LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida"

Transkript

1 Socialnämnden SN 79 Dnr Redovisning arbetslagsutbildning Kosta hemtjänstområde Thomas Rosendal och Ingmar Bernthsson har fått i uppdrag att utföra arbetslagsutbildning för hemtjänstpersonal inom Kosta hemtjänstområde. Arbetslagsutbildningen har skett med två grupper vid sex tillfällen och en grupp vid 5 tillfällen där olika arbetsrelaterade frågor har diskuterats. Rapportering skulle ske till socialnämnden efter avslutad utbildning. Thomas Rosendal, Ingmar Bernthsson och enhetschef Emma Persson redovisar de olika frågeställningar som grupperna har arbetat med. 1. Redovisningen är lämnad och läggs till handlingarna

2 Socialnämnden SN 80 Dnr Person- och biståndsärende Arbetsutskottet beslutar i person- och biståndsärende enligt bilaga till SN 80. Arbetsutskottet beslutar att bilaga till SN 80 skall hemlighållas med stöd av 26 kap 1 offentlighets- och sekretesslagen (2009:400).

3 Socialnämnden SN 81 Dnr Muntlig redovisning utifrån Socialstyrelsens verksamhetstillsyn avseende missbruk Verksamhetschef för IFO Lizel Forsberg och socialsekreterare Alexander Ramsing har fått i uppdrag att redovisa åtgärdsplan utifrån Socialstyrelsens verksamhetstillsyn avseende missbruk. Åtgärdsplan daterad Arbetsutskottets förslag Godkänna upprättad åtgärdsplan för att åtgärda Socialstyrelsens kritik av brister inom missbruksvården daterad Att uppdra åt förvaltningschefen att se över hela hanteringen av missbruksenheten till arbetsutskottets sammanträde den 14 november 2012.

4 Socialnämnden SN 82 Dnr Rutin vid placering av barn Vid diskussion av placering av barn framkom att politikerna önskar en tydligare beskrivning av barnets skolsituation. Tjänsteskrivelse daterad Arbetsutskottets förslag Anta förslag till komplettering av handläggningsrutinerna för barn och unga beslutade

5 Socialnämnden SN 83 Dnr Begäran om stadigvarande kommunfinansiering för Kvinnojouren Blendas verksamhet Kommunerna Växjö, Alvesta, Tingsryd, Uppvidinge och Lessebo har under tidigare år kunnat söka statsbidrag för att finansiera 1,75 tjänst vid Kvinnojouren Blenda, då de ideella jourarna inte har räckt till för att stötta kvinnorna och deras barn i boendet, sköta dokumentation, informationsarbete som ett led i det förebyggande arbetet m m. Kvinnojouren har beräknat sina årliga kostnader :- år Lessebo motsvarar 6 % av folkmängden motsvarar då Lessebos andel av kostnaderna :-. Tjänsteskrivelse daterad Arbetsutskottets förslag Att socialnämnden i Lessebo kommun medfinansierar Kvinnojouren Blenda i förhållande till befolkningsandel under förutsättning att samverkanskommunerna gör detsamma med maximalt :- utöver de :- som är utbetalde i verksamhetsbidrag under 2012

6 Socialnämnden SN 84 Dnr Förslag till revidering av riktlinjerna Handläggning av ekonomiskt bistånd Socialstyrelsen har vid tillsyn fattat ett beslut att Lessebo kommun ska utveckla sina rutiner och riktlinjer för en rättssäker handläggning då de ansett att de befintliga innehåller begränsningar som inte hag lagstöd. Det har framför att handlat om maximering av glasögonbågar, spädbarnsutrustning samt begränsning av hur mycket ungdomar kan tjäna under feriearbete utan att försörjningsstödet påverkas. Tjänsteskrivelse daterad Arbetsutskottets förslag På grund av Socialstyrelsens beslut föreslås en ny revidering av riktlinjerna Handläggning av ekonomiskt bistånd enligt förslag Feriearbete/extraarbete Enligt Socialstyrelsens Allmänna råd om försörjningsstöd bör en ungdom alltid få disponera en viss del av sin inkomst för egen del utan att det minskar familjens ekonomiska bistånd. Särskilt gäller det ungdomars ferieinkomster Glasögon Bistånd till kostnader för glasögon kan beviljas om medicinska skäl föreligger eller efter ordination av optiker till det belopp som kan anses prisvärd. Den prisbild handläggaren jämför med bygger på priset hos optiker med lågprisprofil Spädbarnsutrustning Spädbarnsutrustning kan vara barnvagn med tillbehör, barnsäng, möbel för förvaring och barnets skötsel, utrustning för bad och matning m m. Bidrag utgår till spädbarnsutrustning efter behov i samband med första barnets födelse om inte familjen på annat sätt får tillgång till utrustningen. Om det gått många år mellan första och andra barnet kan spädbarnsutrusning beviljas för de barn som föds senare. Bistånd till bilbarnstol kan utgå.

