1 (10) ra04s Sweco Rosenlundsgatan 4 Box 1094, Göteborg Telefon Telefax

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "1 (10) ra04s 2011-02-17 Sweco Rosenlundsgatan 4 Box 1094, 405 23 Göteborg Telefon 031-62 75 00 Telefax 031-62 77 22 www.sweco.se"

Transkript

1 SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET, PARTILLE KOMMUN Detaljplan för förskola, Ugglum 4:204 och 4:665, Partille Geoteknisk undersökning UPPDRAGSNUMMER FÖR DETALJPLAN GÖTEBORG Sweco Civil AB Geoteknik, Göteborg 1 (10) Sweco Rosenlundsgatan 4 Box 1094, Göteborg Telefon Telefax Sweco Civil AB Org.nr säte Stockholm Ingår i Sweco-koncernen

2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Uppdrag 3 2 Geotekniska undersökningar Tidigare utförda undersökningar 4 3 Geoteknisk översikt Topografi och områdesbeskrivning Geotekniska förhållanden Geohydrologiska förhållanden 6 4 Stabilitet Beräkningsförutsättningar Resultat Befintliga förhållanden Detaljplan 9 5 Grundläggning 9 6 Sättningar 9 7 Befintliga ledningar 9 8 Rekommendationer för detaljplan 10 Bilagor: 1 Stabilitetsberäkning 2 Skissförslag byggnad, nedre plan 2 (10)

3 1 Uppdrag På uppdrag av Partille kommun, Samhällsbyggnadskontoret har Sweco Civil utfört geotekniska undersökningar för detaljplaneläggning av förskola på fastigheten Ugglum 4:204 och 4:665; Partille. Undersökningarna ligger till grund för bedömning av geotekniska säkerhetsfrågor (stabilitet) inom området samt för översiktlig bedömning av grundläggning för planerad förskolebyggnad. Syftet med de geotekniska undersökningarna har varit att undersöka marken för att kunna bedöma jordens geotekniska egenskaper såsom jordlagerföljd och hållfasthetsegenskaper samt djup till fast botten och berg. I Figur 1 nedan visas en översikt av undersökningsområdet inför detaljplan för ny förskola. Figur 1 Översikt över aktuellt undersökningsområde för detaljplan. 2 Geotekniska undersökningar De undersökningar som utförts i samband med denna utredning redovisas i en separat markteknisk undersökningsrapport (MUR); Ugglum 4:204 och 4:665, Detaljplan för förskola, Partille, Geoteknisk undersökning, daterad. 3 (10)

4 2.1 Tidigare utförda undersökningar Inga tidigare undersökningar i det direkta närområdet har hittats i samband med inventering. 3 Geoteknisk översikt 3.1 Topografi och områdesbeskrivning Det aktuella området är beläget i östra delen av Sävedalen, Partille. Området begränsas i söder av Tvistevägen, i öster av Röliden och i väster av Lilla Ängsvägen. Norr om ligger en befintlig förskola. Enligt SGU:s jordartskarta finns söder om Tvistevägen berg i dagen. Marken utgörs idag i den västra delen av en gräsbollplan där även en paviljong är placerad. I den östra delen finns en asfalterad parkeringsplats. I den nordvästra delen av planområdet finns en slänt upp mot befintlig förskola. Nivån vid släntkrön är ca + 41 och vid släntfot ca Figur 2 Slänt mot befintlig förskola, vy från sydväst. Området inom planområdet är flackt med marknivåer mellan ca + 36, (10)

5 Figur 3 Planområdet, vy från väster. 3.2 Geotekniska förhållanden Jorddjupen är generellt relativt begränsade och varierar i nu utförda undersökningspunkter mellan ca 0,8 till 6 m. Borrstopp har erhållits i fast friktionsjord eller berg. Jorden utgörs under ett ytskikt av mulljord eller asfalt av ca 0,5-2 m fyllning av mulljord, lera, silt, sand och grus. Fyllningen överlagrar i de nordvästra delarna ca 1 m sand vilande på torrskorpelera. Torrskorpeleran följs av friktionsjord på berg. Inom området i övrigt återfinns under fyllningen 0,5 1,5 m torrskorpelera som mot djupet övergår i siltig lera. Skikt av silt och sand förekommer. Den naturliga vattenkvoten i fyllningen varierar mellan %, i torrskorpeleran mellan % samt i den siltiga leran ca 40 %. Ingen bestämning av densitet är utförd. Den odränerade skjuvhållfastheten i den siltiga leran har värderats utifrån utförda CPTsonderingar till ca 30 kpa. Sammanställningen i Figur 3 nedan har en stor spridning vilket beror på att marken till stor del utgörs av fast friktionsjord. På de ställen där lera förekommit är det främst i form av torrskorpelera. Den odränerade skjuvhållfastheten är försiktigt valt för att inte överskatta lerans hållfasthet i stabilitetsberäkningen. 5 (10)

6 Figur 3 Sammanställning av den odränerade skjuvhållfastheten. 3.3 Geohydrologiska förhållanden I undersökningspunkt 1502 har ett grundvattenrör installerats på 5 m djup under markytan (+33,7). Vid avläsningstillfället ( ) låg grundvattennivån på ca +37 dvs ca 1,5 m under markytan. Grundvattenförhållandena varierar med årstid och nederbörd och kan vara högre och lägre än uppmätta värden. 4 Stabilitet Marken inom området, bortsett från slänten i nordväst, är flack samt jordmäktigheterna begränsade. Stabiliteten i nordväst har kontrollerats i en sektion, Sektion A. Stabilitetsbedömning har utförts enligt IEG rapport 4:2010 Tillståndsbedömning/ klassificering av naturliga slänter och slänter med befintlig bebyggelse och anläggningar, där erforderlig säkerhetsfaktor gäller för Detaljerad stabilitetsutredning för markområden med markanvändningen Nyexploatering/Planläggning. Enligt ovanstående gäller vid detta projekt därmed följande rekommendation på säkerhetsfaktorn utifrån rådande förutsättningar: 6 (10)

7 Tabell 1 Säkerhetsrekommendation enligt IEG rapport 4:2010 (tabell 4.2). F c 1,5 1,4 F komb 1,4 1,3 Det rekommenderade säkerhetskravet utgörs således av ett spann mellan olika nivåer på erforderlig säkerhetsfaktor. Vilket krav på erforderlig säkerhetsfaktor som råder inom ett projekt bestäms av ett stort antal faktorer som betecknas som gynnsamma eller ogynnsamma. Exempel på en ogynnsam faktor är t.ex. förekomst av kvicklera, stora konsekvenser av ett skred, pågående erosion eller ett begränsat antal geotekniska undersökningar etc. I aktuellt fall finns begränsat med lera, ingen pågående erosion eller kvicklera och jordmäktigheten har kontrollerat med ett flertal sonderingar. Med utgångspunkt från de förutsättningar (både yttre och geotekniska) som råder inom det aktuella området rekommenderas följande säkerhetsnivå för denna utredning. Tabell 2 Gällande säkerhetsrekommendation för stabilitetsutredning. F c 1,5 F komb 1, Beräkningsförutsättningar Som underlag till beräkningssektionernas geometri har en digital primärkarta använts med 0,5 m ekvidistans. Även ett antal inmätta borrpunkter i slänten har funnits att tillgå. I den utförda stabilitetsberäkningen har en odränerad skjuvhållfasthet på 30 kpa använts, vilket är ett försiktigt antagande på säkra sidan. Grundvattenytan har antagits ligga ca 2 m under markytan vid släntkrön och ca 1 m under markytan i släntfot, vilket är ca 0,5 m högre än uppmätt. En last på 10 kpa har antagits i stabilitetsberäkningen vid släntkrön, detta för att visa att slänten klarar belastning vid släntkrön utan att stabiliteten påverkas på ett sådant sätt att säkerhetsfaktorn underskrids. Den befintliga byggnad som ligger vid släntkrön är en envåningsbyggnad och motsvarar en last på ca 10 kpa. I beräkningsprogrammet har även glidytans djup styrts till att vara minst 0,5 m, vilket innebär att endast glidytor av ett djup av minst 0,5 m redovisas. 4.2 Resultat Nedan presenteras resultaten från utförd stabilitetsberäkning. 7 (10)

8 4.2.1 Befintliga förhållanden Den beräkning som utförts representerar befintliga förhållanden. Beräkningen visar att stabiliteten i slänten är tillfredställande och den erforderliga säkerhetsfaktorn uppfylles med god marginal. Säkerhetsfaktorn har beräknats till F c >4 och F komb >3. Lokalstabiliteten är därmed tillfredställande, se Figur 4 nedan. Fullständiga beräkningar redovisas även i Bilaga 1. Figur 4 Stabilitetsberäkning för befintliga förhållanden (kombinerad analys) 8 (10)

