Så gör du fler exportaffärer. Fem företag berättar

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Så gör du fler exportaffärer. Fem företag berättar"

Transkript

1 Så gör du fler exportaffärer Fem företag berättar

2 Vi hjälper dig till fler och säkrare exportaffärer Möt fem svenska företag från fem branscher. De verkar på olika marknader och skiljer sig i storlek och omsättning. Men en sak har de gemensamt de brinner för export. Därför ser de alla EKN som en viktig samarbetspartner på vägen mot sina mål. EKN finns för alla EKN främjar svensk export genom att erbjuda exportörer och banker garantier för betalning och finansiering. Oavsett om du arbetar på ett mindre företag eller på ett multinationellt företag kan du använda våra tjänster. Vi garanterar såväl enstaka affärer som hela portföljer och ingen affär är för liten. Vill du exportera till en mindre känd marknad? Är din kund okänd för dig? Eller har du en affär där kunden kräver en finansieringslösning, kort som lång? Då har vi erfarenheten, kompetensen och verktygen för att lyckas. Jobbar du på bank? Kontakta EKN EKN har flera tjänster, speciellt utformade för att öka möjligheterna för banker och andra finansiärer att hjälpa sina kunder. Våra garantier skapar kreditutrymme för finansiering av fler och säkrare exportaffärer. Telefon: Hemsida: E-post: info@ekn.se

3 Kort om Arcam AB Huvudkontor: Mölndal Verksamhet: Tillverkning av avancerade 3D-printers Omsättning 2010: 90,5 miljoner kr Antal anställda 2010: 43 Huvudmarknader: Europa, Nordamerika och Asien Arcams Behov: Att kunna erbjuda kunden en finansieringslösning EKN:s Lösning: Fordringsförlustgaranti Magnus René VD Arcam Arcam EKN löser ekonomiska knutar Arcam utvecklar, tillverkar och säljer utrustning för direktframställning av solida komponenter i metall. Enkelt beskrivet är Arcams huvudprodukt en 3D-printer som utifrån CADmodeller framställer exakta produkter. Företagets kunder finns huvudsakligen inom flyg- och implantatindustrin. Stora affärer Arcams affärsmodell innebär ett fåtal affärer som var och en är mycket stora. Varje affär motsvarar ungefär fem till tio procent av företagets totala årsomsättning, vilket ställer höga krav på ekonomisk säkerhet. EKN gjorde skillnaden Det amerikanska bolaget CalRAM är verksamt inom flygindu strin och har varit Arcams kund sedan När de nyligen ville köpa ytterligare två maskiner för att öka produktionen, sa de hårt prövade amerikanska bankerna nej till lån. Arcams VD Magnus René kontaktade då EKN. De granskade affären och gav oss löfte om en femårig fordringsförlustgaranti, vilket gjorde att vi kunde erbjuda CalRAM en lika lång avbetalningsplan. Ordern och garantin gjorde att vår bank beviljade lånet, diskonterade fordran och betalade oss direkt. Resultatet blev alltså att vi fick ordern och större delen av intäkterna omedelbart. CalRAM fick sina maskiner och gör nu avbetalningar direkt mot banken. EKN kan verkligen lösa ekonomiska knutar, konstaterar Magnus.

4 Kort om Capella IndustrIes AB Huvudkontor: Särö Verksamhet: Design och produktion av klockor Omsättning 2010: 16,2 miljoner kr Antal anställda 2010: 7 Huvudmarknader: Europa och Asien Capella industries Behov: Säkra sin fakturafordran EKN:S Lösning: Garanti för kundfordringar JOnas Dahlgren VD Capella industries CAPELLA INDUSTRIES Ju mer vi träffas, desto mer affärer gör vi Capella Industries designar, producerar och konceptualiserar klockvarumärken. De största kunderna är flygbolag världen över som säljer produkterna taxfree. Vågar vara flexibla Capella Industries växer så det knakar. VD Jonas Dahlgren menar att en av företagets största styrkor är den flexibla inställningen att de inte sitter fast i regler och traditioner. Ändå gör de aldrig osäkra affärer: Många av våra kunder är statligt ägda i länder med starka ekonomier, som Saudiarabien och Qatar. Men när kunden finns så långt bort, är det viktigt att ha en extra säkerhet. Jag kan ge många exempel på affärer vi inte vågat göra om det inte vore för EKN. När vi har ekonomisk säkerhet vågar vi pröva nytt och vara flexibla i varje situation. EKN följer oss i tillväxten Våra klockor tillverkas i Kina, och fabrikerna vill alltid ha betalt direkt, berättar Jonas. Samtidigt ställer köparna krav på krediter, oftast 60 dagar. I takt med att vi växer handlar det om allt större summor. Det löser vi med banklån. När EKN lyfter av en del av risken, lånar banken ut mer pengar och vi kan betala fabriken och bevilja köparen kredit. Vi samarbetar gärna tätt med EKN. Det är som i alla affärssammanhang ju mer vi träffas, desto mer affärer gör vi, avslutar Jonas.

5 Kort om CUE DEE PRODUKTER AB Huvudkontor: Robertsfors Verksamhet: Industri, master och torn Omsättning 2010: 75 miljoner kr Antal anställda 2010: 23 Huvudmarknader: Europa, Asien och Afrika CUE DEE:s Behov: Säkra sin fakturafordran EKN:S Lösning: Garanti för kundfordringar HARRY CARLSSON ekonomichef cue DEE CUE DEE EKN lotsade oss snabbt till rätt lösning CUE DEE konstruerar, marknadsför och säljer master, torn och fästanordningar till telekom- och vindkraftindustrin. Unge fär 80 procent går på export. I affärer med utvecklingsländer har företaget behov av att säkra sig mot utebliven betalning. Affärer i Afrika Under 2009 och 2010 har vi sålt utrustning till Niger och Ghana, berättar Harry Carlsson, ekonomichef på CUE DEE. För oss var det nya kunder på nya osäkra marknader i länder som erbjuder relativt komplicerade affärsförbindelser. Vi kontaktade EKN som var villiga att hjälpa oss med den nödvändiga säkerheten. Därigenom kunde vi leverera, när exempelvis Ghana bestämde sig för att införa 4G-nät och beställde ett stort antal master av oss. Garantin blev lösningen Harry är mycket nöjd med samarbetet med EKN. Vi har en bra personlig kontakt med EKN som granskade affären och snabbt lotsade oss till rätt lösning. Garanti för kundfordringar innebär att EKN mot en premieavgift täcker huvuddelen av risken. På så sätt kunde vi genomföra affären utan oro för att kunderna inte skulle kunna betala. EKN har varit pålitliga och professionella från det att vi ansökte på nätet till genomförd affär. Fortsatt samarbete Det märks att de har gedigen erfarenhet från affärer i svåra länder och de kommer gärna med tips och råd på vägen, säger Harry. Vi kommer definitivt att använda EKN även i framtiden. Faktum är att vi redan är igång med en riktigt stor affär i en annan del av världen. Och här har vi kopplat in EKN direkt.

