Inflytande och gemenskap ger ekonomi och trygghet i. kooperativ hyresrätt

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Inflytande och gemenskap ger ekonomi och trygghet i. kooperativ hyresrätt"

Transkript

1 Inflytande och gemenskap ger ekonomi och trygghet i kooperativ hyresrätt

2 Vill du ha inflytande och gemenskap, bo tryggt i ett stabilt område, ha möjlighet att engagera dig utan att riskera din ekonomi? Kooperativ hyresrätt i Fågelsten gör det möjligt.

3 Vad är kooperativ hyresrätt? Kooperativ hyresrätt är för dig som vill påverka ditt boende och din omgivning tillsammans med dina grannar. Engagemang är en förutsättning trygghet och gemenskap liksom ekonomiska fördelar kommer på köpet. Kooperativ hyresrätt kan beskrivas som ett mellanting mellan traditionell hyresrätt och bostadsrätt. Med större inslag av boendedemokrati och självförvaltning än vanlig hyresrätt, men utan ekonomiskt risktagande till skillnad från bostadsrätt. Som kooperativ hyresgäst är du medlem i en kooperativ hyresrättsförening. Föreningen hyr området av Förbo; medlemmarna hyr lägenheterna av föreningen. Det innebär att du tillsammans med dina grannar på sätt och vis är din egen hyresvärd genom medlemskapet i föreningen. Därigenom får du möjlighet att påverka ditt bostadsområde och ditt boende, t.ex. hur skötsel av området ska organiseras, hur hyran ska disponeras och vad som ska prioriteras. Det ger en rad fördelar. Trygghet och gemenskap De gemensamma intressen som föreningen har binder de boende samman; det skapar trygghet och gemenskap och ger mycket goda förutsättningar för en stabil och personlig boendemiljö. Ekonomi En upplåtelseinsats betalas till föreningen när du flyttar in. Avkastningen på denna påverkar hyran och därmed bor du lite billigare än i andra nybyggda hyresrätter. Upplåtelseinsatsen i kooperativ hyresrätt får du tillbaka när du flyttar och därmed riskerar du inte att bli skuldsatt om bostadsmarknaden skulle vända. I den kooperativa hyresrätten finns även andra möjligheter som påverkar ekonomin. Om du och dina grannar utför vissa delar av förvaltningen själva i ert bostadsområde finns pengar att tjäna. T.ex. kan medlemmarna själva klippa gemensamma gräsmattor, beskära buskar och träd eller laga mindre fel i byggnaderna. Detta organiseras med fördel genom gemensamma städdagar eller arbetsgrupper med särskilda arbetsområden. Utöver att fylla en rent praktisk funktion ger detta även de boende en möjlighet att lära känna grannar och på så sätt skapa en tryggare boendemiljö.

4 Boföreningen Grönriskan Ulrika vet namnet på alla sina grannar i områdets 68 lägenheter. Och alla vet vem hon är. Det kooperativa boendet binder grannarna samman. Ulrika Ekelund är ordförande i Boföreningen Grönriskans styrelse. Föreningen hyr kvarteret av Förbo; medlemmarna hyr sina lägenheter av föreningen. Det innebär engagemang och ger stort inflytande. Det mest positiva med kooperativ hyresrätt, tycker Ulrika. Föreningen beslutar om och ansvarar för mycket av det som Förbo annars sköter: Hyresavisering, redovisning, snöröjning, gemensamma trädgårdar, soprum, redskapsförråd, enklare fel i lägenheterna; alla medlemmar är engagerade i olika grupper och har sitt ansvarsområde. Och det fungerar. Vi vill engagera oss i vårt boende och ha möjlighet att bestämma mycket själva. Därför bor man också billigare. Och genom den upplåtelseinsats som betalas vid inflytt. Upplåtelseinsatsen och räntan på denna hjälper till att finansiera föreningens utgifter. Vid flytt betalas pengarna tillbaks, så ingen riskerar sin ekonomi. Med gemensamt engagemang försvinner anonymiteten. Det skapar sammanhållning. Som skapar trygghet. Jag tror att alla trivs väldigt bra. De som bor här stannar oftast väldigt länge, konstaterar Ulrika. Boföreningen Grönriskan i Balltorp, Mölndal, har varit kooperativ hyresrätt sedan Föreningen har under tiden den funnits utvecklats och tagit över sådant som Förbo annars sköter. Detta har växt fram i samförstånd med Förbo när medlemmarna har känt sig redo.

5 Hur fungerar kooperativ hyresrätt? Meningen med kooperativ hyresrätt är att medlemmarna de boende ska kunna påverka. Grundläggande är medlemmarnas engagemang. Lagstiftning, föreningsstadgar och blockhyresavtalet underlättar för föreningens och styrelsens arbete. Till skillnad mot traditionell hyresrätt hyr en kooperativ hyresrättsförening ett helt hus eller område. Föreningen hyr i sin tur ut lägenheterna till sina medlemmar; det är alltså mellan föreningen och hyresgästen/medlemmen som hyreskontraktet för lägenheten tecknas och det är formellt sett föreningen som är hyresvärd och medlemmen som är hyresgäst. Medlemmarna styr över föreningen Meningen med kooperativ hyresrätt är att de boende ska kunna påverka sin boendemiljö. Det gör givetvis att det krävs engagemang från föreningsmedlemmarnas sida. Några medlemmar måste sitta i styrelsen och tillvarata föreningens intressen. Eftersom föreningen tar över delar av fastighetsägarens ansvar krävs engagerade medlemmar som är beredda att lägga tid på skötsel av området. Föreningens styrelse Föreningens styrelse väljs av och består av medlemmarna samt en representant från Förbo. Styrelsens uppgift och befogenheter regleras i stadgarna och är vanligtvis att se till att föreningens vardagsverksamhet fungerar. Det blir styrelsen som har den mesta kontakten med Förbo i frågor som rör förvaltning, avtal, ansvarsfördelning etc. Lagstiftning Rent juridiskt fungerar den kooperativa hyresrättsföreningen som en ekonomisk förening och går under lagen om ekonomiska föreningar. Därutöver finns ett särskilt regelverk för just kooperativa hyresrättsföreningar som innefattar de skillnader som finns mellan kooperativ hyresrätt och vanlig hyresrätt samt vilka särskilda regler som finns för den kooperativa föreningsformen. Föreningens stadgar Lagstiftningen ger vissa ramar för den kooperativa hyresrätten. För mer detaljerade regler finns den kooperativa hyresrättsföreningens stadgar. Stadgarna reglerar frågor om medlemskap, upplåtelseinsats, årsavgift, uteslutning, styrelsens utformning och ansvar, regler kring årsstämma, hur hyran beräknas med mera, och det är föreningen själv som bestämmer stadgarna inom de ramar som lagstiftningen tillåter. Stadgarna måste dock stämma överens med avtalet föreningen har med Förbo. Blockhyresavtalet Avtalet mellan fastighetsägaren i det här fallet Förbo och den kooperativa hyresrättsföreningen regleras i ett blockhyresavtal. Avtalet innefattar då samtliga lägenheter och gemensamma utrymmen i området. Avtalet reglerar bl.a. hyran och ansvarsfördelningen mellan Förbo och den kooperativa hyresrättsföreningen.