9 4.2.2 Detaljplan Totalstabiliteten inom området bedöms med hänsyn till topografi och jordmäktigheter vara tillfredställande både för befintliga förhållanden och planerad markanvändning. Exakt placering av kvartersmark är ej fastlagd. Om slänten bibehålls i nuvarande läge så bedöms ej planområdet påverkas stabilitetsmässigt med hänsyn till omgivningspåverkan. Byggnadens placering är ej fastlagd men är enligt ett tidigt skissförslag (ej daterat) redovisad med en suterrängbyggnad i direkt anslutning till slänten, se Bilaga 2. Observera att de nivåer som anges i skissförslaget ej överensstämmer med det höjdsystem som använts vid inmätning av nu utförda borrpunkter. Höjdsystemet på skissförslaget är förmodligen GH88 och det som genomgående använts i denna utredning är RH2000. Marken ligger generellt 10 m lägre än angivna nivåer i skissförslaget i Bilaga 2. Om släntens geometri förändras kan stabiliteten påverkas och stödkonstruktioner i anslutning till byggnaden kan krävas för att ta upp nivåskillnaderna. Även bergsschakt kan bli aktuellt på grund av de ringa jorddjupen om ingrepp sker i slänten mot norr. 5 Grundläggning Byggnader rekommenderas att grundläggas med platta/plintar direkt i mark efter urschaktning av organiskt material och lös lera. Jordmäktigheterna varierar och bergschakt kan erfordras inom delar av området med begränsat jorddjup. Plattan bör då grundläggas på packad fyllnad av friktionsjord och packad sprängbotten. Den exakta utformningen av grundläggningen projekteras i samband med detaljprojekteringen. Schaktslänter ska anpassas efter jordlagrens uppbyggnad och hållfasthet, samt med beaktande av förekommande belastningar och pågående trafik intill schakt. Beroende på byggnadens placering i slänten kan en stödkonstruktion bli aktuellt. Siltiga jordar är flytbenägna, och vid riklig nederbörd kan eventuella slänter vid schaktarbeten komma att behöva erosionsskyddas och/eller flackare släntlutningar att väljas. Jorden kan vara vattenförande, varför åtgärder kan krävas i utförandeskedet för att hantera detta. 6 Sättningar Marken inom området utgörs av friktionsjord och fast skiktad lera. Ingen ostörd provtagning har kunnat utföras m h t jordsammansättnigen. Eventuella sättningar som kan uppkomma i samband med byggskedet bedöms vara begränsade samt utvecklas snabbt. 7 Befintliga ledningar I samband med anläggande och nivåsättning av området skall hänsyn tas till befintliga ledningar, så att dessa inte kommer till skada till följd av belastningar och sättningar från markuppfyllnader. Vid arbeten i anslutningar till ledningarna skall ledningsägarnas anvisningar följas. 9 (10)

10 8 Rekommendationer för detaljplan Det krävs ur geoteknisk säkerhetssynpunkt (stabilitet) inte några planbestämmelser. I samband med bygglov är det nödvändigt med kompletterande geotekniska undersökningar för att utreda exakt bergläge och behov av bergschakt inför detaljprojektering av grundläggning där föreliggande utredning visat på begränsade jorddjup. Detaljplanegräns behöver minst inrymma även slänt mot befintlig förskola för att hantera föreslagen byggnad enligt skissförslag. Sweco Civil AB Geoteknik Göteborg Britta Karlström Carina Hultén 10 (10)

11 Bilaga 1

12 4 6 Bilaga 1 (1) Detaljplan förskola Ugglum 4:204 och 4:665 Sektion A Kombinerad analys Uppdrag: Beställare: Partille kommun Skala (A4): 1:200 Analysmetod: Morgenstern-Price Glidytor: Grid and Radius (optimization: Yes) GW & portryck: Piezometric Line Filnamn: Sektion A.gsz Senast sparad: ; 14:25:07 P:\2321\ _Förskola_Kullegården_Partille\000\13_Beräkningar\Sektion A.gsz Name: Torrskorpelera (k) Model: Combined, S=f(depth) Unit Weight: 17 kn/m³ Phi': 30 C-Top of Layer: 0 kpa C-Rate of Change: 0 kpa/m Cu-Top of Layer: 30 kpa Cu-Rate of Change: 0 kpa/m C/Cu Ratio: 0,1 Name: Friktionsjord Model: Mohr-Coulomb Unit Weight: 20 kn/m³ Cohesion': 0 kpa Phi': 35 Phi-B: 0 Unit Wt. Above Water Table: 18 kn/m³ Name: Fyllning Model: Mohr-Coulomb Unit Weight: 20 kn/m³ Cohesion': 0 kpa Phi': 35 Phi-B: 0 Unit Wt. Above Water Table: 18 kn/m³ 8 3, Last 10 kpa Fyllning Torrskorpelera (k) Friktionsjord Nivå [m]

13 6 8 Bilaga 1 (2) Detaljplan förskola Ugglum 4:204 och 4:665 Sektion A Odränerad analys Uppdrag: Beställare: Partille kommun Skala (A4): 1:200 Analysmetod: Morgenstern-Price Glidytor: Grid and Radius (optimization: Yes) GW & portryck: Piezometric Line Filnamn: Sektion A.gsz Senast sparad: ; 14:29:51 P:\2321\ _Förskola_Kullegården_Partille\000\13_Beräkningar\Sektion A.gsz 6 Name: Friktionsjord Model: Mohr-Coulomb Unit Weight: 20 kn/m³ Cohesion': 0 kpa Phi': 35 Phi-B: 0 Unit Wt. Above Water Table: 18 kn/m³ Name: Fyllning Model: Mohr-Coulomb Unit Weight: 20 kn/m³ Cohesion': 0 kpa Phi': 35 Phi-B: 0 Unit Wt. Above Water Table: 18 kn/m³ Name: Torrskorpelera (od) Model: Undrained (Phi=0) Unit Weight: 17 kn/m³ Cohesion': 30 kpa Piezometric Line: , Last 10 kpa Fyllning Torrskorpelera (od) Friktionsjord [m] Nivå

14 Bilaga 2

15 Skissförslag (ej daterat) nedre våningsplan Bilaga 2(1)

PM GEOTEKNIK. Geoteknik för detaljplan, förskola inom Balltorp 1:124. Mölndals Stad. PM Geoteknik. Sweco Civil AB. Geoteknik, Göteborg

PM GEOTEKNIK. Geoteknik för detaljplan, förskola inom Balltorp 1:124. Mölndals Stad. PM Geoteknik. Sweco Civil AB. Geoteknik, Göteborg Geoteknik för detaljplan, förskola inom Balltorp 1:124. Mölndals Stad. Uppdragsnummer 2305 713 PM Geoteknik Göteborg 2015-04-24 Sweco Civil AB Geoteknik, Göteborg ra04s 2011-02-17 Sweco Rosenlundsgatan

Läs mer

Vena 1:3 Kompletterande utredning för planerade avschaktningars påverkan på stabiliteten mot planerade fastigheter

Vena 1:3 Kompletterande utredning för planerade avschaktningars påverkan på stabiliteten mot planerade fastigheter PM GEOTEKNIK Kungälvs kommun Vena 1:3 Kompletterande utredning för planerade avschaktningars påverkan på stabiliteten mot planerade fastigheter Detaljerad stabilitetsutredning för detaljplan (Vena 1:3

Läs mer

PM GEOTEKNIK. Översiktlig stabilitetsbedömning och rekommendation. Carlson och Fernberg Arkitektkontor AB Karlfeldtsgatan.

PM GEOTEKNIK. Översiktlig stabilitetsbedömning och rekommendation. Carlson och Fernberg Arkitektkontor AB Karlfeldtsgatan. Carlson och Fernberg Arkitektkontor AB Karlfeldtsgatan Översiktlig stabilitetsbedömning och rekommendation UPPDRAGSNUMMER 2305744 FÖR DETALJPLAN GÖTEBORG Sweco Civil AB Geoteknik, Göteborg 1 (10) ra04s

Läs mer

Tekniskt PM angående geoteknik undersökning för upprättande av detaljplan för nybyggnation av bostäder

Tekniskt PM angående geoteknik undersökning för upprättande av detaljplan för nybyggnation av bostäder PM Skanska Sverige AB Handläggare Cecilia Edmark Datum 2009-12-15 Vår referens/nr 131466.030 DEL AV HJÄLTSGÅRD 6:1, SKEE STRÖMSTAD KOMMUN Tekniskt PM angående geoteknik undersökning för upprättande av

Läs mer

PM GEOTEKNIK FÖR DETALJPLAN

PM GEOTEKNIK FÖR DETALJPLAN SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET, PARTILLE KOMMUN Kåhög 2:36 m.fl. detaljplan för förskola Geoteknisk undersökning Geoteknisk undersökning Uppdragsnummer: 2305 727 GÖTEBORG SWECO CIVIL AB GÖTEBORG GEOTEKNIK Sweco

