KANDIDATBILAGA. GRÖN UNGDOM I STOCKHOLMSregionens årsmöte 2015

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "KANDIDATBILAGA. GRÖN UNGDOM I STOCKHOLMSregionens årsmöte 2015"

Transkript

1 KANDIDATBILAGA GRÖN UNGDOM I STOCKHOLMSregionens årsmöte 2015 I den här bilagan finns valberedningens förslag med deras presentationer, övriga kandidater, information om omval/nyval/återval samt varje kandidats egna presentationstext. Bilagan är upplagd som att först kommer valberedningens förslag till varje uppdrag följt av alla kandidater i bokstavsordning.

2 Valberedningens förslag till Språkrör Semanur Taskin, 21 år - Solna (nyval) Semanur har suttit i regionstyrelsen under det senaste året och där visat prov på sin stora retoriska skicklighet, samt en mycket stor förståelse för organisation och organisationsutveckling. Semanur kommer som språkrör kunna bidra med nya kontaktytor till andra organisationer och kommer in i uppdraget med tydliga idéer för det interna politiska arbetet. Med sitt inkluderande ledarskap och en mycket goda sammarbetsförmåga tror valberedningen att Semanur kommer att lyfta Grön Ungdom i Stockholmsregionen till nya politiska höjder. Adgar Amin, 20 år - Sundbyberg (nyval) Adgar har under Supervalåret visat prov på vad hon kan åstakomma politiskt. Valet slutade med att hon blev invald i kommunfullmäktige i Sundbyberg och senare invald som ledamot i kommunstyrelsen för Miljöpartiet. Något som givit henne en stor förståelse för det politiska hantverket i kommunerna, något som Grön Ungdom i Stockholmsregionen kan få användning för i det externa påverkansarbetet under kommande mandatperiod. Utöver det har Adgar visat prov på tydlig kommunikation både externt och internt. Adgar behåller ofta lugnet i stressade situationer och se till andras behov, något som valberedningen tror kommer bli viktigt i det sammarbetskrävande språkrörsuppdraget. Övriga kandidater Erik Gunnarsson (nyval) Eskil Engström (omval) Nina Elmi (nyval)

3 Språkrörskandidater Adgar Amin Adgar heter jag! Blir jag vald till språkrör kommer jag arbeta för att vi ska nå ut till en bredare medlemsskara - där en kan engagera sig oavsett t.ex. bakgrund och klasstillhörighet. Mina huvudfrågor är integration, skola, jämställdhet och exploatering. Idag är jag ledamot i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige i Sundbyberg och jobbar bl.a. för fler bostäder åt unga. Jag har tidigare jobbat med skolfrågor i grundskole- och gymnasienämnden, HBTQ-frågor och giftfri förskola. Eskil Engström Under året som varit har jag som språkrör fått privilegiet att presentera de gröna idéerna för flera tusen unga, jag har lärt mig var vi är som starkast, men även var vi brister. Många känner sig inte inkluderade i den gröna rörelsen och vår miljöpolitik räcker inte till för att skapa en hållbar Stockholmsregion. In i det kommande året vill jag ta med mig kunskap och kontinuitet för att bredda organisationen och utveckla den egna politiken. Vi ska vara en synlig, modig och konstruktiv opinionsbildare!

4 Erik Gunnarsson Som språkrör vill jag driva på inom MP, men även utåt i debatten företräda våra visioner för ett mer hållbart, öppet och jämställt samhälle. Jag har god förmåga att samarbeta, engagera och debattera med erfarenhet bl.a. från lokala och regionala uppdrag inom Grön ungdom samt som utbildare för RFSL. Till valet 2018 ska vi ha utvecklats till en organisation med starkt politisk självförtroende och konkreta idéer för framtidens Stockholmspolitik. Jag hoppas få ert förtroende att påbörja resan dit. Nina Elmi Min vision är att fler röster ska få vara med och påverka GUSR din bakgrund eller ekonomiska status ska inte spela någon roll! Tillsammans formulerar vi ungas utmaningar i Stockholmsregionen och driver vår gröna & feministiska agenda gentemot MP. Just nu sitter jag i styrelsen för GUSR, är kongressombud för GU riks och går Cogitoakademin. Har tidigare erfarenheter från politiskt påverkansarbete och är en skicklig debattör. Att få representera GUSR som språkrör är det finaste jag kan tänka mig.

5 Semanur Taskin Under året har jag suttit i styrelsen för GUSR som personalansvarig. Mycket av min erfarenhet från civilsamhället har jag dock fått genom mitt långa engagemang i andra organisationer, som SMFR och UNF. Jag har ett utifrånperspektiv som är mycket givande vid organisationsutveckling. Jag har ett inkluderande tänk, vågar ifrågasätta och utmana status quo. Jag vill att fler potentiella medlemmar får ta del av vår politik, finslipa våra metoder och vara ett tydligt bevis på att det går att förändra. Valberedningens förslag till Regionstyrelse Olivia Nordell, 22 år - Stockholms Stad (omval) Olivia valdes in i regionstyrelsen på det extrainsatta årsmötet under hösten. Hon har snabbt kommit in i arbetet och är en stor tillgång för styrelsen i det organisatoriska arbetet och har varit en viktig del av det styrande arbetet när hon de senaste månaderna klivit fram som vicesammankallande. Med nära kontakt till organisationsutskottet under en intensiv period bidrar hon med kontinuitet i arbetet. Hon har tidigare erfarenheter från Grön Ungdom Syds regionstyrelse. Utöver detta har hon ett tydligt strategiskt synsätt för bland annat intern och extern kommunikation samt egenskaper och erfarenheter av projektledning.

6 Astrid Erwallius, 12 år - Nacka (nyval) Astrid är en relativt ny kraft i den gröna rörelsen men kommer in med många nyttiga och viktiga erfarenheter. Hon kommer in med erfarenheter från ideellt arbete hos en kvinnojour på Gotland och som volontär för organisationen Kvinna till kvinna. Astrid vill framförallt jobba med ungas möjlighet till engagemang och motarbeta de normer som en som ung möts av när en vill engagera sig i Grön Ungdom. Astrid har visat prov på stor förändringsvilja, förmåga att problemformulera och finna kreativa lösningar på de problemen. Hon tror starkt på ungas makt att förändra och vi i valberedningen tror att Grön Ungdom i Stockholmsregionens styrelse är helt rätt plattform för Astrid och att Astrid kommer vara helt rätt person för Grön Ungdom i Stockholmsregionen under det kommande verksamhetsåret och flera år framöver. Sara Almström, 18 år - Botkyrka (nyval) Sara är en strukturerad person som har en stark ansvarskänsla. Hon har både varit utbildare och regionombud för Grön Ungdom i Stockholmsregionen, men också haft styrelseuppdrag utanför organisationen. Sara tänker i strategi och mål, både på kort och lång sikt. Valberedningen tror att sara kommer spela en nyckelroll i GUSRs organisatoriska förvaltning och utveckling. Erik Gunnarsson, 22 år - Stockholms Stad (nyval) Erik har stor erfarenhet av Grön Ungdom i Stockholmsregionens verksamhet som bland annat studiecirkelsledare och tar med sig erfarenheter från flera andra organisationer. Han brinner för att skapa processer som gör verksamheten mer politisk och medlemsfokuserad. Hans erfarenheter av verksamheten gör honom mycket lämpligt till att lyfta styrelsens strategiska syn på verksamhet. Valberedningen tror att Erik är en viktig pusselbit i det långsiktiga arbetet mot 2018.

