WCP programmet och World s Children s Prize Foundation:

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "WCP programmet och World s Children s Prize Foundation:"

Transkript

1 Senaste uppdatering av aktivitetsplanen: Strategi för Mariefred Rotaryklubbs WCP, World s Children Prize projekt Vision: Att inleda ett samarbete mellan WCP, World s Children s Prize Foundation och Rotary International och att göra WCP programmet med Global Friend skolor till ett världsomspännande Rotary engagemang, som stöttas globalt av Rotary International, nationellt av Rotaryzonerna, regionalt av Rotarydistrikten och lokalt av Rotaryklubbarna världen över, dvs. på samma sätt som Rotary under många år framgångsrikt stöttat och engagerat sig i End-Polio-Now programmet. Mission: Att genom de lokala Rotaryklubbarna världen över öka antalet Global Friend skolor, dvs. skolor som aktivt arbetar med WCP, World s Children s Prize programmet, världens största årliga utbildningsprogram för barnens rättigheter och demokrati. WCP programmet och World s Children s Prize Foundation: WCP-programmet utbildar och stärker barn att stå upp som förändrare för medmänsklighet, alla människors lika värde, barnets och mänskliga rättigheter och demokrati. Nära 40 miljoner elever i nära skolor i 115 länder har deltagit i WCP programmet sedan starten år Eleverna är i åldern år. I Sverige har elever deltagit i programmet. Årligen genomför mer än lärare över hela världen programmet av dessa lärare finns i Sverige. De svenska skolorna använder WCP-programmet för att uppfylla läroplanens uppdrag vad gäller värdegrundsarbetet samt barnets och mänskliga rättigheter. Detta är viktigt i den tid vi lever i just nu och kan tjäna som ett verktyg för att öka förståelsen för andra och för att underlätta integrationen.

2 Skolorna arbetar med programmet i flera och ibland i alla ämnen. Lärarna anger i den årliga enkäten att eleverna mycket entusiastiskt deltar i WCP-programmet och att det påverkar såväl situationen i klassrummet som elevernas egna humanitära växt på ett mycket positivt sätt. Kostnaden för att registrera en skola som Global Friend skola uppgår till 300 SEK. Detta är en engångsavgift och innebär att skolan har rätt att delta i det årliga WCPprogrammet, att få klassuppsättningar det läromedel, Globen, som användes. Det årliga utbildningsprogrammet avslutas med att eleverna deltar i världsomröstningen, Global Vote, då World s Children s Prize delas ut till en barnrättshjälte, som röstats fram av barn från hela världen barn som deltagit i det årliga utbildningsprogrammet. Bland de många pristagarna återfinns Nelson Mandela och Malala Yousafzai. WCP-programmet beskyddas av bland andra Desmond Tutu, drottning Silvia och Sveriges statsminister. Verksamheten drivs av stiftelsen WCP, World s Children s Prize Foundation, som har sitt säte i Mariefred, där grundaren Magnus Bergmar bor. Prisutdelningen har också sedan starten år 2000 gått av stapeln på Gripsholms Slott i Mariefred. För mera information om verksamheten se Mariefred Rotaryklubbs engagemang i WCP: 2 Mariefred Rotaryklubb bildade i slutet av år 2015 en projektgrupp för att diskutera hur vi på olika sätt skulle kunna stötta WCP:s verksamhet och våra diskussioner ledde under våren 2016 fram till en idé en idé om ett brett samarbete mellan Rotary och WCP och att lyfta idén till en högre nivå inom Rotary. Både WCP och Rotary är internationella, världsomspännande organisationer som arbetar både globalt och lokalt med humanitär service och som bidrar till en bättre värld. Den 11 augusti 2016 presenterade vi tillsammans med Magnus Bergmar denna idé för distrikt 2370:s distriktsguvernör Lars-Olof Nilsson och distriktssekreterare Bertil Bucht, vilket resulterade att vi fick möjlighet att genomföra en presentation och föra fram vår idé till deltagarna i distriktskonferensen i Nacka den 15 oktober, dvs. för distriktsteamet, presidenterna och sekreterarna m.fl. i distriktets 40 Rotaryklubbar.

3 Magnus Bergmar hade också inför distriktskonferensen målat upp en vision om ett partnerskap mellan Rotary och WCP, World s Children s Prize i ett faktablad, som tryckts upp av WCP och som delades ut till deltagarna. Rotarys motto I mänsklighetens tjänst och WCP:s motto Barn utbildas som förändrare för en bättre värld kändes för oss som en klockren matchning för ett världsomspännande samarbete. Vi målade också upp att samarbetet skulle kunna bli nästa nya stora Rotary projekt efter det framgångsrika Polioprojektet ett nytt stort Rotary projekt, där Rotary bidrar till en bättre värld och som stärker och skapar tillväxt inom Rotary. Projektgruppen har bestått av nio medlemmar från Mariefred Rotaryklubb men har under november förstärkts med en representant för Nykvarns Rotaryklubb, som efter presentationen under distriktskonferensen bad att få ingå i projektgruppen hade projektgruppen ett uppföljningsmöte med Magnus Bergmar för att diskutera hur vi gemensamt skall driva processen vidare hade projektgruppen ett möte i syfte att diskutera och om möjligt ta fram en strategi. Mötet resulterade i visionen och missionen i början av detta dokument samt i följande strategi och aktivitetsplan: Strategi, som genomföres i 2 parallella processer: 1) Pilotprojekt med lokala skolor: Att genomföra ett pilotprojekt med de lokala skolorna i Strängnäs kommun (som Mariefred tillhör) och Nykvarn kommun. Vi har redan genom Magnus Bergmars försorg fått listat vilka skolor som inte är Global Friend skolor, vilka skolor som är Global Friend skolor, dvs. som betalat engångsavgiften på 300 SEK, och vilka av dessa skolor som arbetar aktivt med WCPprogrammet i år. Nästa steg är att utse WCP-ansvariga i de 4 Rotaryklubbarna Mariefred RK, Strängnäs RK, Strängnäs Bisp-Thomas RK och Nykvarns RK och att förse dessa med den information och verktyg, som de behöver för att kunna kontakta rektorerna i sina skolor i syfte att medverka till att skolorna årligen deltar i WCP-programmet. 3

