LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida"

Transkript

1 Socialnämnden Socialnämndens arbetsutskott Socialnämnden Socialnämndens arbetsutskott Socialnämnden Socialnämndens arbetsutskott Socialnämndens arbetsutskott Socialnämndens arbetsutskott Socialnämndens arbetsutskott SN 98 SNAU 112 SN 91 SNAU 102 SN 82 SNAU 91 SNAU 65 SNAU 54 SNAU 38 Dnr Lägenheter Odengatan 1 Sedan lägenheterna på Odengatan 1 upphörde att fungera som särskilt boende, äldreomsorg, har diskussioner pågått beträffande deras användning. De har fungerat som tillfälliga lösningar på utrymmesproblem som dykt upp inom förvaltningen. Arbetsutskottets beslut att uppdra åt enhetscheferna att redovisa de förslag som diskuteras i personalgrupperna för att sedan kunna ta ställning till hur lägenheterna ska användas att framtagna förslag lämnas till socialchefen senast den 30 april för att kunna behandlas på arbetsutskottets sammanträde i maj Inkommit skrivelser från enhetscheferna inom äldre- och handikappomsorgen, hemsjukvården och individ- och familjeomsorgen över vad lägenheterna på Odengatan 1 kan användas till. Arbetsutskottets förslag att uppdra åt socialchefen och enhetschefen för UngBo att undersöka möjligheten att lägenheterna kan användas för PUT-lägenheter att ärendet återkommer på arbetsutskottets sammanträde den 4 juni 2007.

2 Socialnämnden Socialnämndens arbetsutskott Socialnämnden Socialnämndens arbetsutskott Socialnämnden Socialnämndens arbetsutskott Socialnämndens arbetsutskott Inkommit skrivelse från enhetschef på Ungbo ang användandet av lägenheterna på Odengatan 1 till PUT-lägenheter. Arbetsutskottets beslut att uppdra åt socialchefen att utreda konsekvenserna om ev ianspråktagande av lokalerna på Odengatan 1 samt kostnader för ombyggnad av befintliga lokaler att ärendet återkommer på arbetsutskottets sammanträde den 15 augusti Inkommit skrivelse från fastighetskontoret om förslag till ändring av lägenheterna på Odengatan 1 till PUT-boende. Två alternativ är framtagna med tillhörande ombyggnadskostnader. Arbetsutskottets förslag att ärendet återkommer på socialnämndens sammanträde den 27 augusti Enhetschef Katarina Olander presenterade vid sammanträdet ett skriftligt diskussionsunderlag för ändring av lägenheterna på Odengatan 1 till PUTboende. att ärendet återkommer på arbetsutskottets sammanträde den 12 september och då kompletterat med budget för verksamheten och redovisning av aktuell ombyggnadskostnad.

3 Socialnämnden Socialnämndens arbetsutskott Socialnämnden Socialnämndens arbetsutskott Från den 1 juli 2006 driver Lessebo kommun ett HVB-hem för ensamkommande asylsökande barn mellan år. Avtal finns på tio platser plus två jourplatser. Beredningsförslag: Tjänsteutlåtande daterat Arbetsutskottets förslag att föreslå kommunstyrelsen att besluta enligt följande: att inrätta en PUT-verksamhet i Lessebo kommun att förlägga verksamheten till Odengatan 1 när föreslagen ombyggnad är klar att godkänna föreslagen budget att teckna en överenskommelse med Migrationsverket om 8 platser att starta PUT-verksamheten den 1 januari 2008, samt att knyta 1,0 socialsekreterare (en person) till PUT-boendet och UngBo. Anställningen finansieras med ersättning från Migrationsverket för boendeutredningar. Befattningen finns redan idag med denna finansiering. Enhetschef Katarina Olander redovisar från mötet med Migrationsverket ang överenskommelse om anordnande av boende för asylsökande barn utan legal vårdnadshavare i Sverige, s k ensamkommande barn. att uppdra åt socialchefen och enhetschefen för Ungbo att ta fram ett nytt förslag på boende samt förslag till överenskommelse att ärendet återkommer på arbetsutskottets sammanträde den 10 oktober Inkommit skrivelse från enhetschefen för Ungbo på förslag överenskommelse samt förslag på boende. Beredningsförslag: Tjänsteskrivelse daterad

4 Socialnämnden Socialnämndens arbetsutskott Från hemsjukvården och administrationen på Odengatan 1 har i skrivelse framförts synpunkter på det förslag om har lagts fram ang PUTboende på Odengatan 1. Arbetsutskottets förslag till socialnämnden att föreslå kommunstyrelsen besluta enligt följande: att inrätta PUT-verksamhet i Lessebo kommun att det tecknas en gemensam överenskommelse med Migrationsverket om 20 platser varav minst 5 för asylsökande att förlägga huvuddelen till Odengatan 1 efter föreslagen ombyggnad är klar att godkänna föreslagen budget att starta PUT-verksamheten den 1 januari 2008 att knyta 1,0 socialsekreterare till PUT-boendet och Ungbo. Anställningen finansieras med ersättning från Migrationsverket för boendeutredningar. Befattningen finns redan idag med denna finansiering. att ge socialchefen i uppdrag att inhämta synpunkter från de socialsekreterare som handlägger UngBos ärenden för redovisning vid nämndens sammanträde att arbetsutskottet har beaktat inkommen skrivelse från personalen på Odengatan 1 och uppdrar åt socialchefen att hantera synpunkterna. _ Socialsekreterare Moa Swanmo och Marlene Berta har i skrivelse inga invändningar mot ett PUT-boende. att föreslå kommunstyrelsen besluta enligt följande: att inrätta PUT-verksamhet i Lessebo kommun att det tecknas en gemensam överenskommelse med Migrationsverket om 20 platser varav minst 5 för asylsökande att förlägga huvuddelen till Odengatan 1 efter föreslagen ombyggnad är klar att godkänna föreslagen budget att starta PUT-verksamheten den 1 januari 2008 att knyta 1,0 socialsekreterare till PUT-boendet och Ungbo. Anställningen finansieras med ersättning från Migrationsverket för boendeutredningar. Befattningen finns redan idag med denna finansiering. att socialnämnden har beaktat inkommen skrivelse från personalen på Odengatan 1 och uppdrar åt socialchefen att hantera synpunkterna att efter beaktande av inkommen skrivelse från socialsekreterarna läggs den till handlingarna.

5 Socialnämnden Socialnämndens arbetsutskott Socialnämnden Socialnämndens arbetsutskott Socialnämnden Socialnämndens arbetsutskott Socialnämnden Socialnämndens arbetsutskott SN 99 SNAU 117 SN 93 SNAU 105 SN 22 SNAU 19 SN 10 SNAU 11 Dnr Motion ang Fixarhjälp Inkommit från kommunstyrelsen motion att undersöka vilka möjligheter som finns för införande av fixarhjälp inom äldreomsorgen. Arbetsutskottets förslag att uppdra åt socialchefen att undersöka möjligheten med fixarhjälp inom befintliga ramar att ärendet återkommer på socialnämndens sammanträde i januari att ärendet delegeras till arbetsutskottet för beslut under förutsättning av att fixarhjälp finansieras inom befintliga ramar att arbetsutskottet fattar beslut i februari 2007 Arbetsutskottets förslag att en lönebidragsanställning på 50 % används för att erbjuda äldre insatser som kan förebygga fallolyckor att de lönemedel som ej täcks av lönebidraget (4.400:-/mån) belastar hemsjukvården och äldreomsorgen med hälften var att lönebidragsanställningen ska pågå i sex månader att verksamheten sedan ska utvärderas att socialchefen återkommer med redovisning av eventuellt ytterligare kostnader till socialnämndens sammanträde den 28 februari 2007.

