Verksamhetsberättelse för Institutionen för matematik och matematisk statistik

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelse för Institutionen för matematik och matematisk statistik"

Transkript

1 Verksamhetsberättelse för 2010 Verksamhetsberättelse för 2010

2 Inledning Detta dokument innehåller en uppföljning av den aktivitetsplan som upprättades för året En mer utförlig analys av föregående år och nulägesbeskrivning av institutionen finns i institutionens verksamhetsplan 1 för åren 2011 till Verksamhetsberättelse för 2010

3 Aktivitetsplan 2010 Utvecklingsområde Mål Aktiviteter Resurs Tidsplan Ansvarig Resultat/Uppföljning Kompetensväxling inom institutionens administration. Planeringsmöten. Under våren 2010 Prefekten Institutionens webbsidor. Kompetensförsörjningen inom matematikämnet. Att upprätta en plan för kompetensväxlingen inom institutionens administration. Att skapa en välfungerande webbstruktur med tydliga ansvarsområden. Att möta kommande pensionsavgångar med en god kompetensväxlingsstrategi. Genomgångar av webbsidornas olika områden på administrationsmötena. Rekryteringsstrategin ska diskuteras och förankras på institutionen. Klart under vt 10 Prefekten Rekrytering av en ekonomiadministrat ör på 100 % och en studieadministratör på 50 % har inletts i kombination med delpensioner från maj Genomgångar av alla webbsidor har genomförts under En amanuens har anställts för att arbeta med migrering från den gamla webbservern. En lösning för utveckling av forskargruppernas webbsidor har också erbjudits till de som ansvarar för dessa. Migrering av webbsidorna för Vinterkonferensen har genomförts Prefekten Rekryteringsstrategin har tagits upp vid LSG och på arbetsplatsträffar vid flera tillfällen under 2010.

4 Information till anställda om gäster vid institutionen. Förbättra institutionens inkluderade av gäster. Fortsätta att presentera av gäster till de anställda för att inkludera dem i verksamheten. ramar Kontinuerligt Prefekten och gästens värd Har genomförts kontinuerligt. Behov av ergonomiöversyn. Kompetensförörjning inom matematisk statistik. Tid för forskning Att få en god arbetsmiljö. Att stärka forskningmiljön inom ämnet matematisk statistik. Att öka mängden forskningstid på institutionen med motsvarande en hel tjänst. Fortsätta att erbjuda ergonomiöversyn för nyanställda. Vid behov erbjuds även övrig personal ergonomiöversyn. Utgående från översynen genomförs de åtgärder som rekommenderas. Rekrytering av en eller flera personer på tillsvidaretjänster med forskningstyngdpunkt. Stöd till nya rekryteringar. medel. Allmänna forskningsmedel. Myndighetskapital och strategiska medel. Kontinuerligt Prefekt Har genomförts under året. Under Under Prefekt Biträdande prefekt Detta har skjutits upp till 2011 i avvaktan på respons för den ansökan om att starta en centrumbildning i statistik som institutionen deltagit i att utforma. Institutionen har ökat mängden FFT med en hel tjänst.

5 Matematisk Ekonomiskt stöd om ca Biträdande Följer planen. modellering. mkr under prefekt Uppbyggnad av en forskningsmiljö tillsammans med Fysik och EMG. Prefektens strategiska medel och allmänna forskningsmedel. Ompröva och utreda kraven för att få vara huvudhandledare. Att hitta lämpliga krav för att få vara huvudhandledare samt tydlig ordning för hur man kan prövas för detta. Diskutera i handledarkollegiet samt ta upp i forskningsrådet Studierektor för forskarutbildningen Beslut om regler för att få påbörja handledning innan docentur har tagits. Utreda hur vi ska ge och finansiera doktorandkurser i framtiden. Ett tillräckligt utbud av kurser med föreläsningar ska kunna erbjudas doktoranderna. Diskutera i handledarkollegiet samt ta upp i forskningsrådet Biträdande prefekt Finansiering är möjlig genom kombination med avancerade grundutbildningskurser men brist på bemanning inom GU är för tillfället ett hinder.

6 Gemensamma doktorandkurser med Linköpings universitet. Ordna gemensamma doktorandkurser med Linköpings universitet. Samordnas via studierektorerna för FoU i Linköping och Umeå Studierektor för forskarutbildningen. En gemensam doktorandkurs i Topologi, 7.5 hp har startat jan Den ges framför allt på distans med liveföreläsningar via Adobe Connect. Huvudansvarig lärare kommer från Linköping. Ytterligare en gemensam distanskurs i Funktionalanalys, 7.5 hp planeras att ges i Umeås regi Miljö Miljö Öka källsortering av avfall. Minska pappersförbrukningen. Information om källsorteringsrutiner (anslag finns vid personalrum, förråd och kopieringsrum). Information om institutionens och MIThusets samtliga sorteringskärl. Uppmana till att i så stor utsträckning som möjligt göra dubbelsidiga utskrifter (ev. flera sidor per sida på arket) och att undvika överproduktion av kopior. Begränsningar för utskrifter i datorlaboratorier. Kontinerligt Inköpsansvariga. Kontinerligt Arbetsmiljögruppen Arbetsmiljögruppen, datoransvarig Personalen har informerats vid APT. Personalen har informerats vid APT.

7 Miljö Minska Kontinerligt Personalen har energiförbrukningen. informerats vid APT. Information om vikten av att släcka belysning i tomma rum. (framförallt efter kontorstid) och att datorer sätts i viloläger när de inte används (ev. stänga av datorer/skärmar vid arbetsdagens slut). Verka för närvarostyrd belysning i våra datorlaboratorier (MA141, MA151) och lektionssalar (MA346, MA356). Arbetsmiljögruppen, datoransvarig God ergonomi för lärare vid handledning. Kontakt tas med designhögskolan för att få synpunkter på tänkbara lösningar. medel. Våren 2010 Undervisningslokaler. Arbetsmiljögruppen Kontakt har tagits med Designhögskolan. Undervisningslokal MA346. Att förbättra undervisningsmiljön. Undersök möjligheten att få till stånd en i sidled flyttbar OH-duk och bättre anslutning från projektor till dator. ramar och medel. Våren 2010 Arbetsmiljögruppen Åtgärdat.