4 Det är vanligt förekommande att skolorna slutar att arbeta med WCP programmet om rektorn och/eller de utbildade och engagerade lärarna lämnar skolan och det är där Rotaryklubbarnas med sina lokala kontakter och sitt lokala engagemang kan stå till tjänst och betyda mycket för den framtida lokala utvecklingen. Magnus Bergmar har tidigare presenterat WCP-programmet för medlemmarna i Mariefred RK och Nykvarns RK och kommer nu att göra motsvarande presentationer för medlemmarna i de två klubbarna i Strängnäs den 28 februari respektive 17 mars. 4 2) Informationsspridning och förankring inom Rotary: Att verka för att sprida informationen om och förankra WCP-programmet i steg 1 till distriktsnivå och till medlemmarna i de andra 36 Rotaryklubbarna i distriktet, i steg 2 till övriga distrikt i Sverige, i steg 3 till zonen och i steg 4 till Rotary International. Representanter för WCP och Mariefred Rotaryklubb presenterade WCP programmet och en vision om ett partnerskap mellan Rotary och WCP på distriktskonferensen den 15 oktober i Nacka, dvs. för distriktsteamet, de 40 klubbarnas presidenter och sekreterare m.fl. En uppföljning av denna presentation och en diskussion med distriktsteamet om hur WCP-processen skall drivas vidare är nu planerad att genomföras vid nästa distriktsteamsmöte, som äger rum den 7 februari En idé har också fötts att om möjligt genomföra ett WCP-seminarium under Almedalsveckan, som då riktar sig till besökare såväl från skolvärlden som från Rotary. Planerade aktiviteter: : Ansökan till Opera Fantastica enligt samtal med Sven Berg, Nykvarns RK tog styrelsen för Stockholmsklubbarna enligt besked från Sven beslut om att deras överskott skulle gå till integration och socialt entreprenörskap genom BLING projektet (Bringing Locals Into Innovation and Growth Sven har också rekommenderat oss att ta en kontakt med Anna- Karin Sandén på Eskilstuna Rekarne RK. Anna-Karin har vid en kontakt meddelat att det finns möjlighet att ansöka om bidrag från Eskilstunaklubbarnas överskott. Kriterierna för ansökan kommer att läggas ut på Rotaryklubbens hemsida inom kort. Ansökan skall vara inne senast den 15 februari.

5 : Strategin presenteras i korthet muntligt på presidentsamrådet för AG Leif Herlitz från Södertälje RK och presidenterna Öystein Johannesen i Nykvarn, Stig Svallhammar i Strängnäs Bisp-Thomas, Anders Ulfhielm i Södertälje-Östra RK samt Tommy Lekenmyr från Nynäshamns RK, som deltog för att presentera projektet Yrkesmentorer. Föreslogs att nästa presidentsamråd, som blir i Strängnäs fredagen den 10 mars kl. 10, skall handla om samarbetet mellan Rotary och WCP. Öystein har vid mötet lovat att återkomma med namnet på den som blir WCP-ansvarig i hans klubb för att pilotprojektet skall kunna startas har Magnus Bergman enligt projektgruppens och styrelsens beslut bjudit in följande till WCP ceremonin på Gripsholms Slott och den efterföljande middagen på Gripsholms Värdshus onsdagen den 26 april: Mikael Ahlberg från Ölands Södra RK, som är ansvarig för zon 15, vilken vi tillhör och som sitter med i Rotary Internationals styrelse, distriktsguvernören Lars Olof Nilsson från Nacka RK, Ingrid Sjöbeck från Värmdö Skärgård RK, som blir distriktsguvernör den 1 juli och Mats Bartling från Strängnäs RK, som är ansvarig för TRF, The Rotary Foundation på distriktsnivå samt Car-Gustaf Schalin och undertecknad från Mariefred RK. Beslut har också tagits om att Mariefred RK står för de inbjudnas avgift, som uppgår till SEK per person har ett mail skickats till de inbjudna med bakgrunden, dvs. information om WCPF:s verksamhet, om Mariefred Rotaryklubbs engagemang i WCP och om WCP projektets intentioner. En kopia av mailet har också skickats till projektgruppen och styrelsen har Öystein Johannesen, president i Nykvarns Rotaryklubb, meddelat att Bengt Johansson är tillfrågad och intresserad av att engagera sig som WCP-ansvarig i Nykvarns RK. Ett möte är nu bokat på Gripsholms Värdshus kl mellan Magnus Bergmar, Bengt Johansson, Schalle och undertecknad för att ge Bengt Johansson den information, som han behöver för att kunna genomföra pilotprojektet i Nykvarns kommun : Studiebesök på Gripsholmsskolan i Mariefred för att bl.a. ta del av hur de arbetar med WCP-programmet. Förra året arbetade de med programmet i nio ämnen. Se Bengt Johansson från Nykvarns Rotaryklubb deltar vid studiebesöket kl Möte mellan Magnus Bergmar, Bengt Johansson, som är WCP ansvarig i Nykvarns Rotaryklubb, Schalle och mig på Gripsholms Värdshus. Tanken är då att ge Bengt all info som han behöver från Magnus för att kunna starta upp pilotprojektet i Nykvarn. Tanken är också att samtidigt diskutera det förslag till verktyg för de lokala Rotaryklubbarna som nu tagits fram och som är tänkt att 5

6 presenteras för Distriktsteamet vid mötet den 7 februari. Förslaget har skickats till Magnus Bergmar och projektgruppen plus Bengt Johansson, Öystein Johannessen och Leif Herlitz Projektgruppsmöte kl. 10 på Gripsholms Värdshus : Uppföljningsmöte och fortsatta diskussioner om WCP projektet med Distriktsteamet. Samtidigt tas också frågan upp om det finns möjlighet för WCP projektet att genomföra ett WCP seminarium under Almedalsveckan i Rotarys regi. - Löpande regionala/lokala seminarier med Rotaryklubbar och skolor, som ännu inte kan fastställas i tid och omfattning. - Kontakt tas med AG för Rotaryklubbarna i Örebro, som den 21 oktober arrangerade Örebro Fredskonferens med titeln Mänskliga rättigheter i ord och handling exempel som inspirerar och där man framförde följande budskap: Vi måste agera lokalt och globalt för att skapa en säkrare värld. Budskapet stämmer väl överens med WCP programmet och vi tror därför att det är viktigt att redan nu presentera möjligheten till samarbete mellan Rotary och WCP för Rotaryklubbarna i Örebro. - Möte med styrelsen för WCP Foundation (tidpunkt ännu ej fastställd) : Magnus Bergmar presenterar WCP programmet för Strängnäs RK : Magnus presenterar WCP programmet för Strängnäs Bisp-Thomas RK , dvs. under Almedalsveckan: WCP seminarium som riktar sig till besökare från skolvärlden och Rotary togs en kontakt med projektledaren Tommy Lekenmyr från Nynäshamns RK för att framföra vårt önskemål om att få genomföra ett WCP seminarium i Rotarys regi under Almedalsveckan. Tommy deltog också i presidentsamrådet och fick då också information om detta. Möjligheten med WCP seminariet tas också upp med distriktsteamet vid mötet den 7 februari. Mariefred Projektgruppen för Mariefred Rotaryklubbs WCP projekt /Gun-Marie Östedt-Axelsson, President I Projektgruppen ingår följande medlemmar:

7 7 Från Mariefred Rotarklubb: Arne Arvidsson Gunnar Boman Anders Hedberg Gladis Morales Bo Månsson Lottie Orrvik Carl-Gustaf Schalin Terry Wyatt Gun-Marie Östedt-Axelsson Från Nykvarns Rotaryklubb: Paul Tamm

WCP, World s Children s Prize och Rotary i ett partnerskap för en bättre värld

WCP, World s Children s Prize och Rotary i ett partnerskap för en bättre värld i ett partnerskap för en bättre värld WCP-programmet WCP-programmet utbildar och stärker barn att stå upp som förändrare för medmänsklighet, alla människors lika värde, barnets och mänskliga rättigheter

