Leif Backström (S), tjänstgörande ersättare för Adnan Issa (S)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Leif Backström (S), tjänstgörande ersättare för Adnan Issa (S)"

Transkript

1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[21] Plats och tid Idrottshuset i Tumba, konferensrum 1, kl 19:00 ande Mattias Gökinan (S), ordförande Jonas Isaksson (M), tjänstgörande ersättare för Märta Engelberth-Fridell (M) Kristin Thörn (S), vice ordförande Petja Svensson (M), 2:e vice ordförande Leif Backström (S), tjänstgörande ersättare för Adnan Issa (S) Johanna Bruto-Westman (S) Ufuk Sen (M) Ann-Margret Karlström (TUP) George Ghaly (MP), tjänstgörande ersättare för Deniz Bulduk (MP) Pia Carlsson (V) Benny Ferdinandsson (FP), tjänstgörande ersättare för Yusuf Aydin (KD) Ersättare Bim Eriksson (S) Siv Persson-Trogen (S) Mohamed BenMakhlouf (S) Dennis Jarl (TUP) Övriga deltagande Eva Jansson (kultur- och fritidschef), Lina Karlberg (administrativ chef), Andreas Dahlgren (verksamhetschef Ungdom & förening), Pernilla Hellman (verksamhetschef Kulturen), Margareta Berg (verksamhetschef Biblioteken), Roger Vintemar (verksamhetschef Idrott & anläggning), Chris Kwan (projektledare papperslös nämndhantering), Linnea Rosenberg (förslagsställare), Bengt Vikström (förslagsställare), Päivi Järvinen (förslagsställare) Utses att justera Petja Svensson (M) Plats och tid för justering Sekreterare Paragrafer Susanna Evert Ordförande Mattias Gökinan (S) Justerare Petja Svensson (M)

2 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2[21] ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Nämnd Sammanträdesdatum Anslaget den Nedtas den Förvaringsplats för protokollet Kultur- och fritidsförvaltningen Underskrift Susanna Evert

3 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 3[21] 65 Muntlig redovisning av brukarundersökningen 2012 har tagit del av informationen om brukarundersökningen 2012.

4 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 4[21] 66 Svar på medborgarförslag - Utöka Storvretsbadet med en utomhusbadanläggning (KF/2012:151) avslår medborgarförslaget. Ärendet Kultur- och fritidsförvaltningen fick i uppdrag att besvara ett medborgarförslag - Utöka Storvretsbadet med en utomhusbadanläggning. Förslagsställaren vill att det byggs en utomhusbadanläggning i anslutning till Storvretsbadet för att bland annat höja områdets status och förbättra folkhälsan. Förslagsställaren bifogar ett förslag till ritning på en möjlig badanläggning. Kultur- och fritidsförvaltningen redogör för ärendet i en tjänsteskrivelse Sammanfattning En ny utomhusbadanläggning skulle kunna stärka badverksamheten och innebära ett mervärde för botkyrkaborna. Dock medför ett utomhusbad en betydande kostnad och går bara att använda under sommarmånaderna. Eftersom en sådan anläggning har ett begränsat användningsområde bör resurserna i första hand läggas på att rusta upp och utöka de badanläggningar som kan nyttjas hela året. Ett utomhusbad i Storvreten är därför inte en fråga som just nu kan prioriteras i flerårsplanen. Särskilt yttrande Petja Svensson (M), bilaga.

5 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 5[21] 67 Svar på medborgarförslag - Anlägg en uteskridskobana vid Storvretens sporthall (KF/2012:124) avslår medborgarförslaget. Ärendet fick i uppdrag att besvara ett medborgarförslag Anlägg en uteskridskobana vid Storvretens sporthall. Förslagsställaren vill att det anläggs en naturisbana mellan Storvreten och Lida för att öka möjligheterna till motion och naturupplevelser vintertid. Sammanfattning Kultur- och fritidsförvaltningen har tidigare fått i uppdrag att utreda möjligheterna att anlägga utomhusisbanor och en konstfrusen utomhusisbana. Det bör inte fattas något beslut om att anlägga en ny skridskobana innan resultatet av utredningen är färdigt och vi vet var de största behoven finns. Kultur- och fritidsförvaltningen redogör för ärendet i en tjänsteskrivelse

