KFUM Örebro Friidrott

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "KFUM Örebro Friidrott"

Transkript

1 KFUM 2015 Örebro Friidrott Verksamhetsplan för år

2 1. Verksamhetsplan för tävlingskommittén Tävlingskommittén Den huvudkommitté som ska ansvara för föreningens tävlingsarrangemang på bana, inne som ute, bör hållas vid liv. Vi behöver därför ta nya tag med att få igång en kommitté på längre sikt som enbart har arrangemangen som sin uppgift. Få igång en långsiktigt fungerande kommitté med minst 6 personer. Arbetet ska leda till att allting runt våra tävlingsarrangemang utvecklas och inbringar en större trivsel och professionalitet för samtliga berörda parter. Aktiviteter: Ständigt vara på jakt efter rätt människor som skulle kunna tillföra kommittén ytterligare. Träffas vid utvalda tillfällen för att brainstorma, diskutera, planera och arbeta fram en plan som ska göra våra arrangemang till några av de mest minnesvärda. Funktionärer Med höstens nya sätt att samla in funktionärer på, har vi till synes löst det återkommande problemet med funktionärsbrist. Under våra första arrangemang under 2015 är listan redan fylld med namn på de platser som behövs. Runt två arrangemang per medlem och år är ett rimligt antal att hjälpa till vid. Arbetet kommer fortgå löpande med att samla upp nya träningsgrupper för att de ska fylla sin pott under kommande års arrangemang. Målsättningen är att vi blir så pass många att ingen ska behöva arbeta heldag. Problemet har istället växt när det gäller rutinerade och utbildade funktionärer. Vi har ytterst få starters, grenledare och sekretariatkunniga. Om vi ska kunna ha kvar våra större arrangemang samt att kunna göra nysatsningar så småningom, behöver vi höja kvaliteten över hela vår funktionärskår. Ambitionen är att vi fortlöpande kommer arbeta med mentorskap och utbildning för att bredda basen av grenledare/funktionärer. Vi ska ha bredden att kunna variera och därigenom minimera risken för kvalitetsfall vid frånfälle av en nyckelperson. Att få nya utbildade domare är också av högsta vikt inför 2015 års inomhus ungdoms SM i vår hall. Som vi belyst förut handlar våra arrangemang om roliga tillställningar med glada och taggade idrottare. Föreningen bedriver idag ingen försäljning av bingolotter, kläder, kokosbollar och annat som många föreningar sysslar med, utan vi är lyckligt lottade som kan dra in dessa pengar på våra egna tävlingar istället. Det är en förutsättning att alla medlemmar är med och bistår med hjälp vid dessa tillfällen.

3 Att få in så pass mycket funktionärer att man inte ska behöva jobba heldagar. Varje gren ska ha fyra potentiella grenledare/domare som är beredda att ta mera ansvar under tävlingsdagen och i tävlingsförberedelserna. Detta kan även gälla vid utbildningstillfällen. Inom 2015 rekrytera/utbilda minst: o Samtliga medlemmar utbildade inom sin gren (sitt område) på föreningsnivå o som går distriktsutbildning o 2 som går SFIF:s förbundsdomarutbildning (2015) Aktiviteter: Fortsätta att med kansliets hjälp skicka ut obligatoriska listor där samtliga träningsgrupper måste tillsätta två funktionärsplatser/aktiv. Erbjuda kostnadsfria utbildningar, arbeta med mentorskap för att fler ska vilja åta sig ett större ansvar i sin funktionärsroll. Erbjuda något/några uppmuntrings/trivseltillfällen för att ge tillbaka till de som engagerat sig. Bör ligga under vår och höst. Arrangemang Tävlandet är frukten av den träning vi bedriver. Vi bör därför kunna ge våra aktiva ett basutbud av tävlingsmöjligheter på hemmaplan. För att arrangemangen ska passa våra barn/ungdomar och seniorer som befinner sig på olika nivåer, är det extra viktigt att kunna anpassa nivån på tävlandet efter den erfarenheten och skickligheten de aktiva har med sig. Inomhusarenan är fortsatt en av landets absolut bästa tävlingsarenor, vilket öppnar upp stora möjligheter. Vi vill inomhus arrangera en tävling med elitfokus och en med nybörjarfokus. Utomhusarenan GIH:s skick begränsar dessvärre arrangemangsmöjligheterna utomhus och tävlingar riktade mot elitaktiva bör inte genomföras på arenan i det skick den är i idag. Vi vill bara arrangera en tävling med nybörjarfokus. Tävlingstillfällen utomhus ges istället i mindre format för de äldre i form av träningstävlingar. Grabbhalvan, Vårruset och Å-stadsloppet ingår egentligen i tävlingskommittén, men på grund av loppens storlek har ansvaret där delegerats till egna kommittéer som planerar och genomför arrangemangen. För verksamhetsplan se respektive kommitté. Arrangera tävlingar enligt tävlingsprogram för jan Örebro Indoor Games 21 feb Tybblelundsspelen 19 maj Grabbhalvan 22 maj Vårruset

4 15 aug Örebro Ungdomsgala 10 okt Å-stadsloppet Utöver tävlingsprogrammet erbjuda en serie kasttävlingar för samtliga åldrar under sena utomhussäsongen. (I samband med Castorama) Erbjuda ytterligare tävlingstillfällen i flertalet grengrupper. Aktiviteter: Arrangera ovanstående tävlingar ur tävlingsprogrammet på bästa möjliga sätt. I samband med veckans tävlingar få till utbildningstillfällen av funktionärer. Fortsätta arbeta för att få till en ny utomhusarena som gör det möjligt att arrangera större tävlingar även utomhus. Å-stadsloppet (egen kommitté) Å-stadsloppet växer för varje år som går och är väl omtalat bland löpare. Hallen är nyckeln till arrangemangets utveckling och man bör där skapa mer aktiviteter för publik, löpare och övriga intressenter. Genom att i detalj dokumentera arbetet gör man det möjligt att skapa ett bra underlag för en detaljerad budget och arbetsplanering inför framtida arrangemang. En utökning och inre uppdelning av arrangörsgruppen ger förutsättningar att utveckla loppet. En förtroendevald ansvarig skall leda arbetet deltagare. Skapa en detaljerad budget och arbetsplan inför kommande arrangemang. Vårruset (egen kommitté) Arrangemanget har fått ett nytt ansikte utåt i form av Blossom Tainton. Loppet är en av våra största inkomstkällor och har en huvudansvarig i styrelsen. Kansliet har en huvudansvarig för arrangemanget som jobbar kontinuerligt med arrangemanget. Utöver kansliet finns arrangörsgruppen (Vårruskommittén) som driver arrangemanget och tar hjälp av träningsgrupper och föräldrar för vissa aktiviteter deltagare

5 Grabbhalvan (egen kommitté) Vi som förening kommer att arrangera Grabbhalvan för första gången. Kansliet har en huvudansvarig för arrangemanget som jobbar kontinuerligt med arrangemanget. Utöver kansliet finns arrangörsgruppen (Grabbhalvankommittén) som driver arrangemanget och tar hjälp av träningsgrupper och föräldrar för vissa aktiviteter deltagare 2. Verksamhetsplan för kommunikation och marknadsföring Ökad kommunikation och information skapar förutsättningar för engagemang och känsla av delaktighet. Klubben behöver ett ökat informationsflöde mellan alla delar av organisationen. För att skapa en attraktiv och modern klubb behöver vi använda de forum för information som finns i vårt moderna samhälle. Internet tar över som kommunikationsmedia och vi bör där säkerställa att vi ger kontinuerlig och uppdaterad information såväl intern och extern och även marknadsföra våra arrangemang, våra aktiva, tränare och klubben som helhet. Facebook och Instagram är två av de sociala forum utöver hemsidan som vi kan använda för att nå ut med information om vår verksamhet samt skapa tillhörighet och gemenskap i klubben. Att synas i sociala medier regelbundet gör också att vi blir intressanta för samarbetspartner och sponsorer. En öppen klubb med hög gemenskap kommunicerar bättre. Utifrån det vi beslutade på ledarkonferensen i Ånnaboda under föregående år, ska vi jobba för att skapa en ökad gemenskap och en förståelse mellan klubbens olika aktiva och ledare. En gemensam klubbdag på våren och en på hösten när säsongerna är avslutade ökar trivseln bland medlemmarna. KFUM Örebro friidrott är en av Örebros främsta idrottsföreningar och bör få den platsen i media. Genomföra en klubbdag under våren och en under hösten. Utse en ny ansvarig för att skriva på hemsidan. Synas i den lokala pressen vid minst 15 reportage under året. Återkommande frukostmöten varje månad med tänkbara sponsorer. Ökad införsäljning av sponsorpaket till företag.

