IT-strategiskt program

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "IT-strategiskt program"

Transkript

1 Ledningskontoret Ärendenr KS 2011/142 Handlingstyp Styrdokument 1 (7) Datum IT-strategiskt program för Region Gotland Rev efter Rf , Rf 88 Besöksadress Visborgsallén 19 Postadress SE Visby Telefon +46 (0) vxl E-post regiongotland@gotland.se Bankgiro Postgiro Org. nr Webbplats

2 2 Inledning Det IT-strategiska programmet för Region Gotland utgör det övergripande styrdokumentet för IT. Syftet är att säkerställa att Region Gotland erhåller största möjliga nytta av IT för medborgarna och för verksamheten och dess utveckling. Programmet gäller för Region Gotlands styrelse och nämnder samt såväl interna som externa utförare. Programmet anger till vad och hur IT och telefoni ska användas och utvecklas i Region Gotland över femårsperioden 2011 till Här beskrivs hur Region Gotlands förhållningssätt och inriktning avseende utveckling av informations- och kommunikationstekniken ska vara. Begreppet IT-strategiskt program omfattar även sådant som ibland benämns IKT-program eller e-strategi. Utbyggnaden av bredband för medborgare och näringsliv hanteras i separat strategi. Gällande lagar och förordningar förutsätts efterföljas vid Region Gotlands användning av IT. Dokumentet består av två delar, en strategisk del som beslutas av kommunfullmäktige och förvaltas av regionstyrelsen och en mer åtgärdsinriktad del som tas upp till prövning årligen, bilaga. Följande dokument och riktlinjer kompletterar det IT-strategiska programmet: Teknisk plattform Netikett IT-systemförvaltningsmodell Riktlinje för systeminförande Riktlinje för systemförändring Riktlinje för informationssäkerhet Instruktion för molntjänster Definitioner av begrepp i Gotlands kommun IT-policy Arbetet med IT ska genomsyras av Region Gotlands gemensamma värderingar Omtanke, Förtroende och Delaktighet. Avgörande för arbetet är dialogen mellan förvaltningarna, Ledningskontoret och ITT. IT och tele ska användas för att göra Region Gotland mer attraktiv och lättillgänglig. Medborgarna ska stå i centrum för Region Gotlands verksamhet. IT ska stödja medborgarnas rätt till insyn i verksamheten och underlätta tillgången till Region Gotlands tjänster. Medborgarinflytandet ska genomsyra verksamheterna. IT- och telelösningar som underlättar invånarnas kontakt med Region Gotland och som verksamheten samtidigt har nytta av ska skapas. Verksamheternas eget utvecklingsarbete är därför en förutsättning för en framgångsrik utveckling.

3 3 Medborgarna ska kunna kommunicera med Region Gotland på ett säkert sätt och med garantier för att integriteten säkerställs. Det ska vara enkelt att utföra tjänster och ta del av information när som helst på dygnet. Region Gotland ska säkerställa att de tjänster som utvecklas möter de behov medborgaren har samt att information som är skyddad av lagar och förordningar skyddas mot obehörig åtkomst. Ledningens aktiva deltagande och styrning är en förutsättning för ett framgångsrikt förändringsarbete. Analyser av verksamhetsprocesserna måste genomföras för att fånga upp möjliga förändringar i arbetssätt. Verksamhetsutveckling och utveckling av IT-stödet ska gå hand i hand. Användningen av IT och tele i Region Gotland ska styras av verksamhetsbehovet och invånarens, besökarens och näringslivets behov av interaktivitet. IT ska beskrivas och levereras så att verksamhetens ledning kan värdera nyttan med att informationstekniken används i verksamheten samt av medborgare och andra externa intressenter. Region Gotlands verksamheter ska ha IT-stöd som fungerar och underlättar arbetet. Det är därför viktigt att informationstekniken är enkel och användarvänlig. IT- och telestödet ska ur ett koncernperspektiv vara kostnadseffektivt. Övergripande mål Nytta för medborgare och företag. Servicen ska vara högkvalitativ och samtidigt kännetecnas av öppenhet, god tillgänglighet och hög effektivitet. Region Gotland kännetecknas av insyn och deltagande, samt möjlighet för medborgare och företag till påverkan via elektroniska mötesplatser. Det ska vara lätt att nå information, att komma i kontakt med och att interagera med Region Gotland Medborgaren ska själv hitta svar på en stor mängd frågor men när det inte lyckas, enkelt komma i kontakt via olika kanaler. Regionens digitala tjänster ska vara lättillgängliga, bidra till transparens och utgå från medborgarnas behov Det ska vara lätt att hitta de e-tjänster som erbjuds och medborgaren ska på ett enkelt sätt kunna följa handläggningen. Digital informationshantering ska ha en hög säkerhetsnivå Medborgaren ska känna trygghet i hur regionen hanterar information. Utvecklingen av IT-stödet ska vara verksamhetsdriven och underlätta verksamhetens processer Verksamhetens behov ska styra IT-stödet och de effekter (exempelvis höjd kvalitet, bättre säkerhet i verksamheten eller sänkta kostnader) som uppnås ska vara tydliga.

4 4 Medarbetarnas och elevernas behov av IT-stöd ska så långt möjligt tillgodoses Ett behovsanpassat IT-stöd ger förutsättningar för att höja kvalitén i arbetet och i elevernas inlärning och skapar förutsättningar för utveckling inom den pedagogiska verksamheten och ger arbetsglädje. Grön och resurssnålare IT ska vara självklara val IT-användningen bidrar till ett mer resurseffektivt samhälle. Kapacitetsbrist i datanätet ska byggas bort För att kärnverksamheten ska fungera effektivt förutsätts ett utbyggt verksamhetsnät för hela Region Gotland. Kostnadseffektivitet ska uppnås Tydliga och uppföljningsbara mål ska sättas vid alla IT-investeringar. Strategier Strategier för att underlätta medborgarnas kommunikation med Region Gotland Stödja utvecklingen av gotland.se samt 1177.se Medborgarna ska ha tillgång till aktuell och relevant information och tjänster, så att de på egen hand kan hitta svar och få besked i olika frågor och ärenden. Inom vården är huvudingången 1177.se. Införa E-tjänster inom flera verksamhetsområden E-tjänster utvecklas utifrån medborgarnas efterfrågan. Erbjuda olika kommunikationskanaler Kanalstrategi införs. Stödja införande av regiongemensam kundtjänst Funktionella IT-telestöd införs för en sådan kundtjänst. Införa regiongemensam synpunktshantering Synpunkter på Region Gotlands verksamhet samordnas och hanteras enligt framtagen process. Fortsätta utvecklingen av en digital portal för externa utförare Genom att fler externa utförare och fler system ansluts efter hand, är det nödvändigt att säkerställa att alla utförare ges samma förutsättningar att ge god kvalitet i sina tjänster. Utveckla medborgarportalen Utveckla en Mina sidor"-lösning för invånarna.