8 Förbättra könsfördelningen bland lärare och forskare och doktorander. Anställa fler kvinnliga lärare och forskare. Jämställdhetsgrupp en och utsedd representant. Nedsättning som finansieras av institutionen. Kurshemsidor Vidareutveckla kurshemsidor för campuskurser och utveckla nya hemsidor för nätbaserade kurser. - Vid all utannonsering av tjänster beakta insitutionens skeva könsfördelning (ex. i annonstexter, riktlinjer till ev. sakkunniga). - Uppmana kvinnor inom matematik/ matematisk statistik att söka lediga tjänster (aktiv rekrytering). - Ansöka om pengar för att kunna bedriva aktiv rekrytering. Utvärdera arbetet med basårets matematik C på internet. Överföra resterande nätbaserade till Cambro. Vidareutveckla hemsidorna för campuskurserna Prefekt Vi gör numera rekryteringsuppföljning av alla doktorand- och postdoktorstjänster. Under 2010 ansökte vi om medel från DJ (delegationen för jämställdhet i högskolan) för att bedriva aktiv rekrytering. Vi fick tyvärr avslag. Inför lektorsutlysningar gjordes viss aktiv rekrytering. Ett tiotal kvinnor, med bakgrund relevant för lektorsinriktningen, kontaktades och tipsades om tjänsten Studierektorer Arbetet med överföringen av basåret på internet är påbörjat och kommer att avslutas under Vidareutvecklingen av campuskursernas hemsidor har endast skett på individuell basis. Arbetet fortsätter under 2011

9 Flexutbildningar Utveckla nätbaserade kurser i matematik för samhällsvetare. Utveckla kursmaterial Lars-Daniel Öhman. Flexmedel Studierektorer En första version av kursmaterial har utvecklats. En studentgrupp har under ht 2010 påbörjat studierna. Arbetet fortsätter, framför allt med att utveckla inspelat stödmaterial, under Kursutbud Matlab Examensarbeten Utveckla former för att kunna ge kurser med få deltagare. Utveckla laborationer på de grundläggande kurserna (LA, Flervar, Statistik för xx). Tydliggöra kraven och därmed underlätta för såväl student som handledare och examinator. Kursutveckla en kryptologikurs på kandidatexamensnivå. Inventera befintligt material, skapa nya laborationer, ge utbildning till anställda. Utarbeta anvisningar för examensarbeten. Jan Gelfgren. Kompetensutvecklingstid. Arbetsgrupper Kompetensutvecklingstid. Vt -10 Studierektorer Kursen har utvecklats och getts som campuskurs under ht Om kursen ska ges med få deltagare måste ytterligare utveckling ske. Vt -10 Studierektorer Nya laborationer har utvecklats. Ingen ytterligare Matlabutbildning av lärare har skett. Arbetsgrupp 2010 Studierektorer Arbetet är framflyttat till 2011, då vi kommer att delta i fakultetens gemensamma workshops.

10 Påbyggnadskurser för högskoleingenjörer. Skapa intressanta kurser med fler sökande än tidigare. Kursutveckling Kursplaner Examination Skapa tydligare förväntade studieresultat och bättre koppling till examinationen. Likvärdig bedömning vid examination. Pedagogiska seminarier. Revidering av kursplaner. Pedagogiska diskussioner. Arbetsgrupp med bl.a. Per-Anders Boo och Mats G Larson Kompetensutvecklingstid. TFE. Vt -10 Studierektorer En grov struktur för kurserna har tagits fram. Kurserna utannonserades men ställdes in pga för få sökande. Ny utannonsering har skett inför ht Hela kollegiet Studierektorer Under våren och sommaren 2010 genomfördes en seminarieserie inspirerad av UPC:s workshop Lärandets länkar. Revideringen av kursplaner är ännu inte påbörjad. Arbetet fortsätter under Hela kollegiet. UPC Studierektorer Ett antal seminarier hölls under höstterminen. Deltagare var framför allt nyanställda amanuenser och doktorander. Tanken är att detta ska återkomma årligen. Per Bylund är ansvarig.

11 Nätverksbyggande mellan universitet och gymnasieskola. Utveckla samarbetet med såväl lärare som elever på Minerva gymnasium. Workshops i problemlösning. Mentorer för gymnasieelever Populärvetenskapliga föreläsningar. Information om projektarbeten samt utbildningsmöjligheter. Introduktion till Matlab. Hela kollegiet Studierektorer De flesta av de listade aktiviteterna är genomförda. Det som återstår är att införa är ett system med mentorer samt att informera om utbildningsmöjligheter. Planen är att bjuda in gymnasisterna till Basårsdagen under vårterminen.

Verksamhetsplan Litteraturvetenskap, Institutionen för kultur och estetik

Verksamhetsplan Litteraturvetenskap, Institutionen för kultur och estetik Verksamhetsplan 2017 Litteraturvetenskap, Institutionen för kultur och estetik Allmänt Litteraturvetenskap är det största ämnet inom Institutionen för kultur och estetik (IKE) sett både till antalet anställda

Läs mer

Forskning: Förstärkning av befintlig forskning eller resurs för arbete i olika forskningsmiljöer.

Forskning: Förstärkning av befintlig forskning eller resurs för arbete i olika forskningsmiljöer. Sociologiska institutionen Personalplan 2018 Riktlinjer för personalplanering Nedsättning i tjänst för forskning och kompetensutveckling I personalplanen för år 2018 beräknas nedsättningen för forskning,

Läs mer

UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLAN 2014 INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER

UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLAN 2014 INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLAN 2014 INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER DATUM: 2014-12-10 AVSÄNDARE: Institutionen för språk och litteraturer KONTAKTPERSON: Gunnar Bergh, prefekt FORSKNING SOM PÅVERKAR

Läs mer

Jämställdhetsplan 2011

Jämställdhetsplan 2011 atematik och matematisk statistik Jämställdhetsplan -- Sid () Jämställdhetsplan A. Uppföljning Nedan kommenterar vi de mål och aktiviteter vi beskrev i års jämställdhetsplan. Den tredje och sista punkten

Läs mer

Verksamhetsplan för MND 2010

Verksamhetsplan för MND 2010 Dnr SU 408 11-0067-10 1(9) Institutionen för matematikämnets och naturvetenskapsämnenas didaktik, MND Verksamhetsplan för MND 2010 Denna verksamhetsplan är beslutad av institutionsstyrelsen 10-02-11. Inledning