6 3. Verksamhetsplan för utbildning Att ha kompetenta och utbildade tränare för alla nivåer i klubben är nyckeln till ett långsiktigt satsande på de aktiva. Vi har inom klubben ett stort kunnande hos tränarkåren både genom utbildning och erfarenhet. Detta är något vi måste ta tillvara på och sprida till de nya tränare vi knyter upp i klubben. Under de senaste två åren har vår verksamhet ökat väldigt mycket och det är framför allt på barn- och ungdomssidan. De nyrekryterade tränarna och ledarna för de nya grupperna är grunden till att vår verksamhet ska fungera. Utbildningsfrågan är oerhört viktigt för klubben. Vårt täta samarbete med Utbildningscentrum Mellan skall fortsätta och fördjupas under kommande verksamhetsår. SISU är ett verktyg för utbildning och vårt samarbete med dem skall även det fördjupas under året. Rapportera minst 500 SISU-timmar. Erbjuda utbildning till alla ledare och tränare som vill och behöver det. Att minst 30 tränare går en extern tränarutbildning på sin nivå. Skicka 20 funktionärer på utbildning. Alla grupper i klubben skall under året genomföra minst en SISU-aktivitet. 4. Verksamhetsplan för Tränarrådet Tävlingsverksamheten Tävlingsverksamheten är frukten av all vår träning. Det är genom tävlingsverksamheten klubben visar upp sig inom friidrotten samt samhället i övrigt. Föreningens målsättning är att vara bland de 10 bästa klubbarna i landet. För att nå detta både kortsiktigt och långsiktigt är viktigt att öka tävlingsdeltagandet i alla åldrar. För våra unga nybörjare är det viktigt att det finns möjlighet att påbörja tävlandet på hemmaplan samt inom distriktet. Vi bör också aktivt arbeta med vår elitverksamhet både mot aktiva och tränare i denna kategori. Öka tävlingsdeltagandet jämfört med föregående år Få upp damlaget till kval för Lag SM. Behålla herrlaget i kval för Lag SM. Ta fler poäng i SM-standaren jämfört med föregående år. Ta fler SM- poäng jämfört med föregående år. Skapa förutsättningar för aktiva och tränare att utvecklas till den absoluta elitnivån i landet. Aktiviteter:

7 Vi skall arbeta för att erbjuda en serie mindre tävlingar på hemmaplan under sommar och vintersäsongerna för alla yngre aktiva. Vi skall i god tid gå ut med information till aktiva och föräldrar vilka projekttävlingar vi avser att delta i under året. Fortsätta utveckla våra egna arrangemang. Skapa en rutin kring serielagen. Utveckla föreningen för att skapa en bra förutsättning för att möjliggöra elitsatsningar för våra bästa aktiva. Elitverksamheten Elitstödsprogrammet har nu varit igång en tid och efter små ändringar behålls samma struktur vilken skall användas även under Därefter kan ytterligare utvärderingar göras och ev. förändringar införas. Till detta elitstöd som är avsett till träning har det nu även utarbetats en tävlingspolicy som kommer att fortsätta användas. Dessa två dokument ämnar stötta och utveckla våra elitaktiva i deras satsning. Vi har idag tillgång till en av Sveriges bästa friidrottshallar för träning. Hallen kommer fortsätta att utvecklas i positiv anda. Det som saknas är en utomhusarena i anslutning till hallen. När vi får tillgång till en ny utomhusarena så har vi alla förutsättningar att kunna locka till oss fler duktiga aktiva. Fortsatt samarbete med universitetet skall underlätta för de elitaktiva vi har idag samt öka rekryteringen av aktiva utifrån. Många av våra elitaktiva idag vill kombinera elitsatsning med anpassade studier på universitetet. Vi önskar även under år 2015 tillsammans med Örebro läns Idrottsförbund fortsätta utveckla projektet med att skapa bästa möjliga idrottsmiljö för våra aktiva och ledare. I årsskiftet mellan 2015 och 2016 skall enligt planerna Örebro läns idrottsförbunds projekt med att skapa bästa möjliga idrottsmiljö för våra aktiva sjösättas. Skapa en attraktiv träningsmiljö för våra aktiva och tränare både idrottsligt och ekonomiskt Fortsatt arbete med att utveckla samarbetet mellan universitetet och friidrotten Försöka värva och behålla fler elitaktiva och tränare till/i klubben. Utveckla det medicinska nätverket Idrottsliga aktiviteter i olika åldrar: Upp till 8 år Träning 1 gång per vecka, lek med fokus på grov motoriska övningar, allsidighet, glädje och gemenskap. Tränare bör ha gått utbildning 7-10 år. Tränare bör uppmuntra de aktiva att delta i våra egna tävlingar.

8 9-11 år Träning 2 gånger per vecka, fokus på att prova olika grenar. Lekar byts mot mer friidrottsinriktad träning. Tränare bör ha gått utbildning 7-10år samt år. Tränare bör uppmuntra de aktiva att delta i tävlingar inom distriktet. Fokus bör ligga på att klara minst 3 resultat för Friidrottsmärket. Grupperna bör ordna ett eget träningsläger under året år Träning minst 3 gånger per vecka, träningen intensifieras, kraftigare fokus på grundträning. Mer grenspecifik träning med hjälp av andra tränare en gång per vecka. Tränare bör ha gått utbildning år samt blivit uppmuntrade till fortsatt utbildning. Träning skall ske även på sommaren. Merparten av tävlingar inom distriktet samt de projekttävlingar klubben deltar i. Läger anordnas i samband med Svealandsmästerskapen. Träningens målsättning bör främst vara att de aktiva skall delta i tävlingsverksamheten år Träning minst 4 gånger per vecka, grenspecifik träning, avlönade tränare, gemensam sommarträning, aktiva tränar med mer individuell inriktning. Tränare bör ha gått utbildning år samt blivit uppmuntrade till fortsatt utbildning. Tävlingsprogrammet utökas med ex. SM-tävlingar. Träningens målsättning bör främst vara att de aktiva skall delta i tävlingsverksamheten. Möjlighet att deltaga vid breddläger utomlands under våren. Junior-Senior Träning minst 5 gånger per vecka, specialiserad grenspecifik träning, avlönade tränare, aktiva tränar med individuell inriktning. Individuellt tävlingsprogram görs tillsammans med tränare. Målet är att prestera som bäst vid SM-tävlingar eller större mästerskap. Bör deltaga vid breddläger utomlands under våren. Möjlighet att ordna läger för mindre grupper. Race-Running Verksamheten kring Race-Running startades upp under året med mycket gott resultat och vi ser fram emot att ha med Race Running på våra kommande tävlingar.

