HÄNT VARANNAN VECKA V

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "HÄNT VARANNAN VECKA V.14-2015"

Transkript

1 HÄNT VARANNAN VECKA V AKTUALITETER AV HÖGSTA VIKT OCH VÄRDE AKADEMICHEFEN INFORMERAR BESÖK PÅ MDH FRÅN UTBILDNINGSDEPARTEMENTET - IGEN Denna gång var det ministern för högre utbildning och forskning Helena Hellmark Knutsson som kom. Det var faktiskt den andra gången som hon besökte MDH och denna gång var besöket förlagt till E-tuna. Besöket började med den informationsfilm om MDH som är nyligen producerad. Har du inte sett den gör det. Kort, informativ och koncis. Därefter presenterade rektor MDH:s strategiska arbete och det märktes att det var ett arbetssätt som ministern och hennes medarbetare uppskattade. Därefter tog prorektor över och informerade om MDH:s 1 (6)

2 forskning och då även om MER14 förstås. Akademichefen för UKK hade en dragning om lärarutbildningar som är på tapeten i alla möjliga sammanhang. En kort information om Mälardalens kompetenscentrum för lärande (MKL) hanns också med. Som siste presentatör fick jag en stund att informera om HVV:s utbildningar med särskilt fokus på sjuksköterskeutbildningar också ett hett ämne i politiken och samhället. En snabb dragning om MKHV väckte också intresse. Besöket fortsatte sedan med pressträff, besök på teknikverkstäder och Idélab. I ett mail efter besöket kunde rektor bekräfta att det hela hade gått riktigt bra. En from förhoppning om att besöket gav avtryck och att det förhoppningsvis kan få effekt framöver för MDH (figuren visar en av de bilder som jag presenterade på besöket). VÄLKOMMEN TILLBAKA MADELAINE! Såsom tidigare nämnts kommer HVV:s forskningssamordnare Anne Carnwall vara tjänstledig i ett år och nu har en vikarie tillsatts. Det är med tillfredsställelse som vi välkomnar Madelaine Jansson till att ha den här posten fram till 31 mars De flesta känner Madelaine då hon tidigare jobbat hos oss på HVV. I tjänsten som forskningssamordnare kommer nu också administrativt stöd till forskningsrådet ingå. Jag tror det kommer bli jättebra. UPPDRAG SOM SAMORDNARE FÖR FORSKARUTBILDNING I nästa vecka kommer en utlysning att gå ut på HVV om ett uppdrag som samordnare för forskarutbildning. Det är ett komplement till forskningssamordnaren och omfattar 20 % fram till den 31 mars Sökande ska vara anställd vid HVV, vara disputerad varvid en docentur är meriterande. Sista dag för intresseanmälan blir den 15 april och mer information kommer som sagt nästa vecka. FUS-ARBETET PÅGÅR Passa på att ta del av och påverka innehållet i MDHs kommande Forsknings- och Utbildningsstrategi. Arbetsgruppen för FUS-arbetet kommer ha en informationsträff i Västerås den 29/4 på eftermiddagen och den 7/5 i Eskilstuna på förmiddagen. Exakta tider och lokal meddelas via mail. GLAD PÅSK TILL ALLA!! Jag hoppas att alla passar på att njuta av ledigheten, äta gott och leta efter eventuellt gömda påskägg. Maria Müllersdorf 2 (6)

3 NYTT INOM FORSKNING OCH UTBILDNING DAGS ATT ANMÄLA INTRESSE TILL FORSKAR GRAND PRIX Forskar Grand Prix är en nationell tävling för forskare i att på kort tid göra den mest begripliga, fängslande och inspirerande presentationen av sin forskning. Tävlingen avgörs i deltävlingar som sedan leder till riksfinalen i Stockholm. Förra årets MDH-finalist blev HVV:aren Eric Hansen och nu är det dags för nya deltagare att ta chansen! Anmäl ditt intresse till mig senast den 20 april! Tveka inte att höra av dig om du har några frågor. PUBLICERAD ARTIKEL Robert Larsson m.fl. har fått artikeln Implementing health-promoting leadership in municipal organizations: managers experiences with a leadership program publicerad i Nordic Journal of Working Life Studies, 2015, Vol. 5, Nr. 1. Läs mer om Roberts artikel. Dani Franjkovic SNART DAGS FÖR AKADEMISK HÖGTID 2015 Akademisk högtid firas för nionde gången vid MDH fredagen den 24 april Högtiden arrangeras för att hedra högskolans nya professorer, doktorer och hedersdoktorer. Dagen före, den 23 april, föreläser de nya professorerna, mottagarna av pedagogiskt pris samt högskolans nya hedersdoktorer. Få inspiration om nya sätt att undervisa, ta del av kollegornas forskning och var med och hedra hedersdoktorer. 23 ARPIL MDH, VÄSTERÅS Här kan du ta del av hela programmet. KUNSKAPSSEMINARIUM Redaktionen Reservera tisdagen den 5 maj kl för ett kunskapsseminarium om vad som skapar motivation hos välfärdens medarbetare. Civilministern, Ardalan Shekarabi, vill genom seminarier träffa representanter för den vetenskapliga forskningen, fackförbund, arbetsgivarorganisationer m.fl. Syftet är att diskutera hur en ny styrning av välfärden efter NPM kan utformas som bl.a. ska ge professionerna större utrymme. I samband med seminarierna hålls också en diskussion mellan de medverkande. Seminariet på Mälardalens högskola är tänkt att handla om arbetsvillkor inom offentlig sektor ur ett socialpsykologiskt perspektiv. En central fråga är vad som skapar motivation i arbetslivet (och gärna om hur detta förhåller sig till beståndsdelar inom NPM som mål- och resultatstyrning, utvärdering/granskning, ekonomiska incitament mm). Kerstin Isaksson har kontaktats av Enheten för statlig förvaltning, Finansdepartementet, för att företräda MDH och anordna seminariet. Det ligger helt i linje med forskningsprojektet VÄLKOM och eftersom seminarierna filmas hoppas vi på stort genomslag! 5 MAJ KL 10:00-12:00 LOKAL: PAROS VÄSTERÅS GODA ARBETSMARKNADSUTSIKTER INOM VÅRD OCH SKOLA Bristen på högskoleutbildade inom vård och skola förväntas öka. Det visar Universitetskanslersämbetets (UKÄ) analys av den framtida balansen mellan arbetsmarknadens behov och tillskottet av nyexaminerade från universitet och högskolor. Pressmeddelandet från UKÄ. Läs hela rapporten. Agneta Brav 3 (6)

