Policy för tävlingar samt för planering och genomförande av föreningens läger

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Policy för tävlingar samt för planering och genomförande av föreningens läger"

Transkript

1 Policy för tävlingar samt för planering och genomförande av föreningens läger Reviderad av styrelsen april 2017 Tävlingar En del av friidrotten är att tävla; att mäta sig mot andra och framförallt mot sig själv. Det är inget tvång att tävla, men klubben uppmuntrar alla som vill tävla att göra det. Vid arenatävlingar, inomhus såväl som utomhus, är huvudprincipen att klubben står för hela anmälningsavgiften så länge anmälan görs i tid. Ett fåtal tävlingsarrangörer tar dock ut mycket höga anmälningsavgifter och vid dessa fall kan klubben välja att begränsa antalet tävlingsstarter per person. Om så är fallet informerar klubben tydligt om detta under tävla på hemsidan. Vid veterantävlingar är principen att klubben står för anmälningsavgiften vid mästerskapstävlingar. Deltagande vid övriga veterantävlingar bekostas av den aktive. Vid långlopp och motionslopp står klubben för anmälningsavgiften för Lilla Lidingöloppet samt för de långlopp som ingår i Klubbkampen Långlopp. Aktiva i klubben kan i vissa fall också kostnadsfritt tävla i Lidingöloppets övriga grenar efter godkännande från kansliet. Anmälningsavgiften för Minimaran bekostas alltid av klubben, även för de åldrar som inte ingår i Klubbkampen. Övriga lång- och motionslopp bekostas av den tävlande. Klubben uppmuntrar också deltagande i stafetter som arrangeras utanför arenorna. Förfrågan om deltagande ska, av kostnadsskäl, alltid tillställas kansliet för godkännande. Vid SM-tävlingar är klubbens policy att tävlande ska fylla 18 år under tävlingsåret. Dessutom ska den aktiva tillhöra topp-25 i landet, baserat på gällande säsongs statistik, för att få delta. Vid USM- och JSM-tävlingar är rekommendationen att den aktiva ska tillhöra topp-20 i landet, baserat på snittet av de tre senaste årens Sverigeresultat, se bilaga. Respektive Kommitté (Barn- och Ungdom, Tonår och Junior samt Senior och Elit) hanterar frågor som avviker från ovan nämnda principer. Vid Mästerskapstävlingar (USM-, JSM- och SM-tävlingar) ansvarar kansliet för samtliga anmälningar till tävlingsarrangören. Tävlingsavgifter och andra kostnader i samband med tävlingar är en stor utgiftspost för klubben. Det är viktigt att ledare, tränare och aktiva i förväg noga planerar tävlingarna så att inte klubben drabbas av onödiga kostnader för sena avbokningar. Klubben förbehåller sig rätten att ta ut en ersättning om avhopp sker utan väl motiverad anledning.

2 Extra kostnader för eventuella efteranmälningar betalas alltid av den tävlande genom att kansliet debiterar den tävlande för merkostnaden. Tävlande sker alltid med användande av IFK Lidingös kompletta tävlingsdräkt eller, för barn, IFK Lidingö T-shirt (som alla får då de börjar träna i klubben). Undantag från detta kan göras för elitaktiva med egna klädsponsorer, vilket i så fall kräver Senior- och Elitkommitténs godkännande. Vid Mästerskap ska alltid klubbens tävlingskläder användas. Läger Godkännande, ekonomi och uppföljning Vid arrangemang av läger ska lägret planeras för att passa så många som möjligt i gruppen/ ålderskullen. Lägret ska medverka till att en god gemenskap utvecklas i hela gruppen. Klubben sponsrar följande: Gemensamt dagläger på Vallen för BUK-åldersgrupperna 7-8 år. Gemensamt läger på Bosön för BUK-åldersgrupperna 9-11 års ålder som erbjuds övernattning. Gemensamt åldersöversgripande läger för åldrarna mellan Bosön och de i TOJ och Senior/Elit som åker på Klubbläger i utlandet. (typ Åland) Klubbläger för TOJ-grupper samt Senior-/Elit för aktiva i gymnasieåldern och uppåt. (Klövern) Förutsättningarna för att genomföra läger i IFK Lidingö Friidrotts regi är följande: Ledare i berörda grupper har huvudansvar för lägrets innehåll/program och att ha ledaransvar på plats. Kansli personal stöttar med bokning av resa och boende. Lägret ska finnas i verksamhetsplanen för IFK Lidingö Friidrott/ i kommitténs plan för verksamhetsåret. En av styrelsen eller kommittén beslutad budget för lägret måste finnas. Budget ska kontrolleras av flera parter. Om sponsring finansierar/delfinansierar lägret ska IFK Lidingös policy för sponsring följas (se separat dokument). Det ska tydligt i förväg kommuniceras till potentiella deltagare vilken avgift som klubben tar ut för deltagande i lägret samt vad som ingår i deltagaravgiften. För aktiva som är berättigade till omkostnads- eller stimulansbidrag finansieras lägeravgifter i normalfallet i första hand genom dessa individuella bidrag. Kostnader för uttagna tränares resor och uppehälle fördelas i normalfallet ut på övriga deltagare. Eventuella underskott jämfört med upprättad och godkänd budget bekostas av lägerdeltagarna. Huvudprincipen är att underskottet fördelas i lika delar på resp. deltagare. Efter avslutat läger ska huvudansvarig ledare inom rimlig tid upprätta en ekonomisk redovisning i enlighet med den mall som klubben förser ledaren med.