Läs mer

WCP, World s Children s Prize och Rotary i ett partnerskap för en bättre värld

WCP, World s Children s Prize och Rotary i ett partnerskap för en bättre värld i ett partnerskap för en bättre värld 2018-03-17 1 Film från prisceremonin på Gripsholms Slott med barn från Snättringeskolan i Huddinge: www.youtube.com/watch?v=kdnqrle0fus&feature=youtu.be 2018-03-17

Läs mer

Rotary stöttar WCP, World s Children s Prize - ett partnerskap för en bättre värld

Rotary stöttar WCP, World s Children s Prize - ett partnerskap för en bättre värld Rotary stöttar WCP, World s Children s Prize - ett partnerskap för en bättre värld 2018-10-21 1 Vi inleder med en film om Kim från Zimbabwe: https://www.youtube.com/watch?v=1rtytx7onvq&t=93s Vi återkommer

Läs mer

WCP, World s Children s Prize och Rotary i ett partnerskap för en bättre värld

WCP, World s Children s Prize och Rotary i ett partnerskap för en bättre värld i ett partnerskap för en bättre värld Presentationen skall ge en bild av: - Bakgrunden till Rotary-WCP projektet - Vad är WCP-programmet? - Vad innebär Rotarys engagemang och hur långt har vi hunnit? -

Läs mer

TRF-kommittén i Distrikt PETS, Biohuset Mariefred 6 april 2019

TRF-kommittén i Distrikt PETS, Biohuset Mariefred 6 april 2019 TRF-kommittén i Distrikt 2370 PETS, Biohuset Mariefred 6 april 2019 Rotary International och Rotary Foundation KLUBB ROTARYS UPPFÖRANDEKOD Som rotarian kommer jag att 1. värna om integritet min egen och

Läs mer

Distriktskonferens. Program och handlingar Rotary Distrikt 2370 Lördagen den 20 oktober Innehåll. Nynäshamn där havet och livet möts

Distriktskonferens. Program och handlingar Rotary Distrikt 2370 Lördagen den 20 oktober Innehåll. Nynäshamn där havet och livet möts Preliminär utgåva 2018-10-03 Distriktskonferens Program och handlingar Rotary Distrikt 2370 Lördagen den 20 oktober 2018 Nynäshamn där havet och livet möts Fotograf Johan Gustavsson Innehåll Utöver detta

Läs mer

Inbjudan och kallelse PETS 2019

Inbjudan och kallelse PETS 2019 Inbjudan och kallelse PETS 2019 President Elect Training Seminar, Distriktssamråd samt Distriktfondens budgetmöte 6:e april 2019 kl. 8:30-17.00 i Biohuset, Mariefred Vi har härmed nöjet att bjuda in Dig

Läs mer

BARNENS PRESSKONFERENS 2015

BARNENS PRESSKONFERENS 2015 BARNENS PRESSKONFERENS 2015 Oftast leder mellan tre och fem elever presskonferensen. De kan vara från samma skola eller från olika skolor, som ni samarbetar med kring presskonferensen. Till exempel kan

Läs mer

Lars Olof Nilsson DG Nacka RK

Lars Olof Nilsson DG Nacka RK Distrikt 2370 Lars Olof Nilsson DG 2016-2017 Nacka RK 23 februari 1905 i Chicago...möttes 4 herrar Lokala projekt De första lokala projekten genomfördes av Rotaryklubben i Chicago1907. Man köpte en ny

Läs mer

Rotary Internationals Strategiska Fokusområden och Mål

Rotary Internationals Strategiska Fokusområden och Mål Rotary Internationals Strategiska Fokusområden och Mål Stödja och stärka klubbarna Främja innovation och flexibilitet i klubbarna Uppmuntra klubbarna att delta i aktiviteter inom olika tjänstegrenar Främja

Läs mer

Välkommen till årets PETS i Nacka!

Välkommen till årets PETS i Nacka! ROTARY INTERNATIONAL Distrikt 2370 Lars Olof Nilsson Guvernör 2016-2017 KALLELSE med SLUTLIGT PROGRAM President Elect Training Seminar (PETS), Distriktssamråd och Distriktsfondens budgetmöte Välkommen

Läs mer

I N B J U D A N DISTRIKTSKONFERENS MED BANKETT OKTOBER 2019 i MARIEFRED

I N B J U D A N DISTRIKTSKONFERENS MED BANKETT OKTOBER 2019 i MARIEFRED I N B J U D A N DISTRIKTSKONFERENS MED BANKETT 12-13 OKTOBER 2019 i MARIEFRED Foto: Marianne Philp VAD ÄR VÄL EN DAG PÅ SLOTTET? JO, ALLDELES Program ALLDELES OSLAGBAR - DET ÄR JU ÅRETS ROTARYHÄNDELSE!

Läs mer

Varje barn i varje generation

Varje barn i varje generation World s Children s Prize för allas lika värde, barns rätt och demokrati World s Children s Prize finns för att ge barn upplevelser och kunskap så att de kan vara förändrare (changemakers) som står upp

Läs mer

Deltagarförteckningar

Deltagarförteckningar Deltagarförteckningar Deltagare klubbvis (gäster, därefter bokstavsordning efternamn, presidenten först) Rotary International, England Richard Green Distrikt 2360, Göteborg Carl-Wilhelm Stenhammar Monica

Läs mer

Ta fram en aktivitetsplan för det kommande Rotaryåret

Ta fram en aktivitetsplan för det kommande Rotaryåret 1 Klubb- och medlemsutveckling Ta fram en aktivitetsplan för det kommande Rotaryåret Inom varje Rotaryklubb skall det finnas en Medlemsutvecklingskommitté, som leds av en ordförande och som har ansvaret

Läs mer

Rotary Foundation. ROTARY:s FLAGGSKEPP

Rotary Foundation. ROTARY:s FLAGGSKEPP Rotary Foundation ROTARY:s FLAGGSKEPP Rotary Foundation ger mig möjligheter att göra så mycket mera gott än vad jag som enskild människa någonsin skulle kunna göra Rotary Foundation etableras formellt

Läs mer

Mitt år som Distriktsguvernör

Mitt år som Distriktsguvernör Mitt år som Distriktsguvernör 2017-18 Gun Klevås TITLE 1 Medlemsläget i Sverige och D2400 10 av Rotarys 539 distrikt finns i Sverige 521 av Rotarys ca 35 000 klubbar finns i Sverige Sverige Antal distrikt

Läs mer

Rotary Distrikt Strategiplan

Rotary Distrikt Strategiplan Rotary Distrikt 2410 Strategiplan 2016-2021 ROTARY Service Above Self RI-president John F. Germ tema 2016-2017 1 Vi sätter Rotaryklubbens medlem i centrum VISION 2021 Rotary är ett vitalt, välsett och

Läs mer

NYTT VERKSAMHETSÅR

NYTT VERKSAMHETSÅR SOLLENTUNA TUREBERG RK NYTT VERKSAMHETSÅR 2015-2016 Be a gift to the world Ripresident 2015-2016 KR Ravindran 2 Vad vet du om Rotary och vad är du beredd att göra? VadärRotary En mötesplats för affärs,

Läs mer

Kiruna Rotaryklubb Carina Bergsten President

Kiruna Rotaryklubb Carina Bergsten President Kiruna Rotaryklubb 2018-2019 Carina Bergsten President Låt oss vara inspiratörer Be the inspiration Världspresident Barry Rassin, Bahamas Rotarys vision är: Tillsammans, ser vi en värld där människor förenas

