VERKSAMHETSPLAN/IDROTTSPROGRAM ÅR

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VERKSAMHETSPLAN/IDROTTSPROGRAM ÅR 2011-14"

Transkript

1 VERKSAMHETSPLAN/IDROTTSPROGRAM ÅR

2 Led motiv 3G klubben Golf, Glädje och Gemenskap. Detta är ledmotivet i verksamheten för ledare och juniorer. Golfen skall alltid stå i fokus vi skall premiera försöket och viljan till att glädjas och utvecklas med sin golf både på och vid sidan av golfen. En för alla, alla för en. Gemenskapen och tillhörigheten skall locka våra juniorer till att tillbringa sin fritid på golfklubben för en stimulerande fritid. Verksamhet för vilka Vi skall bedriva en vital verksamhet för barn och ungdomar i åldrarna 6-21 år. Med indelningen: - Liga grupper mellan 6-11 år - Inspirations grupper år - Tävlings grupper12-21 år - Elit. Liga grupper är med fokus på lek, lär, väcka intresse och vissa grunder. Från 12 års ålder delas verksamheten in i två olika inriktningar inspirations grupper och tävlings grupper. Inspirationsgrupper skall stimuleras att spela mer golf och tillbringa mer tid på Bredared GK. Tävlingsgrupper för de juniorer som tillbringar och tränar mycket och har ambitionen att tävla skall det ges bästa möjlighet till att utvecklas som tävlingsspelare. Grupperna skall vara dynamiska under året och vi följer SGF:s utvecklingstrappa. Liga 6-12 år Tävling år Inspiration år Idrottsliga mål Alla som vill är välkomna. Målet är att fostra engagerade medlemmar och lägga grunden till en livslång idrott och lärande. Alla kan och har inte ambitionen att bli tävling och elitspelare, ur vår verksamhet fostrar vi blivande styrelse medlemmar, komitte medlemmar, anställda och världsspelare som kommer bidra till fortsatt utveckling av Bredareds GK i framtiden. Vi skall inspirera junioren att söka sig till tävlingsverksamheten som vänder sig till alla kunskaps nivåer och är en del av gemenskapen. Utefter detta skall det ges möjlighet till utveckling och stöttning att livnära sig som spelare i framtiden, om ambition och kunnandet finns. Vi har i verksamheten möjlighet att kunna erbjuda tävlingspelaren att kombinera skola och golf i ett regionalt golfgymnasie i samarbete med Sven Eriksons gymnasiet.vi skall ha ett nära samarbete med närliggande skolor och erbjuda frilufsdagar, idrottskolor och prova på golf.

3 Tävling Träning Trivsel Organisation Vi delar in vår juniorverksamhet i tre delar 3T. Junior komitten arbetar i tre olika ben. Träning, Tävling och Trivsel. Träning skall driva träning för att stimulera och utveckla spelare. Tävling Skall skapa goda förutsättningar för den resultat inriktade verksamheten vad gäller logistik, ersättningar och trygghet kring tävlingar. Trivsel inriktar sig på klubblivet kunna erbjuda aktiviteter utanför tränings tillfällena för att stimulera och erbjuda trivsel aktiviteter. Under trivsel gruppen ligger tjej verksamheten. Distrikt touren vänder sig till bredden vi har inte resultatet i fokus utan försöket och gemenskapen, distrikt touren administreras av trivsel gruppen. Genom denna modell når vi en effektivare mötes process och kan rekrytera ledare efter ledarens ambition och kunnande. Alla behövs så väl golfande ledare som icke golfande, det finns något till alla. Vara ledare inom Bredared GK:s junior verksamhet skall vara en förmån inte en förpliktelse. framtidståget Utbildning/utveckling ledare Skandia Tour Uponor/Utbyten Utvecklingstråd Lägerverksamhet Rekrytering Hemsida/kommunikation Klädkollektion Tjejansvariga Tränare Klubbens PGA utbildade tränare är huvud ansvarig för planering och genomförande av all tränings verksamhet. Liga medlemmar och inspirations grupper har engagerad och minst steg ett och steg två utbildad tränare enligt SGF:s utbildnings stege. Tävlings och Elit grupper tränas och coachas av PGA utbildad tränare. Klubbens tränare ingår i SGF:s utbildningsteam och erbjuder en klubbanpassad steg 1 och 2 utbildningen för gamla och nya ledare inför varje ny säsong. Resurs pool Vår tävlings och elit grupper skall finnas tillgängliga för liga och inspirations grupper. Tävling och elitgrupperna är tillgängliga som en resurs för dessa grupper som under säsong erbjuder sin hjälp att inspirera övriga juniorer. Ledare Som juniorledare i Bredareds GK ger du klubbens juniorer kraft att växa både som golfare och som människa. Samtidigt utvecklar du dig själv både som ledare och golfspelare. Som ledare är det viktigt att alla i gruppen blir sedda och att ledarna är tydliga känner alla i gruppen vid namn. Det viktigaste med vår verksamhet är att vi har kul tillsammans.