7 Pauline Fahlström, 18 år - Nacka (omval) Pauline har ett strategiskt tänk och en vision om långsiktighet för verksamheten i Grön Ungdom i Stockholmsregionen. Hon har suttit i verksamhetsutskottet under förra året och bidrar med kontinuitet i arbetet mot ett stabilt VU. Pauline bidrar även med en politisk förankring i landstinget då hon blev vald till andra ersättare i höstens val. Utöver det är hon ledamot i Miljöpartiet Nacka samt en central figur i Grön Ungdom Nacka och Södertörn. Erfarenheter som bidrar till ett lokalpolitiskt perspektiv. Karima Holthusen, 16 år - Södertälje (nyval) Karima har varit engagerad både i Grön Ungdom Stockholms stad och i elevrörelsen. Hon är relativt ny som medlem och har därför ett nyttigt perspektiv för GUSR som vuxit så enormt under valrörelsen. I Grön Ungdom Stockholms Stads styrelse har hon jobbat mycket med verksamhet, men även visat en stor förståelse för det organisatoriska arbetet. Som valberedare i organisationen SVEA har hon goda kontakter i elevrörelsen och även lätt för att se positiva egenskaper hos folk och var de egenskaperna bäst kan användas. Karima har även under intervjuer med valberedningen gjort det tydligt att hon besitter en retorisk förmåga som Grön Ungdom i Stockholmsregionen borde beakta. Alrik Altvall, 20 år - Stockholms Stad (nyval) I regionstyrelsen vill Alrik utveckla stödet till lokalavdelningar. Som en av uppstartarna och styrelseledamot i Grön Ungdom Södetörn samt nyckelperson i Grön Ungdom Nacka kommer Alrik bidra med lokalavdelnignarnas perspektiv. Han har sedan tidigare även erfarenhet som sekreterare för Miljöpartiet Nacka samt ledamot i fritidsnämnden. Alrik arbetade även under valet för Grön Ungdom i Stockholmsregionen. Alriks långa politiska erfarenhet kommer även vara en pusselbit för att finna stabilitet i styrelsen. Övriga kandidater Anton Ösgård (Nyval) Giancarlo Ita Gomero (Omval) Klara Westby (Nyval)

8 Styrelsekandidater Alrik Altvall Min vision för Grön Ungdom i Stockholmsregionen är en organisation som påverkar. Vi behöver bli en politisk kraft. För att lyckas med det måste vi lära oss att ta plats i och påverka Miljöpartiet. Min erfarenhet av styrelse, valberedning och nämnd för MP ger mig den kunskap som krävs för att ta den striden. Vi behöver skapa ett levande lokalt engagemang, en politisk idéutveckling och utbilda unga i att ta plats och ta makt. Så blir vi en politisk kraft att räkna med. Anton Ösgård Att vi är en rörelse får inte bara vara tomma ord. Vi ska vara en rörelse, inte ett gäng gröna som sitter inne på kansliet. Lokalavdelningarna ska växa, aktiviteter och verksamhet ska lyftas från kansliet, ut i regionen och ut på lokalavdelningarna. Jag lärde känna Grön Ungdom genom att vara aktiv i två valrörelser, känslan att delta i en valrörelse är inte något som ska begränsas till ett valår, utan något vi ständigt måste hålla vid liv i organisationen. Låt mig vara med och skapa den känslan.

9 Astrid Erwallius Det som gjorde att jag blev intresserad av politik till en början var det olika debatterna. Jag fick större förståelse om hur samhället fungerar och jag blev djupt fascinerad över de politiska frågorna. Jag brinner för feminism, skola och miljö. Jag söker till regionstyrelsen i Stockholm för att jag vill vara med och påverka vilka typer av aktiviteter vi har och hur medlemmar välkomna och kommer in i rörelsen. Jag vill se en mer inkluderande grön ungdom, där man snabbt kommer in i GU och vågar ta plats. Det är något jag skulle vill jobba med. Erik Gunnarsson Som språkrör vill jag driva på inom MP, men även utåt i debatten företräda våra visioner för ett mer hållbart, öppet och jämställt samhälle. Jag har god förmåga att samarbeta, engagera och debattera med erfarenhet bl.a. från lokala och regionala uppdrag inom Grön ungdom samt som utbildare för RFSL. Till valet 2018 ska vi ha utvecklats till en organisation med starkt politisk självförtroende och konkreta idéer för framtidens Stockholmspolitik. Jag hoppas få ert förtroende att påbörja resan dit.

10 Giancarlo Ita Gomero Jag har på två år skaffat mig en stor erfarenhet av både Grön Ungdom och moderpartiet efter att bl.a. ha suttit i regionstyrelsen under förra året. Idag är jag ersättare i landstingsfullmäktige och som sådan anser jag mig kunna komma att bidra med värdefull kunskap. Landstingsfrågor som sjukvård och kollektivtrafik ligger generellt mig nära hjärtat samtidigt som jag har ett gott kontaktnät inom partiet vilket inte lär bli mindre under året. Nu hoppas jag på ert förtroende. Karima Holthusen Jag blev medlem i GU vid valet och blev i samband med det direkt aktiv. Jag sitter även i Grön Ungdom Stockholm Stads styrelse. Eftersom att jag forfarande är relativt ny medlem så tror jag att jag kan kompletera styrelsen med de perspektiven en har som ny medlem. Jag vill att vi i styrelsen ska se till att GUSR aktivt jobbar med de normer vi har i förbundet, att våran organisaton är lika feministisk internt som den speglar utåt och att vi försöker få en större mångfald bland våra medlemmar.

11 Klara Westby 8 mars 2014 var jag med på mitt första GUSR event och sedan dess har min passion och engagemang för förbundet växt. Under valrörelsen var jag mycket aktiv med bokbord och kampanjande, och på det extraisatta årsmötet blev jag vald till representant i 8 mars kommittén. Under mitt sista år på Kungsholmens Gymnasium har jag varit ordförande (samt vice ordförande) för två skolföreningar, något som har lärt mig otroligt mycket när det gäller att anordna event, utveckla föreningar samt effektivt styrelsearbete. Olivia Nordell Jag är 22 år gammal och läser en politisk kandidat på Stockholms Universitet. I slutet av oktober 2014 fick jag förtroendet att vara en del av GUSRs styrelse. Sedan årsskiftet har jag varit vice sammankallande. Nu under mellanvalsåren har vi chansen att vässa organisationen. Jag vill gärna fortsätta det arbetet i styrelsen genom att fokusera på kreativa arbetsprocesser, inkluderande organisationskultur och engagemang på olika nivåer och plattformar.

12 Pauline Fahlström Hej! Jag heter Pauline Fahlström och är 19 år från Nacka. Det här året i styrelsen har varit fantastiskt och jag hoppas ödmjukt på fortsatt förtroende. Under året som har jag med bas i verksamhetsutskottet gjort en mångfald av saker. Från att laga mat 7 timmar i sträck för veg-julbord till att organisera upp nätverket för unga politiker. Nu vill jag i styrelsen bl.a jobba med strategisk utbildning och bidra med viktig kontinuitet. Erfarenhetsmässigt är jag ersättare i landstinget och i utbildningsnämnden i Nacka. Sara Almström När jag inte är med Grön Ungdom brukar jag vara i skolan, plugga, laga mat eller träna, allra helst utomhus i solen. Som person är jag målmedveten, strukturerad, tänker långsiktigt och arbetar gärna nära konkreta syften. Jag gillar problemlösning, att analysera och har ofta ett kritiskt förhållningssätt, vilket jag tror kan bidra till nya perspektiv. För mig skulle ett viktigt mål som styrelseledamot vara att förbättra det interna debattklimatet, och ge utrymme för avvikande åsikter.

13 Valberedningens förslag till Grön Ungdoms representant i Miljöpartiet Stockholmsregionens Styrelse Hanna Bergwall, 19 år - Ekerö (nyval) Hanna har under de senaste 5 åren varit medlem i Grön Ungdom och Miljöpartiet, och har under de åren varit aktiv lite från och till i både MP och Grön Ungdom. Sen efter valet sitter hon i kommunfullmäktige på Ekerö och är ersättare i kultur och fritidsnämnden där. Hanna har under sina år i partiet och ungdomförbundet fått en förståelse för båda organisationerna fungerar och hur en påverkar i Miljöpartiet, vilket är värdefulla erfarenheter och egenskaper att ha med sig in i uppdraget. Valberedningen tror att Hanna kommer fortsätta bygga ett tätare samarbete mellan Miljöpartiet och Grön Ungdom i Stockholmsregionen. Inga övriga kandidater Hanna Bergwall När jag gick med i den Gröna rörelsen var jag en 14 åring som brann för miljö och mänskliga rättigheter. Idag är jag en 19 åring som brinner för miljö och mänskliga rättigheter. Den stora skillnaden nu från då är att jag har betydligt mer erfarenhet och kunskap om hur politiken fungerar. Idag har jag också en tydligare bild av hur man rent praktiskt kan verka för ett mer jämställt, grönt och rättvist samhället. Nu känner jag mig redo för att ta mig an större ansvar och jag hoppas att jag får ert förtroende för att göra det.