6 Kort om MODERNA VERKTYG AB Huvudkontor: Söderköping Verksamhet: Industri, verktyg till pressgjutning och plasttillverkning Omsättning 2010: 37 miljoner kr Antal anställda 2010: 19 Huvudmarknader: Asien via den svenska marknaden MODERNA VERKTYGS Behov: Tillgång till kreditutrymme LARS THUNBERG Styrelseordförande Moderna verktyg EKN:s Lösning: Motgaranti Anneli Hövre Danske Bank MODERNA VERKTYG EKN underlättar finansierings kedjan mellan svenska bolag Moderna Verktyg tillverkar och säljer verktyg till pressgjutning och plasttillverkning. Kunderna är främst svenska export intensiva företag inom fordons industrin. Eftersom Moderna Verktygs affärer leder till export i slutänden kan EKN:s mot garanti användas trots att transaktionerna faktiskt sker mellan två svenska bolag. Svenska affärer som leder till export Lars Thunberg är styrelseordförande för Moderna Verktyg. Han beskriver affärs modellen: Idag lägger vi ut tillverkningsjobbet på kinesiska företag. Vi tar in en beställning från kund och beslutar tillsammans vilken tillverkare vi ska använda. Sedan tar vi hela ansvaret för produkterna. Finansieringsbehov När vi beställer en produkt så uppstår ett finansierings behov hos underleverantören, berättar Lars. Då begär de i regel en förskottsbetalning. Vi gör samma sak och begär förskott av våra kunder. De i sin tur vill att vi garanterar det förskottet, varför vi vänder oss till vår bank som kontaktar EKN. På så sätt löser vi hela finansierings kedjan. I samarbete med Danske Bank Anneli Hövre är kundansvarig på Danske Bank. Moderna Verktygs affärer innebär inte bara krav på förskott utan medför också andra kostnader, exempelvis för material. När vi tecknar en motgaranti från EKN som täcker 75 procent av förskottsbetalningen kan bolaget använda sina säkerheter till andra typer av krediter. Att ansöka och få en EKN-garanti beviljad är en snabb och smidig process.

7 Kort om SAFEAERO I TRELLEBORG AB Huvudkontor: Trelleborg Verksamhet: Industri, avisningsmaskiner Omsättning 2010: 125 miljoner kr Antal anställda 2010: 36 Huvudmarknader: Asien, Nord amerika och Europa SAFEAEROS Behov: Rörelsefinansiering under produktionsfasen EKN:S Lösning: Rörelsekreditgaranti CHRISTER HANSSON NORDEA CURT HERRSTRÖM VD Safeaero SAFEAERO Konkurrenskraftig finansiering är ett måste idag Safeaero är världsledande inom utveckling och tillverkning av avisningsmaskiner till flygplan. Företaget har varit först ut med flera innovationer och ligger i framkant när det gäller användarvänlighet. Safeaero växer fort och säljer idag maskinerna till flygplatser och flygbolag över hela världen. att tillverka. För att ställa ut checkkrediter av den här storleken behöver vi en trygghet. EKN:s rörelsekreditgaranti lyfter av en del av risken så att vi blir ersatta vid utebliven eller försenad betalning. Tack vare samarbetet flyter Safeaeros affärer på friktionsfritt. Konkurrens under kontroll Nordea och EKN i nära samarbete Curt Herrstöm har varit Safeaeros VD i 13 år. Det finns ett antal amerikanska tillverkare, men det är en duktig dansk aktör som är det största hotet. För att möta dem måste vi erbjuda konkurrens kraftiga finansieringslösningar. Det är framför allt Nordea som har kontakten med EKN säger Curt Herrström. Allt fungerar utmärkt och jag kan bara vara glad. Vi på Nordea i Malmö använder EKN frekvent, berättar Christer. Vi träffas med jämna mellanrum för att diskutera specifika kundcase eller för allmänt informationsutbyte. Rörelsekreditgaranti en smidig lösning Christer Hansson är kundansvarig på Nordeakontoret i Malmö: Safeaeros omsättning var 125 milj oner En avisningsmaskin kostar mellan 6 och 10 miljoner och tar 6 till 7 månader

8 LEON AB EKN din säkerhet i exportaffärer EKN är en myndighet med uppgift att främja svensk export och svenska företags internationalisering. Det gör vi genom att erbjuda garantier för betalning och finansiering, tillsammans med rådgivning om affärsstruktur och riskhantering. Våra tjänster ger dig en större säkerhet, ökad konkurrenskraft och fler möjligheter till lyckade exportaffärer. Exportkreditnämnden Kungsgatan 36, Box 3064, Stockholm Tel

Finansiering som ger fler och större exportaffärer. Vi hjälper svenska företag ut i världen

Finansiering som ger fler och större exportaffärer. Vi hjälper svenska företag ut i världen Finansiering som ger fler och större exportaffärer Vi hjälper svenska företag ut i världen CASE Climeon styr skutan mot grönare energi Climeon är ett svenskt företag med potential att förändra världens

Läs mer

Så gör du fler exportaffärer. Fem företag berättar

Så gör du fler exportaffärer. Fem företag berättar Så gör du fler exportaffärer Fem företag berättar 1 Med fokus på tillväxt EKN möjliggör säkrare exportaffärer och mer konkurrenskraftig finansiering, vilket kan vara avgörande för många affärer CARL-JOHAN

Läs mer

Så gör du fler exportaffärer

Så gör du fler exportaffärer Så gör du fler exportaffärer FEM FÖRETAG BERÄTTAR EKN möjliggör säkrare exportaffärer och mer konkurrenskraftig finansiering, vilket kan vara avgörande för många affärer. Carl-Johan Karlsson, Affärsområdeschef,

Läs mer

Säkra dina exportaffärer. En guide till EKN

Säkra dina exportaffärer. En guide till EKN Säkra dina exportaffärer En guide till EKN Det märks när du är säker När du känner dig trygg utstrålar du lugn och förtroende på ett sätt som inte går att ta miste på. Du känner det. Andra märker det.

