INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "INNEHÅLLSFÖRTECKNING"

Transkript

1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 92 Yttrande angående ny avfallsplan med tillhörande renhållningsordning för Habo kommun Yttrande om programförslag till detaljplan för Spinnet Gunnarsbo 1:265 m.fl Yttrande om förslag till detaljplan för Västerkärr 1:64 m.fl Ansökan om bidrag för att utreda frågan om införande av en lokal värdighetsgaranti inom äldreomsorgen Information om rapportering av ej verkställda beslut enligt SoL och LSS andra kvartalet Timersättning för utförande av hemtjänst från och med Ickevalsalternativ inom LOV Besök av Ulf Grahnat angående hemsjukvård Besök av Carema Care Sammanfattning angående anmälan av missförhållanden inom äldre- och handikappomsorgen (Lex Sarah) Budgetuppföljning Månadsuppföljning augusti Svar på motion om mångkulturellt bokslut Budget Drift Budget Investering Delegation placering av ensamkommande flyktingbarn på hem för vård och boende (HVB) Erinran till Restaurang och pizzeria 95:an enligt alkohollagen

2 Redovisning av placeringar inom IFO Redovisning av delegationsbeslut Redovisning av informationsärenden

3 107 Plats och tid: ande: Övriga närvarande Vänster kammare, kommunhuset i Habo, onsdagen den 7 september 2011, klockan Anna-Lena Fredriksson ersätter Gunnar Pettersson (S) Monica Haraldsson (S) David Svensson (S) Sonja Rundgren (C) Hans Jarstig (KD), ordförande Anita Bergman (M) Evan Axelsson (M) Anita Spaak (M) Catarina Åhstrand ersätter Lars-Göran Wärnbring (M) Peter Olofsson, socialchef Sara Svenningsson, sekreterare Ulf Grahnat, 99 Malin Forssmed, verksamhetschef Carema 100 Kerstin Stålskog, regionchef Carema 100 Gertrud Öjetoft, regionchef Carema 100 Lisbet Bärenholdt, förvaltningsekonom, 97, Claes-Arne Wallin, ekonomichef 97 Monika Jönsson, medicinskt ansvarig sjuksköterska Betty Svensson, enhetschef IFO Roger Green, ej tjänstgörande ersättare Inger Andersson, ej tjänstgörande ersättare Rolf Westmar, ej tjänstgörande ersättare Berith Johansson, ej tjänstgörande ersättare Utses att justera: Catarina Åhstrand Paragrafer: Ordförande:... Justerare:... Sekreterare:...

4 Organ: BEVIS/ANSLAG Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 108 Sammanträdesdatum: Datum för anslags uppsättande: Förvaringsplats för protokollet: Datum för anslags nedtagande: Socialförvaltningens arkiv Underskrift:...

5 Tekniska kontoret 92 Dnr SN11/ Yttrande angående ny avfallsplan med tillhörande renhållningsordning för Habo kommun har inget att erinra mot förslaget till ny avfallsplan med tillhörande renhållningsordning för Habo kommun. Tekniska kontoret har upprättat ett förslag till ny avfallsplan med tillhörande renhållningsordning för Habo kommun. har erbjudits att lämna synpunkter senast den 30 september 2011.

6 Byggnadsnämnden 93 Dnr SN11/ Yttrande om programförslag till detaljplan för Spinnet Gunnarsbo 1:265 m.fl. lämnar inte något yttrande i ärendet. Byggnadsnämnden i Habo kommun beslutade den 1 mars 2010, 16 att det över området Spinnet Gunnarsbo 1:265 m.fl. skulle påbörjas ett arbete med att upprätta en ny detaljplan. Planområdet är beläget i den centrala delen av Habo tätort. Syftet med planen är att möjliggöra ändrad användning i de fabrikslokaler som finns på fastigheten. har möjlighet att lämna synpunkter till byggnadsnämnden senast den 26 september 2011.

7 Byggnadsnämnden 94 Dnr SN11/ Yttrande om förslag till detaljplan för Västerkärr 1:64 m.fl. lämnar inte något yttrande i ärendet. Byggnadsnämnden i Habo kommun beslutade den 7 april 2010 att det över området Västerkärr 1:64 m.fl. skulle påbörjas ett arbete med att upprätta en ny detaljplan. Planområdet är beläget söder om Mullsjö tätort i bostadsområdet Västerkärr. Syftet med planen är att reglera utformningen av bebyggelsemiljön i området och samordna detta med en långsiktig lösning för vatten- och avloppsfrågor. har möjlighet att lämna synpunkter till byggnadsnämnden senast den 26 september 2011.

8 Förvaltningsekonom 95 Dnr SN11/ Ansökan om bidrag för att utreda frågan om införande av en lokal värdighetsgaranti inom äldreomsorgen En ansökan om att söka statsbidrag för att utreda frågan om att införa en lokal värdighetsgaranti inom äldreomsorgen ska lämnas in till socialstyrelsen. Kommunfullmäktige har beslutat att bifalla en motion från Kristdemokraterna som handlar om att införa en lokal värdighetsgaranti inom äldreomsorgen. har beslutat att frågan ska utredas och besvaras i samband med att en ny äldreomsorgsplan tas fram under hösten Under försommaren har socialstyrelsen informerat om att regeringen vill stimulera arbetet med lokala värdighetsgarantier genom att lämna bidrag med kronor per kommun till de kommuner som utreder frågan, något som hittills 235 kommuner har gjort. Om en värdighetsgaranti antas och arbetas in i verksamheten kan Habo kommun därefter söka och erhålla ytterligare kronor. I Habo kommun har, som framgår ovan, ett sådant utredningsarbete påbörjats och det kan stimuleras ytterligare genom ett statsbidrag, varför socialnämnden föreslås besluta att lämna in en sådan ansökan.

