöd till kommunplacerade flyktingar där deras uppehållstillstånd

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2011-05-25 2 SN 66 Dnr 35.11 700 Fastställande av patientsäkerhetsplan 2011 Patientsäkerhetslag (SFS 2010:659) syftar till att främja hög patientsäkerhet inom hälso- och sjukvården. Vårdgivaren

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2009-05-27 2 SN 64 Dnr Muntlig information från FOU Välfärd Maria Nilsson, FOU-Välfärd informerade om ungdomars utanförskap i Kronobergs län. att lägga informationen till handlingarna. Socialnämnden

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2010-04-28 2 SN 49 Dnr 67.10 700 Muntlig information från Ensolution Representant från Ensolution informerade om Kostnad Per Brukare (KPB) inom kommunal vård och omsorg. KPB är en metod för

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2011-03-30 2 SN 35 Dnr 25.11 700 Extra ärende Följande extra ärende godkännes till dagordningen. - Information om att redovisning av stimulansbidrag 2007-2010 har gjorts till Socialstyrelsen.

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2007-09-26 2 SN 89 Dnr Resultatinformation 2007:8 Ekonom Karin Johansson redovisar ekonomisk uppföljning för augusti månad samt personalstatus inom äldreomsorgen. Socialchef Inger Brandt

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2011-08-31 2 SN 101 Dnr 63.11 700 Individrapportering ej verkställda beslut Socialassistent Lena Pettersson redovisar individrapportering ej verkställda beslut för perioden 2011-04-01 2011-06-30

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2011-12-14 2 SN 150 Dnr 25.11 700 Extra ärende Följande extra ärende godkännes till dagordningen. - Gåva - Ansökan om permanent serveringstillstånd till allmänheten Socialnämnden 2011-12-14

Läs mer

Förteckning över socialnämndens ärenden den 28 november 2012

Förteckning över socialnämndens ärenden den 28 november 2012 Socialnämnden 2012-12-19 Förteckning över socialnämndens ärenden den 28 november 2012 152 Presentation av enhetschefer 153 Ekonomisk uppföljning 154 Anhållan om extra medel från socialnämndens centrala

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2012-06-20 2 SN 79 Dnr Redovisning arbetslagsutbildning Kosta hemtjänstområde Thomas Rosendal och Ingmar Bernthsson har fått i uppdrag att utföra arbetslagsutbildning för hemtjänstpersonal

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2009-09-23 2 SN 118 Dnr Presentation av enhetschef inom omsorgen och biståndshandläggare Enhetschef Sofia Ekström och biståndshandläggare Annika Klingbjer presenterade sig. _ Socialnämnden

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2010-08-25 2 SN 96 Dnr 20.10 700 Extra ärende Följande extra ärende godkännes till dagordningen. - Resursfördelningssystem - Förteckning boendeformer Socialnämnden 2010-08-25 3 SN 97 Dnr

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 12 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo onsdagen den 25 september 2013 kl 14.00-16.15 ande Övriga deltagare Mats Högberg ordf (s) Angelica Karlsson (c) Emil Wetterling (s) Anita Davoust (m) Leif

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2010-12-15 2 SN 157 Dnr 20.10 700 Extra ärende Följande extra ärende godkännes till dagordningen - Delegation under verksamhetschefen för IFO:s ledigheter Socialnämnden 2010-12-15 3 SN 158

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2012-04-25 2 SN 53 Dnr 60.12 700 Muntlig information från hygiensjuksköterskan Hygiensjuksköterska Katarina Madehall, Landstinget Kronoberg informerade om vårdhygien inom vården. 1. Lägga

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2010-06-16 2 SN 75 Dnr 20.10 700 Extra ärende Följande extra ärende godkännes till dagordningen. - Ansökan om verksamhetsbidrag för 2010 - Ansökan om permanent serveringstillstånd - Ansökan

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. sida 1 av 13 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo onsdagen den 25 februari 2015 kl 14.00-18.00 ande Lars Altgård, ordf. (s) Kristina Brundin (s) Emil Wetterling (s) 18-25 Jim Lindberg (s) Lars Turunen (s)

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2012-01-25 2 SN 1 Dnr 3.12 700 Extra ärende Följande extra ärende godkännes till dagordningen - Muntlig information från verksamheterna Socialnämnden 2012-01-25 3 SN 2 Dnr 11.12 700 Muntlig

