Bogemenskapen Sjöfarten KHR KOMPASSEN. Beslutad Reviderad (9)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Bogemenskapen Sjöfarten KHR KOMPASSEN. Beslutad Reviderad (9)"

Transkript

1 Bogemenskapen Sjöfarten KHR KOMPASSEN Beslutad Reviderad (9)

2 1. Varför finns Sjöfarten? Sjöfarten finns därför att vi som bor här vill det! Vi har ett boende där vi med grund i gemensamma uppgifter, har möjlighet att dela mer av vardagen än vad som är normalt i t ex hyresrätter eller bostadsrätter. Vi vill vara med och ta ansvar. Bogemenskapen Sjöfarten KHR är också en ekonomisk förening, vars uppgift är att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att upplåta bostadslägenheter med kooperativ hyresrätt som är en särskild boendeform. Bogemenskapen Sjöfarten KHR bygger på individuell frihet och gemensamt ansvar. Föreningens filosofi är att främja ett hållbart boende, sett ur ett demokratiskt, ekonomiskt, socialt och ekologiskt perspektiv. Sjöfarten ska: på politisk, religiös samt etniskt neutral grund främja medlemmarnas såväl individuella som gemensamma inflytande och beslutanderätt, liksom genom ett öppet och aktivt föreningsarbete verka för ett demokratiskt hållbart boende, på arbetsgemenskapens grund, genom medlemmarnas egna förvaltningsarbeten verka för ett ekonomiskt hållbart boende, genom delvis gemensam mathållning och annat gemensamt ansvarstagande främja medlemmarnas aktiva boendegemenskap, trygghet, trivsel och samvaro och därigenom verka för ett socialt hållbart boende, med miljöbefrämjande insatser stödja lokala kretslopp, hushålla med ändliga resurser och i övrigt verka för ett ekologiskt hållbart boende. Sjöfarten förvaltar sin byggnad efter ett avtal med Familjebostäder AB (FAMBO). Förvaltningsansvaret innebär särskilda uppgifter som måste lösas. För verksamheten och förvaltningen inom Sjöfarten gäller våra stadgar, Lag (2002:93) om kooperativ hyresrätt, Lag (1987:667) om ekonomisk förening samt Jordabalkens (1970:994) bestämmelser om upplåtelse och utövande av hyresrätt. 2(9)

3 2. Roll- och ansvarsfördelning, organisation Grunden för roll- och ansvarsfördelningen inom Sjöfarten finns i våra stadgar. Det är medlemmarna som har det slutliga ansvaret för verksamheten genom att de vid årsstämman tillsätter styrelsen, ger den särskilda uppdrag samt efter diskussion och hantering av motioner godkänner styrelsens förslag, verksamhetsplan och budget. Löpande under året hålls medlemsmöten. Medlemsmötet är ett forum för information om och diskussion av frågor av gemensam karaktär. De ärenden som tas upp lyfts antingen av styrelsen eller av enskilda bomedlemmar. Medlemsmötena är rådgivande till styrelsen, och fattar inga beslut. Arbetsuppgifterna inom föreningen regleras i blockhyresavtal, stadga samt lagstiftning. Styrelsen ansvarar för föreningens organisation. Detta innebär att det är styrelsen som fastställer vilka formella arbetsgrupper som finns, samt till dessa delegerar uppdrag. När styrelsen har delegerat ett uppdrag till en arbetsgrupp, har arbetsgruppen ansvar för utförande av uppgiften intill dess att delegationen förändras. Alla som bor i Sjöfarten har ett ansvar för att delta i olika arbetsuppgifter. I våra stadgar samt de hyresavtal som vi ingår när vi flyttar in, anges vilka åtaganden som vi har. Åtagandena är viktiga både eftersom de gör att vi kan förvalta den egendom för vilken vi gemensamt ansvarar, men också då de innebär en arbetsgemenskap. Grundläggande åtaganden är att vi alla har ett ansvar för städning av gemensamma utrymmen, veckostädning, storstädning samt för deltagande i matlagen. Städningen samt matlagningen är centrala funktioner i Sjöfartens inre liv och alla ska delta i dessa uppgifter. Inom Sjöfarten finns olika sorters arbetsgrupper. Dessa kan vara permanenta eller projektgrupper, men också formella eller informella. En formell grupp är tillsatt av styrelsen och har i verksamhetsplanen eller efter särskilt styrelsebeslut getts ett uppdrag. De permanenta grupperna är formella grupper, men även tillfälliga grupper kan vara formella. I en permanent grupp utser styrelsen ett antal av deltagarna, och andra kan tillkomma efter beslut i arbetsgruppen. En informell grupp har satts samman av bomedlemmar med ett speciellt intresse. Dessa grupper har inte ett formellt uppdrag, men kan efter ansökan och prövning få medel från föreningen. De permanenta arbetsgrupperna har hand om frågor som måste utföras för att Sjöfartens grundläggande funktioner enligt blockhyresavtalet samt stadgarna ska fungera. De projektgrupperna tillsätts för att lösa en specifik uppgift under kortare tid, men också för trivselhöjande åtgärder. 3(9)

4 Varje formell arbetsgrupp har en kontaktperson inom styrelsen. Sammankallande utses av gruppen och styrelsens representant närvarar vid detta tillfälle. Minnesanteckningar förs. De permanenta arbetsgrupperna är följande: Matrådet Matrådets uppdrag är att sköta den övergripande planeringen av matlagens verksamhet, samt inköp av gemensam utrustning för köket. Matrådet är sammansatt av en representant samt ersättare för varje matlag. Vid nyinflyttning och fördelning av plats i matlag, följer denna generellt lägenheterna. Vid flyttning mellan matlagen är det matrådet som beslutar. Matrådet ska i dessa fall alltid försäkra sig om att både frånoch tillflyttande matlags medlemmar har kunnat säga vad de tycker innan en flyttning godkänns. Vid flyttningar där en konflikt ligger bakom beslutar matrådet efter att styrelsen hörts. Matrådet har inom sig en sammankallande och en sekreterare samt en särskilt utsedd ansvarig för gemensamma inköp. Förvaltningsgruppen Förvaltningsgruppens uppdrag är att förvalta fastigheten och dess yttre miljö exklusive trädgården, samt att hantera de olika insatser som krävs för att underhållet ska vara sådant att vår goda boendemiljö består. Förvaltningsgruppen utses av styrelsen. Förvaltningsgruppen har minimum fem medlemmar. Lägenhetsgruppen Lägenhetsgruppens ansvar är att då en lägenhet blir ledig genomföra rekrytering av nya bomedlemmar samt om bomedlem söker annan lägenhet inom huset bereda frågan. För fördelning av lägenheterna gäller de turordningsregler som stämman fastställt. Lägenhetsgruppen har minimum fem medlemmar. Bilaga 1. Intressemedlemsgruppen Intressemedlemsgruppen har ansvar för aktiviteter riktade till intressemedlemmarna samt kommunikation med dessa. Intressemedlemsgruppen har minimum tre medlemmar. Trädgårdsgruppen Städrådet Inredningsgruppen Trädgårdsgruppens uppdrag är att förvalta trädgården. Trädgårdsgruppen har minimum tre medlemmar. Städrådets uppdrag är att sköta den övergripande planeringen av städningen av de gemensamma utrymmena samt inköp för dessa. Städrådet har minimum tre medlemmar. Inredningsgruppens uppdrag är att ansvara för att löpande hålla inredningen i form av möbler, textilier m m i gott skick. Inredningsgruppen har minimum tre medlemmar. 4(9)

