Verksamhetsplan med budget 2018 Regionservice

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsplan med budget 2018 Regionservice"

Transkript

1 Verksamhetsplan med budget 2018 Regionservice

2 Innehållsförteckning 1 Inledning Vision och värdegrund Syfte Kärnvärden Regionservice servicepolicy Rollen som serviceförvaltning Mål och uppdrag Budget Organisation Uppföljning Intern styrning och kontroll Regionservice, Verksamhetsplan med budget (23)

3 1 Inledning Regionservice är Region Örebro läns serviceorganisation där många av service- och stödprocesserna är samlade som till exempel fastigheter, IT, medicinsk teknik, kost, transport, städ, ekonomiadministration, löneadministration, upphandling, diarium och arkiv, telefonväxeln och Servicecenter. Vi arbetar kontinuerligt med att förbättra våra produkter, tjänster, processer, rutiner och inte minst bemötandet gentemot våra kunder. Inom Regionservice anser vi att en framgångsrik serviceorganisation behöver såväl struktur (rutiner, processer, system), som kultur (bemötande, serviceanda, attityder) och att vi behöver arbeta aktivt med båda delarna. Vårt förhållningssätt är att våra tjänster ska hålla minst samma nivå, såväl kostnadsmässigt som kvalitetsmässigt, som de tjänster man kan hitta på marknaden. Därför arbetar vi kontinuerligt med chefer och medarbetare för att förankra Regionservice målbild att bli Sveriges bästa serviceorganisation. Vi har bland annat fokuserat på medarbetarnas servicekänsla och bemötande gentemot kunder/kollegor, samt utbildat ett stort antal medarbetare i lean för att vi ska kunna ta fram och implementera kostnadseffektiva och kvalitativa processer. Vi har också intensifierat vårt arbete med nyckeltal för att undersöka hur vi ligger till gentemot andra aktörer, allt i syfte att förbättra våra verksamheter. Genomförda kundenkäter visar att vi är på rätt väg där nöjdkundindex (NKI) har ökat från NKI 66 år 2013 till NKI 70 år Det är glädjande och sporrar oss i vårt fortsatta arbete. Samtidigt som vi ska vara konkurrenskraftiga i vårt utbud har vi även en roll att fortsätta standardiseringen av arbetssätt och rutiner samt att agera som ett strategiskt stöd inom många områden. Framtida utmaningar Den höga sjukfrånvaron som fortfarande finns inom vissa områden är en stor utmaning, vilket sammantaget med framtida pensionsavgångar och annan normal personalomsättning innebär att vi ständigt är inne i rekryterings- och kompetensväxlingsprocesser. I detta ingår givetvis utmaningen att behålla våra befintliga medarbetare och ta hand om de nya som kommer. Vi måste säkerställa kompetensöverföring i tid och se till att våra processer är säkrade och finns dokumenterade i styrande dokument och att arbete följs upp fortlöpande. Region Örebro län står inför flera viktiga strategiska utmaningar, till exempel: Införande av vårdnära service och kompetensväxling mellan olika personalkategorier. De stora nybyggnationerna (till exempel H-huset) som påverkar många områden inom Regionservice och då speciellt områdena Fastigheter, Medicinsk teknik, IT och Försörjningen. För ITs del innebär det nya kompetensområden/lösningar för att stödja verksamheten att skapa ett modernt sjukhus. Regionservice, Verksamhetsplan med budget (23)

4 Kostnadstrycket - där Regionservice fortsatt måste arbeta intensivt med att hitta kostnadseffektiva lösningar. Framtidens vårdinformationsstöd kommer att kräva mycket av Regionservice IT och upphandlingsavdelning, både under upphandlingsfasen och under det fortsatta arbetet. Bygga robust infrastruktur för framtiden, till exempel genomförande av projektet RIN (Radiobaserade InomhusNät) som syftar till att bygga en relevant infrastruktur/täckning via wifi och mobila inomhusnät. Stödja digitaliseringens utveckling där IT är en huvudspelare både när det gäller strategi och genomförande. Inom dessa och övriga områden är det viktigt att Regionservice har en kompetent och flexibel genomförandeorganisation, liksom även en strategisk roll som stöd till regionledning och förvaltningsledningar. 2 Vision och värdegrund Visionen är utgångspunkten för all vår verksamhet. Det pågår ett arbete med att slutföra framtagandet av en gemensam vision och värdegrund för Region Örebro län. Till dess att den nya gemensamma visionen och värdegrunden är beslutad utgår vi från det som finns i dag. Före detta Örebro läns landstings vision lyder: Hälsa och livskraft genom trygghet, kvalitet och hållbar utveckling och värdegrunden, som utgår från visionen, lyder: Vi skapar förtroende genom att vara lyhörda, öppna, samspelta och engagerade i en utveckling för människornas bästa. Vi visar respekt för allas lika värde och delaktighet. Vi finns nära medborgarna under hela livet. Vi ser behoven hos varje person. Tidigare Regionförbundet Örebros vision är: Vår handlingskraft i nutid bygger regionens framtid Visionen visar färdriktningen och det framtida önskvärda läget för Region Örebro län, och värdegrunden ger de tydliga värderingar som ska genomsyra vårt arbete. Tillsammans stärker de vår gemensamma identitet och visar hur chefer och medarbetare ska förhålla sig till varandra och till länsinvånarna. 2.1 Regionservice tolkning För Regionservice betyder Region Örebro läns vision och värdegrund att: Regionservice ska bli Sveriges bästa serviceorganisation hållbar, effektiv och personlig i ett gemensamt uppdrag för kunden. 3 Syfte Regionservice ska stödja och utveckla Region Örebro läns verksamheter. Regionservice, Verksamhetsplan med budget (23)

5 4 Kärnvärden Regionservice servicepolicy Inom Regionservice har medarbetare från alla våra områden arbetat fram en servicepolicy. Servicepolicyn utgör våra kärnvärden; helhetssyn, professionalism, engagemang och kostnadseffektivitet. Servicepolicyn kommer under året fortsätta att förankras med alla medarbetare. Vi som arbetar inom Regionservice ska i alla situationer och i vårt förhållningssätt, utgå från våra fyra ledord: Helhetssyn Vi är lösningsfokuserade och samarbetar för att i dialog tillgodose kundens behov. Vi har kännedom om Regionservice organisation för att använda våra resurser på bästa sätt. Vi är öppna för nya idéer som utvecklar verksamheten. Professionalism Vi är tillgängliga med kundens fokus i centrum. Vi bidrar med kompetens och kvalitet. Vi utför våra uppdrag i rätt tid och återkopplar kontinuerligt. Engagemang Vi ger ett gott bemötande genom vänlig och tydlig kommunikation. Vi visar förståelse och respekt och känner yrkesstolthet inom Regionservice. Vi tar personligt ansvar för att skapa arbetsglädje. Kostnadseffektivitet Vi arbetar med att ständigt förbättra, standardisera och förenkla. Vi levererar långsiktigt hållbara lösningar med rätt kvalitet. Vi utvärderar löpande vårt arbete. 5 Rollen som serviceförvaltning Regionservice är Region Örebro läns serviceorganisation. Region Örebro läns verksamheter vänder sig till invånare och patienter. Invånarna och patienterna är den viktigaste mottagaren av Regionservice tjänster och produkter, men den primära kunden är i de flesta fall Region Örebro läns förvaltningar och regionkansliet. Regionservice har två olika roller som ibland kan vara svåra att kombinera. Dels har vi till uppgift att möta kundernas behov och krav, dels uppfylla de mål och uppdrag som politikerna och regionledningen beslutat. Det betyder att man som enskild kund/verksamhet inte alltid kan få just det som man efterfrågar om det för Region Örebro län som helhet är en sämre lösning. För att uppnå kostnadseffektivitet behöver vi så långt det är möjligt standardisera våra tjänster och produkter. En nära dialog behövs på alla nivåer. Regionservice har även en strategisk roll inom sina verksamheter, till exempel att hitta långsiktiga lösningar inom it, medicinsk teknik och när det gäller fastighetsfrågor. Regionservice, Verksamhetsplan med budget (23)

6 6 Mål och uppdrag Verksamhetsplan med budget är Region Örebro läns övergripande styrdokument och anger regionfullmäktiges prioriteringar. De inriktningar och mål som beskrivs i den övergripande planen ska göras konkreta och omsättas i praktiken av verksamheterna. De övergripande målen och inriktningsmålen med indikatorer ska vara utgångspunkt för verksamhetsplaner och löpa som en röd tråd hela vägen fram till den enskilda medarbetaren. Verksamhetsplanen syftar till att utveckla och förbättra verksamheten. Regionservice har en övergripande verksamhetsplan för alla ingående verksamheter med fokus på hur vi kan bidra till att nå mål och uppdrag i regionfullmäktiges verksamhetsplan samt hur vi som serviceorganisation ska stödja och utveckla service och stöd till Region Örebro läns verksamheter. Regionservice områden har egna verksamhetsplaner som innehåller mer information om de aktiviteter som görs för att nå mål och uppdrag. Verksamhetsplanerna publiceras på intranätet. 6.1 Kund Regionservice ska med helhetsperspektiv skapa värde för kunderna utifrån användarens förutsättningar. En framgångsfaktor för att nå detta är att Regionservice verksamheter genomsyras av en hög serviceanda och att varje medarbetare kan omsätta servicepolicyn i sin vardag. En annan avgörande framgångsfaktor är samarbete. Förutom enkla vägar för samarbete mellan avdelningar och områden behöver vi se kunderna som samarbetspartners i arbetet med att skapa värde. Regionservice kunder ska ha förtroende för att service och tjänster levereras utan undvikbara väntetider, i rätt tid och med rätt kvalitet. För att skapa rätt förväntningar fortsätter arbetet med standardiserade tjänster som systematiskt följs upp och utvecklas. Resultaten från olika uppföljningar så som nyckeltal, benchmarking, avvikelser och enkäter utgör underlag i förbättringsarbetet. En viktig del i detta arbete är att se helheten, det vi gör ska vara bra för hela Region Örebro län. Övergripande mål: Med helhetsperspektiv skapar vi värde för våra kunder utifrån användarens förutsättningar. Mål: Det finns tydliga kundlöften och vi håller vad vi lovar. Indikatorer Nöjdkundindex, NKI, ska öka jämfört med tidigare mätningar Nyckeltal för leveransprecision finns och följs upp kontinuerligt Antal rapporterade avvikelser ska öka i jämförelse med föregående år Avvikelsehantering: Avvikelsen öppnas och klassificeras inom 7 kalenderdagar Avvikelsehantering - åtgärder vidtagna inom 3 månader ska vara minst 90 % Avvikelsehantering: Utredningsärenden utreds inom 60 kalenderdagar Andel genomförda åtgärder i händelseanalyser Andel genomförda åtgärder i riskanalyser Regionservice, Verksamhetsplan med budget (23)