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2012-08-27 2 SN 98 Dnr 92.12 750 Förslag till nya riktlinjer gällande hemutrustning och spädbarnsutrustning Föreligger förslag till nya riktlinjer gällande hemutrustning och spädbarnsutrustning

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2012-09-27 2 SN 113 Dnr Återkoppling arbetslagsutbildning Lessebo hemtjänstområde, muntig redovisning Enhetschef Anna Hultmark redovisar sammanställning över arbetslagsutbildningen för Lessebo

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 11 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo onsdagen den 28 augusti 2013 kl 14.00 16.00 ande Övriga deltagare Utses att justera Mats Högberg ordf (s) Angelica Karlsson (c) Per-Magnus Pettersson (m)

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 16 Plats och tid Konferenssalen, Odengatan 1, Lessebo måndagen den 16 juni 2014 kl 14.00-16.45 ande Lars Altgård, ordf (s) Charlotta Book (s) Jim Lindberg (s) Emil Wetterling (s) Annette Åstrand

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 14 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo onsdagen den 17 december 2014 kl 14.00-16.15 ande Lars Altgård, ordf (s) Jim Lindberg (s) Marianne Nilsson (m) Gull-Britt Sandefors (c) Charlotta Book (s)

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2012-02-29 2 SN 22 Dnr 25.12 700 Ersättningar till kontaktperson och kontaktfamilj/stödfamilj som korttidsvistelse enligt LSS, ersättningar vid familjehemsvård av barn, unga och vuxna, vårdnadsöverflyttningar

Läs mer

Förteckning över socialnämndens ärenden den 24 oktober 2012

Förteckning över socialnämndens ärenden den 24 oktober 2012 Socialnämnden 2012-10-24 Förteckning över socialnämndens ärenden den 24 oktober 2012 127 E-Hälsa 128 Förslag till ny riktlinje avseende försörjningsstöd och innehav av bil 129 Anmälan om delegationsbeslut

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 12 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo måndagen den 26 maj 2014 kl 14.00 16.15 ande Lars Altgård, ordf (s) Gull-Britt Sandefors, v ordf (c) Charlotta Book (s) Jim Lindberg (s) Annette Åstrand

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2011-04-27 2 SN 53 Dnr 56.11 770 Patientdatalag Patientdatalag (PdL) SFS 2008:355 trädde i kraft 2008-07-01 och ersatte patientjournallag samt vårdregisterlag och medförde ändringar även

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 20 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo onsdagen den 22 oktober 2014 kl 14.00 17.15 ande Lars Altgård, ordf (s) Gull-Britt Sandefors (c) Anita Davoust (m) Jim Lindberg (s) Emil Wetterling (s) Marianne

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2010-02-17 2 Socialnämndens arbetsutskott 2010-02-08 4 SN 17 SNAU 13 Dnr 12.10 700 Bokslut 2009 Ekonom Karin Johansson redovisar bokslut 2009. Arbetsutskottets beslut att uppdra åt förvaltningschefen

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 21 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo onsdagen den 22 maj 2013 kl 14.00 17.30 ande Mats Högberg ordf (s) Angelica Karlsson (c) Per-Magnus Pettersson (m) Birgitta Valdemarsson (s) Jim Lindberg

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 20 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo onsdagen den 26 november 2014 kl 14.00 17.10 ande Lars Altgård, ordf (s) Gull-Britt Sandefors (c) Jim Lindberg (s) Anita Davoust (m) Anette Åstrand (s) Lena

Läs mer

Fernando Germond Corrêa Susanne Wirstedt Johansson Alexander Ramsing 107-110 Karin Johansson 115, 112-113 Karin Svensson 111 Viktoria Karlsson 115

Fernando Germond Corrêa Susanne Wirstedt Johansson Alexander Ramsing 107-110 Karin Johansson 115, 112-113 Karin Svensson 111 Viktoria Karlsson 115 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo onsdagen den 23 september 2015 kl. 14:00-16:00 ande Övriga deltagare Utses att justera Lars Altgård, ordf. (s) Emil Wetterling (s) Jim Lindberg (s) Gull-Britt Sandefors

Läs mer

Sammanträdesdatum 2013-03-20. Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 20 mars 2013, kl. 15.00. 4 Månadsuppföljning t o m februari SN 13/23

Sammanträdesdatum 2013-03-20. Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 20 mars 2013, kl. 15.00. 4 Månadsuppföljning t o m februari SN 13/23 SOCIALNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2013-03-20 PLATS OCH TID Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 20 mars 2013, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Val av justerande 2 Godkännande av dagordning