Läs mer

GEOTEKNISK PM. Karlstad. Kv. Sälgen 6 NEWTOR SÄLGEN AB KARLSTAD GEOTEKNIK DETALJPLANEÄNDRING GEOTEKNISK PM UPPDRAGSNUMMER

GEOTEKNISK PM. Karlstad. Kv. Sälgen 6 NEWTOR SÄLGEN AB KARLSTAD GEOTEKNIK DETALJPLANEÄNDRING GEOTEKNISK PM UPPDRAGSNUMMER GEOTEKNISK PM NEWTOR SÄLGEN AB Karlstad. Kv. Sälgen 6 UPPDRAGSNUMMER 127017 DETALJPLANEÄNDRING GEOTEKNISK PM 2017-12-12 KARLSTAD GEOTEKNIK TOMAS NORDLANDER repo001.docx 2015-10-05 repo001.docx 2015-10-05

Läs mer

PM GEOTEKNIK TÅSTORP 7:7 M.FL FALKÖPINGS KOMMUN JÖNKÖPING GEOTEKNIK SWECO CIVIL ÖVERSIKTLIG GEOTEKNISK UNDERSÖKNING INFÖR DETALJPLAN

PM GEOTEKNIK TÅSTORP 7:7 M.FL FALKÖPINGS KOMMUN JÖNKÖPING GEOTEKNIK SWECO CIVIL ÖVERSIKTLIG GEOTEKNISK UNDERSÖKNING INFÖR DETALJPLAN FALKÖPINGS KOMMUN UPPDRAGSNUMMER 2204112000 ÖVERSIKTLIG GEOTEKNISK UNDERSÖKNING INFÖR DETALJPLAN 2014-04-25 JÖNKÖPING GEOTEKNIK UPRÄTTAD AV: GRANSKAD AV: SWECO CIVIL JOSEFINE LINDBERG BJÖRN PETTERSSON

Läs mer

Detaljplan för industri/lager/förråd, Doteröd, Stenungsund

Detaljplan för industri/lager/förråd, Doteröd, Stenungsund PM GEOTEKNIK Borealis AB Detaljplan för industri/lager/förråd, Doteröd, Stenungsund Gategårdsvägen, stabilitet Göteborg 2014-02-21 Detaljplan för industri/lager/förråd, Doteröd, Stenungsund Gategårdsvägen,

Läs mer

PM GEOTEKNIK. Hallegårdsvägen Partille PARTILLE KOMMUN PM GEOTEKNIK FÖR DETALJPLAN UPPDRAGSNUMMER FÖRHANDSKOPIA

PM GEOTEKNIK. Hallegårdsvägen Partille PARTILLE KOMMUN PM GEOTEKNIK FÖR DETALJPLAN UPPDRAGSNUMMER FÖRHANDSKOPIA PARTILLE KOMMUN Hallegårdsvägen Partille UPPDRAGSNUMMER 2305756000 FÖR DETALJPLAN SWECO CIVIL GÖTEBORG GEOTEKNIK Innehållsförteckning 1 Uppdrag 2 2 Geotekniska fältundersökningar 3 3 Geoteknisk översikt

Läs mer

DP kv Lappen 5 m fl, södra delen av Munksjö fabriksområde Geoteknisk utredning för detaljplan PM Geoteknik. Sweco Infrastructure AB

DP kv Lappen 5 m fl, södra delen av Munksjö fabriksområde Geoteknisk utredning för detaljplan PM Geoteknik. Sweco Infrastructure AB Tolust Exploaterings AB / Jönköpings kommun DP kv Lappen 5 m fl, södra delen av Munksjö fabriksområde Geoteknisk utredning för detaljplan PM Geoteknik Uppdragsnummer: 1300778-240 Göteborg 2013-09-30 Sweco

Läs mer

Sweco Civil AB Org.nr 556507-0868 säte Stockholm Ingår i Sweco-koncernen

Sweco Civil AB Org.nr 556507-0868 säte Stockholm Ingår i Sweco-koncernen SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET, PARTILLE KOMMUN Detaljplan för ny verksamhet, Jonsereds herrgård Översiktlig geoteknisk utredning inför detaljplan UPPDRAGSNUMMER 2305 725 FÖR DETALJPLAN SWECO CIVIL AB GEOTEKNIK,

Läs mer

Org.nr Styrelsens säte: Stockholm. En del av Sweco-koncernen

Org.nr Styrelsens säte: Stockholm. En del av Sweco-koncernen Partille kommun, Samhällsbyggnadskontoret Tilläggs PM - Partille 2:14 m.fl. (Gymnasietomten) Fördjupad stabilitetsutredning för detaljplan PM Geoteknik Uppdragsnummer: 2305 769 Göteborg 2016-07-07 Sweco

Läs mer

Sweco Infrastructure AB. Org.nr 556507-0868 säte Stockholm Ingår i Sweco-koncernen

Sweco Infrastructure AB. Org.nr 556507-0868 säte Stockholm Ingår i Sweco-koncernen ra04s 2011-02-17 PM GEOTEKNIK Partille kommun, Stadsbyggnadskontoret Detaljplaner längs Kvarnfallsvägen, Partille Geoteknisk utredning Uppdragsnummer 2305 468 FÖRHANDSKOPIA 2012-03-09 Göteborg 2012-03-09

Läs mer

Geoteknisk utredning för Detaljplan, Hällevadsholm

Geoteknisk utredning för Detaljplan, Hällevadsholm PM Geoteknik MUNKEDALS KOMMUN Geoteknisk utredning för Detaljplan, Hällevadsholm Göteborg 2012-02-10 Munkedals Kommun Geoteknisk utredning för Detaljplan, Hällevadsholm PM Geoteknik Datum 2012-02-10 Uppdragsnummer

Läs mer

PM GEOTEKNIK, DETALJPLAN LYCKE RYR, KUNGÄLV

PM GEOTEKNIK, DETALJPLAN LYCKE RYR, KUNGÄLV PM GEOTEKNIK, DETALJPLAN LYCKE RYR, KUNGÄLV 2015-11-03 Uppdrag: 262825, Detaljplan för Lycke-Ryd 2:6 m.fl gällande Geoteknik och bergteknik Titel på rapport: PM Geoteknik, detaljplan Status: Slutrapport

Läs mer

PM GEOTEKNIK. Mellby 102:3 Partille PARTILLE KOMMUN PM GEOTEKNIK- DETALJPLAN UPPDRAGSNUMMER SWECO CIVIL GÖTEBORG GEOTEKNIK

PM GEOTEKNIK. Mellby 102:3 Partille PARTILLE KOMMUN PM GEOTEKNIK- DETALJPLAN UPPDRAGSNUMMER SWECO CIVIL GÖTEBORG GEOTEKNIK PARTILLE KOMMUN Mellby 102:3 Partille UPPDRAGSNUMMER 2305748000 - DETALJPLAN SWECO CIVIL GÖTEBORG GEOTEKNIK CARINA HULTÉN Sweco Skånegatan 3 Box 5397 SE 402 28 Göteborg, Sverige Telefon +46 31 62 75 00

Läs mer

Foss 12:8 Rikets Sal. PM/Geoteknik. Munkedal Detaljplan och grundläggning BOHUSGEO AB. Uppdragsansvarig: Daniel Lindberg. Handläggare: Daniel Lindberg

Foss 12:8 Rikets Sal. PM/Geoteknik. Munkedal Detaljplan och grundläggning BOHUSGEO AB. Uppdragsansvarig: Daniel Lindberg. Handläggare: Daniel Lindberg BOHUSGEO AB Foss 12:8 Rikets Sal Munkedal Detaljplan och grundläggning PM/Geoteknik Uppdragsansvarig: Daniel Lindberg Handläggare: Granskning: Daniel Lindberg Bengt Leking Uppdragsnr. 005 Datum -03-16

Läs mer

Teknisk PM Geoteknik. Detaljplan för Ättehögsgatan Göteborgs kommun. PMGeo

Teknisk PM Geoteknik. Detaljplan för Ättehögsgatan Göteborgs kommun. PMGeo Detaljplan för Ättehögsgatan Göteborgs kommun Teknisk PM Geoteknik Datum: Uppdrag EQC: 4014064 Handläggare: Axel Josefsson/Johanna Gustavsson Granskare: Axel Josefson Hvitfeldtsgatan 15, 411 20 Göteborg

Läs mer

Detaljplan för Västra Gårvik, Lökebergsfastigheterna, Tungenäset

Detaljplan för Västra Gårvik, Lökebergsfastigheterna, Tungenäset PM GEOTEKNIK, KOMPLETTERING Munkedals kommun Detaljplan för Västra Gårvik, Lökebergsfastigheterna, Tungenäset Göteborg 2014-05-23 Detaljplan för Västra Gårvik, Lökebergsfastigheterna, Tungenäset PM GEOTEKNIK,

Läs mer

PLANERINGS PM/GEOTEKNIK

PLANERINGS PM/GEOTEKNIK SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET, VARBERGS KOMMUN Östra Kvarngården, Varberg UPPDRAGSNUMMER: 2351240 ÖVERSIKTLIG GEOTEKNISK UNDERSÖKNING OCH UTREDNING FÖR DETALJPLAN SWECO CIVIL AB HALMSTAD GEOTEKNIK HANDLÄGGARE:

Läs mer

Åby 1:19 m. fl. Gävle kommun. PM Geoteknik. Handläggare: Carmen Fontes Borg. Granskare: David Stenman

Åby 1:19 m. fl. Gävle kommun. PM Geoteknik. Handläggare: Carmen Fontes Borg. Granskare: David Stenman -12-18 102093 Åby 1:19 m. fl. Gävle kommun PM Geoteknik Handläggare: Carmen Fontes Borg Granskare: David Stenman WSP Samhällsbyggnad Norra Skeppargatan 11 803 Gävle Tel: 010-722 50 00 Fax: 010-722 52 14

Läs mer

På uppdrag av Lars Samuelsson har Tellstedt i Göteborg AB utfört en geoteknisk bedömning inför nybyggnad av bostadshus.

