KFUM Kristianstad Pingis Medlemspolicy

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "KFUM Kristianstad Pingis Medlemspolicy"

Transkript

1 KFUM Kristianstad Pingis Medlemspolicy KFUK-KFUM (YMCA) är världens största och äldsta ungdomsrörelse. YMCA finns i 130 länder och har 70 miljoner medlemmar, varav i Sverige. Bokstäverna i KFUK-KFUM står för Kristliga Föreningen av Unga Kvinnor och Män. K i KFUM står för medmänsklighet och respekt och alla är välkomna till KFUM. KFUM:s logotype är den röda triangeln. Den symboliserar tre byggstenar kropp, själ och ande (body, mind and spirit) och innebär att alla människor behöver fysisk aktivitet, intellektuell stimulans och tid för reflektion för att utvecklas och må bra. Alla duger - alla får vara med I KFUM Kristianstad Pingis är vi stolta över att vara en del av KFUM-rörelsen. Du måste inte gå i kyrkan eller tro på Gud för att vara med hos oss, utan det är värderingarna om att alla duger att alla får vara med som är vägledande i vår policy. Visst är det roligt att vinna, men alla kan inte bli bäst. Alla måste känna att idrott är kul. Att idrott är gemenskap. Att idrott är utvecklande. Vi vill lyfta fram det bästa i varje ung människa. För oss är det idrott med kvalitet som gäller det innebär att alla duger och att alla får vara med efter sina förutsättningar. Att spela pingis ger personlig utveckling Pingis är fysisk aktivitet du blir starkare, du får bättre kondition, du blir friskare Pingis betyder samverkan med dina klubbkamrater du lär dig att ta hänsyn och inte bara se till dina egna åsikter och önskningar Pingis innebär respekt för regler både skrivna och oskrivna liksom respekt för medspelare, motspelare och domare. Ett hälsosamt liv utan missbruk inställning gentemot droger, alkohol, dopning och narkotika. Vår policy antogs av styrelsen i januari 2009 och finns på vår hemsida. I korthet innebär policyn att: Alla medlemmar i KFUM Kristianstad Pingis ska verka för inställningen att pingis i kombination med alkoholförtäring och/eller drogmissbruk inte hör ihop. Det förekommer aldrig droger, alkohol, dopning eller narkotika i samband med någon av klubben arrangerad aktivitet, såsom träning, tävling, läger etc. Ledare ska aldrig prata positivt om droger, alkohol, dopning eller narkotika.

2 Vi i styrelsen gör vårt bästa för att utveckla KFUM Kristianstad Pingis och är stolta över den verksamhet vi har idag, men allt kan så klart bli bättre. Om du har synpunkter och idéer så är du alltid välkommen att höra av dig det är viktigt att du delger oss dina förväntningar och önskemål. Här är några lite mer konkreta punkter om vad vi förväntar oss av dig som medlem eller förälder/vuxen. Vi förväntar oss bl a av våra medlemmar: Gör alltid ditt bästa räcker det inte för vinst så har du ändå gjort vad du kan! Pingis ska vara skoj! Försök att ha kul när du tränar och tävlar så når du också längst. Uppför dig väl på träningar och tävlingar. Kom i tid och var förberedd. Uppmuntra och peppa dina klubbkamrater. Visa respekt för regler och för medspelare, motspelare och domare. När du tävlar och spelar seriematch måste du spela i klubbens matchställ. Det är frivilligt att delta i tävlingar, men om du anmäler dig så måste du delta. Om du uteblir utan giltigt förfall (exempelvis sjukdom) så får du själv stå för avgiften. Se till att alla klubbkompisar har någon att värma med och vara med vid tävling. Ställ upp som domare eller funktionär vid våra egna tävlingar och matcher. Ställ upp i övriga aktiviteter när klubben behöver dig gärna med glädje! Minst en gång om året är det obligatoriskt att sälja adventskalendrar och/eller lotter. Vi förväntar oss bl a av föräldrar och andra vuxna: Pingis skall vara skoj! Kräv inte det orimliga av dina barn. Uppmuntra och peppa alla barn och ungdomar i klubben. Håll dig informerad. Ta del av information på anslagstavlor och på hemsidan Kom med synpunkter och idéer till tränare, ledare och styrelse. Ställ upp som domare eller funktionär vid våra egna tävlingar och matcher. Ställ upp i övriga aktiviteter klubben begär av dig gärna med glädje! Minst en gång om året är det obligatoriskt att sälja adventskalendrar och/eller lotter. Hjälp till så att vi säljer så mycket som möjligt. Om du är chaufför till någon tävling försök att ta med fler barn i bilen. Ingen coachning är tillåten när vi möter klubbkompisar.

3 Alkoholpolicy Varför har vi en alkoholpolicy? inställning gentemot droger, alkohol, dopning och narkotika och tar avstånd från all förekomst av langning eller konsumtion av alkohol i samband med eller i anslutning till verksamheten. Det är en av våra viktigaste uppgifter att se till att ungdomarna får en bra gemenskap inom föreningen och att alla känner att de duger alla får vara med precis som man är. Ungdomarna ska känna att de är i en trygg miljö och föräldrar ska med förtroende kunna låta sina barn delta i vår verksamhet. Nolltolerans gäller för alkoholhaltiga drycker vid träningsläger, möten, tävlingar eller resor till och från arrangemang. De undantag som gäller från nolltoleransregeln är då föreningen representeras exempelvis vid Idrottsgala eller internationellt utbyte samt vid medlemsfester där åldersgränsen är över 18 år. Vid dessa tillfällen gäller i stället en återhållsam inställning till alkohol. Ledare eller annan person inom föreningen som bryter mot policyn kan få sitt medlemskap återkallat. När det gäller barn och ungdom under 18 år ska ledare kontakta förälder och styrelse. Det ska dock mycket till för att vi ska utesluta en medlem. En stödjande hållning och noggrann uppföljning är troligen bästa lösningen. Om så erfordras gör klubben anmälan till annan instans. informeras vid Årsmöte och/eller vid annan årlig aktivitet (läger, klubbmästerskap, medlemsdag). Viktigt är att implementera policyn så att den är en del av verksamheten och att alla medlemmar i KFUM Kristianstad Pingis verkar för inställningen att pingis i kombination med alkoholförtäring inte hör ihop.