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Lessebo kommunhus sal, Rottnen 13:00-15:00 ande Övriga deltagare Utses att justera Lars Altgård (S) Emil Wetterling (S) Lena Henriksson (S) Jim Lindberg (S) Lena Holmberg (C) Börje Erlandsson

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 17 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo onsdagen den 18 december 2013 kl 14.00 16.00 ande Mats Högberg ordf (s) Birgitta Valdemarsson (s) Per-Magnus Pettersson (m) Carlos Lillo (v) Anita Davoust

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2010-10-27 2 SN 128 Dnr 136.10 700 Upphävande föreskrifter om tvångs- och skyddsåtgärder, muntlig information Den 15 juni 2010 upphörde Socialstyrelsens kungörelse (SOSFS 1980:87) med föreskrifter

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2012-05-23 2 SN 62 Dnr 65.12 750 Anmälan om delegationsbeslut januari april 2012 Anmälan om delegationsbeslut i enlighet med fört protokoll 2012-01-01-2012-04-30 samt arbetsutskottets protokoll

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 13 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo onsdagen den 23 oktober 2013 kl 14.00 16.15 ande Mats Högberg ordf (s) Per-Magnus Pettersson (m) Jim Lindberg (s) Per Skanse (s) Birgitta Valdemarsson (s)

Läs mer

Protokoll 2010-11-16

Protokoll 2010-11-16 2010-11-16 Socialnämnden Plats och tid Kumlarummet, 2010-11-16, klockan 13:30 Beslutande Gunnel Kask (S) Anette Friman (C) Annica Eriksson (S) Raymonda Kourie (KD) Sölve Persson (S) Linda Axäng (FP) Andreas

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Lessebo kommunhus sal, Rottnen 14:00-17:00 ande Övriga deltagare Lena Holmberg (C) tj. vice.ordf. Kristina Brundin (S) Jim Lindberg (S) Emil Wetterling (S) Lena Henriksson (S) Lars Turunen

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 17 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo onsdagen den 27 augusti 2014 kl 14.00-16.00 ande Övriga deltagare Utses att justera Lars Altgård, ordf (s) Gull-Britt Sandefors (c) Anita Davoust (m) Jim

Läs mer

Sammanträdesdatum 2012-12-19. Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 19 december 2012, kl. 15.00. 3 Delegationsbeslut SN 12/45

Sammanträdesdatum 2012-12-19. Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 19 december 2012, kl. 15.00. 3 Delegationsbeslut SN 12/45 SOCIALNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2012-12-19 PLATS OCH TID Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 19 december 2012, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Val av justerande 2 Föregående mötesprotokoll

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 1 (8) 2015-01-29 6-24 SOCIALNÄMNDEN

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 1 (8) 2015-01-29 6-24 SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 1 (8) Plats och tid Socialkontoret i Borgholm 13.00-15.30 ande Gunilla Johansson (S) Janne Forslund (S) Mikael Palmqvist (S) Bengt Jonsson (FÖL) Christian Holesäter (V) Eddie

Läs mer

Torsdagen den 28 februari 2019 kl 13:00

Torsdagen den 28 februari 2019 kl 13:00 KALLELSE 2019-02-21 1 (19) Plats och tid Mejerigatan 4 Torsdagen den 28 februari 2019 kl 13:00 Kallade ledamöter För kännedom Margareta Johansson (KD), ordförande Lars-Håkan Persson (M), 1:e vice ordf

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(27)

Sammanträdesprotokoll 1(27) Sammanträdesprotokoll 1(27) Plats och tid Soc. konferens, Öjersbogården, 16.30-19.45 ande Christer Filipsson (FP), ordförande Inga-Stina Hesselius (S) Åke Andersson (V) Torsten Jansson (S) Ingrid Falquist

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2006-04-27 1(11) Plats och tid Nämndrummet, Skillingehus 2006-04-27 Beslutande Jan Andersson, ordförande (c) Thore Ohlsson (fp) Sören Ståhlgren (s) Kurt Enell (kd) Gunnel

Läs mer

Fernando Germond Corrêa Susanne Wirstedt Johansson Karin Johansson 2-3,15 Håkan Ahlstrand 15:5-6. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 94-106

Fernando Germond Corrêa Susanne Wirstedt Johansson Karin Johansson 2-3,15 Håkan Ahlstrand 15:5-6. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 94-106 Plats och tid ande Övriga deltagare Kommunhuset, Lessebo onsdagen den 26 augusti 2015 kl.12:30-16:15 Lars Altgård ordf.(s) Kristina Brundin (s) Emil Wetterling (s) Jim Lindberg (s) Lars Turunen (s) Lena