Läs mer

Delårsrapport. januari mars 2014 REKORDSTOR GARANTIGIVNING TILL SMÅ- OCH MEDELSTORA FÖRETAG

Delårsrapport. januari mars 2014 REKORDSTOR GARANTIGIVNING TILL SMÅ- OCH MEDELSTORA FÖRETAG Delårsrapport januari mars 2014 REKORDSTOR GARANTIGIVNING TILL SMÅ- OCH MEDELSTORA FÖRETAG Perioden i korthet Under kvartalet garanterade EKN 411 exportaffärer till ett värde av 7,4 (10,6) miljarder kronor.

Läs mer

Delårsrapport JANUARI APRIL

Delårsrapport JANUARI APRIL Delårsrapport JANUARI APRIL.19 Perioden i korthet EKN utfärdade garantier till ett värde av 23,2 miljarder kronor (19,5 miljarder kronor). Antalet affärer som EKN garanterade är fler än föregående år.

Läs mer

Delårsrapport. januari mars 2013. EKN främjar svensk export genom att försäkra risken för utebliven betalning.

Delårsrapport. januari mars 2013. EKN främjar svensk export genom att försäkra risken för utebliven betalning. Delårsrapport januari mars 2013 EKN främjar svensk export genom att försäkra risken för utebliven betalning. Perioden i korthet 11 miljarder kronor i nya garantier för svenska exportaffärer. Nya garantier

Läs mer

Kvartalsrapport 2012 STOR EFTERFRÅGAN PÅ EKN:S TJÄNSTER UNDER TREDJE KVARTALET

Kvartalsrapport 2012 STOR EFTERFRÅGAN PÅ EKN:S TJÄNSTER UNDER TREDJE KVARTALET Kvartalsrapport 2012 Q3 STOR EFTERFRÅGAN PÅ EKN:S TJÄNSTER UNDER TREDJE KVARTALET Perioden i korthet 42 miljarder kronor i nya garantier för svenska exportaffärer. Nya garantier för export till 118 länder.

Läs mer

SEK:s lilla handbok i exportfinansiering

SEK:s lilla handbok i exportfinansiering SEK:s lilla handbok i exportfinansiering Innehåll Varför behövs exportfinansiering?...sid 2 Vilka alternativ finns det att välja mellan?...sid 3 Hur mycket och i vilka valutor kan man låna?...sid 4 Hur

Läs mer

Varför behövs exportfinansiering? sid 2. Vilka alternativ finns det att välja mellan? sid 3. Hur mycket och i vilka valutor kan man låna?

Varför behövs exportfinansiering? sid 2. Vilka alternativ finns det att välja mellan? sid 3. Hur mycket och i vilka valutor kan man låna? Innehåll Varför behövs exportfinansiering? sid 2 Vilka alternativ finns det att välja mellan? sid 3 Hur mycket och i vilka valutor kan man låna? sid 4 Hur kan riskerna hanteras? sid 5 Vilka räntevillkor

Läs mer

Internationaliseringsguiden

Internationaliseringsguiden Utveckla ditt företag internationellt Internationaliseringsguiden Innehållsförteckning Internationell rådgivning och tjänster Business Sweden Business Region Göteborg/Enterprise Europe Network Connect

Läs mer

Delårsrapport JANUARI AUGUSTI.18

Delårsrapport JANUARI AUGUSTI.18 Delårsrapport JANUARI AUGUSTI.18 Perioden i korthet Två av EKN:s genom tiderna största garantier avseende privata köpare ställdes ut under perioden, vilket fördubblade garantivolymen. Utfärdade garantier

Läs mer

EKN:s Småföretagsrapport 2014

EKN:s Småföretagsrapport 2014 EKN:s Småföretagsrapport 2014 Rekordmånga exporterar till tillväxtmarknader Fyra av tio små och medelstora företag tror att försäljningen till tillväxtmarknader ökar det kommande året. Rekordmånga exporterar

Läs mer

Delårsrapport. januari mars 2016 DE EXPORTERANDE FÖRETAGEN FORTSÄTTER ATT EFTERFRÅGA EKN:S GARANTIER, MED FLER OFFERERADE OCH GARANTERADE AFFÄRER

Delårsrapport. januari mars 2016 DE EXPORTERANDE FÖRETAGEN FORTSÄTTER ATT EFTERFRÅGA EKN:S GARANTIER, MED FLER OFFERERADE OCH GARANTERADE AFFÄRER Delårsrapport januari mars 2016 DE EXPORTERANDE FÖRETAGEN FORTSÄTTER ATT EFTERFRÅGA EKN:S GARANTIER, MED FLER OFFERERADE OCH GARANTERADE AFFÄRER Perioden i korthet EKN garanterade exportaffärer till ett

Läs mer

Rekommendation Hantering av mervärdesskatt i några typfall av factoring

Rekommendation Hantering av mervärdesskatt i några typfall av factoring Rekommendation Hantering av mervärdesskatt i några typfall av factoring 2016-09-01 Inledning Bankföreningens medlemmar har med anledning av Skatteverkets ställningstagande av den 20 maj 2016, dnr 131 228447-16/111rörande

Läs mer

Delårsrapport. januari september 2014

Delårsrapport. januari september 2014 Delårsrapport januari september 2014 VIKING MALT ÄR EN AV EKN:S KUNDER. DE PRODUCERAR OCH EXPORTERAR MALT FRÄMST TILL NORRA EUROPA MEN ÄVEN TILL SYDAMERIKA, AFRIKA, JAPAN OCH RYSSLAND. Perioden i korthet

Läs mer

.16. Delårsrapport januari september

.16. Delårsrapport januari september Delårsrapport januari september.16 Efterfrågan i nivå med förra året. Fortsatt ökning för små och medelstora företag. Några stora problemaffärer ger negativt resultat. PERIODEN I KORTHET Perioden i korthet

Läs mer

Vässa ekonomin i vinter

Vässa ekonomin i vinter Du öppnar väl ditt orange kuvert? Upptäck Aktiehandel på nätet. Smart Safety: enklare för dig svårare för tjuven. Vässa ekonomin i vinter Januari 2009 Nytt år nya möjligheter Det år som vi nu lämnat bakom

Läs mer

AB Svensk Exportkredit Exportkreditbarometern december Stark svensk export trots konjunkturavmattning