7 Socialnämnden SN 85 Dnr Redovisning av vidtagna åtgärder med anledning av Socialstyrelsens verksamhetstillsyn inom området ekonomiskt bistånd Socialstyrelsen har begärt att Lessebo kommun ska redovisa vilka åtgärder som har vidtagits med anledning av ovan nämnda beslut. Beslutet består av två punkter: 1. Utveckla rutiner, riktlinjer och metoder för en rättssäker handläggning av ekonomiskt bistånd inom ramen för ett ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete. 2. Upprätta rutiner för egenkontroll av handläggning av ekonomiskt bistånd inom ramen för ett ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete. Tjänsteskrivelse daterad Arbetsutskottets förslag Uppdra åt verksamhetschef för IFO Lizel Forsberg att svara Socialstyrelsen enligt förslag på skrivelse daterad

8 Socialnämnden SN 86 Dnr Kommentarer till april månads redovisning av klienternas boende, inkomster, sysselsättning m m inom försörjningsstödet Arbetsgruppen inom försörjningsstödet har ansett att tidigare modell för redovisning av försörjningsstödets klienter två gånger per år behöver kompletteras med uppgifter också från de hushåll som fått avslag. Därför innefattar redovisningen av april månad båda typerna av hushål i separata redovisningar Verksamhetschef för IFO Lizel Forsberg redovisar utbetalat försörjningsstöd t o m maj månad exkl nyanlända som varit mindre än 3 år. Personer som har behov av SFI men är utanför etablering får en SFIverksamhet som följer skolans terminer. Tjänsteskrivelse daterad Arbetsutskottets beslut Redovisningen är lämnad samt läggs till handlingarna 2. Ärendet återkommer på arbetsutskottets sammanträde den 5 december Uppdra åt förvaltningschefen att kontaktar förvaltningschefen för barnoch utbildningsnämnden ang hur personer som inte ingår i etableringsreformen utan har försörjningsstöd kan få utökad SFIverksamhet till arbetsutskottets sammanträde den 10 oktober 2012.

9 Socialnämnden SN 87 Dnr Ekonomisk uppföljning Ekonom Karin Johansson redovisar ekonomisk uppföljning för maj månad. Av redovisningen framkommer att korttidssjukfrånvaron är hög i Skruvs hemtjänstområde. Ekonomisk uppföljning daterad Arbetsutskottets beslut Uppdra åt förvaltningschefen att undersöka korttidssjukfrånvaron i Skruvs hemtjänstområde 2. Ärendet återkommer på arbetsutskottets sammanträde den 15 augusti 2012.

10 Socialnämnden SN 88 Dnr Budget 2013 Ekonom Karin Johansson informerade om att nytt budgetmöte är bokat den 6 september 2012.

11 Socialnämnden SN 89 Dnr Muntlig information från verksamhetscheferna Verksamhetschef för HSL Karin Svensson informerade om att det är svårt att rekrytera semestervikarie för sjuksköterskorna. Bemanningsföretag har kontaktats för hjälp med rekryteringen. Verksamhetschef för IFO Lizel Forsberg informerade om att ny handläggare inom försörjningsstöd håller på att introduceras. Rekrytering av socialsekreterare under 5 veckor är på gång. Socialstyrelsen har meddelat att tillsyn kommer att ske inom området våld i nära relation. Förvaltningschef Ann Lund informerade om att anställningsintervjuer av enhetschefer inom hemtjänsten är på gång. Semestervikarier inom äldreomsorgen och inom omsorgen om personer med funktionsnedsättning är löst. 1. Lägga informationen till handlingarna.

12 Socialnämnden SN 90 Dnr Utredning av boendeformer för äldre och funktionsnedsatta nuläge och framtida behov Förvaltningschefen har fått i uppdrag att ytterligare utreda praktiska och ekonomiska förutsättningar för ett LSS-boende i Varggropen alternativt Vikingagården med deltagande av fastighetsförvaltningen. Socialnämnden äger ansvar för olika typer av boendeformer, särskilt boende för äldre, för personer med demenssjukdom, för personer med fysisk eller psykisk funktionsnedsättning samt bostad för personer som tillhör LSS personkrets. Socialnämnden har gett förvaltningschefen i uppdrag att redovisa en heltäckande bild av nuvarande bestånd, kommande behov samt lämna förslag på genomförande. Förvaltningschefen har fått i uppdrag att ytterligare utreda praktiska och ekonomiska förutsättning för ett LSS-boende på Vikingagården, Lessebo Förvaltningschefen har fått i uppdrag att ytterligare utreda praktiska och ekonomiska förutsättningar för ett LSS-boende i Varggropen alternativt Vikingagården med deltagande av fastighetsförvaltningen. Socialnämnden äger ansvar för olika typer av boendeformer, särskilt boende för äldre, för personer med demenssjukdom, för personer med fysisk eller psykisk funktionsnedsättning samt bostad för personer som tillhör LSS personkrets. Socialnämnden har gett förvaltningschefen i uppdrag att redovisa en heltäckande bild av nuvarande bestånd, kommande behov samt lämna förslag på genomförande. Tjänsteskrivelse daterad Arbetsutskottets förslag Uppdra åt förvaltningschefen att inkomma med hur kostnaden och finansieringen av ombyggnaden ska ske 2. Inkomma med kalkyl och information ang hyra till de berörda hyresgäster samt ritningar över lägenheterna 3. Ärendet återkommer på arbetsutskottets sammanträde den 15 augusti 2012.