6 Socialnämnden Socialnämndens arbetsutskott Socialnämnden Socialnämndens arbetsutskott Socialnämnden att en lönebidragsanställning på 50 % används för att erbjuda äldre insatser som kan förebygga fallolyckor att de lönemedel som ej täcks av lönebidraget (4.400:-/mån) samt kostnaden för leasingbil belastar hemsjukvården och äldreomsorgen med hälften var att lönebidragsanställningen ska pågå i sex månader att verksamheten ska pågå i sex månader och sedan utvärderas. Christer Karlsson (m) och Katarina Dahlkvist (c) reserverar sig mot beslutet. Inkommit utvärdering från Fixar Tommy för de sex månader han har fungerat som fixarhjälp inom kommunens äldreomsorg. Socialchef Inger Brandt redovisar de verkliga kostnaderna för projektet jämfört med beräkningar som gjordes i februari Arbetsutskottets förslag att uppdra åt socialchefen att undersöka möjligheten till fortsatt fixarhjälp med lönebidragsanställning alternativt omplacering samt att ta fram konstandsförslag. Socialnämnden beslutar enligt arbetsutskottets förslag samt att ärendet återkommer på arbetsutskottets sammanträde den 10 oktober 2007.

7 Socialnämnden Socialnämndens arbetsutskott Socialchef Inger Brandt har tagit fram tre alternativ till fixarhjälp. Beredningsförslag: Tjänsteutlåtande daterat Arbetsutskottets beslut att återremittera ärendet till handläggaren för vidare utredning att ärendet återkommer på socialnämndens sammanträde den 24 oktober Socialchefen redovisar ärendet. att ärendet återkommer på arbetsutskottets sammanträde den 14 november 2007.

8 Socialnämnden Socialnämndens arbetsutskott SN 100 SNAU 118 Dnr Klagomålshantering I samband med att Länsstyrelsen gjorde en tillsyn inom äldreomsorgens särskilda boenden framkom rutiner för klagomålshantering sakandes. För närvarande pågår en översyn av denna rutin. Arbetsutskottets förslag att ge socialchefen i uppdrag att sammanställa material till en rutin för klagomålshantering att rutinen blir en del av kvalitetssäkringssystemet och förs ut i verksamheten att ärendet återkommer på arbetsutskottets sammanträde den 5 december att ge socialchefen i uppdrag att sammanställa material till en rutin för klagomålshantering inom hela socialnämndens ansvarsområde att rutinen blir en del av kvalitetssäkringssystemet och förs ut i verksamheten att redovisning av inkomna klagomål sker var tredje månad till socialnämnden att ärendet återkommer på arbetsutskottets sammanträde den 5 december 2007.

9 Socialnämnden Socialnämndens arbetsutskott SN 101 SNAU 113 Dnr Personalstatus äldreomsorgen Ekonom Karin Johansson redovisar personalstatus äldreomsorgen för september månad Arbetsutskottets beslut att personalstatus från hemtjänstdistrikt Bore inlämnas senast den 11 oktober 2007 till förvaltningen att uppdra åt socialchefen att klarlägga utfallet av gjorda mätning; * personalstatus * omsorgsmätning * uppföljning personalkostnader att redovisning sker på socialnämndens sammanträde den 24 oktober Socialchef Inger Brandt redovisar personalstatus äldreomsorgen för september månad att uppdra åt socialchefen att klarlägga utfallet av gjorda mätning; * personalstatus * omsorgsmätning * uppföljning personalkostnader att enhetscheferna inom äldreomsorgen lämnar in skriftlig redovisning ang sambandet mellan omsorgsmätning och ekonomiskt utfall att ärendet återkommer på arbetsutskottets sammanträde den 14 november 2007.

10 Socialnämnden Socialnämndens arbetsutskott SN 102 SNAU 115 Dnr Ekonomisk uppföljning Ekonom Karin Johansson redovisar ekonomisk uppföljning avseende ekonomiskt bistånd t o m september månad och placeringar i familjehem och institution. Arbetsutskottets beslut att uppdra åt socialchefen att se över placeringarna på institution vuxna att ärendet återkommer på arbetsutskottets sammanträde den 14 november _ Socialchef Inger Brandt redovisar ekonomisk uppföljning avseende personalkostnader, ekonomiskt bistånd och placeringar i familjehem och institution. att uppdra åt IFO-chefen att redovisa institutionsplaceringar att uppdra åt socialsekreterare att redovisa ekonomiskt bistånd samt redovisning av gällande riktlinjer för ekonomiskt bistånd att ärendet återkommer på arbetsutskottets sammanträde den 14 november _

11 Socialnämnden Socialnämndens arbetsutskott Socialnämnden Socialnämndens arbetsutskott Socialnämnden Socialnämnden Socialnämndens arbetsutskott Socialnämndens arbetsutskott Socialnämnden Socialnämndens arbetsutskott Socialnämndens arbetsutskott Socialnämndens arbetsutskott Socialnämndens arbetsutskott Socialnämndens arbetsutskott Socialnämndens arbetsutskott Socialnämnden Socialnämndens arbetsutskott Socialnämnden Socialnämndens arbetsutskott SN 103 SNAU 116 SN 90 SNAU 106 SN 85 SN 75 SNAU 94 SNAU 80 SN 66 SNAU 78 SNAU 77 SNAU 76 SNAU 75 SNAU 73 SNAU 62 SN 59 SNAU 59 SN 44 SNAU 47 Dnr Budget 2008 Diskuterades budget Underlag tas fram till arbetsutskottets sammanträde den 9 maj 2007.

12 Socialnämnden Socialnämndens arbetsutskott Socialnämnden Socialnämndens arbetsutskott Socialnämnden Socialnämnden Socialnämndens arbetsutskott Socialnämndens arbetsutskott Socialnämnden Socialnämndens arbetsutskott Socialnämndens arbetsutskott Socialnämndens arbetsutskott Socialnämndens arbetsutskott Socialnämndens arbetsutskott Socialnämndens arbetsutskott Socialnämnden Socialnämndens arbetsutskott Socialnämnden Socialnämndens arbetsutskott Arbetsutskottets beslut att ge IFO-chefen i uppdrag att redovisa Lyftets ekonomiska resultat att presentera budget för en missbruksenhet, samt att presentera budget för planerad familjecentral SN Ordförande tog upp frågan ang upplägget inför budgetarbetet Av diskussion i ärendet framkom det att arbetsmaterial lämnas ut till ledamöterna i socialnämnden. att ge IFO-chefen i uppdrag att redovisa Lyftets ekonomiska resultat att presentera budget för en missbruksenhet, samt att presentera budget för planerad familjecentral att presentera budget för jourfamilj att förslag och synpunkter lämnas senast till arbetsutskottets sammanträde den 9 maj 2007 _

