grön undgoms riksårsmöte 2016: 12-14/2 borås valberedningens förslag interna uppdrag

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "grön undgoms riksårsmöte 2016: 12-14/2 borås valberedningens förslag interna uppdrag"

Transkript

1 grön undgoms riksårsmöte 2016: 12-14/2 borås valberedningens förslag interna uppdrag

2 innehållsförteckning Verksamhetsrevisorer 3 Representanter i Miljöpartiets riksvalberedning 4 Internationella utskottet 5 Kongressombud 6-7 Förbundsstyrelse 8-9 Språkrör 10

3 verksamhetsrevisorer Ordinare verksamhetsrevisor Sara Söderström, Stockholm (nyval) Sara är en person som kan stå på egna ben även när det blåser vilket är en kvalitet som behövs som revisor. Vi tror att hennes långa erfarenhet i Grön Ungdom och goda kännedom om organisationen kommer att vara avgörande för hennes roll som verksamhetsrevisor. Vice verksamhetsrevisor Leo Carlsson, Göteborg (nyval) Leo har länge varit aktiv i Grön Ungdom och har gång på gång visat att han är en person förbundet kan lita på. Den pålitligheten tillsammans med hans förmåga att se viktiga detaljer kommer att göra honom till en god vice verksamhetsrevisor i Grön Ungdom. 3.

4 representanter i miljöpartiets riksvalberedning (Katrin Lundgren har inte berett detta val) Vårt förslag till representanter i Miljöpartiets riksvalberedning består av två riktiga Grön Ungdom-veteraner. Genom sin sammanlagda kunskap och enorma kontaktnät i Grön Ungdom och Miljöpartiet tror vi att de kommer att tillföra viktig kompetens till Miljöpartiets riksvalberedning samtidigt som de på ett gott sätt kan se och lyfta viktiga talanger som Miljöpartiets valberedning annars kanske skulle missat. Joachim Höggren, 1991, Gotland (nyval) Joachim har varit aktiv i både Grön Ungdom och Miljöpartiet i många år och har under den tiden byggt upp en erfarenhet och ett kontaktnät som vi tror kommer vara värdefullt i Miljöpartiets riksvalberedning. Han har också varit riksvalberedare för MP Gotland tidigare och har således redan kunskap om hur arbetet fungerar. Katrin Lundgren, 1993, Göteborg (omval) Katrin har under lång tid suttit i både Grön Ungdoms och Miljöpartiets riksvalberedning och har genom sin erfarenhet i de två en självklar plats i riksvalberedningen även i fortsättningen. Vi tror att hon genom sin förmåga att tidigt se och lyfta medlemmar kommer kunna representera Grön Ungdom på ett gott sätt i Miljöpartiets riksvalberedning. 4.

5 internationella utskottet Vi i riksvalberedningen har i beredningen av valet till Val av Internationella utskottet haft flera saker att hålla i åtanke. Dels är kontinuiteten viktig, för att säkerställa ett stabilt arbetssätt och att viktig kunskap inte går förlorad. Lägg där till att nytänk och idéer likväl är viktiga. Vårt förslag till Internationella Utskottet speglar båda. Att täcka in hela spektrat av intressen har också varit viktigt, och förslaget innehåller därför personer som intresserar sig för olika delar av världen. Alla kandidater i förslaget har erfarenhet av internationellt utbyte i någon form, och alla har goda kunskaper och erfarenheter av politiskt arbete i Grön Ungdom. Albert Askeljung, 1992, Stockholm (nyval) In i Internationella utskottet har Albert med sig fleråriga erfarenheter ifrån engagemang ifrån olika delar av civilsamhället, och då främst ifrån Svenska FN-förbundet. Därifrån tar han också med sig flertalet internationella kontakter som kommer att vara till nytta för förbundets internationella arbete. Albin Arleskär, 1993, Stockholm (nyval) Albin har ett långt engagemang i Grön Ungdom, och har som en del av sitt engagemang sökt sig ut i Europa. Med tidigare engagemang och kontakter i paraplyorganisationen FYEG kommer Albin att kunna bidra med mycket i arbetet i kontakterna med våra systerorganisationer. Anna Tranberg, 1989, Sjuhärad (omval) Anna har flera års erfarenhet av arbete i Internationella utskottet, och har under det senaste året lett verksamheten som sammankallande. Med tiden har hon hunnit bli något av ett namn i FYEG och bland annat representerat organisationen vid COP21. Omvalet av Anna säkerställer att viktig kunskap och kompetens inte går förlorad. Hanna Bergwall, 1995, Stockholm (nyval) Hanna har många bra idéer kring hur Internationella Utskottet bör arbeta. De tillsammans med hennes erfarenheter av utbyte med bland annat Turkiet gör att Hanna kommer att kunna bidra med mycket till Utskottets arbete. Karin Borsch, 1998, Göteborg (nyval) Karin brinner för det nordiska samarbetet och har sedan tidigare goda kontakter med den gröna rörelsen i Norge. Med det som grund blir Karin ett bra tillskott till det Internationella utskottets arbete i våra nordiska grannländer. Wanja Kaufmann, 1996, Stockholm (nyval) Wanja har deltagit vid flera internationella konferenser och har fått en tydlig inblick i hur arbeten kring internationellt samarbete fungerar. De erfarenheterna tillsammans med hennes språkkunskaper gör att hon blir ett bra tillskott i Internationella Utskottet. 5.

6 kongressombud Valberedningens förslag består av personer från olika regioner, med olika erfarenheter och med olika kompetenser som i mötet mellan dem kommer att skapa en vass kongressombudsgrupp som tillsammans kommer kunna representera och föra Grön ungdoms talan under miljöpartiets kongress på ett väldigt framgångsrikt sätt. I gruppen ser vi att det finns personer med stor social kompetens som kommer att kunna dominera på påverkanstorgen, personer som kommer att kunna ta plats på debattsidorna inför kongressen och personer som kommer att kunna sätta agendan för det politiska samtalet i plenum. I gruppen finns även erfarenhet av att ha varit på kongressen tidigare samt regionala kontakter till Miljöpartiet. För att gruppen skall lyckas med sitt mål att påverka Miljöpartiets politik finns även tydligt analytiskt och strategiskt ledarskap. Genom stort engagemang och driv hoppas vi att denna grupp kommer att kunna lyfta, stärka och utveckla varandra i deras engagemang i Grön ungdom. Alice Josephson, 2000, Uppsala (nyval) Alice har erfarenhet från styrelseuppdrag i Grön ungdom Uppsala och Dalälven och har varit med i Grön ungdoms mentorsskapsprogram för tjejer. Hon är väldigt intresserad av integration och migrationspolitik vilket kan vara viktiga kunskaper inför nästa års kongress. Alice är en idéspruta, tar initiativ och har skrivit flertalet debattartiklar, egenskaper som valberedningen anser viktiga inför nästa års kongressarbete. Elina Jansson, 1992, Göteborg (nyval) Elina kommer från Grön ungdoms väst styrelse och är även ersättare i Miljöpartiet Västra Götalands styrelse. Elina har under året suttit i arbetsgruppen för klimat och miljö, en fråga som hon känner stort driv inför och är väldigt kompetent inom. Elinas drivkraft är att påverka miljöpartiet reellt och kunna bidra till faktisk politisk förändring. Hon har skrivit flera publicerade debattartiklar och vi är övertygande om att Elina kommer att bidra med nyckelkompetens till kongressombudsgruppen. Hedda Berkesand, 1997, Stockholm (nyval) Hedda har erfarenhet av påverkansarbete genom bland annat att representera Grön Ungdom Stockholmsregionen i 8-marskommittén, ett feministiskt nätverk för flera olika organisationer, och som regionombud för Grön ungdom Stockholmsregionen. Hedda brinner för feminism och har jobbat mycket med detta och vill i kongressombudsgruppen bidra med sina spetskunskaper inom detta område. Hedda är väldigt driven och duktig på att lyfta andra vilket kommer vara viktigt inom gruppen. 6.