5 Gästrumsgruppen Hemsidesgruppen Gästrumsgruppens uppdrag är att ansvara för att uthyrningen av gästrummet sker på det sätt som rutinerna beskriver. Gästrumsgruppen har minimum tre medlemmar. Hemsidesgruppens uppdrag är drift, underhåll och uppdateringar av Sjöfartens externa och interna hemsidor samt mailadresser. Hemsidesgruppen har minimum tre medlemmar. Medlemsmötesgruppen Medlemsmötesgruppen planerar Sjöfartens medlemsmöten samt upprättar dagordning för mötena. Medlemsmötesgruppen har minimum tre medlemmar. Förvaltningsgruppens och städrådets arbetsuppgifter framgår av arbetsbeskrivning teknisk fastighetsförvaltning som är ett komplement till blockhyresavtalet. Inom varje arbetsgrupp ska utses en sammankallande. Sammankallandes uppgifter är att: - kalla gruppens medlemmar till regelbundna möten, - löpande inom ramen för de ekonomiska medel som finns till förfogande genomföra vad som finns i den verksamhetsplan som fastställts av årsstämman - ta fram förslag till verksamhetsplan samt budget för kommande år för styrelsens behandling inför årsstämman - löpande ha kontakt med den kontaktperson som utsetts inom styrelsen Varje arbetsgrupp är i övrigt fri att organisera sitt arbete på det sätt som arbetsgruppen finner lämpligast, men ska i samband med den årliga verksamhetsplaneringen och budgetarbetet upprätta en plan för kommande år inom ramen för tillgängliga resurser. I de permanenta arbetsgrupperna förs minnesanteckningar vilka publiceras på Sjöfartens medlemshemsida. Projektarbetsgrupper utses då ett behov uppstår, och deras mandat sträcker sig till dess att uppgiften lösts. Utöver de permanenta medlemmarna i arbetsgruppen kan andra resurspersoner knytas efter beslut i gruppen. Styrelsen organiserar inom sig sitt arbete så att de olika styrelsemedlemmarna, förutom de av stadgan reglerade uppgifterna, har olika ansvarsuppgifter. Följande roller finns: - kontaktansvarig gentemot FAMBO - kontaktansvarig gentemot arbetsgrupperna Styrelsen kan ge enskilda bomedlemmar särskilda uppgifter. Exempel på sådana uppgifter är kontaktperson för lägenhetsuthyrning, hemsidan eller gentemot intressemedlemmar. Exempel på projektgrupper kan vara en grupp för vårt jubileum, för ombyggnad av någon lokal el dyl. Även projektgrupper inrättas av styrelsen, antingen efter behov som framkommit vid styrelsens överläggningar eller på förslag från bomedlemmarna. Även i projektgrupper utses sammankallande och minnesanteckningar förs. 5(9)

6 Alla bomedlemmar måste enligt stadgarna vara beredda att delta i de permanenta arbetsgrupperna eller någon projektgrupp. Dessa kompletterar arbetsuppgifterna i samband med matlagning eller städning av gemensamma utrymmen. Exempel på informella grupper är Kulturgruppen. De informella grupperna uppkommer som ett resultat av att enskilda bomedlemmar delar ett intresse, och har sin grund i dessa bomedlemmars engagemang. Vilken bomedlem som helst kan när som helst bjuda in andra till olika typer av informella grupper, så länge som dessa inte strider mot stadgarna eller våra gemensamma regler för kommunikation och samtal. De informella grupperna är viktiga för Sjöfartens inre liv och för att utveckla en bra bogemenskap. Deltagande i de informella grupperna är frivilligt och sker utöver vad som krävs för att uppfylla de gemensamma åtagandena. Deltagande i en informell grupp kan aldrig ersätta de uppgifter som vi enligt våra kontrakt har åtagit oss att utföra. De fasta arbetsgrupperna äskar årligen senast vid den tidpunkt som styrelsen bestämmer medel för sin verksamhet. Styrelsen upprättar därefter förslag till budget för årsstämmans beslut. De tillfälliga arbetsgrupperna tilldelas en budget av styrelsen i samband med att ett uppdrag formuleras. De frivilliga grupperna kan äska medel för särskilda uppgifter från styrelsen. 3. Kommunikationskanaler inom Sjöfarten Samtalet inom Sjöfarten ska vara öppet och föras i de kanaler som finns till förfogande. Vi har många olika samtalsvägar och var och en har sina särskilda förutsättningar. Det dagliga mötet Det dagliga mötet mellan bomedlemmar, i korridoren, i hissen, i soffgruppen, i matlaget eller på annat sätt lägger grunden för vår internkommunikation. Medlemmarnas hemsida På medlemmarnas hemsida publiceras information som berör alla medlemmar, och här finns också minnesanteckningar och protokoll från olika arbetsgrupper och styrelse. Medlemsmötet Medlemsmötet är enligt stadgan det tillfälle när diskussioner förs i frågor som berör alla medlemmar inom Sjöfarten. Medlemsmötet är rådgivande för styrelsens beslut. Om en diskussion inte är avslutad vid ett medlemsmöte, kan ett särskilt möte hållas för bara den aktuella frågan. I kontroversiella frågor, är det viktigt att en rimlig tid ges för diskussion innan beslut och det ska också finnas möjlighet att diskutera sådana frågor vidare. Medlemsmötena leds av sammankallande i medlemsmötesgruppen. Minnesanteckningar förs av i god tid tillfrågad medlem. Frågor som en enskild medlem vill diskutera på ett medlemsmöte ska anmälas till sammankallande i medlems- 6(9)

7 mötesgruppen senast fem dagar före ett möte så att en dagordning kan upprättas och de olika punkterna tidssättas. Det finns alltid möjlighet att anmäla övriga frågor på ett medlemsmöte, men dessa tas endast upp om tillräcklig tid finns för diskussion, annars bordläggs de till nästa möte. Övriga möten En viktig del i bogemenskapens interna liv är olika former av möten i frågor som medlemmarna, enskilda eller i grupp, anser vara viktiga. Mötena kan vara av olika karaktär beroende av vad som ska diskuteras. En form av möten är s k soffmöten som är möten i en särskild fråga där det krävs mer diskussion och samtal under friare former. Varje bomedlem kan kalla till ett soffmöte i en fråga som hon/han bedömer som viktig. Vid de möten där en fråga ska föras vidare till ett medlemsmöte och så småningom leda till beslut, ska alltid en styrelseledamot delta. De möten som berör bogemenskapen ska alltid annonseras på anslagstavlan och via mail, och vara öppna för alla medlemmar, annars är de privata möten. Anslagstavlor På våra anslagstavlor kan information om t ex arrangemang el dyl ges. Allt som sätts upp på en anslagstavla ska ha en avsändare samt ett datum när meddelandet sattes upp och kommer att tas ner. Mail Mail till hela sändlistan adressen huset@sjofarten.se används för kort information och frågor. Man besvarar mailet enbart till avsändaren. Mail av privat karaktär sänds ej till huset. Använd arbetsgruppernas egna gruppmailadresser för meddelanden inom gruppen. Facebook Sjöfarten har en egen facebookgrupp för boende i huset samt en officiell sida för marknadsföring. 4. Våra förhållningssätt till varandra Våra samtal Vi är alla olika Ett gott samtal präglas av vänlighet, respekt och acceptans för varandra. Vi är olika och har alla olika syn på hur huset ska skötas, samarbete se ut etc. Nedsättande uttalanden om andra ska undvikas. Låt våra olikheter berika gemenskapen samtidigt som vi visar respekt för varandra. Låt var och en lösa sitt uppdrag på sitt sätt om man inte begär hjälp. Naturligtvis inom gränsen för gällande regler och instruktioner. En större förståelse vi utgår ifrån att ingen vill göra fel. Allt går att rätta till. Prata av sig kanske man behöver göra men inte nödvändigtvis med hela grupper Vid våra samtal talar vi i egen sak och gör inte oss till ombud för någon annan utan att denne eller dessa vet om det. Jag pratar med och inte om. Samtalen förs i möjligaste mån här och nu. 7(9)