6 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 6[21] 68 Yttrande över medborgarförslag - Anlägg isbana utomhus i Brunna (KF/2012:102) avstyrker medborgarförslaget. Ärendet Kultur och fritidsnämnden fick i uppdrag att yttra sig över ett medborgarförslag Anlägg isbana utomhus i Brunna. Förslagsställaren vill att det anläggs en utomhusskridskobana på Brunna IP som ersättning för den nedlagda inomhusarenan. Kultur- och fritidsförvaltningen redogör för ärendet i en tjänsteskrivelse Sammanfattning Kultur- och fritidsförvaltningen är positiv till att anlägga spontanytor som till exempel isbanor vintertid. I det arbete som kommer att inledas kring spontanidrott vintertid kommer Brunna att vara ett alternativ. Vidare har utredningen kring den framtida Brunna IP tagit upp möjligheten att anlägga en utomhusskridskobana i samband med upprustningen. Det aktuella medborgarförslaget kommer att tas med i diskussionerna för utvecklingen av området. Dock är det för tidigt att säga var behovet av utomhusskridskobanor är störst och exakt hur Brunna IP ska utformas, och kultur- och fritidsförvaltningen anser därför inte att medborgarförslaget kan bifallas i dagsläget. Särskilt yttrande Petja Svensson (M), Ann-Margret Karlström (TUP) och Benny Ferdinandsson (FP), bilaga.

7 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 7[21] 69 Muntlig redovisning av Öppen scen för det fria ordet har tagit del av informationen om Öppen scen för det fria ordet.

8 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 8[21] 70 Yttrande över motion - Ersätt Fittjabadet och Storvretsbadet med ett nytt äventyrsbad (M) (KF/2012:120) avstyrker motionen. Ärende Anders Peterson (M) väckte vid kommunfullmäktiges sammanträde en motion - Ersätt Fittjabadet och Storvretsbadet med ett nytt äventyrsbad. fick motionen för yttrande Motionen föreslår att uppdra åt kommunledningsförvaltningen att undersöka möjligheten att med ovan nämnda argument få något externt bolag att anlägga och driva ett äventyrsbad i Botkyrka. Motionären anser att det behövs ett nytt äventyrsbad eftersom Botkyrkas badanläggningar är gamla och omoderna. Enligt motionen bör inte den föreslagna anläggningen byggas eller finansieras med kommunala medel utan av privata aktörer. Kommunen ska delfinansiera genom att skolorna bedriver simundervisning i anläggningen. Kultur- och fritidsförvaltningen redogör för ärenden i en tjänsteskrivelse Sammanfattning Kommunens främsta uppgift är att tillgodose medborgarnas möjligheter att delta i simskolor och föreningsliv eller att motionera i simhallen. Resurserna bör därför i första hand satsas på att rusta upp och utveckla de bad som redan finns. Ett äventyrsbad har en annan funktion och målgrupp, och kan visserligen vara intressant som ett sätt att attrahera turister och medborgare. Men med tanke på att sådana planer eventuellt finns i Hågelbyparken, och det redan finns ett äventyrsbad i grannkommunen Södertälje, är ytterligare äventyrsbad definitivt en överetablering.

9 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 9[21] 71 Muntlig redovisning - Förutsättningarna för tennis i Botkyrka har tagit del av informationen om förutsättningarna för tennis i Botkyrka.