7 Jonatan Rundqvist, 1990, Kronoberg (nyval) Jonatan är språkrör för Grön ungdom Kronoberg och Grön ungdom Öst. Han har även erfarenhet från kommunpolitiken då han sitter i kultur och fritidsnämnden i Växjö där han varit delaktig i bland annat budgetförhandlingar. Jonatan var på kongressen 2015 och följde kongressombudsgruppen på plats. Han tycker att det är viktigt under kongressen 2016 att fokusera mer på att skapa opinion för Grön Ungdoms frågor inom Miljöpartiet. Jonatan stora medvetenhet kring kommunikation, erfarenhet av att skriva debattartiklar och hans strategiska tänkande kommer vara vital för kongressombudsgruppen. Manuel Cortez Azero, 1997, Stockholm (nyval) Manuel är ordförande för Grön ungdom Stockholm stad och är jämställdhetsambassadör för Miljöpartiet i Stockholms stad. Manuels hjärtefrågor är lika rätt där han ser jämställdhet och migration ingå och han har erfarenhet av att skriva debattartiklar sedan tidigare. Manuel vill i arbetet som kongressombud vara med och påverka vår gröna rörelse att ta beslut som gör oss ännu bättre och står upp för och driver en bättre värld för alla. Vi i valberedningen ser att Manuel har en självklar plats i detta arbete som kongressombud. Mona Hagi, 1997, Sjuhärad (nyval) Mona har stor erfarenhet i förbundet och hon har varit styrelseledamot i Grön Ungdom Väst och Grön Ungdoms migrationspolitiska utskott, utbildare i den antirasistiska gruppen samt varit med i idéprogramsgruppen världen. Mona är väldigt intresserad av migration och internationell politik. Under kongressen förra året var Mona ombud för sin lokalavdelning och arbetade mycket med påverkansarbete. Till årets kongress lyfter Mona vikten av att arbeta med kontakter inom Miljöpartiet. Dessa erfarenheter och kunskaper är valberedningen säkra på kommer vara viktiga i kongressombudsgruppens arbete. Sara Almström, 1996, Stockholm (nyval) Sara har erfarenhet från Grön ungdom Stockholmsregionens styrelse, arbetsgruppen för miljö och klimat och som sammankallande för Stockholmsregionens programpolitiska arbetsgrupp. Sara är en problemlösare och en stark strateg som ser kongressombudsarbetet som ett utmanande uppdrag utifrån hur Grön ungdom ska kommunicera med Miljöpartiet på bästa sätt för att kunna påverka så mycket som möjligt. Sara är väldigt duktig på organisation och har erfarenhet av att finna struktur i denna typ av arbete. Valberedningen ser att Sara har en central roll i kongressombudsgruppen. 7.

8 förbundsstyrelse I valberedningens förslag till förbundsstyrelse ser vi en bra blandning av kontinuitet och nytillskott. Förslaget innehåller både ett antal sittande ledamöter som föreslås för omval och nya, lysande politiska röster som ytterligare förstärker den enorma kompetens som redan finns i förbundsstyrelsen. Våra förslag till omval har utmärkt sig under sin tid i förbundsstyrelsen och kommer nu att få möjlighet att överlämna all sin kunskap till nästa generations ledare. Våra förslag till nyval är kapabla att göra skillnad både på lång och kort sikt, med målet inställt på att leda Grön Ungdom genom valrörelsen Därmed är valberedningen trygg med att vårt förslag till förbundsstyrelse representerar förbundet väl. Aida Badeli, 1996, Väst (nyval) Aida är en duktig debattör med stor initiativförmåga och arbetskapacitet. Under året har hon utmärkt sig bland annat i Grön Ungdom Västs styrelse och genom att arbeta med en antirasistisk utbildning för förbundet. Vi tror framför allt att Aidas lysande förmåga till politisk analys kommer att vara oumbärlig för Grön Ungdom såväl i närtid som i framtid. Axel Hallberg, 1999, Syd (nyval) Axel har genom åren sysslat med reellt politiskt påverkansarbete, nu senast som språkrör för Grön Ungdom Syd samt som kongressombud för Grön Ungdom. Han har visat på en god förmåga i att förstå politikens spelregler samt att föra sig såväl i tal som i skrift. Vi ser också att Axel från sin position i förbundsstyrelsen kommer att bidra till att stärka förbundets politiska arbete i hela landet. Carolina Bruseman, 1993, Väst (omval) Carolina har varit en person som kunnat hålla samman förbundsstyrelsen i vått och torrt och vi i valberedningen tror att hon är helt essentiell för att styrelsens arbete ska fungera. Genom hennes dedikation som sammankallande har hon visat sig ha en enorm arbetsförmåga vilket gjort henne till en klippa till förbundsstyrelsen. Joakim Söder, 1994, Stockholm (omval) Joakim är ett lim som håller förbundsstyrelsen samman samtidigt som han har en förmåga att tänka långsiktigt. Vi tror att han har idéer som kommer att stärka lokalavdelningarna och deras relation till Miljöpartiet och det är viktigt när vi ska bygga en starkare organisation inför nästa val. 8.

9 Oliver Björklund, 1995, Dalälven (nyval) Oliver är en duktig organisatör med erfarenheter från en av Sveriges största ungdomsorganisationer som han tagit med sig in i Grön Ungdom. Han har under året arbetat fram en utbildning för att blåsa nytt liv i Grön Ungdoms antirasistiska organisering samt suttit i styrelsen för Dalälven - en av förbundets nyaste regioner. Han är ansvarsfull och hårt arbetande med en förmåga att bidra till god stämning och sammanhållning i en grupp. Vi ser att Oliver kommer att kunna utgöra en grund i förbundsstyrelsen under en tid framöver. Philip Barnard, 1997, Syd (nyval) Philip kommer med spännande erfarenheter av engagemang både inom och utanför förbundet, bland annat som kongressombud för Grön Ungdom då han var ledande i att förbundet skrev om migrationsavsnittet i partiprogrammet. Han har även varit ledamot i en nationell arbetsgrupp för miljöpartiet som jobbade med samma politiska område. Vi tror att Philips stora integritet, kunskap och tankar om hur förbundet bör utecklas och locka fler ungdomar är välkomna och viktiga tillgångar för förbundsstyrelsen. Neira Kahrimanovic, 1994, Öst (omval) Neira kom in som en fräsch fläkt under valrörelsen och har under året i förbundsstyrelsen visat att hon har mycket att ge. Genom en stor kunskap och förmåga för medlemsvärvning lyfter hon styrelsens arbete på området och hennes engagemang i utbildningsfrågan kan visa sig vara central när Miljöpartiet har utbildningsministerposten. Nina Elmi, 1995, Stockholm (nyval) Nina har ett långt engagemang i förbundet bakom sig, med meriterande erfarenhet från olika delar av både Grön Ungdom och Miljöpartiet. Hon har en stark politisk kompetens, spännande tankar och idéer kring förbundets utveckling, samt en omvittnad god förmåga att lyfta andra medlemmar. Vi ser att Nina nu är redo att ta steget till förbundsstyrelsen. Sandra Fogelberg, 1992, Norr (omval) Sandra var redan innan hon blev invald i förbundsstyrelsen en person med stor vana av styrelsearbete och hennes kunskap och erfarenhet har varit guld värd i arbetet i förbundet. Hon har varit en röst som förbättrat förbundets inkluderingsarbete och alla vi talar med har bara goda vitsord att komma med. Vi tror Sandra är en person med viljan och förmågan att utveckla Grön Ungdoms organisation ytterligare. 9.

