VALBEREDD ELEVRÅDSKONGRESSEN 2018

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VALBEREDD ELEVRÅDSKONGRESSEN 2018"

Transkript

1 VALBEREDD ELEVRÅDSKONGRESSEN 2018

2 VALBEREDD DIN GUIDE TILL VALET VAD ÄR VALET? På måndagen den 19/11 kommer vi på Elevrådskongressen besluta om vilka som ska sitta i förbundsstyrelsen för verksamhetsåret Vi i valberedningen har lagt ett förslag på sju personer som tillsammans ska bilda förbundsstyrelsen för I år ska ni välja ny förbundsordförande, vice förbundsordförande och fem nya förbundsledamöter! Kandidaterna kommer att representera er medlemmar det kommande året och jobba med de frågor som ni tar beslut om på Elevrådskongressen. Nu på Elevrådskongressen är det bra att passa på att prata med kandidaterna och fråga dem om det ni vill veta eller undrar över. Det här häftet ger er en chans att lära känna kandidaterna och skapa er en bild av dem. Om ni har några frågor angående kandidaterna eller hur valet kommer gå till så är det bara att prata med någon av oss - Klara, Karin eller Samantha, som sitter i valberedningen eller mejla oss på valberedning@svea.org.

3 HUR VÄLJS DE FÖRTROENDEVALDA? Under Elevrådskongressen ska också nya verksamhetsrevisorer (som granskar förbundsstyrelsens arbete) och en ny valberedning (som ska hitta kandidater till nästa år) väljas. Om du känner dig manad till att sitta i valberedningen: snacka då med valberednings-valberedningen. Längst bak i häftet kan du läsa mer om vad det innebär att vara förtroendevald och kort om varje uppdrag. VALBEREDNINGENS FÖRSLAG - Jennie Gustafsson som förbundsordförande på 2 år. - Chiara Bergmark-Stanzani som vice förbundsordförande på 2 år. - David Eriksson, Victor Holmström, Emma Wedner, Elias Charbachi och Maya Arvo som ledamöter på 1 år.

4 JENNIE GUSTAFSSON Hej! Jag heter Jennie och har under hösten haft rollen som vice förbundsordförande. Jag åkte på min första träff som medlem 2015, och lämnade aldrig Sveriges elevråds SVEA efter det! Mitt engagemang i organisationen startade genom rollen som utbildare, och följdes sedan av förtroendeuppdrag som verksamhetsrevior och ledamot i förbundsstyrelsen. I förbundsstyrelsen har jag bl.a. varit ansvarig för fokusfrågan Rättssäkra betygen, nu! och representerat organisationen i Almedalen för att bedriva påverkansarbete Idag har jag därför en bred kompetens om organisationen och dess olika delar. Jag vet var vi har våra styrkor, och vad vi kan utveckla. Dessutom har jag en hel del egna erfarenheter efter många år som engagerad i elevråd. Jag sitter också med i barnrättsorganisationen Plan International Sveriges ungdomsråd sen tre år tillbaka. Där har mitt engagemang för bl.a. rätten till trygghet, skola och inkludering fått växa, och jag har fått utvecklas i arbetet både runtomkring i Sverige och utomlands, samt fått ännu mer kunskap kring organisering och styrelsearbete. Jag kandiderar till förbundsordförande för att jag vet hur mycket vi tillsammans kan göra för Sveriges elever genom Sveriges elevråd SVEA. Jag vill stärka och underlätta för elevorganisering eftersom jag vet hur kämpigt det kan vara att driva ett elevråd på en skola, och hur viktigt det är att få stöttning, hjälp och verktyg. Jag vill vara med och föra fram elevperspektivet i skolpolitiken eftersom jag vet att elever utgör den största gruppen på skolan, men att de ändå är underrepresenterade i skolpolitiska sammanhang. Och framförallt för att jag vill se en jämlik skola med rättssäker bedömning, och det är långt dit. Idag spelar det stor roll vem du är, var du bor och vilken skola du går på. Så här kan det inte vara längre. Alla elever ska känna sig välkomna, trygga och inkluderade i skolan, bli tagna på allvar och få förutsättningar för att nå sin fulla potential.

5 CHIARA BERGMARK-STANZANI Hejsan allihopa! Jag heter Chiara Bergmark Stanzani och bor för närvarande i Lund där jag läser Natur-Natur på gymnasiet. Jag är en driven och utåtriktad person som alltid har, och alltid kommer, stå upp för det jag tror på. Jag har varit utbildare i snart två år och har under den perioden lärt känna medlemmarna såväl som organisationen. Jag har lärt mig hur ett elevråd fungerar som bäst och vad som krävs för att samarbeta, om härskartekniker och framgångsfaktorer. Men viktigast av allt - jag har fått ta del av olika elevers erfarenheter och historier. Jag har fått höra om rektorer som inte alls förstår demokratiska processer eller respekterar elever, om lärare som sätter betyg efter attityd och om elever som har varit så stressade att de vid 14 års ålder har gått in i väggen. Det är med er elever i åtanke jag kandiderar till vice förbundsordförande och det är för er framtid jag tänker kämpa inom skolpolitiken. Jag är fullt övertygad om att påverkan kan ske på många olika nivåer, men att det är i de övergripande strukturerna de stora problemen ligger i många fall. Med mitt brinnande engagemang för elevers rättigheter och allt som den här organisationen står för, hoppas jag verkligen att jag kan få ert förtroende att representera er röst som vice förbundsordförande!

6 DAVID ERIKSSON David Eriksson heter jag, 19 år är jag och studerar samhällsvetenskapliga programmet med samhällsvetenskaplig inriktning. På fritiden hänger jag med kompisar, spelar datorspel eller besöker olika föreläsningar. Som person gillar jag att lyssna men också att argumentera och diskutera. Mina tidigare erfarenheter inom Sveriges Elevråd-SVEA är två mandatperioder som sammankallande verksamhetsrevisor där jag fått fördjupa mig inom och granska organisationen. Tidigare var jag projektledare vilket lärde en mycket av det logistiska arbetet. Tidigare erfarenheter från högstadiet var mitt engagemang i elevrådet som resulterade i att jag var ordförande det sista året. Nu på gymnasiet är jag engagerad inom skolans elevkår, SÄG:s Elevkår, mitt uppdrag är ekonomiansvarig. Elevkåren är bland toppen av de största i landet. Detta uppdrag har gjort att jag fått träna alltifrån hur en hushåller med ekonomin till samordning av förhandlingar. Som ledamot i förbundsstyrelsen vill jag bidra med mina breda kunskap för att, att skapa stabilitet och att helt enkelt lyssna på våra medlemmar.