14 Valberedningens förslag till Grön Ungdoms representant i Miljöpartiet Stockholmsregionens Valberedning Giancarlo Ita Gomero, 19 år - Haninge (nyval) Giancarlo är hängiven till politiken, han har god förståelse för Grön Ungdom i Stockholmsregionen med erfarenhet från flera styrelser. Han har även god förankring i Miljöpartiet Haninge där han suttit som ersättare i styrelsen och är också nämndeman i Södertörns Tingsrätt. Egenskaper som ger honom stor kunskap om de olika uppdrag som skall beredas. Giancarlo blev även nyligen invald i Grön Ungdoms riksvalberedning och kan därifrån ta med sig viktiga erfarenheter in i det här uppdraget. Giancarlo har en vision om att Miljöpartiet i Stockolmsregionen måste börja lyfta unga politiker och se till spridning på flera olika områden. Inga övriga kandidater Giancarlo Ita Gomero Jag har på två år skaffat mig en stor erfarenhet av både Grön Ungdom och moderpartiet efter att bl.a. ha suttit i regionstyrelsen under förra året. Idag är jag ersättare i landstingsfullmäktige och som sådan anser jag mig kunna komma att bidra med värdefull kunskap. Landstingsfrågor som sjukvård och kollektivtrafik ligger generellt mig nära hjärtat samtidigt som jag har ett gott kontaktnät inom partiet vilket inte lär bli mindre under året. Nu hoppas jag på ert förtroende.

15 Valberedningens förslag till Regionombud Grön Ungdom i Stockholmsreigonen har växt enormt mycket under valet. Vilket har lett till att vi kommande år kommer ha fyra, isället för årets två, ordinarie ombud på varje regionmöte. Således föreslår valberedningen fyra personer som vi tror kommer föra fram Grön Ungdoms talan galant på regionmötena. I gruppen finns kontinuitet i två omval, stor retorisk förmåga och politisk kompetens och vilja. Pontus Holmlund, 14 år - Stockholms Stad (omval) Hedda Berkesand, 17 år - Huddinge (nyval) Erik Nordlund, 15 år - Nacka (omval) Athaar Abdelaziz, 17 år - Upplands-Bro (nyval) Ersättare Fredrik Calme, 18 år - Stockholms Stad (nyval) Ellinor Helmersson, 15 år - Stockholms Stad (nyval) Giancarlo Ita Gomero,19 år Haninge (omval)

16 Kandidater till regionombud Athaar Abd el-aziz Jag har nyligen utvecklat ett intresse för politik som drev mig till GU, och varför inte kickstarta med en kandidatur till regionombud? Min hjärtefråga är miljö- och klimatpolitik. Det måste arbetas för att förhindra och bygga upp nya möjligheter för ett hållbart planeten jorden. Jag anser att man blundat för realiteten om konsumptionstrenden. Allt vi behöver är varandra. Väljer ni mig till regionombud kommer ni se en ungdom som engagerar sig för att göra politiken grönare. Jag är alltid ödmjuk för att lära mig nytt, och försöker alltid att hålla sinnet öppet för nya perspektiv! Fredrik Calme Jag heter Fredrik Calme och jag kandiderar till en position som ersättare för ordinarie regionsombud. Jag har under det senaste halvåret varit närvarande på flera av MPSR:s möten samt på GUSR:s extraårsmöte och RÅM 2015, så jag har på kort tid lärt mig mycket om den politiska processen i MP och GU. Utöver mina erfarenheter gör mina organisatoriska kunskaper och mitt ansvarstagande mig till en bra kandidat. Giancarlo Ita Gomero Mitt namn är Giancarlo Ita Gomero och jag kandiderar om till regionstyrelsen men även till regionombud samt representant i Miljöpartiet de gröna i Stockholmsregionens valberedning. Jag har på två år skaffat mig en stor erfarenhet av både Grön Ungdom och moderpartiet efter att bl.a. ha suttit i regionstyrelsen under förra året. Idag är jag ersättare i landstingsfullmäktige och som

17 sådan anser jag mig kunna komma att bidra med värdefull kunskap. Landstingsfrågor som sjukvård och kollektivtrafik ligger generellt mig nära hjärtat samtidigt som jag har ett gott kontaktnät inom partiet vilket inte lär bli mindre under året. Nu hoppas jag på ert förtroende. Hedda Berkesand Jag är en relativt ny medlem som dock snabbt blivit väldigt aktiv i organisationen. Under några månader nu har jag suttit i 8:e Marskommittén och där lärt mig mycket om påverkansarbete och att bedriva Grön Ungdoms politik. Som regionombud hoppas jag kunna lyfta de frågor som vi i Grön Ungdom prioriterar allra högst, och i dessa frågor också våga vara mer radikal än gamlingarna i Miljöpartiet. Grön Ungdom utgör en tredjedel av Mp:s medlemmar, det är inte mer än rätt att vi utgör en tredjedel av politiken också! Pontus Holmlund Jag är fjorton år och går i åttan. Jag har varit aktiv medlem sedan början av 2014, sedan mars 2014 har jag varit fjärde ersättande regionombud. Jag har genom det arbetet fått mycket erfarenhet och kunskap om Miljöpartiet i Stockholmsregionens struktur och organisation. Jag brinner för en kollektivtrafik som är tillgänglig för alla oavsett ekonomiska förutsättningar eller funktionsvariationer.

18 Valberedningens förslag till revisorer Verksamhetsrevisor Vera Maria Olsson, 22 år- Stockholms stad (nyval) Godkänd revisor Tommy Nilsson, Hummelkläppen Kandidater till Verksamhetsrevisor Vera Maria Olsson Jag heter Vera Maria Olsson och har varit aktiv i GU sedan Jag har suttit i GU Stockholms stads styrelse tidigare och var en av två sammankallande för råm ombudsgruppen. Jag pluggar historia på Stockholms Universitet och är numera även aktiv i Gröna Studenter. Är noggrann och brinner för feminism.

Förslag till dagordning:

Förslag till dagordning: Förslag till dagordning: 1) Mötets öppnande 2) Val av mötesfunktionärer a) Ordförande b) Sekreterare c) Justerare d) Rösträknare 3) Fråga om mötet är stadgeenligt kallat 4) Fastställande av röstlängd 5)

Läs mer

Valberedningens förslag

Valberedningens förslag Göteborg Valberedningens förslag 1/5 Valberedningens förslag Följande dokument redovisar valberedningens förslag till val av styrelse för Röda Korsets Ungdomsförbund i Göteborg (RKUF Göteborg). Styrelse

Läs mer

Valberedningens arbete under året

Valberedningens arbete under året Valberedningens arbete under året Här är valberedningens förslag till Riksårsmötet 2016. Valberedningen har till uppgift att ta fram kandidater, intervjua och lägga förslag på personer som årsmötet väljer.

Läs mer

Valberedd 2015 Din guide till valet!

