Biblioteket, Guldsmeden, I-ludiksvall, kl Beslutande: Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personaichef Staffan Lindvall, ekonomichef

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Biblioteket, Guldsmeden, I-ludiksvall, kl 13.15-1500. Beslutande: Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personaichef Staffan Lindvall, ekonomichef"

Transkript

1 Hudiksvalls kommun Protokoll Sarnmanträdesdalum Plats och tid: Biblioteket, Guldsmeden, I-ludiksvall, kl Förtroendevalda: Beslutande: Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personaichef Staffan Lindvall, ekonomichef Ej beslutande: Björn Brolund, Lärarnas Riksförbund, LR Elisabeth Swedman, Lärarförbundet, huvudskyddsombud) Sanna Barrijung, Lärarförbundet Eric Vahlberg, Kommunal Mitt 1 Hudiksvall Eva \Vannberg, Vision Övriga deltagare: Utses alt justera: Justeringens plats och tid: Pia Embretsén, adrn.chef, Per Iversen, verksamhetschef och Annakarin Andersson, kommunikatör. Elisabeth Swedman Kommunledningsförvaltningen, mandagen 10 juni 2013 kl Underskrifter: Sekreterare: 04 Är Paragrafer: Ordförande: Justerande: - Isa ett Swedman Utdragsbestyrkonde:

2 Protokoll Hudiksvalls kommun Bevis!anslag Protokollet ärjusterat. Justeringen tillkännagiven genom anslag. Anslagstid. från och med till och med Förvaringsplats för protokollet Kommunledningsförvaltningen Underskriff Pia Embretsén Utdragsbestyrkonde:

3 .. Justerandes Utdragsbestyrkande:

4 Protokoll 4(18) L~~i Hudiksvalls sommonträciesciatum r1~ kommun IT-arbetet nu och framåt Verksamhetschef Per Iversen informerar om IT-arbetet i kommunen, nu och framat. Informationen omfattar: Byte av IT-miljö, översyn och uppdatering av licenser, hardvaror och servrar som är gamla Fiberstaden AB får allt mer att göra utan att fa mera i anslag Företagskort till alla anställda, förslag om att borttappat kort får ersättas med 150 kr Städningen av G-mappar, samt strukturering mot Heromastrukturen Översyn av gruppbehörighet och mappbehörigheter Nytt e-postsystem Ny infrastruktur för allt IT-arbete ska arbetas fram Ny IT-policv och tillämpningar ska arbetas fram Informadonsstrategi Önskemål framkommer om att det poängteras att företagskorten betraktas i första hand som id-kort och att det är dessa som ska ersättas när korten har förekommit. 1 övrigt lämnar Arbetstagarparten inga synpunkter i ärendet. Justerondes Utdragsbestyrkonde:

5 m Protokoll 5 (18) r!y~~j Hudiksvalls Sammantrödesdotum t.a kommun Tillämpning - Sociala Medier Kommunikatör Annakarin Andersson presenterar ny tillämpning Hudiksvalls kommun och sociala mediet. Arbetstagarparten lämnar inga synpunkter pa denna. Juslerandes Uldrogsbestyrkande:

6 Hudiksval Is Protokoll sammanträdesciotum kommun Föregående protokoll Föregaende protokoll och gas igenom och läggs till handlingarna. Justercindes Utdrogsbestyrkonde:

7 r.y~.i Hudiksvalls Protokoll somrnonträdesdatum 7 (18) ta kommun Budgetdirektiv och ekonomiska ramar för budgetåren Dnr Ärendebeskrivriing Ekonomichef Staffan Lindvall informerar i ärendet. Verksamhetsmål och finansiella mål Kommunens uppdrag präglas av både lagar och medborgarnas behov. Det är en balansgång att svara upp mot det behovet och att samtidigt skapa utrymme för tillväxtfrämjande insatser eftersom ekonomin är begränsad. Det ställer stora krav pa prioriteringar och samverkan med lokala och regionala aktörer. Enligt kommunallagen ska budgeten innehålla en plan för verksamheten och ekonomin för en period av tre år. 1 planen ska skattesatsen och budgetanslagen anges. Det ska också framga hur verksamheten ska finansieras och hur den ekonomiska ställningen beräknas vara vid budgetårens slut. Kommunen har valt att lägga en f5 raårsplan för verksamhet och ekonomi för perioden För verksamheten ska kommunen ange mål och riktlinjer som är av betydelse för en god ekonomisk hushallning. Målen och riktlinjerna ska tydliggöra sambandet mellan resursåtgång, prestationer, resultat och effekter. För ekonomin ska pa motsvarande sätt anges betydelsefulla fmansiella mat. Malen ska ange en tydlig ambitionsnivå för den egna finansiella utvecklingen. Verksamhetsmål Atasande Eftersom ekonomin är begränsad maste vi fortlöpande se över vårt välfärdsuppdrag. Det gäller att vara tydlig med vad vi ska astadkomma inom budgeten. Det underlättar för både medarbetarna och kommuninvanarna. Om det ska lyckas måste målen för verksamheterna och kostnaderna vara i balans och i samkiang med de finansiella malen. Justerandes Utdrogsbestyrkoncie:

8 m Protokoll 8(18) ~ Hudiksvalls Sommontöciesclolum r1~ kommun Det ekonomiska läget med snabbt förändrade förutsättningar kräver att åtagandena noga prövas och att medel verkligen styrs till angelägna områden. Att göra rätt saker och att göra sakerna rätt kräver tydliga prioriteringar och konsekvent styrning. För att förtydliga uppdraget tecknas årliga åtaganden mellan olika ansvarsnivåer i organisationen. Som en bas för atagandena ligger de grundläggande värden som sammanfattas i kommunens nyckelord. Atagandena anger vad som ska åstadkommas inom budgeten och omfattar både verksamheternas kvantitet och kvalitet. Nämndernas arliga ataganden gentemot kommunfullmäktige följs upp och redovisas i delårsbokslut och årsbokslut. Kva/it etsmal Modellen med atagande utvecklas fortlöpande. Det aterstar en del arbete med att förtydliga de kvalitativa malen sa att de kan följas upp pa ett enkelt och tillfredsställande sätt. 1 det utvecklingsarbete som pagar prövas om bedömningarna av måluppf5 llelsen kan kompletteras med lämpliga indikatorer. Avsikten är att det ska underlätta för kommunfullmäktige att bilda sig en objektiv uppfattning om atagandena har uppnatts eller inte. Kvantitetsmal De kvantiteter som atagandena bygger på har beräknats utifrån nuvarande förhållanden och aktuella prognoser/bedömningar om den framtida utvecklingen (april 2013). Atagandena mellan nämnderna och kommunfullmäktige har en central roll i kommunens styrsystem. Det förutsätter en samsyn pa efterfrageutvecklingen och enighet om principerna för budgetering och uppföljning. Styrningen underlättas och effektiviseras av enkla metoder för omvärldsanalyser, behovsanalyser och invärldsanalyser. Finansiella mål Hudiksvalls kommuns driftbudget omsluter drygt 2 miljarder kronor. Det är en betydande summa pengar som ger oss stora möjligheter, men som samtidigt också sätter gränser. De finansiella malen anger kommunens syn pa hur kommunaflagens krav på en god ekonomisk hushållning ska upprätthallas för att säkerställa en bra verksamhet och positiv utveckling. Kraven innebär att varfr generation ska finansiera sin kommunala service och inte överlämna den bördan till kommande generationer. Kommunen har Justerancies Utdrogsbestyrkande:

9 LJ Hudiksvalls Protokoll 9 (18) sammonträdescioturn fll~ kommun det yttersta ansvaret för sin ekonomi och ett ansvar för att göra väl avvägda prioriteringar. Det langsikdga resultatmålet för att na god ekonomisk hushållning är ett resultat på 2 procent. Kommunen har haft det malet, men förslaget bygger på lägre resultat Årets resultat Det långsiktiga målet är aff resultatet före finansnetto ska uppgå till minst 2 % av summan av skaffeintäkter och statsbidrag/utjämning vilket motsvarar ca 35 miljoner kronor. För budgetperioden gäller målet 1,0% för 2013 och 2014, 1,5% för 2015 samt 2,0% för Nytt förslag Årets resultat För budgetperioden gäller målet 0,1 % för 2014, 0,6% för 2015, 1,4% för 2016 och 0,5% för Skattesats Budgeten för de kommande fyra åren bygger på en oförändrad skattesats. Svaga ökningar av skatteunderlaget ställer krav på kommunen att agera främst genom atgärder på kostnadssidan. 1 dagsläget har förslaget behandlats av kommunstyrelsens allmänna utskott och överlämnats till kommunstyrelsen utan eget förslag. De fackliga representanterna lämnar skriftliga synpunkter på förslaget. Bi/a,ga $39 Justerandes Utdragsbestyrkande:

10 m Protokoll 10(18) ~ Hudiksvalls sammantråciescialum ~kommun Matproduktionen i kommunen Dnr Kommunchef Bengt Friberg informerar om kostöversynen. Allmänna utskottet har föreslagit kommunstyrelsen att besluta att ge kostnämnden i uppdrag att inleda arbetet med att avsluta den med landstinget gemensamma matproduktionen. att utgångspunkten för hur man tillagar och serverar maten för kommunens verksamheter ska vara att hela matsituationen för den som äter maten upplevs så positiv som möjligt inom ramen för den ekonomi som finns. att benämna samtliga serveringsställen för restauranger, förutom det som sker i boenden. att de som maten serveras till betraktas som kunder. att inriktning för kommunens framtida matproduktion är att, sa langt de ekonomiska ramarna tillater och där det är praktiskt möjligt, öka andelen av lokalt producerat mat. att ge kostnämnden i samarbete med tekniska nämnden i uppdrag att se över vilka serveringsställen som lämpar sig för ökad grad av tillagning och vilka investeringar för detta som behöver göras under perioden att ge tekniska nämnden i samarbete med kostnämnden i uppdrag att snarast pabörja arbetet med att åtgärda det som behöver göras i Västra skolans och Tunbackas kök för att klara behovet av centralt lagad mat då samarbetet med landstinget upphör. att överlämna frågan om vilken nämnd som ska ansvara för kosten i framtiden till den parlamentariskt sammansatta grupp som ser över nämndsorganisationen inför den kommande mandatperioden. De fackliga organisationerna lämnar inga synpunkter på detta. Justerandes Utdragsbestyrkande:

11 Protokoll 11(18) ~_J Hudiksvalls sammontrådesciofum t~a kommun Införande av önskad sysselsättningsgrad Personaichef Maria Larsson informerar om läget när det gäfler införandet av önskad sysselsättningsgrad. Arbetsgrupper inom verksamheterna har bildats, där de fackliga organisationerna har representanter. Eric Vahiberg, Kommunal, påtalar att de fackliga organisationerna även ska vara med i den övergripande arbetsgruppen, vilket vi inte tiflåtits tidigare. Juslerandes Utdragsbestyrkande:

12 m Protokoll 12(18) rly~kj Hudiksvalls sommontrödesciotum r~a kommun Återrapport av arbetsbristen inom lärande- och kulturförvaltningen, läsåret Personalchef Maria Larsson rapporterar att vissa av kommunals medlemmar har blivit uppsagda, vissa av dessa har erbjudits arbete som elevassistenter. Från 60 tjänster som skulle sägas upp från början, har resultatet blivit 7 personer som blivit uppsagda, da det har lösts på annat vis genom naturliga avgångar mm. Samarbetet mellan arbetsgivare, de fackliga organisationerna och enskilda anställda upplevs ha fungerat bra. Justercindes Utdrcigsbestyrkande:

13 m Protokoll 13(18) r~t~.1 Hudiksvalls Sommontrödesdalum r1~ kommun Projekt - Enig - sociala investeringar Kommunchef Bengt Friberg informerar om projekt Enig-sociala investeringar och att ärendet i beslutshänseende kommer att delas upp, sa att En gemensam ingång kommer att behandlas i kommunstyrelsen vid nästa sammanträde och att fragan om ungdomsanställningar kommer att skjutas fram i tiden. Justerandes Utdragsbestyrkande:

14 r!r~ij Hudiksvalls Protokoll Somrnantrödesdoturn 14(18) ta kommun Lönebildning för lärare Björn Brolund, LR, aktualiserade en övrig fråga angående lönebildning för lärare vid förra sammanträdet. Frågan är hur det jobbas politiskt med läraravtalet. Hur sker lönebildningen för lärare apropå det avtal som slöts förra året där man ansag att det skulle satsas pa lärarna? LR vill påminna om att Ingela Gardner Sundström har skickat ut ett brev till alla kommuners kommunstyrelseordförande och citat att det sa kallade märke!(20/3) ska ses som ett tolv - inte som ett tak. Det är upp till oss kommunpo/itiker att omsätta avtalet ipraktisk handlin& Vi måste vårda avtalet och satsa pa lärarna även 20/4 och Det star var och en fritt att satsa mer på lärarna än vad den centrala izivan stzbukra/ Hur visar Hudiksvalls kommunpolitiker att man vill satsa på lärarna i kommande budgetar? Juslerondes Utdragsbestyrkonde:

15 m Protokoll 15(18) r1y~.i Hudiksvalls Sammonträdesciofum ~ kommun Förslag till nya sammanträdesdatum Anita Olsson, utredare, har enligt uppdrag lämnat förslag pa nya sammanträdesdatum, som är anpassade till kommunstyrelsens utskott istället för kommunstyrelsen. Följande datum är föreslagna: 16 september, 21 oktober, 18 november och 9 december. Det framkommer att några av dessa datum krockar med andra aktiviteter. Anita Olsson far i uppdrag att reda ut detta och komma med nytt förslag till nästa sammanträde. Justerandes Utdragsbestykande:

16 Hudiksvalls Protokoll sommonträdesdatum kommun Arbetsmiljö Det har framkommit att personal upplever det otryggt att avlämna poolbilarna i Centralgaraget pa kvällstid. Bland annat finns det bara en ingang. Personaichef Maria Larsson kommer att ge arbetsmiljöingenjör Anna-Carin Abrahamsson i uppdrag att tillsammans med bilpoolen se över situationen i Centralgaraget. Justerandes Utdragsbestyrkande:

17 Protokoll 17 (18) ~ Hudiksvalls Sammanträdesdalum ~a kommun Aktuell information Kommunchef Bengt Friberg informerar om situationen i samband med Ericssons varsel om nedläggning av fabriken i Hudiksvall och hur kommunen agerar i anledning av detta. Juslerandes Utdrogsbestyrkande:

18 Protokoll 18(18) r~r~1j Hudiksvalls somrnonträdesdatum n~s kommun Kommunens resurser i arbetsmiljöarbetet Personaichef Maria Larsson informerar att arbetsledare och fackliga representanter kommer att bjudas in till en information om stödresurser i arbetsmiljöarbetet. Deltagarna kommer att kunna välja någon av följande tider: 28 augusti kl eller september kl eller september kl eller Justerondes Utdragsbeslyrkancie:

19 0 Lärarförbundet vision &1O~~!CL ~ $ ommuna ~ RIKSFÖRBUND Kommentarer till förslag till rambudget för 2014 Vid samverkansmöte i presenterades majoritetspartiernas förslag till budgetramar för Lärarförbundet, Vision, Kommunal och Lärarnas Riksförbund vill med anledning av denna presentation framföra följande synpunkter: Vi är mycket oroade över hur budget fördelats till de olika förvaltningarna. Speciellt vill vi fokusera på Lärande- och kulturförvaltningen, Social- och fritidsförvaltningen samt Omsorgsförvaltningen. Dessa förvaltningar har statliga uppdrag, som regleras av speciallagar, bl a Skollagen och Socialtjänstlagen. Dessa lagar sätter Kommunallagen ur spel då det finns motsättningar mellan Skollagen respektive Socialtjänstlagen kontra Kommunallagen. Också inom omsorgsförvaltningen finns det lagstyrd verksamhet, t ex äldre- och handikappomsorgen, som pga minskad budget/minskade resurser kommer att få svårigheter att ge kunderna den omvårdnad de enligt lag har rätt till. Aven Arbetsmiljölagen är en speciallag, som står över Kommunallagen. De statliga uppdragen är tvingande för Kommunfullmäktige och nämnder samt rektorer/förskolechefer, lärarpersonal, biståndshandläggare samt socialsekreterare. Det finns all anledning att ställa frågan i hur hög grad man tagit hänsyn till de krav som ställs i dessa speciallagar då man sammanställt rambudgetförslaget. Den genomlysning av Lärande- och kulturförvaltningens ekonomi mm som gjorts har visat på att det satsats lite pengar på skolan jämfört med både jämförbara kommuner, länets kommuner och riket i stort. Personalen inom skolan har under en längre tid signalerat att det finns alltför lite resurser avsatta till skolan och detta har fått till följd att arbetsbelastningen ökat markant och att en sk smärtgräns redan har passerats. De neddragningar som görs inför höstterminen 2013 kommer att öka arbetsbelastningen ytterligare och det kommer att bli svårt, kanske till och med omöjligt att uppfylla Skollagens krav. Vi befarar att stressrelaterade sjukdomar kommer att öka. Negativa verksamhetskonsekvenser väntas öka och vi tror inte det kommer att bli möjligt att klara nämndens åtagande. När det gäller Social- och fritidsförvaltningen finns stor påverkan av riksdagsbeslut, som får konsekvenser för bl a försörjningsstöd pga låg eller ingen A-kassa respektive sjukpenning eller sjukersättning. Vi tror inte heller att trycket på försörjningsstöd kommer att minska, då det dels föreligger en negativ trend på arbetsmarknaden med hög och ökande arbetslöshet och

20 o Kommunal0 vision 0 l~x~~as RIKSFÖRBUND dels för att främst arbetsrelaterade sjukdomar som utmattningsdepression (oftast orsakad av för hög arbetsbelastning) och förslitningsskador drabbar en stor andel människor. Med dessa negativa trender följer även ett ökat missbruk, vilket orsakar ökade kostnader för missbruksvård. Det ökade antalet klienter gör att arbetsbelastningen är mycket hög hos socialsekreterarna. Aven här befarar vi att stressrelaterade sjukdomar kommer att öka. Med anledning av den framställan enligt Arbetsmiljölagen, kap 6, 6a, som inlämnades till Kommunstyrelsen under december 2012, gällande budget 2013 anser vi att det finns all anledning att ansvariga politiker ser över hur det nu lagda förslaget till rambudget kommer att påverka personalens arbetsmiljö samt vilka konsekvenser det kommer att bli för verksamheterna samt om det kommer att vara möjligt att uppfylla kraven i de statliga uppdragen. Vi upprepas att vi känner en stor oro inför det beslut som kommer att tas av det lagda förslaget till rambudget och vi ställer oss frågan var omsorgen om kommunens personal finns inom förslaget. Vi vill också påpeka att det kommer att drabba tredje part negativt, dvs barn, elever, brukare och klienter/kunder, då det sannolikt kommer att bli lägre måluppfyllelse och sämre kvalitet i verksamheterna. 0 Elisabeth Swedman Lärarförbundet Hudiksvall Mia Larsson Kommunal Mitt Eva Wannberg Vision Gunilla Englund Lärarnas Riksförbund

Protokoll Hudiksvalls

Protokoll Hudiksvalls Protokoll Hudiksvalls kommun 2015-05-04 sammonträdesdatum Plats och tid: Rådsrummet, Guldsmeden, I-Iudiksvall, kl. 13.15-15.15 För arbetsgivarparten: För arbetstagarparten: Maria Larsson, personaichef

Läs mer

Annika Forslin, utredare. Mia Larsson. Kommunledningsförvaltningen 27 juni. Annika Forslin. Bengt Friberg. Mia Larsson

Annika Forslin, utredare. Mia Larsson. Kommunledningsförvaltningen 27 juni. Annika Forslin. Bengt Friberg. Mia Larsson Protokoll 1 (5) Plats och tid: Guldsmeden, rådsrummet kl 15:00-16:00 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef Staffan Lindvall, ekonomichef Gunilla

Läs mer

Annika Forslin, utredare Thomas Eriksson, lokalstrateg 47. Björn Brolund. Kommunledningsförvaltningen. Annika Forslin. Bengt Friberg.

Annika Forslin, utredare Thomas Eriksson, lokalstrateg 47. Björn Brolund. Kommunledningsförvaltningen. Annika Forslin. Bengt Friberg. Protokoll 1 (7) Plats och tid: Rådsrummet, Guldsmeden, Hudiksvall, klockan 10.00-12:00 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef Björn Brolund, Lärarnas

Läs mer

Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef. Anita Olsson, utredare Britt Pettersson, Previa. Anita Olsson.

Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef. Anita Olsson, utredare Britt Pettersson, Previa. Anita Olsson. Protokoll 1 (8) Plats och tid: Rådsrummet, Guldsmeden, Hudiksvall, klockan 13.15-14.40 För arbetsgivarparten: Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef För arbetstagarparten: Björn Brolund,

Läs mer

Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef Staffan Lindvall, ekonomichef. Anita Olsson, utredare. Kim Jutterström

Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef Staffan Lindvall, ekonomichef. Anita Olsson, utredare. Kim Jutterström Protokoll 1 (17) Plats och tid: Rådsrummet, Guldsmeden, Hudiksvall, klockan 13.15 16.35 För arbetsgivarparten: Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef Staffan Lindvall, ekonomichef För arbetstagarparten:

Läs mer

Marie Larsson. Kommunledningsförvaltningen. Anita Olsson. Bengt Friberg. Marie Larsson

Marie Larsson. Kommunledningsförvaltningen. Anita Olsson. Bengt Friberg. Marie Larsson Protokoll 1 (13) Plats och tid: Rådsrummet, Guldsmeden, Hudiksvall, kl. 13.15-15.40 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef Björn Brolund, Lärarnas

Läs mer

Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef. Anita Olsson, utredare Kristina Stillmark, chef CUL 77. Mia Larsson

Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef. Anita Olsson, utredare Kristina Stillmark, chef CUL 77. Mia Larsson Protokoll 1 (17) Plats och tid: Biblioteket, Guldsmeden, Hudiksvall, kl. 13.15-15.50 För arbetsgivarparten: Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef För arbetstagarparten: Björn Brolund, Lärarnas

Läs mer

Björn Brolund. Anita Olsson. Bengt Friberg. Björn Brolund

Björn Brolund. Anita Olsson. Bengt Friberg. Björn Brolund Protokoll 1 (15) Plats och tid: Rådsrummet, Guldsmeden, Hudiksvall, kl. 13.15-15.05 För arbetsgivarparten: Bengt Friberg, kommunchef För arbetstagarparten: Björn Brolund, Lärarnas Riksförbund, LR Lena

Läs mer

Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef. Eric Vahlberg. Anita Olsson. Bengt Friberg. Eric Vahlberg

Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef. Eric Vahlberg. Anita Olsson. Bengt Friberg. Eric Vahlberg Protokoll 1 (12) Plats och tid: Rådsrummet, Guldsmeden, Hudiksvall, kl. 13.15-14.30 För arbetsgivaren: Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef För arbetstagaren: Björn Brolund, Lärarnas Riksförbund,

Läs mer

Bengt Friberg, kommunchef Staffan Lindvall, ekonomichef. Annika Forslin, utredare. Erik Vahlberg. Kommunledningsförvaltningen.

Bengt Friberg, kommunchef Staffan Lindvall, ekonomichef. Annika Forslin, utredare. Erik Vahlberg. Kommunledningsförvaltningen. Protokoll 1 (15) Plats och tid: Rådsrummet kl 13.15-16:15 För arbetsgivarparten: Bengt Friberg, kommunchef Staffan Lindvall, ekonomichef För arbetstagarparten: Björn Brolund, Lärarnas Riksförbund, LR Jan-Olov

Läs mer

Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef Staffan Lindvall, ekonomichef. Sanna Barrljung. Anita Olsson. Bengt Friberg.

Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef Staffan Lindvall, ekonomichef. Sanna Barrljung. Anita Olsson. Bengt Friberg. Protokoll 1 (13) Plats och tid: Rådsrummet, Guldsmeden, Hudiksvall, klockan 13.15-14.25 Beslutande: Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef Staffan Lindvall, ekonomichef Ej beslutande: Lena

Läs mer

Bengt Friberg, kommunchef Staffan Lindvall, ekonomichef, 21-22. Anita Olsson, utredare. Eva Wannberg. Anita Olsson. Bengt Friberg.

Bengt Friberg, kommunchef Staffan Lindvall, ekonomichef, 21-22. Anita Olsson, utredare. Eva Wannberg. Anita Olsson. Bengt Friberg. Protokoll 1 (14) Plats och tid: Sal 15, Cul, Hudiksvall, klockan 14.45 16.15 För arbetsgivarparten: Bengt Friberg, kommunchef Staffan Lindvall, ekonomichef, 21-22 För arbetstagarparten: Elisabeth Swedman,

Läs mer

Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef. Anita Olsson, utredare Lennart Backlund, vik. kulturchef 91 Eva Gustavson, PA-konsult 91-92

Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef. Anita Olsson, utredare Lennart Backlund, vik. kulturchef 91 Eva Gustavson, PA-konsult 91-92 Protokoll 1 (6) Plats och tid: B-salen, Guldsmeden, Hudiksvall, kl. 13.15 14.45 För arbetsgivarparten: Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef För arbetstagarparten: Björn Brolund, Lärarnas

Läs mer

Lärande- och kulturförvaltningens samverkansgrupp

Lärande- och kulturförvaltningens samverkansgrupp Protokoll 1 (5) 2013-01-11 Lärande- och kulturförvaltningens samverkansgrupp Tid Fredag 11januari2013, klockan 15:30-17:00. Mötet ajourneras 15:00-15:15, 15:55-16:00, 16:23-16:25. Plats Guldsmeden plan

Läs mer

Hans Bengtson. Gunilla Andersson. Kåge Wallner. Hans Bengtson

Hans Bengtson. Gunilla Andersson. Kåge Wallner. Hans Bengtson Protokoll 1 (14) Plats och tid: Camp Igge, Iggesund klockan 08.30-15.30 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Kåge Wallner (MP) ordf Birgitta Medin (M) Kerstin Karlsson (M) Agneta Palmqvist (M) Marcus

Läs mer

Maj Anita Persson. Annika Forslin, sekreterare. Justeringens plats och tid: Kommunledningsförvaltningen 17 nov, kl 11:00

Maj Anita Persson. Annika Forslin, sekreterare. Justeringens plats och tid: Kommunledningsförvaltningen 17 nov, kl 11:00 Hudiksvalls Protokoll Sammanträdesciatum kommun 2014 11-17 Plats och tid: Biblioteket, kl 13:15-15:30 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Kerstin Tillemar,HLS, ordf Göran Thapper, s Elisabet Ericsson,

Läs mer

Hans Bengtson. Gunilla Andersson. Per Almberg. Hans Bengtson

Hans Bengtson. Gunilla Andersson. Per Almberg. Hans Bengtson Protokoll 1 (5) Plats och tid: Stadshotellet, Hudiksvall, kl. 08.30-08.45 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Per Almberg (MP) ordf Birgitta Medin (M) Kerstin Karlsson (M) Agneta Palmqvist (M)

Läs mer

Lärande- och kulturförvaltningens samverkansgrupp

Lärande- och kulturförvaltningens samverkansgrupp Protokoll 1 (6) 2013-02-25 Lärande- och kulturförvaltningens samverkansgrupp Tid Måndag 25 februari 2013, klockan 08:15-10:00. Plats Närvarande Guldsmeden plan 4, Biblioteket. För arbetsgivarparten Ingela

Läs mer

Personal- och organisationsutskottet 2006-08-30 1. Jan-Eric Berglund

Personal- och organisationsutskottet 2006-08-30 1. Jan-Eric Berglund ÅNGE KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida Personal- och organisationsutskottet 2006-08-30 1 Plats och tid Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, onsdag den 30 augusti 2006, kl