5 5 Genomföra strategin för Nationell ehälsa (tidigare Nationell ITstrategi för vård och omsorg) Medborgaren ska ha tillgång till allsidig information, personalen ska ges väl fungerande, samverkande IT-stöd som garanterar säkerhet för utbyte av information och beslutsfattarna ska ges bra verktyg för uppföljning. Fortsätta att utveckla en informationsstruktur som bygger på master -data Originalinformation ska finnas på ett ställe. Utveckla geografiska informationssystem (GIS) som stöd för verksamhetssystem och e-tjänster Information kompletteras med visuell presentation. Strategier för att tillgodose medarbetarnas och elevernas behov av IT-stöd Öka möjligheten för medarbetarna att påverka den digitala arbetsplatsens (DAP) innehåll Skapa medarbetarforum/fokusgrupper. Öka möjligheten för medarbetarna att påverka telefoniplattformens innehåll Skapa medarbetarforum/fokusgrupper. Öka datortätheten i skolan Starta projekt för att öka tillgången till datorer för lärare och elever, t ex med 1:1, dvs en dator per elev/en dator per lärare. Utveckla förutsättningar för mobilt arbetssätt Möjliggöra mer flexibelt arbetssätt genom nyttjande av tele- och IT-teknik. Utveckla skolans möjlighet att utnyttja IT i utbildningen i linje med den nya skollagen och läroplaner Eleverna ska kunna använda sig av modern teknik för skapande, kommunikation och lärande. Eleverna ska ha tillgång till relevanta lärverktyg dvs eleven ska ha tillgång till sådana verktyg som eleven behöver för att ha en tidsenlig utbildning. Utifrån nya skollagen från den 1 juli 2011 som inför lärverktyg som nytt begrepp. Möjliggöra införandet av IT-lösningar som hindrar att bland annat oetisk information (pornografi, våld, förtal, rasism, kränkning mm) visas i de fall verksamheten finner det lämpligt.

6 6 Strategier för att utvecklingen av IT-stödet ska vara verksamhetsdriven Processkartläggning ska föregå inköp av nya system Anpassa tekniklösningar till verksamhetens behov Specifika behov ska kunna tillgodoses genom nya samverkansformer Samverkan i olika konstellationer behöver ske på nationell, regional och lokal nivå, exempelvis genomförandet av Nationell ehälsa. Utveckla lösning för digital långtidslagring Strategier för att uppnå Grön och resurssnål IT Ersätt successivt utrustning med hög energiförbrukning med nya resurssnålare lösningar Vid upphandling ska alltid miljöperspektivet beaktas Effektiva arbetssätt ska möjliggöras genom t ex virtuella möten Strategier för att uppnå kostnadseffektivitet Region Gotlands ekonomi styr IT-telestödets utvecklingsmöjligheter Vid val av tekniska lösningar ska ekonomiska aspekter alltid beaktas. Genomlysning och analys av huvudinriktningarna i Teknisk plattform Teknisk plattform (dokumentation över regionens sammantagna ITteleinfrastruktur och produktsammansättning) genomlyses under planperioden. Använda standardlösningar Standardiserade program och lösningar används så långt möjligt. Pröva den egna regins konkurrenskraft Konkurrensutsättning av hela eller delar av ITT-verksamheten ska ske under planperioden. Konsolidering av såväl systemflora som av servrar Standardisera basutbudet av tjänster Ytterligare behov kan tillgodoses genom tilläggstjänster och differentierad prissättning. Vid större projekt ska såväl för- som efterkalkyl genomföras För att uppnå de övergripande målen genom de strategier som angivits ovan krävs handlings- och tidplaner för de olika åtgärder som behöver vidtas. Dessa presenteras i bilaga.

7 7 Roller och ansvar Regionfullmäktige beslutar om och ansvarar för Region Gotlands gemensamma ITstrategiska program. Regionstyrelsen bereder och förvaltar det IT-strategiska programmet. Koncernledningsgruppen och Administrativa utskottet bereder och/eller beslutar i ärenden inom IT-området. Ärenden som föranleder investerings- och kapitalkostnader beslutas av regionfullmäktige. Ledningskontoret ansvarar för att på en övergripande nivå analysera utvecklingen inom IT-området, stödja regionstyrelsen, på en övergripande nivå analysera ITverksamheten och föreslå åtgärder för effektivisering och utveckling. Ledningskontoret är beställare av IT-tjänster och har även en styrande och samordnande roll, exempelvis avseende investeringsbehov. IT-strategigruppen är regionens samordningsgrupp i IT-frågor och bereder ärenden till koncernledningsgrupp och Administrativa utskottet. Gruppen består av förvaltningarnas IT-strateger samt representanter från Ledningskontoret och ITT. ITstrategigruppen beslutar i ärenden av löpande, operativ karaktär. Varje nämnd ansvarar för att IT-programmet efterföljs och inarbetas i den egna verksamhetens lokala handlingsplaner. Detta ska vara en del i verksamhetsplanering och uppföljning. Varje nämnd är utifrån sin verksamhet beställare och ansvarar för att det finns ett utpekat ansvar för IT inom respektive förvaltningsledning. Nämnden beslutar om verksamhetsspecifika IT-behov. Dessa behov sammanställs därefter övergripande inför budgetberedningen. Förvaltningarnas IT-strateger fångar upp och samordnar förvaltningens aktuella IT-frågor och behov och kan vara ett stöd i verksamhetsutvecklingen. Till sin hjälp kan den lokala IT-strategen ha ett nätverk som finns nära användarna ute i organisationen. IT-Teleavdelningen (ITT) är regionens utförarorganisation som efter beställning utför olika tjänster. Det handlar bl a om IT-teledrift, support, viss systemförvaltning, vara tekniskt stöd, förvalta PC- och telefoni som tjänst samt den IT-teletekniska plattformen.

IT-Policy för Tanums kommun. ver 1.0. Antagen av Kommunfullmäktige 2013-03-18

IT-Policy för Tanums kommun. ver 1.0. Antagen av Kommunfullmäktige 2013-03-18 IT-Policy för Tanums kommun ver 1.0 Antagen av Kommunfullmäktige 2013-03-18 1 Inledning Tanums kommuns övergripande styrdokument inom IT-området är IT-Policy för Tanums kommun. Policyn anger kommunens

Läs mer

E-strategi för Strömstads kommun

E-strategi för Strömstads kommun E-strategi för Strömstads kommun Antagen 2016-11-24 KF 134 1. Sammanfattning 3 2. Förutsättningar 3 3. Syfte 3 4. Vision och övergripande mål 3 5. Områden med avgörande betydelse för kommunens mål 4 6.

