Minnesanteckningar från Nyhemsskolans F-6s områdesråd den 7 november 2013 kl 18:30-20:20

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Minnesanteckningar från Nyhemsskolans F-6s områdesråd den 7 november 2013 kl 18:30-20:20"

Transkript

1 BILDNINGSFÖRVALTNINGEN Nyhems rektorsområde Nyhemsskolan Vår handläggare Ert datum Er beteckning Marie Hult 1 (6) Minnesanteckningar från Nyhemsskolans F-6s områdesråd den 7 november 2013 kl 18:30-20:20 Närvarande: Nyhemskolan: Pia Nygren Marie Hult Lärarrepresentanter: Rune Engström Lise Åkesson Nina Grönvall Monica Bergqvist Föräldrarepresentanter: Matthias Cedervad Therese Larsson Maria Westerholm Ylva Dagnell Sofia Engström Susanne Röös Lena Lyrmark Ninni Malmsten Gunnar Sköldin Katarina Aronsson Lotta Pettersson Magnus Måhl Thomas Bergsten Stefan Baresic 19:25 Michael Björkström Lisa Hollström BrittMarie Järnström Lindell Politiker representant: Carina Björk Andersson KATRINEHOLMS KOMMUN Besöksadress: Bokvägen 3 Nyhems rektorsområde Telefon: Katrineholm Telefax: Org.nummer nyhemsskolan@katrineholm.se

2 2 (6) 1 Mötets öppnande Pia hälsade alla välkomna till områdesrådet på Nyhemsskolan F-6. 2 Val av ordförande Pia valdes till ordförande 3 Val av sekreterare Marie Hult valdes till sekreterare 4 Val av justeringsmän Lise Åkesson, lärarrepresentant och BrittMarie Järnström Lindell, föräldrarepresentant valdes att justera protokollet 5 Fastställande av dagordning Dagordningen godkändes 6 Aktuellt i området Från höstterminen är det en ny ledningsorganisation på Nyhem F-6. Pia Nygren är rektor för F-6. Från att ha varit 1,5 rektor för F-6 så är det 1,0 rektor fr.o.m. läsåret 2013/14. Nyhemsskolan F-6 har utökats med ca 30 elever från förra terminen. Pia har sedan oktober-13 fått ytterligare 0,25 ledningsresurs till från Bildningsförvaltningen. Resursen används till att frigöra Tine Lind, förskollärare i F-klassen, från fritidshemmet på eftermiddagarna. Tine avlastar Pia med bl.a. trafikfrågor, matsal, brandskydd och allmänna arbetsmiljöfrågor. Detta fram till maj-14 när en resursöversyn ska göras över i hela rektorsorganisationen i Bildningsförvaltningen. Bitte är från hösten-13 förskolechef på norr. Tommy Modigh är rektor för Nyhemsskolan 7-9. Qualis, vårt nya kvalitetsredovisningssystem började användas i våras. Med anledning av detta fick föräldrar, elever och personal möjlighet att skatta sig i olika frågor. Det var tyvärr inte så högt deltagande bland föräldrar. Det var svårt att hitta länken och från början så var den fel, alla har heller inte tillgång till en dator för att kunna svara. Till våren så ska det bli bättre, det ska finnas datorer på skolan så man kan komma hit och svara, även få hjälp att logga in. Även bland personalen så var det många som inte svarade på enkäten. Elevernas svarsfrekvens var hög. Elever skattade sig högt och var mycket positiva såväl gällande kunskaper som trivsel.

3 3 (6) Resultatet finns i skolans kvalitetsredovisning vilken så småningom kommer att finnas på skolan hemsida. Skolgårdsprojektet Skolgårdsprojektet börjar bli klart, många nya saker har kommit på vår skolgård. Allt har gjorts i en process tillsammans med eleverna. Invigning blir i vår, då kommer både Annelie Hedberg och Helen Björkqvist att delta. Öppet hus 26/11 Den 26/11 blir det öppet hus för våra blivande åk 4 elever. Vi kommer att visa upp vårt mellanstadium och profillärarna från högstadiet kommer att delta. Alla elever i åk 3 kommer att få prova en profil som man väljer i förväg. Vi arbetar med de praktiskt-estetiska uttrycksformerna t.ex. i Elevens val. I åk. 1-3 finns en fritidspedagog eller fritidsledare knuten till varje klass. Föräldramatte Det kommer att gå ut en inbjudan till föräldrar om att komma hit och lära sig lite mer om skolmatematik. Det är den 21 november och det är Ing-Marie Panzar, matematiklärare på Nyhemsskolan 7-9 och kommunens matematikutvecklare, som kommer att hålla i träffen. Temat för kvällen är kort division. Utbildningsrådet Utbildningsrådet bildades i våras. Lena Lyrmark är Nyhemsskolans representant. Det skulle behöva vara en representant till från vårt områdesråd, är du intresserad så hör av dig till rektor Pia. Utbildningsrådet har möten 2 ggr/termin. Matsalsmiljön En del tycker fortfarande att det är stökigt/högljutt och trångt i matsalen. Det har satts upp akustikplattor i taket men många upplever det ändå bullrigt. Det har diskuterats andra åtgärder såsom skärmar mellan borden men det blir för trångt. Att ta bort scenen som en del föreslår vore synd då den används av både F-6 och 7-9:an till dansprofil, uppvisningar och i samarbetet med kulturskolan. Skolan arbetar vidare med miljön i matsalen tillsammans med KFAB. Minst 1 personal äter med varje grupp, de yngsta har 2 personal med sig. Man kan också säga att ju yngre eleverna är ju mer hörs de. Eleverna på högstadiet är väldigt lugna och tillmötesgående. En förälder lyfter frågan att elever i F-klass känner sig stressade, de tycker de har för kort tid att äta på. Pia känner inte igen frågeställningen men ska omedelbart prata med F-klasserna och se till att de får längre tid i matsalen om de så önskar. Eleverna ska kunna gå och äta i lugn och ro och sitta så länge de behöver, uppger Pia. Matrådet har kommit igång med ett första möte den 6/11. Där ingår elever, personal från skolan och köket samt rektor Tommy från 7-9:an.

