MEDLEMS FOLDER KFUM ÖREBRO FRIIDROTT

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "MEDLEMS FOLDER KFUM ÖREBRO FRIIDROTT"

Transkript

1 MEDLEMS FOLDER KFUM ÖREBRO FRIIDROTT

2 Inledning KFUM Örebro Friidrott bildades under namnet KFUM s IA Örebro den 11 januari 1908 och bedriver friidrottsverksamhet. Klubben är genom medlemskapet i Svenska Friidrottsförbundet (SFIF) även ansluten till RF och dessutom medlem i Svenska KFUK/KFUM Idrottsförbund. Medlemskap i KFUM Örebro, huvud KFUM, söks individuellt. Medlemskap i KFUM Örebro friidrott innebär inte per automatik medlemskap i huvud KFUM. Förutom den rena friidrottsverksamheten ansvarar även klubben för driften och bemanningen av Tybblelundshallen. Klubben, Organisation: Föreningens högsta beslutande organ är årsmötet som sammanträder innan slutet av mars månad. Rösträtt på årsmötet har medlem som betalat medlemsavgift och som under året fyller lägst femton år. Årsmötet väljer en styrelse som sköter den dagliga driften under det kommande året. Medlemskap m.m. Medlemsavgiften betalas en gång per år (i regel vid årsskiftet) och är 100 kronor per medlem. Som medlem i klubben förbinder man sig att hjälpa till vid klubbens olika arrangemang. Det finns uppgifter som passar alla och varje medlem behöver bara hjälpa till vid två tillfällen under året plus vid Vårruset. Betald medlemsavgift är även ett krav för att man skall få tävla för klubben. För att kunna träna och utnyttja klubbens träningstider, tränare och utrustning måste man även betala träningsavgift. Avgiften är beroende av ålder och betalas för 12 månader åt gången och det sker ingen återbetalning av träningsavgifter. Mer om medlemskap och avgifter på vår hemsida:

3 Indelning av träningsgrupper Friidrottsträningen har vissa gemensamma drag oavsett var på skalan som friidrottare man befinner sig men det finns också stora skillnader i hur man tränar beroende på vilken ålder och träningsbakgrund man har. All friidrottsträning sker könsneutralt, flickor och pojkar tränar tillsammans. Barn åldrarna upp till och med 14 år Träning sker en till tre gånger i veckan beroende på barnens ålder. Träningsgrupperna följer ålderskullarna i stor utsträckning men flera åldrar kan slås samman eller delas upp beroende antal aktiva i ålderskullen. Träningen går från lek med friidrottsinslag hos de yngre vidare till allsidig träning till att hos de äldre barnen bli mer intensiv och riktad mot friidrottens olika grengrupper. Ledarna är föräldrar eller aktiva ungdomar. För de yngre i åldersgruppen bedrivs bara träning under skolterminerna. Tävling sker för de yngre främst på hemmaplan i Örebro och i distriktet medan de äldre i åldersgruppen börjar söka sig till närliggande distrikt och större tävlingar på andra orter beroende på prestationsnivå. Den främsta tävlingen i åldersgruppen är Svealandsmästerskapen för 13 och 14 åringar där man representerar Närke. Ungdomar åldrarna 15 till och med 17 år Träningen blir här mer specialiserad och träningsgrupperna kan brytas upp för mer grenspecifik träning med grentränare i klubben. Träningsmängden utökas. Tävling sker ofta över hela landet beroende på individuell prestationsnivå och den stora nationella tävlingen är ungdoms-sm med åldersklasser för 15, 16 och 17 åringar. Juniorer åldrarna 18 till och med 22 år Träningen är här ofta enbart inriktad mot en eller några få grenar. Träningen bedrivs i träningsgrupper ledda av väl utbildade grentränare. Träningsmängden utökas ytterligare och träningen blir ännu mera individanpassad. Tävling sker beroende på nivå hos den aktive såväl nationellt som internationellt. Den viktigaste nationella tävlingen är junior-sm i åldersklasserna 19 och 22 år. Seniorer Träningen är väldigt individualiserad och oftast inriktad mot elit. Tävlingsprogrammet anpassas helt efter individen och nationellt är SM den stora höjdpunkten under tävlingsåret.

4 Elitaktiva Som elitaktiv ökar ofta de idrottsrelaterade kostnaderna i samband med att man vill satsa på sin karriär. Elitaktiva i klubben erhåller därför ett ekonomiskt stöd beroende på prestationsnivå. För att få tillgång till elitbidragssystemet måste man vara medlem i klubben och ha erlagt medlemsavgift. Man måste också vara en god representant för klubben och följa klubbens policy och stadgar. Skador är tyvärr allt för ofta förekommande inslag i en elitsatsandes vardag. Klubben har därför ett upparbetat nätverk med specialister inom sjukvård, träning, rehabilitering och hälsa. Dessa specialister använder vi till våra medlemmar och man kan få hjälp att komma till rätt person genom vårt tränarråd eller genom vår hemsida. I Tybblelundshallen finns ett stort utbud av utrustning för rehab träning. Träning i hallen möjliggör även fortsatt kontakt med träningskamrater. För att ge bästa möjliga förutsättningar för rehab träning investerar klubben fortlöpande i rehab utrustning till friidrottshallen. Elitbidraget Genom resultat under året kan våra aktiva kvalificera sig till olika bidragsnivåer. Ett bättre resultat ger tillgång till en högre bidragsnivå. Bidraget är en ekonomisk hjälp till våra aktiva som kan få ersättning för sina idrottsrelaterade utlägg exempelvis Läger, behandlingar inom det medicinska nätverket, material m.m. Förutom att uppnå vissa resultatgränser kan man även utöka sitt bidrag genom placeringar på SM-tävlingar, kvalificering till landslagsuppdrag, och kvalificering till och resultat på internationella mästerskap. Bidraget innebär också skyldigheter för de aktiva. Den aktive skall vara en god representant för föreningen såväl på som utanför tävlingsarenan. Den aktive skall även hjälpa till vid klubbens aktiviteter och arrangemang. Vid mästerskap skall den aktive alltid bära klubbens officiella kläder. För mer detaljerad information om elitbidragssystemet finns dokument tillgängliga på hemsidan. Träningsläger Klubben har ambitionen att organisera och genomföra träningsläger för våra aktiva som stimulans och inspiration. Lägren ska anpassas och skräddarsys för de aktivas ålder och behov. Lägren kan vara från en eller ett par dagar på hemmaplan för de allra yngsta till veckolånga utlandsläger för våra äldre aktiva.

