Andelslagets firma är Taltioni andelslag, på finska Taltioni osuuskunta och på engelska Taltioni cooperative. Andelslagets hemort är Helsingfors.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Andelslagets firma är Taltioni andelslag, på finska Taltioni osuuskunta och på engelska Taltioni cooperative. Andelslagets hemort är Helsingfors."

Transkript

1 STADGAR FÖR TALTIONI ANDELSLAG 1 FIRMA OCH HEMORT Andelslagets firma är Taltioni andelslag, på finska Taltioni osuuskunta och på engelska Taltioni cooperative. Andelslagets hemort är Helsingfors. 2 BRANSCH Andelslagets syfte är att underhålla och utveckla plattformen Taltioni och datalagret samt tillhandahålla tjänster i anslutning till dessa för att stöda sina medlemmars ekonomi och näring. Taltioni är i första hand ett datasystem, en plattform och ett datalager som är gemensamma för aktörer inom hälsovården och leverantörer av välfärdstjänsteer. Till ekosystemet Taltioni hör andelslaget Taltioni, dess medlemmar, medborgarna, andelslagets samarbetspartner och intressenter. Syftet med ekosystemet Taltioni är att främja enskilda medborgares hälsa och välfärd. Andelslaget kan själv, genom sina dotterbolag eller intressebolag erbjuda sina medlemmar och utomstående tjänster som hör till andelslagets bransch. Andelslaget kan sköta koncernförvaltningsuppgifter för bolag inom koncernen och förvalta andelslagets egendom och tillgångar. Andeslaget kan äga och besitta aktier, andra värdepapper och fastigheter samt idka handel med värdepapper och annan placeringsverksamhet. 3 MEDLEMSKAP Som medlem i andelslaget kan godkännas en väl ansedd enskild näringsidkare eller registrerad juridisk person som producerar eller kommer att producera Taltioni-tjänster, eller på annat sätt främjar utveckingen av ekosystemet Taltioni. Om inte styrelsen separat beslutar annat kan en sökande, vars Taltioni-tjänster eller affärsverksamhet som helhet inte anses främja medborgarnas hälsa och välfärd, inte godkännas som medlem. Majoriteten av medlemmarna i andeslaget ska vara juridiska personer. Om medlemskap ansökes skriftligen av styrelsen. Styrelsen beslutar om godkännande eller förfarandet vid godkännande och om villkoren för godkännande av ansökningar. Medlemskapet träder i kraft då ansökan är godkänd. 4 ANVÄNDANDE AV TJÄNSTER Medlemmarna har rätt att använda andelslagets tjänster mot ersättning. Lagring och underhåll av enskilda medborgares hälsouppgifter i andelslagets datasystem och datalager förutsätter inte medlemskap. I övrigt kan andelslagets tjänster erbjudas även till andra än medlemmar i den omfattning som styrelsen beslutar. Vid ansökan om medlemskap binder sig medlemmen att följa anvisningarna och stadgarna som berör andelslagets tjänster och verksamhet. 5 UTESLUTNING OCH AVGÅNG En medlem kan uteslutas ur andelslaget

2 1. om medlemmen trots varningar försummar eller bryter mot stadgarna eller mot anvisningar som baseras på dessa, eller mot andra förpliktelser enligt anvisningar som andelslaget utfärdat; 2. om medlemmen orsakat andelslaget betydande skada eller i övrigt agerat emot dess intressen eller ändamål; 3. om medlemmen försätts i konkurs, företagssanering eller annat insolvensförfarande eller om medlemmens funktionsduglighet begränsas eller om en fysisk person som är medlem ställs under förmyndarskap; eller 4. om medlemmen avslutar affärsverksamheten eller slutar använda andelslagets tjänster, slutar erbjuda Taltioni-tjänster eller i övrigt upphör att främja utvecklingen av ekosystemet Taltioni. Styrelsen beslutar om uteslutning. En medlem kan avgå ur andelslaget genom skriftlig anmälan till styrelsen. Andelskapitalet återbetalas till den avgångna medlemmen senast tre (3) år efter att anmälan om avgång lämnats in. En medlem som avgått har enligt lagen om andelslag inte rätt att delta i andelsstämman och har heller inga andra rättigheter eller skyldigheter som hör till medlemmarna under tiden från att anmälan om avgång lämnats in och andelskapitalet återbetalats. 6 ANDELAR OCH ANDELSINSATSER Varje medlem är skyldig att delta i andelslaget med en andel och för den betala en andelsinsats på tusen (1 000) euro. Andelsinsatsen ska betalas i en rat inom fyra (4) veckor efter att ansökan om medlemskap godkänts. 7 EXTRA AVGIFT Andelsstämman kan besluta om att ta ut extra avgifter för anskaffning av tillgångar som är nödvändiga för utveckling av andelslagets verksamhet eller för kostnader för utveckling av övrig verksamhet eller för att täcka kreditförluster i verksamheten. Storleken på den extra avgiften fastställs på basis av antalet andelar. Under en räkenskapsperiod kan extra avgifter motsvarande högst beloppet av en andelsinsats (1 000 euro) tas ut per medlem. Extra avgifter återbetalas inte. 8 ANSLUTNINGSAVGIFT Efter grundandet ska en ny medlem betala en anslutningsavgift som är högst femhundra (500) euro. Anslutningsavgiften betalas i en rat i samband med betalningen av andelskapitalet. Anslutningsavgiften återbetalas inte. 9 FONDER Andelslaget ska ha en reservfond som används, och i vilken medel avsätts enligt lagen om andelslag. Utöver en reservfond kan andelslaget också ha andra fonder. Andelsstämman kan befullmäktiga styrelsen att besluta om grundandet av andra fonder samt om grunderna för användningen av och avsättningar till dessa. 10 ANDELSSTÄMMA Ordinarie andelsstämma hålls årligen före utgången av juni på andelslagets hemort. Andelsstämma sammankallas av styrelsen.

3 Extra andelsstämma hålls då styrelsen anser det nödvändigt, eller då lagen i övrigt så påbjuder. En extra andelsstämma ska också hållas då revisorn eller då över en tiondedel av medlemmarna skriftligen anhåller därom för att behandla ett visst ärende. Vid andelsstämman har varje medlem en röst för varje tusen (1 000) euro som medlemmen betalat till andelslaget för användning av andelslagets tjänster enligt bokslutet för den senast avslutade räkenskapsperioden. Användaravgiften är en avgift för tjänsten Taltioni som medlemmarna betalar till andelslaget. Avgiften grundar sig på antalet aktiva användare eller ett separat användaravtal. En medlem ska emellertid alltid ha minst en röst vid andelsstämma. Ingen medlem får ha ett högre röstantal än 1/10 av det totala antalet röster som deltar i stämman. Medlemmarna kan enhälligt besluta om ett ärende som hänför sig till stämman också utan andelsstämma. 11 RÄTT TILL UPPLYSNINGAR Medlemmar i andelslaget har rätt till upplysningar om storleken på användaravgifter som samtliga medlemmar betalat, då beloppet enligt de här stadgarna berättigar till att använda rösträtten eller andra rättigheter i andelslaget. Samma rätt berör tredje part, om upplysningar är nödvändiga för att vidta åtgärder i enlighet med de här stadgarna. 12 ORDINARIE ANDELSTÄMMA Vid ordinarie andelsstämma ska följande ärenden behandlas: 1. utses en ordförande och protokolljusterare för stämman 2. konstateras stämmans laglighet och deltagare, och en röstlängd över dessa bifogas till protokollet 3. framläggs bokslutet och revisionsberättelsen för senaste räkenskapsperiod; 4. besluts om fastställande av resultaträkning och balansräkning; 5. besluts om åtgärder som föranleds av vinst eller förlust enligt den fastställda balansräkningen; 6. besluts om ansvarsfrihet för revisorn, styrelsemedlemmarna och verkställande direktören för räkenskapsperioden eller för andra åtgärder som verksamheten under räkenskapsperioden föranleder 7. framläggs och besluts om verksamhetsplan för följande räkenskapsperiod 8. besluts om styrelsemedlemmarnas och revisorernas arvoden; 9. väljs styrelsemedlemmar; 10. väljs revisor; 11. behandlas i kallelsen nämnda övriga ärenden. 13 KALLELSE TILL STÄMMA OCH ÖVRIGA MEDDELANDEN Andelsstämma sammankallas med ett meddelande som tidigast två månader och senast en vecka innan den sista anmälningsdagen som anges i följande stycke delges medlemmarna på andelslagets webbplats. Styrelsen kan emellertid besluta om att publicera kallelsen till stämma så att den är allmänt tillgänglig i en av styrelsen utsedd riksomfattande dagstidning, eller per e-post eller brev till samtliga medlemmar vars adress andelslaget har kännedom om. I kallelsen ska nämnas samtliga ärenden som behandlas vid stämman.

