Utbildningsinformation: utbildningsprogram

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Utbildningsinformation: utbildningsprogram"

Transkript

1 UFV 2016/740 Kontaktpersoner på fakulteterna Områdesinformatörer Utbildningsinformation: utbildningsprogram läsåret 2017/2018 INFORMATION OCH ANVISNINGAR Här följer information om arbetet med information om samtliga utbildningsprogram vid Uppsala universitet, läsåret 2017/2018. TIDSPLAN Utbildningsdatabasen Selma öppnar 9 maj för inrapportering. Uppstartsmöten 16 maj via vidoelänk med Gotland och 17 maj i Uppsala. Deadline för samtliga program på avancerad nivå och internationella kandidatprogram är den 2 september. För program på grundnivå är manusstopp den 19 september. För mer detajlerad tidsplan se bilagan. Internationella kurser på engelska som ska utannonseras 15 januari (inkl sommarkurser)/15 augusti för utländska sökande följer samma tidsplan som avancerade program. Se separat utskick. Information om övriga fristående kurser och kurser för utbytesstudenter kommer efter sommaren. ALLMÄNT Inloggning i Selma och användarhandledning når du enklast via Mina system i Medarbetarportalen. I Medarbetarportalen finns även blankett för att ansöka om behörighet i Selma. För att skapa ett nytt program behöver du en programkod och en påbörjad utbildningsplan. Kontakta Uppdok-enheten om programkod saknas. Program som har gått tidigare läsår flyttas upp i Selma från innevarande läsår under Programtillfälle. Därefter revideras uppgifterna. Rådgör med antagningsenheten när du väljer behörighet och urval. Samtliga program ska ha en svensk beskrivning, oavsett vilket språk de ges på. Program på engelska ska ha en engelsk översättning (brittisk engelska). Se Universitets- och högskolerådets svensk-engelska ordlista, om ni behöver hjälp med översättning av utbildningsrelaterade ord. Om ett program ska utlysas för en utländsk sökande grupp (med anmälningsdatum 15 januari/15 augusti) och en svensktalande grupp (med anmälningsdatum 15 april/15 oktober) ska två separata programtillfällen finnas i Selma.

2 VAR ANVÄNDS INFORMATIONEN? Olika delar av programinformationen som läggs in i databasen Selma visas på flera webbplatser: antagning.se, universityadmissions.se, studera.nu, allastudier.se, studentum.se och Studentportalen. Den kortfattade beskrivningen för grundprogrammen används också i tryck i rekryteringsbroschyren Studier & studentliv som riktar sig till gymnasieelever. SKRIV FÖR MÅLGRUPPEN Tänk på tilltalet och tonen i texten. En 17-åring ska förstå all text och information speciellt våra nybörjarprogram. Förenkla språket och ta bort komplicerade uttryck. Förklara akademiska begrepp. Undvik fackord. Använd du-tilltal, det är lättare att ta till sig. Stilen ska vara konkret och lättbegriplig. BESKRIVNING - informationen i de olika fälten i Selma Kortfattad beskrivning Ge en kortfattad bild av programmet för att fånga intresset hos målgrupen. Ange om programmet ges på engelska och vilken examen programmet leder till. Max 1500 tecken inklusive blanksteg. Avsluta texten med vilka karriärmöjligheter som finns. Program på engelska ska även ha engelsk översättning. Fliken ÖVERSIKT i nätkatalogen: Ingress/Introduction Lägg krut på ingressen. Skriv enkelt och lättfattligt. Inga svåra uttryck. Beskriv vad som är unikt med just det här programmet i Uppsala eller Visby. Första meningen är viktigast skriv lockande och intresseväckande. Alltid du-tilltal. I ingressen kan du välja att lyfta till exempel karriärmöjligheter, utmärkelser till utbildningen eller möjligheter att studera utomlands. Max 450 tecken inklusive blanksteg. Övrigt/More (ej obligatoriskt fält) Fältet av ser programinformation som inte får plats i ingressen eller inte passar under någon annan rubrik. Texten hamnar direkt under ingressen. Om programmet/about the programme Beskriv programmets innehåll och mål. Om programmet har flera inriktningar skrivs här den programövergripande texten och den inriktningsspecifika texten under fliken Om inriktning. Även om man väljer att ha inriktningsspecifk information bör en kortfattad presentation av inriktningarna finnas här. Var konkret i din beskrivning av utbildningen. Vad är målet med utbildningen? Vad läser man? Var läser man? Hur lång är utbildningen? Vilka inriktningar finns det? Forskningsanknytning? Aktuella utmärkelser för utbildningen? Examen/Degree Svensk benämning anges (engelsk inom parentes); endast engelsk benämning anges för de internationella programmen.

3 Om undervisningen/instruction Vilka undervisningsformer förekommer? Är utbildningen främst praktisk/teoretisk? Berätta om eventuell praktik. Hur stor del är seminarier, föreläsningar, egen inläsningstid? Arbetar man i grupp eller självständigt? Vilka tentamensformer är vanligast? Ange undervisningsspråk, samt vilket/vilka språk kurslitteraturen främst är på. Är undervisningen på distans eller på campus? På vilken studieort ges utbildningen? Studera utomlands (ej obligatoriskt fält fältet används bara på den svenska programsidan) Här kan du lyfta utbytesmöjligheterna på ditt program. Vilka universitet har institutionen avtal med? När på programmet är det bäst att åka på utbyte? Hur stor andel av era studenter reser utomlands? Fliken UPPLÄGG i nätkatalogen: Upplägg/Content (minst ett av fälten Upplägg och Kurser inom programmet måste vara ifyllt) Berätta generellt om upplägget för programmet. Förklara till exempel ämnet/ämnena ämnes-, terminseller årsvis. Beskriv innehållet i varje ämne, termin eller läsår översiktligt. Kurser inom programmet/courses within the programme (minst ett av fälten Upplägg och Kurser inom programmet ska vara ifyllt) Här listas samtliga kurser inom programmet terminsvis, till exempel enligt följande modell: Termin 1 Kurs A, 15 hp Kurs B, 5 hp... osv Om programmet har fastställd studieplan med kurser listade bör inte detta fält fyllas i. Hänvisa istället till denna (som är automatiskt genererad länk på programsidan). Fliken KARRIÄR i nätkatalogen: Karriär/Career Vad händer efter utbildningen? Information om karrriärmöjligheter är mycket efterfrågad! Ge konkreta exempel på arbetsuppgifter eller arbetsplatser. Vilka möjligheter till breddning finns? Går det att läsa vidare och ta en master? Forskningsmöjligheter? Hur ser arbetsmarknaden ut? Fliken BEHÖRIGHET OCH ANMÄLAN i nätkatalogen: Ev. anmärkning till anmälan/comments to application, if any (ej obligatoriskt fält) Övergripande anmälningsinformation eller annan kommentar rörande anmälan, till exempel en adress eller länk dit dokument ska skickas, eller om anmälan sker på annan plats än universityadmissions.se.