7 VICTOR HOLMSTRÖM Mitt namn är Victor Holmström, jag är 19 år studerar för ögonblicket freds och konfliktstudier på Uppsala Universitet. Jag har varit engagerad i elevråd sen 6an och suttit i elevrådsstyrelser sen 1an på gymnasiet. För mig är mina främsta egenskaper min organisationsförmåga och strategiska tänkande, jag analyserar varje situation så noggrant som möjligt och jag anstränger mig för att tänka flera steg framåt. Jag brinner för engagemang och har alltid kämpat för att vara i en position där jag har möjlighet att påverka och bidra till en bättre miljö för andra som påverkas. SVEA är enligt mig en av de bästa organisationerna i Sverige, vi har ett budskap värt att kämpa för och hundratals medlemmar som alla bryr sig om varandra. Vi gör otroligt mycket för att främja en bättre skolmiljö och alla som varit med organisationen vet att det inte bara är tomma ord som vi slänger omkring oss, men vi kan också göra mer, perfektion är ett flyktigt mål, man kan alltid sträva efter det men man kommer aldrig fram. SVEA är en fantastisk drivkraft mot en perfekt skolmiljö, och jag vill hjälpa oss att hitta nästa steg och ta det. Jag gick med i SVEA för 3 år sen och för mig är det bästa med organisationen det engagemang som finns i alla medlemmar, oavsett om de är på sin första träff med organisationen eller sin sista. Jag vill sitta med i Sveriges elevråd - SVEAs förbundsstyrelse för att bidra till att sprida det här engagemanget till fler elever i hela Sverige och ge fler personer den chansen jag fick för tre år sedan.

8 EMMA WEDNER Hej! Jag heter Emma Wedner. Till vardags går jag IB-programmet på Katedralskolan i Linköping, och spelar fotboll ett par kvällar i veckan. Utöver det trivs jag bäst när jag fikar med mina vänner efter skolan, myser med mina katter eller läser en riktigt bra bok. Ideellt engagemang har alltid legat nära hjärtat vare sig det handlar om att vara tränare för knattelag eller påverkansarbete. I 9:an satt jag som elevrådsordförande i min skola. Det öppnade dörren till mycket; däribland ett samarbete med kommunen, andra coola nätverk och SVEA. Under verksamhetsåret 17/18 har jag suttit i Rättighetsgruppen. Det har varit ett fantastiskt uppdrag på många sätt; inte minst för att jag kommit i kontakt med så många andra elever, fått arbeta med påverkansarbete på ett konkret sätt och medverka på häftiga träffar. Förra året gick även jag och mina kompisar ihop och startade en förening som håller i aktiviteter för ungdomar i högstadieåldern. Det var mycket jobb men så obeskrivligt roligt! Nu är jag redo att ta mig an nya äventyr och kandiderar därför till förbundsstyrelsen. Det vore en ära att få förtroendet att vara med och fortsätta driva organisationen framåt!

9 ELIAS CHARBAHI Tja, tja! Elias heter jag och är 16 år gammal. Jag bor i en liten ort i utkanten av Stockholm som heter Märsta. Väldigt nyligen påbörjade jag mitt första år på gymnasiet där jag nu läser samhällsprogrammet med inriktning beteendevetenskap. Den 18 november 2016 var jag på min första elevrådskongress. På kongressen mötte jag ett engagemang utöver nått jag någonsin sett. Där valde jag att söka till utbildare då jag verkligen längtade efter att få träffa fler engagerade ungdomar runt om i vårt avlånga land. När jag märkte att mitt engagemang bara växte valde jag att under våren 2017 kandidera till regionsordförande för Sveriges elevråd - STHLM. Jag har under mina olika roller som ideell inom organisationen lärt mig så otroligt mycket. Mitt engagemang har verkligen växt med tiden, därför väljer jag att kandidera till förbundsstyrelsen. Något som ligger mig väldigt varmt om hjärtat är elevers rättigheter. Vi behöver få elevernas röst hörda i samhället och se till att alla elever får tillgång till en bättre och mer demokratisk skolgång eftersom skoldemokratin är bland det viktigaste vi har. Jag vet att det är vi elever som är framtiden men för att kunna utvecklas måste vi har möjligheten att förändra och den vill jag skapa.

10 MAYA ARVO Yoo! Maya heter jag och bor på en ö i Stockholms skärgård kallad Värmdö! Går tredje året på gymnasiet och läser ekonomi - marknadsföring. Folk beskriver mig ofta som modig och ärlig, och en person som alltid säger vad den tycker och jag är väldigt beredd att hålla med. Jag brinner verkligen för att se till att folk i min omgivning trivs och mår bra och det är en egenskap jag använder var jag än är blev jag utbildare för Sveriges elevråd - SVEA och är det än idag valdes jag in i Sveriges elevråd - STHLMs regionstyrelse som ledamot. Uppdragen har betytt enormt mycket för mig och givit mig mycket erfarenheter, men en av de viktigaste sakerna jag fått lära mig under dessa två år som både utbildare och styrelseledamot är vikten av att lyssna, ta in och föra vidare elevers åsikter från runt om i Sverige. Den lärdomen är unik och det är precis det jag vill ta med mig till förbundsstyrelsen. Jag vet att alla elever är unika, men det jag lärt mig är att deras åsikter är ofta densamma och det är önskan om att förändra skolsverige till det bättre. Jag är säker på att detta är möjligt för jag ser den förändringen, men det måste gå fortare, vi måste fortsätta lyssna, ta in och föra vidare elevers erfarenheter och åsikter. För de är framtiden, vi är framtiden.

11 OM FÖRTROENDEUPPDRAGEN VAD ÄR EN FÖRTROENDEVALD? Under varje Elevrådskongress tillsätts ett antal förtroendevalda till olika uppdrag inom Sveriges elevråd SVEA. Det är medlemmarna som röstar på de som kandiderat till posterna. De förtroendevaldas uppgift är att på olika sätt driva och förvalta Sveriges elevråd SVEA. Att ha ett förtroendeuppdrag kräver stort ansvar och mycket arbete, men det är också roliga och intressanta uppdrag. Att ha ett förtroendeuppdrag är även en mycket bra erfarenhet. FÖRBUNDSSTYRELSEN Förbundsstyrelsen är Sveriges elevråd SVEAs högst beslutande organ då Elevrådskongressen inte är samlad. Förbundsstyrelsens funktion är att strategiskt leda organisationen genom direktiv, mål och beslut. Förbundsstyrelsen har ansvar för den ekonomiska förvaltningen, verksamheten och organisationsutveckling. Förbundsstyrelsen ska enligt stadgarna bestå av sju eller nio ledamöter, varav en förbundsordförande och en vice förbundsordförande. Förbundsstyrelsen ska varje verksamhetsår ha minst sex möten. För att mötet ska vara beslutsmässigt krävs även att minst hälften av ledamöterna är närvarande. Förbundsstyrelsen ska varje år anta en delegationsordning som förklarar mandat, beslutsordning, funktioner och ansvar för Sveriges elevråd SVEA som helhet. Revisorer innehar närvaro- och yttranderätt på förbundsstyrelsemöten. Valberedningen har närvarorätt. Övriga kan tilldelas närvaro- och yttranderätt av förbundsstyrelsen.

