Verksamhetsplan

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsplan 2016-2017"

Transkript

1 Sida 1 av 7 Verksamhetsplan Nynäshamns GK är en klubb med trevlig atmosfär och med en bana som rekommenderas av alla. Idrott och Tävling Vi vill arbeta så att alla som så önskar, oavsett etnisk bakgrund, religion, ålder, kön, nationalitet, fysiska och psykiska förutsättningar, får vara med i föreningsdriven idrotts- och tävlingsverksamhet. Självklart omfattar ovanstående allt som står i diskrimineringslagen. En bred idrottsverksamhet med en livlig knatte- och juniorverksamhet. Ett gott och balanserat tävlingsutbud. Spelare i alla ålderskategorier som representerar föreningen i tävlingsverksamhet. Breddverksamhet med kompetensutveckling (snabbare och skickligare spel, regelkunskap och säkerhetstänkande) för samtliga intresserade medlemmar som också ger förutsättningar för en bred elitverksamhet på en god nivå för de som kan och vill mer. De som deltar, tar ansvar. De som deltar i idrottsverksamheten upplever att verksamheten har hög kvalitet och en omfattning som balanseras mellan tävlare och icke tävlare. De som deltar i tävlings- och träningsverksamheten förstår golfens idé. Juniorerna känner glädje i att vara på klubben, delta i klubbaktivitet, tävlingar, träningar och en tillfredsställelse i att utvecklas. De som deltar som ledare och funktionärer upplever att den insats de gör är oumbärlig i vår ideella verksamhet.

2 Sida 2 av 7 Medlem och Marknadsföring Vi ska arbeta så att alla medlemmar känner att de deltar i en idrottsverksamhet som genomsyras av en trygg social gemenskap samt ger utbildnings- och utvecklingsmöjligheter för alla med en viss tyngdpunkt på våra barn och ungdomar. Vi ska planera och genomföra aktiviteter som främjar jämställdhet och jämlikhet. All verksamhet ska ta sitt avstamp från Verksamhetsplanen och utvärderas utifrån dess mål. Vi ska arbeta för fler knattar och juniorer i träningsverksamhet till 2016 samt för att totalt sett få fler spelande medlemmar till Marknadsföring av Nynäshamns golfklubb blir allt viktigare. Vi ska i samverkan med Nynäshamns Golf AB arbeta för fler medlemmar, fler partners och för mer företagsgolf. Körunda Golf och Konferenshotell samt Krohn Golf AB användes tydligare i samverkan och samarbete för medlemmarnas och idrottsföreningens bästa. Det är allas ansvar att sprida information om klubben och dess verksamhet. Det är därför viktigt att alla som har information och som ser att den bör spridas lämnar underlag till Klubbchefen eller i samråd med henne anslå information på anslagstavlan, skriva på hemsidan eller lämna in till Nynäshamns Posten. Under 2016 ska alla kommittéer ha information på Hemsidan om sin verksamhet under uppslaget medlem. Dessa sidor ska ständigt hållas uppdaterade (VB). Utvärdering och uppföljning i Verksamhetsberättelsen Alla uppgifter som framgår av Verksamhetsplanen för 2016 ska ständigt följas upp och utvärderas. Där det är möjligt och lämpligt ska utvärderingen göras uppdelat (kön, ålder, mm). Utvärderingen och en analys av denna ska sedan redovisas i Verksamhetsberättelsen (VB). Detta för att kunna utveckla och förbättra verksamheten kommande år. Det som minst ska redovisas i VB är markerat med (VB) efter respektive uppgift. Styrelsen har valt att redovisa års verksamhetsplan. Verksamhetsplanen bygger på års verksamhetsplan som fastställdes på årsmötet Till årsmötet 2017 kommer verksamhetsplan för att tas fram. Två nya dokument har och kommer att tas fram, en årscykel samt rutinbeskrivning (för styrelsen och respektive kommitté) för arbetet inom golfklubben. Årscykeln är ett mer överskådligt dokument som beskriver vad som ska göras och när. Här finns också en kortare förklarande text. Rutinbeskrivningen är mer detaljerad och behövas troligen bara för vissa, mer omfattande processer.

3 Sida 3 av 7 Klubbstyrelse (KS) Väljs på årsmötet efter förslag från valberedningen. Driva Klubbens verksamhet enl de anvisningar som finns i Verksamhetsplan och beslut tagna på Årsmötet. Utse sammankallande till respektive kommitté. På styrelsemöte besluta övriga ledamöter som framtagits av sammankallande. Ge ut riktlinjer till kommittéerna och följa upp deras arbete. Utvärdera kommittéernas rapporter och föra in delar i verksamhetsberättelsen. Under året följa upp och utvärdera vilka aktiviteter som ger måluppfyllelse (VB). I mitten av januari ska styrelsen skicka ut information om att det är tid för medlemmarna att lämna in motioner. Ta reda på utbildningsbehov för klubbmedlemmar och förtroendevalda (VB). Anordna klubbspecifik utbildning och studiecirklar (VB). Hålla regel- och etikettmedvetenheten hög. Hålla sig väl underrättad om de utbildningar som arrangeras av såväl RF, SGF, SGDF och SISU. I samarbete med Nynäshamns Golf AB verka för att en större tävling genomförs varje år som i möjligasta mån ska vara självfinansierad. (VB). Samordna anskaffandet av sponsorer till idrottsföreningen. Samordna all marknadsföring och reklam i samarbete med Nynäshamns Golf AB. Granska Verksamhetsberättelsen utifrån ett jämställdhetsperspektiv. Hålla kontakt med SGF och SGDF i jämställdhetsfrågor. Hålla kontakt med valberedningen i jämställdhetsfrågor. Hålla sig underrättad om vad som händer inom golfen i Sverige i miljöområdet. Hålla kontakt med SGF och SGDF i frågor om miljöarbetet. Tävlingskommitté (TK) Anordna klubbtävlingar och inbjudningstävlingar (VB). Hitta nya tävlingsformer som attraherar medlemmar som normalt inte deltar i dagens tävlingsutbud. Här bör utvärderingen också ta sikte på vilka individer som deltar (VB).

4 Sida 4 av 7 Tillsammans med Klubbchef söka tävlingssponsorer. Medlemskommitté (MK) Aktivt verka för att fler barn och ungdomar som saknar koppling till golfen ska få möjlighet att prova på idrotten. Verka för att golfen blir en del av idrottsutövningen i skolorna i närområdet, t.ex. inom ramen för Golf i skolan (VB). Planera, skaffa funktionärer och genomföra Prova på 4 ggr per år (VB). Delta på Föreningens Dag (VB). Planera och genomföra medlemsvärvning. Fortsätta satsningen för att engagera, motivera och rekrytera juniorflickor. Planera och genomföra introduktion för nya medlemmar. Planera och genomföra medlemsaktiviteter (klubbfest, resor, golfvecka, temakvällar med golfanknytning och golfaktiviteter som inte är tävling). Här kan det vara lämpligt att rikta in sig på olika grupper (flickor/kvinnor, ungdomar, seniorer, nya medlemmar, mm), allt för att bättre anpassa verksamheten (VB). Ge klubbens medlemmar verktyg för att förbättra sin egen prestation i form av exempelvis kurser i mental träning, kost och näringslära, fysisk träning och stretching (VB). Hålla kontakt med ledare för damgolfen inom SGDF. Juniorkommitté (JK) Erbjuda medlemmar upp till och med 21 år en bra träning som ska utgå från lust, glädje och målfokusering. (Målet kan skilja sig åt mellan olika individer beroende på ambitionsnivå). Tillsammans med Pro och Klubbledning öka aktiviteten under åren för att öka antalet aktiva Juniorer genom riktade aktiviteter till skolor mm. Detta sker i samråd och med hjälp av SGFs Juniorkonsulent och projektledare för Elit och Spelarutveckling. Tillsammans med Pro skapa individuella utvecklingsplaner för juniorer. Tillsammans med Pro planera, engagera ledare samt genomföra Golfkul och informera om Golf i skolorna (VB).