Läs mer

Utbildningsoch. arbetslivsförvaltningen

Utbildningsoch. arbetslivsförvaltningen Handlingsplan för digitalisering PLAN fastställd av gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden samt barn- och utbildningsnämnden Framtagen av utbildnings- och Datum x2018-09-18 Gäller 2017 2022 Ärendenr BUN

Läs mer

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING 1

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING 1 FÖRFATTNINGSSAMLING 1 IT-STRATEGI FÖR SOLLENTUNA KOMMUN Antagen av fullmäktige 2003-09-15, 109 Inledning Informationstekniken har utvecklats till en världsomspännande teknik som omfattar datorer, telefoni,

Läs mer

Policy och riktlinjer för användning av informationsteknik inom Göteborgs Stad

Policy och riktlinjer för användning av informationsteknik inom Göteborgs Stad Policy och riktlinjer för användning av informationsteknik inom Göteborgs Stad Policy för användning av informationsteknik inom Göteborgs Stad Policyn visar stadens förhållningssätt till informationsteknik

Läs mer

IT-strategi. Krokoms kommun

IT-strategi. Krokoms kommun IT-strategi Krokoms kommun Krokoms kommuns styrdokument STRATEGI avgörande vägval för att nå målen PROGRAM verksamheter och metoder i riktning mot målen PLAN aktiviteter, tidsram och ansvar POLICY Krokoms

Läs mer

Digital strategi för Strängnäs kommun

Digital strategi för Strängnäs kommun 1/8 Beslutad: Kommunfullmäktige 2016-01-25 8 Gäller fr o m: 2016-01-26 Myndighet: Diarienummer: Kommunstyrelsen KS/2015:646-005 Ersätter: Ansvarig: IT-strateg Digital strategi för Strängnäs kommun 2/8

Läs mer

IT-strategi Bollebygds kommun

IT-strategi Bollebygds kommun Styrdokument 1 (5) 2015-03-16 Fastställd: KF 2015-04-23 x Gäller för: samtliga nämnder och verksamheter Dokumentansvarig: Ekonomichef Reviderad: Dnr : KS2015/78 IT-strategi Bollebygds kommun Postadress

Läs mer

IT-policy. Styrdokument, policy Kommunledningskontoret Per-Ola Lindahl

IT-policy. Styrdokument, policy Kommunledningskontoret Per-Ola Lindahl Styrdokument, policy Kommunledningskontoret 2011-05-03 Per-Ola Lindahl 08-590 970 35 Dnr Fax 08-590 733 40 KS/2015:314 per-ola.lindahl@upplandsvasby.se IT-policy Nivå: Kommungemensamt styrdokument Antagen:

Läs mer

Program Strategi Policy Riktlinje. Digitaliseringsstrategi

Program Strategi Policy Riktlinje. Digitaliseringsstrategi Program Strategi Policy Riktlinje Digitaliseringsstrategi 2018 2022 S i d a 2 Dokumentnamn: Digitaliseringsstrategi 2018 2022 Berörd verksamhet: Östersunds kommun Fastställd av: Kommunfullmäktige 2019-03-28,

Läs mer

Digitaliseringsstrategi för Vallentuna kommun

Digitaliseringsstrategi för Vallentuna kommun 2019-01-14 KS 2018.327 1.4.5.3 KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Digitaliseringsstrategi för Vallentuna kommun Fastställd av kommunfullmäktige 2019-01-14 11 Avdelning/enhet med ansvar för revidering: Kommunledningskontoret/Ekonomiavdelningen

Läs mer

DET BÄSTA AV TVÅ VÄRLDAR

DET BÄSTA AV TVÅ VÄRLDAR DET BÄSTA AV TVÅ VÄRLDAR FÖRSKOLA OCH ANNAN PEDAGOGISK VERKSAMHET INFORMATION TILL DIG SOM NYBLIVEN FÖRÄLDER I ÖCKERÖ KOMMUN STRATEGI FÖR DIGITALISERING I ÖCKERÖ KOMMUN STRATEGI FÖR DIGITALISERING I ÖCKERÖ

Läs mer

Digital strategi för Uppsala kommun 2014-2017

Digital strategi för Uppsala kommun 2014-2017 KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Datum Diarienummer Sara Duvner 2014-04-23 KSN-2014-0324 Digital strategi för Uppsala kommun 2014-2017 - Beslutad av kommunstyrelsen 9 april 2014 Postadress: Uppsala kommun,

Läs mer

IT-strategi-Danderyds kommun 2010-2014

IT-strategi-Danderyds kommun 2010-2014 IT-strategi-Danderyds kommun 2010-2014 Beslutsinstans: Kommunfullmäktige Beslutsdatum: 2010-09-27 Giltighetstid: 2010-09-27 t o m 2014-12-31 Ansvarig nämnd: Kommunstyrelsen Diarienummer: KS 2010/0095 IT-strategi

Läs mer

Måldokument för IT-verksamheten vid Mittuniversitetet

Måldokument för IT-verksamheten vid Mittuniversitetet DNR: IT-nummer: 2016/002 2017-2019 Publicerad: 2017-09-01 Beslutsfattare: Håkan Stenström Ansvarig för genomförande: IT-chef Mats Edin Beslutsdatum: Giltighetstid: 2019-12-31 1/8 Innehållsförteckning 1

Läs mer

Verksamhetsutveckling med IT som stöd

Verksamhetsutveckling med IT som stöd Verksamhetsutveckling med IT som stöd kortversion av KARLSTADS KOMMUNs it-policy 1 WWW Kommunfullmäktige har tagit beslut om Karlstads kommuns it-policy Verksamhetsutveckling med it som stöd. Den ska vara

Läs mer

Strategi för digitalisering

Strategi för digitalisering Strategi för digitalisering Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Diarienummer: KS/2017:666 Dokumentet är beslutat av: skriv namn på högsta beslutade funktion/organ Dokumentet beslutades den:

Läs mer

Kvalitet och verksamhetsutveckling

Kvalitet och verksamhetsutveckling RIKTLINJER Kvalitet och verksamhetsutveckling Fastställd av regiondirektören Framtagen av regionstyrelseförvaltningen Datum 2019-06-18 Gäller 2019-2021 Version 2.0 God kvalitet har aldrig varit så viktigt

Läs mer

Datum IT-policy, riktlinjer för styrning av IT i Uppsala kommun samt revidering av anvisningar för säkerhetsarbetet i Uppsala kommun

Datum IT-policy, riktlinjer för styrning av IT i Uppsala kommun samt revidering av anvisningar för säkerhetsarbetet i Uppsala kommun KS 5 23 MAJ 2012 KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Dahlström Anders Datum 2012-05-09 Diarienummer KSN-2012-0673 Kommunstyrelsen IT-policy, riktlinjer för styrning av IT i Uppsala kommun samt revidering