4 Dopningspolicy Varför har vi en dopningspolicy? inställning gentemot droger, alkohol, dopning och narkotika och tar avstånd från alla former av preparat som kan klassas som droger eller dopning. Att träna rätt, äta rätt och sova ordentligt är den bästa förutsättningen för bra resultat. Det är en av våra viktigaste uppgifter att förmedla budskapet att alla duger alla får vara med även om man inte är bäst. Lika viktigt är det att förmedla budskapet att man håller sig till reglerna och inte använder otillåtna medel. Ungdomarna ska känna att de är i en trygg miljö och föräldrar ska med förtroende kunna låta sina barn delta i vår verksamhet. Nolltolerans gäller inom alla områden. Vår inställning till dopning är att all användning av förbjudna medel eller prestationshöjande preparat är förbjudet. Ledare eller annan person inom föreningen som bryter mot policyn får sitt medlemskap återkallat. Bedömningen grundar sig på de lagar och regler som gäller för dopning. informeras vid Årsmöte och eller vid annan årlig aktivitet (läger, klubbmästerskap, medlemsdag). Viktigt är att implementera policyn så att den är en del av verksamheten och att alla medlemmar i KFUM Kristianstad Pingis är medvetna om att dopning automatiskt leder till avstängning.

5 Narkotikapolicy Varför har vi en narkotikapolicy? inställning gentemot droger, alkohol, dopning och narkotika. Vi tar avstånd från all förekomst av narkotika i samband med eller i anslutning till föreningens verksamhet. Det är en av våra viktigaste uppgifter att se till att ungdomarna får en bra gemenskap inom föreningen och att alla känner att de duger alla får vara med precis som man är. Ungdomarna ska känna att de är i en trygg miljö och föräldrar ska med förtroende kunna låta sina barn delta i vår verksamhet. Nolltolerans gäller inom alla områden. Vår inställning till narkotika är att all användning är förbjuden. Ledare eller annan person inom föreningen som bryter mot policyn kan få sitt medlemskap återkallat. När det gäller barn och ungdom under 18 år ska ledare kontakta förälder och styrelse. Det ska dock mycket till för att vi ska utesluta en medlem. En stödjande hållning och noggrann uppföljning är troligen bästa lösningen. Om så erfordras gör klubben anmälan till annan instans. informeras vid Årsmöte och eller vid annan årlig aktivitet (läger, klubbmästerskap, medlemsdag). Viktigt är att implementera policyn så att den är en del av verksamheten och att alla medlemmar i KFUM Kristianstad Pingis verkar för inställningen att pingis i kombination med narkotika inte hör ihop.

6 Tobakspolicy Varför har vi en tobakspolicy? inställning gentemot droger, alkohol, dopning och narkotika och tar avstånd från all förekomst av tobak i samband med eller i anslutning till föreningens verksamhet. Det är en av våra viktigaste uppgifter att se till att ungdomarna får en bra gemenskap inom föreningen och att alla känner att de duger alla får vara med precis som man är. Våra medlemmar ska våga stå emot trycket från kompisar som röker eller snusar. Ungdomarna ska känna att de är i en trygg miljö och föräldrar ska med förtroende kunna låta sina barn delta i vår verksamhet. Att ha nolltolerans för tobak tror vi dessvärre inte är möjligt. Barn och ungdomar under 18 år inom föreningen får inte röka/snusa i de aktiviteter som ordnas av oss eller där man representerar oss. Vi kan dock inte förbjuda ledare och medlemmar över 18 år att bruka tobaksprodukter. Däremot ställer vi krav på att ledare och andra personer över 18 år i så stor utsträckning det är möjligt undvika att använda tobaksprodukter i närvaro av minderåriga. Ledare eller annan person inom föreningen som bryter mot policyn kan få sitt medlemskap återkallat. När det gäller barn och ungdom under 18 år ska ledare kontakta förälder och styrelse. Det ska dock mycket till för att vi ska utesluta en medlem. En stödjande hållning och noggrann uppföljning är troligen bästa lösningen. informeras vid Årsmöte och eller vid annan årlig aktivitet (läger, klubbmästerskap, medlemsdag). Viktigt är att implementera policyn så att den är en del av verksamheten och att alla medlemmar i KFUM Kristianstad Pingis verkar för inställningen att pingis i kombination med tobak inte hör ihop.

Drog och alkoholpolicy Policy för Eken IBK.

Drog och alkoholpolicy Policy för Eken IBK. Drog och alkoholpolicy Policy för Eken IBK. Detta dokument vänder sig till Eken IBK:s spelare, ledare och föräldrar. Alla med anknytning till klubben ska känna till dess innehåll. Bakgrund Som idrottsförening

Läs mer

Barsebäck Golf & Country Club

Barsebäck Golf & Country Club Barsebäck Golf & Country Club Policy för verksamheten Antagen av Styrelsen 2013-12-22 Innehåll Inledning...3 Värdegrund...3 Visioner och mål...3 Medlemskap...3 Träning och tävling...4 Riktlinjer för ledare

Läs mer

I FCC får ingen mobbning förekomma. Sann sportsmannaanda skall vara det intryck som förknippas med FCC. Vi hejar på och stöttar vårt eget lag.

I FCC får ingen mobbning förekomma. Sann sportsmannaanda skall vara det intryck som förknippas med FCC. Vi hejar på och stöttar vårt eget lag. Drogpolicy för FC CIMRISHAMN FC Cimrishamn, FCC, bildades 2006 och är en ideell innebandyförening som har som målsättning att vara en förening dit alla skall känna sig välkomna, känna glädje och kamratanda.

Läs mer

Drog- och alkoholpolicy

Drog- och alkoholpolicy Drog- och alkoholpolicy för medlemmar i MSSK Drog- och alkoholpolicy är skriven av ungdomssektionen 2013-10-15 Ansvarig för policyn är huvudstyrelsen. 2 (5) Varför en drogpolicy? Att vara med i en förening

Läs mer

BTK Kävlinge. Policy för verksamheten. Antagen av Styrelsen Version 1.1

BTK Kävlinge. Policy för verksamheten. Antagen av Styrelsen Version 1.1 BTK Kävlinge Policy för verksamheten Antagen av Styrelsen 2013-06-11 Version 1.1 Innehåll Inledning... 3 Värdegrund... 3 Visioner och mål... 3 Medlemskap... 3 Träning och tävling... 4 Riktlinjer för ledare

Läs mer

KFUK-KFUMs idrottsförbund. Idé och verksamhet. Idrottsförbund FYSISK AKTIVITET ÖKAD KUNSKAP IDROTT MED KVALITET

KFUK-KFUMs idrottsförbund. Idé och verksamhet. Idrottsförbund FYSISK AKTIVITET ÖKAD KUNSKAP IDROTT MED KVALITET KFUK-KFUMs idrottsförbund Idé och verksamhet Idrottsförbund FYSISK AKTIVITET ÖKAD KUNSKAP IDROTT MED KVALITET det här står vi för Alla duger alla får vara med Hos oss gör vi inte skillnad på folk och folk.