13 Socialnämnden SN 91 Dnr Handlingsplan för säker läkemedelsanvändning till äldre Kronobergs län toppar statistiken enligt Socialstyrelsen när det gäller användningen av psykofarmaka för människor äldre än 80 år. Vanligast är detta i särskilt boende i Lessebo kommun. Dessa läkemedel används för att dämpa oro och ångest. Handlingsplan för säker läkemedelsanvändning till äldre daterad Arbetsutskottets förslag Anta handlingsplan för säker läkemedelsanvändning till äldre.

14 Socialnämnden SN 92 Dnr Information om ersättare för medicinskt ansvarig sjuksköterska under sommar semestern Under veckorna kommer medicinskt ansvarig sjuksköterska Karin Svensson att ersättas av Nina Fredh. Tillförordnad förvaltningschef inom socialförvaltningen under ordinaries semester kommer Sofia Ekström att vara tf förvaltningschef vecka 28 och Alexander Ramsing tf förvaltningschef under veckorna Tjänsteskrivelse daterad Arbetsutskottets förslag Tjänsteskrivelse daterad Godkänna föreslagna ersättare för MAS under veckorna Godkänna föreslagna ersättare för förvaltningschefen under veckorna Lägga informationen till handlingarna.

15 Socialnämnden SN 93 Dnr Tertialrapport medicinskt ansvarig sjuksköterskas ansvarsområde Medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS) redovisar tertialrapport Tertialrapport Arbetsutskottets beslut Informationen är lämnad och läggs till handlingarna

16 Socialnämnden SN 94 Dnr Förslag till organisation av socialförvaltningens verksamheter Förvaltningschef Ann Lund redovisar förslag till organisation av socialförvaltningens verksamheter. Organisationsförslaget är förankrat och processat i ledningsgrupp, tillsammans med nuvarande enhetschefer samt i samverkansgruppen vid ett flertal tillfällen. Förslaget har även presenterats för socialnämndens arbetsutskott. Förhandling enl 11 MBL har skett i samverkansgruppen den 20 juni Tjänsteskrivelse daterad Godkänna förslag till organisation av socialförvaltningens verksamheter.

17 Socialnämnden SN 95 Dnr Information - Länsstyrelsen i Kronobergs län Information om länsstyrelsernas uppdrag att stödja kommunerna i arbetet med att motverka hemlöshet - VoB Kronoberg Årsredovisning, bokslut Finns tillgänglig vid sammanträdet - Landstinget Kronoberg Patientnämndens verksamhetsberättelse Finns tillgänglig vid sammanträdet. 1. Lägga informationen till handlingarna.

18 Socialnämnden SN 96 Dnr Kurser/konferenser - Landstinget Kronoberg Linnea 7 projektet - Region Gotland Omvänt oväntat, den september 2012, Visby - Landstinget Värmland m fl Nordiska Afasidagen, den 10 oktober 2012, Karlstad - Socialstyrelsen Uppföljningsseminarium av regeringsuppdraget Förstärkt tillsyn av kommunernas insatser till personer med psykisk funktionsnedsättning åren , den 10 oktober 2012, Växjö 1. Lägga kursinbjudningarna till handlingarna

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2012-03-28 2 SN 43 Dnr 144.11 730 Arbetslagsutbildning för Lessebo hemtjänstområde Ingmar Bernthsson har fått i uppdrag att utföra arbetslagsutbildning för hemtjänstpersonal inom Lessebo

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2012-05-23 2 SN 62 Dnr 65.12 750 Anmälan om delegationsbeslut januari april 2012 Anmälan om delegationsbeslut i enlighet med fört protokoll 2012-01-01-2012-04-30 samt arbetsutskottets protokoll

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2008-09-24 2 SN 117 Dnr 110.08 700 Muntlig information Lessebo hemtjänstområde Personal och enhetschef på Berghälla servicehus informerade om arbetet inom hemtjänsten och nämndens ledamöter

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2012-02-29 2 SN 22 Dnr 25.12 700 Ersättningar till kontaktperson och kontaktfamilj/stödfamilj som korttidsvistelse enligt LSS, ersättningar vid familjehemsvård av barn, unga och vuxna, vårdnadsöverflyttningar

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2011-05-25 2 SN 66 Dnr 35.11 700 Fastställande av patientsäkerhetsplan 2011 Patientsäkerhetslag (SFS 2010:659) syftar till att främja hög patientsäkerhet inom hälso- och sjukvården. Vårdgivaren

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2012-09-27 2 SN 113 Dnr Återkoppling arbetslagsutbildning Lessebo hemtjänstområde, muntig redovisning Enhetschef Anna Hultmark redovisar sammanställning över arbetslagsutbildningen för Lessebo

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2012-04-25 2 SN 53 Dnr 60.12 700 Muntlig information från hygiensjuksköterskan Hygiensjuksköterska Katarina Madehall, Landstinget Kronoberg informerade om vårdhygien inom vården. 1. Lägga

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2012-08-27 2 SN 98 Dnr 92.12 750 Förslag till nya riktlinjer gällande hemutrustning och spädbarnsutrustning Föreligger förslag till nya riktlinjer gällande hemutrustning och spädbarnsutrustning

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2010-12-15 2 SN 157 Dnr 20.10 700 Extra ärende Följande extra ärende godkännes till dagordningen - Delegation under verksamhetschefen för IFO:s ledigheter Socialnämnden 2010-12-15 3 SN 158