Läs mer

Skellefteå - en framsynt tillväxtkommun, attraktiv att bo och verka i. 72 000 invånare, hälften i tätorten 7 217 km 2 (=Skåne)

Skellefteå - en framsynt tillväxtkommun, attraktiv att bo och verka i. 72 000 invånare, hälften i tätorten 7 217 km 2 (=Skåne) Skellefteå - en framsynt tillväxtkommun, attraktiv att bo och verka i 72 000 invånare, hälften i tätorten 7 217 km 2 (=Skåne) Nyckeltal IT Antal arbetsställen med bredband: 400 Antal användare: 6 500 Antal

Läs mer

Riktlinjer för styrdokument i Hallsbergs kommun

Riktlinjer för styrdokument i Hallsbergs kommun Riktlinjer för styrdokument i Hallsbergs kommun Beslutad av kommunfullmäktige: 2016-11-28 Dokumentet gäller för Hallsbergs kommun Dokumentsansvarig: Kommundirektör D.nr: 16/KS/181 Innehållsförteckning

Läs mer

Riktlinjer för intern kontroll med tillämpningsanvisningar

Riktlinjer för intern kontroll med tillämpningsanvisningar Ulrika Jansson Ärendenr. RS 2013/224 Handlingstyp Riktlinje 1 (7) Datum 2013-06-26 Riktlinjer för intern kontroll med tillämpningsanvisningar Antagen av regionstyrelsen 2013-08-29, 240 Riktlinjer för intern

Läs mer

Digitaliseringsstrategi 11 KS

Digitaliseringsstrategi 11 KS Digitaliseringsstrategi 11 KS 2018.327 3 VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2018-12-17 250 Digitaliseringsstrategi (KS 2018.327) Beslut Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige

Läs mer

E-strategi för Skellefteå kommun

E-strategi för Skellefteå kommun 1 E-strategi för Skellefteå kommun 1. Sammanfattning Informationstekniken kommer att spela en mycket viktig roll för Skellefteå kommun i strävan att på ett effektivt och framgångsrikt sätt ge service till

Läs mer

IT-strategi. För Vallentuna kommun Antagen i kommunfullmäktige Reviderad SID 1/5 BILAGA 1

IT-strategi. För Vallentuna kommun Antagen i kommunfullmäktige Reviderad SID 1/5 BILAGA 1 2016-02-11 SID 1/5 BILAGA 1 IT-strategi För Vallentuna kommun Antagen i kommunfullmäktige 2016-05-09 Reviderad 2016-03-09 SID 2/5 IT strategi Syfte och bakgrund Digitaliseringen och IT som stöd och verktyg

Läs mer

Göteborgs Stads program för IT

Göteborgs Stads program för IT Göteborgs Stads program för IT Detta dokument gäller för Anställda och förtroendevalda i Göteborgs Stads förvaltningar, bolag och anknutna stiftelser Fastställd 2012-xx-xx Beslutande Kommunfullmäktige

Läs mer

Riktlinjer för IT i Halmstads kommun

Riktlinjer för IT i Halmstads kommun Riktlinjer för IT i Halmstads kommun VER 1.0 Innehåll Bakgrund...3 Syfte...3 Drivkrafter för IT i Halmstads kommun...3 Övergripande inriktning...4 Inriktning för kommunens IT-engagemang...5 Service...5

Läs mer

IT-STRATEGI 2014 2020 VID GÖTEBORGS UNIVERSITET

IT-STRATEGI 2014 2020 VID GÖTEBORGS UNIVERSITET STYRDOKUMENT Dnr V 2013/903 IT-STRATEGI 2014 2020 VID GÖTEBORGS UNIVERSITET Publicerad Beslutsfattare Ansvarig funktion medarbetarportalen.gu.se/styrdokument Rektor IT-enheten Beslutsdatum 2014-01-20 Giltighetstid

Läs mer

STRATEGI STRATEGI FÖR EHÄLSA

STRATEGI STRATEGI FÖR EHÄLSA STRATEGI FÖR EHÄLSA 1 Innehåll 1 Inledning 3 1.1 Metod 3 1.2 Externa dokument 3 2 Nuläge 4 2.1 Övergripande Utmaningar 4 3.2 Utmaningar kopplade till informationssäkerhet 4 3.3 Utmaningar kopplade till

Läs mer

IT-policy, Vansbro kommun Fastställd av fullmäktige den 2012-05-28, 42. Datum 2012-05-28 Ärende KS2012/262

IT-policy, Vansbro kommun Fastställd av fullmäktige den 2012-05-28, 42. Datum 2012-05-28 Ärende KS2012/262 IT-policy, Vansbro kommun Fastställd av fullmäktige den 2012-05-28, 42 Datum 2012-05-28 Ärende KS2012/262 Sida 2 av 5 SYFTE MED ANVÄNDANDET AV IT I VANSBRO KOMMUN... 4 ÖVERGRIPANDE MÅL... 4 MÅL FÖR ANVÄNDANDE

Läs mer

RIKTLINJER. Riktlinjer för styrning av IT-verksamhet

RIKTLINJER. Riktlinjer för styrning av IT-verksamhet RIKTLINJER Riktlinjer för styrning av IT-verksamhet RIKTLINJER 2 Riktlinjer för styrning av IT-verksamhet. 1 Inledning Håbo kommuns övergripande styrdokument inom IT är IT-policy för Håbo kommun. Riktlinjer

Läs mer

Strategi Program Plan Policy» Riktlinjer Regler

Strategi Program Plan Policy» Riktlinjer Regler Strategi Program Plan Policy» Riktlinjer Regler Borås Stads Riktlinjer för IT Riktlinjer för IT 1 Fastställt av: Kommunstyrelsen Datum: 20 juni 2011 För revidering ansvarar: Kommunstyrelsen För ev uppföljning

Läs mer

E-hälsostrategi för socialförvaltningen

E-hälsostrategi för socialförvaltningen TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Kristina Appert 2019-03-12 SN 2019/0197.11.01 Tel 0480-450950 Socialnämnden E-hälsostrategi för socialförvaltningen 2019-2025 Förslag till beslut Socialnämnden

Läs mer

Kommunens författningssamling IT-strategi ÖFS 2010:17

Kommunens författningssamling IT-strategi ÖFS 2010:17 Kommunens författningssamling IT-strategi ÖFS 2010:17 Fastställd av Kommunfullmäktige 2010-09-27, 113 (dnr KS 2010.85 005) Ersätter författningssamling 2001:15 Utfärdare: Monika Smidestam Kategori: Styrdokument

Läs mer

Dnr KK15/768. e-strategi för Nyköpings kommun. Antagen av kommunfullmäktige

Dnr KK15/768. e-strategi för Nyköpings kommun. Antagen av kommunfullmäktige Dnr KK15/768 e-strategi för Nyköpings kommun 2016-11-08 Dnr KK15/768 2/7 Innehållsförteckning Inledning... 3 1 Syfte... 4 2 Utgångspunkter och principer... 4 3 Insatsområden... 5 Stärkt medborgardialog

