RAPPORT. Detaljplan Ingared 5:1 m.fl. Geoteknisk utredning PM Planeringsunderlag Reviderad

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "RAPPORT. Detaljplan Ingared 5:1 m.fl. Geoteknisk utredning PM Planeringsunderlag Reviderad"

Transkript

1 RAPPORT Geoteknisk utredning PM Planeringsunderlag Reviderad Upprättad av: Sara Jorild Granskad av: Magnus Lundgren Uppdrags nr:

2 RAPPORT Geoteknisk utredning PM Planeringsunderlag Kund Alingsås kommun ATT: Cecilia Sjölin Alingsås Konsult WSP Samhällsbyggnad Box Göteborg Besök: Rullagergatan 4 Tel: Fax: WSP Sverige AB Org nr: Styrelsens säte: Stockholm L:\5250\Aling_kn\ _Ingared\3_Dokument\36_PM\.docx Kontaktpersoner Sara Jorild Tel: Mail: sara.jorild@wspgroup.se Innehåll 1 Uppdrag 3 2 Blivande byggnader 3 3 Utförda undersökningar 3 4 Geotekniska förhållanden Topografi Jordlagerföljd Berg Geohydrologi Markradon 5 5 Geotekniska rekommendationer Allmänt Grundläggning av byggnader Sättningsförhållanden Stabilitetsförhållanden Bergschakt Markradon 7 6 Bilagor 8 2 (8)

3 1 Uppdrag WSP samhällsbyggnad, avd. geo Göteborg, har utfört en geoteknisk utredning som skall utgöra underlag för ny detaljplan på fastigheterna Ingared 5:1, 5:241 samt 5:267 i Alingsås kommun, se figur 1. I uppdraget ingår även att utföra markradonundersökning och bergbesiktning inom planområdet. L:\5250\Aling_kn\ _Ingared\3_Dokument\36_PM\.docx Figur 1: Översikt över detaljplanområdet. 2 Blivande byggnader Syftet med detaljplanen är att utreda möjligheten till bebyggelse av nya bostäder i området. Några uppgifter om blivande byggnader finns inte i nuläget. 3 Utförda undersökningar Fältundersökning utfördes i maj och juni 2011 av WSP Samhällsbyggnad. Den geotekniska undersökningen omfattar totaltrycksondering, spetstrycksondering - sk CPT-sondering, vingsondering samt skruvprovtagning. Cpt-sonderingarna har ut- 3 (8)

4 värderats m h a dataprogrammet CONRAD för att få uppfattning om bland annat jordlagerföljd, skjuvhållfasthet och relativ fasthet. Resultatet av undersökningarna framgår av ett särskilt dokument benämnt Rapport Geoteknisk Undersökning (RGeo), daterad Geotekniska förhållanden 4.1 Topografi Undersökningsområdet är beläget i Ingared ca 1 mil söder om Alingsås och består dels av kuperad skogsterräng och dels av låglänt ängsmark. Markytan sluttar från höjdpartierna i norr och söder från en högsta nivå i norr på över +98 ned mot de centrala delarna av planområdet på en nivå strax under +62. Det är i dessa höjdpartier som den största delen av områdets ytliga berg återfinns. Genom de centrala delarna av planområdet rinner en bäck, vars ravin är upp emot 2 meter djup och ca 4 meter bred. Planområdet korsas även av 2 vägar; E20 som går i nord-sydlig riktning samt Norsesundsvägen som går i väst-ostlig riktning (se figur 1). L:\5250\Aling_kn\ _Ingared\3_Dokument\36_PM\.docx 4.2 Jordlagerföljd Jorden i de låglänta delarna av planområdet består överst av mulljord och därunder av lera som via friktionsjord vilar på berg. Inom stora delar av detta område återfinns även sand och silt ovan leran. Inom ett ca 100x120 m stort område öster om Kärrbogärdevägen är marken mycket sumpig och består av torv ovan lera. Detta område kallas fortsättningsvis för kärrmarksområdet. Inom fastmarksområdena består marken överst av mulljord och därunder av friktionsjord, till största delen bestående av morän, som vilar på berg. På flertalet ställen inom detta område ligger berget direkt i dagen. Se jordartskarta, bilaga 1, för en översiktlig bild av de ytliga jordarterna inom planområdet. Totaltrycksondering kunde utföras till mellan 0,7 och 14,9 m djup under markytan. Spetstrycksondering utfördes till mellan 3,1 och 14,3 m djup. Provtagning med skruvprovtagare utfördes till som mest 5 m djup under markytan. Mulljorden återfinns inom stora delar av det undersökta planområdet. Mulljordens tjocklek är 0,1 till 0,6 m i undersökta punkter. I en av undersökningspunkterna är mulljorden grusig. Torvens tjocklek är enligt skruvprovtagningen 0,8 m. Under utförd sticksondering för att kartlägga jordarterna uppmättes en största torvtjocklek på ca 1 m. Torven är sandig. Dess vattenkvot uppgår till mellan 192 och 390 %. Torrskorpeleran har en tjocklek på 0,2 till 1,4 m och är siltig. Dess vattenkvot uppgår till mellan 21 och 28 %. Lerans tjocklek varierar mellan ca 0,7 till 6,5 m. Leran är siltig och kan innehålla skikt av både silt och sand. Dess vattenkvot uppgår till mellan 24 och 38 % och konflytgränsen till mellan 25 och 41 %. I ett av borrhålen har leran en vattenkvot på 65 % och en konflytgräns på 76 % vilket beror på innehåll av torvkörtlar. Leran klassas 4 (8)

5 som överkonsoliderad. Skjuvhållfastheten är låg och varierar i undersökta punkter mellan ca 20 och 40 kpa. Sannolikt finnas tunna siltskikt i leran. Siltens tjocklek varierar i undersökta punkter genom att ibland återfinnas som ett något till några decimeter tjockt skikt i sand och lera för att sedan i vissa punkter ha en tjocklek på 0,5 till 2,0 m. Silten är sandig och/eller lerig och i en av punkterna i anslutning till torvområdet även något gyttjig. Silten har en mycket låg till låg relativ fasthet. Silt är en mycket tjälfarlig jordart och har tjälfarlighetsklass 4 enligt AMA. Sanden återfinns inom stora delar av den låglänta ängsmarken. Sanden kan i de flesta fall betecknas som en svallsand, vilket innebär att man kan förvänta sig att sanden underlagras av lera. I de undersökta punkterna har sanden en tjocklek på till 2,8 m. Sanden är siltig och i vissa fall även grusig, mullhaltig eller dyig. Sanden har en låg till medelhög relativ fasthet, med undantag av sanden närmast under torven där den relativa fastheten är mycket låg. Friktionsjorden under leran har en största mäktighet på minst 6,5. Den har inte undersökts närmare. Djup till bergytan har inte undersökts närmare. 4.3 Berg Berggrunden utgörs i huvudsak av en grå-röd gnejs. Förskiffring har normalt en flack stupning mellan 0-30 o i varierande riktning. Endast enstaka pegmatitgångar påträffades. Berg i dagen förekommer endast sparsamt och då som hällar eller branta klippväggar, generellt i områden med övervägande moränjordar. Tektoniskt dominerar i huvudsak vertikala nord-sydliga sprickor och ost-västliga sprickor med brant lutning. Därtill finns en subhorisontell uppsprickning i gnejsförskiffringen. L:\5250\Aling_kn\ _Ingared\3_Dokument\36_PM\.docx 4.4 Geohydrologi Uppmätt grundvattenyta i skruvborrhålen låg på mellan 0,5-1,55 m djup under markytan, vilket motsvarar nivåer på mellan ca +63,03, och +60,63. Grundvattenytan kan förväntas följa markytans topografi och i moränen och sanden ligga någon eller några meter under markytan. Den kan dock variera avsevärt beroende på årstid och nederbördsförhållanden. I kärrmarksområdet ligger grundvattenytan i eller strax under markytan under större delen av året. Kärret är ett utströmningsområde och får sin vattentillförsel både genom yt- och grundvattentillrinning. De topografiska förhållandena gör att de centrala delarna av området tillförs relativt mycket ytvatten från höjdpartierna i norr och söder. 4.6 Markradon Området klassificeras som normalradonmark. Radongashalten i jordluften uppmättes i sex punkter inom undersökningsområdet. Mätningarna utfördes i sand och morän. Mätningarna visar på halter mellan 13 och 38 kbq/m 3. De inom området rådande geologiska förhållandena innebär att jorden bör klassificeras som normalradonmark (normalradonmark kbq/m 3 ). 5 (8)

