SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden"

Transkript

1 Innehållsförteckning Ärende 36 Godkännande av dagordning Presentation av fältsekreterare Information om patientnämnden Information om IBIC - Individens behov i centrum Sammanställning lex Sarah Månadsuppföljning mars Information om arbetet med budget Redovisning av förslag på åtgärder för att minska socialnämndens prognostiserade budgetunderskott Svar på motion om nödsändare Årsredovisning 2016 och revisionsberättelse - Samordningsförbundet Södra Vätterbygden Information om flyktingverksamheten Information om personalfrågor Delegationsärenden Informationsärenden... 16

2 Plats och tid ande Ej tjänstgörande ersättare och övriga närvarande Höger kammare Onsdagen den 5 april 2017 kl. 17:00 19:50 Lars Elwing (M) Lisbet Bärenholdt (M) Richard Lantz (KD) Olle Moln Teike (SD) Kent Bjärkhed (S) Roger Green (L) Ewa Wettebring (S) Lennart Blåberg (KD), tjänstgörande ersättare Carina Fritzon (S), tjänstgörande ersättare Ulla Jönsson (M) Betty, Svensson, förvaltningschef Sara Svenningsson, sekreterare Emelie Adolfsson, fältsekreterare 37 Ragnwald Ahlnér, ordförande patientnämnden 38 Karin Olin, enhetschef biståndsenheten 39 Cecilia Petersson, medicinskt ansvarig sjuksköterska Anna-Carin Alzén, biträdande ekonomichef Utses att justera Ewa Wettebring Paragrafer: Ordförande 36-44, Ordförande 45 Justerande Sekreterare ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Datum då anslaget sätts upp Datum då anslaget tas ned Protokollet förvaras på Socialförvaltningens arkiv Underskrift

3 Godkännande av dagordning Ärendet om avgifter utgår. Eftersom det inte finns några förslag gällande avgifter, så föreslår ordförande att ärendet utgår ur dagordningen.

4 Presentation av fältsekreterare Ordförande tackar för informationen. Emelie Adolfsson arbetar sedan tre månader tillbaka som fältsekreterare i Habo. Fältsekreterarens uppgift är att arbeta förebyggande med ungdomar under 18 år och att vara en rådgivande och stödjande insats från socialtjänsten. Arbetet innebär samverkan med bland annat personal från skolan, fritidsgård samt med föräldrar kring ungdomar som befinner sig i riskzonen eller som önskar råd och stöd i olika frågor som rör tonårstiden. Fältsekreteraren arbetar både dag- och kvällstid med uppsökande verksamhet och finns då i miljöer där barn och ungdomar vistas. Fältsekreteraren arbetar med att i ett tidigt skede upptäcka eventuella bekymmer och visa på möjliga handlingsalternativ för att komma till rätta med dessa.

5 Information om patientnämnden Ordförande tackar för informationen. Ragnwald Ahlnér som är ordförande i patientnämnden i Jönköpings län berättar om patientnämndens verksamhet. Patientnämnden är en fristående och opartisk instans dit patienter och närstående kan vända sig om de upplever att deras kontakter med vården inte fungerar tillfredsställande. Patientnämnden verkar för goda kontakter mellan patienter och personal inom Regionen och länets kommuner samt stöttar enskilda patienter. Patientnämnden ska utifrån patienternas synpunkter bidra till kvalitetsutveckling och hög patientsäkerhet. Forskningen visar att de vanligaste drivkrafterna för patienter och närstående att klaga på hälso- och sjukvården är att de vill ha en ursäkt för och en förklaring av vad som hänt, att liknande händelser förebyggs och att någon ska ta ansvar. Under 2016 registrerades 653 ärenden i patientnämnden i Jönköpings län.

6 Information om IBIC - Individens behov i centrum Ordförande tackar för informationen. har fattat beslut om att IBIC (Individens Behov I Centrum) ska införas, vilket kommer att ske i oktober IBIC utgår från individens behov, resurser, mål och resultat inom olika livsområden i dagliga livet. Med ett systematiskt arbetssätt beskrivs nuläge, mål och resultat med strukturerad dokumentation. Det ger säkrare överföring och återanvändning av information. Målet är att individen får sina behov beskrivna på ett likvärdigt sätt i hela landet och att individen får möjlighet att stärka sina egna resurser avseende genomförande av aktiviteter och delaktighet. IBIC ger även ett stöd i samtal med anhöriga för att beskriva deras situation och behov av stöd. IBIC medför att individens och anhörigas delaktighet stärks i utredning, planering och genomförande av insats samt i uppföljning av beslutad insats. Metoden underlättar samarbetet mellan professionella och med anhöriga och individen. Utredningar och genomförandet av insatser blir mer likvärdiga och rättssäkra eftersom handläggarna och utförarna använder samma arbetssätt och gemensamma begrepp.