Läs mer

IKT-strategi för Sjöbo kommun 2011-2014

IKT-strategi för Sjöbo kommun 2011-2014 1(5) IKT-strategi för Sjöbo kommun 2011-2014 Antagen av kommunstyrelsen den 17 augusti 2011 118 2(5) 1. Inledning 1.1 Bakgrund 2000 antogs en IT-strategi för åren 2000-2003. I strategin redovisades kommunens

Läs mer

Styrdokument. IKT-STRATEGI FÖR SVENLJUNGA KOMMUN (IKT står för Informations- och kommunikationsteknik) 1 (8)

Styrdokument. IKT-STRATEGI FÖR SVENLJUNGA KOMMUN (IKT står för Informations- och kommunikationsteknik) 1 (8) Styrdokument Dokumenttyp: Strategi Beslutat av: Kommunfullmäktige Fastställelsedatum: 2010-05-24 47 Ansvarig: IT-chef Revideras: 2014 Följas upp: årligen IKT-STRATEGI FÖR SVENLJUNGA KOMMUN 2009-2014 (IKT

Läs mer

Göteborgs universitets IT-strategiska plan 2010 2012

Göteborgs universitets IT-strategiska plan 2010 2012 Göteborgs universitets IT-strategiska plan 2010 2012 Förord Våren 2009 påbörjades arbetet med att ta fram en it-strategisk plan för Göteborgs universitet. Syftet med en sådan plan är att den ska vägleda

Läs mer

e-policy för Västerås stad

e-policy för Västerås stad nternati e-policy för Västerås stad Antagen av Kommunfullmäktige 2012-04-12 program policy handlingsplan riktlinje program uttrycker värdegrunder och förhållningssätt för arbetet med utvecklingen av Västerås

Läs mer

E-program för Jönköpings kommun

E-program för Jönköpings kommun E-program för Jönköpings kommun Ks 2008:225 kommunfullmäktige kommunstyrelsen övriga nämnder E-program för Jönköpings kommun Fastställt av kommunfullmäktige 303 1 2 1 (7) E-program för Jönköpings kommun

Läs mer

IT-policy inom Stockholms läns landsting

IT-policy inom Stockholms läns landsting LS 1109-1224 IT-policy inom Stockholms läns landsting 2011-10-18 Beslutad av landstingsfullmäktige 2012-03-20 2 (8) Innehållsförteckning Innehåll Syfte...3 Omfattning...3 Intressenter...3 Medborgarna...

Läs mer

IT-Strategi 2004-10-12 1(7) IT-strategi 2005-01-14 KF 10/05

IT-Strategi 2004-10-12 1(7) IT-strategi 2005-01-14 KF 10/05 IT-Strategi 2004-10-12 1(7) IT-strategi 2005-01-14 KF 10/05 IT-Strategi 2004-10-12 2(7) Innehåll 1 Inledning...3 1.1 Bakgrund...3 2 Intention...3 3 Ledning och ansvar...4 4 Nuläge...5 5 Strategier och

Läs mer

Strategi. Digitaliseringsstrategi för Herrljunga kommun. Ett Hållbart Digitaliserat Herrljunga Kommun

Strategi. Digitaliseringsstrategi för Herrljunga kommun. Ett Hållbart Digitaliserat Herrljunga Kommun DIARIENUMMER: KS 158/2018 FASTSTÄLLD: KF 13/2019-02-12 VERSION: 1 SENAS T REVIDERAD: -- GILTIG TILL: DOKUMENTANSVAR: Tillsvidare Kommundirektör Strategi Digitaliseringsstrategi för Herrljunga kommun Ett

Läs mer

e-strategisk handlingsplan för Västerås stad

e-strategisk handlingsplan för Västerås stad nternati e-strategisk handlingsplan för Västerås stad 2012-2015 Antagen av Kommunstyrelsen 2012-12-05 program policy handlingsplan riktlinje program policy handlingsplan riktlinje uttrycker värdegrunder

Läs mer

4. Inriktning och övergripande mål

4. Inriktning och övergripande mål Lednings- och verksamhetsstöd IT-policy Bilaga 2 LS 14/06 HANDLÄGGARE DATUM DIARIENR Ante Grubbström 2005-12-19 IT-policy för samtliga verksamheter i Landstinget Sörmland 1. Definition Med IT informationsteknologi

Läs mer

IT-policy för Växjö kommun

IT-policy för Växjö kommun Styrande dokument Senast ändrad 2011-05-02 IT-policy för Växjö kommun Dokumenttyp Styrande dokument Dokumentansvarig IT-enheten Dokumentnamn IT-policy för Växjö kommun Fastställd/Upprättad Kommunfullmäktige

Läs mer

Skolutveckling med moderna lärverktyg

Skolutveckling med moderna lärverktyg Diarienr. 2011/192-611 Datum 17 augusti 2011 Handlingstyp 1(2) Tjänsteskrivelse Expediering till: Barn- och utbildningsnämnden Bilaga: Projekt Skolutveckling med tidsenliga digitala lärverktyg Skolutveckling

Läs mer

Återredovisning digital strategi följduppdrag utifrån utredningsuppdrag 15/06

Återredovisning digital strategi följduppdrag utifrån utredningsuppdrag 15/06 Landstinget i Kalmar Län Utvecklings- och Folkhälsoenheten TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2017-01-11 Landstingsstyrelsen Diarienummer 150054 Sida 1 (1) Återredovisning digital strategi följduppdrag utifrån utredningsuppdrag

Läs mer

Från splittrad IT-miljö till driv i digitaliseringen. Offentliga rummet 2017 Catrin Ditz, CIO Uppsala kommun

Från splittrad IT-miljö till driv i digitaliseringen. Offentliga rummet 2017 Catrin Ditz, CIO Uppsala kommun Från splittrad IT-miljö till driv i digitaliseringen Offentliga rummet 2017 Catrin Ditz, CIO Uppsala kommun Innehållsdeklaration Catrin Ditz arbetar som CIO i Uppsala kommun och har fått utmärkelsen årets

Läs mer

Med Tyresöborna i centrum

Med Tyresöborna i centrum Med Tyresöborna i centrum 2 Innehåll Vår arbetsgivare 4 Personalpolicyn 5 Delaktighet och samverkan 6 Hälsa och arbetsmiljö 7 Jämställdhet och mångfald 8 Förbättring och utveckling 9 Lön, lönebildning

Läs mer

IKT-Strategi BoU

IKT-Strategi BoU 2016/BUN 0154 IKT-Strategi BoU 2017-2020 2016-12-13 Tyresö kommun / 2016-12-13 2 (5) IKT strategi BoU 2017-2020 Forskningen inom området tyder på att en ökad IKT-användning i skolan ger en positiv effekt