Läs mer

Världens bästa skidklubb - på längden och bredden

Världens bästa skidklubb - på längden och bredden Världens bästa skidklubb - på längden och bredden Inledning Åsarna IK är en välkänd idrottsklubb inom längdskidåkningen och bedriver verksamhet för både barn, ungdomar, motionärer och elitåkare. Förutom

Läs mer

Grimsås IF Policy. Fotboll är inte bara prestationer, poäng, snygga mål eller segrar.

Grimsås IF Policy. Fotboll är inte bara prestationer, poäng, snygga mål eller segrar. Grimsås IF Policy Fotboll är inte bara prestationer, poäng, snygga mål eller segrar. Fotboll är framför allt glädje, sammanhållning i med och motgång, kamratskap och hänsynstagande till andra. Policy angående

Läs mer

VÄRDEGRUND

VÄRDEGRUND VÄRDEGRUND 2017-04-25 VERKSAMHETSIDÉ Vendelsö IK är en familjär förening för alla idrottsutövare, med tyngdpunkt på barn och ungdomar. Vi erbjuder en aktiv fritid med individuella utmaningar i fokus. Målsättningen

Läs mer

Lenhovda Idrottsförenings Värdegrund

Lenhovda Idrottsförenings Värdegrund Version 2013 Lenhovda Idrottsförenings Värdegrund Gemenskap Trygghet Respekt Utveckling Verksamhetsidé I vår förening får Alla vara med, pojkar, flickor, unga och gamla! Det ska vara kul att idrotta och

Läs mer

Alkohol- och Drogpolicy för Perstorps SK

Alkohol- och Drogpolicy för Perstorps SK Alkohol- och Drogpolicy för Perstorps SK Det är en övergripande målsättning att alla spelare i Perstorps Sportklubb skall erhålla sådan utbildning att det främjar spelarens utveckling både som fotbollsspelare

Läs mer

Framtiden just nu! Det är nu dagens barn och unga växer upp. Det är nu, just nu, de skapar många av de attityder och värderingar de bär med sig livet

Framtiden just nu! Det är nu dagens barn och unga växer upp. Det är nu, just nu, de skapar många av de attityder och värderingar de bär med sig livet DEN RÄTTA KÄNSLAN Framtiden just nu! Det är nu dagens barn och unga växer upp. Det är nu, just nu, de skapar många av de attityder och värderingar de bär med sig livet ut. Attityder och värderingar som

Läs mer

DROGPOLICY FÖR BÅSTAD GOLFKLUBB

DROGPOLICY FÖR BÅSTAD GOLFKLUBB FÖR BÅSTAD GOLFKLUBB Drogpolicy för Båstad Golfklubb, Version 2013.1 1 INLEDNING Båstad Golfklubb är en idrottsförening med golf som sysselsättning och som bildades 1930. Klubbens idrottsverksamhet består

Läs mer

Alkohol- och Drogpolicy. Oxberg/Älvdalen-Åsens FotbollsFörening

Alkohol- och Drogpolicy. Oxberg/Älvdalen-Åsens FotbollsFörening Alkohol- och Drogpolicy Oxberg/Älvdalen-Åsens FotbollsFörening Nationell och lokal nivå Riksdagen beslutade 2001 att anta en ny nationell handlingsplan för att förebygga alkoholskador. De antog ett antal

Läs mer

Policys IK Sisu. Var inte rädd att kontakta ledare och styrelsen om du har något du undrar över gällande våra policys. Innehållsförteckning

Policys IK Sisu. Var inte rädd att kontakta ledare och styrelsen om du har något du undrar över gällande våra policys. Innehållsförteckning Policys IK Sisu IK Sisu välkomnar alla att vara med och delta i klubbens verksamhet oavsett ålder, kön, ursprung, läggning eller förmåga. Vår friidrottsklubb genomsyras av glädje och gemenskap som gör

Läs mer

DROGPOLICY FÖR LAGANS GOLFKLUBB

DROGPOLICY FÖR LAGANS GOLFKLUBB Sida 1 FÖR LAGANS GOLFKLUBB Sida 2 INLEDNING Lagans Golfklubb är en idrottsförening med inriktning på golf. Klubben bildades 1966 och har sedan dess befunnit sig i ständig utveckling. Klubbens idrottsverksamhet

Läs mer

DROGPOLICY FÖR ÅLANDS GOLFKLUBB

DROGPOLICY FÖR ÅLANDS GOLFKLUBB FÖR ÅLANDS GOLFKLUBB / godkänd av styrelsen 07.11.2017 INLEDNING Ålands Golfklubb är en idrottsförening med golf som sysselsättning. Klubben grundades år 1975. Klubbens idrottsverksamhet består av tävlingsmoment

Läs mer

UTMÄRKT FÖRENING 2015

UTMÄRKT FÖRENING 2015 UTMÄRKT FÖRENING 2015 Fotboll Glädje Trygghet Stolthet Svärdsjö IF Fotbolls verksamhetsidé Svärdsjö IF Fotboll har som huvudsakligt mål att erbjuda alla barn och ungdomar möjlighet att delta i föreningens

Läs mer

Tillsammans för en idrott fri från alkohol, narkotika, doping och tobak. Gemensam ANDT-policy för idrottsföreningar i Mölndals stad

Tillsammans för en idrott fri från alkohol, narkotika, doping och tobak. Gemensam ANDT-policy för idrottsföreningar i Mölndals stad Tillsammans för en idrott fri från alkohol, narkotika, doping och tobak Gemensam ANDT-policy för idrottsföreningar i Mölndals stad Mål Varför? De allra flesta barn och ungdomar är någon gång aktiva i en

Läs mer

Jag en individuell idrottare. 3. Träningsgruppen ett team

Jag en individuell idrottare. 3. Träningsgruppen ett team 3. Träningsgruppen ett team I din idrott tävlar ni oftast individuellt men tränar ofta i grupp. I träningsgruppen kan ni stödja och peppa varandra i med och motgång. Att man trivs och har kul i samband

Läs mer

Tillsammans för en idrott fri från alkohol, narkotika, doping och tobak. Gemensam ANDT-policy för idrottsföreningar i Mölndals stad

Tillsammans för en idrott fri från alkohol, narkotika, doping och tobak. Gemensam ANDT-policy för idrottsföreningar i Mölndals stad Tillsammans för en idrott fri från alkohol, narkotika, doping och tobak Gemensam ANDT-policy för idrottsföreningar i Mölndals stad Varför? De allra flesta barn och ungdomar är någon gång aktiva i en idrottsförening.