4 4 (6) Trafiksäkerhet Det är Cathrine Andersson på Samhällsbyggnadsförvaltningen som, tillsammans med KFAB och Tekniska förvaltningen, arbetar med trafiksituationen utanför Nyhemsskolan. Tine Lindh är kontaktperson från Nyhemsskolan. I våras tittades det på korsningen Oddergatan/Stenbrottsvägen,var det möjligt med enkelriktning av biten närmast Oddergatan här svarar Cathrine att det är genomförbart utan andra åtgärder, men vi bör diskutera det gemensamt! Cathrine ska be deras projektör att rita ett förslag på korsningen. Vi har fått flera samtal om höga hastigheter på Oddergatan. Därför har vi satt upp trafikmätaren på raksträckan på Oddergatan för att mäta hastigheterna och trafikmängderna där i förhållande till mätningarna vid Speceritjänst säger Catrine. Här är resultatet av den mätning av hastigheter och flöden som skett mellan den 30 september till 7 oktober vid Speceritjänst. Det man kan utläsa ur den är: Totalt 9900 fordon under mätperioden Årsdygnstrafik knappt 1500 fordon 85-percentilen håller knappt 30 km/h Majoriteten av fordon ligger runt km/h Summeringen är att den upplevda hastigheten är ofta högre än den verkliga. Budget Det ser ut som vi kommer att göra ett 0 resultat för Hur 2014 blir vet vi inget om ännu men då vi ökar med elever och inte har något underskott vi ska betala tillbaka så hoppas vi att det ska se lite lättare ut. Vuxna på rasterna När förskoleklasserna har rast så är all personal ute, för åk 1-3 så är 2 personal per årskurs ute och i 4-6:an är det 4 vuxna ute om alla klasser har rast. Kvalitetsarbete Skolan jobbar hela tiden för att förbättra kvalitetsarbetet och för att eleverna ska uppnå de bästa resultaten. Vi kan se att resultaten i Läs och Skriv har förbättrats markant under hösten också att antalet elever som får godkänt i matte är fler än i övriga skolor i kommunen. För 7-9 skolorna har nämnden gjort en extra satsning så att fler elever blir godkända och kommer i på gymnasiet. När man tittar på resultaten så måste man tänka på hela skolgången. Idag på Nyhem 7-9 så kommer nästan alla elever från andra skolor det gör att det blir svårare att få en helhetsbild över eleven. Eleven resultat börjar redan byggas i förskoleklassen.

5 5 (6) Nu när vi är en F-9 skola och personalen träffas över årskurserna och pratar ihop sig i vilken årskurs man ska läsa om vad i tillexempel naturorientering, det blir ett helhetsgrepp över hela skolgången för varje elev. Lärknuten Katrineholms skolor har en ny lärplattform som heter Lärknuten. Där kan föräldrar logga in med bank-id. Där kan man se sitt barns frånvaro, läsa omdömen, det ska bli klassmappar där personal kan lägga ut olika saker. På sikt ska det ge mindre administration för lärarna. Det kommer att ta lite tid innan plattformen är fullt utbyggd. Läxläsning F-6 erbjuder idag ingen hjälp med läxläsning. Skolan har istället ett samarbete med Triangelgården där man erbjuder läxhjälp. På måndagar från kl 17 och på onsdagar från 15:30. Det finns alltid utbildade lärare där. På onsdagar så är det i Röda korsets regi. Skolan tycker att det är viktigt att hemmet hjälper sina barn med läxorna. Det är ett sätt att få veta vad barnen håller på med i skolan. Barn som får läxhjälp hemma klara skolan bättre. 7 Aktuellt från nämnden Sen förra områdesrådet så har nämndens stora arbete varit att ta fram en ny skolorganisation för grundskolorna i Katrineholm. Skolorna arbetar nu samordningsområden. Vårt samordningsområde är Forssjö och Strångsjö skola/barnomsorg, Nyhem F-6 och Näverstugan/Stavstugan/Sörgården. Det har anställts 9 nya rektorer, att det blivit så många beror på att flera hade tillförordnade anställningar. IKE (Interkulturella enheten) får inte vara ett eget rektorsområde som det var förut, det säger Skolinspektionen nej till. Det är idag en särskild undervisningsgrupp. Finansieringen är mest med pengar från Migrationsverket men pengarna räcker inte till, även socialförvaltningen och Viadidakt (som anordnar SFI, skola för invandrare) vill ha del av dessa pengar. Nämnden har tillsatt en utredning angående läxhjälp, man vill att alla skolor ska kunna erbjuda samma hjälp. Man vill också ta fram en definition av vad en läxa är.

6 6 (6) 8 Föräldrafrågor Varför får inte en elev i åk 2 fortsätta att följa med till badet när det lärt sig simma? Det är badhuset som har bestämt att så fort en elev kan simma så har de inte rätt att följa med. Från nästa år så är det Bildningsförvaltningen som ansvarar för simundervisningen. Facebook En förälder är kritisk till vår facebook sida, Nyhemsskolan F-9. Pia betonade att vi lägger allt på en mycket omdömesfull nivå och att det aldrig är bild direkt på barnen om inte föräldrar uppgivit att det är ok. Det är många som tittar på sidan och gillar. Det är både elever, personal föräldrar men även andra utifrån och den äldre generationen, mormor och farmor. Lena Lyrmark informerade om Nyhems föräldraförening, vad den gör och hur den är uppbyggd. Vill du veta mera så kontakta gärna Lena. 9 Nästa möte Nästa möte är torsdag 23 januari klockan i skolans café. 10 Ordförande avslutade mötet och tackade alla för visat intresse och intressanta synpunkter.. Marie Hult, sekreterare Justeras. Lise Åkesson. BrittMarie

Minnesanteckningar från Nyhemsskolans F-6s områdesråd den 9 april 2013 kl 18:00-19:45

Minnesanteckningar från Nyhemsskolans F-6s områdesråd den 9 april 2013 kl 18:00-19:45 BILDNINGSFÖRVALTNINGEN Nyhems rektorsområde Nyhemsskolan 2013-04-16 Vår handläggare Ert datum Er beteckning Marie Hult 1 (6) Minnesanteckningar från Nyhemsskolans F-6s områdesråd den 9 april 2013 kl 18:00-19:45

Läs mer

Dagordning för Alléskolans Enhetsråd 7 november 2016 kl :30 Alléskolans konferensrum

Dagordning för Alléskolans Enhetsråd 7 november 2016 kl :30 Alléskolans konferensrum 1 (5) 2016-11-07 Lärande Alléskolan Dagordning för Alléskolans Enhetsråd 7 november 2016 kl.18.00-19:30 Alléskolans konferensrum Närvarande: A-laget: B-laget: C-laget: D-laget: E-laget: F-laget: G-laget:

Läs mer

SKOLRÅDET Mötesprotokoll (2014-03-25)

SKOLRÅDET Mötesprotokoll (2014-03-25) 1. Mötets öppnande 2. Val av ordförande, sekreterare & justeringsman Sverker & Annette (ordf), Patrik (sekreterare), Ingela (justerare) 3. Föregående protokoll Besök av Michael Asp (IKT-frågor) flera anmälde

Läs mer

3 Val av justerare Till att justera protokollet jämte ordförande valdes Malin Ekblad.

3 Val av justerare Till att justera protokollet jämte ordförande valdes Malin Ekblad. Protokoll fört vid Nosty s styrelsemöte 15 februari 2010 Plats: 4:ans klassrum Nottebäckskolan Tid: måndag 15 februari 18.00-20.00 Närvarande: Tony Johansson, föräldrarepresentant och ordförande Åsa Hultgren,