9 Kf 96 Dnr SN11/ Information om rapportering av ej verkställda beslut enligt SoL och LSS andra kvartalet 2011 Informationen läggs till handlingarna. har för andra kvartalet 2011 meddelat socialstyrelsen och kommunens revisorer två gynnande beslut enligt 9 LSS som ej verkställts inom tre månader från beslutsdatum eller där verkställighet avbrutits och ej återupptagits inom tre månader från avbrott.

10 97 Dnr SN11/ Timersättning för utförande av hemtjänst från och med 2012 Timersättningen för valfrihet inom hemtjänst fastställs till 380 kronor att gälla för 2012 (inklusive momskompensation för externa utförare). har att besluta om timersättning för valfrihetssystemet inom hemtjänst i Habo kommun. Timersättningen avser så kallad direkt tid, vilket avser den tid utföraren är hos brukare. Tidsmätning sker med mobiltelefoner i systemet Avista. Tidsmätning för direkt tid startar då utföraren anländer till brukaren med undantag av larminsats då istället tidsmätningen startar när mottagning av larmet sker. Således ingår restiden i den direkta tiden vid en larminsats. I övriga fall är restiden så kallad indirekt tid (kringtid). Kommunen kommer årligen att fastställa ersättningen för utförare av hemtjänst i samband med att budget fastställs för det aktuella året. Timersättningen ska ge lika villkor för alla utförare av hemtjänst såväl kommunal verksamhet som externa utförare. Externa utförare har andra villkor avseende moms än vad den kommunala verksamheten har. Därför blir en extern utförare kompenserad för denna skillnad. Kommunen får i särskilt system kompensation för denna moms av staten. I den föreslagna timersättningen ingår momskompensation.

11 LOVsamordnare Enhetschef hemtjänst Ickevalsalternativ inom LOV De brukare inom hemtjänsten som inte gör ett aktivt val av utförare, ska bli tilldelad en utförare enligt en turordningslista. Anita Bergman (M) föreslår att de brukare inom hemtjänsten som inte gör ett aktivt val av utförare, ska bli tilldelad en utförare enligt en turordningslista. Tilldelningen ska på så sätt fördelas jämnt bland samtliga utförare i Habo kommun, varav kommunens egen hemtjänst är en av dessa utförare. David Svensson (S) yrkar att de brukare inom hemtjänsten som inte gör ett aktivt val, automatiskt ska få kommunens hemtjänst som utförare. Ordförande finner att det finns två förslag, nämligen Anita Bergmans (M) förslag och David Svenssons (S) förslag. Ordförande ställer proposition på de båda förslagen och finner att socialnämnden beslutar enligt Anitas (M) förslag. Reservation David Svensson (S), Monica Haraldsson (S) och Anna-Lena Fredriksson (S) reserverar sig till förmån för eget förslag.

12 Besök av Ulf Grahnat angående hemsjukvård Ulf Grahnat informerade socialnämnden om arbetet med överflyttningen av hemsjukvården från landstinget till kommunerna.

13 Besök av Carema Care Malin Forssmed, verksamhetschef på Carema Care samt regionchefer vid Carema Care, Kerstin Stålskog och Gertrud Öjetoft presenterade Caremas verksamhet för socialnämnden och informerade om socialstyrelsens tillsyn angående anmälan om brister i omsorgen nattetid vid Carema samt om den anmälan som gjorts angående missförhållanden inom äldreomsorgen (Lex Sarah).

14 Verksamhetschef Carema 101 Dnr SN11/ Sammanfattning angående anmälan av missförhållanden inom äldre- och handikappomsorgen (Lex Sarah) godkänner att anmälan är utredd och åtgärdad och därmed avslutad. Den 11 maj 2011 inkom en avvikelserapport angående en vårdtagare från verksamhetschef Malin Forssmed, Carema Care. Vårdtagarens anhörig skickade ett mejl samma dag med ett klagomål. En utredning startade den 12 maj med ett samtal med vårdtagaren som ledde till att tre av nattpersonalen, efter enskilda samtal, stängdes av med omedelbar verkan. Enskilda samtal fördes även med övrig nattpersonal. Under alla samtal medverkade även ett fackligt ombud. Samtliga av nattpersonalen nekade till att de gjort något fel. Efter någon dag kom ett brev från en nattpersonal samt ett mejl från en annan nattpersonal där dessa två erkände att de tagit bort larmet för två vårdtagare och att nattpersonalen haft ett eget möte där det bestämts att de ska hålla samman och inte prata om detta. Efter detta blir resterande nattpersonal avstängd med omedelbar verkan. Följden blir att all nattpersonal blir uppsagda. Därefter skrevs en åtgärdsplan av Carema Care.

15 102 Dnr SN11/1 119 Budgetuppföljning Månadsuppföljning augusti Informationen läggs till handlingarna. Förvaltningsekonom Lisbet Bärenholdt föredrar ärendet. Prognosen visar på ett överskott om 270 tkr för Förvaltningsledning tkr Överskridande avseende personalkostnader (avgångsvederlag) Ordinärt boende tkr Hemtjänsten har haft extra personal under hela våren Särskilt boende tkr Budget för köp av plats används inte. Särskilt boende ger överskott på grund av att alla boendeplatser inte är belagda samt lägre kostnader för semestervikarier än beräknat. LSS, funktionshinderomsorg tkr En boendeplacering för vuxen är dyrare än budgeterat. Ärenden inom personlig assistans (LASS) överskrider budget. Utökning av personal på ungdomsfritids. Missbrukarvård vuxna tkr I prognosen beräknas att ytterligare placeringsdygn tillkommer under hösten. Barn- och ungdomsvård tkr Det beräknas inte bli så många dygn av placering på institution som tidigare beräknats i budget. Försörjningsstöd tkr Antal hushåll med försörjningsstöd har minskat.