Läs mer

Örnsköldsvik Shotokan Karateklubb

Örnsköldsvik Shotokan Karateklubb www.ovikshotokan.se sida 1(7) Örnsköldsvik Shotokan Karateklubb DROGPOLICY www.ovikshotokan.se sida 2(7) DROGPOLICY för medlemmar inom Örnsköldsvik Shotokan Karateklubb. Örnsköldsvik Shotokan Karateklubb

Läs mer

DROGPOLICY FÖR OSBY ATLET & BROTTARKLUBB

DROGPOLICY FÖR OSBY ATLET & BROTTARKLUBB DROGPOLICY FÖR OSBY ATLET & BROTTARKLUBB 1 Om föreningen: Osby Atlet & BrottarKlubb bildades 1930 och är en ideell förening i Osby kommun. Vår verksamhet är att lära ut brottning i grekisk romersk stil

Läs mer

Alkohol- och Drogpolicy

Alkohol- och Drogpolicy Alkohol- och Drogpolicy för föreningar i Norsjö kommun Handbok för föreningsledare. Information för vårdnadshavare och medlemmar. Antaget av föreningen:. Styrelsens ordförande:. Datum: Syfte Syftet med

Läs mer

Agenda. Välkomna Presentation av styrelsen Information ifrån Kansliet. Information från styrelsen angående den sportsliga verksamheten.

Agenda. Välkomna Presentation av styrelsen Information ifrån Kansliet. Information från styrelsen angående den sportsliga verksamheten. Agenda Välkomna Presentation av styrelsen Information ifrån Kansliet Medlemsregister ( Sportadmin ) Närvarokort ( APN ) Matchtröjor Bötesbelopp ( Spelare/ledare ) Utbildning Träningstider Nomineringar

Läs mer

Sigtuna IF:s föreningspolicy. Blå Tråden. Antagen på Sigtuna IF:s ordinarie årsmöte den 21 mars 2012.

Sigtuna IF:s föreningspolicy. Blå Tråden. Antagen på Sigtuna IF:s ordinarie årsmöte den 21 mars 2012. Sigtuna IF:s föreningspolicy Blå Tråden Antagen på Sigtuna IF:s ordinarie årsmöte den 21 mars 2012. Sigtuna IF:s verksamhetsidé Sigtuna IF skall stå för glädje, trygghet och kvalité där alla människors

Läs mer

Drogpolicy. Formtoppen

Drogpolicy. Formtoppen 2015-02-06 Drogpolicy Formtoppen Höllviken och Skanör Innehåll Inledning... 3 Drogpolicy... 4 Riktlinjer gällande tobak... 4 Riktlinjer gällande alkohol... 5 Riktlinjer gällande narkotika... 6 Riktlinjer

Läs mer

AIK Fotboll. Alkohol- och drogpolicy samt handlingsplan. (Reviderad )

AIK Fotboll. Alkohol- och drogpolicy samt handlingsplan. (Reviderad ) AIK Fotboll 2018 Alkohol- och drogpolicy samt handlingsplan (Reviderad 2017-11-16 ) 1 Inledning AIK Fotboll anser att idrottsklubbar har ett ansvar att motverka bruk av alkohol och droger. AIK är en klubb

Läs mer

Drogpolicy Formtoppen, Höllviken och Skanör

Drogpolicy Formtoppen, Höllviken och Skanör 2011-02-13 Drogpolicy Formtoppen, Höllviken och Skanör Innehåll Inledning...3 Drogpolicy...4 Riktlinjer gällande tobak...4 Riktlinjer gällande alkohol...5 Riktlinjer gällande narkotika...6 Riktlinjer gällande

Läs mer

Drogpolicy. Antagen vid Styrelsemöte: Reviderad: Thomas Lundblad

Drogpolicy. Antagen vid Styrelsemöte: Reviderad: Thomas Lundblad Drogpolicy Antagen vid Styrelsemöte: 2012-03-13 Reviderad: Thomas Lundblad Inledning/Allmänt Visby AIK är en ideell idrottsförening som arbetar för idrottande, gemenskap, kamratskap och social fostran.

Läs mer

ALKOHOL- OCH DROGPOLICY

ALKOHOL- OCH DROGPOLICY ALKOHOL- OCH DROGPOLICY Innehåll 1. Bakgrund 5 2. Syfte 6 3. Omfattning 7 4. Dopningspreparat och narkotika 8 Hantering av överträdelse i denna del 9 Ansvar 9 5. Alkohol 10 Hantering av överträdelse i

Läs mer

Gällivare Sportklubbs föreningspolicy Gällivare Sportklubb är en idrottsförening som står för att

Gällivare Sportklubbs föreningspolicy Gällivare Sportklubb är en idrottsförening som står för att Gällivare Sportklubbs föreningspolicy Gällivare Sportklubb är en idrottsförening som står för att Alla är välkomna att vara med i GSK utifrån sina egna förutsättningar. Vi strävar efter bredd men tar också

Läs mer

Policy och handlingsregler för Lidingö simklubb

Policy och handlingsregler för Lidingö simklubb Policy och handlingsregler för Lidingö simklubb Lidingö simklubb ( simklubben ) har antagit en värdegrund som bland annat syftar till att erbjuda sina medlemmar och anställda en trygg social miljö. För

Läs mer

GF Tempo Ledarguiden 2016

GF Tempo Ledarguiden 2016 GF Tempo Ledarguiden 2016 Förord Detta dokument är framtaget av ledare samt styrelsemedlemmar i GF Tempo. Dokumentet som kommer från riksidrottsförbundet (RF) bygger på ledarguiden som är utvecklat ifrån