Läs mer

Minnesanteckningar skolråd

Minnesanteckningar skolråd Minnesanteckningar skolråd 2016-09-22 Närvarande: Eylem Yildiz, lärare 3A Linda Johnsson, lärare 7A Helen Thorwall,förälder FA Linn Davidsson, förälder 5B Maria Gyllander, förälder 7D Michael Enghag, förälder

Läs mer

Serviceområde Måltider Kungsbacka kommun 434 81 Kungsbacka 0300-83 40 00 info@kungsbacka.se www.kungsbacka.se

Serviceområde Måltider Kungsbacka kommun 434 81 Kungsbacka 0300-83 40 00 info@kungsbacka.se www.kungsbacka.se Serviceområde Måltider Kungsbacka kommun 434 81 Kungsbacka 0300-83 40 00 info@kungsbacka.se www.kungsbacka.se Det utmärkta matrådet! Så påverkar du maten på din skola Det här är ett matråd Varje skola

Läs mer

BERGASKOLAN Tid: Plats: Knallen

BERGASKOLAN Tid: Plats: Knallen BERGASKOLAN http://www.upplands-bro.se//bergaskolan 2014-02-11 Tid: 18.30 20.00 1. Plats: Knallen 1. Bitr. rektor Rose-Marie Mild, hälsar alla välkomna. Presentation av alla närvarande 2. Uppföljning av

Läs mer

Tillkommande ärenden till kommunfullmäktiges sammanträde

Tillkommande ärenden till kommunfullmäktiges sammanträde 1 (1) KOMMUNLEDNINGSFÖRVALTNINGEN Kommunsekretariatet Datum 2015-03-16 Vår handläggare Per Pettersson Sjöberg Tillkommande ärenden till kommunfullmäktiges sammanträde 2015-03-16 1. Kompletterande val av

Läs mer

Kvalitetsarbete för Garpenbergs skola period 3 (jan mars), läsåret 2012/2013

Kvalitetsarbete för Garpenbergs skola period 3 (jan mars), läsåret 2012/2013 Kvalitetsarbete för Garpenbergs skola period 3 (jan mars), läsåret 2012/2013 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå systematiskt

Läs mer

Protokoll skolkonferens Tunaskolan 2013-09-24

Protokoll skolkonferens Tunaskolan 2013-09-24 1 Protokoll skolkonferens Tunaskolan 2013-09-24 Närvarande: Föräldrarepresentanter: Jeanna Linton-Wahlgren 7B, Kristina Stenberg 3A/6B, Gisela Ehrensvärd Erici 7C/9B, Ingemo Sundqvist-Melin 1A, Sofie McGee

Läs mer

Gripsholmsskolans förskoleklass

Gripsholmsskolans förskoleklass Gripsholmsskolans förskoleklass Läsåret 2015/2016 Att börja i förskoleklassen är att ta första steget in i skolan. Det är ett stort steg och det är en spännande och intressant tid som börjar, både för

Läs mer

Kvalitetsarbete för Fyrklöverskolan period 2 (okt dec), läsåret 2012/2013

Kvalitetsarbete för Fyrklöverskolan period 2 (okt dec), läsåret 2012/2013 Kvalitetsarbete för Fyrklöverskolan period 2 (okt dec), läsåret 2012/2013 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå systematiskt

Läs mer

Kvalitetsarbete för Hjortonmyren period 2 (okt dec), läsåret 2014-2105.

Kvalitetsarbete för Hjortonmyren period 2 (okt dec), läsåret 2014-2105. Kvalitetsarbete för Hjortonmyren period 2 (okt dec), läsåret 2014-2105. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå systematiskt

Läs mer

SMEDJEBACKENS KOMMUN Familje- och utbildningsförvaltningen

SMEDJEBACKENS KOMMUN Familje- och utbildningsförvaltningen SMEDJEBACKENS KOMMUN 2011-11-30 Familje- och utbildningsförvaltningen Smedjebackens Södra utbildningsområde Minnesanteckningar från Enhetsråd 2011-11-25 Närvarande: Personal: Fredrik Hedlund Helene Nyman

Läs mer

Gökstensnytt nr 4 Läsåret

Gökstensnytt nr 4 Läsåret Torshälla stads nämnd Datum 1 (5) Torshälla stads förvaltning 2016-02-16 Gökstensskolan Gökstensnytt nr 4 Läsåret 2015-2016 Hej alla föräldrar och elever! Vårterminen har startat igång ordentligt och vi

Läs mer

Vi har flera elever med svåra allergier på skolan. Nedan finner ni information från skolsköterskan.

Vi har flera elever med svåra allergier på skolan. Nedan finner ni information från skolsköterskan. Rektorsbrev september 2015 Nu är vi i gång. Det är alltid härligt när verksamheten har kommit i gång och flitens lampa börjar lysa så väl i personalgruppen som hos eleverna. Under vecka 34 hade vi Trygghetsvecka

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 1 (5) Plats och tid Aulan, Kung Karls skola, onsdagen den 18 mars 2015, klockan 16.00 18.30 Beslutande Monica Lindgren (S), Therese Pihl (S), Mikael Peterson (S), Gunilla Wolinder

Läs mer

Hej igen! Angående Café och städning: Följande har erbjudit sig att baka: *Karolina Särenfors. *Susanne Maxe. *Tina Lenz.

Hej igen! Angående Café och städning: Följande har erbjudit sig att baka: *Karolina Särenfors. *Susanne Maxe. *Tina Lenz. Hej igen! Angående Café och städning: Följande har erbjudit sig att baka: Särenfors *Susanne Maxe *Tina Lenz *Annika Ek *Katarina Ljungkvist *Linda Salomonsson *Lena Johansson Ni kan väl kanske prata ihop

Läs mer

Minnesanteckningar från Forum för Samråd 20013-10-02

Minnesanteckningar från Forum för Samråd 20013-10-02 Minnesanteckningar från Forum för Samråd 20013-10-02 Killebäckskolan sal B 105, kl 18.00-20.00 Närvarande: Pär Jonsson, rektor Föräldrarepresentanter: åk 5- Anuska Acosta, åk 6- Linda Eliasson, åk 7- Ursula

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 24 Godkännande av ärendelista 2018/4007 4 25 Delgivningar 2018/4005 5 26 Statusrapport 2018/4006 6 27 Systematiskt kvalitetsarbete 2018/4018

Läs mer

Protokoll Skolråd/Förskoleråd Jönåkers Skola 2013-05-27

Protokoll Skolråd/Förskoleråd Jönåkers Skola 2013-05-27 Protokoll Skolråd/Förskoleråd Jönåkers Skola 2013-05-27 Närvarande: Tina Johansson, Rektor Lena Uhrbom, förskolechef Inger Walllin Frölund, lärare åk 2-3 Susanne Bönnemark, personal Kojan Gunilla Sjögegård,