3 BUK-, TOJ- resp. Senior/Elit-ansvarig på kansliet ansvarar i samarbete med sin resp. kommittéordförande och föreningens kassör för att lägerprinciperna följs och uppföljning sker i enlighet med detta dokument. Eventuella förfrågningar om läger som inte är inkluderade i verksamhetsplan och budget ska alltid behandlas av resp. Kommittéordförande. Deltagande Lägerdeltagande ska vara medlem i klubben och ha betalat medlems- samt aktivitetsavgift. För aktiva under 15 år arrangeras helgläger eller motsvarande. Aktiva som under året fyller minst 16 år får följa med på läger som varar i högst en vecka. De som under året fyller 18 år får följa med i två veckor så länge den maximala skolfrånvaron är max en vecka enligt sista punkten nedan. Aktiva som under året fyller 20 år får följa med på läger oavsett längd samt på vinterläger med seniorerna. Läger som berör aktiva i högstadium och gymnasium bör i möjligaste mån förläggas under lov. Vid läger som förläggs under terminerna får den maximala skolfrånvaron vara en vecka. Regler på plats Både som aktiv och som ledare/tränare är det viktigt att tänka på att man i tävlings- och lägersammanhang representerar IFK Lidingö Friidrott. Föreningens värdegrund utgör en vägledning för hur man bör agera och bete sig (Bilaga 1). Under ett läger måste ansvarig ledare närvara under hela lägret. Totalförbud mot alkohol på läger för deltagare och ledare. Deltagare förväntas leva upp till klubbens värdegrund. På utlandsläger får aktiva inte lämna hotell/träningsområdet utan sällskap av vuxen/aktiv över 20 år som fått särskilt ansvar enligt överenskommelse med ansvarig ledare. Deltagare som ej respekterar de regler som gäller på läger och tävlingsresor kan komma att nekas deltagande på nästkommande läger/tävlingsresa. Eventuella beslut om suspension fattas av berörd kommitté. Privata läger IFK Lidingö Friidrott tar inget ansvar för läger m.m. som arrangeras på privat initiativ av t.ex. föräldrar och ledare. Dock ska föreningens regler på plats respekteras också vid denna typ av läger.

4 Bilaga 1 IFK Lidingö friidrotts värdegrund Föreningens verksamhet ska uppfattas som lockande, rolig, stimulerande och upplevas ge personlig utveckling, såväl fysiskt och psykiskt som socialt. Föreningen ska skapa en positiv livsstil där friidrotten utgör attraktionskraft och inspiration i en miljö som präglas av gemenskap och respekt för varandra. Alla ska ges möjlighet att delta som aktiv, ledare, funktionär, tränare, friidrottsförälder eller bara medlem utifrån sina förutsättningar och önskemål. Föreningens bästa ska alltid vara vägledande och verksamheten ska baseras på rättvisa, öppenhet och en sund ekonomi. Medlemmarnas ideella engagemang är grunden för föreningen och ska hela tiden vårdas och utvecklas. Föreningens verksamhet ska vara fri från doping och droger. Därutöver är föreningens utgångspunkt idrottsrörelsens gemensamma verksamhetsidé uttryckt i den svenska idrottsrörelsens principprogram Idrotten vill.

5 Bilaga 2 SM gränser 2015 Flickor, inomhus Flickor, utomhus Gren IJSM 19 IUSM 17 IUSM 16 IUSM 15 JSM 19 USM 17 USM 16 USM meter meter 10, meter meter meter meter meter meter meter meter meter meter meter 60 meter häck meter häck meter häck meter häck 300 meter häck meter häck Hinder Höjd Stav Längd Tresteg Kula Diskus Slägga Vikt Spjut Not. Nivåerna baseras i huvudsak på snittet av det 20:e bästa resultatet i Sverige, från 2012, 2013 och SM gränser 2015 Pojkar, inomhus Pojkar, utomhus Gren IJSM 19 IUSM 17 IUSM 16 IUSM 15 JSM 19 USM 17 USM 16 USM meter meter 9, meter meter meter meter meter meter meter meter meter meter meter 60 meter häck meter häck 12, meter häck 110 meter häck meter häck meter häck Hinder Höjd Stav Längd Tresteg Kula Diskus Slägga Vikt Spjut Not. Nivåerna baseras i huvudsak på snittet av det 20:e bästa resultatet i Sverige, från 2012, 2013 och 2014.

Policy för tävlingar samt för planering och genomförande av föreningens läger

Policy för tävlingar samt för planering och genomförande av föreningens läger Policy för tävlingar samt för planering och genomförande av föreningens läger Antagen av Styrelsen 21 januari 2016 Tävlingar En del av friidrotten är att tävla; att mäta sig mot andra och framförallt mot

Läs mer

ELITBIDRAG RUTINER I SAMBAND MED ELITBIDRAG

ELITBIDRAG RUTINER I SAMBAND MED ELITBIDRAG ELITBIDRAG RUTINER I SAMBAND MED ELITBIDRAG Detta häfte riktar sig till dig som är aktiv i KFUM Örebro Friidrott och erhåller elitbidrag. I häftet återfinns de regler, rättigheter och skyldigheter som

Läs mer

Riktlinjer för barn- och ungdomsverksamheten inom Bålsta IK

Riktlinjer för barn- och ungdomsverksamheten inom Bålsta IK Riktlinjer för barn- och ungdomsverksamheten inom Bålsta IK Antagen på föreningens årsmöte 2008-03-12 1.1 VERKSAMHETSIDÉ Bålsta IKs ändamål och verksamhetsidé finns beskriven i våra stadgar. Stadgarna

Läs mer

Verksamhetsinriktning. för. IFK Lidingö Friidrottsklubb

Verksamhetsinriktning. för. IFK Lidingö Friidrottsklubb Verksamhetsinriktning för IFK Lidingö Friidrottsklubb Ett underlag för att under det kommande året, i olika konstellationer av ledare och aktiva, förankra, diskutera, förtydliga, planera för att förverkliga

Läs mer

Kongahälla AIK Friidrott Regler och Rutiner

Kongahälla AIK Friidrott Regler och Rutiner Kongahälla AIK Friidrott Regler och Rutiner 1. Inledning 1.1. Kongahälla Allmänna Idrottsklubb- KAIK har som sin främsta uppgift att bedriva friidrottsutbildning för barn och ungdomar. Barn är man tom

Läs mer

IFK Lidingö Friidrott ska skapa en positiv livsstil där friidrotten, utgör attraktionskraft och inspiration i en miljö som präglas av gemenskap och

IFK Lidingö Friidrott ska skapa en positiv livsstil där friidrotten, utgör attraktionskraft och inspiration i en miljö som präglas av gemenskap och IFK Lidingö Friidrott ska skapa en positiv livsstil där friidrotten, utgör attraktionskraft och inspiration i en miljö som präglas av gemenskap och respekt för varandra. IFK Lidingö Friidrotts policy avseende

Läs mer

Policyn för elitstöd gäller tills vidare och kan endast förändras genom styrelsebeslut.