4 Behörighet och urval (under NärVarHur i Selma) Behörigheten är knuten till utbildningsplanen och kan inte ändras utan revidering av denna. Urval kan endast godkännas och ändras av redaktionen. Kontakta antagningsenheten om ändringar ska göras. Ett arbete pågår på studentavdelningen med att se över behörighet och urval så att de blir konsekvent formulerade och i förekommande fall förtydligade - framför allt gäller det de engelska formuleringarna. Sedan ifjol är det möjligt att anta studieavgiftsskyldiga studenter separat till internationella program. Det ska då framgå i urvalet. Kontakta Cecilia Marklund på antagningsenheten för att lägga in detta urval. PROGRAM MED INRIKTNINGAR Om du vill ha inriktningsspecifik information för ett program måste det finnas information för samtliga inriktningar för det programmet. Detta läggs in under fliken Om inriktning. Endast följande fält används: Om programmet, Upplägg och Kurser inom programmet Har ni behov av att lyfta även andra rubriker än dessa - använd formateringsmöjligheten till avgränsande rubriker inom dessa fält, till exempel fetstil. Den inriktningsspecifika informationen genererar sedan länkar på modersidan till respektive inriktningssida. SÖKORD - ÄMNESORD OCH FRITEXTORD Glöm inte att fylla i ämnesord och fritextord i Selma. De används för sökningar på antagning.se, universityadmissions.se och Ämnesorden är en nationell lista med ämnen. Fritextorden anger du själv och kompletterar sådant som inte finns in ämneslistan (till exempel yrkesbeteckningar). Läs hjälptexten i Selma hur du gör för att få till de bästa sökträffarna. Nytt! Programsidorna kommer att visa tre relaterade program längst ned på programsidan (under uppbyggnad i skrivande stund). Syftet är att visa på bredden av utbildningar och inspriera till nya idéer och uppslag. Vilka som matchas med varandra baseras på vilka ämnesord som respektive program är uppmärkt med. LÄNKAR Det finns möjlighet till länkning på olika sätt. Det bör användas sparsamt dock, så inte besökaren alltför mycket och i onödan, kastas mellan olika webbplatser. I grunden ska all programinfo läggas i Selma. Under Kontakt i Selma kan svensk och engelsk länk läggas in. Länken/länkarna hamnar under Fliken Kontakt & mer info på programsidan. Nytt! Länka direkt i texten. Länka ord/mening som säger i klartext vad det länkar till, skriv inte Läs mer. Länkar till Studentportalen och utbildningsplan (och studieplan i förekommande fall) genereras automatiskt. Om programmet har bilagor till anmälan - skicka dessa till redaktionen som laddar upp dem. Det går att ha länkar i själva programbilden. Se nedan.

5 PROGRAMBILD, STUDENTINTERVJU OCH VIDEOKLIPP Bilder, bildlänkar, filmer och intervjuer (intervjutexten låg tidigare i Selma) hanteras av redaktionen på studentavdelningen i webbverktyget Infoglue. Kontakta redaktionen för åtgärder. Samma programbilder som i fjol kommer att användas. Meddela så tidigt som möjligt redaktionen på studentavdelningen om bilden ska bytas, dock senast den 2 september. Varje programsida kan ha en studentintervju med porträttbild. Saknas intervju eller vill ni byta person, kontakta redaktionen på studentavdelningen och föreslå ny intervjuperson. Det finns utrymme för ett filmklipp på programsidan. I programbilden kan man lägga länkar. Det kan nyttjas om man har fler än en intervju eller film. UPPSTARTSMÖTEN Välkomna på uppstartsmöte inför arbetet med programinformationen! Vi går igenom texterna, vad som ska stå, hur man skriver lättillgängligt och intresseväckande för målgruppen och var informationen används. 16 maj, kl 10-12, via videolänk (obs, ändrat!) i B10 på Campus Gotland (652 i Uppsala) 17 maj, kl , 12:128 Blåsenhus, Uppsala Anmäl dig senast den 12 maj: KONTAKTER PÅ STUDENTAVDELNINGEN Redaktör, Enheten för studie- och karriärvägledning Annika Lundqvist, , annika.undqvist@uadm.uu.se Redaktör internationella masterprogram, Internationella kansliet Hannah Maxwell, , hannah.maxwell@uadm.uu.se Frågor om antagning, behörighet och urval, Antagningsenheten Katarina Forssner, , katarina.forssner@uadm.uu.se Selma-support, Uppdok-enheten , selma-support@uadm.uu.se Med vänliga hälsningar Annika Lundqvist Studentavdelningen

UTBILDNINGSPROGRAM ANVISNINGAR

UTBILDNINGSPROGRAM ANVISNINGAR 2017-05-05 UFV 2017/694 Kontaktpersoner på fakulteterna Inrapportörer i Selma Utbildningsinformation läsåret 2018/2019 UTBILDNINGSPROGRAM ANVISNINGAR Här följer anvisningar för arbetet med information

Läs mer

Kick off för programinformation

Kick off för programinformation Kick off för programinformation VÄLKOMNA! Annika Lundqvist Jorja Zambars Utbildningsinformatörer, Studentavdelningen Dagens program Tidsplan Var syns programinformationen? Vem skriver du för? Så beskriver

Läs mer

Kick off för programinformation

Kick off för programinformation Kick off för programinformation VÄLKOMNA! Annika Lundqvist Hannah Maxwell Utbildningsinformatörer, Studentavdelningen Dagens program Tidsplan Var syns programinformationen? Vem skriver du för? Så skriver

Läs mer

Programinformationen 2019/2020

Programinformationen 2019/2020 Programinformationen 2019/2020 VÄLKOMNA! Annika Lundqvist Hannah Maxwell Utbildningsinformatörer, studentavdelningen Dagens program Tidsplan och arbetsgång Var syns programinformationen? Vem skriver du

Läs mer

Fristående kurser läsåret

Fristående kurser läsåret Fristående kurser läsåret 2018-2019 Dagens upplägg Utbildningsinformation Var syns den? Arbetsgång Vem gör vad och när? Inrapportering i Selma Hur gör jag och vad ska jag tänka på? Utbildningsinformationen

