Verksamhetsplan med budget

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsplan med budget"

Transkript

1 2014 Verksamhetsplan med budget

2 LoVS verksamhetsplan år 2014 och planering för Vision och värdegrund Nuvarande situation Syfte Framgångsfaktorer Rollen som serviceförvaltning Mål Målområde: Kund Målområde: God och patientsäker vård Målområde: Personal och kompetens Målområde: Miljö och hållbarhet Målområde: Information och kommunikation Målområde: Organisation och Ekonomi Målområde: Regional utveckling Kompetens Relationer Ansvar/Organisation Ekonomiska konsekvenser Uppföljning Bilaga 1: LoVS verksamhetsplanering år 2014 och planering för Matris med mål, uppdrag, aktiviteter, ansvarig och uppföljning. Bilaga 2: Budget 2014 Resultaträkning Bilaga 3: Budget 2014 Investeringar 1 (19)

3 1 Vision och värdegrund Hur vill vi att det ska vara i vår värld? Hur ska vi bemöta varandra? Örebro läns landstings vision är grunden i vår verksamhet: Hälsa och livskraft genom trygghet, kvalitet och hållbar utveckling. Visionen tillsammans med landstingets gemensamma värdegrund anvisar vår riktning och hur vi ska bemöta varandra: Vi skapar förtroende genom att vara lyhörda, öppna, samspelta och engagerade i en utveckling för människors bästa. Vi visar respekt för allas lika värde och delaktighet. Vi finns nära invånarna under hela livet. Vi ser behoven hos varje person. För oss i LoVS betyder detta att LoVS ska bli Sveriges bästa serviceorganisation hållbar, effektiv och personlig i ett gemensamt uppdrag för kunden. 2 (19)

4 2 Nuvarande situation Hur ser vår situation ut idag och varför? Vilka insikter har vi fått? Vad tror vi om framtiden? LoVS arbetar kontinuerligt med att förbättra såväl produkter, tjänster, processer, rutiner och inte minst bemötandet gentemot våra kunder. Under de senaste åren har vi genomfört och följt upp LoVS medarbetardagar för att förankra LoVS målbild att bli Sveriges bästa serviceorganisation och bl.a. fokuserat på medarbetarnas servicekänsla och bemötande gentemot kunder/kollegor. Det är glädjande att se att resultatet för bemötande ligger fortsatt högt i vår senaste kundenkät och att även resultatet från senaste medarbetarenkäten visar att vi uppnår allt bättre resultat. Vi anser att en serviceorganisation behöver såväl struktur (rutiner, processer, system), som kultur (bemötande, serviceanda, attityder) och att vi behöver arbeta aktivt med dessa båda områden. Tre stora utmaningar det kommande året är: Kostnadstrycket inom landstinget - där LoVS måste arbeta intensivt med att hitta kostnadseffektiva lösningar och göra våra prismodeller transparanta och lättförklarliga för våra kunder. Regionfrågan och den nya hälso- och sjukvårdsförvaltningen där vi behöver arbeta aktivt för att stödja organisationsförändringen. Vi behöver även hitta rätt kontaktytor för vår serviceorganisation i den nya organisationen. Landstingets miljömål - vilka är ambitiösa och till stor del påverkar LoVS och de tjänster/ produkter vi tillhandahåller åt landstinget. 3 (19)

5 3 Syfte För vilka och varför ska vi göra vad för att bidra till vår vision? LoVS ska ge personlig och effektiv service genom att erbjuda hållbara och tillförlitliga tjänster och produkter för att stödja och bidra till utvecklingen av landstingets verksamheter. 4 Framgångsfaktorer Inom ramen för vårt syfte, vad ska vi fokusera på för att bli uppskattade och framgångsrika, samtidigt som vi frigör vår potential? Inom LoVS har medarbetare från alla våra områden arbetat fram en servicepolicy. Servicepolicyn kommer under året att förankras med alla medarbetare och utgör även våra framgångsfaktorer. Helhetssyn Vi är lösningsfokuserade och samarbetar för att i dialog tillgodose kundens behov. Vi har kännedom om LoVS organisation för att använda våra resurser på bästa sätt. Vi är öppna för nya idéer som utvecklar verksamheten. Professionalism Vi är tillgängliga och har kundens fokus. Vi bidrar med kompetens och kvalitet. Vi utför våra uppdrag i rätt tid och återkopplar kontinuerligt. Engagemang Vi ger ett personligt bemötande genom vänlig och tydlig kommunikation. Vi visar förståelse och respekt och känner yrkesstolthet inom LoVS. Vi tar personligt ansvar för att skapa arbetsglädje. Kostnadseffektivitet Vi arbetar med att ständigt förbättra, standardisera och förenkla. Vi levererar långsiktigt hållbara lösningar med rätt kvalitet. Vi utvärderar löpande vårt arbete. 4 (19)

6 5 Rollen som serviceförvaltning LoVS är en serviceorganisation inom Örebro läns landsting. Många av landstingets stödprocesser är samlade i LoVS såsom kundtjänst, IT-stöd, medicinsk teknik, fastigheter, kost, transport, städ, ekonomi, personal, upphandling, kommunikation, diarium och arkiv. LoVS har en övergripande verksamhetsplan för alla ingående verksamheter med fokusering hur LoVS som serviceorganisation kan utveckla service och stöd till kunderna. Verksamhetsplanerna för respektive område i LoVS innehåller mer information om de tjänster och produkter som LoVS tillhandahåller. Dessa verksamhetsplaner publiceras på LoVS intranät under februari Landstingets verksamheter vänder sig till invånarna och patienterna. Invånarna och patienterna är även för LoVS den viktigaste mottagaren men kunden för LoVS är i de flesta fall landstingets förvaltningar och kanslier. LoVS har också till uppgift att möta kundernas behov och krav med de mål och uppdrag som politikerna beslutar att LoVS ska uppfylla. Dessa mål och uppdrag kan i vissa fall påverka serviceutbud och servicenivåer. En nära dialog behövs på alla nivåer. 5 (19)

7 6 Mål Vad ska vi därför uppnå? Nedan beskrivs LoVS mål och de mål och uppdrag som finns i ÖLL:s verksamhetsplan samt uppdrag enligt överenskommelsen med nämnden för Trafik, miljö och service som LoVS ska uppfylla. De aktiviteter som ska göras, d v s vad LoVS ska göra, hur och när, för att nå målen finns i bifogad matris, bilaga 1. I matrisen, bilaga 1, finns också beskrivet vem som är ansvarig samt hur uppföljning av mål, uppdrag och aktiviteter ska ske under året. 6.1 Målområde: Kund För en serviceorganisation som LoVS är det A och O att arbeta för en hög kundnöjdhet och att alla medarbetare genomsyras av förhållningssättet "kundens fokus". En viktig del är att se helheten, dvs. att det vi gör ska vara bra för hela landstinget LoVS mål LoVS mål 1: Kunden upplever LoVS tjänster och produkter som lättillgängliga och väl avstämda utifrån verksamheternas behov. Måluppfyllelse, kriterium: NKI, nöjdkundindex, 2015 års värde ska vara minst 70 Benchmarking - inom LoVS olika områden ska resultatet vara bättre jämfört med 2013 Antalet helhets/paketlösningar har ökat i LoVS. Avvikelsehantering, åtgärder vidtagna inom 3 månader, 2014 års värde ska vara minst 70 % Överenskommelse med nämnden för Trafik, miljö och service Överenskommelse 20: Att utreda möjligheten att införa incitament för att få in förbättringsförslag inom förvaltningen. 6 (19)

8 6.2 Målområde: God och patientsäker vård Sjukvården är en riskutsatt verksamhet där såväl människa, teknik och organisation samspelar vid negativa händelser och tillbud. LoVS ska i service och tjänster bidra till att landstingets verksamheter uppfyller kraven på en god och patientsäker vård Mål och uppdrag enligt Örebro läns landstings verksamhetsplan Övergripande mål Hälso- och sjukvården inom Örebro läns landsting ska bedrivas så att den uppfyller kraven på en god och patientsäker vård. Vården ska vara kunskapsbaserad och ändamålsenlig, säker, jämlik, effektiv och patientfokuserad samt ges inom rimlig tid. Inriktningsmål Vården ska vara kunskapsbaserad och ändamålsenlig Vården ska vara patientsäker Vården ska vara patientfokuserad Vården ska vara effektiv Vården ska vara jämlik och jämställd Vården ska ges i rimlig tid Vården ska vara hälsofrämjande Resultatmål 3: Samtliga verksamheter har ett arbetssätt som stödjer införande av ny kunskap och evidens. Kriterium: Öppna jämförelser, mini HTA, nationella riktlinjer och kompetensutvecklingsplan på individnivå. Resultatmål 4: Samtliga verksamheter använder registerdata och andra relevanta data i förbättringsarbete. Kriterium: Uppföljning baseras på köns- och ålderuppdelade registerdata, samt andra relevanta data inom alla verksamheter. Resultatmål 5: Antalet avvikelserapporter, riskanalyser och händelseanalyser ska öka. Kriterium: Antalet avvikelserapporter inom sjukvårdsverksamhet ska vara 1/anställd. Riskoch händelseanalys utifrån patientsäkerhet ska öka med 100% Resultatmål 8: Följsamhet till hygienrutiner ska öka. Kriterium: Värde:100% Överenskommelse med nämnden för Trafik, miljö och service Överenskommelse 6: Fortsätta arbetet med reservvattenförsörjning till landstingets sjukhus. Överenskommelse 18: Att öka kunskapen om och användandet av Mina vårdkontakter. 7 (19)

9 6.3 Målområde: Personal och kompetens För att LoVS framgångsfaktorer ska få effekt i kundens vardag är det viktigt att alla LoVS medarbetare alltid agerar utifrån dessa. LoVS mål syftar till att förankra framgångsfaktorerna och utveckla medarbetarna inom dessa. Aktiviteter kopplade till mål och uppdrag enligt ÖLLs verksamhetsplan bidrar till att bibehålla och utveckla engagerade medarbetare, en avgörande framgångsfaktor för en serviceorganisation LoVS mål LoVS mål 2: Medarbetare inom LoVS har kunskap om LoVS tjänster och ett gemensamt förhållningssätt. Måluppfyllelse, kriterium: Att LoVS servicepolicy är implementerad hos alla medarbetare inom LoVS under NKI och NMI har ökat Mål och uppdrag enligt Örebro läns landstings verksamhetsplan Övergripande mål Landstinget är en attraktiv arbetsplats för chefer och medarbetare och erbjuder ett hållbart arbetsliv. Inriktningsmål De arbetsgivarpolitiska dokument som finns inom området implementeras och följs upp i förvaltningarnas och landstingets delårsbokslut och årsredovisning (exempelvis jämställdhetsstrategi och plan, arbetsmiljöpolicy och plan, kompetensförsörjningsplan). Resultatmål 49: Nöjdmedarbetarindex ökar 2014 jämfört med första mätningen Kriterium: NMI 2011 = 76 (max värde 100). Resultatet av medarbetarenkäten, genomförd hösten 2013, ska resultera i handlingsplaner på förvaltningarna och följas upp under året. Resultatmål 50: Frisktalet ska öka. Kriterium: I genomsnitt högst 5 sjukdagar/ medarbetare och år. Resultatmål 51: Antal oönskad deltid ska minska. Kriterium: Enligt resultatmål. Resultatmål 52: Sysselsättningsgrad totalt för antalet anställda ska öka. Kriterium: Sysselsättningsgraden 2012 ÖLL var 97 % Resultatmål 53: Alla medarbetare ges möjlighet till att upprätthålla och utveckla sin kompetens. Kriterium: Kompetensplanen är en del som klargörs i medarbetarsamtalet som ska ske en gång om året. Uppdrag 26: Förstärka satsningen på fler anställningar av personer med funktionsnedsättningar. 8 (19)

10 6.3.3 Överenskommelse med nämnden för Trafik, miljö och service Överenskommelse 19: Att årligen till nämnden redovisa relevanta jämnställdhetsmått för verksamheten. 9 (19)