AB Svensk Exportkredit Exportkreditbarometern december Stark svensk export trots konjunkturavmattning AB Svensk Exportkredit Exportkreditbarometern december 2018 Stark svensk export trots konjunkturavmattning SEK:s Exportkreditbarometer December 2018 SEK:s tolfte Exportkreditbarometer med resultat från

Läs mer

Supplement 2006 till Allmänna villkor för exportkredit garantier

Supplement 2006 till Allmänna villkor för exportkredit garantier Supplement 2006 till Allmänna villkor för exportkredit garantier Garanti för tillverknings- och fordringsförlust Oktober 1996 Supplement 1 februari 2006 ekn E X P O R T K R E D I T N Ä M N D E N THE SWEDISH

Läs mer

Du gör affärer vi garanterar. nordicguarantee.se

Du gör affärer vi garanterar. nordicguarantee.se Du gör affärer vi garanterar. nordicguarantee.se Om oss Du gör affärer vi garanterar. Som vårt namn antyder arbetar vi med garantier och inget annat än garantier. Vi har ett team av mycket kompetenta och

Läs mer

Arcam AB (publ) Org.nr Bokslutskommuniké för verksamhetsåret 2008

Arcam AB (publ) Org.nr Bokslutskommuniké för verksamhetsåret 2008 Arcam AB (publ) Org.nr. 556539-5356 Bokslutskommuniké för verksamhetsåret 2008 För helåret: Varav för fjärde kvartalet: Omsättningen uppgick till 58,3 (76,0) (Mkr) Resultat efter skatt -20,4 (2,3) Mkr

Läs mer

Från idé till färdig produkt. Ett företag i VA Automotive-koncernen WWW.INDUSTRITEKNIK.SE

Från idé till färdig produkt. Ett företag i VA Automotive-koncernen WWW.INDUSTRITEKNIK.SE Från idé till färdig produkt Ett företag i VA Automotive-koncernen WWW.INDUSTRITEKNIK.SE All kompetens under ett tak IndustriTeknik startade 1986 som ett familjeföretag men ingår sedan 2010 i koncernen

Läs mer

Välkommen till Kollektiva

Välkommen till Kollektiva Välkommen till Kollektiva Vi är ett företag som hjälper vanliga människor att ta makten över sina egna pengar. Vi gör det tillsammans som ett kollektiv med hjälp av enkla och smarta mobila tjänster. Vi

Läs mer

Förvärvsgaranti - möjlighet att köpa en första bostad

Förvärvsgaranti - möjlighet att köpa en första bostad Förvärvsgaranti - möjlighet att köpa en första bostad Statens bostadskreditnämnd Version: Mars 2008 Förvärvsgarantier En förvärvsgaranti är en statlig garanti som omfattar räntebetalningar för förstagångsköpares

Läs mer

Småföretagens vardag. En rapport om problem och möjligheter bland svenska småföretag

Småföretagens vardag. En rapport om problem och möjligheter bland svenska småföretag Småföretagens vardag En rapport om problem och möjligheter bland svenska småföretag September 2006 Innehållsförteckning Sammanfattning 3 De viktigaste slutsatserna 4 Introduktion 5 Fakta om undersökningen

Läs mer

Design för bättre affärer Fakta och kommentarer utifrån en undersökning om design i svenska företag, genomförd på uppdrag av SVID, Stiftelsen Svensk

Design för bättre affärer Fakta och kommentarer utifrån en undersökning om design i svenska företag, genomförd på uppdrag av SVID, Stiftelsen Svensk Design för bättre affärer Fakta och kommentarer utifrån en undersökning om design i svenska företag, genomförd på uppdrag av SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign, Teknikföretagen och Svensk Teknik och

Läs mer

AB Svensk Exportkredit. Swedish Export Credit Corporation. Medelstora företag

AB Svensk Exportkredit. Swedish Export Credit Corporation. Medelstora företag AB Svensk Exportkredit Swedish Export Credit Corporation Medelstora företag Medelstora företag Flexibla finansieringslösningar Genom SEK:s finansieringslösningar kan ditt företag nå nya höjder. Vår kompetens,

Läs mer

telekom 1-2015 Nära samarbete och leveransprecision viktigt vid fiberutbyggnad

telekom 1-2015 Nära samarbete och leveransprecision viktigt vid fiberutbyggnad telekom 1-2015 Nära samarbete och leveransprecision viktigt vid fiberutbyggnad Samarbetspartners i fiberutbyggnaden i Göteborg, Daniel Jernström, Elektroskandia, Nils Norberg, OneOak Network och Jonas

Läs mer

Vi investerar i små välskötta svenska bolag

Vi investerar i små välskötta svenska bolag Vi investerar i små välskötta svenska bolag 1 2 Engelbrekt Kapital köper företag med en omsättning mellan 5 och 30 miljoner kronor Vi erbjuder Dig som står inför ett ägarbyte en trygg framtid för Ditt

Läs mer

Delårsrapport 2010. EKN:S ENGAGEMANG UPPGICK VID HALVÅRSSKIFTET TILL 400 MILJarder KRONOR

Delårsrapport 2010. EKN:S ENGAGEMANG UPPGICK VID HALVÅRSSKIFTET TILL 400 MILJarder KRONOR Delårsrapport 2010 Q2 EKN:S ENGAGEMANG UPPGICK VID HALVÅRSSKIFTET TILL 400 MILJarder KRONOR 1 Perioden i korthet Fortsatt stor efterfrågan på EKN:s garantier. Antal ansökningar under perioden var 1464,

Läs mer

Viktigt att veta innan du börjar

Viktigt att veta innan du börjar Namnlappar Viktigt att veta innan du börjar Innan vi börjar med din design så betalar du 150:- i en startavgift som du sedan får tillbaks på fakturan då du beställer dina namnlappar. (har du redan en

Läs mer

Finansiella risker och lösningar

Finansiella risker och lösningar Finansiella risker och lösningar Jonas Rybring, Deputy General Manager Swedbank Shanghai Branch Shanghai 2008-03-10 1 Lång erfarenhet i Kina Swedbank har gjort affärer i Kina i över 20 år Representationskontor

Läs mer

Snabb och välsorterad butik i hård bransch

Snabb och välsorterad butik i hård bransch 12 AKTUELL PRODUKTION / NR 3 2013 Snabb och välsorterad butik i hård bransch Vi tar vid där rostfritt slutar - så sammanfattar Jonas Pihl familjeföretaget Harald Pihls produktkatalog. text olle hernegren