6 De erhållna mätvärdena från gammastrålningsmätningarna (0,05 Sv/h 0,09 Sv/h) ligger inom gränsen för låg och normalradonmark (normalradonmark 0,08 Sv/h 0,15 Sv/h) och berggrunden klassas som normalradonmark. Beträffande mätningarnas utförande och resultat se även Rapport Geoteknisk Utredning (RGeo) daterad Geotekniska rekommendationer 5.1 Allmänt I detta kapitel ges rekommendationer för aktuell detaljplan bedömda utifrån utförda undersökningar och besiktningar. Även rekommendationer för kompletterande geotekniska undersökningar för den vidare projekteringen ges. L:\5250\Aling_kn\ _Ingared\3_Dokument\36_PM\.docx 5.2 Grundläggning av byggnader Inom fastmarksområdet kan byggnader grundläggas utan grundförstärkning. Byggnaden kan utföras som platta på mark på naturligt lagrad jord eller packad fyllning efter avschaktning av mulljorden. Även grundläggning på berg och på packad sprängbotten kan bli aktuell eftersom berget, främst lokalt inom moränområdet, kan påträffas på litet djup under markytan. Dock skall övergången mellan leran och fastmarken fastställas i samband med projektering för byggnation. Inom det låglänta området bestående av sand och lera kan generellt grundläggning av lättare byggnader ske utan grundförstärkning. Ett problemområde har dock återfunnits och det är marken i angränsning till kärrmarksområdet. Norr om detta område, i bh 7 och 8, har 2 dm organisk jord återfunnits på 1 m djup. Denna jord måste schaktas bort, dels ur sättningssynpunkt men även p.g.a. att den kan skapa dålig lukt i exempelvis källare när jorden förmultnar. Om det blir aktuellt med källaren bör hänsyn tas till silten som återfunnits i anslutning till bäcken på ett minsta djup av 2 m under markytan. Silt är nämligen ett material som kan vara mycket svårt att packa om vattenkvoten ökar vilket får till följd att jorden blir flytbenägen. Schakt och fyllning kan därför behöva avbrytas vid fuktig väderlek. Vid grundläggning med platta på mark måste grundkonstruktionen dimensioneras med hänsyn till jordens tjälfarlighet. Där grundläggning skall utföras och/eller hårdjorda ytor anläggas inom kärrmarksområdet krävs grundförstärkning genom urgrävning av de organiska jordarterna och återfyllning med krossmaterial. 5.3 Sättningsförhållanden Sättningsförhållandena i kärrmarken är ogynnsamma, eftersom organiska jordar är mycket sättningsbenägna. Även relativt små belastningar från byggnader eller uppfyllning skulle alltså orsaka betydande sättningar, varför urgrävning och återfyllning enligt ovan rekommenderas. Sättningsförhållandena i sanden och leran är relativt gynnsamma. I och med att leran är överkonsoliderad klarar den en viss last innan sättningar utbildas. Vid bygg- 6 (8)

7 nation av lättare byggnader (1-2 våningar) bedöms sättningarna kunna uppgå till ca mm. Sättningsförhållandena inom fastmarksområdet (bestående av morän och berg) är mycket goda. Inga eller väldigt små sättningar kommer att utbildas under förutsättning att mulljorden först schaktas bort under blivande byggnader och uppfyllningar. Detta pga. att jorddjupen här är relativt ringa samt att ingen lera förekommer. L:\5250\Aling_kn\ _Ingared\3_Dokument\36_PM\.docx 5.4 Stabilitetsförhållanden Jord Stabilitetsförhållandena i kärrmarken är mycket ogynnsam, med stor risk för brott i marken redan vid mycket små belastningar. Den organiska jorden skall därför schaktas bort under uppfyllningar, byggnader och hårdgjorda ytor (se ovan). Längs bäcken i de låglänta delarna av planområdet har beräkningsmässigt otillfredsställande stabilitet erhållits för grunda glidytor, på grund av att släntlutningen bitvis är brant. Under normala förhållanden är stabiliteten för slänten tillfredställande ca 3 m in från släntkrön, F c 1,5 (se bilaga 3) och F komb 1,5 (se bilaga 4). Erosion kan förekomma i slänterna ned mot bäcken. Enligt Skredkommissionens rapport 3:95 kan slänter, vid nyexploatering, klassas som tillfredställande stabila om säkerhetsfaktorn F c 1,5-1,7 och F komb 1,35 1,45. Om byggnationer och vägar skall anläggas närmare bäckravinen än 10 m bör stabilitetsförhållandena utredas vidare. I moränmarken är stabiliteten tillfredställande och någon risk för spontana skred finns inte. Berg Stabilitetsproblem föreligger vid ett område, markerat på ritning G Området utgörs av en brant bergvägg med en höjd om ca m. Ett flertal block har med tiden fallit ner och ligger i släntbotten. Därtill finns ett större antal lösa block som kräver åtgärder om planerad bebyggelse inom markerat område skall utföras. Rekommenderad åtgärd är bergrensning samt efterföljande säkring av eventuellt kvarvarande lösa block. 5.5 Bergschakt Skall sprängning utföras skall berget besiktigas efter sprängning för kontroll om någon efterföljande åtgärd i form av skrotning eller bergförstärkning krävs. Sedvanlig riskanalys för sprängningsarbeten bör upprättas om sprängningsarbeten skall bedrivas i närheten av befintlig bebyggelse, vägar eller andra anläggningar. 5.6 Markradon Enligt gällande anvisningar från Boverket skall byggnader på normalradonmark uppföras radonskyddande, vilket innebär att särskilda krav ställs på byggnadens täthet mot inläckande jordluft. Detta innebär att särskilda åtgärder i detta fall måste vidtas för att skydda byggnaden mot inträngning av markradon. Ett radonskyddande utförande kan vara golv och väggar som inte ger uppenbara otätheter mot mark. 7 (8)

8 Undvik kantisolering som släpper igenom jordluft längs ytterkanterna av en kantförstyvad betongplatta. Bygg så att sättningar undviks. Täta där rör går igenom husets betongplatta och källarytterväggar. 6 Bilagor Jordartskarta Bilaga 1 Hållfasthetssammanställning bh 7 och bh 8 Bilaga 2 Stabilitetsutredning, odränerad analys Bilaga 3 Stabilitetsutredning, kombinerad analys Bilaga 4 WSP Samhällsbyggnad Geo Göteborg Sara Jorild L:\5250\Aling_kn\ _Ingared\3_Dokument\36_PM\.docx 8 (8)

9

10 4 Hållfasthetssammanställning från Cpt och vinge tcpt, bh7 korr 5 tcpt, bh8 korr tvb bh 8 korr 6 7 Djup (m) Odränerad skjuvhållfasthet [kpa] 1Sammanställning

11 Name: Stabilitetsutredning Ingared odränerad Description: Sektion B Method: Morgenstern-Price Created By: Jorild, Sara (WSP Civils, Göteborg) Last Edited By: Jorild, Sara (WSP Civils, Göteborg) Date: File Name: Stabilitet Sektion B.gsz Name: Bankfyllning Model: Mohr-Coulomb Unit Weight: 19 kn/m³ Cohesion: 0 kpa Phi: 36 Name: Sand Model: Mohr-Coulomb Unit Weight: 20 kn/m³ Unit Wt. Above Water Table: 18 kn/m³ Cohesion: 0 kpa Phi: 34 Name: Silt Model: Mohr-Coulomb Unit Weight: 19 kn/m³ Unit Wt. Above Water Table: 17 kn/m³ Cohesion: 0 kpa Phi: 34 Name: Lera 1 Model: S=f(depth) Unit Weight: 16 kn/m³ C-Top of Layer: 26 kpa C-Rate of Change: 10 kpa/m Name: Lera 2 Model: Undrained (Phi=0) Unit Weight: 16 kn/m³ Cohesion: 36 kpa FOS: kpa Bankfyllning Sand Lera 1 Silt Nivå Lera Skala 1: Avstånd

12 Name: Stabilitetsutredning Ingared kombinerad Description: Sektion B Method: Morgenstern-Price Created By: Jorild, Sara (WSP Civils, Göteborg) Last Edited By: Jorild, Sara (WSP Civils, Göteborg) Date: File Name: Stabilitet Sektion B.gsz Name: Bankfyllning Model: Mohr-Coulomb Unit Weight: 19 kn/m³ Cohesion: 0 kpa Phi: 36 Name: Sand Model: Mohr-Coulomb Unit Weight: 20 kn/m³ Unit Wt. Above Water Table: 18 kn/m³ Cohesion: 0 kpa Phi: 34 Name: Silt Model: Mohr-Coulomb Unit Weight: 19 kn/m³ Unit Wt. Above Water Table: 17 kn/m³ Cohesion: 0 kpa Phi: 34 Name: Lera 1 Model: Combined, S=f(depth) Unit Weight: 16 kn/m³ Phi: 30 C-Top of Layer: 0 kpa C-Rate of Change: 0 kpa/m Cu-Top of Layer: 26 kpa Cu-Rate of Change: 10 kpa/m C/Cu Ratio: 0.1 Name: Lera 2 Model: Combined, S=f(depth) Unit Weight: 16 kn/m³ Phi: 30 C-Top of Layer: 0 kpa C-Rate of Change: 0 kpa/m Cu-Top of Layer: 36 kpa Cu-Rate of Change: 0 kpa/m C/Cu Ratio: FOS: kpa Bankfyllning Sand Lera 1 Silt Nivå Lera Skala 1: Avstånd

PM Planeringsunderlag Geoteknik Detaljplan Hindås 1:11 och del av Hindås 1:433 Villa Roskullen, Härryda kommun

PM Planeringsunderlag Geoteknik Detaljplan Hindås 1:11 och del av Hindås 1:433 Villa Roskullen, Härryda kommun PM Planeringsunderlag Geoteknik Hindås 1:433 Villa Roskullen, Härryda 2014-01-24 Upprättad av: Anita Turesson och Sara Jorild Granskad av: Ulrika Isacsson PM Planeringsunderlag Geoteknik Hindås 1:433 Villa

Läs mer

Geoteknisk utredning PM Planeringsunderlag. Detaljplan Malmgården Flässjum 1:7, 1:8 och 1:34 Bollebygd Kommun 2011-03-25