12 VERKSAMHETSREVISORERNA Verksamhetsrevisorerna är medlemmarnas ögon och öron i organisationen när Elevrådskongressen inte är samlad. Verksamhetsrevisorerna granskar helt enkelt vad förbundsstyrelsen sysslar med under verksamhetsåret, så att arbetet sköts på bästa möjliga sätt. De ser även över så förbundsstyrelsen följer de stadgar, regler och styrdokument som finns. Verksamhetsrevisorerna är också ett stöd till förbundsstyrelsen och övriga organisationen i form av att de hjälper till med stadgetolkningar. Verksamhetsevisorerna ska vara tre personer, varav en utses till sammankallande. VALBEREDNINGEN Valberedningens uppgift är att lägga ett förslag på: förbundsstyrelsens storlek, förslag på förbundsordförande, vice förbundsordförande och arvordering för dessa. De tar också fram förslag på ledamöter, verksamhetsrevisorer och mötespresidium för Elevrådskongressen. Valberedningen ska sprida information om vad uppdragen innebär och dessa uppdrags ansvar till kandidater och medlemmar, samt inspirera, stödja och intervjua kandidater. Valberedningen ska bestå av tre personer, varav en utses till sammankallande.

VALBEREDD! ELEVRÅDS- KONGRESSEN 2017

VALBEREDD! ELEVRÅDS- KONGRESSEN 2017 VALBEREDD! ELEVRÅDS- KONGRESSEN 2017 VALBEREDD DIN GUIDE TILL VALET VAD ÄR VALET? På måndagen den 20/11 kommer vi på Elevrådskongressen besluta om vilka som ska sitta i förbundsstyrelsen för verksamhetsåret

Läs mer

Valberedd! - din guide till valet

Valberedd! - din guide till valet Valberedd! 2016 - din guide till valet Valberedd 2016 - din guide till valet! Vad är valet? På måndagen den 21/11 kommer vi på Elevrådskongressen besluta om vilka som ska sitta i förbundsstyrelsen för

Läs mer

Valberedd 2015 Din guide till valet!

Valberedd 2015 Din guide till valet! Valberedd 2015 Din guide till valet! 1 Valberedd 2015 Din guide till valet! Vad är valet? På måndag 23/11 kommer vi att rösta om vilka som ska sitta i förbundsstyrelsen år 2016! Vi i valberedningen har

Läs mer

Sveriges elevråd - SVEAs stadgar

Sveriges elevråd - SVEAs stadgar Sveriges elevråd - SVEAs stadgar Kapitel 1 Organisation 1.1 Namn, säte och förbund Sveriges elevråd SVEA (Sweden s student councils SVEA) är ett förbund av och för elevråd. Sveriges elevråd SVEA är en

Läs mer

Sveriges elevråd SVEAs stadgar

Sveriges elevråd SVEAs stadgar Sveriges elevråd SVEAs stadgar Första avdelningen - Om förbundet Kapitel 1 - Organisation 1 Namn, säte och förbund Sveriges elevråd SVEA (Sweden s student councils SVEA) är ett förbund av och för elevråd.

Läs mer

Sveriges elevråd SVEAs stadgar

Sveriges elevråd SVEAs stadgar Sveriges elevråd SVEAs stadgar Kapitel 1 - Organisation 1 Namn, säte och förbund Sveriges elevråd SVEA (Sweden s student councils SVEA) är ett förbund av och för elevråd. Sveriges elevråd SVEA är en partipolitiskt

Läs mer

Sveriges elevråd SVEAs stadgar

Sveriges elevråd SVEAs stadgar Sveriges elevråd SVEAs stadgar Första avdelningen - Om förbundet Kapitel 1 - Organisation 1 Namn, säte och förbund Sveriges elevråd SVEA (Sweden s student councils SVEA) är ett förbund av och för elevråd.

Läs mer

Stadgar för förbundet Ung Media Sverige

Stadgar för förbundet Ung Media Sverige Stadgar för förbundet Ung Media Sverige Antagna vid årsmötet 2012-10-21 Definition 1 Syfte mom 1 Förbundets syfte är att genom demokratisk organisering skapa förutsättningar för unga att producera och

Läs mer

Ung Teaterscens stadgar

Ung Teaterscens stadgar Ung Teaterscens stadgar Kapitel 1 - Grundläggande bestämmelser 1 Namn, säte och förbund Ung Teaterscen är ett fristående ungdomsförbund som verkar inom amatörteaterrörelsen. Ung Teaterscen har sitt säte

Läs mer

STADGAR. Antagna på årsmöte 2014-11-22. Kapitel 1 - Allmänt

STADGAR. Antagna på årsmöte 2014-11-22. Kapitel 1 - Allmänt STADGAR Antagna på årsmöte 2014-11-22 Kapitel 1 - Allmänt 1. Definition PUSH Sverige - plattformen där unga samarbetar för hållbarhet, som i dessa stadgar 1 benämns nätverket, är ett nationellt nätverk

Läs mer

Medlemskapsansökan. En bättre och mer demokratisk skola!

Medlemskapsansökan. En bättre och mer demokratisk skola! Engagerad Skoldemokrati Med s amarbete kommer man längst Elevers rättigheter Elevinflytande Medlemskapsansökan Engagerad Skoldemokrati Elevers rättigheter Med samarbete kommer man längst Elevinflytande

Läs mer

Stadgar för Sveriges förenade HBTQstudenter

Stadgar för Sveriges förenade HBTQstudenter Stadgar för Sveriges förenade HBTQstudenter - SFQ Senast uppdaterad av kongressen den 16-17 november 2013 Associationsform 1 Riksförbundet utgör en ideell förening och har som sådan rättshandlingsförmåga.

Läs mer

Elevrådskongressen. Propositioner

Elevrådskongressen. Propositioner Elevrådskongressen Propositioner 2015 1 Bästa Elevrådare Elevrådskongressen 2015 är snart här. Tiden för er elevrådare ute i landet att bestämma över organisationens framtid är snart här. 2015 har varit

Läs mer

#ek14. Elevrådskongressen. Propositioner. Vad är en proposition?

#ek14. Elevrådskongressen. Propositioner. Vad är en proposition? 14 Propositioner Elevrådskongressen #ek14 Vad är en proposition? Propositionerna är de förslag som förbundsstyrelsen lägger innan Elevrådskongressen. Propositionerna handlar om vad förbundsstyrelsen tycker

Läs mer

Kandidaturtexter Extrainsatt Val-SM

Kandidaturtexter Extrainsatt Val-SM Kandidaturtexter Extrainsatt Val-SM Vice Ordförande Oskar Giescke... 2 Vice Ordförande, Kommunikationsansvarig Helena Falk... 2 Ordförande Konstwerket Martin Gutsch... 3 Ordförande Jämlikhetsnämnden Elin

Läs mer

Sveriges elevråd SVEAs Verksamhetsplan 2019

Sveriges elevråd SVEAs Verksamhetsplan 2019 Sveriges elevråd SVEAs Verksamhetsplan 2019 ÖVERGRIPANDE PRIORITERING Sveriges elevråd - SVEA är en organisation av och för elevråd. För att uppnå sina syften, och se till att Sveriges elever är en tung

Läs mer

Propositioner. Elevrådskongressen Ni har makten.