Läs mer

Vässa ekonomin i vinter

Vässa ekonomin i vinter Du öppnar väl ditt orange kuvert? Nu kan du göra bankärenden på nya sätt och på nya platser. Smart Safety: enklare för dig svårare för tjuven. Vässa ekonomin i vinter Januari 2009 Nytt år nya möjligheter

Läs mer

Småbolags export till tillväxtmarknader

Småbolags export till tillväxtmarknader Småbolags export till tillväxtmarknader 2 Om undersökningen Studien är baserad på intervjuer med ca. 570 nyckelpersoner, främst VD:ar, på exporterade företag med följande kriterier: Småföretag:10-49 anställda,

Läs mer

EN PARTNER MED HELHETSSYN

EN PARTNER MED HELHETSSYN INTERNORDIC AR... 3 EN PARTNER MED HELHETSSYN Med huvudkontor och lager i Nässjö, säljkontor i Stockholm och Umeå, finns vi tillgängliga för hela den nordiska marknaden. Sedan 1997 är vi en del av börsnoterade

Läs mer

FINANSIERING. Tillväxtverket har en rad olika stöd som du som egen företagare kan söka, särskilt du som driver företag på lands- eller glesbyd.

FINANSIERING. Tillväxtverket har en rad olika stöd som du som egen företagare kan söka, särskilt du som driver företag på lands- eller glesbyd. Du har en idé och vill komma igång med ditt företag. Frågan är hur du ska finansiera företaget och kunna betala för allt? Här kan du läsa om några olika sätt att finansiera företagsstarten på. Var realistisk

Läs mer

Berättelser från att jobba inom skogsindustrin...

Berättelser från att jobba inom skogsindustrin... Berättelser från att jobba inom skogsindustrin... Vad kommer från skogen? Förpackningar, papper, tidningar, magasin, möbler, fönster, blöjor, tuggummi, såpa... Ja listan kan göras lång på produkter som

Läs mer

GUIDEN TILL LYCKAD TRADE I ASIEN

GUIDEN TILL LYCKAD TRADE I ASIEN GUIDEN TILL LYCKAD TRADE I ASIEN Din agent i Asien Det kan vara svårt att göra smarta affärer i en världsdel du inte själv är verksam i. Därför har du allt att vinna på att samarbeta med en agent som förstår

Läs mer

LVI Low Vision International AB Företagspresentation

LVI Low Vision International AB Företagspresentation LVI Low Vision International AB Företagspresentation Emma Tooth från produktion och Henrik Blomdahl från utveckling monterar läskameror. Jag arbetar som rådgivare på Syncentralen i Oslo där vi inriktar

Läs mer

Affärsutvecklingsprogram för företag i besöksnäringen

Affärsutvecklingsprogram för företag i besöksnäringen Affärsutvecklingsprogram för företag i besöksnäringen Kurbits hjälper företagare att tjäna mer på det de brinner för. Våra affärsutvecklingsprogram är utvecklade och designade specifikt för företag inom

Läs mer

Små och medelstora företags export till tillväxtmarknader 2017

Små och medelstora företags export till tillväxtmarknader 2017 Små och medelstora företags export till tillväxtmarknader 2017 Rekordmånga SME exporterar till tillväxtmarknader. Kina seglar upp som den näst mest intressanta exportmarknaden. 70 procent av SME som exporterar

Läs mer

WIP, Wireless Independent Provider AB (publ).

WIP, Wireless Independent Provider AB (publ). .. WIP utvecklar, producerar, integrerar samt licensierar och supporterar produkterna DynApp och SecureDynApp. Mer information om WIP, kunder, produkter och projekt finns på bolagets hemsida: www.wip.se

Läs mer

Omställningskontoret+

Omställningskontoret+ Omställningskontoret+ Aktiva insatser för tillväxt och sysselsättning 2012 2014 FINANSIÄRER: Omställningskontoret+ BEFINTLIGT NÄRINGSLIV NYSTARTER & NYETABLERINGAR Almi Almi OK+ OK+ NFC Högskolan Väst

Läs mer

DELÅRSRAPPORT FÖR TAGMASTER AB januari september 2014

DELÅRSRAPPORT FÖR TAGMASTER AB januari september 2014 DELÅRSRAPPORT FÖR TAGMASTER AB januari september 2014 Fortsatt lönsam tillväxt Tredje kvartalet Nettoomsättningen ökade under tredje kvartalet med 17% till 13,0 Mkr (11,2) Rörelseresultatet (EBITDA) uppgick

Läs mer

ENGAGEMANG KUNNANDE SERVICE ANDERS PETTERSSON VD INTERCUT SVERIGE AB A ANDERS Det är med oerhörd stolthet och glädje jag ser att Intercut de senaste åren, tillsammans med vårt systerföretag Areg, har

Läs mer

Hur svårt kan det vara? NOLATO PLASTTEKNIK UTVECKLING OCH TILLVERKNING AV KVALIFICERADE PLASTKOMPONENTER SEDAN 1955

Hur svårt kan det vara? NOLATO PLASTTEKNIK UTVECKLING OCH TILLVERKNING AV KVALIFICERADE PLASTKOMPONENTER SEDAN 1955 Hur svårt kan det vara? NOLATO PLASTTEKNIK UTVECKLING OCH TILLVERKNING AV KVALIFICERADE PLASTKOMPONENTER SEDAN 1955 INTE SÅ ENKELT. Att formspruta plast kan vara svårt. Åtminstone om man som vi på Nolato

Läs mer

J u s t a d d w a t e r...

J u s t a d d w a t e r... Just add water... Malmstens företaget med vattenvana Simhallen en plats för motion, välbefinnande och gemensamma aktiviteter. Vår målsättning på Malmstens är att hjälpa våra kunder att skapa vackra, lönsamma

Läs mer

Michael Malmport anställdes som kvalitetschef 2009 och blev vd hösten 2010.