Läs mer

Institutionen för kulturvetenskaper

Institutionen för kulturvetenskaper UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN Institutionen för kulturvetenskaper DATUM: 2017-02-15 BESLUTAD AV: Mats Björkin KONTAKTPERSON: Mats Björkin FORSKNING SOM PÅVERKAR Vårt mål är att Göteborgs universitet

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK, KOMMUNIKATION OCH LÄRANDE

INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK, KOMMUNIKATION OCH LÄRANDE HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK, KOMMUNIKATION OCH LÄRANDE DATUM: 2016-10-16 BESLUTAD AV: Cecilia Wallerstedt KONTAKTPERSON: Cecilia Wallerstedt FORSKNING SOM

Läs mer

UPPSALA UNIVERSITET : Hum-Sam.Vet.området: Engelska institutionen

UPPSALA UNIVERSITET : Hum-Sam.Vet.området: Engelska institutionen 1 BESLUT ENGELSKA 2010/4 UPPSALA UNIVERSITET : Hum-Sam.Vet.området: Engelska institutionen Engelska institutionens jämställdhetsplan för 2010 På förslag av institutionens jämställdhetsgrupp fastställer

Läs mer

Engelska institutionens jämställdhetsplan för 2009

Engelska institutionens jämställdhetsplan för 2009 Engelska institutionens jämställdhetsplan för 2009 På förslag av institutionens jämställdhetsgrupp fastställer institutionsstyrelsen härmed följande jämställdhetsplan för år 2009. Planen består av två

Läs mer

Institutionen för kulturvetenskaper

Institutionen för kulturvetenskaper HANDLINGSPLAN 2016 2018 V 2015/902 OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 Institutionen för kulturvetenskaper DATUM: utkast 2015-11-10 BESLUTAD AV: KONTAKTPERSON: Mats Björkin FORSKNING SOM PÅVERKAR Mål för perioden

Läs mer

Utkast till ansvarfördelning inom grundutbildningen vid institutionen för astronomi och teoretisk fysik

Utkast till ansvarfördelning inom grundutbildningen vid institutionen för astronomi och teoretisk fysik 2016-01-20 Astronomi och teoretisk fysik Johan Rathsman Biträdande prefekt, GU Utkast till ansvarfördelning inom grundutbildningen vid institutionen för astronomi och teoretisk fysik Översikt över de funktioner

Läs mer

Uppföljning av doktorandbarometerns resultat - FHL

Uppföljning av doktorandbarometerns resultat - FHL Sida 1 (5) 2017-10-31 Dnr: 2017/4546-1.2 Handläggare: Ymke Mulder Fakulteten för hälso- och livsvetenskap Uppföljning av doktorandbarometerns resultat - FHL Fakulteten för hälso- och livsvetenskap erbjuder

Läs mer

Plan för lika villkor

Plan för lika villkor Sid 1 (7) 2014-2015 A. Uppföljning Jämställdhetsplanen för 2013 specificerade tre mål: Omorganisation av jämställdhetsarbetet på institutionen; En ökad andel studenter som är kvinnor på avancerad nivå;

Läs mer

Aktivitetsplaner för Institutionen för språkstudier verksamhetsåret 2013

Aktivitetsplaner för Institutionen för språkstudier verksamhetsåret 2013 Institutionen för språkstudier Bilaga till verksamhetsplan 2011 13 2013-02-15 Dnr FÖRSLAG Sid 1 (8) Aktivitetsplaner för Institutionen för språkstudier verksamhetsåret 2013 Med asterisk (*) markerade mål

Läs mer

UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLAN 2013 INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER

UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLAN 2013 INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLAN 2013 INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER DATUM: 2013-12-10 AVSÄNDARE: Institutionen för språk och litteraturer KONTAKTPERSON: Gunnar Bergh, prefekt FORSKNING SOM PÅVERKAR

Läs mer

Jämställdhetsplan 2013

Jämställdhetsplan 2013 atematik och matematisk statistik Jämställdhetsplan -4-4 Sid () Jämställdhetsplan A. Uppföljning Nedan kommenterar vi de mål och aktiviteter vi beskrev i års jämställdhetsplan. Förbättra könsfördelningen

Läs mer

Institutionen för kulturvetenskaper

Institutionen för kulturvetenskaper UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN 2015 Institutionen för kulturvetenskaper DATUM: 2016-02-15 BESLUTAD AV: Mats Björkin, prefekt KONTAKTPERSON: Mats Björkin FORSKNING SOM PÅVERKAR Vårt mål är att Göteborgs

Läs mer

Områdesnämndens/fakultetsnämndens delegationer

Områdesnämndens/fakultetsnämndens delegationer Områdesnämndens/fakultetsnämndens delegationer Ärenden av större räckvidd och principiell natur ska hänskjutas till fakultetsnämnden för avgörande vid sammanträde. Fakultetsnämnden delegerar sina uppgifter

Läs mer

Handlingsplan Sjuksköterskeprogrammet

Handlingsplan Sjuksköterskeprogrammet 2010-09-24 Handlingsplan NSI 2010 0(5) Bilaga 2:8 Handlingsplan Sjuksköterskeprogrammet Nöjd Student Index 2010 1(5) Innehåll 1. Introduktion... 2 1.1. Framtagande av handlingsplan... 2 1.2. Avgränsningar...

Läs mer

Ansvarsområden vid Statistiska institutionen (beslutad , reviderad och )

Ansvarsområden vid Statistiska institutionen (beslutad , reviderad och ) 1(5) Ansvarsområden vid Statistiska institutionen (beslutad 2012-09-12, reviderad 2013-11-13 och ) Institutionsstyrelsen Det högsta beslutande organet vid institutionen enligt delegationsordning samhällsvetenskapliga

Läs mer

Institutionen för svenska språket

Institutionen för svenska språket HANDLINGSPLAN 2019 2020, VERKSAMHETSPLAN 2019, RISKANALYS 2019 Dnr V 2018/1178 Institutionen för svenska språket DATUM: 2018-11-29 BESLUTAD AV: Karin Helgesson KONTAKTPERSON: Karin Helgesson FORSKNING

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan 1 Verksamhetsplan 2014-2015 Verksamhetsplan 2014-2015 2 Innehåll Ett universitet som gör det möjligt... 3 Långsiktighet möjliggör högt risktagande... 3 Delmål 1.1.3.3 TN. Fakultetens utlysningar innehåller