6 Välkommen till Fågelsten Vare sig du är en växande barnfamilj, är mitt i livet eller vill avsluta dina villaår kan du hitta hem i Fågelsten. Här får du ett modernt boende i ett personligt och naturnära område. Den kooperativa hyresrätten gör boendet tryggare och trevligare. Området som växer fram på åkermarken en kort promenad från centrala Lindome är ett samarbete mellan Förbo, NCC och HSB som i anslutning till Förbos hyresrätter bygger villor respektive bostadsrättslägenheter. Förbos Fågelsten bildar en liten by med en modern känsla av hemtrevnad. Småskaligheten med 15 byggnader på sluttningen mot en liten bäck ger en trygg och hemtrevlig miljö. Omgivningen är typiskt lantlig, men närheten till såväl pendeltåget som till Lindome centrum gör det bekvämt, det lantliga läget till trots. De 40 lägenheterna finns med två, tre och fyra rum och kök, fyrorna i två olika sorters parhus, tvåorna och treorna i stadsvillor. De är modernt inredda med öppen planlösning, parkett i samtliga rum, egen ingång från markplan eller från loftgång samt uteplats och/eller balkong. Alla har sin p-plats eller carport i anslutning till sitt hus. Prisexempel Upplåtelseinsatsen som du som boende i kooperativ hyresrätt betalar får du tillbaka när du flyttar. Insatsen sänker hyran. Prisexemplet är uträknat utifrån att medlemmarna betalar en insats på 1500 kr/kvm och jämförs i tabellen nedan med hyran för motsvarande lägenhet som traditionell hyresrätt. Om föreningen övertar visst förvaltaransvar från Förbo finns utrymme för ytterligare lägre hyra. Hyra vid vanlig hyresrätt (cirkapris) Insats, 1500 kr/kvm Hyra vid kooperativ hyresrätt (cirkapris) 2 rok, 59 kvm * 3 rok, 69 kvm * 4 rok, 87 kvm * 4 rok, 93 kvm * * D belopp på 1500 kronor per kvadratmeter. Den kooperativa hyresrätten ger möjlighet till ytterligare lägre hyra beroende på i vilken grad som den kooperativa hyresrättsföreningen står för delar av förvaltningen. I ovanstående prisexempel ingår värme och vatten men ej el.

7 Förbo bygger 40 lägenheter i Fågelsten, 2 rok och 3 rok om 59 respektive 69 kvadratmeter i så kallade stadsvillor (de sex husen i mitten av området på bilden) samt 4 rok i en- eller tvåplans parhus om 87 respektive 93 kvadratmeter (husen längst upp i bild respektive de längst till vänster). De välplanerade lägenheterna är modernt inredda med öppen planlösning, parkettgolv i alla rum, tvättmaskin och torktumlare i badrummen samt balkong eller uteplats. Egen P-plats eller carport ligger i anslutning till husen.

8 Förbo AB Brogatan 9, Box Mölndal tel fax

Förbo AB Brogatan 9 Box 244. 431 23 Mölndal. Tel 031 746 50 00 Fax 031 746 50 46. www.foerbo.se

Förbo AB Brogatan 9 Box 244. 431 23 Mölndal. Tel 031 746 50 00 Fax 031 746 50 46. www.foerbo.se Förbo AB Brogatan 9 Box 244 431 23 Mölndal Tel 031 746 50 00 Fax 031 746 50 46 www.foerbo.se Bo i radhus, parhus eller lägenhet, kanske egen trädgård, nära naturen och lagom nära till stan. I Härryda,

Läs mer

OMBILDNING FRÅN HYRESRÄTT TILL BOSTADSRÄTTSFÖRENING

OMBILDNING FRÅN HYRESRÄTT TILL BOSTADSRÄTTSFÖRENING OMBILDNING FRÅN HYRESRÄTT TILL BOSTADSRÄTTSFÖRENING NÅGRA AV FÖRDELARNA MED ATT BO I EN BOSTADSRÄTTSFÖRENING Du kan själv vara med att påverka dina egna boendekostnader Du kan själv utforma din egen bostadsstandard

Läs mer

Kvarteret Bleckslagaren, Sävsjö. Ett grönt CENTRUM boende Moderna lägenheter med närhet till service och handel

Kvarteret Bleckslagaren, Sävsjö. Ett grönt CENTRUM boende Moderna lägenheter med närhet till service och handel Kvarteret Bleckslagaren, Sävsjö Ett grönt CENTRUM boende Moderna lägenheter med närhet till service och handel Vill Du bo mitt i centrum? Sävebo, det kommunala bostadsbolaget, bygger nytt i Sävsjö! Centralt

Läs mer

Dags att välja lägenhet

Dags att välja lägenhet Önneröd Dags att välja lägenhet För en tid sedan anmälde du ditt intresse till Härryda kommun för vårt nybyggnadsprojekt i Önneröd, Landvetter, där vi bygger 30 lägenheter enligt IKEA och Skanskas gemensamma

Läs mer

BoBekvämt. Kråkeskogen Kooperativ Hyresrättsförening. Ett boende för framtiden

BoBekvämt. Kråkeskogen Kooperativ Hyresrättsförening. Ett boende för framtiden Ett boende för framtiden Centralt i Osby planerar vi att uppföra 18 attraktiva markboende i parhus för dig I mogen ålder. Vi skapar tillgängliga boenden med en liten trädgård, egen uteplats, ett litet

Läs mer

Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas.

Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas. Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas. En bättre värd? Allt fler kommuner planerar att sälja ut sina hyresrätter. Det väcker en hel del frågor och kanske du känner en

Läs mer

Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas.

Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas. Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas. En bättre värd? Allt fler kommuner planerar att sälja ut sina hyresrätter. Det väcker en hel del frågor och kanske du känner en

Läs mer

Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas

Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas En bättre värd? Antalet ombildningar av hyresrätt till bostadsrätt har ökat markant de senaste åren. Det väcker en hel del frågor

Läs mer

Ett drömboende vid havet Välkommen till Notholmen i Nordmaling

Ett drömboende vid havet Välkommen till Notholmen i Nordmaling Ett drömboende vid havet Välkommen till Notholmen i Nordmaling Reservation för eventuella ändringar och tryckfel. 1 Välkommen till ditt Notholmen Morgonkaffe med havsutsikt? Vill du bo i ett idylliskt

Läs mer

Kooperativ Hyresrättsförening. Ett boende för framtiden

Kooperativ Hyresrättsförening. Ett boende för framtiden Brinkeskogen Kooperativ Hyresrättsförening 1 Ett boende för framtiden Centralt i Vara planerar vi att uppföra 18 attraktiva markboende i parhus för dig i mogen ålder. Vi skapar tillgängliga boenden med

Läs mer

Syrenen. Kooperativ Hyresrättsförening. Ett boende för framtiden

Syrenen. Kooperativ Hyresrättsförening. Ett boende för framtiden Syrenen Kooperativ Hyresrättsförening 1 Ett boende för framtiden I Arboga planerar vi att uppföra 18 attraktiva markboenden i parhus för dig i mogen ålder. Vi skapar tillgängliga boenden med liten trädgård,

Läs mer

Fjäriln Kooperativ hyresrättsförening

Fjäriln Kooperativ hyresrättsförening Fjäriln Kooperativ hyresrättsförening 20 attraktiva lägenheter Ett boende för framtiden I Tomelilla i Kvarteret Fjäriln där Angarts Åkeri en gång låg, planerar vi att uppföra marklägenheter för Dig i mogen

Läs mer

INFORMATIONSMÖTE 100224. Brf Svavlet 4

INFORMATIONSMÖTE 100224. Brf Svavlet 4 INFORMATIONSMÖTE 100224 Brf Svavlet 4 Rikard Johansson Bjurfors & Thörner AB Vi hjälper föreningen. Kontakta oss för alla typer av frågor om ombildningen Syfte med dagens möte Informera om ombildningen

Läs mer

Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas

Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas Bra att tänka på vid ombildning Antalet ombildningar av hyresrätt till bostadsrätt har ökat markant de senaste åren. Det väcker

Läs mer

HSB BRF LAESTADIUSPARKEN LUGNA GATAN MITT I CENTRUM

HSB BRF LAESTADIUSPARKEN LUGNA GATAN MITT I CENTRUM HSB BRF LAESTADIUSPARKEN LUGNA GATAN MITT I CENTRUM ENKELT OCH BEKYMMERSFRITT BOENDE I CENTRALA GÄLLIVARE OLOF BERGQVISTGATAN LAPPFOGDEGATAN 7 VÅN 6 VÅN MALMBERGSVÄGEN I Laestadiusparken A-metodik bor

Läs mer

Allmänt om bostadsrätt som boendeform

Allmänt om bostadsrätt som boendeform Sidan 1 av 5 Allmänt om bostadsrätt som boendeform Det finns idag några olika boendeformer. Man kan bl.a. bo i villa, radhus, ägarlägenhet, bostadsrätt eller hyresrätt. Det finns även andra boendeformer

Läs mer

Kooperativ Hyresrättsförening. Ett boende för framtiden

Kooperativ Hyresrättsförening. Ett boende för framtiden Gåsapågen 1 Kooperativ Hyresrättsförening Ett boende för framtiden Centralt i Skurup planerar vi att uppföra 18 attraktiva markboenden i parhus för dig i mogen ålder. Vi skapar tillgängliga boenden med

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL HSB BRA ATT VETA FÖR DIG SOM ÄR NYINFLYTTAD

VÄLKOMMEN TILL HSB BRA ATT VETA FÖR DIG SOM ÄR NYINFLYTTAD VÄLKOMMEN TILL HSB BRA ATT VETA FÖR DIG SOM ÄR NYINFLYTTAD TILLSAMMANS är vi över en halv miljon medlemmar. Du som bor i HSB är i gott sällskap. Cirka 345 000 av medlemmarna bor i HSBs bostadsrättsföreningar,

Läs mer

Välkommen till HSB Bra att veta för dig som är nyinflyttad

Välkommen till HSB Bra att veta för dig som är nyinflyttad Välkommen till HSB Bra att veta för dig som är nyinflyttad Några av fördelarna du får som HSB-medlem Centrala avtal som sänker kostnader Tack vare att vi är så många i HSB kan vi teckna förmånliga avtal

Läs mer

Kvarteret Jordgubben, Konvaljgatan, Kumla. Rad- och flerfamiljshus med fina utemiljöer

Kvarteret Jordgubben, Konvaljgatan, Kumla. Rad- och flerfamiljshus med fina utemiljöer Kvarteret Jordgubben, Konvaljgatan, Kumla Rad- och flerfamiljshus med fina utemiljöer Sugen på nytt, fräscht boende? Flytta in i en jordgubbe! Du vet den där fräscha smaken av nyplockade svenska jordgubbar.

Läs mer

Centralt och tillgängligt. boende i Karlaskolan

Centralt och tillgängligt. boende i Karlaskolan Centralt och tillgängligt boende i Karlaskolan Vad är kooperativ hyresrätt? Kungsörs kommun bygger i samarbete med ett lokalt byggföretag, BroWest Bygg AB, om före detta Karlaskolan till 15 lättillgängliga

Läs mer

Info! Uppföljande information efter dialogmötet den 26 mars. Till dig som bor på Tuvgränd 7 och Västra Idrottsallén 10

Info! Uppföljande information efter dialogmötet den 26 mars. Till dig som bor på Tuvgränd 7 och Västra Idrottsallén 10 April 2014 Till dig som bor på Tuvgränd 7 och Västra Idrottsallén 10 Uppföljande information efter dialogmötet den 26 mars I mars bjöd vi in till ett möte där du fick komma med önskemål och förslag inför

Läs mer

Spännande arkitektur i dramatisk skogsmiljö. Halssmycket 25 hyresrätter i Norra Hallsås

Spännande arkitektur i dramatisk skogsmiljö. Halssmycket 25 hyresrätter i Norra Hallsås N O R R A H A L L S Å S L E R U M Spännande arkitektur i dramatisk skogsmiljö Halssmycket 25 hyresrätter i Norra Hallsås Svävande hus på naturens villkor Norra Hallsås, kanske det mest spännande och spektakulära

Läs mer

Bonusfonden. En inredningsfond som du kan använda för att renovera hemma hos dig

Bonusfonden. En inredningsfond som du kan använda för att renovera hemma hos dig Bonusfonden En inredningsfond som du kan använda för att renovera hemma hos dig Din egen inredningsfond HFAB:s Bonusfond är en ovanlig fond. Till skillnad från andra fonder, gör du aldrig någon kapitalförlust