Läs mer

Förteckning över socialnämndens ärenden den 24 oktober 2012

Förteckning över socialnämndens ärenden den 24 oktober 2012 Socialnämnden 2012-10-24 Förteckning över socialnämndens ärenden den 24 oktober 2012 127 E-Hälsa 128 Förslag till ny riktlinje avseende försörjningsstöd och innehav av bil 129 Anmälan om delegationsbeslut

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2007-12-19 2 SN 123 Dnr Redovisning av personalkostnader IFO Individ- och familjeomsorgschef Lizel Forsberg har fått i uppdrag att redovisa överskridandet av personalbudgeten för individ-

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2011-12-14 2 SN 150 Dnr 25.11 700 Extra ärende Följande extra ärende godkännes till dagordningen. - Gåva - Ansökan om permanent serveringstillstånd till allmänheten Socialnämnden 2011-12-14

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2008-12-17 2 SN 169 Dnr 143.07 700 Lägesbeskrivning skolprojektet Socialpedagog Anders Liljekvist, socialsekreterare Annalena Löfgren, familje-och ungdomspedagog Mikael Jeansson och IFO-chef

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2010-08-25 2 SN 96 Dnr 20.10 700 Extra ärende Följande extra ärende godkännes till dagordningen. - Resursfördelningssystem - Förteckning boendeformer Socialnämnden 2010-08-25 3 SN 97 Dnr

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2011-03-30 2 SN 35 Dnr 25.11 700 Extra ärende Följande extra ärende godkännes till dagordningen. - Information om att redovisning av stimulansbidrag 2007-2010 har gjorts till Socialstyrelsen.

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2009-06-17 2 SN 78 Dnr Studiebesök på Smålandsgatan Socialnämnden börjar sitt sammanträde med studiebesök på Smålandsgatan (LSS-boendet). Socialnämnden 2009-06-17 3 Socialnämndens arbetsutskott

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2010-04-28 2 SN 49 Dnr 67.10 700 Muntlig information från Ensolution Representant från Ensolution informerade om Kostnad Per Brukare (KPB) inom kommunal vård och omsorg. KPB är en metod för

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2010-11-24 2 SN 145 Dnr 21.10 700 Ekonomisk uppföljning Ekonom Karin Johansson redovisar ekonomisk uppföljning för oktober månad. Ekonomisk uppföljning daterad 2010-11-08 Arbetsutskottets

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2012-01-25 2 SN 1 Dnr 3.12 700 Extra ärende Följande extra ärende godkännes till dagordningen - Muntlig information från verksamheterna Socialnämnden 2012-01-25 3 SN 2 Dnr 11.12 700 Muntlig

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2010-06-16 2 SN 75 Dnr 20.10 700 Extra ärende Följande extra ärende godkännes till dagordningen. - Ansökan om verksamhetsbidrag för 2010 - Ansökan om permanent serveringstillstånd - Ansökan

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2007-11-28 2 SN 107 Dnr 13.07 700 Extra ärende Följande extra ärende godkännes till dagordningen. - Anmälan om delegationsbeslut - Ansökan om verksamhetsbidrag för år 2007 Socialnämnden 2007-11-28

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 14 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo torsdagen den 24 januari 2013 kl 14.00 16.30 ande Mats Högberg (s) ordf Jim Lindberg (s) Katarina Dahlqvist (c) Carlos Lillo (v) Anita Davoust (m) Emil Wetterling

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2009-08-26 2 SN 100 Dnr 5.09 700 Extra ärende Följande extra ärende godkännes till dagordningen. - Länsstyrelsens beslut 2009-06-04 ang ansökan om tillstånd att bedriva enskild verksamhet

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 21 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo onsdagen den 22 maj 2013 kl 14.00 17.30 ande Mats Högberg ordf (s) Angelica Karlsson (c) Per-Magnus Pettersson (m) Birgitta Valdemarsson (s) Jim Lindberg

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2011-08-31 2 SN 101 Dnr 63.11 700 Individrapportering ej verkställda beslut Socialassistent Lena Pettersson redovisar individrapportering ej verkställda beslut för perioden 2011-04-01 2011-06-30

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2007-06-20 Socialnämnden 2007-05-23 4 Socialnämndens arbetsutskott 2007-05-09 4 SN 62 SN 52 SNAU 51 Dnr 76.07 754 Försörjningsstöd till kommunplacerade flyktingar där deras uppehållstillstånd

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2011-04-27 2 SN 53 Dnr 56.11 770 Patientdatalag Patientdatalag (PdL) SFS 2008:355 trädde i kraft 2008-07-01 och ersatte patientjournallag samt vårdregisterlag och medförde ändringar även

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2010-10-27 2 SN 128 Dnr 136.10 700 Upphävande föreskrifter om tvångs- och skyddsåtgärder, muntlig information Den 15 juni 2010 upphörde Socialstyrelsens kungörelse (SOSFS 1980:87) med föreskrifter

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2009-09-23 2 SN 118 Dnr Presentation av enhetschef inom omsorgen och biståndshandläggare Enhetschef Sofia Ekström och biståndshandläggare Annika Klingbjer presenterade sig. _ Socialnämnden

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 14 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo onsdagen den 17 december 2014 kl 14.00-16.15 ande Lars Altgård, ordf (s) Jim Lindberg (s) Marianne Nilsson (m) Gull-Britt Sandefors (c) Charlotta Book (s)

