UTBILDNINGSPROGRAM ANVISNINGAR

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "UTBILDNINGSPROGRAM ANVISNINGAR"

Transkript

1 UFV 2017/694 Kontaktpersoner på fakulteterna Inrapportörer i Selma Utbildningsinformation läsåret 2018/2019 UTBILDNINGSPROGRAM ANVISNINGAR Här följer anvisningar för arbetet med information om utbildningsprogram vid Uppsala universitet som ges läsåret 2018/2019. Inloggning i utbildningsdatabasen Selma och användarhandledning når du enklast via Mina system i Medarbetarportalen. I Medarbetarportalen finns även blankett för att ansöka om behörighet i Selma. För att skapa ett nytt program behöver du en programkod och en påbörjad utbildningsplan. Kontakta Uppdok-enheten om programkod saknas. Program som har gått tidigare läsår flyttas upp i Selma från innevarande läsår under Programtillfälle. Därefter revideras uppgifterna. Rådgör med antagningsenheten om behörighet och urval. Samtliga program ska ha en svensk beskrivning, oavsett vilket språk de ges på. Program på engelska ska ha en engelsk översättning (brittisk engelska). Se Universitets- och högskolerådets svensk-engelska ordlista, om ni behöver hjälp med översättning av utbildningsrelaterade ord. Om ett program ska utlysas för en utländsk sökande grupp (med anmälningsdatum 15 januari/15 augusti) och en svensktalande grupp (med anmälningsdatum 15 april/15 oktober) ska två separata programtillfällen finnas i Selma. TIDSPLAN Deadline för samtliga program på avancerad nivå och internationella kandidatprogram är den 1 september. För program på grundnivå är manusstopp den 22 september. För mer detajlerad tidsplan se bilagan. Internationella kurser på engelska som ska utannonseras 15 januari (inkl sommarkurser) och/eller 15 augusti för utländska sökande följer samma tidsplan som avancerade program. Se separat utskick. Information om övriga fristående kurser och kurser för utbytesstudenter kommer efter sommaren.

2 VAR ANVÄNDS INFORMATIONEN? Olika delar av programinformationen som läggs in i Selma visas på flera webbplatser: uu.se/utbildning, Studentportalen, antagning.se, universityadmissions.se, mastersportal.eu, studera.nu, allastudier.se, studentum.se med flera. En kortfattad beskrivning för grundprogrammen används i tryck i rekryteringsbroschyren Studier & studentliv som riktar sig till gymnasieelever. SKRIV FÖR MÅLGRUPPEN Tänk på tilltalet och tonen i texten - ni skriver för olika målgrupper när det gäller grundnivå och avancerad nivå och även när det gäller en svensk målgrupp och en internationell. En 17-åring ska förstå all text och information. Förklara akademiska begrepp och undvik fackord speciellt på våra nybörjarprogram. Förenkla språket och ta bort komplicerade uttryck. Använd du-tilltal, det är lättare att ta till sig. Stilen ska alltid vara konkret och lättbegriplig. NY PRESENTATION AV ROGRAM MED INRIKTNINGAR Nytt! Program med inriktningar kommer att visas som separata program på webben. Ingen gemensam modersida kommer att finnas, utan varje inriktning visas upp som vore de självständiga program. För repektive programinriktning används textfälten helt eller delvis under fliken Om inriktning (tidigare användes endast ett urval av textfälten). Om någon information är gemensam för samtliga inriktningar kan det läggas i det programgemensamma textfältet som ligger under Beskrivning. Texten behöver då bara uppdateras på ett ställe. Obs! Den kortfattade texten om programmet som bland annat används i tryck, ska bara finnas med en programgemensam text. Om information skulle finnas både under Beskrivning och Om inriktning, är det den inriktningsspecifika informationen som visas upp för just den inriktningen. BESKRIVNING/OM INRIKTNING - informationen i de olika fälten i Selma Kortfattad beskrivning Ge en kortfattad bild av programmet för att fånga intresset hos målgruppen. Ange om programmet ges på engelska och vilken examen programmet leder till. Max 1500 tecken inklusive blanksteg. Avsluta texten med vilka karriärmöjligheter som finns. Program på engelska ska även ha engelsk översättning.

3 Fliken ÖVERSIKT i nätkatalogen: Ingress/Introduction Lägg krut på ingressen. Skriv enkelt och lättfattligt. Inga svåra uttryck. Beskriv vad som är unikt med just det här programmet i Uppsala eller Visby. Första meningen är viktigast skriv lockande och intresseväckande. Vad är speciellt med programmet och det som utbildningen leder till? Använd alltid du-tilltal. I ingressen kan du välja att lyfta till exempel karriärmöjligheter, utmärkelser till utbildningen eller möjligheter att studera utomlands. Max 450 tecken inklusive blanksteg. Övrigt/More (ej obligatoriskt fält) Fältet avser programinformation som inte får plats i ingressen eller inte passar under någon annan rubrik. Texten ligger direkt under ingressen. Om programmet/about the programme Beskriv programmets innehåll och mål. Var konkret i din beskrivning av utbildningen. Inled med: VARFÖR ska jag läsa programmet/inriktningen? Vad är målet med utbildningen? Fortsätt att beskriva: Vad studerar jag? Var studerar jag? Ort (särskilt viktigt att ange om det ges på Gotland), campus? Hur lång är utbildningen? Vilka inriktningar finns det? Vilken forskningsanknytning har programmet? Finns aktuella utmärkelser för utbildningen? Avsluta med: Studentprofil: Beskriv studentgruppen. Vad har de för bakgrund? Hur många olika nationaliteter finns representerade? Hur stor studentgrupp är det? Informationen är främst intressant för en internationell sökandegrupp. Examen/Degree Svensk benämning anges (engelsk inom parentes); endast engelsk benämning anges för de internationella programmen.

4 Om undervisningen/instruction Vilka undervisningsformer förekommer? Är utbildningen främst praktisk/teoretisk? Berätta om eventuell praktik och hur det fungerar. Hur stor del är seminarier, föreläsningar, egen inläsningstid? Arbetar man i grupp eller självständigt? Vilka tentamensformer är vanligast? Ange undervisningsspråk, samt vilket/vilka språk kurslitteraturen främst är på. Är undervisningen på distans eller på campus? Om distans, hur går det till? Om campus, på vilken studieort ges utbildningen? Studera utomlands (ej obligatoriskt fält fältet används bara på den svenska programsidan) Här kan du lyfta utbytesmöjligheterna på ditt program. Vilka universitet har institutionen avtal med? När på programmet är det bäst att åka på utbyte? Hur stor andel av era studenter reser utomlands? Fliken UPPLÄGG i nätkatalogen: Upplägg/Content (minst ett av fälten Upplägg och Kurser inom programmet måste vara ifyllt) Berätta generellt om upplägget för programmet. Förklara till exempel ämnet/ämnena ämnes-, terminseller årsvis. Beskriv innehållet i varje ämne, termin eller läsår översiktligt. Kurser inom programmet/courses within the programme (minst ett av fälten Upplägg och Kurser inom programmet ska vara ifyllt) Här listas samtliga kurser inom programmet terminsvis. Det här är en mycket efterfrågad och viktig information till de sökande. Beskriv i möjligaste mån vilka kurser som ingår, även om det kan vara stor valfrihet eller om allt inte är helt bestämt i skrivande stund. Skriv till exempel enligt följande modell: Termin 1 Kurs A, 15 hp Kurs B, 7,5 hp Valfria kurser om 7,5 hp... osv Om programmet har fastställd studieplan med kurser listade bör inte detta fält fyllas i. Hänvisa istället till studieplanen (som är automatiskt genererad länk på programsidan).