Valberedd 2015 Din guide till valet! Valberedd 2015 Din guide till valet! 1 Valberedd 2015 Din guide till valet! Vad är valet? På måndag 23/11 kommer vi att rösta om vilka som ska sitta i förbundsstyrelsen år 2016! Vi i valberedningen har

Läs mer

grön undgoms riksårsmöte 2016: 12-14/2 borås valberedningens förslag interna uppdrag

grön undgoms riksårsmöte 2016: 12-14/2 borås valberedningens förslag interna uppdrag grön undgoms riksårsmöte 2016: 12-14/2 borås valberedningens förslag interna uppdrag innehållsförteckning Verksamhetsrevisorer 3 Representanter i Miljöpartiets riksvalberedning 4 Internationella utskottet

Läs mer

RFSU Stockholms valberedning, förslag 2016

RFSU Stockholms valberedning, förslag 2016 RFSU Stockholms valberedning, förslag 2016 Valberedningens förslag till styrelse för 2016 innehåller två ordföranden och sju ledamöter, totalt nio personer. Vi har gjort intervjuer med personal och sittande

Läs mer

Styrelsekandidaturer. Styrelsekandidaturer, valberedningens förslag samt valberedningskandidaturer

Styrelsekandidaturer. Styrelsekandidaturer, valberedningens förslag samt valberedningskandidaturer Styrelsekandidaturer, valberedningens förslag samt valberedningskandidaturer Styrelsekandidaturer Ordförande Sofia Carlsbrand: Jag heter Sofia Carlsbrand, går mitt tredje år på programmet och pluggar just

Läs mer

Handlingar Grön Ungdom Södertörn Extra årsmöte Dagordning

Handlingar Grön Ungdom Södertörn Extra årsmöte Dagordning Dagordning 1. Mötets öppnande 2. Val av mötesfunktionärer a) Val av mötesordförande b) Val av mötessekreterare c) Val av justerare tillika rösträknare 3. Fråga om stadgeenlig kallelse utfärdats 4. Fastställande

Läs mer

Innehåll. Material Valberedningsguide Uppdaterad: 2015-01- 27 Sida 2 av 7

Innehåll. Material Valberedningsguide Uppdaterad: 2015-01- 27 Sida 2 av 7 Sida 2 av 7 Innehåll Information till valberedningen... 3 Inför årsmötet... 4 Att sätta ihop kravprofiler... 4 Saker att ta ställning till... 5 Att hålla informationsmöte... 5 Att förbereda en intervju...

Läs mer

Kandidaturtexter Extrainsatt Val-SM

Kandidaturtexter Extrainsatt Val-SM Kandidaturtexter Extrainsatt Val-SM Vice Ordförande Oskar Giescke... 2 Vice Ordförande, Kommunikationsansvarig Helena Falk... 2 Ordförande Konstwerket Martin Gutsch... 3 Ordförande Jämlikhetsnämnden Elin

Läs mer

VALBEREDD ELEVRÅDSKONGRESSEN 2018

VALBEREDD ELEVRÅDSKONGRESSEN 2018 VALBEREDD ELEVRÅDSKONGRESSEN 2018 VALBEREDD DIN GUIDE TILL VALET VAD ÄR VALET? På måndagen den 19/11 kommer vi på Elevrådskongressen besluta om vilka som ska sitta i förbundsstyrelsen för verksamhetsåret

Läs mer

Riksårsmöte 2015. Del 3: kandidater

Riksårsmöte 2015. Del 3: kandidater Riksårsmöte 2015 Del 3: kandidater Innehåll I det här häftet hittar du förslag på vilka kandidater som ska väljas till olika uppdrag inom Grön ungdom och alla kandidaters egna presentationer. Alla förslag

Läs mer

GULA HÄFTET! Vilka som ska göra sakerna vi bestämde på lördagen Beskrivningar för deras uppdrag Slutet på mötet

GULA HÄFTET! Vilka som ska göra sakerna vi bestämde på lördagen Beskrivningar för deras uppdrag Slutet på mötet GULA HÄFTET! Innehåller punkt 24-37 Vilka som ska göra sakerna vi bestämde på lördagen Beskrivningar för deras uppdrag Slutet på mötet Här finns också förslag till förbundsstyrelsen, barnrättspolitiska

Läs mer

Valseger 2014 valplan grön ungdom väst och göteborg

Valseger 2014 valplan grön ungdom väst och göteborg Valseger 2014 valplan grön ungdom väst och göteborg Inledning Grön Ungdom ska synas och höras. Ingen ska kunna missa att på något sätt under 2014 komma i kontakt med oss eller med Miljöpartiet. Grön Ungdom

Läs mer

Arbetsordning för Valberedningar inom Hyresgästföreningen

Arbetsordning för Valberedningar inom Hyresgästföreningen Arbetsordning för Valberedningar inom Hyresgästföreningen 2 (26) Inledning En förening blir inte bättre än sina ledare. Valberedningen har en nyckelroll i valen av framtidens ledare. Att hitta rätt personer

Läs mer

Presentation kandidater

Presentation kandidater Presentation kandidater Riksdag & Landsting 2014-2018 Distriktskongressen 5-6 april i Ånge I denna broschyr hittar du den politiska valberedningens förslag till de sex översta namnen på valsedeln till

Läs mer

Valberedningens förslag

Valberedningens förslag IF FRISKVÅRD VÄXJÖ ÅRSMÖTE Valberedningens förslag Till IF Friskvård Växjö styrelse och revisorer för verksamhetsåret 2014 1 IF Friskvård Växjö styrelse och revisorer. Interimvalberedningen har fått i

Läs mer

BESKRIVNINGAR AV FÖRTROENDEPOSTER

BESKRIVNINGAR AV FÖRTROENDEPOSTER 1 BESKRIVNINGAR AV FÖRTROENDEPOSTER Det åligger alla förtroendevalda att; Vara engagerad i de frågor som föreningen driver Följa föreningens policys Vid förtroendeperiodens slut lämna in en verksamhetsberättelse

Läs mer

VALBEREDD! ELEVRÅDS- KONGRESSEN 2017

VALBEREDD! ELEVRÅDS- KONGRESSEN 2017 VALBEREDD! ELEVRÅDS- KONGRESSEN 2017 VALBEREDD DIN GUIDE TILL VALET VAD ÄR VALET? På måndagen den 20/11 kommer vi på Elevrådskongressen besluta om vilka som ska sitta i förbundsstyrelsen för verksamhetsåret

Läs mer

Valberedd! - din guide till valet

Valberedd! - din guide till valet Valberedd! 2016 - din guide till valet Valberedd 2016 - din guide till valet! Vad är valet? På måndagen den 21/11 kommer vi på Elevrådskongressen besluta om vilka som ska sitta i förbundsstyrelsen för

Läs mer

Postbeskrivningar inför SM-1

Postbeskrivningar inför SM-1 Postbeskrivningar inför SM-1 Innehåll Styrelsen... 2 Ettans representant... 2 Klubbmästare... 3 Andra förtroendevalda... 3 Vice SNO... 3 Sektionslokalsansvarig... 4 Valberedning... 4 Webmaster... 4 Revisor...

Läs mer

Valberedningen för 2015/2016 tillsattes under Sommar-SM 2015 efter fri nominering. Valberedningen består detta verksamhetsår av:

Valberedningen för 2015/2016 tillsattes under Sommar-SM 2015 efter fri nominering. Valberedningen består detta verksamhetsår av: VALHANDLINGAR Sammansättning för 2015/2016 tillsattes under Sommar-SM 2015 efter fri nominering. består detta verksamhetsår av: Christoffer Bator, P13 Johanna Dolk, P11 Erik Hedin, M13 Gustav Johansson,

Läs mer

STADGAR FÖR FEMINISTISKT INITIATIV MALMÖ

STADGAR FÖR FEMINISTISKT INITIATIV MALMÖ STADGAR FÖR FEMINISTISKT INITIATIV MALMÖ Antagna vid årsmöte 2017-04-09 1 Föreningens namn och organisationsnummer Föreningens namn är Feministiskt initiativ Malmö (F!Malmö). Föreningen är registrerad

Läs mer

Framgångsrik valberedning - en nyckelroll i förbundet

Framgångsrik valberedning - en nyckelroll i förbundet Framgångsrik valberedning - en nyckelroll i förbundet vi får den styrelse vi förtjänar Vi får de ledare vi förtjänar! Arne Karlsson Kort presentation Augusti 1976 Valberedningens plats i Förbundet Revisorer