5 Det stora vårlägret, i regel runt månadsskiftet april/maj, har kraftig breddkaraktär och går vanligen till medelhavs området. Lägret är till för de som fyllt 15 år och äldre och är vanligtvis ca en vecka med hel eller halvpension för att säkerställa en god kosthållning. För varje läger och utser tränarrådet en förtroendevald ansvarig. Lägeranmälan görs genom en skriftlig och bindande uppgörelse med alla som deltar och för de som är under 18 år görs uppgörelsen med föräldrarna. Skriftlig information om lägret går ut till alla aktiva som deltar och betalningen sker i förskott till läger. Tränare Våra ledare och tränare består av allt från föräldrar och aktiva i de yngre träningsgrupperna till välutbildade och erfarna grentränare för de äldre elitsatsande. Alla tränare är välkomna och uppmuntras att deltaga vid de tränarråd som genomförs under året. Vid dessa tränarråd tas frågor upp som gäller träning och tävling gällandes de aktivas tränings och tävlingsmiljö såväl som tränarnas. Alla tränare skall föra närvarokort för sin träningsgrupp och se till att uppdatera registret över träningsgruppen då förändringar sker. Tränare i de yngre grupperna skall även anordna föräldramöten. Ingen ersättning betalas ut till ledare i träningsgrupper upp till 12 år. För övriga grupper betalar klubben viss ersättning till tränaren beroende på nivå och engagemang. Klubben har en fastställd policy för tränarersättningar som återfinns på hemsidan. Klubben uppmanar och erbjuder alla tränare att kostnadsfritt gå de tränarutbildningar som krävs. Tävling Tävlingsmomentet är en central del inom friidrottandet och klubben uppmuntrar alla till att tävla efter sin förmåga. Under tävlingar skall de officiella klubbkläderna bäras av aktiv. Anmälan Vår policy är att man får vara med i högst tre grenar på en endagstävling, fem grenar på en tvådagars tävling eller sex grenar på tre dagar. Anmälan till tävlingar gör via sin tränare som anmäler till kansliet. Klubben betalar startavgifter för tävlingar i enlighet med tävlingspolicyn som finns offentliggjord på hemsidan.

6 Resor Resor till tävlingar i distriktet betalas inte av klubben. Utanför distriktet kan ersättning erhållas för resor till och från tävlingsplats. Klubbens ambitioner är att sträva efter samordnade transporter för att minimera kostnaderna. Vi använder den statliga normen för skattefri ersättning och det åligger var och en som äskar ersättning att kräva det genom att använda klubbens blankett för ändamålet. Klubbens hemmabas är Örebro, som alltså är utgångspunkt vid reseersättning. Projekttävlingar Vid s.k. projekttävlingar (ex Världsungdomsspelen och DN-Youth) subventioneras kostnaden för deltagande och ibland boende av klubben. Klubben bestämmer hur stor kostnad som skall tas ut av den aktive. Denna avgift betalar samtliga deltagare, oavsett vilken grupp man tillhör. Till dessa tävlingar reser och bor klubben gemensamt. Mästerskapstävlingar Som mästerskapstävlingar räknas alla SM-tävlingar även USM och JSM både inomhus och utomhus och även Svealandsmästerskapen. För dessa tävlingar sker en uttagning för att få deltaga. Uttagningen sker i samverkan mellan tränarråd och enskild tränare. Kansliet bokar och beställer både resa och boende. Aktiv och tränare som representerar klubben bor gemensamt. Av klubben anvisade kläder ska bäras i alla officiella sammanhang under SM. Långlopp och motionslopp Vi betalar startavgift för de av våra löpare som av sin tränare, i samråd med tränarrådet får ok på deltagande. Även om friidrott främst är en individuell tävlingsform tävlar även friidrottsklubbarna i Sverige mot varandra. Standaren Mästerskapsstandaren är prisen till "Årets bästa SM-klubbar". Under året delas poäng ut för placeringarna 1-6 vid samtliga senior-sm-tävlingar. Den sammanlagda poängskörden avgör standarkampen. Normal sträcker sig kampen om standarpoängen från februari till september. Serielagen Lag SM Friidrottsklubbarna i sverige möts årligen i en lagtävling i form av en friidrottsserie med tre nivåer. I serielaget ställer klubben upp med en deltagare i varje gren och tävlar mot andra klubbar i seriematcher. Seriens högsta division, Lag-SM, organiseras av SFIF. Lag- SM omfattar årligen två kvalmatcher och en final. I finalen deltar de fyra främsta lagen från föregående års final samt vinnarna av de två kvalmatcherna. I kvalmatcherna deltar de lag

7 som året före kom 5:a/6:a i finalen, de lag som kom 2:a-5:a i kvalmatcherna samt vinnarna av regionfinalerna i Götaland och Svealand. Klubben deltar i lagmatcher för både kvinnor och män. Att bli uttagen i serielaget är en hedersbetygelse och en ära. Klubben accepterar inte att man tackar nej till uttagning utan särskilda skäl. Klubben arrangerar gemensam resa till och från seriematcherna. Klubbens idrottsliga framgångar ger oss även möjlighet att påverka friidrotts Sverige: SM-poängen På SFIFs förbundsårsmöten har samtliga 23 friidrottsdistrikt i sverige rösträtt. Vi tillhör Nerikes distrikt. Rösträtten påverkas av resp föreningars idrottsliga resultat vid det senaste årets SM-tävlingar utomhus för seniorer, juniorer och ungdomar. De sex främsta i varje gren erhåller poäng för sina insatser och dessa sammanräknat påverkar röstantalet. Mer information finns på SFIFs hemsida. Ungdomsmärket Ungdomsmärket delas ut till ungdomar för att på ett konkret sätt uppmärksamma deras prestationer. Märket finns för åldersgrupperna: år, år, år, 11 år och yngre. Märket får man då man uppnått stipulationgränsen för valörerna guld, silver eller brons. Egna arrangemang Vi arrangerar som klubb årligen ett antal tävlingar, både på arena och långlopp, för att ge våra aktiva optimala tävlingsmöjligheter. Tävlingarna ger inte bara tävlingsmöjligheter på hemmaplan utan bidrar även till en gemenskap i klubben och ger även ett stort tillskott i klubbkassan. Vissa av våra större tävlingar som exempelvis vårruset är klubbens största inkomstkälla. Väl genomförda arrangemang ökar även möjligheter för klubben att få sponsorer, synas i media och rekrytera nya medlemmar. Arrangemangen kräver ofta väldigt mycket hjälp av funktionärer och vi är beroende av ideella krafter för att dessa arrangemang skall kunna gå runt. För att minska arbetsbördan är det viktigt att alla medlemmar i klubben hjälper till med vad de kan. Är vi många som hjälps åt behöver var och en bara bidra med en mindre arbetsinsats för att vi skall klara av våra arrangemang. Alla som så önskar får naturligtvis kostnadsfri funktionärsutbildning.