Geoteknisk utredning PM Planeringsunderlag. Detaljplan Malmgården Flässjum 1:7, 1:8 och 1:34 Bollebygd Kommun 2011-03-25 Detaljplan Malmgården Flässjum 1:7, 1:8 och 1:34 Bollebygd Kommun 2011-03-25 Upprättad av: Sara Jorild Granskad av: Michael Engström Uppdragsnr: 10148220 Detaljplan Malmgården Flässjum 1:7, 1:8 och 1:34

Läs mer

BILAGA 3. Stabilitet. Karakteristiska materialegenskaper. Uppdragsnr: (14) Bilaga 3

BILAGA 3. Stabilitet. Karakteristiska materialegenskaper. Uppdragsnr: (14) Bilaga 3 Uppdragsnr: 10153510 1 (14) Bilaga 3 BILAGA 3 Stabilitet I denna bilaga redovisas bl.a. geoteknisk klass, säkerhetsklass, partialkoefficienter och jordens karakteristiska- och dimensionerade materialegenskaper

Läs mer

Geotekniskt PM 1. Del av Snöstorp 19:79 och 19:80 samt hela 19:82, Halmstad Kommun Översiktlig geoteknisk undersökning för detaljplan 2013-03-01

Geotekniskt PM 1. Del av Snöstorp 19:79 och 19:80 samt hela 19:82, Halmstad Kommun Översiktlig geoteknisk undersökning för detaljplan 2013-03-01 Geotekniskt PM 1 hela 19:82, Halmstad Kommun 2013-03-01 Upprättad av: Fredrik Stenfeldt Granskad av: Sven-Åke Öhman Godkänd av: Fredrik Stenfeldt GEOTEKNISKT PM 1 för detaljplan hela 19:82, Halmstad Kommun

Läs mer

PM Planeringsunderlag Geoteknik Detaljplan Norrmalm 1:1, Sagavallen Borås Stad. 2013-12-20 Reviderad 2014-01-09

PM Planeringsunderlag Geoteknik Detaljplan Norrmalm 1:1, Sagavallen Borås Stad. 2013-12-20 Reviderad 2014-01-09 Borås Stad 2013-12-20 Reviderad 2014-01-09 Upprättad av: Anita Turesson / Sara Jorild Granskad av: Ulrika Isacsson Borås Stad Kund Borås Stad Samhällsbyggnadsförvaltningen Kontaktperson: Agnes Sandstedt

Läs mer

Åby 1:19 m. fl. Gävle kommun. PM Geoteknik. Handläggare: Carmen Fontes Borg. Granskare: David Stenman

Åby 1:19 m. fl. Gävle kommun. PM Geoteknik. Handläggare: Carmen Fontes Borg. Granskare: David Stenman -12-18 102093 Åby 1:19 m. fl. Gävle kommun PM Geoteknik Handläggare: Carmen Fontes Borg Granskare: David Stenman WSP Samhällsbyggnad Norra Skeppargatan 11 803 Gävle Tel: 010-722 50 00 Fax: 010-722 52 14

Läs mer

PM Planeringsunderlag Geoteknik Stretered 1:191, Mölndal stad Mölndal stad

PM Planeringsunderlag Geoteknik Stretered 1:191, Mölndal stad Mölndal stad stad Mölndal stad 2014-12-05 Upprättad av: Sven Devert Granskad av: Ulrika Isacsson Uppdragsnr: 10204627 Stretered 1:191 Mölndal stad Kund Mölndal Stad Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Konsult WSP

Läs mer

Kärr 1:8 Stenungsunds kommun. PM Markradon. Uppdrag nr 10093648 2007-06-30

Kärr 1:8 Stenungsunds kommun. PM Markradon. Uppdrag nr 10093648 2007-06-30 Kärr 1:8 Stenungsunds kommun PM Markradon Uppdrag nr 10093648 2007-06-30 Upprättad av: Sara Jorild Granskad av: Magnus Lundgren Godkänd av: Magnus Lundgren Kärr 1:8 Stenungsunds kommun PM Markradon 2007-06-30

Läs mer

Kårevik, Tjörn Småhusområde Geoteknisk Utredning PM Planeringsunderlag

Kårevik, Tjörn Småhusområde Geoteknisk Utredning PM Planeringsunderlag Kårevik, Tjörn Småhusområde Geoteknisk Utredning PM Planeringsunderlag 2009-09-03 Reviderad 2010-09-08 Upprättad av: Sven Devert Granskad av: Magnus Lundgren Kårevik, Tjörn Småhusområde Geoteknisk Utredning

Läs mer

Kåreviken, Tjörn Småhusområde Geoteknisk Utredning PM Planeringsunderlag

Kåreviken, Tjörn Småhusområde Geoteknisk Utredning PM Planeringsunderlag Kåreviken, Tjörn Småhusområde Geoteknisk Utredning PM Planeringsunderlag 2009-08-31 Upprättad av: Sven Devert Granskad av: Magnus Lundgren Uppdragsnr: 10125787 Kåreviken, Tjörn Småhusområde Geoteknisk

Läs mer

PM Planeringsunderlag Geoteknik Detaljplan Hindås 1:433 m fl Bostäder på Bocköhalvön, Härryda kommun 2014-01-30

PM Planeringsunderlag Geoteknik Detaljplan Hindås 1:433 m fl Bostäder på Bocköhalvön, Härryda kommun 2014-01-30 PM Planeringsunderlag Geoteknik på Bocköhalvön, Härryda kommun 2014-01-30 Upprättad av: Anita Turesson och Sara Jorild Granskad av: Ulrika Isacsson Uppdragsnr: 10190149 PM Planeringsunderlag Geoteknik

Läs mer

PM GEOTEKNIK TÅSTORP 7:7 M.FL FALKÖPINGS KOMMUN JÖNKÖPING GEOTEKNIK SWECO CIVIL ÖVERSIKTLIG GEOTEKNISK UNDERSÖKNING INFÖR DETALJPLAN

PM GEOTEKNIK TÅSTORP 7:7 M.FL FALKÖPINGS KOMMUN JÖNKÖPING GEOTEKNIK SWECO CIVIL ÖVERSIKTLIG GEOTEKNISK UNDERSÖKNING INFÖR DETALJPLAN FALKÖPINGS KOMMUN UPPDRAGSNUMMER 2204112000 ÖVERSIKTLIG GEOTEKNISK UNDERSÖKNING INFÖR DETALJPLAN 2014-04-25 JÖNKÖPING GEOTEKNIK UPRÄTTAD AV: GRANSKAD AV: SWECO CIVIL JOSEFINE LINDBERG BJÖRN PETTERSSON

Läs mer

Tekniskt PM angående geoteknik undersökning för upprättande av detaljplan för nybyggnation av bostäder

Tekniskt PM angående geoteknik undersökning för upprättande av detaljplan för nybyggnation av bostäder PM Skanska Sverige AB Handläggare Cecilia Edmark Datum 2009-12-15 Vår referens/nr 131466.030 DEL AV HJÄLTSGÅRD 6:1, SKEE STRÖMSTAD KOMMUN Tekniskt PM angående geoteknik undersökning för upprättande av

Läs mer

Flerbostadshus i kvarteret Spinnaren Strömstads kommun Geoteknisk och bergteknisk utredning PM Planeringsunderlag Reviderad

Flerbostadshus i kvarteret Spinnaren Strömstads kommun Geoteknisk och bergteknisk utredning PM Planeringsunderlag Reviderad Strömstads kommun Geoteknisk och bergteknisk utredning PM Planeringsunderlag 2013-10-02 Reviderad 2013-10-09 Upprättad av: Sven Devert Granskad av: Per Friberg Uppdragsnr: 10184624 PM Planeringsunderlag

Läs mer

FASTIGHET TORPA HESTRA 4:4, BORÅS

FASTIGHET TORPA HESTRA 4:4, BORÅS MJÖBÄCKS ENTREPRENAD AB FASTIGHET TORPA HESTRA 4:4, BORÅS thusby TEKNISKT PM GEOTEKNIK FÖR DETALJPLAN 2019-04-04 FASTIGHET TORPA HESTRA 4:4, BORÅS TEKNISKT PM GEOTEKNIK FÖR DETALJPLAN KUND Mjöbäcks Entreprenad

Läs mer

Tanums kommun. Detaljplan för Grebbestad 2:116 m fl Geotekniska förutsättningar - parameterbilaga. Göteborg

Tanums kommun. Detaljplan för Grebbestad 2:116 m fl Geotekniska förutsättningar - parameterbilaga. Göteborg Tanums kommun Detaljplan för Grebbestad 2:116 m fl Geotekniska förutsättningar - parameterbilaga Göteborg 2011-03-22 WSP Samhällsbyggnad Avdelning Geoteknik, Göteborg Lennart Svensson Uppdragsansvarig:

Läs mer

PM Planeringsunderlag Översiktlig geoteknisk utredning Detaljplan för del av Brämhult 11:1, m fl Reviderad:

PM Planeringsunderlag Översiktlig geoteknisk utredning Detaljplan för del av Brämhult 11:1, m fl Reviderad: Översiktlig geoteknisk utredning Detaljplan för del av Brämhult 11:1,. 2014-10-03 Reviderad: 2016-12-08 Upprättad av: Anita Turesson Granskad av: Sara Jorild Uppdragsnummer: 10202550/10241363 Översiktlig