Läs mer

SKATTEGÅRDEN TRIVSAM NÄRHET FÖR ALLA I CENTRALA BOLLEBYGD. Det lilla bostadsföretaget med det stora hjärtat. Besöksadress: Ballebovägen 4

SKATTEGÅRDEN TRIVSAM NÄRHET FÖR ALLA I CENTRALA BOLLEBYGD. Det lilla bostadsföretaget med det stora hjärtat. Besöksadress: Ballebovägen 4 SKATTEGÅRDEN TRIVSAM NÄRHET FÖR ALLA I CENTRALA BOLLEBYGD Det lilla bostadsföretaget med det stora hjärtat Besöksadress: Ballebovägen 4 bygger 58 nya lägenheter påe-post: info@bollebo.se Hemsida: www.bollebo.se

Läs mer

OMBILDNING EN ATTRAKTIV BOSTADSRÄTTSFÖRENING MED RÄTT KVALITET RÄTT EKONOMI RÄTT INFORMATION NÅGRA AV FÖRDELARNA MED ATT OMBILDA TILL EN

OMBILDNING EN ATTRAKTIV BOSTADSRÄTTSFÖRENING MED RÄTT KVALITET RÄTT EKONOMI RÄTT INFORMATION NÅGRA AV FÖRDELARNA MED ATT OMBILDA TILL EN OMBIDNING ÅN HYSÄ I BOSDSÄSNING N IV BOSDSÄSNING MD Ä VI Ä ONOMI Ä INOMION NÅG V DN MD OMBID I N BOSDSÄSNING Du får ofta en lägre boendekostnad än idag Du kan själv välja den design och standard som du

Läs mer

Scandinav Bildbyrå/Fotograf Anne Dillner. Kyrkogatan /Götgatan. Flerfamiljshus i fyra plan, centralt i Kumla

Scandinav Bildbyrå/Fotograf Anne Dillner. Kyrkogatan /Götgatan. Flerfamiljshus i fyra plan, centralt i Kumla Scandinav Bildbyrå/Fotograf Anne Dillner Kyrkogatan /Götgatan Flerfamiljshus i fyra plan, centralt i Kumla DAGS FÖR NYTT BOENDE? Flytta in i Urmakaren! Ett nytt modernt boende väntar på dig mitt i centrala

Läs mer

Willéngatan 2 12, Korstagatan 15 25. Flerfamiljshus i två plan med egen uteplats eller rymlig balkong

Willéngatan 2 12, Korstagatan 15 25. Flerfamiljshus i två plan med egen uteplats eller rymlig balkong Willéngatan 2 12, Korstagatan 15 25 Flerfamiljshus i två plan med egen uteplats eller rymlig balkong Willéngatan 2-12 Korstagatan 15-25 2 Härligt boende i Kumlas nya kvarter Känslan av att allt är nytt,

Läs mer

Centralt och tillgängligt. boende i Karlaskolan

Centralt och tillgängligt. boende i Karlaskolan Centralt och tillgängligt boende i Karlaskolan Vad är kooperativ hyresrätt? Kungsörs kommun har i samarbete med ett lokalt byggföretag, BroWest Bygg AB, byggt om före detta Karlaskolan till 15 lättillgängliga

Läs mer

Välkommen till din nya bostad!

Välkommen till din nya bostad! Välkommen till din nya bostad! KORT OM BOSTADSRÄTT Din bostadsrättsförening en ekonomisk förening Du och dina grannar bildar tillsammans en ekonomisk förening, er bostadsrättsförening. Varje medlem har

Läs mer

Föreningens firma är Regnbågens kooperativa hyresrättsförening. Regnbågens kooperativa hyresrättsförening har till ändamål att främja medlemmarnas

Föreningens firma är Regnbågens kooperativa hyresrättsförening. Regnbågens kooperativa hyresrättsförening har till ändamål att främja medlemmarnas Stadgar för Regnbågens kooperativa hyresrättsförening (ekonomisk förening) i Stockholm. Förslag inför höstens stämma 2012 1 Firma Föreningens firma är Regnbågens kooperativa hyresrättsförening. 2 Föreningens

Läs mer

Enkät om köandet i SKB

Enkät om köandet i SKB Enkät om köandet i SKB Under perioden 1 januari till 8 februari 00 har föreningens köande medlemmar haft möjlighet att, på SKBs hemsida, svara på frågor om: - Köandet i SKB - Informationen om befintliga

Läs mer

Sjöodjuret. 65 nya kooperativa hyresrätter vid mälaren

Sjöodjuret. 65 nya kooperativa hyresrätter vid mälaren Sjöodjuret 65 nya kooperativa hyresrätter vid mälaren Bo vid vattnet nästa sommar Kajstaden är ett av Västerås mest attraktiva områden. Det är knappt att man behöver fråga sig varför. Med ingredienser

Läs mer

Januari 2009. Boföreningen Russinet i Lund, gården. Förteckning över boföreningar med SABO-företag som fastighetsägare

Januari 2009. Boföreningen Russinet i Lund, gården. Förteckning över boföreningar med SABO-företag som fastighetsägare Januari 2009 Boföreningen Russinet i Lund, gården Förteckning över boföreningar med SABO-företag som fastighetsägare Inledning Denna förteckning innehåller korta beskrivningar av de föreningar som finns

Läs mer

Granska ombildningen till bostadsrätt

Granska ombildningen till bostadsrätt Granska ombildningen till bostadsrätt När en ombildningsprocess drar igång finns det anledning att särskilt granska några saker för att försäkra sig om att man inte blir vilseledd. Bostadsrättsföreningen

Läs mer

Brf BoKlok Vadmalen 2, Jönköping ditt nya hem!

Brf BoKlok Vadmalen 2, Jönköping ditt nya hem! Brf BoKlok Vadmalen 2, Jönköping ditt nya hem! Boendekostnad/mån från: 4.507 kr Bilderna i denna broschyr kommer bland annat från tidigare BoKlok-områden och Ikea. De kan därför innehålla detaljer som

Läs mer

Enköping Hyresbostäder

Enköping Hyresbostäder Enköping Hyresbostäder Nya lägenheter i kvarteret Älgen Enköping Sveriges närmaste stad AB Enköpings Hyresbostäder Enköping är en expansiv småstad som kan erbjuda ett trivsamt boende för den som söker

Läs mer

Minnet bästa läget centralt på Väster

Minnet bästa läget centralt på Väster Minnet bästa läget centralt på Väster Stadsdelen Väster från ovan. Från Minnet tar du dig snabbt in till city. Lummigt och lugnt på Regementsgatan. Nytt boende i gammal stadsdel I utkanten av Väster, med

Läs mer

Över en halv miljon medlemmar kan inte ha fel

Över en halv miljon medlemmar kan inte ha fel Över en halv miljon medlemmar kan inte ha fel Störst på bostadsrätt HSB är Sveriges främsta boende aktör och har över 90 års erfarenhet av bostadsmarknaden. HSB är en kooperativ organisation, vilket innebär

Läs mer

Bo med Fastighets AB Balder i Nynäshamn

Bo med Fastighets AB Balder i Nynäshamn Bo med Fastighets AB Balder i Nynäshamn Arkitektritade hus på bästa adress I kvarteret Loket i Nynäshamn växer ett attraktivt bostadsområde fram. Nära natur, havsbad och bara ett stenkast från pendeltågssstationen

Läs mer

56 % NÅGRA SIFFROR OM BOSTADSMARKNADEN. eller mer än varannan ung vuxen saknar egen bostad. Det är den högsta uppmätta andelen någonsin.