16 Ks 103 Dnr SN11/ Svar på motion om mångkulturellt bokslut föreslår kommunfullmäktige besluta att anse motionen besvarad med hänvisning till Lisbet Bärenholdts tjänsteskrivelse, daterad den 15 augusti I Habo kommuns ekonomiska redovisning finns så kallade kostnadsställen som utgår från olika verksamhetsområden. Flyktingverksamhet är ett sådant kostnadsställe. Angående frågan om mångkulturellt bokslut är det flyktingverksamhet som kan redovisas. Inom denna verksamhetsredovisning bokförs intäkter och kostnader som socialnämnden har för flyktingverksamhet. Kommunen får förutom ett bidrag för den enskilde flyktingen också bidrag för administration. En person som tidigare varit flykting och som till exempel har försörjningsstöd, ingår i samma redovisning som övriga försörjningsstödstagare. Det är således endast under den tid en person har flyktingstatus som redovisning sker särskilt. Flyktingverksamhet i Habo kommun under åren Kostnader: Administration SFI Försörjningsstöd Övrigt Intäkter: Statsbidrag Överskott:

17 Kf 104 Dnr SN11/1 121 Budget Drift föreslår kommunfullmäktige besluta att fastställa driftsbudget för 2012 enligt nämndens förslag på tkr. Förvaltningsekonom Lisbet Bärenholdt föredrar ärendet. äskade ytterligare utökning av budgetram men bedömer att nämndens verksamhet kan klaras med lagd budget utan några stora konsekvenser.

18 Kf 105 Dnr SN11/1 122 Budget Investering föreslår kommunfullmäktige besluta att fastställa investeringsbudget 2012 till 980 tkr enligt nämndens förslag. Förvaltningsekonom Lisbet Bärenholdt föredrar ärendet.

19 Enhetschef IFO Nämnd- & utredningssekr. 106 Dnr SN07/ Delegation placering av ensamkommande flyktingbarn på hem för vård och boende (HVB) Socialsekreterare ges delegation att fatta beslut om att placera ensamkommande flyktingbarn på Mullsjö kommuns boende för ensamkommande flyktingbarn enligt 4 kapitlet 1 och enligt 6 kapitlet 1 socialtjänstlagen (SoL). Habo kommun har slutit avtal med Mullsjö kommun om att köpa platser på dess boende för ensamkommande flyktingbarn. De ensamkommande flyktingbarnen vistas på boendet under den tid som frågan om uppehållstillstånd prövas. När beslut om uppehållstillstånd tagits ska de återvända till hemlandet eller flytta till ett permanent boende. Boendet i Mullsjö är klassat som ett hem för vård och boende, HVB. Idag är det socialnämndens arbetsutskott som fattar beslut om sådana placeringar. har genom att teckna avtal med Mullsjö kommun bestämt att ensamkommande flyktingbarn i första hand ska placeras i Mullsjö kommuns boende. Förvaltningen föreslår att delegationen ändras så att socialsekreteraren får delegation att fatta beslut när placeringen sker på Mullsjö kommuns boende. Om förvaltningen bedömer att placering bör ske på annat boende, ska socialnämndens arbetsutskott fatta beslut om placeringen.

20 Restaurang & Pizzeria 95:an Alkoholhandl. Folkhälsoinstitutet Länsstyrelsen i Jkpg s län Polismyndigheten i Jkpg s län 107 Dnr SN11/ Erinran till Restaurang och pizzeria 95:an enligt alkohollagen Restaurang och pizzeria 95:an tilldelas en erinran enligt 9 kapitlet 17 alkohollagen (2010:1622). Restaurang och pizzeria 95:an har, i den restaurangrapport som ska inlämnas årligen, lämnat oriktiga uppgifter om inköp och försäljning av alkoholdrycker. Mängden av inköpta alkoholdrycker stämmer inte överens med 95:ans redovisning av den försålda mängden alkoholdrycker. Vidare har 95:an erbjudit mängdrabatt vid försäljning av alkoholdrycker, något som kan locka till överkonsumtion och som är förbjudet. Efter påpekanden av tillsynsmyndigheten har 95:an inlämnat nya restaurangrapporter för De redovisade uppgifter som 95:an lämnat varierar stort mellan de olika rapporterna. Fortfarande har ingen tillfredsställande redovisning lämnats. Enligt alkohollagen kan tillsynsmyndigheten meddela en innehavare av serveringstillstånd en erinran, eller i allvarligare fall eller vid upprepade överträdelser, en varning, om tillståndshavaren inte uppfyller de krav som gällde för tillståndets meddelande eller följer de bestämmelser som gäller för servering enligt alkohollagen eller de villkor eller föreskrifter som meddelats med stöd av alkohollagen. Eftersom det tidigare inte varit några klagomål på tillståndshavaren eller några andra olägenheter vid serveringsstället anser tillsynsmyndigheten att det är tillräckligt att meddela tillståndshavaren en erinran enligt 9 kapitlet 17 alkohollagen.

21 Redovisning av placeringar inom IFO Informationen läggs till handlingarna. Betty Svensson, enhetschef på individ- och familjeomsorgen föredrar ärendet. Redovisningen som presenteras avser aktuella placeringar från mitten av augusti 2011.

22 Redovisning av delegationsbeslut Anmälningsärendena läggs till handlingarna. Följande ärenden fattade med stöd av delegation anmäls till socialnämnden: - Ordförandebeslut Ordförandebeslut av Hans Jarstig, den 28 juni 2011 Ordförandebeslut av Hans Jarstig, den 28 juni 2011 Ordförandebeslut av Hans Jarstig den 12 augusti 2011 Ordförandebeslut av Hans Jarstig den 17 augusti AU-delegation Protokoll Protokoll Protokoll Protokoll Protokoll Delegationslistor individärenden: Nr: Övriga delegationsbeslut: 2011 Nr: 25-34