11 6.4 Målområde: Miljö och hållbarhet Landstingets miljömål berör i hög grad LoVS, både från ÖLL:s verksamhetsplan 2014 och i överenskommelsen med nämnden för Trafik, miljö och service samt från Miljö- och hållbarhetsprogrammet (MHP). Miljöarbetet är en integrerad del i det dagliga arbetet inom LoVS områden Mål och uppdrag enligt Örebro läns landstings verksamhetsplan Övergripande mål Att landstingets resursanvändning och utsläpp av växthusgaser är i balans med det ekologiska systemet samt att nu levande och framtida befolkning i länet, utsätts för så låga miljörelaterade hälsorisker som möjligt. Inriktningsmål Att arbetet bedrivs i enlighet med mål och uppdrag i Miljö- och hållbarhetsprogrammet. Mål i Miljö- och hållbarhetsprogrammet : Klimatpåverkan från energianvändning har minskat med 45 % jämfört med Energianvändningen per yta (el + klimatkorr värme) har minskat med 15 % jämfört med Elanvändningen per yta har minskat med minst 10 % jämfört med Antalet kollektivtrafikresor har ökat med 14 % från 2010 och arbetspendlingen sker till 25 % med kollektivtrafik. Landstingets klimatpåverkan från medicinska gaser (lustgas och anestesigaser) har minskat med 70 % jämfört med De totala avfallsmängderna har minskat med 5 % jämfört med Andelen sorterat avfall från landstingets byggentreprenader uppgår till minst 90 %. Andelen ekologiska livsmedel är 45 %. 25 % av bomullen i landstingets textilier är producerade enligt ekologiska kriterier. Alla medarbetare genomgår miljöutbildning under programperioden och utbildningen är obligatorisk vid nyanställning. Landstingets köptrohet mot ramavtal är minst 95 %. Resultatmål: Resultatmål 44: Klimatpåverkan från tjänsteresor har minskat jämfört med Kriterium: CO2-utsläppen från tjänsteresor ska minska med 15% under 2014 jämför med Resultatmål 46: Alla förvaltningar/bolag bedriver ett aktivt arbete för att minska klimatpåverkan från engångsmaterial enligt Klimatlista för engångsmaterial. Kriterium: Redovisning av genomförda åtgärder. Resultatmål 47: De arbetsplatser som fått Avvecklingslista för farliga kemikalier fasar ut/minskar användningen av de utpekade produkterna. Kriterium: Redovisning av genomförda aktiviteter åtgärder hos berörda verksamheter. 10 (19)

12 Resultatmål 48: Andelen miljöbedömda produkter i landstingets verksamhet ska öka. Kriterium: Ökad köptrohet mot upphandlade avtal. Minst 50 % av verksamheterna använder Checklista miljökrav vid direktinköp av utvalda produktgrupper i de fall avtal saknas. LoVS upphandlingsavd ger tydlig motivering i de fall där miljökrav ej ställts vid upphandling. Uppdrag 22: LoVS får i uppdrag att öka uppföljningen av hur väl upphandlade leverantörer uppfyller miljökrav och etiska krav Överenskommelse med nämnden för Trafik, miljö och service Område Landstingsfastigheter: Överenskommelse 1: Stödja Ledningskansliet (LK) i planeringen för att använda lokalt producerad förnybar el i form av ny vindkraft. Överenskommelse 2: Till nämnden för Trafik, Miljö och Service årligen redovisa lämpliga energieffektiviseringsprojekt och presentera en sammanställning av genomförda, pågående och planerade energieffektiviseringsprojekt. Överenskommelse 3: Genomför upphandling för destruktion av lustgas vid Karlskoga lasarett. Överenskommelse 4: Att inventera lämpliga placeringar för solelanläggningar i landstingets fastighetsbestånd. Överenskommelse 5: Att ta fram olika åtgärder för att förenkla och underlätta tillgången till grönytor i anslutning till våra tre sjukhus. Område Försörjning, Transportavdelningen: Överenskommelse 7: Genomför upphandling för avfallshantering i enlighet med den avfallsutredning som togs fram I upphandlingen ska krav ställas på möjligheten att mäta och följa upp de volymmässigt största avfallsfraktionerna från verksamheten. Överenskommelse 8: Att utreda möjligheten att samordna varutransporter till landstingets större enheter. Överenskommelse 9: Säkerställa att nya fordon så långt det är möjligt klarar aktuell nationell miljöbilsdefinition. Överenskommelse 10: Att utreda förutsättningarna för att öka användningen av förnybara bränslen och/eller nollutsläppsfordon i landstinget. Överenskommelse 11: Förbättra och utveckla alternativen till bilen vid tjänsteresor. (Tillsammans med LandstingsIT) Område Försörjning, Kostavdelningen: Överenskommelse 12: Utveckla menyer för att minimera klimatpåverkan. Överenskommelse 13: Införa ett åtgärdsprogram för att minska överbliven mat. Område Administrativ utveckling och service, Upphandlingsavdelning: Överenskommelse 15: Årligen redovisa hur hållbarhetsperspektivet beaktas i upphandlingar. 11 (19)

13 Överenskommelse 16: I dialog med LK/Miljö och vårdförvaltningarna arbeta för att stärka miljökraven i varuförsörjningens upphandlingar. Område LandstingsIT: Överenskommelse 17: Ta fram och genomföra en handlingsplan för Grön IT. 12 (19)

14 6.5 Målområde: Information och kommunikation En god och genomtänkt information och kommunikation är strategiska redskap och en förutsättning för att nå uppsatta mål. LoVS mål 3 syftar till att medvetandegöra kommunikationens betydelse internt inom förvaltningen då en stor del av kommunikationen sköts, och sker via våra medarbetare till landstingets verksamheter. Det är också av stor vikt att våra verksamheter får information, och därmed förutsättningar, till att kommunicera på bästa möjliga sätt till övriga landstinget LoVS mål LoVS mål 3: LoVS information och kommunikation ska vara planerad, aktuell, tillgänglig, målgruppsanpassad och ska presenteras tydligt för medarbetare och kunder. Måluppfyllelse, kriterium: Kommunikationsplan finns för alla verksamhetsinsatser med påverkan på flera verksamheter. LoVS nyhetsbrev och ledningsgruppens mötesanteckningar ska finnas tillgängliga Mål och uppdrag enligt Örebro läns landstings verksamhetsplan Övergripande mål Örebro läns landsting ska uppfattas som en organisation med hög trovärdighet bland patienter, anhöriga, brukare och medborgare. Landstinget ska förknippas med de värden som formulerats i visionen, Hälsa och livskraft genom trygghet, kvalitet och hållbar utveckling. Örebro läns landsting ska också uppfattas som en attraktiv arbetsgivare. Inriktningsmål Landstingets externa kommunikation ska nå fram till länsinvånarna så att de som medborgare upplever sig delaktiga i den demokratiska processen. Kommunikationen ska stimulera till interaktivitet, delaktighet och engagemang. Landstingets information och kommunikation till patienter, anhöriga och brukare ska vara anpassad för målgruppen. Informationen ska stimulera till interaktivitet, delaktighet och engagemang. Landstingets medarbetare ska vara medvetna om kommunikationens roll och betydelse i organisationen. De ska ha en god förmåga att kommunicera, så att patienter och andra upplever delaktighet och är nöjda med information och delaktighet. Resultatmål 55: Landstingets medarbetare ska ha högre trivsel på sitt arbete än riksgenomsnittet. Kriterium: Resultat kommer att bearbetas under Värde från medarbetarenkät hösten Resultatmål 60: Information anpassas till mottagarnas olika behov genom lättläst/klarspråk samt för hörsel- och synskadade samt delvis också till olika språk. Kriterium: Enligt resultatmål Resultatmål 61: Ett nytt intranät som främjar intern kommunikation, ska utvecklas för att tas i bruk i samband med den nya regionorganisationen. Kriterium: Leverans enligt särskild plan 13 (19)

15 6.6 Målområde: Organisation och Ekonomi LoVS ska medverka till en långsiktigt stark ekonomi och god hushållning för landstinget. Uppdraget är att effektivisera den egna verksamheten och bidra till utveckling av kostnadseffektiva lösningar för övriga förvaltningar i landstinget LoVS mål LoVS mål 4: Medverka till kostnadseffektiva tjänster och produkter för våra kunder och kommunicera dessa. Måluppfyllelse, kriterium: Benchmarking, inom LoVS områden ska resultatet vara bättre jämfört med Antal negativa synpunkter kring prisnivån i kundenkäten 2015 ska minska i jämförelse med Mål och uppdrag enligt Örebro läns landstings verksamhetsplan Övergripande mål Den finansiella målsättningen är att behålla en ekonomisk styrka som kännetecknas av uthållighet och långsiktighet för att på lång sikt garantera en verksamhet av hög kvalitet som svarar mot behov och förväntningar. Inriktningsmål Målet för landstinget är en god ekonomisk hushållning. Resultatmål 65: Verksamheternas resultat ska vara minst noll. Kriterium: Enligt resultatmål Resultatmål 66: Investeringar för landstingets egen verksamhet ska finansieras med egna medel. Kriterium: Enligt resultatmål Överenskommelse med nämnden för Trafik, miljö och service Överenskommelse 14: Att utreda förutsättningarna att samordna kostverksamheten vid länets sjukhus under tider då det är låg belastning i verksamheten. 14 (19)

16 6.7 Målområde: Regional utveckling Regionfrågan och den regionala utvecklingen kommer att bli alltmer viktig för LoVS. Vi ska använda vår kraft, storlek och kompetens för att bidra till den regionala utvecklingen. LoVS ska förhålla sig positiv till olika typer av samarbeten över nuvarande organisationsoch myndighetsgränser Mål och uppdrag enligt Örebro läns landstings verksamhetsplan Övergripande mål Örebro läns landsting skapar förutsättningar för en smart, hållbar och inkluderande regional utveckling. Inriktningsmål Landstinget är en aktiv part i länets innovationsstödjande system. Landstingets Innovationssluss har en tydlig koppling till länets innovationssystem. 15 (19)

17 7 Kompetens Vilken kompetens behöver vi och hur säkerställer vi den? Inom LoVS har vi många yrkeskategorier representerade och vi vill erbjuda intressanta, utvecklande arbeten inom varje kompetensområde med möjlighet till lärande inom sin profession. Vi vill också att våra medarbetare är intresserade av och delaktiga i att utnyttja fördelen av att vi är en så bred serviceorganisation med många möjligheter till samordnade uppdrag. Att jobba med utveckling och förbättringar i vardagen är allas ansvar och att ge varandra återkoppling och uppskattning är en viktig del för att bibehålla och utveckla engagemang och kompetens. 8 Relationer Med vilka ska vi samarbeta och hur? LoVS viktigaste relation är den gentemot kunderna. Kundfokusering ska vara en grundpelare i all vår verksamhet och vi ska i nära samarbete med våra kunder utveckla och förädla vårt serviceutbud och våra servicenivåer. En orsak till att LoVS skapades var att hitta synergieffekter mellan olika områden och förenkla kontakten med våra kunder. Varje områdeschef ansvarar för, och varje medarbetare har till uppgift, att hitta och effektuera dessa synergieffekter och förenklingar. Det krävs ett bra samarbete med ansvariga politiker via en väl fungerande process och dialog i de politiska forum som vi deltar i, främst nämnden för Trafik, miljö och service och Hälso- och ekonomiutskottet. Vi kommer inom alla våra områden undersöka vilka möjligheter som finns för ett fördjupat samarbete och kunskapsutbyte med länets kommuner, landsting i vår närhet och övriga aktörer inom/utom länet. 16 (19)