Läs mer

Göran Eriksson (S) Ingrid Bäcker, sekreterare Jan Lilja, kommunchef

Göran Eriksson (S) Ingrid Bäcker, sekreterare Jan Lilja, kommunchef Sammanträdesdatum Sida 1/14 Plats och tid Kommunalrådets tjänsterum kl 09:00 11:35 Beslutande Övriga Mikael Dahlqvist (S) Jan Bohlin (S) Anna Hammar (V) Åsa Johansson (S) Stellan Andersson (C) Göran Eriksson

Läs mer

Majvor Westberg Jönsson. Pia Embretsén. Caroline Schmidt. Majvor Westberg Jönsson

Majvor Westberg Jönsson. Pia Embretsén. Caroline Schmidt. Majvor Westberg Jönsson Protokoll 1 (8) Plats och tid: A-salen, Guldsmeden, Hudiksvall kl 09.00-12.10 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Caroline Schmidt (C), ordf, Stefan Bäckström (C) Jonas Holm (M) Håkan Rönström

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA PERSONAL- OCH ORGANISATIONSUTSKOTTET Ånge kommunkontor, personalenheten, tisdag den 13 april 2004, kl 08.30

FÖREDRAGNINGSLISTA PERSONAL- OCH ORGANISATIONSUTSKOTTET Ånge kommunkontor, personalenheten, tisdag den 13 april 2004, kl 08.30 Plats och tid för sammanträdet Föredragande FÖREDRAGNINGSLISTA PERSONAL- OCH ORGANISATIONSUTSKOTTET Ånge kommunkontor, personalenheten, tisdag den 13 april 2004, kl 08.30 Ärenden 1 Justering 2 Föregående

Läs mer

Kommunstyrelsen. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2013-09-10. Underskrifter ANSLAG/BEVIS

Kommunstyrelsen. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2013-09-10. Underskrifter ANSLAG/BEVIS Plats och tid Sammanträdesrummet Mästaren, kl 14.00-16.45 ande Claes Jägevall (FP) ordf Laila Gröhn (FP) ersätter Alda Daniel (FP) Claes-Gunnar Almestål (FP) Ann-Britt Danielsson (M) Peo Andersson (M)

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2012-09-03

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2012-09-03 STENUNGSUNDS KOMMUN KOMMUNSTYRELSENS PERSONAL- OCH EKONOMIUTSKOTT Tid 08:30-12:00 Plats Kommunhuset, Rodret Ledamöter Kent Sylvan (M) ordförande Bo Pettersson (S) vice ordförande Lisbeth Svensson (FP)

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen kl. 09:00-11:50 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 1(13) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30-14.35 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Jan Zielinski (S) Fredrik Jönsson (C), ordf Teddy Nilsson (SD), vice ordf Olof Röstin (M)

Läs mer

Ulrika Wenn Susanne Eriksson Maria Walther Rosenberg 43. Bo Lindgren. Ulrika Wenn. Bo Lindgren

Ulrika Wenn Susanne Eriksson Maria Walther Rosenberg 43. Bo Lindgren. Ulrika Wenn. Bo Lindgren Protokoll 1 (12) Plats och tid: Guldsmeden. hörnrummet 9.00-10:30 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Alf Norberg (V) Bo Lindgren (S) Eva Cronberg (C) Lena Lindström (S) Eva Hallander (S) Övriga

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida

Sammanträdesprotokoll Sida Sammanträdesdatum 1 (7) Plats och tid Stadshuset kl.14.00 16.30 Beslutande Tjänstgörande ers Ersättare Klas Håkanson (M) Lennart Lööw (S) Börje Wilsborn (C) Marie Johansson (KD) Magnus Olofsgård (FP) Nils-Erik

Läs mer

Stiven Wiklund Ordförande Ann-Catrin Nyberg Sekreterare

Stiven Wiklund Ordförande Ann-Catrin Nyberg Sekreterare Plats och tid för sammanträdet Föredragande Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdag den 17 maj 2005, kl 08.30 Ärenden 1 Justering 2 Föregående mötesprotokoll 08.30 Göran Fjellström/Frank

Läs mer

För arbetsgivarparten: Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personaichef Staffan Lindvall, ekonomichef

För arbetsgivarparten: Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personaichef Staffan Lindvall, ekonomichef Hudiksvalls kommun Protokoll Sammariträdesdatum 2013 02-25 Plats och tid: Biblioteket, Guldsmeden, 1-ludiksvafl kl. 13.15-15.00 För arbetsgivarparten: Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personaichef

Läs mer

Sammanträdet ajournerades 9.40 10.00

Sammanträdet ajournerades 9.40 10.00 Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Sammanträdesrum Torsö klockan 9.00-12.05 Sammanträdet ajournerades 9.40 10.00 Beslutande Johan Abrahamsson (M) Ordförande Marianne Kjellquist (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Flädie Tid 2019-05-14, kl. 09:00-12:21 Sammanträdesdatum s. 1 (5) Beslutande Övriga deltagare Fredrik Axelsson (M) Lena Wahlgren (M) Malin Taggu (M) Gun Larsson (L)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (9) 2015-02-18

PROTOKOLL 1 (9) 2015-02-18 PROTOKOLL 1 (9) 2015-02-18 Gemensam måltidsnämnd Plats och tid Skellefteå lasarett, gästmatsalen. Klockan 10.00-12.30 ande Tomas Teglund (S), ordförande Leif Holmqvist (C) Britt-Marie Lundström (S) Janeth

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Onsdag 11 juni 2014 kl. 08:15-14:20. Eva Engström Sekreterare Mona Franzén-Lundin Tf kommunchef

Kommunkontoret i Bergsjö. Onsdag 11 juni 2014 kl. 08:15-14:20. Eva Engström Sekreterare Mona Franzén-Lundin Tf kommunchef NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (6) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Onsdag 11 juni 2014 kl. 08:15-14:20. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson (S) Åke

Läs mer

Se närvarolista på sida 2. Se närvarolista på sida 2. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 6-9 Monica Jonsson

Se närvarolista på sida 2. Se närvarolista på sida 2. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 6-9 Monica Jonsson Plats och tid Sammanträdesrum B, kl. 14:00-14:40 1(9) Beslutande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande Se närvarolista på sida 2 Justerare Björn Mårtensson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Sammanträdesdatum KOMMUNFULLMÄK TIGES REVISORER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 15.00 17.45 Beslutande Leif Nilsson (S), ordföran de Stig Johansson (M) Anders Eriksson (C) Maire Lautakoski

Läs mer

Styrdokument för Gnosjö kommun 2016

Styrdokument för Gnosjö kommun 2016 Styrdokument för Gnosjö kommun 2016 Vision och inriktningsmål Budgetprocess Antagen av kommunfullmäktige 2014-12-18, 140. Inledning... 3 Begreppsförklaring... 3 Vision, inriktningsmål verksamhetsidé och

Läs mer

GULLSPÅNGS KOMMUNER Sammanträdesdatum Sida IT-nämnden

GULLSPÅNGS KOMMUNER Sammanträdesdatum Sida IT-nämnden IT-nämnden 2017-02-13 1 Plats och tid Kommunhuset, Röda rummet, Töreboda, måndagen den 13 februari 2017, klockan 10.00 11.05 Beslutande Johan Abrahamsson (M), ordförande, Mariestads kommun Bengt Sjöberg

Läs mer

GULLSPÅNGS KOMMUNER Sammanträdesdatum Sida IT-nämnden

GULLSPÅNGS KOMMUNER Sammanträdesdatum Sida IT-nämnden IT-nämnden 2016-02-15 10 Plats och tid Kommunhuset, Röda rummet, Töreboda, måndagen den 15 februari 2016, klockan 8.30 10.10 Beslutande Övriga närvarande Johan Abrahamsson (M), ordförande, Mariestads kommun

Läs mer

Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl Kerstin Hörnqvist.

Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl Kerstin Hörnqvist. 1 (8) Plats och tid: Oasen, Nordmaling kl 19-19.35 Beslutande: Övriga närvarande: Utses att justera: Gunnar Wiglöv (s), ordförande Anders Lundberg (c), 1:e vice ordförande Bo Westermark (v), 2:e vice ordförande

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 1 oktober 2015 kl. 13:00-16:20. Eva Engström Sekreterare. Åke Bertils (S) och Carina Omsorgsutskottet

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 1 oktober 2015 kl. 13:00-16:20. Eva Engström Sekreterare. Åke Bertils (S) och Carina Omsorgsutskottet NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 1 oktober 2015 kl. 13:00-16:20. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson Ulf

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Lasse Sjöberg (S) Bertil Börjesson

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 3 april 2008 kl. 08:15-12:25. Eva Engström Sekreterare. Kommunkontoret i Bergsjö

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 3 april 2008 kl. 08:15-12:25. Eva Engström Sekreterare. Kommunkontoret i Bergsjö NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 3 april 2008 kl. 08:15-12:25. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande Monica Olsson (s)

Läs mer

Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40. Gun-Britt Taivalsaari-Nyberg, sekreterare Birgitta Palo-Johansson,ekonom, 188-189

Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40. Gun-Britt Taivalsaari-Nyberg, sekreterare Birgitta Palo-Johansson,ekonom, 188-189 Barn- utbildning- och kulturnämnden 2009-12-14 1 Plats och tid Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, måndagen den 14 december 2009, kl 08.15-09.30 Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40 Beslutande

Läs mer

Riktlinjer för god ekonomisk hushållning och hantering av resultatutjämningsreserven

Riktlinjer för god ekonomisk hushållning och hantering av resultatutjämningsreserven Riktlinjer för god ekonomisk hushållning och hantering av resultatutjämningsreserven Dokumentnamn Dokument typ Fastställd/upprättad Beslutsinstans Riktlinjer för god ekonomisk hushållning samt hantering

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens personalutskott

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens personalutskott 1(14) Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2013-09-18 - i Kommunhuset klockan 08:30-10:30 Beslutande Carina Zachau (M) - ordförande Tomas Nilsson (C) - förste vice ordförande Christer Olsson (S) - andre

Läs mer

Protokoll. Kommunstyrelsens arbetsutskott

Protokoll. Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens 23-27 2 23 Tillfällig senareläggning av beslut om flerårsstrategi...4 24 Översyn av föreningsbidragen i kommunen som helhet...5 25 Kommunens samlade åtaganden 2013-2015, utifrån nämndernas

Läs mer

Sida (10)

Sida (10) 2008-06-04 1 (10) Plats och tid Rådhuset, kl 08.00-12.00 Beslutande Christer Akej (m), ordförande Karl-Erik Olsson (s) Margareta Nilsson (c) Egon Carlsson (sjvp) Pia Ingvarsson (s) Övriga närvarande Hanna-Karin

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Maria Andersson (s) tjänstgör för Lennart Månsson

Läs mer

Grästorps kommun Allmänna utskottet

Grästorps kommun Allmänna utskottet Sidan 1 av 13 Plats och tid Kommunens hus, kommunalrådets rum, Grästorp, kl 08.30 15.50 Beslutande Ordinarie Kent Larsson (M) Göran Enström (S) Per Götell (L) Kent Hansson (M) Maria Toll (C) Svante Classon

Läs mer

g SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-06-01 1 (10) Personalutskottet

g SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-06-01 1 (10) Personalutskottet 2015-06-01 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum B, måndag 1 juni 2015, kl. 13.00 15.30. Ledamöter Tjänstgörandeersättare Övriga närvarande Yoomi Renström (S), ordförande Mikael Jonsson

Läs mer

Ingemar Svanström (c), ordförande Marita Björkvall (kd) Folke Karlsson (s)

Ingemar Svanström (c), ordförande Marita Björkvall (kd) Folke Karlsson (s) HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Beslutande Kommunhusets tingssal måndagen den 14 december 2009, kl 09.00-15.15 Ingemar Svanström (c), ordförande Marita Björkvall (kd) Folke Karlsson

Läs mer

Peter Karlsson, kommundirektör Katarina Jönsson, kommunsekreterare Albin Frandsen, samhällsplanerare 13

Peter Karlsson, kommundirektör Katarina Jönsson, kommunsekreterare Albin Frandsen, samhällsplanerare 13 2014-05-20 Sida 1-6 Finansutskott Plats och tid Kommunhuset, Mora, 2014-05-20, kl. 08:15-11:15. ande Bengt-Åke Rehn (S) Malin Höglund (M) Anna Hed (C) Lennart Sohlberg (S) Peter Helander (C) 10 Övriga

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA. Plats och tid för sammanträdet. Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdagen den 16 november 2004 kl

FÖREDRAGNINGSLISTA. Plats och tid för sammanträdet. Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdagen den 16 november 2004 kl FÖREDRAGNINGSLISTA Plats och tid för sammanträdet Föredragande Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdagen den 16 november 2004 kl 08.30. Ärenden 1 Justering 2 Föregående mötesprotokoll 3

Läs mer

2009-01-26. Ånge kommunkontor onsdag 28 januari 2009. Ann-Catrin Nyberg. Stiven Wiklund. Björn Magnusson

2009-01-26. Ånge kommunkontor onsdag 28 januari 2009. Ann-Catrin Nyberg. Stiven Wiklund. Björn Magnusson 1 (10) Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, måndag den 26 januari 2009, kl 09.00-14.00 Stiven Wiklund, ordförande (s) Jan-Eric Berglund

Läs mer

Guldsmeden, Rådsrummet kl.09:00-10:00. Ulrika Wenn Susanne Eriksson Linda Anderton. Louise Jonsson. Ulrika Wenn. Louise Jonsson

Guldsmeden, Rådsrummet kl.09:00-10:00. Ulrika Wenn Susanne Eriksson Linda Anderton. Louise Jonsson. Ulrika Wenn. Louise Jonsson Protokoll 1 (8) Plats och tid: Guldsmeden, Rådsrummet kl.09:00-10:00 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Alf Nordberg (V) Bo Lindgren (S) Louise Jonsson (M) Lena Gustafsson (S) Eva Hallander (S)