Läs mer

UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLAN 2013

UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLAN 2013 UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLAN 2013 INSTITUTIONEN FÖR SVENSKA SPRÅKET DATUM: 2013-12- 04 AVSÄNDARE: Lena Rogström KONTAKTPERSON: Lena Rogström FORSKNING SOM PÅVERKAR Vi har påbörjat arbetet med att etablera

Läs mer

Jämställdhetsplan

Jämställdhetsplan Dnr: UTBVET 2012/85 Jämställdhetsplan 2012 2014 Fakulteten för Fastställd av 2012-06-14 Innehållsförteckning 1. Inledning 3 2. Fortlöpande dokumentation och informationsspridning 3 3. Återkoppling mellan

Läs mer

Riktlinjer för anställda

Riktlinjer för anställda Riktlinjer för anställda Följande riktlinjer och villkor gäller för anställda vid Institutionen för litteratur, idéhistoria och religion. Riktlinjerna kompletterar de regler som gäller vid Göteborgs universitet

Läs mer

RESURSTILLDELNINGSDOKUMENT 20XX

RESURSTILLDELNINGSDOKUMENT 20XX RESURSTILLDELNINGSDOKUMENT 20XX Allmänt Dokumentet tar sin utgångspunkt i det lokala avtalet om arbetstid och arbetstidsberoende ersättningar för lärare vid Mittuniversitetet ( MIUN 2011/641). Resurstilldelningsdokumentet

Läs mer

Jämställdhetsplan för Institutionen för biokemi och biofysik, Stockholms universitet

Jämställdhetsplan för Institutionen för biokemi och biofysik, Stockholms universitet Fastställd 20 mars 2014 Jämställdhetsplan för Institutionen för biokemi och biofysik, Stockholms universitet Den av Institutionsstyrelsen utsedda jämställdhetsgruppen, bestående av tre representanter för

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011 Medicinska fakulteten

Verksamhetsberättelse 2011 Medicinska fakulteten Verksamhetsberättelse Medicinska fakulteten Beslutad av fakultetsnämnden vid medicinska fakulteten 2012-03-29 Dnr 212-788-12 Medicinska fakultetens verksamhetsberättelse 1 Inledning Syftet med medicinska

Läs mer

Jämställdhetsplan för institutionen för astronomi vid Stockholms universitet

Jämställdhetsplan för institutionen för astronomi vid Stockholms universitet Jämställdhetsplan för institutionen för astronomi vid Stockholms universitet Gäller fr.o.m. 1/3-2012 Utformad av arbetsgruppen för arbetsmiljö bestående av Garrelt Mellema (professor) samt Sandra Åberg

Läs mer

Lokalt kvalitetssystem Institutionen för datavetenskap. Beslutsdatum: Reviderad:

Lokalt kvalitetssystem Institutionen för datavetenskap. Beslutsdatum: Reviderad: Lokalt kvalitetssystem 2013-2015 Institutionen för datavetenskap Beslutsdatum: 2013-09-25 Reviderad: 2014-09-24 Sida 2(7) Inledning Detta dokument beskriver institutionens kvalitetssystem för året 2013-2015.

Läs mer

Pedagogiska institutionens arbets- och delegationsordning

Pedagogiska institutionens arbets- och delegationsordning Sida 1 (7) Detta dokument är en precisering av pedagogiska institutionens delegationsordning (inkl. Rektors och Samhällsvetenskapliga fakultets delegationer). Dokumentet beskriver både arbetsuppgifter,

Läs mer

Samhällsvetenskapliga fakultetens aktivitetsplan

Samhällsvetenskapliga fakultetens aktivitetsplan Samhällsvetenskapliga fakultetens aktivitetsplan 2012-2013 Fakulteten leds av dekan Dieter K. Müller och han ingår i ledningsgruppen tillsammans med prodekan Ulrika Haake, vicedekan Magnus Wikström, ansvarig

Läs mer

Plan för lika villkor

Plan för lika villkor Sid 1 (8) 2016 2018 A. Uppföljning Uppföljningen avser delmålen i den föregående planen ( 2014 2015). Delmål 1: Institutionen anordnar särskilda träffar för studenter som är kvinnor för att informera om

Läs mer

Institutionsledningen

Institutionsledningen Rollbeskrivning Institutionsledningen (prefekter/viceprefekter) 1 (9) Inledande kommentar Nedanstående beskrivningar utgör ramar som måste preciseras inom varje institution. Institutionsledningen kan välja

Läs mer

Anteckningar kring överenskommelser angående arbetssätt för Uppsamlingstentamen from vt 2017 vid Institutionen för psykologi

Anteckningar kring överenskommelser angående arbetssätt för Uppsamlingstentamen from vt 2017 vid Institutionen för psykologi Bilaga 1 Anteckningar kring överenskommelser angående arbetssätt för Uppsamlingstentamen from vt 2017 vid Institutionen för psykologi Efter möte 20/2 2017 Grundprinciper Studenten skall enligt Universitetets

Läs mer

Handlingsplan för Uppsala universitet - Campus Gotland,

Handlingsplan för Uppsala universitet - Campus Gotland, UFV 2016/965 Handlingsplan för Uppsala universitet - Campus Gotland, 2017-2021 Fastställt av rektor 2017-03-27 Inledning I Program för Uppsala universitet- Campus Gotland 2017-2021, fastställt av konsistoriet

Läs mer

Kvalitetssystem Statistiska institutionen. Samhällsvetenskapliga fakulteten Umeå universitet

Kvalitetssystem Statistiska institutionen. Samhällsvetenskapliga fakulteten Umeå universitet Kvalitetssystem 2008 10 Statistiska institutionen Samhällsvetenskapliga fakulteten Umeå universitet 18 december 2008 Innehåll 1 Allmänt om institutionens kvalitetsarbete 4 1.1 Syfte......................................

Läs mer

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2019 IKI Ansvarsfördelning DATUM:

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2019 IKI Ansvarsfördelning DATUM: HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2019 IKI Ansvarsfördelning DATUM: 2019-01-21 BESLUTAD AV: Prefekt Frode Slinde KONTAKTPERSON: Frode Slinde Frode.slinde@gu.se Innehållsförteckning SAMTLIGA LÄRARE OCH

Läs mer

Anvisningar för uppföljning 2015 samt för budget- och verksamhetsplanering 2016. Teknisk- naturvetenskaplig fakultet. Dnr: FS 1.3.