Läs mer

Detaljplan för Västra Gårvik, Lökebergsfastigheterna, Tungenäset

Detaljplan för Västra Gårvik, Lökebergsfastigheterna, Tungenäset PM GEOTEKNIK, KOMPLETTERING Munkedals kommun Detaljplan för Västra Gårvik, Lökebergsfastigheterna, Tungenäset Göteborg 2014-05-23 Detaljplan för Västra Gårvik, Lökebergsfastigheterna, Tungenäset PM GEOTEKNIK,

Läs mer

Järnbrott 76:1, Göteborg, Göteborgs Kommun. Geoteknisk PM, projekteringsunderlag

Järnbrott 76:1, Göteborg, Göteborgs Kommun. Geoteknisk PM, projekteringsunderlag Järnbrott 76:1, Göteborg, Göteborgs Kommun Geoteknisk PM, projekteringsunderlag Järnbrott 76:1, Göteborg, Göteborgs Kommun Beställare: Familjebostäder i Göteborg AB Box 5151 402 26 Göteborg Beställarens

Läs mer

PM/GEOTEKNIK - PLANERINGSUNDERLAG

PM/GEOTEKNIK - PLANERINGSUNDERLAG SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET, LAHOLMS KOMMUN Mellbystrand Centrum, Laholm UPPDRAGSNUMMER: 2351262 ÖVERSIKTLIG GEOTEKNISK UNDERSÖKNING OCH UTREDNING FÖR DETALJPLAN SWECO CIVIL AB HALMSTAD GEOTEKNIK HANDLÄGGARE:

Läs mer

HÄRRYDA KOMMUN Detaljplan för skola i Hindås

HÄRRYDA KOMMUN Detaljplan för skola i Hindås HÄRRYDA KOMMUN Detaljplan för skola i Hindås Teknisk PM/ Geoteknik Planeringsunderlag Göteborg 2017-10-03 Structor Mark Göteborg AB Projektbenämning: Skola i Hindås Uppdragsansvarig: Jimmy Aradi (JAi)

Läs mer

Teknisk PM Geoteknik. Detaljplan för Ättehögsgatan Göteborgs kommun. PMGeo

Teknisk PM Geoteknik. Detaljplan för Ättehögsgatan Göteborgs kommun. PMGeo Detaljplan för Ättehögsgatan Göteborgs kommun Teknisk PM Geoteknik Datum: Uppdrag EQC: 4014064 Handläggare: Axel Josefsson/Johanna Gustavsson Granskare: Axel Josefson Hvitfeldtsgatan 15, 411 20 Göteborg

Läs mer

Foss 12:8 Rikets Sal. PM/Geoteknik. Munkedal Detaljplan och grundläggning BOHUSGEO AB. Uppdragsansvarig: Daniel Lindberg. Handläggare: Daniel Lindberg

Foss 12:8 Rikets Sal. PM/Geoteknik. Munkedal Detaljplan och grundläggning BOHUSGEO AB. Uppdragsansvarig: Daniel Lindberg. Handläggare: Daniel Lindberg BOHUSGEO AB Foss 12:8 Rikets Sal Munkedal Detaljplan och grundläggning PM/Geoteknik Uppdragsansvarig: Daniel Lindberg Handläggare: Granskning: Daniel Lindberg Bengt Leking Uppdragsnr. 005 Datum -03-16

Läs mer

Detaljplan för del av Sörred 7:3, Göteborg , reviderad Reviderad text är markerat med ett streck i kanten

Detaljplan för del av Sörred 7:3, Göteborg , reviderad Reviderad text är markerat med ett streck i kanten PM beträffande geotekniska förhållanden Reviderad text är markerat med ett streck i kanten PM beträffande geotekniska förhållanden Beställare: Volvo Group Real Estate Avd. 30, ARA, Arendal 405 08 Göteborg

Läs mer

Tekniskt PM Geoteknik

Tekniskt PM Geoteknik ULRICEHAMNS KOMMUN Tekniskt PM Geoteknik Ny detaljplan för kvarteret Stockrosen, Ulricehamn 2017-11-08 TEKNISKT PM GEOTEKNIK Ny detaljplan för kvarteret Stockrosen, Ulricehamn KUND Ulricehamns kommun Höjdgatan

Läs mer

Kärr 1:8 Stenungsund. Geoteknisk utredning PM planeringsunderlag

Kärr 1:8 Stenungsund. Geoteknisk utredning PM planeringsunderlag Kärr 1:8 Stenungsund Geoteknisk utredning PM planeringsunderlag 10093648 2007-08-30 Upprättad av: Fredrik Forslund Granskad av: Per Riise Godkänd av: Magnus Lundgren 1 009 3648 Kärr 1:8 Stenungsund Geoteknisk

Läs mer

PLANERINGSUNDERLAG SJUKHUSKVARTERET 18 OCH 19, LANDSKRONA, FASTIGHETSBOLAGET KRONAN 2 LANDSKRONA AB UPPRÄTTAD:

PLANERINGSUNDERLAG SJUKHUSKVARTERET 18 OCH 19, LANDSKRONA, FASTIGHETSBOLAGET KRONAN 2 LANDSKRONA AB UPPRÄTTAD: PLANERINGSUNDERLAG SJUKHUSKVARTERET 18 OCH 19, LANDSKRONA, FASTIGHETSBOLAGET KRONAN 2 LANDSKRONA AB UPPRÄTTAD: Upprättad av Granskad av Godkänd av Elisabeth Lindvall Fredrik Griwell Fredrik Griwell Innehållsförteckning

Läs mer

FÄRGELANDA KOMMUN DYRTOPR 1:3 M.FL (DEL AV) Detaljplan. Geoteknisk utredning

FÄRGELANDA KOMMUN DYRTOPR 1:3 M.FL (DEL AV) Detaljplan. Geoteknisk utredning FÄRGELANDA KOMMUN DYRTOPR 1:3 M.FL (DEL AV) Detaljplan Geoteknisk utredning PM angående markförhållanden och bebyggelseförutsättningar Planeringsunderlag Göteborg 2011-05-10 Ärendenr. 10-169 Handläggare

Läs mer

RAPPORT Nya bostäder på Styrsö 1:104 m fl Geoteknisk PM - planeringsunderlag

RAPPORT Nya bostäder på Styrsö 1:104 m fl Geoteknisk PM - planeringsunderlag RAPPORT Nya bostäder på Styrsö 1:104 m fl Geoteknisk PM - planeringsunderlag 2006-12-11 rev 2010-06-21 Upprättad av: Magnus Lundgren Granskad av: Per Friberg Godkänd av: Magnus Lundgren RAPPORT Nya bostäder

Läs mer

PM Geoteknik. Detaljplan Åsen. Radar Arkitektur AB. Göteborg

PM Geoteknik. Detaljplan Åsen. Radar Arkitektur AB. Göteborg PM Geoteknik Radar Arkitektur AB Detaljplan Åsen Göteborg 2011-10-26 Detaljplan Åsen PM Geoteknik Datum 2011-10-26 Uppdragsnummer 61461144522-01 Tomas Trapp Tomas Trapp Jimmy Aradi/Daniel Strandberg Uppdragsledare

Läs mer

PM Geoteknisk undersökning för detaljplan

PM Geoteknisk undersökning för detaljplan 2011-01-27 10145578 SANDBACKA - STRÖMSBRO Nytt bostadsområde PM Geoteknisk undersökning för detaljplan Handläggare: Magnus Larsson WSP Samhällsbyggnad Norra Skeppargatan 11 803 20 Gävle Tel: 026-54 38

Läs mer

KARLSSONS ÄNG, KALMAR Detaljplan. Översiktlig geoteknisk utredning

KARLSSONS ÄNG, KALMAR Detaljplan. Översiktlig geoteknisk utredning KARLSSONS ÄNG, KALMAR 2016-09-02 Upprättad av: Daniel Elm Granskad av: Göran Sätterström Godkänd av: Daniel Elm KUND Kalmar kommun Kommunledningskontoret Projekt- och exploateringsenheten Klara Johansson

Läs mer

Utlåtande kring stabilitetsförhållandet vid kv. Bocken, Grebbestad, Tanums kommun.

Utlåtande kring stabilitetsförhållandet vid kv. Bocken, Grebbestad, Tanums kommun. Projektnummer: Dokumentbeteckning: 9531 Utlåtande-1 : : F Forslund 9-11-3 Revidering: 11-- Handläggare: Charlotte Andersson Granskare: Jonas Axelsson Tanums kommun Utlåtande kring stabilitetsförhållandet

Läs mer

DEL AV TORREBY 3:154 MUNKEDALS KOMMUN. Teknisk PM, Geoteknik. Slottet, Nybyggnation av bostadshus. Översiktlig geoteknisk utredning för detaljplan

DEL AV TORREBY 3:154 MUNKEDALS KOMMUN. Teknisk PM, Geoteknik. Slottet, Nybyggnation av bostadshus. Översiktlig geoteknisk utredning för detaljplan DEL AV TORREBY 3:154 MUNKEDALS KOMMUN Slottet, Nybyggnation av bostadshus Översiktlig geoteknisk utredning för detaljplan Teknisk PM, Geoteknik Skanska Sverige AB Post 405 18 GÖTEBORG Besök Kilsgatan 4

Läs mer

Översiktlig geoteknisk utredning för detaljplan vid Björkängen, Torsby kommun Värmlands län

Översiktlig geoteknisk utredning för detaljplan vid Björkängen, Torsby kommun Värmlands län 1 (5) Översiktlig geoteknisk utredning för detaljplan vid Björkängen, Torsby kommun Värmlands län Geoteknik Upprättad: EQC Karlstad AB Lagergrens gata 8, 652 26 Karlstad Vxl: 010-440 57 00 www.eqcgroup.se

Läs mer

Detaljplan, Södra Stockevik. Lysekils kommun Geoteknik, bergteknik och markradon PM Planeringsunderlag 2012-10-30

Detaljplan, Södra Stockevik. Lysekils kommun Geoteknik, bergteknik och markradon PM Planeringsunderlag 2012-10-30 Geoteknik, bergteknik och markradon PM Planeringsunderlag -0- Upprättad av: Sven Devert Granskad av: Michael Engström Uppdragsnr: 07 Daterad: -0- PM PLANERINGSUNDERLAG Geoteknik, bergteknik och markradon

Läs mer

Lönndals verksamhetsområde - Del av Lönndal 1:7 m.fl.