Propositioner. Elevrådskongressen Ni har makten. Propositioner Elevrådskongressen 2016 Ni har makten. Bästa elevrådare, Hösten har kommit igång på riktigt och Elevrådskongressen 2016 är snart här. Det är snart dags för er elevrådare ute i landet att

Läs mer

Stadgar Antagna av Kongressen 2018

Stadgar Antagna av Kongressen 2018 Stadgar Antagna av Kongressen 2018 Kap 1. Allmänna bestämmelser Mom 1.1 Namn och säte Förbundets namn är Ungdom Mot Rasism. Förbundets namn översätts på engelska till Youth Against Racism Sweden. Förbundets

Läs mer

Definition och ändamål

Definition och ändamål Stadgar 2014-07-17 Europeiska ungdomsparlamentet (EUP) Stadgar för Europeiska ungdomsparlamentet (EUP) Definition och ändamål 1 Syfte Mom 1 Föreningens syfte är att bidra till ett Europa där ungdomar intresserar

Läs mer

Maktsalongens stadga

Maktsalongens stadga Maktsalongens stadga Grundläggande bestämmelser 1 Namn och syfte Maktsalongen är en organisation som arbetar med jämställdhet i det unga civilsamhället. Maktsalongens mål är att skapa ett jämställt ungt

Läs mer

Detta introduktionsprogram är tänkt att kortfattad ge en beskrivning av FSO:s förening och vad du bör tänka på i ditt uppdrag.

Detta introduktionsprogram är tänkt att kortfattad ge en beskrivning av FSO:s förening och vad du bör tänka på i ditt uppdrag. INTRODUKTIONSPROGRAM FÖR NYA FÖRTROENDEVALDA INOM FÖRENINGEN SOCIAL OMSORG (FSO) Grattis till ditt nya förtroendeuppdrag inom FSO Vi hoppas att du ska trivas i ditt nya uppdrag och känna dig välkommen

Läs mer

Sveriges elevråd SVEAs stadgar

Sveriges elevråd SVEAs stadgar Sveriges elevråd SVEAs stadgar Första avdelningen - Om förbundet Kapitel 1 - Organisation 1 Namn, säte och förbund Sveriges elevråd SVEA (Sweden s student councils SVEA) är ett förbund av och för elevråd.

Läs mer

Praktisk information om nomineringsprocessen

Praktisk information om nomineringsprocessen Praktisk information om nomineringsprocessen s vision är att det på varje gymnasieskola i Sverige ska finnas en framgångsrik elevkår som genom att tillvarata deras akademiska, ekonomiska, rättsliga och

Läs mer

Konkreta exempel på stadgar, praxis, tradition och hävd. vad kan vi lära av andra?

Konkreta exempel på stadgar, praxis, tradition och hävd. vad kan vi lära av andra? Konkreta exempel på stadgar, praxis, tradition och hävd vad kan vi lära av andra? Anna Bergkvist Personalvetare HR-generalist Styrelseledamot, ordförande, revisor & valberedare Det här kommer vi gå igenom

Läs mer

Innehåll. Material Valberedningsguide Uppdaterad: 2015-01- 27 Sida 2 av 7

Innehåll. Material Valberedningsguide Uppdaterad: 2015-01- 27 Sida 2 av 7 Sida 2 av 7 Innehåll Information till valberedningen... 3 Inför årsmötet... 4 Att sätta ihop kravprofiler... 4 Saker att ta ställning till... 5 Att hålla informationsmöte... 5 Att förbereda en intervju...

Läs mer

Guide till SECO:s exempelstadga

Guide till SECO:s exempelstadga Guide till SECO:s exempelstadga Guide till SECO:s exempelstadga Varje förening behöver regler som bestämmer hur den ska skötas, dessa regler kallas stadgar. För att underlätta för medlemsorganisationerna

Läs mer

En bättre och mer demokratisk skola! Skoldemokrati Elevinflytande Elevråd

En bättre och mer demokratisk skola! Skoldemokrati Elevinflytande Elevråd En bättre och mer demokratisk skola! Skoldemokrati Elevinflytande Elevråd En bättre och mer demokratisk skola! Hur och varför? Hur vi ska göra skolan bättre och höja elevernas resultat är en ständig debatt

Läs mer

Framgångsfaktorer. för elevråd

Framgångsfaktorer. för elevråd Framgångsfaktorer för elevråd Fungerande grupp Struktur Kunskap och kompetenser Resurser Relation till de andra eleverna Relation till vuxna på skolan Innehållsförteckning Förord Det här är framgångsfaktorerna!

Läs mer

Sandra Brakstad, nominerad till ledamot, kassör och ordförande (intervjun gjordes avseende sekreterarposten i det sedan inställda fyllnadsvalet)

Sandra Brakstad, nominerad till ledamot, kassör och ordförande (intervjun gjordes avseende sekreterarposten i det sedan inställda fyllnadsvalet) Sandra Brakstad, nominerad till ledamot, kassör och ordförande (intervjun gjordes avseende sekreterarposten i det sedan inställda fyllnadsvalet) Läser sjuksköterskeprogrammet, första terminen. Har grundläggande

Läs mer

för riksorganisationen Ungdom Mot Rasism

för riksorganisationen Ungdom Mot Rasism för riksorganisationen Ungdom Mot Rasism Kongressen i Göteborg 2013-03-16 1 Namn och ändamål 1.1 Namn Organisationen heter Riksorganisationen Ungdom Mot Rasism (hädanefter kallad UMR). 1.2 Ändamål UMR

Läs mer

Guide till Sveriges ungdomsråds exempelstadga

Guide till Sveriges ungdomsråds exempelstadga Guide till Sveriges ungdomsråds exempelstadga Guide till Sveriges ungdomsråds exempelstadga Varje förening behöver regler som bestämmer hur den ska skötas, dessa regler kallas stadgar. För att underlätta

Läs mer

Valberedningens förslag

Valberedningens förslag IF FRISKVÅRD VÄXJÖ ÅRSMÖTE Valberedningens förslag Till IF Friskvård Växjö styrelse och revisorer för verksamhetsåret 2014 1 IF Friskvård Växjö styrelse och revisorer. Interimvalberedningen har fått i

Läs mer

Stadga för Mattecentrum Senast reviderad:

Stadga för Mattecentrum Senast reviderad: Stadga för Mattecentrum Senast reviderad: 2017-03-19 1 Syfte Mom 1 Mattecentrum ska utan vinstdrivande intresse öka elevers förståelse för matematik och dess roll i samhället, inspirera med förebilder

Läs mer

Kompis Sverige 2018 Deltagare och resultat.