Läs mer

Överförmyndarnämndens sammanträde

Överförmyndarnämndens sammanträde -3, ÖFM 2018-11-21 08:30 Kallelse till Överförmyndarnämndens sammanträde 2018-11-21 kl 08:30 i Överförmyndarens kansli, Österängsskola -2, ÖFM 2018-11-21 08:30 LEDAMÖTER Närv Jim Nilsson, S, ordförande

Läs mer

emålbild för Kungsbacka 2020 Vårt utvecklingsarbete för att bli en del av e-samhället

emålbild för Kungsbacka 2020 Vårt utvecklingsarbete för att bli en del av e-samhället emålbild för Kungsbacka 2020 Vårt utvecklingsarbete för att bli en del av e-samhället Förord Vi behöver jobba smartare, effektivare och på nytt sätt för att möta förändrade förutsättningar. Genom att ta

Läs mer

Revisionsrapport - Offentlighetsprincipen och diarieföring

Revisionsrapport - Offentlighetsprincipen och diarieföring Barn- och utbildningsförvaltningen Nina Gustavsson Ärendenr BUN 2015/155 Handlingstyp Tjänsteskrivelse 1 (2) Datum 22 april 2015 Barn- och utbildningsnämnden Revisionsrapport - Offentlighetsprincipen och

Läs mer

Program för utveckling av Göteborgs Stads service till boende, besökare och företagare

Program för utveckling av Göteborgs Stads service till boende, besökare och företagare 2017-05-17 Program för utveckling av Göteborgs Stads service till boende, besökare och företagare 2017 2020 Beslutad av: Kommunfullmäktige Gäller för: Samtliga nämnder och styrelser Diarienummer: 0100/16

Läs mer

Information om Merit projektet

Information om Merit projektet Information om Merit projektet 2007-10-03 Merit Medborgarportal Effektivisering Rationalisering med IT 2007-10-03 Mål Förutom de funktionella målen skall följande frågor beaktas löpande under projektet:

Läs mer

Rutiner för IT. Marie Wiklund. Kommunchef Vaxholms stad. IT Policy. Lokala rutiner för IT

Rutiner för IT. Marie Wiklund. Kommunchef Vaxholms stad. IT Policy. Lokala rutiner för IT IT Policy Rutiner för IT Lokala rutiner för IT Rutinerna för IT beskriver närmare stadens mål för användningen av IT, ansvar och roller utifrån de övergripande mål som kommunstyrelsen beslutat. Rutinerna

Läs mer

Plan för digitalisering i Motala kommun

Plan för digitalisering i Motala kommun Beslutsinstans: Kommunfullmäktige Diarienummer: 18/KS 0130 Datum: 2018-11-12 Paragraf: 152 Gäller från: 2018-11-12 Plan för digitalisering i Motala kommun 2018-2023 Sammanfattning Med digitalisering menas

Läs mer

GIS-strategi. för Nybro kommun. Antagen av Kommunstyrelsen Årlig genomgång av dokumentets aktualitet och vid behov revidering

GIS-strategi. för Nybro kommun. Antagen av Kommunstyrelsen Årlig genomgång av dokumentets aktualitet och vid behov revidering GIS-strategi för Nybro kommun Antagen av Kommunstyrelsen 2017-04-24 Årlig genomgång av dokumentets aktualitet och vid behov revidering Ansvarig tjänsteman: GIS-strateg 2 Inledning Bakgrund Geografiska

Läs mer

Styrande dokument. Strategi e-hälsa inom H2O Fastställd av kommunfullmäktige , 109. Gäller från och med

Styrande dokument. Strategi e-hälsa inom H2O Fastställd av kommunfullmäktige , 109. Gäller från och med Styrande dokument Strategi e-hälsa inom H2O- 2017-2025 Fastställd av kommunfullmäktige 2017-09-11, 109 Gäller från och med 2017-09-26 Strategi e-hälsa inom H2O 2017-2025 Sida 1 av 8 Innehåll Inledning...

Läs mer

Riktlinje. 3D och visualisering i Norrköping

Riktlinje. 3D och visualisering i Norrköping Riktlinje 2017-04-03 3D och visualisering i Norrköping KS 2016/0805-8 Antagen av kommunstyrelsen 2017-02-27 Denna riktlinje syftar till att fungera vägledande för arbetet med visualisering och modellering

Läs mer

1(7) Digitaliseringsstrategi. Styrdokument

1(7) Digitaliseringsstrategi. Styrdokument 1(7) Styrdokument 2(7) Styrdokument Dokumenttyp Strategi Beslutad av Kommunfullmäktige 2018-02-21 20 Dokumentansvarig IT-chef Reviderad av 3(7) Innehållsförteckning 1 Inledning...4 2 Övergripande mål och

Läs mer

eprogram 2025 Verksamhetsutveckling med e-stöd

eprogram 2025 Verksamhetsutveckling med e-stöd Verksamhetsutveckling med e-stöd eprogram 2025 beslutades av kommunfullmäktige den 29 augusti 2013. Förord Under 2009 inleddes diskussionen kring uppdatering av eprogrammet. Det då gällande eprogrammet

Läs mer

Regeringens mål för IT-politiken är att Sverige ska vara bäst i världen på att använda digitaliseringens möjligheter.

Regeringens mål för IT-politiken är att Sverige ska vara bäst i världen på att använda digitaliseringens möjligheter. Sida 1/5 Digital strategi Bakgrund Digitalisering är en ständigt pågående utveckling som hela tiden ställer nya krav på infrastruktur, tekniska lösningar i form av verktyg och system och arbetssätt. Digitala

Läs mer

IT-strategi. Mjölby kommun. för. Antaget av Kommunfullmäktige: Dokumentansvarig: John JM Prpic

IT-strategi. Mjölby kommun. för. Antaget av Kommunfullmäktige: Dokumentansvarig: John JM Prpic IT-strategi för Mjölby kommun 2017 2020 Antaget av Kommunfullmäktige: 2017-11-14 133 Dokumentansvarig: John JM Prpic Innehållsförteckning Inledning 3 Sammanfattning av strategierna 4 Målbilder 5 Samordnat

Läs mer

Digital agenda för Mölndals stad

Digital agenda för Mölndals stad 1 Digital agenda för Mölndals stad Styrdokument Strategi Ansvarig IT-chef Beslutat av Kommunstyrelsen Gäller för Mölndals stad Gäller från och med Senast uppdaterat 2 Digital agenda fo r Mo lndals stad

Läs mer

Strategi för e-tjänster i Kumla kommun

Strategi för e-tjänster i Kumla kommun 1(6) 2015-04-21 KS 2015/44 Kommunstyrelsen Strategi för e-tjänster i Kumla kommun Antagen av kommunstyrelsen 2015-09-02 2(6) Innehåll Strategi för e-tjänster i Kumla kommun... 1 Vision... 3 Mål... 3 Syfte...