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte för Buns lokala styrelse i Östra- Ljungby/Stidsvig

Protokoll fört vid styrelsemöte för Buns lokala styrelse i Östra- Ljungby/Stidsvig L o k a l a S t y r e l s e n En samverkansgrupp mellan föräldrar och skola Sida 1 av 3 Protokoll fört vid styrelsemöte för Buns lokala styrelse i Östra- Ljungby/Stidsvig Plats: Pilagårdsskolan i Östra-Ljungby

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2014-04-02 1. Anders Bernhardsson förälder

Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2014-04-02 1. Anders Bernhardsson förälder Lokala styrelsen Hammargärdet 2014-04-02 1 Plats och tid Hammargärdet kl. 17.00-19.00 Närvarande Helena Hall Blixt Helena Ekman Daniel Bohlin Pernilla Olebring Anders Bernhardsson Maud Lundström personal

Läs mer

Visättraskolan informerar December 2015

Visättraskolan informerar December 2015 Semira Vikström (Rektor) Visättraskolan Visättravägen 61-63 141 50 HUDDINGE Tel: 08-535 345 02 E-post: semira.vikstrom@huddinge.se Hemsida: http://grundskolor.huddinge.se/visattraskolan/ Visättraskolan

Läs mer

Skolutvecklingsprogram för Upplands-Bro kommuns skolor lägesrapport

Skolutvecklingsprogram för Upplands-Bro kommuns skolor lägesrapport UBK2000, v1.0, 2014-04-28 MINNESANTECKNINGAR 1 (5) Sammanträdesdatum: 2016-12-08 Plats och tid Kommunhuset, Dävensö, den 8 december 2016 kl. 16:30-18:30 Närvarande Rolf Nersing (S), ordförande Utbildningsnämnden

Läs mer

Skolrådsmöte Nyvångsskolan Onsdagen den 22 november 2011 kl 18:30-20:30

Skolrådsmöte Nyvångsskolan Onsdagen den 22 november 2011 kl 18:30-20:30 Skolrådsmöte Nyvångsskolan Onsdagen den 22 november 2011 kl 18:30-20:30 Plats: Personalrummet, Nyvångsskolan Närvarande: Lena Jönsson (rektor) Anneli Roth, Bitr rektor, lärare 2B Martin Ullberg (FA) Marika

Läs mer

Kvalitetsarbete för förskolan Ekorren period 2 (okt-dec), hösten 2014.

Kvalitetsarbete för förskolan Ekorren period 2 (okt-dec), hösten 2014. Kvalitetsarbete för förskolan Ekorren period 2 (okt-dec), hösten 2014. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå systematiskt

Läs mer

Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande

Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande VECKOBLAD v. 24 2012 Till elever Veckans ordspråk: Skratta alltid när du kan. Det är billig medicin. Lord Byron Hej! Välkomna tillbaka! Det ska verkligen bli kul att få se er alla igen. Vi hoppas att sommarlovet

Läs mer

Kvalitetsarbete för fritidshemmet Rönnen period 2 (okt dec), 2013-2014

Kvalitetsarbete för fritidshemmet Rönnen period 2 (okt dec), 2013-2014 Kvalitetsarbete för fritidshemmet Rönnen period 2 (okt dec), 2013-2014 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå systematiskt

Läs mer

Riktlinjer för områdesråd och utbildningsråd

Riktlinjer för områdesråd och utbildningsråd Antagna av bildningsnämnden 21 Bildningsnämndens handling 5-2016 1 (5) Riktlinjer för områdesråd och utbildningsråd Mål / Syfte Områdesrådet är ett samarbetsforum för ömsesidig information och kommunikation

Läs mer

Svar till Skolinspektionen angående brister vid tillsyn i Katrineholms kommun under våren 2012

Svar till Skolinspektionen angående brister vid tillsyn i Katrineholms kommun under våren 2012 1 (7) Vår handläggare Helene Björkqvist, förvaltningschef Ert datum Er beteckning Svar till Skolinspektionen angående brister vid tillsyn i Katrineholms kommun under våren 2012 Inledning Svaret till Skolinspektionen

Läs mer

RÄVNYTT v 22. Veckans dilemmafråga: Varför vill man göra det som är farligt?

RÄVNYTT v 22. Veckans dilemmafråga: Varför vill man göra det som är farligt? RÄVNYTT v 22 Kalender v 22 Måndag 25 maj Kyckling- och pastasallad med Rhode Islandsås och mjukt bröd. Salladsbuffé. Dagen soppa. Tisdag 26 maj Krämig tomatsås med pasta. Salladsbuffé. Dagens soppa. Pedagogisk

Läs mer

ABSOLUT FÖRÄLDER ÅK 6, LÄSÅR 11/12

ABSOLUT FÖRÄLDER ÅK 6, LÄSÅR 11/12 ABSOLUT FÖRÄLDER ÅK 6, LÄSÅR 11/12 Kurserna har genomförts på Edvinshus, Köpingebro, Östra/Bleke och Svarte under v. 5-6 och på Löderup, Backa, Änga och Sövestad under v 10-12, två kurskvällar per skola.

Läs mer

Rose-Marie Goding Blomdahl Bjd/Grs Aksanna Annerfeldt, M:1/ M:2

Rose-Marie Goding Blomdahl Bjd/Grs Aksanna Annerfeldt, M:1/ M:2 1/5 Protokoll Skolrådsmöte 2010-03-16 Dag: Onsdag 16 mars 2011 Tid: Kl.18.30 20.00 Plats: Viggestorpsskolans personalrum Närvarande: Svälthagsskolan Peter Vind (Sekreterare) Tomas Lindgren Ulrika Söderberg

Läs mer

Skolråd 2014-10-15. Information från skolledningen. Skolutveckling, kommunal nivå:

Skolråd 2014-10-15. Information från skolledningen. Skolutveckling, kommunal nivå: Skolråd 2014-10-15 Rektor Anna Ronquist öppnade mötet med att hälsa alla välkomna och passade på att säga att skolledningen inte känner igen sig i den skoldebatt som varit under valet. Personalen på Kyrkskolan

Läs mer

Undersökning till föräldrar som gjort skolval 2014

Undersökning till föräldrar som gjort skolval 2014 2014-05-05 1 (6) TJÄNSTESKRIVELSE Dnr UBN 2014/127-631 Utbildningsnämnden Undersökning till föräldrar som gjort skolval 2014 Förslag till beslut Utbildningsnämnden noterar informationen till protokollet.