10 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 10[21] 72 Yttrande över motion - Förutsättningar för tennis i Botkyrka (M) (KF/2012:104) avstyrker motionen. Reservationer Samtliga ledamöter för (M) reserverar sig mot beslutet till förmån för det egna yrkandet. Ärendet Petja Svensson (M) väckte vid kommunfullmäktiges sammanträde en motion Förutsättningar för tennis i Botkyrka (M). Motionären föreslår att ge samhällsbyggnadsförvaltningen i uppdrag att utreda hur tennisen som idrott ska kunna ges förutsättningar för att fortsatt kunna utövas inom kommunen. Motionen tar upp Tumba Tennis som exempel på en idrottsförening som har behov av mer lättillgängliga lokaler. Kultur- och fritidsförvaltningen redogör för ärendet i en tjänsteskrivelse Sammanfattning Under våren har kultur- och fritidsförvaltningen tagit fram en utredning för att få en helhetsbild av tennisen och dess behov i Botkyrka samt även utvecklingen av idrotten i regionen och nationellt. Utredningen visar att tennisen är en av de största idrotterna i kommunen och har ett stort värde både för barn och unga inom föreningsidrotten och för vuxna i motionssyfte. Det pågår sedan länge en dialog mellan kultur- och fritidsförvaltningen och Tumba Tennis om tennisanläggningen Pelletäppans renoveringsbehov. En fördjupad utredning av anläggningens status visade att den behövde stängas. Till följd av Pelletäppans stängning minskar antalet inomhusbanor i kommunen från nio banor till fem, det vill säga en minskning med 44 %. Samtidigt kan det noteras att det finns ett större intresse regionalt för att spela tennis, vilket skapar köer till anläggningar i kommunen och i regionen. Med detta vill kultur- och fritidsförvaltningen visa att frågan om tennisens framtid är komplex, och att det utredningsarbete som efterlyses i motionen redan pågår. Kultur- och fritidsförvaltningen har för avsikt att lyfta frågan om tennisens förutsättningar i kommande flerårsplan. Yrkanden Petja Svensson (M) yrkar tillstyrkan till motionen.

11 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 11[21] Propositionsordning godkänner att ordföranden ställer förslagen mot varandra. Särskilda yttranden Petja Svensson (M) och Ann-Margret Karlström (TUP), bilaga. Benny Ferdinandsson (FP), bilaga.

12 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 12[21] 73 Svar på revisionsrapport - Upplåtelse och nyttjande av lokaler och anläggningar för idrotts- och fritidsaktiviteter (KF/2012:130) fastställer kultur- och fritidsförvaltningens förslag till remissvar på revisionsrapporten Upplåtelse och nyttjande av lokaler och anläggningar för idrotts- och fritidsaktiviteter. Sammanfattning Kommunens revisorer genomförde våren 2012 en granskning av kultur- och fritidsförvaltningens arbete med lokalupplåtelser. Sammanfattningsvis är revisionsrapporten positiv till den senaste tidens utveckling, även om det fortfarande finns utvecklingsområden. Revisionsrapporten ger flera viktiga bidrag till detta utvecklingsarbete. Kultur- och fritidsförvaltningen redogör för ärendet i en tjänsteskrivelse

13 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 13[21] 74 Rapport - Revision av föreningar 2012 (KF/2012:17) godkänner rådgivningsrapporten Granskning av föreningar med kommunalt bidrag Sammanfattning Enligt kultur- och fritidsnämndens beslut i februari 2012 (KF/2012:17) skulle en revision av följande föreningar göras under 2012: Balett och RSG Vackra Rosen (rytmisk gymnastik) FBI Tullinge (föreningen bollspel och idrott) Arameisk Syrianska KIF (innan delningen inför 2012 i KIF och KUF) Efter genomgång av respektive förenings ekonomiska redovisning har revisorerna funnit att FBI Tullinge och Arameisk Syrianska KIF på ett tillfredsställande sätt har kunnat redovisa hur erhållet föreningsbidrag och andra ersättningar har använts. När det gäller Balett och RSG Vackra Rosen har revisorerna funnit brister i redovisningen. Vid ett möte med föreningsrepresentanter har föreningen dock visat upp kompletterande material som tydliggör hur de olika månaderna och kostnadsposterna har summerats ihop. Kultur- och fritidsförvaltningen redogör för ärendet i en tjänsteskrivelse