Policyn för elitstöd gäller tills vidare och kan endast förändras genom styrelsebeslut. Sida 1 av 5 POLICY ELITSTÖD Thoren Track and Field värnar om att alla medlemmar ska kunna utöva friidrott på sin nivå och utifrån sina förutsättningar. För att hjälpa till att möjliggöra för de aktiva

Läs mer

Verksamhetsplan för Sundsvalls Friidrott 2013 (SuF:s lilla rödblå)... 1 VISION... 2 MÅL... 3. Ekonomiska mål 2013... 3. Volymmål... 3. Aktiva...

Verksamhetsplan för Sundsvalls Friidrott 2013 (SuF:s lilla rödblå)... 1 VISION... 2 MÅL... 3. Ekonomiska mål 2013... 3. Volymmål... 3. Aktiva... Verksamhetsplan för Sundsvalls Friidrott 2013 (SuF:s lilla rödblå) Innehåll Verksamhetsplan för Sundsvalls Friidrott 2013 (SuF:s lilla rödblå)... 1 VISION... 2 MÅL... 3 Ekonomiska mål 2013... 3 Volymmål...

Läs mer

Trångsvikens IF. Policy för aktiva i Trångsvikens IF

Trångsvikens IF. Policy för aktiva i Trångsvikens IF Trångsvikens IF Policy för aktiva i Trångsvikens IF Träna tillsammans med andra aktiva från TIF när TIF har sina träningar, så ofta som möjligt. Vara med på tävlingar som TIF arrangerar, Waplan spelen,

Läs mer

Friidrottsklubb. Regeldokument. rev

Friidrottsklubb. Regeldokument. rev Friidrottsklubb Regeldokument rev 2017-11-30 Grundregel Ianspråktagande av föreningens resurser för deltagande i tränings- och/eller tävlingsverksamhet, åtnjutande av ekonomiskt stöd/ersättning m.m. förutsätter

Läs mer

Verksamhetsinriktning. för Svensk Friidrott

Verksamhetsinriktning. för Svensk Friidrott Verksamhetsinriktning för Svensk Friidrott 2011-2013 Förslag till förbundsårsmötet 2010 Svensk Friidrott är Svenska Friidrottsförbundet, distrikten, föreningarna, aktiva och ledare. Tillsammans arbetar

Läs mer

Kongahälla AIK Friidrott. Regler och Rutiner

Kongahälla AIK Friidrott. Regler och Rutiner Kongahälla AIK Friidrott Regler och Rutiner Verksamhetsåret 2015 1. Inledning 1.1. Kongahälla Allmänna Idrottsklubb- KAIK har som sin främsta uppgift att bedriva friidrottsutbildning för barn och ungdomar.

Läs mer

Riktlinjer för barn- och ungdomsverksamheten inom Bålsta IK

Riktlinjer för barn- och ungdomsverksamheten inom Bålsta IK Bilaga till styrelseprotokoll nr 13 2008-10-21 Riktlinjer för barn- och ungdomsverksamheten inom Bålsta IK Bilaga till 3.5 3.5 TRÄNINGS- OCH TÄVLINGSBIDRAG & RESEERSÄTTNINGAR Träningsbidrag kan utgå till

Läs mer

Välkommen till föreningen!

Välkommen till föreningen! Välkommen till föreningen! Välkommen till Tullinge friidrott! Hoppas du/ni ska trivas i verksamheten. Vår verksamhet bygger på lek, personlig utveckling och samvaro genom träning och tävling inom friidrott

Läs mer

MEDLEMS FOLDER KFUM ÖREBRO FRIIDROTT

MEDLEMS FOLDER KFUM ÖREBRO FRIIDROTT MEDLEMS FOLDER KFUM ÖREBRO FRIIDROTT Inledning KFUM Örebro Friidrott bildades under namnet KFUM s IA Örebro den 11 januari 1908 och bedriver friidrottsverksamhet. Klubben är genom medlemskapet i Svenska

Läs mer

Trollbäckens IP den 4 maj, Månadsbrev maj, 2017

Trollbäckens IP den 4 maj, Månadsbrev maj, 2017 Trollbäckens IP den 4 maj, 2017 Månadsbrev maj, 2017 Äntligen känns det som om sommaren är i antågande, åtminstone de senaste dagarna. Jag är full av optimism inför framtiden och något säger mig att den

Läs mer

Verksamhetsplan 1 oktober september 2018

Verksamhetsplan 1 oktober september 2018 1. Inledning Verksamheten i KA 2 IF ska bedrivas så att den utvecklar människor positivt såväl fysiskt och psykiskt som socialt och kulturellt. Verksamheten ska bedrivas i demokratiska former, och föreningen

Läs mer

Föreningen bildades medlemmar, jämn fördelning mellan tjejer och killar Omsättning ca 47 miljoner, varav drygt 12 i föreningen (2013) Ett

Föreningen bildades medlemmar, jämn fördelning mellan tjejer och killar Omsättning ca 47 miljoner, varav drygt 12 i föreningen (2013) Ett Föreningen bildades 1907 5 500 medlemmar, jämn fördelning mellan tjejer och killar Omsättning ca 47 miljoner, varav drygt 12 i föreningen (2013) Ett helägt aktiebolag (Filborna Arena AB) Anställda i HS

Läs mer

Policy - Ersättningar och subventioner

Policy - Ersättningar och subventioner 2018-02-14 Inledning Policy - Ersättningar och subventioner Detta dokument skall vara ett underlag och stöd för styrelsen att ta beslut avseende kostnadsersättningar och subventioneringar i samband med