ELITBIDRAG RUTINER I SAMBAND MED ELITBIDRAG

ELITBIDRAG RUTINER I SAMBAND MED ELITBIDRAG ELITBIDRAG RUTINER I SAMBAND MED ELITBIDRAG Detta häfte riktar sig till dig som är aktiv i KFUM Örebro Friidrott och erhåller elitbidrag. I häftet återfinns de regler, rättigheter och skyldigheter som

Läs mer

Friidrott Medlemshandbok

Friidrott Medlemshandbok Friidrott Medlemshandbok Senast redigerad:2019-01-03 Inledning Lidköpings IS bildades 18 februari 1910 och bedriver friidrottsverksamhet, klubben är genom medlemskapet i Svenska Friidrottsförbundet och

Läs mer

Policy för tävlingar samt för planering och genomförande av föreningens läger

Policy för tävlingar samt för planering och genomförande av föreningens läger Policy för tävlingar samt för planering och genomförande av föreningens läger Antagen av Styrelsen 21 januari 2016 Tävlingar En del av friidrotten är att tävla; att mäta sig mot andra och framförallt mot

Läs mer

Riktlinjer för barn- och ungdomsverksamheten inom Bålsta IK

Riktlinjer för barn- och ungdomsverksamheten inom Bålsta IK Riktlinjer för barn- och ungdomsverksamheten inom Bålsta IK Antagen på föreningens årsmöte 2008-03-12 1.1 VERKSAMHETSIDÉ Bålsta IKs ändamål och verksamhetsidé finns beskriven i våra stadgar. Stadgarna

Läs mer

Policy för tävlingar samt för planering och genomförande av föreningens läger

Policy för tävlingar samt för planering och genomförande av föreningens läger Policy för tävlingar samt för planering och genomförande av föreningens läger Reviderad av styrelsen april 2017 Tävlingar En del av friidrotten är att tävla; att mäta sig mot andra och framförallt mot

Läs mer

Friidrottsklubb. Regeldokument. rev

Friidrottsklubb. Regeldokument. rev Friidrottsklubb Regeldokument rev 2017-11-30 Grundregel Ianspråktagande av föreningens resurser för deltagande i tränings- och/eller tävlingsverksamhet, åtnjutande av ekonomiskt stöd/ersättning m.m. förutsätter

Läs mer

KFUM Örebro Friidrott

KFUM Örebro Friidrott KFUM 2015 Örebro Friidrott Verksamhetsplan för år 2015 2015-01-01 2015-12-31 1. Verksamhetsplan för tävlingskommittén Tävlingskommittén Den huvudkommitté som ska ansvara för föreningens tävlingsarrangemang

Läs mer

KFUM Örebro Friidrott

KFUM Örebro Friidrott KFUM 2016 Örebro Friidrott Verksamhetsplan för år 2016 2016-01-01 2016-12-31 1. Verksamhetsplan för tävlingskommittén Tävlingskommittén Den huvudkommitté som ska ansvara för föreningens tävlingsarrangemang

Läs mer

Friidrottsklubb. Regeldokument

Friidrottsklubb. Regeldokument Friidrottsklubb Regeldokument 2016 02 24 Grundregel Ianspråktagande av föreningens resurser för deltagande i tränings- och/eller tävlingsverksamhet, åtnjutande av ekonomiskt stöd/ersättning m.m. förutsätter

Läs mer

Verksamhetsplan för år

Verksamhetsplan för år 1 Verksamhetsplan för år 2018 2018-01-01 2018-12-31 2 Innehåll 1. Tävlingskommittén... 3 1.1 Funktionärer... 3 1.2 Arrangemang...... 4 1.3 Åstadsloppet... 4 2. Kommunikation och marknadsföring... 5 3.

Läs mer

Kongahälla AIK Friidrott Regler och Rutiner

Kongahälla AIK Friidrott Regler och Rutiner Kongahälla AIK Friidrott Regler och Rutiner 1. Inledning 1.1. Kongahälla Allmänna Idrottsklubb- KAIK har som sin främsta uppgift att bedriva friidrottsutbildning för barn och ungdomar. Barn är man tom

Läs mer

Policyn för elitstöd gäller tills vidare och kan endast förändras genom styrelsebeslut.

Policyn för elitstöd gäller tills vidare och kan endast förändras genom styrelsebeslut. Sida 1 av 5 POLICY ELITSTÖD Thoren Track and Field värnar om att alla medlemmar ska kunna utöva friidrott på sin nivå och utifrån sina förutsättningar. För att hjälpa till att möjliggöra för de aktiva

Läs mer

Policys IK Sisu. Var inte rädd att kontakta ledare och styrelsen om du har något du undrar över gällande våra policys. Innehållsförteckning

Policys IK Sisu. Var inte rädd att kontakta ledare och styrelsen om du har något du undrar över gällande våra policys. Innehållsförteckning Policys IK Sisu IK Sisu välkomnar alla att vara med och delta i klubbens verksamhet oavsett ålder, kön, ursprung, läggning eller förmåga. Vår friidrottsklubb genomsyras av glädje och gemenskap som gör

Läs mer

Karlskoga GK. Junior och Elit utveckling. Värderingar och mål Styrdokument

Karlskoga GK. Junior och Elit utveckling. Värderingar och mål Styrdokument Karlskoga GK Junior och Elit utveckling Värderingar och mål Styrdokument 1 Innehåll VERKSAMHETSIÈ 3 VÄRDEGRUND 3 VISION 3 VERKSAMHETEN I KORTHET 4 VÅRA GRUPPER 4-6 TRÄNINGSGRUPPER GOLFKUL 7 JUNIOR CLUB

Läs mer

Föreningen behöver ha en kommitté som på längre sikt enbart har arrangemangen som sin uppgift. Få igång en långsiktigt fungerande kommitté.