18 9 Ansvar/Organisation Vem ska ansvara för vad och hur säkerställer vi ett konstruktivt samarbete? LoVS leds av förvaltningschef. Förvaltningschefen ingår i landstingets ledningsgrupp. LoVS består av verksamheter inom flera områden; Område Administrativ utveckling och service Område Försörjning Område Kundtjänst Område Landstingsfastigheter Område LandstingsIT Område Medicinsk Teknik Varje område leds av en områdeschef. Inom varje område finns inom de flesta områden flera chefsnivåer såsom avdelnings- och/eller gruppchef. Ledningsgruppen för LoVS består av förvaltningschef, alla områdeschefer och stabschefer. I staben för LoVS ingår; Ekonomichef och ekonomer Kommunikationschef och kommunikationsstrateg. Kvalitets- och utvecklingschef och säkerhets- och beredskapssamordnare Personalchef och PA-konsulter Planerings- och uppföljningschef LoVS stab arbetar med strategiska frågor, med samordning av uppdrag inom förvaltningen och som stöd till områdena. Stabscheferna ingår i landstingsgemensamma forum för respektive ansvarsområde. 17 (19)

19 10 Ekonomiska konsekvenser Vilka intäkter, kostnader och investeringar leder detta till? Vilken finansiering behöver vi och hur säkerställer vi den? LoVS finansieras genom: Överenskommelser, interna avtal där serviceuppdraget specificeras. Anslag, där uppdraget specificeras i tjänstekatalog. Rörlig del, där service/tjänsterna debiteras via prislista (ex portionspris kost). LoVS omsätter ca 1,4 miljarder kronor, med nollbudget inom varje område. Se bilaga 2 LoVS Resultatbudget och bilaga 3 sammanställd investeringsbudget. Inom LoVS driver och utökar vi våra uppdrag om det är till ekonomisk och kvalitativ fördel för Örebro läns landsting. Enligt samma princip ska vi inte utföra uppdrag där annan aktör (inom eller utom landstinget) kan utföra uppdraget till bättre kvalitet och pris. 11 Uppföljning Vad ska vi följa upp, hur och när? Vad ska vi göra vid avvikelser? Hur ska vi fira våra framgångar? Hur och när ska vi uppdatera denna plan? Uppföljning av denna verksamhetsplan och LoVS verksamheter kommer att ske löpande under år 2014 genom: Verksamhetsuppföljningar med landstingsledningen Rapportering till ledningskansliet Rapportering till nämnden för Trafik, miljö och service Verksamhetsdialoger med företrädare från de olika förvaltningarna Verksamhetsdialoger inom LoVS med LoVS områden Skriftliga rapporteringar i form av delårsrapporter, periodrapporter och verksamhetsberättelsen 18 (19)

20 År 2014: Månad Januari Februari Mars April Maj Juni Aktivitet LoVS verksamhetsplan 2014 klar Rapportering till ledningskansliet Rapportering till nämnden för Trafik, miljö och service Verksamhetsdialoger inom LoVS med LoVS områden Verksamhetsuppföljning landstingsledningen med landstingets ledningsgrupp Rapportering till ledningskansliet Rapportering till nämnden för Trafik, miljö och service Rapportering till nämnden för Trafik, miljö och service Periodrapport per 30 mars Uppföljning och avstämning av LoVS verksamhetsplan inför delårsrapport 1 Rapportering till ledningskansliet Rapportering till nämnden för Trafik, miljö och service Delårsrapport 1 per 30 april Verksamhetsuppföljning landstingsledningen Rapportering till ledningskansliet Rapportering till nämnden för Trafik, miljö och service Periodrapport per 31 maj Verksamhetsdialog, landstingsledning och förvaltningar Augusti Uppföljning och avstämning av LoVS verksamhetsplan inför delårsrapport 2 Rapportering till ledningskansliet Rapportering till nämnden för Trafik, miljö och service September Oktober November December Januari 15 Delårsrapport 2 per 31 augusti Verksamhetsdialoger inom LoVS med LoVS områden Verksamhetsuppföljning landstingsledningen med landstingets ledningsgrupp Rapportering till ledningskansliet Rapportering till nämnden för Trafik, miljö och service Periodrapport per 30 september Rapportering till ledningskansliet Rapportering till nämnden för Trafik, miljö och service Periodrapport per 30 oktober Verksamhetsuppföljning landstingsledningen Rapportering till ledningskansliet Rapportering till nämnden för Trafik, miljö och service Periodrapport per 30 november Rapportering till ledningskansliet Rapportering till nämnden för Trafik, miljö och service Uppföljning och avstämning av LoVS verksamhetsplan inför verksamhetsberättelse Rapportering till nämnden för Trafik, miljö och service Februari 15 Verksamhetsberättelse 2014 Rapportering till nämnden för Trafik, miljö och service 19 (19)

21 Bilaga 1: LoVS verksamhetsplanering år 2014 och planering för Målområde: Kund LoVS mål LoVS mål 1: Kunden upplever LoVS tjänster och produkter som lättillgängliga och väl avstämda utifrån verksamheternas behov. Måluppfyllelse, kriterium: NKI, nöjdkundindex, 2015 års värde ska vara minst 70 Benchmarking, inom LoVS områden ska resultatet vara bättre jämfört med 2013 Antalet helhets/paketlösningar har ökat i LoVS. Avvikelsehantering, åtgärder vidtagna inom 3 månader, 2014 års värde ska vara minst 70 %. 1) Skapa, fastställa och följa upp rutiner för ärendehantering med återkoppling till kund. Q1 och kontinuerligt 2014 Områdeschefer, samordnas av områdeschef Kundtjänst 2) Se över öppettider och tillgänglighet i supporter efter kundernas behov. Q2 Områdeschefer, samordnas av kvalitets- och utvecklingschef 3) Förenkla och minska antal vägar in i LoVS. Helhetslösning vid nyanställning Transportbeställningar via Kundtjänst Q2 Områdeschefer, samordnas av områdeschef Kundtjänst 4) Förenkla beställning av behörigheter till vårdsystem efter kundernas behov. Q3 Områdeschef LIT och områdeschef Kundtjänst Q3 Områdeschef LIT 5) Se över och åtgärda hur support inom vårdsystem kan förbättras utifrån kundernas behov. 6) Ta fram metod för att skicka ut slumpvis förfrågan efter utförd service till kunder. Q2 Kvalitets- och utvecklingschef och kommunikationschef 1

22 Bilaga 1: LoVS verksamhetsplanering år 2014 och planering för ) Tydliggöra att mottagaren av ärendet ansvarar för hela ärendegången och återkopplar ärendet till kund. Vi hänvisar inte utan erbjuder att kontakta vidare eller ger korrekta kontaktuppgifter. 8) Uppföljning och utvärdering av rollen LoVS kvalitetssamordnare och gruppens arbete. Q1 och kontinuerligt 2014 Q2 9) Identifiera och förbättra några av LoVS arbetsflöden med stöd av lean. Q1 och framåt 2014 Områdeschefer Områdeschefer, samordnas av kvalitets- och utvecklingschef Områdeschefer och kvalitets- och utvecklingschef Överenskommelse med nämnden för Trafik, miljö och service Överenskommelse 20: Att utreda möjligheten att införa incitament för att få in Q2 Kvalitets- och förbättringsförslag inom förvaltningen. utvecklingschef 2

23 Bilaga 1: LoVS verksamhetsplanering år 2014 och planering för Målområde: God och patientsäker vård Mål och uppdrag enligt Örebro läns landstings verksamhetsplan Övergripande mål Hälso- och sjukvården inom Örebro läns landsting ska bedrivas så att den uppfyller kraven på en god och patientsäker vård. Vården ska vara kunskapsbaserad och ändamålsenlig, säker, jämlik, effektiv och patientfokuserad samt ges inom rimlig tid. Inriktningsmål Vården ska vara kunskapsbaserad och ändamålsenlig Vården ska vara patientsäker Vården ska vara patientfokuserad Vården ska vara effektiv Vården ska vara jämlik och jämställd Vården ska ges i rimlig tid Vården ska vara hälsofrämjande Resultatmål 3: Samtliga verksamheter har ett arbetssätt som stödjer införande av ny kunskap och evidens. Kriterium: Öppna jämförelser, mini HTA, nationella riktlinjer och kompetensutvecklingsplan på individnivå. Resultatmål 4: Samtliga verksamheter använder registerdata och andra relevanta data i förbättringsarbete. Kriterium: Uppföljning baseras på köns- och ålderuppdelade registerdata, samt andra relevanta data inom alla verksamheter. 1) Information och utbildning i sekretess och hantering av patientdokumentation. Q3 Områdeschefer, samordnas av kvalitets- och utvecklingschef och personalchef 2) Ta fram en riktlinje avseende vilka utrustningar/medicintekniska produkter som ska/inte ska märkas/registreras. 3) Ta fram nya etiketter/skyltar för märkning av medicintekniska utrustningar som innehåller någon typ av streckkod/qr-kod eller liknande för vårdens framtida behov. Q3 Områdeschef MT Q2 Områdeschef MT 3

24 Bilaga 1: LoVS verksamhetsplanering år 2014 och planering för ) Ta fram process för underhåll på patientlyftar i hela landstinget för att reducera kostnader men framförallt så att säkerheten på produkterna upprätthålls på samma sätt överallt. Processen ska hållas generell så att den kan användas på liknande utrustning i nästa steg. Q3 Områdeschef Fastighet och områdeschef MT 5) Framtagande av rutiner för inköp av medicintekniska produkter. Q3 Områdeschef MT Resultatmål 5: Antalet avvikelserapporter, riskanalyser och händelseanalyser ska öka. Kriterium: Antalet avvikelserapporter inom sjukvårdsverksamhet ska vara 1/anställd. Risk- och händelseanalys utifrån patientsäkerhet ska öka med 100% 1) Tydliggöra syfte och mål med avvikelsehantering samt tydliggöra vad en avvikelse är inom alla verksamheter. 2) Öka antalet aktiva analysledare i LoVS. (Analysledning enligt Handbok för patientsäkerhetsarbete.) Q2 Q3 Kvalitets- och utvecklingschef och kommunikationschef i samråd med kvalitetssamordnargruppen Områdeschefer, samordnas av kvalitets- och utvecklingschef Resultatmål 8: Följsamhet till hygienrutiner ska öka. Kriterium: Värde:100% 1) Utarbeta och följa hygienrutiner. Q1 Områdeschefer, alla områden där patientnära arbete förekommer. 4

25 Bilaga 1: LoVS verksamhetsplanering år 2014 och planering för Överenskommelse med nämnden för Trafik, miljö och service Överenskommelse 6: Fortsätta arbetet med reservvattenförsörjning till landstingets Q4 Områdeschef Fastighet sjukhus Överenskommelse 18: Att öka kunskapen om och användandet av Mina vårdkontakter. Q2 Områdeschef LIT 5

26 Bilaga 1: LoVS verksamhetsplanering år 2014 och planering för Målområde: Personal och kompetens LoVS mål LoVS mål 2: Medarbetare inom LoVS har kunskap om LoVS tjänster och ett gemensamt förhållningssätt. Måluppfyllelse, kriterium: Att LoVS servicepolicy är implementerad hos alla medarbetare inom LoVS under NKI och NMI har ökat (se kund och avvakta resultat NMI). 1) Implementera LoVS servicepolicy på arbetsplatsnivå enligt plan. Q4 Områdeschefer, samordnas av förvaltningschef 2) Mini-föreläsningar eller motsvarande från andra områden på respektive arbetsplatsträff. Q4 Områdeschefer 6