7 Aktiviteter Ta fram en definition av kund-begreppet. Ta fram tydliga kundlöften och beskriv hur de ska mätas. Mål: Regionservice medarbetare har helhetssyn, är professionella och engagerade i enlighet med servicepolicyn. Indikatorer Andel avdelningar som har omsatt servicepolicyn till egen verksamhet Andel genomförda åtgärder i värdeflödesanalyser Mål: Regionservice bidrar i service och tjänster till att Region Örebro läns verksamheter uppfyller kraven på en god och patientsäker vård Indikatorer Uppföljning av genomförda åtgärder och effekter utifrån lex Maria anmälningar och klagomål samt händelse- och riskanalyser görs i samtliga fall. Regionservice, Verksamhetsplan med budget (23)

8 6.2 Hållbar utveckling Region Örebro län är en ansvarsfull aktör med höga ambitioner inom hållbarhetsområdet. FN:s 17 mål för hållbar utveckling sätter den globala agendan till I Region Örebro läns program för hållbar utveckling framgår vilka mål och strategier regionorganisationen har för att bidra till en hållbar utveckling. De tre aspekterna social, ekologisk och ekonomisk hållbarhet är ofta av olika karaktär, där social hållbarhet är målet, ekologin sätter ramarna och ekonomin är medlet. Figur 1. Modell av hållbar utveckling. Perspektiven överlappar varandra mer och mer. För regionorganisationen betyder det att hållbarhet mer och mer integreras i ordinarie verksamhet och att mognadsgraden i hållbarhetsfrågorna ökar. Att utveckla organisationens mognadsgrad i hållbarhetsfrågor kan beskrivas som att ytan eller överlappningen mellan de sociala, ekologiska och ekonomiska områdena ökar med tiden. När mognadsgraden för hållbarhetsfrågorna är hög i en organisation förbättras verksamheten genom ständig processutveckling och innovation samt genom en hög grad av tvärfunktionell samverkan och kommunikation. Genom att börja identifiera hållbarhetsaspekter och synergier utifrån ett processperspektiv går det att skifta till mognare organisation där hållbar utveckling är en grundpelare och förutsättning för verksamheten. Strategier för hållbar utveckling: Samverkan och kommunikation tvärfunktionellt inom ordinarie lednings-, huvud-, och stödprocesser. Skapa en hög grad av förankring och ägandeskap i linjeorganisationen gällande hållbarhetsfrågorna. Tydlig målstyrning och kontinuerlig uppföljning av programmets mål och indikatorer för att försäkra att verksamheterna rör sig mot beslutade mål. Att arbeta med utbildning och en lärande organisation för att kontinuerligt utveckla och integrera förståelse av vad hållbar utveckling betyder för regionorganisationen. Övergripande mål: Region Örebro län är en ansvarsfull aktör med höga ambitioner inom hållbarhetsområdet. Hållbar utveckling för regionorganisationen är att skapa välfärd och livskvalitet när verksamheten bedrivs samtidigt som kommande generationers möjligheter att tillgodose sina behov säkerställs. Inriktningsmål: Nr 1. Hållbarhet är integrerad i ordinarie verksamhet och mognadsgraden i hållbarhetsfrågor ökar. Indikatorer Aktivitetsplaner för programmet för hållbar utveckling är implementerade och följs upp i verksamheterna, samt genom en hållbarhetsredovisning. Regionservice, Verksamhetsplan med budget (23)

9 Uppdrag: Uppdrag 1. Att fortsätta arbetet med jämställdhetsanalys (gender budgeting), för minst en verksamhet per förvaltning och år samt att utifrån dessa och tidigare jämställdhetsanalyser implementera åtgärder. Uppdrag: Uppdrag 2. Att arbetet med att HBTQ-diplomera fler verksamheter ska intensifieras. Uppdrag: Uppdrag 3. Att fortsätta arbetet med att analysera barnrättsperspektivet för minst en verksamhet per förvaltning och år samt att utifrån dessa och tidigare analyser av barnrättsperspektivet implementera åtgärder. Uppdrag: Uppdrag 7. Att fortsätta förbättringsarbetet och höja ambitionerna kring Region Örebro läns arbete med resor och transporter genom att vidareutveckla, implementera och kommunicera resehierarkin. Uppdrag: Uppdrag 8. Att fortsätta förbättringsarbetet och höja ambitionerna kring klimatsmarta arbetssätt genom att vidareutveckla, implementera och kommunicera klimatlistan, samt följa upp arbetet i verksamheterna samt i verksamhetsberättelsen till regionfullmäktige. Uppdrag: Uppdrag 9. Att ta fram förslag och genomföra åtgärder i Region Örebro läns verksamhet som syftar till att minska utsläpp av klimatpåverkande gaser. Uppdrag: Uppdrag 10. Att under 2018 ta fram en ny upphandlingspolicy. Policyn ska i enlighet med gällande upphandlingspolicy särskilt beakta den sociala- och miljöaspekten, men även inkludera jämställdhetsaspekten. Upphandlingspolicyn ska säkerställa att upphandlade leverantörer, där så är möjligt, erbjuder sina anställda kollektivavtalsliknande villkor. 6.3 Hälso- och sjukvård Övergripande mål: Hälso- och sjukvården är tillgänglig, kunskapsstyrd, högkvalitativ, jämlik och jämställd. Uppdrag: Uppdrag 11. Att vidareutveckla patientens möjlighet att kommunicera med vården via e-tjänster genom att vården i högre grad erbjuder e-tjänsterna inom bland annat ramen för 1177 Vårdguiden. (Mer om detta uppdrag finns i kapitel Digitalisering, avsnitt e-hälsa.) Regionservice, Verksamhetsplan med budget (23)

10 6.4 Digitalisering Digitalt först! Digitala tjänster ska, när det är möjligt och relevant, vara förstahandsval i den offentliga sektorns kontakter med dem som bor i Sverige, med organisationer och med företag. Den regionala digitala agendan är viktig i det regionala utvecklingsarbetet för att använda digitaliseringens möjligheter på bästa sätt, till exempel genom att skapa fler arbetstillfällen, nya möjligheter att bedriva och utveckla vård och omsorg och bidra till att miljöbelastning minskar. Örebro läns digitala agenda är indelad i sju områden för Örebro län: E-hälsa E-förvaltning (öppna data, e-legitimation, högre kvalitet och tillgänglighet i offentlig verksamhet, invånarinflytande, förenkla för företag) Tillgång till bredband Minska det digitala utanförskapet Skolan Energi och klimat Kultur och kreativitet Inom alla sju områden handlar det om att bedriva verksamhetsutveckling med stöd av digital teknik. I det arbetet spelar Regionservice områden och kunnande en viktig roll. Det kan vara svårt att ta till sig digitaliseringen och den nya teknik som den eventuellt innebär. Det som är viktigast att ha med sig är att se digitaliseringen och den nya tekniken som ett verktyg för oss i Regionservice att kunna utveckla våra verksamheter. I grund och botten handlar det om att hitta nya enklare och mer effektiva arbetssätt. Mål: Modern digital teknik ska bidra till att skapa en jämlik, attraktiv och stark Örebroregion som kan möta framtidens utmaningar. Aktiviteter Ta fram en digital strategi för Regionservice med tydliga fokusområden. Regionservice, Verksamhetsplan med budget (23)

11 Övergripande mål: Synliga och konkreta förbättringar inom e-hälsa. Inriktningsmål: Nr 25. Digitalt först - genomförande av aktiviteter inom Region Örebro län för att uppnå målen i nationell strategi för e-hälsa Arbetet styrs via Region Örebro läns program för e-hälsa. Inriktningsmål: Nr 26. Att invånare, patienter och anhöriga på ett enkelt sätt kan skaffa sig kvalitetssäkrad information om vård och hälsa samt få personligt anpassad information om sin egen vård och hälsosituation. De ska också kunna kontakta vården via internet för att få service, rådgivning och hjälp till egenvård. Uppdrag: Uppdrag 42. Att slutföra upphandlingen av ett nytt vårdinformationsstöd och att etablera ett genomförandeprojekt för införandet av nytt vårdinformationsstöd. Uppdrag: Uppdrag 43. Att etablera en digital vårdcentral för Region Örebro län. Uppdrag: Uppdrag 45. Att etablera ett genomförandeprojekt för att ansluta till de nationella tjänsterna för högkostnadsskydd och frikort tillgängliga via 1177.se. Regionservice, Verksamhetsplan med budget (23)