Läs mer

Degeberga GoIF fotbollspolicy

Degeberga GoIF fotbollspolicy Degeberga GoIF fotbollspolicy Syftet med detta dokument är att ge medlemmarna vägledning i hur vi ställer oss i situationer som kan uppkomma i samband med till exempel träning och matcher. Detta dokument

Läs mer

Friidrottsklubb. Regeldokument

Friidrottsklubb. Regeldokument Friidrottsklubb Regeldokument 2016 02 24 Grundregel Ianspråktagande av föreningens resurser för deltagande i tränings- och/eller tävlingsverksamhet, åtnjutande av ekonomiskt stöd/ersättning m.m. förutsätter

Läs mer

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy Hallstahammars SK FOTBOLL Policy Denna policy är tänkt som ett stöd för alla som deltar i klubbens verksamhet. Vid tveksamheter bör ledare, spelare, föräldrar och övriga funktionärer ta kontakt med styrelsen

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2012/2013 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2012-2013 Styrelsen Grunden för

Läs mer

DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2010

DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2010 DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2010 Listan baseras på Landslagsmeriter, seriematch prestationer, mästerskapsplaceringar och placering i Sverige bästa statistiken och övriga tävlingsprestationer.

Läs mer

Verksamhetsplan 2019 Huddinge AIS Friidrott

Verksamhetsplan 2019 Huddinge AIS Friidrott Verksamhetsplan 2019 Huddinge AIS Friidrott Övergripande mål Under 2019 har Huddinge AIS Friidrott ( HAIS ) fastslagit följande övergripande mål: HAIS ska arbeta aktivt för att öka medlemsantalet. Detta

Läs mer

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden IFK VÄRSÅS Blåvita tråden - för framtiden Reviderad 070214 Reviderad 141207 Reviderad 160309 Innehåll: Föreningside och målsättning Verksamhetside Spelaransvar Ungdomar Spelarutbildningsmatris Tränare-/ledaransvar

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014

VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014 VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014 Motala AIF Orienteringslag 1 2014-02-19 MOTALA AIF ORIENTERINGSLAG Långsiktig verksamhetsidé och mål antagna i våra stadgar: Idrottens idé och inriktning Idrott är

Läs mer

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden IFK VÄRSÅS Blåvita tråden - för framtiden Reviderad 070214 Reviderad 141207 Innehåll Föreningsidé och målsättning...2 Verksamhetsidé... 3 Barn/Ungdom... 3 Spelarutbildningsmatris... 4 Spelaransvar...5

Läs mer

DROGPOLICY FÖR ÅLANDS GOLFKLUBB

DROGPOLICY FÖR ÅLANDS GOLFKLUBB FÖR ÅLANDS GOLFKLUBB / godkänd av styrelsen 07.11.2017 INLEDNING Ålands Golfklubb är en idrottsförening med golf som sysselsättning. Klubben grundades år 1975. Klubbens idrottsverksamhet består av tävlingsmoment

Läs mer

Policy för Täfteå IK skidor - Motionärer

Policy för Täfteå IK skidor - Motionärer Policy för Täfteå IK skidor - Motionärer Allmän information Välkommen som medlem i skidsektionen inom Täfteå IK - en av Västerbottens största skidklubbar. I det här dokumentet beskriver vi den gemensamma

Läs mer

Vid alla bidragsberättigade resor med SSDF ska alltid billigaste och förmånligaste resesätt användas.

Vid alla bidragsberättigade resor med SSDF ska alltid billigaste och förmånligaste resesätt användas. Svenska Sportdykarförbundets verksamhet ska framförallt främja idrotten och endast en mindre del ska utgöra resebidrag. Förbundsstyrelsen har på sitt möte den 18 januari 2009 beslutat om följande policy

Läs mer

BLÅ BOKEN. IFK Växjös mål och värderingar. "Bredden ger spetsen"

BLÅ BOKEN. IFK Växjös mål och värderingar. Bredden ger spetsen BLÅ BOKEN IFK Växjös mål och värderingar "Bredden ger spetsen" Barnidrott och elitidrott i skön förening IFK Växjö är en av Sveriges ledande friidrottsföreningar för såväl barnsom elitidrott. Vår förening

Läs mer

POLICY och Information för Luleå konståkningsklubb. Organisations nr:

POLICY och Information för Luleå konståkningsklubb. Organisations nr: POLICY och Information för Luleå konståkningsklubb Organisations nr: 897001-2186 Bildad 1986 Inledning Detta dokument är framtaget för att tydliggöra de riktlinjer vi arbetar efter i vår klubb. Styrelsen

Läs mer

Verksamhetsplan Västerås friidrottsklubb 2019

Verksamhetsplan Västerås friidrottsklubb 2019 Verksamhetsplan Västerås friidrottsklubb 2019 1. Inledning Västerås friidrottsklubb vill bidra till en positiv livsstil där såväl elit- som breddverksamheten inspirerar och lockar aktiva, ledare och föräldrar

Läs mer

DROGPOLICY FÖR BÅSTAD GOLFKLUBB

DROGPOLICY FÖR BÅSTAD GOLFKLUBB FÖR BÅSTAD GOLFKLUBB Drogpolicy för Båstad Golfklubb, Version 2013.1 1 INLEDNING Båstad Golfklubb är en idrottsförening med golf som sysselsättning och som bildades 1930. Klubbens idrottsverksamhet består

Läs mer

Till alla medlemmar i IFK Lidingö Friidrott Information från styrelse och kansli

Till alla medlemmar i IFK Lidingö Friidrott Information från styrelse och kansli Några rader från Ordförande Jesper Arkinger Till alla medlemmar i IFK Lidingö Friidrott Information från styrelse och kansli Sommaren börjar närma sig avslutning och även utomhussäsongen går mot sitt slut.