5 Fliken KARRIÄR i nätkatalogen: Karriär/Career Vad händer efter utbildningen? Information om karriärmöjligheter är mycket efterfrågad! Var konkret. Ge konkreta exempel på arbetsuppgifter eller arbetsplatser. Var arbetar era alumner? Vilka titlar och tjänster får de? Går det att läsa vidare och ta en master? Forskningsmöjligheter? Hur ser arbetsmarknaden ut? Vilket stöd för karriärvägledning erbjuds? Ange gärna uppgifter om löneläge, hur lång tid tog det innan era studenter fick jobb och annan statistik om siffror finns på det. Hur stor andel går vidare med en master respektive forskarutbildning? Kommunikationsavdelningen genomför en alumnenkät för de internationella masterprogrammen. Resultat från den kompletteras genom redaktionen. Fliken BEHÖRIGHET OCH ANMÄLAN i nätkatalogen: Ev. anmärkning till anmälan/comments to application, if any (ej obligatoriskt fält) Övergripande anmälningsinformation eller annan kommentar rörande anmälan, till exempel en adress eller länk dit dokument ska skickas, eller om anmälan sker på annan plats än universityadmissions.se. Behörighet och urval (under NärVarHur i Selma) Behörigheten är knuten till utbildningsplanen och kan inte ändras utan revidering av denna. Enhetliga formuleringar för universitetet av behörigheterna finns framtagna. Urval kan endast godkännas och ändras av redaktionen. Kontakta antagningsenheten om ändringar ska göras. Det möjligt att anta studieavgiftsskyldiga studenter separat till internationella program. Det ska då framgå i urvalet. Kontakta Cecilia Marklund på antagningsenheten för att lägga in detta urval. SÖKORD - ÄMNESORD OCH FRITEXTORD Ange ämnesord (obligatoriskt) och fritextord (frivilligt) för programmet i Selma. De används för sökningar på antagning.se, universityadmissions.se och i utbildningskatalogen på Ämnesorden är en nationell lista med ämnen uppdelade på tre nivåer. I Selma ligger ämensorden i en och samma lista och de syns endast med den svenska benämningen, men samtliga ord har engelsk översättning. På antagning.se är de synliga i det så kallade ämnesträdet Ange max 7 ämnesord. Fritextorden anger du själv och kompletterar sådant som inte finns i ämneslistan (till exempel yrkesbeteckningar). Ange högst 30 svenska och engelska fritextord och varje enskilt ord räknas.

6 LÄNKAR Det finns möjlighet till länkning på programsidorna på olika sätt. Det bör användas sparsamt dock, så inte besökaren alltför mycket och i onödan, kastas mellan olika webbplatser. All programinfo ska finnas Selma och ska inte skapas parallellt någon annanstans på universitetets webbplats. Under Kontakt i Selma kan webblänk läggas in (på svenska och engelska). Länken/länkarna hamnar under Fliken Kontakt & mer info på programsidan. Länkar kan göras i texten. Länka ord/mening som säger i klartext vad det länkar till, skriv inte Läs mer. Länkar till Studentportalen och utbildningsplan (och studieplan i förekommande fall) genereras automatiskt på programmets webbsida. Om programmet har bilagor till anmälan - skicka dessa till redaktionen som laddar upp dem. Det går att ha länkar i själva programbilden. Se nedan. PROGRAMBILD, BILAGOR, STUDENTINTERVJU OCH VIDEOKLIPP Bilder, bildlänkar, filmer och intervjuer hanteras av redaktionen på studentavdelningen i webbverktyget Infoglue. Kontakta redaktionen för åtgärder. Samma programbilder som i fjol kommer att användas. Program med inriktningar har samma bild för samtliga inriktningar. Meddela så tidigt som möjligt redaktionen på studentavdelningen om bilden ska bytas, dock senast den 1 september. Varje programsida kan ha en studentintervju med porträttbild. Saknas intervju eller vill ni byta person, kontakta redaktionen på studentavdelningen och föreslå ny intervjuperson. Det finns utrymme för ett filmklipp på programsidan. I programbilden kan man lägga länkar. Denna möjlighet bör användas sparsamt så inte sidan blir för rörig. KONTAKTER PÅ STUDENTAVDELNINGEN Redaktör, enheten för studie- och karriärvägledning Annika Lundqvist, , annika.lundqvist@uadm.uu.se Redaktör internationella masterprogram, internationella kansliet Jorja Zambars, , jorja.zambars@uadm.uu.se Frågor om antagning, behörighet och urval, antagningsenheten Katarina Forssner, , katarina.forssner@uadm.uu.se Selma-support, Uppdok-enheten , selma-support@uadm.uu.se Med vänliga hälsningar Annika Lundqvist Studentavdelningen

Utbildningsinformation: utbildningsprogram

Utbildningsinformation: utbildningsprogram 2016-05-03 UFV 2016/740 Kontaktpersoner på fakulteterna Områdesinformatörer Utbildningsinformation: utbildningsprogram läsåret 2017/2018 INFORMATION OCH ANVISNINGAR Här följer information om arbetet med

Läs mer

Kick off för programinformation

Kick off för programinformation Kick off för programinformation VÄLKOMNA! Annika Lundqvist Jorja Zambars Utbildningsinformatörer, Studentavdelningen Dagens program Tidsplan Var syns programinformationen? Vem skriver du för? Så beskriver

Läs mer

Programinformationen 2019/2020

Programinformationen 2019/2020 Programinformationen 2019/2020 VÄLKOMNA! Annika Lundqvist Hannah Maxwell Utbildningsinformatörer, studentavdelningen Dagens program Tidsplan och arbetsgång Var syns programinformationen? Vem skriver du

Läs mer

Kick off för programinformation

Kick off för programinformation Kick off för programinformation VÄLKOMNA! Annika Lundqvist Hannah Maxwell Utbildningsinformatörer, Studentavdelningen Dagens program Tidsplan Var syns programinformationen? Vem skriver du för? Så skriver