Lönndals verksamhetsområde - Del av Lönndal 1:7 m.fl. BOHUSGEO AB Lönndals verksamhetsområde - Del av Lönndal 1:7 m.fl. Grundsund, Lysekils kommun Detaljplan Projekterings-PM/Geoteknik Uppdragsansvarig: Daniel Lindberg Handläggare: Granskning: Daniel Lindberg

Läs mer

Rev: Datum: TELLSTEDT I GÖTEBORG AB. Varbergsgatan 12A, Göteborg Tel Fax Org nr

Rev: Datum: TELLSTEDT I GÖTEBORG AB. Varbergsgatan 12A, Göteborg Tel Fax Org nr PM/ GEOTEKNIK Uppdrags nr: 112-102 Datum: 2012-07-03 INFÖR TILLÄGG TILL STADSPLAN ÖNNERED 97:5 m fl Rev: Datum: GÖTEBORGS STAD TELLSTEDT I GÖTEBORG AB Avd geoteknik och mätteknik Handläggare: Thomas Östergren

Läs mer

Kv Hållplatsen, Älvängen, Ale kommun Geoteknisk utredning: PM beträffande geotekniska förhållanden

Kv Hållplatsen, Älvängen, Ale kommun Geoteknisk utredning: PM beträffande geotekniska förhållanden Kv Hållplatsen, Älvängen, Ale kommun Kv Hållplatsen, Älvängen, Ale kommun Beställare: Beställarens representant: Konsult: Uppdragsledare Handläggare SEFA AB 417 56 Göteborg Daniel Ericsson Norconsult AB

Läs mer

Detaljplan för Östra Gårvik, Ödsbyfastigheterna, Tungenäset

Detaljplan för Östra Gårvik, Ödsbyfastigheterna, Tungenäset PM GEOTEKNIK, KOMPLETTERING Munkedals kommun Detaljplan för Östra Gårvik, Ödsbyfastigheterna, Tungenäset Göteborg 2014-05-23,rev 2014-11-14 Detaljplan för Östra Gårvik, Ödsbyfastigheterna,Tungenäset PM

Läs mer

PM GEOTEKNIK. Geoteknik för detaljplan, förskola inom Balltorp 1:124. Mölndals Stad. PM Geoteknik. Sweco Civil AB. Geoteknik, Göteborg

PM GEOTEKNIK. Geoteknik för detaljplan, förskola inom Balltorp 1:124. Mölndals Stad. PM Geoteknik. Sweco Civil AB. Geoteknik, Göteborg Geoteknik för detaljplan, förskola inom Balltorp 1:124. Mölndals Stad. Uppdragsnummer 2305 713 PM Geoteknik Göteborg 2015-04-24 Sweco Civil AB Geoteknik, Göteborg ra04s 2011-02-17 Sweco Rosenlundsgatan

Läs mer

DETALJPLAN FÖR GÅRVIKS HAMN-, BAD- OCH STRANDZON

DETALJPLAN FÖR GÅRVIKS HAMN-, BAD- OCH STRANDZON PM GEOTEKNIK MUNKEDALS KOMMUN DETALJPLAN FÖR GÅRVIKS HAMN-, BAD- OCH STRANDZON Göteborg 2013-10-15 DETALJPLAN FÖR GÅRVIKS HAMN-, BAD- OCH STRANDZON PM GEOTEKNIK Datum 2013-10-15 Uppdragsnummer 1320002376

Läs mer

DETALJPLAN FÖR SÖRMARKEN, BANKBUDET 5, BORÅS STAD

DETALJPLAN FÖR SÖRMARKEN, BANKBUDET 5, BORÅS STAD DECEMBER 2017 BORÅS STAD DETALJPLAN FÖR SÖRMARKEN, BANKBUDET 5, BORÅS STAD ADRESS COWI AB Skärgårdsgatan 1 Box 12076 402 41 Göteborg TEL 010 850 10 00 FAX 010 850 10 10 WWW cowi.se DECEMBER 2017 BORÅS

Läs mer

Detaljplan till Bogesund 1:235, Granhagen i Ulricehamns kommun, Västra Götalands län. Geoteknisk besiktning PM Planeringsunderlag

Detaljplan till Bogesund 1:235, Granhagen i Ulricehamns kommun, Västra Götalands län. Geoteknisk besiktning PM Planeringsunderlag i 2012-11-15 1 017 Upprättad av: Kund Standtec Ringblomsvägen 2523 33 Ulricehamn Lennart Standoft Tfn: 0321 137 88 Konsult WSP Samhällsbyggnad Box 13033 402 51 Göteborg Besök: Rullagergatan 4 Tel: +46

Läs mer

GEOTEKNISK UTREDNING: PM FÖR DETALJPLAN

GEOTEKNISK UTREDNING: PM FÖR DETALJPLAN HÄRRYDA KOMMUN LANDVETTERS-BACKA 3:1 M FL, BJÖRKÅSEN DETALJPLAN GEOTEKNISK UTREDNING: PM FÖR DETALJPLAN BILAGDA HANDLINGAR Flygfoto Bilaga 1 Fotosamling Bilaga 2 Plan med geoteknik Ritning 101 2006-05-31

Läs mer

Detaljplan för bostäder inom fastigheten Sintorp 4:26 i Frillesås

Detaljplan för bostäder inom fastigheten Sintorp 4:26 i Frillesås Detaljplan för bostäder inom fastigheten Sintorp 4:26 i Frillesås PM Geoteknik Göteborg 2019-02-15 Uppdrag nr. 18.220 Handläggare Jani Nieminen Granskad av Marcus Dahlström Innehållsförteckning 1 UPPDRAG...

Läs mer

GEOTEKNISK PM. Karlstad. Kv. Sälgen 6 NEWTOR SÄLGEN AB KARLSTAD GEOTEKNIK DETALJPLANEÄNDRING GEOTEKNISK PM UPPDRAGSNUMMER

GEOTEKNISK PM. Karlstad. Kv. Sälgen 6 NEWTOR SÄLGEN AB KARLSTAD GEOTEKNIK DETALJPLANEÄNDRING GEOTEKNISK PM UPPDRAGSNUMMER GEOTEKNISK PM NEWTOR SÄLGEN AB Karlstad. Kv. Sälgen 6 UPPDRAGSNUMMER 127017 DETALJPLANEÄNDRING GEOTEKNISK PM 2017-12-12 KARLSTAD GEOTEKNIK TOMAS NORDLANDER repo001.docx 2015-10-05 repo001.docx 2015-10-05

Läs mer

Diseröd 1:1 m.fl. Detaljplan Kungälvs kommun Geoteknisk undersökning: PM avseende geotekniska förhållanden

Diseröd 1:1 m.fl. Detaljplan Kungälvs kommun Geoteknisk undersökning: PM avseende geotekniska förhållanden Diseröd 1:1 m.fl. Detaljplan Kungälvs kommun Geoteknisk undersökning: PM avseende geotekniska förhållanden 2014-04-11 Diseröd 1:1 m.fl. Detaljplan Kungälvs kommun Geoteknisk undersökning: PM avseende geotekniska

Läs mer

PM/ GEOTEKNIK Uppdrags nr: Datum:

PM/ GEOTEKNIK Uppdrags nr: Datum: PM/ GEOTEKNIK Uppdrags nr: 790464 Datum: 2017-02-16 NYBYGGNAD RADHUS FLÄSSJUM 1:16 BOLLEBYGD KOMMUN Rev: Datum: Källevägen Björnskogsvägen www.eniro.se TELLSTEDT I GÖTEBORG AB Avd geoteknik och mätteknik

Läs mer

Geoteknisk undersökning: PM beträffande detaljplan

Geoteknisk undersökning: PM beträffande detaljplan Sverigehuset AB Kv Stiernhielm, Mölndal Kv Stiernhielm PM beträffande detaljplan 2007-12-20 1(6) PM beträffande detaljplan Beställare: Sverigehuset AB Jan Madås Stigbergsliden 7 414 63 Göteborg Konsult:

Läs mer

Bostäder vid Vällkullevägen inom Kullbäckstorp 2:2 mfl. Bahatin Gündüz 010 505 47 81 bahatin.gunduz@afconsult.com

Bostäder vid Vällkullevägen inom Kullbäckstorp 2:2 mfl. Bahatin Gündüz 010 505 47 81 bahatin.gunduz@afconsult.com Härryda kommun Bostäder vid Vällkullevägen inom Kullbäckstorp 2:2 mfl. Teknisk PM Geoteknik Underlag för detaljplan 2012-06-29 Handläggare: i samråd med: Bahatin Gündüz 010 505 47 81 bahatin.gunduz@afconsult.com

Läs mer

Brinketorp, etapp 2 Vänersborgs kommun Geoteknisk undersökning för detaljplan PM Geoteknik

Brinketorp, etapp 2 Vänersborgs kommun Geoteknisk undersökning för detaljplan PM Geoteknik HJ Brinketorp, etapp 2 Geoteknisk undersökning för detaljplan PM Geoteknik Göteborg 2007-05-11 SWECO VBB Geoteknik, Göteborg ra01s, 1321, 2002-09-01 Uppdragsnummer 2305 243 SWECO VBB Gullbergs Strandgata

Läs mer

Linköpings Kommun. Norrberga 1:294 och del av Sturefors 1:4 inom norra Sturefors. Översiktlig geoteknisk undersökning.