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Kommunhuset; Lessebo onsdagen den 27 maj 2015 14:00-17:00 ande Lars Altgård, ordf. (s) Kristina Brundin (s) Emil Wetterling (s) Jim Lindberg (s) Lars Turunen (s) Gull-Britt Sandefors (c)

Läs mer

TINGSRYDS KOMMUN. Socialnämnden 2009-10-20 2. Föredragningslista

TINGSRYDS KOMMUN. Socialnämnden 2009-10-20 2. Föredragningslista Socialnämnden 2009-10-20 2 Föredragningslista 200 Val av protokolljusterare 201 Anmälan av övriga ärenden 208 Informationsärenden a. Statistik boenderådet och meddelande om utskrivningsklara från heldygnssjukvård

Läs mer

Socialnämnden 2012.03.20 1

Socialnämnden 2012.03.20 1 Socialnämnden 2012.03.20 1 Plats och tid Sammanträdesrum Ladan, kommunhuset kl 13.30-17.20 ande Övriga deltagande Stefan Westergren (S) ordf Lina Persson (S) Anders Palm-Lundin (S) tjg ers Håkan Karlsson

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden

Sammanträdesdatum Socialnämnden fe? Malung Salens kommun A 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 13.15-16.00 Beslutande Carina Albertsson (S), ordförande Jörgen Norén (S) Birgitta Örjas (S) Lena Aune (S) Birgit Wikström-Gotthardsdotter

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2007-04-12 1(21) Plats och tid Sessionssalen Skillingehus Kl 14.00-16.00 Beslutande Jan Andersson (c) Gunnel Elg (kd) Sofie Larsson (m) Sören Ståhlgren (s) Sonja Kling (s) Övriga deltagare Laila Bradling,

Läs mer

Övriga Elisabeth Eriksson 40 Bosse Svensson, social- och utbildningschef. Justeringstid Socialkontoret 2009-04-30 kl. 07.30 Paragrafer 37-48

Övriga Elisabeth Eriksson 40 Bosse Svensson, social- och utbildningschef. Justeringstid Socialkontoret 2009-04-30 kl. 07.30 Paragrafer 37-48 Sida 1 Sammanträdesdatum 2009-04-22 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 15.00 16.40 Beslutande Eva Aronsson (C), ordförande Pia Fahlgren (C) Erik Mali (S) Kerstin Karlberg (S) Lena Brolin (M) Stefan

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2012-03-14 1(11) Plats och tid Kung Birger, Furuhällshuset, Kungsängen, kl 16.00 17.05 Beslutande Ledamöter Tina Teljstedt (KD), ordf Anders Åkerlind (M) Björn Liljedahl (M) Göran Malmestedt (M) Gunvor

Läs mer

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl 13.00 15.15 ande Övriga Deltagande Utses att justera Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Sammanträdesdatum

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Sammanträdesdatum PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2014-09-14, kl 0900-1530 ande Anne Niska, S Inger Karlsson, S Karin Magnström, S Owe Pekkari, S Ann-Sofi Larsson, V Marianne

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 93-100 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.35 ande Närvarande,ej tjänstgörande ledamöter Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c)

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum. ... Inga-Lill Ängsund

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum. ... Inga-Lill Ängsund PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Kommunförvaltningen 2016-05-16, kl 1300-1540 ande Anna Kumpula Kostet, V Johny Lantto, S Inger Karlsson, S Karin Magnström, S Anita Sköld, M Irene

Läs mer

2012-11-20. Socialkontoret, kl.15.00-16.30

2012-11-20. Socialkontoret, kl.15.00-16.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid ande Övriga närvarande Ersättare Socialkontoret, kl.15.00-16.30 Robin Gustavsson (kd) ordförande Sven-Erik Andersson (c) 1:e vice ordförande Leif Jannerstig (s)

Läs mer

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Anna Rönn. Socialkontoret 2008-03-12

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Anna Rönn. Socialkontoret 2008-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (21) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 17.00 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid 2018-03-22, kl. 08:30-12:12 Sammanträdesdatum s. 1 (22) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Anders Widesjö (M)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2009-04-29 Sid 35 Instans Socialnämnden Plats och tid Socialkontorets sammanträdesrum, kl 16.00 17.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bertil Nilsson (M), ordförande Björn