7 Dnr SN17/69 40 Sammanställning lex Sarah 2016 Allvarliga missförhållanden och påtaglig risk för allvarliga missförhållanden ska fortsättningsvis föredras för socialnämnden. Missförhållanden och påtaglig risk för missförhållanden ska fortsättningsvis endast registreras bland övriga delegationsbeslut. Sammanställningen läggs till handlingarna. Under 2016 har totalt 14 missförhållanden rapporterats enligt lex Sarah. Av dessa har tre bedömts vara allvarliga missförhållanden, en händelse har bedömts utgöra påtaglig risk för allvarligt missförhållande, fem har bedömts vara missförhållanden och fyra händelser har bedömts utgöra påtaglig risk för missförhållande. Dessutom har en händelse som rapporterats enligt lex Sara efter utredning inte bedömts vara ett missförhållande. Lex Sarah-rapporter som inkommit under 2016 är fördelade enligt följande: Integration- och flyktingenheten 8 Äldreomsorgen 4 Individ- och familjeomsorgen 2 Funktionshinderomsorgen 0 s behandling Olle Moln Teike (SD) yrkar att samtliga lex Sarah-ärenden fortsättningsvis redovisas vid nämndens sammanträden. Lisbet Bärenholdt (M) yrkar att socialnämnden beslutar enligt förvaltningens förslag. Ordförande ställer proposition på de båda förslagen och finner att socialnämnden beslutar enligt förvaltningens förslag.

8 Dnr SN17/2 41 Månadsuppföljning mars Informationen läggs till handlingarna. Månadsuppföljning med prognos för helår 2017 efter februari månad indikerar en avvikelse jämfört med budget om tkr. Avvikelser jämfört med budget fördelas enligt följande: Politisk verksamhet 0 tkr Socialförvaltningen gemensamt 0 tkr Äldreomsorg tkr Funktionshinderomsorg tkr. Individ- och familjeomsorg 0 tkr Summa tkr Avvikelser jämfört med budget gällande flyktingverksamheten är 0 tkr.

9 Information om arbetet med budget Ordförande tackar för informationen. Biträdande ekonomichef Anna-Carin Alzén går igenom tidplanen för budgetprocessen.

10 Redovisning av förslag på åtgärder för att minska socialnämndens prognostiserade budgetunderskott Ordförande tackar för informationen. Förvaltningen redovisar olika förslag på åtgärder som skulle kunna minska socialnämndens prognostiserade budgetunderskott.

11 Dnr SN17/30 44 Svar på motion om nödsändare föreslår kommunfullmäktige besluta att anse motionen besvarad. Sverigedemokraterna har lämnat in en motion om nödsändare och föreslår kommunfullmäktige att Habo kommun använder sig av nödsändare i de fall det är möjligt och motiverat. Nödsändaren bärs på handleden som ett armbandsur. Sändaren är passiv och aktiveras av polisen först när ett försvinnande konstaterats. Efter aktivering sänder den ut ljudlösa radiosignaler som polisen pejlar med hjälp av sin pejlingsutrustning. Nödsändarens signaler uppfattas från cirka 5 kilometers avstånd. Sändaren är vattentät och fungerar både inomhus och utomhus och sökning kan ske oavsett om det är ljust eller mörkt ute. Personer försedda med nödsändare hittas snabbare. Socialförvaltningen har riktlinjer gällande skydd och begränsningsåtgärder. Personer som på grund av sjukdom eller hjärnskada har svårt att hitta hem beviljas nödsändare om det finns behov. I Habo kommun har funnits personer som beviljats nödsändare. Socialförvaltningen anser att nödsändare är ett bra tekniskt hjälpmedel för personer som har orienteringssvårigheter. et skickas till: Kommunfullmäktige

12 Dnr SN17/6 45 Årsredovisning 2016 och revisionsberättelse - Samordningsförbundet Södra Vätterbygden föreslår kommunstyrelsen att bevilja ansvarsfrihet för styrelsen för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden gällande verksamhetsåret Samordningsförbundet Södra Vätterbygden är en fristående juridisk organisation med Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, Region Jönköpings län och kommunerna Habo, Jönköping, Mullsjö och Vaggeryd som medlemmar. Förbundet bildades 2007 och består av en styrelse och en beredningsgrupp som utses av medlemmarna samt ett kansli. Målgruppen för den finansiella samordningen är personer i förvärvsaktiv ålder (16-64 år) som är i behov av samordnade rehabiliteringsinsatser och som uppbär offentlig försörjning. Enligt förbundets verksamhetsplan ska förbundet i första hand prioritera målgruppen unga vuxna (18-29 år) med diffus eller komplex problematik. Årsredovisning med bokslut 2016 har tillsammans med revisionsberättelse och tillhörande revisionsbiträdesrapport översänts till respektive huvudman som var för sig ska pröva frågan om ansvarsfrihet för styrelsen för verksamhetsåret. Lisbet Bärenholdt (M) anmäler jäv och deltar inte i beslutet. et skickas till: Kommunstyrelsen