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Rotaryåret 2017-2018 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Guvernörens inledning... 3 Distriktets måluppfyllelse... 4 Medlemsutvecklingskommittén... 4 PR kommittén... 5 Kommittén

Läs mer

Tommys guvernörsbrev #6

Tommys guvernörsbrev #6 Tommy Lekenmyr Guvernör 2018/19 Tommys guvernörsbrev #6 Nytt år, oj vad tiden går, och nya utmaningar för Rotary och oss som medlemmar. Vi har alla en viktig del i arbetet med att göra Rotary mer känt

Läs mer

GUVERNÖRENS MÅNADSBREV mars/april 2017, nr 9/10

GUVERNÖRENS MÅNADSBREV mars/april 2017, nr 9/10 Distrikt 2380 SERVCE ABOVE SELF GUVERNÖRENS MÅNADSBREV mars/april 2017, nr 9/10 Rotarykamrater! Tiden går fort och det är mycket som händer. Det är fullt med aktiviteter i klubbarna runt om i distriktet.

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Rotaryåret 2016-2017 Innehållsförteckning Rotary International... 3 Distriktets måluppfyllelse... 4 Medlemsutvecklingskommittén... 4 PR kommittén... 5 Kommittén för yrkes- och samhällstjänst...

Läs mer

Rotary Foundation: Översikt. Rotary Foundation seminarium Hans Johansson /28

Rotary Foundation: Översikt. Rotary Foundation seminarium Hans Johansson /28 Rotary Foundation: Översikt Rotary Foundation seminarium Hans Johansson 2015-11-14/28 The Rotary Foundation är fristående men har lagrådet gemensamt med Rotary International TITLE 2 Rotary Foundation ger

Läs mer

Policy Vision och mål

Policy Vision och mål Policydokument: Vision och Ändamål Beslutad 27 april 2016 World s Children s Prize Foundation WORLD S CHILDREN S PRIZE FOUNDATION Policy Vision och mål Denna policy är ett av WCPF:s styrelse beslutat styrande

Läs mer

En handledning för World s Children s Prize-barnrättsambassadörer.

En handledning för World s Children s Prize-barnrättsambassadörer. En handledning för World s Children s Prize-barnrättsambassadörer. at i r k o m e & d r e t e h g r ät t i En fö r! r o k c i fl n o j l i m Den här handledningen är till för dig som ska bli World s Children

Läs mer

Distrikt 2390, Årsmöte 2018

Distrikt 2390, Årsmöte 2018 Distrikt 2390, Årsmöte 2018 Tid: 17 december 2018 kl. 18.30 21.00 Plats: Hantverksgården, Vellinge Närvarande: 40 rotarianer från 25 klubbar, se bifogad förteckning (Bil 1) 1 Årsmötet öppnas Distriktsguvernör

Läs mer

Distriktskonferens Program och handlingar Rotary Distrikt oktober 2017

Distriktskonferens Program och handlingar Rotary Distrikt oktober 2017 Distriktskonferens Program och handlingar Rotary Distrikt 2370 21 oktober 2017 Foto från www.sabysateri.se Välkomna! Innehåll Utöver detta dokument finns Verksamhetsberättelse för 2016-2017 i separat dokument

Läs mer

Rotary organisation. 1,2 miljoner medlemmar klubbar 34 zoner 529 distrikt. RI President John Germ

Rotary organisation. 1,2 miljoner medlemmar klubbar 34 zoner 529 distrikt. RI President John Germ PR i Rotary Rotary organisation 1,2 miljoner medlemmar 34 000 klubbar 34 zoner 529 distrikt RI President John Germ Rotary Director ansvarig för 2 Zoner Mikael Ahlberg Zon 15 RPIC, RC, TRF-ansvarig Zon

Läs mer

Sollentuna-Tureberg rotaryklubb

Sollentuna-Tureberg rotaryklubb Sollentuna-Tureberg rotaryklubb 35-års jubileum den 4 juni 2013 Av PDG John Örtengren Klubbens familjeträd Stockholms rk chartrad 1926-02-20 Nr 1 Stockholms norra rk 1954-06-24 Nr 8 Solna rk 1956-02-15

Läs mer

Välkommen till PR Seminariet - 2370. Skogshöjd Södertälje 2015-11-05

Välkommen till PR Seminariet - 2370. Skogshöjd Södertälje 2015-11-05 Välkommen till PR Seminariet - 2370 Skogshöjd Södertälje 2015-11-05 Agenda 18.00 18.15 19.35 19.45 20.15 20.35 Välkommen och presentation Lena Lagestam och Christina Bredin Vad säger Rotary International

Läs mer

Tranås Sommenbyggdens Rotaryklubb. Presentation av Jeanette Boström President

Tranås Sommenbyggdens Rotaryklubb. Presentation av Jeanette Boström President Tranås Sommenbyggdens Rotaryklubb Presentation av Jeanette Boström President 2017-18 Årets tema Vision to see Faith to believe Courage to Act Ian H.RISELEEY President 2017-18 Mål: vi ska besvara frågan

Läs mer

1. Mölndal RKs tandvårdsprojekt - i två världsdelar

1. Mölndal RKs tandvårdsprojekt - i två världsdelar 1. Mölndal RKs tandvårdsprojekt - i två världsdelar Mölndal Rotaryklubbs tandvårdsprojekt omfattar f n ca 12 000 barn i 37 städer - i två världsdelar. Sedan starten och fram till dags dato har dessutom

Läs mer

Hälsa i Samverkan. Pia Andersson, ordinarie ledamot, oral hälsa. Ordförande hälsar välkommen till sammanträdet.

Hälsa i Samverkan. Pia Andersson, ordinarie ledamot, oral hälsa. Ordförande hälsar välkommen till sammanträdet. Sidan 1 av 5 2012-06-05 Forskningsplattformen för Hälsa i Samverkan Möte med Vetenskapliga rådet Tid: 2012-06-04 kl. 13.00-15.00 Plats: Högskolan Kristianstad, 5-208 Närvarande: Anna-Karin Edberg, ordförande

Läs mer

Arkiv: 1202 Linköping Filbyter Rotaryklubb Plats: 14. Årsmötesprotokoll Seriesignum: A 1. Styrelseprotokoll Seriesignum: A 2. Volym nummer.

Arkiv: 1202 Linköping Filbyter Rotaryklubb Plats: 14. Årsmötesprotokoll Seriesignum: A 1. Styrelseprotokoll Seriesignum: A 2. Volym nummer. Årsmötesprotokoll A 1 1 1982 2000 Serien i arkivkartong. Protokoll för år 1983 saknas. I denna volymen ingår även: A:1 2001-2007, A:2 1984-2007, A:3, A:4, B:1 och B:2. 2001 2007 Ingår i volym A1:1. 2 2009

Läs mer

Vision bortom Kerstin Öhrn

Vision bortom Kerstin Öhrn Vision bortom 2015 Styrgruppen för vision bortom 2015 Marita Hilliges, rektor Elin Holmsten, akademichef Marie Elf, områdesnämndsordförande Ulrica Momqvist, informationschef Caroline Bastholm, doktorand

Läs mer

Förslag till aktiviteter kring medlemsrekrytering och medlemsvård i Nykvarns RK.