Linköpings Kommun. Norrberga 1:294 och del av Sturefors 1:4 inom norra Sturefors. Översiktlig geoteknisk undersökning. 1 Linköpings Kommun Norrberga 1:294 och del av Sturefors 1:4 inom norra Sturefors Översiktlig geoteknisk undersökning Geoteknisk PM Stadspartner AB Infrateknik/Geoteknik 2006-08 22 D nr 1161 2 Innehållsförteckning

Läs mer

Bergums Prästgårdsväg, Olofstorp

Bergums Prästgårdsväg, Olofstorp Bergums Prästgårdsväg, Göteborg 2012-05-25 Uppdrag nr. 12.208 Handläggare Jani Nieminen Granskad av Marcus Dahlström Innehållsförteckning 1 UPPDRAG... 3 2 PLANFÖRUTSÄTTNINGAR... 3 3 GEOTEKNISKA UNDERSÖKNINGAR...

Läs mer

Geoteknisk PM Detaljplan

Geoteknisk PM Detaljplan Geoteknisk PM Detaljplan Grästorp 14:1 Grästorp, Grästorp kommun Projekt nr: 18 11 59 2018-07-06 Geoteknisk PM Detaljplan Grästorp 14:1 Grästorp, Grästorp kommun Projekt nr: 18 11 59 Beställare Beställares

Läs mer

KARLSHAMNS KOMMUN Kungsparken, Mörrum Detaljplanen för del av Mörrum 73:1 & 73:4 m.fl. Översiktlig geoteknisk utredning

KARLSHAMNS KOMMUN Kungsparken, Mörrum Detaljplanen för del av Mörrum 73:1 & 73:4 m.fl. Översiktlig geoteknisk utredning KARLSHAMNS KOMMUN 2015-09-30 Uppdragsnummer: 10216922 Upprättad av: Lars Marboe Granskad av: Evelina Nilsson KARLSHAMNS KOMMUN 73:4 m.fl. KUND Karlshamns kommun Anna Terning KONSULT WSP Samhällsbyggnad

Läs mer

Lysekils kommun. Torvemyr, etapp 2 Grundsund. Geoteknisk PM Underlag för detaljplan (11)

Lysekils kommun. Torvemyr, etapp 2 Grundsund. Geoteknisk PM Underlag för detaljplan (11) Torvemyr, etapp 2 Grundsund 8-8- 1(11) Beställare: Miljö och Stadsbyggnadskontoret 43 8 Lysekil Konsult: GF KONSULT AB Mikael Lindström Box 8774 42 76 Göteborg Uppdragsnr: 1 8 6 2(11) Innehållsförteckning

Läs mer

Detaljplan del av Lilleby 22:1 Vid camping Lillebyvägen Göteborg Geoteknisk utredning PM Planeringsunderlag

Detaljplan del av Lilleby 22:1 Vid camping Lillebyvägen Göteborg Geoteknisk utredning PM Planeringsunderlag Detaljplan del av Lilleby 22:1 Vid camping Lillebyvägen Göteborg 2012-08-01 Upprättad av: Michael Engström Uppdragsnr: 10153299 Uppdragsnr: 10153299 Reviderad: Detaljplan del Lilleby 22:1 Vid camping Lillebyvägen

Läs mer

Geoteknisk utredning för Detaljplan, Hällevadsholm

Geoteknisk utredning för Detaljplan, Hällevadsholm PM Geoteknik MUNKEDALS KOMMUN Geoteknisk utredning för Detaljplan, Hällevadsholm Göteborg 2012-02-10 Munkedals Kommun Geoteknisk utredning för Detaljplan, Hällevadsholm PM Geoteknik Datum 2012-02-10 Uppdragsnummer

Läs mer

PLANERINGSUNDERLAG GEOTEKNIK

PLANERINGSUNDERLAG GEOTEKNIK PLANERINGSUNDERLAG GEOTEKNIK MEJERIET 7, YSTADS KOMMUN UPPRÄTTAD: 2017-03-28 REVIDERAD: 2017-06-07 Upprättad av Granskad av Godkänd av Elisabeth Lindvall Fredrik Griwell Fredrik Griwell Innehållsförteckning

Läs mer

1 (10) ra04s 2011-02-17 Sweco Rosenlundsgatan 4 Box 1094, 405 23 Göteborg Telefon 031-62 75 00 Telefax 031-62 77 22 www.sweco.se

1 (10) ra04s 2011-02-17 Sweco Rosenlundsgatan 4 Box 1094, 405 23 Göteborg Telefon 031-62 75 00 Telefax 031-62 77 22 www.sweco.se SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET, PARTILLE KOMMUN Detaljplan för förskola, Ugglum 4:204 och 4:665, Partille Geoteknisk undersökning UPPDRAGSNUMMER 2305 703 FÖR DETALJPLAN GÖTEBORG Sweco Civil AB Geoteknik, Göteborg

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN BOVIKSVÄGEN 6:1 PM GEOTEKNIK

SKELLEFTEÅ KOMMUN BOVIKSVÄGEN 6:1 PM GEOTEKNIK SKELLEFTEÅ KOMMUN BOVIKSVÄGEN 6:1 PM GEOTEKNIK 2017-12-18 BOVIKSVÄGEN 6:1 PM GEOTEKNIK KUND Skellefteå kommun KONSULT WSP Samhällsbyggnad Box 502 901 10 Umeå Besök: Storgatan 59 Tel: +46 10 7225000 WSP

Läs mer

PLANERINGS PM/GEOTEKNIK

PLANERINGS PM/GEOTEKNIK SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET, VARBERGS KOMMUN Östra Kvarngården, Varberg UPPDRAGSNUMMER: 2351240 ÖVERSIKTLIG GEOTEKNISK UNDERSÖKNING OCH UTREDNING FÖR DETALJPLAN SWECO CIVIL AB HALMSTAD GEOTEKNIK HANDLÄGGARE:

Läs mer

Detaljplan del av Lilleby 22:1 Vid camping Lillebyvägen Göteborg Geoteknisk utredning PM Planeringsunderlag FÖRHANDSKOPIA

Detaljplan del av Lilleby 22:1 Vid camping Lillebyvägen Göteborg Geoteknisk utredning PM Planeringsunderlag FÖRHANDSKOPIA Detaljplan del av Lilleby 22:1 Vid camping Lillebyvägen Göteborg 2012-08-01 Upprättad av: Michael Engström F:\LILLEBY\DEL 2_FK_.docx Detaljplan del av Lilleby 22:1 Vid camping Lillebyvägen Göteborg Kund

Läs mer

PM GEOTEKNIK. DP Brandberget, Haninge HANINGE KOMMUN SWECO CIVIL AB LINKÖPING GEOTEKNIK UPPDRAGSNUMMER

PM GEOTEKNIK. DP Brandberget, Haninge HANINGE KOMMUN SWECO CIVIL AB LINKÖPING GEOTEKNIK UPPDRAGSNUMMER HANINGE KOMMUN DP Brandberget, Haninge UPPDRAGSNUMMER 2180985 2016-11-18 SWECO CIVIL AB LINKÖPING GEOTEKNIK HANDLÄGGARE: TOMMY OLAUSSON GRANSKARE: PÄR AXELSSON 1 (7) Sweco Repslagaregatan 4 581 04 LINKÖPING

Läs mer

Projekterings-PM/Geoteknik

Projekterings-PM/Geoteknik BOHUSGEO AB Hogdal 2:22, Dyne 1:1 Lilla Hogdal, Strömstads Kommun. Detaljplan Projekterings-PM/Geoteknik Uppdragsansvarig: Daniel Lindberg Handläggare: Granskning: Daniel Lindberg Henrik Lundström Uppdragsnr.

Läs mer

Geoteknisk utredning för detaljplan inom Kobbegården, Askim

Geoteknisk utredning för detaljplan inom Kobbegården, Askim Stena Fastigheter Geoteknisk utredning för detaljplan inom Kobbegården, Askim TEKNISK PM GEOTEKNIK 2014-11-12 ÅF-Infrastructure AB Grafiska vägen 2, Box 1551 SE-401 51 Göteborg Telefon +46 10 505 00 00.