Föreningen behöver ha en kommitté som på längre sikt enbart har arrangemangen som sin uppgift. Få igång en långsiktigt fungerande kommitté. Innehåll 1. Tävlingskommittén... 3 1.1 Funktionärer... 3 1.2 Arrangemang... 4 1.3 Åstadsloppet... 5 2. Kommunikation och marknadsföring... 5 3. Utbildning... 6 4. Tränings -och tävlingsverksamhet... 6

Läs mer

Riktlinjer för barn- och ungdomsverksamheten inom Bålsta IK

Riktlinjer för barn- och ungdomsverksamheten inom Bålsta IK Bilaga till styrelseprotokoll nr 13 2008-10-21 Riktlinjer för barn- och ungdomsverksamheten inom Bålsta IK Bilaga till 3.5 3.5 TRÄNINGS- OCH TÄVLINGSBIDRAG & RESEERSÄTTNINGAR Träningsbidrag kan utgå till

Läs mer

Sandareds IBS:s riktlinjer och policy

Sandareds IBS:s riktlinjer och policy Sandareds IBS:s riktlinjer och policy FÖRORD I detta dokument har vi satt Sandareds IBS: s policy och riktlinjer på pränt. Syftet med dokumentet är att ge vägledning i hur föreningen ställer sig i en rad

Läs mer

Kongahälla AIK Friidrott. Regler och Rutiner

Kongahälla AIK Friidrott. Regler och Rutiner Kongahälla AIK Friidrott Regler och Rutiner Verksamhetsåret 2015 1. Inledning 1.1. Kongahälla Allmänna Idrottsklubb- KAIK har som sin främsta uppgift att bedriva friidrottsutbildning för barn och ungdomar.

Läs mer

Verksamhetsplan Västerås friidrottsklubb 2014

Verksamhetsplan Västerås friidrottsklubb 2014 Verksamhetsplan Västerås friidrottsklubb 2014 1. Inledning Verksamheten i Västerås FK skall bedrivas på ett sådant sätt att den utvecklar människor fysiskt, socialt och kulturellt. Verksamheten styrs i

Läs mer

Barn och ungdomsfotbollen

Barn och ungdomsfotbollen Här kan du läsa om vad vi i FC Gute vill med vår verksamhet för våra barn och ungdomar i föreningen. Det är av stor vikt att alla i föreningen känner till detta och att vi arbetar utifrån våra styrdokument.

Läs mer

Verksamhetsmål och riktlinjer

Verksamhetsmål och riktlinjer Verksamhetsmål och riktlinjer Introduktion Detta dokument beskriver Trollhättans IF Friidrott målsättning och värderingar. Det ger anvisningar och riktlinjer hur förening skall agera. Dessutom pekar det

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Värdegrund Alla ska känna glädje och gemenskap. Vi tränar för att må bra utifrån våra egna förutsättningar oavsett ambition. Vi vill inspirera barn och ungdomar till ett livslångt intresse för skidåkning.

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2017/2018 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2017-2018 Styrelsen Grunden för

Läs mer

BLÅ BOKEN. IFK Växjös mål och värderingar. "Bredden ger spetsen"

BLÅ BOKEN. IFK Växjös mål och värderingar. Bredden ger spetsen BLÅ BOKEN IFK Växjös mål och värderingar "Bredden ger spetsen" Barnidrott och elitidrott i skön förening IFK Växjö är en av Sveriges ledande friidrottsföreningar för såväl barnsom elitidrott. Vår förening

Läs mer

Svenska Skridskoförbundet

Svenska Skridskoförbundet Svenska Skridskoförbundet SVENSKA MÄSTERSKAP (nytt koncept på prov 2017 och 2018 ) Seniorer Juniorer Veteraner Svenska Mästerskap i hastighetsåkning 2018 för seniorer, juniorer och veteraner Svenska Skridskoförbundets

Läs mer

Avgifter, rutiner m.m. åldersgrupper 2015. Beslutade av styrelsen 2014-12-10

Avgifter, rutiner m.m. åldersgrupper 2015. Beslutade av styrelsen 2014-12-10 Avgifter, rutiner m.m. åldersgrupper 2015 Beslutade av styrelsen 2014-12-10 INNEHÅLL 1. Inledning 2. Medlems och träningsavgifter 3. Åldersgruppernas administration och ekonomi 4. Cuper och egna åldersgruppsarrangemang

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014

VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014 VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014 Motala AIF Orienteringslag 1 2014-02-19 MOTALA AIF ORIENTERINGSLAG Långsiktig verksamhetsidé och mål antagna i våra stadgar: Idrottens idé och inriktning Idrott är

Läs mer

Välkomna till utomhussäsongen 2018

Välkomna till utomhussäsongen 2018 Välkomna till utomhussäsongen 2018 Information till föräldrar med barn/ungdomar i Högbo GIF. Vi hälsar nya och gamla friidrottare välkomna till utomhussäsongen 2018. På det här bladet har vi sammanställt

Läs mer

Blekinge Simförbund. Verksamhetsplan 2011

Blekinge Simförbund. Verksamhetsplan 2011 Blekinge Simförbund Verksamhetsplan 2011 1. BLEKINGE SIMFÖRBUNDS UPPDRAG... 2 2. BLEKINGE SIMFÖRBUNDS VERKSAMHETSIDÉ... 2 3. SIMIDROTTENS KÄRNA... 2 4. SIMIDROTTENS UTÖVARE... 3 5. BLEKINGE SIMFÖRBUNDS

Läs mer

Svenska Skridskoförbundet

Svenska Skridskoförbundet Svenska Skridskoförbundet SVENSKA MÄSTERSKAP (nytt koncept på prov 2017 och 2018 ) Seniorer Juniorer Veteraner REGELVERK ! Svenska Mästerskap i hastighetsåkning 2017 för juniorer, seniorer och veteraner

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2015/2016 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2015-2016 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Verksamhetsplan 2019 Huddinge AIS Friidrott

Verksamhetsplan 2019 Huddinge AIS Friidrott Verksamhetsplan 2019 Huddinge AIS Friidrott Övergripande mål Under 2019 har Huddinge AIS Friidrott ( HAIS ) fastslagit följande övergripande mål: HAIS ska arbeta aktivt för att öka medlemsantalet. Detta

Läs mer

SAIK Friidrott Styrdokument Vision, verksamhet, målsättningar och handlingsplaner

SAIK Friidrott Styrdokument Vision, verksamhet, målsättningar och handlingsplaner SAIK Friidrott Styrdokument Vision, verksamhet, målsättningar och handlingsplaner 2018 2023 Fastställt 2018-03- Innehåll Inledning... 3 Verksamhetsidé... 4 Vision... 4 Värdegrund... 4 Verksamhet... 5 Träningsgrupper...