Kompis Sverige 2018 Deltagare och resultat. Kompis Sverige 2018 Deltagare och resultat www.kompissverige.se Vi öppnar upp Sverige genom möten mellan människor Kompis Sverige skapar möten mellan nya och etablerade svenskar, och ökar därmed deltagarnas

Läs mer

Stadgar Sveriges Elevråd

Stadgar Sveriges Elevråd Sida 1 av 8 Sveriges Elevråd Antagna på årsmötet 7 november 2015 1 Syfte mom. 1 Organisationens syfte är att stödja och hjälpa elevråd och elevkårer på övre grundskolan. 2 Organisation mom. 1 Organisationens

Läs mer

Stadgar Sveriges Elevråd Antagna på årsmötet 30 november 2013

Stadgar Sveriges Elevråd Antagna på årsmötet 30 november 2013 Stadgar Sveriges Elevråd Antagna på årsmötet 30 november 2013 1 Syfte mom 1 Organisationens syfte är att stödja och hjälpa elevråd på grundskolan. 2 Organisation mom 1 Organisationens juridiska namn är

Läs mer

Stina. Studieinspiratörerna. Stadgar för den ideella föreningen Studieinspiratörerna. Ändringar gjorda på årsmöte 140526 medtagna

Stina. Studieinspiratörerna. Stadgar för den ideella föreningen Studieinspiratörerna. Ändringar gjorda på årsmöte 140526 medtagna Stina Studieinspiratörerna Stadgar för den ideella föreningen Studieinspiratörerna Ändringar gjorda på årsmöte 140526 medtagna Föreningen 1 Föreningens namn är Studieinspiratörerna. 2 Föreningen och dess

Läs mer

GULA HÄFTET! Vilka som ska göra sakerna vi bestämde på lördagen Beskrivningar för deras uppdrag Slutet på mötet

GULA HÄFTET! Vilka som ska göra sakerna vi bestämde på lördagen Beskrivningar för deras uppdrag Slutet på mötet GULA HÄFTET! Innehåller punkt 24-37 Vilka som ska göra sakerna vi bestämde på lördagen Beskrivningar för deras uppdrag Slutet på mötet Här finns också förslag till förbundsstyrelsen, barnrättspolitiska

Läs mer

BESKRIVNINGAR AV FÖRTROENDEPOSTER

BESKRIVNINGAR AV FÖRTROENDEPOSTER 1 BESKRIVNINGAR AV FÖRTROENDEPOSTER Det åligger alla förtroendevalda att; Vara engagerad i de frågor som föreningen driver Följa föreningens policys Vid förtroendeperiodens slut lämna in en verksamhetsberättelse

Läs mer

Scanna in dokomenten och maila dem till medlem@svea.org eller posta medlemskapsansökan

Scanna in dokomenten och maila dem till medlem@svea.org eller posta medlemskapsansökan Medlemskapsansökan till Sveriges elevråd - SVEA För en bättre och mer demokratisk skola Vad erbjuder vi: En röst i skolpolitiken Ett fullspäckat medlemspaket Rabatterade priser på våra nationella träffar

Läs mer

REGLER FÖR. Antagna på årsmöte 2013-02-03. Kapitel 1 - Allmänt

REGLER FÖR. Antagna på årsmöte 2013-02-03. Kapitel 1 - Allmänt REGLER FÖR Antagna på årsmöte 2013-02-03 Kapitel 1 - Allmänt 1 Definition PUSH Sverige - Plattformen där unga samarbetar för hållbarhet, som i dessa stadgar 1 benämns nätverket, är ett nationellt nätverk

Läs mer

Stadgar. Senast reviderad 2013-11- 04

Stadgar. Senast reviderad 2013-11- 04 Stadgar Senast reviderad 2013-11- 04 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 ALLMÄNT... 4 1.1 SYFTE... 4 1.2 FIRMA... 4 1.3 SÄTESORT... 4 1.4 VERKSAMHETSÅR... 4 1.5 FIRMATECKNARE... 4 1.6 ORGANISATION... 4 1.7 STYRDOKUMENT...

Läs mer

Utlysning av poster FEMJUR Uppsala Verksamhetsåret 2016

Utlysning av poster FEMJUR Uppsala Verksamhetsåret 2016 Utlysning av poster FEMJUR Uppsala Verksamhetsåret 2016 Feministiska Juriststudenter Härmed utlyses följande poster inom Feministiska Juriststudenter Uppsala för verksamhetsåret 2016. Sista ansökningsdag

Läs mer

Stadgar för Föreningen Uppsala Tekniska Fysiker. Senast reviderade 2014-05-13 2013-11-12

Stadgar för Föreningen Uppsala Tekniska Fysiker. Senast reviderade 2014-05-13 2013-11-12 ! Stadgar för Föreningen Uppsala Tekniska Fysiker Senast reviderade 2014-05-13 2013-11-12 Stadgar 2(5) Kapitel I: Inledande bestämmelser 1 Definitioner FUTF: Föreningen Uppsala Tekniska Fysiker F-STORM:

Läs mer

Stadgar för FOLKBILDNINGSFÖRBUNDET Beslutade av Förbundsmötet 2015-04-15

Stadgar för FOLKBILDNINGSFÖRBUNDET Beslutade av Förbundsmötet 2015-04-15 Stadgar för FOLKBILDNINGSFÖRBUNDET Beslutade av Förbundsmötet 2015-04-15 1 Namn och syfte Förbundets namn är Studieförbunden i samverkan 1, i dagligt tal Studieförbunden (The Swedish Adult Education Association)

Läs mer

Medlemmar är de som är valda till styrelsen. Föreningen har ingen medlemsavgift.

Medlemmar är de som är valda till styrelsen. Föreningen har ingen medlemsavgift. Kapitel I: Allmänna stadgan Föreningens syfte är att främja studiemiljön och det sociala livet för studenter antagna till programmet teknisk fysik vid Uppsala universitet (hädanefter F student). Medlemmar

Läs mer

Sveriges elevråd SVEAs verksamhetsplan 2017

Sveriges elevråd SVEAs verksamhetsplan 2017 Sveriges elevråd SVEAs verksamhetsplan 2017 ÖVERGRIPANDE PRIORITERING Sveriges elever ska vara en tung instans i skolfrågor på både lokal och nationell nivå. För att åstadkomma det här ska Sveriges elevråd

Läs mer

Elevrådsguiden - starta och driv ett elevråd!

Elevrådsguiden - starta och driv ett elevråd! Elevrådsguiden - starta och driv ett elevråd! Elevrådsguiden - starta och driv ett elevråd! På varje skola i Sverige bör det finnas ett elevråd som för elevernas röst i skoldemokratin. Elevrådet kan se

Läs mer

STADGAR. Antagna på årsmöte Kapitel 1 - Allmänt

STADGAR. Antagna på årsmöte Kapitel 1 - Allmänt STADGAR Antagna på årsmöte 2018-03-10 Kapitel 1 - Allmänt 1. Definition PUSH Sverige - plattformen där unga samarbetar för hållbarhet, som i dessa stadgar 1 benämns nätverket, är ett nationellt nätverk

Läs mer

Elevråd - så här gör man Studiehandledning

Elevråd - så här gör man Studiehandledning Elevråd - så här gör man Studiehandledning Vision: Ambitionen med Medix filmer är att fler elever ska uppfylla en större del av målen för årskursen. Alla elever har olika inlärningsstilar. Genom att tillhandahålla

Läs mer

Guide till Sveriges ungdomsråds exempelstadga. Stadga för Ungdomsrådet i (Kommun/Stadsdel)