14 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 14[21] 75 Ändring av obligatoriska dokument vid ansökan om föreningsbidrag (KF/2012:155) justerar reglerna för bidrag till ideella föreningar i Botkyrka kommun så att kopior av följande dokument är obligatoriska vid ansökan om föreningsbidrag: Verksamhetsberättelse från föregående år (ska innehålla redovisning av hur tidigare bidrag har använts) Ekonomisk berättelse från föregående år Årsmötesprotokoll Revisionsberättelse Hyreskontrakt (gäller ansökan om grundbidrag för mötesplatsförening samt konstnärlig förening) Fakturor för värmekostnader (gäller ansökan om grundbidrag för mötesplatsförening) Kopia av hyreskontrakt och kopia av fakturor för värmekostnader behöver endast bifogas om en förening ansöker om grundbidrag för första gången eller om föreningen har fått förändrade hyres- eller värmekostnader. Föreningarna är skyldiga att vid anmodan kunna visa upp undertecknade original av årsmötesprotokoll och revisionsberättelse. Sammanfattning Sedan 1 januari 2011 gäller nya bidragsregler för ideella föreningar i Botkyrka (beslut KF ). I reglementet slås bland annat fast vilka handlingar som föreningarna ska skicka in till kommunen för att ansökan ska vara komplett. För att förenkla bidragshanteringen för både föreningar och handläggare föreslås att antalet obligatoriska dokument begränsas till verksamhetsberättelse, ekonomisk berättelse, kopia av årsmötesprotokoll samt kopia av revisionsberättelse. Kostnader för hyra och värme ska styrkas genom kopia av hyreskontrakt och kopia av fakturor för värmekostnader. Kultur- och fritidsförvaltningen redogör för ärendet i en tjänsteskrivelse

15 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 15[21] 76 Grundbidrag till idrottsföreningar hösten 2012 (KF/2012:161) fördelar grundbidrag för 2012 till scout- och idrottsföreningar enligt bilaga 1. Sammanfattning Alla föreningar som är registrerade i Botkyrka kommun och som uppfyller de allmänna villkoren för bidrag enligt bidragsreglementet kan söka bidrag hos kultur- och fritidsförvaltningen. Grundbidraget är till för att stödja föreningarnas grundläggande existens. Föreningsutskottet har tagit fram underlag till beslut om fördelning av bidragen. Kultur- och fritidsförvaltningen redogör för ärendet i en tjänsteskrivelse

16 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 16[21] 77 Bidrag till studieförbunden hösten 2012 (KF/2012:160) fördelar studieförbundsbidragen för kvartal 3 och enligt följande: Studieförbund Summa timmar Stöd hela 2012 ABF Botkyrka Salem kr Bilda kr Folkuniversitetet kr Medborgarskolan kr NBV Stockholms län kr Sensus Stockholm Gotland kr Studiefrämjandet Söderort kr Studieförbundet Vuxenskolan kr TOTALT ANTAL kr Ekonomiskt stöd per verksamhetstimme: Budget för stöd till studieförbund 2012: 24,89 kr kr Sammanfattning Bidragen till studieförbunden i Botkyrka fördelas enligt det totala antal studietimmar som studieförbunden redovisat till Folkbildningsrådet för år Det ovanstående förslaget till fördelning av studieförbundsbidrag gäller för hela 2012, varav hälften betalas ut hösten Kultur- och fritidsförvaltningen redogör för ärendet i en tjänsteskrivelse

17 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 17[21] 78 Grundbidrag till Organization for Poverty Alleviation and Development (OPAD) (KF/2012:122) beviljar Organization for Poverty Alleviation and Development (OPAD) dispens för sista ansökningsdatum om grundbidrag för mötesplatsförening Sammanfattning Sista ansökningsdag om grundbidrag för mötesplatsförening 2012 var den 1 september Enligt bidragsreglementet kan kultur- och fritidsnämnden bevilja dispens för sista ansökningsdatum efter särskild prövning. OPAD bildades 2008 och har aktiviteter som afrikansk dans, nattvandring med mera. Föreningsutskottet har träffat företrädare för OPAD och funnit att föreningen har en fungerande verksamhet. Föreningsutskottet föreslår att nämnden beviljar OPAD dispens för sista ansökningsdatum om grundbidrag för mötesplatsförening Kultur- och fritidsförvaltningen redogör för ärendet i en tjänsteskrivelse