4 SAMVERKAN FORSKNINGSUPPDRAG INOM MKHV MKHV söker tre HVV-forskare (disputerade) att anta uppgiften att genomföra forskningsuppdrag under namnet KunskapsÖversikter för Praktiker KÖP. Då uppdragen sträcker sig över tre år, gäller erbjudandet i första hand HVV-forskare med tillsvidareanställning. Uppdraget innebär att med nedanstående tidsplanering (kan beräknas till halvtid): 2015: 4 månader heltid 2016: 1 månad heltid 2017: 1 månad heltid För mer information och intressanmälan, kontakta till Christine Gustafsson senast 9 april. BRA ATT VETA ASIATISKT BESÖK HOS MDH OCH ESKILSTUNA KOMMUN Den mars hade avdelningen för Socialt arbete vid MDH besök av 27 japanska och koreanska gäster, 17 studenter och 10 lärare. De kom från Oita University i Japan och Daegu University i Sydkorea. Besöket innehöll bland annat ett symposium, diskussioner mellan asiatiska och svenska studenter samt forskargruppsmöten. Huvuddelen av tiden ägnades åt att göra studiebesök på verksamheter inom Eskilstuna kommun. Här besöktes äldreboendet Åbacken samt tre boenden inom socialpsykiatrin. Besöken avslutades med en genomgång av olika verksamheter på Värjan. Gästerna var mycket nöjda. Särskilt lyfte professor Kinugasa upp betydelsen av att höra hur det konkreta arbetet inom socialpsykiatrin går till och de olika arbetsintegrerande verksamheterna imponerade mycket även på den koreanska gruppen. Avdelningen för socialt arbete vid MDH vill därför rikta ett varmt tack till Anna Fridell, Eva Gindemo, Johan Lindström, Annasarah Pavasson, Noomi Petterson, personalen på boendena och framför allt till Sara Morgan för att detta besök blev så lyckat för de långväga gästerna! Vi har fått tack från Korea och japan med kommentarer som Thank you very much for your kindness attitude and productive discussions, we are very pleased and inspired, så det var ett lyckat besök. Elinor Brunnberg 4 (6)

5 INVANDRARKVINNANS SITUATION I SAMHÄLLET DISKUTERADES I slutet av mars hölls ett seminarium i riksdagen om invandrade kvinnor och deras döttrars situation på arbetsmarknaden, i hemmet och i samhället. En av de medverkande vid seminariet var HVV:s Mehrdad Darvishpour, doktor i sociologi och lektor i socialt arbete, som anser att Sverige har mycket kvar att jobba på. Läs mer! ELVERKET Projektet Entreprenörskap på HVV var ett treårigt projekt som startade 1 januari 2012 och avslutades hösten Från och med den 1 december 2014 bygger UKK:s samverkansplattform Mälardalens Kompetenscentrum för Lärande (MKL) vidare på projektet under namnet ELverket. ELverkets övergripande syfte är att ge personal och studenter inom förskollärar- och lärarutbildningen kunskaper om entreprenöriellt lärande i undervisningen och ett entreprenöriellt förhållningssätt. Entreprenörskap på HVV och ELverket arbetar tillsammans för att skapa en materialsida där du som lärare hittar material och idéer för klassrummet, rapporter, intervjuer och reflektioner från personer som har varit med på resan att inför EL på högskolan. ENTREPRENÖRIELLA LUNCHER ELverket bjuder in alla lärare till en träff under våren: Klassrumsmetoder och processer den 8 juni i Eskilstuna och den 15 juni i Västerås. 8 JUNI - E-TUNA 15 JUNI - V-ÅS Se inbjudan för mer information. Sara Hägglund WORKSHOP! Arenan för hälso- och välfärdsteknik arrangerar en gränsöverskridande workshop med tre presentationer av MDH-forskarna Farid Monsefi (UKK), Elaine Åstrand (IDT) och Per Hellström (IDT). De kommer berätta om sin spännande forskning inom området hälso- och välfärdsteknik (på engelska). Läs mer och anmäl dig senast 22 april till anna.akerberg@mdh.se 24 APRIL KL 10:15-12:00 SAL R2-142 VÄSTERÅS NYA RUTINER FÖR BOKNING AV ANNONSER Genom MDH:s ramavtal med mediabyrån Scream, ska alla bokningar av annonser hanteras av mediabyrån. Tack vare detta ramavtal kan vi få hjälp med allt från enstaka annonsbokningar, till rådgivning och planering av långsiktiga annonskampanjer. Ramavtalet innebär även att du som MDH-anställd numera kan hänvisa alla samtal från annonsförsäljare till mediabyrån. Är du intresserad av att annonsera? Läs mer här! UTBILDNING I ERGONOMI Redaktionen Personalsektionen kommer att på uppdrag av kommittén för hållbar arbetsmiljö beställa en utbildning i ergonomi av företagshälsovården. Det kommer att vara en föreläsningsdel och även möjlighet att boka ergonomisk genomgång av den egna arbetsplatsen. Intresse anmäls till Madeleine Scherlin. VILORUMMET I VÄSTERÅS HVV och UKK delar vilorummet U3-151 i Västerås och alla anställda har nu tillgång dit. Madeleine Scherlin 5 (6)

6 HVV I MEDIA MARIA ERIKSSON 1. Svårt att hitta hjälpen för aggressiva män P4 Västerbotten, 25/ CHRISTINE GUSTAFSSON 1. Fyra uppfinningar som gör arbetslivet enklare DN, 21/ MATS EKERMO OCH OSMAN AYTAR 1. Utbildningsdag ska öka förståelsen Folket, 28/ ELINOR BRUNNBERG 1. Ensamkommande barn var föreläsningens tema VLT, 21/ Dani Franjkovic Hänt Varannan Vecka beräknas preliminärt utkomma fredag vecka 16, Manusstop är onsdag vecka 16, (6)

VÄLFÄRDSSEKTORNS LÅNGSIKTIGA KOMPETENSFÖRSÖRJNING. högskolan + offentlig sektor = sant

VÄLFÄRDSSEKTORNS LÅNGSIKTIGA KOMPETENSFÖRSÖRJNING. högskolan + offentlig sektor = sant VÄLFÄRDSSEKTORNS LÅNGSIKTIGA KOMPETENSFÖRSÖRJNING högskolan + offentlig sektor = sant Välfärdssektorn behöver hållbar och långsiktig kompetensförsörjning. Hur kan nyutexaminerade sjuksköterskor och socialsekreterare

Läs mer

Entreprenöriellt lärande i förskola och skola. Mälardalsrådet

Entreprenöriellt lärande i förskola och skola. Mälardalsrådet Entreprenöriellt lärande i förskola och skola. Mälardalsrådet 2016-09-02 Sara Hägglund Mälardalens högskola Universitetsadjunkt i pedagogik Projektledare ELverket Vilka kunskaper,kompetenser/förmågor har

Läs mer

karriärtorget Mötesplats och mäklare mellan studenter och arbetsliv

karriärtorget Mötesplats och mäklare mellan studenter och arbetsliv karriärtorget Mötesplats och mäklare mellan studenter och arbetsliv BAKGRUND Karriärtorget har utvecklats med stöd av Samhällskontraktet, ett samverkansprojekt mellan Mälardalens högskola, Eskilstuna kommun

Läs mer

Tillägg till Avtal om Samhällskontraktet som MDH, Västerås och Eskilstuna ingått i oktober 2013.