27 Bilaga 1: LoVS verksamhetsplanering år 2014 och planering för Mål och uppdrag enligt Örebro läns landstings verksamhetsplan Övergripande mål Landstinget är en attraktiv arbetsplats för chefer och medarbetare och erbjuder ett hållbart arbetsliv. Inriktningsmål De arbetsgivarpolitiska dokument som finns inom området implementeras och följs upp i förvaltningarnas och landstingets delårsbokslut och årsredovisning (exempelvis jämställdhetsstrategi och plan, arbetsmiljöpolicy och plan, kompetensförsörjningsplan). Resultatmål 49: Nöjdmedarbetarindex ökar 2014 jämfört med första mätningen Kriterium: NMI 2011 = 76 (max värde 100). Resultatet av medarbetarenkäten, genomförd hösten 2013, ska resultera i handlingsplaner på förvaltningarna och följas upp under året. 1) Handlingsplan och genomförande utifrån resultatet i medarbetarenkäten. Q3 Områdeschefer. LoVS övergripande samordnas av personalchef 2) Implementera arbetsmiljöpolicy och plan Q4 Personalchef 3) Jämställdhetsstrategi och plan är implementerad och arbetsplatserna har synliggjort vad som är särskilt viktigt för dem att förhålla sig till. Q1 Områdeschefer. LoVS övergripande samordnas av personalchef Resultatmål 50: Frisktalet ska öka. Kriterium: I genomsnitt högst 5 sjukdagar/ medarbetare och år. 1) Uppföljning och analys av korttidsfrånvaron (0-14 dagar) Q1 och kontinuerligt 2014 Områdeschefer, samordnas av personalchef 2) Genomföra LoVS-steget /liknande aktivitet i september 2014 Q3 LoVS ledningsgrupp 7

28 Bilaga 1: LoVS verksamhetsplanering år 2014 och planering för Resultatmål 51: Antal oönskad deltid ska minska. Kriterium: Enligt resultatmål. Resultatmål 52: Sysselsättningsgrad totalt för antalet anställda ska öka. Kriterium: Sysselsättningsgraden 2012 ÖLL var 97 % 1) Samtliga medarbetare som vill ha heltid ska erbjudas detta, under de förutsättningar som preciseras under personalavsnittet i ÖLL:s VP. Q1 och kontinuerligt 2014 Områdeschefer, samordnas av personalchef Resultatmål 53: Alla medarbetare ges möjlighet till att upprätthålla och utveckla sin kompetens. Kriterium: Kompetensplanen är en del som klargörs i medarbetarsamtalet som ska ske en gång om året. 1) I det årliga medarbetarsamtalet ska kompetensplanen tydliggöras och LoVS medarbetare ska vara införstådda med att kompetensplanen ingår som en del i medarbetarsamtalet. Q2 Områdeschefer Uppdrag 26: Förstärka satsningen på fler anställningar av personer med funktionsnedsättningar. 1) LoVS har några nya medarbetare med funktionsnedsättning i någon form av Q4 Områdeschefer, sysselsättning/anställning. samordnas av personalchef 8

29 Bilaga 1: LoVS verksamhetsplanering år 2014 och planering för Överenskommelse med nämnden för Trafik, miljö och service Överenskommelse 19: Att årligen till nämnden redovisa relevanta jämnställdhetsmått för verksamheten. Q4 Områdeschefer, samordnas av personalchef 9

30 Bilaga 1: LoVS verksamhetsplanering år 2014 och planering för Målområde: Miljö och hållbarhet Mål och uppdrag enligt Örebro läns landstings verksamhetsplan Övergripande mål Att landstingets resursanvändning och utsläpp av växthusgaser är i balans med det ekologiska systemet samt att nu levande och framtida befolkning i länet, utsätts för så låga miljörelaterade hälsorisker som möjligt. Inriktningsmål Att arbetet bedrivs i enlighet med mål och uppdrag i Miljö- och hållbarhetsprogrammet. Mål i Miljö- och hållbarhetsprogrammet: Mål i Miljö- och hållbarhetsprogrammet: Klimatpåverkan från energianvändning har minskat med 45 % jämfört med ) Landstingsfastigheter fortsätter arbeta efter framtagen handlingsplan Q4 Områdeschef Fastigheter Mål i Miljö- och hållbarhetsprogrammet: Energianvändningen per yta (el + klimatkorr värme) har minskat med 15 % jämfört med ) Landstingsfastigheter arbetar efter framtagen handlingsplan Q4 Områdeschef Fastigheter Mål i Miljö- och hållbarhetsprogrammet: Elanvändningen per yta har minskat med minst 10 % jämfört med ) Åtgärder genomförs i alla verksamheter för att minska elanvändningen. Q4 Områdeschefer 2) Miljösamordnare tillsammans med miljöombud genomför energisparkampanj för att påminna alla medarbetare om effektiva åtgärder i vardagen. Q2 Områdeschefer 10

31 Bilaga 1: LoVS verksamhetsplanering år 2014 och planering för Mål i Miljö- och hållbarhetsprogrammet: Antalet kollektivtrafikresor har ökat med 14 % från 2010 och arbetspendlingen sker till 25 % med kollektivtrafik 1) Se aktiviteter ÖLL:s resultatmål 44. Q2-Q3 Se ÖLL:s resultatmål 44 Mål i Miljö- och hållbarhetsprogrammet: Landstingets klimatpåverkan från medicinska gaser (lustgas och anestesigaser) har minskat med 70 % jämfört med ) Beräkna eventuellt läckage av lustgas, USÖ, genom att mäta mängden insamlad lustgas och jämföra med den påfyllda volymen. Q4 Områdeschef Fastigheter Mål i Miljö- och hållbarhetsprogrammet: De totala avfallsmängderna har minskat med 5 % jämfört med ) LoVS alla verksamheter källsorterar organiskt matavfall. Q1 och Områdeschefer kontinuerligt 2014 Mål i Miljö- och hållbarhetsprogrammet: Andelen sorterat avfall från landstingets byggentreprenader uppgår till minst 90 % 1) Rutiner för källsortering av byggavfall även för mindre byggentreprenader tas fram Q4 Områdeschef och införs. Fastigheter Mål i Miljö- och hållbarhetsprogrammet: Andelen ekologiska livsmedel är 45 %. 1) Arbeta för att få till nya produktområden genom bl.a. träffar med organisationen Q3 Områdeschef KRAV. Försörjning 2) Kompetensutveckling genomförs kring livsmedels miljö- och klimatpåverkan. Q3 Områdeschef Aktivitet genomförs när utbildning/information finns tillgänglig, gäller kostpersonal. Försörjning 11

32 Bilaga 1: LoVS verksamhetsplanering år 2014 och planering för Mål i Miljö- och hållbarhetsprogrammet: 25 % av bomullen i landstingets textilier är producerade enligt ekologiska kriterier 1) Inleda samarbete med tvätt- och textilleverantör för att genomföra livscykelanalyser Q3 Områdeschef AUS på någon eller några utvalda produktgrupper. (i samverkan med LK- Miljö) Mål i Miljö- och hållbarhetsprogrammet: Alla medarbetare genomgår miljöutbildning under programperioden och utbildningen är obligatorisk vid nyanställning 1) Pågår. En APT under året ska innehålla miljöutbildning som finns på intranätet. Q4 Områdeschefer Mål i Miljö- och hållbarhetsprogrammet: Landstingets köptrohet mot ramavtal är minst 95 %. 1) Följa upp och informera att köptrohet ska efterlevas inom LoVS. Q2 Områdeschefer 2) Rutin för att informera förvaltningarna om ny leverantör utanför avtal. Q2 Områdeschef AUS och ekonomichef 12

33 Bilaga 1: LoVS verksamhetsplanering år 2014 och planering för Resultatmål: Resultatmål 44: Klimatpåverkan från tjänsteresor har minskat jämfört med Kriterium: CO2-utsläppen från tjänsteresor ska minska med 15% under 2014 jämför med ) Ta fram resehierarki för tjänsteresor inom LoVS. Q2 Områdeschef 2) Personal får information om resfria möten och LIT ska tillgängliggöra teknik för detta. Q3 Försörjning Områdeschefer och Områdeschef LIT Se nedan "Rapportering ÖLL" Resultatmål 46: Alla förvaltningar/bolag bedriver ett aktivt arbete för att minska klimatpåverkan från engångsmaterial enligt Klimatlista för engångsmaterial. Kriterium: Redovisning av genomförda åtgärder. 1) Se över användningen av engångskläder, engångsmuggar, engångshandskar, engångsbestick, engångsmatlådor, engångsbatterier samt kopiering/utskrift. Q2 Områdeschefer Resultatmål 47: De arbetsplatser som fått Avvecklingslista för farliga kemikalier fasar ut/minskar användningen av de utpekade produkterna. Kriterium: Redovisning av genomförda aktiviteter åtgärder hos berörda verksamheter. 1) Avsluta pågående arbete. Q2 Områdeschefer som är berörda Resultatmål 48: Andelen miljöbedömda produkter i landstingets verksamhet ska öka. Kriterium: Ökad köptrohet mot upphandlade avtal. Minst 50 % av verksamheterna använder Checklista miljökrav vid direktinköp av utvalda produktgrupper i de fall avtal saknas. LoVS upphandlingsavd ger tydlig motivering i de fall där miljökrav ej ställts vid upphandling. 1) Använda mall för bedömning av varor och produkter som inte köps på avtal. Q3 Områdeschefer Uppdrag 22: LoVS får i uppdrag att öka uppföljningen av hur väl upphandlade leverantörer uppfyller miljökrav och etiska krav. 1) Stickprovskontroll genomförs hos ett urval leverantörer. Q3 Områdeschef AUS 13

34 Bilaga 1: LoVS verksamhetsplanering år 2014 och planering för Överenskommelse med nämnden för Trafik, miljö och service Område Landstingsfastigheter: Överenskommelse 1: Stödja Ledningskansliet (LK) i planeringen för att använda lokalt producerad förnybar el i form av ny vindkraft. Aktivitet: Avvakta beslut LF om nästa steg utifrån framtagen utredning (Fastigheter). Överenskommelse 2: Till nämnden för Trafik, Miljö och Service årligen redovisa lämpliga energieffektiviseringsprojekt och presentera en sammanställning av genomförda, pågående och planerade energieffektiviseringsprojekt. Överenskommelse 3: Genomför upphandling för destruktion av lustgas vid Karlskoga lasarett. Överenskommelse 4: Att inventera lämpliga placeringar för solelanläggningar i landstingets fastighetsbestånd. Överenskommelse 5: Att ta fram olika åtgärder för att förenkla och underlätta tillgången till grönytor i anslutning till våra tre sjukhus. Q4 Q4 Q4 Q4 Q4 Områdeschef Fastigheter Områdeschef Fastigheter Områdeschef Fastigheter Områdeschef Fastigheter Områdeschef Fastigheter Område Försörjning, Transportavdelningen: Överenskommelse 7: Genomför upphandling för avfallshantering i enlighet med den Q4 Områdeschef avfallsutredning som togs fram I upphandlingen ska krav ställas på möjligheten att Försörjning mäta och följa upp de volymmässigt största avfallsfraktionerna från verksamheten. Överenskommelse 8: Att utreda möjligheten att samordna varutransporter till Q3 Områdeschef landstingets större enheter. Försörjning Överenskommelse 9: Säkerställa att nya fordon så långt det är möjligt klarar aktuell Q2 Områdeschef nationell miljöbilsdefinition. Försörjning Överenskommelse 10: Att utreda förutsättningarna för att öka användningen av Q4 Områdeschef förnybara bränslen och/eller nollutsläppsfordon i landstinget. Överenskommelse 11: Förbättra och utveckla alternativen till bilen vid tjänsteresor. (Tillsammans med LandstingsIT) Q4 Försörjning Områdeschef Försörjning 14

35 Bilaga 1: LoVS verksamhetsplanering år 2014 och planering för Område Försörjning, Kostavdelningen: Överenskommelse 12: Utveckla menyer för att minimera klimatpåverkan. Q4 Områdeschef Försörjning Överenskommelse 13: Införa ett åtgärdsprogram för att minska överbliven mat. Q3 Områdeschef Försörjning Område Administrativ utveckling och service, Upphandlingsavdelning: Överenskommelse 15: Årligen redovisa hur hållbarhetsperspektivet beaktas i Q4 Områdeschef AUS upphandlingar. Överenskommelse 16: I dialog med LK/Miljö och vårdförvaltningarna arbeta för att Q4 Områdeschef AUS stärka miljökraven i varuförsörjningens upphandlingar. Område LandstingsIT: Överenskommelse 17: Ta fram och genomföra en handlingsplan för Grön IT. Q3 Områdeschef LIT 15