4 Vad krävs av mig som ledare? För att bli ledare i Bredareds GK krävs en vilja och ett intresse i att engagera sig i barnen och deras utveckling, det finns inga krav på golfkunskap. Vår strävan är att vara minst 2 ledare i varje trivselgrupp, med ett gemensamt ansvar för träningspassen. Genom att vara flera ledare behöver man inte vara med varje gång utan man kan turas om. Träningspass planeras av ansvarig tränare som hjälper ledaren med träningsschemat, genom en dialog med tränaren. Jag är inte tillräckligt duktig på golf Som ledare i Bredareds GK behöver man inte ha lågt handikapp för att vara en bra ledare. För att finslipa golftekniken har vi hjälp av experter: klubbens tränare och assisterande tränare. Kommunikation Vår målsättning är att sköta all kommunikation via hemsida (bredaredsgk.com/junior), mail, och SMS. För frågor och oklarheter kontakta i första hand tränare eller ledare. Från första mars står en aktivitetskalender klar på hemsidan, där såväl träning, trivsel aktiviteter och tävlings planering presenteras. Drog policy Klubbens policy kring droger och golf för våra yngre och ledare kring våra juniorer är att klubben har en noll tolerans vad gäller droger. Före, under och efter träning, tävling och läger verksamhet. Avvikelser från klubbens drog policy kommer rapporteras till huvudstyrelsen och beivras kraftfullt. Klubben jobbar aktivt kring idrott och droger med hjälp av föreläsare och moraliska avtal med tävlingsspelare i GK. Som ledare skall vi alltid föregå med gott exempel enligt RF:s normer i umgänget med våra juniorer kring alla sorters droger.

5 Nyckeltal och förväntningar 2011 Verksamheten 300 junior medlemskap i Bredareds GK 100 juniorer i träning Max 10 deltagare/ tränare Erbjuda läger aktivitet för alla = 100% 8+8 antal vår och höst träningar för liga och inspirations medlemmar 10 speltillfällen för samtliga som har ett spel handicap, skall vara en del av träningen 6 speltillfällen för liga medlemmar utan hcp ( tre på våren och tre på hösten) 100 % målsättningen med alla aktiviteter är att locka alla till skratt innan avslutad aktivitet 25 % tjejer i träning 70 starter på distrikt touren 10 starter per deltävling 6 spelare på Skandia Regional touren 3 spelare på Skandia Riks touren 2 spelare på Skandia Elit touren 4 spelare på Telia tour kvalet 365 möjliga dagar till golf Förväntningar på liga grupper Du skall tycka golf är kul Hög träningsnärvaro Skratta mycket och högt när du är sugen En för alla alla för en, vara bra kompis Ha ett vårdat språk Vara medlem i Bredareds GK och betalat tränings avgift Vilja lära dig nya saker Lyssna först tala sedan Deltaga i tränarens säkerhets genomgång på golfklubben Vad kan liga grupper förvänta sig av golfklubben Organiserad träning vår och höst termin med engagerad och kunnig tränare Erbjudas läger dag/dagar under sommar lovet, arrangeras på klubben Erbjudas fyra föräldrar/ ledar ledda aktiviteter per termin utöver träning Två fria polletter när du kommer och extra tränar, hämtas i shoppen och är personliga Erbjudas grannklubbs utbytes aktiviteter Avslutnings aktivitet på hösten Förväntningar på inspirations grupper Golf skall vara kul Viljan att utvecklas och lära nya saker Visa golfvett Hög träningsnärvaro minst 50 % på vårtermin för bibehållen plats på höst termin Spela golf regelbundet Vara en god kamrat Ha ett vårdat språk Vara behjälplig vid punkt insatser för klubben