Tillägg till Avtal om Samhällskontraktet som MDH, Västerås och Eskilstuna ingått i oktober 2013. TILLÄGGSAVTAL SAMHÄLLSKONTRAKTET Tillägg till Avtal om Samhällskontraktet som MDH, Västerås och Eskilstuna ingått i oktober 2013. 1 Parter 1. Mälardalens högskola, org.nr. 202100-2916 ( MDH ) 2. Västerås

Läs mer

Ett år med satsningar på matematik

Ett år med satsningar på matematik Ett år med satsningar på matematik Matematiksatsningar i förskolan och grundskolan läsåret 05/06 Under detta läsår prövas en rad olika insatser för att utveckla matematikundervisningen och därmed förbättra

Läs mer

Inbjudan Fokus på specialpedagogisk forskning

Inbjudan Fokus på specialpedagogisk forskning Inbjudan Fokus på specialpedagogisk forskning En annorlunda seminarieserie läsåret 2013 2014 Välkommen till en annorlunda seminarieserie Skollagen betonar att utbildning ska vila på vetenskaplig grund

Läs mer

Hjärtligt välkomna till Nyanländas lärande! Onsdagen 12 november 2014

Hjärtligt välkomna till Nyanländas lärande! Onsdagen 12 november 2014 Hjärtligt välkomna till Nyanländas lärande! Onsdagen 12 november 2014 Varför den här konferensen? Mer kunskap och samverkan ger bättre mottagande av nyanlända elever i skolan. Nyanlända elever är en heterogen

Läs mer

Praxisnära forskning. TITLE Cover page

Praxisnära forskning. TITLE Cover page Praxisnära forskning TITLE Cover page En lärares lyckade lopp till ett lockande lektorat Helena Sagar Lärare NO och teknik Lektor Kullaviksskolan Lopp? En kommentar på Facebook från en joggingkompis i

Läs mer

Verksamhetsplan 2019 för Mälardalens kompetenscentrum för lärande (MKL) inom Samhällskontraktet

Verksamhetsplan 2019 för Mälardalens kompetenscentrum för lärande (MKL) inom Samhällskontraktet Beslutad av Samhällskontraktets styrelse 2018-11-29. Verksamhetsplan 2019 för Mälardalens kompetenscentrum för lärande (MKL) inom Samhällskontraktet 1. Inledning MKL är regionens plattform för samverkan

Läs mer

Nyhetsbrev från Barnrättsakademin

Nyhetsbrev från Barnrättsakademin Nyhetsbrev från Barnrättsakademin Efter en bra vårtermin och en underbar sommar har våra kurser åter börjat och universitetet är fyllt av nya och återvända studenter! Vi hälsar våra ca 200 studenter välkomna

Läs mer

Mälardalens Kompetenscentrum för Hälsa och Välfärd, MKHV. VERKSAMHETSPLAN 2016

Mälardalens Kompetenscentrum för Hälsa och Välfärd, MKHV. VERKSAMHETSPLAN 2016 Mälardalens Kompetenscentrum för Hälsa och Välfärd, MKHV. VERKSAMHETSPLAN 2016 Beslutad av Samhällskontraktets styrelse 10/12-2015 1 1. Inledning och bakgrund Mälardalens kompetenscentrum för hälsa och

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2015

VERKSAMHETSPLAN 2015 VERKSAMHETSPLAN 2015 Mälardalens Kompetenscentrum för Hälsa och Välfärd, MKHV 2014-12-03 1 1. Bakgrund Den gemensamma satsningen av Eskilstuna kommun, Västerås stad, Landstinget Södermanland och Landstinget

Läs mer

Öppen psykiatrisk tvångsvård och öppen rättspsykiatrisk vård

Öppen psykiatrisk tvångsvård och öppen rättspsykiatrisk vård Öppen psykiatrisk tvångsvård och öppen rättspsykiatrisk vård Inbjudan till konferens i Stockholm den 27-28 januari 2009 TALARE Kommunlex Katarina Lindblad Socialstyrelsen Helena Forssell Kristinehamn kommun

Läs mer

Branschråd, fredagen den 23 mars 2012, Hässlö Värdshus

Branschråd, fredagen den 23 mars 2012, Hässlö Värdshus 1 (5) MINNESANTECKNINGAR Branschråd, fredagen den 23 mars 2012, Hässlö Värdshus Närvarande: Representanter för Branschrådet Vård i Sörmland respektive Branschrådet Vård i Västmanland, enligt lista. Ordförande

Läs mer

Lägesrapport II i projektet Entreprenörskap inom HVV

Lägesrapport II i projektet Entreprenörskap inom HVV 2013-02-21 1 (5) Tillväxtverket Ärendeid: 00164872 Diarienummer: 2011004691 Lägesrapport II i projektet Entreprenörskap inom HVV l. l Fokus: Pedagogisk utveckling i fokus I verksamhetsberättelsen 2013

Läs mer

Framgångsrik implementering av evidensbaserad praktik inom socialtjänsten

Framgångsrik implementering av evidensbaserad praktik inom socialtjänsten Framgångsrik implementering av evidensbaserad praktik inom socialtjänsten Inbjudan till konferens i Stockholm den 15-16 februari 2011 TALARE Örebro universitet Umeå kommun Jan Brännström Jan Hjelte Uppsala

Läs mer

Entreprenöriellt lärande i verksamhetsförlagd utbildning inom sjuksköterskeprogrammet - samverkan i kreativa former

Entreprenöriellt lärande i verksamhetsförlagd utbildning inom sjuksköterskeprogrammet - samverkan i kreativa former Entreprenöriellt lärande i verksamhetsförlagd utbildning inom sjuksköterskeprogrammet - samverkan i kreativa former Konferens om verksamhetsförlagd utbildning att lära i team för att verka i team Göteborg

Läs mer

Fakultetsnämnden Utskotten Rekryteringskommittén. Arbetsseminarium 20 februari 2013 Ny Forsknings- och utbildningsstrategi 2013-2016

Fakultetsnämnden Utskotten Rekryteringskommittén. Arbetsseminarium 20 februari 2013 Ny Forsknings- och utbildningsstrategi 2013-2016 Fakultetsnämnden Utskotten Rekryteringskommittén Arbetsseminarium 20 februari 2013 Ny Forsknings- och utbildningsstrategi 2013-2016 Agenda för 20 februari 2013 09.30-10.00 Inledning (dekaner) 10.00-10.20

Läs mer

Handlingsplan för personsäkerhet gällande hot och våld

Handlingsplan för personsäkerhet gällande hot och våld Handlingsplan för personsäkerhet gällande hot och våld Mälardalens högskola Akademin för Hälsa, vård och välfärd, HVV 2015 Beslutande: Handläggande: 2015.01.28 Maria Müllersdorf Tanja Dunerbrandt, Madeleine

Läs mer

Kollegialt lärande i skolan

Kollegialt lärande i skolan Kollegialt lärande i skolan kunskap utveckling inspiration Så arbetar du framgångsrikt med kollegialt lärande på vetenskaplig grund Observationer och kollegial utvärdering hur går vi tillväga? Hur skapar

Läs mer

Avtal om Samhällskontraktet

Avtal om Samhällskontraktet 1 (5) Avtal om Samhällskontraktet 1 Parter 1. Mälardalens högskola, Box 883, 721 23 Västerås ( MDH ) 2. Västerås kommun, genom dess kommunstyrelse, org.nr. 218000-2180 ( Västerås ) 3. Eskilstuna kommun