36 Bilaga 1: LoVS verksamhetsplanering år 2014 och planering för Målområde: Information och kommunikation LoVS mål LoVS mål 3: LoVS information och kommunikation ska vara planerad, aktuell, tillgänglig, målgruppsanpassad och ska presenteras tydligt för medarbetare och kunder. Måluppfyllelse, kriterium: Kommunikationsplan finns för alla verksamhetsinsatser med påverkan på flera verksamheter. LoVS nyhetsbrev och ledningsgruppens mötesanteckningar ska finnas tillgängliga. 1) Vid alla större planerade verksamhetsinsatser, såväl nya eller vid en förändring, ska alltid en plan för aktuella kommunikationsinsatser göras. Q1 och kontinuerligt ) Personal- och ledningsinformation ska finnas tillgänglig för alla medarbetare i LoVS. Q1 och kontinuerligt 2014 Områdeschefer, samordnas av kommunikationschef Områdeschefer 16

37 Bilaga 1: LoVS verksamhetsplanering år 2014 och planering för Mål och uppdrag enligt Örebro läns landstings verksamhetsplan Övergripande mål Örebro läns landsting ska uppfattas som en organisation med hög trovärdighet bland patienter, anhöriga, brukare och medborgare. Landstinget ska förknippas med de värden som formulerats i visionen, Hälsa och livskraft genom trygghet, kvalitet och hållbar utveckling. Örebro läns landsting ska också uppfattas som en attraktiv arbetsgivare. Inriktningsmål Landstingets externa kommunikation ska nå fram till länsinvånarna så att de som medborgare upplever sig delaktiga i den demokratiska processen. Kommunikationen ska stimulera till interaktivitet, delaktighet och engagemang. Landstingets information och kommunikation till patienter, anhöriga och brukare ska vara anpassad för målgruppen. Informationen ska stimulera till interaktivitet, delaktighet och engagemang. Landstingets medarbetare ska vara medvetna om kommunikationens roll och betydelse i organisationen. De ska ha en god förmåga att kommunicera, så att patienter och andra upplever delaktighet och är nöjda med information och delaktighet. Resultatmål 55: Landstingets medarbetare ska ha högre trivsel på sitt arbete än riksgenomsnittet. Kriterium: Resultat kommer att bearbetas under Värde från medarbetarenkät hösten ) Fortsatt utbildning och stöd i ÖLL:s kommunikationsverktyg för LoVS chefer och medarbetare. Q1 och kontinuerligt 2014 Kommunikationschef och personalchef Resultatmål 60: Information anpassas till mottagarnas olika behov genom lättläst/klarspråk samt för hörsel- och synskadade samt delvis också till olika språk. Kriterium: Enligt resultatmål 1) Säkerställa att driftmeddelanden ska vara lättlästa och tydliga. Kontinuerlig granskning av driftmeddelanden. Utbildning vid behov och direkt återkoppling till berörd skribent. Q1 och kontinuerligt 2014 Områdeschefer, samordnas av kommunikationschef 17

38 Bilaga 1: LoVS verksamhetsplanering år 2014 och planering för Resultatmål 61: Ett nytt intranät som främjar intern kommunikation, ska utvecklas för att tas i bruk i samband med den nya regionorganisationen. Kriterium: Leverans enligt särskild plan. 1) LoVS redaktörer ska medverka till att skapa ett nytt intranät som främjar intern kommunikation för LoVS kunder och LoVS medarbetare. Q4 Områdeschefer, samordnas av kommunikationschef 18

39 Bilaga 1: LoVS verksamhetsplanering år 2014 och planering för Målområde: Organisation och Ekonomi LoVS mål LoVS mål 4: Medverka till kostnadseffektiva tjänster och produkter för våra kunder och kommunicera dessa. Måluppfyllelse, kriterium: Benchmarking, inom LoVS områden ska resultatet vara bättre jämfört med 2013 Antal negativa synpunkter kring prisnivån i kundenkäten 2015 ska minska i jämförelse med ) Utveckla LoVS affärsmässighet, t.ex. vid inköp, uppdrag till leverantörer och Q1 och Områdeschefer och uppföljning av avtal. kontinuerligt ekonomichef ) Utveckla benchmarking, nyckeltal och produktivitetsmått. Q3 Områdeschefer och 3) Utveckla och förklara prissättning inom LoVS samt redovisa antalet kostnadsbesparande åtgärder. Q3 ekonomichef Områdeschefer och ekonomichef 19

40 Bilaga 1: LoVS verksamhetsplanering år 2014 och planering för Mål och uppdrag enligt Örebro läns landstings verksamhetsplan Övergripande mål Den finansiella målsättningen är att behålla en ekonomisk styrka som kännetecknas av uthållighet och långsiktighet för att på lång sikt garantera en verksamhet av hög kvalitet som svarar mot behov och förväntningar. Inriktningsmål Målet för landstinget är en god ekonomisk hushållning. Resultatmål 65: Verksamheternas resultat ska vara minst noll. Kriterium: Enligt resultatmål 1) Uppföljning och analys av budget och utfall varje månad. Verksamhet med underskott ska upprätta handlingsplan. Q1 och kontinuerligt 2014 Områdeschefer, samordnas av ekonomichef Resultatmål 66: Investeringar för landstingets egen verksamhet ska finansieras med egna medel. Kriterium: Enligt resultatmål 1) Vid varje investering ska en kalkyl om framtida kostnader göras för att säkerställa att det ryms inom budget. Q1 och kontinuerligt 2014 Ekonomichef Överenskommelse med nämnden för Trafik, miljö och service Överenskommelse 14: Att utreda förutsättningarna att samordna kostverksamheten vid Q4 Områdeschef länets sjukhus under tider då det är låg belastning i verksamheten. Försörjning 20

41 Bilaga 1: LoVS verksamhetsplanering år 2014 och planering för Målområde: Regional utveckling Mål och uppdrag enligt Örebro läns landstings verksamhetsplan Övergripande mål Örebro läns landsting skapar förutsättningar för en smart, hållbar och inkluderande regional utveckling. Inriktningsmål Landstinget är en aktiv part i länets innovationsstödjande system. Landstingets Innovationssluss har en tydlig koppling till länets innovationssystem. 1) Stödja verksamheterna i den kommande regionbildningen. Q1 och kontinuerligt 2014 och framåt Förvaltningschef, områdeschefer och stabschefer 21

42 Bilaga 1: LoVS verksamhetsplanering år 2014 och planering för Uppföljning och rapportering Uppföljning av verksamhetsplanen kommer att ske löpande under år 2014 genom: Verksamhetsuppföljningar med landstingsledningen Rapportering till ledningskansliet Rapportering till nämnden för Trafik, miljö och service Verksamhetsdialoger med företrädare från de olika förvaltningarna Verksamhetsdialoger inom LoVS med LoVS områden Skriftliga rapporteringar i form av delårsrapporter, periodrapporter och verksamhetsberättelsen Uppföljning inom LoVS: Avstämning inför delårsrapport 1&2 och verksamhetsberättelsen 2014 samt vid LoVS verksamhetsdialog i februari och september. Rapportering till ÖLL: Delårsrapport 1&2 samt verksamhetsberättelsen 2014 Rapportering till nämnden för Trafik, miljö och service (TMS): enligt LoVS överenskommelse med nämnden 2014, delårsrapport 1&2 och verksamhetsberättelse

Inledning 2. Vision och värdegrund 4. Syfte 5. Framgångsfaktorer 5. Rollen som serviceförvaltning 6. Mål 7. Hållbar utveckling 7.

Inledning 2. Vision och värdegrund 4. Syfte 5. Framgångsfaktorer 5. Rollen som serviceförvaltning 6. Mål 7. Hållbar utveckling 7. Verksamhetsplan med budget Innehåll Inledning 2 Vision och värdegrund 4 Syfte 5 Framgångsfaktorer 5 Rollen som serviceförvaltning 6 Mål 7 Hållbar utveckling 7 Kund 9 Hälso- och sjukvård ehälsa 11 Attraktiv

Läs mer

Budget 2014 Verksamhetsstöd och service

Budget 2014 Verksamhetsstöd och service Till Landstingsdirektören CIRKULÄR E1213 Budget 2014 Verksamhetsstöd och service Vision För ett bra liv i ett attraktivt län Verksamhetsidé: Vår verksamhetsidé är att genom samverkan tillgänglighet och

Läs mer

Balanserat styrkort 2016 Landstingsstyrelsen

Balanserat styrkort 2016 Landstingsstyrelsen Balanserat styrkort 2016 Landstingsstyrelsen Fastställt i Landstingsstyrelsen 2015-05-13 Dnr 15LS1947 BALANSERAT STYRKORT 2016 LANDSTINGSSTYRELSEN Landstinget använder balanserad styrning/balanserat styrkort

Läs mer

Balanserat styrkort 2017 Landstingsstyrelsen Fastställt i Landstingsstyrelsen

Balanserat styrkort 2017 Landstingsstyrelsen Fastställt i Landstingsstyrelsen Balanserat styrkort 2017 Landstingsstyrelsen Fastställt i Landstingsstyrelsen 2016-05-12 Dnr 16LS3265 BALANSERAT STYRKORT 2017 LANDSTINGSSTYRELSEN Landstingsstyrelsen är Landstinget Västernorrlands ledande

Läs mer

Dnr 14OLL28 Verksamhetsberättelse 2013 Nämnden för folkhälsa ÖREBRO LÄNS LANDSTING Inledning Nämnden för folkhälsa ska känna till dagens livsvillkor, levnadsvanor och hälsoläget i befolkningen för att

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse 2014 Verksamhetsberättelse Innehållsförteckning INLEDNING... 2 SYFTE... 2 AKTUELLA HÄNDELSER... 3 FÖRVALTNINGENS MÅL... 6 MÅLOMRÅDE: KUND... 6 MÅLOMRÅDE: GOD OCH PATIENTSÄKER VÅRD... 9 MÅLOMRÅDE: PERSONAL

Läs mer

Balanserat styrkort Regionstyrelsen. Fastställt i Regionstyrelsen Dnr 18RS2137

Balanserat styrkort Regionstyrelsen. Fastställt i Regionstyrelsen Dnr 18RS2137 Balanserat styrkort Regionstyrelsen Fastställt i Regionstyrelsen 2019-08-29 Dnr 18RS2137 Balanserat styrkort Regionstyrelsen Regionstyrelsen är Region Västernorrlands ledande politiska förvaltningsorgan.

Läs mer

Inte störst men bäst. Det är vår vision. Förbättringsarbete på Lasarettet i Ystad ISO 9001

Inte störst men bäst. Det är vår vision. Förbättringsarbete på Lasarettet i Ystad ISO 9001 Inte störst men bäst. Det är vår vision. Förbättringsarbete på Lasarettet i Ystad ISO 9001 Målet för hälso- och sjukvården är en god hälsa och en vård på lika villkor för hela befolkningen. Vården ska

Läs mer

Kommunikationsstrategi för Norrbottens läns landsting 2014-2016

Kommunikationsstrategi för Norrbottens läns landsting 2014-2016 Kommunikationsstrategi för Norrbottens läns landsting 2014-2016 Kommunikation är en av ledningsprocesserna i landstinget. Landstinget ska vara en organisation med ett aktivt kommunikationsarbete och en

Läs mer

Stockholms läns landstings Personalpolicy

Stockholms läns landstings Personalpolicy Stockholms läns landstings Personalpolicy Beslutad av landstingsfullmäktige 2010-06-21 1 2 Anna Holmberg, barnmorska från ord till verklighet Personalpolicyn stödjer landstingets uppdrag att ge god service

Läs mer

MED GEMENSAM KRAFT LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY

MED GEMENSAM KRAFT LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY MED GEMENSAM KRAFT LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY MED GEMENSAM KRAFT SKAPAR VI EN BRA ARBETSMILJÖ OCH GER SAMHÄLLSSERVICE MED HÖG KVALITET. VARFÖR EN LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY? Alla vi som arbetar i koncernen

Läs mer

Utdrag ur AFFÄRSPLAN 2016 Doknr: LOC rev Sida 1 (6) Kvalitetsmål 2016

Utdrag ur AFFÄRSPLAN 2016 Doknr: LOC rev Sida 1 (6) Kvalitetsmål 2016 Sida 1 (6) Kvalitetsmål 2016 Kvalitetsaspekter som är det som har störst påverkan på upplevd kvalitet i det vi levererar till kund har identifierats i områden för mätning av nöjd-kund-index, projektmätning,

Läs mer

Verksamhetsplan med budget 2016 Regionservice

Verksamhetsplan med budget 2016 Regionservice Verksamhetsplan med budget 2016 Regionservice Innehåll 1. Inledning... 3 2. Vision och värdegrund... 5 3. Syfte... 6 4. Framgångsfaktorer... 6 5. Rollen som serviceförvaltning... 7 6. Mål och uppdrag...