5 Tillsammans med Pro slussa över juniorer från nybörjarutbildning (t.ex. Golfkul) till juniorträningsgrupperna. Leda och utveckla juniorer i golfanda och etikett. Verka för att interna juniortävlingar genomförs på klubben (ICA Maxi Open) (VB). Upprätta tävlingsplanering för alla juniorer som har ambitionen att spela på minst distriktsnivå. Sida 5 av 7 Stimulera klubbens juniorer att delta i tävlingsverksamheten på klubben men också genom att träna/tävla tillsammans med tränare och elitspelare. Verka för att minst en större juniortävling genomförs på klubben, typ distriktstävling (ansökningar inlämnat till SGDF november 2015) (VB). Höja klubbens ranking som juniorklubb (VB). Ansvara för att träningsläger anordnas där alla juniorer i träningsverksamheten erbjuds möjlighet att delta (planerat till maj 2016) (VB). Seniorkommitté (SK) Organiserar tävlingsspel som hänförs till seriespel både inom distriktet och nationellt (VB). Varje lag ska ha en ansvarig. Hitta former för att bredda intresset för seriespel och laguttagning (VB). Samordna träning med Pro som ingår i tävlingsavgiften. Veterankommitté (VK) Styrelsen utser sammankallande varefter ledamöterna väljs vid veteranernas upptaktsmöte, som hålls i april. Kommitténs hela Planera och genomföra ett tävlingsprogram som är anpassat till de olika krav och önskemål som ställs av klubbens kvinnliga och manliga veteraner. Det är viktigt att medlemmarna i kommittén aktivt söker denna information (VB). Arbeta för att skapa en atmosfär både på och utanför banan som ger ökad trivsel och gemenskap.

6 Sida 6 av 7 Förbättra regelkunskapen inom gruppen, vilket tros öka rättvisan, minska irritationen och därmed förbättra trivseln på banan. Detta skall göras dels genom formell utbildning dels informellt under tävlingarna (VB). Deltagandet i veterangolfen är sannolikt ett bra mått på hur kommittén lyckas. Som mål sätts därför att totala antalet deltagare i tävlingarna skall öka med 10 % per år. Banråd (BR) Rådet ska fånga upp idéer om spelförbättrande åtgärder samt säkerhetsmässiga förbättringar (VB). Banrådet ska ha en orientering om banskötsel, maskinpark och de vanligaste skadeangreppen. Banrådet ska få del av SGDFs Bankonsulents Banrapporter (motsv.) Handikappkommitté (HK) Genomföra årsrevision enl de regler som SGF ger ut. Revisionen ska vara klar senast 31 januari (VB). Under året hantera spelare som uppenbart har en felaktigt handicap (VB). Under året informera om den verksamhet som kommittén bedriver och hur handicapsystemet fungerar (VB). Ta fram lämplig statistik (uppdelat) för att på sikt kunna utvärdera medlemmarnas HCPförändring och med det som underlag utveckla klubbens verksamhet. Valberedning (VB) Ledamöter utses av årsmötet varav en är sammankallande. Valberedningen ska inför årsmötet lämna förslag på nya ledamöter i Nynäshamns Golfklubb. Valberedningen bör under året följa styrelsens arbete, utvärdera och ta fram underlag för vilka kompetenser de nya styrelsemedlemmarna bör ha. Detta arbete ska ske i samverkan med styrelsen. Allt för att få en så bra och bred styrelse som möjligt.

7 Sida 7 av 7 Revisorer Ledamöter utses av årsmötet. Revisorn ska följa klubbens och styrelsens verksamhet under året. Revisorn ska få tillgång till protokoll. Revisorn ska granska både räkenskaperna och hur verksamheten på klubben har bedrivits i förhållande till verksamhetsplanen.

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Sida 1 av 5 Verksamhetsplan 2019 2020 Idrott och Tävling Vi vill arbeta så att alla som så önskar, oavsett etnisk bakgrund, religion, ålder, kön, nationalitet, fysiska och psykiska förutsättningar, får

Läs mer

Viksbergs GKs idrottsprogram -07

Viksbergs GKs idrottsprogram -07 Viksbergs GKs idrottsprogram -07 Mål och Vision långsikt, kort sikt Träning Bredd, elit, ungdom inkl sociala aktiviteter Tävling Bredd, elit, ungdom Utbildning ungdom, vuxna, ledare, funktionärer Rekrytering

Läs mer

Verksamhetsplan 2014 Juniorkommittén

Verksamhetsplan 2014 Juniorkommittén Verksamhetsplan 2014 Juniorkommittén Inledning Under 2013 hade vi på Melleruds GK 15-talet juniorer i träning med 4 aktiva ledare. De flesta hade möjlighet att träna 2 gånger per vecka. Vi hade serielag

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2016 ARLANDASTAD GOLFKLUBB. den 29 mars 2016 Skriven av: Styrelsen ARLGK

VERKSAMHETSPLAN 2016 ARLANDASTAD GOLFKLUBB. den 29 mars 2016 Skriven av: Styrelsen ARLGK VERKSAMHETSPLAN 2016 ARLANDASTAD GOLFKLUBB den 29 mars 2016 Skriven av: Styrelsen ARLGK VERKSAMHETSPLAN 2016 ARLANDASTAD GOLFKLUBB NÄR DU ÄLSKAR ATT SPELA GOLF. När vi planerar verksamheten i golfklubben

Läs mer

Kommittéanvisningar. Allmänna riktlinjer. Senior- och juniorkommittén. Huvudsyftet för kommittén är: Delsyften är:

Kommittéanvisningar. Allmänna riktlinjer. Senior- och juniorkommittén. Huvudsyftet för kommittén är: Delsyften är: Kommittéanvisningar Allmänna riktlinjer Kommittén ska på styrelsens begäran lämna in budgetförslag och verksamhetsplan i tid inför klubbens budgetprocess. Kommittén ansvarar för att föra ut relevant information

Läs mer

Förvaltningsberättelse för verksamhetsår 2012

Förvaltningsberättelse för verksamhetsår 2012 Förvaltningsberättelse för verksamhetsår 2012 Allmänt om verksamheten Kalix Golfklubbs syfte och ändamål är att bedriva och utveckla den idrottsliga golfverksamheten i Kalix Kommun fysiskt, mentalt, och

Läs mer

Verksamhetsplan UEK 2014-2016

Verksamhetsplan UEK 2014-2016 Verksamhetsplan UEK 2014-2016 Detta dokument innefattar Växjö Golfklubbs Ungdoms och Elitkommités verksamhetsplan. Den täcker tre år framöver. Det ska användas som ett arbetsdokument med en tydlig inriktning

Läs mer

Verksamhetsplan och budget för Växjö Golfklubb 2016. Inledning

Verksamhetsplan och budget för Växjö Golfklubb 2016. Inledning Verksamhetsplan och budget för Växjö Golfklubb 2016 Inledning Året inleddes lite turbulent och det var först en bit in på året som styrelsen fick mandat att fatta framåtriktade beslut. Vi som sitter i

Läs mer

Välkommen. På Skinnarebo skall det finnas träning för alla, oavsett nivå och ambition är man lika välkommen till oss.