Läs mer

Utbildningsinformation, fristående kurser läsåret 2014-2015

Utbildningsinformation, fristående kurser läsåret 2014-2015 Utbildningsinformation, fristående kurser läsåret 2014-2015 Dagens upplägg Arbetsgång Vem gör vad och när? Utbildningsinformation Var syns det? Inrapportering i Selma Hur gör jag och vad ska jag tänka

Läs mer

Fristående kurser läsåret 2019/2020

Fristående kurser läsåret 2019/2020 Fristående kurser läsåret 2019/2020 Dagens upplägg Utbildningsinformation Var syns den? Arbetsgång Vem gör vad och när? Inrapportering i Selma Hur gör jag och vad ska jag tänka på? Nyheter i Selma Kurstillfälle

Läs mer

Utbildningsinformation, fristående kurser läsåret

Utbildningsinformation, fristående kurser läsåret Utbildningsinformation, fristående kurser läsåret 2017-2018 Dagens upplägg Utbildningsinformation Var syns den? Arbetsgång Vem gör vad och när? Inrapportering i Selma Hur gör jag och vad ska jag tänka

Läs mer

Utbildningsinformation, fristående kurser läsåret

Utbildningsinformation, fristående kurser läsåret Utbildningsinformation, fristående kurser läsåret 2016-2017 Dagens upplägg Utbildningsinformation Var syns den? Arbetsgång Vem gör vad och när? Inrapportering i Selma Hur gör jag och vad ska jag tänka

Läs mer

Utbildningsinformation, fristående kurser läsåret

Utbildningsinformation, fristående kurser läsåret Utbildningsinformation, fristående kurser läsåret 2015-2016 Dagens upplägg Utbildningsinformation Var syns det? Arbetsgång Vem gör vad och när? Inrapportering i Selma Hur gör jag och vad ska jag tänka

Läs mer

Selma. Utbildningsutbudet 2017/2018

Selma. Utbildningsutbudet 2017/2018 Selma Utbildningsutbudet 2017/2018 Upplägg Tidplan Arbetsgång Kurstillfällen Kurspaket Programtillfällen Antagningen hälsar! Studentrekryteringswebben Övrigt Tidplan 2017/2018 Länk till tidplanen Kurstillfälle

Läs mer

RRE1K UPPS, Kandidatprogram i religionsvetenskap Studieort Uppsala, 180 hp

RRE1K UPPS, Kandidatprogram i religionsvetenskap Studieort Uppsala, 180 hp Programtillfälle Uttagen: 2016-09-29 Kommentar: Texten Om undervisningen och Karriär är väl kort. Berätta mer om vad studenterna gör en dag på programmet. Är lärarna forskare? Hur kopplas forskningen till

Läs mer

HSE1K, Kandidatprogram i kultur, samhälle och etnografi, 180 hp

HSE1K, Kandidatprogram i kultur, samhälle och etnografi, 180 hp Programtillfälle Uttagen: 2016-09-29 HSE1K, Kandidatprogram i kultur, samhälle och etnografi, 180 hp HSE1K, Bachelor Programme in Culture, Society and Ethnography, 180 hp Anmälningskod: P5050 Starttermin:

Läs mer

HMU1K, Kandidatprogram i musikvetenskap, 180 hp

HMU1K, Kandidatprogram i musikvetenskap, 180 hp Programtillfälle Uttagen: 2016-09-29 Kommentar: Berätta gärna mer Om undervisningen. Vad händer på programmet? Är undervisningen kopplad till forskningen. Är lärarna forskare? Hur kommer det musikaliska

Läs mer

HKS1K, Kandidatprogram i kultur- och samhällsanalys, 180 hp

HKS1K, Kandidatprogram i kultur- och samhällsanalys, 180 hp Programtillfälle Uttagen: 2016-09-29 HKS1K, Kandidatprogram i kultur- och samhällsanalys, 180 hp HKS1K, The Uppsala Culture and Society Programme, 180 hp Anmälningskod: P5010 Starttermin: H17 Programtakt:

Läs mer

Användarmanual Utbildningsdatabasen Selma

Användarmanual Utbildningsdatabasen Selma Användarmanual Utbildningsdatabasen Selma för arbetet med programtillfälle Observera att manualen uppdateras löpande, den senaste versionen finner du alltid på internwebben https://internwebben.ki.se/sv/anvandarmanualer

Läs mer

Användarmanual Utbildningsdatabasen Selma

Användarmanual Utbildningsdatabasen Selma Användarmanual Utbildningsdatabasen Selma för arbetet med programtillfälle Observera att manualen uppdateras löpande, den senaste versionen finner du alltid på internwebben http://ki.se/medarbetare/utbildningsdatabasen-selma

Läs mer

TKV1K, Kandidatprogram i ledarskap - kvalitet - förbättring, 180 hp

TKV1K, Kandidatprogram i ledarskap - kvalitet - förbättring, 180 hp TKV1K, Kandidatprogram i ledarskap - kvalitet - förbättring, 180 hp TKV1K, Bachelor Programme in Leadership - Quality Management - Improvement, 180 hp Anmälningskod: P1442 Starttermin: H17 Programtakt:

Läs mer

valbara programkurser

valbara programkurser Användarmanual Utbildningsdatabasen Selma för arbetet med kurstillfällen för valbara programkurser forskarutbildningsstöd Innehåll 1. Logga in och logga ut... 3 2. Process för att skapa kurstillfällen

Läs mer

HAB2M BIBL, Masterprogram i ABM Biblioteks- och informationsvetenskap, 120 hp

HAB2M BIBL, Masterprogram i ABM Biblioteks- och informationsvetenskap, 120 hp Programtillfälle Uttagen: 2016-09-19 HAB2M BIBL, Masterprogram i ABM Biblioteks- och informationsvetenskap, 120 hp HAB2M BIBL, Master Programme in Archive, Library and Museum Studies Library and Information

Läs mer

valbara programkurser (inom

valbara programkurser (inom Användarmanual Utbildningsdatabasen Selma för arbetet med kurstillfällen för valbara programkurser (inom sjuksköterskeprogrammen) forskarutbildningsstöd Innehåll 1. Logga in och logga ut... 3 2. Process

Läs mer

Selma Manual Kurstillfälle, kurspaket, programtillfälle. Studentcentrum/Ladokgruppen

Selma Manual Kurstillfälle, kurspaket, programtillfälle. Studentcentrum/Ladokgruppen Selma Manual Kurstillfälle, kurspaket, programtillfälle Innehållsförteckning Innehållsförteckning -------------------------------------------------------------------------------------------------- 2 Logga

Läs mer

Användarmanual Utbildningsdatabasen Selma. för arbetet med programtillfälle. Avdelningen för utbildnings- och forskarutbildningsstöd