Anvisningar för uppföljning 2015 samt för budget- och verksamhetsplanering 2016. Teknisk- naturvetenskaplig fakultet. Dnr: FS 1.3. för uppföljning 2015 samt för budget- och verksamhetsplanering 2016. 1. Inledning Dessa anvisningar inleder budget- och verksamhetsplaneringen inför år 2016. Samtliga dokument för uppföljning, budget

Läs mer

Handlingsplan för arbete med hållbar utveckling

Handlingsplan för arbete med hållbar utveckling Handlingsplan för arbete med hållbar utveckling 2011 Miljöaspekt: Tjänsteresor Högskolan i Borås ska minska utsläppen av fossilt koldioxid från resor i tjänsten, räknat per årsarbetskraft. Skapa möjligheter

Läs mer

Institutionen för språk och litteraturer

Institutionen för språk och litteraturer HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 Institutionen för språk och litteraturer DATUM: 2015-12-01 BESLUTAD AV: Prefekten vid institutionen för språk och litteraturer KONTAKTPERSON: Gunnar Bergh FORSKNING

Läs mer

RIKTLINJER FÖR ANTAGNING SOM OAVLÖNAD DOCENT VID ENT-NÄMNDEN

RIKTLINJER FÖR ANTAGNING SOM OAVLÖNAD DOCENT VID ENT-NÄMNDEN ORU 1.2.1-02217/2016 RIKTLINJER FÖR ANTAGNING SOM OAVLÖNAD DOCENT VID ENT-NÄMNDEN Fastställda av: Fakultetsnämnden för ekonomi, natur- och teknikvetenskap Datum: 2016-06-14 1 Bakgrund Rektor har i instruktion

Läs mer

Innehåll. Verksamhetsplan NMS Nulägesbeskrivning - några utgångspunkter 2. Verksamheter 2012

Innehåll. Verksamhetsplan NMS Nulägesbeskrivning - några utgångspunkter 2. Verksamheter 2012 Verksamhetsplan NMS 2012 Innehåll Nulägesbeskrivning - några utgångspunkter 2 Verksamheter 2012 A. Utbildning 3 B. Forskning och forskarutbildning 4 C. Samverkan 4 D. Lärandemiljö och arbetsmiljö 5 E.

Läs mer

Lika villkors-plan

Lika villkors-plan Lika villkors-plan 2016-2018 Matematiska institutionen Fastställd av Matematiska institutionens styrelse 160205 1 Inledning Denna jämställdhetsplan är framtagen av Matematiska institutionens jämställdhetsgrupp

Läs mer

Allmän studieplan för forskarutbildningen i nationalekonomi (Economics)

Allmän studieplan för forskarutbildningen i nationalekonomi (Economics) 2017-06-21 BESLUT Dnr LiU-2017-00810 Sida 1 av 5 Allmän studieplan för forskarutbildningen i nationalekonomi (Economics) Studieplanen gäller för studerande som avslutar utbildningen med doktorsexamen och

Läs mer

Riktlinjer och bedömningsgrunder för rekrytering och befordran av lärare vid vetenskapsområdet för medicin och farmaci

Riktlinjer och bedömningsgrunder för rekrytering och befordran av lärare vid vetenskapsområdet för medicin och farmaci 1(12) Dnr: MEDFARM 2013/1160 Områdeskansliet för medicin och farmaci Box 256 SE-751 05 Uppsala Besöksadress/Visiting address: S:t Olofsgatan 10 B www.medfarm.uu.se Riktlinjer och bedömningsgrunder för

Läs mer

Dnr 2015/4. Verksamhetsplan Institutionen för nordiska språk. Fastställd av institutionsstyrelsen

Dnr 2015/4. Verksamhetsplan Institutionen för nordiska språk. Fastställd av institutionsstyrelsen Dnr 2015/4 Verksamhetsplan 2015 Institutionen för nordiska språk Fastställd av institutionsstyrelsen 2015-02-25 Innehållsförteckning Bakgrund och förutsättningar 3 Utbildning på grundnivå och avancerad

Läs mer

Umeå universitet Teknisk-naturvetenskapliga fakultetsnämnden Forskningskommittén

Umeå universitet Teknisk-naturvetenskapliga fakultetsnämnden Forskningskommittén Umeå universitet Teknisk-naturvetenskapliga fakultetsnämnden Forskningskommittén RIKTLINJER FÖR ANTAGANDE AV DOCENT VÅRTERMINEN 2012 DNR 100-818-12 Riktlinjer för antagande av docent vid teknisk-naturvetenskapliga

Läs mer

Konstnärliga fakulteten

Konstnärliga fakulteten UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN 2018 Konstnärliga fakulteten DATUM: 2019-01-10 BESLUTAD AV: Sanne Kofod Olsen KONTAKTPERSON: Mark Wennerström FORSKNING SOM PÅVERKAR Prioriteringar och mål för perioden

Läs mer

Organisationsbeskrivning för Temainstitutionen

Organisationsbeskrivning för Temainstitutionen Institutionen för Tema 2006-05-02 Dnr Tema 67/04-20 Beslut IS 2005-04-21 Senast reviderad 2007-01-26 BESLUT Beskrivningar för ledningsfunktioner och organisation vid Tema Temainstitutionen är indelad i

Läs mer

Områdesnämndens/fakultetsnämndens delegationer

Områdesnämndens/fakultetsnämndens delegationer Gäller fr.o.m. Områdesnämndens/fakultetsnämndens delegationer Ärenden av större räckvidd och principiell natur ska hänskjutas till fakultetsnämnden för avgörande vid sammanträde. Fakultetsnämnden delegerar

Läs mer

Företagsekonomiska institutionen

Företagsekonomiska institutionen HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Företagsekonomiska institutionen DATUM: 170222 BESLUTAD AV: Patrik Ström, prefekt KONTAKTPERSON: Linda Vidén Ljungars, administrativ chef FORSKNING SOM

Läs mer

Handlingsplan för Lika villkor

Handlingsplan för Lika villkor UPPSALA UNIVERSITET Institutionen för nordiska språk Handlingsplan för Lika villkor 2016 2018 Inledning Likavillkorsplanen har utarbetats av institutionens likavillkorsgrupp och fastställts av institutionsstyrelsen

Läs mer

Lägesrapport för forskning och forskarutbildning

Lägesrapport för forskning och forskarutbildning Lägesrapport för forskning och forskarutbildning 2014-08-21 Personaldagar Innehåll 1. Forskning Publikationer och anslag Fakultetsfinansierad forskning Nya docenter under året Utlysningar 2. Forskarutbildning

