Idrottslyftet Goda exempel från några studentidrottsföreningar

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Idrottslyftet 2013. Goda exempel från några studentidrottsföreningar"

Transkript

1 Idrottslyftet 2013 Goda exempel från några studentidrottsföreningar

2 Idrottslyftet 2013 tips och råd om ansökningar! Sveriges Akademiska Idrottsförbund (SAIF) har mellan 1 januari och 31 december 2013 drygt 1,2 miljoner kronor att fördela till studentidrottsföreningar inom ramen för Idrottslyftet. Alla studentidrottsföreningar kan söka medel från Idrottslyftet under förutsättning att: - Projektet syftar till att behålla medlemmar i föreningen och rekrytera nya medlemmar i åldern 7-25 år. Det kan handla om allt från marknadsföring till nya studenter och start av nya aktiviteter till att utbilda ledare. - Projektansökan görs via idrottens IT-system IdrottOnline - Föreningen har ett eget plus/bankgironummer Nedan följer information kring typer av projekt vi gärna ser att ni startar och söker Idrottslyftsmedel för att finansiera. Rekrytering av nya medlemmar Syns vi så finns vi är en devis som är nog så sann. För studentidrottens del strömmar det varje termin in presumtiva medlemmar till lärosätet i form av nya studenter. Det är en utmaning för er föreningar att lyckas fånga upp nya studenter och få dem att upptäcka studentidrottens stora utbud och möjlighet att vara fysisk aktiv. Genom Idrottslyftsprojekt kan ni ges möjligheten att synas mer, erbjuda nya typer av aktiviteter och locka nya medlemmar till föreningen. Ledarutbildning Ibland kan det vara svårt att få fram utbildade ledare till alla aktiviteter. Det kanske också är svårt att rekrytera ledare till styrelsen och andra förtroendeuppdrag? Ytterligare en faktor är att genomströmningen av ledare är stor inom studentidrotten då man är på lärosätet ett begränsat antal år. Det gör att rekrytering och utbildning av ledare alltid kommer att vara en viktig faktor i våra föreningars verksamhet. Vi stöttar därför gärna projekt som syftar till att utbilda ledare, såväl nya som redan befintliga. Idrottslyftet kan ge stöd till bland annat att genomföra utbildningar för aktivitetsledare och instruktörer. Föreningsutveckling Med väl fungerade föreningar kan studentidrotten utvecklas. Här ser vi att Idrottslyftet är en resurs som gör utvecklingsarbete möjligt och främjar såväl rekrytering som att hålla kvar befintliga medlemmar. Det finns många olika sätt att utveckla verksamheten och förutsättningarna är olika från förening till förening. SAIF hjälper er gärna att komma fram till metoder att utveckla just er förening och kan bidra ekonomiskt tack vare Idrottslyftet! Idrottslyftet kan ge stöd till bland annat utbildningar inom föreningslära, arrangemangsutveckling och marknadsföring.

3 Mångfald och integration Studentidrottens mål är att verksamheten ska präglas av bredd och mångfald. Alla studenter ska kunna hitta sin nivå, sin sport och känna sig välkommen. Vi ser gärna att studentidrottsföreningarna skapar projekt för att öka mångfald och integration i föreningen. Idrottslyftet kan ge stöd till bland annat samarbete i en kommun kring att erbjuda ungdomar meningsfull sysselsättning eller projekt som syftar till att öppna dörrarna till personer med funktionsnedsättning. Vill ni starta ett projekt? Tänk på att vara ute i god tid! Normal handläggningstid från att SAIF mottagit en ansökan till dess att beslut fattas är cirka en månad. Kontakta därför SAIF så tidigt som möjligt om ni funderar på att starta ett Idrottslyftsprojekt! Hur gör man? Börja med att skicka ett utkast till projektansökan till daniel.kudrén@saif.se på SAIF. Ansökan skickas (efter klartecken från SAIF) in via er administrativa sida på IdrottOnline. Ansökan ska inkomma senast två (2) månader innan projektstart! Vi har ambitionen att svara på om er ansökan beviljas eller ej inom max en kalendermånad. Viktigt att få med i er ansökan Mätbara och tydliga mål som går under syftet för Idrottslyftet 2013 Behålla fler inom föreningsidrotten och rekrytera fler medlemmar. Ekonomisk kalkyl, med både intäkter och utgifter, ska bifogas separat. Tydligt formulerat genomförande och syfte, vad ska ni göra, hur ska ni göra det, varför och hur ni planerar att utvärdera projektet efter avslutat projekt? Tips på projekt att söka medel för att genomföra Utbildning av ledare Marknadsföring för att rekrytera nya medlemmar Start av nya aktiviteter Inköp av utrustning till föreningen Kom-igång-projekt för fysiskt inaktiva Föreningsutveckling och värdegrundsarbete För mer information Besök eller kontakta daniel.kudren@saif.se På följande sidor ser ni exempel på några genomförda Idrottslyftsprojekt. Bli inspirerad av dessa och fundera hur ni skulle kunna göra något liknande i er förening!

4 Lacrosseläger Karlstad Universitets Idrottsförening (KAUIF), Karlstad Beviljat stöd från Idrottslyftet: kronor Arrangera ett träningsläger med minst 40 lacrossespelande studenter. Aktivera minst 20 personer som tidigare inte varit aktiva inom lacrosse. Öka medlemsantalet i bollsektionen med minst 10 %. Bidraget gick till: Informationsmaterial för att nå ut till intresserade Planhyra Mat och logi under träningslägret Inköp av lacrosseutrustning Målsättningarna att få fler medlemmar, synliggöra en relativt liten idrott och rekrytera personer som tidigare inte varit aktiva som Lacrossespelare ligger i linje med Idrottslyftets syfte, att få fler att idrotta längre och att rekrytera fler medlemmar. Projektet pågick mellan och Drygt hälften av deltagarna hade tidigare inte spelat lacrosse. 35 deltagare närvarade vid träningslägret och merparten av dessa har därefter fortsatt med sporten.

5 Utbildningsprojekt gruppträningsledare Växjö Universitets Gymnastik och Idrottsförening (VUGI), Växjö Beviljat stöd från Idrottslyftet: kronor Utöka antalet gruppträningstillfällen från 34 stycken per vecka till 50 stycken per vecka Utbilda 10 nya gruppträningsinstruktörer Genomföra 20 fortbildningskurser för redan aktiva instruktörer Projektet pågick mellan och Utbildningarna pågick under 2012 och de nya instruktörerna slussades därefter in i verksamheten. Genom att utbilda ledare, både nya och redan aktiva, var det möjligt att ta emot fler träningssugna studenter. Kompetenshöjningen av samtliga gruppträningsinstruktörer gjorde också att kvaliteten på verksamheten höjdes vilket ledde till att fler medlemmar lockades till föreningen och att föreningen i fortsättningen kan behålla fler medlemmar.