9 5. Verksamhetsplan för hallkommittén Verksamhet: Tävling och träning, skolundervisning, företagsevent, sponsring (skyltar etc), utställningar Målgrupper: Friidrottsföreningar, löpning och orienteringsklubbar, övriga föreningar, företag, skolor, privatpersoner, grupper Utvärdera och fastställa prislista för Ta kontakt med skolor under våren för att sälja mer tid till nästa läsår. Uppgörelser skall finnas avseende all uthyrning. RF:s antidopingregler gäller alla som tränar i hallen. Kontroll: Utveckla passersystemet. Stickprovskontroller skall göras kontinuerligt. Årlig brandskyddskontroll. Årlig kontroll av utrustningen. Rengöring: Hallen skall sopas och skuras varje vecka enligt upprättat schema. Införa checklista på senast utförda städaktivitet. Ordna städdag efter Å-stadsloppet inför höstsäsongen. Reparation: Upprätta dokumentation över de vanligaste felen i hallen och skapa beskrivningar på åtgärder. Underhåll/Utveckling: Följande underhålls- och förbättringsåtgärder är planerade för 2015; - Linjering - Permanent installation resultattavlor - Golvmålning kulstötningsområdet - Entresolvåning - Utvärdera redskapslogistiken så att det blir bättre flöden i hallen. Effektivisering och besparing: Följande förbrukningar skall det göras kontinuerliga avläsningar på i jakten på effektiviseringar och besparingar; - Elförbrukning - Soptömningar Gruppen har avsatt kronor i budget för oplanerade och ej förutsägbara underhållsåtgärder.

10 Genomföra ett studiebesök i Oslos nya friidrottsanläggning för att få idéer och inspiration. Hallkommittén arbetar för att Örebro Kommun anlägger en ny utomhusarena i anslutning till Tybblelundshallen. Tävlingarna i Tybblelundshallen skall anses vara bland de 10 bästa i landet. Tybblelundshallen skall ur träningssynpunkt vara topp tre i landet. Antalet träningsbesökare skall vara per år. 6. Verksamhetsplan för personal Förutom det behov av resurser som krävs i det driftavtal som klubben har med kommunen skall även klubben ha personal på kansliet som stöd för kommittéerna. Det skall finnas en utsedd styrelseledamot som har personalansvar. Medarbetarsamtal och lönesamtal skall genomföras en gång per år med varje anställd. Informationen mellan styrelsen och personalen skall vara mycket god. Styrelsen ska verka för att vara mer aktiv i Nerikes Friidrottsförbund. Ansvarig person gentemot Nerikes Friidrottsförbund ska utses. Styrelse ska verka för att vara mer aktiv i SFIFs arbete. Ansvarig person gentemot SFIF ska utses. Aktiviteter: Lönesamtal skall hållas en gång per år. Medarbetarsamtal skall hållas i augusti. Arbetsmöten med personalen skall hållas en gång per månad.

KFUM Örebro Friidrott

KFUM Örebro Friidrott KFUM 2016 Örebro Friidrott Verksamhetsplan för år 2016 2016-01-01 2016-12-31 1. Verksamhetsplan för tävlingskommittén Tävlingskommittén Den huvudkommitté som ska ansvara för föreningens tävlingsarrangemang

Läs mer

Föreningen behöver ha en kommitté som på längre sikt enbart har arrangemangen som sin uppgift. Få igång en långsiktigt fungerande kommitté.

Föreningen behöver ha en kommitté som på längre sikt enbart har arrangemangen som sin uppgift. Få igång en långsiktigt fungerande kommitté. Innehåll 1. Tävlingskommittén... 3 1.1 Funktionärer... 3 1.2 Arrangemang... 4 1.3 Åstadsloppet... 5 2. Kommunikation och marknadsföring... 5 3. Utbildning... 6 4. Tränings -och tävlingsverksamhet... 6

Läs mer

Verksamhetsplan för år

Verksamhetsplan för år 1 Verksamhetsplan för år 2018 2018-01-01 2018-12-31 2 Innehåll 1. Tävlingskommittén... 3 1.1 Funktionärer... 3 1.2 Arrangemang...... 4 1.3 Åstadsloppet... 4 2. Kommunikation och marknadsföring... 5 3.

Läs mer

Verksamhetsplan Västerås friidrottsklubb 2014

Verksamhetsplan Västerås friidrottsklubb 2014 Verksamhetsplan Västerås friidrottsklubb 2014 1. Inledning Verksamheten i Västerås FK skall bedrivas på ett sådant sätt att den utvecklar människor fysiskt, socialt och kulturellt. Verksamheten styrs i

Läs mer

Verksamhetsinriktning. för. IFK Lidingö Friidrottsklubb

Verksamhetsinriktning. för. IFK Lidingö Friidrottsklubb Verksamhetsinriktning för IFK Lidingö Friidrottsklubb Ett underlag för att under det kommande året, i olika konstellationer av ledare och aktiva, förankra, diskutera, förtydliga, planera för att förverkliga

Läs mer

Kongahälla AIK Friidrott. Regler och Rutiner

Kongahälla AIK Friidrott. Regler och Rutiner Kongahälla AIK Friidrott Regler och Rutiner Verksamhetsåret 2015 1. Inledning 1.1. Kongahälla Allmänna Idrottsklubb- KAIK har som sin främsta uppgift att bedriva friidrottsutbildning för barn och ungdomar.

Läs mer

Dalaoffensiven Utfall gruppdiskussioner. Falun 29 november

Dalaoffensiven Utfall gruppdiskussioner. Falun 29 november Dalaoffensiven Utfall gruppdiskussioner Falun 29 november Grupparbete Frågeställningar att behandla 1. Individutveckling Hur skapar vi en verksamhet som utvecklar alla under hela livet utifrån sina förutsättningar

Läs mer

Kommittéanvisningar. Allmänna riktlinjer. Senior- och juniorkommittén. Huvudsyftet för kommittén är: Delsyften är:

Kommittéanvisningar. Allmänna riktlinjer. Senior- och juniorkommittén. Huvudsyftet för kommittén är: Delsyften är: Kommittéanvisningar Allmänna riktlinjer Kommittén ska på styrelsens begäran lämna in budgetförslag och verksamhetsplan i tid inför klubbens budgetprocess. Kommittén ansvarar för att föra ut relevant information

Läs mer

Mölndals AIK Friidrottsmanual Version 2016

Mölndals AIK Friidrottsmanual Version 2016 Mölndals AIK Friidrottsmanual Version 2016 Inledning Mölndals AIK har valt att ta fram en tränings och tävlingsmodell som vi kallar Mölndals AIK Friidrottsmanual. Tanken med denna är att den ska utgöra

Läs mer

Innehåll Fel! Bokmärket är inte definierat.

Innehåll Fel! Bokmärket är inte definierat. Verksamhetsplan Mälaröarnas ridklubb (MäRK) 2013 Innehåll Allmänt... 3 Verksamhetsidé... 4 Mål... 4 Verksamhet 2013... 6 Ridskolan... 6 Anläggning... 6 Utevolt... 6 Parkering... 6 Ridhus... 6 Klubbhus...

Läs mer

Verksamhetsplan 2014 Juniorkommittén

Verksamhetsplan 2014 Juniorkommittén Verksamhetsplan 2014 Juniorkommittén Inledning Under 2013 hade vi på Melleruds GK 15-talet juniorer i träning med 4 aktiva ledare. De flesta hade möjlighet att träna 2 gånger per vecka. Vi hade serielag

Läs mer

Arbetsbeskrivningar föräldraengagemang Järfälla Simsällskap (Simsektionen)

Arbetsbeskrivningar föräldraengagemang Järfälla Simsällskap (Simsektionen) Arbetsbeskrivningar föräldraengagemang Järfälla Simsällskap (Simsektionen) Detta dokument beskriver de olika grupper man som förälder har möjlighet att engagera sig i. Du kan läsa vad rollen innebär, vilken

Läs mer

Verksamhetsmanual Hörnefors IF Fotboll

Verksamhetsmanual Hörnefors IF Fotboll Verksamhetsmanual Hörnefors IF Fotboll 2 Verksamhetsprinciper... 3 Lagstruktur HIF fotboll... 4 Organisation runt barnidrotts- och ungdomslagen... 5 Tränare... 5 Lagledare... 5 Föräldragrupp... 5 Ekonomi...