Välkommen. På Skinnarebo skall det finnas träning för alla, oavsett nivå och ambition är man lika välkommen till oss. Välkommen På Skinnarebo skall det finnas träning för alla, oavsett nivå och ambition är man lika välkommen till oss. Juniorkommittén, kontaktuppgifter Joakim Bäckström 0763 190944 joakim.backstrom@pgasweden.com

Läs mer

Landskrona Golfklubb. Idrottsprogram. Reviderat 2013-01-15

Landskrona Golfklubb. Idrottsprogram. Reviderat 2013-01-15 Landskrona Golfklubb Idrottsprogram Reviderat 2013-01-15 Innehållsförteckning 1. Inledning 3 2. Idrottsprogram för Barn och Ungdom 3 2.1 Långsiktiga mål 3 2.2 Syfte 3 3. Föräldraengagemang 4 4. Organisation

Läs mer

HÖSTMÖTE. Golfrestaurangen klockan 19:00. 28 november. Gävle Golfklubb

HÖSTMÖTE. Golfrestaurangen klockan 19:00. 28 november. Gävle Golfklubb Vi börjar med ett föredrag om modern banskötsel av bankonsulent Mikael "Bobban" Frisk. Därefter prisutdelningar KM och vandringspris. 28 november HÖSTMÖTE 2013 Golfrestaurangen klockan 19:00 Gävle Golfklubb

Läs mer

Arbetsplan för olika verksamheter i Kalix GK under 2016

Arbetsplan för olika verksamheter i Kalix GK under 2016 Arbetsplan för olika verksamheter i Kalix GK under 2016 Bakgrund Arbetsplanen är det årliga dokument som ska styra vår verksamhet. Den har utformats utifrån det dokument som beskriver mål, strategier och

Läs mer

Idrottsprogram Nicklastorp. Golfklubb 2005. Framtaget av Idrottsteamet:

Idrottsprogram Nicklastorp. Golfklubb 2005. Framtaget av Idrottsteamet: Idrottsprogram Nicklastorp Golfklubb 2005 Framtaget av Idrottsteamet: Lars Remröd, instruktör, medarbetare i utbildningskommittén, marknadskommittén, junior/elitkommittén, adjungerad i styrelsen. Huvudansvarig

Läs mer

Rockatorp Golfklubb styrdokumet

Rockatorp Golfklubb styrdokumet Rockatorp Golfklubb styrdokumet 2004-10-12 1. Syfte GK har som ändamål att verka för att medlemmar kan utöva golfspel i enlighet med idrottens verksamhetsidé. 1.1 Idrottens verksamhetsidé Idrott är fysisk

Läs mer

Idrotts- och hälsocertifiering av Gräppås golfklubb (v. 2015-12)

Idrotts- och hälsocertifiering av Gräppås golfklubb (v. 2015-12) Idrotts- och hälsocertifiering av Gräppås golfklubb (v. 2015-12) Gräppås Golfklubb är en ideell förening och har som målsättning att låta alla medlemmar få spela golf på både motionsnivå och tävlingsnivå.

Läs mer

Visions och målprogram för Junior och Idrottskommittén Haverdals GK

Visions och målprogram för Junior och Idrottskommittén Haverdals GK Visions och målprogram för Junior och Idrottskommittén Haverdals GK Upprättad datum: 2010 04 12 Reviderad datum: Innehåll Bakgrund... 3 Riktlinjer och utgångspunkter... 3 RF:s riktlinjer för barnidrott...

Läs mer

HÖSTMÖTE FÖR FALKENBERGS GOLFKLUBB

HÖSTMÖTE FÖR FALKENBERGS GOLFKLUBB HÖSTMÖTE FÖR FALKENBERGS GOLFKLUBB Plats: Samlingssalen på Falkenbergs Sparbank Tid: 2013-11-25 klockan 18.30 FÖREDRAGNINGSLISTA FÖR HÖSTMÖTET 1 Fastställande av röstlängd för mötet. 2 Fråga om mötet har

Läs mer

LAHOLMS GOLFKLUBB - VERKSAMHETSPLAN

LAHOLMS GOLFKLUBB - VERKSAMHETSPLAN LAHOLMS GOLFKLUBB - VERKSAMHETSPLAN Vision Laholms Golfklubbs målsättning är att vara en ekonomiskt trygg och i övrigt välskött golfklubb som tillgodoser olika golfspelares behov, oavsett spelstyrka. Besöket

Läs mer

STADGAR. Stadgar för AIK Fotbollsförening, nedan kallad AIK Fotboll (beslutade vid möte 2002-12-18).

STADGAR. Stadgar för AIK Fotbollsförening, nedan kallad AIK Fotboll (beslutade vid möte 2002-12-18). STADGAR Stadgar för AIK Fotbollsförening, nedan kallad AIK Fotboll (beslutade vid möte 2002-12-18). ÄNDAMÅL AIK Fotboll skall bedriva fotbollsverksamhet för män och kvinnor i alla åldrar. Idrott är fysisk

Läs mer

För Botkyrka Golfklubb, som är en ideell förening, stiftad den 3 mars 1980 och med hemort i Botkyrka.

För Botkyrka Golfklubb, som är en ideell förening, stiftad den 3 mars 1980 och med hemort i Botkyrka. Stadgar för Botkyrka Golfklubb För Botkyrka Golfklubb, som är en ideell förening, stiftad den 3 mars 1980 och med hemort i Botkyrka. Stadgarna fastställda 12 mars, 1981 Stadgarna ändrade 1987 1990 1995

Läs mer

Verksamhetsplan 2015. Bilaga 1

Verksamhetsplan 2015. Bilaga 1 Verksamhetsplan 2015 Bilaga 1 Verksamhetsmål 1 Ledord: Gemenskap Vi vill verka för att föreningarna känner mening och glädje över att vara del av Equmenia Väst, och att föreningarna upplever att Equmenia

Läs mer

Utkast VERKSAMHETSPLAN 2015. Syfte, Mål och Aktiviteter områdesvis. Ändamål 1 i stadgarna

Utkast VERKSAMHETSPLAN 2015. Syfte, Mål och Aktiviteter områdesvis. Ändamål 1 i stadgarna 2014-11-04 Utkast VERKSAMHETSPLAN 2015 Ändamål 1 i stadgarna Golfklubben har som ändamål att verka för att medlemmarna ska kunna utöva golfspel på Närs golfbana i enlighet med idrottens verksamhetsidé

Läs mer

Verksamhetsplan 2016

Verksamhetsplan 2016 Verksamhetsplan 2016 Motala GK klubben för alla golf med gemenskap och glädje Det yttersta målet för klubbens verksamhet är en nöjd golfspelare medlem eller greenfeegäst, som upplever att han/hon kan spela

Läs mer

Stadgarna fastställda 20 januari 1988 Stadgarna ändrade 21 februari 1998... Stadgarna ändrade 2 mars 2005... Stadgarna ändrade 25 april 2012...