13 Socialnämnden Socialnämndens arbetsutskott Socialnämnden Socialnämndens arbetsutskott Socialnämnden Socialnämnden Socialnämndens arbetsutskott Socialnämndens arbetsutskott Socialnämnden Socialnämndens arbetsutskott Socialnämndens arbetsutskott Socialnämndens arbetsutskott Socialnämndens arbetsutskott Socialnämndens arbetsutskott Socialnämndens arbetsutskott Socialnämnden Socialnämndens arbetsutskott SNAU Följande punkter diskuterades: - Kostnaderna för arbetskläder inom äldre- och handikappomsorgen samt tekniska hjälpmedel - Missbruksenhet, att en arbetsgrupp bildas med personal från handikappomsorgen, IFO och psykiatrisjuksköterska. Förslag ska lämnas till arbetsutskottets sammanträde den 5 juni Sammankallande är psykiatrisjuksköterska Ingemar Svensson. - Inrättande av familjecentral i Lessebo - Rekrytering av en jourfamilj. Arbetsutskottets förslag att under förutsättning av att statliga medel beviljas för kvalitetshöjande åtgärder för asylsökande barn bekosta en 0,50 förskollärartjänst, på Familjecentralen, under år 2008 att IFO-chefen återkommer så snart som möjligt med ekonomisk redovisning av placering av barn för 2005 och 2006 att arbetsutskottet har extra budgetsammanträden den 29 maj, 5 juni och 12 juni 2007 kl SN Skrivelse har inkommit från personalen på Furugården, Skruv ang arbetskläder.

14 Socialnämnden Socialnämndens arbetsutskott Socialnämnden Socialnämndens arbetsutskott Socialnämnden Socialnämnden Socialnämndens arbetsutskott Socialnämndens arbetsutskott Socialnämnden Socialnämndens arbetsutskott Socialnämndens arbetsutskott Socialnämndens arbetsutskott Socialnämndens arbetsutskott Socialnämndens arbetsutskott Socialnämndens arbetsutskott Socialnämnden Socialnämnden beslutar enligt arbetsutskottets förslag. SNAU Budget 2008 avseende hemsjukvården diskuteras. SNAU Ärendet flyttas till arbetsutskottets sammanträde den 5 juni SNAU Budget 2008 avseende äldreomsorgen, Skruv och Kosta hemtjänstområde diskuteras. SNAU Budget 2008 avseende handikappomsorgen diskuteras.

15 Socialnämnden Socialnämndens arbetsutskott Socialnämnden Socialnämndens arbetsutskott Socialnämnden Socialnämnden Socialnämndens arbetsutskott Socialnämndens arbetsutskott Socialnämnden Socialnämndens arbetsutskott Socialnämndens arbetsutskott SNAU Budget 2008 avseende individ- och familjeomsorgen diskuteras. _ SNAU Budget 2008 avseende äldreomsorgen, Hovmantorp och Lessebo hemtjänstområde diskuteras. SN Överlämnades sammanställning över diskussionspunkter inför budgetarbetet. - Arbetskläder - Ledningsfunktion, Berghälla ÄO - Ledningsfunktion, Hovmantorp ÄO - Fixar-Tommy - Jourhem, IFO - Familjecentral - Information samsjuklighet - Sparbeting 1,3 milj - Konsekvenser av löneavtalet - Ökade kostnader HO - Tjänster/organisation IFO att diskussionspunkterna tas upp på arbetsutskottets sammanträde den 26 juni 2007.

16 Socialnämnden Socialnämndens arbetsutskott Socialnämnden Socialnämndens arbetsutskott Socialnämnden Socialnämnden Socialnämndens arbetsutskott Socialnämndens arbetsutskott SNAU Arbetsutskottet fortsätter budgetdiskussionen inför SNAU Arbetsutskottet fortsätter budgetdiskussionen inför SN Budget 2008 diskuteras. Socialnämnden beslutar att besparing på 1,3 milj, helårseffekt, görs enligt följande; - hemsjukvård inkl rehab 200 tkr 0,5 befattning - handikappomsorgen 700 tkr 2,0 befattningar - individ- och familjeomsorg 400 tkr 1,0 befattning Ovanstående får endast halvårseffekt för 2008 vilket medför en besparing på 650 tkr att omflyttning av 180 tkr görs inom handikappomsorgen från personlig assistans till en central ekonomisk resurs att en socialpsykiatrisk enhet inrättas, organisatoriskt under förvaltningschefen, med följande befattningar 0,5 biståndshandläggare 1,0 psykiatrisjukskötare 1,0 socialsekreterare 5.65 behandlingsassistenter 0,25 handledare, finansieras av0,25 alkoholhandläggare 0,25 jobbcoach, finansieras av administrativ resurs HO

17 Socialnämnden Socialnämndens arbetsutskott Socialnämnden Socialnämndens arbetsutskott Socialnämnden Socialnämnden att viss förändring sker av ledningsorganisationen inom äldreomsorgen - 0,25 undersköterskebefattning som administrativ resurs, i Lessebo och Hovmantorp finansieras av 0,065 befattning central administration - 0,75 förstärkt ledningsfunktion som stöd för samtliga enheter inom äldreomsorgen, finansieras genom 0,5 administrativ assistent äldreomsorg, 0,25 administrativ assistent HO samt 0,25 administrativ tjänst centralt SN Budget 2008 diskuteras. SNAU Inkommit konsekvensbeskrivning från Rehab ang nedskärning av arbetsterapeut- och sjukgymnasttjänst. Textbudget överlämnas. SN Socialchef Inger Brandt informerade om textbudget samt från MBLinformationen den 25 september att efter beaktande av inkommen konsekvensbeskrivning läggs den till handlingarna.

18 Socialnämnden Socialnämndens arbetsutskott SNAU Socialnämnden har fått sparbeting på 932 tkr och följande förslag föreligger: - Ökade intäkter HO 575 tkr - Kostnadsminskning andrahandslägenheter 100 tkr - Besparing 0,8 årsarb gruppboende ÄO 257 tkr Arbetsutskottets förslag till socialnämnden att följande förslag till besparing överlämnas till budgetberedningen - Ökade intäkter HO 575 tkr - Kostnadsminskning andrahandslägenheter 100 tkr - Besparing 0,8 årsarb gruppboende ÄO 257 tkr SN Socialnämnden beslutar enligt arbetsutskottets förslag.