6 Vad kan inspirations grupper förvänta sig av golfklubben Organiserad träning vår och höst termin med engagerad och kunnig tränare Erbjudas ett läger under sommarlovet Erbjudas trivsel aktiviteter vid sidan av träningen Två fria polletter när du kommer och extra tränar, hämtas i shoppen, är personliga Erbjudas möjligheten att deltaga på Skandia tour, se separat ersättnings policy Erbjudas gratis greenfee hos grann klubbar (bestäms vilka inför varje ny säsong) Erbjudas möjligheten att delta i klubbmatch med grannklubbar Förväntningar på Tävlings grupperna Golf och tävling tycker jag är kul Deltagandet är det viktigaste Spela kontinuerligt på Skandia tour Vara insatt och ta ansvar för anmälan till tävling Hög tränings närvaro 70 % Bedriva egen träning Viljan och ambitionen att utvecklas som golfare och människa Vara en god kamrat och representant för klubb kamrater, respektera gemensamt satta förhållnings regler Ha ett vårdat språk och uppförande, klädd enligt Telia tour reglerna under tävling Avlägga tävlings rapport Vara behjälplig för klubben Vara medlem i Bredareds GK och betala tränings avgift Vad kan Tävlings grupper förvänta sig av golfklubben Organiserad träning vår och höst termin med utbildad PGA tränare Subventionerade individuella lektioner 150 kr/ 25min Erbjudas ett vår läger Erbjudas trivsel aktiviteter vid sidan av träningen Två fria polletter när du kommer och extra tränar, hämtas i shoppen, är personliga Ges möjlighet att delta i klubbens tävlings planering för deltagande på Skandia tour Möjligheten att få tävlings ersättning enligt ersättning policyn Ges möjlighet att få information och utbildning kring tävlings deltagande Erbjudas gratis greenfee hos grann klubbar (bestäms vilka inför varje ny säsong) Erbjudas möjligheten att delta i klubbmatch med grannklubbar Förväntningar på Elitgruppen Tycka tävlingsmomentet är kul och inspirerande Alltid rapportera träningsfrånvaro Avlägga tävlings rapport inom tre dagar från tävling för att vara berättigad tävlings ersättning Golf är en året runt idrott Ha en klar och tydlig målsättning med varje träningspass Komma väl förberedd inför träning och tävling Vara en god förebild och god representant för Bredareds GK Leva och efterfölja Elitgruppens gemensamt ställda förhållnings regler Flitigt tävlings deltagande med utveckling och prestationen i fokus Klädd enligt Telia tour reglerna Vara tillgänglig för serie spels omgångar Hjälpa till vid klubbaktiviteter när så klubben önskar

7 Vad kan Elitgruppen förvänta sig av golfklubben Kunnig och entusiastisk PGA utbildad tränare, gruppträning minst en gång/ vecka Tillgång till planerade individuella lektioner Året runt träning med break från 15 december till 15 januari Fria polletter Erbjudas fys. Träning och experthjälp från sjukgymnaster Föreläsningar i spelarutvecklande syfte Minimum fyra dagars subventionerat vårläger till anläggning med högklassiga träningsområden, två dagars uppföljningsläger i juni månad Tävlings ersättningar se separat ersättnings policy dokument Golf, Glädje och Gemenskap = Utveckling JK

8

Verksamhetsplan Piteå GK Ungdom 2015-05-13

Verksamhetsplan Piteå GK Ungdom 2015-05-13 Verksamhetsplan Piteå GK Ungdom 2015-05-13 Verksamhetsplan Piteå GK Ungdoms och juniorverksamhet 1. Vision PITEÅ GOLFKLUBB SKA ERBJUDA DEN BÄSTA BARN OCH UNGDOMSVERKSAMHETEN I KOMMUNEN, ALLA KATEGORIER

Läs mer

Verksamhetsplan 2014 Juniorverksamheten Hammarö Golfklubb

Verksamhetsplan 2014 Juniorverksamheten Hammarö Golfklubb Verksamhetsplan 2014 Juniorverksamheten Hammarö Golfklubb Nulägesanalys Vi i Hammarö GK har två instruktörer som sköter träning och träningsplaneringen har 20 ledare som är med och hjälper till i vår verksamhet

Läs mer

Huvudstadens Golfklubb. Programförklaring 2014-2016

Huvudstadens Golfklubb. Programförklaring 2014-2016 Huvudstadens Golfklubb Revidering fastställd på årsmötet 141208 Programförklaring 2014-2016 Värderingar Vision Verksamhetsidé Övergripande mål Värderingar Huvudstadens Golfklubb står för följande fem värderingar