56 % NÅGRA SIFFROR OM BOSTADSMARKNADEN. eller mer än varannan ung vuxen saknar egen bostad. Det är den högsta uppmätta andelen någonsin. HYRESGÄSTFÖRENINGEN REGION STOCKHOLM NÅGRA SIFFROR OM BOSTADSMARKNADEN 30 000 bostäder har byggts de senaste 5 åren. 75 000 hade behövts för att motsvara befolkningsökningen. 56 % eller mer än varannan

Läs mer

Ockelbo växer. Nya bostäder med kooperativ hyresrätt. Utvecklingsbolaget Sverige AB

Ockelbo växer. Nya bostäder med kooperativ hyresrätt. Utvecklingsbolaget Sverige AB Ockelbo växer Nya bostäder med kooperativ hyresrätt Tilltro till Ockelbo Kommunalt intresse med nya bostäder Förstudie visar vägen Tilltro till Ockelbo, som växer Kooperativ hyresrätt gynnar boendes engagemang

Läs mer

Anmäl ditt. Hyllie Allé. intresse nu! Kvadratsmarta hyresrätter

Anmäl ditt. Hyllie Allé. intresse nu! Kvadratsmarta hyresrätter Anmäl ditt Hyllie Allé intresse nu! Kvadratsmarta hyresrätter Välkommen till Hyllie I Hyllie skapas en ny levande stadsdel med färgstark arkitektur, spännande torg och all slags service. Samtidigt finns

Läs mer

Hur vill du bo i framtiden? Resultatet av undersökning om seniorboende i Uddevalla kommun

Hur vill du bo i framtiden? Resultatet av undersökning om seniorboende i Uddevalla kommun Hur vill du bo i framtiden? Resultatet av undersökning om seniorboende i Uddevalla kommun mars 29 RAPPORT 1 (12) "HUR VILL DNR: Hur vill du bo i framtiden? Resultatet av enkätundersökning om seniorboende.

Läs mer

Välplanerade lägenheter nära service och med natur runt knuten

Välplanerade lägenheter nära service och med natur runt knuten Brf Marksjön, Örebro Välplanerade lägenheter nära service och med natur runt knuten Brf Marksjön, Örebro Ljus, rymd, hög standard och nära till det mesta Med direkt närhet till Örebro Universitet, Almby

Läs mer

Kerstin hyr ut rum till studenter. Med den här mappen utmanar hon dig.

Kerstin hyr ut rum till studenter. Med den här mappen utmanar hon dig. 13-0413 forza_mappinnehall.indd 1 2015-01-15 11:49 Mappens omslag föreställer familjen Åströms gård Nilslarsberg i Svartnäs, Dalarna. Broderat av Kerstin! Kerstin hyr ut rum till studenter. Med den här

Läs mer

VAD HÄNDER VID EN UPPRUSTNING?

VAD HÄNDER VID EN UPPRUSTNING? VAD HÄNDER VID EN UPPRUSTNING? 1 UPPRUSTNING PÅ GÅNG I DITT BOSTADSOMRÅDE Din hyresvärd planerar att genomföra en upprustning i ditt hus. En upprustning är en omfattande renovering av fastighetens lägenheter

Läs mer

VI FRÅGAR DIG I INTRESSEKÖN HUR VILL DU BO I LAESTADIUSPARKEN?

VI FRÅGAR DIG I INTRESSEKÖN HUR VILL DU BO I LAESTADIUSPARKEN? VI FRÅGAR DIG I INTRESSEKÖN HUR VILL DU BO I LAESTADIUSPARKEN? ENKELT OCH BEKYMMERSFRITT BOENDE I CENTRALA GÄLLIVARE OLOF BERGQVISTGATAN LAPPFOGDEGATAN 7 VÅN 6 VÅN MALMBERGSVÄGEN I Laestadiusparken bor

Läs mer

BoKlok Södra Berget, Sundsvall ditt nya hem!

BoKlok Södra Berget, Sundsvall ditt nya hem! BoKlok Södra Berget, Sundsvall ditt nya hem! Boendekostnad/mån från: 4.389 kr * Bilderna i denna broschyr kommer bland annat från tidigare BoKlok-områden och Ikea. De kan därför innehålla detaljer som

Läs mer

Brf BoKlok Stenby, Eskilstuna ditt nya hem!

Brf BoKlok Stenby, Eskilstuna ditt nya hem! Brf BoKlok Stenby, Eskilstuna ditt nya hem! Boendekostnad/månad från: 4.287 kr Bilderna i denna broschyr kommer bland annat från tidigare BoKlok områden och Ikea. De kan därför innehålla detaljer som inte

Läs mer

BoKlok Ärlingheden, Märsta ditt nya hem!

BoKlok Ärlingheden, Märsta ditt nya hem! BoKlok Ärlingheden, Märsta ditt nya hem! Boendekostnad/mån från: 5.040 kr Bilderna i denna broschyr kommer bland annat från tidigare BoKlok-områden och Ikea. De kan därför innehålla detaljer som inte erbjuds

Läs mer

en plats för livet 3 Välkommen till Haga

en plats för livet 3 Välkommen till Haga en plats för livet 3 Välkommen till Haga Haga Tryggghetsboende är beläget i stadsdelen Fredriksdal i Helsingborg. En oas av grönska med fåglar och fjärilar, med närhet till service, vård, butiker och kommunikationer.

Läs mer

Inred med Svenska Bostäders stilval och tillval

Inred med Svenska Bostäders stilval och tillval Personligare hem Inred med Svenska Bostäders stilval och tillval Nu gör vi det enklare för dig att sätta din personliga prägel på din lägenhet. Genom Svenska Bostäders stilval och tillval kan du inreda

Läs mer

Granne med fåglarna i parken och 10 minuter från centrum!