Läs mer

Politikern, stadshuset kl

Politikern, stadshuset kl 1(18) Plats och tid Räddningstjänstens sammanträdesrum kl 8.00-12.00 Politikern, stadshuset kl 13.00-14.30 ande Ledamöter Gunilla Johansson (S), ordförande Karl-Erik Törner (S), tjg ersättare för Anne-Lie

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 19 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo onsdagen den 26 mars 2014 kl 14.00 16.00 ande Mats Högberg ordf (s) Birgitta Valdemarsson (s) Jim Lindberg (s) Carlos Lillo (v) Emil Wetterling (s) Leif

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott PROTOKOLL Riskbedömning inför internkontrollplan Beslut. Arbetsutskottet beslutar

Socialnämndens arbetsutskott PROTOKOLL Riskbedömning inför internkontrollplan Beslut. Arbetsutskottet beslutar Socialnämndens arbetsutskott Utdrag ur PROTOKOLL 2015-12-17 75 Riskbedömning inför internkontrollplan 2016 Beslut Arbetsutskottet beslutar att verksamhetskontroller och socialchef ska sammanställa de punkter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2004-09-29 98 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 18.00 Beslutande Arne Ottosson (m), ordförande Inger Isaksson (kd) tj ers Gunnie Davidsson (c) Annelie Nyberg (fp)

Läs mer

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Rose-Marie Jönsson

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Rose-Marie Jönsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (19) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 15.00 17.45 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c),

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2012-01-17 1. Klockan 09.15-09:25 för rast. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ...

Socialnämndens arbetsutskott 2012-01-17 1. Klockan 09.15-09:25 för rast. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... 2012-01-17 1 Plats och tid Kommunkontoret, Ödeshög, tisdagen den 17 januari 2012 klockan 08:15-11:30 Beslutande Birgitta Widén Blomberg (KD), ordförande Ove Bäck (C) Maria Gustafsson (S) Övriga deltagande

Läs mer

Primärvården i Varberg

Primärvården i Varberg Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-09-30 Primärvården i Varberg Tid: Tid: Torsdag 30 september 2004 kl 15:00 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall Borgerliga gruppen träffas 29/9 kl

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Lessebo kommunhus sal, Rottnen 14:00 17:30 ande Övriga deltagare Lars Altgård (S) Kristina Brundin (S) Emil Wetterling (S) Lena Henriksson (S) Jim Lindberg (S) Lars Turunen (S) Börje Erlandsson

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 14 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo torsdagen den 24 januari 2013 kl 14.00 16.30 ande Mats Högberg (s) ordf Jim Lindberg (s) Katarina Dahlqvist (c) Carlos Lillo (v) Anita Davoust (m) Emil Wetterling

Läs mer

Socialnämnden 2012-12-05

Socialnämnden 2012-12-05 PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(19) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2012-12-05, kl. 09.00-1615 ande Övriga deltagande Ann-Sofi Larsson, V Jan Larsson, S Owe Pekkari, S Anita Sköld, M Lena Elsasdotter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 76 Godkännande av ärendelista... 96 77 Köp av socialjour - information... 97 78 Skrivelse från Akademikerförbundet angående personalsituation och arbetsmiljö... 98 79 Månadsuppföljning 2016...

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 13 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo onsdagen den 25 mars 2015 kl. 14.00-16.30 ande Lars Altgård, ordf. (s) Kristina Brundin (s) Emil Wetterling (s) Jim Lindberg (s) Lars Turunen (s) Lena Henriksson

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden Kommunkontoret, Malung, kl

Sammanträdesdatum Socialnämnden Kommunkontoret, Malung, kl A 2019-02-07 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Malung, kl. 12.00-13.30 Carina Albertsson (S), ordförande Jörgen Norén (S) Birgitta Örjas (S) Lena Aune (S) Jessica Hellström (L) Brita Sohlin (M)

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Kommunhuset, Lessebo onsdagen den 25 november 2015 14:00 16:15 ande Lars Altgård, ordf. (s) Kristina Brundin (s) Emil Wetterling (s) Jim Lindberg (s) Lena Henriksson (s) Gull-Britt Sandefors

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande Bo Larsson (S) Catharina Tann (S)

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande Bo Larsson (S) Catharina Tann (S) 1 (10) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 13.15 15.10 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Socialnämnden Föredragningslista

Socialnämnden Föredragningslista 2 Föredragningslista 281 Val av protokolljusterare 282 Anmälan om övriga ärenden 283 Informationsärenden a. Statistik boenderådet och meddelande om utskrivningsklara från heldygnssjukvård b. Uppföljning