Stadgarna fastställda 20 januari 1988 Stadgarna ändrade 21 februari 1998... Stadgarna ändrade 2 mars 2005... Stadgarna ändrade 25 april 2012... SGF:s NORMALSTADGAR FÖR GOLFKLUBB 1. STADGAR för Sölvesborgs Golfklubb, som är en ideell förening, stiftad den 20 januari 1988 och med hemort i Sölvesborg Stadgarna fastställda 20 januari 1988 Stadgarna

Läs mer

STYRELSEMÖTE 2013-09-13/14 Protokoll

STYRELSEMÖTE 2013-09-13/14 Protokoll Styrelsemöte 2013-09 13/14 117-131 Start 22.00/09.00 Plats Medlefors Folkhögskola, Skellefteå Närvarande Michael Sikström Ordförande Adrian Bordeianu Ungdom Berith Nilsson Damer Bo Elmgren Kassör Börje

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén

Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén Nulägesanalys Det blev en framgångsrik juniorverksamhet på Melleruds GK under 2014, även om antalet juniorer var mindre än förväntat. Under 2014 hade vi på Melleruds

Läs mer

Riktlinjer 2016 för spelare som deltar i Junior & Elitsektionens verksamhet

Riktlinjer 2016 för spelare som deltar i Junior & Elitsektionens verksamhet Allmänt Dessa riktlinjer gäller tills vidare och kan efter beslut av Junior- & Elitsektionen (JES) ändras under pågående säsong. Alla spelare som deltar i JES verksamhet omfattas av dessa riktlinjer. Riktlinjerna

Läs mer

Välkommen till Golftinget 17 18 APRIL 2015

Välkommen till Golftinget 17 18 APRIL 2015 Välkommen till Golftinget 17 18 APRIL 2015 Välkommen till Golftinget 2015 Fredag 17 april klockan 12.00 till lördag 18 april klockan 12.00 Best Western Täby Park Hotell Schema fredag 17 april 12.00 Lunch

Läs mer

!! Verksamhetsberättelser 2010 och Verksamhetsplaner 2011

!! Verksamhetsberättelser 2010 och Verksamhetsplaner 2011 Verksamhetsberättelser 2010 och Verksamhetsplaner 2011 HaningeStrand Golfklubbs kommittéer 2011.03.07 " #$%&'()"*++ Verksamhetsberättelser 2010 Vid årsmötet 2010 informerade styrelsen om den nya organisationen

Läs mer

Stadgar för Stockholms Judoförbund

Stadgar för Stockholms Judoförbund Stadgar för Stockholms Judoförbund Fastställda av årsmötet den XX februari 2015 I dessa stadgar har följande förkortningar använts: RF Riksidrottsförbundet RS Riksidrottsstyrelsen RIN Riksidrottsnämnden

Läs mer

HÖSTMÖTE FÖR FALKENBERGS GOLFKLUBB

HÖSTMÖTE FÖR FALKENBERGS GOLFKLUBB HÖSTMÖTE FÖR FALKENBERGS GOLFKLUBB Plats: Falkenberg Strandbad Tid: 2015-11-30 klockan 18.30 FÖREDRAGNINGSLISTA FÖR HÖSTMÖTET 1 Fastställande av röstlängd för mötet. 2 Fråga om mötet har utlysts på rätt

Läs mer

STADGAR KFUM LINKÖPING GOLF

STADGAR KFUM LINKÖPING GOLF STADGAR KFUM LINKÖPING GOLF ANSLUTNING 1 KFUM Linköping Golf tillhör KFUK-KFUMs idrottsförbund och är genom detta ansluten till KFUK-KFUMs riksförbund, KFUKs världsförbund och KFUMs världsförbund. 2 För

Läs mer

Dalaoffensiven Utfall gruppdiskussioner. Falun 29 november

Dalaoffensiven Utfall gruppdiskussioner. Falun 29 november Dalaoffensiven Utfall gruppdiskussioner Falun 29 november Grupparbete Frågeställningar att behandla 1. Individutveckling Hur skapar vi en verksamhet som utvecklar alla under hela livet utifrån sina förutsättningar

Läs mer

2. Verksamhetsinriktning och frågeformulär för medlemskap och anslutning till Svenska Golfförbundet

2. Verksamhetsinriktning och frågeformulär för medlemskap och anslutning till Svenska Golfförbundet 2007-02-01 2. Verksamhetsinriktning och frågeformulär för medlemskap och anslutning till Svenska Golfförbundet Medlemskap M2 SGF lägger stor vikt vid att skapa sig en bild av den nybildade golfklubbens

Läs mer

Huvudstadens Golfklubb Stadgar

Huvudstadens Golfklubb Stadgar För Huvudstadens Golfklubb, som är en ideell förening, stiftad den 12 september 1997 och med hemort i Vallentuna kommun. na fastställdes den 13 oktober 1997. Reviderad på årsmöte den 20 februari 2000 Reviderad

Läs mer

Verksamhet Verksamhetsutveckling Allerum GK

Verksamhet Verksamhetsutveckling Allerum GK Verksamhet Verksamhetsutveckling Allerum GK Verksamhetsidé Allerum GK är en golfklubb, som är verksam på Allerum Golf AB:s anläggning och som har lokal förankring i Helsingborg med omnejd med tyngdpunkt

Läs mer

VERKSAMHETSINRIKTNING

VERKSAMHETSINRIKTNING VERKSAMHETSINRIKTNING OCH VERKSAMHETSPLAN fastställd av årsmötet 2013 1/10 Verksamhetsidé SkBBF representerar och tar tillvara distriktets föreningars intressen. SkBBF samverkar med SBBF och stödjer föreningarna

Läs mer

STADGAR FÖR IDEELLA IDROTTSFÖRENINGEN FRISKIS&SVETTIS JÄRFÄLLA

STADGAR FÖR IDEELLA IDROTTSFÖRENINGEN FRISKIS&SVETTIS JÄRFÄLLA STADGAR FÖR IDEELLA IDROTTSFÖRENINGEN FRISKIS&SVETTIS JÄRFÄLLA Ägare: Idrottsföreningen Friskis & Svettis JÄRFÄLLA Datum: 2003-02-02 Sid 1 av 7 1. Inledande bestämmelser 1.1 Föreningens firma är Idrottsföreningen