23 Redovisning av informationsärenden Informationsärendena läggs till handlingarna. Informationsmappen innehöll följande handlingar: Förvaltningsrätten - Dom angående bistånd enligt socialtjänstlagen angående bortforsling av källsorterat material. Socialstyrelsen - angående tillsyn enligt lagen om yrkesverksamhet på hälso- och sjukvårdens område (LYHS) och socialtjänstlagen vid vårdcentralen Bra Liv i Habo, Länssjukhuset Ryhov och hemtjänsten i Habo. Kommunstyrelsen - Protokoll Ks 93 Au 68 Kommunala pensionärsrådet (KPR) - Protokoll Kommunala funktionshindrades råd (KFR) -Protokoll Primärkommunala nämnden - Protokoll Samordningsförbundet Södra Vätterbygden (FINSAM) - Protokoll Samordningsförbundet Södra Vätterbygden (FINSAM) - Protokoll

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Information om projektet Närd inte tärd... 2 2 Information om bokslut 2011... 3 3 Information från projektet Mansrådgivningen ett år... 4 4 Sammanställning av bemötandeenkät Hjälp

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 35 Godkännande av dagordning... 44 36 Redovisningar av placeringar inom Individ- och familjeomsorgen... 45 37 Fortsatta insatser för män som utövar våld i nära relationer... 46 38

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2012-10-02 1 Innehållsförteckning Ärende 102 Presentation av ny enhetschef... 3 103 Information om tillsynsärende - Socialstyrelsen... 4 104 Delegation handläggning av SFI-bonus... 5 105 Äldreomsorgsplan...

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 56 Budget- och verksamhetsuppföljning Tertial 1... 68 57 Budget 2012 Rambehov, drift... 69 58 Budget 2012 Rambehov, investering... 70 59 Ensamkommande flyktingbarn... 71 60 Ansökan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2012-11-07 1 Innehållsförteckning Ärende 112 Individärende... 3 113 Individärende... 4 114 Individärende... 5 115 Månadsuppföljning oktober... 6 116 Riskanalys sjuksköterskor natt... 7 117 Tillägg till

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 73 Information om lokaler... 86 74 Redovisning av flyktingmottagningen... 87 75 Månadsuppföljning Maj... 88 76 Mångkulturellt bokslut... 89 77 Information om uppdraget för MAS... 90

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2014-06-04 1 Innehållsförteckning Ärende 54 Redovisning av delegationsärenden... 4 55 Besök av Förbundschef Peter Hedfors från Samordningsförbundet Södra Vätterbygden... 5 56 Information från Medicinskt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-12-03 1 Innehållsförteckning Ärende 118 Godkännande av dagordning... 3 119 Individärende... 4 120 Individärende... 5 121 Uppsökande verksamhet... 6 122 Ekonomi... 7 123 Avdelningschefstjänst inom

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2014-08-27 1 Innehållsförteckning Ärende 62 Godkännande av dagordning... 3 63 Budget 2015 - drift... 4 64 Budget 2015 - investering... 6 65 Personalfrågor... 7 2014-08-27 2 Plats och tid ande Ej tjänstgörande

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 68 Individärende... 84 69 Individärende... 85 70 Individärende... 86 71 Individärende... 87 72 Kärrsgården 2013 förändringar i lokalerna... 88 73 Redovisning av flyktingmottagningen...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-12-05 1 Innehållsförteckning Ärende 128 Studiebesök särskilt boende... 3 129 Månadsuppföljning november... 4 130 Riktlinjer för biståndshandläggning - anhörigstöd... 5 131 Boende för ensamkommande

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 51 Kommunalisering hemsjukvård... 62 52 Delrapport barn som bevittnat våld i hemmet 2011... 63 53 Budget- och verksamhetsuppföljning tertial 1... 64 54 Budget 2013 Rambehov, drift...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2013-11-06 1 Innehållsförteckning Ärende 98 Information från medicinskt ansvarig sjuksköterska... 3 99 Tjänstgöringsgrad inom äldreomsorgen... 4 100 Månadsuppföljning oktober... 5 101 Habiliteringsersättning...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2013-02-06 1 Innehållsförteckning Ärende 1 Slutrapport - Projektet Barn som bevittnat våld i hemmet... 3 2 Lex Sarah... 4 3 Lex Maria... 5 4 Lex Maria... 6 5 Information om bokslut... 7 6 Rapport öppna

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2018-12-19 1 Innehållsförteckning Ärende 109 Uppföljning av nämndens riktlinjer för uppdrag hos enskild brukare... 3 110 Information om aktiviteter i äldrevisionens handlingsplan... 4 111 Månadsuppföljning

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-10-02 1 Innehållsförteckning Ärende 85 Besök från hjälpmedelscentralen... 4 86 Presentation av ny enhetschef... 5 87 Månadsuppföljning september... 6 88 Svar på granskning avseende verkställighet

Läs mer

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11)

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-06-12, kl. 13.00-14.45 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Anita

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-06-04 1 Innehållsförteckning Ärende 53 Godkännande av dagordning... 3 54 Besök av Anetthe Jovanovic Karlsson, enhetschef hemtjänst... 4 55 Barnahus... 5 56 Länsgemensam familjehemsrekrytering... 6

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2017-05-10 1 Innehållsförteckning Ärende 50 Godkännande av dagordning... 3 51 Information om flyktingverksamheten... 4 52 Stödboende... 5 53 Svar på medborgarförslag om att bygga om motell Västgöte till

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 76 Godkännande av ärendelista... 96 77 Köp av socialjour - information... 97 78 Skrivelse från Akademikerförbundet angående personalsituation och arbetsmiljö... 98 79 Månadsuppföljning 2016...