Läs mer

Fristående kurser läsåret

Fristående kurser läsåret Fristående kurser läsåret 2018-2019 Dagens upplägg Utbildningsinformation Var syns den? Arbetsgång Vem gör vad och när? Inrapportering i Selma Hur gör jag och vad ska jag tänka på? Utbildningsinformationen

Läs mer

Utbildningsinformation, fristående kurser läsåret 2014-2015

Utbildningsinformation, fristående kurser läsåret 2014-2015 Utbildningsinformation, fristående kurser läsåret 2014-2015 Dagens upplägg Arbetsgång Vem gör vad och när? Utbildningsinformation Var syns det? Inrapportering i Selma Hur gör jag och vad ska jag tänka

Läs mer

Fristående kurser läsåret 2019/2020

Fristående kurser läsåret 2019/2020 Fristående kurser läsåret 2019/2020 Dagens upplägg Utbildningsinformation Var syns den? Arbetsgång Vem gör vad och när? Inrapportering i Selma Hur gör jag och vad ska jag tänka på? Nyheter i Selma Kurstillfälle

Läs mer

Utbildningsinformation, fristående kurser läsåret

Utbildningsinformation, fristående kurser läsåret Utbildningsinformation, fristående kurser läsåret 2017-2018 Dagens upplägg Utbildningsinformation Var syns den? Arbetsgång Vem gör vad och när? Inrapportering i Selma Hur gör jag och vad ska jag tänka

Läs mer

Utbildningsinformation, fristående kurser läsåret

Utbildningsinformation, fristående kurser läsåret Utbildningsinformation, fristående kurser läsåret 2016-2017 Dagens upplägg Utbildningsinformation Var syns den? Arbetsgång Vem gör vad och när? Inrapportering i Selma Hur gör jag och vad ska jag tänka

Läs mer

Utbildningsinformation, fristående kurser läsåret

Utbildningsinformation, fristående kurser läsåret Utbildningsinformation, fristående kurser läsåret 2015-2016 Dagens upplägg Utbildningsinformation Var syns det? Arbetsgång Vem gör vad och när? Inrapportering i Selma Hur gör jag och vad ska jag tänka

Läs mer

Selma. Utbildningsutbudet 2017/2018

Selma. Utbildningsutbudet 2017/2018 Selma Utbildningsutbudet 2017/2018 Upplägg Tidplan Arbetsgång Kurstillfällen Kurspaket Programtillfällen Antagningen hälsar! Studentrekryteringswebben Övrigt Tidplan 2017/2018 Länk till tidplanen Kurstillfälle

Läs mer

HSE1K, Kandidatprogram i kultur, samhälle och etnografi, 180 hp

HSE1K, Kandidatprogram i kultur, samhälle och etnografi, 180 hp Programtillfälle Uttagen: 2016-09-29 HSE1K, Kandidatprogram i kultur, samhälle och etnografi, 180 hp HSE1K, Bachelor Programme in Culture, Society and Ethnography, 180 hp Anmälningskod: P5050 Starttermin:

Läs mer

RRE1K UPPS, Kandidatprogram i religionsvetenskap Studieort Uppsala, 180 hp

RRE1K UPPS, Kandidatprogram i religionsvetenskap Studieort Uppsala, 180 hp Programtillfälle Uttagen: 2016-09-29 Kommentar: Texten Om undervisningen och Karriär är väl kort. Berätta mer om vad studenterna gör en dag på programmet. Är lärarna forskare? Hur kopplas forskningen till

Läs mer

Användarmanual Utbildningsdatabasen Selma

Användarmanual Utbildningsdatabasen Selma Användarmanual Utbildningsdatabasen Selma för arbetet med programtillfälle Observera att manualen uppdateras löpande, den senaste versionen finner du alltid på internwebben https://internwebben.ki.se/sv/anvandarmanualer

Läs mer

HMU1K, Kandidatprogram i musikvetenskap, 180 hp

HMU1K, Kandidatprogram i musikvetenskap, 180 hp Programtillfälle Uttagen: 2016-09-29 Kommentar: Berätta gärna mer Om undervisningen. Vad händer på programmet? Är undervisningen kopplad till forskningen. Är lärarna forskare? Hur kommer det musikaliska

Läs mer

Användarmanual Utbildningsdatabasen Selma

Användarmanual Utbildningsdatabasen Selma Användarmanual Utbildningsdatabasen Selma för arbetet med programtillfälle Observera att manualen uppdateras löpande, den senaste versionen finner du alltid på internwebben http://ki.se/medarbetare/utbildningsdatabasen-selma

Läs mer

HKS1K, Kandidatprogram i kultur- och samhällsanalys, 180 hp

HKS1K, Kandidatprogram i kultur- och samhällsanalys, 180 hp Programtillfälle Uttagen: 2016-09-29 HKS1K, Kandidatprogram i kultur- och samhällsanalys, 180 hp HKS1K, The Uppsala Culture and Society Programme, 180 hp Anmälningskod: P5010 Starttermin: H17 Programtakt:

Läs mer

Selma Manual Kurstillfälle, kurspaket, programtillfälle. Studentcentrum/Ladokgruppen

Selma Manual Kurstillfälle, kurspaket, programtillfälle. Studentcentrum/Ladokgruppen Selma Manual Kurstillfälle, kurspaket, programtillfälle Innehållsförteckning Innehållsförteckning -------------------------------------------------------------------------------------------------- 2 Logga

Läs mer

TKV1K, Kandidatprogram i ledarskap - kvalitet - förbättring, 180 hp

TKV1K, Kandidatprogram i ledarskap - kvalitet - förbättring, 180 hp TKV1K, Kandidatprogram i ledarskap - kvalitet - förbättring, 180 hp TKV1K, Bachelor Programme in Leadership - Quality Management - Improvement, 180 hp Anmälningskod: P1442 Starttermin: H17 Programtakt:

Läs mer

Användarmanual Utbildningsdatabasen Selma. för arbetet med programtillfälle. Avdelningen för utbildnings- och forskarutbildningsstöd

Användarmanual Utbildningsdatabasen Selma. för arbetet med programtillfälle. Avdelningen för utbildnings- och forskarutbildningsstöd Användarmanual Utbildningsdatabasen Selma för arbetet med programtillfälle forskarutbildningsstöd Innehåll 1. Logga in och logga ut... 3 2. Process för att skapa programtillfällen vid KI... 4 3. Flikarna

Läs mer

HAB2M BIBL, Masterprogram i ABM Biblioteks- och informationsvetenskap, 120 hp

HAB2M BIBL, Masterprogram i ABM Biblioteks- och informationsvetenskap, 120 hp Programtillfälle Uttagen: 2016-09-19 HAB2M BIBL, Masterprogram i ABM Biblioteks- och informationsvetenskap, 120 hp HAB2M BIBL, Master Programme in Archive, Library and Museum Studies Library and Information

Läs mer

Riktlinjer för Samhällsvetenskapliga fakultetens utbildningspresentationer på webben