4 För att få delta i stämman ska medlemmarna anmäla sig till andelslaget senast på den dag som anges i kallelsen, vilket kan vara tidigast tio (10) dagar före stämman. Övriga meddelanden till medlemmarna som lagen om andelslag kräver delges medlemmarna på samma sätt som kallelsen till stämma. 14 STYRELSE Styrelsen ska främja andelslagets intressen omsorgsfullt och sköta dess ärenden i enlighet med lagen om andelslag och andelslagets stadgar. Detsamma gäller verkställande direktören. Styrelsen representerar andelslaget och leder dess verksamhet, förutom om det i lagen eller dessa stadgar föreskrivs att rörelsen ska ledas av en verkställande direktör. Styrelsen väljer en verkställande direktör för andelslaget och en suppleant för denna samt deras löneförmån. Styrelsen bestämmer om uppgiftsfördelningen mellan den verkställande direktören och styrelsemedlemmarna och rätten att representera andelslaget, samt svarar för andelslagets förvaltning och för att verksamheten ordnas på ändamålsenligt sätt enligt den fastställda arbetsordningen. Styrelsen ska se till att tillsynen över bokföringen och medelsförvaltningen är ordnad på ändamålsenligt sätt. Dessutom har styrelsen som speciell uppgift att: 1. upprätta ett bokslut för varje räkenskapsperiod och göra ett förslag till åtgärder beträffande överskott eller förlust för andelsstämman; 2. förbereda ärenden som ska tas upp vid andelsstämman, bestämma tid och plats för stämman samt sammankalla andelsstämman; 3. besluta om godkännande av en medlem eller om förfarandet vid godkännande och villkoren för godkännande 4. utesluta medlemmar ur andelslaget; 5. förbereda andelslagets verksamhetsplan för följande räkenskapsperiod; 6. besluta om allmänna principer som berör anskaffning och försäljning; 7. besluta om att uppta och bevilja krediter samt om beviljande av borgen; 8. besluta om anskaffning och försäljning av fastigheter, aktier och andelar; 9. besluta om uthyrning av lokaler; 10. besluta om överlåtelse av intecknade innehavarskuldebrev och pantbrev till fordringsägarna som säkerhet för en fordring; 11. besluta om pantsättning av lösöre; 12. besluta om firmateckningsrätt och beviljande av prokura; samt 13. besluta om de principer som följs vid auditering av tjänster som ansluts till plattformen Taltioni. Styrelsen består av fem (5) till nio (9) medlemmar, av vilka i den mån det är möjligt två (2) till fyra (4) är utvecklare av tjänsten Taltioni och två (2) till fyra (4) medlemmar är representanter för organisationer som

5 använder Taltioni, så att tjänsteutvecklarna och användarorganisationerna samt de branscher som de övriga medlemmarna representerar beaktas så jämlikt som möjligt. Om styrelsen har mindre än sju (7) medlemmar ska dessutom en (1) suppleant väljas. Styrelsemedlemmarnas mandattid är två år. Mandattiden för en styrelsemedlem som väljs under mandattiden upphör samtidigt som hans föregångares mandattid skulle ha upphört. Styrelsen väljer bland sina medlemmar en ordförande och en vice ordförande för ett år i taget. Styrelsen sammankallas av ordförande eller, om denne är förhindrad, av vice ordföranden, och styrelsen är beslutsför när mer än hälften av medlemmarna är närvarande. Styrelsen samlas minst fyra (4) gånger under räkenskapsperioden. Som styrelsens beslut gäller den mening, som mer än hälften av de närvarande styrelsemedlemmar har understött eller, om rösterna faller jämt, den som ordförande understöder. Vid jämt röstetal i personval utförs valet genom lottning. 15 ANDELSLAGETS VERKSTÄLLANDE DIREKTÖR Andelslaget kan ha en verkställande direktör, vars uppgift är att sköta andelslagets dagliga förvaltning i enlighet med styrelsens anvisningar och föreskrifter. Åtgärder som med beaktande av verksamhetens omfattning och art är ovanliga eller av stor betydelse får verkställande direktören vidta endast om styrelsen har bemyndigat direktören till detta eller styrelsens beslut inte kan inväntas utan att andelslagets verksamhet åsamkas väsentlig olägenhet. I sistnämnda fall ska styrelsen så snart som möjligt underrättas om åtgärden. Verkställande direktören ska se till att andelslagets bokföring är lagenlig och medelsförvaltningen ordnad på betryggande sätt. 16 TECKNANDE AV FIRMA Andelslagets firma tecknas ensamt av styrelsens ordförande eller verkställande direktören, eller av två styrelsemedlemmar tillsammans, och ensamt eller tillsammans av personer som styrelsen gett firmateckningsrätt. 17 RÄKENSKAPSPERIOD Andelslagets räkenskapsperiod är kalenderåret. Bokslutet bör tillställas revisorn för granskning inom tre månader från att räkenskapsperioden slutade. 18 REVISOR Andelslaget har en (1) revisor som ska vara en av Centralhandelskammaren godkänd revisionssammanslutning. Revisorns mandattid slutar i slutet av den ordinarie andelsstämma som följer efter valet. 19 REVISION Revisorn ska överlämna en skriftlig revisionsberättelse över andelslagets förvaltning och bokföring senast en månad innan den ordinarie andelsstämman. 20 UTDELNING AV ÖVERSKOTT