Användarmanual Utbildningsdatabasen Selma. för arbetet med programtillfälle. Avdelningen för utbildnings- och forskarutbildningsstöd Användarmanual Utbildningsdatabasen Selma för arbetet med programtillfälle forskarutbildningsstöd Innehåll 1. Logga in och logga ut... 3 2. Process för att skapa programtillfällen vid KI... 4 3. Flikarna

Läs mer

valbara programkurser

valbara programkurser Användarmanual Utbildningsdatabasen Selma för arbetet med kurstillfällen för valbara programkurser forskarutbildningsstöd Innehåll 1. Logga in och logga ut... 3 2. Process för att skapa kurstillfällen

Läs mer

Nyheter i samband med driftsättning av KursInfo 1.2

Nyheter i samband med driftsättning av KursInfo 1.2 Nyheter i samband med driftsättning av KursInfo 1.2 KURS/PROGRAM Fastställa kurs- eller utbildningsplan som saknar obligatoriska värden Det går inte längre att spara en kurs eller ett program med fastställandestatus

Läs mer

Hantering av webbinformation i databasen för presentation på MIUNs engelska webb för Exchange Students (utbytesstudenter) och Free Movers.

Hantering av webbinformation i databasen för presentation på MIUNs engelska webb för Exchange Students (utbytesstudenter) och Free Movers. Engelsk webbinfo Hantering av webbinformation i databasen för presentation på MIUNs engelska webb för Exchange Students (utbytesstudenter) och Free Movers. Underlag tas fram av ämnesansvarig och internationell

Läs mer

KURSINFO. Manual för program KursInfo > webben (Vill studera) Versionsförteckning. Datum Version Beskrivning Författare

KURSINFO. Manual för program KursInfo > webben (Vill studera) Versionsförteckning. Datum Version Beskrivning Författare KURSINFO Manual för program KursInfo > webben (Vill studera) Versionsförteckning G:\GF\UF\KURSINFO\Manualer\Publicerade manualer\manual KursInfo Program_webb.docx Datum Version Beskrivning Författare 2013

Läs mer

Selma - Manual Administration

Selma - Manual Administration Selma - Manual Administration Selma 5.4 2013-10-09 Innehållsförteckning Innehåll 1. Inför nytt läsår 3 2. Defaultvärde för sökandewebben 4 3. Administration>Läsår 5 4. Administration>Redigera 7 5. Administration>Katalogdata

Läs mer

Studievägledarfrukost med nya Ladok-tema! Cecilia Marklund och Annika Björklund Studentavdelningen 21 juni 2018

Studievägledarfrukost med nya Ladok-tema! Cecilia Marklund och Annika Björklund Studentavdelningen 21 juni 2018 Studievägledarfrukost med nya Ladok-tema! Cecilia Marklund och Annika Björklund Studentavdelningen 21 juni 2018 Vad gör ni i Uppdok idag? Läser endast i Uppdok Var tittar ni? (UT10, mer?) Behörighetskontroller?

Läs mer

Genusperspektiv bör ingå i utbildningsprogrammet, enligt mål i Handlingsplan för lika villkor vid Högskolan i Skövde.

Genusperspektiv bör ingå i utbildningsprogrammet, enligt mål i Handlingsplan för lika villkor vid Högskolan i Skövde. Forsknings- och utbildningsnämnden ALLMÄNNA RÅD 2010-09-08 Dnr HS 2010/328-510 Utformning av utbildningsplan 1 Allmänt Bestämmelser om utbildningsplan finns i Högskoleförordningen. Där framgår att det

Läs mer

Riktlinjer för utformning av utbildningsplan

Riktlinjer för utformning av utbildningsplan Riktlinjer för utformning av utbildningsplan Dessa riktlinjer har fastställts av rektor 2017-11-14 och träder i kraft samma dag. Riktlinjerna ska tillämpas vid utformning av utbildningsplaner som gäller

Läs mer

Anvisningar för utbildningsplaner vid Malmö högskola

Anvisningar för utbildningsplaner vid Malmö högskola 2013-06-28 (Dnr Mahr 50-2013/394) 1 (av 6) Malmö högskola, Gemensamt verksamhetsstöd Avdelningen för utbildnings- och forskningsstöd Lindha Makne, Kvalitetskoordinator Beslut Anvisningar för utbildningsplaner

Läs mer

Riktlinjer för utformning av utbildningsplan

Riktlinjer för utformning av utbildningsplan Riktlinjer för utformning av utbildningsplan Dessa riktlinjer har fastställts av rektor 2016-10-04 och träder i kraft samma dag. Riktlinjerna ska tillämpas vid utformning av utbildningsplaner som gäller

Läs mer

Anvisningar för utbildningsplaner vid Malmö högskola

Anvisningar för utbildningsplaner vid Malmö högskola UTB 3.2.2.2016/500 1 (av 9) Styr- och handledningsdokument Dokumenttyp: Beslutsdatum: Beslutande: Giltighetstid: Dokumentansvarig: Diarienummer: Version: Revisionsdatum: Anvisningar 2017-02-20 Rektor Tillsvidare

Läs mer

Manual för utbildningsplaner

Manual för utbildningsplaner Manual för utbildningsplaner Beslut: UFN 2011-12-21 Revidering: UFN 2016-10-05 Dnr: DUC 2011/2094/10 Gäller fr o m: 2011-12-21 Ersätter: Manual för utbildningsplaner i dokumentet Anvisningar för utbildningsprogram,

Läs mer

Riktlinjer för Samhällsvetenskapliga fakultetens utbildningspresentationer på webben

Riktlinjer för Samhällsvetenskapliga fakultetens utbildningspresentationer på webben 2019-03-14 Dnr STYR 2019/345 1 Fakultetsstyrelsen Riktlinjer för Samhällsvetenskapliga fakultetens utbildningspresentationer på webben Inför varje ansökningsperiod får utbildningspresentationerna på lu.se

Läs mer

Högskolan i Borås Avdelningen Utbildningsstöd Ladok/KursInfo Senast reviderad: KURSINFO. Manual för Programtillfälle

Högskolan i Borås Avdelningen Utbildningsstöd Ladok/KursInfo Senast reviderad: KURSINFO. Manual för Programtillfälle KURSINFO Manual för Programtillfälle Versionsförteckning Datum Version Beskrivning Författare 2016-04-12 1.0 Första utkast Hala 2016-12-05 1.1 Endast uppdaterat slutvecka Jean Sidan 1 av 12 Innehåll Programtillfälleseditorn