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2007-02-28 2 SN 18 Dnr Extra ärende Följande extra ärende godkännes till dagordningen. - Anmälan om delegationsbeslut maj december 2006. Socialnämnden 2007-02-28 3 Socialnämndens arbetsutskott

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 12 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo onsdagen den 25 september 2013 kl 14.00-16.15 ande Övriga deltagare Mats Högberg ordf (s) Angelica Karlsson (c) Emil Wetterling (s) Anita Davoust (m) Leif

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. sida 1 av 13 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo onsdagen den 25 februari 2015 kl 14.00-18.00 ande Lars Altgård, ordf. (s) Kristina Brundin (s) Emil Wetterling (s) 18-25 Jim Lindberg (s) Lars Turunen (s)

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2008-01-23 2 Socialnämnden 2007-12-19 11 Socialnämndens arbetsutskott 2007-12-05 12 SN 1 SN 129 SNAU 148 Dnr 112.07 700 Granskning av budgetprocessen och den ekonomiska styrningen i socialnämnderna

Läs mer

Förteckning över socialnämndens ärenden den 28 november 2012

Förteckning över socialnämndens ärenden den 28 november 2012 Socialnämnden 2012-12-19 Förteckning över socialnämndens ärenden den 28 november 2012 152 Presentation av enhetschefer 153 Ekonomisk uppföljning 154 Anhållan om extra medel från socialnämndens centrala

Läs mer

Fernando Germond Corrêa Susanne Wirstedt Johansson Alexander Ramsing 107-110 Karin Johansson 115, 112-113 Karin Svensson 111 Viktoria Karlsson 115

Fernando Germond Corrêa Susanne Wirstedt Johansson Alexander Ramsing 107-110 Karin Johansson 115, 112-113 Karin Svensson 111 Viktoria Karlsson 115 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo onsdagen den 23 september 2015 kl. 14:00-16:00 ande Övriga deltagare Utses att justera Lars Altgård, ordf. (s) Emil Wetterling (s) Jim Lindberg (s) Gull-Britt Sandefors

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2010-02-17 2 Socialnämndens arbetsutskott 2010-02-08 4 SN 17 SNAU 13 Dnr 12.10 700 Bokslut 2009 Ekonom Karin Johansson redovisar bokslut 2009. Arbetsutskottets beslut att uppdra åt förvaltningschefen

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 13 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo onsdagen den 28 januari 2015 kl 14.00 17.00 ande Lars Altgård, ordf (s) Kristina Brundin (s) Emil Wetterling (s) Jim Lindberg (s) Lars Turunen (s) Lena Henriksson

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 20 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo onsdagen den 26 november 2014 kl 14.00 17.10 ande Lars Altgård, ordf (s) Gull-Britt Sandefors (c) Jim Lindberg (s) Anita Davoust (m) Anette Åstrand (s) Lena

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 11 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo onsdagen den 28 augusti 2013 kl 14.00 16.00 ande Övriga deltagare Utses att justera Mats Högberg ordf (s) Angelica Karlsson (c) Per-Magnus Pettersson (m)

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2009-05-27 2 SN 64 Dnr Muntlig information från FOU Välfärd Maria Nilsson, FOU-Välfärd informerade om ungdomars utanförskap i Kronobergs län. att lägga informationen till handlingarna. Socialnämnden

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 16 Plats och tid Konferenssalen, Odengatan 1, Lessebo måndagen den 16 juni 2014 kl 14.00-16.45 ande Lars Altgård, ordf (s) Charlotta Book (s) Jim Lindberg (s) Emil Wetterling (s) Annette Åstrand

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 20 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo onsdagen den 22 oktober 2014 kl 14.00 17.15 ande Lars Altgård, ordf (s) Gull-Britt Sandefors (c) Anita Davoust (m) Jim Lindberg (s) Emil Wetterling (s) Marianne

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 12 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo måndagen den 26 maj 2014 kl 14.00 16.15 ande Lars Altgård, ordf (s) Gull-Britt Sandefors, v ordf (c) Charlotta Book (s) Jim Lindberg (s) Annette Åstrand

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 17 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo onsdagen den 18 december 2013 kl 14.00 16.00 ande Mats Högberg ordf (s) Birgitta Valdemarsson (s) Per-Magnus Pettersson (m) Carlos Lillo (v) Anita Davoust

Läs mer

Fernando Germond Corrêa Susanne Wirstedt Johansson Karin Johansson 2-3,15 Håkan Ahlstrand 15:5-6. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 94-106

Fernando Germond Corrêa Susanne Wirstedt Johansson Karin Johansson 2-3,15 Håkan Ahlstrand 15:5-6. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 94-106 Plats och tid ande Övriga deltagare Kommunhuset, Lessebo onsdagen den 26 augusti 2015 kl.12:30-16:15 Lars Altgård ordf.(s) Kristina Brundin (s) Emil Wetterling (s) Jim Lindberg (s) Lars Turunen (s) Lena

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 20 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo onsdagen den 26 februari 2014 14.00-17.20 ande Mats Högberg ordf (s) Per-Magnus Pettersson (m) Per Skanse (s) Jim Lindberg (s) Anita Davoust (m) Lena Holmberg

Läs mer

Socialnämnden 2014-01-14 2

Socialnämnden 2014-01-14 2 Socialnämnden 2014-01-14 2 SN 1 Dnr 118/13-072 Riktlinjer för utbetalning av habiliteringsersättning inom daglig verksamhet Habiliteringsersättning betalas ut med stöd av 9 punkt 10 lagen om stöd och service