Läs mer

Handlingsplan lika villkor 2018

Handlingsplan lika villkor 2018 UPPSALA UNIVERSITET TEKNAT 2014/170 Handlingsplan lika villkor 2018 Teknisk-naturvetenskapliga fakulteten Fastställd av teknisk-naturvetenskapliga områdesnämnden/fakultetsnämnden 2018-02-06 Innehållsförteckning

Läs mer

Verksamhetsplan 2018, Institutionen för lingvistik

Verksamhetsplan 2018, Institutionen för lingvistik 1 (6) 2017-11-06 Verksamhetsplan 2018, Institutionen för lingvistik Planen är antagen av IS vid Institutionen för lingvistik 2017-12-12 Inledning Institutionen för lingvistiks verksamhetsplan är utformad

Läs mer

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap HANDLINGSPLAN 2019 2021 OCH VERKSAMHETSPLAN 2019 Institutionen för kost- och idrottsvetenskap DATUM: 2018-10-23 BESLUTAD AV: Prefekt Frode Slinde KONTAKTPERSON: Frode Slinde Frode.slinde@gu.se FORSKNING

Läs mer

Samhällsvetenskapliga fakulteten

Samhällsvetenskapliga fakulteten HANDLINGSPLAN 2018 2020 OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Samhällsvetenskapliga fakulteten DATUM: 2017-10-12 BESLUTAD AV: Samhällsvetenskapliga fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Birger Simonson, Malin Broberg och

Läs mer

Jämställdhetsplan 2012

Jämställdhetsplan 2012 atematik och matematisk statistik Jämställdhetsplan -4- Sid () Jämställdhetsplan A. Uppföljning Nedan kommenterar vi de mål och aktiviteter vi beskrev i års jämställdhetsplan. Förbättra könsfördelningen

Läs mer

ORU /2018 RIKTLINJER FÖR ANTAGNING SOM OAVLÖNAD DOCENT VID FAKULTETEN FÖR EKONOMI, NATUR- OCH TEKNIKVETENSKAP

ORU /2018 RIKTLINJER FÖR ANTAGNING SOM OAVLÖNAD DOCENT VID FAKULTETEN FÖR EKONOMI, NATUR- OCH TEKNIKVETENSKAP RIKTLINJER FÖR ANTAGNING SOM OAVLÖNAD DOCENT VID FAKULTETEN FÖR EKONOMI, NATUR- OCH TEKNIKVETENSKAP Fastställda av Fakultetsnämnden för ekonomi, natur- och teknikvetenskap Datum: 2016-06-14 1 Bakgrund

Läs mer

Samhällsvetenskapliga fakultetens aktivitetsplan 2012 fastställd 2012-01-16

Samhällsvetenskapliga fakultetens aktivitetsplan 2012 fastställd 2012-01-16 Samhällsvetenskapliga fakultetens aktivitetsplan 2012 fastställd 2012-01-16 Fakulteten leds av dekan Dieter K. Müller och han ingår i ledningsgruppen tillsammans med prodekan Ulrika Haake, vicedekan Magnus

Läs mer

Institutionen för kulturvetenskaper

Institutionen för kulturvetenskaper HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Institutionen för kulturvetenskaper DATUM: Dnr: V 2016/892 2016-11-29 BESLUTAD AV: Mats Björkin KONTAKTPERSON: Ingrid Jarlsmark FORSKNING SOM PÅVERKAR Institutionen

Läs mer

Naturvetenskapliga fakulteten

Naturvetenskapliga fakulteten UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN 2018 Naturvetenskapliga fakulteten DATUM: 2019-01-15 BESLUTAD AV: Fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Martin Wiik Johansson FORSKNING SOM PÅVERKAR Prioriteringar och mål

Läs mer

Samhällsvetenskapliga fakulteten

Samhällsvetenskapliga fakulteten UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN 2016 Samhällsvetenskapliga fakulteten DATUM: 2017-01-13 BESLUTAD AV: [Klicka här för att ange text] KONTAKTPERSON: Karin Feuk FORSKNING SOM PÅVERKAR Vision 2020 Vårt mål

Läs mer

LINKÖPINGS UNIVERSITET INSTRUKTION Universitetsledningen Instruktion för studierektorer inom filosofisk och teknisk fakultet.

LINKÖPINGS UNIVERSITET INSTRUKTION Universitetsledningen Instruktion för studierektorer inom filosofisk och teknisk fakultet. LINKÖPINGS UNIVERSITET INSTRUKTION Universitetsledningen 2003-11-17 Instruktion för studierektorer inom filosofisk och teknisk fakultet Inledning Den grundläggande bestämmelsen om studierektorer återfinns

Läs mer

STUDIEPLAN FÖR FORSKARUTBILDNINGEN I ASTRONOMI OCH ASTROFYSIK INSTITUTIONEN FÖR FYSIK GÖTEBORGS UNIVERSITET

STUDIEPLAN FÖR FORSKARUTBILDNINGEN I ASTRONOMI OCH ASTROFYSIK INSTITUTIONEN FÖR FYSIK GÖTEBORGS UNIVERSITET STUDIEPLAN FÖR FORSKARUTBILDNINGEN I ASTRONOMI OCH ASTROFYSIK INSTITUTIONEN FÖR FYSIK GÖTEBORGS UNIVERSITET 1. Ämnesbeskrivning och mål för utbildningen Den astrofysikaliska forskningen undersöker och

Läs mer

Kvalitetsplan Utbildning på grund- och avancerad nivå (UGA) DSV

Kvalitetsplan Utbildning på grund- och avancerad nivå (UGA) DSV Kvalitetsplan Utbildning på grund- och avancerad nivå (UGA) DSV Denna kvalitetsplan är fastställd av DSV:s styrelse den 2017-03-16. De olika roller som finns inom utbildningen på grund- och avancerad nivå

Läs mer

Naturvetenskapliga fakulteten

Naturvetenskapliga fakulteten HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Naturvetenskapliga fakulteten DATUM: 2017-10-26 BESLUTAD AV: Fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Ola Wetterberg, prodekan FORSKNING SOM PÅVERKAR Den långsiktiga profileringen

Läs mer

Arbets- och delegationsordning

Arbets- och delegationsordning Institutionen för Historiska studier Arbets- och delegationsordning gällande från 2015-01- 01 Bakgrund I samband med att Göteborgs universitet omorganiseras träder en ny arbets- och delegationsordning