6 På det utdelningsbara överskottet kan ränta betalas till medlemmarna i samma förhållande som de betalat användaravgifter till andelslaget enligt det fastställda bokslutet för föregående räkenskapsperiod. Det oanvända överskottet överförs därefter helt eller delvis till reservfonden eller en annan fond eller blir kvar som oanvänt på ett överskottskonto. 21 ÄNDRING AV SAMMANSLUTNINGSFORM Om Taltioni andelslag ändras till ett aktiebolag får medlemmarna aktier i bolaget i samma förhållande som de betalat andelsinsatser eller andelslagets användaravgifter enligt de fastställda boksluten för de tre senaste räkenskapsperioderna. 22 DELNING ELLER FUSION Om Taltioni andelslag delas eller fusioneras med ett annat andelslag får medlemmarna andelar i det övertagande andelslaget i samma förhållande som de betalat andelsinsatser eller andelslagets användaravgifter enligt de fastställda boksluten för de tre senaste räkenskapsperioderna. 23 LIKVIDATION ELLER UPPLÖSNING AV ANDELSLAGET Om Taltioni andelslag träder i likvidation eller upplöses, eller om man besluter att avregistrera det, utdelas till medlemmarna efter att skulderna betalats: 1) den del av egendomen som utdelas som faller på deras andelar, dock högst det belopp som betalats för andelarna, 2) resterande medel vid tidpunkten för beslutet i samma förhållande som medlemmarna betalat andelsinsatser eller andelslagets användaravgifter enligt de fastställda boksluten för de tre senaste räkenskapsperioderna. 24 ÄNDRING AV STADGARNA Beslut om ändring av stadgarna fattas vid andelsstämma enligt lagen om andelslag. Ett beslut som gäller medlemmarnas olika röstetal är giltigt, om det vid andelsstämman understöds av medlemmar som representerar minst två tredjedelar av de röster som getts vid röstningen med beaktande av begränsningen av röstetalet enligt punkt 10 i stadgarna. 25 AVGÖRANDE AV TVISTER Tvister mellan andelslaget och styrelsen, en styrelsemedlem, verkställande direktören, revisorn eller en medlem ska avgöras genom skiljeförfarande enligt lagen om andelslag. 26 UPPLÖSNING AV ANDELSLAGET Vid upplösning av andelslaget tillämpas förutom dessa stadgar även det som föreskrivs i lagen om andelslag.

Stadgar för Landsbygdsnät i Tranemo ek. förening

Stadgar för Landsbygdsnät i Tranemo ek. förening 1 Stadgar för Landsbygdsnät i Tranemo ek. förening Antagna den 2010-03-16. Reviderade: 2010-04-21; 2010-10-07; 2013-01-21 1 Föreningens namn Föreningens namn är Landsbygdsnät i Tranemo ekonomisk förening.

Läs mer

Andelslagets firma är Vessönet Anl Osk och dess hemort är Borgå. Andelslaget har parallellnamnet Vessonet

Andelslagets firma är Vessönet Anl Osk och dess hemort är Borgå. Andelslaget har parallellnamnet Vessonet VESSÖNET ANL OSK STADGAR 1 Firma och hemort Andelslagets firma är Vessönet Anl Osk och dess hemort är Borgå. Andelslaget har parallellnamnet Vessonet 2 Verksamhetsområde Andelslagets ändamål är att bygga,

Läs mer

Andelslagets firmanamn är Kasvattajaosuuskunta Limousin och hemort är Tammerfors.

Andelslagets firmanamn är Kasvattajaosuuskunta Limousin och hemort är Tammerfors. ANDELSLAGETS STADGAR ÖVERSÄTTNING 1 Andelslagets firma och hemort Andelslagets firmanamn är Kasvattajaosuuskunta Limousin och hemort är Tammerfors. 2 Verksamhetsområde Syftet med andelslaget och dess verksamhetsområde

Läs mer

STADGAR. för. Sjogerstads Elektriska Distributionsförening ek. för.

STADGAR. för. Sjogerstads Elektriska Distributionsförening ek. för. STADGAR för Sjogerstads Elektriska Distributionsförening ek. för. Förslag till stämma den 21 maj 2015 1. Föreningens ändamål Föreningen, vars firma är Sjogerstads Elektriska Distributionsförening ek. för.

Läs mer

Antagna den 2012-10-04 Uppdaterad 2012-10-10 Reviderad 2012-10-23 Reviderade 2013-06-18

Antagna den 2012-10-04 Uppdaterad 2012-10-10 Reviderad 2012-10-23 Reviderade 2013-06-18 ÖLME FIBER ekonomisk förening STADGAR Antagna den 2012-10-04 Uppdaterad 2012-10-10 Reviderad 2012-10-23 Reviderade 2013-06-18 1 Föreningsnamn Föreningens företagsnamn är ÖLME FIBER ekonomisk förening.

Läs mer

Stadgar. Godkänt av föreningens höstmöte Namn och hemort

Stadgar. Godkänt av föreningens höstmöte Namn och hemort 1/6 Stadgar Godkänt av föreningens höstmöte 14.11.2011 1 Namn och hemort Föreningens namn är Säätiöiden ja rahastojen neuvottelukunta ry Delegationen för stiftelser och fonder rf. Föreningens språk är

Läs mer

Ideella föreningen Blåshuset

Ideella föreningen Blåshuset Ideella föreningen Blåshuset Stadgar Föreningens ändamål 1 Föreningen har till ändamål att verka för att ett hus, och tillhörande mark, byggs eller köps där föreningen Linköpings Tekniska Högskolas Blåscorps

Läs mer

Andelslagets stiftande medlemmar har vid stiftande möte godkänt följande stadgar.

Andelslagets stiftande medlemmar har vid stiftande möte godkänt följande stadgar. Andelslaget BKF Brändö- Kumlinge fiber Stadgar Andelslagets stiftande medlemmar har vid stiftande möte godkänt följande stadgar. 1 FIRMA OCH HEMORT Andelslagets firma är Andelslaget BKF Brändö- Kumlinge

Läs mer

Andelslagets stiftande medlemmar har vid stiftande möte 2.5.2007 godkänt följande stadgar.

Andelslagets stiftande medlemmar har vid stiftande möte 2.5.2007 godkänt följande stadgar. Stadgar för Andelslaget KNT-Net Andelslagets stiftande medlemmar har vid stiftande möte 2.5.2007 godkänt följande stadgar. 1 FIRMA OCH HEMORT Andelslagets firma är på svenska Andelslaget KNT-Net och Osuuskunta

Läs mer

Antagna den 29/ Reviderade den 20/1 1999, 14/5 2000, 6/ och 16/

Antagna den 29/ Reviderade den 20/1 1999, 14/5 2000, 6/ och 16/ Stadgar Antagna den 29/11 1998 Reviderade den 20/1 1999, 14/5 2000, 6/3 2005 och 16/11 2009 1 Föreningens firma Föreningens firma är Masthuggets Bilkooperativ, Ekonomisk Förening. 2 Styrelsens säte Styrelsen

Läs mer

Stadgar Pernå Skärgårds Vattenandelslag

Stadgar Pernå Skärgårds Vattenandelslag Stadgar Pernå Skärgårds Vattenandelslag 1 Firma och hemort Andelslagets firma är Pernå Skärgårds Vattenandelslag och dess hemort är Lovisa. 2 Verksamhetsområde Andelslagets ändamål är att bygga, upprätthålla

Läs mer

Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intresse genom att producera förnybar el med solceller för medlemmarnas räkning.

Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intresse genom att producera förnybar el med solceller för medlemmarnas räkning. Stadgar antagna 2014-04-28 Stadgar för Zolcell 1:1 Ekonomisk Förening Org. nr: 1 Föreningens namn Föreningens namn är Zolcell 1:1 ekonomisk förening. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål

Läs mer

Andelslagets firma är Kitö Vattenandelslag Kitön Vesiosuuskunta och dess hemort är Sibbo.

Andelslagets firma är Kitö Vattenandelslag Kitön Vesiosuuskunta och dess hemort är Sibbo. Vattenandelslagets stadgar 1 Firma och hemort Andelslagets firma är Kitö Vattenandelslag Kitön Vesiosuuskunta och dess hemort är Sibbo. 2 Verksamhetsområde Andelslagets ändamål är att i Spjutsund by av

Läs mer

4 Bolaget skall ha en styrelse om minst fem (5) och högst åtta (8) ledamöter.

4 Bolaget skall ha en styrelse om minst fem (5) och högst åtta (8) ledamöter. BILAGA 1 BOLAGSORDNING för Ålands Skogsindustrier Ab 1 Bolagets firma är Ålands Skogsindustrier Ab. 2 Bolagets hemort är Finström. 3 Föremålet för bolagets verksamhet är att bedriva industriell bearbetning

Läs mer

Namn 1 Föreningens firma är SkottaNet ekonomisk förening. Säte 2 Föreningens styrelse har sitt säte i Kungälvs kommun.