Läs mer

KTH. Företagskatalog Stockholm

KTH. Företagskatalog Stockholm 11111011100 KTH Företagskatalog Stockholm Innehållsförteckning Välkomna 3 Datatjej konferens 4 Sponsorpaketen 6 Sponsortabell 7 Förtydliganden 8 Övrig spons 10 Intresseanmälan 11 Projektgruppen 12 Välkomna

Läs mer

Ett starkt MDH 2010-2012 - arbete och resultat

Ett starkt MDH 2010-2012 - arbete och resultat Ett starkt MDH 2010-2012 - arbete och resultat Karin Axelsson, projektledare & vicerektor för samverkan 15 november 2012 Högskolan i siffror 1977 grundas Mälardalens högskola (MDH) 30 utbildningsprogram

Läs mer

OM VA. Vetenskap & Allmänhet

OM VA. Vetenskap & Allmänhet OM VA 2016 Vetenskap & Allmänhet VAD GÖR VA? Vetenskap & Allmänhet, VA, är en ideell förening vars ändamål är att främja öppenhet och dialog mellan forskare och det omgivande samhället. Vi och många med

Läs mer

Aktivitetsinformation. Hösten 2015 AKTIVITETSINFORMATION

Aktivitetsinformation. Hösten 2015 AKTIVITETSINFORMATION Aktivitetsinformation Hösten 2015 AKTIVITETSINFORMATION Alma Folkhögskola Uppdrag Nyckeln till Din framtid Aktiviteter Aktiviteterna på Alma Folkhögskola Uppdrag är till för att stärka och förbereda dig

Läs mer

Musikläraren 2016 kunskap utveckling inspiration

Musikläraren 2016 kunskap utveckling inspiration Musikläraren 2016 kunskap utveckling inspiration Inspirera eleverna med världsmusik ta del av nytänkande exempel att använda i undervisningen Hur kan du nå fram och underlätta undervisningen för elever

Läs mer

Utvärderingsfrågor. 1. Vad är din bedömning av föreläsarna? (gradera från 1-4, där 4 är mest uppskattad) Utvärderingsfrågor 12.02.2015 14:07 100% 90%

Utvärderingsfrågor. 1. Vad är din bedömning av föreläsarna? (gradera från 1-4, där 4 är mest uppskattad) Utvärderingsfrågor 12.02.2015 14:07 100% 90% Utvärderingsfrågor 1. Vad är din bedömning av föreläsarna? (gradera från 1-4, där 4 är mest uppskattad) 10 9 8 7 6 3 1 72. 64. 64. 44. 32. 28. 28. 24. 20. 12. 4. 4. 4. 0. 0. 0. 1 2 3 4 Series Name 1 Mai-Lis

Läs mer

SYNAPSEN ledarskapsdagar i halland april 2017 HÅLLBART LEDARSKAP

SYNAPSEN ledarskapsdagar i halland april 2017 HÅLLBART LEDARSKAP SYNAPSEN ledarskapsdagar i halland 20-21 april 2017 HÅLLBART LEDARSKAP Välkommen till 2017 års upplaga av Synapsen, en mötesplats som inspirerar och ger personlig utveckling till chefer, ledare och politiker

Läs mer

Plan för jämställdhetsintegrering av Mälardalens högskola

Plan för jämställdhetsintegrering av Mälardalens högskola 2017-05-12 2017/1308 1 (1) Beslutande Rektor Handläggare Marika Hämeenniemi Plan för jämställdhetsintegrering av Mälardalens högskola 2017-2018 Beslut Rektor beslutar att fastställa plan för jämställdhetsintegrering

Läs mer

Fakultetsnämnden, utskottet för hälsa

Fakultetsnämnden, utskottet för hälsa FÖREDRAGNINGSLISTA Nr 3:2012 Omfning: 1 9 Datum och tid: Torsdagen den 10 maj, kl. 13:15 ca 16:00 Plats: Ypsilon, Mälardalens högskola, Västerås Ledamöter: Johanna Westerlund Ordförande Margareta Asp Lärarrepresentant

Läs mer

Välkommen till spännande dagar i Stockholm tillsammans med Nationella Healthy Cities-nätverket

Välkommen till spännande dagar i Stockholm tillsammans med Nationella Healthy Cities-nätverket 1 Välkommen till spännande dagar i Stockholm tillsammans med Nationella Healthy Cities-nätverket I samverkan med Sveriges Kommuner och Landsting - SKL bjuder vi in till höstens möte med Nationella Healthy

Läs mer

Att läsa sjuksköterskeutbildning på distans med webbaserad teknik vid Mälardalens högskola

Att läsa sjuksköterskeutbildning på distans med webbaserad teknik vid Mälardalens högskola Att läsa sjuksköterskeutbildning på distans med webbaserad teknik vid Mälardalens högskola Akademin för hälsa, vård och välfärd Distansstudier öppnar nya möjligheter för dig som inte har möjlighet att

Läs mer

24-26 januari 2018, London

24-26 januari 2018, London Med fokus på engelska erfarenheter, inspiration och utbyte DIU@BETT 2018 24-26 januari 2018, London Välkommen att följa med DIU och partners till London i samband med BETT 2018 en resa med fokus på skolutveckling,

Läs mer

Carolines presentation vi konferensen Entreprenöriellt lärande 21-22 oktober 2015 Eskilstuna

Carolines presentation vi konferensen Entreprenöriellt lärande 21-22 oktober 2015 Eskilstuna Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version Carolines presentation vi konferensen Entreprenöriellt lärande 21-22 oktober 2015 Eskilstuna Vi valde att göra en visuell

Läs mer

för chefer och handläggare

för chefer och handläggare LSS 2016 för chefer och handläggare kunskap utveckling inspiration Självbestämmande i praktiken erhåll verktyg för att öka brukarens delaktighet och inflytande Maximera nyttan med valbara föreläsningar!

Läs mer

1.1 Bakgrund och mål och syfte med projektet

1.1 Bakgrund och mål och syfte med projektet Delrapport Entreprenörskap inom Hälsa vård och välfärd 2012-10- 31 Dnr: 00164872 1.1 Bakgrund och mål och syfte med projektet Mälardalens Högskola arbetar för att skolans studenter förutom sin grundutbildning

Läs mer

Hur kan vi skapa intresse för teknik genom didaktik Tor Nilsson Universitetslektor i NT-didaktik Mälardalens Högskola

Hur kan vi skapa intresse för teknik genom didaktik Tor Nilsson Universitetslektor i NT-didaktik Mälardalens Högskola Hur kan vi skapa intresse för teknik genom didaktik 2015-10-28 Tor Nilsson Universitetslektor i NT-didaktik Mälardalens Högskola Kort om mig Utbildning Gymnasielärare i Matematik och Kemi Disputerad i

Läs mer

Praxisnära forskning. TITLE Cover page

Praxisnära forskning. TITLE Cover page Praxisnära forskning TITLE Cover page En lärares lyckade lopp till ett lockande lektorat Helena Sagar Lärare NO och teknik Lektor Kullaviksskolan Lopp? En kommentar på Facebook från en joggingkompis i