Guide till Sveriges ungdomsråds exempelstadga. Stadga för Ungdomsrådet i (Kommun/Stadsdel) Guide till Sveriges ungdomsråds exempelstadga Detta är guiden till Sveriges ungdomsråds exempelstadga. Som du kan se så är texten skriven i två färger. Detta är för att den turkosa färgen är den förklarande

Läs mer

Senast reviderad 2010-05-19

Senast reviderad 2010-05-19 STUDENTFIKET CAMPUS NORRKÖPING Studentfiket Campus Norrköping Senast reviderad 2010-05-19 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. ALLMÄNT... 4 1.1. SYFTE... 4 1.2. FIRMA... 4 1.3. SÄTESORT... 4 1.4. VERKSAMHETSÅR... 4

Läs mer

Stadgar för Enskilda Gymnasiets elevkår Antagen på årsmötet den 16/9 2010 Organisationsnummer: 802455-7798

Stadgar för Enskilda Gymnasiets elevkår Antagen på årsmötet den 16/9 2010 Organisationsnummer: 802455-7798 Stadgar för Enskilda Gymnasiets elevkår Antagen på årsmötet den 16/9 2010 Organisationsnummer: 802455-7798 1 Organisation och Syfte mom. 1 Föreningens juridiska namn är Enskilda Gymnasiets elevkår, men

Läs mer

STADGAR ANTAGNA AV ORDINARIE ÅRSMÖTE 21 FEBRUARI 2012

STADGAR ANTAGNA AV ORDINARIE ÅRSMÖTE 21 FEBRUARI 2012 STADGAR ANTAGNA AV ORDINARIE ÅRSMÖTE 21 FEBRUARI 2012 Kapitel 1 Organisation och Ändamål 1 Politiska ändamål Socialdemokratiska studentklubben är en del av den svenska och internationella socialdemokratin

Läs mer

Sveriges elevråd SVEAs Verksamhetsplan 2018

Sveriges elevråd SVEAs Verksamhetsplan 2018 Sveriges elevråd SVEAs Verksamhetsplan 2018 ÖVERGRIPANDE PRIORITERING Sveriges elevråd - SVEA är en organisation av och för elevråd. För att uppnå sina syften, och se till att Sveriges elever är en tung

Läs mer

Arbetsordning för Valberedningar inom Hyresgästföreningen

Arbetsordning för Valberedningar inom Hyresgästföreningen Arbetsordning för Valberedningar inom Hyresgästföreningen 2 (26) Inledning En förening blir inte bättre än sina ledare. Valberedningen har en nyckelroll i valen av framtidens ledare. Att hitta rätt personer

Läs mer

Stadgar för Föreningen Uppsala Tekniska Fysiker. Senast reviderade 2015-05-05 2014-05-13 2013-11-12

Stadgar för Föreningen Uppsala Tekniska Fysiker. Senast reviderade 2015-05-05 2014-05-13 2013-11-12 ! Stadgar för Föreningen Uppsala Tekniska Fysiker Senast reviderade 2015-05-05 2014-05-13 2013-11-12 Stadgar 2 (6) Kapitel I: Allmänna stadgan Föreningens syfte är att främja studiemiljön och det sociala

Läs mer

Styrelsekandidaturer. Styrelsekandidaturer, valberedningens förslag samt valberedningskandidaturer

Styrelsekandidaturer. Styrelsekandidaturer, valberedningens förslag samt valberedningskandidaturer Styrelsekandidaturer, valberedningens förslag samt valberedningskandidaturer Styrelsekandidaturer Ordförande Sofia Carlsbrand: Jag heter Sofia Carlsbrand, går mitt tredje år på programmet och pluggar just

Läs mer

Postbeskrivningar inför SM-1

Postbeskrivningar inför SM-1 Postbeskrivningar inför SM-1 Innehåll Styrelsen... 2 Ettans representant... 2 Klubbmästare... 3 Andra förtroendevalda... 3 Vice SNO... 3 Sektionslokalsansvarig... 4 Valberedning... 4 Webmaster... 4 Revisor...

Läs mer

STADGAR FÖR FEMINISTISKT INITIATIV MALMÖ

STADGAR FÖR FEMINISTISKT INITIATIV MALMÖ STADGAR FÖR FEMINISTISKT INITIATIV MALMÖ Antagna vid årsmöte 2017-04-09 1 Föreningens namn och organisationsnummer Föreningens namn är Feministiskt initiativ Malmö (F!Malmö). Föreningen är registrerad

Läs mer

Centerstudenters stadgar

Centerstudenters stadgar Centerstudenters stadgar 5 10 15 fastställda av förbundsstämman i april 1984 reviderade vid förbundsstämman 1992 reviderade vid förbundsstämman 1997 reviderade vid förbundsstämman 2000 reviderade vid förbundsstämman

Läs mer

Stadgar för Miljöpartiet de Gröna i Varberg. Antagna 20xx-yy-zz

Stadgar för Miljöpartiet de Gröna i Varberg. Antagna 20xx-yy-zz Stadgar för Miljöpartiet de Gröna i Varberg Antagna 20xx-yy-zz 1 Föreningens namn Föreningens namn är Miljöpartiet de Gröna i Varberg. 2 Ändamål Föreningens ändamål är att bedriva politisk utveckling i

Läs mer

Stadgar för Juridiska föreningen vid Umeå universitet (JF)

Stadgar för Juridiska föreningen vid Umeå universitet (JF) Stadgar för Juridiska föreningen vid Umeå universitet (JF) Inledande bestämmelser 1 Juridiska föreningen vid Umeå universitet, nedan föreningen, är en partipolitiskt, fackligt och religiöst oberoende ideell

Läs mer

STADGAR FÖR SVERIGES DÖVAS RIKSFÖRBUND

STADGAR FÖR SVERIGES DÖVAS RIKSFÖRBUND STADGAR FÖR SVERIGES DÖVAS RIKSFÖRBUND Antagna vid kongressen i Stockholm 2017 Paragrafer 1 Förbundets namn och säte sid. 3 2 Ändamål sid. 3 3 Organisationer sid. 3 4 Medlemmar sid. 4 5 Medlemsavgift sid.

Läs mer

Delta i valet av förtroendevald En självklar rättighet!