10 språkrör Grön Ungdom är större än någonsin och Miljöpartiet sitter för första gången i regeringsställning. Detta innebär både nya möjligheter och utmaningar för förbundet och det är viktigt att våra språkrör tillsammans kan axla ansvaret för att ta vara på möjligheterna och möta utmaningarna. Därför är vi glada att kunna föreslå två personer som är sanna förebilder för alla i Grön Ungdom. Vi tror att de har förmågan att stå fast i den gröna ideologin när det behövs, att förhandla med Miljöpartiet i känsliga frågor när det behövs och utveckla ny politik när Sverige står inför nya utmaningar. De är också två personer som kommer att lyfta oss, både som förbund och enskilda medlemmar, när de leder oss framåt. Klara Lidman, 1994, Stockholm (nyval) Klara har i förbundsstyrelsen visat att hon kan leda processer och ta ett stort politiskt ansvar. Under valrörelsen har hon dessutom gång på gång visat att hon är en av den gröna rörelsens skarpaste politiska röster och varje medlem som träffar Klara känner sig omedelbart sedd, inspirerad och lyft. Klara bär också med sig en skarp politisk analys vilket kommer visa sig vara avgörande när Grön Ungdom ska navigera sig genom ett svårt politiskt landskap under de kommande åren. Vi tror att Klara i språkrörsrollen kommer att inspirera positiv förändring samtidigt som hon med sin analys kommer kunna peka ut rätt väg för förbundet att gå. Hanna Lidström, 1994, Stockholm (nyval) Hanna personifierar på många sätt det som krävs för att navigera sig i det nya medialandskapet. Hon är kvick i orden, rolig och kreativ när hon använder sig av nya verktyg för att få genomslag i forum där politiken tidigare inte tagit plats och hon tillgängliggör på så sätt också den för nya grupper. Men det innebär inte att Hanna inte också bär på stor politisk kompetens. Hon är en strategiker som har stor kunskap om och erfarenhet av en av Grön Ungdoms hjärtefrågor - klimatfrågan. Vi tror att Hanna är en person som medlemmarna kan se en förebild i och en person som kommer att hjälpa Grön Ungdom att nå ut på nya arenor och kommunicera på nya kreativa sätt. 10.

11

Valberedningens förslag

Valberedningens förslag Göteborg Valberedningens förslag 1/5 Valberedningens förslag Följande dokument redovisar valberedningens förslag till val av styrelse för Röda Korsets Ungdomsförbund i Göteborg (RKUF Göteborg). Styrelse

Läs mer

KANDIDATBILAGA. GRÖN UNGDOM I STOCKHOLMSregionens årsmöte 2015

KANDIDATBILAGA. GRÖN UNGDOM I STOCKHOLMSregionens årsmöte 2015 KANDIDATBILAGA GRÖN UNGDOM I STOCKHOLMSregionens årsmöte 2015 I den här bilagan finns valberedningens förslag med deras presentationer, övriga kandidater, information om omval/nyval/återval samt varje

Läs mer

Riksårsmöte 2015. Del 3: kandidater

Riksårsmöte 2015. Del 3: kandidater Riksårsmöte 2015 Del 3: kandidater Innehåll I det här häftet hittar du förslag på vilka kandidater som ska väljas till olika uppdrag inom Grön ungdom och alla kandidaters egna presentationer. Alla förslag

Läs mer

Valseger 2014 valplan grön ungdom väst och göteborg

Valseger 2014 valplan grön ungdom väst och göteborg Valseger 2014 valplan grön ungdom väst och göteborg Inledning Grön Ungdom ska synas och höras. Ingen ska kunna missa att på något sätt under 2014 komma i kontakt med oss eller med Miljöpartiet. Grön Ungdom

Läs mer

Valberedd! - din guide till valet

Valberedd! - din guide till valet Valberedd! 2016 - din guide till valet Valberedd 2016 - din guide till valet! Vad är valet? På måndagen den 21/11 kommer vi på Elevrådskongressen besluta om vilka som ska sitta i förbundsstyrelsen för

Läs mer

Nomineringar. för verksamhetsåret ) Ordförande. 2) Vice ordförande

Nomineringar. för verksamhetsåret ) Ordförande. 2) Vice ordförande Nomineringar för verksamhetsåret 2016 Feministiska Juriststudenter Meddelande från valberedningen: Valberedningen har valt att nominera alla sökanden, som inte varit direkt olämpliga, till de poster som

Läs mer

Valberedningens förslag och kandidatpresentationer inför RÅM2014

Valberedningens förslag och kandidatpresentationer inför RÅM2014 Valberedningens förslag och kandidatpresentationer inför RÅM2014 Grön Ungdoms Valberedning presenterar här sitt förslag och alla som kandiderar till ett riksuppdrag för Grön Ungdom. Både föreslagna och

Läs mer

kandidater Riksårsmöte 2014 21-23 februari Skövde

kandidater Riksårsmöte 2014 21-23 februari Skövde kandidater Riksårsmöte 2014 21-23 februari Skövde innehållsförteckning Valberedningens förslag till: Verksamhetsrevisor...3 Representanter i Miljöpartiets riksvalberedning...6 Internationella utskottet...8

Läs mer

GULA HÄFTET! Vilka som ska göra sakerna vi bestämde på lördagen Beskrivningar för deras uppdrag Slutet på mötet

GULA HÄFTET! Vilka som ska göra sakerna vi bestämde på lördagen Beskrivningar för deras uppdrag Slutet på mötet GULA HÄFTET! Innehåller punkt 24-37 Vilka som ska göra sakerna vi bestämde på lördagen Beskrivningar för deras uppdrag Slutet på mötet Här finns också förslag till förbundsstyrelsen, barnrättspolitiska

Läs mer

Valberedd 2015 Din guide till valet!

Valberedd 2015 Din guide till valet! Valberedd 2015 Din guide till valet! 1 Valberedd 2015 Din guide till valet! Vad är valet? På måndag 23/11 kommer vi att rösta om vilka som ska sitta i förbundsstyrelsen år 2016! Vi i valberedningen har

Läs mer

Verksamhetsplan En stark röst i samhället. En väg in i yrkeslivet. En inspirerande plattform. Ett studentfackligt forum.