Läs mer

Sammanställning - Reflektionsblad dag 1

Sammanställning - Reflektionsblad dag 1 Sammanställning - Reflektionsblad dag 1 EL-konferens 21-22/10 på Mälardalens högskola Pia Lindberg, akadmichef UKK, MDH Intressant historielektion som sätter in EL i ett perspektiv som ger inspiration

Läs mer

Utvärdering. Högskolan i Borås Verksamhetsstöd Sofie Larsson, studentkoordinator Dnr

Utvärdering. Högskolan i Borås Verksamhetsstöd Sofie Larsson, studentkoordinator Dnr Utvärdering STARK-dagar för förskollärar- och lärarstudenter 2014 Den 21/3 i Borås Den 25/4 i Varberg Bakgrund Högskolan i Borås har som prioriterat område att det ska finnas verksamhetsförlagda- eller

Läs mer

Jag önskar dig en innehållsrik och solig senhöst! Hälsningar, Disa Karlsson Redaktör Vägledarinfo

Jag önskar dig en innehållsrik och solig senhöst! Hälsningar, Disa Karlsson Redaktör Vägledarinfo Tipsa en vän om Vägledarinfo! Nr 9, november 2015 Klicka här för att läsa brevet i din webbläsare» Hej, Även i november när vi börjar få lite mörkare och mer molniga dagar så kommer solen fram ibland och

Läs mer

Förmiddagens program

Förmiddagens program Välkomna! Förmiddagens program 10.00-11.00 Introduktion till kursen 11.00-12.30 grupp 1 Margareta L F grupp 2 Elisabeth grupp 3 Carina grupp 4 Margareta B. 12.30-13.30 Lunch Vildgåsen (lunchbiljett) Eftermiddagens

Läs mer

Inbjudan till deltagande i MILSA II

Inbjudan till deltagande i MILSA II Inbjudan till deltagande i MILSA II informations- och inspirationsserie under 2014 för dig som i din verksamhet möter nyanlända flyktingar! Om MILSA MILSA, stödplattform för migration och hälsa, verkar

Läs mer

Rektors nyheter. Stå upp för vetenskapen gå med i March for Science 22 april

Rektors nyheter. Stå upp för vetenskapen gå med i March for Science 22 april Du kan även läsa detta utskick på webben News in english Rektors nyheter 20 april 2017 Stå upp för vetenskapen gå med i March for Science 22 april Lördagen den 22 april arrangeras i 500 städer över hela

Läs mer

Djursjukvården en bransch i utveckling

Djursjukvården en bransch i utveckling Djursjukvården en bransch i utveckling Inbjudan till konferens i Stockholm den 8-9 september TALARE SLA Skogs- och Lantarbetsgivareförbundet Katarina Novák Regiondjursjukhuset Strömsholm Anders Thunberg

Läs mer

ANSTÄLLNINGSORDNING VID ÖREBRO UNIVERSITET

ANSTÄLLNINGSORDNING VID ÖREBRO UNIVERSITET Dnr: ORU 1.2.1-4488/2013 ANSTÄLLNINGSORDNING VID ÖREBRO UNIVERSITET Fastställd av: styrelsen Datum: 2013-12-12 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Inledning 2. Disposition av Anställningsordningen 3. Utgångspunkter

Läs mer

Universitetet och läraren i utmanande undervisningssituationer vad säger juridiken?

Universitetet och läraren i utmanande undervisningssituationer vad säger juridiken? Universitetet och läraren i utmanande undervisningssituationer vad säger juridiken? Ruth Mannelqvist & Nina Nilsson Rådeström Juridiska institutionen Ruth Nina 2 1 Regler som styr universitet och högskolor

Läs mer

TandhygienisTforum 2013

TandhygienisTforum 2013 inbjudan till konferens i Stockholm den 29-30 maj 2013 VÅRA TALARE Annette Carlsson Tandhygienist Irene Smedberg Tandvårds- och utvecklingschef Katarina Kovacs Warnebrant Munhälsosamordnare Nya metoder

Läs mer

Fakultetsnämnden, utskottet för forskning

Fakultetsnämnden, utskottet för forskning Föredragningslista Nr 4:2012 Omfning 24-34 Datum och tid: Fredagen den 31 augusti 2012 kl 9.15-15.00. Plats: Rum L370 (Stora konferensrummet IDT, Verktyget), Mälardalens högskola, Eskilstuna Ledamöter:

Läs mer

Leda kollegor i förskolan med kompetens, kunskap och mod att leda pedagogisk utveckling

Leda kollegor i förskolan med kompetens, kunskap och mod att leda pedagogisk utveckling Leda kollegor i förskolan med kompetens, kunskap och mod att leda pedagogisk utveckling Välkommen till vårens viktigaste konferens för dig som leder pedagogisk utveckling STOCKHOLM 3 APRIL u Led genom

Läs mer

O:MEET 13 augusti. Mötesplats för kollegialt lärande av och med pedagoger i vår egen kommun. Tisdag 13 augusti 2013 Nya restaurangen Brattebergsskolan

O:MEET 13 augusti. Mötesplats för kollegialt lärande av och med pedagoger i vår egen kommun. Tisdag 13 augusti 2013 Nya restaurangen Brattebergsskolan 13 augusti Mötesplats för kollegialt lärande av och med pedagoger i vår egen kommun. Tisdag 13 augusti 2013 Nya restaurangen Brattebergsskolan Samma innehåll på förmiddag och eftermiddag för att pedagoger

Läs mer

Från idé till samverkansprojekt kring framtidens vård och omsorg

Från idé till samverkansprojekt kring framtidens vård och omsorg 25/8 2011 kommunerna + högskolan = sant Fördjupningspass 2 A Samverkan: Från idé till samverkansprojekt kring framtidens vård och omsorg Mälardalens högskola Grundad 1977 Campus i Eskilstuna och Västerås

Läs mer

VerksAmhetsplAn. Enheten för externa relationer

VerksAmhetsplAn. Enheten för externa relationer 2013 VerksAmhetsplAn Enheten för externa relationer Inledning Mälardalens högskola (MDH) har som utgångspunkt att genom akademisk excellens, internationalisering och samproduktion bedriva verksamhet som

Läs mer

mellan Region Sörmland och Akademin för hälsa, vård och välfärd, Mälardalens högskola,

mellan Region Sörmland och Akademin för hälsa, vård och välfärd, Mälardalens högskola, W REGION SÖRMLAND., n _ Avtal mellan Region Sörmland och Mälardalens högskola, Akademin för hälsa, vård och välfärd gällande verksamhetsförlagd utbildning inom socionomprogrammet Mälardalens högskola och

Läs mer

Mitt tips är att bjuda in er själva och varandra till studiebesök runtom i landet. Det är samverkan i sin bästa form.