Michael Malmport anställdes som kvalitetschef 2009 och blev vd hösten 2010. Michael Malmport anställdes som kvalitetschef 2009 och blev vd hösten 2010. Foto: Blekinge Pressgjuteri En av Blekinge Pressgjuteris senaste investeringar är två nya automatiserade gjutceller som hanteras

Läs mer

HALVÅRSRAPPORT 2014/2015 FÖR NOVUS

HALVÅRSRAPPORT 2014/2015 FÖR NOVUS HALVÅRSRAPPORT 2014/2015 FÖR NOVUS Kvartalet oktober -- december 2014/2015 -Nettoomsättningen uppgick till ksek 12 826 (11 958) -Rörelseresultatet uppgick till ksek 1 355 (1 566) -Rörelseresultat efter

Läs mer

DÄRFÖR ÄR VI MEDLEMMAR

DÄRFÖR ÄR VI MEDLEMMAR DÄRFÖR ÄR VI MEDLEMMAR Viktig kunskap för oss som befinner oss i braschens utkant Lennart Ljungfelt, vd Aimpoint Utvecklar och producerar rödpunktsikte. Var först med att lansera produkten för 40 år sedan

Läs mer

Steget in på den största marknaden

Steget in på den största marknaden Steget in på den största marknaden I oktober 2008 är det 20 år sedan Konftel registrerades hos det svenska bolagsverket. 1998 var drömmen hos två affärsmän och två unga uppfinnare att deras konferenstelefon

Läs mer

Kvartalsrapport januari-mars 2010 januari mars 2010

Kvartalsrapport januari-mars 2010 januari mars 2010 Kvartalsrapport januari-mars 2010 januari mars 2010 Free2move laddar för kraftig expansion Nettointäkterna Q1 uppgick till 2,5 MSEK Rörelseresultatet uppgick till 0,5 MSEK Orderstock 14,2 MSEK 2,5 2 1,5

Läs mer

Presentation ALMI Halland Fisnik Nepola, Mobiltelefon

Presentation ALMI Halland Fisnik Nepola, Mobiltelefon Presentation ALMI Halland Fisnik Nepola, Mobiltelefon 072-516 38 04 fisnik.nepola@almi.se Om Almi Uppdrag att utveckla och finansiera små och medelstora företag och därigenom bidra till hållbar tillväxt.

Läs mer

prestanda som affärsidé.

prestanda som affärsidé. prestanda som affärsidé. abl Ett av världens ledande företag finns nära. Speciellt för dig som har höga krav på prestanda, säkerhet och anpassning av fästen och redskap till dina entreprenadmaskiner. Vi

Läs mer

for Finish and Function

for Finish and Function for Finish and Function Precisionsgjutning i gips är ypperligt för prototyper, 1 10 exemplar via Rapid Casting korta serier, 10-1000 exemplar komplicerad design med exempelvis inre hålrum tunt gods, ned

Läs mer

Nya planer för gården?

Nya planer för gården? Nya planer för gården? Tio steg för att lyckas med ett generationsskifte För ett rikare liv på landet Gör en smidig växling till nästa generation Att genomgå en generationsväxling innebär mycket att tänka

Läs mer

Småbolags export till utvecklingsländer. Great consulting 2010-06-29

Småbolags export till utvecklingsländer. Great consulting 2010-06-29 Småbolags export till utvecklingsländer Great consulting 2010-06-29 2 Innehåll Introduktion Slutsatser Exportstatistik VD-studie 3 Introduktion Studien baserar sig på intervjuer med 250 VD:ar på små exporterade

Läs mer

Medelstora företag. Medelstora företag. AB Svensk Exportkredit

Medelstora företag. Medelstora företag. AB Svensk Exportkredit AB Svensk Exportkredit Swedish Export Credit Corporation Medelstora företag Medelstora företag SEK:s vision är att stärka svenska exportföretags konkurrenskraft och därmed bidra till att skapa sysselsättning

Läs mer

Utdrag från kapitel 1

Utdrag från kapitel 1 Utdrag från kapitel 1 1.1 Varför en bok om produktionsutveckling? Finns det inte böcker om produktion så att det räcker och blir över redan? Svaret på den frågan är både ja och nej! Det finns många bra

Läs mer

Bidrag till tävlingen Bästa vara

Bidrag till tävlingen Bästa vara Haganässkolan, Älmhult Erik Nilsson tel. 070-574 97 18 Vår affärsidé: Att skapa snyggt designade kökstillbehör där funktion och kvalité står i centrum. Bidrag till tävlingen Bästa vara Bakgrund ES Design

Läs mer

Design för bättre affärer Fakta och kommentarer utifrån en undersökning om design i svenska företag, genomförd på uppdrag av SVID, Stiftelsen Svensk

Design för bättre affärer Fakta och kommentarer utifrån en undersökning om design i svenska företag, genomförd på uppdrag av SVID, Stiftelsen Svensk Design för bättre affärer Fakta och kommentarer utifrån en undersökning om design i svenska företag, genomförd på uppdrag av SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign, Teknikföretagen och Svensk Teknik och

Läs mer

Dela rsrapport 6 ma nader

Dela rsrapport 6 ma nader Org nr 556480-7377 Dela rsrapport 6 ma nader januari - juni 2014 LC-Tecs samarbetspartner inom 3D-projektion, Lightspeed Design, har under perioden demonstrerat det nya ljuseffektivare 3D-system DepthQ

Läs mer

7 steg från lagom till världsklass - 7 tips som berikar Ditt liv

7 steg från lagom till världsklass - 7 tips som berikar Ditt liv 7 steg från lagom till världsklass - 7 tips som berikar Ditt liv Lagom är bäst, eller? Om vi säger något tillräckligt ofta tenderar det ju att bli sant, eller hur? Jag gissar att Du, mer eller mindre medvetet,

Läs mer

TIPS FÖR ATT ÖKA 3DIN FÖRSÄLJNING

TIPS FÖR ATT ÖKA 3DIN FÖRSÄLJNING TIPS FÖR ATT ÖKA 3DIN FÖRSÄLJNING Alla kontakter bidrar till nya affärer Genom ett förändrat tankesätt kring försäljning, och genom att värdera sina kontakter som potentiella kunder över en längre tidshorisont,

Läs mer

Malmstens företaget med vattenvana

Malmstens företaget med vattenvana Just add water... Malmstens företaget med vattenvana Simhallen en plats för motion, välbefinnande och gemensamma aktiviteter. Vår målsättning på Malmstens är att hjälpa våra kunder att skapa vackra, lönsamma

Läs mer

Småföretagstempen. Ta snabbtempen på dig och ditt företag!