Verksamhetsplan En stark röst i samhället. En väg in i yrkeslivet. En inspirerande plattform. Ett studentfackligt forum. Verksamhetsplan 2019 En stark röst i samhället. En väg in i yrkeslivet. En inspirerande plattform. Ett studentfackligt forum. En stark röst i samhället Sveriges Arkitekter Studenterna ska stötta initiativ

Läs mer

Valberedningens förslag av förbundsstyrels för 2015

Valberedningens förslag av förbundsstyrels för 2015 Valberedningens förslag av förbundsstyrels för 2015 Valberedningen 2014 består av Vide Bergenholtz (sammankallande), Oskar Nordström, Stina Odlingson och Petronella Tillö. Enligt stadgarna ska styrelsen

Läs mer

Förslag på styrelse 2016

Förslag på styrelse 2016 Förslag på styrelse 2016 Ordförande Yusra Imsheiel Yusra läser pol kand-programmet och siktar på en ekonomikandidat i juni 2016. Hon har tidigare varit engagerad i Tamams läxhjälp och eftermiddagsverksamhet,

Läs mer

Valberedningens arbete under året

Valberedningens arbete under året Valberedningens arbete under året Här är valberedningens förslag till Riksårsmötet 2016. Valberedningen har till uppgift att ta fram kandidater, intervjua och lägga förslag på personer som årsmötet väljer.

Läs mer

UNGDOMSORGANISATIONERNA, SAMHÄLLET OCH FRAMTIDEN VÅR ROLL OCH VÅRT VÄRDE

UNGDOMSORGANISATIONERNA, SAMHÄLLET OCH FRAMTIDEN VÅR ROLL OCH VÅRT VÄRDE UNGDOMSORGANISATIONERNA, SAMHÄLLET OCH FRAMTIDEN VÅR ROLL OCH VÅRT VÄRDE LSU:s uppdrag och syfte LSU är samarbetsorganet för svenska ungdomsorganisationer. LSU arbetar utifrån demokratisk grund för att

Läs mer

BESKRIVNINGAR AV FÖRTROENDEPOSTER

BESKRIVNINGAR AV FÖRTROENDEPOSTER 1 BESKRIVNINGAR AV FÖRTROENDEPOSTER Det åligger alla förtroendevalda att; Vara engagerad i de frågor som föreningen driver Följa föreningens policys Vid förtroendeperiodens slut lämna in en verksamhetsberättelse

Läs mer

DIK:s stadga. Antagen av DIK:s kongress 21 november 2015

DIK:s stadga. Antagen av DIK:s kongress 21 november 2015 DIK:s stadga Antagen av DIK:s kongress 21 november 2015 DIK DIK är facket för akademiker som arbetar eller studerar inom kultur, medier och kommunikation. Förbundet driver lön- och arbetsrättsliga frågor

Läs mer

Verksamhetsplan 2016. Beslutad av årsmötet 2015

Verksamhetsplan 2016. Beslutad av årsmötet 2015 Verksamhetsplan 2016 Beslutad av årsmötet 2015 Verksamhetsplan 2016 Det här är vår verksamhetsplan för 2016. Den är en viktig riktlinje för de aktiva och anställda inom vår organisation och pekar ut tydliga

Läs mer

Ditt professionella rykte är din främsta tillgång

Ditt professionella rykte är din främsta tillgång Ditt professionella rykte är din främsta tillgång Namn: Erik Fors-Andrée Ditt professionella rykte Erik är en driven visionär, inspirerande ledare och genomförare som med sitt brinnande engagemang får

Läs mer

Valberedningens förslag och motiveringar inför kongressen 2015

Valberedningens förslag och motiveringar inför kongressen 2015 Valberedningens förslag och motiveringar inför kongressen 2015 Valberedningen har under året som gått insamlat nomineringar från klubbar, klubbstyrelser och enskilda individer till Libertas, förbundsstyrelsen

Läs mer

ARBETSORDNING FÖR LRF UNGDOMEN

ARBETSORDNING FÖR LRF UNGDOMEN 1. Inledning ARBETSORDNING FÖR LRF UNGDOMEN Detta dokument är en arbetsordning för LRF Ungdomen. LRF Ungdomen är inte stadgebundna och är därför att betrakta som ett nätverk med stor frihet i sin verksamhet.

Läs mer

Postadress Besöksadress Telefon Org.nr Plusgiro Bankgiro E-post Hemsida

Postadress Besöksadress Telefon Org.nr Plusgiro Bankgiro E-post Hemsida Valberedningen har valt att nominera Karin Jerner till Kårordförande. Karin är en mycket strukturerad och stabil person som kan föra sig väl i olika sociala situationer och har god retorisk förmåga, något

Läs mer

Valberedningens förslag till styrelse och revisorer

Valberedningens förslag till styrelse och revisorer Friskis&Svettis årsstämma 2017 Valberedningens förslag till styrelse och revisorer FRISKIS&SVETTIS RIKS STYRELSE ORDFÖRANDE Kia Orback Pettersson, 1 år omval NYVAL ORDINARIE LEDAMOT (2 år) Peter Lilja

Läs mer

Foto: Trons. Valberedd! En handbok till lokala valberedare

Foto: Trons. Valberedd! En handbok till lokala valberedare Foto: Trons Valberedd! En handbok till lokala valberedare INNEHÅLLSFÖRTECKNING Vad gör en valberedning?... 3 Årshjulet... 3 Lär känna lokalavdelningen... 4 Granska styrelsen... 4 Hitta nya kandidater...

Läs mer

Utkast 2. Underlag för remissrunda inom rörelsen. Förslag till kongressen beslutas av förbundsstyrelsen under mars 2013.

Utkast 2. Underlag för remissrunda inom rörelsen. Förslag till kongressen beslutas av förbundsstyrelsen under mars 2013. Utkast 2. Underlag för remissrunda inom rörelsen. Förslag till kongressen beslutas av förbundsstyrelsen under mars 2013. IOGT-NTO-rörelsens grundsatser utgör en ideologisk kompass och riktning för hela

Läs mer

VALBEREDD ELEVRÅDSKONGRESSEN 2018

VALBEREDD ELEVRÅDSKONGRESSEN 2018 VALBEREDD ELEVRÅDSKONGRESSEN 2018 VALBEREDD DIN GUIDE TILL VALET VAD ÄR VALET? På måndagen den 19/11 kommer vi på Elevrådskongressen besluta om vilka som ska sitta i förbundsstyrelsen för verksamhetsåret

Läs mer

STADGAR FÖR FEMINISTISKT INITIATIV MALMÖ

STADGAR FÖR FEMINISTISKT INITIATIV MALMÖ STADGAR FÖR FEMINISTISKT INITIATIV MALMÖ Antagna vid årsmöte 2017-04-09 1 Föreningens namn och organisationsnummer Föreningens namn är Feministiskt initiativ Malmö (F!Malmö). Föreningen är registrerad

Läs mer

VALBEREDD! ELEVRÅDS- KONGRESSEN 2017

VALBEREDD! ELEVRÅDS- KONGRESSEN 2017 VALBEREDD! ELEVRÅDS- KONGRESSEN 2017 VALBEREDD DIN GUIDE TILL VALET VAD ÄR VALET? På måndagen den 20/11 kommer vi på Elevrådskongressen besluta om vilka som ska sitta i förbundsstyrelsen för verksamhetsåret