Läs mer

R I D S P O R T E N V I L L

R I D S P O R T E N V I L L RIDSPORTEN VILL INNEHÅLLSFÖRTECKNING Vet du vad Ridsporten Vill? 3 Du är en del av svensk ridsport 4 Till ridklubben är alla välkomna! 6 Ridsport ska vara roligt! 8 Ansvar engagerar och utvecklar 10 Ryttare

Läs mer

www.ridsport.se Idéprogram för Svenska Ridsportförbundet

www.ridsport.se Idéprogram för Svenska Ridsportförbundet www.ridsport.se Ridsporten VILL Idéprogram för Svenska Ridsportförbundet Innehållsförteckning Vet du vad Ridsporten Vill?...2 Du är en del av svensk ridsport...4 Till ridklubben är alla välkomna!...6 Ridsport

Läs mer

First tee. 15 år med Bredareds Golfklubb. - sid 17-18. Medlemstidning Bredareds Golfklubb nummer 1 2007. Nya tag för miljön - Sid 3

First tee. 15 år med Bredareds Golfklubb. - sid 17-18. Medlemstidning Bredareds Golfklubb nummer 1 2007. Nya tag för miljön - Sid 3 First tee Medlemstidning Bredareds Golfklubb nummer 1 2007 15 år med Bredareds Golfklubb - sid 17-18 Nytt juniorår - Sid 12 Nya tag för miljön - Sid 3 Vårens Kurser - Sid 5 Huvudsponsorer HEJ ALLA GLADA

Läs mer

Golfens Utveckling Rekrytering Utbildning i Lundsbrunn GK inom Grönt ljus GURU Idrottsprogram för Lundsbrunn Golfklubb 2010-2013

Golfens Utveckling Rekrytering Utbildning i Lundsbrunn GK inom Grönt ljus GURU Idrottsprogram för Lundsbrunn Golfklubb 2010-2013 Golfens Utveckling Rekrytering Utbildning i Lundsbrunn GK inom Grönt ljus GURU Idrottsprogram för Lundsbrunn Golfklubb 2010-2013 (Revideras 2013) INNEHÅLLSFÖRTECKNING GOLF ÄR IDROTT! Inledning... 3 Bakgrund

Läs mer

Framtidsgruppen 2014-2020

Framtidsgruppen 2014-2020 Framtidsgruppen 2014-2020 Redovisning av framtidsförslagen samt förslag till verksamhetsplan för Skinnarebo Golf & Country Club 1 Det är medlemmarna som är golfklubben Det absolut viktigaste för Skinnarebo

Läs mer

VERKSAMHETSBESKRIVNING: Sundsvall/Ortvikens Bågskytteklubb (SOBK) 2015

VERKSAMHETSBESKRIVNING: Sundsvall/Ortvikens Bågskytteklubb (SOBK) 2015 VERKSAMHETSBESKRIVNING: Sundsvall/Ortvikens Bågskytteklubb (SOBK) 2015 Kortfattad beskrivning och bakgrund till nedan Verksamhetsbeskrivningen för Sundsvall Ortvikens Bågskytteklubb. Verksamhetsbeskrivningen

Läs mer

Verksamhetsplan för Kalix Golfklubb år 2015

Verksamhetsplan för Kalix Golfklubb år 2015 Verksamhetsplan för Kalix Golfklubb år 2015 Inledning: Verksamhetsplanen är det dokument som skall visa våra verksamhetsmål samt planerna för hur vi ska nå dessa mål. Syftet med dokumentet är att vara

Läs mer

Fotbollens SPELA, LEK OCH LÄR. Svensk barn- och ungdomsfotbolls inriktning. Svenska Fotbollförbundet svenskfotboll.se

Fotbollens SPELA, LEK OCH LÄR. Svensk barn- och ungdomsfotbolls inriktning. Svenska Fotbollförbundet svenskfotboll.se Fotbollens Svensk barn- och ungdomsfotbolls inriktning Svenska Fotbollförbundet svenskfotboll.se Fotbollens Svensk barn- och ungdomsfotbolls inriktning Fotbollens Svensk barn- och ungdomsfotbolls inriktning