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Värdegrund Alla ska känna glädje och gemenskap. Vi tränar för att må bra utifrån våra egna förutsättningar oavsett ambition. Vi vill inspirera barn och ungdomar till ett livslångt intresse för skidåkning.

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL LULEÅ FRIIDROTT

VÄLKOMMEN TILL LULEÅ FRIIDROTT 2014-12-17 VÄLKOMMEN TILL LULEÅ FRIIDROTT Anmälningsblankett för medlemskap i Luleå Friidrottsförening Fyll i nedanstående talong och skicka in den så snart som möjligt till: Luleå Friidrottsförening Arcusvägen

Läs mer

Vi finns på Gustaf Adolfs Gata Skövde. Kansliet är öppet Mån, ons, fre kl (onsdagar och fredagar endast på telefon)

Vi finns på Gustaf Adolfs Gata Skövde. Kansliet är öppet Mån, ons, fre kl (onsdagar och fredagar endast på telefon) 1 Bordtennisförbund (VBTF) arbetar för utveckling tillsammans med våra föreningar för ett aktivt bordtennisintresse. VBTF tillhör de största distrikten i Sverige och har ca 60 aktiva föreningar. Lite fakta:

Läs mer

Trångsvikens IF. Policy för aktiva i Trångsvikens IF

Trångsvikens IF. Policy för aktiva i Trångsvikens IF Trångsvikens IF Policy för aktiva i Trångsvikens IF Träna tillsammans med andra aktiva från TIF när TIF har sina träningar, så ofta som möjligt. Vara med på tävlingar som TIF arrangerar, Waplan spelen,

Läs mer

Svensk Dövidrotts prioriterade verksamhetsområden 6 Utbildning 6 Breddidrott 7 Elitidrott 8 Information och marknadsföring 9 Internationellt arbete 10

Svensk Dövidrotts prioriterade verksamhetsområden 6 Utbildning 6 Breddidrott 7 Elitidrott 8 Information och marknadsföring 9 Internationellt arbete 10 Innehåll 2 Inledning 3 Riksidrottsförbundets verksamhetsidé Riksidrottsförbundets värdegrund och vision Svensk Dövidrotts verksamhetsidé 4 Svensk Dövidrotts vision Ändamål i Svenska Dövidrottsförbundets

Läs mer

Förbered så att alla får plats och att det finns ifyllda lärgruppslistor för aktuell träningsgrupp.

Förbered så att alla får plats och att det finns ifyllda lärgruppslistor för aktuell träningsgrupp. Förbered så att alla får plats och att det finns ifyllda lärgruppslistor för aktuell träningsgrupp. Kommentera kort vad vi ska gå igenom och att det är ok att ställa frågor under tiden. Betona gärna att

Läs mer

Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM

Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM 2016 10 05 Policy Tävling barn och ungdom Föreningskrav Tränare och spelare är med i en förening. Tränare ska agera som ett föredöme inför sina spelare och omgivning

Läs mer

Friidrott för 2010-talet

Friidrott för 2010-talet Friidrott för 2010-talet Hej! Här kommer nu den utlovade sista delen Enhetliga och demokratiska avgifter och sanktioner som en del av det uppdrag årsmötet gav Svenska Friidrottsförbundets styrelse kring

Läs mer

Verksamhetsplan för Sundsvalls Friidrott 2015

Verksamhetsplan för Sundsvalls Friidrott 2015 Verksamhetsplan för Sundsvalls Friidrott 2015 Innehåll VISION... 2 VÄRDEGRUND... 2 MÅL... 2 Ekonomiska mål 2015... 2 Volymmål... 2 Idrottsliga mål... 3 Utbildningsmål 2015... 3 PRIORITERADE AKTIVITETER...

Läs mer

Välkommen till säsongen

Välkommen till säsongen 2013-08-12 Välkommen till säsongen 2013-2014 En ny, spännande och förhoppningsvis framgångsrik säsong står för dörren och det börjar bli tid att ta del av och fundera över de förväntningar som IFK Mora

Läs mer

Verksamhetsplan Västerås friidrottsklubb 2019

Verksamhetsplan Västerås friidrottsklubb 2019 Verksamhetsplan Västerås friidrottsklubb 2019 1. Inledning Västerås friidrottsklubb vill bidra till en positiv livsstil där såväl elit- som breddverksamheten inspirerar och lockar aktiva, ledare och föräldrar

Läs mer

Verksamhetsplan 1 oktober september 2018

Verksamhetsplan 1 oktober september 2018 1. Inledning Verksamheten i KA 2 IF ska bedrivas så att den utvecklar människor positivt såväl fysiskt och psykiskt som socialt och kulturellt. Verksamheten ska bedrivas i demokratiska former, och föreningen

Läs mer

Säsongen 2015-2016, Träningsstruktur 2.0

Säsongen 2015-2016, Träningsstruktur 2.0 Säsongen 2015-2016, Träningsstruktur 2.0 BKC har många aktiva spelare i våra träningsgrupper. I år har vi gjort ett stort jobb, lagt ner tid och tanke för att göra säsongen så bra som möjligt. Med vår

Läs mer

Information om återkommande tävlingar

Information om återkommande tävlingar Information om återkommande tävlingar DM/JDM i 50m-bassäng avgörs perioden vecka 22-24 (lördag-söndag) med vecka 23 som första alternativ. Tävlingen genomförs över två dagar. För att ha möjlighet att kunna

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2016/2017 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2016-2017 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Information till föräldrar till nya barn och ungdomar i Huddinge AIS Friidrott

Information till föräldrar till nya barn och ungdomar i Huddinge AIS Friidrott Information till föräldrar till nya barn och ungdomar i Huddinge AIS Friidrott DIN IDROTT - FÖR LIVET Din idrott - tänk om alla fick uppleva friidrott och glädjen i rörelsen. De som prövar får ofta en

Läs mer

Policysamling 2012-02-28 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY...

Policysamling 2012-02-28 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY... Policysamling 2012-02-28 Innehåll 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN.... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY... 3 5 UPPFÖRANDE POLICY... 3 5.1 Spelare och ledare...