Läs mer

143939393939393914 39 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

143939393939393914 39 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 143939393939393914 39 Plats och tid Stadshuset, Ängelholm, personalchefens tjänsterum kl 13.15 16.30 Beslutande Bo Lager (m) Bengt Sävström (s) Esa Jääskeläinen (m) Eva Kullenberg (fp) Lennart Nilsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-09-26 89 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden Arvidsjaur klockan 08.00-16.00. Beslutande Lotta Åman (s), ordförande Bjarne Hald (c) Marcus Lundberg (s) Margoth Holmqvist

Läs mer

Personal- och organisationsutskottet 2007-04-19 1 (11) Stiven Wiklund ordförande (s) Jan-Eric Berglund Björn Magnusson

Personal- och organisationsutskottet 2007-04-19 1 (11) Stiven Wiklund ordförande (s) Jan-Eric Berglund Björn Magnusson Personal- och organisationsutskottet 2007-04-19 1 (11) Plats och tid Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, måndag den 19 april 2007, kl 08.30-12.15 ande Stiven Wiklund ordförande (s) Jan-Eric

Läs mer

Pernilla de Vries, personalchef

Pernilla de Vries, personalchef HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Kommunhuset, personalchefens tjänsterum, torsdagen den 17 februari kl 14.00 Beslutande Carl-Axel Blom (S), ordförande Ing-Britt Loberg (S) Anders

Läs mer

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 40-47

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 40-47 1(13) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund

Läs mer

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen klockan 13.00-15.00 Beslutande Johan Abrahamsson (M) Ordförande, deltog ej 99 Christer Dalvik (MAP) 1: e vice ordförande Marianne

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (6) 2008-01-30

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (6) 2008-01-30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (6) 2008-01-30 GÄLLIVARE KOMMUN Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, onsdagen den 30 januari 2008, kl 10:00-12.00, 14.00 15.00, Ajournering kl 12.00 14.00 Beslutande

Läs mer

Socialnämnden 2014-09-24

Socialnämnden 2014-09-24 198 Redovisning av delegationsbeslut enl. 35 Kommunallagen individ- och familjeomsorgen... 2 199 Internkontroll individ- och familjeomsorgen... 3 200 Delgivningar... 4 201 Samordningsförbund FINSAM...

Läs mer

Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Linda Lindberg (SD) Anneli Persson (S) Ida Andersson (C)

Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Linda Lindberg (SD) Anneli Persson (S) Ida Andersson (C) Sida 1/8 Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.40 16.25 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Linda Lindberg

Läs mer

Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 16 juni 2015, 15.00-17.39

Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 16 juni 2015, 15.00-17.39 Sammanträdesdatum s. 1 (10) Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 16 juni 2015, 15.00-17.39 Beslutande Robert Wenglén (M) Richard Jerneborg Remco Andersson(FP) Lars Carlén

Läs mer

Myndighetsutskottet välfärd Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT

Myndighetsutskottet välfärd Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT 1(9) Plats och tid Kommunhuset, lokal Roten kl. 14.15 15.40 Beslutande Krister Olsson (S) ordförande Pernilla Ekelund (FP) tjänstgörande ersättare för Thomas Löfgren (M)

Läs mer

PROTOKOLL. Claes Rydberg, kommunchef Nicklas Bremefors, ekonomichef Inger Bengtsson, markhandläggare, 155 Ulrica Swärd Bütikofer, nämndsekreterare

PROTOKOLL. Claes Rydberg, kommunchef Nicklas Bremefors, ekonomichef Inger Bengtsson, markhandläggare, 155 Ulrica Swärd Bütikofer, nämndsekreterare Plats och tid Enåsenrummet, Förvaltningshuset, Ljusdal, klockan 08:30-10:30 Beslutande: Övriga deltagande Utses att justera Roland Bäckman (S) Yvonne Oscarsson (V) Leif Hansen (SRD) Lars Molin (M) Helena

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 13 maj 2014 kl. 10:00 12:00

Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 13 maj 2014 kl. 10:00 12:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 13 maj 2014 kl. 10:00 12:00 Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Greta Wedin Afasiföreningen

Läs mer

Anna Rönn (v), vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande Elisabeth Holmer (s) Rose-Marie Jönsson. Socialkontoret 2010-08-11

Anna Rönn (v), vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande Elisabeth Holmer (s) Rose-Marie Jönsson. Socialkontoret 2010-08-11 1 (10) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 16.15 Beslutande Anna Rönn (v), vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande Elisabeth Holmer (s) Övriga deltagande

Läs mer

Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma

Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (10) Plats Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 24 januari 2012, kl. 18.30-20.10 Beslutande se bifogad närvarolista Ajournering 19.05-19.30,19.35-19.40 Övriga

Läs mer

PROTOKOLL. Annasara Svanteson. Datum Omsorgsnämnden Plats och tid Pens matsalar, Gyllene Hästen, Ljusdal klockan 13:00-16:45.

PROTOKOLL. Annasara Svanteson. Datum Omsorgsnämnden Plats och tid Pens matsalar, Gyllene Hästen, Ljusdal klockan 13:00-16:45. Plats och tid Pens matsalar, Gyllene Hästen, Ljusdal klockan 13:00-16:45 Beslutande: Markus Evensson (S), ordförande Maria Andersson (S) Birgitta Ek (S) Per Gunnar Larsson (S) Mona Wandel (SRD) Annasara

Läs mer

RIKTLINJER FÖR GOD EKONOMISK HUSHÅLLNING OCH HANTERING AV RESULTATUJÄMNINGSRESERVEN SOTENÄS KOMMUN

RIKTLINJER FÖR GOD EKONOMISK HUSHÅLLNING OCH HANTERING AV RESULTATUJÄMNINGSRESERVEN SOTENÄS KOMMUN RIKTLINJER FÖR GOD EKONOMISK HUSHÅLLNING OCH HANTERING AV RESULTATUJÄMNINGSRESERVEN SOTENÄS KOMMUN Antagna av kommunfullmäktige 2013-06-13 61 Reviderade av kommunfullmäktige 2016-02-18 3 2016-01-11 Ekonomiavdelningen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens personalutskott 2012-09-06 1-9

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens personalutskott 2012-09-06 1-9 Kommunstyrelsens personalutskott 2012-09-06 1-9 Plats och tid Personalkontorets sammanträdesrum, kl. 8.30-10.30 ande Övriga deltagare Utses att justera Lena Andersson (M) Harald Lagerstedt (C) Marianne

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens personalutskott

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens personalutskott Kommunstyrelsens personalutskott 2012-05-24 1-10 Plats och tid Personalkontorets sammanträdesrum, kl. 8.30-11.00 Beslutande Lena Andersson (M) Harald Lagerstedt (C) Marianne Nord - Lyngdorf (FP) kl. 08.30-10.35

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Personalutskottet

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Personalutskottet HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Tingssalen, den 4 februari 2015 Beslutande Mikael Jonnerby (C), ordförande Per Gröön (C), ledamot Carl-Axel Blom (S), v ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Ersättare Nouh Baravi (S) ej tjänstgörande ersättare

Ersättare Nouh Baravi (S) ej tjänstgörande ersättare 1(14) Plats och tid Sunnanåsrummet, Kommunhuset Ljusdal, måndagen den 29 april 2019 kl 08:00 Beslutande Ledamöter Kristina Bolin (S), ordförande Lena Svahn (MP), 1:e vice ordförande Kristoffer Kavallin

Läs mer

Dick Andersson, t f socialchef Ulla-Britt Ahlin, utredare Agneta Sandström, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna

Dick Andersson, t f socialchef Ulla-Britt Ahlin, utredare Agneta Sandström, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna Socialnämnden 2000-01-11 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag den 11 januari 2000 kl 18 30 20 00. Leif Öhman (m),

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 8 november 2011 kl. 08:15-12:05.