Läs mer

Riktlinjer för Grästorps kommuns strategiska IT-arbete

Riktlinjer för Grästorps kommuns strategiska IT-arbete Riktlinjer Dnr 149/2016 Riktlinjer för Grästorps kommuns strategiska IT-arbete Fastställd av Kommunstyrelsen 2016-08-31, 159. Uppdateras före 2017-08-31. Innehållsförteckning 1 Inledning och nuläge...

Läs mer

Kommunens författningssamling

Kommunens författningssamling Kommunens författningssamling Kvalitetspolicy för Österåkers kommun ÖFS 2010:14 Fastställd av Kommunfullmäktige 2010-06-14, 88 (dnr KS 2009.31 009) 1. Sammanfattning Kvalitetspolicyn utgör en del av kommunens

Läs mer

Program för digitalisering

Program för digitalisering Program för digitalisering 2019-2022 Dokumentnamn Program för digitalisering 2019-2022 Fastställd/upprättad av Dokumentansvarig/processägare Dokumentinformation Kommunfullmäktige Version Dokumenttyp Program

Läs mer

Policy för innovation och digitalisering GÄLLER FÖR STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING

Policy för innovation och digitalisering GÄLLER FÖR STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING Policy för innovation och digitalisering GÄLLER FÖR STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING Innehåll 1. Syfte...3 2. Tillämpning...4 3. Definition...4 3.1 Avgränsningar...4 4. Mål...5 5. Viljeriktning...5 5.1 Fokus

Läs mer

Digitaliseringsplan. för. Teknik- och fastighetsförvaltningen Beslutad av Fastighetsnämnden Tekniska nämnden program.

Digitaliseringsplan. för. Teknik- och fastighetsförvaltningen Beslutad av Fastighetsnämnden Tekniska nämnden program. Diarienr: FN 2017/00600 TN 2017/00891 Digitaliseringsplan för Teknik- och fastighetsförvaltningen 2018-2020 Beslutad av Fastighetsnämnden 2017- Tekniska nämnden 2017- program policy handlingsplan riktlinje

Läs mer

Nytt it-program för Stockholms stad

Nytt it-program för Stockholms stad ÄLDREFÖRVALTNINGEN KOMMUNIKATION TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 0401-308/2012 SID 1 (7) 2012-11-19 Handläggare: Carl Smitterberg Telefon: 08-508 36 221 Till Äldrenämnden Svar på remiss från kommunstyrelsen Dnr:

Läs mer

Regionfullmäktige KALLELSE 19 december 2016

Regionfullmäktige KALLELSE 19 december 2016 Regionfullmäktige Sammanträdesdag 2016-12-19 Handlingar till Ärende 40 Regionfullmäktige KALLELSE 19 december 2016 Extra ärende Försäljning av fastighet. Visby Kometen 1 konstskolan Innehåll Regionstyrelsen

Läs mer

Långsiktig teknisk målbild Socialtjänsten

Långsiktig teknisk målbild Socialtjänsten Långsiktig teknisk målbild Socialtjänsten Innehållsförteckning Dokumentinformation... 2 Versionshantering... 2 Inledning... 4 Syfte... 4 Målgrupp... 4 IT-strategi... 4 Socialtjänstens målbild för verksamheten...

Läs mer

Informationssäkerhetspolicy

Informationssäkerhetspolicy Styrdokument, policy Kommunledningskontoret 2011-05-03 Per-Ola Lindahl 08-590 970 35 Dnr Fax 08-590 733 40 KS/2015:315 per-ola.lindahl@upplandsvasby.se Informationssäkerhetspolicy Nivå: Kommungemensamt

Läs mer

Styrande dokument inom IT-området

Styrande dokument inom IT-området SID 1 (6) Bilaga 6a Styrande dokument inom IT-området Förfrågningsunderlag Upphandling av ett helhetsåtagande avseende IT-stöd för pedagogiskt genomförande inom Skolplattform Stockholm Box 22049, 104 22

Läs mer

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING för Sollentuna kommun Antagen av fullmäktige 2011-10-19, 125 Innehållsförteckning 1 Inledning... 2 1.1... 2 1.2 E-vision... 2 1.3 Informationssäkerhetspolicy... 2 2 Styrande principer... 2 2.1 Fokusera

Läs mer

Antagen av kommunfullmäktige den 13 september 2017 Ändringar införda till och med KF 2017, Dnr KS/2016:69

Antagen av kommunfullmäktige den 13 september 2017 Ändringar införda till och med KF 2017, Dnr KS/2016:69 IT-strategi för Nykvarns kommuns förvaltning Antagen av kommunfullmäktige den 13 september 2017 Ändringar införda till och med KF 2017, Dnr KS/2016:69 Innehåll IT-strategi för Nykvarns kommun... 0 Inledning...

Läs mer

Svedala Kommuns 1:38 Författningssamling 1(1)

Svedala Kommuns 1:38 Författningssamling 1(1) Svedala Kommuns 1:38 Författningssamling 1(1) Kommunikationspolicy antagen av kommunfullmäktige 2016-06-08, 84 En kommunikationspolicy har framtagits eftersom det i samhället skett en betydande utveckling

Läs mer

Hem för vård eller boende för barn med föräldrar

Hem för vård eller boende för barn med föräldrar - Uppdrag och kvalitetskrav Hem för vård eller boende för barn med föräldrar Fastställd av socialnämnden Framtagen av socialförvaltningen Datum 2018-05-23 Ärendenr 2018/189 Version [1.0] Innehållsförteckning...

Läs mer

Digitaliseringsstrategi Jönköpings kommun

Digitaliseringsstrategi Jönköpings kommun Digitaliseringsstrategi 2017:484 kommunfullmäktige kommunstyrelsen övriga nämnder förvaltning Digitaliseringsstrategi Jönköpings kommun Fastställt av kommunfullmäktige 2018-06-20 160 1 2 Sammanfattning

Läs mer

DIGITALA KARLSTAD KARLSTADS KOMMUN

DIGITALA KARLSTAD KARLSTADS KOMMUN DIGITALA KARLSTAD 2018-2022 KARLSTADS KOMMUN Beslutad i: Kommunfullmäktige Ansvarig samt giltighetstid: Kommunledningskontoret Diarienummer: KS-2016-521 Uppdaterad: POLICY Uttrycker ett övergripande förhållningssätt.