8 Alla motsättningar går inte att lösa, men alla problem måste hanteras. Frågor som rör allas vårt boende tas mellan årsstämmorna upp på medlemsmötena och i styrelsen för beslut. När beslut är fattade på en årsstämma eller av styrelsen ska de gälla. Vid samtal i större grupper är det viktigt att alla har en möjlighet att göra sin röst hörd och bli lyssnad på. Tidsbegränsade inlägg kan införas och/eller särskilda möten för att diskutera frågan. I frågor av stor betydelse ska konsekvenserna av olika beslut utredas innan beslut fattas. Medlemsmötets rådgivande roll blir här särskilt viktig. När kommunikationen inte fungerar Konflikt Ingen ska behöva tvingas in i någon annans konflikt. Vad gör vi när någon driver en personlig konfliktfråga? Vi har alla olika sätt att tackla en konflikt. Vid en konflikt mellan två eller flera personer är det önskvärt att den hanteras snarast av de inblandade. Övriga i Sjöfarten ska i möjligaste mån besparas från att bli inblandade. Är det ett missförstånd som inträffat kan det rättas till. En personlig konflikt som väcks vid mötet med någon och som leder till en personkonflikt ska snarast klargöras. En grundregel ska vara att samtalet fortsätter tills det känns "klart" för alla inblandade. Om svårigheter finns att reda ut konflikten kan de som har en konflikt ta hjälp av någon/ra som deltar som medlare. Vissa frågor måste komma till ett avgörande, t ex då en konflikt har sin utgångspunkt i att en medlem inte accepterar gemensamma regler. Sådana frågor ska hanteras av styrelsen. Stadgebrott Enligt stadgarna 17. har styrelsen ansvar att kalla till samtal när en bomedlem bryter mot stadgarna, skadar föreningen eller motverkar dess intressen eller inte iakttar sina förpliktelser mot bogemenskapen. I dessa fall sammanträffar några av styrelsens medlemmar med bomedlemmen som alltid har möjlighet att ta med en annan bomedlem som stöd och om rättelse inte sker kan det leda till en skriftlig varning eller, vid upprepade förseelser, uteslutning ur föreningen. 5. Regler och rutiner 5.1 Användning av gemensamma lokaler De gemensamma lokaler som för närvarande är aktuella är: Kök, matsal och bibliotek Hobbyrum/mötesrum (bredvid tvättstugan) Kuling Bastu Tvättstugan Dessa gemensamma lokaler kan vid behov bokas av boende i Sjöfarten för privata ändamål enligt det regelverk som fastställdes i juni (9)

9 Gemensamma utrymmen i huset får inte bokas för religiösa eller politiska ändamål. Tvättstugan bokas för max tre timmar i följd. Om en bokad tid i tvättstugan inte tagits i anspråk inom en timme kan annan boende nyttja tiden. Bastun bokas för max två timmar i följd. Inga gemensamma lokaler får användas för privat förvaring. Bilaga Gästrummet Bokning görs på almanacksbladen. Om du vill boka t.ex från måndag och gästen lämnar rummet på torsdag (3 nätter) - skriv ditt namn på måndag, tisdag och onsdag - då blir det rätt! Bokning kan ske 3 månader i förväg och för högst 7 dagar i sträck. Almanacksbladen sätts upp den sista varje månad. Inga husdjur får bo i gästrummet. Om du vill köa till ett bokat rum tala med den som bokat rummet. Nyckeln lämnas ut i en särskild påse/kuvert av gästrumsgruppen. Nyckeln återlämnas i påsen/kuvertet med information om hyrestid m.m. samt med pengar för hyrestiden. Kuvertet läggs i gästrumsansvarigs brevlåda. Den som hyr rummet ansvarar för nycklar samt för städning. Avbokning ska göras senast 3 dagar före planerad hyrtid. Om avbokning sker senare ska hyra betalas. Hyra: 50 kronor per rum och natt 5.3 Andrahandsuthyrning och inneboende Andrahandsuthyrning av lägenheter måste alltid godkännas av styrelsen och information om densamma ska ske på medlemsmöte. En ansökan om att hyra ut sin lägenhet i andra hand ska vara skriftlig och ett godkännande ska vara skriftligt. Ansökan lämnas i styrelsens brevlåda. Om en boende har inneboende för längre tid än en månad ska andra boende informeras via mail. 9(9)

10 10(9)

Bogemenskapen Sjöfarten

Bogemenskapen Sjöfarten Bogemenskapen Sjöfarten Organisation, interna arbetsformer och regler. Beslutad 2011-02-08 Reviderad 2013-12-17 Reviderad 2015-06-04 1(10) 1. Varför finns Sjöfarten? Sjöfarten finns därför att vi som bor

Läs mer

STADGAR FÖR BOGEMENSKAPEN DUNDERBACKEN KOOPERATIV HYRESRÄTTSFÖRENING (KHR)

STADGAR FÖR BOGEMENSKAPEN DUNDERBACKEN KOOPERATIV HYRESRÄTTSFÖRENING (KHR) STADGAR FÖR BOGEMENSKAPEN DUNDERBACKEN KOOPERATIV HYRESRÄTTSFÖRENING (KHR) Stadgar antagna vid konstituerande föreningsstämma den 24 januari 2010. Paragraferna 25 och 33 har ändrats vid föreningsstämma

Läs mer

Stadgar för Bogemenskapen Dunderbacken kooperativ hyresrättsförening (KHR)

Stadgar för Bogemenskapen Dunderbacken kooperativ hyresrättsförening (KHR) Stadgar för Bogemenskapen Dunderbacken kooperativ hyresrättsförening (KHR) Stadgar antagna vid konstituerande föreningsstämma den 24 januari 2010. Paragraferna 25 och 33 har ändrats vid föreningsstämma

Läs mer

Enhet förespråkar största möjliga frihet för alla medborgare, i sammanhang av likvärdighet, tillit och mångfald.

Enhet förespråkar största möjliga frihet för alla medborgare, i sammanhang av likvärdighet, tillit och mångfald. Inledning Enhet förespråkar största möjliga frihet för alla medborgare, i sammanhang av likvärdighet, tillit och mångfald. För att kunna bygga en organisation där var och en kan uppleva frihet i sin delaktighet

Läs mer

Vad innebär det att bo i bostadsrätt?