Riktlinjer för Samhällsvetenskapliga fakultetens utbildningspresentationer på webben 2019-03-14 Dnr STYR 2019/345 1 Fakultetsstyrelsen Riktlinjer för Samhällsvetenskapliga fakultetens utbildningspresentationer på webben Inför varje ansökningsperiod får utbildningspresentationerna på lu.se

Läs mer

KURSINFO. Manual för program KursInfo > webben (Vill studera) Versionsförteckning. Datum Version Beskrivning Författare

KURSINFO. Manual för program KursInfo > webben (Vill studera) Versionsförteckning. Datum Version Beskrivning Författare KURSINFO Manual för program KursInfo > webben (Vill studera) Versionsförteckning G:\GF\UF\KURSINFO\Manualer\Publicerade manualer\manual KursInfo Program_webb.docx Datum Version Beskrivning Författare 2013

Läs mer

valbara programkurser

valbara programkurser Användarmanual Utbildningsdatabasen Selma för arbetet med kurstillfällen för valbara programkurser forskarutbildningsstöd Innehåll 1. Logga in och logga ut... 3 2. Process för att skapa kurstillfällen

Läs mer

Nyheter i samband med driftsättning av KursInfo 1.2

Nyheter i samband med driftsättning av KursInfo 1.2 Nyheter i samband med driftsättning av KursInfo 1.2 KURS/PROGRAM Fastställa kurs- eller utbildningsplan som saknar obligatoriska värden Det går inte längre att spara en kurs eller ett program med fastställandestatus

Läs mer

valbara programkurser (inom

valbara programkurser (inom Användarmanual Utbildningsdatabasen Selma för arbetet med kurstillfällen för valbara programkurser (inom sjuksköterskeprogrammen) forskarutbildningsstöd Innehåll 1. Logga in och logga ut... 3 2. Process

Läs mer

Genusperspektiv bör ingå i utbildningsprogrammet, enligt mål i Handlingsplan för lika villkor vid Högskolan i Skövde.

Genusperspektiv bör ingå i utbildningsprogrammet, enligt mål i Handlingsplan för lika villkor vid Högskolan i Skövde. Forsknings- och utbildningsnämnden ALLMÄNNA RÅD 2010-09-08 Dnr HS 2010/328-510 Utformning av utbildningsplan 1 Allmänt Bestämmelser om utbildningsplan finns i Högskoleförordningen. Där framgår att det

Läs mer

Studievägledarfrukost med nya Ladok-tema! Cecilia Marklund och Annika Björklund Studentavdelningen 21 juni 2018

Studievägledarfrukost med nya Ladok-tema! Cecilia Marklund och Annika Björklund Studentavdelningen 21 juni 2018 Studievägledarfrukost med nya Ladok-tema! Cecilia Marklund och Annika Björklund Studentavdelningen 21 juni 2018 Vad gör ni i Uppdok idag? Läser endast i Uppdok Var tittar ni? (UT10, mer?) Behörighetskontroller?

Läs mer

Hantering av webbinformation i databasen för presentation på MIUNs engelska webb för Exchange Students (utbytesstudenter) och Free Movers.

Hantering av webbinformation i databasen för presentation på MIUNs engelska webb för Exchange Students (utbytesstudenter) och Free Movers. Engelsk webbinfo Hantering av webbinformation i databasen för presentation på MIUNs engelska webb för Exchange Students (utbytesstudenter) och Free Movers. Underlag tas fram av ämnesansvarig och internationell

Läs mer

valbara programkurser

valbara programkurser Användarmanual Utbildningsdatabasen Selma för arbetet med kurstillfällen för valbara programkurser forskarutbildningsstöd Innehåll 1. Logga in och logga ut... 3 2. Process för att skapa kurstillfällen

Läs mer

Selma - Manual Administration

Selma - Manual Administration Selma - Manual Administration Selma 5.4 2013-10-09 Innehållsförteckning Innehåll 1. Inför nytt läsår 3 2. Defaultvärde för sökandewebben 4 3. Administration>Läsår 5 4. Administration>Redigera 7 5. Administration>Katalogdata

Läs mer

Skriva utbildningsbeskrivningar

Skriva utbildningsbeskrivningar 1 SKRIVA UTBILDNINGSBESKRIVNINGAR FÖR WEBBEN Skriva utbildningsbeskrivningar för webben EN LATHUND VERSION 1.7 2017 LUNDS UNIVERSITET 3 SKRIVA UTBILDNINGSBESKRIVNINGAR FÖR WEBBEN Utbildningsbeskrivningarna

Läs mer

Riktlinjer för utformning av utbildningsplan

Riktlinjer för utformning av utbildningsplan Riktlinjer för utformning av utbildningsplan Dessa riktlinjer har fastställts av rektor 2016-10-04 och träder i kraft samma dag. Riktlinjerna ska tillämpas vid utformning av utbildningsplaner som gäller

Läs mer

Riktlinjer för utformning av utbildningsplan

Riktlinjer för utformning av utbildningsplan Riktlinjer för utformning av utbildningsplan Dessa riktlinjer har fastställts av rektor 2017-11-14 och träder i kraft samma dag. Riktlinjerna ska tillämpas vid utformning av utbildningsplaner som gäller

Läs mer

Anvisningar för utbildningsplaner vid Malmö högskola

Anvisningar för utbildningsplaner vid Malmö högskola 2013-06-28 (Dnr Mahr 50-2013/394) 1 (av 6) Malmö högskola, Gemensamt verksamhetsstöd Avdelningen för utbildnings- och forskningsstöd Lindha Makne, Kvalitetskoordinator Beslut Anvisningar för utbildningsplaner

Läs mer

Programtillfälle i KursInfo

Programtillfälle i KursInfo Programtillfälle i KursInfo Att skapa ett programtillfälle är indelat i tre steg: Första steget är att lägga in de grundläggande uppgifterna på Program och sedan uppmärksamma central administration. Centralt

Läs mer

Fältbeskrivning kurstillfälle

Fältbeskrivning kurstillfälle Fältbeskrivning kurstillfälle Fält Kommentar Kurskod Välj i droplisten vilken kurs (kurskod) du ska skapa tillfället för. Version av kursplan Anmälningskod Studieort Det kan finnas fler versioner av kursplan

Läs mer

Högskolan i Borås Avdelningen Utbildningsstöd Ladok/KursInfo Senast reviderad: KURSINFO. Manual för Programtillfälle

Högskolan i Borås Avdelningen Utbildningsstöd Ladok/KursInfo Senast reviderad: KURSINFO. Manual för Programtillfälle KURSINFO Manual för Programtillfälle Versionsförteckning Datum Version Beskrivning Författare 2016-04-12 1.0 Första utkast Hala 2016-12-05 1.1 Endast uppdaterat slutvecka Jean Sidan 1 av 12 Innehåll Programtillfälleseditorn