13 Information om flyktingverksamheten Ordförande tackar för informationen. Habo kommun ska ta emot 44 nyanlända under ser ingen möjlighet att ordna boende åt till alla nyanlända och har därför ställt frågan till kommunstyrelsen hur kommunen ska kunna klara av mottagandet under Kommunstyrelsens arbetsutskott har bjudit in socialnämndens presidium den 9 maj för att diskutera bostadssituationen för nyanlända.

14 Information om personalfrågor Ordförande tackar för informationen. Inför sommaren är rekryteringen av sommarvikarier till äldreomsorg och funktionshinderomsorg i princip klar, vilket är mycket positivt. Det är svårt att rekrytera socionomer till individ- och familjeomsorgen samt sjuksköterskor.

15 Delegationsärenden Delegationsärendena läggs till handlingarna. Ordförandebeslut om omedelbart omhändertagande enligt 6 lag med särskilda bestämmelser om vård av unga (LVU) - Lisbet Bärenholdt, den 10 mars 2017 om placering enligt 11 lag med särskilda bestämmelser om vård av unga (LVU) - Lisbet Bärenholdt, den 10 mars 2017 att bevilja vård med placering enligt 4 kapitlet 1 och 6 kapitlet 1 socialtjänstlagen - Hans Jarstig den 22 mars 2017 AU-delegation: Protokoll Protokoll Delegationslistor individärenden: Nr: Övriga delegationsbeslut: Nr: 13-15

16 Informationsärenden Informationsärendena läggs till handlingarna. Informationsmappen innehåller följande handlingar: 1. Region Jönköpings län - Uppsökande tandvård 2016, Kommunstyrelsen - Internkontrollplaner 2017, Samordningsförbundet Södra Vätterbygden - Protokoll 10 februari Facklig samverkansgrupp - Minnesanteckningar den 7 mars 2017 Lars Elwing (M) önskar information om huruvida socialförvaltningen kan hjälpa personer att ordna boende vid akuta behov. Betty berättar att socialförvaltningen har en jourlägenhet och att förvaltningen hjälper personer som är utsatta för våld i nära relationer. Förvaltningen kan också hjälpa till att ordna sociala kontrakt. Lars Elwing (M) undrar vidare hur planeringen gällande ombyggnation av demensenheten fortskrider. Betty berättar att anbudsunderlaget inför ombyggnation av demensenheten är klart inom kort.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2018-04-12 1 Innehållsförteckning Ärende 25 Godkännande av dagordning... 3 26 Redovisning av individärende från biståndsenheten... 4 27 Månadsuppföljning mars... 5 28 Sammanställning av skyddsronder 2017...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2018-12-19 1 Innehållsförteckning Ärende 109 Uppföljning av nämndens riktlinjer för uppdrag hos enskild brukare... 3 110 Information om aktiviteter i äldrevisionens handlingsplan... 4 111 Månadsuppföljning

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2014-06-04 1 Innehållsförteckning Ärende 54 Redovisning av delegationsärenden... 4 55 Besök av Förbundschef Peter Hedfors från Samordningsförbundet Södra Vätterbygden... 5 56 Information från Medicinskt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2016-08-24 1 Innehållsförteckning Ärende 81 Information om projekt arbetsglädje ger bra arbetsmiljö... 3 82 Månadsuppföljning juli... 4 83 Avgifter... 5 84 Budget 2017... 6 85 Informationsärenden... 8

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2015-06-03 1 Innehållsförteckning Ärende 64 Presentation av omsorgschef... 3 65 Redovisning av arbetsskador och tillbud 2014... 4 66 Presentation av barn- och ungdomssamordnaren... 5 67 Redovisning av

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2017-05-10 1 Innehållsförteckning Ärende 50 Godkännande av dagordning... 3 51 Information om flyktingverksamheten... 4 52 Stödboende... 5 53 Svar på medborgarförslag om att bygga om motell Västgöte till

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-12-03 1 Innehållsförteckning Ärende 118 Godkännande av dagordning... 3 119 Individärende... 4 120 Individärende... 5 121 Uppsökande verksamhet... 6 122 Ekonomi... 7 123 Avdelningschefstjänst inom