19 Socialnämnden Socialnämndens arbetsutskott SN 104 SNAU 119 Dnr Information - Kommunfullmäktiges beslut Avsägelse av kommunala uppdrag. - Kommunfullmäktiges beslut Valärende - Ordförande informerade om Lyftets verksamhet. Arbetsutskottets beslut att slutredovisning av Lyftet sker på arbetsutskottets sammanträde i februari Socialchef Inger Brandt informerade om gemensamt personalmöte för socialförvaltningens personal den 15 november Socialchef Inger Brandt informerade om Hovmantorps hemtjänstområde. - Alkoholhandläggares beslut Beslut om tillfälligt serveringstillstånd till allmänheten den 6 oktober 2007 Byggnadsföreningen Folkets Hus, Kosta - Länsstyrelsen i Kronobergs län Rapport om ej verkställda beslut och domar samt avslag trots behov avseende LSS, år Socialstyrelsen, meddelandeblad september 2007 * Hemtjänst, servicetjänster utan behovsprövning och hushållstjänster * Nytt om Nu!, nr 1/ Sveriges Kommuner och Landsting Budgetpropositionen för år 2008, cirkulär 07:44

20 Socialnämnden Plan- och miljönämnden Ändring av detaljplan: * del av kv Målaren och Snickaren, Lessebo * område kv Kyrkebyn samt del av kv Grycksbo * område Kosta 3:30 m fl (Bruno Mattsson husen), Kosta * område Kosta 3:61 samt del av Kosta 3:28, Kosta att lägga informationen till handlingarna.

21 Socialnämnden SN 105 Dnr Ansökan om permanent serveringstillstånd till allmänheten Saras Pizzeria i Skruv inkom med ansökan om tillstånd enl 7 kap 5 Alkohollagen att servera starköl och vin året runt till allmänheten på Saras Pizzeria, Storgatan 2, Skruv. Beredningsförslag: Tjänsteutlåtande daterat att avslå Nizami, Said Akbar, ansökan om serveringstillstånd för starköl och vin med hänvisning till att alkohollagens 7 kap 8 inte är uppfyllt. Hur man överklagar, se bilaga.

22 Socialnämnden SN 106 Dnr Kurser/konferenser - Sveriges Kommuner och Landsting * Närvårdskonferens att göra det omöjliga möjligt, den 7 november 2007 i Stockholm * Äldres hälsa en utmaning i Europa, den 12 december 2007 i Helsingborg - Regionförbundet Södra Småland * Studieresa till Danmark tema integration mångfald, den december 2007 * Uppdatering av kostnadsutjämningen för kommuner och landsting, den 31 oktober 2007 i Växjö * Anmälningsplikten, den 6 december 2007 i Växjö * Att prata med utsatta barn, den 7 december 2007 i Växjö * Coacha dig själv till självförtroende att prata inför folk, den 7 december 2007 i Växjö * Islams försvenskning, den 18 december 2007 i Växjö * Det allvarliga i kriget mkot terrorismen, den 18 december 2007 i Växjö * Studieresa till Turkiet och Syrien, den 2-10 mars Socialstyrelsen, Länsstyrelserna i Kalmar, Blekinge och Kronobergs län Konferens ang Ledningssystem för kvalitet i verksamhet enl SoL, LVU, LVM och LSS, den 13 november 2007 i Emmaboda - Vård och Omsorgscollege Konferens om Vård- och omsorgscollege den 5 och 6 november 2007 i Stockholm att lägga kursinbjudningarna till handlingarna.

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2007-09-26 2 SN 89 Dnr Resultatinformation 2007:8 Ekonom Karin Johansson redovisar ekonomisk uppföljning för augusti månad samt personalstatus inom äldreomsorgen. Socialchef Inger Brandt

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2007-06-20 Socialnämnden 2007-05-23 4 Socialnämndens arbetsutskott 2007-05-09 4 SN 62 SN 52 SNAU 51 Dnr 76.07 754 Försörjningsstöd till kommunplacerade flyktingar där deras uppehållstillstånd

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2008-01-23 2 Socialnämnden 2007-12-19 11 Socialnämndens arbetsutskott 2007-12-05 12 SN 1 SN 129 SNAU 148 Dnr 112.07 700 Granskning av budgetprocessen och den ekonomiska styrningen i socialnämnderna

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2010-10-27 2 SN 128 Dnr 136.10 700 Upphävande föreskrifter om tvångs- och skyddsåtgärder, muntlig information Den 15 juni 2010 upphörde Socialstyrelsens kungörelse (SOSFS 1980:87) med föreskrifter

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2009-06-17 2 SN 78 Dnr Studiebesök på Smålandsgatan Socialnämnden börjar sitt sammanträde med studiebesök på Smålandsgatan (LSS-boendet). Socialnämnden 2009-06-17 3 Socialnämndens arbetsutskott

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2007-11-28 2 SN 107 Dnr 13.07 700 Extra ärende Följande extra ärende godkännes till dagordningen. - Anmälan om delegationsbeslut - Ansökan om verksamhetsbidrag för år 2007 Socialnämnden 2007-11-28

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2007-02-28 2 SN 18 Dnr Extra ärende Följande extra ärende godkännes till dagordningen. - Anmälan om delegationsbeslut maj december 2006. Socialnämnden 2007-02-28 3 Socialnämndens arbetsutskott

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2009-09-23 2 SN 118 Dnr Presentation av enhetschef inom omsorgen och biståndshandläggare Enhetschef Sofia Ekström och biståndshandläggare Annika Klingbjer presenterade sig. _ Socialnämnden

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2010-02-17 2 Socialnämndens arbetsutskott 2010-02-08 4 SN 17 SNAU 13 Dnr 12.10 700 Bokslut 2009 Ekonom Karin Johansson redovisar bokslut 2009. Arbetsutskottets beslut att uppdra åt förvaltningschefen

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 20 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo onsdagen den 22 oktober 2014 kl 14.00 17.15 ande Lars Altgård, ordf (s) Gull-Britt Sandefors (c) Anita Davoust (m) Jim Lindberg (s) Emil Wetterling (s) Marianne

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2007-12-19 2 SN 123 Dnr Redovisning av personalkostnader IFO Individ- och familjeomsorgschef Lizel Forsberg har fått i uppdrag att redovisa överskridandet av personalbudgeten för individ-

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2012-02-29 2 SN 22 Dnr 25.12 700 Ersättningar till kontaktperson och kontaktfamilj/stödfamilj som korttidsvistelse enligt LSS, ersättningar vid familjehemsvård av barn, unga och vuxna, vårdnadsöverflyttningar

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2012-05-23 2 SN 62 Dnr 65.12 750 Anmälan om delegationsbeslut januari april 2012 Anmälan om delegationsbeslut i enlighet med fört protokoll 2012-01-01-2012-04-30 samt arbetsutskottets protokoll

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2010-06-16 2 SN 75 Dnr 20.10 700 Extra ärende Följande extra ärende godkännes till dagordningen. - Ansökan om verksamhetsbidrag för 2010 - Ansökan om permanent serveringstillstånd - Ansökan

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 17 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo onsdagen den 27 augusti 2014 kl 14.00-16.00 ande Övriga deltagare Utses att justera Lars Altgård, ordf (s) Gull-Britt Sandefors (c) Anita Davoust (m) Jim

Läs mer

Socialnämnd 2010-09-27 1

Socialnämnd 2010-09-27 1 Socialnämnd 2010-09-27 1 Plats och tid Socialtjänsten, 16.00-17.45 Beslutande Bengt Andersson (C), ordförande Per Gren (S) Louise Averhed (M) Ove Emanuelsson (M) Annika Eclund (KD) Inger Strand (FP) Agneta

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2009-08-26 2 SN 100 Dnr 5.09 700 Extra ärende Följande extra ärende godkännes till dagordningen. - Länsstyrelsens beslut 2009-06-04 ang ansökan om tillstånd att bedriva enskild verksamhet