Läs mer

Uppföljningsplan 2017

Uppföljningsplan 2017 Uppföljningsplan 2017 Styrande för uppföljning i samband med Region Skånes samlade delårsrapport och årsredovisning samt nämndernas verksamhetsberättelser. Beslutad av regionstyrelsen den 8 dec 2016 Inledning

Läs mer

Folktandvårdens VP-arbete för Lägesrapport

Folktandvårdens VP-arbete för Lägesrapport Folktandvårdens VP-arbete för 2016 Lägesrapport 2015-10-19 Utmaningar Folktandvårdens VP 2016 Asyltandvården Rekrytering Arbetsmiljö Vårdprocesserna Ekonomin Hållbar utveckling Folktandvårdens mål: Minskad

Läs mer

MED GEMENSAM KRAFT LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY

MED GEMENSAM KRAFT LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY MED GEMENSAM KRAFT LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY Med gemensam kraft SKAPAR vi en BRA arbetsmiljö OCH GER samhällsservice med hög kvalitet. VARFÖR EN LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY? Alla vi som arbetar i koncernen

Läs mer

2017 Strategisk plan

2017 Strategisk plan 2017 Strategisk plan Styrmodell Styrmodellen beskriver övergripande hur den kommunala verksamheten i kommunen ska styras, följas upp och utvärderas. Syftet är att vi skall nå de mål som kommunfullmäktige

Läs mer

Samverkan för utveckling av hälsooch sjukvård samt omsorg i Blekinge. Landstingsdirektörens stab, planeringsenheten Januari 2018 Ärendenr 2018/00182

Samverkan för utveckling av hälsooch sjukvård samt omsorg i Blekinge. Landstingsdirektörens stab, planeringsenheten Januari 2018 Ärendenr 2018/00182 Samverkan för utveckling av hälsooch sjukvård samt omsorg i Blekinge Landstingsdirektörens stab, planeringsenheten Januari 2018 Ärendenr 2018/00182 Innehållsförteckning Vårdsamverkan/Fördjupad samverkan

Läs mer

Policy för ledning och organisation

Policy för ledning och organisation Policy för ledning och organisation Vara kommun Antagen av kommunfullmäktige 2018-03-26 26 Innehållsförteckning Ledning och styrning i Vara kommun... 1 Bakgrund... 1 Syfte och innehåll... 1 Medarbetarskap...

Läs mer

Handbok för det interna miljömålsarbetet

Handbok för det interna miljömålsarbetet Handbok för det interna miljömålsarbetet Sida 1 av 7 Gemensamma mål för en gemensam framtid I Sverige har vi beslutat om sexton nationella miljömål. De anger riktningen på arbetet mot ett hållbart samhälle.

Läs mer

Övergripande och nämndspecifika mål

Övergripande och nämndspecifika mål SOCIALFÖRVALTNINGEN VERKSAMHETSPLAN Stöd och sysselsättning 2014 Övergripande och nämndspecifika EKONOMI Kils kommun ska ha god ekonomisk hushållning. Detta åstadkommer vi genom att: det årliga överskottet

Läs mer

Kompetensförsörjningsstrategi för Stockholms läns landsting

Kompetensförsörjningsstrategi för Stockholms läns landsting Kompetensförsörjningsstrategi för Stockholms läns landsting 2016 2021 BESLUTAD AV LANDSTINGSFULLMÄKTIGE 2016-11-15 (LS 2015-0998) Långsiktig och hållbar kompetens försörjning är en förutsättning för att

Läs mer

Yttrande över revisorernas granskning av landstingets budgetprocess

Yttrande över revisorernas granskning av landstingets budgetprocess Landstingsdirektörens stab Ekonomienheten TJÄNSTESKRIVELSE Sida 1 (1) Datum 2018-01-22 Diarienummer 170267 Landstingsfullmäktige Yttrande över revisorernas granskning av landstingets budgetprocess Förslag

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Regionservice

Verksamhetsplan 2015 Regionservice Verksamhetsplan 2015 Regionservice Fastigheter Innehåll 1/44 Begreppsförklaringar... 2 Organisation... 3 Område Fastigheters verksamhetspolicy... 4 Kvalitet (K)... 6 Miljö (M)... 8 Arbetsmiljö (AM)...

Läs mer

Hälsofrämjande arbetsplatser

Hälsofrämjande arbetsplatser Utveckling av Hälsofrämjande arbetsplatser vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset INTENTIONER AKTIVITETER ERFARENHETER CHARLOTTA NORDBERG HR-STRATEG SALUS 12-13 november 2012, C Nordberg Agenda Kort presentation

Läs mer

1(8) Personalpolitiskt program. Styrdokument

1(8) Personalpolitiskt program. Styrdokument 1(8) Styrdokument 2(8) Styrdokument Dokumenttyp Program Beslutad av Kommunfullmäktige 2019-02-13, 9 Dokumentansvarig Personalchefen Reviderad av 3(8) Innehållsförteckning 1 INLEDNING...4 s personalpolitiska

Läs mer

Riktlinjer gällande arbetet för ett hållbart samhälle.

Riktlinjer gällande arbetet för ett hållbart samhälle. Riktlinjer 1(5) Riktlinjer gällande arbetet för ett hållbart samhälle. Riktlinjerna utgör grunden för arbetet med hållbar utveckling, vårt mål är ett strukturerat arbete där det framgår på ett tydligt

Läs mer

Policy för personalpolitik i Flens kommun - tillsammans är vi Flens kommun

Policy för personalpolitik i Flens kommun - tillsammans är vi Flens kommun KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING 2016:13-020 Policy för personalpolitik i Flens kommun - tillsammans är vi Flens kommun Antagen av Kommunfullmäktige 2016-06-16 91 2 Inledning Det arbete som görs i verksamheterna

Läs mer

Ledningssystem för kvalitet och patientsäkerhet i hälso- och sjukvården

Ledningssystem för kvalitet och patientsäkerhet i hälso- och sjukvården Ledningssystem för kvalitet och patientsäkerhet i hälso- och sjukvården Birgitta Boqvist Patientsäkerhetssamordnare Norrbottens läns landsting Norrbotten Kiruna Gällivare Pajala Landstinget är länets största

Läs mer

2019 Strategisk plan

2019 Strategisk plan 2019 Strategisk plan Styrmodell Styrmodellen beskriver övergripande hur den kommunala verksamheten i kommunen ska styras, följas upp och utvärderas. Syftet är att vi skall nå de mål som kommunfullmäktige

Läs mer

EN AV SVERIGES BÄSTA FASTIGHETSFÖRVALTARE 2020

EN AV SVERIGES BÄSTA FASTIGHETSFÖRVALTARE 2020 Affärsplan EN AV SVERIGES BÄSTA FASTIGHETSFÖRVALTARE 2020 Locum AB ägs av Stockholms läns landsting (SLL) och är en av Sveriges större fastighetsförvaltare med ett fastighetsbestånd på cirka två miljoner

Läs mer

Gemensam värdegrund för. personalfrågor

Gemensam värdegrund för. personalfrågor Gemensam värdegrund för personalfrågor Det öppna landstinget för jämlik hälsa och levande kultur i en hållbar, livskraftig region Landstingets vision Värdegrunden utgår från Landstinget Sörmlands vision

Läs mer

Plan för. miljöarbetet. Rehabiliteringspolicy. med riktlinjer och handlingsplan BESLUTAT AV KOMMUNFULLMÄKTIGE

Plan för. miljöarbetet. Rehabiliteringspolicy. med riktlinjer och handlingsplan BESLUTAT AV KOMMUNFULLMÄKTIGE Plan för Rehabiliteringspolicy miljöarbetet med riktlinjer och handlingsplan BESLUTAT AV KOMMUNFULLMÄKTIGE 2010-09-13 1 2 OMSLAGSFOTO: PAUL SUNDELIN. INFORMATIONSAVDELNINGEN NOVEMBER 2010. Plan för miljöarbetet

Läs mer

Återredovisning digital strategi följduppdrag utifrån utredningsuppdrag 15/06

Återredovisning digital strategi följduppdrag utifrån utredningsuppdrag 15/06 Landstinget i Kalmar Län Utvecklings- och Folkhälsoenheten TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2017-01-11 Landstingsstyrelsen Diarienummer 150054 Sida 1 (1) Återredovisning digital strategi följduppdrag utifrån utredningsuppdrag

Läs mer

Personalpolicy. Laholms kommun

Personalpolicy. Laholms kommun Personalpolicy Laholms kommun Personalenheten Laholms kommun April 2018 Inledning Personalpolicyn är ett kommunövergripande styrdokument som gäller för kommunens samtliga arbetsplatser eftersom Laholms

Läs mer

Miljöprogram 2013-2016

Miljöprogram 2013-2016 Datum 2012-10-04 Version 12 Upprättare Susanna Andersson, miljöchef Miljöprogram 2013-2016 Miljöpolitiskt måldokument Miljöpolitiskt måldokument för Landstinget Gävleborg Förord Denna skrift utgör ett

Läs mer

MedarBetarskap MÅngfald KompetenS ArbeTsmiljö Lön & Anställning Delaktighet LedarSkap Personalpolitiska program

MedarBetarskap MÅngfald KompetenS ArbeTsmiljö Lön & Anställning Delaktighet LedarSkap Personalpolitiska program MedarBetarskap MÅngfald KompetenS ArbeTsmiljö Lön & Anställning Delaktighet LedarSkap Personalpolitiska program Ett övergripande dokument för kommunens samtliga arbetsplatser i syfte med att skapa en ändamålsenlig

Läs mer

RK 6.2 Organisation och ansvar

RK 6.2 Organisation och ansvar Godkänt den: 2018-10-04 Ansvarig: Marta Fallgren Gäller för: Regionkontoret Syfte Syftet med detta dokument är att klargöra roller, ansvar och befogenheter för miljöarbetet inom Regionkontoret i Region

Läs mer

Balanserat styrkort 2018 Regionstyrelsen Fastställt i Regionstyrelsen

Balanserat styrkort 2018 Regionstyrelsen Fastställt i Regionstyrelsen Balanserat styrkort 2018 Regionstyrelsen Fastställt i Regionstyrelsen 2017-05-09 Dnr 17RS3647 BALANSERAT STYRKORT 2018 REGIONSTYRELSEN Regionstyrelsen är Landstinget Västernorrlands ledande politiska sorgan.