Läs mer

Socialförvaltningen, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 19 november 2008, kl

Socialförvaltningen, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 19 november 2008, kl 1 Plats och tid Socialförvaltningen, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 19 november 2008, kl 13.00 15.50 Beslutande Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie Fröjdh (c) Inger Jones-Eriksson (s) Ingrid Bergman

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, stora sessionssalen Tid kl

Kommunhuset i Lomma, stora sessionssalen Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Kommunhuset i Lomma, stora sessionssalen Tid kl. 18.30-19.05 Beslutande Övriga deltagare Britt Hjertqvist (FP) ordförande Malin Taggu (M) tjg ersättare för Sofia Forsgren-Böhmer

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Lessebo kommunkontor, sal Rottnen kl. 14:00 16:30 ande Övriga deltagare Lars Altgård (S) Kristina Brundin (S) Emil Wetterling (S) Jim Lindberg (S) Lena Henriksson (S) Gull-Britt Sandefors

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2007-01-09 2 KS 1 Val av justerare Till att tillsammans med ordföranden justera kommunstyrelsens protokoll under 2007 väljs Jan-Olof Franzén (m). Kommunstyrelsen 2007-01-09 3 KS 2 Dnr 2006.107-28

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag VAGGERYDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämndens arbetsutskott 2004-04-15 1 (26) Plats och tid Nämndrummet Skilingehus 2004-04-15 kl. 14.00 16.45 Beslutande Jan Andersson, ordförande (c) Thore Ohlsson

Läs mer

Kommunhuset, Revelj 2013-09-11 13.00 17.00. Per-Inge Pettersson, C, ordf Göran Lundberg, S

Kommunhuset, Revelj 2013-09-11 13.00 17.00. Per-Inge Pettersson, C, ordf Göran Lundberg, S Sammanträdesprotokoll 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Revelj 13.00 17.00 Beslutande Per-Inge Pettersson, C, ordf Göran Lundberg, S Evert Möller, Kd Sylve Rydén, S Gunilla Aronsson, C, Stig Andersson,

Läs mer

Sammanträdesdatum 2013-04-24 1 DAGENS SAMMANTRÄDE INLEDS MED AVTACKNING AV KARIN SAMUELSSON KL. 14:30. 6 Översyn kostnader Grön omsorg SN 13/68

Sammanträdesdatum 2013-04-24 1 DAGENS SAMMANTRÄDE INLEDS MED AVTACKNING AV KARIN SAMUELSSON KL. 14:30. 6 Översyn kostnader Grön omsorg SN 13/68 SOCIALNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2013-04-24 PLATS OCH TID Kommunhuset, Mellanfryken, onsdag 24 april 2013, kl. 14.30 OBSERVERA TIDEN! FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 DAGENS SAMMANTRÄDE INLEDS MED

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 13 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo onsdagen den 28 januari 2015 kl 14.00 17.00 ande Lars Altgård, ordf (s) Kristina Brundin (s) Emil Wetterling (s) Jim Lindberg (s) Lars Turunen (s) Lena Henriksson

Läs mer

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare Socialnämnden 2011-01-24 1 (10) 6-14 PLATS OCH TID Socialkontoret, Hagfors, kl 13.00 15.00 BESLUTANDE Åsa Johansson (S), ordförande Ulla Lundh (S) Margot Carlsson (S) Thomas Pettersson (S) Gunilla Östlund

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. 3. Taxor och avgifter inom äldreomsorgen. BILAGA. 4. Dokumenthanteringsplan för IFO. BILAGA

Kommunkontoret i Bergsjö. 3. Taxor och avgifter inom äldreomsorgen. BILAGA. 4. Dokumenthanteringsplan för IFO. BILAGA NORDANSTIGS KOMMUN Omsorgs- och lärandenämnden KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Kommunkontoret i Bergsjö Tid: Onsdag 25 mars 2009 kl. 08:30 1. Val av justerare 2. Ekonomirapport

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 14 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo onsdagen den 27 november 2013 kl 14.00-16.00 ande Mats Högberg ordf (s) Per-Magnus Pettersson (m) Anita Davoust (m) Leif Blomgren (mp) Jim Lindberg (s) Per

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 20 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo onsdagen den 26 februari 2014 14.00-17.20 ande Mats Högberg ordf (s) Per-Magnus Pettersson (m) Per Skanse (s) Jim Lindberg (s) Anita Davoust (m) Lena Holmberg

Läs mer