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2008-09-24 2 SN 117 Dnr 110.08 700 Muntlig information Lessebo hemtjänstområde Personal och enhetschef på Berghälla servicehus informerade om arbetet inom hemtjänsten och nämndens ledamöter

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2012-01-24 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2012-01-24 1 Socialnämnden 2012-01-24 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 1 Ekonomisk rapport socialnämndens verksamheter 2 Socialnämndens verksamheter, information och rapporter 3 Gruppbostad

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2011-12-14 2 SN 150 Dnr 25.11 700 Extra ärende Följande extra ärende godkännes till dagordningen. - Gåva - Ansökan om permanent serveringstillstånd till allmänheten Socialnämnden 2011-12-14

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (16) Plats och tid Rådhuset, Askersund, den 24 augusti 2010 kl 13.00-15.40 Beslutande Siv Ahlstrand, ordförande (S) Johan Calais (S) Gun-Britt Bourelius (S) i

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 11 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo onsdagen den 28 augusti 2013 kl 14.00 16.00 ande Övriga deltagare Utses att justera Mats Högberg ordf (s) Angelica Karlsson (c) Per-Magnus Pettersson (m)

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Kommunhuset, Lessebo onsdagen den 25 november 2015 14:00 16:15 ande Lars Altgård, ordf. (s) Kristina Brundin (s) Emil Wetterling (s) Jim Lindberg (s) Lena Henriksson (s) Gull-Britt Sandefors

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnd 2015.03.18 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet vårdcentralen kl 14.00-17.16 ande Övriga deltagande Justerare Ulf Genitz (C) ordförande Fredrik Pettersson (S) Mikael Hernborg (S) Jan Sahlström

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(17) Omsorgsnämnden 2007-04-26

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(17) Omsorgsnämnden 2007-04-26 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(17) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 26 april 2007, klockan 13.00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid ev.

Läs mer

Socialnämnden 2015-12-10

Socialnämnden 2015-12-10 141 Budgetuppföljning... 2 142 Revidering av socialförvaltningens attestförteckning... 3 143 Riktlinjer för kravverksamhet... 4 144 Uppföljning av situation i personalgrupp... 5 145 Bostad med särskild

Läs mer

Protokoll 2010-10-12

Protokoll 2010-10-12 2010-10-12 Socialnämnden Plats och tid Kumlarummet, 2010-10-12, klockan 13:30 Beslutande Annica Eriksson (S) Anette Friman (C) Gunnel Kask (S) Jan Engman (C) Sölve Persson (S) Linda Axäng (FP) Andreas

Läs mer

Kommunkontoret Nedre Fryken, onsdag 25 januari 2012, kl 13.00 OBS! tiden

Kommunkontoret Nedre Fryken, onsdag 25 januari 2012, kl 13.00 OBS! tiden Socialnämnden 2012-01-25 Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum 1(20) Plats och tid Kommunkontoret Nedre Fryken, onsdag 25 januari 2012, kl 13.00 OBS! tiden Föredragningslista Ärende 1 Val av justerande

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2008-12-17 2 SN 169 Dnr 143.07 700 Lägesbeskrivning skolprojektet Socialpedagog Anders Liljekvist, socialsekreterare Annalena Löfgren, familje-och ungdomspedagog Mikael Jeansson och IFO-chef

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2010-11-24 2 SN 145 Dnr 21.10 700 Ekonomisk uppföljning Ekonom Karin Johansson redovisar ekonomisk uppföljning för oktober månad. Ekonomisk uppföljning daterad 2010-11-08 Arbetsutskottets

Läs mer

Martin Alfborger (FP), tjänstgörande ersättare. Justeringstid Socialkontoret 2010-03-04 kl. 17.00 Paragrafer 11-20. Carina Svantesson, Sekreterare

Martin Alfborger (FP), tjänstgörande ersättare. Justeringstid Socialkontoret 2010-03-04 kl. 17.00 Paragrafer 11-20. Carina Svantesson, Sekreterare Sida 1 Sammanträdesdatum 2010-02-24 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 15.15 16.45 Beslutande Eva Aronsson (C), ordförande Pia Fahlgren (C) Lena Brolin (M) Stefan Algebäck (M), tjänstgörande ersättare

Läs mer

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S 1(16) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 4 december kl 14.00-15.45 Beslutande Ledamöter Agneta Nilsson, KD, ordf Marita Arvidsson, C Margareta Nilsson, M Mikael Olsson, M Jessica Danielsson, Fp Susanne

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2008-06-13 Anslags nedtagande: 2008-07-05

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2008-06-13 Anslags nedtagande: 2008-07-05 Socialnämnden 2008-06-10 1 (19) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, tisdagen 2008-06-10, kl. 10.00-12.05 Gruppsammanträde: 8.00-10.00 Beslutande: Ingegärd Brogren (c) Per Adolfsson (kd), ersättare Siw

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Sida: Socialnämnden 2007-11-22 1(14) Plats och tid Nämndrummet, Skillingehus kl 14.00-16.30 Beslutande Övriga närvarande Jan Andersson (c) Gunnel Elg (kd) Sören Ståhlgren (s) Björn Fejde

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 2012-10-22 1 (16)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 2012-10-22 1 (16) 2012-10-22 1 (16) Plats och tid Älmhults kommunhus 22 oktober kl. 8.30 11.40 Beslutande Vidar Lundbäck, ordförande Berith Krook (M), vice ordförande Viktor Emilsson (M) Josefin Grenander (C) Elisabeth

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2009-05-27 2 SN 64 Dnr Muntlig information från FOU Välfärd Maria Nilsson, FOU-Välfärd informerade om ungdomars utanförskap i Kronobergs län. att lägga informationen till handlingarna. Socialnämnden

Läs mer

Socialförvaltningen, Simrishamn, 22 mars 2011 kl. 9.00 12.05, 13.15-14.40 (sammanträdet ajournerat mellan 10.05 10.10) Beslutande

Socialförvaltningen, Simrishamn, 22 mars 2011 kl. 9.00 12.05, 13.15-14.40 (sammanträdet ajournerat mellan 10.05 10.10) Beslutande 2011-03-22 1 (22) Plats och tid Socialförvaltningen, Simrishamn, 22 mars 2011 kl. 9.00 12.05, 13.15-14.40 (sammanträdet ajournerat mellan 10.05 10.10) Beslutande Enl särskild förteckning, sid 2 Övriga

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnden 2015.01.21 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet vårdcentralen kl 13.30-16.36 ande Övriga deltagande Fredrik Pettersson (S) Mikael Hernborg (S) Jan Sahlström (S) Ulf Genitz (C) ordf Ulla

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 12 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo måndagen den 26 maj 2014 kl 14.00 16.15 ande Lars Altgård, ordf (s) Gull-Britt Sandefors, v ordf (c) Charlotta Book (s) Jim Lindberg (s) Annette Åstrand

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2011-08-31 2 SN 101 Dnr 63.11 700 Individrapportering ej verkställda beslut Socialassistent Lena Pettersson redovisar individrapportering ej verkställda beslut för perioden 2011-04-01 2011-06-30

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2013-09-18 ( ) Kommunhuset, kl 16.00-18.20