Läs mer

PM/GEOTEKNIK Uppdrags nr: Datum:

PM/GEOTEKNIK Uppdrags nr: Datum: PM/GEOTEKNIK Uppdrags nr: 114-053 Datum: 2015-06-24 NY- OCH TILLBYGGNAD AV BOSTÄDER KOSMOSGATAN, BERGSJÖN GÖTEBORGS STAD Rev: Datum: TELLSTEDT I GÖTEBORG AB Avd geoteknik och mätteknik Handläggare: Thomas

Läs mer

Tekniskt PM angående kompletterande undersökning för upprättande av detaljplan och stabilitetsutredning

Tekniskt PM angående kompletterande undersökning för upprättande av detaljplan och stabilitetsutredning PM Skanska Sverige AB 2012-02-07 Vår referens/nr 136931.050 DEL AV HJÄLTSGÅRD 6:1, SKEE STRÖMSTAD KOMMUN Tekniskt PM angående kompletterande undersökning för upprättande av detaljplan och stabilitetsutredning

Läs mer

TORSBY KOMMUN KV STÄDET 2 PLANERADE BOSTADSHUS GEOTEKNISK UTREDNING TEKNISK PM GEOTEKNIK. Örebro 2015-07-29. WSP Box 8094 700 08 Örebro

TORSBY KOMMUN KV STÄDET 2 PLANERADE BOSTADSHUS GEOTEKNISK UTREDNING TEKNISK PM GEOTEKNIK. Örebro 2015-07-29. WSP Box 8094 700 08 Örebro TORSBY KOMMUN KV STÄDET 2 PLANERADE BOSTADSHUS GEOTEKNISK UTREDNING TEKNISK PM GEOTEKNIK Örebro WSP Box 8094 700 08 Örebro Lars O Johansson tfn; 010/722 50 00 2 TORSBY KOMMUN KV STÄDET 2 PLANERADE BOSTADSHUS

Läs mer

PM GEOTEKNIK. Mellby 102:3 Partille PARTILLE KOMMUN PM GEOTEKNIK- DETALJPLAN UPPDRAGSNUMMER SWECO CIVIL GÖTEBORG GEOTEKNIK

PM GEOTEKNIK. Mellby 102:3 Partille PARTILLE KOMMUN PM GEOTEKNIK- DETALJPLAN UPPDRAGSNUMMER SWECO CIVIL GÖTEBORG GEOTEKNIK PARTILLE KOMMUN Mellby 102:3 Partille UPPDRAGSNUMMER 2305748000 - DETALJPLAN SWECO CIVIL GÖTEBORG GEOTEKNIK CARINA HULTÉN Sweco Skånegatan 3 Box 5397 SE 402 28 Göteborg, Sverige Telefon +46 31 62 75 00

Läs mer

Översiktlig geoteknisk undersökning, Runnaby

Översiktlig geoteknisk undersökning, Runnaby BILAGA 1 Örebro kommun Översiktlig geoteknisk undersökning, Runnaby Norrköping 2016-02-16 Översiktlig geoteknisk undersökning, Runnaby Datum 2016-02-16 Uppdragsnummer 1320016420 Utgåva/Status Michael Danielsson

Läs mer

PM Planeringsunderlag. Detaljplan för bostäder på Skalåsberget Geoteknik

PM Planeringsunderlag. Detaljplan för bostäder på Skalåsberget Geoteknik PM Planeringsunderlag Detaljplan för bostäder på Geoteknik 11-06- Rev 12-10- Upprättad av: Sven Devert Granskad av: Magnus Lundgren PM Geo RAPPORT Detaljplan för bostäder på Geoteknik Kund Exark arkitekter

Läs mer

DETALJPLAN FÖR HULTA 4:1, BULTASTENSPARKEN, BORÅS STAD

DETALJPLAN FÖR HULTA 4:1, BULTASTENSPARKEN, BORÅS STAD DECEMBER 2017 BORÅS STAD DETALJPLAN FÖR HULTA 4:1, BULTASTENSPARKEN, BORÅS STAD ADRESS COWI AB Skärgårdsgatan 1 Box 12076 402 41 Göteborg TEL 010 850 10 00 FAX 010 850 10 10 WWW cowi.se DECEMBER 2017

Läs mer

Geotekniskt PM 1 - Planeringsunderlag. Översiktlig geoteknisk undersökning för detaljplan Glänninge sjö, Laholm 2014-03-31

Geotekniskt PM 1 - Planeringsunderlag. Översiktlig geoteknisk undersökning för detaljplan Glänninge sjö, Laholm 2014-03-31 Geotekniskt PM 1 - Planeringsunderlag 2014-03-31 Upprättad av: Fredrik Stenfeldt Granskad av: Sven-Åke Öhman Godkänd av: Fredrik Stenfeldt Uppdragsnr: 101943 GEOTEKNISKT PM 1 - PLANERINGSUNDERLAG för detaljplan

Läs mer

ALINGSÅKER ETAPP 1, TROLLHÄTTAN

ALINGSÅKER ETAPP 1, TROLLHÄTTAN OKTOBER 2017 TROLLHÄTTANS STAD ALINGSÅKER ETAPP 1, TROLLHÄTTAN ADRESS COWI AB Skärgårdsgatan 1 Box 12076 402 41 Göteborg TEL 010 850 10 00 FAX 010 850 10 10 WWW cowi.se OKTOBER 2017 TROLLHÄTTANS STAD

Läs mer

Detaljplan för södra Lisselhed STYVERSBACKEN, del av fastigheten Vångsgärde 2:5, Orsa kommun, Dalarnas län

Detaljplan för södra Lisselhed STYVERSBACKEN, del av fastigheten Vångsgärde 2:5, Orsa kommun, Dalarnas län Orsa kommun Detaljplan för södra Lisselhed STYVERSBACKEN, del av fastigheten Vångsgärde 2:5, Orsa kommun, Dalarnas län Datum 2011-02-07 Uppdragsnummer 61381041185 Anders Nises Björn Dehlbom Handläggare

Läs mer

PM GEOTEKNIK. EKERÖ CENTRUM TAPPSTRÖM 1:40 M.FL. Ekerö, Stockholm UPPDRAGSNUMMER GEOTEKNIK PLANERINGSUNDERLAG

PM GEOTEKNIK. EKERÖ CENTRUM TAPPSTRÖM 1:40 M.FL. Ekerö, Stockholm UPPDRAGSNUMMER GEOTEKNIK PLANERINGSUNDERLAG EKERÖ CENTRUM TAPPSTRÖM 1:40 M.FL. Ekerö, Stockholm UPPDRAGSNUMMER 2112126 GEOTEKNIK PLANERINGSUNDERLAG 2017-04-06 REV 2017-04-18 FADI HALABI SWECO CIVIL AB STOCKHLM GEOTEKNIK repo001.docx 2012-03-2914

Läs mer

Detaljplan för Lerdal 15:32, Rättvik

Detaljplan för Lerdal 15:32, Rättvik FYRKLÖVERNS STUGBY AB Detaljplan för Lerdal 15:32, Rättvik PM Geoteknik 2018-02-08 DETALJPLAN FÖR LERDAL 15:32, RÄTTVIK PM Geoteknik KUND Fyrklöverns Stugby AB Vålsvedvägen 41 795 35 Rättvik KONSULT WSP

Läs mer

Kronogården, Ale Geoteknisk undersökning: PM till underlag för detaljplan

Kronogården, Ale Geoteknisk undersökning: PM till underlag för detaljplan Beställare: ALE KOMMUN 449 80 ALAFORS Beställarens representant: Åsa Lundgren Konsult: Uppdragsledare Handläggare Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Bengt Askmar HannaSofie Pedersen Uppdragsnr: 101

Läs mer

BILAGA 1 6640300 Kobbegården 6:4 A A och B B 0 Skjuvhållfasthet, korrigerad (kpa) 0 30 40 50 60 Grund 30 kpa K1 0,00 2 K2 #### K3 1,50 2 [vb] 4 3 [kv] 6 2 [CPT] Djup (m) 3 [CPT] 8 Vald fu V:\46\\6640300\3_Teknik\G\Proj\Tau_sammanställning.xls

Läs mer

Geotekniskt PM 1. Svenstorp 1:9, Ängelholms Kommun Översiktlig geoteknisk undersökning för detaljplan

Geotekniskt PM 1. Svenstorp 1:9, Ängelholms Kommun Översiktlig geoteknisk undersökning för detaljplan Geotekniskt PM 1 2011-12-12 Upprättad av: Fredrik Stenfeldt Granskad av: Sven-Åke Öhman Godkänd av: Fredrik Stenfeldt GEOTEKNISKT PM 1 för detaljplan Kund Exark Arkitekter Att: Hans Jönsson Terrassgatan

Läs mer

Diseröd 1:1 m.fl. Detaljplan Kungälvs kommun Geoteknisk undersökning: PM avseende geotekniska förhållanden

Diseröd 1:1 m.fl. Detaljplan Kungälvs kommun Geoteknisk undersökning: PM avseende geotekniska förhållanden Diseröd 1:1 m.fl. Detaljplan Kungälvs kommun Geoteknisk undersökning: PM avseende geotekniska förhållanden 2014-04-11 reviderad 2016-04-11 Diseröd 1:1 m.fl. Detaljplan Kungälvs kommun Geoteknisk undersökning:

Läs mer

PROJEKTERINGS PM/GEOTEKNIK

PROJEKTERINGS PM/GEOTEKNIK VARBERGS KOMMUN, STADSBYGGNADSKONTORET Adjunkten 6 m.fl., Varberg ÖVERSIKTLIG GEOTEKNISK UNDERSÖKNING OCH UTREDNING FÖR DETALJPLAN UPPDRAGSNUMMER 12703597 STATUS: FASTSÄLLD SWECO CIVIL AB HALMSTAD GEOTEKNIK

Läs mer

MARIESTADS KOMMUN Tjörnudden, Brommösund DETALJPLAN ÖVERSIKTLIG GEOTEKNISK UNDERSÖKNING PM. Rev. 2013-06-11 Örebro 2013-01-11

MARIESTADS KOMMUN Tjörnudden, Brommösund DETALJPLAN ÖVERSIKTLIG GEOTEKNISK UNDERSÖKNING PM. Rev. 2013-06-11 Örebro 2013-01-11 MARIESTADS KOMMUN Tjörnudden, Brommösund DETALJPLAN ÖVERSIKTLIG GEOTEKNISK UNDERSÖKNING PM Rev. 2013-06-11 Örebro 2013-01-11 WSP Samhällsbyggnad Box 8094 700 08 Örebro Lars O Johansson 2013-01-11 / rev.