Delta i valet av förtroendevald En självklar rättighet! Delta i valet av förtroendevald En självklar rättighet! Möten mellan medlemmar är en viktig del av Vårdförbundets organisation. Som medlem med stort inflytande medverkar du i en demokratisk process som

Läs mer

Sveriges Elevråds årsmöte Propositioner

Sveriges Elevråds årsmöte Propositioner Propositioner Sida 2 Propositioner Proposition 1: Stadgar för Sveriges Elevråd (se bilaga 1) Styrelsens förslag på ändringar i stadgarna är sammanfattade nedan. En kort motivering om varför styrelsen anser

Läs mer

Stadga för Kodcentrum

Stadga för Kodcentrum Stadga för Kodcentrum Antagna vid årsmötet 2017-04-29, förslag på revidering vid årsmötet 2018-04-28 1 Ändamål Mom 1 Kodcentrum är en ideell förening som gratis introducerar barn till programmering och

Läs mer

Proposition 1. Studentförbundet för Socialt Arbete. i Stockholm. Revidering av stadgar STUDENTFÖRBUNDET FÖR SOCIALT ARBETE I STOCKHOLM

Proposition 1. Studentförbundet för Socialt Arbete. i Stockholm. Revidering av stadgar STUDENTFÖRBUNDET FÖR SOCIALT ARBETE I STOCKHOLM Proposition 1 Revidering av stadgar Studentförbundet för Socialt Arbete i Stockholm 1 Proposition 1 Studentkåren är i konstant förändring och därmed behöver stadgarna uppdateras kontinuerligt. Nuvarande

Läs mer

Protokoll konstituerande årsmöte

Protokoll konstituerande årsmöte Protokoll konstituerande årsmöte (Föreningens namn) (Ort) (Datum) 1 Mötets öppnande Årsmötesordförande förklarade mötet öppnat 2 Val av mötesfunktionärer Styrelsen föreslog att välja till årsmötesordförande

Läs mer

mom 2 Norra Reals Elevkårs högsta beslutande organ är årsmötet och därefter Elevkårsstyrelsen.

mom 2 Norra Reals Elevkårs högsta beslutande organ är årsmötet och därefter Elevkårsstyrelsen. Norra Reals Elevkårs Stadga Med organisationsnummer 802408 7036 Antogs på årsmötet 25 mars 2015 1 Organisationen mom 1 Elevkårens juridiska namn är Norra Reals Elevkår. mom 2 Norra Reals Elevkårs högsta

Läs mer

Handläggare: Jenny Andersson Datum: Dnr: O11-3/1415

Handläggare: Jenny Andersson Datum: Dnr: O11-3/1415 Handläggare: Jenny Andersson Datum: 2014-06-23 Dnr: O11-3/1415 SFS Stadga Innehåll 1 kap. Om Sveriges förenade studentkårer (SFS)... 3 1 Syfte... 3 2 Värderingar... 3 3 Medlemskap... 3 4 Interimistiskt

Läs mer

Juridiska föreningen vid Umeå universitet

Juridiska föreningen vid Umeå universitet Juridiska föreningen vid Umeå universitet Om föreningen 1. Juridiska föreningen vid Umeå universitet är en underförening till samhällsvetenskapliga sektionen (Samsek) och ytterst till Umeå studentkår (US).

Läs mer

Idrott en bra start i livet

Idrott en bra start i livet Idrott en bra start i livet Idrotten ger både vuxna och barn möjlighet att röra sig, utmana sig själv eller varandra och ha roligt. Att vara medlem i en idrottsförening ger möjligheter att snabbt hitta

Läs mer

! Delegationsordning Rädda Barnens Ungdomsförbunds förbundsstyrelse Uppdaterad 2015-10-04

! Delegationsordning Rädda Barnens Ungdomsförbunds förbundsstyrelse Uppdaterad 2015-10-04 Delegationsordning Rädda Barnens Ungdomsförbunds förbundsstyrelse Uppdaterad 2015-10-04 1 1. Inledning 1.1 Varför finns delegationsordningen och hur används den? Delegationsordningen är några av organisationens

Läs mer

STADGAR FÖR UNGA FUNKISAR

STADGAR FÖR UNGA FUNKISAR STADGAR FÖR UNGA FUNKISAR TAGNA VID ORDINARIE STÄMMA 24-26 APRIL 2014 VISSA JUSTERINGAR VID EXTRA STÄMMA 28-30 NOV 2014 SLUTGILTIGT BESLUT TAGET VID ORDINARIE STÄMMA 24-26 APRIL 2015. ERSÄTTER 2011 ÅRS

Läs mer

Äntligen är det dags att söka till PiLs styrelse och utskott!

Äntligen är det dags att söka till PiLs styrelse och utskott! Äntligen är det dags att söka till PiLs styrelse och utskott! Vill du vara med och engagera dig i en av Sveriges främsta personalvetarföreningar? engagerar hundratals medlemmar som alla brinner för personalfrågor

Läs mer

VICE ORDFÖRANDE: MATILDA PERSSON

VICE ORDFÖRANDE: MATILDA PERSSON VICE ORDFÖRANDE: MATILDA PERSSON Hej! Matilda Persson heter jag och i detta mejl kommer ni få reda på varför jag är den bästa kandidaten för att bli KarlEkons nya vice ordförande. Jag är 21 år gammal och

Läs mer

STADGA KALMAR ESS Antagen av årsmötet den 11 januari 2011 samt av extra föreningsstämman den 10 februari 2011 1

STADGA KALMAR ESS Antagen av årsmötet den 11 januari 2011 samt av extra föreningsstämman den 10 februari 2011 1 STADGA KALMAR ESS Antagen av årsmötet den 11 januari 2011 samt av extra föreningsstämman den 10 februari 2011 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING KAPITEL 1. ALLMÄNT... 4 1.1 Namn... 4 1.2 Ändamål och syfte... 4 KAPITEL

Läs mer

Psykologstudent Sverige Stadgar

Psykologstudent Sverige Stadgar Psykologstudent Sverige Stadgar 1 Föreningens namn, organisationsnummer och form 1.1 Psykologstudent Sverige, förkortas PS. 1.2 Föreningens organisationsnummer är 802441 7688. 1.3 Föreningen drivs av psykologstudenter,

Läs mer

Visste du att? Elever har rättigheter!

Visste du att? Elever har rättigheter! Visste du att? Elever har rättigheter! Index Vad är det här? Foldern Visste du att? Elever har rättigheter! försöker på ett kort och begripligt vis engagera dig i frågor som berör elevers rättigheter.

Läs mer

Saco studentråds stadga

Saco studentråds stadga Saco studentråd 2014 Saco studentråds stadga Senast uppdaterad på Saco studentråds kongress 2014 och antagen av Sacos styrelse den 15 december 2014 2 Innehåll Allmänna bestämmelser 4 1 Ändamål 4 2 Sammansättning

Läs mer

Stadgar - Funkibator ideell förening

Stadgar - Funkibator ideell förening Stadgar - Funkibator ideell förening Stadgar för Funkibator ideell förening. Antagna vid årsmöte 19 mars 2013. 1 - Föreningens namn Föreningens namn är Funkibator ideell förening. 2 - Föreningens säte

Läs mer

Medlemsmöte - Humanitas

Medlemsmöte - Humanitas Medlemsmöte - Humanitas Datum/Tid: 2016-04-12 16.30 Plats: E604 Kallade: Humanitas medlemmar Inledning 1. Mötets öppnande och behöriga utlysande 2. Val av mötespresidium Förslag till mötesordförande: Rickard

Läs mer

5 SRS verksamhetsår omfattar tiden mellan den 1 januari och den 31 december.

5 SRS verksamhetsår omfattar tiden mellan den 1 januari och den 31 december. Studentradion i Sverige - Stadgar SENAST ÄNDRADE 2014-10-12 Firma 1 Föreningens firma är Studentradion i Sverige, och förkortas SRS. Föreningens firma tecknas av ordförande och kassör var och en för sig.