Läs mer

Masterprogram, transportsystem Master's Programme, Transport Systems, 120 credits 120,0 högskolepoäng

Masterprogram, transportsystem Master's Programme, Transport Systems, 120 credits 120,0 högskolepoäng Utbildningsplan Masterprogram, transportsystem Master's Programme, Transport Systems, 120 credits 120,0 högskolepoäng Gäller för antagna till utbildningen fr o m HT11. Utbildningens mål Informationen gäller

Läs mer

Text med gul markering är anvisningar, övrig text är från Regler för kursplan på grund- och avancerad nivå (V 2015/1007)

Text med gul markering är anvisningar, övrig text är från Regler för kursplan på grund- och avancerad nivå (V 2015/1007) 2017-02-28 ANVISNINGAR FÖR KURSPLAN PÅ GRUNDNIVÅ OCH AVANCERAD NIVÅ Text med gul markering är anvisningar, övrig text är från Regler för kursplan på grund- och avancerad nivå (V 2015/1007) Generella anvisningar

Läs mer

Och den måste vi ta om hand på bästa sätt. Och det gör vi alla. Kombineras med andra kanaler: print, sociala medier, lärplattform.

Och den måste vi ta om hand på bästa sätt. Och det gör vi alla. Kombineras med andra kanaler: print, sociala medier, lärplattform. Att göra om våra webbplatser är ett stort och omfattande projekt; webben är vår viktigaste kommunikationskanal. Nästa steg i projektet : nya vägar för att hitta sin utbildning via sidor för intresseområden

Läs mer

Anvisningar för utbildningsplaner vid Malmö högskola

Anvisningar för utbildningsplaner vid Malmö högskola UTB 3.2.2.2016/500 1 (av 9) Styr- och handledningsdokument Dokumenttyp: Beslutsdatum: Beslutande: Giltighetstid: Dokumentansvarig: Diarienummer: Version: Revisionsdatum: Anvisningar 2017-02-20 Rektor Tillsvidare

Läs mer

Manual för utbildningsplaner

Manual för utbildningsplaner Manual för utbildningsplaner Beslut: UFN 2011-12-21 Revidering: UFN 2016-10-05 Dnr: DUC 2011/2094/10 Gäller fr o m: 2011-12-21 Ersätter: Manual för utbildningsplaner i dokumentet Anvisningar för utbildningsprogram,

Läs mer

Riktlinjer och mall för utbildningsplaner vid Humanistiska fakulteten, Stockholms universitet

Riktlinjer och mall för utbildningsplaner vid Humanistiska fakulteten, Stockholms universitet 1 (11) Dnr SU FV-3.9-2259-14 BESLUT 2015-06-02 Riktlinjer och mall för utbildningsplaner vid Humanistiska fakulteten, Stockholms universitet Ersätter: Riktlinjer för utbildningsplaner inom Humanistiska

Läs mer

Masterprogram, transportsystem Master's Programme, Transport Systems, 120 credits 120,0 högskolepoäng

Masterprogram, transportsystem Master's Programme, Transport Systems, 120 credits 120,0 högskolepoäng Utbildningsplan Masterprogram, transportsystem Master's Programme, Transport Systems, 120 credits 120,0 högskolepoäng Gäller för antagna till utbildningen fr o m HT09. Utbildningens mål Kunskap och förståelse

Läs mer

2015-05-12. Riktlinjer för utbildningstext i ATLAS

2015-05-12. Riktlinjer för utbildningstext i ATLAS 2015-05-12 Riktlinjer för utbildningstext i ATLAS 1 Riktlinjer för utbildningstext i atlas Atlas är vår utbildningsdatabas. Där hämtar vi text till vår egen webb och exporterar till studera.nu som i sin

Läs mer

SELMA manual Kursplan - Kurslitteratur

SELMA manual Kursplan - Kurslitteratur UMEÅ UNIVERSITET Studentcentrum Ladokgruppen SELMA manual Kursplan - Kurslitteratur Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Logga in och logga ut CAS... 3 Logga in:... 3 Logga ut:... 3 Söka ut kursplan...

Läs mer

Riktlinjer för inrättande av utbildningsprogram och fastställande av utbildningsplan för lärarprogrammen vid Humanvetenskapliga området

Riktlinjer för inrättande av utbildningsprogram och fastställande av utbildningsplan för lärarprogrammen vid Humanvetenskapliga området 1 (5) 2018-06-07 Dnr SU FV-3.1.1-1813-18 Sandra Persson Riktlinjer för inrättande av utbildningsprogram och fastställande av utbildningsplan för lärarprogrammen vid Humanvetenskapliga området Föreliggande

Läs mer

SSY1K, Kandidatprogram i systemvetenskap, 180 hp. SSY1K PROG, Kandidatprogram i systemvetenskap Programvaruteknik, 180 hp

SSY1K, Kandidatprogram i systemvetenskap, 180 hp. SSY1K PROG, Kandidatprogram i systemvetenskap Programvaruteknik, 180 hp SSY1K, Kandidatprogram i systemvetenskap, 180 hp SSY1K, Bachelor Programme in Information Systems, 180 hp Anmälningskod: P2202 Startermin: H16 Programtakt: 100% Studieort: Uppsala Undervisningsform: Normal

Läs mer

Användarmanual Utbildningsdatabasen Selma. för fliken Utbildningsplan. Avdelningen för utbildnings- och forskarutbildningsstöd

Användarmanual Utbildningsdatabasen Selma. för fliken Utbildningsplan. Avdelningen för utbildnings- och forskarutbildningsstöd Användarmanual Utbildningsdatabasen Selma för fliken Utbildningsplan forskarutbildningsstöd Innehåll 1. Process för att skapa ny utbildningsplan i Selma... 3 2. Logga in och logga ut... 4 3. Att söka fram

Läs mer

Manual för utbildningsplaner

Manual för utbildningsplaner Manual för utbildningsplaner Beslut: UFN 2011-12-21 Revidering: UFN 2015-02-05 Dnr: DUC 2011/2094/10 Gäller fr o m: 2011-12-21 Ersätter: Manual för utbildningsplaner i dokumentet Anvisningar för utbildningsprogram,

Läs mer

RIKTLINJER FÖR UTBILDNINGSTEXT (ATLAS)

RIKTLINJER FÖR UTBILDNINGSTEXT (ATLAS) 2014-09-02 RIKTLINJER FÖR UTBILDNINGSTEXT (ATLAS) 1 RIKTLINJER FÖR UTBILDNINGSTEXT (ATLAS) Atlas är vår utbildningsdatabas. Där hämtar vi text till vår egen webb och utbildningskatalog och exporterar till

Läs mer

REGEL FÖR UTBILDNINGSPLANER

REGEL FÖR UTBILDNINGSPLANER MITTUNIVERSITETET Styrdokument Bilaga 3 REGEL FÖR UTBILDNINGSPLANER DNR MIUN 2009/830 Publicerad: 2014-06-24 Beslutsfattare: Handläggare: Maud Albertsson Beslutsdatum: 2014-06-24 Giltighetstid: Tillsvidare

Läs mer

KURSINFO. Lägga in uppgifter om ett kurstillfälle. Ladok 2010-10-20

KURSINFO. Lägga in uppgifter om ett kurstillfälle. Ladok 2010-10-20 KURSINFO Lägga in uppgifter om ett kurstillfälle Ladok 2010-10-20 Innehåll Skapa kurstillfälle... 3 Förklaring till menyn för kurstillfälle... 4 Nytt kurstillfälle... 5 Inläggning av uppgifter i kurstillfället...