12 6.5 Attraktiv arbetsgivare Regionservice ska vara en ansvarsfull arbetsgivare där medarbetarna aktivt väljer att arbeta för att de trivs, känner stolthet och ser sitt arbete som meningsfullt. Viktiga framgångsfaktorer är engagerade medarbetare som utvecklas, ett närvarande ledarskap samt tydlig styrning och uppföljning. En grundförutsättning är att vi har trygga arbetsplatser som präglas av gott bemötande, respekt och ett tillåtande klimat. Hälsofrämjande arbetsplatser, som arbetar med att aktivt främja och förebygga hälsa, är också en avgörande framgångsfaktor liksom att aktivt fortsätta arbetet med att sänka sjukfrånvaron genom att agera på tidiga signaler, involvera oss och samverka för att förkorta sjukskrivning och i möjligaste mån skapa förutsättningar för en så tidig återgång som möjligt till arbetsplatsen. Regionservice har intressanta, meningsfulla jobb för många olika yrkeskategorier. Region Örebro län är en stor organisation men som många i första hand inte förknippar med våra yrken. Vi behöver marknadsföra oss mer som arbetsgivare och etablera tidiga kontakter för att attrahera medarbetare på en alltmer konkurrensfylld arbetsmarknad. Regionservice ska vara en attraktiv arbetsgivare som är känd och eftertraktad! Övergripande mål: Region Örebro län uppfattas som en attraktiv arbetsgivare som erbjuder förutsättningar för ett långsiktigt spännande, utvecklande och hållbart arbetsliv Inriktningsmål: Nr 27. Region Örebro län är en attraktiv arbetsgivare som arbetar för att attrahera, rekrytera, behålla och utveckla medarbetare utifrån långsiktigt hållbara strategier. Indikatorer HME Hållbart medarbetarengagemang ska öka i jämförelse med tidigare medarbetarenkät. AVI Attraktiv arbetsgivarindex ska öka i jämförelse med föregående år. Frisktalet ska förbättras i jämförelse med föregående år. Personalomsättning Sjukfrånvaro, total % Regionservice, Verksamhetsplan med budget (23)

13 Inriktningsmål: Nr 28. Region Örebro läns verksamheter är jämställda och jämlika och motverkar aktivt diskriminering och kränkande behandling. Indikatorer Jämix ökar och följs upp med aktiva åtgärder Sjukfrånvaro, långtid kvinnor % Aktiviteter Ta fram aktiviteter med stöd av programmet för Hållbar utveckling, fokusområde social stabilitet, god hälsa och lika villkor. Mål: Vi har nolltolerans mot diskriminering, kränkande särbehandling och trakasserier. Aktiviteter Diskriminering, kränkande särbehandling och trakasserier får inte förekomma på våra arbetsplatser. Varje chef ska förmedla vårt förhållningssätt, nolltolerans, till alla medarbetare. Regionservice, Verksamhetsplan med budget (23)

14 6.6 Ekonomi Regionservice ska medverka till en långsiktigt stark ekonomi och god hushållning för Region Örebro län. Det gör vi genom att effektivisera den egna verksamheten och bidra till utveckling av kostnadseffektiva lösningar för övriga förvaltningar i organisationen. Inom Regionservice driver och utökar vi våra uppdrag om det är till ekonomisk och kvalitativ fördel för Region Örebro län. Likaså ska vi inte utföra uppdrag där annan aktör kan utföra uppdraget till bättre kvalitet och pris. Samtidigt som vi ska vara konkurrenskraftiga i vårt utbud har vi även en roll att fortsätta standardiseringen av arbetssätt och rutiner och avveckla tjänster och produkter som inte är värdeskapande. Övergripande mål: Det övergripande målet för Region Örebro läns ekonomiska politik är att skapa en långsiktig stark ekonomi samt uppnå en verksamhetsmässig och finansiell god hushållning. Region Örebro län ska redovisa ett positivt resultat som över mandatperioden motsvarar minst 2 procent av regionens skatteintäkter och generella statsbidrag. Inriktningsmål: Nr 30. Styrelsen och nämnderna ska redovisa ett resultat i balans. Indikatorer Resultatet ska under 2018 uppgå till minst noll. Mål: Regionservice ska ha ett årligt resultat på 2 %. Indikatorer Resultat % Kostnader i relation till regionen totalt Minst en tjänst har utvärderats om vi är rätt utförare av de tjänster vi levererar Antal avvecklade tjänster och produkter Regionservice, Verksamhetsplan med budget (23)

15 7 Budget 7.1 Ekonomiskt utgångsläge och utveckling Regionservice ska medverka till en långsiktigt stark ekonomi och god hushållning för Region Örebro län. Uppdraget är att effektivisera den egna verksamheten och bidra till utveckling av kostnadseffektiva lösningar för övriga förvaltningar. Regionservice har idag en ekonomi i balans. Framtida utmaningar handlar främst om att klara stora kostnadsökningar för kommande ny- och ombyggnationer inom områdena Fastigheter, Försörjning (transport) och IT samt att utveckla kostverksamheten för att nå ekonomisk balans med lägre produktion. Byggnationerna är omfattande och ställer krav på effektiviseringar. Satsningarna kräver förankring och accept hos kunderna som finansierar våra verksamheter i tecknade överenskommelser. 7.2 Budgeterat utfall 2018 Regionservice ekonomi är i balans och vi har kunnat göra återbetalningar till kunder under Regionservice största intäkter är lokalhyror, IT och kostmåltider. De största kostnaderna är personal- och lokalkostnader. 7.3 Ekonomiska nyckeltal Från och med 2018 införs två nyckeltal som stöttar vårt ekonomiska ansvarstagande. Vi inför ett internt resultatmål samt indikatorer där vi jämför vårt resultat och vår kostnadsutveckling. Nyckeltalen följs upp vid varje ekonomisk månadsrapport. Nyckeltal: Resultatmål 2 % av omsättningen Kostnadsutvecklingen (kontoklasserna 4-7) jämfört med regionens utveckling totalt Procent Budget 2018 Utfall 2017 Budget 2017 Lönekostnadsökningstakt 4,9 % 6,5 % 7,8 % Budget 2018 är preliminär. Regionservice, Verksamhetsplan med budget (23)

16 7.4 Resultatbudget Regionservice Belopp i mnkr Budget 2018 Utfall 2017 Budget 2017 Verksamhetens intäkter Övriga intäkter 1 691, , ,1 Summa intäkter 1 691, , ,1 Verksamhetens kostnader Personalkostnader -489,3-466,4-475,0 Övriga kostnader -882,6-818,4-856,9 Avskrivningar, inventarier -17,9-18,4-17,4 Avskrivningar, fastigheter -138,5-134,7-134,5 Summa kostnader , , ,8 Verksamhetens nettokostnader 163,1 204,4 158,3 Finansnetto -66,6-64,8-64,6 Regionbidrag/- ersättning -96,5-112,6-93,7 Resultat 0,0 27,0 0,0 Budget 2018 är preliminär. 7.5 Driftbudget Regionservice Belopp i mnkr Budget 2018 Utfall 2017 Varav regionbidrag Omsättning Omsättning Varav regionbidrag Område fastigheter 803,9 5,3 779,1 5,1 Område försörjning 240,0 6,8 244,3 6,6 Område administrativ utveckling och service 85,0 7,4 83,8 6,9 Område IT 317,9 28,0 298,4 27,2 Område medicinsk teknik 58,9 0 62,8 0 Område kundtjänst 110,9 3,0 101,0 3,0 Förvaltningsgemensamt 74,8 1,0 73,0 1,0 Summa 1 691,4 51, ,4 49,8 Budget 2018 är preliminär. Regionservice, Verksamhetsplan med budget (23)

17 7.6 Investeringsbudget Belopp i mnkr Budget 2018 Utfall 2017 Budget 2017 Immateriella anläggningstillgångar 5,8 Byggnadsinvesteringar , ,5 Medicinteknisk utrustning It-utrustning 55,8 48,7 40,6 Övrig utrustning 8,1 2,6 9,3 Summa 1 495,9 752, ,4 Regionservice, Verksamhetsplan med budget (23)

18 8 Organisation Regionservice leds av en förvaltningschef. Förvaltningschefen ingår i Region Örebro läns ledningsgrupp. Regionservice består av verksamheter inom sex områden: Område administrativ utveckling och service Område fastigheter Område försörjning Område IT Område kundtjänst Område medicinsk teknik Varje område leds av en områdeschef. Inom de flesta områden finns flera chefsnivåer såsom avdelnings- och/eller gruppchef. I Regionservice stab finns funktioner som leds av stabschefer. Ledningsgruppen för Regionservice består av förvaltningschef, områdeschefer och stabschefer. I Regionservice stab ingår funktionerna: Ekonomi HR Kommunikation Kvalitet och utveckling med säkerhet och beredskap Planering och uppföljning Regionservice stab arbetar med samordning av uppdrag inom förvaltningen, stöd till regionkansli och politiker samt stöd till områdena. Stabscheferna ingår i regiongemensamma forum inom respektive ansvarsområde. Regionservice, Verksamhetsplan med budget (23)

19 9 Uppföljning Uppföljning och utvärdering har tre huvudsyften: 1. Att ge en mångdimensionell bild av verksamhetens resultat i förhållande till fastställda mål och uppdrag. 2. Att värdera hur styrande riktlinjer och rutiner efterlevs i verksamheten. 3. Att utgöra kunskaps- och beslutsunderlag inför förbättringsarbete och fortsatt planering. Uppföljning av verksamhetsplan och budget kommer att ske löpande under året både skriftligt och muntligt genom: Skriftliga rapporteringar i form av delårsrapporter, periodrapporter och verksamhetsberättelse. Verksamhetsdialog med Regionservice ledningsgrupp och områdenas ledningsgrupper. Rapportering till regionkansli och regionstyrelse. Verksamhetsuppföljningar med regiondirektör. Uppföljning inom Regionservice Skriftlig delårsrapportering från områdena i april och augusti samt i verksamhetsberättelsen. Verksamhetsdialoger hålls i september/oktober med respektive områdes ledningsgrupp. Rapportering till regionkansliet samt till regionstyrelsen Uppföljning av inriktningsmål, indikatorer, uppdrag, bokslut samt internkontrollplan görs i delårsrapporter i april, augusti samt i verksamhetsberättelsen. Rapportering sker till regionkansliet och regionstyrelsen (nämnd). Dessutom lämnas ekonomiska periodrapporter under året. Verksamhetsuppföljning sker tre gånger per år med regiondirektör. Regionservice, Verksamhetsplan med budget (23)