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2018-06-13 1 Innehållsförteckning Ärende 44 Aktuellt inom integrationsenheten... 3 45 Månadsuppföljning maj... 4 46 Information om förvaltningens arbete med mål och visioner... 5 47 Svar på remiss Vissa

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2018-11-21 1 Innehållsförteckning Ärende 96 Internkontrollplan 2019... 3 97 Månadsuppföljning oktober... 4 98 Budget 2019... 5 99 Individärende... 6 100 Delegation gällande köp av plats på stödboende av

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-09-07 1 Innehållsförteckning Ärende 94 Godkännande av dagordning... 3 95 Avgifter... 4 96 Budget 2018-2019 samt budgetram 2020... 5 2017-09-07 2 Plats och tid Beslutande Ej tjänstgörande ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2012-10-02 1 Innehållsförteckning Ärende 102 Presentation av ny enhetschef... 3 103 Information om tillsynsärende - Socialstyrelsen... 4 104 Delegation handläggning av SFI-bonus... 5 105 Äldreomsorgsplan...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2014-08-27 1 Innehållsförteckning Ärende 62 Godkännande av dagordning... 3 63 Budget 2015 - drift... 4 64 Budget 2015 - investering... 6 65 Personalfrågor... 7 2014-08-27 2 Plats och tid ande Ej tjänstgörande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2018-09-26 1 Innehållsförteckning Ärende 72 Godkännande av dagordning... 3 73 Lex Maria - läkemedel... 4 74 Överklagan av beslut från Migrationsverket... 5 75 Redovisning av individärende... 6 76 Ekonomisk

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2017-08-30 1 Innehållsförteckning Ärende 79 Godkännande av dagordning... 3 80 Presentation av nya enhetschefer... 4 81 Individärende... 5 82 Information om flyktingverksamheten... 6 83 Månadsuppföljning

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-06-04 1 Innehållsförteckning Ärende 53 Godkännande av dagordning... 3 54 Besök av Anetthe Jovanovic Karlsson, enhetschef hemtjänst... 4 55 Barnahus... 5 56 Länsgemensam familjehemsrekrytering... 6

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2019-05-08 1 Innehållsförteckning Ärende 41 Information om aktiviteter vid särskilt boende... 3 42 Uppföljning av socialnämndens styrkort... 4 43 Tertialuppföljning... 5 44 Uppföljning av handlingsplan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2018-05-09 1 Innehållsförteckning Ärende 25 Godkännande av dagordning... 3 26 Information om familjecentralen... 4 27 Redovisning av individärende... 5 28 Aktuellt inom individ- och familjeomsorgen...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2017-01-31 1 Innehållsförteckning Ärende 1 Information om flyktingverksamheten... 3 2 Äldrevision... 4 3 Bokslut 2017... 5 4 Svar på motion om kostnader för ogiltig frånvaro vid tolkbehov... 7 5 Svar på

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2017-09-20 1 Innehållsförteckning Ärende 97 Godkännande av dagordning... 3 98 Presentation av ny avdelningschef för integration- och flyktingenheten... 4 99 Information om flyktingverksamheten... 5 100

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-10-10 1 Innehållsförteckning Ärende 111 Godkännande av dagordning... 3 112 Information om flyktingverksamheten / omorganisation inom integration- och flyktingenheten... 4 113 Redovisning av internkontroll

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-10-02 1 Innehållsförteckning Ärende 85 Besök från hjälpmedelscentralen... 4 86 Presentation av ny enhetschef... 5 87 Månadsuppföljning september... 6 88 Svar på granskning avseende verkställighet

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-02-04 1 Innehållsförteckning Ärende 1 Godkännande av dagordning... 3 2 Individärende... 4 3 Information om svar till arbetsmiljöverket med anledning av inspektion av särskilt boende... 5 4 Information

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2012-11-07 1 Innehållsförteckning Ärende 112 Individärende... 3 113 Individärende... 4 114 Individärende... 5 115 Månadsuppföljning oktober... 6 116 Riskanalys sjuksköterskor natt... 7 117 Tillägg till

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2015-03-04 1 Innehållsförteckning Ärende 19 Godkännande av dagordning... 3 20 Redovisning av delegationsbeslut... 4 21 Information om hemteam... 5 22 Sammanställning av inkomna synpunkter 2014... 6 23

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-11-03 1 Innehållsförteckning Ärende 120 Information om flyktingverksamheten... 3 121 Information om trygghetslarm... 4 122 Resultat av inventering av gruppbostad... 5 123 Delegation - hjälp i hemmet,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2016-03-09 1 Innehållsförteckning Ärende 25 Information om familjecentralen... 3 26 Information om nya riktlinjer gällande arbetskläder... 4 27 Information om välfärdsteknologi... 5 28 Bokslut 2015...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-06-14 1 Innehållsförteckning Ärende 65 Godkännande av dagordning... 3 66 Lägesrapport av projekt Arbetsglädje... 4 67 Redovisning av uppsökande verksamhet 2016... 5 68 Svar på motion om regelbundna