Granne med fåglarna i parken och 10 minuter från centrum! Granne med fåglarna i parken och 10 minuter från centrum! Välkommen till kvarteret Lampan i Helsingborg. Perfekt läge i Olympiakvarteren. Välkommen hem till kvarteret Lampan! Tänk dig att cykla ner till

Läs mer

Medlem i bostadsrättsföreningen

Medlem i bostadsrättsföreningen Medlem i bostadsrättsföreningen Vad har du som boende ansvar för och vad ska föreningen ta hand om? Vad sker på en stämma och vem kan väljas in i styrelsen? I den här skriften får du svar på de här och

Läs mer

Brf BoKlok Kvarnen, Haninge ditt nya hem!

Brf BoKlok Kvarnen, Haninge ditt nya hem! Brf BoKlok Kvarnen, Haninge ditt nya hem! Boendekostnad/mån från: 5.651 kr * Bilderna i denna broschyr kommer bland annat från tidigare BoKlok-områden och Ikea. De kan därför innehålla detaljer som inte

Läs mer

KVARTERET VALLEN STANS SJÖNASTE LÄGE

KVARTERET VALLEN STANS SJÖNASTE LÄGE KVARTERET VALLEN STANS SJÖNASTE LÄGE BO PÅ VALLEN MELLAN SJÖARNA Natursköna Vallen mellan sjöarna. På denna attraktiva adress erbjuds du ett modernt och bekymmersfritt boende i en växande idyll som andas

Läs mer

LÄGENHETSBESKRIVNING.

LÄGENHETSBESKRIVNING. LÄGENHETSBERIVNING. Brf Ejdern,, GOTLAND Fem steg till ditt drömboende 1Intresseanmälan och säljpremiär Om du du är är intresserad av av en en lägenhet lägenhet börjar börjar du med du med att göra att

Läs mer

Välkommen till Ivöstrand!

Välkommen till Ivöstrand! Välkommen till Ivöstrand! För dig som fyllt 70 år och vill b På Ivöstrand bygger vi ett modernt trygghetsboende för dig som är över 70 år. Här bor du lugnt och skönt, nära naturen med strandpromenad, boulebana

Läs mer

Svar på de vanligaste frågorna från mäklare

Svar på de vanligaste frågorna från mäklare Svar på de vanligaste frågorna från mäklare Uppdaterat 2014-05 Föreningens namn: Bostadsrättsföreningen Norrbacken Är föreningen en äkta eller oäkta förening? Om den är oäkta, varför? Finns det några planer

Läs mer

Växjö kommuns politiker har beslutat att Växjöhem AB och Vidingehem AB ska informera om möjligheten till ombildning av hyresrätten till bostadsrätt.

Växjö kommuns politiker har beslutat att Växjöhem AB och Vidingehem AB ska informera om möjligheten till ombildning av hyresrätten till bostadsrätt. FRÅN HYRESRÄTT BOSTADSRÄTT Växjö kommuns politiker har beslutat att Växjöhem AB och Vidingehem AB ska informera om möjligheten till ombildning av hyresrätten till bostadsrätt. Den här broschyren vänder

Läs mer

Vad innebär det att bo i bostadsrätt?

Vad innebär det att bo i bostadsrätt? Vad innebär det att bo i bostadsrätt? Vad är en bostadsrätt? Äger jag min lägenhet? Många som köpt en bostadsrätt tror också att de äger lägenheten. Onekligen lätt att tro, med tanke på priset man får

Läs mer

Ett nytt bostadsområde med det lilla extra som gör boendet till ett nöje!

Ett nytt bostadsområde med det lilla extra som gör boendet till ett nöje! Södervallen - Ett nytt bostadsområde med det lilla extra som gör boendet till ett nöje! Södervallen på Trandared är AB Bostäders senaste nyproduktion. Här bygger vi 42 lägenheter i ett helt nytt bostadsområde

Läs mer

Nya möjligheter att bygga bostäder utanför storstäderna ULF NORDWALL PEAB REGION BYGG NORD

Nya möjligheter att bygga bostäder utanför storstäderna ULF NORDWALL PEAB REGION BYGG NORD Nya möjligheter att bygga bostäder utanför storstäderna ULF NORDWALL PEAB REGION BYGG NORD REGION NORD Entreprenörskap Den fjärde upplåtelseformen Notholmen Hur vill du bo? ENTREPRENÖRSKAP Arbetsprocess

Läs mer

Att bo i bostadsra tt

Att bo i bostadsra tt Att bo i bostadsra tt Vi hoppas att denna information ska vara till nytta för dig som boende i bostadsrättsföreningen Röbäckshus 5. Vad är en bostadsrätt? Att bo i bostadsrätt innebär kort sagt att du

Läs mer

Brf BoKlok Bergviken i Näsby, Örebro ditt nya hem!

Brf BoKlok Bergviken i Näsby, Örebro ditt nya hem! Brf BoKlok Bergviken i Näsby, Örebro ditt nya hem! Boendekostnad/mån från: 4.900 kr Bilderna i denna broschyr kommer bland annat från tidigare BoKlok-områden och Ikea. De kan därför innehålla detaljer

Läs mer

Din guide till att bo med bostadsrätt

Din guide till att bo med bostadsrätt Din guide till att bo med bostadsrätt Hur beskattas jag för min bostadsrätt? Vilken försäkring behöver jag? Äger jag min lägenhet? Vad är en bostadsrättsförening? Vem förvaltar föreningen? Till vad går

Läs mer

Välkommen till Smeden. Tryggt och bekvämt mitt i Ljusne

Välkommen till Smeden. Tryggt och bekvämt mitt i Ljusne Välkommen till Smeden Tryggt och bekvämt mitt i Ljusne Faxeholmen satsar i Ljusne En stor del av Faxeholmens fastigheter och hyresgäster finns i Ljusne. Nu kan vi äntligen erbjuda ett tillgänglighetsanpassat

Läs mer

Brf frej I frej TAr Du HISSEN NEr på STAN

Brf frej I frej TAr Du HISSEN NEr på STAN Brf frej I frej TAr Du HISSEN NEr på STAN HSB Är INTE SOM ANDRA BYGGBOLAG TILL ATT BÖRJA MED ÄR VI INTE ETT BYGGBOLAG Vi på HSB bygger över hela landet från norr till söder, och vi bygger i olika stilar,

Läs mer

Välkommen till Brf Stenhällan i Vallentuna

Välkommen till Brf Stenhällan i Vallentuna Välkommen till Brf Stenhällan i Vallentuna Välkommen till Brf Stenhällan 2 Varmt välkommen till bostadsrättföreningen Stenhällan i Vallentuna. Vi hoppas Ni kommer att trivas med Er lägenhet och med Era

Läs mer

Resultat enkät om boende hösten 2012

Resultat enkät om boende hösten 2012 1(7) Omsorgsförvaltningen Helene Håkansson, 0456-81 63 30 helene.hakansson@solvesborg.se Datum Resultat enkät om boende hösten 2012 Enkäten har genomförts tillsammans med PRO och SPF. Det skickades ut

Läs mer

Hur fungerar en bostadsrättsförening Kort beskrivning med råd och tips

Hur fungerar en bostadsrättsförening Kort beskrivning med råd och tips Hur fungerar en bostadsrättsförening Kort beskrivning med råd och tips Till Dig som är medlem i vår bostadsrättsförening Denna skrift, som utarbetats av Sveriges Fastighetsägareförbund och Stockholms Fastighetsägareförening

Läs mer

Vill du att vanliga människor ska bo klokare?