Läs mer

Frida Kvinnojour, Hässleholm kl. 14.00 17.35

Frida Kvinnojour, Hässleholm kl. 14.00 17.35 1 (14) Plats och tid Frida Kvinnojour, Hässleholm kl. 14.00 17.35 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordf Marianne Zackrisson

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2013-09-17 1. Weine Bäck (KD), ordförande Ove Bäck (C) Jan Fredriksson (ÖHGP) Maria Gustafsson (S) Ove Bäck (C)

Socialnämndens arbetsutskott 2013-09-17 1. Weine Bäck (KD), ordförande Ove Bäck (C) Jan Fredriksson (ÖHGP) Maria Gustafsson (S) Ove Bäck (C) 2013-09-17 1 Plats och tid Beslutande Frånvarande Övriga deltagande Kommunkontoret, Ödeshög Tisdagen 17 september 2013, kl 08:15-11:50 Weine Bäck (KD), ordförande Ove Bäck (C) Jan Fredriksson (ÖHGP) Maria

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 13 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo onsdagen den 23 oktober 2013 kl 14.00 16.15 ande Mats Högberg ordf (s) Per-Magnus Pettersson (m) Jim Lindberg (s) Per Skanse (s) Birgitta Valdemarsson (s)

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2007-10-24 2 Socialnämndens arbetsutskott 2007-10-10 4 Socialnämnden 2007-09-26 10 Socialnämndens arbetsutskott 2007-09-12 6 Socialnämnden 2007-08-27 9 Socialnämndens arbetsutskott 2007-08-15

Läs mer

Socialnämnden (18) Nämndrummet, kommunhuset, kl

Socialnämnden (18) Nämndrummet, kommunhuset, kl Socialnämnden 2014-11-20 1(18) Plats och tid Nämndrummet, kommunhuset, kl.13.00-17.30 Beslutande Margareta Ivarsson (C) ordförande Björn Hörgren (M) Anders Westerlind (M) Barbro Thelaus(KD) Birgitta Kahn

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Lessebo kommunhus sal, Rottnen 14:00 17:30 ande Övriga deltagare Lars Altgård (S) Kristina Brundin (S) Emil Wetterling (S) Lena Henriksson (S) Jim Lindberg (S) Lars Turunen (S) Börje Erlandsson

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Hovden Stadshuset, kl 08:30-11:00 Beslutande Jan Hallström (L), ordförande Sebastian Clausson (S), vice ordförande Björn Fagerlund (M), ledamot Leif Johansson (S),

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-05-27. Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.25 16.20 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-05-27. Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.25 16.20 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Sida 1/12 Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.25 16.20 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande J Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Anneli

Läs mer

Kallelse/Underrättelse till Sammanträde

Kallelse/Underrättelse till Sammanträde Antal: 18 Utsändningsdag: Torsdagen den 7 november 2013 V 46 Kallelse/Underrättelse till Sammanträde Socialnämndens arbetsutskott Torsdag 14 November Socialnämndens arbetsutskott kallas till sammanträde

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 14 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo onsdagen den 27 november 2013 kl 14.00-16.00 ande Mats Högberg ordf (s) Per-Magnus Pettersson (m) Anita Davoust (m) Leif Blomgren (mp) Jim Lindberg (s) Per

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Lomma kommunhus, Sammanträdesrum Alnarp Tid 2019-01-29, kl. 18:35-20:49 Sammanträdesdatum s. 1 (11) Beslutande Övriga deltagare Susanne Borgelius (M) Anders Olin (M) Pia Johnson (S) Charlott Enocson

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 14 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo onsdagen den 22 april 2015 kl. 14.00-17.15 ande Lars Altgård, ordf. (s) Kristina Brundin (s) Emil Wetterling (s) Jim Lindberg (s) Lars Turunen (s) Gull-Britt

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 17 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo onsdagen den 27 augusti 2014 kl 14.00-16.00 ande Övriga deltagare Utses att justera Lars Altgård, ordf (s) Gull-Britt Sandefors (c) Anita Davoust (m) Jim

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 16 juni 2015 kl 08:30 12:00

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 16 juni 2015 kl 08:30 12:00 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2015-06-16 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 16 juni 2015 kl 08:30 12:00 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Eva A Johansson (C ) Åke Jansson (C ) Britt-Marie

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Lessebo kommunkontor 14:00-17:30 ande Övriga deltagare Kristina Brundin (S) ordf. Lena Henriksson (S) Joachim Danielsson (S) Lena Holmberg (C) vice ordf. Marie Walfridsson (C) Patrik Nyqvist

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Kommunhuset, Lessebo onsdagen den 28 oktober 2015 13:30 18:15 ande Lars Altgård, ordf. (s) Kristina Brundin (s) Emil Wetterling (s) Jim Lindberg (s) Lars Turunen (s) Gull-Britt Sandefors

Läs mer

Socialkontoret IFO, Malung, kl Carina Albertsson (S), ordförande Brita Sohlin (M)

Socialkontoret IFO, Malung, kl Carina Albertsson (S), ordförande Brita Sohlin (M) o Malung-Sälens kommun Sammanträdesprotokoli 1 Plats och tid Beslutande Socialkontoret IFO, Malung, kl. 08.15-13.00 Carina Albertsson (S), ordförande Brita Sohlin (M) Övriga deltagande Kerstin Perjos,