Namn 1 Föreningens firma är SkottaNet ekonomisk förening. Säte 2 Föreningens styrelse har sitt säte i Kungälvs kommun. Stadgar för SkottaNet Ekonomisk förening Namn 1 Föreningens firma är SkottaNet ekonomisk förening. Säte 2 Föreningens styrelse har sitt säte i Kungälvs kommun. Ändamål 3 Föreningen har till ändamål att

Läs mer

Förslag till reviderade Föreningsstadgar för Haurida-Vireda Framtidsfiber ekonomisk förening.

Förslag till reviderade Föreningsstadgar för Haurida-Vireda Framtidsfiber ekonomisk förening. Haurida- Vireda Framtidsfiber 2016-03-29 Sida 1 av 5 Förslag till reviderade Föreningsstadgar för Haurida-Vireda Framtidsfiber ekonomisk förening. Bifogas Kallelse till årsstämma 2016-04-17 1 Föreningens

Läs mer

STADGAR för. Dalarnas Besöksnäring Ekonomisk Förening, DBEF

STADGAR för. Dalarnas Besöksnäring Ekonomisk Förening, DBEF STADGAR för, DBEF 1 FIRMA, ÄNDAMÅL, SÄTE 1.1 Namn Föreningens namn är, DBEF. 1.2 Ändamål Föreningens ändamål är att främja och tillvarata medlemmarnas intressen samt verka för Dalarnas besöksnärings utveckling.

Läs mer

Föreningsstadgar för Lugnåsbergets fiberförening.

Föreningsstadgar för Lugnåsbergets fiberförening. Sida 1 av 5 Föreningsstadgar för Lugnåsbergets fiberförening. Antagna av föreningens konstituerande stämma 2014-02-20 1 Föreningens namn Föreningens namn (firma) är Lugnåsbergets fiber ekonomisk förening

Läs mer

Stadgar för Föreningen Energikontor Sydost Antagna vid Energikontor Sydost konstituerande styrelsemöte den 00 månad 2006.

Stadgar för Föreningen Energikontor Sydost Antagna vid Energikontor Sydost konstituerande styrelsemöte den 00 månad 2006. Stadgar för Föreningen Energikontor Sydost Antagna vid Energikontor Sydost konstituerande styrelsemöte den 00 månad 2006. 1 Firma Föreningens firma är Energikontor Sydost. Föreningen är ideell. 2 Säte

Läs mer

15. Styrelsens förslag till ändring av bolagsordning

15. Styrelsens förslag till ändring av bolagsordning C 1 (6) 15. Styrelsens förslag till ändring av bolagsordning Val av ordförande och vice ordförande för styrelsen enligt beslut av bolagsstämman. Styrelsen föreslår för stämman att 5 och 13 i bolagets bolagsordning

Läs mer

BOLAGSORDNING FÖR FASTIGHETS AB DALNÄS

BOLAGSORDNING FÖR FASTIGHETS AB DALNÄS BOLAGSORDNING FÖR FASTIGHETS AB DALNÄS 1. Firma och hemort Bolagets firma är Fastighets Ab Dalnäs och hemort Mariehamn. 2. Föremålet för bolagets verksamhet Föremålet för bolagets verksamhet är att äga

Läs mer

Stadgar för Telge Energi Vind Ekonomisk förening

Stadgar för Telge Energi Vind Ekonomisk förening Stadgar för Telge Energi Vind Ekonomisk förening 1 Firma Föreningens firma är Telge Energi Vind Ekonomisk förening. 2 Säte Föreningens styrelse har sitt säte i Södertälje kommun. 3 Ändamål Föreningen är

Läs mer

STADGAR FÖR MONTESSORIFÖRSKOLAN VITA SVANEN I LINKÖPING ANTAGNA

STADGAR FÖR MONTESSORIFÖRSKOLAN VITA SVANEN I LINKÖPING ANTAGNA STADGAR STADGAR FÖR MONTESSORIFÖRSKOLAN VITA SVANEN I LINKÖPING ANTAGNA 2013-03-21 1 Namn Föreningens namna är: Montessoriförskolan Vita Svanen i Linköping ekonomisk förening 2 Organisationens form Föreningen

Läs mer

STADGAR för. SAMVERKAN VISIT SÖDRA DALARNA ekonomisk förening

STADGAR för. SAMVERKAN VISIT SÖDRA DALARNA ekonomisk förening STADGAR för SAMVERKAN VISIT SÖDRA DALARNA ekonomisk förening 1 FIRMA, ÄNDAMÅL, SÄTE Namn Föreningens namn är SAMVERKAN VISIT SÖDRA DALARNA ekonomisk förening Ändamål Föreningens ändamål är att främja och

Läs mer

Föreningens styrelse har sitt säte i Innertavle, Umeå Kommun

Föreningens styrelse har sitt säte i Innertavle, Umeå Kommun 1. Stadgar för Innertavle IT ekonomisk förening INLEDANDE BESTÄMMELSER Föreningens firma och ändamål 1 Föreningens firma är Innertavle IT ekonomisk förening Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas

Läs mer

STADGAR FÖR Kville Fiber ekonomisk förening

STADGAR FÖR Kville Fiber ekonomisk förening 1 FIRMA STADGAR FÖR Kville Fiber ekonomisk förening Föreningens namn är Kville Fiber ekonomisk förening. 2 ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHET Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen

Läs mer

Stadgar för Mälarscouterna

Stadgar för Mälarscouterna Stadgar för Mälarscouterna 1 Allmänt Scoutkåren Mälarscouterna är en partipolitisk och religiöst obunden sammanslutning av enskilda personer och har till uppgift att i bedriva scoutverksamhet. Mälarscouterna

Läs mer

Rödöns Bygdegårdsförening

Rödöns Bygdegårdsförening Förslag till nya stadgar Rödöns Bygdegårdsförening Stadgar Gällande fr.o.m. 2015 1 Föreningens firma är : Rödöns Bygdegårdsförening. 2 Ändamål Föreningen som är en ideell förening, politiskt och religiöst

Läs mer

Stadgar för Mälaröarnas Montessori, ek. för

Stadgar för Mälaröarnas Montessori, ek. för Stadgar för Mälaröarnas Montessori, ek. för 2000-04-29 1 FIRMA Föreningens firma är Mälaröarnas Montessori, ek. för. 2 ÄNDAMÅL Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom

Läs mer

Stadgar för Lögdö Byfiber ekonomisk förening

Stadgar för Lögdö Byfiber ekonomisk förening Stadgar för Lögdö Byfiber ekonomisk förening Antagna vid konstituerande styrelsemöte 2014-11-27. 1 Firma Föreningens namn är Lögdö Byfiber Ekonomisk förening. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till

Läs mer

Stadgar för Forum Östersjön allmännyttig ideell förening antagna 2010-06-28.

Stadgar för Forum Östersjön allmännyttig ideell förening antagna 2010-06-28. Sid 1 Stadgar för Forum Östersjön allmännyttig ideell förening antagna 2010-06-28. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Forum Östersjön - allmännyttig ideell förening. 2 Föreningens ändamål Föreningens

Läs mer

Föreningsstadgar för Fiberföreningen i Mollaryd, Molla och Vesene.