Läs mer

Åsele IK:s Ishockeypolicy

Åsele IK:s Ishockeypolicy Åsele IK:s Ishockeypolicy Vår policy ska vara en vägledning för alla ledare inom vår verksamhet och en information till föräldrar, spelare, kommunen, sponsorer och andra intresserade om hur vi vill driva

Läs mer

ALKOHOL- och DROGPOLICY för. HYLTE VOLLEY Bollklubb

ALKOHOL- och DROGPOLICY för. HYLTE VOLLEY Bollklubb ALKOHOL- och DROGPOLICY för HYLTE VOLLEY Bollklubb ALKOHOL- och DROGPOLICY för HYLTE VOLLEY Bollklubb Hylte Volleyboll klubb har ett starkt varumärke både lokalt och regionalt. Klubben verkar för att sätta

Läs mer

TÄNK TILL VÄRDEGRUNDSMATERIAL

TÄNK TILL VÄRDEGRUNDSMATERIAL TÄNK TILL VÄRDEGRUNDSMATERIAL 2016 SYFTE TÄNK TILL OPE IF är ett värdegrundsmaterial från SISU Idrottsutbildarna Jämtland/Härjedalen SYFTE Syftet med TÄNK TILL är att du och ni, aktiva, föräldrar, ledare

Läs mer

DROGPOLICY 2016 Musubi Dojo Kampsportsförening

DROGPOLICY 2016 Musubi Dojo Kampsportsförening DROGPOLICY 2016 Musubi Dojo Kampsportsförening Vår föreningsverksamhet är uppbyggd på ideell grund. Vi arbetar för gemenskap, kamratskap och social fostran. Det är viktigt att vi hjälper våra barn och

Läs mer

TIF Vikings drogpolicy

TIF Vikings drogpolicy 2017-2019 Bakgrund Föreningens sportsliga mål är att utveckla framstående ishockeyspelare. Vi vill även vara en förening som påverkar våra barn och ungdomar på ett positivt sätt så att de i framtiden blir

Läs mer

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med!

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med! Rosersbergs IK Den stora klubben i det lilla samhället Alla får vara med! rosersbergsik.se Det du håller i din hand är information till dig som aktiv, ledare/ tränare, förälder, medlem eller blivande medlem.

Läs mer

Värdegrund. Ingarö IF Ingarö IF Styrelse

Värdegrund. Ingarö IF Ingarö IF Styrelse Värdegrund Ingarö IF 2008-10-16 Ingarö IF Styrelse Värdegrund Ingarö IF: s verksamhet är till för alla! Grundidén är att barn, ungdomar och vuxna som tycker det är roligt med idrott alltid ska känna sig

Läs mer

ANT-policy för KFUM Central Basket

ANT-policy för KFUM Central Basket ANT-policy för KFUM Central Basket KFUM-KFUK Central basket har som mission att verka för sportsliga framgångar inom ungdoms- och seniorbasket i centrala Stockholm, baserat på proffsig basketverksamhet

Läs mer

Forssa BK Dalkurd FF

Forssa BK Dalkurd FF Dalkurd FF Ungdom Förväntningar på dig som spelare Säsongen 2018 - 2 - Att vara del av Dalkurd FF/: Vi vill bedriva en målinriktad fotbollsutbildning med långsiktig och individuell planering. Vi vill värna

Läs mer

H 65-Drogpolicy. På ungdomssidan har vi 20 lag i seriespel och handbollskolan. Under hösten har tillkommit knatte handboll.

H 65-Drogpolicy. På ungdomssidan har vi 20 lag i seriespel och handbollskolan. Under hösten har tillkommit knatte handboll. H 65-Drogpolicy. H 65 startade 1965 och bedriver en omfattande verksamhet med ca 500 medlemmar. Säsongen 2008/2009 spelar representationslagen Herr och Dam båda i Div. 1. inte många föreningar i landet

Läs mer

Alkohol- och drogpolicy för Hammarby IF FF

Alkohol- och drogpolicy för Hammarby IF FF Alkohol- och drogpolicy för Hammarby IF FF Det är en övergripande målsättning att alla spelare i Hammarby IF FF skall erhålla sådan utbildning att det främjar spelarens utveckling både som fotbollspelare

Läs mer

Forssa BK Dalkurd FF

Forssa BK Dalkurd FF Dalkurd FF Akademi Förväntningar på dig som spelare Säsongen 2018 - 2 - Att vara del av Akademin: Vi vill bedriva en målinriktad fotbollsutbildning med långsiktig och individuell planering. Vi vill värna

Läs mer

ALKOHOL- OCH DROGPOLICY IF LÖDDE

ALKOHOL- OCH DROGPOLICY IF LÖDDE ALKOHOL- OCH DROGPOLICY IF LÖDDE Löddeköpinge 2017-09-11 Styrelsen ------------------------------------------------- Peter Joelsson, Ordförande IF Lödde 1 Innehåll 1. Bakgrund... 3 2. Regler & Gränser

Läs mer

Drogpolicy - med tillhörande handlingsplan

Drogpolicy - med tillhörande handlingsplan 2011-05-18 Idrotten som förebild - Drogförebyggande arbete som drivkraft! Vår Idrottsförenings Surahammars IBF Drogpolicy - med tillhörande handlingsplan Inledning Definition Följande definieras som en

Läs mer

Skapa en positiv och sund miljö där alla får får lära sig fotboll och utveckla ett livslångt intresse.

Skapa en positiv och sund miljö där alla får får lära sig fotboll och utveckla ett livslångt intresse. LEDARPÄRM 2014 Skapa en positiv och sund miljö där alla får får lära sig fotboll och utveckla ett livslångt intresse. Syfte med ledarpärmen Ge ledare och funktionärer i Kågedalens AIF en ökad trygghet

Läs mer

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden IFK VÄRSÅS Blåvita tråden - för framtiden Reviderad 070214 Reviderad 141207 Reviderad 160309 Innehåll: Föreningside och målsättning Verksamhetside Spelaransvar Ungdomar Spelarutbildningsmatris Tränare-/ledaransvar

Läs mer

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden IFK VÄRSÅS Blåvita tråden - för framtiden Reviderad 070214 Reviderad 141207 Innehåll Föreningsidé och målsättning...2 Verksamhetsidé... 3 Barn/Ungdom... 3 Spelarutbildningsmatris... 4 Spelaransvar...5