Läs mer

STADGAR. Antagna på årsmöte 2014-11-22. Kapitel 1 - Allmänt

STADGAR. Antagna på årsmöte 2014-11-22. Kapitel 1 - Allmänt STADGAR Antagna på årsmöte 2014-11-22 Kapitel 1 - Allmänt 1. Definition PUSH Sverige - plattformen där unga samarbetar för hållbarhet, som i dessa stadgar 1 benämns nätverket, är ett nationellt nätverk

Läs mer

9B01, KONGRESS Målområden för verksamhetsplanering Långsiktigt visionsarbete och Konkret målstyrningsverktyg

9B01, KONGRESS Målområden för verksamhetsplanering Långsiktigt visionsarbete och Konkret målstyrningsverktyg 9B01, KONGRESS 2019 Målområden för verksamhetsplanering 2019-2031 Långsiktigt visionsarbete och Konkret målstyrningsverktyg POLITIK Vår politik syftar till att bygga ett solidariskt samhälle, i Sverige

Läs mer

1 Ordförande och ledamöter i styrelsen. 2 Revisorer och revisorssuppleanter. 3 Ersättning till styrelse och revisorer. 4 Valnämnd till nästa årsmöte

1 Ordförande och ledamöter i styrelsen. 2 Revisorer och revisorssuppleanter. 3 Ersättning till styrelse och revisorer. 4 Valnämnd till nästa årsmöte Valberedningens förslag till Årsstämman 2016 1 1 Ordförande och ledamöter i styrelsen Ordförande Sophia Hjorth, nyval 1 år Styrelseledamöter Agnes A. Hammarstrand, Delphi Advokatbyrå, omval 2 år Jonas

Läs mer

Stadgar för Miljöpartiet de Gröna i Varberg. Antagna 20xx-yy-zz

Stadgar för Miljöpartiet de Gröna i Varberg. Antagna 20xx-yy-zz Stadgar för Miljöpartiet de Gröna i Varberg Antagna 20xx-yy-zz 1 Föreningens namn Föreningens namn är Miljöpartiet de Gröna i Varberg. 2 Ändamål Föreningens ändamål är att bedriva politisk utveckling i

Läs mer

kandidater Riksårsmöte 2014 21-23 februari Skövde

kandidater Riksårsmöte 2014 21-23 februari Skövde kandidater Riksårsmöte 2014 21-23 februari Skövde innehållsförteckning Valberedningens förslag till: Verksamhetsrevisor...3 Representanter i Miljöpartiets riksvalberedning...6 Internationella utskottet...8

Läs mer

Information om förtroendeuppdrag 2017

Information om förtroendeuppdrag 2017 Information om förtroendeuppdrag 2017 Såhär års börjar proceduren att välja folk till de olika förtroendeuppdragen inom Fältbiologerna. I det här dokumentet fnns all information som du behöver för att

Läs mer

Valberedningens förslag till Fältbiologernas riksårsmöte 2015

Valberedningens förslag till Fältbiologernas riksårsmöte 2015 Valberedningens förslag till Fältbiologernas riksårsmöte 2015 Valberedningen har i år bestått av Julia Pettersson, Albin Arleskär, Linn Andersson och Isak Wadsö. Valberedningsprocessen har varit en öppen

Läs mer

Praktisk information om nomineringsprocessen

Praktisk information om nomineringsprocessen Praktisk information om nomineringsprocessen s vision är att det på varje gymnasieskola i Sverige ska finnas en framgångsrik elevkår som genom att tillvarata deras akademiska, ekonomiska, rättsliga och

Läs mer

Att starta en förening

Att starta en förening Att starta en förening Att starta en förening I den här broschyren kan du läsa om hur flera människor kan starta en förening tillsammans. I en förening kan människor som har samma intresse träffas och

Läs mer

Träff för nya medlemmar

Träff för nya medlemmar Träff för nya medlemmar 2014 Upplägg Läget i Vänsterpartiet Organisationen Partiprogrammet Allmänna frågor Fika Vänsterpartiet växer 13 800 medlemmar i jan 2014 Ser ut att växa med ytterligare 3 000 nya

Läs mer

Förbundsstyrelsen föreslår förbundsstämman besluta

Förbundsstyrelsen föreslår förbundsstämman besluta 1 12 a) Datum 2017-04-21 Till förbundsstämman Förslag till Riktlinjer för valberedning Förbundsstyrelsen föreslår förbundsstämman besluta att anta förslaget till Riktlinjer för valberedning förbundsstyrelsen

Läs mer

Utlysning av poster FEMJUR Uppsala Verksamhetsåret 2016

Utlysning av poster FEMJUR Uppsala Verksamhetsåret 2016 Utlysning av poster FEMJUR Uppsala Verksamhetsåret 2016 Feministiska Juriststudenter Härmed utlyses följande poster inom Feministiska Juriststudenter Uppsala för verksamhetsåret 2016. Sista ansökningsdag

Läs mer

Stadgar för Ung Media Stockholm

Stadgar för Ung Media Stockholm Stadgar för Ung Media Stockholm Antagna på årsmötet 2014-05-09 Reviderade på årsmötet 2015-03-18 Definition 1 Syfte mom 1 Distriktets syfte är att inom Stockholms län verka för förbundets syfte. 2 Organisation

Läs mer

Postadress Besöksadress Telefon Org.nr Plusgiro Bankgiro E-post Hemsida

Postadress Besöksadress Telefon Org.nr Plusgiro Bankgiro E-post Hemsida Valberedningen har valt att nominera Karin Jerner till Kårordförande. Karin är en mycket strukturerad och stabil person som kan föra sig väl i olika sociala situationer och har god retorisk förmåga, något

Läs mer

1 Ordförande och ledamöter i styrelsen. 2 Revisorer och revisorssuppleanter. 3 Ersättning till styrelse och revisorer. 4 Valnämnd till nästa årsmöte

1 Ordförande och ledamöter i styrelsen. 2 Revisorer och revisorssuppleanter. 3 Ersättning till styrelse och revisorer. 4 Valnämnd till nästa årsmöte Valberedningens förslag till Årsstämman 2016 1 1 Ordförande och ledamöter i styrelsen Ordförande Sophia Hjorth, nyval 1 år Styrelseledamöter Agnes A. Hammarstrand, Delphi Advokatbyrå, omval 2 år Jonas

Läs mer

Valberedningens förslag till styrelse och revisorer

Valberedningens förslag till styrelse och revisorer Friskis&Svettis årsstämma 2017 Valberedningens förslag till styrelse och revisorer FRISKIS&SVETTIS RIKS STYRELSE ORDFÖRANDE Kia Orback Pettersson, 1 år omval NYVAL ORDINARIE LEDAMOT (2 år) Peter Lilja

Läs mer

Valberedningens förslag av förbundsstyrels för 2015

Valberedningens förslag av förbundsstyrels för 2015 Valberedningens förslag av förbundsstyrels för 2015 Valberedningen 2014 består av Vide Bergenholtz (sammankallande), Oskar Nordström, Stina Odlingson och Petronella Tillö. Enligt stadgarna ska styrelsen

Läs mer

Yttranden Yttranden vid Stockholms kommunfullmäktiges sammanträde den 20 oktober 2014

Yttranden Yttranden vid Stockholms kommunfullmäktiges sammanträde den 20 oktober 2014 Yttranden 2014-10-20 2 17 Yttranden vid Stockholms kommunfullmäktiges sammanträde den 20 oktober 2014 2 Inledningsanförande Anförande nr 1 Ålderspresident B e r t h o l d G u s t a v s s o n (M): Ärade

Läs mer

Valberedningens förslag och kandidatpresentationer inför RÅM2014

Valberedningens förslag och kandidatpresentationer inför RÅM2014 Valberedningens förslag och kandidatpresentationer inför RÅM2014 Grön Ungdoms Valberedning presenterar här sitt förslag och alla som kandiderar till ett riksuppdrag för Grön Ungdom. Både föreslagna och

Läs mer

Kompletterande handlingar

Kompletterande handlingar Kompletterande handlingar Innehåll Grön Ungdoms representant i Miljöpartiet i Stockholmsregionens valbrednings verksamhetsberättelse 3 Motion 1 DivesteraStockholmsregionen nu! 4 Årsbokslut 6 Representant