Läs mer

Informationssäkerhetspolicy för Ystads kommun F 17:01

Informationssäkerhetspolicy för Ystads kommun F 17:01 KS 2017/147 2017.2189 2017-06-29 Informationssäkerhetspolicy för Ystads kommun F 17:01 Dokumentet gäller för: Ystads kommuns nämnder, kommunala bolag och kommunala förbund Gäller fr.o.m. - t.o.m. 2017-08-01-tillsvidare

Läs mer

Teknisk infrastruktur för nationell IT-strategi för vård och omsorg samt kommunal e-förvaltning

Teknisk infrastruktur för nationell IT-strategi för vård och omsorg samt kommunal e-förvaltning Teknisk infrastruktur för nationell IT-strategi för vård och omsorg samt kommunal e-förvaltning Presentation målbild, syfte och omfattning Sara Meunier Kurt Helenelund Version PA2 Svenska Kommunförbundet

Läs mer

IT-plan för Söderköpings kommun

IT-plan för Söderköpings kommun IT-plan för Söderköpings kommun 2018-2022 Författare Giltighetstid Reviderad Diarenr Anneli Lindblom 2018-2022 2018-03-27 2018-00073 2 Framtidsbild Söderköpings kommun ska vara en digital arbetsplats med

Läs mer

POLICY FÖR. Kommunikationschef. Antaget Tillsvidare, dock längst fyra år efter antagande.

POLICY FÖR. Kommunikationschef. Antaget Tillsvidare, dock längst fyra år efter antagande. POLICY FÖR Kommunikation Antaget av Kommunfullmäktige Antaget 2018-05-07 52 Giltighetstid Dokumentansvarig Tillsvidare, dock längst fyra år efter antagande. Kommunikationschef Håbo kommuns styrdokumentshierarki

Läs mer

Sammanfattning av rapport 2011/12:RFR5 Näringsutskottet. ehälsa nytta och näring

Sammanfattning av rapport 2011/12:RFR5 Näringsutskottet. ehälsa nytta och näring Sammanfattning av rapport 2011/12:RFR5 Näringsutskottet ehälsa nytta och näring ehälsa nytta och näring Förord I Sverige finns goda förutsättningar att förbättra vården och omsorgen med hjälp av moderna

Läs mer

IT-strategi. för Nora kommun

IT-strategi. för Nora kommun 2013-12-16 Kommunstyrelsen Tjänsteställe Andreas Ericsson IT-strategi för Nora kommun Antagen av kommunfullmäktige 2009-04-29 Postadress E-postadress Telefon Telefax Bankgiro Organisationsnr Nora kommun

Läs mer

Digitaliseringsstrategi

Digitaliseringsstrategi STRATEGI Digitaliseringsstrategi För Region Gotland 2018-2022 Fastställd av regionfullmäktige Framtagen av regionstyrelseförvaltningen Datum 2018-06-18 Gäller 2018-2022 Ärendenr RS 2018/258 Version [1.0]

Läs mer

Verksamhetsplan. för IT. Diarienummer: Ks2014/ Gäller från: Fastställd av: Kommunstyrelsen

Verksamhetsplan. för IT. Diarienummer: Ks2014/ Gäller från: Fastställd av: Kommunstyrelsen Diarienummer: Ks2014/0101.005 Verksamhetsplan för IT Gäller från: 2014-05-01 Gäller för: Ljungby kommun Fastställd av: Kommunstyrelsen 2014-04-08 Utarbetad av: IT-chef Revideras senast: 2018-12-31 Version:

Läs mer

Kävlinge kommuns digitala agenda Ärende 8 KS 2017/317

Kävlinge kommuns digitala agenda Ärende 8 KS 2017/317 Kävlinge kommuns digitala agenda Ärende 8 KS 2017/317 Sida 21 av 249 Tjänsteskrivelse 1(2) 2017-12-05 Dnr: KS 2017/317 Kommunstyrelsen Kävlinge kommuns digitala agenda Förslag till beslut Kommunstyrelsens

Läs mer

Digital strategi. Järfälla För- och grundskolor

Digital strategi. Järfälla För- och grundskolor Digital strategi Järfälla För- och grundskolor I Järfällas för- och grundskolor arbetar vi för att... barn, elever och medarbetare ska ha tillgång till digitala verktyg som ger ett bra stöd för lärande

Läs mer

Policy för delaktighet för personer med funktionsnedsättning GÄLLER FÖR STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING

Policy för delaktighet för personer med funktionsnedsättning GÄLLER FÖR STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING Policy för delaktighet för personer med funktionsnedsättning GÄLLER FÖR STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING Innehåll 1. Syfte... 3 2. Tillämpning... 4 3. Definitioner... 4 4. Mål... 5 5. Viljeriktning... 5 5.1 Möta

Läs mer

Sammanträdesdatum Arbetsutskott 2016-02-29 1 (1) 35 KS/2016:51. Handlingsplan för e-hälsa i Östergötland 2016-2017

Sammanträdesdatum Arbetsutskott 2016-02-29 1 (1) 35 KS/2016:51. Handlingsplan för e-hälsa i Östergötland 2016-2017 Mjölby Kommun PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Arbetsutskott 2016-02-29 1 (1) Sida 35 KS/2016:51 Handlingsplan för e-hälsa 2016-2017 Kommunerna och Region Östergötland bedriver sedan några år tillbaka

Läs mer

Strategiska förutsättningar

Strategiska förutsättningar ska förutsättningar De statliga myndigheterna är regeringens redskap för att realisera riksdagens och regeringens beslutade politik. Verksamhetsstyrningen av myndigheterna utgår från den av riksdagen beslutade

Läs mer

E-strategi för Botkyrka kommun

E-strategi för Botkyrka kommun 1 [10] E-strategi för Botkyrka kommun BOTKYRKA KOMMUN 2 [10] Botkyrka kommun behöver en e-strategi Synen på informationsteknik förändras snabbt. Vi har gått från ADB till IT och nu går vi vidare med e.

Läs mer

IT-vision 2008 2011 för Örnsköldsviks kommun

IT-vision 2008 2011 för Örnsköldsviks kommun IT-vision 2008 2011 för Örnsköldsviks kommun Dokumenttyp Dokumentägare Kommunledningskontoret Dokumentnamn Program, IT-vision, handlingsplan och -utvecklingsplan Dokumentansvarig IT-chef Beslutad/Antaget

Läs mer

april 2012 Kompetenscentrum för digitalt lärande Verksamhetsplan för 2012

april 2012 Kompetenscentrum för digitalt lärande Verksamhetsplan för 2012 Kompetenscentrum för digitalt lärande Verksamhetsplan för 2012 Bakgrund I dagens samhälle krävs det att alla har en hög kompetens när det gäller kommunikation och informationshantering. Enligt IT-strategin

Läs mer

Policy för kommunikation

Policy för kommunikation Policy för kommunikation Ett normerande dokument som kommunfullmäktige fattade beslut om den 11 december Dokumentnamn Fastställd av Gäller från Sida Policy för kommunikation Kommunfullmäktige 2017-12-11

Läs mer