Läs mer

FÖRÄLDRAPROFIL JÄRFÄLLA HOCKEY CLUB

FÖRÄLDRAPROFIL JÄRFÄLLA HOCKEY CLUB JÄRFÄLLA HOCKEY CLUB TEL. 08-580 347 11 EPOST KANSLI@JARFALLAHOCKEY.COM 1 VÄRDEGRUND VÅR VISION Stockholms bästa plantskola - för alla VÅR STRATEGI Järfälla HC fostrar duktiga ledare, ishockeyspelare och

Läs mer

Policyprogram 2012-2014

Policyprogram 2012-2014 Policyprogram 2012-2014 Doping Alkohol Narkotika Tobak Trafiksäkerhet Innehåll Omfattning... 2 Definitioner... 3 Bakgrund... 3 Doping, alkohol, narkotika och tobak... 4 Trafiksäkerhet... 6 Omfattning Visby

Läs mer

Den vita tråden. Utveckla det drogförebyggande arbetet

Den vita tråden. Utveckla det drogförebyggande arbetet Den vita tråden Att Idrotts- och hälsocertifiera Annebergs IF innebär att vi utvecklar sammanhållningen och klubbgemenskapen mellan Annebergs IF olika lag. Certifieringen visar på betydelsen av föräldrastöd

Läs mer

och liv. till kyrkan. ledarskap.

och liv. till kyrkan. ledarskap. Idag ser vi att sportlovsläger, nyårsläger och tonårsläger ofta är fyllda av idrott och sport. SMU, SBUF och MKU har en historia med mycket idrottsarrangemang, bland annat SMUiader och distriktsmästerskap.

Läs mer

Svensk Vattenpolo SPELREGLER

Svensk Vattenpolo SPELREGLER Svensk Vattenpolo SPELREGLER Spelregler Vad innebär Spelregler? Att vara engagerad i svensk vattenpolo ska vara roligt och utvecklande för varje, spelare, tränare, ledare eller förälder. Vi är många som

Läs mer

Tränings- och Tävlingspolicy... 3. Lägerpolicy 4. DANT Policy (droger, alkohol, narkotika, tobak). 5. Trafikpolicy... 6

Tränings- och Tävlingspolicy... 3. Lägerpolicy 4. DANT Policy (droger, alkohol, narkotika, tobak). 5. Trafikpolicy... 6 Innehållsförteckning Klicka på rubriken för länk till texten Sid Tränings- och Tävlingspolicy... 3 Lägerpolicy 4 DANT Policy (droger, alkohol, narkotika, tobak). 5 Trafikpolicy... 6 Allmänna normer och

Läs mer

Varför en drogpolicy?

Varför en drogpolicy? Förord till handlingsplan/drogpolicy för föreningar på Norra Hisingen. Varför en drogpolicy? Att vara med i en idrottsförening är mer än att bara träna och tävla. Här får ungdomarna en trygg och social

Läs mer

Idrott en bra start i livet

Idrott en bra start i livet Idrott en bra start i livet Idrotten ger både vuxna och barn möjlighet att röra sig, utmana sig själv eller varandra och ha roligt. Att vara medlem i en idrottsförening ger möjligheter att snabbt hitta

Läs mer

Välkomna till utomhussäsongen 2018

Välkomna till utomhussäsongen 2018 Välkomna till utomhussäsongen 2018 Information till föräldrar med barn/ungdomar i Högbo GIF. Vi hälsar nya och gamla friidrottare välkomna till utomhussäsongen 2018. På det här bladet har vi sammanställt

Läs mer

Den vita tråden. Utveckla det drogförebyggande arbetet

Den vita tråden. Utveckla det drogförebyggande arbetet Den vita tråden Att Idrotts- och hälsocertifiera Annebergs IF innebär att vi utvecklar sammanhållningen och klubbgemenskapen mellan Annebergs IF olika lag. Certifieringen visar på betydelsen av föräldrastöd

Läs mer

Policy. Möjligheternas förening Ope Idrottsförening

Policy. Möjligheternas förening Ope Idrottsförening Policy Möjligheternas förening Ope Idrottsförening POLICY MÖJLIGHETERNAS FÖRENING Kamratskap Trygghet Glädje Gemenskap Fotboll Efter egen förmåga Stärkt självkänsla Lek Inledning Ope IF är en av norrlands

Läs mer

Policysamling 2012-02-28 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY...

Policysamling 2012-02-28 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY... Policysamling 2012-02-28 Innehåll 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN.... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY... 3 5 UPPFÖRANDE POLICY... 3 5.1 Spelare och ledare...

Läs mer

Rent spel & Fair Play

Rent spel & Fair Play Svenska Sportdykarförbundet står för Rent spel & Fair Play under träning och tävling Innehåll Inledning... 3 Bakgrund... 3 Tävling och träning inom SSDF sfär... 3 Respekt mot varandra... 3 Rent spel...

Läs mer

Värmdö IF P02/03 Innebandy SPELARMÖTE

Värmdö IF P02/03 Innebandy SPELARMÖTE Värmdö IF P02/03 Innebandy SPELARMÖTE 2016-10-17 Vad tror JAG är viktigt för att vi i LAGET ska få en ROLIG säsong tillsammans! Åka på cuper eller utföra några aktiviteter tillsammans Koncentration Att

Läs mer

Vision. Mer än idrott - En klubb full av stjärnor

Vision. Mer än idrott - En klubb full av stjärnor Vision Mer än idrott - En klubb full av stjärnor Verksamhetsidé Vi ska bedriva verksamhet inom fotboll, innebandy, cykel, gymnastik och skidor så att alla ges möjlighet till en aktiv fritid där man kan

Läs mer

Barn- och ungdomspolicy

Barn- och ungdomspolicy Barn- och ungdomspolicy Göteborgs Ishockeyklubb antagen 2017-06-19 1 1. Inledning Policy för ungdomsverksamhet Denna policy anger styrelsens riktning för föreningens ungdomsverksamhet. Verksamhetens syfte

Läs mer

HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL

HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL Föräldrar och spelar info Skapat: 2013-09-04 Version:2014-09-30 Att vara fotbollsförälder i IF Mölndal Fotboll. Fotboll är världens största gemenskap. Att vara fotbollsförälder

Läs mer

Genom detta Certifikat förbinder sig. 1. Gruppens lag i S:t Eriks-cupen skall följa Stockholmsfotbollens "Spel- och Startgaranti" (Bilaga 1).