Läs mer

SÖDERTÄLJE STADS RÖDAKORSKRETS. Valberedningens förslag till ledamöter och revisor

SÖDERTÄLJE STADS RÖDAKORSKRETS. Valberedningens förslag till ledamöter och revisor SÖDERTÄLJE STADS RÖDAKORSKRETS Omval 1 år Ella Kranz Valberedningens förslag till ledamöter och revisor Mitt engagemang inom Röda Korset började när jag var 18 år, som frivillig inom social verksamhet

Läs mer

MEDLEMSKAPETS VÄRDE ETT INITIATIV AV 17 MEDLEMSFÖRBUND OCH TCO

MEDLEMSKAPETS VÄRDE ETT INITIATIV AV 17 MEDLEMSFÖRBUND OCH TCO MEDLEMSKAPETS VÄRDE ETT INITIATIV AV 17 MEDLEMSFÖRBUND OCH TCO VÅRT GEMENSAMMA UPPDRAG UPPDRAG: GÖRA MEDLEMSFÖRBUNDEN OCH TCO MER ATTRAKTIVA, PRIMÄRT FÖR NYA, PÅ VÄG UT I ARBETSLIVET OCH BEFINTLIGA MEDLEMMAR

Läs mer

Hur bildar jag en lokalgrupp?

Hur bildar jag en lokalgrupp? Hur bildar jag en lokalgrupp? Innehåll Vilka är vi? Så här gör du för att starta en lokalgrupp Hur går det första mötet till? Det lokala årsmötet Vad kan vi som lokalgrupp göra? Hur finansierar vi verksamheten?

Läs mer

Stadgar. Antagna vid årsmötet den 26 maj Hela SVerige ska leva

Stadgar. Antagna vid årsmötet den 26 maj Hela SVerige ska leva Stadgar Antagna vid årsmötet den 26 maj 2016. Hela SVerige ska leva 1 Föreningens status Riksorganisationen Hela Sverige ska leva är en riksomfattande ideell förening som är partipolitiskt och religiöst

Läs mer

Stadgar för Hela Sverige ska leva

Stadgar för Hela Sverige ska leva Stadgar för Hela Sverige ska leva Antagna vid årsmötet 2011-05-10 1 Föreningens namn Föreningens namn är Hela Sverige ska leva. Föreningen är ideell och partipolitiskt och religiöst obunden. 2 Föreningens

Läs mer

Stadgar för Hela Sverige Ska Leva/Värmland from 2018

Stadgar för Hela Sverige Ska Leva/Värmland from 2018 Stadgar för Hela Sverige Ska Leva/Värmland from 2018 Stadgar antagna på årsmötet 20180508 och fastställda på höstmötet 20181211. 1 Föreningens namn och säte Föreningens namn är Hela Sverige Ska Leva Värmland

Läs mer

Verksamhetsplan för Riksorganisationen Ungdom Mot Rasism 2014-2015

Verksamhetsplan för Riksorganisationen Ungdom Mot Rasism 2014-2015 Verksamhetsplan för Riksorganisationen Ungdom Mot Rasism 2014-2015 Riksorganisationen Ungdom Mot Rasism är Sveriges största antirasistiska ungdomsorganisation. Ungdom Mot Rasism är ett nätverk av antirasister

Läs mer

Konstituerande Fullmäktige 2014

Konstituerande Fullmäktige 2014 Konstituerande Fullmäktige 2014 Datum: 2014-04-24 1. Mötets öppnande 2. Fastställande av röstlängd och närvaro 3. Laga förfall 4. Val av två justerare tillika rösträknare 5. Fastställande av mötets behöriga

Läs mer

Kandidatur till vice ordförande Anna Horn

Kandidatur till vice ordförande Anna Horn Kandidatur till vice ordförande Anna Horn I ett myller av sensationsmedia, moderpartiets krav och andra ungdomsförbunds trams glöms kärnan i vårt uppdrag bort. Vi behöver starka liberala principer som

Läs mer

Medlemsmöte, Novitas. Inledning. Information. Tid: 2015-04-29 16:30. 1. Mötets öppnande: 2. Sammanträdets behöriga utlysande:

Medlemsmöte, Novitas. Inledning. Information. Tid: 2015-04-29 16:30. 1. Mötets öppnande: 2. Sammanträdets behöriga utlysande: Medlemsmöte, Novitas Tid: 2015-04-29 16:30 Plats: M402 Närvarande: Inledning 1. Mötets öppnande: 2. Sammanträdets behöriga utlysande: 3. Val av mötespresidie: Förslag: Helny Malmborg som mötesordförande

Läs mer

MEDLEMSMAIL MARS MÅNAD Datum 2012-03-06

MEDLEMSMAIL MARS MÅNAD Datum 2012-03-06 MEDLEMSMAIL MARS MÅNAD Datum 2012-03-06 Hej! Jippie, våren är här med den vackra solen och de ljusa löftesrika dagarna. Mänskligheten har vaknat och kravlar ur sina vinterbon för att välkomna våren. Underbart!

Läs mer

Stadgar för Hela Sverige ska leva Dalarna

Stadgar för Hela Sverige ska leva Dalarna Stadgar för Hela Sverige ska leva Dalarna Utkast inför andra revideringsbeslut vid årsmöte 2016-05-22 Hej! Nedan finns gällande stadgar för Hela Sverige ska leva Länsbygderådet Dalarna, till höger finns

Läs mer

Förslag på styrelse 2016

Förslag på styrelse 2016 Förslag på styrelse 2016 Ordförande Yusra Imsheiel Yusra läser pol kand-programmet och siktar på en ekonomikandidat i juni 2016. Hon har tidigare varit engagerad i Tamams läxhjälp och eftermiddagsverksamhet,

Läs mer

Skapa ett dreamteam! Tips för ett bra och roligt valberedningsarbete

Skapa ett dreamteam! Tips för ett bra och roligt valberedningsarbete Skapa ett dreamteam! Tips för ett bra och roligt valberedningsarbete Text: Ola Österlund, Sören Eriksson och Eva Blomqvist Inledning Att vara valberedare är ett viktigt uppdrag i en organisation. Med ett

Läs mer

Annika Hentila med dottern Ellie ägarombud Coop Konsum Brickebacken. Ägarombud. medlemmarnas röst

Annika Hentila med dottern Ellie ägarombud Coop Konsum Brickebacken. Ägarombud. medlemmarnas röst Annika Hentila med dottern Ellie ägarombud Coop Konsum Brickebacken Ägarombud medlemmarnas röst Den första kooperativa butiken öppnade i Gävle redan 1898 Det hela började redan i slutet av 1800-talet.

Läs mer

Valberedningens förslag till partistyrelse

Valberedningens förslag till partistyrelse Valberedningens förslag till partistyrelse Partiordförande Jimmie Åkesson Ort: Sölvesborg Ålder: 32 år Motivering: Jimmie har gjort ett fantastiskt arbete som partiets ordförande i drygt sex år, han har

Läs mer

Riksmöte 2010. 19-21 november - Nässjö

Riksmöte 2010. 19-21 november - Nässjö Riksmöte 2010 19-21 november - Nässjö Varför du borde delta: - Du får makt på årets största och viktigaste möte inom spelhobbyn. - Du får lära känna massor av intressanta människor som har samma intressen

Läs mer

Prövning av nya regionala ungdomsorganisationer 2015

Prövning av nya regionala ungdomsorganisationer 2015 Enheten för kultur- och föreningsstöd Handläggare: Fredrik Schlott Karin Sundequist Prövning av nya regionala ungdomsorganisationer 2015 1 Förslag till beslut Kulturförvaltningen föreslår kulturnämnden

Läs mer

Stadgar för Hela Sverige ska leva Dalarna

Stadgar för Hela Sverige ska leva Dalarna Stadgar för Hela Sverige ska leva Dalarna Beslutade på årsmöte 2016 05 22 1 Föreningens status Hela Sverige ska leva Dalarna är en ideell förening som är partipolitiskt och religiöst obunden. Föreningen