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 8 november 2011 kl. 08:15-12:05. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (5) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 8 november 2011 kl. 08:15-12:05. Beslutande Monica Olsson (S) Ordförande Dick Lindkvist

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 2017-10-12 189 Au 150 Dnr 110/2017 041 Kommunal skattesats 2018 s beslut Förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige fastställer den kommunala skattesatsen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Stora sessionssalen Tid 2017-12-05, kl. 18:31-19:05 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Pia Johnson (S) Krister

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S) Elisabeth Stenberg Michalski (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S) Elisabeth Stenberg Michalski (S) 1(16) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 12.00 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S) Tjänstgörande ersättare Elisabeth

Läs mer

Grästorps kommun Allmänna utskottet

Grästorps kommun Allmänna utskottet Sidan 1 av 11 Plats och tid Kommunens hus, Grästorp, kl 13.00 16.30 Beslutande Kent Larsson (M) Göran Enström (S) Kent Hansson (M) Tobias Leverin (C) Per Götell (FP) Maria Toll (C) Jens Persson (S) ärvaro/frånvaro

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Pensionärsrådet 2011-11-09 20

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Pensionärsrådet 2011-11-09 20 2011-11-09 20 Plats och tid Kommunhuset, A-salen kl 10:00-11:45 Beslutande Pia Wårdsäter (S), ordförande Urban Blomster (V) Gert Berlin (PRO), vice ordförande Göran Pettersson (PRO) Marianne Pettersson

Läs mer

Elisabet Haglund-Nyberg (S) Bo Claesson (KD) Ronnie Andersson (V)

Elisabet Haglund-Nyberg (S) Bo Claesson (KD) Ronnie Andersson (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Plats och tid Brunna konferenslokaler Humlevägen 4, kl 19:00-21:10 ande Serkan Köse (S) ordförande Karin Pilsäter (FP) Bo Olsson (MP) Staffan Sundin (M) tjg ersättare Selin

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 20-29 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.10 ande Närvarande, ej tjänstgörande Ersättare Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c)

Läs mer

Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Lasse Sjöberg (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista)

Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Lasse Sjöberg (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista) 1(12) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-14.15 Beslutande Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Lasse Sjöberg (S) Hans Nilsson

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 14.00-15.45 Beslutande Övriga närvarande Paul Hallgren (M), ordförande Tina Bergström-Darrell, 2:e vice ordförande (S) Matilda Björk, 1:e vice ordförande

Läs mer

Anna Hed, ordförande, c Christina Bröms, c Gösta Frost, s Malin Höglund, m, 8-9, 11-16

Anna Hed, ordförande, c Christina Bröms, c Gösta Frost, s Malin Höglund, m, 8-9, 11-16 Kommunstyrelsens arbetsgivarutskott Sammanträdesdatum Sida 1-10 2013-03-08 Plats och tid Kommunhuset, Mora, 2012-08-17, kl 08.30 11.30 ande Anna Hed, ordförande, c Christina Bröms, c Gösta Frost, s Malin

Läs mer

Riktlinjer för god ekonomisk hushållning samt hantering av resultatutjämningsreserven. Dnr KS

Riktlinjer för god ekonomisk hushållning samt hantering av resultatutjämningsreserven. Dnr KS Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 3 2013-09-24 285 Riktlinjer för god ekonomisk hushållning samt hantering av resultatutjämningsreserven. Dnr KS 2013-322

Läs mer

Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef

Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef Protokoll 1 (19) Plats och tid: Rådsrummet, Guldsmeden, Hudiksvall, kl. 13.15 För arbetsgivaren: Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef För arbetstagaren: Björn Brolund, Lärarnas Riksförbund,

Läs mer

GULLSPÅNGS KOMMUNER Sammanträdesdatum Sida IT-nämnden

GULLSPÅNGS KOMMUNER Sammanträdesdatum Sida IT-nämnden IT-nämnden 2017-05-29 25 Plats och tid Kommunhuset, Röda rummet, Töreboda, måndagen den 29 maj 2017, klockan 8.30 9.20 Beslutande Johan Abrahamsson (M), ordförande, Mariestads kommun Bengt Sjöberg (M),

Läs mer

Datum: onsdagen den 22 maj 2019 kl 13:00-15:00 Paragrafer Nämndrummet, Hova. Britt-Marie Nilsson Sekreterare

Datum: onsdagen den 22 maj 2019 kl 13:00-15:00 Paragrafer Nämndrummet, Hova. Britt-Marie Nilsson Sekreterare Kommunstyrelsen Sida 1(22) Datum: onsdagen den 22 maj 2019 kl 13:00-15:00 Paragrafer 120-136 Plats: Nämndrummet, Hova Underskrifter: Carina Gullberg Ordförande Britt-Marie Nilsson Sekreterare Justeras

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 10 april 2019 kl. 08:30

Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 10 april 2019 kl. 08:30 1(12) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 10 april 2019 kl. 08:30 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Björn Forsberg (s) Justeringens plats

Läs mer

Kansli-och utvecklingsenheten

Kansli-och utvecklingsenheten Plats och tid Humleskolan, kl. 8.30 11.45 1(12) Beslutande Ledamöter Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) Annika Molldén (S) Tjänstgörande ersättare Andreas

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 24 september 2015 kl. 08:15-12:20. Eva Engström Sekreterare. Erik Eriksson Neu (S) Utbildningsutskottet

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 24 september 2015 kl. 08:15-12:20. Eva Engström Sekreterare. Erik Eriksson Neu (S) Utbildningsutskottet NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 24 september 2015 kl. 08:15-12:20. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson

Läs mer

Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) Annika Molldén (S) Linda Pilthammar (SD)

Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) Annika Molldén (S) Linda Pilthammar (SD) 1(13) Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 8.30 11.25 Beslutande Ledamöter Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) Annika Molldén (S) Tjänstgörande

Läs mer

Eva Nilsson, verksamhetschef VOO Sandra Nätt, verksamhetsutvecklare, 1 Marita Taserud, avdelningschef hemvården, 1 Anneli Karlsson, sekreterare

Eva Nilsson, verksamhetschef VOO Sandra Nätt, verksamhetsutvecklare, 1 Marita Taserud, avdelningschef hemvården, 1 Anneli Karlsson, sekreterare Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Lena Kandergård, ordförande (S) Jonas Ås, 1:e vice ordförande (S) Börje Wahlund, 2:e vice ordförande

Läs mer

Kansli-och utvecklingsenheten

Kansli-och utvecklingsenheten 1(11) Kommunstyrelsens utskott för Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 8.30 10.00, 10.30 10.45 Beslutande Ledamöter Elisabeth Stenberg-Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf

Läs mer