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2016-12-07 1 Innehållsförteckning Ärende 138 Sanktion enligt alkohollagen... 3 139 Kvalitetsuppföljning äldreomsorg... 4 140 Redovisning av öppna jämförelser - vad tyckte de äldre om äldreomsorgen... 5

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Information om projektet Närd inte tärd... 2 2 Information om bokslut 2011... 3 3 Information från projektet Mansrådgivningen ett år... 4 4 Sammanställning av bemötandeenkät Hjälp

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2018-08-29 1 Innehållsförteckning Ärende 58 Godkännande av dagordning... 3 59 Individärende... 4 60 Presentation av slutrapport gällande organisationsutredningen av äldreomsorgen... 5 61 Avgift för tillsyn

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2013-11-06 1 Innehållsförteckning Ärende 98 Information från medicinskt ansvarig sjuksköterska... 3 99 Tjänstgöringsgrad inom äldreomsorgen... 4 100 Månadsuppföljning oktober... 5 101 Habiliteringsersättning...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-12-20 1 Innehållsförteckning Ärende 142 Information om flyktingverksamheten... 3 143 Förenklad biståndsbedömning... 4 144 Information om personlig assistans... 5 145 Riktlinjer för uppdrag hos enskild

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-02-05 1 Innehållsförteckning Ärende 1 Godkännande av dagordning... 3 2 Lex Sarah -funktionshinderomsorgen... 4 3 Information om bokslut... 5 4 Remissvar på förslag till miljöprogram för Habo och Mullsjö

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2014-10-08 1 Innehållsförteckning Ärende 82 Godkännande av dagordning... 3 83 Presentation av ny enhetschef... 4 84 Information om slutrapport delprojektet barn som anhöriga... 5 85 Mått avseende äldreomsorgen...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-03-08 1 Innehållsförteckning Ärende 22 Information från Samordningsförbundet Södra Vätterbygden... 3 23 Information om lärcaféer på temat att främja psykiskt välbefinnande... 4 24 Barn som anhöriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2018-03-14 1 Innehållsförteckning Ärende 11 Information från socialjouren i Jönköping... 3 12 Information om miljöprogrammet... 4 13 s dokumenthanteringsplan... 5 14 Månadsuppföljning februari... 7 15

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-05-04 1 Innehållsförteckning Ärende 52 Presentation av ny enhetschef... 3 53 Handlingsplan våld i nära relationer... 4 54 Remiss - Departementspromemorian Tolktjänst för vardagstolkning... 5 55 Lex

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-06-08 1 Innehållsförteckning Ärende 69 Information om flyktingverksamheten... 3 70 Äldreplan... 4 71 Månadsuppföljning maj... 6 72 Genomförande av besparingar enligt handlingsplan för budgetanpassning...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-11-02 1 Innehållsförteckning Ärende 120 Godkännande av dagordning... 3 121 Verksamhetsplan med budget för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden... 4 122 Uppföljning av hemteam... 5 123 Information

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-01-13 0 Innehållsförteckning Ärende 1 Information från barn- och ungdomssamordnaren... 2 2 Yttrande angående laglighetsprövning enligt kommunallagen angående socialnämndens beslut Överenskommelse

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2014-03-05 1 Innehållsförteckning Ärende 15 Godkännande av dagordning... 4 16 Våld i nära relationer... 5 17 Redovisning av delegationsärende - individ- och familjeomsorgen... 6 18 Presentation av nya

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2016-10-03 1 Innehållsförteckning Ärende 104 Godkännande av dagordning... 3 105 Redovisning av läkemedelsprojekt... 4 106 Lex Sarah - larmsystem... 5 107 Lex Sarah - hemtjänst... 6 108 Presentation av

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2017-02-08 1 Innehållsförteckning Ärende 1 Godkännande av dagordning... 3 2 Presentation av förslag till ombyggnad av demensavdelningarna vid Kärrsgården... 4 3 Individärende... 5 4 Information om integrationsprojekt...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-09-07 1 Innehållsförteckning Ärende 87 Godkännande av dagordning... 3 88 Individärende... 4 89 Information om flyktingverksamheten... 5 90 Avgifter... 6 91 Servicetjänster... 9 92 Matabonnemang i

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-12-05 1 Innehållsförteckning Ärende 128 Studiebesök särskilt boende... 3 129 Månadsuppföljning november... 4 130 Riktlinjer för biståndshandläggning - anhörigstöd... 5 131 Boende för ensamkommande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2014-11-05 1 Innehållsförteckning Ärende 98 Godkännande av dagordning... 3 99 Presentation av ny enhetschef... 4 100 Svar på motion Äldreboende i modern tappning... 5 101 Svar på motion Motion om det psykiska