Läs mer

KÄVLINGE HK - RAKA LINJEN

KÄVLINGE HK - RAKA LINJEN KÄVLINGE HK - RAKA LINJEN Antagen av styrelsen januari 2019 BAKGRUND - Tränare agerat med egna lösningar - Beslut som dragit ut på tiden och varit kortsiktiga - Ofta dåligt samarbete mellan lagen MÅL -

Läs mer

Välkommen till föreningen!

Välkommen till föreningen! Välkommen till föreningen! Välkommen till Tullinge friidrott! Hoppas du/ni ska trivas i verksamheten. Vår verksamhet bygger på lek, personlig utveckling och samvaro genom träning och tävling inom friidrott

Läs mer

Verksamhetsinriktning. för. IFK Lidingö Friidrottsklubb

Verksamhetsinriktning. för. IFK Lidingö Friidrottsklubb Verksamhetsinriktning för IFK Lidingö Friidrottsklubb Ett underlag för att under det kommande året, i olika konstellationer av ledare och aktiva, förankra, diskutera, förtydliga, planera för att förverkliga

Läs mer

Värdegrund. Ingarö IF Ingarö IF Styrelse

Värdegrund. Ingarö IF Ingarö IF Styrelse Värdegrund Ingarö IF 2008-10-16 Ingarö IF Styrelse Värdegrund Ingarö IF: s verksamhet är till för alla! Grundidén är att barn, ungdomar och vuxna som tycker det är roligt med idrott alltid ska känna sig

Läs mer

Barsebäck Golf & Country Club

Barsebäck Golf & Country Club Barsebäck Golf & Country Club Policy för verksamheten Antagen av Styrelsen 2013-12-22 Innehåll Inledning...3 Värdegrund...3 Visioner och mål...3 Medlemskap...3 Träning och tävling...4 Riktlinjer för ledare

Läs mer

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2011 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 NOVEMBER 2010 31 OKTOBER 2011 Styrelsen har under det gångna verksamhetsåret haft följande sammansättning. Ordförande Sekreterare Kassör Ledamöter Revisorer

Läs mer

Wadköpingsdoppet 2015

Wadköpingsdoppet 2015 Succén med 25 meter frisim fortsätter i försök, semifinal och final. Fina priser till vinnarna! Bästa förening vinner 10 000: - Medaljer i respektive åldersklass Wadköpingsdoppet 2015 Datum: 19-20 september

Läs mer

Riktlinjer för Västerås Friidrotts verksamhet. [Ange d okumentets u nderrubrik]

Riktlinjer för Västerås Friidrotts verksamhet. [Ange d okumentets u nderrubrik] Riktlinjer för Västerås Friidrotts verksamhet [Ange d okumentets u nderrubrik] Syftet med detta dokument är att beskriva verksamheten inom Västerås Friidrotts klubb (VFK) samt tydliggöra roller, ansvar,

Läs mer

Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år

Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år 2018-2019 Nyköpings tennisklubb ska vara en attraktiv förening där tennisspelare i alla åldrar och nivåer kan mötas och utvecklas. Klubbens verksamhet ska bygga

Läs mer

ÖREBRO SIMALLIANS - STRATEGI 2025

ÖREBRO SIMALLIANS - STRATEGI 2025 ÖREBRO SIMALLIANS - STRATEGI 2025 Innehåll Inledning... 3 Vision och Mission... 4 Värdegrunden UGG... 5 -Glädje... 7 -Gemenskap... 8 -Utveckling... 6 Strategiska områden... 9 -Simundervisning... 10 -Träning,

Läs mer

BLÅ BOKEN. IFK Växjö s mål och värderingar. Bredden ger spetsen

BLÅ BOKEN. IFK Växjö s mål och värderingar. Bredden ger spetsen BLÅ BOKEN IFK Växjö s mål och värderingar Bredden ger spetsen BARNIDROTT OCH ELITIDROTT i en skön förening IFK Växjö är en av Sveriges ledande friidrottsföreningar för såväl barn- som elitidrott. Vår

Läs mer

DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2010

DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2010 DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2010 Listan baseras på Landslagsmeriter, seriematch prestationer, mästerskapsplaceringar och placering i Sverige bästa statistiken och övriga tävlingsprestationer.

Läs mer

Måldokument för Hittarps IK:s verksamhet

Måldokument för Hittarps IK:s verksamhet Måldokument för Hittarps IK:s verksamhet Hittarps IK är en fotbolls- och gymnastikförening med lokal förankring i Laröd, Hittarp och Domsten. Föreningen står för: God klubbkänsla och kamratskap Engagerade

Läs mer

Allmän information om VSC VSC s juniorverksamhet Kommande evenemang Avgifter Kontaktvägar Aktiva Föräldrar. Agenda föräldramöte 080831

Allmän information om VSC VSC s juniorverksamhet Kommande evenemang Avgifter Kontaktvägar Aktiva Föräldrar. Agenda föräldramöte 080831 Allmän information om VSC VSC s juniorverksamhet Kommande evenemang Avgifter Kontaktvägar Aktiva Föräldrar Agenda föräldramöte 080831 Allmän information om VSC (1) Historia Föreningen registrerad som Västerås

Läs mer

Karlstads Tennisklubb. Verksamhetsplan

Karlstads Tennisklubb. Verksamhetsplan Karlstads Tennisklubb Verksamhetsplan 2(8) Innehållsförteckning 1. Föreningen... 3 1.1. Vision... 3 1.2. Verksamhetsidé... 3 1.3. Värdegrund... 3 2. Strategi... 4 2.1. Långsiktiga mål... 4 2.2. Kortsiktiga

Läs mer

Medlemsmöte 14 oktober 2018

Medlemsmöte 14 oktober 2018 Träning och Tävling 1. Ska vi ha all slags träningsverksamhet (som den Krister beskrivit idag)? Starta med ännu yngre? Fokus på äldre ungdomar? Ska vi profilera oss mot visst håll? Löparförening/Arenafriidrott/både

Läs mer

Rättviks Slalomklubb

Rättviks Slalomklubb Rättviks Slalomklubb Avgifter och Ersättningar Giltighet Detta dokument anger de avgifter och ersättningar som gäller och fastslås varje år vid RSLK s årsmöte. Klubben gör inför och under varje säsong