Vad innebär det att bo i bostadsrätt? Vad innebär det att bo i bostadsrätt? Vad är en bostadsrätt? Äger jag min lägenhet? Många som köpt en bostadsrätt tror också att de äger lägenheten. Onekligen lätt att tro, med tanke på priset man får

Läs mer

STADGA. Datum 2014-05-25 beslutad. Bogemenskapen Sjöfarten KHR. Stadgar

STADGA. Datum 2014-05-25 beslutad. Bogemenskapen Sjöfarten KHR. Stadgar Stadgar 1 (org. nr 769616-9734) Reviderade stadgar FÖRENINGENS FIRMA, ÄNDAMÅL OCH SÄTE 1 Firmanamn Föreningens namn och firma är Bogemenskapen Sjöfarten kooperativ hyresrättsförening. 2 Ändamål Föreningen

Läs mer

Föreningens firma är Regnbågens kooperativa hyresrättsförening. Regnbågens kooperativa hyresrättsförening har till ändamål att främja medlemmarnas

Föreningens firma är Regnbågens kooperativa hyresrättsförening. Regnbågens kooperativa hyresrättsförening har till ändamål att främja medlemmarnas Stadgar för Regnbågens kooperativa hyresrättsförening (ekonomisk förening) i Stockholm. Förslag inför höstens stämma 2012 1 Firma Föreningens firma är Regnbågens kooperativa hyresrättsförening. 2 Föreningens

Läs mer

Bogemenskapen Sjöfarten KHR (org. nr 769616-9734)

Bogemenskapen Sjöfarten KHR (org. nr 769616-9734) 1/6 Bogemenskapen Sjöfarten KHR (org. nr 769616-9734) VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2010 Styrelsen för Bogemenskapen Sjöfarten KHR lämnar härmed följande berättelse för verksamhetsåret 1 januari 31december

Läs mer

NORMALSTADGAR. För släktforskarförening

NORMALSTADGAR. För släktforskarförening Sveriges Släktforskarförbund Framtagna 2011 NORMALSTADGAR För släktforskarförening 1 Föreningens namn Föreningens namn är. 2 Föreningens ändamål Föreningen, är en ideell förening samt politiskt och religiöst

Läs mer

Allmänt om bostadsrätt som boendeform

Allmänt om bostadsrätt som boendeform Sidan 1 av 5 Allmänt om bostadsrätt som boendeform Det finns idag några olika boendeformer. Man kan bl.a. bo i villa, radhus, ägarlägenhet, bostadsrätt eller hyresrätt. Det finns även andra boendeformer

Läs mer

Föreningens firma är Norra Ängby Trädgårdsstadsförening med organisationsnummer

Föreningens firma är Norra Ängby Trädgårdsstadsförening med organisationsnummer 1 P a g e Föreningens stadgar Revision giltigt till årsmötet 2016-03-15 1 Föreningens firma Föreningens firma är med organisationsnummer 802007-2339. 2 Föreningens ändamål Föreningen har till ändamål att

Läs mer

STADGAR FÖR SVENSK SJUKSKÖTERSKEFÖRENING antagna av föreningsstämman

STADGAR FÖR SVENSK SJUKSKÖTERSKEFÖRENING antagna av föreningsstämman STADGAR FÖR SVENSK SJUKSKÖTERSKEFÖRENING antagna av föreningsstämman 2015 06 09 1 ÄNDAMÅL Mom 1 Syfte Svensk sjuksköterskeförening är sjuksköterskornas professionella sammanslutning. Svensk sjuksköterskeförening

Läs mer

Arbetsordning för styrelsen

Arbetsordning för styrelsen 1 Arbetsordning för styrelsen Arbetsordning för styrelsen BRF Måttbandet i Stockholm Brf Måttbandet är en bostadsrättsförening vars främsta uppdrag är att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom

Läs mer

Information om föreningsformenf och styrelsearbetet

Information om föreningsformenf och styrelsearbetet Information om föreningsformenf och styrelsearbetet Föreningsformen En bostadsrättsförening är en speciell form av ekonomisk förening som omfattas av: Bostadsrättslagen (1991:614) Lagen om ekonomiska föreningar

Läs mer

Stadgar för Rydebäcks Byalag

Stadgar för Rydebäcks Byalag Stadgar för Rydebäcks Byalag Antagna vid föreningsstämman 2014-02-25 Tidigare versioner Reviderade och antagna vid föreningsstämma 2012-02-21 Reviderade och antagna vid föreningsstämma 2010-02-16 Reviderade

Läs mer

Stadgar. reviderade vid extra årsmöte Lasse-Maja, Järfälla

Stadgar. reviderade vid extra årsmöte Lasse-Maja, Järfälla Stadgar reviderade vid extra årsmöte 2018-11-13 Lasse-Maja, Järfälla 1 Föreningens namn Stadgar för Föreningen Nationella Nätverket för Samordningsförbund (NNS) Föreningens namn är Nationella Nätverket

Läs mer

reviderade vid årsmöte Billingehus, Skövde

reviderade vid årsmöte Billingehus, Skövde Stadgar reviderade vid årsmöte 2013-04-10 Billingehus, Skövde 1 Föreningens namn Stadgar för Föreningen Nationella Nätverket för Samordningsförbund (NNS) Föreningens namn är Nationella Nätverket för Samordningsförbund

Läs mer

STADGAR för Brännöföreningen, org.nr

STADGAR för Brännöföreningen, org.nr Förslag till revidering av stadgar inför årsmötet 2016-03-06 Revideringsförslaget innehåller en översyn av samtliga stadgar och syftar till att förtydliga och förändra delar av stadgarna så att de på ett

Läs mer

Antagna den 29/ Reviderade den 20/1 1999, 14/5 2000, 6/ och 16/

Antagna den 29/ Reviderade den 20/1 1999, 14/5 2000, 6/ och 16/ Stadgar Antagna den 29/11 1998 Reviderade den 20/1 1999, 14/5 2000, 6/3 2005 och 16/11 2009 1 Föreningens firma Föreningens firma är Masthuggets Bilkooperativ, Ekonomisk Förening. 2 Styrelsens säte Styrelsen

Läs mer

Arbetsfördelning i Brf Ullstämma 2

Arbetsfördelning i Brf Ullstämma 2 Arbetsfördelning i Brf Ullstämma 2 Ordföranden Styrelsens ordförande ska: Regelbundet följa bostadsrättsföreningens verksamhet och se till att rapporteringen till övriga styrelseledamöter är tillfredsställande

Läs mer

Förslag på stadgar för Bastuträsk by Byaförening. 1 Föreningens namn Föreningen benämns Bastuträsk by Byaförening

Förslag på stadgar för Bastuträsk by Byaförening. 1 Föreningens namn Föreningen benämns Bastuträsk by Byaförening Förslag på stadgar för Bastuträsk by Byaförening 1 Föreningens namn Föreningen benämns Bastuträsk by Byaförening 2 Säte Föreningens säte är Bastuträsk by, Norsjö kommun. 3 Ändamål Föreningen är ideell,

Läs mer

FÖRENADE SOLHEM kooperativa hyresrättsförening

FÖRENADE SOLHEM kooperativa hyresrättsförening Förenade Solhem Stadgar reviderade 2008-05-14 1(6) STADGAR TILL FÖRENADE SOLHEM kooperativa hyresrättsförening 1 Firma Föreningens firma är Förenade Solhem kooperativa hyresrättsförening. 2 Föreningens

Läs mer

Stadgar för Social Ekonomi Övre Norrland ideell förening

Stadgar för Social Ekonomi Övre Norrland ideell förening Stadgar för Social Ekonomi Övre Norrland ideell förening 1. Namn Föreningens namn är Social Ekonomi Övre Norrland ideell förening 2. Verksamhetsområde Föreningens verksamhetsområde är Övre Norrland, med

Läs mer

Stadga för Skvaderns elevorganisation. Antagen av årsstämman den 27 mars 2007, godkänd av rektor den 27 mars 2007

Stadga för Skvaderns elevorganisation. Antagen av årsstämman den 27 mars 2007, godkänd av rektor den 27 mars 2007 Stadga för Skvaderns elevorganisation Antagen av årsstämman den 27 mars 2007, godkänd av rektor den 27 mars 2007 1 Ändamål Syftet med denna stadga, samt organisationen som stadgan gäller för, är att kontakten

Läs mer

Stadgar för Xxxxxxxx Bryggförening i Mälarbaden

Stadgar för Xxxxxxxx Bryggförening i Mälarbaden Stadgar gällande för alla bryggföreningar belägna på Mälarbadens Samfällighetsförenings fastighet Torshälla-Väsby 1:149 i Eskilstuna kommun. Fastslagna på årsmötet för Mälarbadens Samfällighetsförening

Läs mer

Normalstadgar för EFS missionsförening

Normalstadgar för EFS missionsförening Normalstadgar för EFS missionsförening antagna av EFS styrelse 2011-11-12 13, 156/11 Stadgar för EFS missionsförening i.... Antagna den......... Missionsföreningens ordförande 1. Grundval och uppgift 1.1

Läs mer

Förslag till - Stadgar för Bostadsrättsföreningen Tunabostaden

Förslag till - Stadgar för Bostadsrättsföreningen Tunabostaden Förslag till - Stadgar för Bostadsrättsföreningen Tunabostaden 1 Föreningens firma, ändamål och säte Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Tunabostaden. Föreningens ändamål är att främja medlemmarnas

Läs mer

Bildandet av en förening.