20 10 Intern styrning och kontroll Syftet med intern styrning och kontroll (ISK) är att säkerställa en ändamålsenlig och lagenlig verksamhet, att verksamheten bedrivs i enlighet med de krav som ställs på verksamheten: Intern styrning a) Att verksamheten fullgör sina föreskrivna uppgifter samt uppnår beslutade mål och uppdrag. b) Att verksamheten bedrivs inom tilldelade ekonomiska ramar. Intern kontroll c) Att verksamheten följer de styrande dokument som Region Örebro län har beslutat samt lagar, förordningar, föreskrifter och avtal som gäller för verksamheten. d) Att redovisningen och uppföljningen av verksamheten och ekonomin är rättvisande och ändamålsenlig. e) Att informationssäkerheten är tillgodosedd utifrån kraven på konfidentialitet, riktighet, tillgänglighet och spårbarhet. Nämnderna ansvarar för att verksamheten inom sina ansvarsområden bedrivs i enlighet med kraven samt att verksamheten inom sina ansvarsområden upprätthåller en tillräcklig intern styrning och kontroll. Aktiviteter kopplade till den interna styrningen dokumenteras i förvaltningens verksamhetsplan medan åtgärder kopplade till den interna kontrollen dokumenteras i internkontrollplanen Internkontrollplan Internkontrollplanen består dels av regionövergripande risker med åtgärder som berör samtliga förvaltningar samt verksamhetsspecifika risker med åtgärder som utgår från respektive förvaltnings ansvarsområde. En utgångspunkt för framtagandet av regionövergripande risker med åtgärder inom HR och Ekonomi har varit revisionsrapporten Löpande granskning av den interna kontrollen i administrativa rutiner. Uppföljningen av IK-planen dokumenteras i delårsrapport 1 och 2 samt i verksamhetsberättelsen och resultatet av uppföljningen bereds i verksamhetsdialoger mellan förvaltningschef och regiondirektören. Förklaringar till IK-planen nedan: Verksamhet: Process/område. Risk: Händelse som, om den inträffar kan leda till att verksamheten inte bedrivs i enlighet med krav c, d och e. Åtgärd: Hur verksamheten vill hantera de risker som inte accepteras. Åtgärder kan vara kontroller för att bevaka risker eller åtgärder för att eliminera/minimera eller reducera risker. Ansvar: Ansvarig funktion för genomförandet. Regionservice, Verksamhetsplan med budget (23)

21 Verksamhet HR Ekonomi Risk Åtgärd Ansvar Risken att bisysslor som är hindrande för arbetet, förtroendeskadliga eller konkurrerar med verksamheten förekommer. Risken att förmånsbeskattning inte sker. Risken att reseräkningar och egna utlägg hanteras felaktigt innan utbetalning. Revisionsrapport. Risken att chefer inte säkerställer att lönegrundande underlag är korrekta inför löneutbetalning. Revisionsrapport. Risken att representation redovisas felaktigt. Regionövergripande åtgärd: Uppföljning enligt regiongemensam rutin som är under framtagande. Regionövergripande åtgärd: Säkerställa att ansvariga chefer får informationen om vilka regler som gäller för förmånsbeskattning i enlighet med rutin för förmånsbeskattning på intranätet. Regionövergripande åtgärd: Tydliggöra vid introduktion och vid utbildning för nya chefer/handläggare att chef/attestant inte ska godkänna utlägget i Heroma utan att aktuellt kvitto finns. Regionövergripande åtgärd: Tillgängliggör information om hantering av och villkor för reseräkningar till chefer. Regionövergripande åtgärd: Återsända reseräkningar som inte uppfyller obligatoriska krav till resenären för komplettering. Regionövergripande åtgärd: Återsända manuell blankett i de fall medarbetare har tillgång till Heroma, men ändå använt manuell blankett. Regionövergripande åtgärd: Varje verksamhet ska säkerställa att det lönegrundande underlaget är korrekt inför löneutbetalning. Regionövergripande åtgärd: Översyn av befintligt attestreglemente samt tillhörande rutin. Regionövergripande åtgärd: Översyn av befintligt regelverk avseende representation. Regionövergripande åtgärd: Stickprovskontroller avseende extern och intern representation samt vid representation vanligt förekommande leverantörer på övriga kontoklasser. Förvaltningschef Förvaltningschef Förvaltningschef HR-direktör Regionservice förvaltningschef Regionservice förvaltningschef Förvaltningschef Ekonomidirektör HR-direktör Regionservice förvaltningschef Regionservice, Verksamhetsplan med budget (23)

22 Verksamhet Ekonomi Regionservice förvaltningschef Förvaltningschef Hälso-och sjukvården Informationssäkerhet Risk Åtgärd Ansvar Risken att inköp görs utanför avtal. Risken att kontanta medel hanteras felaktigt. Risken att bluffakturor betalas. Risken att leverantörsfakturor betalas efter förfallodag. Revisionsrapport. Risken att fakturering av såld vård avseende patienter från andra landsting och kommuner i länet är felaktig. Revisionsrapport. Risken att utbetalning av leverantörsfakturor avseende köpt vård är felaktiga. Revisionsrapport. Risken att verksamheten inte efterlever dataskyddsförordningen. Regionövergripande åtgärd: Upphandlingsavdelningen informerar förvaltningens ledningsgrupp i syfte att öka kunskapen om upphandling och avtalstrohet vid inköp. Regionövergripande åtgärd: Ta fram en e- handelsstrategi för att utveckla och utvidga användandet av e-handel. Öka beställarkompetens samt tydliggöra och implementera beställarorganisation inom förvaltningen för Regionservice. Regionövergripande åtgärd: Framtagande av rutin för stickprovskontroll av kontantkassor. Regionövergripande åtgärd: Ta fram ett regionövergripande dokument som tydliggör hur befintligt attestreglemente inkl. tillämpningsanvisningar ska tillämpas. Dokumentet ska publiceras på intranätet. Regionövergripande åtgärd: Informera attestanter om innebörden av attesträtten. Regionövergripande åtgärd: Kartlägg var de största fördröjningarna sker från ankomst till slutattest av leverantörsfakturor. Ta fram förslag på åtgärder. Förtydliga befintliga rutiner (faktureringsprocessen) rörande vilka kontrollmoment som alltid ska ske och hur de ska ske. Genomföra månatliga kontroller av efterlevnad. Revidera rutinbeskrivningen för hantering av leverantörsfakturor avseende köpt vård så att det av rutinen framgår vilka kontroller som ska genomföras och hur efterlevnaden av dessa säkerställs. Regionövergripande åtgärd: Säkerställa att inventering av all behandling av personuppgifter har genomförts i enlighet med instruktionerna på intranätet Regionövergripande åtgärd: Säkerställa att informationsklassning av IT-system som innehåller personuppgifter har genomförts i enlighet med riktlinje för informationsklassning. Dokumentnr Regionservice förvaltningschef Regionservice förvaltningschef Regionservice förvaltningschef Ekonomidirektör Ekonomidirektör Ekonomichef Regionservice förvaltningschef Regionservice förvaltningschef. Förvaltningschef Hälso- och sjukvården Förvaltningschef Förvaltningschef Regionservice, Verksamhetsplan med budget (23)

23 Verksamhet Kvalitet och utveckling Risk Åtgärd Ansvar Risken att relevanta styrande dokument inte finns fastställda i Platina, inte finns tillgängliga på intranätet och inte efterlevs. Risken att verksamheten inte lär och förbättrar sig när en systematisk koppling mellan förbättringsarbete och avvikelsehantering saknas. Risken att vi har bristande förmåga att hantera uppkomna risker vid skyddsronder och kontroller. Regionövergripande åtgärd: Varje förvaltning ska säkerställa ett systematiskt arbetssätt avseende fastställande, implementering och uppföljning av styrande dokument. Inventera styrande dokument som berör verksamheten. Utifrån genomförd inventering av styrande dokument - ta fram nya där det saknas och revidera befintliga vid behov. Styrande dokument finns publicerade i Platina. Kommunicera och gör styrande dokument kända i verksamheten. Regionövergripande åtgärd: Tydliggör och säkerställ att avvikelsehanteringen är en del av förbättringsarbetet. Skapa struktur för uppföljning av åtgärder. Förvaltningschef Områdeschef/ stabschef Områdeschef/ stabschef Områdeschef/ stabschef Områdeschef/ stabschef Förvaltningschef Områdeschef/ stabschef Regionservice, Verksamhetsplan med budget (23)

Verksamhetsplan med budget Servicenämnden inklusive Regionservice

Verksamhetsplan med budget Servicenämnden inklusive Regionservice Verksamhetsplan med budget 2019 Servicenämnden inklusive Regionservice Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Vision och värdegrund... 4 3 Syfte... 4 4 Kärnvärden Regionservice servicepolicy... 5 5 Rollen

Läs mer

Verksamhetsplan. Patientnämnden och Patientnämndens kansli 17PN1131

Verksamhetsplan. Patientnämnden och Patientnämndens kansli 17PN1131 Verksamhetsplan 2018 Patientnämnden och Patientnämndens 17PN1131 Innehåll 1. Inledning... 4 2. Vision och värdegrund... 5 3. Syfte... 6 4. Framgångsfaktorer... 7 5. Mål... 8 6. Organisation... 13 7. Uppföljning...