Läs mer

MANUAL VU omgångar i KOPPS

MANUAL VU omgångar i KOPPS MANUAL VU omgångar i KOPPS Om RUTINER FÖR ANTAGNING AV FRISTÅENDE STUDERANDE, VEM GÖR VAD SAMT TIDPLANER, se informationen på KTH:s intranät under Antagning/Kurser. Innehåll 1. Logga in i KOPPS... 2 2.

Läs mer

Skapa en programstruktur

Skapa en programstruktur Rutindokument Skapa en programstruktur Upprättad av Studerandeavdelningen Gäller från 2017-12-11 Under fliken Utbildningsinformation finns information om kurser, kurstillfällen, program, programtillfällen,

Läs mer

Handläggningsordning för att inrätta, revidera, ställa in eller avveckla program och kurser samt för inrättande av huvudområden

Handläggningsordning för att inrätta, revidera, ställa in eller avveckla program och kurser samt för inrättande av huvudområden Handläggningsordning för att inrätta, revidera, ställa in eller avveckla program och kurser samt för inrättande av huvudområden Utbildningsstrategiska rådet 2013-06-18 Fastställd av rektor 2013-10-08 Dnr:

Läs mer

Handläggningsordning för att inrätta, revidera, ställa in eller avveckla program och kurser, samt för att inrätta eller avveckla huvudområden

Handläggningsordning för att inrätta, revidera, ställa in eller avveckla program och kurser, samt för att inrätta eller avveckla huvudområden Handläggningsordning för att inrätta, revidera, ställa in eller avveckla program och kurser, samt för att inrätta eller avveckla huvudområden Fastställd av rektor 2015-05-19 Dnr: FS 1.1-707-15 Denna handläggningsordning

Läs mer

Handläggningsordning för att inrätta, revidera, ställa in eller avveckla utbildningar

Handläggningsordning för att inrätta, revidera, ställa in eller avveckla utbildningar Handläggningsordning för att inrätta, revidera, ställa in eller avveckla utbildningar Utbildningsstrategiska rådet 2012-05-08 Fastställd av rektor 2012-06-19 Dnr: UmU 100-976-11 Denna handläggningsordning

Läs mer

Selma Manual. Kurstillfällen och kurspaket

Selma Manual. Kurstillfällen och kurspaket Selma Manual Kurstillfällen och kurspaket 2013-10-09 Innehållsförteckning INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 1 KURSTILLFÄLLE... 2 Sök kurstillfälle... 2 Sökbara kurstillfällen... 2 Ej sökbara kurstillfällen... 3

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET BESLUT 1(3) Rektor Dnr I G /2006 (reviderad )

LUNDS UNIVERSITET BESLUT 1(3) Rektor Dnr I G /2006 (reviderad ) LUNDS UNIVERSITET BESLUT 1(3) Tillämpningsföreskrifter gällande kursplaner för grundnivå och avancerad nivå vid Lunds universitet Nedanstående uppgifter utgör ett minimikrav på struktur och innehåll för

Läs mer

Utbildningsinformation - Studieplaner

Utbildningsinformation - Studieplaner Utbildningsinformation - Studieplaner Innehåll Samspel SISU - Ladok Skapa studieplan på programtillfälle Studieplanen i Ladok Antagningsförfarande i studieplanen Lägg till Ingående delar i studieplanen

Läs mer

Riktlinjer för utformning av utbildningsplan

Riktlinjer för utformning av utbildningsplan Dnr: L 2019/22 Fastställda av forsknings- och utbildningsnämnden 2019-06-13 Riktlinjer för utformning av utbildningsplan Innehåll... 2 1. Allmänt... 2 1.1 Styrdokument... 2 2. Utbildningsplanens innehåll

Läs mer

Selma Manual Kurstillfälle, kurspaket, programtillfälle. Studentcentrum/Ladokgruppen

Selma Manual Kurstillfälle, kurspaket, programtillfälle. Studentcentrum/Ladokgruppen Selma Manual Kurstillfälle, kurspaket, programtillfälle Innehållsförteckning Innehållsförteckning -------------------------------------------------------------------------------------------------- 2 Logga

Läs mer

Selma - Manual Utbildningsplan

Selma - Manual Utbildningsplan Selma - Manual Utbildningsplan Selma 5.4 2013-10-09 Innehållsförteckning UTBILDNINGSPLAN... 3 SKAPA UTBILDNINGSPLAN... 3 ARBETA MED EN PÅBÖRJAD UTBILDNINGSPLAN... 3 Allmänt... 4 Beskrivning... 6 Studieplan

Läs mer

Utbildningsplan för Sports coaching, kandidatprogram 180 högskolepoäng

Utbildningsplan för Sports coaching, kandidatprogram 180 högskolepoäng Utbildningsplan för Sports coaching, kandidatprogram 180 högskolepoäng Sports Coaching, Bachelor s Programme 180 Higher Education Credits Revidering fastställd av dekanus vid Utbildningsvetenskapliga fakulteten

Läs mer

Utbildningsbeskrivningar på lu.se nutid och framtid LOUISE LARSSON & MATILDA ROIJER, EXTERNA RELATIONER

Utbildningsbeskrivningar på lu.se nutid och framtid LOUISE LARSSON & MATILDA ROIJER, EXTERNA RELATIONER Utbildningsbeskrivningar på lu.se nutid och framtid LOUISE LARSSON & MATILDA ROIJER, EXTERNA RELATIONER LUBAS-texterna på lu.se välbesökt informationskälla för potentiella studenter utgör basen i utbildningsinformationen

Läs mer

SPO1K, Politices kandidatprogram, 180 hp

SPO1K, Politices kandidatprogram, 180 hp Programtillfälle Uttagen: 2016-09-30 SPO1K, Politices kandidatprogram, 180 hp SPO1K, Bachelor Programme in Political Science, 180 hp Anmälningskod: P2450 Starttermin: H17 Programtakt: 100% Studieort: Uppsala

Läs mer

Europa - din nya studieort

Europa - din nya studieort Europa - din nya studieort Högskolereformen 2007 12 Innehåll En ny högskola 3 I korthet händer det här 4 Tre utbildningsnivåer 5 Grundnivå 6 Avancerad nivå 6 Forskarnivå 6 Förväntade studieresultat 7 Du