Bildandet av en förening. Bildandet av en förening. Konstituerande möte är när föreningen bildas och ett första möte hålls. När en förening söker bidrag, hyr lokal, skaffar telefonabonnemang eller liknande frågas det oftast efter

Läs mer

Stadgar F! Västerås Antagna av årsmöte

Stadgar F! Västerås Antagna av årsmöte 1 Föreningens namn och organisationsnummer Föreningens namn är Feministiskt initiativ Västerås (F! Västerås), organisationsnummer 802495-3799. 2 Föreningens säte F! Västerås säte är Västerås kommun. 3

Läs mer

Stadgar för Regnbågens kooperativa hyresrättsförening (ekonomisk förening) i Stockholm.

Stadgar för Regnbågens kooperativa hyresrättsförening (ekonomisk förening) i Stockholm. 1 Stadgar för Regnbågens kooperativa hyresrättsförening (ekonomisk förening) i Stockholm. (Reviderat inlägg av Björn Gate) Stadgarma skall beslutas om på extra stämman den 13 dec 2012 1 Firma Föreningens

Läs mer

Styrdokument APSE & APSE-kommittén

Styrdokument APSE & APSE-kommittén & APSE-kommittén Malin Sääf 2014-12-01 (rev. efter årsmöte 2014) och APSE-kommitté - syfte, funktion och administration 1. Bakgrund... 2 2. Namn... 2 3. Övergripande syfte... 2 4. Adress... 2 5. Hemsida...

Läs mer

Namn 1 Föreningens firma är SkottaNet ekonomisk förening. Säte 2 Föreningens styrelse har sitt säte i Kungälvs kommun.

Namn 1 Föreningens firma är SkottaNet ekonomisk förening. Säte 2 Föreningens styrelse har sitt säte i Kungälvs kommun. Stadgar för SkottaNet Ekonomisk förening Namn 1 Föreningens firma är SkottaNet ekonomisk förening. Säte 2 Föreningens styrelse har sitt säte i Kungälvs kommun. Ändamål 3 Föreningen har till ändamål att

Läs mer

STADGAR FÖR UNITED RESCUE AID

STADGAR FÖR UNITED RESCUE AID 1 STADGAR FÖR UNITED RESCUE AID Fastställda vid bildandet av United Rescue Aid vid konstituerande möte den 19 november 2015 och senast justerade inför årsmötet i April 2016. FÖRENINGENS MÅL OCH INRIKTNING

Läs mer

Det här dokumentet är ett resultat av styrelse och föreningsbeslut som fattats genom åren och är ett komplement till föreningens stadgar.

Det här dokumentet är ett resultat av styrelse och föreningsbeslut som fattats genom åren och är ett komplement till föreningens stadgar. För att alla ska trivas.. Föreningen har sedan den bildades haft som policy att de boende genom egna arbetsinsatser ska bidra till att hålla kostnaden för underhåll på en låg nivå. Detta medför att samtliga

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Gröna Husen Lidingö - antagna den 19 januari 2010.

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Gröna Husen Lidingö - antagna den 19 januari 2010. Stadgar för Bostadsrättsföreningen Gröna Husen Lidingö - antagna den 19 januari 2010. 1 Föreningens firma och säte Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Gröna Husen Lidingö. Organisationsnummer är

Läs mer

stadgar för Göteborgsdistriktet

stadgar för Göteborgsdistriktet stadgar för Göteborgsdistriktet Stadgar för Göteborgsdistriktet av Amnesty International Detta dokument består av nationella standardstadgar för distrikt inom amnesty international, samt de lokala tillägg

Läs mer

STADGAR FÖR UPPSALA STUDENTRADIOFÖRENING

STADGAR FÖR UPPSALA STUDENTRADIOFÖRENING STADGAR FÖR UPPSALA STUDENTRADIOFÖRENING Fastslagna av medlemmarna 2010-02-10 Allmänt 1 Föreningens firma är Uppsala Studentradioförening. 2 Uppsala Studentradioförening, nedan kallad SRF, är en ideell

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2012

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2012 SKRIVELSE (org. nr 769616-9734) VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2012 Styrelsen för lämnar härmed följande berättelse för verksamhetsåret 1 januari 31december 2012. Bildande och historik bildades den 6 maj

Läs mer

Granuddens hamnförening, Verksamhetsbeskrivning

Granuddens hamnförening, Verksamhetsbeskrivning Granuddens hamnförening, Verksamhetsbeskrivning Fastställd av styrelsen 2016-04-25 1. Inledning, syfte 2. Organisation 2.1. Allmänt 2.2. Styrelsearbetet 2.2.1. Ansvarsfördelning 2.2.2. Arbetsutskott 2.2.3.

Läs mer

Stadgar för föreningen Fair Action

Stadgar för föreningen Fair Action Stadgar för föreningen Fair Action På årsmötet 2015 beslutades att föreningen byter namn till Fair Action och att stadgarna ändras i enlighet med beslutet. Stadgarna antogs av Fair Trade Centers konstituerade

Läs mer

Historik A 2015-03-26 Dessa stadgar har blivit antagna vid bildandemötet 2015-03-26 Revidering och komplettering 6. och 10.

Historik A 2015-03-26 Dessa stadgar har blivit antagna vid bildandemötet 2015-03-26 Revidering och komplettering 6. och 10. Edsvallaskolan Ekonomisk Förening Version B Stadgar Historik A 2015-03-26 Dessa stadgar har blivit antagna vid bildandemötet 2015-03-26 B 2015-04-23 Revidering och komplettering 6. och 10. vid styrelsemöte

Läs mer

Boendeguide till Brf Björkslingan

Boendeguide till Brf Björkslingan Boendeguide till Brf Björkslingan Denna boendeguide innehåller information om vad Du som bostadsrättsinnehavare och boende i Brf Björkslingan bör känna till. Utöver denna skrift bör Du även ta del av de

Läs mer

ALLMÄNNA FÖRSVARSFÖRENINGEN

ALLMÄNNA FÖRSVARSFÖRENINGEN ALLMÄNNA FÖRSVARSFÖRENINGEN ARBETSORDNING för Styrelsen Antagen vid styrelsemöte 2013-04-23 Arbetsordning för Allmänna Försvarsföreningen Styrelse 1 AFF:s verksamhet leds av en styrelse. 2 Länsavdelningarna

Läs mer

Motion till årsmöte 2009 om stadgeändringar, förändrat och uppdaterat dokument för Policies, ordningsregler och arbetsbeskrivningar.