Läs mer

Plats: Sammanträdesrum Koltrasten, F-huset, Universitetssjukhuset Örebro

Plats: Sammanträdesrum Koltrasten, F-huset, Universitetssjukhuset Örebro Kallelse Sammanträde med: Servicenämnd Sammanträdesdatum: 2019-02-15 Tid: kl. 09:00-16:00 Plats: Sammanträdesrum Koltrasten, F-huset, Universitetssjukhuset Örebro Gruppmöten inklusive lunch klockan 12.00-13.30

Läs mer

Verksamhetsplan med budget 2019 Fastigheter

Verksamhetsplan med budget 2019 Fastigheter Verksamhetsplan med budget 2019 Fastigheter Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Vision och värdegrund... 3 3 Regionservice syfte... 3 4 Kärnvärden - Regionservice servicepolicy... 3 5 Rollen som serviceförvaltning...

Läs mer

Verksamhetsplan med budget 2017 Fastigheter

Verksamhetsplan med budget 2017 Fastigheter Verksamhetsplan med budget 2017 Fastigheter Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Vision och värdegrund... 4 3 Regionservice syfte... 5 4 Kärnvärden - Regionservice servicepolicy... 6 5 Rollen som serviceförvaltning...

Läs mer

Verksamhetsplan. Patientnämden och Patientnämndens kansli 16PN1388

Verksamhetsplan. Patientnämden och Patientnämndens kansli 16PN1388 Verksamhetsplan 2017 Patientnämden och Patientnämndens kansli 16PN1388 Innehåll 1. Inledning... 4 2. Vision och värdegrund... 5 3. Syfte... 6 4. Framgångsfaktorer... 7 5. Mål... 8 6. Organisation... 13

Läs mer

Balanserat styrkort Regionstyrelsen. Fastställt i Regionstyrelsen Dnr 18RS2137

Balanserat styrkort Regionstyrelsen. Fastställt i Regionstyrelsen Dnr 18RS2137 Balanserat styrkort Regionstyrelsen Fastställt i Regionstyrelsen 2019-08-29 Dnr 18RS2137 Balanserat styrkort Regionstyrelsen Regionstyrelsen är Region Västernorrlands ledande politiska förvaltningsorgan.

Läs mer

Återredovisning digital strategi följduppdrag utifrån utredningsuppdrag 15/06

Återredovisning digital strategi följduppdrag utifrån utredningsuppdrag 15/06 Landstinget i Kalmar Län Utvecklings- och Folkhälsoenheten TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2017-01-11 Landstingsstyrelsen Diarienummer 150054 Sida 1 (1) Återredovisning digital strategi följduppdrag utifrån utredningsuppdrag

Läs mer

Verksamhetsplan med budget 2018 Fastigheter

Verksamhetsplan med budget 2018 Fastigheter Verksamhetsplan med budget 2018 Fastigheter Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Vision och värdegrund... 4 3 Regionservice syfte... 4 4 Kärnvärden - Regionservice servicepolicy... 4 5 Rollen som serviceförvaltning...

Läs mer

Balanserat styrkort 2016 Landstingsstyrelsen

Balanserat styrkort 2016 Landstingsstyrelsen Balanserat styrkort 2016 Landstingsstyrelsen Fastställt i Landstingsstyrelsen 2015-05-13 Dnr 15LS1947 BALANSERAT STYRKORT 2016 LANDSTINGSSTYRELSEN Landstinget använder balanserad styrning/balanserat styrkort

Läs mer

Stockholms läns landstings Personalpolicy

Stockholms läns landstings Personalpolicy Stockholms läns landstings Personalpolicy Beslutad av landstingsfullmäktige 2010-06-21 1 2 Anna Holmberg, barnmorska från ord till verklighet Personalpolicyn stödjer landstingets uppdrag att ge god service

Läs mer

Balanserat styrkort 2017 Landstingsstyrelsen Fastställt i Landstingsstyrelsen

Balanserat styrkort 2017 Landstingsstyrelsen Fastställt i Landstingsstyrelsen Balanserat styrkort 2017 Landstingsstyrelsen Fastställt i Landstingsstyrelsen 2016-05-12 Dnr 16LS3265 BALANSERAT STYRKORT 2017 LANDSTINGSSTYRELSEN Landstingsstyrelsen är Landstinget Västernorrlands ledande

Läs mer

MED GEMENSAM KRAFT LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY

MED GEMENSAM KRAFT LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY MED GEMENSAM KRAFT LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY MED GEMENSAM KRAFT SKAPAR VI EN BRA ARBETSMILJÖ OCH GER SAMHÄLLSSERVICE MED HÖG KVALITET. VARFÖR EN LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY? Alla vi som arbetar i koncernen

Läs mer

LINKÖPINGS PERSONALPOLITISKA PROGRAM

LINKÖPINGS PERSONALPOLITISKA PROGRAM LINKÖPINGS PERSONALPOLITISKA PROGRAM 2 >> Hos oss finns Sveriges viktigaste jobb >> Linköping där idéer blir verklighet Linköpings kommun är en av regionens största arbetsgivare och har en bredd bland

Läs mer

Linköpings personalpolitiska program

Linköpings personalpolitiska program Linköpings personalpolitiska program Fastställd av kommunfullmäktige i april 2012 Linköping där idéer blir verklighet Linköpings kommun är en av regionens största arbetsgivare och har en bredd bland både

Läs mer

MED GEMENSAM KRAFT LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY

MED GEMENSAM KRAFT LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY MED GEMENSAM KRAFT LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY Med gemensam kraft SKAPAR vi en BRA arbetsmiljö OCH GER samhällsservice med hög kvalitet. VARFÖR EN LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY? Alla vi som arbetar i koncernen

Läs mer

1(8) Personalpolitiskt program. Styrdokument

1(8) Personalpolitiskt program. Styrdokument 1(8) Styrdokument 2(8) Styrdokument Dokumenttyp Program Beslutad av Kommunfullmäktige 2019-02-13, 9 Dokumentansvarig Personalchefen Reviderad av 3(8) Innehållsförteckning 1 INLEDNING...4 s personalpolitiska

Läs mer

Folktandvårdens VP-arbete för Lägesrapport

Folktandvårdens VP-arbete för Lägesrapport Folktandvårdens VP-arbete för 2016 Lägesrapport 2015-10-19 Utmaningar Folktandvårdens VP 2016 Asyltandvården Rekrytering Arbetsmiljö Vårdprocesserna Ekonomin Hållbar utveckling Folktandvårdens mål: Minskad

Läs mer

Linköpings personalpolitiska program

Linköpings personalpolitiska program Vårt engagemang gör idéer till verklighet Linköpings personalpolitiska program Fastställd av kommunfullmäktige i april 2012 Linköpings kommun linkoping.se Vårt engagemang gör idéer till verklighet Vår

Läs mer

Personalpolicy. Antagen av Kommunfullmäktige den 18 november 2015, Kf

Personalpolicy. Antagen av Kommunfullmäktige den 18 november 2015, Kf Antagen av Kommunfullmäktige den 18 november 2015, Kf 129 www.upplands-bro.se Vårt gemensamma uppdrag Vår personalpolicy beskriver våra grundläggande värderingar och samspelet mellan arbetsgivare och medarbetare.

Läs mer

Kompetensförsörjningsstrategi för Stockholms läns landsting

Kompetensförsörjningsstrategi för Stockholms läns landsting Kompetensförsörjningsstrategi för Stockholms läns landsting 2016 2021 BESLUTAD AV LANDSTINGSFULLMÄKTIGE 2016-11-15 (LS 2015-0998) Långsiktig och hållbar kompetens försörjning är en förutsättning för att

Läs mer

Västra Götalandsregionens plattform. Värdegrund, vision, uppdrag, utgångspunkter

Västra Götalandsregionens plattform. Värdegrund, vision, uppdrag, utgångspunkter Västra Götalandsregionens plattform Värdegrund, vision, uppdrag, utgångspunkter Johan Assarsson Västra Götalandsregionens plattform vår gemensamma grund Som medarbetare i Västra Götalandsregionen har vi

Läs mer

Personalpolicy. Laholms kommun

Personalpolicy. Laholms kommun Personalpolicy Laholms kommun Personalenheten Laholms kommun April 2018 Inledning Personalpolicyn är ett kommunövergripande styrdokument som gäller för kommunens samtliga arbetsplatser eftersom Laholms

Läs mer

Arbetsgivarpolitisk strategi för Sundsvalls kommun

Arbetsgivarpolitisk strategi för Sundsvalls kommun Arbetsgivarpolitisk strategi för Sundsvalls kommun Strategi (Strategi, Plan, Riktlinje eller Regel) Fastställt av Kommunfullmäktige Datum för fastställande 2019-03-25 70 Giltighetstid Tills vidare. Första

Läs mer

Stadsledningskontorets system för intern kontroll

Stadsledningskontorets system för intern kontroll Bilaga Stadsledningskontorets system för intern kontroll Inledning I dokumentet redovisas de grundläggande lagarna och reglerna som styr den interna kontrollen samt en definition av begreppet intern kontroll

Läs mer

Medarbetarpolicy. Policy. Beslutad av: Regionfullmäktige, , 167 Diarienummer: RS Giltighet: från

Medarbetarpolicy. Policy. Beslutad av: Regionfullmäktige, , 167 Diarienummer: RS Giltighet: från Beslutad av: Regionfullmäktige, 2018 10 09, 167 Diarienummer: RS 2017 00684 Giltighet: från 2018 10 09 2023 10 09 Policy Medarbetarpolicy Policyn gäller för: Västra Götalandsregionen Innehållsansvar: Koncernstab