Läs mer

Manual för utbildningsplaner

Manual för utbildningsplaner Manual för utbildningsplaner Beslut: UFN 2011-12-21 Revidering: UFN 2015-02-05 Dnr: DUC 2011/2094/10 Gäller fr o m: 2011-12-21 Ersätter: Manual för utbildningsplaner i dokumentet Anvisningar för utbildningsprogram,

Läs mer

Text med gul markering är anvisningar, övrig text är från Regler för kursplan på grund- och avancerad nivå (V 2015/1007)

Text med gul markering är anvisningar, övrig text är från Regler för kursplan på grund- och avancerad nivå (V 2015/1007) 2017-02-28 ANVISNINGAR FÖR KURSPLAN PÅ GRUNDNIVÅ OCH AVANCERAD NIVÅ Text med gul markering är anvisningar, övrig text är från Regler för kursplan på grund- och avancerad nivå (V 2015/1007) Generella anvisningar

Läs mer

Riktlinjer och mall för utbildningsplaner vid Humanistiska fakulteten, Stockholms universitet

Riktlinjer och mall för utbildningsplaner vid Humanistiska fakulteten, Stockholms universitet 1 (11) Dnr SU FV-3.9-2259-14 BESLUT 2015-06-02 Riktlinjer och mall för utbildningsplaner vid Humanistiska fakulteten, Stockholms universitet Ersätter: Riktlinjer för utbildningsplaner inom Humanistiska

Läs mer

Skriva utbildningsbeskrivningar

Skriva utbildningsbeskrivningar 1 SKRIVA UTBILDNINGSBESKRIVNINGAR FÖR WEBBEN Skriva utbildningsbeskrivningar för webben EN LATHUND VERSION 1.7 2017 LUNDS UNIVERSITET 3 SKRIVA UTBILDNINGSBESKRIVNINGAR FÖR WEBBEN Utbildningsbeskrivningarna

Läs mer

Studentportalen och Uppdok: Före, under och efter övergången till nya Ladok

Studentportalen och Uppdok: Före, under och efter övergången till nya Ladok Studentportalen och Uppdok: Före, under och efter övergången till nya Ladok Lunchseminarium 2018-04-26 Annika Björklund, Studentavdelningen Katarina Adenmark, IT-avdelningen Eva Pärt Enander, IT-avdelningen

Läs mer

Programtillfälle i KursInfo

Programtillfälle i KursInfo Programtillfälle i KursInfo Att skapa ett programtillfälle är indelat i tre steg: Första steget är att lägga in de grundläggande uppgifterna på Program och sedan uppmärksamma central administration. Centralt

Läs mer

Selma Manual Kurstillfälle, kurspaket, programtillfälle. Studentcentrum/Ladokgruppen

Selma Manual Kurstillfälle, kurspaket, programtillfälle. Studentcentrum/Ladokgruppen Selma Manual Kurstillfälle, kurspaket, programtillfälle Innehållsförteckning Innehållsförteckning -------------------------------------------------------------------------------------------------- 2 Logga

Läs mer

MANUAL VU omgångar i KOPPS

MANUAL VU omgångar i KOPPS MANUAL VU omgångar i KOPPS Om RUTINER FÖR ANTAGNING AV FRISTÅENDE STUDERANDE, VEM GÖR VAD SAMT TIDPLANER, se informationen på KTH:s intranät under Antagning/Kurser. Innehåll 1. Logga in i KOPPS... 2 2.

Läs mer

Tidplan för studieadministrativa rutiner

Tidplan för studieadministrativa rutiner Tidplan för studieadministrativa rutiner Tidsplanen är gjord utifrån de datum som gäller för ansökan och antagning till program och kurser på Högskolan samt för inrapportering och uppföljning av resultat.

Läs mer

Masterprogram, transportsystem Master's Programme, Transport Systems, 120 credits 120,0 högskolepoäng

Masterprogram, transportsystem Master's Programme, Transport Systems, 120 credits 120,0 högskolepoäng Utbildningsplan Masterprogram, transportsystem Master's Programme, Transport Systems, 120 credits 120,0 högskolepoäng Gäller för antagna till utbildningen fr o m HT11. Utbildningens mål Informationen gäller

Läs mer

Utbildningsplan för Sports coaching, kandidatprogram 180 högskolepoäng

Utbildningsplan för Sports coaching, kandidatprogram 180 högskolepoäng Utbildningsplan för Sports coaching, kandidatprogram 180 högskolepoäng Sports Coaching, Bachelor s Programme 180 Higher Education Credits Revidering fastställd av dekanus vid Utbildningsvetenskapliga fakulteten

Läs mer

Riktlinjer för inrättande av utbildningsprogram och fastställande av utbildningsplan för lärarprogrammen vid Humanvetenskapliga området

Riktlinjer för inrättande av utbildningsprogram och fastställande av utbildningsplan för lärarprogrammen vid Humanvetenskapliga området 1 (5) 2018-06-07 Dnr SU FV-3.1.1-1813-18 Sandra Persson Riktlinjer för inrättande av utbildningsprogram och fastställande av utbildningsplan för lärarprogrammen vid Humanvetenskapliga området Föreliggande

Läs mer

SSY1K, Kandidatprogram i systemvetenskap, 180 hp. SSY1K PROG, Kandidatprogram i systemvetenskap Programvaruteknik, 180 hp

SSY1K, Kandidatprogram i systemvetenskap, 180 hp. SSY1K PROG, Kandidatprogram i systemvetenskap Programvaruteknik, 180 hp SSY1K, Kandidatprogram i systemvetenskap, 180 hp SSY1K, Bachelor Programme in Information Systems, 180 hp Anmälningskod: P2202 Startermin: H16 Programtakt: 100% Studieort: Uppsala Undervisningsform: Normal

Läs mer

Handläggningsordning för att inrätta, revidera, ställa in eller avveckla utbildningar

Handläggningsordning för att inrätta, revidera, ställa in eller avveckla utbildningar Handläggningsordning för att inrätta, revidera, ställa in eller avveckla utbildningar Utbildningsstrategiska rådet 2012-05-08 Fastställd av rektor 2012-06-19 Dnr: UmU 100-976-11 Denna handläggningsordning

Läs mer

REGEL FÖR UTBILDNINGSPLANER

REGEL FÖR UTBILDNINGSPLANER MITTUNIVERSITETET Styrdokument Bilaga 3 REGEL FÖR UTBILDNINGSPLANER DNR MIUN 2009/830 Publicerad: 2014-06-24 Beslutsfattare: Handläggare: Maud Albertsson Beslutsdatum: 2014-06-24 Giltighetstid: Tillsvidare