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-11-08 1 Innehållsförteckning Ärende 125 Godkännande av dagordning... 3 126 Information om flyktingverksamheten... 4 127 Resultat av internkontroll 2017 - återremitterat ärende... 5 128 Hemsjukvårdsavgift...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 121 Godkännande av ärendelista... 150 122 Anmälan av delegationsbeslut... 151 123 Vårdsamordning, Trygg och säker hemgång information... 152 124 Rapport från socialjouren... 153 125 Månatlig rapport

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 76 Godkännande av ärendelista... 96 77 Köp av socialjour - information... 97 78 Skrivelse från Akademikerförbundet angående personalsituation och arbetsmiljö... 98 79 Månadsuppföljning 2016...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2018-10-18 0 Innehållsförteckning Ärende 101 Val av valberedning... 179 102 Val av ordföranden och vice ordförande i valberedningen... 181 2018-10-18 178 Plats och tid Kammarsalen, Habo kommunhus, torsdagen

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 35 Godkännande av dagordning... 44 36 Redovisningar av placeringar inom Individ- och familjeomsorgen... 45 37 Fortsatta insatser för män som utövar våld i nära relationer... 46 38

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 1 Godkännande av ärendelista... 3 2 Skrivelse från gode män i Mullsjö... 4 3 Enheten för integration och nyanlända - information... 5 4 Riktlinje för handläggning och dokumentation för äldreomsorg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2018-10-17 1 Innehållsförteckning Ärende 83 Redovisning av individärende... 3 84 Månadsuppföljning september... 4 85 Redovisning av internkontroll 2018... 5 86 Svar på motion om trygghetsboenden i Habo

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2013-02-06 1 Innehållsförteckning Ärende 1 Slutrapport - Projektet Barn som bevittnat våld i hemmet... 3 2 Lex Sarah... 4 3 Lex Maria... 5 4 Lex Maria... 6 5 Information om bokslut... 7 6 Rapport öppna

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 68 Individärende... 84 69 Individärende... 85 70 Individärende... 86 71 Individärende... 87 72 Kärrsgården 2013 förändringar i lokalerna... 88 73 Redovisning av flyktingmottagningen...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 90 Godkännande av ärendelista... 125 91 Resultat från undersökning om vad äldre tycker om äldreomsorgen 2017. 126 92 Motion Garanterad plats på äldreboende... 127 93 Motion Avskaffa avgiften för

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2019-01-08 0 Innehållsförteckning Ärende 1 Val av överförmyndare... 2 2 Val av gode män vid lantmäteriförrättningar... 3 3 Val av representation i styrelsen för kommunalförbundet Mediacenter Jönköpings

Läs mer

88 Delgivningar 2018/ Utredning om palliativ vård 2018/ Äldreomsorg, budget /8029 8

88 Delgivningar 2018/ Utredning om palliativ vård 2018/ Äldreomsorg, budget /8029 8 1 Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 86 Godkännande av ärendelista 2018/8014 4 87 Statusrapport över pågående ärenden i 2018/8021 5 socialnämnden 88 Delgivningar 2018/8020 6 89

Läs mer

Innehåll. Sammanträdesdatum

Innehåll. Sammanträdesdatum Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 54 Godkännande av ärendelista 2018/8014 4 55 Förenklat beslutsfattande gällande bistånd 2018/8074 5 56 Betalningsansvar annan kommun 2018/8058

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2019-04-03 1 Innehållsförteckning Ärende 28 Godkännande av dagordning... 3 29 Information om LSS-utredningen... 4 30 Information om kommunens anhörigstöd... 5 31 Uppföljning av beslut gällande nattbemanning

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 60 Godkännande av ärendelista... 82 61 Enheten för integration och nyanlända - information... 83 62 Revidering av rutiner och arbetssätt för Hemteam vårdplanering i hemmet... 84 63 Frågor från

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 23 Godkännande av ärendelista... 31 24 Patientsäkerhetsberättelse 2016... 32 25 Utökning av sjukgymnast/fysioterapeuttjänst... 33 26 Verksamhetsberättelse 2016 för socialnämnden... 34 27 Skrivelse

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16) 2014-02-18 1 (16) Plats och tid Älmhults kommunhus 18 februari 2014 kl. 8.30 11.00 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C) Josefin Grenander

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2017-03-02 Sida 1 (14) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25 Inger Borgenberg (S),