Läs mer

Stadgar för Svenska Aikidoförbundet

Stadgar för Svenska Aikidoförbundet Stadgar för Svenska Aikidoförbundet SVENSKA AIKIDOFÖRBUNDET Antagna vid konstituerande förbundsstämma 2009-10-11, ändrade vid ordinarie förbundsstämmor 2010-03-20, 2011-03-26, samt 2014-03-22. 1 kap Idrottsrörelsens

Läs mer

Handlingar till årsmötet Björnhults GK 2014-03-01

Handlingar till årsmötet Björnhults GK 2014-03-01 Handlingar till årsmötet Björnhults GK 2014-03-01 INNEHÅLL sida Kallelse och dagordning 2 Verksamhetsberättelser 2013 4 Resultaträkning 2013 6 Balansräkning 2013 7 Förslag verksamhetsplaner 2014 8 Budgetförslag

Läs mer

Betalning av utomhusträning, juniorläger och Skandia Cup

Betalning av utomhusträning, juniorläger och Skandia Cup Juniorblogg 2015 Vinterträning juniorer 2015-12-15 Nu är det hög tid att börja tänka på nästa golfsäsong. För att komma väl förberedda till den är det dags att börja träningen inomhus med oss. I år vill

Läs mer

Junior- kalendern. www.sgdf.se

Junior- kalendern. www.sgdf.se Junior- kalendern 2015 www.sgdf.se Gemenskap, Glädje och Uppmuntran! Stockholms Golfförbund är ett organ för SGFs regionala verksamhet och skall inom ramen för detta verka för att utveckla golfidrotten

Läs mer

STADGAR. Idrott är Idrott är fysisk aktivitet som vi utför för att kunna prestera mera, ha roligt och må bra.

STADGAR. Idrott är Idrott är fysisk aktivitet som vi utför för att kunna prestera mera, ha roligt och må bra. STADGAR För den ideella föreningen Dykarklubben Kalmarsund med hemort i Kalmar kommun Bildad den 10 oktober 1957. Stadgarna senast fastställda av årsmötet den 22 februari 2003. Idrottsrörelsens verksamhetsidé

Läs mer

Strategi för att uppnå Junior & Elitverksamhetens vision och mål.

Strategi för att uppnå Junior & Elitverksamhetens vision och mål. Innehåll Verksamhetsplan Junior- och Elitverksamheten vid Sölvesborgs GK...3 Vision...3 Målsättning t o m 2015...3 Strategi för att uppnå Junior & Elitverksamhetens vision och mål....3 Värdegrund...4 Handlingsplan

Läs mer

STADGAR. för den ideella klubben Ersboda Sportklubb med hemort i Umeå kommun. Ersboda Sportklubb är bildad 1986. IDROTTSRÖRELSENS VERKSAMHETSIDÉ

STADGAR. för den ideella klubben Ersboda Sportklubb med hemort i Umeå kommun. Ersboda Sportklubb är bildad 1986. IDROTTSRÖRELSENS VERKSAMHETSIDÉ Sida 1 STADGAR för den ideella klubben Ersboda Sportklubb med hemort i Umeå kommun. Ersboda Sportklubb är bildad 1986. Stadgarna är senast ändrade av årsmötet den 30 mars 2014. IDROTTSRÖRELSENS VERKSAMHETSIDÉ

Läs mer

SWEDISH GREENKEEPERS ASSOCIATION

SWEDISH GREENKEEPERS ASSOCIATION Danderyd den 27 augusti 2002 KALLELSE Distriktsrepresentanter för kallas härmed till höstårsmöte tisdagen den 24 september 2002 klockan 16 30 på Hotell Winn i Västerås 1. Fastställande av röstlängd 2.

Läs mer

TÄVLINGSKONFERENS 15/11 2014

TÄVLINGSKONFERENS 15/11 2014 TÄVLINGSKONFERENS 15/11 2014 PRESENTATION, PROGRAM OCHINLEDNING PRESENTATION Pierre Oksanen, Tävlingskommittén Hasse Pettersson, Juniorkommittén PROGRAM 09.00 Inledning 09.15 Återblick från säsongen/statistik

Läs mer

HGK Strategikonferens 2015

HGK Strategikonferens 2015 Protokoll: Strategikonferens och styrelsemöte HGK Klubbstyrelse Möte nr: 7/2015 Mötestid: 9-12 oktober 2015 enligt program Närvarande: Stefan Thorberg (ST), Hans Gustavsson (HG), Berndt Lundberg (BL),

Läs mer

STADGAR. Södermalms Taekwon-Do Klubb Stockholm Bildad 2002-05-26. Föreningens tidigare namn:

STADGAR. Södermalms Taekwon-Do Klubb Stockholm Bildad 2002-05-26. Föreningens tidigare namn: STADGAR Södermalms Taekwon-Do Klubb Stockholm Bildad 2002-05-26 Föreningens tidigare namn: LäS ITF Taekwon-Do Klubb Student Taekwon-Do Klubb Stockholm Innehåll 1 kap Allmänna bestämmelser... 2 1 Ändamål...

Läs mer

Stadgar för Svenska Shorinji Kempoförbundet

Stadgar för Svenska Shorinji Kempoförbundet Stadgar för Svenska Shorinji Kempoförbundet Svenska Shorinji Kempoförbundet bildades 1993 11 06. Medlem i World Shorinji Kempo Organization sedan 1994 07 19. Senaste ändringar av dessa stadgar antagna

Läs mer

JUNIOR & ELIT VIKSJÖ GK

JUNIOR & ELIT VIKSJÖ GK VIKSJÖ GK NR 7, 2012 JUNIOR & ELIT VIKSJÖ GK Juniorverksamheten på Viksjö GK Målsättning: Att kunna vara en idrottare i golf! Stödja barn och ungdomars utveckling från Golfkul till Knatte mot Elit! Ledare

Läs mer

Verksamhetsinriktning 2014-2015

Verksamhetsinriktning 2014-2015 VERKSAMHETSINRIKTNING BLEKINGE IDROTTSFÖRBUND 2014-2015 Verksamhetsinriktning 2014-2015 För Riksidrottsstyrelsens (RS) ledning av verksamheten fattar RF-stämman beslut om en tvåårig verksamhetsinriktning

Läs mer

Hammarö GK:s Juniorverksamhet 2 14

Hammarö GK:s Juniorverksamhet 2 14 Hammarö GK:s Juniorverksamhet 2 14 Vinterträning tisdagar 18.00-19.30 start 14 januari. Golfkalas 26 april, 5 juli, 10 augusti, 27 september, om vi vill! Kvällsträning fram till sommarlovet, fler träningar

Läs mer

SKANDIA SCRAMBLE TJEJER SKANDIA SCRAMBLE KILLAR TÄVLINGSLEDARMANUAL 2007

SKANDIA SCRAMBLE TJEJER SKANDIA SCRAMBLE KILLAR TÄVLINGSLEDARMANUAL 2007 2007-03-16 Skandia Scramble 1 (6) SKANDIA SCRAMBLE TJEJER och SKANDIA SCRAMBLE KILLAR TÄVLINGSLEDARMANUAL 2007 INNEHÅLLSFÖRTECKNING sid 1. Övergripande tävlingsbestämmelser 2 2. Klubbkval 2 3. Regionkval