Läs mer

Verksamhetsplan UEK 2014-2016

Verksamhetsplan UEK 2014-2016 Verksamhetsplan UEK 2014-2016 Detta dokument innefattar Växjö Golfklubbs Ungdoms och Elitkommités verksamhetsplan. Den täcker tre år framöver. Det ska användas som ett arbetsdokument med en tydling inriktning

Läs mer

Helsingborgs Tennisklubb

Helsingborgs Tennisklubb Sofia! Tack för att HTK fått vara delaktiga i en fantastisk karriär och hoppas inte vårt samarbete slutar här? Efter 16 år som proffs, 2 WTA-titlar och 20 ITF titlar i singel, rankad 29a som bäst i singel

Läs mer

UTMÄRKELSER, VANDRINGSPRISER OCH ANDRA PRISER SOM TILLDELAS MEDLEMMAR PÅ TOMTENS BRUKSHUNDKLUBB

UTMÄRKELSER, VANDRINGSPRISER OCH ANDRA PRISER SOM TILLDELAS MEDLEMMAR PÅ TOMTENS BRUKSHUNDKLUBB UTMÄRKELSER, VANDRINGSPRISER OCH ANDRA PRISER SOM TILLDELAS MEDLEMMAR PÅ TOMTENS BRUKSHUNDKLUBB Tomtens Brukshundsklubbs utmärkelser är tänkta som en morot och ett sätt att uppmärksamma och uppmuntra medlemmar

Läs mer

Mölndals AIK Friidrottsmanual Version 2016

Mölndals AIK Friidrottsmanual Version 2016 Mölndals AIK Friidrottsmanual Version 2016 Inledning Mölndals AIK har valt att ta fram en tränings och tävlingsmodell som vi kallar Mölndals AIK Friidrottsmanual. Tanken med denna är att den ska utgöra

Läs mer

Karlbergs BK. Information till föräldrar och spelare. Varmt välkommen till Karlbergs BK!

Karlbergs BK. Information till föräldrar och spelare. Varmt välkommen till Karlbergs BK! Varmt välkommen till Karlbergs BK! Vasastans och Kungsholmens rödvita stolthet Karlbergs BK (KB) fyller 100 år som förening i år. Därför är det extra roligt att KB under de senaste åren åter har utvecklats

Läs mer

SVENSKA MÄSTERSKAPEN SPRINT, STAFETT och LAGTEMPO för seniorer och juniorer DECEMBER 2014

SVENSKA MÄSTERSKAPEN SPRINT, STAFETT och LAGTEMPO för seniorer och juniorer DECEMBER 2014 Svenska Skridskoförbundet och arrangören IF Thor har äran att inbjuda till SVENSKA MÄSTERSKAPEN SPRINT, STAFETT och LAGTEMPO för seniorer och juniorer 20 21 DECEMBER 2014 Sida 1 av 5 Tävlingarna arrangeras

Läs mer

Avgifter, rutiner m.m. åldersgrupper Beslutade av styrelsen

Avgifter, rutiner m.m. åldersgrupper Beslutade av styrelsen Avgifter, rutiner m.m. åldersgrupper 2016 Beslutade av styrelsen 2015-12-15 INNEHÅLL 1. Inledning 2. Medlems och träningsavgifter 3. Åldersgruppernas administration och ekonomi 4. Cuper och egna åldersgruppsarrangemang

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2012/2013 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2012-2013 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Framtidsträff medel-/långdistanslöpning i Närke

Framtidsträff medel-/långdistanslöpning i Närke Framtidsträff medel-/långdistanslöpning i Närke Tid och plats: Tisdag den 28 september 2004, kl. 18.00 20.00 i Idrottens Hus, Örebro Deltagare: Tobias Forsmark, Ann Hyvärinen, Jari Hyvärinen från KFUM

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN/IDROTTSPROGRAM ÅR 2011-14

VERKSAMHETSPLAN/IDROTTSPROGRAM ÅR 2011-14 VERKSAMHETSPLAN/IDROTTSPROGRAM ÅR 2011-14 Led motiv 3G klubben Golf, Glädje och Gemenskap. Detta är ledmotivet i verksamheten för ledare och juniorer. Golfen skall alltid stå i fokus vi skall premiera

Läs mer

Idrott en bra start i livet

Idrott en bra start i livet Idrott en bra start i livet Idrotten ger både vuxna och barn möjlighet att röra sig, utmana sig själv eller varandra och ha roligt. Att vara medlem i en idrottsförening ger möjligheter att snabbt hitta

Läs mer

Välkommen till Karlbergs BK 2016

Välkommen till Karlbergs BK 2016 Välkommen till Karlbergs BK 2016 Karlbergs Bollklubb Karlbergs BK är en fotbollsförening baserad på Kungsholmen och i Vasastan i Stockholm. Vi har en seriös och gedigen fotbollsverksamhet med 820 spelare,

Läs mer

IKHP-Friidrott inför 2015. Vad händer och hur organiserar vi oss för kommande år: 2015

IKHP-Friidrott inför 2015. Vad händer och hur organiserar vi oss för kommande år: 2015 IKHP-Friidrott inför 2015 Vad händer och hur organiserar vi oss för kommande år: 2015 IKHP Organisation Huvudstyrelse Kansli Cykel Friidrott Orientering Skidor Triathlon www.ikhp.se Utöver ovanstående

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Falköpings AIK slalom

VERKSAMHETSPLAN Falköpings AIK slalom VERKSAMHETSPLAN Falköpings AIK slalom 2011-2012 Lite fakta om Falköpings AIK Slalom FAIK Slalom är en framgångsrik slalomklubb som under åren haft glädjen att se många av sina åkare göra sig gällande även

Läs mer

Förslag till Verksamhetsplan 2017 Ver

Förslag till Verksamhetsplan 2017 Ver Förslag till Verksamhetsplan 2017 Ver 5 2016-10-30 INLEDNING Målet ska vara att utveckla verksamheten för barn, ungdomar och vuxna för cykling - Mountainbike, Landsväg och Motion. Åtgärder för att få fler

Läs mer

Verksamhetsplan för Sundsvalls Friidrott 2016

Verksamhetsplan för Sundsvalls Friidrott 2016 Verksamhetsplan för Sundsvalls Friidrott 2016 Innehåll VISION... 2 VÄRDEGRUND... 2 MÅL 2016... 2 Ekonomiska mål... 2 Volymmål... 2 Idrottsliga mål... 3 Utbildningsmål... 3 PRIORITERADE AKTIVITETER... 3

Läs mer

Verksamhetsplan för Sundsvalls Friidrott 2013 (SuF:s lilla rödblå)... 1 VISION... 2 MÅL... 3. Ekonomiska mål 2013... 3. Volymmål... 3. Aktiva...