Läs mer

Stadgar för Anhörigas Riksförbund (AHR)

Stadgar för Anhörigas Riksförbund (AHR) Stadgar för Anhörigas Riksförbund (AHR) Organisationsnummer 802402 4831 Grundstadgar antagna vid årsmöte den 2 maj 1996 Ändring av stadgar antagna vid årsmöte 19 mars 2005, 25 mars 2006 Stadgar reviderade

Läs mer

P-riks söker Ledamot med marknadsföringsansvar till styrelsen 2015!

P-riks söker Ledamot med marknadsföringsansvar till styrelsen 2015! P-riks söker Ledamot med marknadsföringsansvar till styrelsen 2015! Vi i valberedningen utlyser styrelseposten på nytt, till Personalvetarstuderandes Riksförbund verksamhetsår 2015! P-riks styrelse är

Läs mer

Stadgar för Ung Media Stockholm

Stadgar för Ung Media Stockholm Stadgar för Ung Media Stockholm Antagna på årsmötet 2014-05-09 Reviderade på årsmötet 2015-03-18 Definition 1 Syfte mom 1 Distriktets syfte är att inom Stockholms län verka för förbundets syfte. 2 Organisation

Läs mer

valberedningen Tips till i Reumatikerförening och Reumatikerdistrikt Antagna av förbundsstyrelsen den 15 juni 2012.

valberedningen Tips till i Reumatikerförening och Reumatikerdistrikt Antagna av förbundsstyrelsen den 15 juni 2012. 1 Tips till valberedningen i Reumatikerförening och Reumatikerdistrikt Antagna av förbundsstyrelsen den 15 juni 2012. Tidigare Riktlinjer för valberedning utgår. 2 Inledning Valberedningen är viktig i

Läs mer

Protokoll för Sveriges elevråd - SVEAs förbundsstyrelsemöte

Protokoll för Sveriges elevråd - SVEAs förbundsstyrelsemöte Protokoll för Sveriges elevråd - SVEAs förbundsstyrelsemöte 7 2015 Fredagen den 11 december klockan 10.01 till den 13 december klockan 14.19, Sveriges elevråd SVEAs kansli, Norr Mälarstrand 24, 112 20

Läs mer

Stadgar för Leksands Dykarklubb Antagna vid årsmötet 2014-02-22

Stadgar för Leksands Dykarklubb Antagna vid årsmötet 2014-02-22 Stadgar för Leksands Dykarklubb Antagna vid årsmötet 2014-02-22 1 - Föreningens namn Föreningens namn är Leksands Dykarklubb (LDK) 2 - Föreningens säte Styrelsen har sitt säte i Leksand. 3 Föreningsform

Läs mer

Riksmöte 2010. 19-21 november - Nässjö

Riksmöte 2010. 19-21 november - Nässjö Riksmöte 2010 19-21 november - Nässjö Varför du borde delta: - Du får makt på årets största och viktigaste möte inom spelhobbyn. - Du får lära känna massor av intressanta människor som har samma intressen

Läs mer

Stadgar för SULF:s doktorandförening

Stadgar för SULF:s doktorandförening Stadgar för SULF:s doktorandförening Innehåll Stadgar för SULF:s doktorandförening... 1 Innehåll... 1 Stadgar för SULF:s doktorandförening... 2 Allmänna bestämmelser... 2 1 Ändamål... 2 2 Organisation...

Läs mer

3 Medlemmar Medlemmar är de som är valda till styrelsen. Medlemsavgiften är 0 kr. Föreningen har ingen medlemsavgift.

3 Medlemmar Medlemmar är de som är valda till styrelsen. Medlemsavgiften är 0 kr. Föreningen har ingen medlemsavgift. Stadgar för Föreningen Uppsala Tekniska Fysiker Senast reviderade 2013 11 12 2014 05 13 Raderat Tillagt Omformulerat från Omformulerat till Flyttat från Flyttat till Tänk: Rött, lila och blått ska bort

Läs mer

Kandidater till kårfullmäktige

Kandidater till kårfullmäktige Datasektionen D August Janse Jag heter August, gör första året av datalogimastern, vill vara kårfullmäktige! Jag tycker inte det är helt rimligt att Konglig Datasektionen har 4 tomma platser. Dessutom

Läs mer

JUS syfte är att stötta judiskt barn- och ungdomsliv i Sverige. JUS högsta beslutande organ är årsmötet och därefter styrelsen.

JUS syfte är att stötta judiskt barn- och ungdomsliv i Sverige. JUS högsta beslutande organ är årsmötet och därefter styrelsen. JUS Stadga 1 Syfte JUS syfte är att stötta judiskt barn- och ungdomsliv i Sverige. 2 Organisation (JUS) Ungdomsförbundets juridiska namn är Judiska Ungdomsförbundet i Sverige JUS har sitt säte på den ort

Läs mer

FRAMGÅNGSFAKTORER FÖR ELEVRÅD

FRAMGÅNGSFAKTORER FÖR ELEVRÅD FRAMGÅNGSFAKTORER FÖR ELEVRÅD Innehållsförteckning: Guide... 3 Framgångsfaktorer för elevråd... 4 Framgångsfaktorernas metoder... 6 Fungerande grupp... 6 Struktur... 8 Kunskap och kompetenser... 10 Resurser...

Läs mer

Lunds universitets studentkårers karneval STADGA. Senast beslutad av Karnevalsorganet XXXX-XX-XX Gällande från 2015-0X-XX

Lunds universitets studentkårers karneval STADGA. Senast beslutad av Karnevalsorganet XXXX-XX-XX Gällande från 2015-0X-XX Lunds universitets studentkårers karneval STADGA Senast beslutad av Karnevalsorganet XXXX-XX-XX Gällande från 2015-0X-XX Innehåll 1. Ändamål och organisation... 2 2. Karnevalsorganet... 2 3. Karnevalskommittén...

Läs mer

Stadgar Sveriges läkarförbund student Lund

Stadgar Sveriges läkarförbund student Lund Stadgar Sveriges läkarförbund student Lund Allmänna bestämmelser 1. 2. 3. Medlemskap 4. 5. 6. Sveriges läkarförbund student Lund är en lokalavdelning av Sveriges läkarförbund student inom Sveriges Läkarförbund

Läs mer

Stadgar för STIL, Stiftarna av Independent Living i Sverige

Stadgar för STIL, Stiftarna av Independent Living i Sverige Stadgar för STIL, Stiftarna av Independent Living i Sverige Reviderade av årsstämman 23 maj 2015 1 Föreningens namn och syfte Stiftarna av Independent Living i Sverige, STIL, är en ideell förening. Föreningen

Läs mer

Val av ny valberedning på två år Verksamhetsberättelse och bokslut Propositioner och motioner

Val av ny valberedning på två år Verksamhetsberättelse och bokslut Propositioner och motioner Startup 2014 Kongress och årsmöte Årsmöte 2011 Mandatperioderna blir två år långa för alla förtroendevalda Fattade beslut att överlåta Operation Dagsverke Kongress 2012 Vi blev valda till styrelsen på

Läs mer