Förslag till aktiviteter kring medlemsrekrytering och medlemsvård i Nykvarns RK. Förslag till aktiviteter kring medlemsrekrytering och medlemsvård i Nykvarns RK. Bakgrund till diskussion avseende medlemsrekrytering och medlemsvård Totalt antal medlemmar 2018: 34 st Genomsnittsålder

Läs mer

Rotary Foundation: Bidragsmodell. Rotary Foundation seminarium Hans Johansson &28

Rotary Foundation: Bidragsmodell. Rotary Foundation seminarium Hans Johansson &28 Rotary Foundation: Bidragsmodell Rotary Foundation seminarium Hans Johansson 2015-11-14&28 Rotarys bidragsmodell fr. 2013-07-01 Prioritering av sex fokusområden Resultatorienterad projekthantering Betonar

Läs mer

ROTARY DISTRIKT 23700 VÄLKOMNA!

ROTARY DISTRIKT 23700 VÄLKOMNA! ROTAR RY DISTRIKTT 23700 VÄL LKOMNA! Till Distriktskonferenss 2015 DG Holvander Paki 2015 2016 2015 10 24 Innehåll Förord... 2 Allmän information... 3 Lokalorientering... 5 Program 24 oktober 2015... 6

Läs mer

SÖRMLANDS-DISTRIKTET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Medlemsmöte

SÖRMLANDS-DISTRIKTET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Medlemsmöte 1 Plats och tid Nyköpings BK Kl 19.00-21.45 11 röstberättigade ombud med totalt 16 röster från 7 klubbar enligt bilaga 2. Övriga deltagare DS styrelse Utses att justera Mikael Svensson Underskrifter Sekreterare...

Läs mer

Stiftelsen World s Children s Prize Foundation. Årsredovisning 2013. Organisationsnummer 802426-0807

Stiftelsen World s Children s Prize Foundation. Årsredovisning 2013. Organisationsnummer 802426-0807 Årsredovisning 2013 Stiftelsen World s Children s Prize Foundation Organisationsnummer 802426-0807 Styrelsen för Stiftelsen World s Children s Prize Foundation avger härmed följande årsredovisning I många

Läs mer

Dessutom erbjöd sig 8 Rotarymedlemmar att bidra med mellan 500 och 1.500 SEK vardera, vilket blev summa 6.000 SEK.

Dessutom erbjöd sig 8 Rotarymedlemmar att bidra med mellan 500 och 1.500 SEK vardera, vilket blev summa 6.000 SEK. Välgörenhetskonserten i Mariefreds Kyrka med saxofonisten Johan Stengård och Magnus Ludwigsson vid flygeln, som den 2 juni 2014 arrangerades av Mariefred Rotaryklubb och Mariefreds Församling, inbringade

Läs mer

Strategidokument. Rotary International Distrikt 2400 för 2017/18

Strategidokument. Rotary International Distrikt 2400 för 2017/18 1 Strategidokument 2017-02-18 Rotary International Distrikt 2400 för 2017/18 Detta dokument skall vara ett redskap för optimering av distriktets resurser, att skapa överblick och vara ett stöd till distriktets

Läs mer

ESKILSTUNA REKARNE ROTARYKLUBB VECKOBREV. Lunchmöte den 14 september Föredrag/program: Tryggve Lundh, Torshälla Antikvariat

ESKILSTUNA REKARNE ROTARYKLUBB VECKOBREV. Lunchmöte den 14 september Föredrag/program: Tryggve Lundh, Torshälla Antikvariat ESKILSTUNA REKARNE ROTARYKLUBB Lunchmöte den 14 september 2016 Antal närvarande medlemmar; 20 Antal gäster; 1 Totalt; 21 VECKOBREV Föredrag/program: Tryggve Lundh, Torshälla Antikvariat Tryggve Lundh inledde

Läs mer

HANDBOK. för ansökan av medel från Centerkvinnornas fond VÄRLDEN ANGÅR OSS

HANDBOK. för ansökan av medel från Centerkvinnornas fond VÄRLDEN ANGÅR OSS HANDBOK för ansökan av medel från Centerkvinnornas fond VÄRLDEN ANGÅR OSS Världen angår oss Centerkvinnornas fond Världen angår oss (VAO) är fonden för Centerkvinnornas medlemmar som vill jobba för en

Läs mer

Sammanfattning: Arbete kring World s children s prize hösten på Gripsholmsskolan hösten 2015. Yngre klasser:

Sammanfattning: Arbete kring World s children s prize hösten på Gripsholmsskolan hösten 2015. Yngre klasser: Sammanfattning: Arbete kring World s children s prize hösten på Gripsholmsskolan hösten 2015 World s Children s Prize-gruppen: Ulf Skinnar, Hanna Alenius, Birgitta Ottenback och Jessica Nylund. År 2015

Läs mer

Protokoll från årsmöte söndagen 23 oktober 2016, Distrikt 2400 Margreteorps gästgivaregård, Ängelholm.

Protokoll från årsmöte söndagen 23 oktober 2016, Distrikt 2400 Margreteorps gästgivaregård, Ängelholm. Distrikt 2400 Protokoll från årsmöte söndagen 23 oktober 2016, Distrikt 2400 Margreteorps gästgivaregård, Ängelholm. 1. Årsmötets öppnande. DG Tom Nilsson, Ängelholm-Luntertun RK, hälsade välkommen och

Läs mer

LPP World's Children's Prize.

LPP World's Children's Prize. LPP World's Children's Prize. Varför läser vi Vad skall vi gå igenom? Vilka är våra mål? Så här ser planen ut Hur skall vi visa att vi når målen? 1 Varför läser vi om World's Children's Prize.? Eleverna

Läs mer

SUDAN. Gänget ska få ett nytt uppdrag av FN-chefen. Ni ska resa till Sudan, träffa Machiek och göra hans röst hörd över världen! Ta inga risker!

SUDAN. Gänget ska få ett nytt uppdrag av FN-chefen. Ni ska resa till Sudan, träffa Machiek och göra hans röst hörd över världen! Ta inga risker! globens gäng av Magnus Bergmar & Karin Södergren Gänget ska få ett nytt uppdrag av FN-chefen. Globens Gäng reser jorden runt för att samla in jämnåriga kompisars berättelser om kränkningar av barnets rättigheter

Läs mer

1 Sammanträdets öppnande Ordföranden önskar alla välkomna och en god fortsättning på det nya året och förklarar mötet öppnat.