Mitt tips är att bjuda in er själva och varandra till studiebesök runtom i landet. Det är samverkan i sin bästa form. Nyhetsbrev mars 2014 Tack för ett superbra studiebesök, Eskilstuna! Häromveckan var jag och mina kollegor från de er som samverkar kring sociala insatsgrupper, på ett studiebesök i Eskilstuna. Våra värdar

Läs mer

Verksamhetsplan 2016 för Mälardalens Kompetenscentrum för Lärande (MKL) Beslutad av Samhällskontraktets styrelse den 10 december 2015.

Verksamhetsplan 2016 för Mälardalens Kompetenscentrum för Lärande (MKL) Beslutad av Samhällskontraktets styrelse den 10 december 2015. Verksamhetsplan 2016 för Mälardalens Kompetenscentrum för Lärande (MKL) Beslutad av Samhällskontraktets styrelse den 10 december 2015. 1 (7) Inledning MKL inrättades 2012 vid akademin för utbildning, kultur

Läs mer

Civilsamhället och välfärdens organisering. Masterprogram i socialt arbete

Civilsamhället och välfärdens organisering. Masterprogram i socialt arbete Civilsamhället och välfärdens Masterprogram i socialt arbete Civilsamhället och välfärdens Nu startar Sveriges första masterprogram i socialt arbete med inriktning mot det civila samhället. Utbildningen

Läs mer

VFU-nyhetsbrev från Stockholms universitet, Nr 8 februari 2013

VFU-nyhetsbrev från Stockholms universitet, Nr 8 februari 2013 VFU-nyhetsbrev från Stockholms universitet, Nr 8 februari 2013 Mottagare: VFU-handledare I vårterminens första VFU-nyhetsbrev vill vi flagga för att du som VFUhandledare fortfarande kan anmäla dig till

Läs mer

Kvalitet på Sallerups förskolor

Kvalitet på Sallerups förskolor Kvalitet på Sallerups förskolor Våra förskolor på Sallerups förskolors rektorsområde är, Munkeo förskola, Nunnebo förskola, Jonasbo förskola och Toftabo förskola. Antalet avdelningar är 12 och antalet

Läs mer

Regionalt utvecklingscentrum. för dig som arbetar i skola, kommun och näringsliv. VI UTVECKLAR PEDAGOGISKA VERKSAMHETER

Regionalt utvecklingscentrum. för dig som arbetar i skola, kommun och näringsliv. VI UTVECKLAR PEDAGOGISKA VERKSAMHETER Regionalt utvecklingscentrum för dig som arbetar i skola, kommun och näringsliv. VI UTVECKLAR PEDAGOGISKA VERKSAMHETER Vi utvecklar lärandemiljön Regionalt utvecklingscentrum (ruc) planerar och samordnar

Läs mer

Framtidens kompetensbehov och Kompetensplattformar

Framtidens kompetensbehov och Kompetensplattformar Framtidens kompetensbehov och Kompetensplattformar Program: Westums årliga konferens 15-16 mars Tisdag 15 mars: 08:30: Registrering samt kaffe och fralla. 09:00: Välkomna presentation av programmet. 09:15:

Läs mer

Aktivitetskalender läsåret 2019/2020 Ung Företagsamhet i Östergötland

Aktivitetskalender läsåret 2019/2020 Ung Företagsamhet i Östergötland Aktivitetskalender läsåret 2019/2020 Ung Företagsamhet i Östergötland Aktivitetskalender för UF-lärare & skolledare läsåret 2019/2020 Senast uppdaterad 13 maj 2019. Med reservation för ändringar. Processutbildningen

Läs mer

Inbjudan. Säkerhetsdagarna 2010 Grand Hôtel 18 19 november

Inbjudan. Säkerhetsdagarna 2010 Grand Hôtel 18 19 november Inbjudan Säkerhetsdagarna 2010 Grand Hôtel 18 19 november Mänskligt, personligt eller omöjligt För 24:e året i rad arrangeras Säkerhetsdagarna säkerhetsbranschens exklusiva kunskapsseminarium och en mötesplats

Läs mer

Studiehandledning för kursen UC419F. Handledarutbildning för studie- och yrkesvägledare. 7,5 hp distans. Våren 2011

Studiehandledning för kursen UC419F. Handledarutbildning för studie- och yrkesvägledare. 7,5 hp distans. Våren 2011 STOCKHOLMS UNIVERSITET Institutionen för pedagogik och didaktik Studie- och yrkesvägledarprogrammet Marie Andersson Studiehandledning för kursen UC419F Handledarutbildning för studie- och yrkesvägledare

Läs mer

FOKUS på specialpedagogisk forskning - Västerås

FOKUS på specialpedagogisk forskning - Västerås FOKUS på specialpedagogisk forskning - Västerås Aktivitets ID: 5229 Tid: 15 oktober 2013, kl 13:00-16:30 Tid: 19 november 2013, kl 13:00-16:30 Tid: 18 februari 2014, kl 13:00-16:30 Tid: 25 mars 2014, kl

Läs mer

Mänskliga rättigheter i högre utbildning. Konferens om mänskliga rättigheter, våld i nära relationer, mäns våld mot kvinnor och våld mot barn

Mänskliga rättigheter i högre utbildning. Konferens om mänskliga rättigheter, våld i nära relationer, mäns våld mot kvinnor och våld mot barn Mänskliga rättigheter i högre utbildning Konferens om mänskliga rättigheter, våld i nära relationer, mäns våld mot kvinnor och våld mot barn Stockholm 19-20 september ADRESS Box 7703 103 95 Stockholm BESÖKSADRESS

Läs mer

Den hållbara hemtjänsten

Den hållbara hemtjänsten Utbildningsdag 10 februari 2016 Folkets hus, Göteborg Den hållbara hemtjänsten - förebyggande arbete mot sjukskrivningar För HR-avdelning och chefer inom kommunal äldreomsorg Hur ska en organisation se

Läs mer

A N D E R S W A L L F Ö R E L Ä S N I N G E N I E N T R E P R E N Ö R S K A P 2 0 0 6 V Ä L K O M M E N T I L L

A N D E R S W A L L F Ö R E L Ä S N I N G E N I E N T R E P R E N Ö R S K A P 2 0 0 6 V Ä L K O M M E N T I L L V Ä L K O M M E N T I L L A N D E R S W A L L F Ö R E L Ä S N I N G E N I E N T R E P R E N Ö R S K A P 2 0 0 6 U N I V E R S I T E T S A U L A N U P P S A L A U N I V E R S I T E T 2 8 N O V E M B E R

Läs mer

Handledning för dig som tar emot elever TOPP TROLLHÄTTAN. Trollhättans PRAO-modell. Ge elever i årskurs 8 och 9 inblick i arbetslivet

Handledning för dig som tar emot elever TOPP TROLLHÄTTAN. Trollhättans PRAO-modell. Ge elever i årskurs 8 och 9 inblick i arbetslivet Handledning för dig som tar emot elever TOPP TROLLHÄTTAN Trollhättans PRAO-modell Ge elever i årskurs 8 och 9 inblick i arbetslivet Din roll som framtidsguide? För många elever är TOPP den första riktiga

Läs mer

SYV:s viktiga roll i framtidens skola

SYV:s viktiga roll i framtidens skola SYV:s viktiga roll i framtidens skola Inbjudan till konferens i Stockholm den 3-4 maj 2011 LYSSNA TILL Malmö högskola Anders Lovén Forskare Skolsamverkan Gabriella Holm Praktiska arbetssätt och verktyg