Läs mer

SKOLNYTT. Röbroskolan 2013/2014 Vecka 34/35. MATSEDEL vecka 34/35. Måndag Köttfärssoppa, mj. bröd Tisdag Köttbullar, sås, pot

SKOLNYTT. Röbroskolan 2013/2014 Vecka 34/35. MATSEDEL vecka 34/35. Måndag Köttfärssoppa, mj. bröd Tisdag Köttbullar, sås, pot SKOLNYTT Röbroskolan 2013/2014 Vecka 34/35 MATSEDEL vecka 34/35 Måndag LOV Tisdag LOV Onsdag LOV Torsdag Makaroner, korv Fredag Fläskkarré, sås, pot. Måndag Köttfärssoppa, mj. bröd Tisdag Köttbullar, sås,

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Dnr 44-2018:179 Hope stiftelsen Org.nr. 827500-7683 för fritidshem efter tillsyn av Hope stiftelsen Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 2 (6) Skolinspektionens beslut Föreläggande

Läs mer

Minnesanteckningar från Föräldrarådsmöte 111121

Minnesanteckningar från Föräldrarådsmöte 111121 Minnesanteckningar från Föräldrarådsmöte 111121 Barnomsorg: Närvarande: Anna Andersson Blåbäret, Magdalena Håkansson Lingonet, Anna Berg Humledalen, Maria Martinsson Piongården och Katarina Ottebrant De

Läs mer

Föräldraråd den 23 mars 2010

Föräldraråd den 23 mars 2010 Föräldraråd den 23 mars 2010 Närvarande: Föräldrar: Helene Gustafsson, Cecilia Engström, Helen Bonnevier, Mia Petersson, Anna- Lena Ringsbacka, Linda Sund, Viktoria Gustafsson, Maria LOEB, Carina Gerhardsson

Läs mer

skolportal # Mattesatsningen idrottslokaler

skolportal # Mattesatsningen idrottslokaler Samverkansmöte Alceahuset Österåkers kommun Samverkansgruppen för skolor och kommunen 7/5-15 Närvarande: Kent Henningson produktionschef Kenneth Netterström ordförande skolnämnden Helene Ahlström Prolympia/Österskärsskolan

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Datum 1 (5) Barn- och utbildningsförvaltningen Slottsskolan F-6 Jenny Råström

Barn- och utbildningsnämnden Datum 1 (5) Barn- och utbildningsförvaltningen Slottsskolan F-6 Jenny Råström Barn- och utbildningsnämnden Datum 1 (5) Barn- och utbildningsförvaltningen Slottsskolan F-6 Jenny Råström 016-710 16 48 Slottsnytt 1 Rektorsbrev augusti 2017 Hej alla elever och föräldrar. Välkomna till

Läs mer

Vi hälsar alla barn och föräldrar välkomna till ett nytt spännande läsår!

Vi hälsar alla barn och föräldrar välkomna till ett nytt spännande läsår! Barn och utbildningsförvaltningen Datum 1 Hållsta skola 2016-08-11 Maria Johansson Skoladministratör 016-710 46 64 Informationsbrev augusti 2016 Vi hälsar alla barn och föräldrar välkomna till ett nytt

Läs mer

Föräldrarepresentanter: Johan Jonfors, Anna Olsson, Malin Nilsson, Ola Mårtensson, Maria Selarp

Föräldrarepresentanter: Johan Jonfors, Anna Olsson, Malin Nilsson, Ola Mårtensson, Maria Selarp 2017-10-09 1 (5) Skanörs rektorsområde Verksamhetsråd Vid protokollet: Martina Malmros Närvarande: Annica Olson Westerlind, rektor/förskolechef; Ulf Becker, biträdande rektor/biträdande förskolechef; Ann

Läs mer

Frågor från vårdnadshavare Information till elever och till hemmen, t.ex. hemsidan

Frågor från vårdnadshavare Information till elever och till hemmen, t.ex. hemsidan Punkter (dagordning) Samråd 180926 Närvarande: Kari Korpela, 6B, Karin Stattin, 5C, Kristina Strand, 8D, Ann-Christin Nilsson, 7C, Malin Leiknes, 9C, Desirée Gahlin, 4B, Carola Mohlin, 5B, 9G, Anna-Lena

Läs mer

Protokoll Skolrå dets mo te 11 februåri 2015 Vålså tråskolån

Protokoll Skolrå dets mo te 11 februåri 2015 Vålså tråskolån Protokoll Skolrå dets mo te 11 februåri 2015 Vålså tråskolån Närvarande: Carina Nordberg, Jarle Petersen, Elisabeth Curtsdotter Nilsson, Leila Björk, Elisbeth Sundin, Helena Eklund- Snäll, Shna Abdulhamed,

Läs mer

Rapport Grundskoleenkät 2012 Föräldraenkät inom grundskola

Rapport Grundskoleenkät 2012 Föräldraenkät inom grundskola 2013-01-02 1 (8) Utbildningsavdelningen Camilla Karlsson administratör Rapport Grundskoleenkät 2012 Föräldraenkät inom grundskola 2013-01-02 2 (8) Grundskoleenkät 2012 Sammanfattning Vellinge kommuns skolor

Läs mer

Självförvaltningsråd Ede skola, Delsbo

Självförvaltningsråd Ede skola, Delsbo Protokoll 2010-10-08 Självförvaltningsråd Ede skola, Delsbo Plats och tid: Ede skola, fredag 1 oktober, klockan 08:15-09:45 Närvarande: Ingmarie Månsson, rektor F-6 Filip Bergström, elev åk 5 Maja Solin,

Läs mer

Snättringe Föräldraförening

Snättringe Föräldraförening Snättringe Föräldraförening Minnesanteckningar från möte med klassrepresentanter, samt därpå följande styrelsemöte i Snättringe Föräldraförening Tid och plats: 2011-10-06 kl.18.30-21, Snättringeskolans

Läs mer

Våra mål för 2019: Vi ska behålla vårt höga meritvärde, fler elever ska klara kunskapskraven i alla ämnen

Våra mål för 2019: Vi ska behålla vårt höga meritvärde, fler elever ska klara kunskapskraven i alla ämnen 2018-12-06 Minnesanteckningar Dagordning Rektor informerade: Våra prioriterade mål inför 2019 och hur når vi dit? Inkomna frågor Presentationsrunda Rektor Karin Ekstrand redogjorde för skolans prioriterade

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan, Garpenbergs skola period 4 (april juni), läsåret 2012/2013.