18 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 18[21] 79 Val av ny politisk representant till konstrådet (KF/2010:389) Följande avsägelser har inkommit: Jan Johnsson (TUP), ledamot i konstrådet. godkänner avsägelserna och beslutar om följande fyllnadsval: KONSTRÅDET T O M Ledamot efter Jan Johnsson (TUP) Ann-Margret Karlström (TUP) Sammanfattning Vid ny-, om- och tillbyggnader av kommunala fastigheter avsätts 1 % av entreprenadkostnaden för utsmyckning. Konstrådet beslutar vilken typ av konstnärlig utsmyckning pengarna ska användas till. Kultur- och fritidsförvaltningen redogör för ärendet i en tjänsteskrivelse

19 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 19[21] 80 Anmälningsärenden (KF/2012:9) har tagit del av informationen. Ärendet Följande ärenden anmäls till kultur- och fritidsnämnden: Uppdrag från kommunfullmäktige och kommunstyrelsen - återrapportering, KS/2012:191 Fördelning av 2012 års anslag - Genomförandet av förvaltningsområdet för finska språket samt grundskyddet för övriga nationella minoriteter, KS/2012:37 Ansökan om medel - projekt Alby skriver, KS/2012:238 Medborgarpanel om kommunens webbplats mars 2012, KS/2012:94 Redovisning av obesvarade motioner, KS/2012:157 Redovisning av obesvarade medborgarförslag, KS/2012:158 Reviderade bidragsregler för ideella föreningar i Botkyrka kommun, KS/2012:231 Svar på motion - Anlägg ett utegym/friluftsgym i kommunen, KS/2011:430

20 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 20[21] 81 Delegationsärenden godkänner redovisningen av delegationsbesluten. Ärendet har överlåtit sin beslutanderätt till ordförande och tjänstemän enligt kultur- och fritidsnämndens delegationsordning. som har fattats med stöd av delegering ska anmälas till nämnden. Följande beslut har fattats med stöd av delegering: Verksamhetschef om öppettider på Botkyrkas badanläggningar under sommaren Handläggare Utdelning av bidrag på 4000 kronor till Studiefrämjandet Söderort för projektet Vattenskidåkning för personer med funktionsnedsättningar. Utdelning av bidrag på kronor till föreningen Aktiv Tumba för Tumbafestivalen. Utdelning av bidrag på 5000 kronor till Slagsta Gille för spelmansstämma. Utdelning av bidrag på 4000 kronor till Nova Cantica för familjekonsert i Hågelby. Utdelning av bidrag på kronor till Studiefrämjandet Söderort för bokvernissage i Fittja bibliotek. Utdelning av bidrag på 4000 kronor till Botkyrka skytteförening för Skyttets dag på Hacksjöbanan. Utdelning av bidrag på kronor till Studiefrämjandet Söderort för Saunafest. Utdelning av bidrag på kronor till Pakistan Cultural Society för nationaldagsfirande. Utdelning av bidrag på kronor till Studiefrämjandet Söderort för festivalen Fittja is Peace. Utdelning av bidrag på kronor till Pakistanska cricket och kulturföreningen för Drakfestival 2012.

21 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 21[21] Utdelning av bidrag på kronor till Fittja föreningsråd för Fittjafestivalen. Utdelning av bidrag på kronor till FUB Botkyrka Salem för Sommardanser på Hågelby Utdelning av bidrag på 7500 kronor till Studiefrämjandet Söderort för Dance Camp Utdelning av bidrag på kronor till Botkyrka Teaterförening för teaterföreställningen Tartuffe.