På uppdrag av Lars Samuelsson har Tellstedt i Göteborg AB utfört en geoteknisk bedömning inför nybyggnad av bostadshus. 115-228 KÅHÖG 106:8, PARTILLE KOMMUN På uppdrag av Lars Samuelsson har Tellstedt i Göteborg AB utfört en geoteknisk bedömning inför nybyggnad av bostadshus. Platsen besöktes 2015-09-18. Inom den sydöstra

Läs mer

PM/GEOTEKNIK - PLANERINGSUNDERLAG

PM/GEOTEKNIK - PLANERINGSUNDERLAG SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET, LAHOLMS KOMMUN Mellbystrand Centrum, Laholm UPPDRAGSNUMMER: 2351262 ÖVERSIKTLIG GEOTEKNISK UNDERSÖKNING OCH UTREDNING FÖR DETALJPLAN SWECO CIVIL AB HALMSTAD GEOTEKNIK HANDLÄGGARE:

Läs mer

PM GEOTEKNIK. DP Brandberget, Haninge HANINGE KOMMUN SWECO CIVIL AB LINKÖPING GEOTEKNIK UPPDRAGSNUMMER

PM GEOTEKNIK. DP Brandberget, Haninge HANINGE KOMMUN SWECO CIVIL AB LINKÖPING GEOTEKNIK UPPDRAGSNUMMER HANINGE KOMMUN DP Brandberget, Haninge UPPDRAGSNUMMER 2180985 2016-11-18 SWECO CIVIL AB LINKÖPING GEOTEKNIK HANDLÄGGARE: TOMMY OLAUSSON GRANSKARE: PÄR AXELSSON 1 (7) Sweco Repslagaregatan 4 581 04 LINKÖPING

Läs mer

DETALJPLAN FÖR GÅRVIKS HAMN-, BAD- OCH STRANDZON

DETALJPLAN FÖR GÅRVIKS HAMN-, BAD- OCH STRANDZON PM GEOTEKNIK MUNKEDALS KOMMUN DETALJPLAN FÖR GÅRVIKS HAMN-, BAD- OCH STRANDZON Göteborg 2013-10-15 DETALJPLAN FÖR GÅRVIKS HAMN-, BAD- OCH STRANDZON PM GEOTEKNIK Datum 2013-10-15 Uppdragsnummer 1320002376

Läs mer

Lönndals verksamhetsområde - Del av Lönndal 1:7 m.fl.

Lönndals verksamhetsområde - Del av Lönndal 1:7 m.fl. BOHUSGEO AB Lönndals verksamhetsområde - Del av Lönndal 1:7 m.fl. Grundsund, Lysekils kommun Detaljplan Projekterings-PM/Geoteknik Uppdragsansvarig: Daniel Lindberg Handläggare: Granskning: Daniel Lindberg

Läs mer

RAPPORT. Karlstad. Kv. Hyttan 18 Ny detaljplan KLARA ARKITEKTER AB KARLSTAD GEOTEKNIK GEOTEKNISK UNDERSÖKNING UPPDRAGSNUMMER DETALJPLAN

RAPPORT. Karlstad. Kv. Hyttan 18 Ny detaljplan KLARA ARKITEKTER AB KARLSTAD GEOTEKNIK GEOTEKNISK UNDERSÖKNING UPPDRAGSNUMMER DETALJPLAN RAPPORT KLARA ARKITEKTER AB Karlstad. Kv. Hyttan 18 Ny detaljplan UPPDRAGSNUMMER 2336886100 GEOTEKNISK UNDERSÖKNING DETALJPLAN 2016-06-23 KARLSTAD GEOTEKNIK SWECO CIVIL TOMAS NORDLANDER repo001.docx 2015-10-05

Läs mer

Detaljerad stabilitetsutredning

Detaljerad stabilitetsutredning Eskilstuna kommun Mesta 6:40 m.fl. Eskilstuna kommun Teknisk PM Geoteknik Uppdragsnummer: Stockholm, Grontmij AB Samhällsbyggnad/Geoteknik Andreas Alpkvist Teknikansvarig eller Handläggare Axel Lehmann

Läs mer

Diseröd 1:1, detaljplan, Kungälv PM beträffande geotekniska förhållanden

Diseröd 1:1, detaljplan, Kungälv PM beträffande geotekniska förhållanden Diseröd 1:1, detaljplan, Kungälv PM beträffande geotekniska förhållanden 13-02-06 Diseröd 1:1, detaljplan, Kungälv PM beträffande geotekniska förhållanden 13-02-06 Beställare: Kungälvs kommun Beställarens

Läs mer

Detaljplan för bostäder inom fastigheten Sintorp 4:26 i Frillesås

Detaljplan för bostäder inom fastigheten Sintorp 4:26 i Frillesås Detaljplan för bostäder inom fastigheten Sintorp 4:26 i Frillesås PM Geoteknik Göteborg 2019-02-15 Uppdrag nr. 18.220 Handläggare Jani Nieminen Granskad av Marcus Dahlström Innehållsförteckning 1 UPPDRAG...

Läs mer

BILAGA 3. Stabilitet. Karakteristiska materialegenskaper. Uppdragsnr: (14) Bilaga 3

BILAGA 3. Stabilitet. Karakteristiska materialegenskaper. Uppdragsnr: (14) Bilaga 3 Uppdragsnr: 10153510 1 (14) Bilaga 3 BILAGA 3 Stabilitet I denna bilaga redovisas bl.a. geoteknisk klass, säkerhetsklass, partialkoefficienter och jordens karakteristiska- och dimensionerade materialegenskaper

Läs mer

ÅRJÄNGS KOMMUN SILBODALSKOLAN STABILITET MOT SILBODALSÄLVEN GEOTEKNISK UTREDNING PM GEOTEKNIK. Örebro 2013-04-25

ÅRJÄNGS KOMMUN SILBODALSKOLAN STABILITET MOT SILBODALSÄLVEN GEOTEKNISK UTREDNING PM GEOTEKNIK. Örebro 2013-04-25 ÅRJÄNGS KOMMUN SILBODALSKOLAN STABILITET MOT SILBODALSÄLVEN GEOTEKNISK UTREDNING PM GEOTEKNIK Örebro 2013-04-25 WSP Samhällsbyggnad Box 8094 700 08 Örebro Lars O Johansson tfn; 010/722 50 00 2013-04-25

Läs mer

Kv Hållplatsen, Älvängen, Ale kommun Geoteknisk utredning: PM beträffande geotekniska förhållanden

Kv Hållplatsen, Älvängen, Ale kommun Geoteknisk utredning: PM beträffande geotekniska förhållanden Kv Hållplatsen, Älvängen, Ale kommun Kv Hållplatsen, Älvängen, Ale kommun Beställare: Beställarens representant: Konsult: Uppdragsledare Handläggare SEFA AB 417 56 Göteborg Daniel Ericsson Norconsult AB

Läs mer

ALINGSÅKER ETAPP 1, TROLLHÄTTAN

ALINGSÅKER ETAPP 1, TROLLHÄTTAN OKTOBER 2017 TROLLHÄTTANS STAD ALINGSÅKER ETAPP 1, TROLLHÄTTAN ADRESS COWI AB Skärgårdsgatan 1 Box 12076 402 41 Göteborg TEL 010 850 10 00 FAX 010 850 10 10 WWW cowi.se OKTOBER 2017 TROLLHÄTTANS STAD

Läs mer

PLANERINGSUNDERLAG SJUKHUSKVARTERET 18 OCH 19, LANDSKRONA, FASTIGHETSBOLAGET KRONAN 2 LANDSKRONA AB UPPRÄTTAD:

PLANERINGSUNDERLAG SJUKHUSKVARTERET 18 OCH 19, LANDSKRONA, FASTIGHETSBOLAGET KRONAN 2 LANDSKRONA AB UPPRÄTTAD: PLANERINGSUNDERLAG SJUKHUSKVARTERET 18 OCH 19, LANDSKRONA, FASTIGHETSBOLAGET KRONAN 2 LANDSKRONA AB UPPRÄTTAD: Upprättad av Granskad av Godkänd av Elisabeth Lindvall Fredrik Griwell Fredrik Griwell Innehållsförteckning

Läs mer

DETALJPLAN FÖR GÅRVIKS HAMN-, BAD- OCH STRANDZON

DETALJPLAN FÖR GÅRVIKS HAMN-, BAD- OCH STRANDZON PM GEOTEKNIK MUNKEDALS KOMMUN DETALJPLAN FÖR GÅRVIKS HAMN-, BAD- OCH STRANDZON Rev. 2014-03-07 Göteborg 2013-10-15 DETALJPLAN FÖR GÅRVIKS HAMN-, BAD- OCH STRANDZON PM GEOTEKNIK Datum 2013-10-15 Rev. 2014-03-07

Läs mer

TORSVIKSOMRÅDET, HÄRNÖSAND

TORSVIKSOMRÅDET, HÄRNÖSAND RAPPORT PM-GEOTEKNIK TORSVIKSOMRÅDET, HÄRNÖSAND SLUTRAPPORT 2017-06-02 UPPDRAG 273292, Geoteknisk undersökning, Torsviksområdet Härnösand Titel på rapport: PM Geoteknik Status: Slutrapport Datum: 2017-06-02

Läs mer

Barkarbystaden II, Järfälla kommun

Barkarbystaden II, Järfälla kommun Bilaga 2.4 Barkarbystaden II, Järfälla kommun Underlag för miljödomsansökan Beräknings PM Geoteknik Släntstabilitet Stockholm 17--19 Beställare: Järfälla kommun Beställarens projektnummer: - Structor Geoteknik

Läs mer

PM GEOTEKNIK. EKERÖ CENTRUM TAPPSTRÖM 1:40 M.FL. Ekerö, Stockholm UPPDRAGSNUMMER GEOTEKNIK PLANERINGSUNDERLAG

PM GEOTEKNIK. EKERÖ CENTRUM TAPPSTRÖM 1:40 M.FL. Ekerö, Stockholm UPPDRAGSNUMMER GEOTEKNIK PLANERINGSUNDERLAG EKERÖ CENTRUM TAPPSTRÖM 1:40 M.FL. Ekerö, Stockholm UPPDRAGSNUMMER 2112126 GEOTEKNIK PLANERINGSUNDERLAG 2017-04-06 REV 2017-04-18 FADI HALABI SWECO CIVIL AB STOCKHLM GEOTEKNIK repo001.docx 2012-03-2914

Läs mer

Alternativt förslag till geoteknisk förstärkningsmetod på fastigheten Torp 2:5 i Lerum

Alternativt förslag till geoteknisk förstärkningsmetod på fastigheten Torp 2:5 i Lerum HÖKERUM BYGG AB TORP :, LERUM 1 (4) PM-3 13-8-19 Uppdragsnummer Handläggare Status 43-1 Johan Bengtsson Utlåtande Hökerum Bygg AB Boråsvägen 1 C 3 37 Ulricehamn Alternativt förslag till geoteknisk förstärkningsmetod

Läs mer

Detaljplan PM Geoteknisk utredning

Detaljplan PM Geoteknisk utredning Del av Mjölkeröd 1:1 Tanums kommun Detaljplan PM Geoteknisk utredning Datum: 2008-05-28 Uppdrag: 2260044 Handläggare: Axel Josefson Granskad av: Henrik Lundström Affärsområde Syd Postadress Besöksadress

Läs mer

Detaljplan för Östra Gårvik, Ödsbyfastigheterna, Tungenäset

Detaljplan för Östra Gårvik, Ödsbyfastigheterna, Tungenäset PM GEOTEKNIK, KOMPLETTERING Munkedals kommun Detaljplan för Östra Gårvik, Ödsbyfastigheterna, Tungenäset Göteborg 2014-05-23,rev 2014-11-14 Detaljplan för Östra Gårvik, Ödsbyfastigheterna,Tungenäset PM

Läs mer

Org.nr säte Stockholm Ingår i Sweco-koncernen

Org.nr säte Stockholm Ingår i Sweco-koncernen PM GEOTEKNIK Carlson och Fernberg Arkitektkontor AB Karlfeldtsgatan Göteborg Geoteknisk undersökning UPPDRAGSNUMMER 2305744 PM GEOTEKNIK FÖR DETALJPLAN GÖTEBORG 2016-01-27 Sweco Civil AB Geoteknik, Göteborg

Läs mer

Bostäder vid Vällkullevägen inom Kullbäckstorp 2:2 mfl. Bahatin Gündüz 010 505 47 81 bahatin.gunduz@afconsult.com

Bostäder vid Vällkullevägen inom Kullbäckstorp 2:2 mfl. Bahatin Gündüz 010 505 47 81 bahatin.gunduz@afconsult.com Härryda kommun Bostäder vid Vällkullevägen inom Kullbäckstorp 2:2 mfl. Teknisk PM Geoteknik Underlag för detaljplan 2012-06-29 Handläggare: i samråd med: Bahatin Gündüz 010 505 47 81 bahatin.gunduz@afconsult.com

Läs mer

Hareslätt, detaljplan, Kungälv PM beträffande geotekniska och ingenjörsgeologiska förhållanden

Hareslätt, detaljplan, Kungälv PM beträffande geotekniska och ingenjörsgeologiska förhållanden PM beträffande geotekniska och ingenjörsgeologiska förhållanden Beställare: Kungälvs kommun Beställarens representant: Pauline Svensson Konsult: Uppdragsledare Handläggare Norconsult AB Box 8774 402 76

Läs mer

Geoteknisk utredning PM Planeringsunderlag. Detaljplan Malmgården Flässjum 1:7, 1:8 och 1:34 Bollebygd Kommun 2011-03-25

Geoteknisk utredning PM Planeringsunderlag. Detaljplan Malmgården Flässjum 1:7, 1:8 och 1:34 Bollebygd Kommun 2011-03-25 Detaljplan Malmgården Flässjum 1:7, 1:8 och 1:34 Bollebygd Kommun 2011-03-25 Upprättad av: Sara Jorild Granskad av: Michael Engström Uppdragsnr: 10148220 Detaljplan Malmgården Flässjum 1:7, 1:8 och 1:34

Läs mer

Nya Kungälvs sjukhus, PM Geoteknik Utlåtande kring stabilitetsförhållanden vid planerad byggnad, Hus 19. Innehållsförteckning

Nya Kungälvs sjukhus, PM Geoteknik Utlåtande kring stabilitetsförhållanden vid planerad byggnad, Hus 19. Innehållsförteckning Uppdragsnr: 10218835 1 (6) Nya Kungälvs sjukhus Proj.nr: 10169 Nya Kungälvs sjukhus, PM Geoteknik Utlåtande kring stabilitetsförhållanden vid planerad byggnad, Hus 19 Innehållsförteckning Uppdrag... 2

Läs mer

DETALJPLAN FÖR SÖRMARKEN, BANKBUDET 5, BORÅS STAD

DETALJPLAN FÖR SÖRMARKEN, BANKBUDET 5, BORÅS STAD DECEMBER 2017 BORÅS STAD DETALJPLAN FÖR SÖRMARKEN, BANKBUDET 5, BORÅS STAD ADRESS COWI AB Skärgårdsgatan 1 Box 12076 402 41 Göteborg TEL 010 850 10 00 FAX 010 850 10 10 WWW cowi.se DECEMBER 2017 BORÅS

Läs mer

Lindholmens Tekniska Gymnasium, Lindholmen 6:9, Göteborg, detaljplan Geoteknisk undersökning: PM avseende geotekniska förhållanden

Lindholmens Tekniska Gymnasium, Lindholmen 6:9, Göteborg, detaljplan Geoteknisk undersökning: PM avseende geotekniska förhållanden Lindholmens Tekniska Gymnasium, Lindholmen 6:9, Göteborg, detaljplan Geoteknisk undersökning: PM avseende geotekniska förhållanden Lindholmens Tekniska Gymnasium, Lindholmen 6:9, Göteborg, detaljplan Beställare:

Läs mer

PM Geoteknik Skiljebo (Västerås 3:28) Västerås Stad

PM Geoteknik Skiljebo (Västerås 3:28) Västerås Stad PM Geoteknik Skiljebo (Västerås 3:28) Västerås Stad Underlag för markplanering Projektnummer: 15045 Skapat av: Loxia Group Besöksadress: Järntorgsgatan 3, 703 61 Örebro www.loxiagroup.se Sida 2 av 6 Innehållsförteckning

Läs mer

Göteborgs kommun Stora Holm Säteri, Tuve,

Göteborgs kommun Stora Holm Säteri, Tuve, TEKNISK PM GEOTEKNIK 1 (9) Handläggare Roger Oscarsson Tel +46(0)10 505 47 73 roger.oscarsson@afconsult.com Datum 2011-11-01 Rev 2012-05-11 Er referens Jan Nyblom Göteborgs kommun Stora Holm Säteri, Tuve,

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN BOVIKSVÄGEN 6:1 PM GEOTEKNIK

SKELLEFTEÅ KOMMUN BOVIKSVÄGEN 6:1 PM GEOTEKNIK SKELLEFTEÅ KOMMUN BOVIKSVÄGEN 6:1 PM GEOTEKNIK 2017-12-18 BOVIKSVÄGEN 6:1 PM GEOTEKNIK KUND Skellefteå kommun KONSULT WSP Samhällsbyggnad Box 502 901 10 Umeå Besök: Storgatan 59 Tel: +46 10 7225000 WSP

Läs mer

Översiktlig geoteknisk utredning inför nyetablering av hotell i Hallunda, Botkyrka kommun.