Läs mer

Processbeskrivning samt villkor gällande utbildningsprogram på avancerad nivå vid Linköpings universitet

Processbeskrivning samt villkor gällande utbildningsprogram på avancerad nivå vid Linköpings universitet 1(5) Processbeskrivning samt villkor gällande utbildningsprogram på avancerad nivå vid Linköpings universitet Bakgrund Syfte Detta dokument syftar till att beskriva process och hanteringsordning av sökande

Läs mer

Fakulteten för ekonomi, kommunikation och IT. Utbildningsplan. Magister-/masterprogram i Marknadsföring och ledning av

Fakulteten för ekonomi, kommunikation och IT. Utbildningsplan. Magister-/masterprogram i Marknadsföring och ledning av Dnr FAK1 2010/158 Fakulteten för ekonomi, kommunikation och IT Utbildningsplan Magister-/masterprogram i Marknadsföring och ledning av tjänsteverksamheter Masterprogramme in Service Marketing and Management

Läs mer

UTBILDNINGSGUBAS ANVÄNDARHANDLEDNING

UTBILDNINGSGUBAS ANVÄNDARHANDLEDNING UTBILDNINGSGUBAS ANVÄNDARHANDLEDNING (uppdaterad 15 september 2015) Innehållsförteckning UTBILDNINGSGUBAS... 1 ANVÄNDARHANDLEDNING... 1 (uppdaterad 15 september 2015)... 1 Innehållsförteckning... 1 Del

Läs mer

KURSINFO. Manual för Program (utbildningsplan) Versionsförteckning. Datum Version Beskrivning Författare Första utkast hala

KURSINFO. Manual för Program (utbildningsplan) Versionsförteckning. Datum Version Beskrivning Författare Första utkast hala KURSINFO Manual för rogram (utbildningsplan) Versionsförteckning Datum Version Beskrivning Författare 2016-04-14 1.0 Första utkast hala 2016-10-10 1.1 Reviderad kura Innehåll Versionsförteckning... 1 rocessen

Läs mer

Utvärdering av välkomstbrev på webben inför ht 2013

Utvärdering av välkomstbrev på webben inför ht 2013 Umeå universitet, 901 87 Umeå Studentcentrum/Annica Höglund E-post: annica.hoglund@adm.umu.se Rapport 2013-12-05 Utvärdering av välkomstbrev på webben inför ht 2013 Under våren 2011 presenterade Studentcentrum

Läs mer

MEDIE- OCH KOMMUNIKATIONSVETENSKAPLIGT PROGRAM MED INTERNATIONELL INRIKTNING 120/160 POÄNG International Communications Programme, 120/160 points

MEDIE- OCH KOMMUNIKATIONSVETENSKAPLIGT PROGRAM MED INTERNATIONELL INRIKTNING 120/160 POÄNG International Communications Programme, 120/160 points HUMANISTISKA INSTITUTIONEN UTBILDNINGSPLAN MEDIE- OCH KOMMUNIKATIONSVETENSKAPLIGT PROGRAM MED INTERNATIONELL INRIKTNING 120/160 POÄNG International Communications Programme, 120/160 points Utbildningsplanen

Läs mer

Instruktion till kursplanemall för kurser på grundnivå och avancerad nivå

Instruktion till kursplanemall för kurser på grundnivå och avancerad nivå Instruktion till kursplan 1 (5) Instruktion till kursplanemall för kurser på grundnivå och avancerad nivå Kursplaner som gäller utbildning under höstterminen ska vara fastställda av FoUN:s kursplaneutskott

Läs mer

Riktlinjer för inrättande av utbildningsprogram och fastställande av utbildningsplan för lärarprogrammen vid Humanvetenskapliga området

Riktlinjer för inrättande av utbildningsprogram och fastställande av utbildningsplan för lärarprogrammen vid Humanvetenskapliga området 1 (5) BESLUT 2016-06-02 Dnr SU FV-3.1.1-1620-16 Monireh Shirani Riktlinjer för inrättande av utbildningsprogram och fastställande av utbildningsplan för lärarprogrammen vid Humanvetenskapliga området Föreliggande

Läs mer

Studentportalen och Uppdok: Före, under och efter övergången till nya Ladok

Studentportalen och Uppdok: Före, under och efter övergången till nya Ladok Studentportalen och Uppdok: Före, under och efter övergången till nya Ladok Lunchseminarium 2018-04-26 Annika Björklund, Studentavdelningen Katarina Adenmark, IT-avdelningen Eva Pärt Enander, IT-avdelningen

Läs mer

Utbildningsplan för Barn- och ungdomsvetenskap, masterprogram 120 högskolepoäng Child and Youth Studies, Master Programme 120 Higher Education

Utbildningsplan för Barn- och ungdomsvetenskap, masterprogram 120 högskolepoäng Child and Youth Studies, Master Programme 120 Higher Education ! Utbildningsplan för Barn- och ungdomsvetenskap, masterprogram 120 högskolepoäng Child and Youth Studies, Master Programme 120 Higher Education Credits!! 1. Inrättande och fastställande Utbildningsplanen

Läs mer

Fakulteten för ekonomi, kommunikation och IT. Utbildningsplan

Fakulteten för ekonomi, kommunikation och IT. Utbildningsplan Dnr FAK1 2010/159 Fakulteten för ekonomi, kommunikation och IT Utbildningsplan Magister-/masterprogram i redovisning och finansiering Masterprogramme in Accounting and Finance Programkod: SAMRE/SAAAF Programmets

Läs mer

Utbildningsplan. Masterprogram i redovisning och styrning. Dnr HS 2017/1044

Utbildningsplan. Masterprogram i redovisning och styrning. Dnr HS 2017/1044 Dnr HS 2017/1044 Fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap Utbildningsplan Masterprogram i redovisning och styrning Programkod: Programmets benämning: SASRS Masterprogram i redovisning och styrning

Läs mer

Utvärdering av välkomstbrev på webben inför ht 2012

Utvärdering av välkomstbrev på webben inför ht 2012 Umeå universitet, 901 87 Umeå Studentcentrum/Annica Höglund E-post: annica.hoglund@adm.umu.se Rapport 2012-08-14 Utvärdering av välkomstbrev på webben inför ht 2012 Under våren 2011 presenterade Studentcentrum

Läs mer

Utbildningsplan för Sports coaching, kandidatprogram 180 högskolepoäng

Utbildningsplan för Sports coaching, kandidatprogram 180 högskolepoäng Utbildningsplan för Sports coaching, kandidatprogram 180 högskolepoäng Sports Coaching, Bachelor s Programme 180 Higher Education Credits Revidering fastställd av Utbildningsvetenskapliga fakultetsstyrelsen