Läs mer

Översikt Norrlandsregionens mästerskap 2015-2016

Översikt Norrlandsregionens mästerskap 2015-2016 Översikt Norrlandsregionens mästerskap 2015-2016 Regionmästerskap 13-14 år och Norrlandsmästerskap 15-17 år och ev. 19/senior är regionmästerskap och mästerskapstävlingar för aktuella åldrar inom Norrlandsregionen.

Läs mer

TÄVLINGSPLATS : FÖRSTA START : GRENPROGRAM NORDEA REGIONMÄSTERSKAP : Dragonhallen (Noliahallen), Signalvägen, Umeå den 13-14 mars 2010.

TÄVLINGSPLATS : FÖRSTA START : GRENPROGRAM NORDEA REGIONMÄSTERSKAP : Dragonhallen (Noliahallen), Signalvägen, Umeå den 13-14 mars 2010. Den 13-14 mars 2010 har IFK Umeå nöjet att inbjuda till Nordea Regionmästerskap (13-14 år) samt Norrlandsmästerskap i friidrott inomhus (15 år och äldre) TÄVLINGSPLATS : Dragonhallen (Noliahallen), Signalvägen,

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2016/2017 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2016-2017 Styrelsen Grunden för

Läs mer

ÖREBRO SIMALLIANS - STRATEGI 2025

ÖREBRO SIMALLIANS - STRATEGI 2025 ÖREBRO SIMALLIANS - STRATEGI 2025 Innehåll Inledning... 3 Vision och Mission... 4 Värdegrunden UGG... 5 -Glädje... 7 -Gemenskap... 8 -Utveckling... 6 Strategiska områden... 9 -Simundervisning... 10 -Träning,

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Värdegrund Alla ska känna glädje och gemenskap. Vi tränar för att må bra utifrån våra egna förutsättningar oavsett ambition. Vi vill inspirera barn och ungdomar till ett livslångt intresse för skidåkning.

Läs mer

1 Inledning 1.1 Om regelverket 1.2 Regeltolkning 1.3 Verksamhetsidé Föreningen vill med sin ungdomsverksamhet upp till 14 år:

1 Inledning 1.1 Om regelverket 1.2 Regeltolkning 1.3 Verksamhetsidé Föreningen vill med sin ungdomsverksamhet upp till 14 år: VIF Gute Friidrottsklubb Regelverk 2013 1 Inledning 1.1 Om regelverket Styrelsen i VIF Gute Friidrottsklubb har beslutat om följande regelverk som gäller föreningens samtliga medlemmar, ledare och andra

Läs mer

Lerum Friidrott Verksamhetsplan 2017

Lerum Friidrott Verksamhetsplan 2017 Lerum Friidrott Verksamhetsplan 2017 Lerum Friidrott (LFI) fortsätter sin verksamhet i linje med gällande vision. VISION Lerum Friidrott, som alltid sätter den aktive i centrum, ska vara en av Sveriges

Läs mer

Välkomna till utomhussäsongen 2018

Välkomna till utomhussäsongen 2018 Välkomna till utomhussäsongen 2018 Information till föräldrar med barn/ungdomar i Högbo GIF. Vi hälsar nya och gamla friidrottare välkomna till utomhussäsongen 2018. På det här bladet har vi sammanställt

Läs mer

Innehåll Träningsfilosofi... 2 Mål... 2 Information... 2 Grupper och träning... 2 Grupp Skidlek:... 3 Övriga grupper:... 3 Fiket...

Innehåll Träningsfilosofi... 2 Mål... 2 Information... 2 Grupper och träning... 2 Grupp Skidlek:... 3 Övriga grupper:... 3 Fiket... INFORMATION OCH POLICY SÄSONGEN 2015-2016 Innehåll Träningsfilosofi... 2 Mål... 2 Information... 2 Grupper och träning... 2 Grupp Skidlek:... 3 Övriga grupper:... 3 Fiket... 3 Föreningsarbete... 3 Avgifter...

Läs mer

Policydokument för Skidor/Skidskytte

Policydokument för Skidor/Skidskytte Policydokument för Skidor/Skidskytte Allmänna riktlinjer, ersättning, policy, motprestationer för ungdom, juniorer, seniorer samt övriga. Nässjö SKI skid-/skidskytte-sektion vill jobba och verka för glädje,

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2017/2018 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2017-2018 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Verksamhetsplan Danderyds SK Friidrottsförening. Friidrott med glädje, sundhet och utveckling

Verksamhetsplan Danderyds SK Friidrottsförening. Friidrott med glädje, sundhet och utveckling Verksamhetsplan 2017 Danderyds SK Friidrottsförening Innehåll DSK Friidrottsförening vision o värdegrund Inriktningsmål Verksamhetsplan i sammanfattning Organisation Träningsverksamheten Tävlingsverksamheten

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2014 ANTAGEN PÅ DISTRIKTSÅRSMÖTET 2013-11-21

VERKSAMHETSPLAN 2014 ANTAGEN PÅ DISTRIKTSÅRSMÖTET 2013-11-21 VERKSAMHETSPLAN 2014 ANTAGEN PÅ DISTRIKTSÅRSMÖTET 2013-11-21 I Göteborgsdistriktet arbetar vi föreningar och förbund tillsammans under namnet Göteborg Friidrott utifrån nedanstående vision och verksamhetsidé.

Läs mer

Skånes Brottningsförbunds organisations- och arbetsplan

Skånes Brottningsförbunds organisations- och arbetsplan Skånes Brottningsförbunds organisations- och arbetsplan Styrelsen Verksamhetsidén Skånes Brottningsförbunds styrelse och kommittéer vill på alla nivåer bedriva brottningens idé så att den utvecklar människor

Läs mer

Siffran inom parentes förra året placering på listan

Siffran inom parentes förra året placering på listan DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2017 Listan baseras på Landslagsmeriter, mästerskapsplaceringar och placering i Sverige bästa statistiken och övriga tävlingsprestationer. Island Games

Läs mer

Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning.

Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning. VERKSAMHETSPLAN 2014/2015 VISION Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning. Vi fokuserar på medlemmarnas personliga utveckling en god teamkänsla och vi

Läs mer

Karlstads Tennisklubb. Verksamhetsplan

Karlstads Tennisklubb. Verksamhetsplan Karlstads Tennisklubb Verksamhetsplan 2(8) Innehållsförteckning 1. Föreningen... 3 1.1. Vision... 3 1.2. Verksamhetsidé... 3 1.3. Värdegrund... 3 2. Strategi... 4 2.1. Långsiktiga mål... 4 2.2. Kortsiktiga

Läs mer

Arvoden och ersättningar inom Svenska Danssportförbundet Beslutad av Förbundsstyrelsen. Gäller från 2015-07-01.

Arvoden och ersättningar inom Svenska Danssportförbundet Beslutad av Förbundsstyrelsen. Gäller från 2015-07-01. Arvoden och ersättningar inom Svenska Danssportförbundet Beslutad av Förbundsstyrelsen. Gäller från 2015-07-01. Utgångspunkten utgörs av den grundläggande principen om det ideella ledarskapet. Uppdraget

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL LULEÅ FRIIDROTT

VÄLKOMMEN TILL LULEÅ FRIIDROTT 2014-12-17 VÄLKOMMEN TILL LULEÅ FRIIDROTT Anmälningsblankett för medlemskap i Luleå Friidrottsförening Fyll i nedanstående talong och skicka in den så snart som möjligt till: Luleå Friidrottsförening Arcusvägen

Läs mer

Erik in action i lanslagsdress i Finland och på Island Games på Shetland

Erik in action i lanslagsdress i Finland och på Island Games på Shetland FRIIDROTTENS Traditionella topp lista 2005. Förra årets placering inom parentes. Dom viktigaste tävlingarna vid rankingen är Landslagsuppdrag, SM placeringar, Island Games, Statistik Sverige Bästa, Insatser

Läs mer

Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för alla och att den organiseras enligt demokratiska former.

Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för alla och att den organiseras enligt demokratiska former. Verksamhetsidé Vi vill vara en gedigen, trygg och välskött förening med verksamhet i framkant och med öppenhet för nya utmaningar Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för

Läs mer

INFORMATION OCH POLICY SÄSONGEN 16/17

INFORMATION OCH POLICY SÄSONGEN 16/17 INFORMATION OCH POLICY SÄSONGEN 16/17 Innehåll Träningsfilosofi... 2 Mål... 2 Information... 2 Grupper och träning... 2 Grupp Skidlek:... 3 Övriga grupper:... 3 Fiket... 3 Föreningsarbete... 3 Avgifter...

Läs mer

Information till föräldrar till nya barn och ungdomar i Huddinge AIS Friidrott

Information till föräldrar till nya barn och ungdomar i Huddinge AIS Friidrott Information till föräldrar till nya barn och ungdomar i Huddinge AIS Friidrott DIN IDROTT - FÖR LIVET Din idrott - tänk om alla fick uppleva friidrott och glädjen i rörelsen. De som prövar får ofta en

Läs mer

Tränings- och Tävlingspolicy... 3. Lägerpolicy 4. DANT Policy (droger, alkohol, narkotika, tobak). 5. Trafikpolicy... 6

Tränings- och Tävlingspolicy... 3. Lägerpolicy 4. DANT Policy (droger, alkohol, narkotika, tobak). 5. Trafikpolicy... 6 Innehållsförteckning Klicka på rubriken för länk till texten Sid Tränings- och Tävlingspolicy... 3 Lägerpolicy 4 DANT Policy (droger, alkohol, narkotika, tobak). 5 Trafikpolicy... 6 Allmänna normer och

Läs mer

DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2011

DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2011 DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2011 Listan baseras på Landslagsmeriter, mästerskapsplaceringar och placering i Sverige bästa statistiken och övriga tävlingsprestationer. Island Games

Läs mer

Verksamhetsinriktning 2014-2020

Verksamhetsinriktning 2014-2020 Verksamhetsinriktning 2014-2020 Vår verksamhetsidé IF Göta Karlstad skall bedriva och skapa möjlighet för en bredd och elitverksamhet för alla som vill delta, oavsett ambition och målsättning, i syfte

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2015/2016 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2015-2016 Styrelsen Grunden för

Läs mer

DROGPOLICY FÖR LAGANS GOLFKLUBB

DROGPOLICY FÖR LAGANS GOLFKLUBB Sida 1 FÖR LAGANS GOLFKLUBB Sida 2 INLEDNING Lagans Golfklubb är en idrottsförening med inriktning på golf. Klubben bildades 1966 och har sedan dess befunnit sig i ständig utveckling. Klubbens idrottsverksamhet

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Värdegrund Alla ska känna glädje och gemenskap. Vi tränar för att må bra utifrån våra egna förutsättningar oavsett ambition. Vi vill inspirera barn och ungdomar till ett livslångt intresse för skidåkning.

Läs mer

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2012 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 NOVEMBER 2011 31 OKTOBER 2012 Styrelsen har under det gångna verksamhetsåret haft följande sammansättning. Ordförande Sekreterare Kassör Ledamöter Revisorer

Läs mer

Friidrott Medlemshandbok

Friidrott Medlemshandbok Friidrott Medlemshandbok Senast redigerad:2019-01-03 Inledning Lidköpings IS bildades 18 februari 1910 och bedriver friidrottsverksamhet, klubben är genom medlemskapet i Svenska Friidrottsförbundet och

Läs mer

Verksamhetsplan för Sundsvalls Friidrott 2015

Verksamhetsplan för Sundsvalls Friidrott 2015 Verksamhetsplan för Sundsvalls Friidrott 2015 Innehåll VISION... 2 VÄRDEGRUND... 2 MÅL... 2 Ekonomiska mål 2015... 2 Volymmål... 2 Idrottsliga mål... 3 Utbildningsmål 2015... 3 PRIORITERADE AKTIVITETER...