Läs mer

Förslag på Verksamhetsplan 13/14

Förslag på Verksamhetsplan 13/14 Förslag på Verksamhetsplan 13/14 Styrelsen Styrelsen åläggs att i början av terminen ha ett gemensamt planeringsmöte inför verksamhetsåret. Motivering: Detta är ett bra sätt för de nya styrelsemedlemmarna

Läs mer

Riktlinjer för ungdomsverksamhet inom Västerås Friidrottsklubb

Riktlinjer för ungdomsverksamhet inom Västerås Friidrottsklubb 2007-02-05 1 Inledning Riktlinjer för ungdomsverksamhet inom Västerås Friidrottsklubb 1.1 Syfte Syftet med detta dokument är att beskriva ungdomsverksamheten inom VFK samt tydliggöra erbjudanden och förväntningar.

Läs mer

Landskrona Golfklubb. Idrottsprogram. Reviderat 2013-01-15

Landskrona Golfklubb. Idrottsprogram. Reviderat 2013-01-15 Landskrona Golfklubb Idrottsprogram Reviderat 2013-01-15 Innehållsförteckning 1. Inledning 3 2. Idrottsprogram för Barn och Ungdom 3 2.1 Långsiktiga mål 3 2.2 Syfte 3 3. Föräldraengagemang 4 4. Organisation

Läs mer

Sebastian Bourghardt Motorsport 2013

Sebastian Bourghardt Motorsport 2013 Sebastian Bourghardt Motorsport 2013 www.sbmotorsport.inc.se Förord Täta race med lite bök och stök. Billiga bilar med toppfart på 80 km/h. Med sådana ingredienser är Folkrace en riktig breddsport, och

Läs mer

Sundbybergs Idrottsklubbs Föreningspolicy

Sundbybergs Idrottsklubbs Föreningspolicy Sundbybergs Idrottsklubbs Föreningspolicy Antagen på Sundbybergs Idrottsklubbs ordinarie årsmöte den 26 mars 2003 Sundbybergs Idrottsklubbs verksamhetside Sundbybergs Idrottsklubb är en ideell förening,

Läs mer

Verksamhetsplan för 2016

Verksamhetsplan för 2016 Verksamhetsplan för 2016 Föreningen har jobbat fram en plan för vad vi vill utveckla och jobba med under säsongen 2016. För att kunna förverkliga denna plan hela vägen kommer vi att behöva vara många som

Läs mer

Verksamhetsplan UEK 2014-2016

Verksamhetsplan UEK 2014-2016 Verksamhetsplan UEK 2014-2016 Detta dokument innefattar Växjö Golfklubbs Ungdoms och Elitkommités verksamhetsplan. Den täcker tre år framöver. Det ska användas som ett arbetsdokument med en tydlig inriktning

Läs mer

Protokoll från Tävlingskommitténs möte 2012-08-22

Protokoll från Tävlingskommitténs möte 2012-08-22 Närvarande Björn Höft (BH) Mats Engquist (ME) Björn Strömberg (BS) Christofer Evelönn (CE) Ingemar Kallas (IK) Frånvarande - Protokoll för Tävlingskommitténs Tid och plats: 22 augusti 2012, Östervägen

Läs mer

Policy värdegrund vision mål riktlinjer. för Bordtennisklubben Rekord och Råå bordtennisklubb

Policy värdegrund vision mål riktlinjer. för Bordtennisklubben Rekord och Råå bordtennisklubb Policy värdegrund vision mål riktlinjer för Bordtennisklubben Rekord och Råå bordtennisklubb Policy, värdegrund, vision, mål och riktlinjer för bordtennisklubben BTK Rekord Inledning Detta policydokument

Läs mer

Ledare - ska gå "Grönt Kort" kurs (gäller tre år), lämna in begränsat belastningsregister (se plan för tryggare

Ledare - ska gå Grönt Kort kurs (gäller tre år), lämna in begränsat belastningsregister (se plan för tryggare IF Leikin All verksamhet i IF Leikin utgår från Halmstad Arena IP, där vi är ensamma med hela vår verksamhet därifrån. Ålder för ålder: Barnfotboll 4-5 år Fotbollsskola, träning med mycket lek och rekrytera

Läs mer

Verksamhetsplan 2016-18. Friskis&Svettis Halmstad

Verksamhetsplan 2016-18. Friskis&Svettis Halmstad Verksamhetsplan 2016-18 Friskis&Svettis Halmstad Friskis&Svettis Halmstad Friskis&Svettis är en idrottsförening med anslutning till Riksidrottsförbundet och består av 159 ideella föreningar. Varje förening

Läs mer

Verksamhetsplan 2015. Bilaga 1

Verksamhetsplan 2015. Bilaga 1 Verksamhetsplan 2015 Bilaga 1 Verksamhetsmål 1 Ledord: Gemenskap Vi vill verka för att föreningarna känner mening och glädje över att vara del av Equmenia Väst, och att föreningarna upplever att Equmenia

Läs mer

Norrbottens Innebandyförbund

Norrbottens Innebandyförbund Sidan 1 (11) VERKSAMHETSPLAN o Organisation o Målsättningar o Uppgifter för 2010 / 2011 Sidan 2 (11) ORGANISATION Norrbottens Innebandyförbund ÅRSMÖTE/EXTRA MÖTE Valberedning Norrbottens Innebandyförbund

Läs mer

Projektbeskrivning Föreningslyftet 2016

Projektbeskrivning Föreningslyftet 2016 1 Projektbeskrivning Föreningslyftet 2016 Bakgrund Förutsättningarna för föreningslivet har förändrats. Idag råder t.ex. större fokus på det enskilda laget än föreningen. I många föreningar är det till

Läs mer

Kungälvs Brukshundklubb

Kungälvs Brukshundklubb Kungälvs Brukshundklubb Kungälvs Brukshundklubb består av ca 300 hundintresserade medlemmar i olika åldrar. Klubben är till för dig som vill vara aktiv med din hund, träna, tävla eller lära dig och din

Läs mer

Stadgar för Stockholms Judoförbund

Stadgar för Stockholms Judoförbund Stadgar för Stockholms Judoförbund Fastställda av årsmötet den XX februari 2015 I dessa stadgar har följande förkortningar använts: RF Riksidrottsförbundet RS Riksidrottsstyrelsen RIN Riksidrottsnämnden

Läs mer

SVERIGES SCHACKFÖRBUND

SVERIGES SCHACKFÖRBUND SVERIGES SCHACKFÖRBUND Styrelsen 2007-02-03 Plan för MARKNADSFÖRING av svenskt schack - synas.. - säljas.. - stimuleras... - styras.. Inledning Schack har i breda kretsar blivit en symbol för taktik och

Läs mer

Svenska Spaniel och Retrieverklubben Protokoll 4 2014-03-29 Västernorrlandsavdelning Orgnr 889601-2724 58-81

Svenska Spaniel och Retrieverklubben Protokoll 4 2014-03-29 Västernorrlandsavdelning Orgnr 889601-2724 58-81 Protokoll fört vid styrelsens möte 2014-03-29 Plats: Canons lokaler, Örnsköldsvik Närvarande: Anders Flodin, Åsa Åberg, Maria Hansson, Lotta Fornås, Lena Ohlsson. Närvarande suppleant: Ulla Olsson Ej närvarande:

Läs mer

RF:s anvisningar för barn- och ungdomsidrott

RF:s anvisningar för barn- och ungdomsidrott RF:s anvisningar för barn- och ungdomsidrott Idrotten vill bakgrunden till anvisningarna Idrotten vill är svensk idrotts idéprogram. Här beskrivs idrottens verksamhetsidé, vision och värdegrund. Här beskrivs

Läs mer

Växjö SS Ledande inom simidrotten i Småland, en förening för alla

Växjö SS Ledande inom simidrotten i Småland, en förening för alla Växjö SS Ledande inom simidrotten i Småland, en förening för alla Verksamhetsplan 2016 Här vill vi vara 2020, det påståendet svarade vi i styrelsen på under en strategidag 2015. Nedan kommer vi att lista

Läs mer

Dokumentation 2013 Malung-Sälen Älvdalen Mora Orsa

Dokumentation 2013 Malung-Sälen Älvdalen Mora Orsa Dokumentation 2013 Malung-Sälen Älvdalen Mora Orsa Innehållsförteckning Innehållsförteckning 2 Hälsoveckan 2013 Syfte Mål Aktiviteter 3 Hälsoveckan 2013 fyller 10 år 4 Inledning 4 Hälsoveckans temaområden

Läs mer

Verksamhetsplan & Mål 2016

Verksamhetsplan & Mål 2016 Verksamhetsplan & Mål 2016 Dressyrkommittén Verksamhet Dressyrkommitténs uppdrag är att främja och vidareutveckla dressyren från bredd till topp. Genom ett enhetligt och så långt som möjligt förutsebart

Läs mer

Friidrott. talet. Verksamhetsinriktning 2010-2013. Förslag och arbetsunderlag till. och Genomförandeplan 2010 för Svensk Friidrott

Friidrott. talet. Verksamhetsinriktning 2010-2013. Förslag och arbetsunderlag till. och Genomförandeplan 2010 för Svensk Friidrott Friidrott för 2010 talet Förslag och arbetsunderlag till Verksamhetsinriktning 2010-2013 och Genomförandeplan 2010 för Svensk Friidrott Förslag och arbetsunderlag till Verksamhetsinriktning 2010-2013 och

Läs mer

NORRBOTTENSSKOLIDROTTSFÖRBUND. VERKSAMHETSPLAN 2013. Årsmöte 9 mars 2013 Arbetslivsresurs

NORRBOTTENSSKOLIDROTTSFÖRBUND. VERKSAMHETSPLAN 2013. Årsmöte 9 mars 2013 Arbetslivsresurs NORRBOTTENSSKOLIDROTTSFÖRBUND. VERKSAMHETSPLAN 2013. Årsmöte 9 mars 2013 Arbetslivsresurs NORRBOTTENS SKOLIDROTTSFÖRBUND VERKSAMHETSINRIKTINING 2013 SKOLIDROTTSFÖRBUNDET ETT KATEGORIFÖRBUND SOM TILLHÖR

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2015. Sundsvalls Brukshundklubb

VERKSAMHETSPLAN 2015. Sundsvalls Brukshundklubb VERKSAMHETSPLAN 2015 Sundsvalls Brukshundklubb Styrelsen för Sundsvalls Brukshundklubb föreslår följande preliminära verksamhetsplan för verksamhetsåret 2015. Verksamhetsplanen består av följande delar:

Läs mer

6 Foto: Anette Andersson

6 Foto: Anette Andersson 6 Foto: Anette Andersson Föräldrapress Nästan inga föräldrar anser att de själva sätter press på sina barn, men nästan hälften tycker att andra gör det. Din inställning och attityd avgör om ditt barn ska

Läs mer

Svenska Basketbollförbundet tar sikte på 2020. Vi vill växa för att kunna utvecklas ännu mer!

Svenska Basketbollförbundet tar sikte på 2020. Vi vill växa för att kunna utvecklas ännu mer! Svenska Basketbollförbundet tar sikte på 2020 Vi vill växa för att kunna utvecklas ännu mer! Foto: Niklas Larsson Svensk basket tar sikte på 2020 Nu sätter vi upp nya mål. Och siktar framåt. På Svenska

Läs mer

BODENS BRUKSHUNDKLUBB & HUNDUNGDOM. Verksamhetsplan 2016. www.bodensbrukshundklubb.se

BODENS BRUKSHUNDKLUBB & HUNDUNGDOM. Verksamhetsplan 2016. www.bodensbrukshundklubb.se BODENS BRUKSHUNDKLUBB & HUNDUNGDOM Verksamhetsplan Övergripande mål Bodens BK & HU är en lokalklubb i Svenska Brukshundklubben och arbetar mot ställda mål enligt gällande stadgar. De övergripande målen

Läs mer

Inledning Förbundsorganisation Kongressen Förbundsstyrelsen (FS)

Inledning Förbundsorganisation Kongressen Förbundsstyrelsen (FS) Arbetsordning För kongressperioden 2015-2017. Beslutad på förbundsstyrelsemötet den 5-9 augusti 2015. Uppdaterad på förbundsstyrelsemötet den 8-10 januari 2016. Inledning Arbetsordningen syftar till att

Läs mer

Verksamhetsplan, Ekängens IF. Verksamhetsåret 2015

Verksamhetsplan, Ekängens IF. Verksamhetsåret 2015 Verksamhetsplan, Ekängens IF Verksamhetsåret 2015 2 (7) 1 Innehåll 2 Föreningsutveckling 2015... 3 2.1 Administration... 3 2.1.1 Ekonomi... 3 2.1.2 Byggnader och planer... 3 2.1.3 Marknadsföring och varumärke...

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2015 RÖDA KORSETS UNGDOMSFÖRBUND STOCKHOLM NORD

VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2015 RÖDA KORSETS UNGDOMSFÖRBUND STOCKHOLM NORD 0 VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2015 RÖDA KORSETS UNGDOMSFÖRBUND STOCKHOLM NORD Innehåll SAMMANFATTNING... 1 SAMARBETE med RÖDA KORSET... 1 MEDLEMMAR... 1 STYRELSEN... 2 FÖRTROENDEVALDA... 2 STYRELSENS ARBETE...

Läs mer

Fritidsgårdsverksamhet. Dokumentets syfte Dokumentet anger hur fritidsgårdsverksamhet i Nacka ska utföras

Fritidsgårdsverksamhet. Dokumentets syfte Dokumentet anger hur fritidsgårdsverksamhet i Nacka ska utföras RIKTLINJE Fritidsgårdsverksamhet Dokumentets syfte Dokumentet anger hur i Nacka ska utföras Dokumentet gäller för Utförare av som utförs på uppdrag av Nacka kommun Förutsättningar för uppdraget Utföraren

Läs mer

Allmän bakgrund till förändringarna i licens/försäkringssystemen inför 2016.

Allmän bakgrund till förändringarna i licens/försäkringssystemen inför 2016. Allmän bakgrund till förändringarna i licens/försäkringssystemen inför 2016. Under hösten 2015 har ärendet varit uppe på samtliga styrelsemöten. I protollen har vid flera tillfällen redovisats en bakgrund

Läs mer

Visions och målprogram för Junior och Idrottskommittén Haverdals GK

Visions och målprogram för Junior och Idrottskommittén Haverdals GK Visions och målprogram för Junior och Idrottskommittén Haverdals GK Upprättad datum: 2010 04 12 Reviderad datum: Innehåll Bakgrund... 3 Riktlinjer och utgångspunkter... 3 RF:s riktlinjer för barnidrott...