Läs mer

Verksamhet Verksamhetsutveckling Allerum GK

Verksamhet Verksamhetsutveckling Allerum GK Verksamhet Verksamhetsutveckling Allerum GK Verksamhetsidé Allerum GK är en golfklubb, som är verksam på Allerum Golf AB:s anläggning och som har lokal förankring i Helsingborg med omnejd med tyngdpunkt

Läs mer

FÖRENINGSPOLICY OCH RIKTLINJER FÖR KUBIKENBORGS IF

FÖRENINGSPOLICY OCH RIKTLINJER FÖR KUBIKENBORGS IF FÖRENINGSPOLICY OCH RIKTLINJER FÖR KUBIKENBORGS IF FÖRORD I detta dokument har vi försökt åskådliggöra Kubikenborgs IF:s policy och riktlinjer för alla de lag som är aktiva inom föreningen och ledarna

Läs mer

Slutrapport för projektet. Fler ger mer 2009-2011

Slutrapport för projektet. Fler ger mer 2009-2011 Slutrapport för projektet Fler ger mer 2009-2011 Maud Willardsson Engström Projektledare Februari 2011 1 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Rekommendationer... 3 Vad är Fler ger mer?... 4 Hur

Läs mer

SKATTNINGSVERKTYG FÖRENINGSNAMN

SKATTNINGSVERKTYG FÖRENINGSNAMN SKATTNINGSVERKTYG FÖRENINGSNAMN SKATTNINGSVERKTYG Hur nöjda är ni med läget just nu inom de olika områdena? Läs igenom utgångspunkterna på sid 4-6 innan ni påbörjar skattningen. Tänk på! Det är viktigt

Läs mer

Idrottslyftet Rekrytera Stockholm

Idrottslyftet Rekrytera Stockholm Min & din Idrottslyftet Rekrytera Stockholm Idrott Det finns en idrott för varje barn. Låt oss ge dem en chans att hitta den. Innehåll: Genom Idrottslyftet Rekrytera är dörren öppen för alla. Vad är Idrottslyftet

Läs mer

INNEBANDYN VILL. Riktlinjer & värderingar

INNEBANDYN VILL. Riktlinjer & värderingar Innebandy är Ett bevis på nyskapande idrott! Enkelt att utöva! Lätt att lära sig! Billigt och roligt! Underhållande och publikvänligt! Socialt och seriöst! Svenska Innebandyförbundet vill Skapa en stämning

Läs mer

Bidragsmanual april 2013 Golfklubbar i Göteborg, Bohuslän och Dalsland

Bidragsmanual april 2013 Golfklubbar i Göteborg, Bohuslän och Dalsland Bidragsmanual april 2013 Golfklubbar i Göteborg, Bohuslän och Dalsland LOK-STÖD Kommunalt och statligt Tips och exempel En sammankomst kan till exempel vara en golfträning, golftävling, träningsspel på

Läs mer

Vallsta Fritidshem, plan mot diskriminering och kränkande behandling. Gunnel Wahlstedt Rektor 2014-03- 27

Vallsta Fritidshem, plan mot diskriminering och kränkande behandling. Gunnel Wahlstedt Rektor 2014-03- 27 Vallsta Fritidshem, plan mot diskriminering och kränkande behandling Gunnel Wahlstedt Rektor 2014-03- 27 1 Plan mot diskriminering och kränkande behandling Vallsta Fritidshem Ansvariga för planen Planen

Läs mer

BOKBLADET. VÄLKOMmen TILl ORDINARIE HÖSTMÖTE I BOKSKOGENS GOLFKLUBB. Program: 18.00 Informationsmöte 19.00 Fika 19.30 Årsmöte. Limhamns Folkets hus

BOKBLADET. VÄLKOMmen TILl ORDINARIE HÖSTMÖTE I BOKSKOGENS GOLFKLUBB. Program: 18.00 Informationsmöte 19.00 Fika 19.30 Årsmöte. Limhamns Folkets hus BOKBLADET Nummer 3 2011 VÄLKOMmen TILl ORDINARIE HÖSTMÖTE I BOKSKOGENS GOLFKLUBB 1 december 2011, kl. 18.00 Program: 18.00 Informationsmöte 19.00 Fika 19.30 Årsmöte Limhamns Folkets hus För styrelsen:

Läs mer

Medlemstidning för Strömstad Golfklubb 36:e årgången Nr 4 2010

Medlemstidning för Strömstad Golfklubb 36:e årgången Nr 4 2010 Medlemstidning för Strömstad Golfklubb 36:e årgången Nr 4 2010 Innehåll i detta nummer: Ledare Rätt klassindelning i tävling? Kassörens kommentarer Möteshandlingar Vintern slog till tidigt i år också,

Läs mer

Helena Brobeck, ansvarig barn- och ungdomsutbildningar SGF E-mail: helena.brobeck@sgf.golf.se

Helena Brobeck, ansvarig barn- och ungdomsutbildningar SGF E-mail: helena.brobeck@sgf.golf.se SVENSKA GOLFFÖRBUNDET OCH golfens hus v: a 3 h c o 2, 1 g e t Information om S R A D LE G NIN D IL B T U svenska golfförbundet 3 Välkommen till världens roligaste uppdrag! Grattis till möjligheten att

Läs mer

Kursplanerna skall baseras på ishockeyns tre huvudmoment: 1. IS (teknik/taktik) 2. FYSIK 3. MENTALT / SOCIALT

Kursplanerna skall baseras på ishockeyns tre huvudmoment: 1. IS (teknik/taktik) 2. FYSIK 3. MENTALT / SOCIALT 2008-06-30 Målet för Lycksele SK är att spela ishockey i den högsta möjliga divisionen, att vi i huvudsak ska ha spelare som är utbildade i föreningen och som bor på orten. För att göra detta möjligt skall

Läs mer

Vill ni också bli en Utmärkt förening i nacka?

Vill ni också bli en Utmärkt förening i nacka? Vill ni också bli en Utmärkt förening i nacka? Utmärkt förening i Nacka Det är viktigt att alla barn och ungdomar som deltar i olika fritidsaktiviteter upplever att de är välkomna och att de kan känna

Läs mer

Ungdomssektionens. Policy, Mål & Riktlinjer

Ungdomssektionens. Policy, Mål & Riktlinjer 1 Ungdomssektionens Policy, Mål & Riktlinjer Allmänt Ungdomssektionen (US) omfattar killar och tjejer från 6 till 15 år och dess ledare. Som ungdomsledare i GIF har man ett stort ansvar för många barn

Läs mer

Anvisningar för barnoch ungdomsidrott. Beslutades av Riksidrottsstyrelsen 2014-05-23

Anvisningar för barnoch ungdomsidrott. Beslutades av Riksidrottsstyrelsen 2014-05-23 Anvisningar för barnoch ungdomsidrott Beslutades av Riksidrottsstyrelsen 2014-05-23 1 Innehållsförteckning Inledning... 2 Träning och tävling... 3 Intention livslångt intresse... 4 Intention allsidighet...

Läs mer

Svensk friidrott fler och bättre. Inspiration och stöd för friidrottsföreningens arbete med verksamhetsplanering.

Svensk friidrott fler och bättre. Inspiration och stöd för friidrottsföreningens arbete med verksamhetsplanering. Svensk friidrott fler och bättre Inspiration och stöd för friidrottsföreningens arbete med verksamhetsplanering. I n n e h å l l Arbeta fram föreningens verksamhetsplan 4 Arbetet med Svensk Friidrotts

Läs mer

Appendix 3 Vinröda Ledare

Appendix 3 Vinröda Ledare 1 (20) Appendix 3 Vinröda Ledare Styrdokument för LUGI Handbolls barn- och ungdomsledare Föreningsidé En förening för hela familjen som förenar elit och bredd Vision Att vara Sverigeledande på herr- och

Läs mer

SÅ BLIR DU VÄRLDENS BÄSTA IDROTTSFÖRÄLDER Lärgruppsplan

SÅ BLIR DU VÄRLDENS BÄSTA IDROTTSFÖRÄLDER Lärgruppsplan SÅ BLIR DU VÄRLDENS BÄSTA IDROTTSFÖRÄLDER Lärgruppsplan Hur föräldrar stödjer sina barn att bli vinnare i livet genom idrott Idrott kan vara en fantastisk upplevelse mellan barn och ungdomar och deras

Läs mer

Klubb Utbildning för Ledare

Klubb Utbildning för Ledare Klubb Utbildning för Ledare SBTF UTBILDNING NIVÅ BAS Utbildningsmaterial från Svenska Bordtennisförbundets ungdom- och utbildningskommitté www.svenskbordtennis.com INNEHÅLL 05 LEDARSKAP Barn- och ungdomsledarskap

Läs mer