Läs mer

Projektet En hemlighet känd av många

Projektet En hemlighet känd av många Projektet En hemlighet känd av många Fredag 12/2 Helgen inleddes med presentation av daltagare efter middag på hotell Scandic Star i Sollentuna av kursledare Helena Svensson och Veronica Svensk. Deltagarna

Läs mer

Arbetsmiljö för doktorander

Arbetsmiljö för doktorander Arbetsmiljö för doktorander Verksamhet för 2011 och handlingsplan för 2012 Institutionen för neurovetenskap och fysiologi 2012-05- 02 Doktorander (170 doktorander) Sammanställning gjord av Olle Lindberg,

Läs mer

Verktyg för Individanpassad SFI

Verktyg för Individanpassad SFI Verktyg för Individanpassad SFI Inbjudan till konferens i Stockholm den 24-25 januari 2011 TALARE Lunds kommun Eva Leijon Burlövs kommun Thérèse Stringer och författare Nacka kommun Viveca Schön Utbildningscentrum

Läs mer

Entreprenören i fokus, v 17, 22-26 april 2013

Entreprenören i fokus, v 17, 22-26 april 2013 Måndag 22/4 kl 8.00-9.00, Munktell Science Park Arr: Eskilstuna kommun Hur får vi ut ny energieffektiv teknik på marknaden? Per Ekstorm berättar hur Eskilstuna kommun erbjuder företag att testa och utvärdera

Läs mer

AKTUELLA KURSER & FÖRELÄSNINGAR. AnnCatrin Hansson Utveckling Online

AKTUELLA KURSER & FÖRELÄSNINGAR. AnnCatrin Hansson Utveckling Online AKTUELLA KURSER & FÖRELÄSNINGAR AnnCatrin Hansson Utveckling Online Vägen till framgång! Välkommen! Här finns alla aktuella kurser/utbildningar och föreläsningar. Kurserna och utbildningarna sker antingen

Läs mer

Kyrkan på Facebook. Stockholm Göteborg Malmö. Mer information om de tre kurserna. Välkommen till kurs

Kyrkan på Facebook. Stockholm Göteborg Malmö. Mer information om de tre kurserna. Välkommen till kurs Välkommen till kurs Kyrkan på Facebook I februari, mars och april arrangeras tre olika kurser om Facebook för dig som är anställd eller på annat sätt verksam inom kyrka och församling: En grundkurs för

Läs mer

ETT LÄROSÄTE SOM FÖRÄNDRAR VÄRLDEN

ETT LÄROSÄTE SOM FÖRÄNDRAR VÄRLDEN ETT LÄROSÄTE SOM FÖRÄNDRAR VÄRLDEN VI SKAPAR KUNSKAP TILLSAMMANS! Kan en högskola förändra världen till det bättre? Svaret på frågan är tveklöst ja! Men vår tids stora samhällsutmaningar är komplexa och

Läs mer

Protokoll: Regionalt styrgruppsmöte VO-College Örebro län

Protokoll: Regionalt styrgruppsmöte VO-College Örebro län Tjänsteställe, handläggare Datum Beteckning Regional utveckling, Utbildning och arbetsmarknad, Lena Uvhagen 2017-10-23 Protokoll Protokoll: Regionalt styrgruppsmöte VO-College Örebro län Tid: Fredag den

Läs mer

Arbetsplatsbesök med syfte att rekrytera förtroendevalda

Arbetsplatsbesök med syfte att rekrytera förtroendevalda Arbetsplatsbesök med syfte att rekrytera förtroendevalda På arbetsplatser där det finns förtroendevalda har Vårdförbundet fler medlemmar. Genom att utse förtroendevalda på arbetsplatsen skapar vi bättre

Läs mer

Datum och tid: Tisdag den 22 maj kl Ej närvarande ledamöter: Johannes Finnman Ledamot

Datum och tid: Tisdag den 22 maj kl Ej närvarande ledamöter: Johannes Finnman Ledamot Omfning 2640 Datum och tid: Tisdag den 22 maj kl 09.30 11.15 Plats: Konferensrum R1343 (EST) Mälardalens högskola, Västerås Elisabeth Uhlemann Lena Almqvist Linus Carlsson Lucia Crevani Thomas Nolte Mahsa

Läs mer

LÄRANDE I LERUM. hårt arbete lönar sig! lyckat eu-besök i lerum. hej där, göran careborg!

LÄRANDE I LERUM. hårt arbete lönar sig! lyckat eu-besök i lerum. hej där, göran careborg! LÄRANDE I LERUM FÖRSKOLA GRUNDSKOLA GYMNASIESKOLA VUXENUTBILDNING K U LT U R S K O L A BIBLIOTEK K U LT U R O C H F R I T I D hårt arbete lönar sig! hej där, göran careborg! juni 2014 hårt arbete lönar

Läs mer

Utbildningsdag i Uppsala om förvärvad hjärnskada

Utbildningsdag i Uppsala om förvärvad hjärnskada Utbildar INBJUDAN till Utbildningsdag i Uppsala om förvärvad hjärnskada Tema: Konsekvenser vid förvärvad hjärnskada. Plats: Missionskyrkan i Uppsala. Tid: Tisdagen den 8 mars 2016 kl. 9.00 17.00 (registrering

Läs mer

Redo att leda. ett nätverk för kvinnliga ledare inom Scouterna

Redo att leda. ett nätverk för kvinnliga ledare inom Scouterna Redo att leda ett nätverk för kvinnliga ledare inom Scouterna Kvinna, scout & ledare? Missa inte chansen att delta i Scouternas nystartade nätverk för kvinnliga ledare. Nätverket Redo Att Leda erbjuder

Läs mer

Survey Speldesign och programmering Förväntningsenkät 2012

Survey Speldesign och programmering Förväntningsenkät 2012 1 of 11 2012-10-10 09:37 Survey Speldesign och programmering Förväntningsenkät 2012 Helena Petrini Number of evaluated questionnaires: Question Result n Frågor om dina förväntningar på dina studier vid

Läs mer

Formativ bedömning & LGR11 i praktiken Inbjudan till konferens i Stockholm den 9-10 oktober 2012

Formativ bedömning & LGR11 i praktiken Inbjudan till konferens i Stockholm den 9-10 oktober 2012 Formativ bedömning & LGR11 i praktiken Inbjudan till konferens i Stockholm den 9-10 oktober 2012 EXPERTER Viveca Lindberg Utbildningsförvaltningen Stockholms stad Pernilla Lundgren PRAKTIKFALL Arbetssätt

Läs mer

forsknings- Nr 2:2012 Dnr: MDH 1.1-15/12 2012-05-02 16-23 och tid: Datum Plats: Västerås Ledamot Dekan Peter Dobers Andreas Ryve Rytzler Johannes

forsknings- Nr 2:2012 Dnr: MDH 1.1-15/12 2012-05-02 16-23 och tid: Datum Plats: Västerås Ledamot Dekan Peter Dobers Andreas Ryve Rytzler Johannes Fakultetsnämnden, utskottett för forskning Föredragningslista 2012-05-02 Dnr: MDH 1.1-15/12 Omfning Datum och tid: Plats: 16-23 Onsdagenn den 9 maj 2012 kl 9.30-13.00. Rum R2-014 (HST:s konferensrum),