Läs mer

Policys IK Sisu. Var inte rädd att kontakta ledare och styrelsen om du har något du undrar över gällande våra policys. Innehållsförteckning

Policys IK Sisu. Var inte rädd att kontakta ledare och styrelsen om du har något du undrar över gällande våra policys. Innehållsförteckning Policys IK Sisu IK Sisu välkomnar alla att vara med och delta i klubbens verksamhet oavsett ålder, kön, ursprung, läggning eller förmåga. Vår friidrottsklubb genomsyras av glädje och gemenskap som gör

Läs mer

Riktlinjer 2015 för spelare som deltar i Junior & Elitsektionens verksamhet. Allmänt. Lidingös lilla gröna. Allmänt uppförande före och under träning

Riktlinjer 2015 för spelare som deltar i Junior & Elitsektionens verksamhet. Allmänt. Lidingös lilla gröna. Allmänt uppförande före och under träning Allmänt Dessa riktlinjer gäller tills vidare och kan efter beslut av Junior- & Elitsektionen (JES) ändras under pågående säsong. Alla spelare som deltar i JES verksamhet omfattas av dessa riktlinjer. Riktlinjerna

Läs mer

LULEÅ FRIIDROTT INBJUDER TILL UDM/JDM-NYCKELKAMPEN 2019

LULEÅ FRIIDROTT INBJUDER TILL UDM/JDM-NYCKELKAMPEN 2019 INBJUDER TILL UDM/JDM-NYCKELKAMPEN 2019 GRENPROGRAM F/P 7 (födda 12 & senare) F/P 9 (födda 10-11) F/P 11 (födda 08-09) F/P 12 (födda 07) F/P 13 (födda 06) F/P 14 (födda 05) F/P 15 (födda 04) F/P 17 (födda

Läs mer

Stockholmskampen i friidrott år Inbjudan/PM

Stockholmskampen i friidrott år Inbjudan/PM Stockholmskampen i friidrott 12-13 år 2016 Inbjudan/PM Vi fortsätter succén Stockholmskampen för 12- och 13-åringar i sex av Stockholms större friidrottsklubbar. Tävlingen består av fyra deltävlingar och

Läs mer

Policys och riktlinjer

Policys och riktlinjer Policys och riktlinjer Föreningen Skövde Konståkningsklubb - Policys & Riktlinjer antagna vid styrelsemöte den 2011-07-05. Gällande från 2011-08-01 och tillsvidare. Innehållsförteckning Policys och riktlinjer...

Läs mer

Siffran inom parentes förra året placering på listan

Siffran inom parentes förra året placering på listan DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2013 Listan baseras på Landslagsmeriter, mästerskapsplaceringar och placering i Sverige bästa statistiken och övriga tävlingsprestationer. Island Games

Läs mer

Fagersta Södra IK POLICY

Fagersta Södra IK POLICY Fagersta Södra IK POLICY 2010 1. Vad som gäller för olika åldrar 1.1 Fem-manna: 6-8 år, fotbollsskola 1.2 Sju-manna: 9-12 år 1.3 Elva-manna: 13-14 år 1.4 Elva-manna: 15-16 år 1.5 Elva-manna: Junior 2.

Läs mer

Bergsåkers Badmintonklubb FÖRENINGSPOLICY

Bergsåkers Badmintonklubb FÖRENINGSPOLICY Bergsåkers Badmintonklubb FÖRENINGSPOLICY Verksamhetsidé Vi ska erbjuda badmintonträningar och tävling för alla, oavsett ambitionsnivå med syfte att främja en aktiv fritid, gemenskap och välbefinnande

Läs mer

Svenska Skridskoförbundet

Svenska Skridskoförbundet Svenska Skridskoförbundet SVENSKA MÄSTERSKAP (nytt koncept på prov 2017 och 2018 ) Seniorer Juniorer Veteraner Svenska Mästerskap i hastighetsåkning 2018 för seniorer, juniorer och veteraner Svenska Skridskoförbundets

Läs mer

Medlemsmöte 14 oktober 2018

Medlemsmöte 14 oktober 2018 Träning och Tävling 1. Ska vi ha all slags träningsverksamhet (som den Krister beskrivit idag)? Starta med ännu yngre? Fokus på äldre ungdomar? Ska vi profilera oss mot visst håll? Löparförening/Arenafriidrott/både

Läs mer

PM för lagledare Norrlandsregionens mästerskap 2015

PM för lagledare Norrlandsregionens mästerskap 2015 PM för lagledare Norrlandsregionens mästerskap 2015 Regionmästerskap 13-14 år och Norrlandsmästerskap 15-17 år och ev. 19/senior är regionmästerskap och mästerskapstävlingar för aktuella åldrar inom Norrlandsregionen.

Läs mer

Verksamhetsplan Friidrott med glädje, sundhet och utveckling

Verksamhetsplan Friidrott med glädje, sundhet och utveckling Verksamhetsplan 2018 Danderyds SK Friidrottsförening Danderyds SK Friidrottsförening startad sep 2016 (tidigare en sektion inom Danderyds SK startad 1934) En egen idrottsförening med egen ekonomi och eget

Läs mer

TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2012

TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2012 TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2012 Listan baseras på Landslagsmeriter, mästerskapsplaceringar och placering i Sverige bästa statistiken och övriga tävlingsprestationer. Island Games väger

Läs mer

Mitt barn som simmar i LASS. Föräldraengagemang. Viktig information för familjer med barn som är

Mitt barn som simmar i LASS. Föräldraengagemang. Viktig information för familjer med barn som är Föräldraengagemang Viktig information för familjer med barn som är tävlingssimmare i LASS Vad innebär det för mitt barn? Vad innebär det för mig som förälder? Vad behöver jag som förälder bidra med i LASS?