Läs mer

VALBEREDNINGENS INSTRUKTION HSB BRF SNÖSÄTRA 229

VALBEREDNINGENS INSTRUKTION HSB BRF SNÖSÄTRA 229 VALBEREDNINGENS INSTRUKTION HSB BRF SNÖSÄTRA 229 1. INLEDNING Denna instruktion är utformad speciellt för Brf Snösätra och är antagen av föreningens årsstämma 2015-04-22. ALLMÄNT Föreningsstämmans beslut

Läs mer

Förslag till dagordning:

Förslag till dagordning: Förslag till dagordning: 1) Mötets öppnande 2) Val av mötesfunktionärer a) Ordförande b) Sekreterare c) Justerare d) Rösträknare 3) Fråga om mötet är stadgeenligt kallat 4) Fastställande av röstlängd 5)

Läs mer

Förbundsstyrelsen föreslår

Förbundsstyrelsen föreslår Förbundsmötet 2014 Utskott nummer 3 Sekreterare: Anneli Hagberg 2014-09-27 Sida 1 Motion med förslag Motion nr 21: 30 procent i våra styrelser under 35 år Motionär: Motionärer: Landstingsavdelningen Värmland,

Läs mer

Götene Rune Kjernald

Götene Rune Kjernald Götene 2017-11-09 Rune Kjernald DISPOSITION Dagens och morgondagens SPF Seniorer Vad vill SPF Seniorerna uppnå, lokalt centralt Valberedningens uppdrag? Att vara förtroendevald i en seniorförening Valberedningen

Läs mer

RFSU Stockholms valberedning, förslag 2016

RFSU Stockholms valberedning, förslag 2016 RFSU Stockholms valberedning, förslag 2016 Valberedningens förslag till styrelse för 2016 innehåller två ordföranden och sju ledamöter, totalt nio personer. Vi har gjort intervjuer med personal och sittande

Läs mer

Rapport om ungdomsinflytande

Rapport om ungdomsinflytande Rapport om ungdomsinflytande På förbundsstämman 2009 uppdrogs åt Svenska Scoutförbundet styrelse att ta fram en rapport som visar hur ungdomsinflytandet fungerar idag. I rapporten har även tankar om hur

Läs mer

Valberedningens förslag

Valberedningens förslag Valberedningens förslag Enligt partiets stadgar 6 Mom 6 Datum för motioner, förslag och nomineringar: Alla motioner och förslag som behandlas vid Landsdagar ska vara föranmälda. Detta gäller även nomineringar

Läs mer

Saco Studentråd Antagen av kongress 2013

Saco Studentråd Antagen av kongress 2013 Saco Studentråd Antagen av kongress 2013 Verksamhetsplan 2014 Innehållsförteckning Extern fokusfråga 1 Snabbt ut till rätt jobb. Utbildning för framtidens arbetsmarknad och välfärd. 1 Intern fokusfråga

Läs mer

Arbetarekommunen ska 131231 ha minst 1050 medlemmar.

Arbetarekommunen ska 131231 ha minst 1050 medlemmar. 2 Verksamhetsplanen är det dokument som pekar ut arbetarekommunens prioriterade verksamhet under 2013. Verksamhetsplanen föreslå inte till skillnad från föregående års verksamhetsplaner, att gälla över

Läs mer

Ungdomsorganisationens namn är Reacta och har sitt säte i Stockholm. Organisationen är en sammanslutning av ungdomar i hela Sverige.

Ungdomsorganisationens namn är Reacta och har sitt säte i Stockholm. Organisationen är en sammanslutning av ungdomar i hela Sverige. Reactas stadgar 1. ORGANISATIONENS NAMN Ungdomsorganisationens namn är Reacta och har sitt säte i Stockholm. 2. MÅLGRUPP Organisationen är en sammanslutning av ungdomar i hela Sverige. 3. ÄNDAMÅL Organisationen

Läs mer

Arbetsordning för Valberedningar inom Hyresgästföreningen

Arbetsordning för Valberedningar inom Hyresgästföreningen Arbetsordning för Valberedningar inom Hyresgästföreningen 2 (26) Inledning En förening blir inte bättre än sina ledare. Valberedningen har en nyckelroll i valen av framtidens ledare. Att hitta rätt personer

Läs mer

Valberedningens förslag till årsmötet 2019

Valberedningens förslag till årsmötet 2019 Valberedningens förslag till årsmötet 2019 Nuvarande styrelse Veronica Magnusson Hallberg Ordförande (årsmötet 2018 - årsmötet 2020) Lars Oké Vice ordförande (årsmötet 2017 - årsmötet 2019) Carina Karlsson

Läs mer

Remissvar - Årsmötesformer

Remissvar - Årsmötesformer Remissvar - Årsmötesformer Gruppen för normmedvetet arbete har läst igenom remissen om årsmötesformer och demokrati i Svenska Kyrkans Unga och önskar dela några reflektioner utifrån våra perspektiv. Vårt

Läs mer

Stadgar för Miljöpartiet de Gröna i Varberg. Antagna 20xx-yy-zz

Stadgar för Miljöpartiet de Gröna i Varberg. Antagna 20xx-yy-zz Stadgar för Miljöpartiet de Gröna i Varberg Antagna 20xx-yy-zz 1 Föreningens namn Föreningens namn är Miljöpartiet de Gröna i Varberg. 2 Ändamål Föreningens ändamål är att bedriva politisk utveckling i

Läs mer

VALBEREDNINGENS FÖRSLAG TILL STYRELSE

VALBEREDNINGENS FÖRSLAG TILL STYRELSE VALBEREDNINGENS FÖRSLAG TILL STYRELSE Verksamhetsåret 2014-2015 Valberedningens egna ord om förslaget Vårt förslag ser ut på följande sätt först och främst på grund av att vi försöker skapa en styrelse

Läs mer

Delta i valet av förtroendevald En självklar rättighet!

Delta i valet av förtroendevald En självklar rättighet! Delta i valet av förtroendevald En självklar rättighet! Möten mellan medlemmar är en viktig del av Vårdförbundets organisation. Som medlem med stort inflytande medverkar du i en demokratisk process som

Läs mer

Verksamhetsplan 2015/2016

Verksamhetsplan 2015/2016 Verksamhetsplan 2015/2016 Förbundsstyrelsens förslag till kongressen Inledning I år antar kongressen för första gången en långtidsplan. Den drar upp riktlinjerna för de kommande fem åren och hur vi ska

Läs mer

Sveriges Kommuner och Landsting. verksamhet som angår oss alla

Sveriges Kommuner och Landsting. verksamhet som angår oss alla Sveriges Kommuner och Landsting verksamhet som angår oss alla Det som får samhället att fungera Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, är en medlemsorganisation för alla kommuner, landsting och regioner

Läs mer

Styrelsens egenskaper och kompetens

Styrelsens egenskaper och kompetens Internt PM Dokumentet skapat Senaste ändrat Grupp/avdelning/projekt Version Författare 2012-03-08 2013-08-21 Förbundsvalberedningen 1.2 Stefan Lundberg Styrelsens egenskaper och kompetens 1 (11) Bakgrund