Läs mer

Verksamhetsplan 2009 för barn- och ungdomsnämnden

Verksamhetsplan 2009 för barn- och ungdomsnämnden Verksamhetsplan 2009 för barn- och ungdomsnämnden Inledning Kommunfullmäktige har beslutat om kommunledningsmål för planeringsperioden 2008-2011 i form av kommunövergripande mål som gäller för all verksamhet

Läs mer

Verksamhetsplan HSF 2014

Verksamhetsplan HSF 2014 Verksamhetsplan HSF 2014 Hälso- och sjukvårdsförvaltningen 08-123 132 00 Datum: 2013-10-21 Diarienummer: Innehållsförteckning HSF Verksamhetsplan 2014... 3 1. Utgångspunkter... 3 1.1 Målbild för framtidens

Läs mer

BODENS KOMMUNS HR-STRATEGI. Till dig som redan är anställd eller är intresserad av att jobba i Bodens kommun

BODENS KOMMUNS HR-STRATEGI. Till dig som redan är anställd eller är intresserad av att jobba i Bodens kommun BODENS KOMMUNS HR-STRATEGI Till dig som redan är anställd eller är intresserad av att jobba i Bodens kommun Bodens kommuns HR-strategi Strategin beskriver personalpolitiken. Den visar vilken väg Bodens

Läs mer

REDOVISNING MILJÖLEDNING I STATEN 2015

REDOVISNING MILJÖLEDNING I STATEN 2015 REDOVISNING MILJÖLEDNING I STATEN 2015 Naturvårdsverket 2016-09-26 Kristina von Oelreich Naturvårdsverket Swedish Environmental Protection Agency 2016-09-28 1 Bidra till de nationella miljömålen och FN:s

Läs mer

Strategi för systematisk uppföljning och granskning av hälso- och sjukvården i Stockholms läns landsting

Strategi för systematisk uppföljning och granskning av hälso- och sjukvården i Stockholms läns landsting 1 (9) Ledning och styrning Strategisk enhet Handläggare Henrik Gaunitz Telefon 08-123 132 92 E-post henrik.gaunitz@sll.se Strategi för systematisk uppföljning och granskning av hälso- och sjukvården i

Läs mer

MEDARBETAR- OCH LEDARPOLICY Medarbetare och ledare i samspel

MEDARBETAR- OCH LEDARPOLICY Medarbetare och ledare i samspel JAG SAMSPELAR JAG VILL LYCKAS JAG SKAPAR VÄRDE JAG LEDER MIG SJÄLV MEDARBETAR- OCH LEDARPOLICY Medarbetare och ledare i samspel sid 1 av 8 Medarbetar- och ledarpolicy Medarbetare och ledare i samspel Syfte

Läs mer

Strategisk plan 2013-2016

Strategisk plan 2013-2016 Strategisk plan 2013-2016 1 Förord Detta är IKSU:s strategiska plan för perioden 2013-2016. Planen är IKSU:s överordnade och styrande dokument. Den är antagen av IKSU:s styrelse. Alla i beslutande och

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse

Patientsäkerhetsberättelse Diarienummer: LOGGA Patientsäkerhetsberättelse År 2014 Rådjurstigens gruppboende Datum och ansvarig för innehållet 150212 Lennart Sandström Mallen är framtagen av Sveriges Kommuner och Landsting (reviderad

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Våra fem servicelöften. Hörsel Syn Tolk

VERKSAMHETSPLAN Våra fem servicelöften. Hörsel Syn Tolk Hörsel Syn Tolk VERKSAMHETSPLAN 2017-2018 Våra fem servicelöften 1. Det är lätt att få kontakt med oss. Vår information är korrekt och lätt att förstå. 2. Våra väntrum erbjuder möjlighet till personlig

Läs mer

Verksamhetsplan för patientnämnden och patientnämndens kansli

Verksamhetsplan för patientnämnden och patientnämndens kansli 1(7) Förvaltningsnamn Avsändare Verksamhetsplan 2019 2020 för patientnämnden och patientnämndens kansli Inledning Tanken med denna verksamhetsplan är att den ska skapa fokus och riktning för de två kommande

Läs mer

Information om Årsbokslut 2012, Degerfors

Information om Årsbokslut 2012, Degerfors Tjänsteskrivelse 2013-02-12 Handläggare: Madelene Hedström FHN 2013.0007 Information om Årsbokslut 2012, Degerfors Sammanfattning Folkhälsoförvaltningen har upprättat ett årsbokslut för Folkhälsonämnden

Läs mer

Verksamhetsplan patientnämnden och patientnämndens kansli

Verksamhetsplan patientnämnden och patientnämndens kansli 1(8) Förvaltningsnamn Avsändare Verksamhetsplan 2017 2018 patientnämnden och patientnämndens kansli Inledning Den bärande tanken med en verksamhetsplan är att skapa fokus och riktning för kommande år.

Läs mer

CSR. Hållbarhet på WH Bolagen

CSR. Hållbarhet på WH Bolagen CSR Hållbarhet på WH Bolagen Miljöansvar Vi utbildar medarbetare i vårt miljöansvar. Detta gör vi för att kunna bedriva ett framgångsrikt miljöarbete. Vi skapar på så sätt medvetenhet, sprider kunskap

Läs mer

E-strategi för Strömstads kommun

E-strategi för Strömstads kommun E-strategi för Strömstads kommun Antagen 2016-11-24 KF 134 1. Sammanfattning 3 2. Förutsättningar 3 3. Syfte 3 4. Vision och övergripande mål 3 5. Områden med avgörande betydelse för kommunens mål 4 6.

Läs mer

Så gör vi Gävle Gävle kommunkoncerns medarbetarpolicy

Så gör vi Gävle Gävle kommunkoncerns medarbetarpolicy Sid 1 (6) 2018-03-20 Så gör vi Gävle Gävle kommunkoncerns medarbetarpolicy Gävle kommun Kommunledningskontoret 801 84 Gävle Besök Drottninggatan 22 Kundtjänst 026-17 80 00 Fax 026-12 54 56 gavle.kommun@gavle.se

Läs mer

HR-strategi. HR-strategi

HR-strategi. HR-strategi HR-strategi HR-strategi 2017-2020 1 Dokumenttyp Dokumentnamn Fastställd Giltighetstid Strategi HR-strategi 2016 2020 Dokumentansvarig Senast reviderad Beslutsinstans Dokument gäller för Personalchef 2016-11-11

Läs mer

Syfte Syftet är att definiera och beskriva roller, ansvar och befogenheter för förvaltningens miljö och energiarbete.

Syfte Syftet är att definiera och beskriva roller, ansvar och befogenheter för förvaltningens miljö och energiarbete. Sidan 1 av 201-10-07 sfördelning Syfte Syftet är att definiera och beskriva roller, ansvar och befogenheter för förvaltningens miljö och energiarbete. Roller och ansvar Ansvaret för miljöarbetet följer

Läs mer

Hälsa && hållbarhet. Om hur vi arbetar långsiktigt med hållbar utveckling på Sophiahemmet

Hälsa && hållbarhet. Om hur vi arbetar långsiktigt med hållbar utveckling på Sophiahemmet Hälsa && hållbarhet Om hur vi arbetar långsiktigt med hållbar utveckling på Sophiahemmet Varför är det viktigt att vi arbetar med hållbar utveckling? I stort sett all vår konsumtion tär på jordens resurser

Läs mer

Verksamhetsplan Vård och omsorg i egen regi

Verksamhetsplan Vård och omsorg i egen regi Verksamhetsplan 2019 Vård och omsorg i egen regi Innehållsförteckning 1 Inledning...3 2 Verksamhetens ansvar och uppgifter...3 3 Verksamhetens utvecklingsområden...4 4 Mål...4 4.1 Hög kvalitet...4 4.2

Läs mer

Övergripande och nämndspecifika mål

Övergripande och nämndspecifika mål SOCIALFÖRVALTNINGEN VERKSAMHETSPLAN Stöd och boende 2014 Övergripande och nämndspecifika EKONOMI Kils kommun ska ha god ekonomisk hushållning. Detta åstadkommer vi genom att: det årliga överskottet är

Läs mer

MEDARBETARSAMTAL. vid miljöförvaltningen

MEDARBETARSAMTAL. vid miljöförvaltningen MEDARBETARSAMTAL vid miljöförvaltningen Medarbetarsamtal vid miljöförvaltningen Vi är alla anställda på miljöförvaltningen för att utföra ett arbete som ska leda till att verksamheten lever upp till målen

Läs mer

Miljöprogram , Region Gävleborg

Miljöprogram , Region Gävleborg Information Diarienr: Ej tillämpligt 1(5) Dokument ID: 07-182749 Fastställandedatum: 2016-03-16 Upprättare: Marie Helene M Molander Giltigt t.o.m.: 2017-03-16 Fastställare: Susanna Andersson Miljöprogram

Läs mer

Personal- och kompetensstrategi för Landstinget Blekinge

Personal- och kompetensstrategi för Landstinget Blekinge Personal- och kompetensstrategi för Landstinget Blekinge 2014-09-29 1. Syfte och mål... 3 2. Styrkor och utmaningar inom personal- och kompetensområdet... 4 3. Stödfunktionen personal... 4 4. Kompetensförsörjning...

Läs mer

Medarbetar- och ledarskapsprogram

Medarbetar- och ledarskapsprogram Medarbetar- och ledarskapsprogram Antagen av kommunfullmäktige 2018-01-29 Ansvarig förvaltning: Kommunledningskontoret Ansvarig tjänsteman: Personalchef Innehåll Välkommen till Vaggeryds kommun... 3 Vision

Läs mer

Kommunikationspolicy

Kommunikationspolicy Kommunikationspolicy Tyresö kommun / 2015 2 (9) Innehållsförteckning Kommunikationspolicy för Tyresö kommun... 3 1 Krav på kommunikationsarbetet... 4 1.1 Tyresö kommuns kommunikation... 4 2 Grafisk profil...

Läs mer

Förvaltningen föreslår att Vård- och omsorgsnämnden beslutar

Förvaltningen föreslår att Vård- och omsorgsnämnden beslutar Vig23119439-1 ESLÖVS KOMMUN Carin Svensson 0413-621 71 Utlåtande 2011-12-01 Vård- och omsorgsnämnden,t. INVESTOR IN PEOPLE Informationsstrategi Vård och Omsorg Förslag till beslut Förvaltningen föreslår

Läs mer

Verksamhetsplan. för internationellt arbete. Diarienummer: Ks2018/ Gäller från:

Verksamhetsplan. för internationellt arbete. Diarienummer: Ks2018/ Gäller från: Diarienummer: Ks2018/0200.143 Verksamhetsplan för internationellt arbete Gäller från: 2018-08-14 Gäller för: Ljungby kommun Globalt mål: Samtliga Fastställd av: Kommunstyrelsen Utarbetad av: Arbetsgruppen

Läs mer

Stöd till diskussioner kring värdegrund och bärande principer. Hälso- och sjukvårdsförvaltningen

Stöd till diskussioner kring värdegrund och bärande principer. Hälso- och sjukvårdsförvaltningen Stöd till diskussioner kring värdegrund och bärande principer Hälso- och sjukvårdsförvaltningen Vi vill bygga ett hus. Ett hus fyllt av God Vård Vi börjar från grunden En Värdegrund svarar på: Vad tror

Läs mer

Chefsuppdrag och ledarpolicy för Västerås stad

Chefsuppdrag och ledarpolicy för Västerås stad Chefsuppdrag och ledarpolicy för Västerås stad Antagen av kommunfullmäktige den 8 oktober 2015 program policy handlingsplan riktlinje program policy uttrycker värdegrunder och förhållningssätt för arbetet

Läs mer

Personalpolicy. Antagen av Kommunfullmäktige den 18 november 2015, Kf

Personalpolicy. Antagen av Kommunfullmäktige den 18 november 2015, Kf Antagen av Kommunfullmäktige den 18 november 2015, Kf 129 www.upplands-bro.se Vårt gemensamma uppdrag Vår personalpolicy beskriver våra grundläggande värderingar och samspelet mellan arbetsgivare och medarbetare.