1 Sammanträdets öppnande Ordföranden önskar alla välkomna och en god fortsättning på det nya året och förklarar mötet öppnat. PROTOKOLL Sörmländska Folkdansringen Distriktstyrelsen Sörmländska Folkdansringen Sammanträde 2007-1 Tid 20 januari 2007 Plats Nyköping Närvarande Pierre Marklund, via telefon Ann-Sofie Svensson Agneta

Läs mer

Utbildning i hjärt-lungräddning (HLR) till elever och lärare vid grundskolorna i Kalmar Län

Utbildning i hjärt-lungräddning (HLR) till elever och lärare vid grundskolorna i Kalmar Län Utbildning i hjärt-lungräddning (HLR) till elever och lärare vid grundskolorna i Kalmar Län - Rapport från ett länsövergripande projekt Länsgruppen för HLR-organisatörer i Kalmar Län; Kristin Axelsson,

Läs mer

Guvernörens månadsbrev nr 6 Rotaryåret

Guvernörens månadsbrev nr 6 Rotaryåret Guvernörens månadsbrev nr 6 Rotaryåret 2018-2019 Rotarykamrater! Oj vad jag en dag kommer att sakna klubb besöken! Jag har i skrivande stund haft förmånen att få besöka 52 av våra 61 klubbar inom Distrikt

Läs mer

KOM IGÅNG MED WCP-PROGRAMMET TIO LEKTIONSPASS

KOM IGÅNG MED WCP-PROGRAMMET TIO LEKTIONSPASS KOM IGÅNG MED WCP-PROGRAMMET TIO LEKTIONSPASS World s Children s Prize-programmet (WCP) är världens största årliga utbildningssatsning som stärker barn till att som förändrare (changemakers) stå upp för

Läs mer

96. Föregående protokoll LAG beslutar att lägga föregående protokoll från LAG-mötet den 7 november 2017 till handlingarna.

96. Föregående protokoll LAG beslutar att lägga föregående protokoll från LAG-mötet den 7 november 2017 till handlingarna. Protokoll fört vid LAG/styrelsemöte 7 december 2017 Tid: Torsdagen den 7 december kl, 09.00-16.00 Plats: Gripsholms värdshus, Strängnäs kommun Närvarande: Offentlig Privat Ideell Tommy Björkdal Bam Björling

Läs mer

Rotary Basics. www.rotary.org/sv/rotarybasics. Din vägledning till hur du engagerar dig i Rotary

Rotary Basics. www.rotary.org/sv/rotarybasics. Din vägledning till hur du engagerar dig i Rotary Rotary Basics www.rotary.org/sv/rotarybasics Din vägledning till hur du engagerar dig i Rotary Välkommen till Rotary! Du tillhör nu ett globalt nätverk av frivilliga från företag, yrkesliv och samhället.

Läs mer

Stiftelsen World s Children s Prize Foundation ÅRSREDOVISNING Organisationsnummer

Stiftelsen World s Children s Prize Foundation ÅRSREDOVISNING Organisationsnummer ÅRSREDOVISNING 2012 Stiftelsen World s Children s Prize Foundation Organisationsnummer 802426-0807 Styrelsen för Stiftelsen World s Children s Prize Foundation avger härmed följande årsredovisning 2 Förvaltningberättelse

Läs mer

Vi finns på Gustaf Adolfs Gata Skövde. Kansliet är öppet Mån, ons, fre kl (onsdagar och fredagar endast på telefon)

Vi finns på Gustaf Adolfs Gata Skövde. Kansliet är öppet Mån, ons, fre kl (onsdagar och fredagar endast på telefon) 1 Bordtennisförbund (VBTF) arbetar för utveckling tillsammans med våra föreningar för ett aktivt bordtennisintresse. VBTF tillhör de största distrikten i Sverige och har ca 60 aktiva föreningar. Lite fakta:

Läs mer

Verksamhetsåret 2014-15 är tillända och jag avger min rapport för året som Distriktsguvernör.

Verksamhetsåret 2014-15 är tillända och jag avger min rapport för året som Distriktsguvernör. 1 Verksamhetsrapport för året 2014-15 Distrikt 2330 Inledning Verksamhetsåret 2014-15 är tillända och jag avger min rapport för året som Distriktsguvernör. RI presidentens tema RI president detta år har

Läs mer

Lär känna NTA lite närmare.

Lär känna NTA lite närmare. Sida 1 (5) INBJUDAN 20 augusti 2002 Till Kommunens skolchef / Friskola Välkommen till seminarium Lär känna NTA lite närmare. Skolutvecklingsprojektet Naturvetenskap och teknik för alla (NTA) samverkar

Läs mer

Stiftelsen World s Children s Prize Foundation VERKSAMHETSBERÄTTELSE MED ÅRSREDOVISNING 2014

Stiftelsen World s Children s Prize Foundation VERKSAMHETSBERÄTTELSE MED ÅRSREDOVISNING 2014 VERKSAMHETSBERÄTTELSE MED ÅRSREDOVISNING 2014 Stiftelsen World s Children s Prize Foundation 802426-0807 Styrelsen för Stiftelsen World s Children s Prize Foundation avger härmed följande årsredovisning

Läs mer

Tällberg Höstforum - Din framtid, Dalarnas framtid. Tällberg, 20-21 november 2011. www.tallberghostforum.se

Tällberg Höstforum - Din framtid, Dalarnas framtid. Tällberg, 20-21 november 2011. www.tallberghostforum.se Tällberg Höstforum - Din framtid, Dalarnas framtid Tällberg, 20-21 november 2011 www.tallberghostforum.se Att se varandras engagemang Den 20-21 november 2011 samlas 200 unga och erfarna ledare från Dalarna,

Läs mer

Guvernörens månadsbrev nr Distrikt Till alla medlemmar i distrikt 2360

Guvernörens månadsbrev nr Distrikt Till alla medlemmar i distrikt 2360 Guvernörens månadsbrev nr 9 2016-2017 Distrikt 236 0 Orust april 2017 Till alla medlemmar i distrikt 2360 Här kommer lite om mars och april samt information om vad som är på gång framöver. Rotary President

Läs mer

Detta talarmanus är framtaget som stöd när du håller en presentation om Fairtrade region. Använd gärna tillhörande presentation med samma namn.

Detta talarmanus är framtaget som stöd när du håller en presentation om Fairtrade region. Använd gärna tillhörande presentation med samma namn. Detta talarmanus är framtaget som stöd när du håller en presentation om Fairtrade region. Använd gärna tillhörande presentation med samma namn. Har du frågor, kontakta oss på Fairtrade info@fairtrade.se

Läs mer

Firandet inleddes med välkomstdrink samt mingelmusik av elever från Upplands Väsby kommunala musikskola

Firandet inleddes med välkomstdrink samt mingelmusik av elever från Upplands Väsby kommunala musikskola 1 Rotary Upplands Väsby Bredden Jubileumsfirande 20 år, åren 1995-2015 Kvällen den 19 maj 2015 Penthouse Scandic Infra City. President Thomas Murray hälsade samtliga gäster hjärtligt välkomna till jubileumsfirandet,

Läs mer

Protokoll fört med SGVF:s Motionskommitté kl , Bosön, Stockholm.