Föreningsstadgar för Fiberföreningen i Mollaryd, Molla och Vesene. Föreningsstadgar för Fiberföreningen i Mollaryd, Molla och Vesene. Antagna av föreningens stämma 2017-xx-xx. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Fiberföreningen i Mollaryd, Molla och Vesene ekonomisk

Läs mer

SJA. Stadgar. För. Sveriges Jordbruks- Arrendatorers Förbund. Antagna , ändrade , och

SJA. Stadgar. För. Sveriges Jordbruks- Arrendatorers Förbund. Antagna , ändrade , och SJA Stadgar För Sveriges Jordbruks- Arrendatorers Förbund Antagna 1980-11-20, ändrade 1995-11-23, 2003-11-26 och 2008-11-25 STADGAR För Sveriges Jordbruksarrendatorers förbund 1 Firma Förbundets firma

Läs mer

Sökandens adress och andra kontaktuppgifter:

Sökandens adress och andra kontaktuppgifter: ANSÖKAN TILL PATENT- OCH REGISTERSTYRELSEN Vi ber att Patent- och registerstyrelsen beviljar tillstånd att grunda stiftelsen [stiftelsens namn] och fastställer stiftelsens stadgar. Helsingfors, den 6 september

Läs mer

STADGAR ARHOLMA EKONOMISKA FÖRENING. Föreslagna nya stadgar of. Föreningens namn är Arholma ekonomiska förening. 1 Namn

STADGAR ARHOLMA EKONOMISKA FÖRENING. Föreslagna nya stadgar of. Föreningens namn är Arholma ekonomiska förening. 1 Namn STADGAR ARHOLMA EKONOMISKA FÖRENING Nuvarande 1 Namn Föreningens namn är Arholma ekonomiska förening 2 Föreningens ändamål Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom

Läs mer

STADGAR FÖR HSB VIND UMEÅ EKONOMISK FÖRENING

STADGAR FÖR HSB VIND UMEÅ EKONOMISK FÖRENING STADGAR FÖR HSB VIND UMEÅ EKONOMISK FÖRENING 1 FÖRENINGENS FIRMA OCH SÄTE Föreningens firma är HSB Vind Umeå ekonomisk förening. Föreningens styrelse har sitt säte i Umeå, Umeå kommun. 2 ÄNDAMÅL Föreningens

Läs mer

1 FIRMA Föreningens firma är Mikrofonden Sverige ekonomisk förening. Föreningen ska verka utifrån social, ekologisk och ekonomisk hållbarhet.

1 FIRMA Föreningens firma är Mikrofonden Sverige ekonomisk förening. Föreningen ska verka utifrån social, ekologisk och ekonomisk hållbarhet. STADGAR FÖR Mikrofonden Sverige Antagna vid konstituerande stämma 2009-10-13 med ändringar 20161115 och 20170516 1 FIRMA Föreningens firma är Mikrofonden Sverige ekonomisk förening. 2 ÄNDAMÅL Föreningen

Läs mer

Stadgar för Askeryd Byanät ek. för. Antagna av föreningsstämma den Ändrade och antagna med nya bestämmelser vid föreningsstämma

Stadgar för Askeryd Byanät ek. för. Antagna av föreningsstämma den Ändrade och antagna med nya bestämmelser vid föreningsstämma Sida 1 av 5 Stadgar för Askeryd Byanät ek. för. Antagna av föreningsstämma den 2010-08-23 Ändrade och antagna med nya bestämmelser vid föreningsstämma 2017-05-03 1 Föreningsnamn Föreningens företagsnamn

Läs mer

Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic

Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic 1 Firma Föreningens firma är Global Picnic. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen ska främja medlemmarnas intresse genom att bedriva aktiviteter som är förknippade

Läs mer

STADGAR FÖR Mikrofonden för social ekonomi och lokal utveckling Antagna vid konstituerande stämma 2009-10-13

STADGAR FÖR Mikrofonden för social ekonomi och lokal utveckling Antagna vid konstituerande stämma 2009-10-13 STADGAR FÖR Mikrofonden för social ekonomi och lokal utveckling Antagna vid konstituerande stämma 2009-10-13 1 FIRMA Föreningens firma är Mikrofonden för social ekonomi och lokal utveckling ekonomisk förening.

Läs mer

Stadgar för S:t Olofs Scoutkår TKÅR VÄSTERÅS. Organisationsnummer: 878001-9124 Antagna av Kårstämman 2012-10-10

Stadgar för S:t Olofs Scoutkår TKÅR VÄSTERÅS. Organisationsnummer: 878001-9124 Antagna av Kårstämman 2012-10-10 Stadgar för S:t Olofs Scoutkår US:T OLOFS SCO TKÅR VÄSTERÅS Organisationsnummer: 878001-9124 Antagna av Kårstämman 2012-10-10 Not: När begreppet Scoutkåren används i dessa stadgar avser detta S:t Olofs

Läs mer

Föreningsstadgar för Fiberföreningen Björnhult/ Hammarsbo ekonomiska förening

Föreningsstadgar för Fiberföreningen Björnhult/ Hammarsbo ekonomiska förening Föreningsstadgar för Fiberföreningen Björnhult/ Hammarsbo ekonomiska förening 1 Föreningens namn Föreningens namn är Fiberföreningen Björnhult/ Hammarsbo ekonomisk förening 2 Ändamål och verksamhet Föreningen

Läs mer

Scouterna, Stadgar Sollentuna Norra scoutkår

Scouterna, Stadgar Sollentuna Norra scoutkår Scouterna, Stadgar Sollentuna Norra scoutkår Stadgar för Sollentuna Norra Scoutkår Organisationsnummer: 814800-3513 Antagna av Kårstämman den 2012-10-10 1 Allmänt Scoutkåren är en sammanslutning av enskilda

Läs mer

Föreningsstadgar för Världsarvets Fiber Ekonomisk Förening

Föreningsstadgar för Världsarvets Fiber Ekonomisk Förening Sida 1 av 6 Föreningsstadgar för Världsarvets Fiber Ekonomisk Förening Antagna av föreningens medlemmar vid föreningsstämma 2018-02-14 1 Föreningens firma Föreningens firma är Världsarvets Fiber Ekonomisk

Läs mer

Stadgar för Kallhälls scoutkår

Stadgar för Kallhälls scoutkår Sid 1(7) Stadgar för Kallhälls scoutkår Organisationsnummer: 813200-5128 Antagna av kårstämman den 2014-10-05 1 Allmänt Scoutkåren är en sammanslutning av enskilda personer och har till uppgift att bedriva

Läs mer

Stadgar för Solel i Sala och Heby Ekonomisk Förening Org. nr: 769620-1172

Stadgar för Solel i Sala och Heby Ekonomisk Förening Org. nr: 769620-1172 Stadgar för Solel i Sala och Heby Ekonomisk Förening Org. nr: 769620-1172 1 Föreningens ändamål Föreningen, vars firma är Solel i Sala och Heby Ekonomisk Förening, och som i dessa stadgar benämns föreningen,

Läs mer

4 Medlemskap Till medlem i föreningen antas fysiska och juridiska personer som bedriver, eller har för avsikt att bedriva, näringsverksamhet.

4 Medlemskap Till medlem i föreningen antas fysiska och juridiska personer som bedriver, eller har för avsikt att bedriva, näringsverksamhet. 1 STADGAR FÖR GARANTIA EKONOMISK FÖRENING. 1 Firma Föreningens firma är Garantia ekonomisk förening. 2 Ändamål Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att underlätta

Läs mer

NORMALSTADGAR. för. lokal förening. ansluten till organisationen FÖRETAGARNA

NORMALSTADGAR. för. lokal förening. ansluten till organisationen FÖRETAGARNA 1 (6) NORMALSTADGAR för lokal förening ansluten till organisationen FÖRETAGARNA Fastställda av kongressen 2012 2 (6) INNEHÅLL Normalstadgar för lokal förening 1 Inledning 12 2 Namn och ändamål 12 3 Antagande

Läs mer

Stadgar för ekonomiska föreningen Håanabben VA och Fiber.