Motion till årsmöte 2009 om stadgeändringar, förändrat och uppdaterat dokument för Policies, ordningsregler och arbetsbeskrivningar. Uppsala 2008-11-12 Till Styrelsen och TANGOGRUPPEN CAMBALACHE Motion till årsmöte 2009 om stadgeändringar, förändrat och uppdaterat dokument för Policies, ordningsregler och arbetsbeskrivningar. Med anledning

Läs mer

Föreningen Ekets Framtid

Föreningen Ekets Framtid Stadgar för Föreningen Ekets Framtid med säte i Eket, Örkelljunga kommun organisationsnummer 802451-9277 Föreningen bildades 2010-02-10 Dessa stadgar ersätter tidigare fastställda stadgar vid årsmötet

Läs mer

Rödöns Bygdegårdsförening

Rödöns Bygdegårdsförening Förslag till nya stadgar Rödöns Bygdegårdsförening Stadgar Gällande fr.o.m. 2015 1 Föreningens firma är : Rödöns Bygdegårdsförening. 2 Ändamål Föreningen som är en ideell förening, politiskt och religiöst

Läs mer

Svensk Miljöbas stadgar (3:2014)

Svensk Miljöbas stadgar (3:2014) Svensk Miljöbas stadgar (3:2014) Antagna 2014-03-20 Innehåll Stadgar för föreningen Svensk Miljöbas... 4 1 Namn och organisationsform... 4 2 Syfte... 4 3 Medlemskap... 4 4 Utträde... 4 5 Uteslutning...

Läs mer

Stadgar för föreningen LEADER Terra et Mare

Stadgar för föreningen LEADER Terra et Mare 1 Stadgar för föreningen LEADER Terra et Mare 1 Föreningens firma Föreningens firma är LEADER Terra et Mare. 2 Föreningens ändamål Föreningen har som mål att genomföra EU-programmet LEADER Terra et Mare

Läs mer

!"#$%&'(")%*"#+))",%"-./#-0#-1234-

!#$%&'()%*#+)),%-./#-0#-1234- 8 Styrelsen för lämnar härmed följande berättelse för verksamhetsåret 1 januari 31december 2013. Bogemenskapen Sjöfarten K H R (org. nr 769616-9734)!"#$%&'(")%*"#+))",%"-./#-0#-1234- *567897:-;?;@5A-

Läs mer

föreningsdemokrati Styrning och En förklaring till KFUM Centrals Stadgar Författat av: Michael Lagerkvist, Styrelseledamot

föreningsdemokrati Styrning och En förklaring till KFUM Centrals Stadgar Författat av: Michael Lagerkvist, Styrelseledamot Styrning och föreningsdemokrati En förklaring till KFUM Centrals Stadgar Författat av: Michael Lagerkvist, Styrelseledamot Kristina Demierre, Jurist Antaget av KFUM Centrals styrelse: 5/3-2017 1 Delar

Läs mer

Förslag reviderade stadgar Länsbygderådet Sjuhärad version , , , Bilaga 1 Sida 1(7)

Förslag reviderade stadgar Länsbygderådet Sjuhärad version , , , Bilaga 1 Sida 1(7) Förslag reviderade stadgar Länsbygderådet Sjuhärad version 081016, 090212, 090219, 090305 Bilaga 1 Sida 1(7) 1 Föreningens namn är Länsbygderådet Sjuhärad som bildades 1998 12 05. 2 Föreningen har sitt

Läs mer

Så här har vi det i vår förening

Så här har vi det i vår förening 1 Så här har vi det i vår förening Bostadsrättsföreningen Stenhällen började byggas 1988 och i oktober samma år flyttade de första medlemmarna in. I dag består föreningen av 146 bostadsrättslägenheter

Läs mer

STADGAR. För den ideella föreningen Framtid Rydboholm Styrelsesäte i Borås Stad Bildad den 26 april 2010

STADGAR. För den ideella föreningen Framtid Rydboholm Styrelsesäte i Borås Stad Bildad den 26 april 2010 STADGAR För den ideella föreningen Framtid Rydboholm Styrelsesäte i Borås Stad Bildad den 26 april 2010 1. Ändamål Föreningen har till ändamål att utveckla Rydboholm till ett trivsamt och attraktivt samhälle

Läs mer

Stadgar för den ideella föreningen Leader Södra Bohuslän

Stadgar för den ideella föreningen Leader Södra Bohuslän Stadgar för den ideella föreningen Antogs 180515 1 Föreningens firma Föreningens firma är Leader södra Bohuslän. 2 Föreningens ändamål Föreningens ändamål är att främja lokalt ledd utveckling i området

Läs mer

STADGAR för SVENSKA KYLTEKNISKA FÖRENINGEN

STADGAR för SVENSKA KYLTEKNISKA FÖRENINGEN STADGAR för SVENSKA KYLTEKNISKA FÖRENINGEN Stadgarna antagna vid årsmötet den 19 april 2013 1 ÄNDAMÅL Svenska Kyltekniska Föreningen, nedan benämnd Föreningen, har till ändamål att befordra utvecklingen

Läs mer

Arbetsordning för styrelsen i Brf Strandlyckan

Arbetsordning för styrelsen i Brf Strandlyckan i Brf Strandlyckan Styrelsen i Brf Strandlyckan har upprättat denna arbetsordning och policy till ledning för sitt interna arbete. Arbetsordningen har antagits av föreningens styrelse 2013-10-21 och skall

Läs mer

STADGAR. för ÖREBRO LÄNS HEMBYGDSFÖRBUND. Namn, verksamhetsområde och karaktär

STADGAR. för ÖREBRO LÄNS HEMBYGDSFÖRBUND. Namn, verksamhetsområde och karaktär ~Sida 1 ~ STADGAR för ÖREBRO LÄNS HEMBYGDSFÖRBUND 1 Namn, verksamhetsområde och karaktär Örebro Läns Hembygdsförbund (nedan även kallad förbundet) är en samlande organisation för hembygdsrörelsen i Örebro

Läs mer

Humanistklustrets användningsregler

Humanistklustrets användningsregler Humanistklustrets användningsregler Allmänt 1. Dessa regler rör Humanistklustrets utrymmen samt föreningar som fungerar i dem och dessa föreningars medlemmar samt alla övriga gäster som deltar i evenemang

Läs mer

Stockholms Spiritualistiska Förening

Stockholms Spiritualistiska Förening 1 Stockholms Spiritualistiska Förening STADGAR Slutligen fastställda på årsmötet den 28 april 1998. (Justerade enligt beslut på årsmötet den 20 april 2009.) (Justerade enligt beslut på årsmötet den 22

Läs mer

Inflytande och gemenskap ger ekonomi och trygghet i. kooperativ hyresrätt

Inflytande och gemenskap ger ekonomi och trygghet i. kooperativ hyresrätt Inflytande och gemenskap ger ekonomi och trygghet i kooperativ hyresrätt Vill du ha inflytande och gemenskap, bo tryggt i ett stabilt område, ha möjlighet att engagera dig utan att riskera din ekonomi?

Läs mer

Stadgar för Föreningen Hem för Finländska Åldringar

Stadgar för Föreningen Hem för Finländska Åldringar Stadgar för Föreningen Hem för Finländska Åldringar Behandlade för första gången vid mötet 20.11.2009 och antagna vid årsmötet 24.4.2010. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Föreningen Hem för Finländska

Läs mer

Stadgar för Skarholmens båtklubb i Uppsala

Stadgar för Skarholmens båtklubb i Uppsala Stadgar för Skarholmens båtklubb i Uppsala Föreningens firma och ändamål 1 Föreningens firma är Skarholmens båtklubb i Uppsala 2 Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas intresse genom att se

Läs mer

Stadgar för BRF Ateljéhuset 2010

Stadgar för BRF Ateljéhuset 2010 Stadgar för BRF Ateljéhuset 2010 Organisationsnummer 769619-1803. Antagna den 7 mars 2011, reviderade 28 november 2012. 1 FÖRENINGENS NAMN Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Ateljéhuset 2010.