Läs mer

Handlingsplaner för arbetsmiljö, miljö och lika villkor

Handlingsplaner för arbetsmiljö, miljö och lika villkor Handlingsplan för Arbetsmiljö Institution/motsvarande: IMT Behandlad i LSG: Fastslagen i institutionsstyrelsen/ motsvarande: Beskrivning av vision: Arbetsmiljön ska vårdas och utvecklas i den dagliga verksamheten

Läs mer

15 Utökat samarbete med Högskolan i Halmstad för att stärka den akademiska nivån på sjuksköterskeutbildningen vid Campus Varberg RS170221

15 Utökat samarbete med Högskolan i Halmstad för att stärka den akademiska nivån på sjuksköterskeutbildningen vid Campus Varberg RS170221 15 Utökat samarbete med Högskolan i Halmstad för att stärka den akademiska nivån på sjuksköterskeutbildningen vid Campus Varberg RS170221 Ärendet Som ett led i att säkra den framtida kompetensförsörjningen

Läs mer

Kompetensförsörjningsplan

Kompetensförsörjningsplan 1 Kompetensförsörjningsplan 2015-2017 Kompetensförsörjningsplan 2015-2017 2 Kompetensförsörjningsplan 2015-2017 3 Innehåll Allmänt... 4 Personalkategorier... 4 Utbildning... 5 Förutsättningar... 5 Behov...

Läs mer

Att göra examensarbete

Att göra examensarbete Att göra examensarbete För att ta ut en masterexamen måste du ha genomfört ett examensarbete. Under examensarbetet förväntas du bland annat visa fördjupade teoretiska kunskaper inom någon del av det biologiska

Läs mer

Jämlikhets- och jämställdhetsplan på Institutionen för slaviska och baltiska språk, finska, nederländska och tyska (2017)

Jämlikhets- och jämställdhetsplan på Institutionen för slaviska och baltiska språk, finska, nederländska och tyska (2017) 1 (6) Institutionen för slaviska och baltiska språk, finska, nederländska och tyska Jämlikhets- och jämställdhetsplan på Institutionen för slaviska och baltiska språk, finska, nederländska och tyska (2017)

Läs mer

Naturvetenskapliga fakulteten Kulturvård

Naturvetenskapliga fakulteten Kulturvård HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Dnr Naturvetenskapliga fakulteten Kulturvård DATUM: 2017-11-10 BESLUTAD AV: Prefektbeslut efter beredning i institutionsråd KONTAKTPERSON: Bosse Lagerqvist FORSKNING

Läs mer

Lika villkors- och jämställdhets-plan

Lika villkors- och jämställdhets-plan Lika villkors- och jämställdhets-plan 2015-2017 Institutionen för Psykologi Fastställd av institutionsstyrelsen 2016-02-26 2 Vad är lika villkor? Lika villkor är Uppsala universitets samlingsbegrepp för

Läs mer

Morgondagens forskningsledare vid Lunds universitet 2011-2013 CECILIA AGRELL, CHRISTINE BLOMQVIST OCH CHRISTER SANDAHL

Morgondagens forskningsledare vid Lunds universitet 2011-2013 CECILIA AGRELL, CHRISTINE BLOMQVIST OCH CHRISTER SANDAHL Morgondagens forskningsledare vid Lunds universitet 2011-2013 CECILIA AGRELL, CHRISTINE BLOMQVIST OCH CHRISTER SANDAHL Bakgrunden till programmet Förändrad forskningspolitik mot allt större och långsiktiga

Läs mer

Lokal handlingsplan för hållbar utveckling 2015 vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd

Lokal handlingsplan för hållbar utveckling 2015 vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Bilaga 5-05-13 Dnr 995-14 1 (5) Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Lotta Dalheim Englund/ASC Lokal handlingsplan för hållbar utveckling vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Högskolan i Borås

Läs mer

Institutionen för svenska språket

Institutionen för svenska språket HANDLINGSPLAN 2018 2020 OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Institutionen för svenska språket Dnr: V 2017/993 DATUM: 2017-11-29 BESLUTAD AV: Lena Rogström KONTAKTPERSON: Lena Rogström FORSKNING SOM PÅVERKAR Prioriteringar

Läs mer

Allmän studieplan för forskarutbildning i matematikdidaktik (Mathematics Education)

Allmän studieplan för forskarutbildning i matematikdidaktik (Mathematics Education) Allmän studieplan för forskarutbildning i matematikdidaktik (Mathematics Education) BESLUT 1(5) Fastställd av områdesstyrelsen för utbildningsvetenskap. Den avser forskarutbildning i matematikdidaktik

Läs mer

Kontinuerligt med årlig uppföljning

Kontinuerligt med årlig uppföljning 1. Generellt mål: att examinera doktorer som håller god internationell standard med sina avhandlingar och sin utbildning 2. En kvalitativ och effektiv antagningsprocess med aktiv internationell rekrytering

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2017 INSTITUTION/AVDELNING: KSM

VERKSAMHETSPLAN 2017 INSTITUTION/AVDELNING: KSM VERKSAMHETSPLAN 2017 INSTITUTION/AVDELNING: KSM KSM är en institution som arbetar aktivt med sammanhållning. KSM har fyra viktiga kunskapsområden: Svenska, Engelska, De Estetiska Ämnena och Svenska som

Läs mer

Rymdfysik med mätteknik. Ny kursplan

Rymdfysik med mätteknik. Ny kursplan UMEÅ UNIVERSITET Institutionen för fysik Ledningsgruppen 2015 xx xx p.xx 15 Ärende: Ny kursplan Rymdfysik med mätteknik. Ny kursplan Basdata Benämning på kursen Rymdfysik med mätteknik. Engelsk översättning

Läs mer

Stockholms universitet, Specialpedagogiska institutionen

Stockholms universitet, Specialpedagogiska institutionen 1 (5) Lärosätets namn Stockholms universitet, Specialpedagogiska institutionen Utbildningens namn Speciallärarutbildning med specialisering mot språk-, skriv- och läsutveckling, 90 hp (1-90). Ingår i Lärarlyftet

Läs mer

Sjukgymnastik. vid Institutionen för Samhällsmedicin och Rehabilitering. Verksamhetsplan 2010