Stadgar för ekonomiska föreningen Håanabben VA och Fiber. Stadgar för ekonomiska föreningen Håanabben VA och Fiber. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Ekonomiska Föreningen Håanabben VA och Fiber. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål att främja

Läs mer

STADGAR FÖR STIFTELSEN FÖR ÅBO AKADEMI SR 1 NAMN OCH HEMORT

STADGAR FÖR STIFTELSEN FÖR ÅBO AKADEMI SR 1 NAMN OCH HEMORT STADGAR FÖR STIFTELSEN FÖR ÅBO AKADEMI SR 1 NAMN OCH HEMORT 2 ÄNDAMÅL Stiftelsens namn är Stiftelsen för Åbo Akademi sr, på finska Åbo Akademin säätiö sr och på engelska Åbo Akademi University Foundation

Läs mer

WESTUM BILAGA I. Firma 1 Föreningens firma är WESTUM, vilken delas in i fem delregioner. Sjuhärad, Halland, Fyrbodal, Göteborg och Skaraborg.

WESTUM BILAGA I. Firma 1 Föreningens firma är WESTUM, vilken delas in i fem delregioner. Sjuhärad, Halland, Fyrbodal, Göteborg och Skaraborg. 1 Stadgar för föreningen Nätverk WESTUM antagna 2011-03-15 Firma 1 Föreningens firma är WESTUM, vilken delas in i fem delregioner. Sjuhärad, Halland, Fyrbodal, Göteborg och Skaraborg. Ändamål 2 Föreningen

Läs mer

Föreningsstadgar för Vikaskogarna Fiber. Antagna av föreningens konstituerande stämma xxxxx.

Föreningsstadgar för Vikaskogarna Fiber. Antagna av föreningens konstituerande stämma xxxxx. Sida 1 av 5 Föreningsstadgar för Vikaskogarna Fiber. Antagna av föreningens konstituerande stämma xxxxx. 1 Föreningens namn Föreningens namn (firma) är Vikaskogarna Fiber ekonomisk förening 2 Ändamål och

Läs mer

Stadgar. För Hagby bygdegård Gällade från 2010. Hagby Bygdegårdsförening. Ändamål

Stadgar. För Hagby bygdegård Gällade från 2010. Hagby Bygdegårdsförening. Ändamål Stadgar För Hagby bygdegård Gällade från 2010 1. Hagby Bygdegårdsförening 2. Ändamål Föreningen, som är en ideell förening, politiskt och religöst obunden, har till uppgift till att driva en allmän samlingslokal,

Läs mer

Föreningens firma är Regnbågens kooperativa hyresrättsförening. Regnbågens kooperativa hyresrättsförening har till ändamål att främja medlemmarnas

Föreningens firma är Regnbågens kooperativa hyresrättsförening. Regnbågens kooperativa hyresrättsförening har till ändamål att främja medlemmarnas Stadgar för Regnbågens kooperativa hyresrättsförening (ekonomisk förening) i Stockholm. Förslag inför höstens stämma 2012 1 Firma Föreningens firma är Regnbågens kooperativa hyresrättsförening. 2 Föreningens

Läs mer

STADGAR. för. Upplands Energi Ekonomisk Förening

STADGAR. för. Upplands Energi Ekonomisk Förening STADGAR för Upplands Energi Ekonomisk Förening Antagna vid extra föreningsstämma 13 mars 2013 samt vid ordinarie föreningsstämma den 25 april 2013 Stadgar För Upplands Energi Ekonomisk Förening Organisationsnummer

Läs mer

Föreningsstadgar för Hogdals Fiber ekonomisk förening

Föreningsstadgar för Hogdals Fiber ekonomisk förening Sida 1 av 5 Föreningsstadgar för Hogdals Fiber ekonomisk förening Antagna av föreningens årsstämma 2017-06-18 1 FÖRENINGENS NAMN Föreningens namn är Hogdals Fiber ekonomisk förening. 2 ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHET

Läs mer

Registrerades av Bolagsverket 2018-

Registrerades av Bolagsverket 2018- 1(5) Registrerades av Bolagsverket 2018- Stadgar för Orgnr 1 Föreningens namn Föreningens namn är. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom

Läs mer

Historik A 2015-03-26 Dessa stadgar har blivit antagna vid bildandemötet 2015-03-26 Revidering och komplettering 6. och 10.

Historik A 2015-03-26 Dessa stadgar har blivit antagna vid bildandemötet 2015-03-26 Revidering och komplettering 6. och 10. Edsvallaskolan Ekonomisk Förening Version B Stadgar Historik A 2015-03-26 Dessa stadgar har blivit antagna vid bildandemötet 2015-03-26 B 2015-04-23 Revidering och komplettering 6. och 10. vid styrelsemöte

Läs mer

STADGAR Föräldraföreningen Sebran. Uppdaterad: 2012-04-25

STADGAR Föräldraföreningen Sebran. Uppdaterad: 2012-04-25 STADGAR Föräldraföreningen Sebran Uppdaterad: 2012-04-25 1 Stadgar för Föräldraföreningen Sebran 1 Firma Föreningens firma är Föräldraföreningen Sebran, ekonomisk förening. 2 Styrelsens säte Styrelsen

Läs mer

Bolagets koncession gäller inom det Europeiska ekonomiska samarbetsområdet och för återförsäkringsrörelsens del också utanför detta område.

Bolagets koncession gäller inom det Europeiska ekonomiska samarbetsområdet och för återförsäkringsrörelsens del också utanför detta område. Bilaga punkt 7.2 1 (6) Bolagsordningen som ändrats enligt styrelsens förslag ÖMSESIDIGA FÖRSÄKRINGSBOLAGET FENNIA 1 Firma och hemort Bolagets firma är på finska Keskinäinen Vakuutusyhtiö Fennia, på svenska

Läs mer

Landvetter scoutkår av Scouterna Stadgar för Landvetter scoutkår

Landvetter scoutkår av Scouterna Stadgar för Landvetter scoutkår Stadgar för Landvetter scoutkår Organisationsnummer: 852000-3446 Antagna av Kårstämman den 2012-11-08 1 Allmänt Scoutkåren är en sammanslutning av enskilda personer och har till uppgift att bedriva scoutverksamhet

Läs mer

4 Styrelsen består av lägst fyra och högst nio ordinarie ledamöter med högst tre suppleanter.

4 Styrelsen består av lägst fyra och högst nio ordinarie ledamöter med högst tre suppleanter. Stadgar för Hamnens Företagsgrupp, ideell förening ( Gällande fr o m 2015--) FIRMA 1 Föreningens firma är Hamnens Företagsgrupp, ideell förening. ÄNDAMÅL 2 Föreningen har till ändamål att främja medlemsföretagen

Läs mer

l. FIRMA. Föreningens firma är Bergshamra Bygdegårdsförening. Ingen ändring

l. FIRMA. Föreningens firma är Bergshamra Bygdegårdsförening. Ingen ändring Förslag till ändring av stadgar för Bergshamra Bygdegårdsförening Att behandlas vid årsmötet 2012. Styrelsens förslag till ändring av nuvarande stadgar föranleds främst av det faktum att Bygdegården numera

Läs mer

MISSION POSSIBLE SWEDEN

MISSION POSSIBLE SWEDEN MISSION POSSIBLE SWEDEN Dokument ID: Version: Datum: Org.nr: D9612-1 2.1 2010-05-02 802403-3857 Innehållsförteckning Innehållsförteckning 2 Föreningens firma och säte 3 Föreningens ändamål 3 Föreningens

Läs mer

Stadgar. Byafiber i Falkenberg ekonomisk förening. organisationsummer: Antagna vid ordinarie föreningsstämma

Stadgar. Byafiber i Falkenberg ekonomisk förening. organisationsummer: Antagna vid ordinarie föreningsstämma Stadgar Byafiber i Falkenberg ekonomisk förening organisationsummer: 769625-2977 Antagna vid ordinarie föreningsstämma 2017-04-20 Stadgar för Byafiber i Falkenberg ekonomisk förening 1 Föreningens namn

Läs mer

Föreningens styrelse skall ha sitt säte i Borås kommun. Föreningens verksamhetsområde är Funningen och Bosnäs med viss omnejd.