Läs mer

Stadgar för Norbergs Rid- och Travklubb

Stadgar för Norbergs Rid- och Travklubb Stadgar för Norbergs Rid- och Travklubb 1. Föreningens namn Norbergs Rid- och Travklubb. 2. Föreningens syfte Norbergs Rid- och Travklubb är en ideell förening vars syfte är att medlemmarna tillsammans

Läs mer

Stadgar för Försvarets personaltjänstförening i östra Sverige

Stadgar för Försvarets personaltjänstförening i östra Sverige FÖRSVARETS PERSONALTJÄNSTFÖRENING I ÖSTRA SVERIGE (FPFÖ) Stadgar för Försvarets personaltjänstförening i östra Sverige Uppgift 1 Försvarets personaltjänstförening i östra Sverige (FPFÖ) har till uppgift

Läs mer

Stadgar för Solidaritetshuset Ekonomisk Förening

Stadgar för Solidaritetshuset Ekonomisk Förening Proposition om tillägg i stadgarna Styrelsen för Solidaritetshuset vill härmed lägga förslag om ett tillägg i stadgarna. Vi saknar en tydlig regel kring hur vi kan hantera medlemmar som inte verkar vara

Läs mer

Stadgar för den ideella föreningen Biosfärområde Blekinge Arkipelag, förslag till revision

Stadgar för den ideella föreningen Biosfärområde Blekinge Arkipelag, förslag till revision Stadgar för den ideella föreningen Biosfärområde Blekinge Arkipelag, förslag till revision Antagna xx april 2014. 1 FIRMA Föreningens firma är Biosfärområde Blekinge Arkipelag. 2 FÖRENINGENS SÄTE Föreningen

Läs mer

Föreningen består av de fysiska personer som har upptagits i föreningen som medlemmar.

Föreningen består av de fysiska personer som har upptagits i föreningen som medlemmar. fastställda den 14 september 2009 1 ! " Vår förening vill skapa en positiv idrottsmiljö, där såväl sociala som kulturella inslag är en naturlig del av verksamheten, där våra medlemmar utvecklas till självständiga

Läs mer

Stadgar för Gunnarn Petrol ekonomisk förening

Stadgar för Gunnarn Petrol ekonomisk förening Stadgar för Gunnarn Petrol ekonomisk förening 1 Föreningens firma Föreningens firma är Gunnarn Petrol ekonomisk förening. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska

Läs mer

Normalstadgar för till Hela Människan ansluten lokal enhet

Normalstadgar för till Hela Människan ansluten lokal enhet Normalstadgar för till Hela Människan ansluten lokal enhet Lokal enhet kan bytas ut mot föreningens namn. 1 Ändamål (*) Hela Människan (alternativ 1. Hela Människan i xxxxxxxxx) (Alternativ 2. Organisationens

Läs mer

Stadgar för Hogslätts Vänboende Kooperativ hyresrättsförening

Stadgar för Hogslätts Vänboende Kooperativ hyresrättsförening Stadgar för Hogslätts Vänboende Kooperativ hyresrättsförening 1 Firma Föreningens firma är Hogslätts Vänboende Kooperativ Hyresrättsförening 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål att främja

Läs mer

Stadgar för Riksförbundet för särskild begåvning

Stadgar för Riksförbundet för särskild begåvning Stadgar för Riksförbundet för särskild begåvning Första versionen, antagna vid riksförbundets bildande 2018-02-09. Organisationsnummer: ansökan skickas snarast till Skatteverket. Säte: Stockholm 1. Förbundets

Läs mer

Normalstadgar för avdelningar

Normalstadgar för avdelningar Normalstadgar för avdelningar 2016-03-02 Normalstadgar för avdelningar syftar till att utgöra ett stöd för avdelningens egna stadgar och förbundets stadgar är överordnade avdelningens stadgar. Dessa reviderade

Läs mer

Senast uppdaterad 2009-10-20 STADGAR. Björkstadens miljöbilpool ekonomisk förening

Senast uppdaterad 2009-10-20 STADGAR. Björkstadens miljöbilpool ekonomisk förening Senast uppdaterad 2009-10-20 STADGAR Björkstadens miljöbilpool ekonomisk förening Stadgar för Björkstadens miljöbilpool 1 FÖRENINGENS FIRMA Föreningens firma är Björkstadens miljöbilpool ekonomisk förening.

Läs mer

För. SRF Jönköpings län

För. SRF Jönköpings län STADGAR För SRF Jönköpings län Antagna vid SRF:s kongress 2014 Reviderade vid SRF Jönköpings läns representantskap 16 april 2016 Inledning Synskadades Riksförbund är en organisation som präglas av öppenhet

Läs mer

Stadgar för Boo SeniorHem kooperativ hyresrättsförening ( )

Stadgar för Boo SeniorHem kooperativ hyresrättsförening ( ) 2011-04-05 2012-03-26 Stadgar för Boo SeniorHem kooperativ hyresrättsförening (769610-2701) 1 Firma Föreningens firma är Boo SeniorHem kooperativ hyresrättsförening. 2 Föreningens ändamål Föreningen har

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2012

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2012 (org. nr 769616-9734) VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2012 Styrelsen för lämnar härmed följande berättelse för verksamhetsåret 1 januari 31december 2012. Bildande och historik bildades den 6 maj 2007. Föreningens

Läs mer

Szent István Ungerska Föreningen i Norrköping

Szent István Ungerska Föreningen i Norrköping Szent István Ungerska Föreningen i Norrköping STADGAR 1. Namn, säte, status 1. Szent Istvan Ungerska föreningen i Norrköping 2. Norrköping; Sverige. 3. Szent István Ungerska Föreningen i Norrköping är

Läs mer

Stadgar Frösunda Fritidsförening

Stadgar Frösunda Fritidsförening Stadgar Frösunda Fritidsförening Frösunda Fritidsförenings verksamhetsidé Syfte: Att främja gemenskap och en aktiv fritid för kunder och anställda inom Frösunda LSS AB. Mål: Regelbundna medlemsaktiviteter

Läs mer

STADGAR FÖR FKC ALVIK Reviderade och antagna av medlemsmötet 12 maj 2018

STADGAR FÖR FKC ALVIK Reviderade och antagna av medlemsmötet 12 maj 2018 STADGAR FÖR FKC ALVIK Reviderade och antagna av medlemsmötet 12 maj 2018 1 Föreningens namn är Föreningen Kulturcentra Alvik, förkortat FKC Alvik 2 Föreningens hemvist är Stockholm. 3 FKC Alvik är en allmännyttig

Läs mer

antagna 2000-10-11, ändrade 2003-11-12,2010-03-15 samt 2015-03-04. Föreningen har som ändamål att bedriva havsbastuverksamhet i Kullavik.

antagna 2000-10-11, ändrade 2003-11-12,2010-03-15 samt 2015-03-04. Föreningen har som ändamål att bedriva havsbastuverksamhet i Kullavik. Bilaga 1 till Protokoll Årsmöte 2015 STADGAR för Kullaviks Havsbastuförening antagna 2000-10-11, ändrade 2003-11-12,2010-03-15 samt 2015-03-04. Allmänna bestämmelser 1 Föreningens firma Föreningens firma

Läs mer

Stadgar för Sveriges Fotterapeuter

Stadgar för Sveriges Fotterapeuter Stadgar för Sveriges Fotterapeuter 1 Förbundets namn Förbundets namn är Sveriges Fotterapeuter. Organisationsnummer 802407-9090 Kansliet har sitt säte i Stockholm. Förbundets ändamål Förbundet är en riksomfattande

Läs mer

Innan stadgeparagraferna kommer brukar man skriva till vilken förening stadgarna tillhör och när den bildades samt när stadgarna senast reviderades.