Läs mer

Verksamhetsplan 2015

Verksamhetsplan 2015 Verksamhetsplan 2015 Orienteringens idé Orientering är: En tuff idrott med höga krav på god fysik och starkt psyke. En spännande tävlingsidrott för barn och vuxna i alla åldrar. En rolig motionsform med

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN för Ålands Idrott 2015 17

VERKSAMHETSPLAN för Ålands Idrott 2015 17 VERKSAMHETSPLAN för Ålands Idrott 2015 17 Fastställd av Idrottstinget 3.3.2015 Ålands Idrotts verksamhet FÖRBUNDETS VERKSAMHET Förbundets namn är Ålands Idrottsförbund där det officiella marknadsföringsnamnet

Läs mer

FÖRENINGSSTADGAR PO-Skåne

FÖRENINGSSTADGAR PO-Skåne FÖRENINGSSTADGAR PO-Skåne 1 Stadgarna är våra regler som vi måste följa. De talar om hur man skall göra i olika situationer. De skall vara en hjälp i arbetet för att få en bra och stark organisation. I

Läs mer

GUA 22 APRIL 2015 SUNDSVALL -------------------- THOMAS BERGMAN OCH JOHAN KANNERBERG KLUBB- OCH ANLÄGGNINGSUTVECKLING SVENSKA GOLFFÖRBUNDET

GUA 22 APRIL 2015 SUNDSVALL -------------------- THOMAS BERGMAN OCH JOHAN KANNERBERG KLUBB- OCH ANLÄGGNINGSUTVECKLING SVENSKA GOLFFÖRBUNDET GUA 22 APRIL 2015 SUNDSVALL -------------------- THOMAS BERGMAN OCH JOHAN KANNERBERG KLUBB- OCH ANLÄGGNINGSUTVECKLING SVENSKA GOLFFÖRBUNDET DAGENS FÖRVÄNTNINGAR? DAGENS AGENDA Idrottsrörelsen Vad är en

Läs mer

Huvudstadens Golfklubb. Verksamhetsplan 2015 2014-12-08

Huvudstadens Golfklubb. Verksamhetsplan 2015 2014-12-08 Sida 1 av 27 Huvudstadens Golfklubb Verksamhetsplan 2015 2014-12-08 Sida 2 av 27 Huvudstadens Golfklubb övergripande verksamhetsplan 2015 Denna inledande del är en sammanfattning av övriga verksamhetsplaner.

Läs mer

Verksamhetsplan för Jönåkers GK 2016

Verksamhetsplan för Jönåkers GK 2016 Verksamhetsplan för Jönåkers GK 2016 Övergripande mål Jönåkers golfklubb skall karaktäriseras av familjekänsla med personlig och bra service och vi skall ha en kvalitetsbana med ambitioner för ett långt

Läs mer

Rätt oslätt Klubbtidning för medlemmar, sponsorer och intressenter i Söderslätts Golfklubb. Nr. 1. 2011

Rätt oslätt Klubbtidning för medlemmar, sponsorer och intressenter i Söderslätts Golfklubb. Nr. 1. 2011 Rätt oslätt Klubbtidning för medlemmar, sponsorer och intressenter i Söderslätts Golfklubb. Nr. 1. 2011 Sö erslätts Golfklubb Söderslätts GK har ny krögare! Kallelse till vårårsmöte 8 mars. Kansliet informerar

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 21 juli 2015 mellan kl 20.00 21.30.

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 21 juli 2015 mellan kl 20.00 21.30. Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 21 juli 2015 mellan kl 20.00 21.30. Plats: Klubbhuset Närvarande Svante Gustafson, ordförande Ossian Nilsson Johan Grevelius

Läs mer

PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2015

PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2015 PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2015 Art: Årsmöte Umeå Golfklubb Tid: 2015-03-13, kl. 1800 Plats: Tegs Församlingsgård 1 Mötets öppnande Ordförande i Umeå Golfklubb, Ted Samuelsson, förklarade mötet öppnat och hälsade

Läs mer

Vår framtid som golfnation en satsning på idrotten golf 2011-2017

Vår framtid som golfnation en satsning på idrotten golf 2011-2017 Proposition till extra Förbundsmöte 21 februari 2010 Vår framtid som golfnation en satsning på idrotten golf 2011-2017 Bakgrund På några decennier gick golf från att vara en överklassport utan förankring

Läs mer

IDROTTSLYFTETS FÖRENINGSSTÖD 2016

IDROTTSLYFTETS FÖRENINGSSTÖD 2016 IDROTTSLYFTETS FÖRENINGSSTÖD 2016 Föreningen har möjlighet att söka stöd både till fria satsningar och färdiga paket. Nedan följer exempel på projekt som faller inom ramen för Idrottslyftet 2016 som förhoppningsvis

Läs mer

PROGRAM- FÖRKLARING och STADGAR

PROGRAM- FÖRKLARING och STADGAR PROGRAM- FÖRKLARING och STADGAR för Förbundet Aktiv Ungdom Programförklaring sida 2 Föreningar sida 3 Distrikt sida 7 Förbund sida 11 Antagna på Aktiv Ungdoms förbundsstämma 2012 i Örebro Gäller fr.o.m.

Läs mer

Förslag. Stadgar för Svenska Aikidoförbundet

Förslag. Stadgar för Svenska Aikidoförbundet Förslag Stadgar för Svenska Aikidoförbundet Förord Detta förslag till stadgar utgår från de normalstadgar som Svenska Budo- och Kampsportsförbundet har tagit fram för underförbund. Följande förändringar

Läs mer

Idrottsprogram för Dalsjö GK

Idrottsprogram för Dalsjö GK DALSJÖ GOLFKLUBB Idrottsprogram för Dalsjö GK 2015-2019 Ett handlingsprogram för hela klubben Styrelsen 2015-03-05 Inledning, inriktning, vision, övergripande mål, delmål, långsiktiga mål, aktiviter, utbildning,

Läs mer

Stadgar för GF Nissaflickorna

Stadgar för GF Nissaflickorna Stadgar för GF Nissaflickorna Stadgar för den ideella föreningen GF Nissaflickorna med hemort i Halmstads kommun. Föreningen bildades den 11 april 1953. Stadgarna senast fastställda av årsmöte den 6 mars

Läs mer

STADGAR FÖR SCANIA ROAD RUNNERS IDROTTSFÖRENING

STADGAR FÖR SCANIA ROAD RUNNERS IDROTTSFÖRENING STADGAR FÖR SCANIA ROAD RUNNERS IDROTTSFÖRENING 1 kap Allmänna bestämmelser 1 Ändamål Föreningen har som ändamål att bedriva idrottslig verksamhet i enlighet med Idrottsrörelsens verksamhetsidé, vision

Läs mer

KONSTÅKNINGEN VILL 2014 2016 Konståkningens verksamhetsidé och riktlinjer Antagen vid Förbundets Årsmöte 20 september 2014

KONSTÅKNINGEN VILL 2014 2016 Konståkningens verksamhetsidé och riktlinjer Antagen vid Förbundets Årsmöte 20 september 2014 KONSTÅKNINGEN VILL 2014 2016 Konståkningens verksamhetsidé och riktlinjer Antagen vid Förbundets Årsmöte 20 september 2014 1 Innehåll 4 SVENSK KONSTÅKNING FRAMGÅNGSRIK IDROTT 5 VERKSAMHETSIDÉ 6 VÄRDEGRUND

Läs mer

Stadgar för Sjöbo Fitnesscenter Förslag inför årsmöte 2015 och stadgarna fastställda vid samma tidpunkt.