Föreningens styrelse skall ha sitt säte i Borås kommun. Föreningens verksamhetsområde är Funningen och Bosnäs med viss omnejd. STADGAR FÖR BOSSNETS FIBERFÖRENING 1 FIRMA Föreningens namn är BossNet. 2 ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHET Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att tillhandahålla medlemmarna

Läs mer

Stadgar för Engelbrekt Scoutkår

Stadgar för Engelbrekt Scoutkår Stadgar för Engelbrekt Scoutkår Scouterna Stadgar för Engelbrekt scoutkår, organisationsnummer 875001-8676 Antagna av kårstämman den 2012-03-01 med tillägg vid stämma 2013-03-07 1 Allmänt Engelbrekt scoutkår

Läs mer

STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN. Åre Sjö 6

STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN. Åre Sjö 6 STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN Åre Sjö 6 Stadgar för Åre Sjö 6 Antagna den 8/1 2008 1 Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Åre Sjö 6. Föreningen har sitt säte i

Läs mer

3 Säte Föreningen har sitt säte i Sätra, Skärholmen, Stockholms Kommun, Stockholms län.

3 Säte Föreningen har sitt säte i Sätra, Skärholmen, Stockholms Kommun, Stockholms län. Stadgar Stadgar för Transätra Fiber Ekonomisk Förening Antagna den 2017-05-09. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Transätra Fiber Ekonomisk förening 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål

Läs mer

Stadgar för föreningen för Byggvarudeklarationer, BVD

Stadgar för föreningen för Byggvarudeklarationer, BVD Stadgar för föreningen för Byggvarudeklarationer, BVD Antagna vid konstituerande stämma 2012-11-15 1 Föreningens namn Föreningens namn är Föreningen för byggvarudeklarationer. 2 Ändamål och verksamhet

Läs mer

För att uppfylla sitt ändamål kan stiftelsen

För att uppfylla sitt ändamål kan stiftelsen 1( 6) STIFTELSEN DIAKONISSANSTALTEN I HELSINGFORS SR 1 NAMN OCH HEMORT Stiftelsens namn är Helsingin Diakonissalaitoksen säätiö sr, på svenska Stiftelsen Diakonissanstalten i Helsingfors sr och på engelska

Läs mer

SMART VILLAGE SWEDEN EKONOMISK FÖRENING

SMART VILLAGE SWEDEN EKONOMISK FÖRENING STADGAR FÖR; SMART VILLAGE SWEDEN EKONOMISK FÖRENING 1 Föreningens firma Föreningens firma är Smart Village Sweden Ekonomisk Förening. 2 Föreningens ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål att

Läs mer

Föreningsstadgar för Matteröds fiber Antagna av föreningens konstituerande stämma 2015-08-11.

Föreningsstadgar för Matteröds fiber Antagna av föreningens konstituerande stämma 2015-08-11. Sida 1 av 6 Bilaga 2 Föreningsstadgar för Matteröds fiber Antagna av föreningens konstituerande stämma 2015-08-11. 1 Föreningens namn Föreningens namn (firma) är Matteröds fiber ekonomisk förening 2 Ändamål

Läs mer

Stadgar för Lund Citysamverkan, ideell förening.

Stadgar för Lund Citysamverkan, ideell förening. Stadgar för Lund Citysamverkan, ideell förening. Antagna av föreningsstämman den 26 april 2017. 1 Firma och säte Föreningen driver sin verksamhet under firma Lund Citysamverkan, ideell förening, och har

Läs mer

Exempelstadga för scoutkår

Exempelstadga för scoutkår Exempelstadga för scoutkår Stadgar för scoutkåren, organisationsnummer [xxxxxx-xxxx] Antagna av kårstämman den [ÅÅÅÅ-MM-DD] 1 Allmänt Scoutkåren [Namn] är en sammanslutning av enskilda personer och har

Läs mer

Föreningens firma. Föreningens ändamål. Styrelsens säte. Medlemskap. Inträdesansökan. 6 Medlem skall delta i föreningen med A-insatser.

Föreningens firma. Föreningens ändamål. Styrelsens säte. Medlemskap. Inträdesansökan. 6 Medlem skall delta i föreningen med A-insatser. 1 Föreningens firma är VARBERGSORTENS ELKRAFT ek. för. 2 Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att anskaffa, producera och distribuera energi till medlemmarna samt

Läs mer

716445-1440 2009-01-20, slutligt antagna 2009-04-23

716445-1440 2009-01-20, slutligt antagna 2009-04-23 FIRMA, SÄTE, ÄNDAMÅL 1 Göteborgsvind nr 1, ekonomisk förening är en sammanslutning av elhushållskunder inom Göteborg Energi AB:s distributionsområde. Föreningens styrelse har sitt säte i Göteborg. Föreningens

Läs mer

Stadgar för Föräldrakooperativet Vikdalens Barn ek. för. antagna 2014-03-11

Stadgar för Föräldrakooperativet Vikdalens Barn ek. för. antagna 2014-03-11 Stadgar för Föräldrakooperativet Vikdalens Barn ek. för. antagna 2014-03-11 1. Firma och säte Firma är Föräldrakooperativet Vikdalens Barn Ekonomisk förening. Föreningen har sitt säte i Nacka. 2. Ändamål

Läs mer

Förslag till Stadgeändringar

Förslag till Stadgeändringar Utfärdare: Bengt Söderlund PM Sida 1 av 6 Förslag till Stadgeändringar De föreslagna ändringarna innebär en anpassning av föreningens stadgar, så att de överensstämmer med föreningens syfte och fortsatta

Läs mer

Bolagsordning för Kungälv Närenergi AB. Bolagsordning

Bolagsordning för Kungälv Närenergi AB. Bolagsordning Bolagsordning för Kungälv Närenergi AB Bolagsordning Diarie-/dokumentnummer: Dokumentansvarig: Beredande politiskt organ: Beslutad av: Handläggare: KS2015/2068 Chefsekonom Ekonomiberedningen Kommunfullmäktige

Läs mer

STADGAR för Tor 46 Ekonomisk Förening organisationsnummer

STADGAR för Tor 46 Ekonomisk Förening organisationsnummer STADGAR för Tor 46 Ekonomisk Förening organisationsnummer 769618-5185 1 Namn, säte och ändamål 2 Medlemskap 3 Medlems skyldigheter 4 Insats 5 Medlemsavgift 6 Uteslutning 7 Avgång 8 Styrelse 9 Firmateckning

Läs mer

KIDS FUTURE

KIDS FUTURE STADGAR för KIDS FUTURE Beslutade i Stockholm den 11 maj 2016 1 FIRMA Föreningens firma är Kids Future. 2 ÄNDAMÅL Kids Future är en partipolitiskt och religiöst obunden, ideell förening som bedriver internationellt