Innan stadgeparagraferna kommer brukar man skriva till vilken förening stadgarna tillhör och när den bildades samt när stadgarna senast reviderades. Köping2000, v3.2, 2011-07-04 1 (5) Kultur & Fritid Manual för stadgar Föreningens stadgar kan beskrivas som föreningens regler. Men då inte exempelvis öppettider eller städscheman utan mer generella regler

Läs mer

Stadgar Tarvs Brygg- och Vattenförening. Antagna:

Stadgar Tarvs Brygg- och Vattenförening. Antagna: Stadgar Tarvs Brygg- och Vattenförening. Antagna: 2012-06 14 1 Allmänt Föreningen utgör en sammanslutning av arrendatorer/fastighetsägare på Tarv, Lillhällskär och Tärnögern å samfälld mark till Obbola

Läs mer

Föreningens namn är Ideella föreningen Nätverket Företagsamma kvinnor i Tjörns, Orusts och Stenungsunds kommuner och är ett Lokalt Resurs Centrum.

Föreningens namn är Ideella föreningen Nätverket Företagsamma kvinnor i Tjörns, Orusts och Stenungsunds kommuner och är ett Lokalt Resurs Centrum. Företagsamma kvinnor Tjörn Orust Stenungsund Stadgar Stadgar för ideella Föreningen Nätverket Företagsamma Kvinnor i Tjörns, Orusts och Stenungsunds kommuner. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Ideella

Läs mer

l. FIRMA. Föreningens firma är Bergshamra Bygdegårdsförening. Ingen ändring

l. FIRMA. Föreningens firma är Bergshamra Bygdegårdsförening. Ingen ändring Förslag till ändring av stadgar för Bergshamra Bygdegårdsförening Att behandlas vid årsmötet 2012. Styrelsens förslag till ändring av nuvarande stadgar föranleds främst av det faktum att Bygdegården numera

Läs mer

Föreningens namn och firma är Hammenhög Bogemenskap kooperativ hyresrättsförening.

Föreningens namn och firma är Hammenhög Bogemenskap kooperativ hyresrättsförening. Stadgar för Hammenhög Bogemenskap kooperativ hyresrättsförening Stadgar antagna vid konstituerande föreningsstämma den 17 mars 2018 FÖRENINGENS FIRMA, ÄNDAMÅL OCH SÄTE 1. Firma Föreningens namn och firma

Läs mer

Brf Sjögläntan Arbetsbeskrivning BRF Sjögläntan

Brf Sjögläntan Arbetsbeskrivning BRF Sjögläntan 2016-08-18 Arbetsbeskrivning BRF Sjögläntan Ordförande Väljs på konstituerande styrelsemöte efter årsmötet Kallar till styrelsesammanträden och leder dem Ser till att sammanträden hålls när det behövs

Läs mer

STADGAR FÖR PERSTORPS KOLONIFÖRENING

STADGAR FÖR PERSTORPS KOLONIFÖRENING STADGAR FÖR PERSTORPS KOLONIFÖRENING 1 Föreningens namn Föreningens namn är Perstorps koloniförening. Nedan kallad föreningen. 2 Föreningens säte Föreningen med sin styrelse ska ha sitt säte i Perstorp.

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll. Playstar spelförening. Datum: 2012-04-28

Styrelsemötesprotokoll. Playstar spelförening. Datum: 2012-04-28 Styrelsemötesprotokoll Playstar spelförening Datum: 2012-04-28 2 Playstars styrelsemöte 2012-04-28 Innehåll Dagordning:... 3 Bilagor:... 4 Bilaga 1 Röstlängd... 7 Bilaga 2 Adjungeringar... 8 Bilaga 3 Beslutsunderlag:

Läs mer

Stadgar HSO Stockholms stad

Stadgar HSO Stockholms stad Stadgar HSO Stockholms stad Antagna 1994-04-25 Reviderade 1997-04-07 Reviderade 1998-04-22 Reviderade 1999-04-27 Reviderade 2001-04-24 Reviderade 2003-04-10 Reviderade 2006-04-05 Reviderade 2008-04-09

Läs mer

Motion med förslag om stadgeändring för Studentradion 98,9

Motion med förslag om stadgeändring för Studentradion 98,9 Motion med förslag om stadgeändring för Studentradion 98,9 Skriven av stationschef tillika ordförande Ingrid Broman Bakgrund Studentradion är en förening som växer och är i ständig utveckling. Vår önskan

Läs mer

Byordning för Laknäs Östanhols byalag

Byordning för Laknäs Östanhols byalag 1 Föreningens namn Laknäs och Östanhols byar utgör en ideell förening med namnet Laknäs Östanhols byalag. 2 Föreningens säte Den ideella föreningen, Laknäs Östanhols byalag, har sitt säte i Leksands Kommun.

Läs mer

Föreningen för särskild begåvning Stockholm Mälardalen

Föreningen för särskild begåvning Stockholm Mälardalen Stadgar för Föreningen för särskild begåvning Stockholm Mälardalen Första versionen, antagna vid föreningens bildande 2018-02-09. Organisationsnummer: ansökan skickas snarast till Skatteverket. Säte: Stockholm

Läs mer

Stadgar. för. Gamla Knebildstorp. org.nr Grundad 6 april 1907

Stadgar. för. Gamla Knebildstorp. org.nr Grundad 6 april 1907 Stadgar för Gamla Knebildstorp org.nr 716407-9332 Grundad 6 april 1907 Stadgar 1 FÖRENINGENS NAMN Föreningens namn är Gamla Knebildtorps ekonomiska förening. 2 FÖRENINGENS ÄNDAMÅL Föreningen har till ändamål

Läs mer

Stadgar för föreningen Bufff Sverige (Barn och Ungdomar med Förälder/Familjemedlem i Fängelse, i häkte eller i frivårdsåtgärd)

Stadgar för föreningen Bufff Sverige (Barn och Ungdomar med Förälder/Familjemedlem i Fängelse, i häkte eller i frivårdsåtgärd) Sida 1 av 5 Stadgar för föreningen Bufff Sverige (Barn och Ungdomar med Förälder/Familjemedlem i Fängelse, i häkte eller i frivårdsåtgärd) 1 Föreningens firma Föreningen är en partipolitiskt och religiöst

Läs mer

Förslag på ändring av stadgar

Förslag på ändring av stadgar Förslag på ändring av stadgar Förslaget om ändring gäller för att anpassa stadgarna till att: vi numera finns på andra orter än i Göteborg. vi samverkar med många olika aktörer vi arbetar med ett bredare

Läs mer

PROPOSITION 1 Uppdaterade Stadgar

PROPOSITION 1 Uppdaterade Stadgar PROPOSITION 1 Uppdaterade Stadgar Förslag till uppdaterade stadgar, ändringar markerade med GULT Stadgar för Bostadsrättsföreningen Gröna Husen Lidingö antagna den 30 september 2015. 1 Föreningens firma

Läs mer

STADGAR FÖR RIKSNÄTVERKET NATTVANDRARE I SVERIGE

STADGAR FÖR RIKSNÄTVERKET NATTVANDRARE I SVERIGE STADGAR FÖR RIKSNÄTVERKET NATTVANDRARE I SVERIGE Riksnätverket är Sveriges organiserade nattvandrares gemensamma förening 1. Mål och uppgifter 1.1 Organisationens mål Organisationens grundläggande mål

Läs mer

Svenska E-Sportföreningen

Svenska E-Sportföreningen Svenska E-Sportföreningen, 802446-6164 1 KAP Konstituella stadgar 1 Förningens namn Föreningens namn är Svenska E-Sportföreningen, 802446-6164, förkortat SESF. 2 Föreningens säte SESF:s styrelse har sitt

Läs mer