Läs mer

Socialnämnden (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-11:00

Socialnämnden (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-11:00 Socialnämnden 2014-09-09 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-09-09 kl. 8:30-11:00 Beslutande Britt-Marie Wall, ordförande Sune Frisk Christina Persson Christer Olsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 18 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 18 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8) Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Fjelie Tid kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8) Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Fjelie Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (8) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Fjelie Tid kl. 08.30 12.05 Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M), ordförande Britt Hjertqvist (L), vice ordförande

Läs mer

99 Mullsjömodellen - information 2018/ Socialnämndens delegationsförteckning /

99 Mullsjömodellen - information 2018/ Socialnämndens delegationsförteckning / Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 86 Godkännande av ärendelista 2018/8014 4 87 Vårdsamordning 2018/8069 5 88 Riskbedömning för hälso- och sjukvården 2018/8081 6 89 Betalningsansvar

Läs mer

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L)

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L) Sida 1 (16) Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 17 december 2018 kl 15:00-16:00 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt

Läs mer

Birgitta Schmidt, Nämndsekreterare Jessica Bergman, Socialchef. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Birgitta Schmidt, Nämndsekreterare Jessica Bergman, Socialchef. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, den 7 september kl. 14.00 16.00 Beslutande Övriga närvarande Birger Pettersson Wiik, Ordförande (S) Kerstin Andersson (KD), Jäv 72 Maj-Britt Hedefur (KD) Margareta

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 168 Godkännande av ärendelista... 210 169 Anmälan av delegationsbeslut... 211 170 Anmälan av utskottsprotokoll... 212 171 Delgivningar... 213 172 Enheten för integration och nyanlända information...

Läs mer

Socialnämnden Protokoll

Socialnämnden Protokoll Socialnämnden 203-04-7 Tid och plats Onsdagen den 7 april 203, Åsasalen, 3.00-4.30 Tjänstgörande Ledamöter Kurt Persson (KD), ordförande Karina Eliasson (S), vice ordförande Yvonne Takvam (KD) Jerry Borg

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (6) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 8.30-12.00 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M), ordförande Britt Hjertqvist (L), vice ordförande Lena Forsberg (M),

Läs mer

Ann-Gret Olsson (S) ordförande Lars Ljungman (KOSA) Jonas Wittink (MP) Birgitta Floresjö (C)

Ann-Gret Olsson (S) ordförande Lars Ljungman (KOSA) Jonas Wittink (MP) Birgitta Floresjö (C) Socialnämnden 2015-08-24 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 09.00-10.30 Ajournering kl 09.30-09.45 Beslutande Ledamöter Ann-Gret Olsson (S) ordförande Lars Ljungman (KOSA) Jonas Wittink (MP)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 50 Godkännande av ärendelista... 61 51 Delgivningar... 62 52 Ansökan om serveringstillstånd jml 8 kap 2 Alkohollagen... 63 53 Ansökan om serveringstillstånd jml 8 kap 2 Alkohollagen... 64 54 Ansökan

Läs mer

Delårsrapport. för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden första halvåret (Dnr 2018:03 / 7) Vår gemensamma vision:

Delårsrapport. för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden första halvåret (Dnr 2018:03 / 7) Vår gemensamma vision: Delårsrapport för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden första halvåret 2018 (Dnr 2018:03 / 7) Vår gemensamma vision: LIVSKVALITET OCH EGEN FÖRSÖRJNING FÖR ALLA! 1 (7) Delårsrapport 2018 1. Sammanfattning

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 38 Godkännande av ärendelista 2018/8014 4 39 Patientnämndens årsrapport 2017 2018/8034 5 40 Delgivningar 2018/8020 6 41 Begäran om komplettering

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2015-06-17 1(5)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2015-06-17 1(5) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2015-06-17 1(5) Plats och tid Lejonet, Kommunhuset Öckerö, klockan 8.30 11.30 Beslutande Ledamöter Kent Lagrell, ordförande Jim Adolfsson (M), Claes Magnusson (M) Lena Hermansson

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (29) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 08.30 12.10 Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Lena Forsberg (M) Anders Widesjö

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 27 Godkännande av ärendelista... 33 28 Anmälan av delegationsbeslut... 34 29 Anmälan av utskottsprotokoll... 35 30 Delgivningar... 36 31 Statusrapport över pågående ärenden i socialnämnden...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Lomma kommunhus, Sammanträdesrum Alnarp Tid 2019-01-29, kl. 18:35-20:49 Sammanträdesdatum s. 1 (11) Beslutande Övriga deltagare Susanne Borgelius (M) Anders Olin (M) Pia Johnson (S) Charlott Enocson

Läs mer

Sammanträdesdag Sida

Sammanträdesdag Sida 2014-01-29 Innehåll SN AU 1 Tillkommande ärenden... 2 SN AU 2 Revisionsrapport gällande granskning av samverkan mellan kommun och landsting avseende psykisk ohälsa bland barn och unga... 3 SN AU 3 Föregående