Kvalitetsarbete för grundskolan, Garpenbergs skola period 4 (april juni), läsåret 2012/2013. Kvalitetsarbete för grundskolan, Garpenbergs skola period 4 (april juni), läsåret 2012/2013. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå

Läs mer

b) Mycket personal som kommer gå i pension till sommaren. Behöver rekrytera 4 st lärartjänster. Annonsering kring tjänsterna kommer i dagarna.

b) Mycket personal som kommer gå i pension till sommaren. Behöver rekrytera 4 st lärartjänster. Annonsering kring tjänsterna kommer i dagarna. Skolrådsmöte Nyvångsskolan Tisdagen den 17 april 2012 kl 18:30-20:30 Plats: Personalrummet, Nyvångsskolan Närvarande: Lena Jönsson, Rektor Kristine Helmersson, Fritidspedagog Rockan Pia Smideberg (1B)

Läs mer

Internbudget bildningsförvaltningen 2014

Internbudget bildningsförvaltningen 2014 HANDLING 25-2013 1 (7) Vår handläggare Johanna Siverskog, ekonom Ert datum Er beteckning Internbudget bildningsförvaltningen 2014 Nämnd Budgeten för nämndverksamheten räknas upp med 14 tkr för arvodeshöjningar.

Läs mer

Kvalitetsarbete för Fyrklöverskolans fritidshem period 2 (okt dec), läsåret 2013-2014

Kvalitetsarbete för Fyrklöverskolans fritidshem period 2 (okt dec), läsåret 2013-2014 Kvalitetsarbete för Fyrklöverskolans fritidshem period 2 (okt dec), läsåret 2013-2014 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå

Läs mer

Snöstorps verksamhetsområde läsår 2014/2015

Snöstorps verksamhetsområde läsår 2014/2015 1 Grundskola 6-16 år I Halmstads kommuns grundskolor ska elevernas lust till lärande stimuleras. Skolan ska lägga grunden till ett livslångt lärande. Omsorg, fostran och lärande ska bilda en helhet. Vi

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Brobyskolan

VERKSAMHETSPLAN Brobyskolan 1 VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 Brobyskolan FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM 2 Innehållsförteckning Grundfakta om verksamheten 3 Sammanfattning av läsåret 2017/18 3 Prioriterade områden för kommande verksamhetsår

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 50 Godkännande av ärendelista... 66 51 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 67 52 Information om barn- och utbildningsverksamhetens ekonomi... 68 53 Ung Företagsamhet

Läs mer

Kållekärrs och Långekärrs skolor

Kållekärrs och Långekärrs skolor Redovisning av kvalitetsarbetet för perioden augusti 2014 juni 2015 Grundskola 1-5 Kållekärrs och Långekärrs skolor Barn- och utbildningsförvaltningen Ansvarig rektor Hans Persson 150814 Tjörn Möjligheternas

Läs mer

FÖRÄLDRAFÖRENING. Minnesanteckningar vid styrelsemöte i Blackebergs Gymnasium Föräldraförening. 13 oktober 2014 Blackebergs Gymnasium

FÖRÄLDRAFÖRENING. Minnesanteckningar vid styrelsemöte i Blackebergs Gymnasium Föräldraförening. 13 oktober 2014 Blackebergs Gymnasium Minnesanteckningar vid styrelsemöte i Blackebergs Gymnasium Föräldraförening Tid: Plats: 13 oktober 2014 Blackebergs Gymnasium Närvarande från föreningen: Jens Albråten Susanne Bergfeldt Tomas Cornils

Läs mer

Protokoll: EFFs möte 14 januari 2010

Protokoll: EFFs möte 14 januari 2010 Protokoll: EFFs möte 14 januari 2010 Tid:19.00-21.00 Plats: Personalrummet, Ellagårdsskolan Närvarande: Louise Rosenlund, sekr (4a) Stephan Fickler, 1-3c, 5c Jessica Lundahl, 1-3c Pernilla Ramslöv, Fc,1-3c

Läs mer

Protokoll. Val av justerare för skola och förskola, ett dokument men fyra signaturer. Presentationsrunda, uppdatering av representantlistan

Protokoll. Val av justerare för skola och förskola, ett dokument men fyra signaturer. Presentationsrunda, uppdatering av representantlistan 2015-04-07 1 (5) Herrestorp Protokoll Laila Hedlund Administrativ chef Verksamhetsråd Närvarande: Sofia Persson, Bambi Maria Nilsson, Smultronet Lina Gustavsson, Lady och Lufsen Mattias Servin, åk 1 Robert

Läs mer

Protokoll Barn- och utbildningsnämnden

Protokoll Barn- och utbildningsnämnden Tid Plats 13:30-14:45 Vargavidderna ande ledamöter Arne Augustsson (C) (ordförande) Thorbjörn Bäckrud (KD) (vice ordförande) Ylva von Schéele (M) Maud Pettersson (MP) Lennart Eriksson (L) Kenth Gustafsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Innehåll 63 Godkännande av ärendelista... 84 64 Delgivningar... 85 65 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 86 66 Månadsuppföljning per 30 september 2017... 87 67 Skolinspektionens

Läs mer

Enkätfrågor 30 mars 2012. Till elever, lärare och medarbetare på Linnéskolan och Fritidshemmet Linnéan.

Enkätfrågor 30 mars 2012. Till elever, lärare och medarbetare på Linnéskolan och Fritidshemmet Linnéan. Linnéskolan, Alingsås Enkätfrågor 30 mars 2012 Till elever, lärare och medarbetare på Linnéskolan och Fritidshemmet Linnéan. Välkommen att vara med och utforma de enkäter vi kommer att använda i vår. Lämna

Läs mer

Kvalitetsredovisning läsåret 2012/2013. Fritidshemmen i Ulvsby skolområde

Kvalitetsredovisning läsåret 2012/2013. Fritidshemmen i Ulvsby skolområde Kvalitetsredovisning läsåret 01/013 Fritidshemmen i Ulvsby skolområde Innehållsförteckning 1. Grundfakta om Fritidshemmen vid Vallargärdets skola.... Underlag och rutiner för kvalitetsredovisningen...

Läs mer

Skolrådsprotokoll

Skolrådsprotokoll Skolrådsprotokoll 2011-04-24 Närvarande: Föräldrar: Rektorer: Personal: Anna Stenlund M/D 7:3 Petra Bergenbrant Annica Nilsson Annelie Wiklund M/D 7:1 Marie Doverhag Anne-Charlotte Nilsson Ann Ingemansson

Läs mer

ESKILSTUNA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2012-04-18 1

ESKILSTUNA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2012-04-18 1 Lokala styrelsen Hammargärdet 2012-04-18 1 Plats och tid Hammargärdet, kl 17.00 19.00 Närvarande Ej närvarande Ann-Sofie Gustafsson Helena Svanberg Daniel Tidefjärd Pernilla Olebring Lena Ek Helena Hall

Läs mer

Utbildningskontoret. Samverkan med vårdnadshavare för elevernas bästa RIKTLINJER FÖR GRUNDSKOLAN OCH GRUNDSÄRSKOLAN

Utbildningskontoret. Samverkan med vårdnadshavare för elevernas bästa RIKTLINJER FÖR GRUNDSKOLAN OCH GRUNDSÄRSKOLAN Utbildningskontoret Samverkan med vårdnadshavare för elevernas bästa RIKTLINJER FÖR GRUNDSKOLAN OCH GRUNDSÄRSKOLAN En god samverkan mellan skola och hem är en framgångsfaktor i elevernas lärande och utveckling