Stadgar för Sjöbo Fitnesscenter Förslag inför årsmöte 2015 och stadgarna fastställda vid samma tidpunkt. Stadgar för Sjöbo Fitnesscenter Förslag inför årsmöte 2015 och stadgarna fastställda vid samma tidpunkt. 1 kap Allmänna bestämmelser 1 Ändamål Föreningen har som ändamål att bedriva fysisk aktivitet som

Läs mer

STADGAR SEKE Civilingenjörerna Karlstad Karlstads Universitet

STADGAR SEKE Civilingenjörerna Karlstad Karlstads Universitet STADGAR SEKE Civilingenjörerna Karlstad Karlstads Universitet Stadgar SEKE 1 (7) 1 Föreningens namn Föreningens namn är SEKE Civilingenjörerna Karlstad. 2 Föreningens säte Föreningen har sitt säte i Karlstad

Läs mer

Arbetsunderlag för att bearbeta vad SGF ska fortsätta utveckla inom målområdet Kommunikation. Bord 1 FORTSÄTT UTVECKLA! VARFÖR? KONSEKVENSER?

Arbetsunderlag för att bearbeta vad SGF ska fortsätta utveckla inom målområdet Kommunikation. Bord 1 FORTSÄTT UTVECKLA! VARFÖR? KONSEKVENSER? Arbetsunderlag för att bearbeta vad SGF ska fortsätta utveckla inom målområdet Kommunikation. Bord 1 FORTSÄTT UTVECKLA! VARFÖR? KONSEKVENSER? Tillgängliggöra golfen i media Golf & Affärer och golf.se Utveckla

Läs mer

Stadgar för Blekinge Health Arena ideell förening

Stadgar för Blekinge Health Arena ideell förening 1(7) Stadgar för Blekinge Health Arena ideell förening Antagna vid konstituerande möte den 11 juni 2013. Föreningen är en ideell förening, som har tillkommit på initiativ av Karlskrona kommun, Landstinget

Läs mer

STADGAR FÖR RAPATAC JUDO & KSF

STADGAR FÖR RAPATAC JUDO & KSF STADGAR FÖR RAPATAC JUDO & KSF Rapatac Judo & KSF är en specialförening till Rapatac Alliansförening med hemort i Gävle kommun. Bildad den 2009-08-12 Stadgarna senast fastställda av årsmötet den 2012-10-10

Läs mer

Särö Golf Club Handlingar för ordinarie HÖSTMÖTE 2015

Särö Golf Club Handlingar för ordinarie HÖSTMÖTE 2015 Särö Golf Club Handlingar för ordinarie HÖSTMÖTE 2015 TID: Måndagen den 2 november 2015, kl. 19.00 PLATS: Säröhus Innehållsförteckning Kallelse & dagordning 2 Verksamhetsplaner 3-7 Budgetförslag 8 Förslag

Läs mer

Bodens Golfklubb Verksamhetsplan

Bodens Golfklubb Verksamhetsplan Bodens Golfklubb Verksamhetsplan 2016-2017 BdGK Verksamhetsplan 2016-2017 1(11) Bodens Golfklubb Verksamhetsidé Bodens Golfklubb skall bedriva verksamheten, så att den utvecklar både medlemmarna och banan

Läs mer

Policy värdegrund vision mål riktlinjer. för Bordtennisklubben Rekord och Råå bordtennisklubb

Policy värdegrund vision mål riktlinjer. för Bordtennisklubben Rekord och Råå bordtennisklubb Policy värdegrund vision mål riktlinjer för Bordtennisklubben Rekord och Råå bordtennisklubb Policy, värdegrund, vision, mål och riktlinjer för bordtennisklubben BTK Rekord Inledning Detta policydokument

Läs mer

Årsredovisning för. Sölvesborgs golfklubb. 836200-8867 Räkenskapsåret

Årsredovisning för. Sölvesborgs golfklubb. 836200-8867 Räkenskapsåret Årsredovisning för Sölvesborgs golfklubb 836200-8867 Räkenskapsåret 2013 Verksamhetsberättelse Styrelsen 2013 Styrelsen har haft följande sammansättning: Ture Svensson ordförande, Gunnar Lundahl vice ordförande,

Läs mer

Verksamhetsplan HGK Junior Centralt 2013

Verksamhetsplan HGK Junior Centralt 2013 Verksamhetsplan HGK Junior Centralt 2013 Kort tillbakablick och inledning Inför säsongen 2012 ansökte HGK Junior och genomförde ett utvecklingsprojekt "Idrottslyftet". Projektet finansierades och genomfördes

Läs mer

IFKs värdegrund. För övriga specifika policyfrågor hänvisas till de av moderföreningen IFK Mariehamn antagna värdegrunderna

IFKs värdegrund. För övriga specifika policyfrågor hänvisas till de av moderföreningen IFK Mariehamn antagna värdegrunderna IFKs värdegrund Inledning: Detta dokument har upprättats för att beskriva IFK Mariehamn Fotboll rf ( ungdomsfotboll ) barn och ungdomspolicy. Dokumentet uppdateras årligen före det nya verksamhetsåret

Läs mer

Norrbottens Innebandyförbund

Norrbottens Innebandyförbund Sidan 1 (11) VERKSAMHETSPLAN o Organisation o Målsättningar o Uppgifter för 2010 / 2011 Sidan 2 (11) ORGANISATION Norrbottens Innebandyförbund ÅRSMÖTE/EXTRA MÖTE Valberedning Norrbottens Innebandyförbund

Läs mer

STADGAR FÖR IFK HÄSSLEHOLM. (antagna på årsmöte mars 2015)

STADGAR FÖR IFK HÄSSLEHOLM. (antagna på årsmöte mars 2015) STADGAR FÖR IFK HÄSSLEHOLM (antagna på årsmöte mars 2015) INNEHÅLLSFÖRTECKNING IDROTTSRÖRELSENS VERKSAMHETSIDÉ... 4 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER... 5 1. Ändamål... 5 2. Sammansättning... 5 3. Tillhörighet m.m....