6 Dans + tjejsatsning Norrköpings Akademiska Förening för Idrott (NAFFI), Norrköping Beviljat stöd från Idrottslyftet: kronor Erbjuda dansträning för föreningens medlemmar Rekrytera minst 20 nya medlemmar till föreningen, varav minst 12 av dessa ska vara kvinnor Projektet pågick mellan och NAFFI startade upp dansträning med en professionell instruktör en gång per vecka. Totalt resulterade projektet i mer än 100 deltagartillfällen och lockade 37 unika deltagare. Ny sektion, nya träningsmöjligheter för medlemmarna och fokus på en grupp som inte är så aktiv i föreningen gjorde att föreningen beviljades stöd. Föreningen vågade tänka nytt och satsa på en specifik målgrupp, ofta ett bra framgångsrecept för Idrottslyftsprojekt!

7 Marknadsförning samt klockor Studentlöparsällskapet LiTHe Syra, Linköping Beviljat stöd från Idrottslyftet: kronor Ha ett snitt på över 20 deltagare per Milen under 50 -pass och öka kvalitén på träningarna och tävlingarna föreningen arrangerar. Köpa in tidtagarur med tillbehör för att på ett bättre sätt kunna ta tid och utvärdera träningar och tävlingar. Trycka upp banderoller för att sätta upp på universitetsområdet med info om föreningen och träningstider. Trycka upp mindre affischer och sätta upp i lokala löparspår, något som visat sig vara effektivt vid tidigare tillfällen. Milen under 50 -passen kommer att genomföras en gång i veckan fram tills slutet av maj. Deltagarna på dessa pass skall tipsas om att springa tävlingen Blodomloppet för LiTHe syra. Meningen med det är dels för att ha ett mål med träningen och dels för att öka gemenskapen inom föreningen. Projektet pågick mellan och Deltagarantalet på Milen under 50-passen har ökat från ca 10 personer till ca 20 personer. Med hjälp av marknadsföring och väl arrangerade tävlingar har föreningen kunnat synas mer vilket har lett till att föreningen fått fler medlemmar. Föreningen tror att medlemsökningen kommer att fortsätta. Föreningen siktade högt och ville rekrytera flera och öka deltagandet, något som ligger i linje med Idrottslyftets syfte. Eftersom föreningen hade tydliga och mätbara målsättningar, egeninsats i projektet och ambitioner om hur projektet skulle följas upp beviljades medel från Idrottslyftet.

8 Amerikanska fotbollslaget Handels Traders Handelshögskolans Idrottsklubb, Stockholm Beviljat stöd från Idrottslyftet: kronor Vinna Student-SM i amerikansk inomhusfotboll Köpa in trettio stycken matchtröjor, fem amerikanska fotbollar samt fem stycken begagnade hjälmar och axelskydd. Rekrytera spelare med hjälp av marknadsföring. Projektet pågick mellan och Med hjälp av ny utrustning och nya spelare tillsammans med bra coacher och bra marknadsföring så lyckades de rekrytera spelare och till slut också vinna studentligan. Ibland är utrustningsinköp en förutsättning för att kunna rekrytera flera eller utveckla befintlig verksamhet. Genom att köpa in skydd och matchutrustning kunde föreningen erbjuda träning och tävling till fler, något som gav resultat både i form av ökad verksamhet och sportslig framgång. Föreningen bekostade en del av utrustningen själva vilket ofta är en förutsättning för att kunna få bidrag för materialinköp.

9 Utbildning inom pedagogik och funktionell skidåkning Idrottsklubben Studenterna Umeå (IKSU), Umeå Beviljat stöd från Idrottslyftet: kronor Utbilda ledarna i funktionell skidåkning. Utbilda ledarna inom pedagogik för att de ska kunna lära ut bättre och även öka upplevelsen för resenärerna. Projektet pågår mellan och Utbildningen har gjort att föreningens ledare har kunnat bedriva en skidskola av högre kvalitet och ledarna har mer kunskap än tidigare. Detta syns tydligt i form av positiv respons från deltagarna på föreningens aktiviteter. Att utveckla och utbilda ledarna i föreningen är en förutsättning för att verksamheten ska hålla hög kvalitet. Vi vill därför gärna att ni genomför utbildningar med era ledare, för att studentidrotten ska vara rolig, säker och hålla hög kvalitet för alla!

Idrottslyftet. Goda exempel från några studentidrottsföreningar

Idrottslyftet. Goda exempel från några studentidrottsföreningar Idrottslyftet Goda exempel från några studentidrottsföreningar Idrottslyftet 2016 tips och råd om ansökningar! Idrottslyftet är en fantasisk möjlighet för alla studentidrottsföreningar att sätta utveckla

Läs mer

Utvecklingsplan för Idrottslyftet 2013-2015 Svenska Castingförbundet (SCF)

Utvecklingsplan för Idrottslyftet 2013-2015 Svenska Castingförbundet (SCF) Utvecklingsplan för Idrottslyftet 2013-2015 (SCF) Denna utvecklingsplan är ett levande dokument som kan göra förändringar i om så krävs för att Idrottslyftets mål i ännu högre utsträckning ska uppnås.

Läs mer

Verksamhetsplan Östergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna

Verksamhetsplan Östergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Verksamhetsplan 2017 Östergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Östergötlands Idrottsförbund/SISU Idrottsutbildarna Januari 2017 3 Den svenska idrottsrörelsen samlas i en gemensam verksamhetsidé,

Läs mer

IDROTTS LYFTET. Svenska Dragkampförbudets utvecklingsplan för idrottslyftet år 1-4. År ett 2007-0701- 2008-06-30

IDROTTS LYFTET. Svenska Dragkampförbudets utvecklingsplan för idrottslyftet år 1-4. År ett 2007-0701- 2008-06-30 IDROTTS LYFTET Svenska Dragkampförbudets utvecklingsplan för idrottslyftet år 1-4 År ett 2007-0701- 2008-06-30 Svenska Dragkampförbundet vill bli ett tydligt förbund Inriktning på idrottslyftet Öppna dörrarna

Läs mer

Idrottslyftet - mer och fler år 5. Detta är en sammanfattning av inkomna kommentarer i redovisningen av Speciella mål och visioner.