Läs mer

Likabehandlingspolicy för Region Skåne

Likabehandlingspolicy för Region Skåne Likabehandlingspolicy för Region Skåne Ingen är vaccinerad mot diskriminering. Att reagera på det faktum att någon är annorlunda är naturligt. Det är när man börjar agera utifrån en rädsla för det som

Läs mer

Riktlinje för intern styrning och kontroll

Riktlinje för intern styrning och kontroll Riktlinje för intern styrning och kontroll Beslutad 2018-08-28, av: Regionstyrelsen Riktlinje för intern styrning och kontroll 1(7) Sammanfattning/bakgrund Denna riktlinje beskriver hur reglemente för

Läs mer

Stockholms stads personalpolicy

Stockholms stads personalpolicy Stadsledningskontoret Personalstrategiska avdelningen Stockholms stads personalpolicy Vårt gemensamma uppdrag Ett Stockholm för alla Vi som arbetar i Stockholms stad bidrar till att forma ett hållbart

Läs mer

Uppföljningsplan 2017

Uppföljningsplan 2017 Uppföljningsplan 2017 Styrande för uppföljning i samband med Region Skånes samlade delårsrapport och årsredovisning samt nämndernas verksamhetsberättelser. Beslutad av regionstyrelsen den 8 dec 2016 Inledning

Läs mer

Förslag till reviderad mål- och styrmodell för Danderyds kommun

Förslag till reviderad mål- och styrmodell för Danderyds kommun DANDERYDS KOMMUN 1(11) Kommunstyrelsen Förslag till reviderad mål- och styrmodell för Danderyds kommun Intentionen med föreliggande förslag är att utveckla och tydliggöra kommunens mål- och styrmodell.

Läs mer

2019 Strategisk plan

2019 Strategisk plan 2019 Strategisk plan Styrmodell Styrmodellen beskriver övergripande hur den kommunala verksamheten i kommunen ska styras, följas upp och utvärderas. Syftet är att vi skall nå de mål som kommunfullmäktige

Läs mer

Kvalitet och verksamhetsutveckling

Kvalitet och verksamhetsutveckling RIKTLINJER Kvalitet och verksamhetsutveckling Fastställd av regiondirektören Framtagen av regionstyrelseförvaltningen Datum 2019-06-18 Gäller 2019-2021 Version 2.0 God kvalitet har aldrig varit så viktigt

Läs mer

Regionstyrelsens uppdrag till Driftsnämnden för Regionservice

Regionstyrelsens uppdrag till Driftsnämnden för Regionservice 1(6) Datum Datum Diarienummer 2012-09-12 2012-09-12 Ls100344 Regionstyrelsens uppdrag till Driftsnämnden för Regionservice Inledning Regionstyrelsen leder och samordnar förvaltningen av regionens angelägenheter

Läs mer

Policy för arbetsmiljö och hälsa. Beslutad av kommunfullmäktige , 27. Dnr KS

Policy för arbetsmiljö och hälsa. Beslutad av kommunfullmäktige , 27. Dnr KS Policy för arbetsmiljö och hälsa Beslutad av kommunfullmäktige 2019-03-25, 27. Dnr KS2018.0312 Innehåll 1 Arbetsmiljö- och hälsovision... 3 2 Övergripande mål... 3 3 Prioriterade mål... 3 3.1 Ansvar för

Läs mer

Budget 2014 Verksamhetsstöd och service

Budget 2014 Verksamhetsstöd och service Till Landstingsdirektören CIRKULÄR E1213 Budget 2014 Verksamhetsstöd och service Vision För ett bra liv i ett attraktivt län Verksamhetsidé: Vår verksamhetsidé är att genom samverkan tillgänglighet och

Läs mer

MedarBetarskap MÅngfald KompetenS ArbeTsmiljö Lön & Anställning Delaktighet LedarSkap Personalpolitiska program

MedarBetarskap MÅngfald KompetenS ArbeTsmiljö Lön & Anställning Delaktighet LedarSkap Personalpolitiska program MedarBetarskap MÅngfald KompetenS ArbeTsmiljö Lön & Anställning Delaktighet LedarSkap Personalpolitiska program Ett övergripande dokument för kommunens samtliga arbetsplatser i syfte med att skapa en ändamålsenlig

Läs mer

Verksamhetsplan med budget 2019

Verksamhetsplan med budget 2019 2018-11-26 Bilaga: Åtagande till respektive nämnd Verksamhetsplan med budget 2019 och planeringsförutsättningar 2020-2021 Region Örebro län Bilaga: Verksamhetsplan med budget 2019 och planeringsförutsättningar

Läs mer

Personal- och kompetensstrategi för Landstinget Blekinge

Personal- och kompetensstrategi för Landstinget Blekinge Personal- och kompetensstrategi för Landstinget Blekinge 2014-09-29 1. Syfte och mål... 3 2. Styrkor och utmaningar inom personal- och kompetensområdet... 4 3. Stödfunktionen personal... 4 4. Kompetensförsörjning...

Läs mer

Personalpolitiskt program för Herrljunga kommun Antaget av kommunfullmäktige 40,

Personalpolitiskt program för Herrljunga kommun Antaget av kommunfullmäktige 40, Bilaga nr 2 KF 4011 O Personalpolitiskt program för Herrljunga kommun Antaget av kommunfullmäktige 40,2010-05-04 l -! Övergripande vision och mål Herrljunga kommun ska vara en attraktiv arbetsgivare som

Läs mer

Personalpolitiskt program

Personalpolitiskt program Personalpolitiskt program Antaget av kommunfullmäktige 2015-03-24 dnr KS/2014:166 Dokumentansvarig: Personalchef Mjölby en hållbar kommun Mjölby kommun är en hållbar kommun som skapar utrymme för att både

Läs mer

Riktlinje för arbetsmiljö och hälsa

Riktlinje för arbetsmiljö och hälsa Riktlinje för arbetsmiljö och hälsa Riktlinje för arbetsmiljö och hälsa Diarienr: Beslutsdatum: Ansvarig: HR-direktör Senast reviderad: Ansvar och roller Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige ansvarar för

Läs mer

Verksamhetsplan patientnämnden och patientnämndens kansli

Verksamhetsplan patientnämnden och patientnämndens kansli 1(8) Förvaltningsnamn Avsändare Verksamhetsplan 2017 2018 patientnämnden och patientnämndens kansli Inledning Den bärande tanken med en verksamhetsplan är att skapa fokus och riktning för kommande år.

Läs mer

Hållbar stad öppen för världen

Hållbar stad öppen för världen Medarbetar- och arbetsmiljöpolicy Hållbar stad öppen för världen Göteborg en stad för alla Vi som arbetar i Göteborgs Stad har ett gemensamt uppdrag, att tillgodose göteborgarnas behov och rättigheter.

Läs mer

Stockholms stads personalpolicy

Stockholms stads personalpolicy Stadsledningskontoret Personalstrategiska avdelningen Stockholms stads personalpolicy Vårt gemensamma uppdrag Ett Stockholm för alla Vi som arbetar i Stockholms stad bidrar till att forma ett hållbart

Läs mer

Ledningssystem för kvalitet i verksamhet enligt SoL, LVU, LVM och LSS

Ledningssystem för kvalitet i verksamhet enligt SoL, LVU, LVM och LSS 2008-07-04 Socialnämnd Eva Martinsson Andersson Planeringsledare Ledningssystem för kvalitet i verksamhet enligt SoL, LVU, LVM och LSS Bakgrund År 2006 utkom socialstyrelsens föreskrifter och allmänna

Läs mer

Personalpolicy för Laholms kommun

Personalpolicy för Laholms kommun STYRDOKUMENT PERSONALPOLICY 2017-09-05 DNR: 2017 000146 Antagen av kommunstyrelsen den 12 september 2017 17 Gäller från och med den 13 september 2017 och tillsvidare Personalpolicy för Laholms kommun Innehåll

Läs mer

Personalpolitiskt program

Personalpolitiskt program Personalpolitiskt program Du som medarbetare är viktig och gör skillnad genom ditt engagemang och mod att förändra i strävan att förbättra. 2 Mjölby en hållbar kommun Mjölby kommun är en hållbar kommun

Läs mer

Remiss: Personalpolicy för Huddinge kommun

Remiss: Personalpolicy för Huddinge kommun NATUR- OCH BYGGNADS FÖRVALTNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2015-06-09 Sida 1(2) Diarienr: TN-2015/210.199 Handläggare Felicia Almerén 08-535 365 47 felicia.almeren@huddinge.se Remiss: Personalpolicy för

Läs mer

HUFVUDSTADENS UPPFÖRANDEKOD

HUFVUDSTADENS UPPFÖRANDEKOD HUFVUDSTADENS UPPFÖRANDEKOD Om Hufvudstadens uppförandekod. Hufvudstaden har en hundraårig historia. Sedan 1915 har vi utvecklat företaget till att vara ett av Sveriges ledande fastighetsbolag med ett

Läs mer

Gemensamma värden för att nå våra mål och sträva mot visionen

Gemensamma värden för att nå våra mål och sträva mot visionen Personalpolicy Huddinge kommuns personal policy beskriver de personalpolitiska ställnings taganden och värderingar som ska prägla arbetet i verksam heten. Personal politiken är ett medel för att uppnå

Läs mer

Verksamhetsplan. Kommunstyrelse 2018

Verksamhetsplan. Kommunstyrelse 2018 Verksamhetsplan Kommunstyrelse 2018 Innehållsförteckning Nybro kommuns vision & mål...3 Verksamhetsidé... 4 Budget... 6 Organisation... 7 Mål... 8 Prioriterade områden & strategiska åtgärder... 9 2 Nybro

Läs mer

Yttrande över remiss - Policy för medarbetare, chefer och ledare

Yttrande över remiss - Policy för medarbetare, chefer och ledare Servicenämnden 2019-01-22 Serviceförvaltningen Stab och stöd SEN/2019:14 Ulrika Junebark 016-710 73 24 1 (2) Servicenämnden Yttrande över remiss - Policy för medarbetare, chefer och ledare Förslag till

Läs mer

2017 Strategisk plan

2017 Strategisk plan 2017 Strategisk plan Styrmodell Styrmodellen beskriver övergripande hur den kommunala verksamheten i kommunen ska styras, följas upp och utvärderas. Syftet är att vi skall nå de mål som kommunfullmäktige

Läs mer

Personalpolitiskt program. Hos oss finns Sveriges viktigaste jobb!