Läs mer

Eva-Mona Welther Stjernfeldt, sekreterare. Elisabeth Holmer Viveca Dahlqvist. Socialkontoret kl Eva-Mona Welther Stjernfeldt

Eva-Mona Welther Stjernfeldt, sekreterare. Elisabeth Holmer Viveca Dahlqvist. Socialkontoret kl Eva-Mona Welther Stjernfeldt 1 (13) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 14.00 16.30 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordf Catharina

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2015-06-03 1 Innehållsförteckning Ärende 64 Presentation av omsorgschef... 3 65 Redovisning av arbetsskador och tillbud 2014... 4 66 Presentation av barn- och ungdomssamordnaren... 5 67 Redovisning av

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-02-04 1 Innehållsförteckning Ärende 1 Godkännande av dagordning... 3 2 Individärende... 4 3 Information om svar till arbetsmiljöverket med anledning av inspektion av särskilt boende... 5 4 Information

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-05-07 1 Innehållsförteckning Ärende 39 Lex Maria... 4 40 Redovisning av hemtjänstutredning... 5 41 Granskning av kommunens beredskap för äldreutvecklingen... 7 42 Behov av familjehem och hem för vård

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-10-22 1(11)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-10-22 1(11) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-10-22 1(11) Plats och tid Kommunhuset, klockan 16.00-18.00 ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Ersättare Tjänstemän Kent Lagrell (M) ordförande Jim Adolfsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2018-04-12 1 Innehållsförteckning Ärende 25 Godkännande av dagordning... 3 26 Redovisning av individärende från biståndsenheten... 4 27 Månadsuppföljning mars... 5 28 Sammanställning av skyddsronder 2017...

Läs mer

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S)

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 12.30 16.00 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2018-11-21 1 Innehållsförteckning Ärende 96 Internkontrollplan 2019... 3 97 Månadsuppföljning oktober... 4 98 Budget 2019... 5 99 Individärende... 6 100 Delegation gällande köp av plats på stödboende av

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 50 Godkännande av ärendelista... 61 51 Delgivningar... 62 52 Ansökan om serveringstillstånd jml 8 kap 2 Alkohollagen... 63 53 Ansökan om serveringstillstånd jml 8 kap 2 Alkohollagen... 64 54 Ansökan

Läs mer

Birgitta Schmidt, Nämndsekreterare Jessica Bergman, Socialchef. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Birgitta Schmidt, Nämndsekreterare Jessica Bergman, Socialchef. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, den 7 september kl. 14.00 16.00 Beslutande Övriga närvarande Birger Pettersson Wiik, Ordförande (S) Kerstin Andersson (KD), Jäv 72 Maj-Britt Hedefur (KD) Margareta

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S)

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S) Socialnämndens arbetsutskott 2010-08-10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 10 augusti kl. 15.00-16.15

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2015-03-04 1 Innehållsförteckning Ärende 19 Godkännande av dagordning... 3 20 Redovisning av delegationsbeslut... 4 21 Information om hemteam... 5 22 Sammanställning av inkomna synpunkter 2014... 6 23

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2016-08-24 1 Innehållsförteckning Ärende 81 Information om projekt arbetsglädje ger bra arbetsmiljö... 3 82 Månadsuppföljning juli... 4 83 Avgifter... 5 84 Budget 2017... 6 85 Informationsärenden... 8

Läs mer

Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00. Birgitta Luoto. Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau

Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00. Birgitta Luoto. Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau 1 Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00 Beslutande Heikki Perttula Birgitta Luoto Ivan Abrahamsson Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-02-05 1 Innehållsförteckning Ärende 1 Godkännande av dagordning... 3 2 Lex Sarah -funktionshinderomsorgen... 4 3 Information om bokslut... 5 4 Remissvar på förslag till miljöprogram för Habo och Mullsjö

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden 17.15

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden 17.15 Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 17 februari 2015, klockan 15:00-17.15 ande Marie Norin Junttila (S) ordförande, Marita Pettersson (S), Ulla Eriksson Berg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2015-08-27 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, kl. 9.00-12.00 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Mariette Sjölund (S), ordförande Ingvor Regnemer

Läs mer

Innehåll. Sammanträdesdatum

Innehåll. Sammanträdesdatum Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 54 Godkännande av ärendelista 2018/8014 4 55 Förenklat beslutsfattande gällande bistånd 2018/8074 5 56 Betalningsansvar annan kommun 2018/8058

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Mauritz Lindroth (s) Anne Saaristo, socialchef Cecilia Stewart, adm.

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Mauritz Lindroth (s) Anne Saaristo, socialchef Cecilia Stewart, adm. Socialnämndens arbetsutskott 25 oktober 2007 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2015-06-17 1(5)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2015-06-17 1(5) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2015-06-17 1(5) Plats och tid Lejonet, Kommunhuset Öckerö, klockan 8.30 11.30 Beslutande Ledamöter Kent Lagrell, ordförande Jim Adolfsson (M), Claes Magnusson (M) Lena Hermansson

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Hedström. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Hedström. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(10) Plats och tid Sammanträdesrum A, kl. 09:00-11:30 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Lindgren (S), Ordförande Anita Wallin (MP) ersättare för Carina Nordqvist (S) Emma Madueme (S) ersättare för Lars Jingåker

Läs mer

Jessica Bergman, Verksamhetschef stöd och omsorg Birgitta Schmidt, Nämndsekreterare Verksamhetschefer 13. Stöd och omsorgsnämnden

Jessica Bergman, Verksamhetschef stöd och omsorg Birgitta Schmidt, Nämndsekreterare Verksamhetschefer 13. Stöd och omsorgsnämnden 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 7 mars kl. 14.00 16.00 Beslutande Övriga närvarande Rolf Emanuelsson, Ordförande (C) Liv Pettersson, V. ordförande (S) Agneta Eklund (S) Hans Karlsson (S) Märta

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 151 Godkännande av ärendelista... 188 152 Månadsuppföljning 2016... 189 153 Framtida behov inom äldreomsorgen Björkgården... 190 154 Anmälan av delegationsbeslut... 191 155 Anmälan av utskottsprotokoll...

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämnden

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämnden Socialnämnden Sammanträdesdag 2015-11-10 Innehåll 150 Godkännande av ärendelista... 177 151 Redovisning av delegationsbeslut... 178 152 Anmälan av utskottsprotokoll... 179 153 Delgivningar... 180 154 Statusrapport...