Verksamhetsplan för Sundsvalls Friidrott 2013 (SuF:s lilla rödblå)... 1 VISION... 2 MÅL... 3. Ekonomiska mål 2013... 3. Volymmål... 3. Aktiva... Verksamhetsplan för Sundsvalls Friidrott 2013 (SuF:s lilla rödblå) Innehåll Verksamhetsplan för Sundsvalls Friidrott 2013 (SuF:s lilla rödblå)... 1 VISION... 2 MÅL... 3 Ekonomiska mål 2013... 3 Volymmål...

Läs mer

Den blå linjen. Spånga Hockeys policydokument

Den blå linjen. Spånga Hockeys policydokument Den blå linjen Spånga Hockeys policydokument Verksamhetsidé Spånga Hockeys verksamhetsidé är att som breddförening erbjuda högkvalitativ individuellt inriktad träning, i en välkomnande miljö som präglas

Läs mer

Medlemsinformation 2019 Tjalve friidrott

Medlemsinformation 2019 Tjalve friidrott Medlemsinformation 2019 Tjalve friidrott Medlemsinformation 2019 - Tjalve friidrott Välkommen till ännu ett år med oss i Tjalve. Ni har mycket rolig träning, tävling och andra aktiviteter framför er och

Läs mer

Cykelklubben Uni. LVG och MTB. Informationshäfte. Uppdaterad (6)

Cykelklubben Uni. LVG och MTB. Informationshäfte. Uppdaterad (6) Cykelklubben Uni LVG och MTB Informationshäfte 1 (6) Organisation Klubbens organisation och ingående personer finns beskriven på hemsidan. I huvuddrag är klubben organiserad enligt följande: Klubbstyrelse

Läs mer

DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA

DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2008 Listan baseras på Landslagsmeriter seriematch prestationer, mästerskapsplaceringar och placering i Sverige bästa statistiken och övriga tävlingsprestationer.

Läs mer

Frillesås FF. Medlemskap 9. - Medlemskap 9.1. - Medlems- sektions avgifter 9.2. - Anmälan om medlemskap 9.3

Frillesås FF. Medlemskap 9. - Medlemskap 9.1. - Medlems- sektions avgifter 9.2. - Anmälan om medlemskap 9.3 Medlemskap 9 - Medlemskap 9.1 - Medlems- sektions avgifter 9.2 - Anmälan om medlemskap 9.3 Indexsida oktober 2010 Medlemskap Frågan om upptagning och uteslutning av medlemmar regleras i föreningens stadgar.

Läs mer

NVGF projektplan för juniorutveckling 2013

NVGF projektplan för juniorutveckling 2013 NVGF Juniorprojektet 2013 Sida 1 (8) NVGF projektplan för juniorutveckling 2013 Allmänt I samband med Norr- och Västerbottens golfförbunds planeringskonferens i Piteå den 21-22 november 2009 tog ordförande

Läs mer

Agenda Informationsmöte

Agenda Informationsmöte JSM GULD 2014 Agenda Informationsmöte Presentation JEK och tränare 2014 bra och mindre bra Vad händer för nytt 2015? Information om träningen (när, var, hur, vem) Information om träningsavgift Golfskola

Läs mer

Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy

Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy Sida 1 (8) Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy gemensamma värdegrunder för såväl lagledare, tränare, föräldrar, barn och ungdomar Sida 2 (8) Barns och ungdomars fotbollsspel bygger på att - de ska ha

Läs mer

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2012 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 NOVEMBER 2011 31 OKTOBER 2012 Styrelsen har under det gångna verksamhetsåret haft följande sammansättning. Ordförande Sekreterare Kassör Ledamöter Revisorer

Läs mer

Välkomna till Valldas juniorträning 2014

Välkomna till Valldas juniorträning 2014 Välkomna till Valldas juniorträning 2014 Då var det dags att starta ett nytt golfår och denna säsongen bygger vi vidare på de senaste två säsongernas uppskattade koncept. Nytt för i år är att PO och Rikard

Läs mer

NVGF projektplan för juniorutveckling 2012

NVGF projektplan för juniorutveckling 2012 Sida 1 (9) NVGF projektplan för juniorutveckling 2012 Allmänt I samband med Norr- och Västerbottens golfförbunds planerinskonferens i Piteå den 21-22 november 2009 tog ordförande för distriktets klubbar

Läs mer

KFUM Kristianstad Pingis Medlemspolicy

KFUM Kristianstad Pingis Medlemspolicy KFUM Kristianstad Pingis Medlemspolicy KFUK-KFUM (YMCA) är världens största och äldsta ungdomsrörelse. YMCA finns i 130 länder och har 70 miljoner medlemmar, varav 70 000 i Sverige. Bokstäverna i KFUK-KFUM

Läs mer

Riktlinjer för Västerås Friidrottsklubb

Riktlinjer för Västerås Friidrottsklubb Riktlinjer för Västerås Friidrottsklubb Uppdaterad 2014 03 26 genom Styrelsen för Västerås Friidrottsklubb. Syftet med detta dokument är att beskriva verksamheten inom Västerås Friidrottsklubb (VFK) samt

Läs mer

Verksamhetsplan Piteå GK Ungdom 2015-05-13

Verksamhetsplan Piteå GK Ungdom 2015-05-13 Verksamhetsplan Piteå GK Ungdom 2015-05-13 Verksamhetsplan Piteå GK Ungdoms och juniorverksamhet 1. Vision PITEÅ GOLFKLUBB SKA ERBJUDA DEN BÄSTA BARN OCH UNGDOMSVERKSAMHETEN I KOMMUNEN, ALLA KATEGORIER

Läs mer

Test och Tävlingssystem säsong 2018/2019

Test och Tävlingssystem säsong 2018/2019 Test och Tävlingssystem säsong 2018/2019 Licens Samtliga åkare som deltar i test eller någon form av tävlingsaktivitet ska ha licens. I åkar licensen ingår en olycksfallsförsäkring som gäller under träningar

Läs mer

På dagens information

På dagens information Föräldrainformation 2018 På dagens information Info om klubben Träningsgrupper Upplägget på träningarna Kläder och utrustning Tävlingar och tävlingsanmälan Frågor -Bli medlem och medlemsavgift Medlemmar

Läs mer