Läs mer

Likabehandlingspolicy för Region Skåne

Likabehandlingspolicy för Region Skåne Likabehandlingspolicy för Region Skåne Ingen är vaccinerad mot diskriminering. Att reagera på det faktum att någon är annorlunda är naturligt. Det är när man börjar agera utifrån en rädsla för det som

Läs mer

Löpande granskning av intern kontroll Utveckling av styrkort

Löpande granskning av intern kontroll Utveckling av styrkort Revisionsrapport Löpande granskning av intern kontroll Utveckling av styrkort Landstinget Gävleborg Lars-Åke Ullström Hanna Franck Oktober 2011 Innehållsförteckning Sammanfattning... 3 1. Inledning...

Läs mer

NSC:s värdegrund. Närsjukvården i centrala Östergötland.

NSC:s värdegrund. Närsjukvården i centrala Östergötland. NSC:s värdegrund Närsjukvården i centrala Östergötland www.lio.se NSC:s värdegrund Det är inte de stora organisationsförändringarna och nya titlar på namnbrickor som gör skillnad. Det är ditt dagliga

Läs mer

Hälsofrämjande miljöarbete. TioHundra AB värnar om ett hållbart samhälle

Hälsofrämjande miljöarbete. TioHundra AB värnar om ett hållbart samhälle 2014 Hälsofrämjande miljöarbete TioHundra AB värnar om ett hållbart samhälle Det finns en stark koppling mellan hälsa och miljö. I TioHundra AB jobbar vi med båda. Redan 2007 miljöcertifierades hela TioHundra

Läs mer

STRATEGI. Dokumentansvarig Monica Högberg,

STRATEGI. Dokumentansvarig Monica Högberg, Dokumentansvarig Monica Högberg, 0485-470 11 monica.hogberg@morbylanga.se Handbok Personal STRATEGI Beslutande Kommunstyrelsens 257 2015-11-03 Giltighetstid 2015-2019 1(6) Dnr 2015/000275-003 Beteckning

Läs mer

Vi ser varje medarbetares lika värde, där alla vill, kan och får ta ansvar.

Vi ser varje medarbetares lika värde, där alla vill, kan och får ta ansvar. 1 (6) Personalpolicy Dokumenttyp: Policy Beslutad av: Kommunfullmäktige (2015-09-15 145) Gäller för: Alla kommunens verksamheter Giltig fr.o.m.: 2015-09-15 Dokumentansvarig: HR-chef Senast reviderad: 2015-09-15

Läs mer

Budget 2014 Landstingets kansli

Budget 2014 Landstingets kansli Budget 2014 Landstingets kansli Vision För ett bra liv i ett attraktivt län Verksamhetsidé: Genom ledning, stöd och service skapar vi tillsammans förutsättningar för största möjliga välfärd för invånarna.

Läs mer

SLL Juridik och upphandling Upphandlingsavdelningen. Kravspecifikation för. Strategisk kommunikationsrådgivning

SLL Juridik och upphandling Upphandlingsavdelningen. Kravspecifikation för. Strategisk kommunikationsrådgivning SLL Juridik och upphandling Upphandlingsavdelningen Kravspecifikation för Strategisk kommunikationsrådgivning Inledning Stockholms läns landstings (SLL) främsta uppgift är att se till att invånarna i länet

Läs mer

Gemensamma värden för att nå våra mål och sträva mot visionen

Gemensamma värden för att nå våra mål och sträva mot visionen Personalpolicy Huddinge kommuns personal policy beskriver de personalpolitiska ställnings taganden och värderingar som ska prägla arbetet i verksam heten. Personal politiken är ett medel för att uppnå

Läs mer

Personalpolitisk plattform. för Landstinget i Värmland

Personalpolitisk plattform. för Landstinget i Värmland Personalpolitisk plattform för Landstinget i Värmland Den personalpolitiska plattformen ger stöd och vägledning för medarbetare, chefer och ledare i arbetet med att förverkliga den politiska visionen:

Läs mer

Med Tyresöborna i centrum

Med Tyresöborna i centrum Med Tyresöborna i centrum 2 Innehåll Vår arbetsgivare 4 Personalpolicyn 5 Delaktighet och samverkan 6 Hälsa och arbetsmiljö 7 Jämställdhet och mångfald 8 Förbättring och utveckling 9 Lön, lönebildning

Läs mer

Verksamhetsplan med budget 2018 Regionservice

Verksamhetsplan med budget 2018 Regionservice Verksamhetsplan med budget 2018 Regionservice Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Vision och värdegrund... 4 3 Syfte... 4 4 Kärnvärden Regionservice servicepolicy... 5 5 Rollen som serviceförvaltning...

Läs mer

Beskrivning Ledningssystem Socialförvaltningen

Beskrivning Ledningssystem Socialförvaltningen Dnr: SN 64-2012/5 Beskrivning Ledningssystem Socialförvaltningen Antagen av Socialnämnden 2014-03-26 Dokumentansvarig (tjänstetitel och namn) Förvaltningschef - Ingmar Ångman Dokumentnamn (samma som filnamn)

Läs mer

Remiss: Personalpolicy för Huddinge kommun

Remiss: Personalpolicy för Huddinge kommun NATUR- OCH BYGGNADS FÖRVALTNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2015-06-09 Sida 1(2) Diarienr: TN-2015/210.199 Handläggare Felicia Almerén 08-535 365 47 felicia.almeren@huddinge.se Remiss: Personalpolicy för

Läs mer

Uppdaterat mars 2014. Karolinska Universitetssjukhusets. Miljö- och Hållbarhetsprogram 2012-2016

Uppdaterat mars 2014. Karolinska Universitetssjukhusets. Miljö- och Hållbarhetsprogram 2012-2016 Uppdaterat mars 2014 Karolinska Universitetssjukhusets Miljö- och Hållbarhetsprogram 2012-2016 Uppdaterat mars 2014 Miljöpolicy Karolinskas verksamhet ska bedrivas med minsta möjliga miljöpåverkan och

Läs mer

Personalpolicy för Laholms kommun

Personalpolicy för Laholms kommun STYRDOKUMENT PERSONALPOLICY 2017-09-05 DNR: 2017 000146 Antagen av kommunstyrelsen den 12 september 2017 17 Gäller från och med den 13 september 2017 och tillsvidare Personalpolicy för Laholms kommun Innehåll

Läs mer

Mål för mandatperioden 2011 2014. Vård och Omsorg. Eslövs kommun

Mål för mandatperioden 2011 2014. Vård och Omsorg. Eslövs kommun Mål för mandatperioden 2011 2014 Vård och Omsorg Eslövs kommun Verksamhetsidé Vård och Omsorg ska arbeta för att skapa goda levnadsförhållanden för de kommuninvånare som har behov av vård och omsorg, och

Läs mer

Handlingsplan för miljöarbetet vid Malmö högskola 2004-2006

Handlingsplan för miljöarbetet vid Malmö högskola 2004-2006 1 BESLUT 2003-12-18 Handlingsplan för miljöarbetet vid Malmö högskola 2004-2006 Malmö högskolas miljöråd har under hösten tagit fram ett förslag till Handlingsplan för miljöarbetet vid Malmö högskola.

Läs mer

Riktlinje för Intern kontroll

Riktlinje för Intern kontroll Riktlinje för Intern kontroll Antaget av: Kommunstyrelsen den 2018-01-29 Datum för revidering: 2019-03-29 Ansvarig för revidering: Ekonomiavdelningen Diarienr.: Publicering - extern: www.nybro.se/politik-kommun/

Läs mer

Plan för kunskap och lärande. med kvalitet och kreativitet i centrum

Plan för kunskap och lärande. med kvalitet och kreativitet i centrum Plan för kunskap och lärande med kvalitet och kreativitet i centrum Förord Östersunds kommunfullmäktige har som skolhuvudman antagit denna plan. Med planen vill vi säkerställa att de nationella målen uppfylls.

Läs mer

STRATEGI FÖR FÖRSKOLA & GRUNDSKOLA. i Robertsfors Kommun

STRATEGI FÖR FÖRSKOLA & GRUNDSKOLA. i Robertsfors Kommun STRATEGI FÖR FÖRSKOLA & GRUNDSKOLA i Robertsfors Kommun ... 8... 9... 9... 10... 11... 11... 11... 12... 12 KOMMUNFULLMÄKTIGES MÅL Attraktiv kommun med hög livskvalitet. KOMMUNFULLMÄKTIGES NYCKELFAKTORER

Läs mer

Uppföljningsplan 2018

Uppföljningsplan 2018 Uppföljningsplan 2018 Styrande för uppföljning i samband med Region Skånes samlade delårsrapport och årsredovisning samt nämndernas verksamhetsberättelser. Beslutad av regionstyrelsen den 7 dec 2017 1

Läs mer

STRATEGISK PLAN. Styrdokument antaget av kommunfullmäktige den XXX

STRATEGISK PLAN. Styrdokument antaget av kommunfullmäktige den XXX STRATEGISK PLAN Styrdokument antaget av kommunfullmäktige den XXX 2016-2019 sidan 1 av 5 Vara vågar! Vision 2030... 2 Övergripande mål... 2 I Vara kommun trivs alla att leva och bo... 2 Framgångsfaktorer...

Läs mer

Arbetsgivarpolitisk strategi för Sundsvalls kommun

Arbetsgivarpolitisk strategi för Sundsvalls kommun Arbetsgivarpolitisk strategi för Sundsvalls kommun Strategi (Strategi, Plan, Riktlinje eller Regel) Fastställt av Kommunfullmäktige Datum för fastställande 2019-03-25 70 Giltighetstid Tills vidare. Första

Läs mer

Kommunikationspolicy

Kommunikationspolicy Kommunikationspolicy Tyresö kommun / 2011-12-15 2 (9) Innehållsförteckning Kommunikationspolicy för Tyresö kommun... 3 1 Krav på kommunikationsarbetet... 4 1.1 Tyresö kommuns kommunikation... 4 2 Grafisk

Läs mer

Huddinge kommuns personal policy beskriver de personalpolitiska ställningstaganden

Huddinge kommuns personal policy beskriver de personalpolitiska ställningstaganden Personalpolicy Huddinge kommuns personal policy beskriver de personalpolitiska ställningstaganden och värderingar som ska prägla arbetet i verksamheten. Personalpolitiken är ett medel för att uppnå Huddinge

Läs mer

Chefens roll & betydelse vid förbättringsarbete. Förbättringsarbete med hjälp av BPSD-registret. Avsnitt

Chefens roll & betydelse vid förbättringsarbete. Förbättringsarbete med hjälp av BPSD-registret. Avsnitt Chefens roll & betydelse vid förbättringsarbete Förbättringsarbete med hjälp av BPSD-registret Avsnitt 1 Vilken roll & betydelse har chefen i ett förbättringsarbete? Att leda ett arbete är ingen enkel

Läs mer

Varumärkesstrategi för Region Blekinge

Varumärkesstrategi för Region Blekinge Varumärkesstrategi för Region Blekinge Innehåll Sida 1. Inledning...2 2. Varumärkesplattform... 4 3. Logotyp... 6 4. Varumärkeshierarki...7 5. Samarbeten... 9 6. Uppföljning...11 1 1. Inledning Den 1 januari

Läs mer

Ledningssystem för kvalitet enligt SOSFS 2006:11 och SOSFS 2005:12

Ledningssystem för kvalitet enligt SOSFS 2006:11 och SOSFS 2005:12 1(9) enligt SOSFS 2006:11 och SOSFS 2005:12 Inledning Socialstyrelsen har angett föreskrifter och allmänna råd för hur kommunerna ska inrätta ledningssystem för kvalitet i verksamheter enligt SoL, LVU,

Läs mer

KVALITETSPOLICY FÖR HÄLSO- OCH SJUKVÅRDEN I LANDSTINGET SÖRMLAND

KVALITETSPOLICY FÖR HÄLSO- OCH SJUKVÅRDEN I LANDSTINGET SÖRMLAND DATUM DIARIENR 1999-03-26 VOS 99223 KVALITETSPOLICY FÖR HÄLSO- OCH SJUKVÅRDEN I LANDSTINGET SÖRMLAND Inledning Denna policy utgör en gemensam grund för att beskriva, följa upp och utveckla kvaliteten,

Läs mer