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Lessebo kommunhus sal, Rottnen 13:00-15:00 ande Övriga deltagare Utses att justera Lars Altgård (S) Emil Wetterling (S) Lena Henriksson (S) Jim Lindberg (S) Lena Holmberg (C) Börje Erlandsson

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2015-11-24 1. 137 Ekonomisk rapport 2015 socialnämndens verksamheter

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2015-11-24 1. 137 Ekonomisk rapport 2015 socialnämndens verksamheter Socialnämnden 2015-11-24 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 137 Ekonomisk rapport 2015 socialnämndens verksamheter 138 Socialnämndens verksamheter, information och rapporter 139

Läs mer

Övriga deltagare Anette Fäldt, tf förvaltningschef Åsa-Marie Sundström, avdelningschef Susanne Persson nämndsekreterare

Övriga deltagare Anette Fäldt, tf förvaltningschef Åsa-Marie Sundström, avdelningschef Susanne Persson nämndsekreterare Sammanträdesdatum s. 1 (22) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdeslokal Önnerup Tid kl. 08.30-11.30 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M) ordförande Bert Larsson (M) vice ordförande Lena Forsberg (M) ledamot

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-12-11 1(10)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-12-11 1(10) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-12-11 1(10) Plats och tid Kommunhuset, klockan 10.00-12.20 ande Tjänstgörande ersättare Kent Lagrell (M) ordförande Stig Ottosson (M) Maj-Britt Dahlborg (S) Helena Larsson

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 13 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo onsdagen den 25 mars 2015 kl. 14.00-16.30 ande Lars Altgård, ordf. (s) Kristina Brundin (s) Emil Wetterling (s) Jim Lindberg (s) Lars Turunen (s) Lena Henriksson

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande, kl

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande, kl 1 (15) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl. 14.00 17.50 Beslutande Övriga deltagande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S),

Läs mer

Socialnämnden (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-11:00

Socialnämnden (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-11:00 Socialnämnden 2014-09-09 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-09-09 kl. 8:30-11:00 Beslutande Britt-Marie Wall, ordförande Sune Frisk Christina Persson Christer Olsson

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (8)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (8) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2012-02-08 1(8) Plats och tid Kommunhuset, kl 14.00-18.30 ande Kent Lagrell (M), ordförande Jim Adolfsson (M) Stig Ottosson (M) Anders Kjellgren (M) Gun Simonsson (S) (S) Tommy

Läs mer

Lomma kommunhus,sammanträdesrum Önnerup

Lomma kommunhus,sammanträdesrum Önnerup Sammanträdesdatum s. 1 (14) Plats Lomma kommunhus,sammanträdesrum Önnerup Tid Torsdagen den 17 oktober 2013, kl. 8.30-9.45, 12.05-12.30 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M) Robert Wenglén (M) Lena Forsberg

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 25 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo onsdagen den 23 april 2014 kl 14.00 18.00 ande Mats Högberg ordf (s) Angelica Karlsson (c) Per-Magnus Pettersson (m) Birgitta Valdemarsson (s) Jim Lindberg

Läs mer

Sammanträdesdatum 2013-03-20. Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 20 mars 2013, kl. 15.00. 4 Månadsuppföljning t o m februari SN 13/23

Sammanträdesdatum 2013-03-20. Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 20 mars 2013, kl. 15.00. 4 Månadsuppföljning t o m februari SN 13/23 SOCIALNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2013-03-20 PLATS OCH TID Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 20 mars 2013, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Val av justerande 2 Godkännande av dagordning

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Lessebo kommunhus sal, Rottnen 14:00-17:00 ande Övriga deltagare Lena Holmberg (C) tj. vice.ordf. Kristina Brundin (S) Jim Lindberg (S) Emil Wetterling (S) Lena Henriksson (S) Lars Turunen

Läs mer

mötet ajournerade sig

mötet ajournerade sig SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) SN dnr Plats och tid IFO/Omvårdnadsförvaltningen Nya Kyrkogatan 21, klockan 10.00 15.00, mötet ajournerade sig 12.00-12.45 Ordinarie ledamöter Ersättare Lars Nilsson (S) ordförande

Läs mer

Protokoll 2010-11-16

Protokoll 2010-11-16 2010-11-16 Socialnämnden Plats och tid Kumlarummet, 2010-11-16, klockan 13:30 Beslutande Gunnel Kask (S) Anette Friman (C) Annica Eriksson (S) Raymonda Kourie (KD) Sölve Persson (S) Linda Axäng (FP) Andreas

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (15)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (15) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid 2018-02-15, kl. 08:30-12:00 Sammanträdesdatum s. 1 (15) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Anders Widesjö (M) Krister Wiman (M) Pia

Läs mer

Internkontrollplan 2017 för socialnämnden

Internkontrollplan 2017 för socialnämnden TJÄNSTEUTLÅTANDE Socialkontoret Handläggare Barbro Ernald 0152-296 07 Socialnämnden Dnr SN/2016:65-700 2017-01-0 1/2 Internkontrollplan 2017 för socialnämnden Socialnämnden beslutar att 1. anta internkontrollplan

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2013-11-19 ()