Läs mer

Vad får människor att växa i Kalmar län? 8 oktober 2015, Forum, Oskarshamn

Vad får människor att växa i Kalmar län? 8 oktober 2015, Forum, Oskarshamn Vad får människor att växa i Kalmar län? 8 oktober 2015, Forum, Oskarshamn Vad får människor att växa i Kalmar län? 8 oktober 2015, Forum, Oskarshamn Globalisering, urbanisering och digitalisering spås

Läs mer

Ett helt nytt affärsutvecklingsprogram för företag som: Vill utveckla Ledning och Styrning Vill sticka ut på marknaden Vågar Vilja Växa

Ett helt nytt affärsutvecklingsprogram för företag som: Vill utveckla Ledning och Styrning Vill sticka ut på marknaden Vågar Vilja Växa Ett helt nytt affärsutvecklingsprogram för företag som: Vill utveckla Ledning och Styrning Vill sticka ut på marknaden Vågar Vilja Växa Anmälan t o m 31 oktober 2013 - är uppföljaren till det mycket uppskattade

Läs mer

Johan Söllscher Johan Mörk Ingela Lindh Mattias Sköld. 1 Godkännande av dagordning Dagordningen godkändes.

Johan Söllscher Johan Mörk Ingela Lindh Mattias Sköld. 1 Godkännande av dagordning Dagordningen godkändes. PROTOKOLL Serie A1A KMH:s styrelse 2015:03 Sammanträdesdag den 5 juni 2015 Närvarande styrelseledamöter: Anmält förhinder: Övriga närvarande: Sture Carlsson, ordförande Cecilia Rydinger Alin, rektor Ambjörn

Läs mer

KOSTNADSFRITT FÖR DIG & DINA KOLLEGOR SUNDSVALL GÄVLE VÄLKOMMEN TILL GÄVLE KONSERTHUS FREDAG 7 SEPTEMBER

KOSTNADSFRITT FÖR DIG & DINA KOLLEGOR SUNDSVALL GÄVLE VÄLKOMMEN TILL GÄVLE KONSERTHUS FREDAG 7 SEPTEMBER KOSTNADSFRITT FÖR DIG & DINA KOLLEGOR 2018 SUNDSVALL GÄVLE VÄLKOMMEN TILL GÄVLE KONSERTHUS FREDAG 7 SEPTEMBER NYA INSIKTER & NYA IDÉER! Fredagen den 7 september är det dags för HR-Dagen på Gävle Konserthus.

Läs mer

Utvärdering. Hur nöjd är du med dagen som helhet?

Utvärdering. Hur nöjd är du med dagen som helhet? Utvärdering Hur är du med dagen som helhet? miss B. 2 4 12,1 C. 3 19 57,6 10 30,3 Total 33 100 97,1% (33/34) Bra ordnat trots sista-minuten-återbud Familjeverkstaden blev inställd pga sjukdom Det blev

Läs mer

Kalendarium läsåret 2013/2014 Ung Företagsamhet i Östergötland För utbildningskonceptet UF-företagande

Kalendarium läsåret 2013/2014 Ung Företagsamhet i Östergötland För utbildningskonceptet UF-företagande Kalendarium läsåret 2013/2014 Ung Företagsamhet i Östergötland För utbildningskonceptet UF-företagande Anmälan kommer att krävas till flera av nedanstående aktiviteter och vissa har även platsbegränsning.

Läs mer

UAL:en. Utvecklings- och arbetsplan för lärare 2013 2015 Komvux Malmö Södervärn

UAL:en. Utvecklings- och arbetsplan för lärare 2013 2015 Komvux Malmö Södervärn UAL:en Utvecklings- och arbetsplan för lärare 2013 2015 Komvux Malmö Södervärn Innehållsförteckning: Inledning 2 Förväntningar och förhoppningar 3 Årscykel 5 Lärarens egen utvecklingsplan 5 Medarbetarsamtal

Läs mer

Ledarutveckling för ökad samsyn

Ledarutveckling för ökad samsyn Samsyn Struktur Glädje Ledarutveckling för ökad samsyn Webbaserat program för dig i politiskt styrd organisation som vill öka samsynen i verksamheten Platsoberoende ledarskapsprogram för chefer, arbets-

Läs mer

Mediekompetens och digital kompetens samhälle och skola utvecklas med IT och medier

Mediekompetens och digital kompetens samhälle och skola utvecklas med IT och medier Mediekompetens och digital kompetens samhälle och skola utvecklas med IT och medier når bättre uppfyllelse av kunskapsmålen. Dagens ungdomar lever i en värld där kommunikation och samspel med digital teknik

Läs mer

kraftsamling@mdh möter den administrativa avdelningen på IDT

kraftsamling@mdh möter den administrativa avdelningen på IDT 2011-09-15 kraftsamling@mdh möter den administrativa avdelningen på IDT 1 (5) Närvarande: Representanter från kraftsamling@mdh: Thomas Wahl (HST), Jan Gustafsson (IDT) och Anna Andersson Ax (INFO). Representanter

Läs mer

Fråga 1. Fråga 2. Fråga 3

Fråga 1. Fråga 2. Fråga 3 Doktoranders arbetsmiljö - enkät december 2009 57 st svar Fråga Är du nöjd med din arbetstid? Nej jag jobbar för mycket 4 25% Ja det är lagom 40 70% Nej jag jobbar för lite 3 5% Fråga 2 Håller du i någon

Läs mer

Välkomna till första numret av skriftserien Högskolepedagogisk debatt!

Välkomna till första numret av skriftserien Högskolepedagogisk debatt! Välkomna till första numret av skriftserien Högskolepedagogisk debatt! Lena-Pia Carlström Hagman Högskolan Kristianstad har som mål att bli nationellt erkänd för sin pedagogiska utveckling. Skriftserien

Läs mer

Din drivkraft, styrkor och hur du utnyttjar dem. Konsten att göra rätt saker, och saker rätt. E-bokföring effektiv koll på din lönsamhet

Din drivkraft, styrkor och hur du utnyttjar dem. Konsten att göra rätt saker, och saker rätt. E-bokföring effektiv koll på din lönsamhet Program vecka 17 Nyföretagarveckan Anmäl dig NU! till linkoping@nyforetagarcentrum.se eller via Facebook. 1 Mån 22 apr 17.30 19, essio ab, Näringslivets hus, Ågatan 9 Din drivkraft, styrkor och hur du

Läs mer

Studiehandledning. Nyanländas lärande mottagande, inkludering och skolframgång

Studiehandledning. Nyanländas lärande mottagande, inkludering och skolframgång Senast uppdaterad 2015-08-26 1 (5) Studiehandledning Nyanländas lärande mottagande, inkludering och skolframgång Välkomna! Mälardalens högskolas kompetensutvecklingsinsats Nyanländas lärande mottagande,

Läs mer