Läs mer

Rockatorp Golfklubb styrdokumet

Rockatorp Golfklubb styrdokumet Rockatorp Golfklubb styrdokumet 2004-10-12 1. Syfte GK har som ändamål att verka för att medlemmar kan utöva golfspel i enlighet med idrottens verksamhetsidé. 1.1 Idrottens verksamhetsidé Idrott är fysisk

Läs mer

Verksamhetsplan och budget för Växjö Golfklubb 2016. Inledning

Verksamhetsplan och budget för Växjö Golfklubb 2016. Inledning Verksamhetsplan och budget för Växjö Golfklubb 2016 Inledning Året inleddes lite turbulent och det var först en bit in på året som styrelsen fick mandat att fatta framåtriktade beslut. Vi som sitter i

Läs mer

STOCKHOLMS FÄKTFÖRBUND

STOCKHOLMS FÄKTFÖRBUND STOCKHOLMS FÄKTFÖRBUND Verksamhetsplan för Stockholms Fäktförbund 2012 Allmänt Stockholms Fäktförbund grundat 1945 verkar framgångsrikt för fäktsportens utveckling i Stor-Stockholmsområdet. Förbundet och

Läs mer

Kvalitetsredovisning 2010

Kvalitetsredovisning 2010 Kvalitetsredovisning 2010 FRITIDSHEM Ladubacksskolan Barn- och utbildningsförvaltningen Tina Persson 2011-06-08 Innehåll 1 Underlag och rutiner för kvalitetsredovisningen 5 2 Åtgärder enligt föregående

Läs mer

UNGA HÖRSELSKADADES VERKSAMHETSPLAN 2013. Beslutad av årsmötet 29 april 2012

UNGA HÖRSELSKADADES VERKSAMHETSPLAN 2013. Beslutad av årsmötet 29 april 2012 UNGA HÖRSELSKADADES VERKSAMHETSPLAN 2013 Beslutad av årsmötet 29 april 2012 Reviderad 6 december 2012 1 Verksamhetsplan 2013 Det här är vår verksamhetsplan för 2013. Den är en viktig riktlinje för de aktiva

Läs mer

Verksamhetsplan för Borås Hockeytalangers Club

Verksamhetsplan för Borås Hockeytalangers Club Verksamhetsplan för Borås Hockeytalangers Club VERKSAMHETSPLAN FÖR BORÅS HOCKEYTALANGER Borås Hockeytalangers verksamhet omfattar U11 till och med A1. Varje ledare ska vara införstådd med innehållet i

Läs mer

Samlingsdokument 2016 Verksamhetsidé Mål och strategi Policy

Samlingsdokument 2016 Verksamhetsidé Mål och strategi Policy Samlingsdokument 2016 Verksamhetsidé Mål och strategi Policy 1 Verksamhetsidé Lilla Torg FF är en fotbollsförening med bredden i fokus. Det känns därför naturligt för oss att formulera vår verksamhetsidé

Läs mer

Detta dokument är ett förslag till projektplan för arbete med verksamhetsplan och varumärke för Svenska Cykelförbundet perioden 2009-2010.

Detta dokument är ett förslag till projektplan för arbete med verksamhetsplan och varumärke för Svenska Cykelförbundet perioden 2009-2010. Projekt Svensk Cykel Förslag till projektplan 2009-2010 Projekt Svensk Cykel Projekt Svensk Cykel syftar till att nå långsiktiga framgångar såväl för elit som för bredd, för Svenska Cykelförbundet. Ett

Läs mer

Policydokument för Skidor/Skidskytte

Policydokument för Skidor/Skidskytte Policydokument för Skidor/Skidskytte Allmänna riktlinjer, ersättning, policy, motprestationer för ungdom, juniorer, seniorer samt övriga. Nässjö SKI skid-/skidskytte-sektion vill jobba och verka för glädje,

Läs mer

Arbetsunderlag för att bearbeta vad SGF ska fortsätta utveckla inom målområdet Kommunikation. Bord 1 FORTSÄTT UTVECKLA! VARFÖR? KONSEKVENSER?

Arbetsunderlag för att bearbeta vad SGF ska fortsätta utveckla inom målområdet Kommunikation. Bord 1 FORTSÄTT UTVECKLA! VARFÖR? KONSEKVENSER? Arbetsunderlag för att bearbeta vad SGF ska fortsätta utveckla inom målområdet Kommunikation. Bord 1 FORTSÄTT UTVECKLA! VARFÖR? KONSEKVENSER? Tillgängliggöra golfen i media Golf & Affärer och golf.se Utveckla

Läs mer

VERKSAMHETSINRIKTNING

VERKSAMHETSINRIKTNING VERKSAMHETSINRIKTNING OCH VERKSAMHETSPLAN fastställd av årsmötet 2013 1/10 Verksamhetsidé SkBBF representerar och tar tillvara distriktets föreningars intressen. SkBBF samverkar med SBBF och stödjer föreningarna

Läs mer

Idrott för barn. Med idrott för barn avser vi idrott upp till och med 12 års ålder.

Idrott för barn. Med idrott för barn avser vi idrott upp till och med 12 års ålder. Idrott för barn Med idrott för barn avser vi idrott upp till och med 12 års ålder. - Idrott för barn skall ledas av ledare med grundläggande kunskap om barns fysiska, psykiska och sociala utveckling. Hur

Läs mer

Simklubben Elfsborgs policy gällande FÖRÄLDRAENGAGEMANG. och riktlinjer gällande att ha barn som deltager i tävlingsverksamheten

Simklubben Elfsborgs policy gällande FÖRÄLDRAENGAGEMANG. och riktlinjer gällande att ha barn som deltager i tävlingsverksamheten Simklubben Elfsborgs policy gällande FÖRÄLDRAENGAGEMANG och riktlinjer gällande att ha barn som deltager i tävlingsverksamheten 1 Denna policy gällande föräldraengagemang är ett av flera policydokument

Läs mer

Minnesanteckningar från RG Tävlingsforum 26-27 januari 2008

Minnesanteckningar från RG Tävlingsforum 26-27 januari 2008 Minnesanteckningar från RG Tävlingsforum 26-27 januari 2008 Diskussion: Föreningar som ej har RG hur får vi de intresserade av att bli RGföreningar? Lägga ut på RG:s hemsida att vi har våra RG-längor som

Läs mer

AIK Handbollsförening. Mål och verksamhetsplan 2014 2015

AIK Handbollsförening. Mål och verksamhetsplan 2014 2015 AIK Handbollsförening Mål och verksamhetsplan 2014 2015 Ekonomi Vi behöver bygga upp en buffert på totalt cirka 100.000kr, men går in i årets verksamhet med ett underskott på cirka 35.000kr och lån hos

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Närkes Friidrottsförbund verksamhetsåret 2010

Verksamhetsberättelse för Närkes Friidrottsförbund verksamhetsåret 2010 Verksamhetsberättelse för Närkes Friidrottsförbund verksamhetsåret 2010 Hedersordförande Olle Ollward Styrelsen har under året haft följande sammansättning: Ordförande Lars-Gunnar Dackeryd V. ordförande

Läs mer

Kyrkans förskola Lokal arbetsplan 2015/ 2016

Kyrkans förskola Lokal arbetsplan 2015/ 2016 Kyrkans förskola Lokal arbetsplan 2015/ 2016 Beslutad 25 juni 2015 Innehållsförteckning 1. Kyrkans förskola 1.1 Inledning 1.2 Verksamhet och profil 1.2.1 Arbetets inriktning 1.2.2 Församlingsinstruktion

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2011 MARIEHAMNS GYMNASTIKFÖRENING R.F. SAMMANFATTNING

VERKSAMHETSPLAN 2011 MARIEHAMNS GYMNASTIKFÖRENING R.F. SAMMANFATTNING VERKSAMHETSPLAN 2011 SAMMANFATTNING Gymnastik är en form av idrott, som alla har nytta av att hålla på med. Gymnastiken ger en god kroppskontroll, är utvecklande av motoriken samt dynamisk och mångfacetterad.