Idrottslyftet - mer och fler år 5. Detta är en sammanfattning av inkomna kommentarer i redovisningen av Speciella mål och visioner. Idrottslyftet - mer och fler år 5 Detta är en sammanfattning av inkomna kommentarer i redovisningen av Speciella mål och visioner. Sagt om samarbetet i Nätverket Proffsiga och trevliga instruktörer (punktliga).

Läs mer

Projektbeskrivning Tri4Fun Väst 2013

Projektbeskrivning Tri4Fun Väst 2013 Projektbeskrivning Tri4Fun Väst 2013 Projektbeskrivningen är tänkt som ett komplement till återrapporten i IdrottOnline för att ge en inblick i projektet utöver de siffror som redovisas i återrapporten.

Läs mer

Angelica Källström, FM 9 april 2017

Angelica Källström, FM 9 april 2017 Angelica Källström, FM 9 april 2017 Angelica.kallstrom@danssport.se Svensk Idrottsrörelse Hur ser det ut i era föreningar, Hur ser verksamheten ut? Barn/unga, äldre, motion, elit? Kartläggning- hur ser

Läs mer

VERKSAMHETSINRIKTNING

VERKSAMHETSINRIKTNING VERKSAMHETSINRIKTNING 2014-2015 - Fokusområden och ekonomisk plan 2014-15 - Mål 2014 1 RESURSERNA 2 RF- resp. SISU-stämman fattade 2013 beslut om Verksamhetsinriktning med ekonomisk plan för perioden 2014-15.

Läs mer

-Vi har gått från att vara en förening där man bara tränade och tävlade till att bli en förening som tar ett större samhällsansvar.

-Vi har gått från att vara en förening där man bara tränade och tävlade till att bli en förening som tar ett större samhällsansvar. -Vi har gått från att vara en förening där man bara tränade och tävlade till att bli en förening som tar ett större samhällsansvar. BOLLNÄS SS Idrottslyftet har öppnat dörrarna för fler ÖPPNAT DÖRRARNA

Läs mer

Gymnastikförbundet. Maria Ståhl (Gymnastik)

Gymnastikförbundet. Maria Ståhl (Gymnastik) 2011 Gymnastikförbundet Maria Ståhl (Gymnastik) [SAMMANSTÄLLNING AV GYMNASTIKFÖRENINGARS SYN PÅ UTBILDNINGSVERKSAMHETEN 2011] En enkät skickades ut via Questback till Gymnastikförbundets medlemsföreningar

Läs mer

STRATEGI FÖR UPPLÄNDSK FOTBOLL

STRATEGI FÖR UPPLÄNDSK FOTBOLL STRATEGI FÖR UPPLÄNDSK FOTBOLL 2019 2023 Strategi för uppländsk fotboll 2019 2023 Vision : Fotboll Nationalsporten För alla överallt Verksamhetsområden: Fotbollsutveckling Föreningsutveckling Förbundsutveckling

Läs mer

Idrottslyftsinformation Tisdagen den 11 december 2018 i Ronneby

Idrottslyftsinformation Tisdagen den 11 december 2018 i Ronneby Idrottslyftsinformation 2019 Tisdagen den 11 december 2018 i Ronneby Bakgrund Idrottslyftet Den största satsning som någonsin gjorts på barn- och ungdomsidrott i Sverige 2004 startade satsningen (som då

Läs mer

Idrottslyftets syfte och mål Riksidrottsstyrelsen beslutade i juni 2015 att Idrottslyftet ska ha följande syfte och mål under perioden :

Idrottslyftets syfte och mål Riksidrottsstyrelsen beslutade i juni 2015 att Idrottslyftet ska ha följande syfte och mål under perioden : Idrottslyftet 2017 Bakgrund Riksidrottsförbundet (RF) gav (SBF) och alla andra specialidrottsförbund i uppdrag att under 2016 genomföra en kartläggning och en analys av verksamheten för barn och unga 7

Läs mer

UTVÄRDERING AV IDROTTSLYFTET. Under år har föreningar från ovan nämnda SF dels intervjuats och dels gjorts enkätundersökning.

UTVÄRDERING AV IDROTTSLYFTET. Under år har föreningar från ovan nämnda SF dels intervjuats och dels gjorts enkätundersökning. UTVÄRDERING AV IDROTTSLYFTET Lärosäte: Högskolan i halmstad SF: Tyngdlyftning, Styrkelyft, Ridsport samt Gymnastik Under år 2009-2010 har föreningar från ovan nämnda SF dels intervjuats och dels gjorts

Läs mer

Idrottslyftets syfte och mål Riksidrottsstyrelsen beslutade i juni 2015 att Idrottslyftet ska ha följande syfte och mål under

Idrottslyftets syfte och mål Riksidrottsstyrelsen beslutade i juni 2015 att Idrottslyftet ska ha följande syfte och mål under Idrottslyftet 2018 Idrottslyftets syfte och mål Riksidrottsstyrelsen beslutade i juni 2015 att Idrottslyftet ska ha följande syfte och mål under perioden 2016-2019: Syfte Att utveckla verksamheten så att

Läs mer

Högskolan i Halmstad. För utveckling av verksamhet, produkter och livskvalitet. För utveckling av verksamhet, produkter och livskvalitet.

Högskolan i Halmstad. För utveckling av verksamhet, produkter och livskvalitet. För utveckling av verksamhet, produkter och livskvalitet. Högskolan i Halmstad För utveckling av verksamhet, produkter och livskvalitet. För utveckling av verksamhet, produkter och livskvalitet. IHF DAGEN 23 JANUARI 2012 IDROTTSLYFTET EN UTVÄRDERING För utveckling

Läs mer

Grupparbete Golfträffen 2007 Lördag 24 november

Grupparbete Golfträffen 2007 Lördag 24 november Grupparbete Golfträffen 2007 Lördag 24 november Vad kan du göra för att rekrytera och behålla barn och ungdomar till din klubb? Vilka verktyg har du i dag för att kunna rekrytera och behålla barn och ungdomar

Läs mer

Idrottslyftet Rekrytera Stockholm

Idrottslyftet Rekrytera Stockholm Min & din Idrottslyftet Rekrytera Stockholm Idrott Det finns en idrott för varje barn. Låt oss ge dem en chans att hitta den. Innehåll: Genom Idrottslyftet Rekrytera är dörren öppen för alla. Vad är Idrottslyftet

Läs mer

Ekonomiskt Stöd kr per förening/år.