Läs mer

Utbildningsplan. Masterprogram i marknadsföring. Dnr HS 2015/401. SASMF Masterprogram i Marknadsföring Master programme in Marketing

Utbildningsplan. Masterprogram i marknadsföring. Dnr HS 2015/401. SASMF Masterprogram i Marknadsföring Master programme in Marketing Dnr HS 2015/401 Fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap Utbildningsplan Masterprogram i marknadsföring Programkod: Programmets benämning: Inriktningar: SASMF Masterprogram i Marknadsföring Master

Läs mer

Riktlinjer och guide för utbildningsplaner

Riktlinjer och guide för utbildningsplaner Riktlinjer och guide för utbildningsplaner Allmänt Utbildningsplanerna genereras från KursInfo. Kurskopplingar och löptext läggs in av programkoordinator utifrån underlag från programansvarig. Nedan följer

Läs mer

Masterprogram, transportsystem Master's Programme, Transport Systems, 120 credits 120,0 högskolepoäng

Masterprogram, transportsystem Master's Programme, Transport Systems, 120 credits 120,0 högskolepoäng Utbildningsplan Masterprogram, transportsystem Master's Programme, Transport Systems, 120 credits 120,0 högskolepoäng Gäller för antagna till utbildningen fr o m HT10. Utbildningens mål Informationen gäller

Läs mer

Lärande, kommunikation och informationsteknologi, Magisterprogram, 60 högskolepoäng

Lärande, kommunikation och informationsteknologi, Magisterprogram, 60 högskolepoäng Utbildningsplan Dnr G 2018/203 IT-FAKULTETEN Lärande, kommunikation och informationsteknologi, Magisterprogram, 60 högskolepoäng Learning, Communication and Information Technology, Master's Programme,

Läs mer

Selma - Manual Programtillfälle

Selma - Manual Programtillfälle Selma - Manual Programtillfälle Selma 5.4 2013-10-09 Innehållsförteckning PROGRAMTILLFÄLLE... 3 SÖK UT PROGRAMTILLFÄLLE... 3 SKAPA NYTT PROGRAMTILLFÄLLE... 4 FLIK 1 NÄRVARHUR... 5 FLIK 2. STUDIEAVGIFTER...

Läs mer

Mall för kursplaner på Naturvetenskapliga fakulteten

Mall för kursplaner på Naturvetenskapliga fakulteten 1. Benämning Kursens namn. Kursnamn på självständigt arbete (examensarbete) ska följa modellen Ämne, självständigt arbete. Om kursen är uppdragsutbildning eller en orienteringskurs ska det framgå av kursens

Läs mer

Utbildningsplan för Sports coaching, kandidatprogram 180 högskolepoäng

Utbildningsplan för Sports coaching, kandidatprogram 180 högskolepoäng Utbildningsplan för Sports coaching, kandidatprogram 180 högskolepoäng Sports Coaching, Bachelor Programme 180 Higher Education Credits Revidering fastställd av Utbildningsvetenskapliga fakultetsstyrelsen

Läs mer

Utbildningsplan. Masterprogram i Service Management. Dnr HS 2017/888

Utbildningsplan. Masterprogram i Service Management. Dnr HS 2017/888 Dnr HS 2017/888 Fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap Utbildningsplan Masterprogram i Service Management Programkod: Programmets benämning: SASSM Masterprogram i Service Management Magister (MASM),

Läs mer

Kompletterande lärarutbildning 2017/2018

Kompletterande lärarutbildning 2017/2018 Kompletterande lärarutbildning 2017/2018 90 HP UPPSALA DISTANS 100%, CAMPUS 100% Bli lärare på tre terminer! Kompletterande lärarutbildning vid Uppsala universitet är en påbyggnadsutbildning för dig med

Läs mer

Manual för läsårsplanering i Kopps

Manual för läsårsplanering i Kopps Senast uppdaterad: 2017-08-18 Manual för läsårsplanering i Kopps I Kopps finns systemstöd för läsårsplanering. Stödet består bland annat av automatiskt skapande av önskade kurstillfällen via kopiering

Läs mer

Nya Ladok och administration av utbildning på grundnivå och avancerad nivå. Cecilia Marklund och Annika Björklund Studentavdelningen

Nya Ladok och administration av utbildning på grundnivå och avancerad nivå. Cecilia Marklund och Annika Björklund Studentavdelningen Nya Ladok och administration av utbildning på grundnivå och avancerad nivå Cecilia Marklund och Annika Björklund Studentavdelningen Syfte med dagens information Ge en orientering kring hur det nya systemet

Läs mer

4PE154 Att handleda och utveckla yrkeskunnande i lärarutbildningen, 7.5 hp

4PE154 Att handleda och utveckla yrkeskunnande i lärarutbildningen, 7.5 hp 4PE154 Att handleda och utveckla yrkeskunnande i lärarutbildningen, 7.5 hp gå in i handledande och vägledande uppgifter på ett reflekterande sätt. 4PE154 Tutoring and Developing Professional Skills within

Läs mer

Utbildningsplan. Masterprogram i marknadsföring. Dnr HS 2015/171. SASMF Masterprogram i Marknadsföring Master programme in Marketing

Utbildningsplan. Masterprogram i marknadsföring. Dnr HS 2015/171. SASMF Masterprogram i Marknadsföring Master programme in Marketing Dnr HS 2015/171 Fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap Utbildningsplan Masterprogram i marknadsföring Programkod: Programmets benämning: Inriktningar: SASMF Masterprogram i Marknadsföring Master

Läs mer

Nya Ladok och administration av utbildning på grundnivå och avancerad nivå. Annika Björklund Studentavdelningen 19 april 2018

Nya Ladok och administration av utbildning på grundnivå och avancerad nivå. Annika Björklund Studentavdelningen 19 april 2018 Nya Ladok och administration av utbildning på grundnivå och avancerad nivå Annika Björklund Studentavdelningen 19 april 2018 Syfte med dagens information Ge en orientering kring hur det nya systemet fungerar

Läs mer

Utbildningsplan. Civilingenjörsutbildning i medicinsk teknik Degree Programme in Medical Engineering 300,0 högskolepoäng.

Utbildningsplan. Civilingenjörsutbildning i medicinsk teknik Degree Programme in Medical Engineering 300,0 högskolepoäng. Utbildningsplan Civilingenjörsutbildning i medicinsk teknik Degree Programme in Medical Engineering 300,0 högskolepoäng Gäller för antagna till utbildningen fr o m HT19. Utbildningens mål Programmet ska

Läs mer

Revidering av tillämpningsföreskrifter för kurs- och utbildningsplaner

Revidering av tillämpningsföreskrifter för kurs- och utbildningsplaner BESLUT 1 2012-06-14 Dnr SU 2012/244 Rektor Revidering av tillämpningsföreskrifter för kurs- och utbildningsplaner Bakgrund Tillämpningsföreskrifter fastställdes första gången 2006 i samband med arbetet

Läs mer