Läs mer

2015-05-12. Riktlinjer för utbildningstext i ATLAS

2015-05-12. Riktlinjer för utbildningstext i ATLAS 2015-05-12 Riktlinjer för utbildningstext i ATLAS 1 Riktlinjer för utbildningstext i atlas Atlas är vår utbildningsdatabas. Där hämtar vi text till vår egen webb och exporterar till studera.nu som i sin

Läs mer

Tidsplan för den studieadministrativa processen

Tidsplan för den studieadministrativa processen Tidsplan för den studieadministrativa processen Tidsplanen är gjord utifrån de datum som gäller för ansökan och antagning till program och kurser på Högskolan, för inrapportering och uppföljning av resultat

Läs mer

Fältbeskrivning kurstillfälle

Fältbeskrivning kurstillfälle Fältbeskrivning kurstillfälle Fält Kommentar Kurskod Välj i droplisten vilken kurs (kurskod) du ska skapa tillfället för. Version av kursplan Anmälningskod Studieort Det kan finnas fler versioner av kursplan

Läs mer

Selma Manual. Kurstillfällen och kurspaket

Selma Manual. Kurstillfällen och kurspaket Selma Manual Kurstillfällen och kurspaket 2013-10-09 Innehållsförteckning INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 1 KURSTILLFÄLLE... 2 Sök kurstillfälle... 2 Sökbara kurstillfällen... 2 Ej sökbara kurstillfällen... 3

Läs mer

Och den måste vi ta om hand på bästa sätt. Och det gör vi alla. Kombineras med andra kanaler: print, sociala medier, lärplattform.

Och den måste vi ta om hand på bästa sätt. Och det gör vi alla. Kombineras med andra kanaler: print, sociala medier, lärplattform. Att göra om våra webbplatser är ett stort och omfattande projekt; webben är vår viktigaste kommunikationskanal. Nästa steg i projektet : nya vägar för att hitta sin utbildning via sidor för intresseområden

Läs mer

KURSINFO. Lägga in uppgifter om ett kurstillfälle. Ladok 2010-10-20

KURSINFO. Lägga in uppgifter om ett kurstillfälle. Ladok 2010-10-20 KURSINFO Lägga in uppgifter om ett kurstillfälle Ladok 2010-10-20 Innehåll Skapa kurstillfälle... 3 Förklaring till menyn för kurstillfälle... 4 Nytt kurstillfälle... 5 Inläggning av uppgifter i kurstillfället...

Läs mer

Tidplan för studieadministrativa rutiner

Tidplan för studieadministrativa rutiner Tidplan för studieadministrativa rutiner Tidsplanen är gjord utifrån de datum som gäller för ansökan och antagning till program och kurser på Högskolan samt för inrapportering och uppföljning av resultat.

Läs mer

Utbildningsplan för Sports coaching, kandidatprogram 180 högskolepoäng

Utbildningsplan för Sports coaching, kandidatprogram 180 högskolepoäng Utbildningsplan för Sports coaching, kandidatprogram 180 högskolepoäng Sports Coaching, Bachelor s Programme 180 Higher Education Credits Revidering fastställd av Utbildningsvetenskapliga fakultetsstyrelsen

Läs mer

Skapa en programstruktur

Skapa en programstruktur Rutindokument Skapa en programstruktur Upprättad av Studerandeavdelningen Gäller från 2017-12-11 Under fliken Utbildningsinformation finns information om kurser, kurstillfällen, program, programtillfällen,

Läs mer

Utbildningsplan för Sports coaching, kandidatprogram 180 högskolepoäng

Utbildningsplan för Sports coaching, kandidatprogram 180 högskolepoäng Utbildningsplan för Sports coaching, kandidatprogram 180 högskolepoäng Sports Coaching, Bachelor Programme 180 Higher Education Credits Revidering fastställd av Utbildningsvetenskapliga fakultetsstyrelsen

Läs mer

Nya Ladok och administration av utbildning på grundnivå och avancerad nivå. Cecilia Marklund och Annika Björklund Studentavdelningen

Nya Ladok och administration av utbildning på grundnivå och avancerad nivå. Cecilia Marklund och Annika Björklund Studentavdelningen Nya Ladok och administration av utbildning på grundnivå och avancerad nivå Cecilia Marklund och Annika Björklund Studentavdelningen Syfte med dagens information Ge en orientering kring hur det nya systemet

Läs mer

Nya Ladok och administration av utbildning på grundnivå och avancerad nivå. Annika Björklund Studentavdelningen 19 april 2018

Nya Ladok och administration av utbildning på grundnivå och avancerad nivå. Annika Björklund Studentavdelningen 19 april 2018 Nya Ladok och administration av utbildning på grundnivå och avancerad nivå Annika Björklund Studentavdelningen 19 april 2018 Syfte med dagens information Ge en orientering kring hur det nya systemet fungerar

Läs mer

Användarmanual Utbildningsdatabasen Selma. för fliken Utbildningsplan. Avdelningen för utbildnings- och forskarutbildningsstöd

Användarmanual Utbildningsdatabasen Selma. för fliken Utbildningsplan. Avdelningen för utbildnings- och forskarutbildningsstöd Användarmanual Utbildningsdatabasen Selma för fliken Utbildningsplan forskarutbildningsstöd Innehåll 1. Process för att skapa ny utbildningsplan i Selma... 3 2. Logga in och logga ut... 4 3. Att söka fram

Läs mer

Masterprogram, transportsystem Master's Programme, Transport Systems, 120 credits 120,0 högskolepoäng

Masterprogram, transportsystem Master's Programme, Transport Systems, 120 credits 120,0 högskolepoäng Utbildningsplan Masterprogram, transportsystem Master's Programme, Transport Systems, 120 credits 120,0 högskolepoäng Gäller för antagna till utbildningen fr o m HT09. Utbildningens mål Kunskap och förståelse

Läs mer

Instruktion till kursplanemall för kurser på grundnivå och avancerad nivå

Instruktion till kursplanemall för kurser på grundnivå och avancerad nivå Instruktion till kursplan 1 (5) Instruktion till kursplanemall för kurser på grundnivå och avancerad nivå Kursplaner som gäller utbildning under höstterminen ska vara fastställda av FoUN:s kursplaneutskott

Läs mer

Sovra i materialet. Vad är viktigt? Vad kan tas bort? Korta ner långa texter.

Sovra i materialet. Vad är viktigt? Vad kan tas bort? Korta ner långa texter. Sid 1 (6) Skriva för webb Att skriva för webben handlar om att skriva kort och enkelt för att fånga läsaren. Relevant innehåll Fundera över vad läsaren vill veta. Skriv för målgruppen. Sovra i materialet.