Ekonomiskt Stöd kr per förening/år. Det finns sju olika paket att söka under 2019 DSF har förenklat och försökt hjälpa föreningarna genom att skapa i färdiga idéer som föreningarna ska söka sina projekt igenom. Det finns även möjlighet att

Läs mer

Verksamhetsinriktning 2011-2012

Verksamhetsinriktning 2011-2012 Verksamhetsinriktning 2011-2012 Örebro Läns Skolidrottsförbund Innehåll Förord Skolidrottsförbundets profil Inriktnings- och resultatmål Föreningen Organisationsutvecklingen Utbildningsverksamhet Breddverksamhet

Läs mer

Projektbidrag hösten 2018

Projektbidrag hösten 2018 2018-12-03 1 (7) TJÄNSTESKRIVELSE FRN 2018/131 Fritidsnämnden Projektbidrag hösten 2018 Förslag till beslut 1. Fritidsnämnden beslutar att bevilja 5 000 kronor för projektet Käpphästpyssel riktat till

Läs mer

Idrottslyftet

Idrottslyftet Idrottslyftet 2016 2019 Utvecklingsplan SVENSKA BANGOLFFÖRBUDET Utvecklingsplan Idrottslyftet Syfte och mål Syftet med Idrottslyftet 2016 2019 är att utveckla verksamheten så att barn och unga i åldern

Läs mer

LOK stöd. Hur? Vad? Varför?

LOK stöd. Hur? Vad? Varför? Klubbstöd LOK stöd Hur? Vad? Varför? Nya begrepp Ledarstöd - ersätter sammankomstbidraget - När aktiviteten leds av en ledare får föreningen ett ledarstöd (X kr). - Om aktiviteten leds av två eller flera

Läs mer

Riktlinjer för PU Göteborg & Bohus 2015

Riktlinjer för PU Göteborg & Bohus 2015 Riktlinjer för PU Göteborg & Bohus 2015 HÄR KAN DU SE VAD DU KAN GÖRA I SAMARABETE E MED OSS, SAMT VAD DET KRÄVS AV ER LOKALAVDELNING. WWW.PU-O-LAN.ORG Innehållsförteckning FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR ATT TA DEL

Läs mer

IK Bolton. Värdegrund Engagemang Gemenskap Ständig utveckling

IK Bolton. Värdegrund Engagemang Gemenskap Ständig utveckling Handboll för alla IK Bolton IK Bolton erbjuder handboll som är glädjefylld och tillgodoser barns, ungdomars och seniorers vilja att utvecklas som handbollsspelare, vilket bidrar till att ge alla medverkande

Läs mer

VERKSAMHETSINRIKTNING & VERKSAMHETSPLAN VERKSAMHETSINRIKTNING & VERKSAMHETSPLAN SKÅNEIDROTTEN

VERKSAMHETSINRIKTNING & VERKSAMHETSPLAN VERKSAMHETSINRIKTNING & VERKSAMHETSPLAN SKÅNEIDROTTEN VERKSAMHETSINRIKTNING & VERKSAMHETSPLAN 2014-2015 1 SKÅNEIDROTTEN VERKSAMHETSIDÈ Skåneidrotten är samlingsbegreppet för Skånes Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Skåne. Skåneidrottens huvuduppdrag

Läs mer

Skolbrottning - Rekrytering

Skolbrottning - Rekrytering Skolbrottning - Rekrytering Handledning för klubbar Inledning 2007 upprättade s (SBF) Sportkommitté en handlingsplan för att öka antalet brottare i Sverige. En av punkterna i handlingsplanen var att starta

Läs mer

Idrottslyftet

Idrottslyftet Syfte Idrottslyftets syfte är att utveckla verksamheten så att barn och unga i åldern 7-25 år väljer att idrotta i förening och stimuleras till ett livslångt idrottande i föreningsidrotten Idrottslyftet

Läs mer

måndag 28 oktober 13 Aktiva Studenter på KTH

måndag 28 oktober 13 Aktiva Studenter på KTH Aktiva Studenter på KTH Leg.Naprapat Gruppträningsinstruktör Projektledare jessica@careofsthlm.se Aktiebolag & Idrottsförening Skola Aktiva Studenter Varför? Målet är att få fysiskt inaktiva studenter

Läs mer

VERKSAMHETS INRIKTNING 2015

VERKSAMHETS INRIKTNING 2015 VERKSAMHETS INRIKTNING 2015 IDROTTEN I SAMHÄLLET Idrotten är i särklass Sveriges största folkrörelse. Idrotten erbjuder aktiviteter för alla åldrar och bidrar till att både glesbygd och tätorter blir

Läs mer

Svensk rodd idrotten hela livet

Svensk rodd idrotten hela livet Svensk rodd idrotten hela livet Verksamhetsinriktning med strategiska mål för svensk rodd mot 2025 Svensk rodds vision dit vill vi Idrotten hela livet Innehåll Svensk rodds verksamhetsidé därför finns

Läs mer

Idrottslyftsinformation Tisdagen den 5 december 2017 i Ronneby

Idrottslyftsinformation Tisdagen den 5 december 2017 i Ronneby Idrottslyftsinformation 2018 Tisdagen den 5 december 2017 i Ronneby Bakgrund Idrottslyftet Den största satsning som någonsin gjorts på barn- och ungdomsidrott i Sverige 500 miljoner kronor årligen 2004

Läs mer

Vi finns till för idrotten!

Vi finns till för idrotten! Vi kan idrott! Vi finns till för idrotten! Norrbottens Idrottsförbund Banar väg för Norrbottens idrott RF:s förlängda arm Stipendier o utmärkelser Anläggningsfrågor Försäkringsfrågor Idrottsjuridik o föreningskunskap

Läs mer

Idrottslyftet Projektstöd Idrottslig verksamhetsutveckling MÅL: VIA: VIKTIGT:

Idrottslyftet Projektstöd Idrottslig verksamhetsutveckling MÅL: VIA: VIKTIGT: Idrottslyftet 2016 Projektstöd Idrottslig verksamhetsutveckling MÅL: - Att rekrytera nya och behålla barn och ungdomar till/inom idrottsföreningen VIA: - Skolsamverkansprojekt (med plan för hur intresserade

Läs mer

Idrottslyftet. Ansvarsfördelning mellan SF och DF

Idrottslyftet. Ansvarsfördelning mellan SF och DF Idrottslyftet Ansvarsfördelning mellan SF och DF Fem utgångspunkter i Nya programmet 1. Koppling till strategiarbetet. 2. Föreningsidrottens egenvärde. 3. RF och SF ledande roll. 4. Stödorganisationer

Läs mer

Mellansvenska Handbollförbundet

Mellansvenska Handbollförbundet Mellansvenska Handbollförbundet - Utvecklingskoncept mot Vision 2017 Av: Johan Johansson Uffe Nyström Bakgrund Som välbekant så strävar Svensk handboll att uppnå Vision 2017 som vilar på 5 olika fokusområden:

Läs mer

Idrottslyftsinformation Torsdagen den 26 januari i Ronneby

Idrottslyftsinformation Torsdagen den 26 januari i Ronneby Idrottslyftsinformation 2017 Torsdagen den 26 januari i Ronneby Bakgrund Idrottslyftet Den största satsning som någonsin gjorts på barn- och ungdomsidrott i Sverige 500 miljoner kronor årligen 2004 startade

Läs mer

Dans i Skolan och på Fritids. Rekryteringsprojekt 2014 version 1.0

Dans i Skolan och på Fritids. Rekryteringsprojekt 2014 version 1.0 Dans i Skolan och på Fritids Rekryteringsprojekt 2014 version 1.0 Innehåll 1 Introduktion... 3 2 Projektets olika uppdrag... 3 3 Uppdragsbeskrivning till föreningarna... 3 4 Uppdragsbeskrivning till Dansledare

Läs mer

Föreningslyftet Fotboll

Föreningslyftet Fotboll Föreningslyftet 2019 Fotboll 190207 Idrottslyftet 2019 Paket 1: Spelarlyftet 5.000 kr (1-2 ungdomslag 12-19 år) 7.500 kr (3-6 ungdomslag 12-19 år) 10.000 kr (7 eller fler ungdomslag 12-19 år) Paket 2A:

Läs mer

Information från Riksidrottsförbundet/ SISU Idrottsutbildarna. Presentatör: Lena Björk, koordinator för Idrottslyftet

Information från Riksidrottsförbundet/ SISU Idrottsutbildarna. Presentatör: Lena Björk, koordinator för Idrottslyftet Information från Riksidrottsförbundet/ SISU Idrottsutbildarna Presentatör: Lena Björk, koordinator för Idrottslyftet Dagens agenda Strategiarbetet 2025 Idrottslyftet 2017 SF-dialog Dagens agenda Strategiarbetet

Läs mer

BILAGA. Aktiv ungdom. 11 Dagens medicin

BILAGA. Aktiv ungdom. 11 Dagens medicin Aktiv ungdom Inledning Nästan en tredjedel av svenskar mellan 16-29 år anser sig vara för sjuka för att träna 1. Vi vet idag att ökad fysisk aktivitet har stor inverkan både på den enskilda individen och

Läs mer

3-dubblat medlemsantal - arbetet bakom 08/08 09/10 10/11 11/12 12/13 13/14

3-dubblat medlemsantal - arbetet bakom 08/08 09/10 10/11 11/12 12/13 13/14 3-dubblat medlemsantal - arbetet bakom 700 600 500 400 300 200 100 0 08/08 09/10 10/11 11/12 12/13 13/14 Vem är jag André Malmaeus Ordförande Idrottsutskottet, Handelshögskolans i Stockholms Studentkår

Läs mer

Utskriftvänlig Manual för alla områden

Utskriftvänlig Manual för alla områden Utskriftvänlig Manual för alla områden Manual till ansökan för "Idrottsskola" Har er förening funderingar på att starta en Idrottsskola? Då kan vi inom ramen för Idrottslyftet Verksamhetsutveckling erbjuda

Läs mer

Utvecklingsplan för Sörmländsk fotboll version

Utvecklingsplan för Sörmländsk fotboll version Utvecklingsplan för Sörmländsk fotboll 2013-2017 version 2014-02-13 Innehållsförteckning 1. Vad vill vi?... 2 2. Vilka områden ska vi arbeta inom?... 3 3. Hur ska vi arbeta?... 3 4. Stöd för utveckling...

Läs mer

Svenska Biljardförbundet. Verksamhetsplan

Svenska Biljardförbundet. Verksamhetsplan Svenska Biljardförbundet Verksamhetsplan 2018 2020 Inledning Svensk biljardsport står inför en av sina största utmaningar på länge. Vikande medlemssiffror och strukturella brister i organisationen har

Läs mer

Verksamhetsinriktning Västerbottens Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Västerbotten

Verksamhetsinriktning Västerbottens Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Västerbotten Verksamhetsinriktning 2016-2017 Västerbottens Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Västerbotten Verksamhetsinriktning 2016-2017 Västerbottens Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Västerbotten

Läs mer

Ansökan om projektbidrag - Vårby IF

Ansökan om projektbidrag - Vårby IF KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DATUM DIARIENR SIDA 2015-01-23 KFN-2014/344.387 1 (2) HANDLÄGGARE Wesslén, Mats 08-535 317 37 Mats.Wesslen@huddinge.se Kultur- och fritidsnämnden Ansökan om

Läs mer

Verksamhetsinriktning SISU Idrottsutbildarna Norrbotten 2014-2015

Verksamhetsinriktning SISU Idrottsutbildarna Norrbotten 2014-2015 VERKSAMHETSINRIKTNING 2014-2015 Verksamhetsinriktning SISU Idrottsutbildarna Norrbotten 2014-2015 OM SISU IDROTTSUTBILDARNA SISU Idrottsutbildarna är idrottens eget studieförbund skapat av medlemmarna,

Läs mer

Föreningsutveckling. Skolidrottsföreningar

Föreningsutveckling. Skolidrottsföreningar Föreningsutveckling Skolidrottsföreningar Bakgrund En skolidrottsförening är en idrottsförening som leds av unga. En levande skolidrottsförening arrangerar fysisk aktivitet i anslutning till skoldagen

Läs mer

Helena Brobeck, ansvarig barn- och ungdomsutbildningar SGF E-mail: helena.brobeck@sgf.golf.se

Helena Brobeck, ansvarig barn- och ungdomsutbildningar SGF E-mail: helena.brobeck@sgf.golf.se SVENSKA GOLFFÖRBUNDET OCH golfens hus v: a 3 h c o 2, 1 g e t Information om S R A D LE G NIN D IL B T U svenska golfförbundet 3 Välkommen till världens roligaste uppdrag! Grattis till möjligheten att

Läs mer

Ansökan om projektbidrag - Välkommen till Cricket

Ansökan om projektbidrag - Välkommen till Cricket KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DATUM DIARIENR SIDA 2014-04-23 KFN-2014/142.387 1 (2) HANDLÄGGARE Wesslén, Mats 08-535 317 37 Mats.Wesslen@huddinge.se Kultur- och fritidsnämnden Ansökan om

Läs mer

Sala Gymnastikförening/Gymmix

Sala Gymnastikförening/Gymmix Gunilla Pettersson Veronica Forssberg Till ytan Västmanlands största kommun Ca 23 000 invånare, liten stadskärna, stor landsbygd. Nära hälften av Salas invånare lever på landsbygden och i tätorterna runt