Läs mer

KAPITEL 1 ORGANISATIONEN RFSL

KAPITEL 1 ORGANISATIONEN RFSL KAPITEL 1 ORGANISATIONEN RFSL Om RFSL Medlemmar Avdelningar Kongressen Valberedningen och revisorer Förbundsstyrelsen (FS) Förbundskansliet Avdelningarna samlas RFSL Ungdom Bilagor - förteckning 1-4 Handbok

Läs mer

Kandidater till Blöjupprorets styrelse Ordförande Veronika Fridlund (Nyval som ordförande, omval i styrelsen)

Kandidater till Blöjupprorets styrelse Ordförande Veronika Fridlund (Nyval som ordförande, omval i styrelsen) Kandidater till Blöjupprorets styrelse 2014 Ordförande Veronika Fridlund (Nyval som ordförande, omval i styrelsen) Ordinarie ledamöter Kari Svahn (Omval) Ida Brogie (Omval) Marie Hedbom (Omval) Marie Holmqvist

Läs mer

UNGA HÖRSELSKADADES VERKSAMHETSPLAN 2013. Beslutad av årsmötet 29 april 2012

UNGA HÖRSELSKADADES VERKSAMHETSPLAN 2013. Beslutad av årsmötet 29 april 2012 UNGA HÖRSELSKADADES VERKSAMHETSPLAN 2013 Beslutad av årsmötet 29 april 2012 Reviderad 6 december 2012 1 Verksamhetsplan 2013 Det här är vår verksamhetsplan för 2013. Den är en viktig riktlinje för de aktiva

Läs mer

Utlysning av poster FEMJUR Uppsala Verksamhetsåret 2016

Utlysning av poster FEMJUR Uppsala Verksamhetsåret 2016 Utlysning av poster FEMJUR Uppsala Verksamhetsåret 2016 Feministiska Juriststudenter Härmed utlyses följande poster inom Feministiska Juriststudenter Uppsala för verksamhetsåret 2016. Sista ansökningsdag

Läs mer

Underlag vision. Kongressombuden November 2008

Underlag vision. Kongressombuden November 2008 Till Kongressombuden November 2008 Underlag vision Underlag till Extra kongressen 2009 På kongressen 2008 behandlas visionen i gruppsittningen och yrkanden har bearbetats av redaktionsutskotten. Ett nytt

Läs mer

4.1 Unga Republikaner är en riksorganisation. Verksamheten består av - Kongress - Förbundsstyrelse - Lokalföreningar - Arbetsgrupper

4.1 Unga Republikaner är en riksorganisation. Verksamheten består av - Kongress - Förbundsstyrelse - Lokalföreningar - Arbetsgrupper 1 Förbundets namn 1.1 Förbundets namn är Unga Republikaner. 2 Ändamål 2.1 Unga Republikaner är en partipolitisk obunden förbund som skall verka för att Sverige skall införa ett demokratiskt valt statsskick.

Läs mer

MILJÖPARTIET DE GRÖNA

MILJÖPARTIET DE GRÖNA MILJÖPARTIET DE GRÖNA STADGAR ANTAGNA VID MILJÖPARTIETS KONGRESS APRIL 1992 och reviderade vid kongresserna 1993 och 1994 1 Vision Miljöpartiet de grönas vision är uthålliga, demokratiska samhällen, lokalt

Läs mer

Hur ser din landsbygd i Kronoberg ut 2018?

Hur ser din landsbygd i Kronoberg ut 2018? Villa Vik, Växjö, Kronoberg Hur ser din landsbygd i Kronoberg ut 2018? Workshop, Open Space, den 8 Mars 2014 Arrangör: Hela Sverige ska leva Kronoberg och Länsstyrelsen Kronoberg Processledning och dokumentation:

Läs mer

Nomineringar Valberedningen nominerar Föreningen Samhällsvetarnas styrelse för verksamhetsåret 2015/2016 enligt följande:

Nomineringar Valberedningen nominerar Föreningen Samhällsvetarnas styrelse för verksamhetsåret 2015/2016 enligt följande: Nomineringar 2015 Valberedningen nominerar Föreningen Samhällsvetarnas styrelse för verksamhetsåret 2015/2016 enligt följande: Ordförande: Gustaf Palmér Vice Ordförande: Karin Rehnberg Kassör: Oscar Lindquist

Läs mer

1 Ordförande och ledamöter i styrelsen. 2 Revisorer och revisorssuppleanter. 3 Ersättning till styrelse och revisorer. 4 Valnämnd till nästa årsmöte

1 Ordförande och ledamöter i styrelsen. 2 Revisorer och revisorssuppleanter. 3 Ersättning till styrelse och revisorer. 4 Valnämnd till nästa årsmöte Valberedningens förslag till Årsstämman 2016 1 1 Ordförande och ledamöter i styrelsen Ordförande Sophia Hjorth, nyval 1 år Styrelseledamöter Agnes A. Hammarstrand, Delphi Advokatbyrå, omval 2 år Jonas

Läs mer

Vägval för Ungdomsrådet Idrotten ur ett ungdomsperspektiv.

Vägval för Ungdomsrådet Idrotten ur ett ungdomsperspektiv. Vägval för Ungdomsrådet Idrotten ur ett ungdomsperspektiv. Förord Att vara ung och påverka handlar inte nödvändigtvis om att göra revolution utan om att vi som unga uttrycker vår åsikt, är delaktiga i

Läs mer

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010.

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010. VERKSAMHETSBERÄTTELSE DISTRIKT NORRBOTTENS Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret. Årets som gick 2 Distriktsverksamheten 3 Distriktstyrelsens

Läs mer

Välkommen till Ledarna inom Vård & Omsorg

Välkommen till Ledarna inom Vård & Omsorg Välkommen till Ledarna inom Vård & Omsorg Om föreningen Föreningen bildades under 2011 då Ledarna fått fler och fler medlemmar inom vård- och omsorgssektorn. Föreningen vänder sig till chefer på alla nivåer

Läs mer

STADGAR FÖR LUDVIKA SOCIALDEMOKRATISKA ARBETAREKOMMUN.

STADGAR FÖR LUDVIKA SOCIALDEMOKRATISKA ARBETAREKOMMUN. 1 2015-03-25 STADGAR FÖR LUDVIKA SOCIALDEMOKRATISKA ARBETAREKOMMUN. 1. ÄNDAMÅL Arbetarekommunen har till ändamål Att på grundval av partiets program verka för de socialdemokratiska idéerna, Att vara partiets

Läs mer

Information om förtroendeuppdrag 2017

Information om förtroendeuppdrag 2017 Information om förtroendeuppdrag 2017 Såhär års börjar proceduren att välja folk till de olika förtroendeuppdragen inom Fältbiologerna. I det här dokumentet fnns all information som du behöver för att

Läs mer

Internationell strategi för Stockholms stad, svar på remiss

Internationell strategi för Stockholms stad, svar på remiss Kyrkogårdsnämnden Tjänsteutlåtande Dnr 1.7-1008-2016 Sida 1 (5) 2016-06-29 Handläggare Mats Larsson Telefon: 08 508 301 01 Till KN 2016-09-21 Internationell strategi för Stockholms stad, svar på remiss