Läs mer

Riktlinjer för Västerås Friidrotts verksamhet. [Ange d okumentets u nderrubrik]

Riktlinjer för Västerås Friidrotts verksamhet. [Ange d okumentets u nderrubrik] Riktlinjer för Västerås Friidrotts verksamhet [Ange d okumentets u nderrubrik] Syftet med detta dokument är att beskriva verksamheten inom Västerås Friidrotts klubb (VFK) samt tydliggöra roller, ansvar,

Läs mer

Svenska Skridskoförbundet

Svenska Skridskoförbundet Svenska Skridskoförbundet SVENSKA MÄSTERSKAP (nytt koncept på prov 2017 och 2018 ) Seniorer Juniorer Veteraner REGELVERK ! Svenska Mästerskap i hastighetsåkning 2017 för juniorer, seniorer och veteraner

Läs mer

Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy

Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy Sida 1 (8) Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy gemensamma värdegrunder för såväl lagledare, tränare, föräldrar, barn och ungdomar Sida 2 (8) Barns och ungdomars fotbollsspel bygger på att - de ska ha

Läs mer

DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA

DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2008 Listan baseras på Landslagsmeriter seriematch prestationer, mästerskapsplaceringar och placering i Sverige bästa statistiken och övriga tävlingsprestationer.

Läs mer

Verksamhet Verksamhetsutveckling Allerum GK

Verksamhet Verksamhetsutveckling Allerum GK Verksamhet Verksamhetsutveckling Allerum GK Verksamhetsidé Allerum GK är en golfklubb, som är verksam på Allerum Golf AB:s anläggning och som har lokal förankring i Helsingborg med omnejd Värdegrund Våra

Läs mer

Föräldraengagemang. Viktig information för familjer med barn som är tävlingssimmare i Bålsta Simklubb

Föräldraengagemang. Viktig information för familjer med barn som är tävlingssimmare i Bålsta Simklubb Mitt barn som simmar i Bålsta Simklubb Föräldraengagemang Viktig information för familjer med barn som är tävlingssimmare i Bålsta Simklubb Vad innebär det för mitt barn? Vad innebär det för mig som förälder?

Läs mer

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2011 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 NOVEMBER 2010 31 OKTOBER 2011 Styrelsen har under det gångna verksamhetsåret haft följande sammansättning. Ordförande Sekreterare Kassör Ledamöter Revisorer

Läs mer

Policysamling 2012-02-28 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY...

Policysamling 2012-02-28 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY... Policysamling 2012-02-28 Innehåll 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN.... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY... 3 5 UPPFÖRANDE POLICY... 3 5.1 Spelare och ledare...

Läs mer

SJÖVIKEN IF VERKSAMHETSPLAN

SJÖVIKEN IF VERKSAMHETSPLAN SJÖVIKEN IF VERKSAMHETSPLAN 2018 Värdegrund Målsättning Tävlingsverksamhet Anläggningar Ambassadörsskap ANDT-policy Inriktning enligt RF:s Strategi 2025 Inledning 2017 års verksamhet innebar att besökarantalet

Läs mer

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med!

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med! Rosersbergs IK Den stora klubben i det lilla samhället Alla får vara med! rosersbergsik.se Det du håller i din hand är information till dig som aktiv, ledare/ tränare, förälder, medlem eller blivande medlem.

Läs mer

Örebro Läns Orienteringsförbunds Verksamhetsplan 2019

Örebro Läns Orienteringsförbunds Verksamhetsplan 2019 Örebro 2019-02-18 Örebro Läns Orienteringsförbunds Verksamhetsplan 2019 Svensk orienterings vision är att vara världens bästa idrott. Med denna vision som grund vill orienteringsrörelsen växa och attrahera

Läs mer

ÖREBRO SIMALLIANS - STRATEGI 2025

ÖREBRO SIMALLIANS - STRATEGI 2025 ÖREBRO SIMALLIANS - STRATEGI 2025 Innehåll Inledning... 2 Vision och Mission... 3 Värdegrunden UGG... 4 -Glädje... 5 -Gemenskap... 6 -Utveckling... 7 Strategiska områden... 8 -Simundervisning... 9 -Träning,

Läs mer

Sigtuna IF:s föreningspolicy. Blå Tråden. Antagen på Sigtuna IF:s ordinarie årsmöte den 21 mars 2012.

Sigtuna IF:s föreningspolicy. Blå Tråden. Antagen på Sigtuna IF:s ordinarie årsmöte den 21 mars 2012. Sigtuna IF:s föreningspolicy Blå Tråden Antagen på Sigtuna IF:s ordinarie årsmöte den 21 mars 2012. Sigtuna IF:s verksamhetsidé Sigtuna IF skall stå för glädje, trygghet och kvalité där alla människors

Läs mer

Verksamhetsmål och riktlinjer

Verksamhetsmål och riktlinjer Verksamhetsmål och riktlinjer Introduktion Detta dokument beskriver Trollhättans IF Friidrott målsättning och värderingar. Det ger anvisningar och riktlinjer hur förening skall agera. Dessutom pekar det

Läs mer

Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning.

Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning. VERKSAMHETSPLAN 2015/2016 VISION Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning. Vi fokuserar på medlemmarnas personliga utveckling en god teamkänsla och vi

Läs mer

BLÅ BOKEN. IFK Växjö s mål och värderingar. Bredden ger spetsen

BLÅ BOKEN. IFK Växjö s mål och värderingar. Bredden ger spetsen BLÅ BOKEN IFK Växjö s mål och värderingar Bredden ger spetsen BARNIDROTT OCH ELITIDROTT i en skön förening IFK Växjö är en av Sveriges ledande friidrottsföreningar för såväl barn- som elitidrott. Vår

Läs mer

Verksamhetsplan 2016/17. Lerums Konståkningsklubb

Verksamhetsplan 2016/17. Lerums Konståkningsklubb Verksamhetsplan 2016/17 Lerums Konståkningsklubb VISION Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning. Vi fokuserar på: - medlemmarnas personliga utveckling

Läs mer

Hofgårds Golfklubb. Verksamhetsplan Juniorer

Hofgårds Golfklubb. Verksamhetsplan Juniorer Hofgårds Golfklubb Verksamhetsplan Juniorer Vision Att ha en klubb med många juniorer där man tillsammans har kul och tränar och tävlar med stöd av tränare och med föräldrar som aktiva ledare. Idrotten

Läs mer