Personalpolitiskt program. Hos oss finns Sveriges viktigaste jobb! Personalpolitiskt program Hos oss finns Sveriges viktigaste jobb! 1 Syfte med dokumentet I detta dokument beskrivs kommunens personalpolitik. Syftet med det personalpolitiska programmet är att tydliggöra

Läs mer

Medarbetarpolicy för Samhall AB. Beslutad av styrelsen

Medarbetarpolicy för Samhall AB. Beslutad av styrelsen Medarbetarpolicy för Samhall AB Beslutad av styrelsen 2016-12-15 Medarbetarpolicyn beskriver hur det ska vara att arbeta i Samhall och vad som förväntas av medarbetare och chefer i företaget. Arbetet styrs

Läs mer

Beskrivning Ledningssystem Socialförvaltningen

Beskrivning Ledningssystem Socialförvaltningen Dnr: SN 64-2012/5 Beskrivning Ledningssystem Socialförvaltningen Antagen av Socialnämnden 2014-03-26 Dokumentansvarig (tjänstetitel och namn) Förvaltningschef - Ingmar Ångman Dokumentnamn (samma som filnamn)

Läs mer

Huddinge kommuns personal policy beskriver de personalpolitiska ställningstaganden

Huddinge kommuns personal policy beskriver de personalpolitiska ställningstaganden Personalpolicy Huddinge kommuns personal policy beskriver de personalpolitiska ställningstaganden och värderingar som ska prägla arbetet i verksamheten. Personalpolitiken är ett medel för att uppnå Huddinge

Läs mer

Personalpolitiskt program

Personalpolitiskt program Personalpolitiskt program Kalix kommun 2018 2020 Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Personalpolitiskt program Program 2018-06-18, 93 Kommunfullmäktige Inledning Det kommunala

Läs mer

Stockholms stads personalpolicy

Stockholms stads personalpolicy Stockholms stads personalpolicy Produktion: Blomquist Tryck: Edita Bobergs Artikelnummer: 13742 Stadsledningskontoret 2016-11 Antogs av kommunfullmäktige, 5 september 2016 Ett Stockholm för alla Stadens

Läs mer

Intern styrning och kontroll

Intern styrning och kontroll Intern styrning och kontroll Reglemente och tillämpningsanvisningar Fastställs av regionfullmäktige 2015-06-17 Reglemente intern styrning och kontroll med Sida 1 av 6 Innehåll 1 Inledning...3 1.1 Region

Läs mer

Servicepolicy PROGRAM PLAN POLICY RIKTLINJER. helsingborg.se. Rådhuset Postadress Helsingborg Växel

Servicepolicy PROGRAM PLAN POLICY RIKTLINJER. helsingborg.se. Rådhuset Postadress Helsingborg Växel SID 1(5) Servicepolicy PROGRAM PLAN RIKTLINJER Rådhuset Postadress 251 89 Helsingborg Växel 042-10 50 00 kontaktcenter@helsingborg.se helsingborg.se SID 2(5) Helsingborgs stads styrdokument Aktiverande

Läs mer

Arbetsmiljöplan Kultur- och föreningsnämnden

Arbetsmiljöplan Kultur- och föreningsnämnden Tjänsteskrivelse 1(2) 2018-11-12 KFN. 2018-00035 Kultur- och föreningsförvaltningen Handläggare Claes Åsenblad Kultur- och föreningsnämnden Arbetsmiljöplan 2019 Sammanfattning Arbetsmiljölagens syfte är

Läs mer

Medarbetarpolicy för Samhall AB

Medarbetarpolicy för Samhall AB Medarbetarpolicy för Samhall AB Medarbetarpolicyn beskriver hur det ska vara att arbeta i Samhall och vad som förväntas av medarbetare och chefer i företaget. Arbetet styrs genom riktlinjer, förhållningssätt,

Läs mer

SÖDERSJUKHUSETS PERSONALPOLICY

SÖDERSJUKHUSETS PERSONALPOLICY SÖDERSJUKHUSETS PERSONALPOLICY Man kan se det som att vi alla har två arbeten - ett arbete där vi utför de arbetsuppgifter vi är utbildade för, och ett arbete där vi aktivt bidrar till att utveckla verksamheten.

Läs mer

Verksamhetsplan för patientnämnden och patientnämndens kansli

Verksamhetsplan för patientnämnden och patientnämndens kansli 1(7) Förvaltningsnamn Avsändare Verksamhetsplan 2019 2020 för patientnämnden och patientnämndens kansli Inledning Tanken med denna verksamhetsplan är att den ska skapa fokus och riktning för de två kommande

Läs mer

Personalpolitiskt program. Motala kommun

Personalpolitiskt program. Motala kommun Personalpolitiskt program Motala kommun Beslutsinstans: Kommunfullmäktige Diarienummer: 12/KS0167 Datum: 2013-10-21 Paragraf: KF 90 Reviderande instans: Datum: Gäller från: 2013-10-21 Diarienummer: Paragraf:

Läs mer

Verksamhetsplan Vård och omsorg i egen regi

Verksamhetsplan Vård och omsorg i egen regi Verksamhetsplan 2019 Vård och omsorg i egen regi Innehållsförteckning 1 Inledning...3 2 Verksamhetens ansvar och uppgifter...3 3 Verksamhetens utvecklingsområden...4 4 Mål...4 4.1 Hög kvalitet...4 4.2

Läs mer

Personalpolitiskt program

Personalpolitiskt program Personalpolitiskt program Hos oss finns Sveriges viktigaste jobb! FOTO: SCANDINAV/SCANDINAV BILDBYRÅ 1 Syfte med dokumentet I detta dokument beskrivs kommunens personalpolitik. Syftet med det personalpolitiska

Läs mer

ARBETSGIVARFRÅGOR - MED GEMENSAM KRAFT. Gunilla Nilsson HR-direktör

ARBETSGIVARFRÅGOR - MED GEMENSAM KRAFT. Gunilla Nilsson HR-direktör ARBETSGIVARFRÅGOR - MED GEMENSAM KRAFT Gunilla Nilsson HR-direktör ARBETSGIVARFAKTA Ca 7000 medarbetare Drygt 300 chefer Ca 500 olika yrken 300 arbetsplatser 77% kvinnor och 23% män Medelålder 45 år Lönekostnad

Läs mer

Förslag till beslut Individ- och familjenämnden beslutar att anta riktlinjen för styrmodellen.

Förslag till beslut Individ- och familjenämnden beslutar att anta riktlinjen för styrmodellen. TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2019-06-19 Sida 1 (1) Diarienr IFN 2019/00417-1.3.2 Individ- och familjeförvaltningen Annelie Pettersson Epost: annelie2.pettersson@vasteras.se Kopia till Individ- och familjenämnden

Läs mer

Balanserat styrkort 2018 Regionstyrelsen Fastställt i Regionstyrelsen

Balanserat styrkort 2018 Regionstyrelsen Fastställt i Regionstyrelsen Balanserat styrkort 2018 Regionstyrelsen Fastställt i Regionstyrelsen 2017-05-09 Dnr 17RS3647 BALANSERAT STYRKORT 2018 REGIONSTYRELSEN Regionstyrelsen är Landstinget Västernorrlands ledande politiska sorgan.

Läs mer

STYRDOKUMENT Policy för medarbetare, chefer och ledare

STYRDOKUMENT Policy för medarbetare, chefer och ledare Kommunstyrelsen 1 (6) STYRDOKUMENT Policy för medarbetare, chefer och ledare Beslutad när Beslutad av Diarienummer Ersätter Gäller för Kommunfullmäktige KSKF/2018:409 KSKF/2011:302 Samtliga nämnder och

Läs mer

Arbetsmiljöpolicy. Inledning

Arbetsmiljöpolicy. Inledning 2014-07-17 1(6) Antagen i kommunfullmäktige 83 2013-08-22 Ansvarig Personalenheten Inledning I det här dokumentet presenteras den kommunövergripande policyn samt en kortfattad presentation av de underliggande

Läs mer

Workshop och dialog kring strategi för ehälsa

Workshop och dialog kring strategi för ehälsa Workshop och dialog kring strategi för ehälsa 2018-02-23 Agenda 8.30 9.00 Fika 9.00 9.10 Välkommen (Carina Björk) 9.10 9.20 Inledning 9.20 10.00 Diskussion om övergripande, nationella mål inom ehälsa 10.00

Läs mer

Verksamhetsplan med budget 2016 Regionservice

Verksamhetsplan med budget 2016 Regionservice Verksamhetsplan med budget 2016 Regionservice Innehåll 1. Inledning... 3 2. Vision och värdegrund... 5 3. Syfte... 6 4. Framgångsfaktorer... 6 5. Rollen som serviceförvaltning... 7 6. Mål och uppdrag...