Läs mer

VÄLJ SMART! ETT IDÉ- OCH ARBETSHÄFTE FÖR DEN VIKTIGA VALBEREDNINGEN

VÄLJ SMART! ETT IDÉ- OCH ARBETSHÄFTE FÖR DEN VIKTIGA VALBEREDNINGEN VÄLJ SMART! ETT IDÉ- OCH ARBETSHÄFTE FÖR DEN VIKTIGA VALBEREDNINGEN INNEHÅLL 3 Vilka sitter i valberedningen? 4 Vad gör valberedarna? 7 Liten checklista för valberedningen 8 Världens bästa styrelse 10

Läs mer

Bilaga 1 Checklista för förberedelser

Bilaga 1 Checklista för förberedelser Bilaga 1 Checklista för förberedelser Har valberedningen fått ta del av verksamhetens: JA NEJ Värderingar Vad styrelsen vill uppnå under mandatperioden; affärsidé, visioner och mål Hur styrelsen förväntas

Läs mer

centerpartiets partiledarkandidater

centerpartiets partiledarkandidater centerpartiets partiledarkandidater Foto: Fredrik Persson/Scanpix anna-karin hatt Jag vill bli din partiledare, därför att jag tror på Centerpartiet som ett angeläget allmänborgerligt parti som är drivande

Läs mer

Äntligen är det dags att söka till PiLs styrelse och utskott!

Äntligen är det dags att söka till PiLs styrelse och utskott! Äntligen är det dags att söka till PiLs styrelse och utskott! Vill du vara med och engagera dig i en av Sveriges främsta personalvetarföreningar? engagerar hundratals medlemmar som alla brinner för personalfrågor

Läs mer

Handledning för valberedning Bostadsrättsföreningen BRF Nyängen i Vendelsö

Handledning för valberedning Bostadsrättsföreningen BRF Nyängen i Vendelsö Handledning för valberedning Bostadsrättsföreningen BRF Nyängen i Vendelsö Valberedningens uppgift Enligt bostadsrättsföreningen stadgar skall årsstämman välja en valberedning med uppgift att förbereda

Läs mer

Kandidater till Blöjupprorets styrelse Ordförande Veronika Fridlund (Nyval som ordförande, omval i styrelsen)

Kandidater till Blöjupprorets styrelse Ordförande Veronika Fridlund (Nyval som ordförande, omval i styrelsen) Kandidater till Blöjupprorets styrelse 2014 Ordförande Veronika Fridlund (Nyval som ordförande, omval i styrelsen) Ordinarie ledamöter Kari Svahn (Omval) Ida Brogie (Omval) Marie Hedbom (Omval) Marie Holmqvist

Läs mer

Föreningens ändamål är att arbeta med djur, natur och hållbarhet i harmoni med människan, med Tender Loving Caring som värdegrund.

Föreningens ändamål är att arbeta med djur, natur och hållbarhet i harmoni med människan, med Tender Loving Caring som värdegrund. STADGAR Stadgar för Tender Loving Caring ideell förening. Antagna vid årsmöte 1 augusti 2015. 1 - Föreningens namn Föreningens namn är Tender Loving Caring ideell förening. Förkortas TLC. 2 - Föreningens

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Piratpartiet i Stockholms län 2014

Verksamhetsberättelse för Piratpartiet i Stockholms län 2014 1 Verksamhetsberättelse för Piratpartiet i Stockholms län 2014 Innehållsförteckning Innehållsförteckning...1 Summering...1 Huvudspåren...1 Internt arbete...2 Politiskt programarbete...3 Aktivism och medlemsvård!...3

Läs mer

Stadgar för Riksorganisationen Män för Jämställdhet

Stadgar för Riksorganisationen Män för Jämställdhet Stadgar för Riksorganisationen Män för Jämställdhet Antagna vid årsmöten 2016-04-23 och 2016-10-15 1. Inledning Män för Jämställdhet (MfJ) är en partipolitiskt och religiöst obunden riksorganisation. 2.

Läs mer

Delta i valet av förtroendevald En självklar rättighet!

Delta i valet av förtroendevald En självklar rättighet! Delta i valet av förtroendevald En självklar rättighet! Möten mellan medlemmar är en viktig del av Vårdförbundets organisation. Som medlem med stort inflytande medverkar du i en demokratisk process som

Läs mer

VALBEREDNINGEN RIKTLINJER SVENSKA BOULEFÖRBUNDET. Målgrupp: Instruktionen är ett komplement och förtydligande till stadgar och avser valberedningen.

VALBEREDNINGEN RIKTLINJER SVENSKA BOULEFÖRBUNDET. Målgrupp: Instruktionen är ett komplement och förtydligande till stadgar och avser valberedningen. VALBEREDNINGEN RIKTLINJER SVENSKA BOULEFÖRBUNDET Version: 1.0 Antagen: FS maj 2014 Nästa revision: FS aug 2015 Målgrupp: Instruktionen är ett komplement och förtydligande till stadgar och avser valberedningen.

Läs mer

VÄRLDEN BEHÖVER FLER MEDVETET VÄRDERINGSDRIVNA INDIVIDER.

VÄRLDEN BEHÖVER FLER MEDVETET VÄRDERINGSDRIVNA INDIVIDER. VÄRLDEN BEHÖVER FLER MEDVETET VÄRDERINGSDRIVNA INDIVIDER. Vad söker vi? Alumni Involverade från föregående år stöttar som mentorer åt årets två team. Projektteam Kontinuer Jobbar målfokuserat för att skapa

Läs mer

ORGANISATORISKT HANDLINGSPROGRAM DISTRIKTSKONGRESS

ORGANISATORISKT HANDLINGSPROGRAM DISTRIKTSKONGRESS ORGANISATORISKT HANDLINGSPROGRAM DISTRIKTSKONGRESS ÅRE 21-22/4 2018 1 5 10 Ett omfattande arbete med att förnya socialdemokraterna sattes igång i och med framtidspartiet. Framtidspartiet handlar om att

Läs mer

Möteshandlingar. Grön ungdom stockholms stads årsmöte 2014

Möteshandlingar. Grön ungdom stockholms stads årsmöte 2014 Möteshandlingar Grön ungdom stockholms stads årsmöte 2014 1 Innehållsförteckning: Praktisk information 3 Förslag på dagordning 4 Förslag på arbetsordning 5 Verksamhetsberättelse 7 Ekonomisk berättelse

Läs mer

Förtroendevalda. SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar. www.ssu.se

Förtroendevalda. SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar. www.ssu.se Förtroendevalda SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar www.ssu.se publicerat våren 2013 SSU-KLUBBENS FÖRTROENDEVALDA SSU-klubbens förtroendevalda är de som

Läs mer

Ersbodabladet. UTGIVARE: Socialdemokraterna på Ersboda. Kommande aktiviteter med Ersboda S-förening:

Ersbodabladet. UTGIVARE: Socialdemokraterna på Ersboda. Kommande aktiviteter med Ersboda S-förening: Ersbodabladet UTGIVARE: Socialdemokraterna på Ersboda Kommande aktiviteter med Ersboda S-förening: Den 18/9 har Ersboda S-förening sin årliga Grillkväll på Ersboda. Alla är välkomna! Trattgränds kvarterslokal,

Läs mer

Utrikespolitiska Föreningen, Växjö

Utrikespolitiska Föreningen, Växjö Verksamhetsberättelse 2014 Utrikespolitiska Föreningen, Växjö 1 Sammanfattning av 2014 2014 har varit ett intressant och framgångsrikt år för Utrikespolitiska Föreningen, Växjö. Ny styrelse valdes in i

Läs mer

Valberedningen, representant för Y1

Valberedningen, representant för Y1 Valberedningen, representant för Y1 Valberedningens nominering: Christopher Sundkvist Mitt namn är Christopher Sundkvist, jag är 20 år gammal och går i klassen MED 1. Jag är en glad, trevlig kille som

Läs mer

Kandidater till partikongressen den 28/10-1/11 2009 Valkrets 1 Habo, Jönköping och Mullsjö Arbetarekommuner

Kandidater till partikongressen den 28/10-1/11 2009 Valkrets 1 Habo, Jönköping och Mullsjö Arbetarekommuner Kandidater till partikongressen den 28/10-1/11 2009 Valkrets 1 Habo, Jönköping och Mullsjö Arbetarekommuner Socialdemokraterna i Jönköpings län Residensgatan 1 556 13 Jönköping T: 036-165140 www.socialdemokraterna/jonkopingslan

Läs mer

Nd i A Å S ö E 0 4 1

Nd i A Å S ö E 0 4 1 Nd i A Å S ö E 0 4 1 In E Ål S ört c n N Praktisk information 3 Förslag till dagordning och tidsschema 4 Förslag till arbetsordning 8 Ordlista 11 Verksamhetsberättelse för styrelsen 13 Verksamhetsberättelse

Läs mer

Kallelse till årsmöte 2015

Kallelse till årsmöte 2015 Kallelse till årsmöte 2015 Feministiskt Initiativ Nordöstra Skåne Datum: 21 mars 2015 Tid: 13.00 Plats: Spannmålsgatan 9 291 32 Kristianstad Information Lokalen är fullt tillgänglig och i närheten av tågstationen.