Läs mer

HÖGAKTUELLT. Nummer 3, läsåret 01/02 Bromma 020502. Utgivare av detta nummer är Skolan

HÖGAKTUELLT. Nummer 3, läsåret 01/02 Bromma 020502. Utgivare av detta nummer är Skolan HÖGAKTUELLT Nummer 3, läsåret 01/02 Bromma 020502 Utgivare av detta nummer är Skolan REKTOR FORTFARANDE SJUKSKRIVEN Gunnar Ygberg som har varit sjukskriven sedan slutet av januari kommer ej att återkomma

Läs mer

Sammanträdande organ Tid Plats

Sammanträdande organ Tid Plats KALLELSE Datum VÅRD- OCH OMSORGSFÖRVALTNINGEN 2015-12-02 Sammanträdande organ Tid Plats Vård- och omsorgsnämnden Torsdagen den 10 december 2015 kl 13.00 OBS! Vård- och omsorgsförvaltningen, Upplandsgatan

Läs mer

Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete Kingelstad Byskola skola

Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete Kingelstad Byskola skola 1 Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete 2017 Kingelstad Byskola skola 2 1. Kortfattad beskrivning av verksamheten Kingelstad Byskola HB startade i december 2012 med förskola. Efter att ha fått tillstånd

Läs mer

Protokoll fört vid möte med Hjulsbroskolans Idrotts och Föräldrarådsförening den 6 oktober 2010

Protokoll fört vid möte med Hjulsbroskolans Idrotts och Föräldrarådsförening den 6 oktober 2010 Protokoll fört vid möte med Hjulsbroskolans Idrotts och Föräldrarådsförening den 6 oktober 2010 Närvarande personal: Cecilia Persson Anna Jensen Marie Libom Bo Rogalin Rektor Lärarrepresentant Lärarrepresentant

Läs mer

Utbildningsförvaltningen Aspuddens skola

Utbildningsförvaltningen Aspuddens skola Utbildningsförvaltningen Information Sida 1 (5) 2018-08-21 Det är något speciellt som händer när eleverna träder in i skolan igen efter ett långt sommarlov. Skolan får åter liv och det bubblar av olika

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte Vinsta grundskolas föräldraförening

Protokoll från styrelsemöte Vinsta grundskolas föräldraförening Protokoll från styrelsemöte Vinsta grundskolas föräldraförening Plats: Vinsta Grundskola Östra, personalrum Dag: 2017-08-29 Närvarande: Fredrik Boström Rektor Tobias Södlind Tf biträdande rektor Östra

Läs mer

Protokoll möte FF GF-6

Protokoll möte FF GF-6 Protokoll möte FF GF-6 Möte Högelidsskolans Föräldraförening GF-6 den 5 maj 2014 Närvarande: Viktoria Thunborg Veronica Thorold Ann-Sofie Andersson Jessica Annerqvist Anneli Werjestam Lillemor Olsson Frisk

Läs mer

Protokoll Föräldraföreningsmöte

Protokoll Föräldraföreningsmöte Protokoll Föräldraföreningsmöte Datum: 141009 Närvarande: FSKA:Maria Åkerlund 1A:Maria Strömqvist, Linda Johnson 1B: 2A:Katarina Eklind (+5A, styrelse), Johanna Söderblom (+5A, styrelse) FSKB: Karin Pnatzar

Läs mer

- En gemensam plattform för lärande för Katrineholms kommuns förskolor, grundskolor och gymnasieskolor

- En gemensam plattform för lärande för Katrineholms kommuns förskolor, grundskolor och gymnasieskolor - En gemensam plattform för lärande för Katrineholms kommuns förskolor, grundskolor och gymnasieskolor Lärknuten Syftet med Lärknuten: stödja och utveckla lärande. underlätta och modernisera kommunikationen

Läs mer

Tisdagen den 18 oktober 2011 i Bergaskolans matsal.

Tisdagen den 18 oktober 2011 i Bergaskolans matsal. Protokoll klassombudsmöte 17 oktober 2011 1 Protokoll fört vid klassombudsmöte för Berga Hem och skola-förening Tisdagen den 18 oktober 2011 i Bergaskolans matsal. Närvarande: Henrik Ericson ordf. och

Läs mer

Abrahamsbergsskolans förskoleklass

Abrahamsbergsskolans förskoleklass Välkommen till Abrahamsbergsskolans förskoleklass Läsåret 2016/2017 Välkommen till Abrahamsbergsskolan Abrahamsbergsskolan ligger i Bromma, västra Stockholm. Vi är en grundskola med undervisning från förskoleklass

Läs mer

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR VADS SKOLA LÄSÅRET

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR VADS SKOLA LÄSÅRET SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR VADS SKOLA LÄSÅRET 2018-2019 TRYGGHET OCH STUDIERO - De rutiner vi har som bygger på Skollagen samt trivselregler och hög vuxennärvaro fungerar väl, både enligt lärare,

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2015-11-18 1(13)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2015-11-18 1(13) Nr xx 1(13) Tid och plats Onsdagen den 18 november 2015, klockan 13.00 16.00 i Telaris Österrådaplan Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Socialnämnden Tommy W Johansson (S) Kommunstyrelsen Ann-Christin

Läs mer

MÅNADSBREV FEBRUARI. Hej! Nu är vi inne i februari och dagarna börjar långsamt bli ljusare.

MÅNADSBREV FEBRUARI. Hej! Nu är vi inne i februari och dagarna börjar långsamt bli ljusare. MÅNADSBREV FEBRUARI 2013 Hej! Nu är vi inne i februari och dagarna börjar långsamt bli ljusare. Viktiga datum: Åk 4 13/2 åker på teater till Tivolihuset på fm. Åk 5 Brandstationen blev inställd förra gången.