Småföretagstempen. Ta snabbtempen på dig och ditt företag! Småföretagstempen Ta snabbtempen på dig och ditt företag! Resultatet blir ett snapshot som hjälper dig att se om du behöver förändra eller förstärka delar av ditt företagande. Så här gör du: 1. Läs igenom

Läs mer

SMARTARE ELEKTRONIKSYSTEM Behovsanalys och Roadmap

SMARTARE ELEKTRONIKSYSTEM Behovsanalys och Roadmap SMARTARE ELEKTRONIKSYSTEM Behovsanalys och Roadmap Maria Månsson maria.mansson@prevas.se Ordf Svensk Elektronik Styrelseledamot Smartare Elektroniksystem Ordf Värdekedjarådet Nuläges- och behovsanalys

Läs mer

Medelstora företag. Medelstora företag. AB Svensk Exportkredit

Medelstora företag. Medelstora företag. AB Svensk Exportkredit AB Svensk Exportkredit Swedish Export Credit Corporation Medelstora företag SEK:s vision är att stärka svenska exportföretags konkurrenskraft och därmed bidra till att skapa sysselsättning och hållbar

Läs mer

Kvartalsrapport 1 januari 31 mars 2015

Kvartalsrapport 1 januari 31 mars 2015 Kvartalsrapport 1 januari 31 mars 2015 Nettoomsättningen uppgick till 1,7MSEK (1,4) Rörelseresultatet blev - 1,8 MSEK (- 1,7) Rörelsemarginalen blev - 106% (123,5%) Periodens resultat efter skatt uppgick

Läs mer

Danske Bank Kreditbarometer 18 april 2011

Danske Bank Kreditbarometer 18 april 2011 Danske Bank Kreditbarometer 18 april 2011 1 Disposition 1. Metod och branschbeskrivning 2. Slutsatser 3. Företagets finansiella situation 4. Behov av finansiering 5. Tillgång till finansiering 6. Planerade

Läs mer

Hänger Du med i den Digitala Affärsutvecklingen?

Hänger Du med i den Digitala Affärsutvecklingen? Hänger Du med i den Digitala Affärsutvecklingen? Undersökning presenterad på Radar i2i FREDRIK RUNNQUIST R.Rev. 1.0 Sida 2 av 13 Hänger Du med i den Digitala Affärsutvecklingen? Vad händer? Alla verksamheter

Läs mer

Perioden i korthet. Garantigivningen ligger på en fortsatt hög nivå. EKN garanterade affärer i 105 länder för nära 26 miljarder kronor.

Perioden i korthet. Garantigivningen ligger på en fortsatt hög nivå. EKN garanterade affärer i 105 länder för nära 26 miljarder kronor. Perioden i korthet Garantigivningen ligger på en fortsatt hög nivå. EKN garanterade affärer i 105 länder för nära 26 miljarder kronor. Offertvolymen ökade med 7,5 miljarder kronor jämfört med samma period

Läs mer

Internationella tillväxtambitioner och -hinder för svenska teknikorienterade SME-företag

Internationella tillväxtambitioner och -hinder för svenska teknikorienterade SME-företag Internationella tillväxtambitioner och -hinder för svenska teknikorienterade SME-företag Studie genomförd i maj 2013 av KAM/utredare Niclas Janson med handledning av Roland Vilhelmsson, vd. Mer information

Läs mer

1) Om EKN. 2) Bakgrund. Förfrågningsunderlag avseende upphandling av juridiska tjänster

1) Om EKN. 2) Bakgrund. Förfrågningsunderlag avseende upphandling av juridiska tjänster Datum/Date 2012-03-12 Beteckning/Reference 2012-80036 Handläggare/Attending to this matter Förfrågningsunderlag avseende upphandling av juridiska tjänster Exportkreditnämnden (EKN) inbjuder Er att lämna

Läs mer

Free2move Holding AB

Free2move Holding AB Kvartalsrapport Q1 2012 Free2move Holding AB 556705-0157 Kvartalsrapport Q1 2013 * Nettointäkterna under Q1 ca 3,1 MSEK * Periodens resultat ca 0 MSEK * Orderstocken vid periodens slut ca 4,5 MSEK Nästa

Läs mer

ATT BYGGA FÖRTROENDE

ATT BYGGA FÖRTROENDE ATT BYGGA FÖRTROENDE Vissa saker är svårare att skapa än andra, även för oss specialister. I byggindustrin är ett starkt förtroende en av de allra svåraste sakerna att bygga upp. Det kräver en ärlighet,

Läs mer

Fortsättning med fjädrar i Örjebyn!

Fortsättning med fjädrar i Örjebyn! Björn Ohlsén framför maskinen som används för att tillverka fjädrar. Han visar här ett litet bleck som har slutdestination Kina! Fortsättning med fjädrar i Örjebyn! När Envikens Fjädrar flyttade produktionen

Läs mer

AB Svensk Exportkredit Exportkreditbarometern juni Urstarka finanser hos svenska exportföretag

AB Svensk Exportkredit Exportkreditbarometern juni Urstarka finanser hos svenska exportföretag AB Svensk Exportkredit Urstarka finanser hos svenska exportföretag 1 SEK:s Exportkreditbarometer juni 2018 SEK:s elfte Exportkreditbarometer med resultat från 200 exportföretag visar att: Exportföretagens

Läs mer

AFFÄRSPLAN. En ungdomssatsning av NyföretagarCentrum för dig som är 18 35 år. Från idé till Eget Företag. Vi hjälper dig på vägen.

AFFÄRSPLAN. En ungdomssatsning av NyföretagarCentrum för dig som är 18 35 år. Från idé till Eget Företag. Vi hjälper dig på vägen. AFFÄRSPLAN En ungdomssatsning av NyföretagarCentrum för dig som är 18 35 år. Från idé till Eget Företag. Vi hjälper dig på vägen. INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Jag/vi och idén 2 Företagsägare och affärsidé 3

Läs mer

En snabbare och starkare affärspartner

En snabbare och starkare affärspartner En snabbare och starkare affärspartner Varför blir vissa företag mer framgångsrika än andra? Beror det på kortare time to market, innovationstakten eller produktionskostnaden? Svaret är ovillkorligen ja

Läs mer

Skillnaden ligger i detaljerna. Främsta konkurrensfördelar med LG Solar

Skillnaden ligger i detaljerna. Främsta konkurrensfördelar med LG Solar Skillnaden ligger i detaljerna Främsta konkurrensfördelar med LG Solar FINANSIELL STYRKA HUR ÄR DEN AKTUELLA SITUATIONEN INOM SOLCELLSINDUSTRIN? Marknaden för solceller är under kraftig förändring. Minskande