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2004-09-29 98 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 18.00 Beslutande Arne Ottosson (m), ordförande Inger Isaksson (kd) tj ers Gunnie Davidsson (c) Annelie Nyberg (fp)

Läs mer

Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30. Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C. Birgitta Johansson, C

Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30. Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C. Birgitta Johansson, C Socialnämnden 2014-10-14 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30 Beslutande Ledamöter Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C Tjänstgörande ersättare Birgitta

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Omsorgsnämnden Plats och sammanträdestid Beslutare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Omsorgskontorets sammanträdesrum kl. 13:00 17.00 Leif Andersson (S) Tove-Liv Johansson, (S) Anna-Lena Carlsson (C) Sten Brodén (V),

Läs mer

Socialnämnden. Susanna Karlsson (S), Linda Söder Jonsson (S), Elisabeth Järvinen (MP), Lena Norstedt (C), Yvonne Ericsson (M)

Socialnämnden. Susanna Karlsson (S), Linda Söder Jonsson (S), Elisabeth Järvinen (MP), Lena Norstedt (C), Yvonne Ericsson (M) Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 17 mars 2015, klockan 15:00-18.15 ande Marie Norin Junttila (S) ordförande, Kristin Fernerud (S), Marita Pettersson (S),

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (9)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (9) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-09-24 1(9) Plats och tid Kommunhuset, klockan 16.00-17.50 ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Ersättare Tjänstemän Kent Lagrell (M) ordförande Jim Adolfsson (M)

Läs mer

Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf

Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf 1 (15) Plats och tid Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 13.30-14.00 Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf Krister Lundström

Läs mer

Plats och tid Årholmen :30-11:30

Plats och tid Årholmen :30-11:30 1 Plats och tid Årholmen 2018-03-13 08:30-11:30 Beslutande Bertil Olsson (S) Maria Sörkvist (C) Anders Tenghede (V) Ulf Sjölinder (L) Eva Skoglund (S), tjänstgörande Ulla Kedbäck (MP), tjänstgörande ersättare

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13) Plats och tid Lilla Sessionsslaen, Medborgarhuset i Arlöv, kl 18.30-20.40 Beslutande Inger Borgenberg,(S) ordförande Sven-Åke Persson, (S) Britt Sonesson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2014-10-08 1 Innehållsförteckning Ärende 82 Godkännande av dagordning... 3 83 Presentation av ny enhetschef... 4 84 Information om slutrapport delprojektet barn som anhöriga... 5 85 Mått avseende äldreomsorgen...

Läs mer

Socialnämnden (11) Socialnämndens arbetsutskott. Tekniska kontoret, gamla brandstationen, Orsa, onsdagen den 27 juni 2012, kl

Socialnämnden (11) Socialnämndens arbetsutskott. Tekniska kontoret, gamla brandstationen, Orsa, onsdagen den 27 juni 2012, kl Socialnämnden 2012-06-27 1(11) Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid: Tekniska kontoret, gamla brandstationen, Orsa, onsdagen den 27 juni 2012, kl 13 00 16.45 Beslutande: Övriga: Hans Sternbro (s),

Läs mer

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L)

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L) Sida 1 (16) Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 17 december 2018 kl 15:00-16:00 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt

Läs mer

Malin Höglund (M) ordförande Bert Persson (C) 1:e vice ordförande

Malin Höglund (M) ordförande Bert Persson (C) 1:e vice ordförande 1(8) Socialnämnden Plats och tid: MK KS-salen, 2017-02-15 kl. 08:30-11.25 Beslutande: Malin Höglund (M) ordförande Bert Persson (C) 1:e vice ordförande Eva Johansson (S) Anders Berg (KD) Lisbeth Magnusson

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 11 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo onsdagen den 28 augusti 2013 kl 14.00 16.00 ande Övriga deltagare Utses att justera Mats Högberg ordf (s) Angelica Karlsson (c) Per-Magnus Pettersson (m)

Läs mer

Josefine Petersson Lars Ottosson. Socialkontoret kl. Paragrafer. Eva-Mona Welther Stjernfeldt. Lars Svensson

Josefine Petersson Lars Ottosson. Socialkontoret kl. Paragrafer. Eva-Mona Welther Stjernfeldt. Lars Svensson 1 (9) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Karpen, kl. 14.00 15.40 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Lars Svensson (S), ordförande Jenny Delén (M), 1:e vice ordf Lars Ottosson (PF), 2:e

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 2012-02-21 1 (17)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 2012-02-21 1 (17) 2012-02-21 1 (17) Plats och tid Älmhults kommunhus 21 februari kl. 8:30 11:20 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Berith Krook (M), förste vice ordförande Lars Ingvert (S) Ingrid Bergström (S) Viktor

Läs mer

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 16.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel (s) Lennart Samuelsson (s)

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-14 Birgitta Schmidt. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-14 Birgitta Schmidt. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(16) Plats och tid Kommunkontoret, Silen den 4 februari 2016 kl 14.00-15.45 Beslutande Ledamöter Birger Pettersson-Wiik, ordf, S Kerstin Andersson, KD Maj-Britt Hedefur, KD Margareta Nilsson, M Hans Karlsson,

Läs mer

Protokoll. Thony Liljemark (OR) Pernilla Boström (S) Eva Johansson (OR) Sten-Inge Olsson (S) Roger Brodin (M)

Protokoll. Thony Liljemark (OR) Pernilla Boström (S) Eva Johansson (OR) Sten-Inge Olsson (S) Roger Brodin (M) Sammanträdesdatum Sida 1/8 Plats och tid Sammanträdesrummet, stadshuset kl 13:00 15:40 Beslutande Övriga Thony Liljemark (OR) Pernilla Boström (S) Eva Johansson (OR) Sten-Inge Olsson (S) Roger Brodin (M)

Läs mer

Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 22 maj 2014 kl 18:00 19:30

Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 22 maj 2014 kl 18:00 19:30 1 (13) Plats och tid ande Övriga närvarande Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 22 maj 2014 kl 18:00 19:30 Jessica Ashworth (M), Ordförande Harriet Paulsson (C), 1e vice ordförande Anders