Vill du att vanliga människor ska bo klokare? Vill du att vanliga människor ska bo klokare? 1 Hej! Hyresrätten är en attraktiv och viktig boendeform för dem som inte kan eller vill investera pengar i sitt boende. Vi på BoKlok tycker att det byggs

Läs mer

Enkätsvar från åldrarna 65+ Sidan 1 av 5

Enkätsvar från åldrarna 65+ Sidan 1 av 5 / Enkätsvar från åldrarna 65+ Sidan 1 av 5 Ålder 65-69 år 31.1% (201) 70-74 år 30.4% (197) 75-80 år 20.7% (134) 80-85 år 16.7% (108) Ej svarat 1.1% (7) Kön Kvinna 50.2% (325) Man 44.7% (289) Ej svarat

Läs mer

INRED MED SVENSKA BOSTÄDERS STILVAL OCH TILLVAL

INRED MED SVENSKA BOSTÄDERS STILVAL OCH TILLVAL INRED MED SVENSKA BOSTÄDERS STILVAL OCH TILLVAL PERSONLIGARE HEM Vi gör det enkelt för dig att sätta din personliga prägel på din lägenhet. Genom Svenska Bostäders stilval och tillval kan du inreda lägenheten

Läs mer

Adler ÖLLSJÖVÄGEN 2, VÄ. 16 bostäder med generösa uteplatser eller balkonger mitt i Vä.

Adler ÖLLSJÖVÄGEN 2, VÄ. 16 bostäder med generösa uteplatser eller balkonger mitt i Vä. Adler ÖLLSJÖVÄGEN 2, VÄ 16 bostäder med generösa uteplatser eller balkonger mitt i Vä. 2 lats att umgås Kvarteret Adler ligger mitt i Vä bara sju kilometer från Kristianstads stadskärna. De 16 bostäderna

Läs mer

Känn dig som. hemma. på Östra Lugnet

Känn dig som. hemma. på Östra Lugnet Känn dig som hemma på Östra Lugnet Välplanerade bostäder och Gott om gång- och cykelstråk genom området. lummig småstadskänsla Härliga lek- och mötesplatser för hela familjen. Nu finns drömboendet inom

Läs mer

FRÖSAKULL. Kvarteret Havsporten 24 LÄGENHETER I HALMSTAD. 130805_bofakta_frosakull.indd 1 2013-08-28 14:44:20

FRÖSAKULL. Kvarteret Havsporten 24 LÄGENHETER I HALMSTAD. 130805_bofakta_frosakull.indd 1 2013-08-28 14:44:20 FRÖSAKULL Kvarteret Havsporten 24 LÄGENHETER I HALMSTAD 130805_bofakta_frosakull.indd 1 2013-08-28 14:44:20 Välkommen till Frösakull! I Frösakull, Tylösands närmsta granne, ligger Kv Havsporten idylliskt

Läs mer

Ljusa lägenheter i attraktiv design och på bästa läge

Ljusa lägenheter i attraktiv design och på bästa läge Norrevångsgatan 2 Ljusa lägenheter i attraktiv design och på bästa läge I de 27 ljusa och väldesignade lägenheterna i Vellinge är livet enkelt. Det centrala läget ger bekväm närhet till det mesta. Till

Läs mer

Län Halland Gatuadress Stenfalksvägen 25 E Kommun Falkenberg Storlek 3 rum / 80 m² Område Stenfalken Tillträde tidigast Enligt överenskommelse

Län Halland Gatuadress Stenfalksvägen 25 E Kommun Falkenberg Storlek 3 rum / 80 m² Område Stenfalken Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Län Halland Gatuadress Kommun Falkenberg Storlek 3 rum / 80 m² Område Stenfalken Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Förutom att allt i lägenheten är i princip splitternytt så är det väldigt trivsamt

Läs mer

FÖRENADE SOLHEM kooperativa hyresrättsförening

FÖRENADE SOLHEM kooperativa hyresrättsförening Förenade Solhem Stadgar reviderade 2008-05-14 1(6) STADGAR TILL FÖRENADE SOLHEM kooperativa hyresrättsförening 1 Firma Föreningens firma är Förenade Solhem kooperativa hyresrättsförening. 2 Föreningens

Läs mer

Basfakta. w Egna entréer. w Dagvatten. w Brandvarnare. w Värme. w Postbox. w Individuell mätning av varm- och kallvatten.

Basfakta. w Egna entréer. w Dagvatten. w Brandvarnare. w Värme. w Postbox. w Individuell mätning av varm- och kallvatten. Basfakta Kvarteret Holmen etapp 2 består av 20 lägenheter med följande fördelning: Antal Antal Balkong/ Antal lgh rok Storlek Plan Månadshyra uteplats Hustyp badrum 4 st 3 rok 70 kvm Markplan 8 896 uteplats

Läs mer

Forssjökvarn. Hyreslägenheter. Ericsberg Fastigheter Forssjö AB

Forssjökvarn. Hyreslägenheter. Ericsberg Fastigheter Forssjö AB Forssjökvarn Hyreslägenheter Ericsberg Fastigheter Forssjö AB Välkommen till Forssjökvarn På Forssjökvarn har du nu chansen att bo modernt och bekymmersfritt. Med härligt naturnära läge uppförs nu 12 väldisponerade

Läs mer

Oskarshamn Centralt 44 och 87 kvm 2 och 4 rok

Oskarshamn Centralt 44 och 87 kvm 2 och 4 rok Oskarshamn Centralt 44 och 87 kvm 2 och 4 rok Ovanligt nöjda kunder Jag är din fastighetsmäklare Pontuz Löfgren Tel: 0706-420200 0480-420200 Mail: pontuz.lofgren@pontuzlofgren.se Har länge tillhört toppen

Läs mer

Göteborgs Stadshus AB Org nr Styrelsen Rapport rörande ökade möjligheter att erbjuda kooperativa hyresrätter