Läs mer

Handläggningsordning för att inrätta, revidera, ställa in eller avveckla program och kurser samt för inrättande av huvudområden

Handläggningsordning för att inrätta, revidera, ställa in eller avveckla program och kurser samt för inrättande av huvudområden Handläggningsordning för att inrätta, revidera, ställa in eller avveckla program och kurser samt för inrättande av huvudområden Utbildningsstrategiska rådet 2013-06-18 Fastställd av rektor 2013-10-08 Dnr:

Läs mer

Utbildningsplan för Hälsopromotion, kandidatprogram 180 högskolepoäng

Utbildningsplan för Hälsopromotion, kandidatprogram 180 högskolepoäng Utbildningsplan för Hälsopromotion, kandidatprogram 180 högskolepoäng Health Promotion, Bachelor s Programme 180 Higher Education Credits Revidering fastställd av dekanus vid Utbildningsvetenskapliga fakulteteten

Läs mer

Handläggningsordning för att inrätta, revidera, ställa in eller avveckla program och kurser, samt för att inrätta eller avveckla huvudområden

Handläggningsordning för att inrätta, revidera, ställa in eller avveckla program och kurser, samt för att inrätta eller avveckla huvudområden Handläggningsordning för att inrätta, revidera, ställa in eller avveckla program och kurser, samt för att inrätta eller avveckla huvudområden Fastställd av rektor 2015-05-19 Dnr: FS 1.1-707-15 Denna handläggningsordning

Läs mer

Utbildningsplan för Hälsopromotion, kandidatprogram 180 högskolepoäng

Utbildningsplan för Hälsopromotion, kandidatprogram 180 högskolepoäng Utbildningsplan för Hälsopromotion, kandidatprogram 180 högskolepoäng Health Promotion, Bachelor Programme 180 Higher Education Credits Revidering fastställd av Utbildningsvetenskapliga fakultetsstyrelsen

Läs mer

Studentens väg från antagen till registrerad Vad ser studenten i Studentportalen? Lägg till en kursregistrering... 7

Studentens väg från antagen till registrerad Vad ser studenten i Studentportalen? Lägg till en kursregistrering... 7 Guide Uppdaterad 2014-05-28 Kursregistrering Via Studentportalens funktion för Kursregistrering är det möjligt att lägga upp information om kursregistrering, kursstart och kontaktuppgifter per kurstillfälle

Läs mer

Utbildningsplan för Barn- och ungdomsvetenskap, masterprogram 120 högskolepoäng Child and Youth Studies, Master Programme 120 Higher Education

Utbildningsplan för Barn- och ungdomsvetenskap, masterprogram 120 högskolepoäng Child and Youth Studies, Master Programme 120 Higher Education ! Utbildningsplan för Barn- och ungdomsvetenskap, masterprogram 120 högskolepoäng Child and Youth Studies, Master Programme 120 Higher Education Credits!! 1. Inrättande och fastställande Utbildningsplanen

Läs mer

Masterprogram i ABM 2015/2016

Masterprogram i ABM 2015/2016 Masterprogram i ABM 2015/2016 120 HP UPPSALA DISTANS 100%, CAMPUS 100% ABM är en förkortning för arkiv, bibliotek och museer. Masterprogrammet i ABM förbereder dig för en karriär inom dessa verksamheter.

Läs mer

Lärande, kommunikation och informationsteknologi, Magisterprogram, 60 högskolepoäng

Lärande, kommunikation och informationsteknologi, Magisterprogram, 60 högskolepoäng Utbildningsplan Dnr G 2018/203 IT-FAKULTETEN Lärande, kommunikation och informationsteknologi, Magisterprogram, 60 högskolepoäng Learning, Communication and Information Technology, Master's Programme,

Läs mer

Mall för kursplaner på Naturvetenskapliga fakulteten

Mall för kursplaner på Naturvetenskapliga fakulteten 1. Benämning Kursens namn. Kursnamn på självständigt arbete (examensarbete) ska följa modellen Ämne, självständigt arbete. Om kursen är uppdragsutbildning eller en orienteringskurs ska det framgå av kursens

Läs mer

Välkomna till Studieadministrativt forum! 20:e mars 2018

Välkomna till Studieadministrativt forum! 20:e mars 2018 Välkomna till Studieadministrativt forum! 20:e mars 2018 Agenda På gång inom det studieadministrativa området. Karin Apelgren, avdelningschef vid Studentavdelningen. Senaste nytt om systemförändringar

Läs mer

Processbeskrivning samt villkor gällande utbildningsprogram på avancerad nivå vid Linköpings universitet

Processbeskrivning samt villkor gällande utbildningsprogram på avancerad nivå vid Linköpings universitet 1(5) Processbeskrivning samt villkor gällande utbildningsprogram på avancerad nivå vid Linköpings universitet Bakgrund Syfte Detta dokument syftar till att beskriva process och hanteringsordning av sökande

Läs mer

Utbildningsplan Konstnärligt kandidatprogram i smyckekonst Grundnivå 180 högskolepoäng Programkod: K1SMY

Utbildningsplan Konstnärligt kandidatprogram i smyckekonst Grundnivå 180 högskolepoäng Programkod: K1SMY KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN Utbildningsplan Konstnärligt kandidatprogram i smyckekonst Grundnivå 180 högskolepoäng Programkod: K1SMY Curriculum BFA Programme in jewellery art First cycle 180 Higher Education

Läs mer

Kompletterande lärarutbildning 2017/2018

Kompletterande lärarutbildning 2017/2018 Kompletterande lärarutbildning 2017/2018 90 HP UPPSALA DISTANS 100%, CAMPUS 100% Bli lärare på tre terminer! Kompletterande lärarutbildning vid Uppsala universitet är en påbyggnadsutbildning för dig med

Läs mer

SPO1K, Politices kandidatprogram, 180 hp

SPO1K, Politices kandidatprogram, 180 hp Programtillfälle Uttagen: 2016-09-30 SPO1K, Politices kandidatprogram, 180 hp SPO1K, Bachelor Programme in Political Science, 180 hp Anmälningskod: P2450 Starttermin: H17 Programtakt: 100% Studieort: Uppsala

Läs mer

Riktlinjer för inrättande av utbildningsprogram och fastställande av utbildningsplan för lärarprogrammen vid Humanvetenskapliga området