Läs mer

NORMALSTADGAR FÖR REGIONAL UF-FÖRENING

NORMALSTADGAR FÖR REGIONAL UF-FÖRENING NORMALSTADGAR FÖR REGIONAL UF-FÖRENING 1 UNG FÖRETAGSAMHET STOCKHOLMSREGIONENS ÄNDAMÅL Ung Företagsamhet Stockholmsregionen är en ideell förening som har till ändamål att ge ungdomar insikter i företagandets

Läs mer

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING FÖR STOCKHOLM Utgiven av KF/KS kansli 2003:14 Stadgar för Mälardalsrådet Beslutade på Mälardalsrådets möte den 15 maj 2003 (Ersätter Kfs 1993:4) Inledande bestämmelser 1 Föreningens

Läs mer

S T A D G A R. Föreningen Hope in Action

S T A D G A R. Föreningen Hope in Action S T A D G A R för Föreningen Hope in Action Föreningens firma 1 Föreningens firma är Hope in Action. Föreningens säte 2 Föreningens styrelse har sitt säte i Herrljunga Kommun i Sverige. Föreningens ändamål

Läs mer

Rådet för yrkeshögskolornas rektorer Arene rf. Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry, STADGAR

Rådet för yrkeshögskolornas rektorer Arene rf. Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry, STADGAR Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry, Rådet för yrkeshögskolornas rektorer Arene rf STADGAR 1 Föreningens namn och hemort Föreningens namn är Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry, Rådet

Läs mer

Föreningsstadgar för Sexdrega fiberförening ekonomisk förening.

Föreningsstadgar för Sexdrega fiberförening ekonomisk förening. Sida 1 av 5 Föreningsstadgar för Sexdrega fiberförening ekonomisk förening. Antagna av föreningens årsstämma 2015-02-19 1 Föreningens namn Föreningens namn (firma) är Sexdrega fiberförening ekonomisk förening

Läs mer

Stadgar för Solidaritetshuset Ekonomisk Förening

Stadgar för Solidaritetshuset Ekonomisk Förening Proposition om tillägg i stadgarna Styrelsen för Solidaritetshuset vill härmed lägga förslag om ett tillägg i stadgarna. Vi saknar en tydlig regel kring hur vi kan hantera medlemmar som inte verkar vara

Läs mer

FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING

FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING Utgiven i Helsingfors den 18 juni 2013 422/2013 Lag om införande av lagen om andelslag Utfärdad i Helsingfors den 14 juni 2013 I enlighet med riksdagens beslut föreskrivs:

Läs mer

Stadgar för Nätverk Svedala Ekonomisk förening. Antagna den 2012-05-21

Stadgar för Nätverk Svedala Ekonomisk förening. Antagna den 2012-05-21 Stadgar för Nätverk Svedala Ekonomisk förening Antagna den 2012-05-21 Innehållsförteckning Innehåll 1 Föreningens namn... 3 2 Ändamål och verksamhet... 3 3 Föreningens säte... 3 4 Medlemskap... 3 5 Medlems

Läs mer

STADGAR för Kulladal-Eriksfält fiberförening

STADGAR för Kulladal-Eriksfält fiberförening STADGAR för Kulladal-Eriksfält fiberförening Antagna av föreningens konstituerande stämma 2013-05-13 1 FIRMA Föreningens namn är Kulladal-Eriksfält fiberförening ekonomisk förening 2 ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHET

Läs mer

Stadgar för Gunnarn Petrol ekonomisk förening

Stadgar för Gunnarn Petrol ekonomisk förening Stadgar för Gunnarn Petrol ekonomisk förening 1 Föreningens firma Föreningens firma är Gunnarn Petrol ekonomisk förening. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska

Läs mer

Stadgar för STOCKHOLMS TRÄVARUHANDELSFÖRENING. 1 Ändamål

Stadgar för STOCKHOLMS TRÄVARUHANDELSFÖRENING. 1 Ändamål Stadgar för STOCKHOLMS TRÄVARUHANDELSFÖRENING 1 Ändamål Stockholms Trävaruhandelsförening är en organisation för företag inom handeln med byggoch trävaror inom Stockholmsregionen Föreningen har till ändamål

Läs mer

MONTESSORIFÖRSKOLAN BLÅSIPPAN EKONOMISK FÖRENING Stadgar 2011-09-04

MONTESSORIFÖRSKOLAN BLÅSIPPAN EKONOMISK FÖRENING Stadgar 2011-09-04 MONTESSORIFÖRSKOLAN BLÅSIPPAN EKONOMISK FÖRENING Stadgar 2011-09-04 Stadgar för Montessoriförskolan Blåsippan Ekonomisk förening. 1 Firma Föreningens firma är Montessoriförskolan Blåsippan ekonomisk förening.

Läs mer

Föreningsstadgar för Bergs Fiber ekonomisk förening

Föreningsstadgar för Bergs Fiber ekonomisk förening Föreningsstadgar för Bergs Fiber ekonomisk förening Reviderade föreningsstadgar för Bergs Fiber ekonomisk förening. Antagna av föreningens stämma 2017-05-17 1 Föreningens namn Föreningens namn (firma)

Läs mer

1 Föreningens firma är Ängebo Folkets Hus förening, Ekonomisk förening i Svågadalen och samlingslokalens namn är Svågagården.

1 Föreningens firma är Ängebo Folkets Hus förening, Ekonomisk förening i Svågadalen och samlingslokalens namn är Svågagården. 1 Föreningens firma är Ängebo Folkets Hus förening, Ekonomisk förening i Svågadalen och samlingslokalens namn är Svågagården. 2 Föreningens styrelse har sitt säte i Hudiksvalls Kommun. 3 Föreningen har

Läs mer

Årsstämma i Prässebo Fiber Ekonomisk Förening den 17:e juni 2017 kl. 10:00 12:00 i Klintens loge, Prässebo

Årsstämma i Prässebo Fiber Ekonomisk Förening den 17:e juni 2017 kl. 10:00 12:00 i Klintens loge, Prässebo Denna kallelse mejlas till alla medlemmar med e-mail adress, med vanlig post till övriga medlemmar, samt läggs ut på vår hemsida och på Facebook 3 juni 2017. Kallelse till alla medlemmar: Årsstämma i Prässebo

Läs mer

2011:15 BOLAGSORDNING FÖR TIDAHOLMS ENERGI AB. Antagen av kommunfullmäktige 2011-02-28. Firma. Bolagets firma är Tidaholms Energi AB.

2011:15 BOLAGSORDNING FÖR TIDAHOLMS ENERGI AB. Antagen av kommunfullmäktige 2011-02-28. Firma. Bolagets firma är Tidaholms Energi AB. 2011:15 BOLAGSORDNING FÖR TIDAHOLMS ENERGI AB Antagen av kommunfullmäktige 2011-02-28. 1 Firma Bolagets firma är Tidaholms Energi AB. 2 Säte Bolagets styrelse skall ha sitt säte i Tidaholms kommun. 3 Föremål

Läs mer

Sveriges Kommuner och Landsting utser ordförande och vice ordförande.

Sveriges Kommuner och Landsting utser ordförande och vice ordförande. Stadgar för Pacta 1 Ändamål Pacta är ett arbetsgivarförbund för kommunalförbund och företag. Pacta är en ideell förening som har till ändamål att tillvarata och främja sina medlemmars gemensamma intressen

Läs mer

Stadgar för Ollebacken vind Ek. för.

Stadgar för Ollebacken vind Ek. för. STADGAR Stadgar för Ollebacken vind Ek. för. 1 Namn Föreningens firma är Ollebacken vind Ek. för. Org. 769618-1010. 2 Ändamål Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom

Läs mer