Göteborgs Stadshus AB Org nr Styrelsen Rapport rörande ökade möjligheter att erbjuda kooperativa hyresrätter Utfärdat 2014-12-16 Diarienummer 0036/14 Handläggare Carl Bartler Telefon 031-3680564 E-post: carl.bartler@gshab.goteborg.se Rapport rörande ökade möjligheter att erbjuda kooperativa hyresrätter Förslag

Läs mer

FordrIngsägare I axelsberg en LIten IdyLL nära stan 1

FordrIngsägare I axelsberg en LIten IdyLL nära stan 1 Fordringsägare i Axelsberg En liten idyll nära stan 1 Bo granne med Mälaren Axelsberg tillhör stadsdelen Hägersten och Familjebostäders tre nybyggda hus ligger i områdets sydöstra del. Axelsberg började

Läs mer

Frågor och svar gällande ombildning Vargen 2

Frågor och svar gällande ombildning Vargen 2 Frågor och svar gällande ombildning Vargen 2 Allmänna frågor om ombildningar Vad har jag att vinna på det Du har kontroll över ditt eget boende, vi som förening betalar en avgift till oss själva. Istället

Läs mer

Information om föreningsformenf och styrelsearbetet

Information om föreningsformenf och styrelsearbetet Information om föreningsformenf och styrelsearbetet Föreningsformen En bostadsrättsförening är en speciell form av ekonomisk förening som omfattas av: Bostadsrättslagen (1991:614) Lagen om ekonomiska föreningar

Läs mer

Sammanställning av enkät till de svenska kollektivhusen om intresseanmälningar m.m.

Sammanställning av enkät till de svenska kollektivhusen om intresseanmälningar m.m. Sammanställning av enkät till de svenska kollektivhusen om intresseanmälningar m.m. Sammanställning och bearbetning gjord av Nils Assarson Inledning Under 2011 skickade Kollektivhus NU:s styrelse ut ett

Läs mer

BRUNNBY PARK SKOGSBRYNET

BRUNNBY PARK SKOGSBRYNET BRUNNBY PARK SKOGSBRYNET VÄLKOMMEN TILL BRUNNBY PARK I Brunnby Park bor du behagligt och lugnt i natursköna omgivningar. Parkmiljön med uppväxt grönska, träd som blommar om våren och de bevarade stengärdsgårdarna

Läs mer

TRYGGHETSBOENDE PÅ LINDGÅRDEN. Erland Skagerö Kontaktperson. Presentation av lägenheter

TRYGGHETSBOENDE PÅ LINDGÅRDEN. Erland Skagerö Kontaktperson. Presentation av lägenheter Nu är det dags att fundera på om du vill bo i vårt nya trygghetsboende på Lindgården. Ta del av vårt erbjudande i detta prospekt och återkom om du har några frågor. TRYGGHETSBOENDE Erland Skagerö Kontaktperson

Läs mer

Lägenhet N4-1001 N5-1001. Storlek Placering. 4 rok, 106 kvm Hus N4, N5, våning 1

Lägenhet N4-1001 N5-1001. Storlek Placering. 4 rok, 106 kvm Hus N4, N5, våning 1 4-1001 5-1001 4 rok, 106 kvm Hus 4, 5, våning 1 Lägenhet i markplan med fönster i tre väderstreck som ger utblickar mot gården och Drottninggatan Stor uteplats på 22 kvm i förlängning av vardagsrum Balkong

Läs mer

42 NYPRODUCERADE BOSTADSRÄTTER VALSTA CENTRUM

42 NYPRODUCERADE BOSTADSRÄTTER VALSTA CENTRUM 42 NYPRODUCERADE BOSTADSRÄTTER VALSTA CENTRUM PROJEKTFAKTA ANTAL LÄGENHETER BERÄKNAD INFLYTTNING MÄKLARE BOSTADSUTVECKLARE MER INFORMATION 42 HÖSTEN 2015 SVENSK FASTIGHETSFÖRMEDLING MAGNOLIA BOSTAD AB

Läs mer

Om oss. Om Hyresgästföreningen. Innehåll. Var med i Hyresgästföreningen. lättläst

Om oss. Om Hyresgästföreningen. Innehåll. Var med i Hyresgästföreningen. lättläst Om oss Var med i Hyresgästföreningen lättläst Om Hyresgästföreningen I den här broschyren kan du läsa om Hyresgästföreningen. Vi berättar om vilka vi är, vad vi gör och vad vi tror på. Ring oss på telefon

Läs mer

MEDLEMSKAP 2015 HSB NORRA STOR-STOCKHOLM

MEDLEMSKAP 2015 HSB NORRA STOR-STOCKHOLM För dig som boende eller styrelseledamot i en bostadsrättsförening MEDLEMSKAP 2015 HSB NORRA STOR-STOCKHOLM Att vara medlem i HSB har stora fördelar både för bostadsrättsföreningar och för bostadsrättshavare.

Läs mer

Intresse trygghetsboende Göteborgs Stad

Intresse trygghetsboende Göteborgs Stad Intresse trygghetsboende Göteborgs Stad RAPPORT DECEMBER 0 David de Courcy ScandInfo Marketing Research, Pnr: Innehållsförteckning Inledning Bakgrund och syfte Målgrupp och metod Frågeområden Delgrupper

Läs mer

Välkommen till Brf Tomteberget, Lerum

Välkommen till Brf Tomteberget, Lerum Välkommen till Brf Tomteberget, Lerum Nyproduktion bostadsrätter På populära Tomteberget i Lerum kommer att uppföras ett nytt bostadsprojekt. Totalt byggs tre stadsvillor med 33 bostadsrättslägenheter

Läs mer

Hyresförhandlingarna för Hus 3 på Pennygången är klara

Hyresförhandlingarna för Hus 3 på Pennygången är klara 10 okt 2014 Hyresförhandlingarna för Hus 3 på Pennygången är klara Förhandlingarna kring hyran i Hus 3, Pennygången 33 47, efter renoveringen är klara. Hyresgästföreningen och Stena Fastigheter Göteborg

Läs mer

Viktig information från styrelsen

Viktig information från styrelsen Viktig information från styrelsen Informationsmöte Styrelsen ordnar 12 februari kl. 19.00 ett informationsmöte för föreningens boende med Johan Bengtsson från Balco och Carita Schönbaum från HSB Sydost

Läs mer

Styrelsen för HSB Bostadsrättsförening Pinneberget i Lysekil

Styrelsen för HSB Bostadsrättsförening Pinneberget i Lysekil Styrelsen för HSB Bostadsrättsförening Pinneberget i Lysekil Org.nr: 716444-6382 får härmed avge årsredovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2011-01-01-2011-12-31 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

Läs mer