Läs mer

Program 4 juni. 09.30-10.00 Drop In fika Inledning Varje DF/SISU berättar kort om nuläget och ambitionen i arbetet med Idrottsskola

Program 4 juni. 09.30-10.00 Drop In fika Inledning Varje DF/SISU berättar kort om nuläget och ambitionen i arbetet med Idrottsskola IDROTTSSKOLA 4 juni Program 4 juni 09.30-10.00 Drop In fika Inledning Varje DF/SISU berättar kort om nuläget och ambitionen i arbetet med Idrottsskola Idrottsvetenskapen, Kau delger sina erfarenheter från

Läs mer

IDROTTSLYFTET. Nu är det dags att söka! SENAST 5 MAJ

IDROTTSLYFTET. Nu är det dags att söka! SENAST 5 MAJ IDROTTSLYFTET Nu är det dags att söka! SENAST 5 MAJ Har ni en kul idé för er ridklubb? Vi vill att så många som möjligt ska rida så länge som möjligt gärna hela livet! Hur ser det ut på er ridklubb? Har

Läs mer

Jag en individuell idrottare. 3. Träningsgruppen ett team

Jag en individuell idrottare. 3. Träningsgruppen ett team 3. Träningsgruppen ett team I din idrott tävlar ni oftast individuellt men tränar ofta i grupp. I träningsgruppen kan ni stödja och peppa varandra i med och motgång. Att man trivs och har kul i samband

Läs mer

Kalmar Smålandsidrotten Organisation Uppdrag Strategi 2025 Verksamhet Frågor

Kalmar Smålandsidrotten Organisation Uppdrag Strategi 2025 Verksamhet Frågor Kalmar 2016-11-30 Smålandsidrotten Organisation Uppdrag Strategi 2025 Verksamhet Frågor Två organisationer under ett paraply Organisationen Smålandsidrottens verksamhetsidé: Smålandsidrotten ska inspirera

Läs mer

Manual för ansökan av Idrottslyftsmedel på IdrottOnline - Smålandsidrotten

Manual för ansökan av Idrottslyftsmedel på IdrottOnline - Smålandsidrotten Manual för ansökan av Idrottslyftsmedel på IdrottOnline - Smålandsidrotten - Rekrytering av barn och ungdomar till föreningsverksamhet (DF) - Öka tillgängligheten till anläggningar och idrottsmiljöer (DF)

Läs mer

Idrottslyftet 2014. En guide i hur man skickar in en återrapport

Idrottslyftet 2014. En guide i hur man skickar in en återrapport Idrottslyftet 2014 En guide i hur man skickar in en återrapport Återrapportering Alla godkända ansökningar genererar automatiskt en återrapport på föreningens Idrottslyftssida. Det kan vara bra att omgående

Läs mer

TYNGDLYFTNING FÖR TJEJER

TYNGDLYFTNING FÖR TJEJER TYNGDLYFTNING FÖR TJEJER En rapport om hur kvinnor kan uppmuntras och introduceras till tyngdlyftningssporten Till Svenska Tyngdlyftningsförbundet och Västerbottens Idrottsförbund Av Lucy Rist och Frida

Läs mer

STRATEGI 2026 SAMTALSUNDERLAG TILLSAMMANS ÄR VI SKATE SWEDEN

STRATEGI 2026 SAMTALSUNDERLAG TILLSAMMANS ÄR VI SKATE SWEDEN STRATEGI 2026 SAMTALSUNDERLAG TILLSAMMANS ÄR VI SKATE SWEDEN SVENSK KONSTÅKNING Samtalsunderlag, Strategi 2026 Samtalsunderlag Vad betyder strategi 2026 för er? Svensk konståknings Strategi 2026 består

Läs mer

Stockholms Fotbollförbunds projekt inom Idrottslyftet år 2015. Ansökan sker på IdrottOnline fr. o m 1 december 2014.

Stockholms Fotbollförbunds projekt inom Idrottslyftet år 2015. Ansökan sker på IdrottOnline fr. o m 1 december 2014. Utbildningsprojekt Alla ansökningar till Idrottslyftet ska göras i IdrottOnline och kräver att; 1. Föreningen måste ha aktiverat sin klubbsida på IdrottOnline. 2. Föreningen måste ha angett ordförande

Läs mer

I d r o t t s l y f t e t å r 6 Ett kunskapslyft för Förening, spelare och tränare

I d r o t t s l y f t e t å r 6 Ett kunskapslyft för Förening, spelare och tränare I d r o t t s l y f t e t å r 6 Ett kunskapslyft för Förening, spelare och tränare V. 2.1 Fotbollsutveckling Dalsland är en satsning för att erbjuda möjligheter till en varaktig och utvecklande verksamhet

Läs mer

Samtalsunderlag och studieplan: VM 2015 SAFF

Samtalsunderlag och studieplan: VM 2015 SAFF Samtalsunderlag och studieplan: VM 2015 SAFF VM 2015 kan ge stora effekter på verksamheten VM kommer synliggöra Amerikansk fotboll i Sverige vilket ger flera möjligheter. Ta chansen - det är inte ofta

Läs mer

UPPLANDS FOTBOLLFÖRBUNDS STRATEGISKA MÅL VERKSAMHETSPLAN BUDGET 2017

UPPLANDS FOTBOLLFÖRBUNDS STRATEGISKA MÅL VERKSAMHETSPLAN BUDGET 2017 UPPLANDS FOTBOLLFÖRBUNDS STRATEGISKA MÅL 2017 2018 VERKSAMHETSPLAN BUDGET 2017 1 Mål- och strategi 2017 2018 för uppländsk fotboll VISION Fotboll för alla, i en trygg och utvecklande miljö. VERKSAMHETSIDÉ

Läs mer

Öka antalet medlemmar Vinna internationella medaljer Genomföra nationella och internationella tävlingar

Öka antalet medlemmar Vinna internationella medaljer Genomföra nationella och internationella tävlingar Stockholm i mars 2015 Stockholms Judoförbunds vision Stockholms Judoförbund (StJF) är ett distriktsförbund i Sverige, anslutet till Svenska Judoförbundet (SJF). StJF är ett organ för anslutna judoklubbar

Läs mer

Skapa ett livslångt fotbollsintresse ett bra ledarskap lägger grunden!