Översiktlig geoteknisk utredning inför nyetablering av hotell i Hallunda, Botkyrka kommun. Grap 11179 Översiktlig geoteknisk utredning inför nyetablering av hotell i Hallunda, Botkyrka kommun. Teknisk PM, Geoteknik Geosigma AB Göteborg 2011-09-22 Rev 2011-10-14 Lars Nilsson Uppdragsnr 602478

Läs mer

Getabrohult 1:17 m fl, utredning för detaljplan, Bollebygds kommun Geoteknisk undersökning: PM avseende geotekniska förhållanden

Getabrohult 1:17 m fl, utredning för detaljplan, Bollebygds kommun Geoteknisk undersökning: PM avseende geotekniska förhållanden Getabrohult 1:17 m fl, utredning för detaljplan, Bollebygds Geoteknisk undersökning: PM avseende geotekniska förhållanden Beställare: Bollebygds Beställarens representant: Marcel Abedini Konsult: Uppdragsledare

Läs mer

DETALJPLAN FÖR ERIKSTORP 1:4, BOLLEBYGD

DETALJPLAN FÖR ERIKSTORP 1:4, BOLLEBYGD JUNI 2017 BOLLEBYGDS KOMMUN DETALJPLAN FÖR ERIKSTORP 1:4, BOLLEBYGD PM GEOTEKNIK ADRESS COWI AB Skärgårdsgatan 1 Box 12076 402 41 Göteborg Sverige TEL 010 850 10 00 FAX 010 850 10 10 WWW cowi.se JUNI

Läs mer

Diseröd 1:1 m.fl. Detaljplan Kungälvs kommun Geoteknisk undersökning: PM avseende geotekniska förhållanden

Diseröd 1:1 m.fl. Detaljplan Kungälvs kommun Geoteknisk undersökning: PM avseende geotekniska förhållanden Diseröd 1:1 m.fl. Detaljplan Kungälvs kommun Geoteknisk undersökning: PM avseende geotekniska förhållanden 2014-04-11 Diseröd 1:1 m.fl. Detaljplan Kungälvs kommun Geoteknisk undersökning: PM avseende geotekniska

Läs mer

Hamburgsund 3:220 m.fl.

Hamburgsund 3:220 m.fl. Hamburgsund 3:220 m.fl. Projekterings PM Göteborg 2012-08-31 Beställare: Tanums kommun Projektbeteckning: Hamburgsund 3:220 m.fl. Structor Mark Göteborg AB Uppdragsnummer: 4017-1201 Uppdragsansvarig: Jimmy

Läs mer

RAPPORT. Brunnsäng 1:1 SÖDERTÄLJE KOMMUN STOCKHOLM/GEOTEKNIK TEKNISKT PM GEOTEKNIK UPPDRAGSNUMMER PROJEKTERINGSUNDERLAG

RAPPORT. Brunnsäng 1:1 SÖDERTÄLJE KOMMUN STOCKHOLM/GEOTEKNIK TEKNISKT PM GEOTEKNIK UPPDRAGSNUMMER PROJEKTERINGSUNDERLAG SÖDERTÄLJE KOMMUN Brunnsäng 1:1 UPPDRAGSNUMMER 2177001000 TEKNISKT PM GEOTEKNIK STOCKHOLM/GEOTEKNIK VICTOR STENBERG Innehållsförteckning 1 Uppdrag och syfte 2 2 Underlag 2 3 Objekt 2 3.1 Befintliga förhållanden

Läs mer

Bilaga 1:1. Tomtmark Detaljplanegräns. 5 kn/m³. 5 kn/m³. 13 kn/m³

Bilaga 1:1. Tomtmark Detaljplanegräns. 5 kn/m³. 5 kn/m³. 13 kn/m³ - - 1.17 Befintlig kv Tändstickan sektion ån vattendom.gsz Horizontal Scale: Vertical Scale: Name: Odränerad analys kn/m³ Torrskorpelera (od) kn/m³ Bilaga +9, Lera 1 (od) Name: Lera 1 (od) Unit Weight:

Läs mer

Geoteknisk PM Detaljplan

Geoteknisk PM Detaljplan Geoteknisk PM Detaljplan Grästorp 14:1 Grästorp, Grästorp kommun Projekt nr: 18 11 59 2018-07-06 Geoteknisk PM Detaljplan Grästorp 14:1 Grästorp, Grästorp kommun Projekt nr: 18 11 59 Beställare Beställares

Läs mer

PM Planeringsunderlag Geoteknik Stretered 1:191, Mölndal stad Mölndal stad

PM Planeringsunderlag Geoteknik Stretered 1:191, Mölndal stad Mölndal stad stad Mölndal stad 2014-12-05 Upprättad av: Sven Devert Granskad av: Ulrika Isacsson Uppdragsnr: 10204627 Stretered 1:191 Mölndal stad Kund Mölndal Stad Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Konsult WSP

Läs mer

Fjällbacka 187:44 och 187:47 Geoteknisk undersökning PM Geoteknik

Fjällbacka 187:44 och 187:47 Geoteknisk undersökning PM Geoteknik Sweco Infrastructure AB Geoteknik, Göteborg; 2010-01-05 10:46 Göteborg Sweco Infrastructure AB Geoteknik, Göteborg Uppdragsnummer 2305 389 Sweco Gullbergs Strandgata 3 Box 2203, 403 14 Göteborg Telefon

Läs mer

Brinketorp, etapp 2 Vänersborgs kommun Geoteknisk undersökning för detaljplan PM Geoteknik

Brinketorp, etapp 2 Vänersborgs kommun Geoteknisk undersökning för detaljplan PM Geoteknik HJ Brinketorp, etapp 2 Geoteknisk undersökning för detaljplan PM Geoteknik Göteborg 2007-05-11 SWECO VBB Geoteknik, Göteborg ra01s, 1321, 2002-09-01 Uppdragsnummer 2305 243 SWECO VBB Gullbergs Strandgata

Läs mer

Järnbrott 76:1, Göteborg, Göteborgs Kommun. Geoteknisk PM, projekteringsunderlag

Järnbrott 76:1, Göteborg, Göteborgs Kommun. Geoteknisk PM, projekteringsunderlag Järnbrott 76:1, Göteborg, Göteborgs Kommun Geoteknisk PM, projekteringsunderlag Järnbrott 76:1, Göteborg, Göteborgs Kommun Beställare: Familjebostäder i Göteborg AB Box 5151 402 26 Göteborg Beställarens

Läs mer

SJÖÅKRA 1:23 M FL, BANKERYD

SJÖÅKRA 1:23 M FL, BANKERYD PM Geoteknik, för framtagande av kontrollprogram SJÖÅKRA 1:23 M FL, BANKERYD 2016-10-04 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 OBJEKT... 4 1.1 ALLMÄNT...4 1.2 SYFTE...4 2 UNDERLAG... 4 3 STYRANDE DOKUMENT... 5 4 MARKFÖRHÅLLANDEN...