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2013-09-18 ( ) Kommunhuset, kl 16.00-18.20 SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2013-09-18 ( ) Kommunhuset, kl 16.00-18.20 Beslutande Kent Lagrell (M), ordförande Jim Adolfsson (M) Stig Ottosson (M) Jennie Wernäng (M) tjg ers Gun Simonsson (S) Maj-Britt

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 08.30-11.15 Beslutande Övriga närvarande Christer Yrjas (C), ordförande Anders Albäck (L), 1:e vice ordförande Daniel Persson (M) Sven Gunnarsson (MP)

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Socialnämnden 2010-03-18 1 (15)

Sammanträdesdatum Sida Socialnämnden 2010-03-18 1 (15) Socialnämnden 2010-03-18 1 (15) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2010-03-18, kl. 10.00-12.20 Gruppsammanträde: 8.00-10.00 Beslutande: Ingegärd Brogren (C) Bengt Nordin (M) Siw Nordin (M)

Läs mer

Marianne Zackrisson (S)

Marianne Zackrisson (S) 1 (15) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 13.15 15.50 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Kristina Hovander (Mp) 13.15-15.45 Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf. Rose-Marie

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Socialnämnd

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Socialnämnd KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Socialnämnd Plats och tid Häringeslott Tisdag, kl. 17.00 Justeringens plats och tid 2015-12-22 Petri Salonen (C) Ordförande Xerxes Fallah Sekreterare POSTADRESS 136 81 Haninge BESÖKSADRESS

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdag 2015-09-23 Innehåll 111 Tillkommande ärenden och godkännande av föredragningslista... 127 112 Delgivningar... 128 113 Statusrapport... 129 114 Inbjudningar

Läs mer

Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 21 oktober 2015, 15.00 16.45

Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 21 oktober 2015, 15.00 16.45 PLATS OCH TID ANDE LEDAMÖTER TJG ERSÄTTARE Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 21 oktober 2015, 15.00 16.45 Peter Krööse (C), ordförande Laila Norstedt Persson (M), vice ordförande Inger Sundin (S) Kenneth

Läs mer

Utskottet för omsorg 2015-12-01. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Hälsön, 2015-12-01 08:30-11.50

Utskottet för omsorg 2015-12-01. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Hälsön, 2015-12-01 08:30-11.50 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Hälsön, 2015-12-01 08:30-11.50 Beslutande Bertil Olsson (S) Maria Sörkvist (C) Anders Tenghede (V) Mats Överfjord (M) Leif Appelgren (M) ersätter Ulf Sjölinder

Läs mer

Socialnämnden 2014-05-27 1(12) Tisdagen den 27 maj 2014, klockan 08.30 12.00, i Skållerudsrummet, kommunkontoret. Ingela Lind

Socialnämnden 2014-05-27 1(12) Tisdagen den 27 maj 2014, klockan 08.30 12.00, i Skållerudsrummet, kommunkontoret. Ingela Lind Socialnämnden 2014-05-27 1(12) Tid och plats Tisdagen den 27 maj 2014, klockan 08.30 12.00, i Skållerudsrummet, kommunkontoret Beslutande Ledamöter Daniel Jensen, ordf. (KD) Kerstin Nordström, v. ordf.

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2013-06-18 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2013-06-18 1 Socialnämnden 2013-06-18 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 99 Rutin för handläggning av bostadsanpassningärenden 100 Socialnämndens verksamheter, information och rapporter 101

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2011-05-25 2 SN 66 Dnr 35.11 700 Fastställande av patientsäkerhetsplan 2011 Patientsäkerhetslag (SFS 2010:659) syftar till att främja hög patientsäkerhet inom hälso- och sjukvården. Vårdgivaren

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2009-01-20 1 (25) Plats och tid Kommunhuset, Vårgårda, tisdagen den 20 januari 2009, kl. 14.00-19.20 Beslutande Jörgen Edelgård (kd), ordförande Kenth Hulth (s), vice ordförande Margaretha

Läs mer

Stora sammanträdesrummet, Björkarna

Stora sammanträdesrummet, Björkarna SOCIALNÄMNDEN Tid och plats Tisdag 23 september 2014 kl. 10:00 12:30 Stora sammanträdesrummet, Björkarna Beslutande Övriga deltagare Åke Gustavsson (S), Ordförande Ann Louise Brodén (S) Ann Mari Uppvall

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (21) Socialnämnden 2005-05-25 Plats och tid Rådhuset, Askersund, den 25 maj 2005 kl 11.00-13.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Gudrun Hallberg (s) (i Leif Petersons

Läs mer

Stora sammanträdesrummet, Björkarna Torsby

Stora sammanträdesrummet, Björkarna Torsby SOCIALNÄMNDEN Tid och plats Måndag 14 december 2015 kl. 10:00 13:00 Stora sammanträdesrummet, Björkarna Torsby Beslutande Övriga deltagare Åke Gustavsson (S), ordförande Annlouise Brodén (S) Siri Sjögren

Läs mer

Elisabeth Björnsdotter Rahm. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 109-125 Annette Bergman

Elisabeth Björnsdotter Rahm. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 109-125 Annette Bergman 1(24) Plats och tid Politikern, stadshuset kl 08.00-15.00 Beslutande Ledamöter Gunilla Johansson (S), ordförande Vivan Åkerlund (S) Mikael Ölmebäck (S) Håkan Eleblad (S) tjg ersättare för Anne-Lie Bygdén

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. 2. Ekonomirapport 2008-05. BILAGA 74/2008 Katarina

Kommunkontoret i Bergsjö. 2. Ekonomirapport 2008-05. BILAGA 74/2008 Katarina NORDANSTIGS KOMMUN Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Kommunkontoret i Bergsjö Tid: Torsdag 19 juni 2008 kl. 08:30 OBS! ÄNDRAD DAG till torsdag

Läs mer

Leif T Johanson (FP), ordförande Kristina Frigert (M) Elving Claesson (S) Se bifogad närvarolist sidan 2. Elving Claesson.

Leif T Johanson (FP), ordförande Kristina Frigert (M) Elving Claesson (S) Se bifogad närvarolist sidan 2. Elving Claesson. Plats och tid Kvarnberget, "Samlingssalen", Kungshamn, kl 13.00-17.00. Öppet sammanträde Beslutande Leif T Johanson (FP), ordförande Kristina Frigert (M) Elving Claesson (S) Närvarande ersättare Övriga

Läs mer

Jane Holmström Björkman. Anders Svensson. Arne Andersson

Jane Holmström Björkman. Anders Svensson. Arne Andersson Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 15 december 2015, klockan 13.30 17.45 Arne Andersson (M) ordförande Christer Unosson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1/14. Socialnämndens arbetsutskott 2015-03-05. Sammanträdestid: 2015-03-05 kl. 9.00 16.20

Sammanträdesprotokoll 1/14. Socialnämndens arbetsutskott 2015-03-05. Sammanträdestid: 2015-03-05 kl. 9.00 16.20 Socialnämndens arbetsutskott 2015-03-05 1/14 Sammanträdestid: 2015-03-05 kl. 9.00 16.20 Lokal: Sammanträdesrum Borgmästaren, stadshuset, Lysekil Tjänstgörande ledamöter och ersättare: Maria Forsberg (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. 2013-01-23 1 (16) Socialnämnden. Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, onsdag den 23 januari, kl. 9.00-12.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. 2013-01-23 1 (16) Socialnämnden. Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, onsdag den 23 januari, kl. 9.00-12. 2013-01-23 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, onsdag den 23 januari, kl. 9.00-12.15 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Lindgren (S), ordförande Anna-Greta Söderlund (S) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Rose-Marie Jönsson

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Rose-Marie Jönsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (21) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 17.00 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c),

Läs mer

Socialförvaltningen, kl 09.00 12.50. Enligt särskild förteckning, sidan 2. Enligt särskild förteckning, sidan 2. Ann-Christine Bingåker.