Genom detta Certifikat förbinder sig. 1. Gruppens lag i S:t Eriks-cupen skall följa Stockholmsfotbollens Spel- och Startgaranti (Bilaga 1). INLEDNING följer Stockholms Fotbollförbunds och Svenska Fotbollförbundets långsiktiga arbete för att tillsammans med sina medlemsföreningar utveckla Stockholms ungdomsfotboll. Riktlinjer och ledstjärnor

Läs mer

Informationsbroschyr Färjestadens GoIF

Informationsbroschyr Färjestadens GoIF Informationsbroschyr Färjestadens GoIF Huvudsyftet med att spela fotboll är naturligtvis att barnen ska ha roligt. Det tycker vi i Färjestadens GoIF också, men det för även med sig andra positiva saker.

Läs mer

VÄRDEGRUND. Stockholm Top Gymnastics. Värdegrunden bygger på ledorden:

VÄRDEGRUND. Stockholm Top Gymnastics. Värdegrunden bygger på ledorden: Medlemmarna i skall känna till och följa gällande värdegrund. Värdegrunden bygger på ledorden: Glädje och utveckling Spännande och motiverande, vill bli bättre, glädjas av varandras framgång, ta tillvara

Läs mer

Sandareds IBS:s riktlinjer och policy

Sandareds IBS:s riktlinjer och policy Sandareds IBS:s riktlinjer och policy FÖRORD I detta dokument har vi satt Sandareds IBS: s policy och riktlinjer på pränt. Syftet med dokumentet är att ge vägledning i hur föreningen ställer sig i en rad

Läs mer

Föräldraengagemang. NKK policy: 2012-11-16. Detta dokument innehåller viktig information för familjer med barn som är tävlingssimmare i NKK.

Föräldraengagemang. NKK policy: 2012-11-16. Detta dokument innehåller viktig information för familjer med barn som är tävlingssimmare i NKK. NKK policy: Föräldraengagemang 2012-11-16 Detta dokument innehåller viktig information för familjer med barn som är tävlingssimmare i NKK. Det är många i NKK som frivilligt lägger ner mycket tid och engagemang

Läs mer

Drogpolicy. för Friluftsfrämjandets lokalavdelning Ängelholm-Båstad.

Drogpolicy. för Friluftsfrämjandets lokalavdelning Ängelholm-Båstad. Drogpolicy för Friluftsfrämjandets lokalavdelning Ängelholm-Båstad. Friluftsfrämjandets värdegrund. Värdegrunden handlar om de värderingar som ligger till grund för hur vi bemöter varandra och agerar mot

Läs mer

Program. Innehållsförteckning. Inledning. 2009-03-24 sid 1(7) Version 0.0. Nyköpings Frisksportklubb Program och Policy för verksamheten.

Program. Innehållsförteckning. Inledning. 2009-03-24 sid 1(7) Version 0.0. Nyköpings Frisksportklubb Program och Policy för verksamheten. 2009-03-24 sid 1(7) Innehållsförteckning Program... 1 Inledning... 1 Frisksportrörelsens idé...2 Klubbens program...2 Rörelse och motion... 2...2...3 Alkohol tobak droger doping... 3...3...3...4 Etik och

Läs mer

LEDARE. Ledare inom Lycksele SK,s verksamhet ansvarar för:

LEDARE. Ledare inom Lycksele SK,s verksamhet ansvarar för: 2008-06-30 Vi är många som arbetar i verksamheten, alla med olika bakgrund, kunskap och utbildning, och ibland gör vi rätt och ibland gör vi fel. Det är fullständigt mänskligt! LEDARE Ledare inom Lycksele

Läs mer

Föräldramanual Beslutad av styrelsen i BK Höllviken

Föräldramanual Beslutad av styrelsen i BK Höllviken Föräldramanual Beslutad av styrelsen i BK Höllviken 2019-02-28 1 Föräldramanual BK Höllviken En viktig förutsättning för vår förening är alla vi föräldrar. Utan föräldrarnas engagemang fungerar inte verksamheten.

Läs mer

Idrotts- och hälsocertifiering av Gräppås golfklubb (v. 2015-12)

Idrotts- och hälsocertifiering av Gräppås golfklubb (v. 2015-12) Idrotts- och hälsocertifiering av Gräppås golfklubb (v. 2015-12) Gräppås Golfklubb är en ideell förening och har som målsättning att låta alla medlemmar få spela golf på både motionsnivå och tävlingsnivå.

Läs mer

Föräldramöte 9/2 Pojkar 08

Föräldramöte 9/2 Pojkar 08 Föräldramöte 9/2 Pojkar 08 Ledare/ Tränare Spelare Föräldrar Träning Match Lagsponsring Försäkring Övrigt Agenda LEDARE OCH TRÄNARE Planera träningen, alla tränare tagit del av det innan träningen börjar

Läs mer

Tillsammans för en fotboll fri från alkohol, narkotika, doping och tobak!

Tillsammans för en fotboll fri från alkohol, narkotika, doping och tobak! Tillsammans för en fotboll fri från alkohol, narkotika, doping och tobak! Vår gemensamma ANDTS-Policy ANDTS? ANDTS står för Alkohol-Narkotika-Doping-Tobak och Spel. Varför? De allra flesta barn och ungdomar

Läs mer

ROMA IF GEMENSAMMA DOKUMENT

ROMA IF GEMENSAMMA DOKUMENT ROMA IF GEMENSAMMA DOKUMENT Detta dokument har utarbetats i samråd och i samarbete mellan Roma IF styrelse och sektionsstyrelserna. Det är samtliga styrelsers ansvar inom Roma IF att detta efterlevs och

Läs mer

Policydokument för Kiruna Sportklubb

Policydokument för Kiruna Sportklubb 1 Den högsta målsättningen med Kiruna Sportklubbs verksamhet är att ha roligt samtidigt som vi utvecklar brottningen och barnen i Kiruna. Detta dokument innehåller regler om hur intressenter i Kiruna sportklubb,

Läs mer

Vi vill att Sportlife Kungälv IBK skall vara den givna klubben för ungdomar som vill spela innebandy i Kungälvs Kommun.