Läs mer

Löpträning i grupp. Guide till uppstart och planering av löpargrupper

Löpträning i grupp. Guide till uppstart och planering av löpargrupper Löpträning i grupp Guide till uppstart och planering av löpargrupper Innehåll Inledning... 2 Ingen löpargrupp är den andra lik... 3 Ledare och tränare... 5 Planering... 6 Medlemskap och administration...

Läs mer

TIMMERNABBENS IF MÅL OCH RIKTLINJER. för vår ungdomsverksamhet inom fotbollen

TIMMERNABBENS IF MÅL OCH RIKTLINJER. för vår ungdomsverksamhet inom fotbollen TIMMERNABBENS IF MÅL OCH RIKTLINJER för vår ungdomsverksamhet inom fotbollen Mål och Riktlinjer för ungdomsverksamheten inom Timmernabbens IF är en sammanfattning av vad vi vill och hur vi vill arbeta

Läs mer

Subvention och kick-back i Växjö simsällskap

Subvention och kick-back i Växjö simsällskap Subvention och kick-back i Växjö simsällskap Detta dokument innehåller de subventioner som tävlingssimmare kan erhållas från Växjö Simsällskap. Subventionerna är till för att Växjö simsällskap ska kunna

Läs mer

Strategi 2020 och Verksamhetsinriktning 2015 2017

Strategi 2020 och Verksamhetsinriktning 2015 2017 Strategi 2020 och Vision Bättre idrott för fler Tillsammans skapar vi bästa möjliga förutsättningar för personer med funktionsnedsättning att idrotta och vara fysiskt aktiva SAMMANFATTNING Detta dokument

Läs mer

Verksamhetsplan 2015

Verksamhetsplan 2015 Verksamhetsplan 2015 Orienteringens idé Orientering är: En tuff idrott med höga krav på god fysik och starkt psyke. En spännande tävlingsidrott för barn och vuxna i alla åldrar. En rolig motionsform med

Läs mer

Östergötlands Län. Kronobergs Län. Östsvenska Simförbund Verksamhetsplan år 2015-2017

Östergötlands Län. Kronobergs Län. Östsvenska Simförbund Verksamhetsplan år 2015-2017 Östergötlands Län Kronobergs Län Jönköpings Län Kalmar Län Östsvenska Simförbund Verksamhetsplan år 2015-2017 Styrelsen och Kommitteérnas förslag inför höstmötet 2015 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Sida A. Östsvenska

Läs mer

Innehållsförteckning. 1. Ängdala skola och förskola 1.1 Verksamhet och profil. 2. Övergripande målsättning. 3. Inledning

Innehållsförteckning. 1. Ängdala skola och förskola 1.1 Verksamhet och profil. 2. Övergripande målsättning. 3. Inledning Lokal arbetsplan Ängdala förskola 2013 Innehållsförteckning 1. Ängdala skola och förskola 1.1 Verksamhet och profil 2. Övergripande målsättning 3. Inledning 4. Normer och värden 4.1 Läroplanen 4.2 Förskolans

Läs mer

PLAN ARRANGEMANG 2016-2017

PLAN ARRANGEMANG 2016-2017 1 PLAN ARRANGEMANG 2016-2017 10-sep Rullskidrejs (Skigorullen?) i Kungsängen Även KM/Rullskidor Tävlingsledare: Anders Börjesjö Oktober Januari KM i Terränglöpning i Ursvik Tävlingsledare: Jan Hasselgren

Läs mer

IF LÖDDE MODELLEN Den gula tråden

IF LÖDDE MODELLEN Den gula tråden IF LÖDDE MODELLEN Den gula tråden IF Lödde skall verka för att ledare och spelare skall utveckla en stark känsla för föreningen, det som man i dagligt tal kallar klubbkänsla. Detta innebär att man skall

Läs mer

Välkomna till årsmöte 2015! 2015-03-21 www.sibbhultsverken.com 1

Välkomna till årsmöte 2015! 2015-03-21 www.sibbhultsverken.com 1 Välkomna till årsmöte 2015! 2015-03-21 www.sibbhultsverken.com 1 Årsmöte Härlövs IF 2015-03-19 Preliminär dagordning för årsmötet 1. Fastställande av röstlängd för mötet 2. Fråga om mötet utlysts på rätt

Läs mer

Kvalitetsdokument 2014/2015, Idala förskola

Kvalitetsdokument 2014/2015, Idala förskola Kvalitetsdokument 2014/2015, Idala förskola Idala förskola består detta året av 2 grupper, 1 småbarnsgrupp 1-3 år och 1 för 4-5 åringar. S2H Förskolor har profilering Matematik, Idrott och Natur. Vi arbetar

Läs mer

Gemensamma bestämmelser för serier 2013 Uppdaterade 3/10 2012

Gemensamma bestämmelser för serier 2013 Uppdaterade 3/10 2012 Gemensamma bestämmelser för serier 2013 Uppdaterade 3/10 2012 A. Gemensamma bestämmelser B. Grenspecifika hoppserier C. Grenspecifika dressyrserier A. 1. Deltagare Alla klubbar inom Smålands Ridsportförbund

Läs mer

Norrbottens Innebandyförbund

Norrbottens Innebandyförbund Sidan 1 (11) VERKSAMHETSPLAN o Organisation o Målsättningar o Uppgifter för 2011 / 2012 Sidan 2 (11) ORGANISATION Norrbottens Innebandyförbund ÅRSMÖTE/EXTRA MÖTE Valberedning Norrbottens Innebandyförbund

Läs mer

Kallelse till årsmöte i Stora Höga Kyokushin Karateklubb (SHKK)

Kallelse till årsmöte i Stora Höga Kyokushin Karateklubb (SHKK) Kallelse till årsmöte i Stora Höga Kyokushin Karateklubb (SHKK) Plats: Dojon, Stationsvägen 9F Tid: 20 mars 2014, kl 19.30 Klädsel: Gi för dem som vill träna efteråt, vanliga kläder för föräldrar Alla

Läs mer

Gemensamma bestämmelser för serier 2014 Uppdaterade 21/10 2013

Gemensamma bestämmelser för serier 2014 Uppdaterade 21/10 2013 Gemensamma bestämmelser för serier 2014 Uppdaterade 21/10 2013 A. Gemensamma bestämmelser B. Grenspecifika hoppserier C. Grenspecifika dressyrserier A. 1. Deltagare Alla klubbar inom Smålands Ridsportförbund

Läs mer

Fastställd av Svenska Klätterförbundets styrelse 2006-03-25

Fastställd av Svenska Klätterförbundets styrelse 2006-03-25 Fastställd av Svenska Klätterförbundets styrelse 2006-03-25 Med klättring för barn avser vi i allmänhet idrott till tolv års ålder. I barnklättring låter vi barnen lära sig genom lek och därigenom utveckla

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2015

VERKSAMHETSPLAN 2015 VERKSAMHETSPLAN 2015 Klubben ska: Bedriva en elitinriktad tränings- och tävlingsverksamhet för våra medlemmar Möjliggöra ett aktivt utövande av sporten även för övriga orienteringslöpare och skidåkare

Läs mer

Verksamhetsplan 2015. HSO Skånes verksamhetsplan och ekonomisk budget för 2015. www.hsoskane.se

Verksamhetsplan 2015. HSO Skånes verksamhetsplan och ekonomisk budget för 2015. www.hsoskane.se Verksamhetsplan 2015 HSO Skånes verksamhetsplan och ekonomisk budget för 2015 www.hsoskane.se Sammanfattning HSO Skåne är en samarbetsorganisation för funktionshinderrörelsen i Skåne. 2014 var 37 länsövergripande

Läs mer

ATT VARA UTBILDNINGSANSVARIG I KLUBBEN

ATT VARA UTBILDNINGSANSVARIG I KLUBBEN ATT VARA UTBILDNINGSANSVARIG I KLUBBEN Utveckling av klubbens verksamhet SVEMO utbildningsmaterial Kontaktpersoner Håll dig uppdaterad genom att se på SVEMO utbildningssida www.svemo.se/utbildning SVENSKA