Läs mer

Geoteknisk PM Detaljplan

Geoteknisk PM Detaljplan Geoteknisk PM Detaljplan Detaljplan Björnmossevägen Södra, Kälvesta, Stockholms Kommun Projekt nr: 18 13 80 2018-12-19 Geoteknisk PM Detaljplan Detaljplan Björnmossevägen Södra, Kälvesta, Stockholms Kommun

Läs mer

Geoteknisk utredning för Styrsö Skäret Detaljplan Radar arkitektur & planering AB. Kompletterande PM Geoteknik. Göteborg

Geoteknisk utredning för Styrsö Skäret Detaljplan Radar arkitektur & planering AB. Kompletterande PM Geoteknik. Göteborg Geoteknisk utredning för Styrsö Skäret Detaljplan Radar arkitektur & planering AB Kompletterande PM Geoteknik Göteborg 216-1-7 Structor Mark Göteborg AB Projektbenämning: Uppdragsansvarig: Handläggare:

Läs mer

Kammarkollegiet. Göteborg 2009-02-10 SWECO Geoteknik, Göteborg. Uppdragsnummer 2305 248-000

Kammarkollegiet. Göteborg 2009-02-10 SWECO Geoteknik, Göteborg. Uppdragsnummer 2305 248-000 H Kammarkollegiet Hedefors KRV, erum Detaljerad stabilitetsutredning P Geoteknik (ersätter tidigare Detaljerad Stabilitetsutredning, daterad 2007-04-26, reviderad 2007-06-12 och 2008-07-25, uppdragsnummer

Läs mer

Teknisk PM Geoteknik. Detaljplan för Nyborgsvägen Stenungsunds kommun. PMGeo Granskningshandling GRANSKNINGSHANDLING

Teknisk PM Geoteknik. Detaljplan för Nyborgsvägen Stenungsunds kommun. PMGeo Granskningshandling GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Nyborgsvägen Stenungsunds kommun Teknisk PM Geoteknik GRANSKNINGSHANDLING 2014-10-31 Datum: 2014-10-31 Uppdrag EQC: 4014027 Handläggare: Johanna Gustavsson Granskare: Axel Josefson Hvitfeldtsgatan

Läs mer

Stafsinge 3:6 m.fl. Falkenberg - detaljplan Teknisk PM Geoteknik

Stafsinge 3:6 m.fl. Falkenberg - detaljplan Teknisk PM Geoteknik Falkenberg - detaljplan Beställare: Beställarens ombud: Konsult: Uppdragsledare Handläggare Falkenbergs kommun Sabina Uzelac Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Mikael Lindström Araz Ismail Uppdragsnr:

Läs mer

PM Geoteknik. Detaljplan Åsen. Radar Arkitektur AB. Göteborg

PM Geoteknik. Detaljplan Åsen. Radar Arkitektur AB. Göteborg PM Geoteknik Radar Arkitektur AB Detaljplan Åsen Göteborg 2011-10-26 Detaljplan Åsen PM Geoteknik Datum 2011-10-26 Uppdragsnummer 61461144522-01 Tomas Trapp Tomas Trapp Jimmy Aradi/Daniel Strandberg Uppdragsledare

Läs mer

Rörtången. Utökad undersökning, Geoteknik

Rörtången. Utökad undersökning, Geoteknik Rörtången Utökad undersökning, Geoteknik Beställare: Kungälvs kommun Uppdragsnummer: 206319 Göteborg 2004-06-04 Handläggare: Birgitta Pettersson Tyréns AB UTÖKAD UNDERSÖKNING, GEOTEKNIK 2 (10) Birgitta

Läs mer

Geoteknisk undersökning Östrand Helios, västra området, Timrå

Geoteknisk undersökning Östrand Helios, västra området, Timrå RAPPORT ÖSTRAND HELIOS SCA Geoteknisk undersökning, västra området, Timrå UPPDRAGSNUMMER 21180 BERÄKNINGS PM/GEOTEKNIK PROJEKTERINGSUNDERLAG BERÄKNINGS PM/GEOTEKNIK 16-07-01 SWECO CIVIL AB HÄRNÖSAND/SUNDSVALL

Läs mer

RAPPORT PROVAB AB ÄLDREBOENDE HEFFNERSGÅRDEN NYBYGGNAD PROJEKTERINGS PM/GEOTEKNIK (PMGEO) Uppdragsnummer: 2454544000 DEL I BYGGHANDLING 2014-08-05

RAPPORT PROVAB AB ÄLDREBOENDE HEFFNERSGÅRDEN NYBYGGNAD PROJEKTERINGS PM/GEOTEKNIK (PMGEO) Uppdragsnummer: 2454544000 DEL I BYGGHANDLING 2014-08-05 repo002.docx 2013-06-14 PROVAB AB NYBYGGNAD Uppdragsnummer: 2454544000 PROJEKTERINGS PM/GEOTEKNIK (PMGEO) SWECO CIVIL AB ROBERT JONASSON Sweco repo002.docx 2013-06-14 Innehållsförteckning 1 Objekt 2 2

Läs mer

Skogsflyet, Norrköping

Skogsflyet, Norrköping NCC Construction Sverige AB Linköping 2015-05-13 Datum 2015-05-13 Uppdragsnummer 1320014516 Märta Lidén Märta Lidén Lars Malmros Uppdragsledare Handläggare Granskare Ramböll Sverige AB Westmansgatan 47

Läs mer

Detaljplan för Lerdal 15:32, Rättvik

Detaljplan för Lerdal 15:32, Rättvik FYRKLÖVERNS STUGBY AB Detaljplan för Lerdal 15:32, Rättvik PM Geoteknik 2018-02-08 DETALJPLAN FÖR LERDAL 15:32, RÄTTVIK PM Geoteknik KUND Fyrklöverns Stugby AB Vålsvedvägen 41 795 35 Rättvik KONSULT WSP

Läs mer

Geoteknisk undersökning: PM beträffande detaljplan

Geoteknisk undersökning: PM beträffande detaljplan Sverigehuset AB Kv Stiernhielm, Mölndal Kv Stiernhielm PM beträffande detaljplan 2007-12-20 1(6) PM beträffande detaljplan Beställare: Sverigehuset AB Jan Madås Stigbergsliden 7 414 63 Göteborg Konsult:

Läs mer

PM Detaljplan Östra Kålltorp, komplettering Uppdragsnummer

PM Detaljplan Östra Kålltorp, komplettering Uppdragsnummer pm01s 008-04-30 PM 015-09-11 Detaljplan Östra Kålltorp, komplettering Uppdragsnummer 305 7 Detaljplan Östra Kålltorp Tilläggs-PM Geoteknik - Komplettering med känslighetsanalys med förhöjd grundvattenyta/portryck

Läs mer

PM-GEOTEKNIK. Hammarö, Toverud Ny detaljplan UPPDRAGSNUMMER 2335498 KLARA ARKITEKTBYRÅ AB SWECO INFRASTRUCTURE AB KARLSTAD GEO-MILJÖ.

PM-GEOTEKNIK. Hammarö, Toverud Ny detaljplan UPPDRAGSNUMMER 2335498 KLARA ARKITEKTBYRÅ AB SWECO INFRASTRUCTURE AB KARLSTAD GEO-MILJÖ. PM-GEOTEKNIK KLARA ARKITEKTBYRÅ AB Hammarö, Toverud Ny detaljplan UPPDRAGSNUMMER 2335498 GEOTEKNISK UNDERSÖKNING ÖVERSIKTLIG KARLSTAD 2012-05-23 SWECO INFRASTRUCTURE AB KARLSTAD GEO-MILJÖ Henrik Falch

Läs mer

2:497, Öckerö Geoteknisk utredning: PM beträffande detaljplan

2:497, Öckerö Geoteknisk utredning: PM beträffande detaljplan Beställare: KB Öarnas Mark Östra Hamnen 17 475 42 Hönö Beställarens representant: Magnus Hansson Konsult: Uppdragsledare Handläggare Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Bengt Askmar David Rudebeck Uppdragsnr:

Läs mer

DEL AV TORREBY 3:154 MUNKEDALS KOMMUN. Teknisk PM, Geoteknik. Slottet, Nybyggnation av bostadshus. Översiktlig geoteknisk utredning för detaljplan

DEL AV TORREBY 3:154 MUNKEDALS KOMMUN. Teknisk PM, Geoteknik. Slottet, Nybyggnation av bostadshus. Översiktlig geoteknisk utredning för detaljplan DEL AV TORREBY 3:154 MUNKEDALS KOMMUN Slottet, Nybyggnation av bostadshus Översiktlig geoteknisk utredning för detaljplan Teknisk PM, Geoteknik Skanska Sverige AB Post 405 18 GÖTEBORG Besök Kilsgatan 4

Läs mer

BORÅS STAD. Sandared 1:81 Geoteknisk utredning inför detaljplan PM GEOTEKNIK Rev A Rev B

BORÅS STAD. Sandared 1:81 Geoteknisk utredning inför detaljplan PM GEOTEKNIK Rev A Rev B BORÅS STAD Sandared 1:81 Geoteknisk utredning inför detaljplan PM GEOTEKNIK 2014-09-26 Rev A 2014-10-03 Rev B ÅF-Infrastructure AB Grafiska Vägen 2, Box 1551 SE-401 51 Göteborg Telefon +46 10 505 00 00.

Läs mer

Kv Ängshöken 1 Lilla Edet Teknisk PM Geoteknik. Underlag för detaljplan

Kv Ängshöken 1 Lilla Edet Teknisk PM Geoteknik. Underlag för detaljplan Kv Ängshöken 1 Lilla Edet Teknisk PM Geoteknik. Underlag för detaljplan 2015-03-10 Kv Ängshöken 1 Lilla Edet Teknisk PM Geoteknik. Underlag för detaljplan 2015-03-10 Beställare: Beställarens ombud: Konsult:

Läs mer

Kv Porfyren 2. Projekterings-PM/Geoteknik. Kartåsen, Lidköping Detaljplan BOHUSGEO AB. Uppdragsansvarig: Henrik Lundström.