Läs mer

grön undgoms riksårsmöte 2016: 12-14/2 borås organisatoriska motioner och propositioner

grön undgoms riksårsmöte 2016: 12-14/2 borås organisatoriska motioner och propositioner grön undgoms riksårsmöte 2016: 12-14/2 borås organisatoriska motioner och propositioner Innehållsförteckning Propositioner 1. Verksamhetsplan och budget 2. Medlemsavgift i Grön Ungdom 3. Syftesparagrafen

Läs mer

Medlemsmöte, Novitas. Inledning. Information. Tid: 2015-04-29 16:30. 1. Mötets öppnande: 2. Sammanträdets behöriga utlysande:

Medlemsmöte, Novitas. Inledning. Information. Tid: 2015-04-29 16:30. 1. Mötets öppnande: 2. Sammanträdets behöriga utlysande: Medlemsmöte, Novitas Tid: 2015-04-29 16:30 Plats: M402 Närvarande: Inledning 1. Mötets öppnande: 2. Sammanträdets behöriga utlysande: 3. Val av mötespresidie: Förslag: Helny Malmborg som mötesordförande

Läs mer

Förbundsstyrelsen föreslår förbundsstämman besluta

Förbundsstyrelsen föreslår förbundsstämman besluta 1 12 a) Datum 2017-04-21 Till förbundsstämman Förslag till Riktlinjer för valberedning Förbundsstyrelsen föreslår förbundsstämman besluta att anta förslaget till Riktlinjer för valberedning förbundsstyrelsen

Läs mer

Proposition 1. Verksamhetsplan för RFSU Stockholm 2013

Proposition 1. Verksamhetsplan för RFSU Stockholm 2013 Proposition 1. Verksamhetsplan för RFSU Stockholm 2013 1. Organisation RFSU Stockholms verksamhet har vuxit och utvecklats snabbt de senaste åren. Av den anledningen har fokus under det verksamhetsår som

Läs mer

Grrl Techs årsmöte 2009

Grrl Techs årsmöte 2009 Grrl Techs årsmöte 2009 Plats: Nätverket SIP:s kansli Datum: 2009-03-28 Dagordning: 01. Årsmötets öppnande 02. Val av årsmötets ordförande 03. Val av mötessekreterare 04. Val av justeringspersoner, tillika

Läs mer

O. Organisation och stadgar

O. Organisation och stadgar O. Organisation och stadgar Organisatoriska handlingsprogrammet 453 Ändring bildningsnivåer Att under den första rubriken som lyder skola, sista stycket andra meningen, ändra lydelsen Genom aktiv bildning

Läs mer

2017 Saco studentråds kongress. Valberedningens nomineringar

2017 Saco studentråds kongress. Valberedningens nomineringar 2017 Saco studentråds kongress Valberedningens nomineringar Valberedningens nomineringar till Saco Studentråd, verksamhetsåret 2017 Ordförande Malin Påhls, SRAT Kreativ lagspelare med förmåga att analysera

Läs mer

Verksamhetsplan för Riksorganisationen Ungdom Mot Rasism 2014-2015

Verksamhetsplan för Riksorganisationen Ungdom Mot Rasism 2014-2015 Verksamhetsplan för Riksorganisationen Ungdom Mot Rasism 2014-2015 Riksorganisationen Ungdom Mot Rasism är Sveriges största antirasistiska ungdomsorganisation. Ungdom Mot Rasism är ett nätverk av antirasister

Läs mer

Äntligen är det dags att söka till PiLs styrelse och utskott!

Äntligen är det dags att söka till PiLs styrelse och utskott! Äntligen är det dags att söka till PiLs styrelse och utskott! Vill du vara med och engagera dig i en av Sveriges främsta personalvetarföreningar? engagerar hundratals medlemmar som alla brinner för personalfrågor

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2017

VERKSAMHETSPLAN 2017 Förslag till val VERKSAMHETSPLAN 2017 Valförberedelser Under 2016 passerades halvtid i mandatperioden. De första åren efter vår valseger 2014 har på många sätt varit fokuserat på att med gott resultat

Läs mer

Ung Teaterscens stadgar

Ung Teaterscens stadgar Ung Teaterscens stadgar Kapitel 1 - Grundläggande bestämmelser 1 Namn, säte och förbund Ung Teaterscen är ett fristående ungdomsförbund som verkar inom amatörteaterrörelsen. Ung Teaterscen har sitt säte

Läs mer

Våra kunniga och kompetenta medarbetare skapar och möjliggör vår framgång.

Våra kunniga och kompetenta medarbetare skapar och möjliggör vår framgång. Våra värderingar Våra kunniga och kompetenta medarbetare skapar och möjliggör vår framgång. Vi vill att de ska fortsätta se oss som sin framtida arbetsgivare. Vi vill också att vårt varumärke ska locka

Läs mer

Valberedningens förslag till Fältbiologernas riksårsmöte 2015

Valberedningens förslag till Fältbiologernas riksårsmöte 2015 Valberedningens förslag till Fältbiologernas riksårsmöte 2015 Valberedningen har i år bestått av Julia Pettersson, Albin Arleskär, Linn Andersson och Isak Wadsö. Valberedningsprocessen har varit en öppen

Läs mer

Rapport från valberedningens arbete

Rapport från valberedningens arbete Bilaga 7 Rapport från valberedningens arbete Valberedningen har under året bestått av följande personer: Sven Englesson (sammankallande), Gabi Björsson, Hanna Kroksson, Bonnie Bernström, Nina Mansoory

Läs mer

Studentradion i Sverige Verksamhetsplan för verksamhetsåret 2017 FÖRSLAG TILL ÅRSMÖTE

Studentradion i Sverige Verksamhetsplan för verksamhetsåret 2017 FÖRSLAG TILL ÅRSMÖTE Studentradion i Sverige Verksamhetsplan för verksamhetsåret 2017 FÖRSLAG TILL ÅRSMÖTE 2016-10-29 1 Fokusområden 1. Verka för att vara en ekonomiskt och organisatoriskt stabil organisation a. Skapa rutiner

Läs mer

Förslag VERKSAMHET OCH EKONOMI Västra Götalands Bildningsförbund

Förslag VERKSAMHET OCH EKONOMI Västra Götalands Bildningsförbund Förslag VERKSAMHET OCH EKONOMI 2017-2018-2019 Västra Götalands Bildningsförbund Folkbildningen växte fram parallellt med folkrörelserna och blev ett sätt för dessa att utveckla samhället genom att förmedla

Läs mer

Saco Studentråd Kongress 2014. Verksamhet 2015-2016. Styrelsens förslag rörande fokusfrågor & verksamhet

Saco Studentråd Kongress 2014. Verksamhet 2015-2016. Styrelsens förslag rörande fokusfrågor & verksamhet Saco Studentråd Kongress 2014 Verksamhet 2015-2016 Styrelsens förslag rörande fokusfrågor & verksamhet Innehållsförteckning Verksamhet 2015-2016 1 Extern fokusfråga 2 Ingen ska ångra sin utbildning. En

Läs mer

Stadgar för Ladyfest Göteborg, antagna på årsmötet

Stadgar för Ladyfest Göteborg, antagna på årsmötet Stadgar för Ladyfest Göteborg, antagna på årsmötet 2016-01-26 Ladyfest Göteborg är en partipolitiskt- och religiöst obunden feministisk ideell förening med säte i Göteborg. Ladyfest Göteborg arbetar för