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (10)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (10) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Alnarp Tid 2017-10-03, kl. 18:30-20:07 Ajournering: 19:00-19:15 Sammanträdesdatum s. 1 (10) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist

Läs mer

2013-09-18 Sida 1-10. Christiane Djäken Socialkontoret, 2013-09-25. Christiane Djäken

2013-09-18 Sida 1-10. Christiane Djäken Socialkontoret, 2013-09-25. Christiane Djäken 2013-09-18 Sida 1-10 Socialnämnden Plats och tid Konferensrum Älven, Mora, onsdagen den 18 september 2013, kl. 08:15-09:15 ande Bernt Persson (S) Christina Bröms (C) Christiane Djäken (M) Terje Andersson

Läs mer

Socialnämnden 2015-08-17 1(14)

Socialnämnden 2015-08-17 1(14) Socialnämnden 2015-08-17 1(14) Plats och tid Nämndrummet kl 13.00-16.30 Beslutande Solweig Gard (S) ordförande Margareta Ivarsson (C) Anders Englund (S) ersätter Daniel Hjelm (S) Jan Jansson (S) ersätter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Vård- och omsorgsnämnden 2008-05-29. Linda Bogne

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Vård- och omsorgsnämnden 2008-05-29. Linda Bogne Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 13.15 16.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Gun Cederbaum (m) Ann Svensson (s) Lars-Åke Lindman (s) Bjarne Westerlund (s) Jan T. Staszewski

Läs mer

Kommunkontoret, Silen, 3 maj kl

Kommunkontoret, Silen, 3 maj kl 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Kommunkontoret, Silen, 3 maj kl.14.00 16.00 Jessica Danielsson, V Ordförande (L) Maj-Britt Hedefur (KD) Susanne Johansson (S) Esbjörn Andersson (C) Rolf

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2014-03-05 1 Innehållsförteckning Ärende 15 Godkännande av dagordning... 4 16 Våld i nära relationer... 5 17 Redovisning av delegationsärende - individ- och familjeomsorgen... 6 18 Presentation av nya

Läs mer

Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Omvårdnadsnämnden 2012-11-21

Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Omvårdnadsnämnden 2012-11-21 Sida Innehållsförteckning Verksamhetsinformation... 1 Anmälan av delegationsbeslut... 2 Omvårdnadsnämndens protokoll... 3 Ansökan om kommunal hjälp till UFA- ungdom, fritid, arbete... 4 Yttrande över motion

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (11) Plats och tid Konferensrummet Uret kl. 13:30-15:00 Beslutande Janet Kling (S) ordförande Peter Agelii (S) Elisabeth Henningsson (S) Yvonne Wendelius (S) Nils-Erik Henningsson (S) ersättare

Läs mer

Sammanträdesdag Sida

Sammanträdesdag Sida 2014-01-29 Innehåll SN AU 1 Tillkommande ärenden... 2 SN AU 2 Revisionsrapport gällande granskning av samverkan mellan kommun och landsting avseende psykisk ohälsa bland barn och unga... 3 SN AU 3 Föregående

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 138 Godkännande av dagordning... 164 139 Redovisning av flyktingmottagningen... 165 140 Riskbedömning arbetsbelastning hemtjänsten... 166 141 Internkontrollplan 2011... 167 142 Månadsuppföljning

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2017-04-05 1 Innehållsförteckning Ärende 36 Godkännande av dagordning... 3 37 Presentation av fältsekreterare... 4 38 Information om patientnämnden... 5 39 Information om IBIC - Individens behov i centrum...

Läs mer

Plats och tid Hälsön/Bårholmen :30-12:00

Plats och tid Hälsön/Bårholmen :30-12:00 1 Plats och tid Hälsön/Bårholmen 2018-06-12 08:30-12:00 Beslutande Eva Skoglund (S) tjänstgörande Ulla Kedbäck (MP) tjänstgörande Anders Tenghede (V) Ulf Sjölinder (L) Anders Arnell (M) tjä nstgörande

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16) 2014-02-18 1 (16) Plats och tid Älmhults kommunhus 18 februari 2014 kl. 8.30 11.00 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C) Josefin Grenander

Läs mer

Socialnämnden Protokoll

Socialnämnden Protokoll Socialnämnden 203-04-7 Tid och plats Onsdagen den 7 april 203, Åsasalen, 3.00-4.30 Tjänstgörande Ledamöter Kurt Persson (KD), ordförande Karina Eliasson (S), vice ordförande Yvonne Takvam (KD) Jerry Borg

Läs mer

Maria Sundqvist, Socialdemokraterna Cecilia Axelsson, Centerpartiet Bodil Olsson, Nya Moderaterna ANSLAG/BEVIS

Maria Sundqvist, Socialdemokraterna Cecilia Axelsson, Centerpartiet Bodil Olsson, Nya Moderaterna ANSLAG/BEVIS Plats och tid Socialtjänsten, kl 16.00 ande Bengt Andersson, Centerpartiet Susanne Johansson, Socialdemokraterna Jan Hanna, Socialdemokraterna Bengt Ferm, Socialdemokraterna Kjell-Åke Johansson, Kristdemokraterna

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-11-03 1 Innehållsförteckning Ärende 120 Information om flyktingverksamheten... 3 121 Information om trygghetslarm... 4 122 Resultat av inventering av gruppbostad... 5 123 Delegation - hjälp i hemmet,

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1-10

Sammanträdesdatum Sida 1-10 Sammanträdesdatum Sida 1-10 Socialnämnden 2013-01-30 Plats och tid Socialkontoret, konferensrum Älven, kl 08.30-09.45 ande Bernt Persson (S), ordförande Christina Bröms (C) Christiane Djäken (M) Terje