Läs mer

Praktikrapport Rädda Barnens Regionkontor Malmö Verksamhetsutvecklare

Praktikrapport Rädda Barnens Regionkontor Malmö Verksamhetsutvecklare Samhällsvetenskapliga fakulteten Göteborgs universitet Kvalificerad arbetspraktik med samhällsvetenskaplig inriktning HT2013 Caroline Engels Tidigare utbildning: Kandidat i Utvecklingsstudier med inriktning

Läs mer

GRÖN UNGDOM I STOCKHOLMREGIONENS ÅRSMÖTE 2015

GRÖN UNGDOM I STOCKHOLMREGIONENS ÅRSMÖTE 2015 GRÖN UNGDOM I STOCKHOLMREGIONENS ÅRSMÖTE 2015 2 INNEHÅLL Praktisk information 3 Förslag till dagordning och tidsschema 4 Förslag till arbetsordning 8 Ordlista 12 Styrelsens verksamhetsberättelse 15 Ekonomisk

Läs mer

Demokratihandboken. Förbundsvalberedning och avdelningsvalberedningar. Beslutad av förbundsstyrelsen i april 2015.

Demokratihandboken. Förbundsvalberedning och avdelningsvalberedningar. Beslutad av förbundsstyrelsen i april 2015. Demokratihandboken Förbundsvalberedning och avdelningsvalberedningar Beslutad av förbundsstyrelsen i april 2015. 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Inledning... 3 Så ser förbundsstyrelsens och avdelningsstyrelsens

Läs mer

Välkommen till Sollentunamoderaterna!

Välkommen till Sollentunamoderaterna! Nymedlemsinformation Utgåva 1/2012 Välkommen till Sollentunamoderaterna! Vi vill hälsa dig varmt välkommen till Sollentunamoderaterna! Vi är en del av ett parti som ständigt försöker förnya oss och utveckla

Läs mer

En annan mycket roligare del i arbetet var att jag ofta fick följa med min handledare ut på

En annan mycket roligare del i arbetet var att jag ofta fick följa med min handledare ut på Manpower Student är ett eget bolag och en egen avdelning inom Manpower. Manpower är världsledande när det gäller arbetsmarknadsrelaterade tjänster som rekrytering, uthyrning och jobbförmedling. De finns

Läs mer

Valberedningens förslag till årsstämman 2017

Valberedningens förslag till årsstämman 2017 Valberedningens förslag till årsstämman 2017 Följande ledamöter lämnar styrelsen: Eva Smith Vald till 2017 Avböjt omval Unn Malm Vald till 2017 Avböjt omval Jonas Berggren Vald till 2018 Flyttar från föreningen

Läs mer

STADGAR FORUM SYD. Antagna av Forum Syds årsmöte och bekräftat av Medlemsmötet efter revidering av stadgar

STADGAR FORUM SYD. Antagna av Forum Syds årsmöte och bekräftat av Medlemsmötet efter revidering av stadgar STADGAR FORUM SYD Antagna 080517 av Forum Syds årsmöte och bekräftat av Medlemsmötet 081122 efter revidering av stadgar 950204. Senaste revidering 160528 Stadgar för Forum Syd Organisationer i samverkan

Läs mer

SAMVERKANSÖVERENSKOMMELSE MELLAN IDÉBUREN SEKTOR OCH SÖDERTÄLJE KOMMUN

SAMVERKANSÖVERENSKOMMELSE MELLAN IDÉBUREN SEKTOR OCH SÖDERTÄLJE KOMMUN SAMVERKANSÖVERENSKOMMELSE MELLAN IDÉBUREN SEKTOR OCH SÖDERTÄLJE KOMMUN Samhällsutveckling börjar med den enskilda människans engagemang. Den idéburna sektorn bidrar till ett aktivt medborgarskap som utvecklar

Läs mer

Ung Teaterscens stadgar

Ung Teaterscens stadgar Ung Teaterscens stadgar Kapitel 1 - Grundläggande bestämmelser 1 Namn, säte och förbund Ung Teaterscen är ett fristående ungdomsförbund som verkar inom amatörteaterrörelsen. Ung Teaterscen har sitt säte

Läs mer

Svenska Judoförbundet Valberedningen 2016-01-30

Svenska Judoförbundet Valberedningen 2016-01-30 Inför årsmötet i Svenska Judoförbundet den 5 mars 2016 Valberedningen har under året följt styrelsens arbete och har haft kontakt vid flera tillfällen med de olika styrelsemedlemmarna. Vår bedömning är

Läs mer

Proposition 1. Verksamhetsplan för RFSU Stockholm 2013

Proposition 1. Verksamhetsplan för RFSU Stockholm 2013 Proposition 1. Verksamhetsplan för RFSU Stockholm 2013 1. Organisation RFSU Stockholms verksamhet har vuxit och utvecklats snabbt de senaste åren. Av den anledningen har fokus under det verksamhetsår som

Läs mer

Regionråd 2016 14 APRIL TID & PLATS MOTIONER NOMINERINGAR HANDLINGAR

Regionråd 2016 14 APRIL TID & PLATS MOTIONER NOMINERINGAR HANDLINGAR Regionråd 2016 14 APRIL TID & PLATS MOTIONER NOMINERINGAR HANDLINGAR För dig som bor eller arbetar, är registrerad medlem, i Unionen Östra Sörmland/Gotland. Vilket bland annat omfattar kommunerna: Botkyrka

Läs mer

Stadgar Vision avd 200 Örebro läns landsting

Stadgar Vision avd 200 Örebro läns landsting Stadgar Vision avd 200 Örebro läns landsting STADGAR Vision landstingsavd 200 Bilaga A ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Mom 1. Örebro läns landstingsavdelning är en lokal förening för tjänstemän anställda hos Örebro

Läs mer

Reviderad överenskommelse om samverkan mellan Region Skåne och Idéburen sektor i Skåne

Reviderad överenskommelse om samverkan mellan Region Skåne och Idéburen sektor i Skåne Förslag till Reviderad överenskommelse om samverkan mellan Region Skåne och Idéburen sektor i Skåne ÖVERENSKOMMELSEN SKÅNE Innehåll Förslag till Reviderad överenskommelse om samverkan mellan Region Skåne

Läs mer

Remissvar - Årsmötesformer

Remissvar - Årsmötesformer Remissvar - Årsmötesformer Gruppen för normmedvetet arbete har läst igenom remissen om årsmötesformer och demokrati i Svenska Kyrkans Unga och önskar dela några reflektioner utifrån våra perspektiv. Vårt

Läs mer

Förbundsstämma Djurskyddet Sverige

Förbundsstämma Djurskyddet Sverige Valberedningens förslag Förbundsstämma Djurskyddet Sverige Louis de Geer konsert & konferens Norrköping 12-13 maj 2012 2 Valberedningens förslag 2012 till Djurskyddet Sverige Styrelse 2012-2014 Ordförande

Läs mer