Läs mer

Socialnämnden. Sida 1 (15) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS

Socialnämnden. Sida 1 (15) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS Sida 1 (15) Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 18 juni 2018 kl 15:00-16:45 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt Ferm

Läs mer

Delårsrapport. för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden första halvåret (Dnr 2017:03 / 5) Vår gemensamma vision:

Delårsrapport. för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden första halvåret (Dnr 2017:03 / 5) Vår gemensamma vision: Delårsrapport för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden första halvåret 2017 (Dnr 2017:03 / 5) Vår gemensamma vision: LIVSKVALITET OCH EGENFÖRSÖRJNING FÖR ALLA! 1 (7) Delårsrapport 2017 1. Sammanfattning

Läs mer

Janne Jansson. Helena Andersson. Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1. Beslutande organ

Janne Jansson. Helena Andersson. Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1. Beslutande organ Sida 1 ande organ Plats och tid Hovden, Stadshuset tisdag den 13 september 2016 kl 08:30-10:05 ande Övriga deltagare Justerare Jan Hallström (L), ordförande Janne Jansson (S), vice ordförande Leif Johansson

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 56 Budget- och verksamhetsuppföljning Tertial 1... 68 57 Budget 2012 Rambehov, drift... 69 58 Budget 2012 Rambehov, investering... 70 59 Ensamkommande flyktingbarn... 71 60 Ansökan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (10)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (10) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Alnarp Tid 2017-10-03, kl. 18:30-20:07 Ajournering: 19:00-19:15 Sammanträdesdatum s. 1 (10) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist

Läs mer

2012-11-20. Socialkontoret, kl.15.00-16.30

2012-11-20. Socialkontoret, kl.15.00-16.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid ande Övriga närvarande Ersättare Socialkontoret, kl.15.00-16.30 Robin Gustavsson (kd) ordförande Sven-Erik Andersson (c) 1:e vice ordförande Leif Jannerstig (s)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 151 Godkännande av ärendelista... 188 152 Månadsuppföljning 2016... 189 153 Framtida behov inom äldreomsorgen Björkgården... 190 154 Anmälan av delegationsbeslut... 191 155 Anmälan av utskottsprotokoll...

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl :10

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl :10 Sammanträdesdatum s. 1 (20) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 08.30 11:10 Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Lena Forsberg (M) Anders Widesjö

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (14) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1 (14) Sammanträdesdatum PROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Konferensrummet, Storegården Vissefjärda,, kl. 08:00 Beslutande Maria Ixcot Nilsson, (S), ordförande Dragan Pavlovic, (S) Ingrid Adolfsson, (S) Jarkko Pekkala, (S) Gullvi

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2015-08-27 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, kl. 9.00-12.00 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Mariette Sjölund (S), ordförande Ingvor Regnemer

Läs mer

Finnvedens Samordningsförbund Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Finnvedens Samordningsförbund Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 1 Organ Finnvedens Samordningsförbund, Styrelsen Plats och tid Vrigstad Wärdshus, Vrigstad kl 10.20 11.50 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Björn Jonasson, Gnosjö kommun, ordförande Britt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (15)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (15) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid 2018-02-15, kl. 08:30-12:00 Sammanträdesdatum s. 1 (15) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Anders Widesjö (M) Krister Wiman (M) Pia

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Plats och tid Bysjön, kommunhuset kl. 08:30 11:15 Beslutande Ledamöter Kenneth Axelsson, (M), Ordförande Astrid-Marie Jonsson (C) Peder Griph, (S) Marianne Sandberg, (M)

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-10-22 1(11)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-10-22 1(11) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-10-22 1(11) Plats och tid Kommunhuset, klockan 16.00-18.00 ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Ersättare Tjänstemän Kent Lagrell (M) ordförande Jim Adolfsson

Läs mer

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida Sammanträdesdatum 2011-01-11 1 Plats och tid Skinnskattebergs kommunhus, kl 13.15-16.20 ande Agneta Fleismark, ordförande, Landstinget Västmanland Henry Komulainen, vice ordförande, Försäkringskassan

Läs mer

VU PROTOKOLL

VU PROTOKOLL VU PROTOKOLL 1(14) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00-12.00 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

49 Begäran om dispens från inköpsstopp 2018/ Enheten för integration och nyanlända /8015 9

49 Begäran om dispens från inköpsstopp 2018/ Enheten för integration och nyanlända /8015 9 Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 47 Godkännande av ärendelista 2018/8014 4 48 Ansökan om förenings-/verksamhetsbidrag 2018/8003 5-6 för år 2018 49 Begäran om dispens från inköpsstopp

Läs mer