Kv Porfyren 2. Projekterings-PM/Geoteknik. Kartåsen, Lidköping Detaljplan BOHUSGEO AB. Uppdragsansvarig: Henrik Lundström. BOHUSGEO AB Kv Porfyren 2 Kartåsen, Lidköping Detaljplan Projekterings- Uppdragsansvarig: Henrik Lundström Handläggare: Granskning: Henrik Lundström Mats Falck Uppdragsnr. 15126 Datum 2016-01-05 Revision

Läs mer

Veddesta 2:81, Järfälla kommun

Veddesta 2:81, Järfälla kommun Veddesta :, Järfälla kommun Nytt bostads- och handels/kontorsområde Beräknings PM Stabilitet och sättningar -- Beställare: Saab AB Beställarens projektnummer: Konsultbolag: Structor Geoteknik Stockholm

Läs mer

Bostäder vid Gibraltarvallen Göteborg Teknisk PM Geoteknik. Underlag för detaljplan

Bostäder vid Gibraltarvallen Göteborg Teknisk PM Geoteknik. Underlag för detaljplan Beställare: Beställarens ombud: Konsult: Uppdragsledare Handläggare Akademiska Hus Annie Hallman Norconsult AB Box 8774 402 76 Bengt Askmar Araz Ismail Uppdragsnr: 103 29 85 Filnamn och sökväg: Kvalitetsgranskad

Läs mer

FÄRGELANDA KOMMUN DYRTOPR 1:3 M.FL (DEL AV) Detaljplan. Geoteknisk utredning

FÄRGELANDA KOMMUN DYRTOPR 1:3 M.FL (DEL AV) Detaljplan. Geoteknisk utredning FÄRGELANDA KOMMUN DYRTOPR 1:3 M.FL (DEL AV) Detaljplan Geoteknisk utredning PM angående markförhållanden och bebyggelseförutsättningar Planeringsunderlag Göteborg 2011-05-10 Ärendenr. 10-169 Handläggare

Läs mer

Mölndalsån, Landvetter

Mölndalsån, Landvetter SWECO Infrastructure, Geoteknik, Göteborg; 2009-04-27 11:03 Göteborg SWECO Infrastructure AB, Geoteknik Uppdragsnummer 2305 252-037 SWECO Gullbergs Strandgata 3 Box 2203, 403 14 Göteborg Telefon 031-75

Läs mer

KARLSSONS ÄNG, KALMAR Detaljplan. Översiktlig geoteknisk utredning

KARLSSONS ÄNG, KALMAR Detaljplan. Översiktlig geoteknisk utredning KARLSSONS ÄNG, KALMAR 2016-09-02 Upprättad av: Daniel Elm Granskad av: Göran Sätterström Godkänd av: Daniel Elm KUND Kalmar kommun Kommunledningskontoret Projekt- och exploateringsenheten Klara Johansson

Läs mer

Utlåtande kring stabilitetsförhållandet vid kv. Bocken, Grebbestad, Tanums kommun.

Utlåtande kring stabilitetsförhållandet vid kv. Bocken, Grebbestad, Tanums kommun. Projektnummer: Dokumentbeteckning: 9531 Utlåtande-1 : : F Forslund 9-11-3 Revidering: 11-- Handläggare: Charlotte Andersson Granskare: Jonas Axelsson Tanums kommun Utlåtande kring stabilitetsförhållandet

Läs mer

PROJEKTERINGS PM/GEOTEKNIK

PROJEKTERINGS PM/GEOTEKNIK VARBERGS KOMMUN, STADSBYGGNADSKONTORET Adjunkten 6 m.fl., Varberg ÖVERSIKTLIG GEOTEKNISK UNDERSÖKNING OCH UTREDNING FÖR DETALJPLAN UPPDRAGSNUMMER 12703597 STATUS: FASTSÄLLD SWECO CIVIL AB HALMSTAD GEOTEKNIK

Läs mer

DETALJPLAN FÖR HULTA 4:1, BULTASTENSPARKEN, BORÅS STAD

DETALJPLAN FÖR HULTA 4:1, BULTASTENSPARKEN, BORÅS STAD DECEMBER 2017 BORÅS STAD DETALJPLAN FÖR HULTA 4:1, BULTASTENSPARKEN, BORÅS STAD ADRESS COWI AB Skärgårdsgatan 1 Box 12076 402 41 Göteborg TEL 010 850 10 00 FAX 010 850 10 10 WWW cowi.se DECEMBER 2017

Läs mer

Diseröd 1:1 m.fl. Detaljplan Kungälvs kommun Geoteknisk undersökning: PM avseende geotekniska förhållanden

Diseröd 1:1 m.fl. Detaljplan Kungälvs kommun Geoteknisk undersökning: PM avseende geotekniska förhållanden Diseröd 1:1 m.fl. Detaljplan Kungälvs kommun Geoteknisk undersökning: PM avseende geotekniska förhållanden 2014-04-11 reviderad 2016-04-11 Diseröd 1:1 m.fl. Detaljplan Kungälvs kommun Geoteknisk undersökning:

Läs mer

Södra hamnen 6:1 m.fl. Projekterings-PM/Geoteknik. Lysekil Detaljplan BOHUSGEO AB. Uppdragsansvarig: Daniel Lindberg. Uppdragsnr.

Södra hamnen 6:1 m.fl. Projekterings-PM/Geoteknik. Lysekil Detaljplan BOHUSGEO AB. Uppdragsansvarig: Daniel Lindberg. Uppdragsnr. BOHUSGEO AB Södra hamnen 6:1 m.fl. Lysekil Detaljplan Projekterings-PM/Geoteknik Uppdragsansvarig: Daniel Lindberg Handläggare: Granskning: Frida Lundin Daniel Lindberg Uppdragsnr. 18093 Datum 2018-11-09

Läs mer

Detaljplan för del av Sörred 7:3, Göteborg , reviderad Reviderad text är markerat med ett streck i kanten

Detaljplan för del av Sörred 7:3, Göteborg , reviderad Reviderad text är markerat med ett streck i kanten PM beträffande geotekniska förhållanden Reviderad text är markerat med ett streck i kanten PM beträffande geotekniska förhållanden Beställare: Volvo Group Real Estate Avd. 30, ARA, Arendal 405 08 Göteborg

Läs mer

HÄRRYDA KOMMUN Detaljplan för skola i Hindås

HÄRRYDA KOMMUN Detaljplan för skola i Hindås HÄRRYDA KOMMUN Detaljplan för skola i Hindås Teknisk PM/ Geoteknik Planeringsunderlag Göteborg 2017-10-03 Structor Mark Göteborg AB Projektbenämning: Skola i Hindås Uppdragsansvarig: Jimmy Aradi (JAi)

Läs mer

Teknisk PM Geoteknik. Detaljplan Hällebäck. Stenungsund 2013-08-26

Teknisk PM Geoteknik. Detaljplan Hällebäck. Stenungsund 2013-08-26 Detaljplan Hällebäck Stenungsund 2 (6) Beställare Samhällsbyggnad Plan 444 82 Stenungsund Daniela Kragulj Berggren, Planeringsarkitekt Konsult EQC Karlstad Lagergrens gata 8, 652 26 Karlstad Telefon: 010-440

Läs mer

Detaljerad stabilitetsutredning del av Kärna 67:1

Detaljerad stabilitetsutredning del av Kärna 67:1 Detaljerad stabilitetsutredning del av Kärna 67:1 Göteborg 2007-05-04 Rev. 1, 2007-05-29 Jonas Karlsson Tyréns AB Detaljerad stabilitetsutredning 2 (10) Innehållsförteckning 1 UPPDRAG... 3 2 PLANERAD BYGGNATION...

Läs mer

PM GEOTEKNIK ALMAREVÄGEN

PM GEOTEKNIK ALMAREVÄGEN PM GEOTEKNIK ALMAREVÄGEN 2013-06-28 Uppdrag: 249381, ALMAREVÄGEN Titel på rapport: PM geoteknik Status: Datum: 2013-06-28 Medverkande Beställare: Kontaktperson: Tengbomgruppen AB Andreas Björklund Uppdragsansvarig:

Läs mer

Duvehed 2:14, Fjärås Kungsbacka kommun PM Geoteknik avseende detaljplan

Duvehed 2:14, Fjärås Kungsbacka kommun PM Geoteknik avseende detaljplan Duvehed 2:14, Fjärås Kungsbacka kommun PM Geoteknik avseende detaljplan 215-6-25 Duvehed 2:14, Fjärås Kungsbacka kommun PM Geoteknik avseende detaljplan 215-6-25 Beställare: Kommunstyrelsens förvaltning

Läs mer