Läs mer

Partille, Bostäder vid Mimersvägen Geoteknisk utredning: PM till underlag för detaljplan

Partille, Bostäder vid Mimersvägen Geoteknisk utredning: PM till underlag för detaljplan Partille, Bostäder vid Mimersvägen Beställare: Partille kommun 433 82 PARTILLE Beställarens representant: Olof Halvarsson Konsult: Uppdragsledare Handläggare Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg HannaSofie

Läs mer

SOTENÄS KOMMUN ÖSTORM. Detaljplan. Geoteknisk utredning

SOTENÄS KOMMUN ÖSTORM. Detaljplan. Geoteknisk utredning SOTENÄS KOMMUN ÖSTORM Detaljplan Geoteknisk utredning PM angående markförhållanden och grundläggningsförutsättningar Planeringsunderlag Göteborg 2006-08-31 Ärende nr. 06-142 Handläggare Jan-Ove Gustafsson/Mattias

Läs mer

ÖVERSIKTLIG GEOTEKNISK UTREDNING CARLSLUND, MJÖLBY

ÖVERSIKTLIG GEOTEKNISK UTREDNING CARLSLUND, MJÖLBY ÖVERSIKTLIG GEOTEKNISK UTREDNING CARLSLUND, MJÖLBY 2017-08-28 UPPDRAG 278603, Carlslund, Mjölby Titel på rapport: Översiktlig geoteknisk utredning Status: Datum: 2017-08-28 MEDVERKANDE Beställare: Kontaktperson:

Läs mer

Göteborgs Hyreshus AB

Göteborgs Hyreshus AB Göteborgs Hyreshus AB W:\Geoteknik -13955-\produkter\Geobankar\GEOARKIV\16118 Eklandagatan 76 detaljplan\dokument\16118 PM GEO.docx EKLANDAGATAN 76, Krokslätt 101:103 och del av Krokslätt 708:682 PM/GEOTEKNIK

Läs mer

Getabrohult 1:17 m fl, utredning för detaljplan, Bollebygds kommun Geoteknisk undersökning: PM avseende geotekniska förhållanden

Getabrohult 1:17 m fl, utredning för detaljplan, Bollebygds kommun Geoteknisk undersökning: PM avseende geotekniska förhållanden Getabrohult 1:17 m fl, utredning för detaljplan, Bollebygds Geoteknisk undersökning: PM avseende geotekniska förhållanden Beställare: Bollebygds Beställarens representant: Marcel Abedini Konsult: Uppdragsledare

Läs mer

Kungsbacka. Detaljplan för del av Åsa 3:303 & 3:205. Geoteknisk utredning för detaljplan

Kungsbacka. Detaljplan för del av Åsa 3:303 & 3:205. Geoteknisk utredning för detaljplan Kungsbacka. Detaljplan för del av Åsa 3:303 & 3:205. Beställare: Kungsbacka Kommun 434 81 Kungsbacka Beställarens representant: Jonas Alborn Konsult: Uppdragsledare Handläggare Norconsult AB Box 8774 402

Läs mer

WSP 1 018 5029 DEGERFORS KOMMUN PLANOMRÅDET VÄSTRA MÖCKELSTRANDEN. Geoteknisk undersökning. Örebro 2014-02-14

WSP 1 018 5029 DEGERFORS KOMMUN PLANOMRÅDET VÄSTRA MÖCKELSTRANDEN. Geoteknisk undersökning. Örebro 2014-02-14 WSP 1 018 5029 DEGERFORS KOMMUN PLANOMRÅDET VÄSTRA MÖCKELSTRANDEN Geoteknisk undersökning Örebro WSP SAMHÄLLSBYGGNAD Box 8094 700 08 ÖREBRO Tel 0706 88 57 44 Handläggare: Jan-Eric Carlring WSP 1 018 5029

Läs mer

PM Geoteknik Skiljebo (Västerås 3:28) Västerås Stad

PM Geoteknik Skiljebo (Västerås 3:28) Västerås Stad PM Geoteknik Skiljebo (Västerås 3:28) Västerås Stad Underlag för markplanering Projektnummer: 15045 Skapat av: Loxia Group Besöksadress: Järntorgsgatan 3, 703 61 Örebro www.loxiagroup.se Sida 2 av 6 Innehållsförteckning

Läs mer

Diseröd 1:1, detaljplan, Kungälv PM beträffande geotekniska förhållanden

Diseröd 1:1, detaljplan, Kungälv PM beträffande geotekniska förhållanden Diseröd 1:1, detaljplan, Kungälv PM beträffande geotekniska förhållanden 13-02-06 Diseröd 1:1, detaljplan, Kungälv PM beträffande geotekniska förhållanden 13-02-06 Beställare: Kungälvs kommun Beställarens

Läs mer

Kungälv, Eriksbergs verksamhetsområde, del av Marstrand 6:7 m.fl Översiktlig geoteknisk utredning: PM till underlag för detaljplan

Kungälv, Eriksbergs verksamhetsområde, del av Marstrand 6:7 m.fl Översiktlig geoteknisk utredning: PM till underlag för detaljplan Kungälv, Eriksbergs verksamhetsområde, del av Marstrand 6:7 Beställare: Kungälvs kommun 442 81 Kungälv Beställarens representant: Pauline Svensson Konsult: Uppdragsledare Handläggare Norconsult AB Box

Läs mer

1 Uppdrag 2. 1.1 Syfte och begränsningar 2. 2 Underlag för undersökningen 2. 3 Befintliga förhållanden 2. 4 Utförda undersökningar 2

1 Uppdrag 2. 1.1 Syfte och begränsningar 2. 2 Underlag för undersökningen 2. 3 Befintliga förhållanden 2. 4 Utförda undersökningar 2 repo001.docx 2012-03-2914 Innehållsförteckning 1 Uppdrag 2 1.1 Syfte och begränsningar 2 2 Underlag för undersökningen 2 3 Befintliga förhållanden 2 4 Utförda undersökningar 2 5 Geotekniska och geohydrologiska

Läs mer

PM PLANERINGSUNDERLAG. Geoteknisk utredning för detaljplan Hövik 5:1 m. fl. Tjörns kommun

PM PLANERINGSUNDERLAG. Geoteknisk utredning för detaljplan Hövik 5:1 m. fl. Tjörns kommun PM PLANERINGSUNDERLAG 2009-12-04 Revidering A: 2010-02-08 Revidering B: 2010-09-29 Upprättad av: Johan Bengtsson Granskad av: Lars Hall Godkänd av: Lars Hall PM PLANERINGSUNDERLAG Revidering A: 2010-02-08

Läs mer

ÖVERSIKTLIG GEOTEKNISK UNDERSÖKNING FÖR DAGGKÅPAN 2 M.FL. YSTAD KOMMUN. PM GEOTEKNIK

ÖVERSIKTLIG GEOTEKNISK UNDERSÖKNING FÖR DAGGKÅPAN 2 M.FL. YSTAD KOMMUN. PM GEOTEKNIK ÖVERSIKTLIG GEOTEKNISK UNDERSÖKNING FÖR DAGGKÅPAN 2 M.FL. YSTAD KOMMUN. PM GEOTEKNIK 2 APRIL 2015 Upprättad av: Granskad av: Magnus Palm Fredrik Griwell Innehållsförteckning 1 Objekt... 3 2 Utförda undersökningar

Läs mer

PLANERINGSUNDERLAG GEOTEKNIK

PLANERINGSUNDERLAG GEOTEKNIK PLANERINGSUNDERLAG GEOTEKNIK KV LEKEN 1 M.FL., FALKENBERGS BOSTADS AB UPPRÄTTAD: Upprättad av Granskad av Godkänd av Magnus Palm Fredrik Griwell Magnus Palm Innehållsförteckning 1 Uppdrag...3 2 Underlag...4

Läs mer

PLANERINGSUNDERLAG GEOTEKNIK ÖVERSIKTLIG GEOTEKNISK UNDERSÖKNING LÅNGAVEKA 3:21, FALKENBERGS KOMMUN

PLANERINGSUNDERLAG GEOTEKNIK ÖVERSIKTLIG GEOTEKNISK UNDERSÖKNING LÅNGAVEKA 3:21, FALKENBERGS KOMMUN PLANERINGSUNDERLAG GEOTEKNIK ÖVERSIKTLIG GEOTEKNISK UNDERSÖKNING LÅNGAVEKA 3:21, FALKENBERGS KOMMUN Bild: Google maps UPPRÄTTAD: Upprättad av Granskad av Godkänd av Jesper Härling Fredrik Andersson Fredrik

Läs mer