Socialförvaltningen, kl 09.00 12.50. Enligt särskild förteckning, sidan 2. Enligt särskild förteckning, sidan 2. Ann-Christine Bingåker. 1 1 Plats och tid Socialförvaltningen, kl 09.00 12.50 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats och tid

Läs mer

Månadsrapport. Socialförvaltningen Juli 2015

Månadsrapport. Socialförvaltningen Juli 2015 Månadsrapport Socialförvaltningen Juli 2015 Innehållsförteckning 1 Budgetuppföljning och prognos per nämnd... 3 1.1 Genomförda och planerade åtgärder som är inräknade i prognosen samt ekonomisk effekt...

Läs mer

Socialnämnden 2014-08-20 1(17)

Socialnämnden 2014-08-20 1(17) Socialnämnden 2014-08-20 1(17) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, kl. 8.30-16.00 Beslutande Övriga närvarande Margareta Ivarsson (C) ordförande Björn Hörgren (M) Anders Westerlind (M) Barbro Thelaus(KD)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida

Sammanträdesprotokoll Sida Sammanträdesdatum 1 (27) Plats och tid Sammanträdesrum 3, kl 13.00-15.00 Beslutande Hans Toll (S) Lisa Arvidsson (S) Marianne Sandlund (S) Anne-Marie Olofsgård (FP) Veronica Brandt (S) för Håkan Hjelm

Läs mer

Lars Svensson Rose-Marie Jönsson. Socialkontoret 2013-11-22 kl. 13.00 Paragrafer. Eva-Mona Welther Stjernfeldt ANSLAG/BEVIS

Lars Svensson Rose-Marie Jönsson. Socialkontoret 2013-11-22 kl. 13.00 Paragrafer. Eva-Mona Welther Stjernfeldt ANSLAG/BEVIS 1 (17) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 14.00 17.00 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf Elisabeth Holmer (S),

Läs mer

Protokoll 1(28) Sammanträdesdatum Socialnämnden 2010-10-20

Protokoll 1(28) Sammanträdesdatum Socialnämnden 2010-10-20 Protokoll 1(28) Plats och tid Polstjernan 9:00-11.15 Beslutande Övriga närvarande Per-Arne Frisk (S) Pirjo Jonsson (S) Ulf Jonsson (S) Alf Söderlund (S) tjg ersättare Paul Nordström (S) Kristina Wallin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (24) Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (24) Omsorgsnämnden Plats och sammanträdestid Beslutare Kommunfullmäktigesalen kl. 09:00 15.45 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (24) Leif Andersson (S), Roger Persson (S) Anna-Lena Carlsson (C), Elisabeth Johansson (C), tjänstgörande

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2015-11-24 1. 137 Ekonomisk rapport 2015 socialnämndens verksamheter

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2015-11-24 1. 137 Ekonomisk rapport 2015 socialnämndens verksamheter Socialnämnden 2015-11-24 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 137 Ekonomisk rapport 2015 socialnämndens verksamheter 138 Socialnämndens verksamheter, information och rapporter 139

Läs mer

Socialförvaltningen, Simrishamn, kl 09.00 11.50. Enligt särskild förteckning, sidan 2. Enligt särskild förteckning, sidan 2. Ann-Christine Bingåker

Socialförvaltningen, Simrishamn, kl 09.00 11.50. Enligt särskild förteckning, sidan 2. Enligt särskild förteckning, sidan 2. Ann-Christine Bingåker 1 1 Plats och tid Socialförvaltningen, Simrishamn, kl 09.00 11.50 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Motion angående socialt ansvarig sjuksköterska 4. Information angående hörselslingor på särskilda boenden 5. Information om LOV Lag om valfrihet 6

Motion angående socialt ansvarig sjuksköterska 4. Information angående hörselslingor på särskilda boenden 5. Information om LOV Lag om valfrihet 6 Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sid Anhörigstöd 3 Motion angående socialt ansvarig sjuksköterska 4 Information angående hörselslingor på särskilda boenden 5 Information om LOV Lag om valfrihet

Läs mer

Niclas Bengtsson. Anders Svensson. Arne Andersson

Niclas Bengtsson. Anders Svensson. Arne Andersson Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 19 januari 2016, klockan 13.30 16.30 Arne Andersson (M) ordförande Christer Unosson

Läs mer

Anna Lövgren Berndt Franzén. Socialkontoret 2007-03-01 Paragrafer. Lena Nockert

Anna Lövgren Berndt Franzén. Socialkontoret 2007-03-01 Paragrafer. Lena Nockert 1 (19) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Boken kl 14.00 16.50 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Lövgren (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande

Läs mer

Patrik Robbertte. Birgitta Rönnblad (S) Noomi Arvas Liljefors (S)

Patrik Robbertte. Birgitta Rönnblad (S) Noomi Arvas Liljefors (S) Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Socialnämnden 2011-03-22 1 Plats och tid Högantorp tisdagen den 22 mars 2011 kl. 19:00 20:05 Beslutande Övriga deltagande Lars Pilsetnek, ordförande (M) Elisabeth Bovin

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2014-12-02 Socialnämnden

Sammanträdesprotokoll 2014-12-02 Socialnämnden 1(19) Tid och plats 2014-12-02 - i Kommunhuset klockan 13.00. Beslutande Madeleine Roos, (M) - ordförande Björn Zorec, (FP) - förste vice ordförande Patric Carlsson, (S) - andre vice ordförande Lennart

Läs mer

Kommunkontoret, klockan 16:00 19:00

Kommunkontoret, klockan 16:00 19:00 Socialnämnden 2015-12-09 1(21) Plats och tid Kommunkontoret, klockan 16:00 19:00 ande Ledamöter Eric Henriksson, S Håkan Larsson, S Nicklas Hartwig, S Berit Carlson, S Sickan Persson, S Åsa Törnkvist,

Läs mer

Tid: Onsdagen den 11 december kl. 17.00. Plats: Östra Roten, Kommunhuset i Lilla Edet

Tid: Onsdagen den 11 december kl. 17.00. Plats: Östra Roten, Kommunhuset i Lilla Edet Kallelse Kommunstyrelsen Tid: Onsdagen den 11 december kl. 17.00 OBS tiden! Plats: Östra Roten, Kommunhuset i Lilla Edet Ärende 1. Upprop 2. Val av justerare samt fastställande av tid för justering 3.