Läs mer

Ungt företag med stark marknadsposition

Ungt företag med stark marknadsposition Ungt företag med stark marknadsposition Westmetall AB är en lokal lagerhållare av halvfabrikat inom aluminium, stål, rostfritt och koppar. Till bygg- och verkstadsindustrin levereras standardprodukter

Läs mer

För bra för att vara sant? skydda dig mot bedrägeri

För bra för att vara sant? skydda dig mot bedrägeri För bra för att vara sant? skydda dig mot bedrägeri Är det för bra för att vara sant - är det troligtvis det! Förvara bankkortet som en värdehandling, aldrig kort och kod tillsammans. Var vaksam vid bankomaten

Läs mer

150 år av erfarenhet och nytänkande

150 år av erfarenhet och nytänkande 150 år av erfarenhet och nytänkande 1 Lyhörda och proaktiva Vi har valt Beijer Industri som huvudleverantör eftersom de är lyhörda och proaktiva. De har det tekniska kunnandet som krävs för att hålla vår

Läs mer

KVARTALSRAPPORT (Q1) JAN-MARS 2015. XAVITECH AB (publ) (ORG. NR. 556675-2837)

KVARTALSRAPPORT (Q1) JAN-MARS 2015. XAVITECH AB (publ) (ORG. NR. 556675-2837) KVARTALSRAPPORT (Q1) JAN-MARS 2015 XAVITECH AB (publ) (ORG. NR. 556675-2837) INNEHÅLLSFÖRTECKNING Sammanfattning av kvartalet VD har ordet Resultaträkning Balansräkning Kassaflödesanalys SAMMANFATTNING

Läs mer

Du har behoven. Vi har lösningarna.

Du har behoven. Vi har lösningarna. Du har behoven. Vi har lösningarna. Sekå en allt vanligare syn på våra vägar. Kundanpassning och helhetstänkande. Det är och har alltid varit vår styrka under alla år som vi levererat påbyggnader till

Läs mer

E-Serien Lättare och starkare bankar som klarar mer

E-Serien Lättare och starkare bankar som klarar mer Lättare och starkare bankar som klarar mer Bankarna har de egenskaper som krävs för säkra och krävande transporter under lång tid E-Seriens bankar passar alla virkestransporter Förändringar på marknaden

Läs mer

Arcam AB (publ) Org.nr Delårsrapport januari mars 2009

Arcam AB (publ) Org.nr Delårsrapport januari mars 2009 Arcam AB (publ) Org.nr. 556539-5356 Delårsrapport januari mars 2009 Försäljningen uppgick till 19,5 (19,3) Mkr Resultat efter finansiella poster 1,4 (-4,8) Mkr Resultat per aktie uppgick till 0,03 (-0,08)

Läs mer

Vi investerar i framtida tillväxt. Med lån, riskkapital och affärsutveckling skapar vi möjlighet för företag att växa

Vi investerar i framtida tillväxt. Med lån, riskkapital och affärsutveckling skapar vi möjlighet för företag att växa Vi investerar i framtida tillväxt Med lån, riskkapital och affärsutveckling skapar vi möjlighet för företag att växa En partner för tillväxt Entreprenörskap och nytänkande har lagt grunden till många

Läs mer

Ge ditt nya företag en stabilare start! Kostnadsfjitt!

Ge ditt nya företag en stabilare start! Kostnadsfjitt! Ge ditt nya företag en stabilare start! Kostnadsfjitt! Funderar du på att starta eget? Här är goda råd gratis. Arbetet från idé till uppstart kan vara mödosam. Under den processen kan det kännas tryggt

Läs mer

Anförande av styrelsens ordförande Marcus Wallenberg vid Saabs bolagsstämma 2015

Anförande av styrelsens ordförande Marcus Wallenberg vid Saabs bolagsstämma 2015 Anförande av styrelsens ordförande Marcus Wallenberg vid Saabs bolagsstämma 2015 DET TALADE ORDET GÄLLER! Kära aktieägare, I egenskap av ordförande i styrelsen för Saab AB hälsar jag er alla varmt välkomna

Läs mer

ABC Ekonomiska termer

ABC Ekonomiska termer Ekonomiska begrepp I den ekonomiska redovisningen finns det ett antal termer som är viktiga att känna till som egen företagare. Drivhuset hjälper dig att reda ut begreppen på de allra vanligaste och beskriver

Läs mer

Danske Bank Kreditbarometer Våren 2012

Danske Bank Kreditbarometer Våren 2012 Danske Bank Kreditbarometer Våren 12 1 Om undersökningen Metod Antal intervjuer Målgrupp Vägning Telefonintervjuer 1 intervjuer Finansiellt ansvariga i svenska företag med minst 1 miljoner kronor i omsättning.

Läs mer

Närmare relation. Bättre prestation.

Närmare relation. Bättre prestation. Närmare relation. Bättre prestation. Jurist & Inkasso är specialister inom inkasso, juridik, fakturering och finansiering. Våra kunder är företagare med fordringar mot andra företag samt fastighetsägare,

Läs mer

Dela rsrapport 3 ma nader

Dela rsrapport 3 ma nader Org nr 556480-7377 Dela rsrapport 3 ma nader januari - mars 2013 LC-Tec ställde i februari ut vid den internationella fotonikmässan Photonics West 2014 i San Francisco, USA. Ett flertal nyutvecklade produkter

Läs mer

Ekonomi Sveriges ekonomi

Ekonomi Sveriges ekonomi Ekonomi Sveriges ekonomi Ekonomi = Att hushålla med det vi har på bästa sätt Utdrag ur kursplanen för grundskolan Mål som eleverna ska ha uppnått i slutet av det nionde skolåret. Eleven skall Ha kännedom

Läs mer

Formgivning och avtalens betydelse

Formgivning och avtalens betydelse ILLUSTRATION: HENRIK FRANKLIN Formgivning och avtalens betydelse 1 Inledning Formgivare arbetar på många olika sätt och med många olika aktörer. Centralt i dessa relationer blir då olika typer av avtal.

Läs mer

Plejd AB (publ) DELÅRSRAPPORT KVARTAL

Plejd AB (publ) DELÅRSRAPPORT KVARTAL Plejd AB (publ) DELÅRSRAPPORT KVARTAL 3 2017 Delårsrapport kvartal tre 2017 Juli - Sep 2017 (Tredje kvartalet) Nettoomsättningen uppgick till 7 209 (318) tkr Rörelseresultat före avskrivningar (EBITDA)

Läs mer