Protokoll fört med SGVF:s Motionskommitté kl , Bosön, Stockholm. Protokoll fört med SGVF:s Motionskommitté 2008-03-07 kl 18.00-21.30, Bosön, Stockholm. 1 (4) Närvarande: Jan-Erik Wettermark, Gunnar Wall, Lennart Gustafsson, Karin Dahl och Gunnel Svensson. Ej närvarande:

Läs mer

Rotary Sollentuna Tureberg Klubben och Sollentuna 2010.1

Rotary Sollentuna Tureberg Klubben och Sollentuna 2010.1 Rotary Sollentuna Tureberg Klubben och Sollentuna 2010.1 3.000 fkr, kyrkan från 1100-talet, Edsbergs slott från 1600-talet 70.000 invånare störst andel 1-5-åringar av alla kommuner i Sverige Ungdomens

Läs mer

El Sistema och annan klassisk kultur redovisning av budgetuppdrag 44

El Sistema och annan klassisk kultur redovisning av budgetuppdrag 44 TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2015-03-31 Kultur- och fritidskontoret Dnr KOF 2015-160 Christin Ericsson Lina Marcusson Kultur- och fritidsnämnden El Sistema och annan klassisk kultur redovisning av budgetuppdrag

Läs mer

Göteborg Kronhuset Rotaryklubb

Göteborg Kronhuset Rotaryklubb Göteborg Kronhuset Rotaryklubb Till dig som är nyfiken på vad ett medlemskap i Rotary kan ge. En introduktion till Rotary och Göteborg Kronhuset Rotaryklubb Detta är Rotary Rotary är en internationell

Läs mer

Kuljaktstig 9/ Resultat klass ÖPPEN Placering Namn Postort Klass Totalt 1 Peder Andersson Uppsala Öppen Magnus Gilljum Länna Öppen 128

Kuljaktstig 9/ Resultat klass ÖPPEN Placering Namn Postort Klass Totalt 1 Peder Andersson Uppsala Öppen Magnus Gilljum Länna Öppen 128 Kuljaktstig 9/8 2015 -- Resultat klass ÖPPEN 1 Peder Andersson Uppsala Öppen 129 2 Magnus Gilljum Länna Öppen 128 3 Mikael Bladlund Avesta Öppen 122 5 Carl-Henrik Gilljum Länna Öppen 118 5 John Eriksson

Läs mer

2011-11-21. 1 Inledning

2011-11-21. 1 Inledning 2011-11-21 Särskild bilaga till reglemente för Gemensamma nämnden vård, omsorg och hjälpmedel (VOHJS-nämnden) avseende regionalt Vård och omsorgscollege Sörmland (VO-College) 1 Inledning Vård och omsorgscollege

Läs mer

HÄGERSTENS FÖRSAMLING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 Sammanträdesdatum KYRKORÅD 2012-02-21

HÄGERSTENS FÖRSAMLING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 Sammanträdesdatum KYRKORÅD 2012-02-21 HÄGERSTENS FÖRSAMLING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 Plats och tid Beslutande Gröndals kyrka kl. 19.00, Gröndalsvägen 61, Stockholm Richter Lars, ordförande Adbo Jerry Aspgren Göran Bergquist Tita Brorsson

Läs mer

Gästrike-Hälsinge. Gästrike- Hälsinge golfdistrikt. Ordförande förklarade mötet öppnat. Protokoll från ordinarie styrelsemöte Gävle

Gästrike-Hälsinge. Gästrike- Hälsinge golfdistrikt. Ordförande förklarade mötet öppnat. Protokoll från ordinarie styrelsemöte Gävle Gästrike- Hälsinge golfdistrikt 2018-09-15 STYRELSEPROTOKOLL Protokoll från ordinarie styrelsemöte Gävle 2018-09-15 Deltagare: Kopiemottagare: Pär Lindfors, ordf Tomas Fröjd, ledamot Birgitta Adermark,

Läs mer

ÅRSBOKSLUT. Ronneby Rotaryklubb

ÅRSBOKSLUT. Ronneby Rotaryklubb ÅRSBOKSLUT för 835600-4419 Räkenskapsåret 2016 07 01 2017 06 30 1 (7) Styrelsen för får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2016 07 01 2017 06 30. Förvaltningsberättelse Information om verksamheten

Läs mer

NYHETSBREV. Tänk om jag vore ung igen. Våra erbjudanden till unga. Polio Update. Våra egna erbjudanden. Då skulle jag..

NYHETSBREV. Tänk om jag vore ung igen. Våra erbjudanden till unga. Polio Update. Våra egna erbjudanden. Då skulle jag.. Våra erbjudanden till unga OM DG VORE UNG IGEN, DÅ SKULLE MÅNADSTEMAN VI TAR UPP DE AKTUELLA MÅNADERNA Våra egna erbjudanden ROTARY GLOBAL REWARDS DU MISSAR VÄL INTE FÖRMÅNERNA? Polio Update EN LITEN UPPDATERING

Läs mer

Stockholm Business Alliance, underlag för avtalsbeslut KS-2010/303. att ingå ny avtalsperiod med Stockholm Business Alliance åren

Stockholm Business Alliance, underlag för avtalsbeslut KS-2010/303. att ingå ny avtalsperiod med Stockholm Business Alliance åren Göran Nilsson FÖRSLAG TILL BESLUT Kommunstyrelsens ordförande 2010-03-30 Kommunstyrelsen Stockholm Business Alliance, underlag för avtalsbeslut 2011-2015 KS-2010/303 Beslut Kommunstyrelsen beslutar att

Läs mer

ESKILSTUNA REKARNE ROTARYKLUBB VECKOBREV. Lunchmöte den 28 september Föredrag/program: Johan Rundgren, Eskilstuna Bowlingcenter

ESKILSTUNA REKARNE ROTARYKLUBB VECKOBREV. Lunchmöte den 28 september Föredrag/program: Johan Rundgren, Eskilstuna Bowlingcenter ESKILSTUNA REKARNE ROTARYKLUBB Lunchmöte den 28 september 2016 Antal närvarande medlemmar; 27 Antal gäster; 5 Totalt; 32 VECKOBREV Föredrag/program: Johan Rundgren, Eskilstuna Bowlingcenter Johan Rundgren,

Läs mer

Agenda MixadMaxadMångfald! för idéer innovationer kultur egenorganisering. ---När möten betyder något!---

Agenda MixadMaxadMångfald! för idéer innovationer kultur egenorganisering. ---När möten betyder något!--- Agenda 2016-2018 för idéer innovationer kultur egenorganisering. ---När möten betyder något!--- Ett tryggt och engagerande lokalsamhälle behövs mer än någonsin! för idéer innovationer kultur egenorganisering.

Läs mer

Klubbrev februari 2018

Klubbrev februari 2018 Klubbrev februari 2018 Sammanträde 2018-02-05 President Gäster Veckobrev Medlemsantal Närvarande Närvaroprocent Totalt 35 Befriade 13 Paul Tamm Ulrika Grill Besökande Rotarianer Besök i andra klubbar Medlemsfrågor:

Läs mer

största yrkesnätverk Rotary är världens största yrkesnätverk

största yrkesnätverk Rotary är världens största yrkesnätverk I Skåne är vi 5.000 Rotary är världens i är 1,2 miljoner PR-MATERIAL ROT DA I Skåne är vi 5.000 Rotary ett engagemang som gör skillnad Inför satsningen på Rotary day och Rotary fun day så har vi tagit

Läs mer

Samordning för socialt företagande

Samordning för socialt företagande Samordning för socialt företagande 2 Halvtidsrapportering enligt ESFs frågeställningar Vilka aktiviteter har genomförts under den aktuella perioden? Februari 2014-02 Enkät #1 besvaras Digitalt 2014-02-07

Läs mer

Årsredovisning för Insamlingsstiftelsen Rotary Hjälper

Årsredovisning för Insamlingsstiftelsen Rotary Hjälper Årsredovisning för Insamlingsstiftelsen Rotary Hjälper (802425-6086) Räkenskapsåret 150701-160630 Org.nr: 802425-6086 150701-160630 Sida 2 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Styrelsen för Insamlingsstiftelsen Rotary

Läs mer

Protokoll från årsmöte söndagen den 4 oktober 2015 i D2400, Immanuelskyrkans konferenslokal, Halmstad.