Läs mer

Förtroendevald. För dig som är nyfiken och vill veta mer om uppdraget

Förtroendevald. För dig som är nyfiken och vill veta mer om uppdraget Förtroendevald För dig som är nyfiken och vill veta mer om uppdraget Välkommen! I den här utbildningen kommer du att få kunskap om vad det innebär att vara förtroendevald i LRF. Vi beskriver uppdragen

Läs mer

SULF:s KONGRESS. Lathund för kongressombud. /Sveriges universitetslärare och forskare

SULF:s KONGRESS. Lathund för kongressombud. /Sveriges universitetslärare och forskare SULF:s KONGRESS Lathund för kongressombud /Sveriges universitetslärare och forskare Välkommen som ombud till SULF:s kongress! STÄLL FRÅGOR! Det finns inga dumma frågor! DISKUTERA! Vi fattar bättre beslut

Läs mer

Årsmötesprotokoll 2015

Årsmötesprotokoll 2015 FSDB Stockholm och Gotlands län Årsmötesprotokoll 2015 Dag: Lördag 28 mars 2015 Tid: 13:13-17:00 Plats: Dövas Hus, Palmfeltsvägen 15 Närvarande: 26 röstberättigade medlemmar. 1 Årsmötets öppnande FSDB

Läs mer

för riksorganisationen Ungdom Mot Rasism

för riksorganisationen Ungdom Mot Rasism för riksorganisationen Ungdom Mot Rasism Kongressen i Göteborg 2013-03-16 1 Namn och ändamål 1.1 Namn Organisationen heter Riksorganisationen Ungdom Mot Rasism (hädanefter kallad UMR). 1.2 Ändamål UMR

Läs mer

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014 2015-01-25 Sidan 1 av 5 Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014 Sammanfattning av verksamhetsåret Under året har vi genomfört ett antal evenemang och aktiviteter där vi mött cirka

Läs mer

Välkommen till Utvecklingsträff

Välkommen till Utvecklingsträff Välkommen till Utvecklingsträff Syfte och mål Syfte Få höra vad som är på gång inom Svensk Cricket, var med och påverka och få chans att utveckla er förening för framtiden Mål Att skapa en gemensam utgångspunkt

Läs mer

Dagordningens punkt 18 Vår organisation. Utlåtande Medlemskapets värde motionerna B1 B6

Dagordningens punkt 18 Vår organisation. Utlåtande Medlemskapets värde motionerna B1 B6 Utlåtande Medlemskapets värde motionerna B1 B6 IF Metalls styrka bygger på att vi är många och kunniga, både när vi driver frågor på arbetsplatserna och i samhället i stort. Organisering handlar inte enbart

Läs mer

Näringslivsbolag i Lidköping

Näringslivsbolag i Lidköping Bilder som visades på extra årsmöte med NiL den 19 juni 2012. Näringslivsbolag i Lidköping - Bättre tillväxt av näringslivet i Lidköping - - Företagens tillväxt är företagarnas ansvar - - Därför tar näringslivet

Läs mer

UNGA FEMINISTER DET FEMINISTISKA GENOMBROTTET!

UNGA FEMINISTER DET FEMINISTISKA GENOMBROTTET! UNGA FEMINISTER KVARTALSRAPPORT Q2 2015 UNGA FEMINISTER DET FEMINISTISKA GENOMBROTTET! EN ROSA KOMMENTAR Överlag tycker jag att Unga Feminister är det mest fantastiska som hänt och känner verkligen att

Läs mer

Järfälla Civilförsvarsförening

Järfälla Civilförsvarsförening Protokoll fört vid JÄRFÄLLA CIVILFÖRSVARSFÖRENINGS FÖRENINGSSTÄMMA 2013-03-19 Före stämmans öppnande gavs en presentation av säkerhetsproblematiken vid utbyggnad av järnvägen mellan Barkarby och Kallhäll

Läs mer

Svenska Frisbeesportförbundet

Svenska Frisbeesportförbundet Svenska Frisbeesportförbundet Protokoll fört vid årsmöte 24 mars, 2012 Plats: Scandic Continental, Stockholm 1 ÖPPNANDE AV ÅRSMÖTET 2012 Ordförande Dan Engström hälsade alla välkomna och förklarade mötet

Läs mer

STADGAR. Förbundet. Vi Unga

STADGAR. Förbundet. Vi Unga STADGAR Förbundet Vi Unga Vad Är en stadga? Varje förening ska ha stadgar. I stadgarna skall stå vad en förening ska göra, hur den skall arbeta och vilka som kan bli medlemmar. Det skall vara helt klart

Läs mer

Handlingsplan för fritidsgårdsverksamheten i Västerås år

Handlingsplan för fritidsgårdsverksamheten i Västerås år Handlingsplan för fritidsgårdsverksamheten i Västerås år 2014 2019 Fritidsgårdsverksamheten i Västerås är en verksamhet att vara stolt över. Varje vecka besöker tusentals ungdomar våra fritidsgårdar, för

Läs mer

Protokoll från Utrikespolitiska studentföreningens föreningsstämma

Protokoll från Utrikespolitiska studentföreningens föreningsstämma Protokoll från Utrikespolitiska studentföreningens föreningsstämma Datum: torsdagen den 8/5 2008 Tid: 17:15 Plats: U-min, C-huset, Campus Valla, Linköpings Universitet ärvarande (i bokstavsordning efter

Läs mer

Stadgar för förbundet Ung Media Sverige

Stadgar för förbundet Ung Media Sverige Stadgar för förbundet Ung Media Sverige Antagna vid årsmötet 2012-10-21 Definition 1 Syfte mom 1 Förbundets syfte är att genom demokratisk organisering skapa förutsättningar för unga att producera och

Läs mer

Inkomna motioner till 2013 års årsmöte

Inkomna motioner till 2013 års årsmöte Inkomna motioner till 2013 års årsmöte 1. Motion: Att låta styrelseledamot medverka i valberedningen I många föreningar använder man sig av ett arbetssätt där en av styrelsen utpekad styrelseledamot medverkar

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 Delaktighet Handlingskraft Rörelsefrihet Förbundet för ett samhälle utan rörelsehinder Hallands Läns Distrikt 1 DHR Hallands länsdistrikt Dagordning vid DHR Hallands länsdistrikts

Läs mer

Kandidaturtexter Extrainsatt Val-SM

Kandidaturtexter Extrainsatt Val-SM Kandidaturtexter Extrainsatt Val-SM Vice Ordförande Oskar Giescke... 2 Vice Ordförande, Kommunikationsansvarig Helena Falk... 2 Ordförande Konstwerket Martin Gutsch... 3 Ordförande Jämlikhetsnämnden Elin

Läs mer

Demokratihandboken. Förbundsvalberedning och avdelningsvalberedningar. Beslutad av förbundsstyrelsen i april 2015.

Demokratihandboken. Förbundsvalberedning och avdelningsvalberedningar. Beslutad av förbundsstyrelsen i april 2015. Demokratihandboken Förbundsvalberedning och avdelningsvalberedningar Beslutad av förbundsstyrelsen i april 2015. 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Inledning... 3 Så ser förbundsstyrelsens och avdelningsstyrelsens

Läs mer