Läs mer

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 1:e vice ordförande Ann-Christin Jarl (s), 2:e vice ordförande

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 1:e vice ordförande Ann-Christin Jarl (s), 2:e vice ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (27) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 17.50 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 1:e vice ordförande Ann-Christin

Läs mer

Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma

Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (15) Plats Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Tid Torsdagen den 16 februari 2012, kl. 08.30-15.00 Beslutande se bifogad närvarolista ajournering 08.40-08.45, 09.40-10.00, 12.00-13.00

Läs mer

Sollefteå kommun Individ- och omsorgsnämnden

Sollefteå kommun Individ- och omsorgsnämnden 1 (10) Datum Tid Kl. 14.00 15.30 Plats Beslutande Övriga närvarande A-salen, kommunhuset, Sollefteå Enligt närvaro-/tjänstgöringslista Gert Persson, förvaltningschef Ann-Katrin Lundin, verksamhetschef

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnd 2014.12.17 1 Plats och tid Sammanträdesrum Huangshan, kommunhuset kl 13.30-16.05 Beslutande Övriga deltagande Justerare Stefan Westergren (S) ordf Anders Palm-Lundin (S) Mikael Hernborg (S)

Läs mer

Asylsökande personer som fyllt 18 år och som inte beviljas 3 uppehållstillstånd

Asylsökande personer som fyllt 18 år och som inte beviljas 3 uppehållstillstånd Sammanträdesdatum Sida 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING SID Asylsökande personer som fyllt 18 år och som inte beviljas 3 uppehållstillstånd Förslag angående nya riktlinjer och vägledning vid 4 bedömning av ekonomiskt

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Nr Sida 2014-10-07 A9 1(14)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Nr Sida 2014-10-07 A9 1(14) 2014-10-07 A9 1(14) Plats och tid Tjäderns sammanträdesrum, kommunkontoret kl 09.00 16.15. Beslutande Peter Jansson, C, ordförande Kerstin Eriksson, M Ann-Christin Thander-Nord, M Mattias Vernberg, C Peter

Läs mer

Thom Ericsson ANSLAG/BEVIS

Thom Ericsson ANSLAG/BEVIS Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2015-09-16 1 (12) Plats och tid Arbets- och näringslivskontoret, Centrumhuset i Hyltebruk, kl. 13:00-14:00 Beslutande Göran Edberg (S), ordförande Birgitta

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2011-03-30 2 SN 35 Dnr 25.11 700 Extra ärende Följande extra ärende godkännes till dagordningen. - Information om att redovisning av stimulansbidrag 2007-2010 har gjorts till Socialstyrelsen.

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2002-09-10

Socialnämndens arbetsutskott 2002-09-10 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.00-17.00 Beslutande ordförande Närvarande ersättare Anders Johansson (s) Yvonne Skärheden (m) Ingrid Karlsson (s) Kristina Valtersson (c) Ally Karlsson

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 0-11.30 Beslutande Anders Throbäck (S), ordförande Sara Anheden (S) Carola Lindgren (M) Lars-Ove Hägerroth (M), ersättare för Daniel Persson (M) Eva Olsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag PROTOKOLL 2012-09-19 1(16) Plats och tid Kung Birger, Furuhällshuset, Kungsängen, kl 16.00 17.30 Beslutande Ledamöter Tina Teljstedt (KD), ordf Anders Åkerlind (M) Björn Liljedahl (M) Göran Malmestedt

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden 2014-05-20 1 (18) Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 17.15

Social- och omvårdnadsnämnden 2014-05-20 1 (18) Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 17.15 Social- och omvårdnadsnämnden 2014-05-20 1 (18) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 17.15 Paragrafer 55-69 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Christer Johansson (S) ordförande

Läs mer

Protokoll. Sammanträdesdatum. Megan Sandberg (L) Lotta Borg (NT) ANSLAG / BEVIS

Protokoll. Sammanträdesdatum. Megan Sandberg (L) Lotta Borg (NT) ANSLAG / BEVIS Sida 1 av 28 Plats och tid Polstjernan 09:00-12.00 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ledamöter Tjänstemän Utses att justera Per-Arne Frisk (S) Pirjo Jonsson (S) Alf Söderlund (S)

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. 2. Ekonomirapport 2007-12. Delas ut vid mötet. 3. Träff med enhetschefer inom OA. 4. Internbudget 2008. Delas ut vid mötet

Kommunkontoret i Bergsjö. 2. Ekonomirapport 2007-12. Delas ut vid mötet. 3. Träff med enhetschefer inom OA. 4. Internbudget 2008. Delas ut vid mötet NORDANSTIGS KOMMUN Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Kommunkontoret i Bergsjö Tid: Onsdag 16 januari 2008 kl. 08:30 1. Val av justerare. 2.

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2010-08-25 2 SN 96 Dnr 20.10 700 Extra ärende Följande extra ärende godkännes till dagordningen. - Resursfördelningssystem - Förteckning boendeformer Socialnämnden 2010-08-25 3 SN 97 Dnr

Läs mer

ARBOGA KOMMUN Missiv 1 (2) Kommunstyrelsen

ARBOGA KOMMUN Missiv 1 (2) Kommunstyrelsen Missiv Komm unstyrelseförvaltn i nge n Lokalstrateg, Heidi Wistrand 0589-870 20, 073-765 70 20 heidi.wistrand@arboga.se Datum Beteckning 2015-12-23 425/2015-285 Kommunstyrelsen 1 (2) Hyreskontrakt för

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordf

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordf 1 (16) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 14.00-16:40 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf Elisabeth Holmer (S),

Läs mer

Socialnämnden 2013-10-29 1(15) Tisdagen den 29 oktober 2013, klockan 08.30 12.30, i Skållerudsrummet. Christine Andersson (S) Ingela Lind

Socialnämnden 2013-10-29 1(15) Tisdagen den 29 oktober 2013, klockan 08.30 12.30, i Skållerudsrummet. Christine Andersson (S) Ingela Lind Socialnämnden 2013-10-29 1(15) Tid och plats Tisdagen den 29 oktober 2013, klockan 08.30 12.30, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Daniel Jensen, ordf. (KD) Kerstin Nordström, v. ordf. (S) Christina

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-05-25 kl. 08.30-10.46. Sekreterare. Fanny Palmér- Holst. Ordförande. Lars Ingvert. Justerande.

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-05-25 kl. 08.30-10.46. Sekreterare. Fanny Palmér- Holst. Ordförande. Lars Ingvert. Justerande. 2016-05-25 1(14) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-05-25 kl. 08.30-10.46 Paragrafer 72-80 Utses att justera Vidar Lundbäck Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-05-31 Underskrifter

Läs mer

Kommunhuset, Ringsjövägen 4, Hörby Måndagen den 2 april 2012, klockan 13.00 16.50

Kommunhuset, Ringsjövägen 4, Hörby Måndagen den 2 april 2012, klockan 13.00 16.50 2012-04-02 1(19) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset, Ringsjövägen 4, Hörby Måndagen den 2 april 2012, klockan 13.00 16.50 Maria Danielsson

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 35 Godkännande av dagordning... 44 36 Redovisningar av placeringar inom Individ- och familjeomsorgen... 45 37 Fortsatta insatser för män som utövar våld i nära relationer... 46 38

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14)

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2015-09-23, kl 0900-1330 ande Anna Kumpula Kostet, V Johny Lantto, S Inger Karlsson, S Karin Magnström, S Maria Alldén, V Irene

Läs mer