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2013-11-19 () SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2013-11-19 () Plats och tid Kommunhuset, klockan 16.00-18.45 Beslutande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Tjänstemän Justering Kent Lagrell (M) ordförande Anders Kjellgren

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2007-09-26 2 SN 89 Dnr Resultatinformation 2007:8 Ekonom Karin Johansson redovisar ekonomisk uppföljning för augusti månad samt personalstatus inom äldreomsorgen. Socialchef Inger Brandt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (23)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (23) Sammanträdesdatum s. 1 (23) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid 2017-02-16, kl. 08:30-12:00 Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Lena Forsberg (M) Anders

Läs mer

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Anna Rönn. Socialkontoret 2008-03-12

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Anna Rönn. Socialkontoret 2008-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (21) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 17.00 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c),

Läs mer

Sammanträdesdatum 2012-12-19. Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 19 december 2012, kl. 15.00. 3 Delegationsbeslut SN 12/45

Sammanträdesdatum 2012-12-19. Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 19 december 2012, kl. 15.00. 3 Delegationsbeslut SN 12/45 SOCIALNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2012-12-19 PLATS OCH TID Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 19 december 2012, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Val av justerande 2 Föregående mötesprotokoll

Läs mer

Socialnämndens allmänt beredande utskott (21) Osby, tisdagen den 7 februari 2012 kl

Socialnämndens allmänt beredande utskott (21) Osby, tisdagen den 7 februari 2012 kl allmänt beredande utskott 2012-02-07 1 (21) Plats och tid Osby, tisdagen den 7 februari 2012 kl 08.30-12.50 Beslutande Gun Christensson (GPKS) ordförande Marika Bjerstedt Hansen (S) vice ordförande Oddbjörn

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (17) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 8.30-12.00 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M), ordförande Britt Hjertqvist (L), vice ordförande Lena Forsberg (M),

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunförvaltningen 2013-01-16, kl 1000-1110 Beslutande Anne Niska, S Ann-Sofi Larsson, V Övriga deltagande Maj-Lis Ejderlöf, socialchef Anita Sköld,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (16)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (16) Plats Lomma kommunhus, Sammanträdesrum Önnerup Tid 2019-04-23, kl. 08:30-12:23 Sammanträdesdatum s. 1 (16) Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Susanne Borgelius (M)

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Lessebo kommunkontor sal Rottnen kl. 14:00-17:30 ande Övriga deltagare Kristina Brundin ordf.(s) Joachim Danielsson (S) Lars Turunen (S) Lena Holmberg (C) Marie Walfridsson (C) Patrik Nyqvist

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (26)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (26) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid 2018-09-20, kl. 08:30-12:05 Sammanträdesdatum s. 1 (26) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Anders Widesjö (M)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Kumla, kl 13.30-15.30 Beslutande Gunnel Kask (s) Sölve Persson (s) Gun-Britt Andersson (s) Mats Gullberg (s) Lise-Lott Lidström (s) Mikael Johansson

Läs mer

Anslag/bevis. Sida 1 Sammanträdesprotokoll Datum: 2008-02-27 Nämnd/styrelse: Socialnämnden

Anslag/bevis. Sida 1 Sammanträdesprotokoll Datum: 2008-02-27 Nämnd/styrelse: Socialnämnden Sida 1 Sammanträdesdatum 2008-02-27 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 15.00 16.40 Beslutande Eva Aronsson (c), ordförande Erik Mali (s) Lena Brolin (m) Stefan Algebäck (m), tjänstgörande ersättare

Läs mer

Eva-Mona Welther Stjernfeldt, sekreterare. Elisabeth Holmer Viveca Dahlqvist. Socialkontoret kl Eva-Mona Welther Stjernfeldt

Eva-Mona Welther Stjernfeldt, sekreterare. Elisabeth Holmer Viveca Dahlqvist. Socialkontoret kl Eva-Mona Welther Stjernfeldt 1 (13) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 14.00 16.30 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordf Catharina

Läs mer

Riktlinjer för handläggning av försöks- och träningslägenheter - remiss från kommunstyrelsen

Riktlinjer för handläggning av försöks- och träningslägenheter - remiss från kommunstyrelsen KUNGSHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING SOCIAL OMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2011-01-26 Matilda Ekström Sundberg Telefon: 508 08 079 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd Sammanträde 2010-02-17 Riktlinjer för

Läs mer

Socialnämnden (16)

Socialnämnden (16) Socialnämnden 2014-12-09 1(16) Plats och tid Beslutande Nämndrummet, kommunhuset, kl.10.00-16.30 Mötet startar med invigning av nya HVB-hemmet för ensamkommande barn på Sätter Margareta Ivarsson (C) ordförande

Läs mer

Innehåll. Sammanträdesdatum

Innehåll. Sammanträdesdatum Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 54 Godkännande av ärendelista 2018/8014 4 55 Förenklat beslutsfattande gällande bistånd 2018/8074 5 56 Betalningsansvar annan kommun 2018/8058

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16) 2014-02-18 1 (16) Plats och tid Älmhults kommunhus 18 februari 2014 kl. 8.30 11.00 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C) Josefin Grenander

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-02-25. Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.30 15.55 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-02-25. Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.30 15.55 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Sida 1/13 Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.30 15.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande J Håkan Andersson (C), vice ordförande Anneli Persson (S), tjänstgörande

Läs mer