Läs mer

Policy för arbetsmiljö, likabehandling och mångfald

Policy för arbetsmiljö, likabehandling och mångfald 2018-08-27 KS 2017.508 1.3.6.4 P O LICY Policy för arbetsmiljö, likabehandling och mångfald HR-avdelningen Fastställd av kommunfullmäktige 2016-12-12 191, reviderad av kommunfullmäktige 2018-08-27 104

Läs mer

Policys. Vård och omsorg

Policys. Vård och omsorg LEDNINGSSYSTEM FÖR KVALITET Policys Vård och omsorg 2010/2011 Antagen av vård- och omsorgsnämnden 2010-08-26 ( 65) Reviderad av vård- och omsorgsnämnden 2013-12-19 (Policy för insatser och vårdåtgärder)

Läs mer

Program Strategi Policy Riktlinje. Digitaliseringsstrategi

Program Strategi Policy Riktlinje. Digitaliseringsstrategi Program Strategi Policy Riktlinje Digitaliseringsstrategi 2018 2022 S i d a 2 Dokumentnamn: Digitaliseringsstrategi 2018 2022 Berörd verksamhet: Östersunds kommun Fastställd av: Kommunfullmäktige 2019-03-28,

Läs mer

En hållbar stad öppen för världen

En hållbar stad öppen för världen Medarbetar- och arbetsmiljöpolicy En hållbar stad öppen för världen Göteborg en stad för alla Vi som arbetar i Göteborgs Stad har ett gemensamt uppdrag, att tillgodose göteborgarnas behov och rättigheter.

Läs mer

Revisionsrapport 2010. Landskrona stad. Kommunstyrelsens styrning och ledning avseende personalavdelning

Revisionsrapport 2010. Landskrona stad. Kommunstyrelsens styrning och ledning avseende personalavdelning Revisionsrapport 2010 Landskrona stad Kommunstyrelsens styrning och ledning avseende personalavdelning Jakob Smith Februari 2011 Innehållsförteckning SAMMANFATTNING... 3 1 UPPDRAGET... 4 1.1 Bakgrund och

Läs mer

KVALITETSPOLICY FÖR HÄLSO- OCH SJUKVÅRDEN I LANDSTINGET SÖRMLAND

KVALITETSPOLICY FÖR HÄLSO- OCH SJUKVÅRDEN I LANDSTINGET SÖRMLAND DATUM DIARIENR 1999-03-26 VOS 99223 KVALITETSPOLICY FÖR HÄLSO- OCH SJUKVÅRDEN I LANDSTINGET SÖRMLAND Inledning Denna policy utgör en gemensam grund för att beskriva, följa upp och utveckla kvaliteten,

Läs mer

UTKAST. Detaljbudget Patientnämnderna. Beslutsunderlag Patientnämnderna

UTKAST. Detaljbudget Patientnämnderna. Beslutsunderlag Patientnämnderna Detaljbudget 2019 Patientnämnderna UTKAST Beslutsunderlag 181101Patientnämnderna Dnr: PNN 2018-00089 Dnr: PNG 2018-00066 Dnr: PNS 2018-00065 Dnr: PNV 2018-00064 Dnr: PNÖ 2018-00066 Detaljbudget 2019 2019

Läs mer

VI PÅ SKOGFORSK UPPFÖRANDEKOD

VI PÅ SKOGFORSK UPPFÖRANDEKOD VI PÅ SKOGFORSK UPPFÖRANDEKOD VISION Vi leder hållbar utveckling genom forskning, innovation och kommunikation av kunskap, tjänster och produkter. KOMMUNIKATION Skogforsk vill leda utveckling i nära samarbete

Läs mer

Landstinget styrs av kommunallagen. Uppgifterna inom hälso- och sjukvården regleras av hälso- och sjukvårdslagen och

Landstinget styrs av kommunallagen. Uppgifterna inom hälso- och sjukvården regleras av hälso- och sjukvårdslagen och Månadsrapport Januari 2014 Månadsrapport Juli 2014 Månadsrapport Februari 2014 Månadsrapport Augusti 2014 Månadsrapport Mars 2014 Månadsrapport September 2014 Månadsrapport April 2014 Månadsrapport Oktober

Läs mer

MEDARBETAR- OCH LEDARPOLICY Medarbetare och ledare i samspel

MEDARBETAR- OCH LEDARPOLICY Medarbetare och ledare i samspel JAG SAMSPELAR JAG VILL LYCKAS JAG SKAPAR VÄRDE JAG LEDER MIG SJÄLV MEDARBETAR- OCH LEDARPOLICY Medarbetare och ledare i samspel sid 1 av 8 Medarbetar- och ledarpolicy Medarbetare och ledare i samspel Syfte

Läs mer

Mål och vision för Krokoms kommun

Mål och vision för Krokoms kommun Mål och vision för Krokoms kommun Juni 2012 VISION Krokoms kommun gör plats för växtkraft! LEDORD Naturlig Här är det enkelt att leva. Här finns trygghet och lugn, en bra grund för människor och företag

Läs mer

Karlsborgs kommun. Ledarskapspolicy. Bilaga 35 KF Diarienummer: Antagen:

Karlsborgs kommun. Ledarskapspolicy. Bilaga 35 KF Diarienummer: Antagen: Bilaga KF 7 201-0 - 0 Karlsborgs kommun Ledarskapspolicy Dokumenttyp: Policy Diarienummer: 66.201 Beslutande: Kommunfullmäktige Antagen: 201-0-0 Giltighetstid: Tillsvidare Dokumentet gäller för: Samtliga

Läs mer

Bakgrund. Definitioner

Bakgrund. Definitioner Bakgrund Det sker ett paradigmskifte i världen där den tekniska utvecklingen förändrar samhället i stort. Ökad digitalisering skapar nya beteenden hos människor, vilket i sin tur bidrar till att människors

Läs mer

Yttrande över policy för medarbetare, chefer och ledare (KSKF/2018:409)

Yttrande över policy för medarbetare, chefer och ledare (KSKF/2018:409) Grundskolenämnden 2019-01-23 Barn- och utbildningsförvaltningen HR-enheten GSN/2019:70 Lena Karlsson, 016-710 97 45 1 (3) Grundskolenämnden Yttrande över policy för medarbetare, chefer och ledare (KSKF/2018:409)

Läs mer

Yttrande över policy för medarbetare, chefer och ledare (KSKF/2018:409)

Yttrande över policy för medarbetare, chefer och ledare (KSKF/2018:409) Förskolenämnden 2019-01-07 Barn- och utbildningsförvaltningen HR- enheten FSN/2019:14 Lena Karlsson, 016-710 97 45 1 (2) Förskolenämnden Yttrande över policy för medarbetare, chefer och ledare (KSKF/2018:409)

Läs mer

Digitaliseringspolicy för Örnsköldsviks kommunkoncern

Digitaliseringspolicy för Örnsköldsviks kommunkoncern 2017-10-03 Digitaliseringspolicy för Örnsköldsviks kommunkoncern Antagen av kommunfullmäktige 2018-06-18 101/2018 Dokumentnamn: Digitaliseringspolicy för Örnsköldsviks kommun. Dokumentägare: Dokumentansvarig:

Läs mer

Välkomna till Göteborgs Stad

Välkomna till Göteborgs Stad Välkomna till Göteborgs Stad Introduktion för Socialsekreterare och Biståndsbedömare Maria Tuvegran, HR Stadsledningskontoret Idag Snabbfakta Göteborg Förutsättningar och förväntningar Attraktiv arbetsplats

Läs mer

65 Digitaliseringsstrategi för Gagnefs kommun (KS/2019:73)

65 Digitaliseringsstrategi för Gagnefs kommun (KS/2019:73) Protokollsutdrag Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2019-05-21 1 (1) 65 Digitaliseringsstrategi för (KS/2019:73) Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige 1. Anta Digitaliseringsstrategi för. Ärendebeskrivning

Läs mer

samt tandvård. De har även hand om kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Dessa ansvarsområden omfattar en större

samt tandvård. De har även hand om kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Dessa ansvarsområden omfattar en större Månadsrapport Januari 2014 Månadsrapport Juli 2014 Månadsrapport Februari 2014 Månadsrapport Augusti 2014 Månadsrapport Mars 2014 Månadsrapport September 2014 Månadsrapport April 2014 Månadsrapport Oktober

Läs mer

Verksamhetsplan 2018 HR & Digital utveckling

Verksamhetsplan 2018 HR & Digital utveckling Verksamhetsplan 2018 HR & Digital utveckling Innehållsförteckning 1 Verksamhetsområdets mål 3 2 Förutsättningar 4 3 Nulägesanalys 4 4 Verksamhetsmål, uppföljning och övergripande prioriteringar 7 4.1 Här

Läs mer

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING Arbetsgivarstrategi i Sollentuna kommun Antagen av kommunfullmäktige 2018-02-15, 15, Dnr 2017/0764 KS Innehållsförteckning Arbetsgivarstrategi i Sollentuna kommun... 2 Varför ska vi arbeta med vårt arbetsgivarmärke?...

Läs mer

Stockholms stads Personalpolicy

Stockholms stads Personalpolicy Stockholms stads Sten Nordin, Finansborgarråd Tydliga gemensamma mål Det arbete vi utför i Stockholms stad ska utgå från dem som bor och verkar i staden. Verksamheten syftar till att ge invånarna en så

Läs mer

HR-strategi. Personalstrategi för arbetet med medarbetare och organisation för att nå verksamhetens mål

HR-strategi. Personalstrategi för arbetet med medarbetare och organisation för att nå verksamhetens mål HR-strategi Personalstrategi för arbetet med medarbetare och organisation för att nå verksamhetens mål Policy, riktlinjer och HR-processer För att förtydliga och förenkla arbetet för chefer, medarbetare

Läs mer