Skapa ett livslångt fotbollsintresse ett bra ledarskap lägger grunden! 1/7 2005 30/6 2006 Skapa ett livslångt fotbollsintresse ett bra ledarskap lägger grunden! NU STARTAR VI HANDSLAGETS ÅR 3 (1/7 2005 30/6 2006) Regeringen har beslutat att under en fyra års period via Riksidrottsförbundet

Läs mer

Utvecklingsplan Idrottslyftet för Svenska Isseglingsförbundet

Utvecklingsplan Idrottslyftet för Svenska Isseglingsförbundet Utvecklingsplan Idrottslyftet för Svenska Isseglingsförbundet 2017 2019 Bakgrund För att analysera nuläget i vår idrott i har vi haft en konferens med styrelsen samt ordförande från de olika klassällskapen.

Läs mer

-vår väg mot framtiden

-vår väg mot framtiden -vår väg mot framtiden Östersunds Curlingklubb en nationell förebild som möjligheternas klubb i en levande arena 2013-03-27 2 Östersunds Curlingklubb erbjuder: Curling som motion och tävlingsverksamhet

Läs mer

FÖRENINGSMÖTE 11 OKTOBER. Välkommen

FÖRENINGSMÖTE 11 OKTOBER. Välkommen FÖRENINGSMÖTE 11 OKTOBER Välkommen FÖRENINGSMÖTE 11 OKTOBER Organisation Bakgrund Bidragsregler Markeringsavgifter Ekonomi Fika IdrottOnline Föreningsportalen uppsala.se - Interbook Aktivitetsstödsmodulen

Läs mer

Strategiska områden med övergripande mål Verksamhetsinriktning

Strategiska områden med övergripande mål Verksamhetsinriktning Strategiska områden med övergripande mål 2025 1 Verksamhetsinriktning med ekonomiska planer 2016-2017 2 Strategiska områden med övergripande mål 2025 Strategiska områden med övergripande mål 2025 3 Verksamhetsinriktning

Läs mer

Bakgrund och process ett strategiarbete framtida förutsättningar till stämman 2015

Bakgrund och process ett strategiarbete framtida förutsättningar till stämman 2015 Svensk idrotts 2025 Bakgrund och process 2011 - Motion om förenklad administration från Boxningsklubben Narva Utredning om förutsättningarna för Framtidens Idrott 2013 - Rapport till RIM 2013 Att uppdra

Läs mer

ink 2015-02- 02 far. kte+ovfr^ 75 Ronjabollen

ink 2015-02- 02 far. kte+ovfr^ 75 Ronjabollen WTÖALA K O M M U N S T Y R E L S E ink 2015-02- 02 far. kte+ovfr^ 75 Ronjabollen 1. Varför startade ni projektet och vad ville ni åstadkomma? Ronjabollen startades för att vi på TRIS såg och ser än idag

Läs mer

www.shogun-halmstad.se Styrelsemötesprotokoll

www.shogun-halmstad.se Styrelsemötesprotokoll 1 (5) Styrelsemötesprotokoll Plats: Åled, 2014-09-08, kl. 18.00 Deltagare: Peter Höglund Morgan Engdahl Monica Ledel Ordförande Kassör Sekreterare Jonas Mattsson-Frost Ledamot Pernilla Engdahl Ledamot

Läs mer

NVGF projektplan för juniorutveckling 2013

NVGF projektplan för juniorutveckling 2013 NVGF Juniorprojektet 2013 Sida 1 (8) NVGF projektplan för juniorutveckling 2013 Allmänt I samband med Norr- och Västerbottens golfförbunds planeringskonferens i Piteå den 21-22 november 2009 tog ordförande

Läs mer

Träff 1 En vinnande styrelse Idéen med utbildningen är att stärka och stötta styrelsearbetet i Er förening För att få en framgångsrik styrelse bygger det på ett antal enkla åtgärder som vi skall diskutera

Läs mer

Idrottslyftet Utvecklingsplan

Idrottslyftet Utvecklingsplan Idrottslyftet 2016 2019 Utvecklingsplan Svenska Isseglarförbundet Utvecklingsplan Idrottslyftet Syfte och mål Syftet med Idrottslyftet 2016 2019 är att utveckla verksamheten så att barn och unga i åldern

Läs mer

GRÖNT LJUS JUNIORVERKSAMHET SOM GER RESULTAT. Golfdistriktsförbunden. Golfklubb, styrelse, junior- och elitkommitté, ledare och tränare

GRÖNT LJUS JUNIORVERKSAMHET SOM GER RESULTAT. Golfdistriktsförbunden. Golfklubb, styrelse, junior- och elitkommitté, ledare och tränare Golfklubb, styrelse, junior- och elitkommitté, ledare och tränare GRÖNT LJUS juniorverksamhet som ger resultat. JUNIORVERKSAMHET SOM GER RESULTAT Golfdistriktsförbunden 2 svenska golfförbundet Fakta Grönt

Läs mer

Fler ungdomar i Korpen

Fler ungdomar i Korpen Fler ungdomar i Korpen Amina och Viggo vill bli vattenträningsinstruktörer Vi har en idé om en ny motionsform Vi behöver utveckla vår lagidrott 18-åriga Kim är ett riktigt styrelseämne Sök Idrottslyftet

Läs mer

mer tid över till idrott.

mer tid över till idrott. Projektet Idrottspartner erbjuder tjänster till föreningar och och förbund. Projektet Idrottspartner erbjuder tjänster till Vi kan ta hand om delar av er administration. Vi kan ta hand om delar av er administration.

Läs mer

Välkommen till Utvecklingsträff

Välkommen till Utvecklingsträff Välkommen till Utvecklingsträff Syfte och mål Syfte Få höra vad som är på gång inom Svensk Cricket, var med och påverka och få chans att utveckla er förening för framtiden Mål Att skapa en gemensam utgångspunkt

Läs mer

Dokumentation IL-träff oktober 2014

Dokumentation IL-träff oktober 2014 Dokumentation IL-träff oktober 2014 Vad idag främjar att IL stärker barn- och ungdomsverksamheten? Subventionera Utbildning Utveckling av idrotten Våga att pröva nytt Kommersiell konkurrens Tilltalande

Läs mer

Idrottslyftet Läs igenom denna information innan du/ni ansöker om medel från Idrottslyftet 2016!