Läs mer

Sandeplanskolan. Kunskap, arbetsro och trivsel. Verksamhetsråd 121016. Vårdnadshavare:

Sandeplanskolan. Kunskap, arbetsro och trivsel. Verksamhetsråd 121016. Vårdnadshavare: Sandeplanskolan Kunskap, arbetsro och trivsel Verksamhetsråd 121016 Vårdnadshavare: Lotta Engkvist, Maja Wahlqvist, Anders Ståhl, Mats Pahlman, Pontus Linde, Martin Bruce, Lotta Åbjörnsson, Jenny Månsson,

Läs mer

Dialogforum 2014-02-12

Dialogforum 2014-02-12 Dialogforum 2014-02-12 Lagmansgymnasiet Senaste nytt! Första valomgången är gjord och gymnasium Skaraborg visar på 82 förstahandväljare + 10 som tillkommer från Grästorp Länk: http://www.gymnasiumskaraborg.se/index.php/intagning-resultat

Läs mer

Minnesanteckningar Central Samverkan för Kultur- och utbildningsnämnden

Minnesanteckningar Central Samverkan för Kultur- och utbildningsnämnden Datum 2014-04-02 Sida 1(6) Minnesanteckningar Central Samverkan för Kultur- och utbildningsnämnden Tid och plats: Västra skolan, Västra Storgatan 42, Hallsberg, 2014-03-13 Närvarande: Eva Hesselmyr Tomas

Läs mer

Kvalitetsarbete för fritidshemmet Hjortonmyren period 2 (okt dec), läsåret

Kvalitetsarbete för fritidshemmet Hjortonmyren period 2 (okt dec), läsåret Kvalitetsarbete för fritidshemmet Hjortonmyren period 2 (okt dec), läsåret 2013-2014. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå

Läs mer

Rådslag Maserskolan

Rådslag Maserskolan Rådslag Maserskolan 2017-10-04 Vad innebär rådslaget? Alla vårdnadshavare inbjuds till ett rådslag vid ett tillfälle/termin. När du deltar i rådslaget representerar du enbart dig själv och är aldrig representant

Läs mer

Gökstensnytt nr 2 Läsåret 2015-2016

Gökstensnytt nr 2 Läsåret 2015-2016 Torshälla stads nämnd Datum 1 (6) Torshälla stads förvaltning 2015-10-20 Gökstensskolan Gökstensnytt nr 2 Läsåret 2015-2016 Hej alla föräldrar och elever! De första två månaderna på Gökstensskolan har

Läs mer

Allergier Vi har en nöt och mandelfri skola så ingenting som innehåller mandel, sesamfrö eller nötter får medtas eller bjudas på.

Allergier Vi har en nöt och mandelfri skola så ingenting som innehåller mandel, sesamfrö eller nötter får medtas eller bjudas på. Diö skola Diö skola Skolan är en F-6 skola och under läsåret 2015-2016 går det ca 140 elever på skolan. Skolan är uppdelad i arbetslag F-3, 4-6 och fritidshem. Vi tar emot elever från Liatorps skola från

Läs mer

Normlösaråd 4/2 2014. Närvarande: Jenny Persson, ordförande. Linda Munther, sekreterare, klass 1. Anna Andersson, rektor. Anna UA, förskolechef

Normlösaråd 4/2 2014. Närvarande: Jenny Persson, ordförande. Linda Munther, sekreterare, klass 1. Anna Andersson, rektor. Anna UA, förskolechef Normlösaråd 4/2 2014 Närvarande: Jenny Persson, ordförande Linda Munther, sekreterare, klass 1 Anna Andersson, rektor Anna UA, förskolechef Lena Karlsson, snäckan Camilla Striem, lärare Martin Berry, Pärlan

Läs mer

Kvalitetsredovisning läsåret 2013/14 Insjöns skola och förskoleklass.

Kvalitetsredovisning läsåret 2013/14 Insjöns skola och förskoleklass. Kvalitetsredovisning läsåret 2013/14 Insjöns skola och förskoleklass. Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen.

Läs mer

Kungsängsskolan. Arbetsplan

Kungsängsskolan. Arbetsplan 2012-09-18 Kungsängsskolan Rambodal 3-6, Smedby F-3, Bitbocken F-2, Bjärby F-2 Arbetsplan Läsåret 2012/2013/(2014) KUNGSÄNGSSKOLAN, RAMBOGATAN 246, 60371 NORRKÖPING, 011-15 34 34, 15 3241 Kommunala utvecklingsområden

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning 2012-05-06 Kvalitetsredovisning för läsåret 2011/2012 Skolbarnomsorg FRITIDSHEMMEN INOM AVESTA CENTRALA RO MARKUSSKOLAN OCH BERGSNÄSSKOLAN ROSEN ELDEN ÖRNEN BLIXTEN RAKETEN Avesta, 2012-06-18 Rektor: Marie-Ann

Läs mer

Skolvalet till hösten 2017 resultat från föräldraenkät samt skolvalsstatistik

Skolvalet till hösten 2017 resultat från föräldraenkät samt skolvalsstatistik 2017-05-09 1 (7) TJÄNSTESKRIVELSE UBN 2017/101 Utbildningsnämnden Skolvalet till hösten 2017 resultat från föräldraenkät samt skolvalsstatistik Förslag till beslut Utbildningsnämnden noterar informationen

Läs mer

UTVÄRDERING Läsåret 2012/2013

UTVÄRDERING Läsåret 2012/2013 UTVÄRDERING Läsåret 2012/2013 Österängs öppna förskola UTVÄRDERING Läsåret 2012/2013 Österängs öppna förskola 1. Presentation av förskolan och förutsättningarna för arbetet Österängs öppna förskola ligger

Läs mer

KUPOL en studie om skolmiljöns betydelse för ungdomars hälsa

KUPOL en studie om skolmiljöns betydelse för ungdomars hälsa KUPOL en studie om skolmiljöns betydelse för ungdomars hälsa ENKÄT TILL ELEVER I ÅRSKURS 9 Inbjudan att delta i en studie om skolan, lärande och miljö Vad är Kupol? Kupol (Kunskap om ungas psykiska hälsa

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan Smedby skola period 4 (april juni), läsåret

Kvalitetsarbete för grundskolan Smedby skola period 4 (april juni), läsåret Kvalitetsarbete för grundskolan Smedby skola period 4 (april juni), läsåret 2013-2014 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå

Läs mer

Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling för Marieskolan med fritidshem

Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling för Marieskolan med fritidshem Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling för Marieskolan med fritidshem Läsår 2018/2019 Planen gäller från: 2018-08-16 Planen gäller till: terminsstart 2019-08- Utvärdering och revidering

Läs mer

- Information från klassrepresentanter vad som har kommit upp och diskuterats under de föräldramöten som har hållits sen senaste mötet

- Information från klassrepresentanter vad som har kommit upp och diskuterats under de föräldramöten som har hållits sen senaste mötet SAMRÅDSPROTOKOLL AE I OCH AE II 2008-02-11 Johan hälsade välkommen till terminens första samråd. Idag har vi både Lisa Bäck som är förvaltningschef för Barn och Familjeförvaltningen samt Kerstin Melén-Gyllensten

Läs mer

Kristofferskolans föräldraförening Protokoll Årsmöte Tid: Onsdag klockan Plats: Kristofferskolanscafe

Kristofferskolans föräldraförening Protokoll Årsmöte Tid: Onsdag klockan Plats: Kristofferskolanscafe Kristofferskolans föräldraförening Protokoll Årsmöte 2018-2019 Tid: Onsdag 26.09.18 klockan 18.00 Plats: Kristofferskolanscafe Dagordning Avsatt tid Ansvar 1. Anna Davis valdes till ordförande 18.00 2.

Läs mer