Sjukgymnastik. vid Institutionen för Samhällsmedicin och Rehabilitering. Verksamhetsplan 2010 1 Sjukgymnastik vid Institutionen för Samhällsmedicin och Rehabilitering Verksamhetsplan 2 Verksamhetsplan Sjukgymnastik Allmänt Enheten för Sjukgymnastik ingår i Institutionen för samhällsmedicin och

Läs mer

Bilaga till ansökan om bidrag för utveckling av undervisningen

Bilaga till ansökan om bidrag för utveckling av undervisningen 1 (7) Bilaga till ansökan om bidrag för utveckling av undervisningen i matematik Matematiksatsningen 2011 Ha riktlinjerna och blankettstödet tillhands då denna ansökningsbilaga fylls i. Bakgrundsinformation

Läs mer

Stockholms universitet, Specialpedagogiska institutionen

Stockholms universitet, Specialpedagogiska institutionen 2016-04-27 1 (5) Lärosätets namn Stockholms universitet, Specialpedagogiska institutionen Utbildningens namn Speciallärarutbildning med specialisering mot utvecklingsstörning, 90 hp (1-90). Ingår i Lärarlyftet

Läs mer

1 (6) Forum för samverkan. Verksamhetsberättelse Organisationsnr:

1 (6) Forum för samverkan. Verksamhetsberättelse Organisationsnr: 1 (6) Forum för samverkan Verksamhetsberättelse 2014 Organisationsnr: 2 (6) 1. Forum under 2014 Forum för samverkan inledde sin verksamhet 1/1 2014. Beslut om instruktion för Forum togs i november 2013.

Läs mer

STATSVETENSKAPLIGA INSTITUTIONENS JÄMSTÄLLDHETSPLAN

STATSVETENSKAPLIGA INSTITUTIONENS JÄMSTÄLLDHETSPLAN Stockholms universitet Statsvetenskapliga institutionen STATSVETENSKAPLIGA INSTITUTIONENS JÄMSTÄLLDHETSPLAN 2014-2016 Antagen av Institutionsstyrelsen 2014-05-06 Dnr. 320-1.1.2-0085-14 1. Övergripande

Läs mer

Jämställdhetsplan 2010

Jämställdhetsplan 2010 atematik och matematisk statistik Jämställdhetsplan -4-9 Sid () Jämställdhetsplan A. Uppföljning Nedan kommenterar vi de mål och aktiviteter vi beskrev i 9 års jämställdhetsplan. Ökad andel kvinnliga doktorander,

Läs mer

Fakulteten för konst och humaniora Institutionen för svenska språket Prefektens beslutsmöte

Fakulteten för konst och humaniora Institutionen för svenska språket Prefektens beslutsmöte Föredragningslista 2017-02-01 Fakulteten för konst och humaniora Institutionen för svenska språket Prefektens beslutsmöte Tid: 2017-02-01, kl. 08:15 Plats: Svea, 2 vån., hus F, Växjö Ärende 1 Föregående

Läs mer

Fakultetsnämnden för Naturvetenskap, teknik och medier

Fakultetsnämnden för Naturvetenskap, teknik och medier Fakultetsnämnden för Naturvetenskap, teknik och medier Kvalitetskriterier för utnämning till docent vid fakulteten för naturvetenskap, teknik och medier vid Mittuniversitetet. Riktlinjer fastställda av

Läs mer

IPKL-möte 26 januari klockan i sal BE 015

IPKL-möte 26 januari klockan i sal BE 015 IPKL-möte 26 januari klockan 13-16.30 i sal BE 015 13.00-13.30 Dekan Roger Säljö kommer till IPKL och redogör för fakultetens förväntningar på institutionen, Kort redovisning av institutionens Handlingsplan

Läs mer

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2015

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2015 HANDLINGSPLAN 2015 2017 OCH VERKSAMHETSPLAN 2015 Psykologiska institutionen DATUM: 2014-11-27 BESLUTAD AV: Jesper Lundgren, prefekt KONTAKTPERSON: Jesper Lundgren FORSKNING SOM PÅVERKAR Mål och strategier

Läs mer

H15-1DV433-7,5. Vilket sammanfattande omdöme ger du kursen? Antal respondenter: 22. Antal svar. Svarsfrekvens: 59,09 %

H15-1DV433-7,5. Vilket sammanfattande omdöme ger du kursen? Antal respondenter: 22. Antal svar. Svarsfrekvens: 59,09 % H15-1DV433-7,5 Antal respondenter: 22 : Svarsfrekvens: 59,09 % Vilket sammanfattande omdöme ger du kursen? Vilket sammanfattande omdöme ger du kursen? Mycket bra 12 (92,3%) Ganska bra 1 (7,7%) Ganska dålig

Läs mer

Strategisk plan

Strategisk plan 1 (7) -04-26 Beslutad på IS -06-08 Strategisk plan -2018 A. Lägesbeskrivning En av tidigare strategisk plan (2013-2015) visar att vi de tre senaste åren arbetat med fortsatt integration inom institutionen,

Läs mer

Tillämpningsföreskrifter för arbetstid och arbetstidsberoende ersättningar för lärare vid Institutionen för språkdidaktik

Tillämpningsföreskrifter för arbetstid och arbetstidsberoende ersättningar för lärare vid Institutionen för språkdidaktik SU-161-2.3.8-0237-14 Tillämpningsföreskrifter för arbetstid och arbetstidsberoende ersättningar för lärare vid Institutionen för språkdidaktik Beslutat av Institutionsstyrelsen 2014-06-10 att gälla från

Läs mer

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap HANDLINGSPLAN 2018 2020 OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Institutionen för kost- och idrottsvetenskap DATUM: 2017-10-20 BESLUTAD AV: Prefekt Claes Annerstedt KONTAKTPERSON: Claes Annerstedt claes.annerstedt@ped.gu.se

Läs mer

Noteringar från personaldag Hotel Botnia 30 januari 2007

Noteringar från personaldag Hotel Botnia 30 januari 2007 Noteringar från personaldag Hotel Botnia 30 januari 2007 Närvarande: se separat lista Meddelanden/Allmän information Personalförändringar: Yang Xing kommer att vistas på institutionen då och då under våren

Läs mer

Studieplan för utbildning på forskarnivå

Studieplan för utbildning på forskarnivå Studieplan för utbildning på forskarnivå Matematik English title: Mathematics TNMATE00 Fastställd av teknisk-naturvetenskapliga fakultetsnämnden (forskarutbildningsnämnden) 2014-05-14 Studieplanen för

Läs mer