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-12-11 1(10)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-12-11 1(10) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-12-11 1(10) Plats och tid Kommunhuset, klockan 10.00-12.20 ande Tjänstgörande ersättare Kent Lagrell (M) ordförande Stig Ottosson (M) Maj-Britt Dahlborg (S) Helena Larsson

Läs mer

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 23 september 2009, kl 13.00 15.15. Pernilla Bäckman, ekonom 91, 92, 93 Anne-Charlotte Schuber 94

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 23 september 2009, kl 13.00 15.15. Pernilla Bäckman, ekonom 91, 92, 93 Anne-Charlotte Schuber 94 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 23 september 2009, kl 13.00 15.15 Beslutande Övriga Deltagande Utses att justera Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie Fröjdh (c) Inger Jones-Eriksson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2008-09-24 76 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 19.00 Beslutande Övriga delt Bertil Nilsson (m), ordförande Margaretha Schneider Persson (m) Ulla Svensson (c) Annelie

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (16)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (16) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (16) Plats och tid Bällstarummet, 18.30-20-30 ande Ersättare Övriga närvarande Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande, Marie-Louise Löwenbeck (M), Gillis Weingarth

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2014-02-05

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2014-02-05 1 Plats och tid Kommunhuset kl 13.30 16.50 ande Emma Magnusson (C) Agnetha Landberg (C) Daniel Backenius (C) Inga Jonsson (C) Britt-Marie Domeij (M) Rune Carlsson (KD) Britt-Marie Berg (S) Kate Nilsson

Läs mer

Kommunhuset, Västervik 5 november 2014 kl

Kommunhuset, Västervik 5 november 2014 kl 1 (14) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Västervik 5 november 2014 kl. 09.00 12.10 Peter Johansson (M) Malin Sjölander (M) Birgitta Sjölander (M) tjg.ers Marianne Båtman (M) Angelica Katsanidou (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (15) Plats och tid Västergården, Askersund, den 12 oktober 2010 kl 13.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Siv Ahlstrand, ordförande (S) Johan

Läs mer

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag 2018-12-18, klockan 13.30 15.00 Annika Jönsson (M), ordförande Christer Unosson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2017-08-30 1 Innehållsförteckning Ärende 79 Godkännande av dagordning... 3 80 Presentation av nya enhetschefer... 4 81 Individärende... 5 82 Information om flyktingverksamheten... 6 83 Månadsuppföljning

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2014-08-27

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2014-08-27 1 Plats och tid Kommunhuset kl 13.30 16.15 ande Övriga närvarande Emma Magnusson (C) Agnetha Landberg (C) Daniel Backenius (C) Inga Jonsson (C) Britt-Marie Domeij (M) Rune Carlsson (KD) Alexandra Ekstrand

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16 ) Socialutskottet 2015-06-04

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16 ) Socialutskottet 2015-06-04 HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16 ) WEBB-VERSION. Protokollet finns i sin helhet på kommunledningskontoret Plats och tid IFO:s sammanträdeslokal,torsdagen den 4 juni 2015 kl 13,00-17,10 Beslutande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag HOFORS KOMMUN. Socialnämnden 2008-01-31 1 (1 12) Daniel Nyström (m)

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag HOFORS KOMMUN. Socialnämnden 2008-01-31 1 (1 12) Daniel Nyström (m) Socialnämnden 2008-01-31 1 (1 12) Tid och plats Kommunhuset Stollen kl 08.15 12.00 ande Diana Blomgren (s) ordförande Magnus Andersson (s) Maria Pärssinen (s) Binita Paues (s) 1-4, 6-12 Birgit Winges (v)

Läs mer

Socialnämnden. Linda Söder Jonsson (S), Birgit Ohlsson (FP), Rune Broström (SD)

Socialnämnden. Linda Söder Jonsson (S), Birgit Ohlsson (FP), Rune Broström (SD) Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, onsdagen den 14 oktober 2015, klockan 14:00-18:20 ande Marie Norin Junttila (S) ordförande, Marita Pettersson (S), Anna-Karin Tornemo

Läs mer

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Anna Rönn. Socialkontoret 2008-03-12

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Anna Rönn. Socialkontoret 2008-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (21) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 17.00 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c),

Läs mer

Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 28 oktober 2015, kl

Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 28 oktober 2015, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Beslutande Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 28 oktober 2015, kl 13.00 15.00 Håkan Yngström (C), ordförande Gunilla Elings-Friberg (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-09-07 1 Innehållsförteckning Ärende 94 Godkännande av dagordning... 3 95 Avgifter... 4 96 Budget 2018-2019 samt budgetram 2020... 5 2017-09-07 2 Plats och tid Beslutande Ej tjänstgörande ersättare

Läs mer

Birger Pettersson-Wiik, S, ordf Maj-Britt Hedefur, KD Margareta Nilsson, M Rolf Emanuelsson, C Esbjörn Andersson, C Susanne Johansson, S

Birger Pettersson-Wiik, S, ordf Maj-Britt Hedefur, KD Margareta Nilsson, M Rolf Emanuelsson, C Esbjörn Andersson, C Susanne Johansson, S 1(16) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, den 10 mars kl 14.00-14.50 Beslutande Ledamöter Birger Pettersson-Wiik, S, ordf Maj-Britt Hedefur, KD Margareta Nilsson, M Rolf Emanuelsson, C Esbjörn Andersson,

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Blad 2011-11-22 203

Socialnämnden Sammanträdesdatum Blad 2011-11-22 203 2011-11-22 203 Plats och tid Häggenäs Sjukhem, kl 18.00 21.00 Beslutande Övriga deltagare Utses justera Henrik Kvennberg, (m), ordförande Ingrid Håkansson, (m), ledamot Jessica Ashworth, (m) ledamot Knut

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2017-05-18 - Folkets hus, Götetorpssalen, 13:00-17:00 Beslutande Solweig Gard (S), ordförande Margareta Ivarsson (C), vice ordförande Anncharlott Eskel (S) till kl. 15:30, 58-64, 66-69 Anita

Läs mer