Läs mer

Klubbarna och miljön

Klubbarna och miljön Klubbarna och miljön Varför förs miljöfrågan inom golfen? Golfen står inför stora miljöutmaningar med klimatförändringar, nya lagar, begränsade naturresurser, allmänhetens okunskap och ett för närvarande

Läs mer

STYRELSEMÖTE 2013-06-07/08 Förslag till Dagordning

STYRELSEMÖTE 2013-06-07/08 Förslag till Dagordning Styrelsemöte 2013-06-07/08 86-105 Start 22.00/09.00 Plats Stadshotellet, Skellefteå Närvarande Michael Sikström Ordförande Adrian Bordeianu Ungdom Bo Elmgren Kassör Börje Jonsson Bana KE Smedetun Seniors

Läs mer

Välkomna till årsmöte 2015! 2015-03-21 www.sibbhultsverken.com 1

Välkomna till årsmöte 2015! 2015-03-21 www.sibbhultsverken.com 1 Välkomna till årsmöte 2015! 2015-03-21 www.sibbhultsverken.com 1 Årsmöte Härlövs IF 2015-03-19 Preliminär dagordning för årsmötet 1. Fastställande av röstlängd för mötet 2. Fråga om mötet utlysts på rätt

Läs mer

Dessa stadgar har antagits vid årsmöte 2014-10-20 vid ombildande från sektion till förening inom Mälarhöjdens IK alliansförening.

Dessa stadgar har antagits vid årsmöte 2014-10-20 vid ombildande från sektion till förening inom Mälarhöjdens IK alliansförening. STADGAR för den ideella föreningen Mälarhöjdens IK Tennis med hemort i Stockholms kommun. Dessa stadgar har antagits vid årsmöte 2014-10-20 vid ombildande från sektion till förening inom Mälarhöjdens IK

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2019 Hofgårds Golfklubb

VERKSAMHETSPLAN 2019 Hofgårds Golfklubb VERKSAMHETSPLAN 2019 Hofgårds Golfklubb Inledning Hofgårds GK har runt 600 medlemmar. Medelåldern i klubben är 47 år och fördelning män 74 % och kvinnor 26%. Andelen juniorer upp till 20 år är 13% (83

Läs mer

BARN- OCH UNGDOMSPOLICY FÖR OK KÅRE Dat 100118, ver 1.0

BARN- OCH UNGDOMSPOLICY FÖR OK KÅRE Dat 100118, ver 1.0 I OK Kåre ska alla barn och ungdomar ges möjlighet att lära sig orientera samt utveckla sin orienteringsförmåga efter egen ambitionsnivå och vad som är bäst för respektive individ. Målet är att barn och

Läs mer

Enkät om köandet i SKB

Enkät om köandet i SKB Enkät om köandet i SKB Under perioden 1 januari till 8 februari 00 har föreningens köande medlemmar haft möjlighet att, på SKBs hemsida, svara på frågor om: - Köandet i SKB - Informationen om befintliga

Läs mer

Enkät. Värderingar inom barn- och ungdomsidrott Högskolan Dalarna SISU Dalarna. Bakgrund. 1. Kön Kvinna Man. 2. Ålder...år

Enkät. Värderingar inom barn- och ungdomsidrott Högskolan Dalarna SISU Dalarna. Bakgrund. 1. Kön Kvinna Man. 2. Ålder...år Enkät Värderingar inom barn- och ungdomsidrott Högskolan Dalarna SISU Dalarna Bakgrund 1. Kön Kvinna Man 2. Ålder...år 3. Hur stor är den ort, där du verkar som tränare? Landsbygd/liten tätort upp till

Läs mer

Stadgar för Svenska Motorklubben Centralförsamlingen

Stadgar för Svenska Motorklubben Centralförsamlingen Stadgar för Svenska Motorklubben Centralförsamlingen För den ideella föreningen Svenska Motorklubben Centralförsamlingen med hemort i Örebro kommun. Bildat 1907 Författare Kenny Lagerlöf 019-22 62 35 Idrottsrörelsens

Läs mer

KRITERIER OCH IDÉBANK FÖR JUNIORVÄNLIG GOLFANLÄGGNING

KRITERIER OCH IDÉBANK FÖR JUNIORVÄNLIG GOLFANLÄGGNING KRITERIER OCH IDÉBANK FÖR JUNIORVÄNLIG GOLFANLÄGGNING KRITERIER OCH IDÉBANK FÖR JUNIORVÄNLIG GOLFANLÄGGNING JUST NU: EN MÖJLIGHET FÖR KLUBBEN Kriterier och idébank för juniorvänlig golfanläggning är ett

Läs mer

Troja skall verka för en god föräldrakontakt genom att informera och utbilda föräldrarna i föreningens mål, verksamhetsidé och i ishockeyns grunder.

Troja skall verka för en god föräldrakontakt genom att informera och utbilda föräldrarna i föreningens mål, verksamhetsidé och i ishockeyns grunder. VERKSAMHETSIDÉ Idrottsföreningen Troja-Ljungby, i dagligt tal benämnd Troja, utövar idrotten ishockey. Föreningen, som bildades 1948 och har sin hemvist i Ljungby kommun, består av de fysiska personer

Läs mer

Idrottsrörelsens verksamhetsidé Idrott är fysisk aktivitet som vi utför för att kunna ha roligt, må bra och prestera mera.

Idrottsrörelsens verksamhetsidé Idrott är fysisk aktivitet som vi utför för att kunna ha roligt, må bra och prestera mera. STADGAR för den ideella föreningen Jönköping Curling Club (JCC) med hemort i Jönköpings kommun. Bildad den 28 december 1961 Stadgarna senast fastställda/ändrade av årsmöte den 2011.05.16 Idrottsrörelsens

Läs mer

Verksamhetsplan Elit- och Juniorkommittén Botkyrka GK 2015. Inledning.

Verksamhetsplan Elit- och Juniorkommittén Botkyrka GK 2015. Inledning. Verksamhetsplan Elit- och Juniorkommittén Botkyrka GK 2015 Inledning. Verksamhetsplanen är skriven för att tydliggöra klubbens juniorverksamhet som tillsammans med elitverksamheten utgör Elit- och Juniorkommitténs

Läs mer

Idéer från Albatrossmötet

Idéer från Albatrossmötet Idéer från Albatrossmötet Idéer netto och efter innehåll Tävling Träning Organisation/Ledare Rekrytering Information/marknadsföring Kostnader/greenfee Övrigt Effekt och tidshorisont Stor effekt och kort

Läs mer

Vreta Kloster GK Junior & Elitkommittén. Verksamhetsberättelse 2015. Version 1.0

Vreta Kloster GK Junior & Elitkommittén. Verksamhetsberättelse 2015. Version 1.0 Vreta Kloster GK Junior & Elitkommittén Verksamhetsberättelse 2015 Version 1.0 Innehåll VERKSAMHETEN... 3 GOLFKUL... 3 GOLFÄVENTYRET GRÖNA KORTET... 3 UTVECKLING OCH BREDDGRUPPER... 4 UTVECKLING JSM...

Läs mer

H Ö S T M Ö T E 3 0 N OV E M B E R 2 0 1 5

H Ö S T M Ö T E 3 0 N OV E M B E R 2 0 1 5 HÖSTMÖTE 30 N OV E MBE R 201 5 Sida 2 FÖREDRAGNINGSLISTA 1. Upprop och fastställande av röstlängd för mötet. 2. Fråga om mötet har behörigen utlysts. 3. Fastställande av Föredragningslista. 4. Val av ordförande

Läs mer