22 SÄRSKILT YTTRANDE Ärende 2 Svar på medborgarförslag- Utöka Storvretsbadet med en utomhusanläggning (KF/2012:151) Vi moderater tycker att förslagsställaren väcker en god idé, som säkerligen skulle uppskattas av många av våra medborgare. Storvretsbadet är i dagsläget inte i ett helt tillfredställande skick och är därmed i stort behov av renovering. Men det behöver inte innebära att vi inte kan fortsätta utveckla och utöka badverksamheten till intilliggande ytor Vi moderater ser gärna att en extern aktör, via offentlig upphandling ges möjligheten att bygga och utveckla en utomhusbadanläggning och kanske även en spaanläggning i anslutning till den, för att kunna skapa en verksamhet med bärighet året om. Alternativt att göra som många borgerliga kommuner, exempelvis Lidingö, sök sponsorer som bekostar hela eller delar av byggnationen av en utomhusbadanläggning. Petja Svensson (M)

23 SÄRSKILT YTTRANDE Kultur och fritidsnämnden Ärende 4 Yttrande över medborgarförslag - Anlägg isbana utomhus i Brunna (KF/2012:102) Botkyrka är en stor kommun, där reseavståndet mellan de olika kommundelarna är mer eller mindre omfattande. Vår ambition måste vara att så många som möjligt av vår medborgare ska ha möjligheten till att nyttja en utomhusisbana. För ett hållbart Botkyrka måste vi även se till miljöaspekterna genom att inte förlägga verksamhet så att bilar blir ett måste, för att man ska kunna komma fram till isbanan inom en rimlig tid. Därför ser vi helst att man anlägger en konstfrusen utomhusisbana centralt i Tumba, så att man från alla kommundelar lätt ska kunna ta sig dit via exempelvis kollektivtrafiken, utan flertalet bussbyten. Vi är även positiva till en konstfrusen utomhusisbana på Brunna IP - det ena behöver inte utesluta det andra. Petja Svensson (M) Ann-Margret Karlström (TuP) Benny Ferdinandsson (Fp)

24 SÄRSKILT YTTRANDE Ärende 8 Yttrande över motion Förutsättningarna för tennis i Botkyrka (M) (KF/2012:104) Vi är övertygade om att tennisen spelar en viktig roll för många medborgare, stora som små. Vi delar uppfattning med den utredning som går att läsa om i Roger Vintemars tjänsteskrivelse daterad den Den visar tydligt på att tennisen fyller en viktig funktion här i Botkyrka, inte minst för att den har ett folkhälsovärde, men även för att den är en jämställd idrott, en mångkulturell idrott, en av de idrotter som lyckas bäst med integrationen av utövare med utländsk bakgrund och för att den fångar upp flickor oavsett etnisk bakgrund. Trots utredningens positiva slutsatser har man inte erbjudit något godtagbart alternativ till den verksamhet som Pelletäppan hitintills erbjudit. Det tycker vi är väldigt tråkigt. Rackethallen, håller inte den standard som tennis kräver. Vi hoppas verkligen att kommunen hittar en lämplig plats för en tennishall centralt i Tumba, så att vi även fortsättningsvis kan erbjuda våra medborgare att utöva sporten utan att dess utövare förskjuts till en annan kommun. Petja Svensson (M) Ann-Margret Karlström (TuP)

25 YTTRANDE Yttrande över motion Förutsättningar för tennis i Botkyrka Folkpartiet är positiva till att finna nya lösningar för tennisen i Tumba. Det är ytterst tråkigt att höra om nuvarande situationen med hallen som var tvungen att stängas av säkerhetsskäl. Folkpartiet är måna om en förutsättningslös diskussion kring en framtida hall med tanke på plats, driftsform samt omfattning. Gällande driftsformen så kan den vara kommunal, privat eller föreningsdriven. När det gäller omfattningen så är frågan om det ska byggas en ny hall endast för tennis eller om man ska satsa på en större hall som även omfattar andra racketsporter såsom badminton, squash och bordtennis. Benny Ferdinandsson (FP)

Petja Svensson (M), 2:e vice ordförande. Leif Backström (S), tjänstgörande Yusuf Aydin (KD) ersättare för Johanna Bruto-Westman (S) Ufuk Sen (M)

Petja Svensson (M), 2:e vice ordförande. Leif Backström (S), tjänstgörande Yusuf Aydin (KD) ersättare för Johanna Bruto-Westman (S) Ufuk Sen (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[13] Plats och tid Hörsalen i Mångkulturellt centrum, kl 18:15-21:15 ande Mattias Gökinan (S), ordförande Märta Engelberth-Fridell (M) Bim Eriksson (S), 1:e vice ordförande Ann-Margret