Vi vill att Sportlife Kungälv IBK skall vara den givna klubben för ungdomar som vill spela innebandy i Kungälvs Kommun. Policy & värderingar Sportlife Kungälv IBK Detta vill vi: Vi vill att Sportlife Kungälv IBK skall vara den givna klubben för ungdomar som vill spela innebandy i Kungälvs Kommun. Vi vill att Sportlife Kungälv

Läs mer

Jämtlands Gymnasieförbund

Jämtlands Gymnasieförbund Jämtlands Gymnasieförbund Drogpolicy och handlingsplan för elever inom Jämtlands Gymnasieförbund Fastställd i direktionen 2013-11-08 Dnr 108-2012 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Definition...

Läs mer

Åre SLK Fotboll. Klubben för ALLA! Klubbpolicy

Åre SLK Fotboll. Klubben för ALLA! Klubbpolicy Åre SLK Fotboll Klubben för ALLA! Klubbpolicy Fotboll Att spela fotboll innebär att du är med i världens största idrott. Fotboll spelas över hela världen och själva bollen är kanske världens populäraste

Läs mer

Tillsammans för en idrott fri från alkohol, narkotika, doping och tobak. Gemensam ANDT-policy för idrottsföreningar i Mölndals stad

Tillsammans för en idrott fri från alkohol, narkotika, doping och tobak. Gemensam ANDT-policy för idrottsföreningar i Mölndals stad Tillsammans för en idrott fri från alkohol, narkotika, doping och tobak Gemensam ANDT-policy för idrottsföreningar i Mölndals stad Varför? De allra flesta barn och ungdomar är någon gång aktiva i en idrottsförening.

Läs mer

Den lilla klubben med det stora hjärtat!

Den lilla klubben med det stora hjärtat! Den lilla klubben med det stora hjärtat! Syfte Syfte med denna ledarguide är att ge riktlinjer och stöd till dem som är berörda av vår verksamhet. Vision Fotboll för alla! Getinge IF:s vision är att ha

Läs mer

Värdegrunder och kultur. Spelarmöte - IFK Fjärås F06/07 21 maj 2018

Värdegrunder och kultur. Spelarmöte - IFK Fjärås F06/07 21 maj 2018 Värdegrunder och kultur Spelarmöte - IFK Fjärås F06/07 21 maj 2018 Checka in Vara närvarande Lyssna Fråga Upplägg av kvällen Diskutera värderingar och kultur Ca 18.30 äta pizza Forts Diskutera värderingar

Läs mer

Tillsammans för en idrott fri från Alkohol, Narkotika, Doping och Tobak. Handlings- och åtgärdsplan

Tillsammans för en idrott fri från Alkohol, Narkotika, Doping och Tobak. Handlings- och åtgärdsplan Tillsammans för en idrott fri från Alkohol, Narkotika, Doping och Tobak Handlings- och åtgärdsplan Detta arbetsmaterial......är en hjälp i arbetet att förankra/anta en ANDT-policy i er förening. De allra

Läs mer

SKELLEFTEÅ IBK. Värdegrund

SKELLEFTEÅ IBK. Värdegrund Värdegrund 2016-11-17 SKELLEFTEÅ IBK Föreningens värdegrund. Riktlinjer för aktiva i ungdomslagen, ledare inom föreningen och föräldrar. Trafiksäkerhets- drogoch alkohols-, utbildnings- och profilpolicy.

Läs mer

ALKOHOL-& DROGPOLICY IF LÖDDE

ALKOHOL-& DROGPOLICY IF LÖDDE ALKOHOL-& DROGPOLICY IF LÖDDE Löddeköpinge 2011-09-12 Styrelsen ------------------------------------------------- Peter Joelsson, Ordförande IF Lödde 1 Innehåll 1. Bakgrund... Error! Bookmark not defined.

Läs mer

SJÖVIKEN IF VERKSAMHETSPLAN

SJÖVIKEN IF VERKSAMHETSPLAN SJÖVIKEN IF VERKSAMHETSPLAN 2018 Värdegrund Målsättning Tävlingsverksamhet Anläggningar Ambassadörsskap ANDT-policy Inriktning enligt RF:s Strategi 2025 Inledning 2017 års verksamhet innebar att besökarantalet

Läs mer

Stockholm Top Gymnastics

Stockholm Top Gymnastics Augusti 2016 Stockholm Top Gymnastics VÄRDEGRUND All gymnastikverksamhet för barn och ungdomar ska bedrivas utifrån ett barnrättsperspektiv och följa FN:s barnkonvention. Ett barnrättsperspektiv innebär

Läs mer

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1 FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL sida 1 Vad innebär det att vara förälder till barn i Öjersjö IF? Först vill vi säga att vi är väldigt glada över att ni har valt att ge oss förtroendet

Läs mer

2015-02-25. Policydokument. Kovlands IF Fotbollssektion 2015

2015-02-25. Policydokument. Kovlands IF Fotbollssektion 2015 Policydokument Kovlands IF Fotbollssektion 2015 1 Innehållsförteckning Innehållsförteckning...2 Välkommen till Kovlands IF... 3 Verksamhetsidé... 4 Policy för Fotbollen... 5 Spelare....6 Ledare....7 Förälder....8

Läs mer

GRÖNA TRÅDEN BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLL

GRÖNA TRÅDEN BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLL GRÖNA TRÅDEN BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLL Innehåll Inledning 2 Fotbollsskola 5-6 år.aktiv Start 4 P/F 7-8 år.fotbollsglädje 5 P/F 9-10 år.lära att träna 6 P/F 11-12 år..lära att träna 7 P/F 13 år.träna för

Läs mer

Röda tråden HK COUNTRY ULVÅKERS IF

Röda tråden HK COUNTRY ULVÅKERS IF Röda tråden HK COUNTRY ULVÅKERS IF Innehållsförteckning Alliansens ledord... 3 Riktlinjer föräldrar... 4 Riktlinjer spelare... 5 Riktlinjer ledare... 6 Röda tråden - Innehållsförteckning Trafikpolicy...

Läs mer

Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för alla och att den organiseras enligt demokratiska former.

Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för alla och att den organiseras enligt demokratiska former. Verksamhetsidé Vi vill vara en gedigen, trygg och välskött förening med verksamhet i framkant och med öppenhet för nya utmaningar Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för

Läs mer

DROGPOLICY HÖRBY FF. Rev

DROGPOLICY HÖRBY FF. Rev DROGPOLICY HÖRBY FF Rev 20160218 1 Hörby FF är en ideell idrottsförening med fotboll som huvudsysselsättning. Förutom föreningens sportsliga mål, att ge våra barn och ungdomar möjlighet att utvecklas efter

Läs mer