Protokoll från årsmöte söndagen den 4 oktober 2015 i D2400, Immanuelskyrkans konferenslokal, Halmstad. Protokoll från årsmöte söndagen den 4 oktober 2015 i D2400, Immanuelskyrkans konferenslokal, Halmstad. 1. Årsmötets öppnande. DG Christer Harplinger, Halmstad-Gamletull RK, hälsade välkommen och förklarade

Läs mer

Strategi för Agenda 2030 i Väst,

Strategi för Agenda 2030 i Väst, Partnerskap för genomförande av de Globala målen i Västsverige Detta dokument tar sin utgångspunkt i visionen om ett Västsverige som är i framkant i partnerskap för genomförande av de Globala målen, och

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Länsbygderådet i Blekinge 2016

Verksamhetsberättelse för Länsbygderådet i Blekinge 2016 Verksamhetsberättelse för Länsbygderådet i Blekinge 2016 Inledning Länsbygderådet i Blekinge arbetar övergripande med frågor som rör hela länet. Styrelsen har kontakt med myndigheter och andra organisationer

Läs mer

Protokoll LL05-2013. Lilla LAG Terra et Mare (styrelsen) 15 augusti 2013. Tid: 9.30 11.20. Kulturhuset Fregatten, Stenungsund

Protokoll LL05-2013. Lilla LAG Terra et Mare (styrelsen) 15 augusti 2013. Tid: 9.30 11.20. Kulturhuset Fregatten, Stenungsund LL05-2013 Protokoll Lilla LAG Terra et Mare (styrelsen) 15 augusti 2013 Tid: 9.30 11.20 Plats: Kulturhuset Fregatten, Stenungsund Medverkande: Arne Lernhag (ordf.) Henrik Sjöstrand Tomas Börgesson Carina

Läs mer

RUN-Riksdag 2016. 18 19 februari, Hotell Södra Berget, Sundsvall. Skolutveckling för likvärdighet

RUN-Riksdag 2016. 18 19 februari, Hotell Södra Berget, Sundsvall. Skolutveckling för likvärdighet RUN-Riksdag 2016 18 19 februari, Hotell Södra Berget, Sundsvall Skolutveckling för likvärdighet Förord Precis som Mittuniversitetet firar 10 års jubileum så är det 10 års jubileum för RUN-riksdagen. Den

Läs mer

Distriktsteam 2015-2016 Presentation

Distriktsteam 2015-2016 Presentation 2015-10-24 Innehåll Staffan Lyttkens 3 Claes Nilsson 3 Anne-marie Flood 3 Gun-Marie Guje Östedt-Axelsson 4 Solveig Nilsson 4 Anna König 4 Göran Schultz 5 Britt Hernell 5 Ingrid Ståhl 5 Bengt Svedenberg

Läs mer

Resultat från seminarium 2

Resultat från seminarium 2 Projektet Vård och Omsorgscollege Västerbotten Resultat från seminarium 2 En sammanställning av inkomna synpunkter och förslag från BUSprojektets seminarieserie i Vilhelmina, Lycksele, Umeå och Skellefteå

Läs mer

START UP GROW UP SUSTAIN

START UP GROW UP SUSTAIN VÄLKOMMEN Inspireras och få konkreta verktyg att skapa välmående företag - ekonomiskt, socialt och hållbart! ETT SAMARBETE MELLAN VÅR VÄRLD VÅRA MÅL VÄLKOMMEN Program 09.00-11.00 världen behöver ditt ledarskap

Läs mer

Till sekreterare valdes LS och till justeringsman valdes ML.

Till sekreterare valdes LS och till justeringsman valdes ML. 2006-12-27 PROTOKOLL TRIAL 7-06 SAMMANTRÄDESDATA Tid: Söndagen den 17 december kl.10.00 16.00 Plats: Hotell Park Inn, Märsta NÄRVARANDE Magnus Liljeblad Ordförande ML Jan-Erik Mellberg JEM Lars Svedje

Läs mer

Mötesprotokoll VKFS 3/2016

Mötesprotokoll VKFS 3/2016 Page 1 of 6 a. Mötets öppnande & val av protokolljusterare b. Närvarande c. Tid för nästa möte d. Fastställande av dagordning e. Godkännande av föregående mötesprotokoll f. Administration a. Ekonomi b.

Läs mer

Tommys guvernörsbrev #1

Tommys guvernörsbrev #1 Tommy Lekenmyr Guvernör 2018/19 Tommys guvernörsbrev #1 Bästa Rotarymedlemmar i Rotary Distrikt 2370, jag vill börja med att rikta ett stort tack till min företrädare, Ingrid Sjöbeck, för ett mycket bra

Läs mer

Rapport från försvarsdirektörsmötet 2013 dag 1

Rapport från försvarsdirektörsmötet 2013 dag 1 Rapport från försvarsdirektörsmötet 2013 dag 1 Programmet dag 1 såg ut så här: 14/8 onsdag Fm: Golf på Härnösands golfklubb, lunch på golfklubben. Em: Övriga deltagare anländer till hotellet och installerar

Läs mer

Nyhetsbrev, maj 2016, nr 11 Innehåll

Nyhetsbrev, maj 2016, nr 11 Innehåll . Nyhetsbrev, maj 2016, nr 11 Innehåll Inledning Rotarymånaden maj Lagrådet 2016 Distriktets medlemsutveckling Tips på Global Grant Club Visioning Convention i Seoul, Sydkorea Guvernörsskifte i Gränna

Läs mer

Mildred Persson, ordförande (M) Tobias Callenryd (KD) Elsa Petersson (S) Bodil Bagert (SPI) ersättare för Matilda Erlandsson (C)

Mildred Persson, ordförande (M) Tobias Callenryd (KD) Elsa Petersson (S) Bodil Bagert (SPI) ersättare för Matilda Erlandsson (C) Sammanträdesdatum 10 Plats och tid Färgaren, förvaltningshuset, Nybro, klockan 13.30-14.30 ande Mildred Persson, ordförande (M) Tobias Callenryd (KD) Elsa Petersson (S) Bodil Bagert (SPI) ersättare för

Läs mer

Sverige Hammarkullen. Återrapport 2/2018. Foto: SOS Arkiv ÅTERRAPPORT 2/2018 SVERIGE HAMMARKULLEN

Sverige Hammarkullen. Återrapport 2/2018. Foto: SOS Arkiv ÅTERRAPPORT 2/2018 SVERIGE HAMMARKULLEN Sverige Hammarkullen Återrapport 2/2018 Tack för ert stöd till ungdomar i Sverige! SOS Barnbyar har nu haft aktiv programverksamhet i Sverige i ett och ett halvt år. Vårt främsta fokus här är att tillhandahålla

Läs mer