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2016 ARLANDASTAD GOLFKLUBB. den 29 mars 2016 Skriven av: Styrelsen ARLGK

VERKSAMHETSPLAN 2016 ARLANDASTAD GOLFKLUBB. den 29 mars 2016 Skriven av: Styrelsen ARLGK VERKSAMHETSPLAN 2016 ARLANDASTAD GOLFKLUBB den 29 mars 2016 Skriven av: Styrelsen ARLGK VERKSAMHETSPLAN 2016 ARLANDASTAD GOLFKLUBB NÄR DU ÄLSKAR ATT SPELA GOLF. När vi planerar verksamheten i golfklubben

Läs mer

Nyhetsbrev #1 2016. Kallelse till årsmöte Ny kanslitjänst utlyses 2 nyanställda tränare mental träning Vi bjuder på hockey! Välkomna till en ny säsong

Nyhetsbrev #1 2016. Kallelse till årsmöte Ny kanslitjänst utlyses 2 nyanställda tränare mental träning Vi bjuder på hockey! Välkomna till en ny säsong Nyhetsbrev #1 2016 Kallelse till årsmöte Ny kanslitjänst utlyses 2 nyanställda tränare mental träning Vi bjuder på hockey! Välkomna till en ny säsong kallelse Sida 1 av 6 Kallelse årsmöte Frösåker Golfklubb

Läs mer

Studieförbundet SISU Idrottsutbildarnas MÅL- OCH VERKSAMHETSPLAN

Studieförbundet SISU Idrottsutbildarnas MÅL- OCH VERKSAMHETSPLAN Studieförbundet SISU Idrottsutbildarnas MÅL- OCH VERKSAMHETSPLAN TROLLHÄTTAN 2013 Innehåll Inledning... 3 Det här är Studieförbundet SISU Idrottsutbildarna... 4 Konsulentens roll... 5 Verksamhetsidé...

Läs mer

RIKTLINJER FÖR POJKAR OCH FLICKOR 7 ÅR

RIKTLINJER FÖR POJKAR OCH FLICKOR 7 ÅR 2015 3-manna RIKTLINJER FÖR POJKAR OCH FLICKOR 7 ÅR Målsättning föreningen Älvsborg FF erbjuder barn, ungdomar och vuxna i närområdet en mötesplats där alla är välkomna att ha trevligt med fotboll som

Läs mer

Fritidsnämnden HÄSSLEHOLMS KOMMUN FRITIDSFÖRVALTNINGEN. Beslutad 2008-01-30. www.hassleholm.se

Fritidsnämnden HÄSSLEHOLMS KOMMUN FRITIDSFÖRVALTNINGEN. Beslutad 2008-01-30. www.hassleholm.se Fritids- och idrottspolitiskt måldokument Fritidsnämnden Beslutad 2008-01-30 www.hassleholm.se HÄSSLEHOLMS KOMMUN FRITIDSFÖRVALTNINGEN 2 (8) Fritids- och idrottspolitiskt måldokument Fritidsnämnden Hässleholms

Läs mer

Viksbergs GKs idrottsprogram -07

Viksbergs GKs idrottsprogram -07 Viksbergs GKs idrottsprogram -07 Mål och Vision långsikt, kort sikt Träning Bredd, elit, ungdom inkl sociala aktiviteter Tävling Bredd, elit, ungdom Utbildning ungdom, vuxna, ledare, funktionärer Rekrytering

Läs mer

Fokus Framtid. Projektrapport

Fokus Framtid. Projektrapport Fokus Framtid Projektrapport Under projektet har vi lärt oss otroligt mycket och växt så det knakar. 2008 var året då ungradio blev stora. Men vi har busigheten kvar, och vår organisation drivs fullt ut

Läs mer

Utvärdering av svensk fotbolls arbete med förening. Standardrapport

Utvärdering av svensk fotbolls arbete med förening. Standardrapport Utvärdering av svensk fotbolls arbete med förening Standardrapport Procent Antal Instämmer med påståendet 73,3% 85 Instämmer delvis med påståendet 26,7% 31 Instämmer inte med påståendet 0% 0 Medel 1,73

Läs mer

Västerbottens Skidförbund har vid Skidtinget 2012 i Umeå arbetat med de strategiska områden SSF pekat ut för att nå visionen.

Västerbottens Skidförbund har vid Skidtinget 2012 i Umeå arbetat med de strategiska områden SSF pekat ut för att nå visionen. För kommande verksamhetsår, 2012-2013, föreslås att skall arbeta med huvudinriktning enligt denna verksamhetsplan. Förbundets båda kommittéer, alpint och längd, är de delar av förbundets organisation som

Läs mer

Slutrapport minfritid.nu 2013

Slutrapport minfritid.nu 2013 Slutrapport minfritid.nu 2013 KULTUR- OCH FRITIDSFÖRVALTNIGNEN Kulturavdelningen 2013 Uppdrag och bakgrund Bakgrund 2011 genomförde sex kommuner och Habilitering & Hälsa inom Stockholms läns landsting

Läs mer

Utkast VERKSAMHETSPLAN 2015. Syfte, Mål och Aktiviteter områdesvis. Ändamål 1 i stadgarna

Utkast VERKSAMHETSPLAN 2015. Syfte, Mål och Aktiviteter områdesvis. Ändamål 1 i stadgarna 2014-11-04 Utkast VERKSAMHETSPLAN 2015 Ändamål 1 i stadgarna Golfklubben har som ändamål att verka för att medlemmarna ska kunna utöva golfspel på Närs golfbana i enlighet med idrottens verksamhetsidé

Läs mer

Verksamhetsplan 2016-2017

Verksamhetsplan 2016-2017 Sida 1 av 7 Verksamhetsplan 2016-2017 Nynäshamns GK är en klubb med trevlig atmosfär och med en bana som rekommenderas av alla. Idrott och Tävling Vi vill arbeta så att alla som så önskar, oavsett etnisk

Läs mer

Idrottsprogram Nicklastorp. Golfklubb 2005. Framtaget av Idrottsteamet:

Idrottsprogram Nicklastorp. Golfklubb 2005. Framtaget av Idrottsteamet: Idrottsprogram Nicklastorp Golfklubb 2005 Framtaget av Idrottsteamet: Lars Remröd, instruktör, medarbetare i utbildningskommittén, marknadskommittén, junior/elitkommittén, adjungerad i styrelsen. Huvudansvarig

Läs mer

Verksamhetsberättelse Djurens Rätt Örebro 2015

Verksamhetsberättelse Djurens Rätt Örebro 2015 Verksamhetsberättelse Djurens Rätt Örebro 2015 Vilket år det har varit! Det här kommer bli svårt att sammanfatta på några få sidor. Det har hänt så mycket inom vår lokalavdelning att det skulle ta upp

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL BORÅS HOCKEY CLUB

VÄLKOMMEN TILL BORÅS HOCKEY CLUB VÄLKOMMEN TILL BORÅS HOCKEY CLUB www.borashockey.se Välkommen till Borås Hockey Club! Huvudsyftet med att spela hockey är naturligtvis att man skall ha roligt, det tycker vi i Borås Hockey också, men

Läs mer

Styrelsemöte nr. 4 för Sverok Stockholm den 5/4-2015

Styrelsemöte nr. 4 för Sverok Stockholm den 5/4-2015 Styrelsemöte nr. 4 för Sverok Stockholm den 5/4-2015 Närvarande: Agnes Ambrosiani Rasmus Storkamp Erland Nylund Hedvig Lindström John Lundhgren Sebastian Krantz Kajsa Harnesk Adjungerade till mötet Caroline

Läs mer