Riktlinjer för inrättande av utbildningsprogram och fastställande av utbildningsplan för lärarprogrammen vid Humanvetenskapliga området 1 (5) BESLUT 2016-06-02 Dnr SU FV-3.1.1-1620-16 Monireh Shirani Riktlinjer för inrättande av utbildningsprogram och fastställande av utbildningsplan för lärarprogrammen vid Humanvetenskapliga området Föreliggande

Läs mer

Selma - Manual Utbildningsplan

Selma - Manual Utbildningsplan Selma - Manual Utbildningsplan Selma 5.4 2013-10-09 Innehållsförteckning UTBILDNINGSPLAN... 3 SKAPA UTBILDNINGSPLAN... 3 ARBETA MED EN PÅBÖRJAD UTBILDNINGSPLAN... 3 Allmänt... 4 Beskrivning... 6 Studieplan

Läs mer

4PE154 Att handleda och utveckla yrkeskunnande i lärarutbildningen, 7.5 hp

4PE154 Att handleda och utveckla yrkeskunnande i lärarutbildningen, 7.5 hp 4PE154 Att handleda och utveckla yrkeskunnande i lärarutbildningen, 7.5 hp gå in i handledande och vägledande uppgifter på ett reflekterande sätt. 4PE154 Tutoring and Developing Professional Skills within

Läs mer

Riktlinjer för utformning av utbildningsplan

Riktlinjer för utformning av utbildningsplan Dnr: L 2019/22 Fastställda av forsknings- och utbildningsnämnden 2019-06-13 Riktlinjer för utformning av utbildningsplan Innehåll... 2 1. Allmänt... 2 1.1 Styrdokument... 2 2. Utbildningsplanens innehåll

Läs mer

SELMA manual Kursplan - Kurslitteratur

SELMA manual Kursplan - Kurslitteratur UMEÅ UNIVERSITET Studentcentrum Ladokgruppen SELMA manual Kursplan - Kurslitteratur Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Logga in och logga ut CAS... 3 Logga in:... 3 Logga ut:... 3 Söka ut kursplan...

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET BESLUT 1(3) Rektor Dnr I G /2006 (reviderad )

LUNDS UNIVERSITET BESLUT 1(3) Rektor Dnr I G /2006 (reviderad ) LUNDS UNIVERSITET BESLUT 1(3) Tillämpningsföreskrifter gällande kursplaner för grundnivå och avancerad nivå vid Lunds universitet Nedanstående uppgifter utgör ett minimikrav på struktur och innehåll för

Läs mer

Utbildningsplan. Masterprogram i redovisning och styrning. Dnr HS 2017/1044

Utbildningsplan. Masterprogram i redovisning och styrning. Dnr HS 2017/1044 Dnr HS 2017/1044 Fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap Utbildningsplan Masterprogram i redovisning och styrning Programkod: Programmets benämning: SASRS Masterprogram i redovisning och styrning

Läs mer

Riktlinjer och guide för utbildningsplaner

Riktlinjer och guide för utbildningsplaner Riktlinjer och guide för utbildningsplaner Allmänt Utbildningsplanerna genereras från KursInfo. Kurskopplingar och löptext läggs in av programkoordinator utifrån underlag från programansvarig. Nedan följer

Läs mer

Regler för kursplaner

Regler för kursplaner BESLUT Dnr SPRÅKFAK 2009/5 Språkvetenskapliga fakultetsnämnden Fastställd av Språkvetenskapliga fakultetsnämnden 2009-02-04 2 Allmänt Högskoleförordningen anger: All utbildning på grundnivå och avancerad

Läs mer

Inrättande av kurs [kurskod][svensk benämning] och fastställande av kursplan

Inrättande av kurs [kurskod][svensk benämning] och fastställande av kursplan BESLUT Datum: Diarienummer: KS-kod Ange datum Ange Diarienummer 3.2.2 MALL OBS! Alla gråmarkerade fält fylls i och klamrar tas bort. Röd text och text som inte är relevant tas bort. Kontrollera stoppdatum

Läs mer

RIKTLINJER FÖR UTBILDNINGSTEXT (ATLAS)

RIKTLINJER FÖR UTBILDNINGSTEXT (ATLAS) 2014-09-02 RIKTLINJER FÖR UTBILDNINGSTEXT (ATLAS) 1 RIKTLINJER FÖR UTBILDNINGSTEXT (ATLAS) Atlas är vår utbildningsdatabas. Där hämtar vi text till vår egen webb och utbildningskatalog och exporterar till

Läs mer

KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN

KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN Utbildningsplan Dnr G 2017/349 KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN Konstnärligt kandidatprogram i fotografi, 180 högskolepoäng BFA Programme in Photography, 180 Programkod: K1FOT 1. Fastställande Utbildningsplanen

Läs mer

Lägga till inledande kurser på programtillfälle eller inriktningstillfällen

Lägga till inledande kurser på programtillfälle eller inriktningstillfällen Lägga till inledande kurser på programtillfälle eller inriktningstillfällen 2018-12-13 1 Lägga till inledande kurser på programtillfälle eller inriktningstillfällen Innehåll Läs detta först / Förutsättningar

Läs mer

Linköpings universitet

Linköpings universitet Linköpings universitet En förnyare av forskning och utbildning Annika Holm 013-282615 Jessica Yeh 013-281202 Origo, rum 2201 international@lith.liu.se Vilka är vi och vad gör vi? Vi är internationella

Läs mer

Utbildningsplan. Masterprogram i marknadsföring. Dnr HS 2015/401. SASMF Masterprogram i Marknadsföring Master programme in Marketing

Utbildningsplan. Masterprogram i marknadsföring. Dnr HS 2015/401. SASMF Masterprogram i Marknadsföring Master programme in Marketing Dnr HS 2015/401 Fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap Utbildningsplan Masterprogram i marknadsföring Programkod: Programmets benämning: Inriktningar: SASMF Masterprogram i Marknadsföring Master

Läs mer

KURSINFO. Katalogtankning. Datum Version Beskrivning Författare Första utkast JEAN Justering inför första utskick JEAN

KURSINFO. Katalogtankning. Datum Version Beskrivning Författare Första utkast JEAN Justering inför första utskick JEAN KURSINFO Katalogtankning Versionsförteckning Datum Version Beskrivning Författare 2012-04-23 1.0 Första utkast JEAN 2012-05-02 1.1 Justering inför första utskick JEAN 2012-05-09 1.2 Justering urval för

Läs mer

Kommande förändringar våren 2018

Kommande förändringar våren 2018 Kommande förändringar våren 2018 Campusträffar mars-april 2017 Jonas Brorsson införandet av nya Ladok, Selma Bengt Sandblad, införandet av nya Ladok Åsa Cajander, införandet av nya Ladok Gerolf Nauwerck,

Läs mer