Idrottslyftet Läs igenom denna information innan du/ni ansöker om medel från Idrottslyftet 2016! Idrottslyftet 2016 Läs igenom denna information innan du/ni ansöker om medel från Idrottslyftet 2016! Idrottslyftet 2016 Hallands Fotbollfo rbund Här följer en information om Idrottslyftet 2016 i Hallands

Läs mer

Fritids- och föreningslivet en arena för integration och hälsa

Fritids- och föreningslivet en arena för integration och hälsa Fritids- och föreningslivet en arena för integration och hälsa Hur ökar vi deltagandet hos nyanlända flyktingar? Projektledare: Anton Olofsson anton.olofsson@olif.se Fritids- och föreningslivet en arena

Läs mer

FOTBOLLSUTVECKLING DALSLAND

FOTBOLLSUTVECKLING DALSLAND FOTBOLLSUTVECKLING DALSLAND Fotbollsutveckling Dalsland är en satsning för att erbjuda möjligheter till en varaktig och utvecklande verksamhet i er förening. Idrottslyftet år 2017 ger er möjlighet att

Läs mer

Projektbidrag hösten 2014

Projektbidrag hösten 2014 2014-10-17 1 (6) TJÄNSTESKRIVELSE FRN 2014/167 Fritidsnämnden Projektbidrag hösten 2014 Förslag till beslut 1. Fritidsnämnden avslår projektet Nacka Futsal Allians ansökan om bland annat upplåtelse av

Läs mer

Aktiva studenter Från soffpotatis till klyftpotatis. Erwin Apitzsch Sveriges Akademiska Idrottsförbund

Aktiva studenter Från soffpotatis till klyftpotatis. Erwin Apitzsch Sveriges Akademiska Idrottsförbund Aktiva studenter Från soffpotatis till klyftpotatis Erwin Apitzsch Sveriges Akademiska Idrottsförbund SFS-undersökning 2006 Ohälsan bland studenter en ökning av Trötthet Sömnbesvär Oro Ängslan Ångest och

Läs mer

Innehåll. Mål- och verksamhetsplan 2014 Studieförbundet SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Innehåll. Mål- och verksamhetsplan 2014 Studieförbundet SISU Idrottsutbildarna Västergötland Innehåll Studieförbundet SISU Idrottsutbildarna... 3 Vår berättelse... 3 Verksamhetsidé... 3 Vision... 3 Värdegrund... 3 Samverkan mellan SISU Idrottsutbildarna och Riksidrottsförbundet/Västergötlands

Läs mer

Svensk orientering Världens bästa. Offensiv orientering vägval till glädje och framgång! Strategisk plan för Svensk orientering

Svensk orientering Världens bästa. Offensiv orientering vägval till glädje och framgång! Strategisk plan för Svensk orientering Svensk orientering Världens bästa Offensiv orientering vägval till glädje och framgång! Strategisk plan för Svensk orientering Svensk orienterings vision Dit vill vi! Svensk orientering, världens bästa!

Läs mer

SISU Idrottsutbildarna en resurs för Korpen

SISU Idrottsutbildarna en resurs för Korpen en resurs för Korpen en resurs och samarbetspartner för hela Korpen Att samarbeta med är enkelt Vad gör? är en stödorganisation för svensk idrott som finns i 21 distrikt över hela landet. SISU:s konsulenter

Läs mer

En curlare till. Rekryteringsplan. Värmland & Örebro läns CF

En curlare till. Rekryteringsplan. Värmland & Örebro läns CF Rekryteringsplan Värmland & Örebro läns CF Rekryteringsplan Värmland & Örebro läns Curlingförbund Under augusti månad 2005 fick jag i uppdrag att göra ett förslag till en rekryteringsplan för Värmland

Läs mer

De fem utvecklingsresorna

De fem utvecklingsresorna Sammanfattning av SDF-konferens 17-18/11 2017 De fem utvecklingsresorna 1. Ett stärkt ledarskap: Stärkta värderingar Vara del av Samsyn/liknande satsningar Samarbete med andra föreningar inom sin idrott

Läs mer

Offensiv orientering Vägval till glädje och framgång. Vilka är vi?

Offensiv orientering Vägval till glädje och framgång. Vilka är vi? Vilka är vi? Jag kommer att använda Gotland som exempel ibland Gotland har» 179 startande på DM lång distans (2 %)» 186 på Sverigelistan 16 år och äldre (1 %)» 0,3 % av Gotlänningarna finns på Sverigelistan»

Läs mer

Vansinnigt Viktiga Vägval. En plan för arbete med Föreningens framtid.

Vansinnigt Viktiga Vägval. En plan för arbete med Föreningens framtid. Vansinnigt Viktiga Vägval. 1 2 3 4 En plan för arbete med Föreningens framtid. Tillsammans mot framtidens idrott Med ett gott stöd av SISU Idrottsutbildarna Örebro kan din förening ta ett helhetsgrepp

Läs mer

Sammanfattning grupparbeten

Sammanfattning grupparbeten Sammanfattning grupparbeten Antal intresserade av idrotter av populationen Framtidens Seglare 8000 7000 6000 5000 4000 3000 2000 1000 0 356 408 937 618 1484 967 2172 2431 Segling Golf Utförsåkning Längdskidor

Läs mer

Projektbidrag våren 2016

Projektbidrag våren 2016 1 (7) TJÄNSTESKRIVELSE FRN 2016/27 Fritidsnämnden Projektbidrag våren 2016 Förslag till beslut 1. Fritidsnämnden beslutar att bevilja Älta Futsal Clubs ansökan om drop-in futsal med nolltaxa för projektets

Läs mer

HUR STYR VI MOT MÅLEN?

HUR STYR VI MOT MÅLEN? HUR STYR VI MOT MÅLEN? Verksamhetsinriktningen är en tvåårig deletapp som arbetar mot strategi 2025. Den ger styrelser i både förbund, distrikt och föreningar en riktning för att leda och prioritera verksamheten

Läs mer

Utbildning och mötesplatser Hösten 2012

Utbildning och mötesplatser Hösten 2012 Utbildning och mötesplatser Hösten 2012 Utbildning och mötesplatser för dig som vill utvecklas! Att ha organisations- och aktivitets ledare som är välutbildade är en viktig grund för att kunna erbjuda

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2015

VERKSAMHETSPLAN 2015 VERKSAMHETSPLAN 2015 ÖVERGRIPANDE VERKSAMHETSINRIKTNING Gymnastikförbundet Norrs verksamhetsplan 2015 utgår i huvudsak från den verksamhetsinriktning som antogs av Förbundsmötet i maj 2014 och den verksamhetsplan

Läs mer

Idrott och integration - en statistisk undersökning 2010

Idrott och integration - en statistisk undersökning 2010 Idrott och integration - en statistisk undersökning STOCKHOLM JUNI ANDRÈN & HOLM FOTO: FREDRIK RODHE Förord Allas rätt att vara med är en av de viktigaste byggstenarna i svensk idrotts värdegrund, antagen

Läs mer