Läs mer

Leif Backström (S), tjänstgörande Yusuf Aydin (KD) ersättare för Johanna Lindgren (S) Ufuk Sen (M) Kjell Sjöberg (TUP)

Leif Backström (S), tjänstgörande Yusuf Aydin (KD) ersättare för Johanna Lindgren (S) Ufuk Sen (M) Kjell Sjöberg (TUP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[14] Plats och tid Ungdomens Hus i Fittja, kl 19:00 ande Mattias Gökinan (S), ordförande Märta Engelberth-Fridell (M) Bim Eriksson (S), vice ordförande Ann-Margret Karlström (TUP)

Läs mer

Pia Carlström (V) Petja Svensson (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Kultur och fritidsnämnden 2014-03-17

Pia Carlström (V) Petja Svensson (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Kultur och fritidsnämnden 2014-03-17 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Plats och tid Tumbascenen, Utbildningsvägen 2 i Tumba, kl 19:00 ande Bim Eriksson (S), ordförande Deniz Bulduk (MP) Petja Svensson (M), 2:a vice ordförande Pia Carlström (V)

Läs mer

Leif Backström (S), tjänstgörande ersättare för Johanna Bruto-

Leif Backström (S), tjänstgörande ersättare för Johanna Bruto- SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[17] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba, lokal 2:2, kl 19:00-21:00 ande Mattias Gökinan (S), ordförande Mattias Franzén (M) Kristin Thörn (S), vice ordförande Ann-Margret Karlström

Läs mer

Petja Svensson (M), 2:e vice ordförande. Johanna Bruto-Westman (S) Yusuf Aydin (KD) Ufuk Sen (M) Jonas Isaksson (M)

Petja Svensson (M), 2:e vice ordförande. Johanna Bruto-Westman (S) Yusuf Aydin (KD) Ufuk Sen (M) Jonas Isaksson (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Plats och tid Botkyrka kulturskola, foajén, kl 19:00-20:20 ande Mattias Gökinan (S), ordförande Märta Engelberth-Fridell (M) Bim Eriksson (S), 1:e vice ordförande Ann-Margret

Läs mer

Robert Aslan (S), ordförande, deltog inte i handläggningen av 86. Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande, deltog inte i handläggningen

Robert Aslan (S), ordförande, deltog inte i handläggningen av 86. Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande, deltog inte i handläggningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[11] Plats och tid Tullinge bibliotek, Nyängsvägen 3B, Tullinge, kl 19:00 ande Ersättare Övriga deltagande Robert Aslan (S), ordförande, deltog inte i handläggningen av 86 Yusuf

Läs mer

Robert Aslan (S), ordförande, och Deniz Bulduk (MP), förste vice ordförande, tjänstgörande ordförande

Robert Aslan (S), ordförande, och Deniz Bulduk (MP), förste vice ordförande, tjänstgörande ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Plats och tid Kommunhuset 2:3, kl 19:00 ande Robert Aslan (S), ordförande, 30-31 och 33-37 Deniz Bulduk (MP), förste vice ordförande, tjänstgörande ordförande 32 Yusuf Aydin

Läs mer

Johanna Bruto Westman (S) Ufuk Sen (M) Märta Engelberth- Fridell (M), Jonas Isaksson (M)

Johanna Bruto Westman (S) Ufuk Sen (M) Märta Engelberth- Fridell (M), Jonas Isaksson (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[13] Plats och tid Kommunalhuset, plan 2, rum 2, kl 19:00 ande Kristin Thörn (S), ordförande Mattias Franzén (M) Petja Svensson (M) 2:e vice ordf Ann-Margret Karlström (TUP) Leif

Läs mer

Siv Persson-Trogen (S), tjänstgörande ersättare för Johanna Bruto-Westman (S) Ufuk Sen (M)

Siv Persson-Trogen (S), tjänstgörande ersättare för Johanna Bruto-Westman (S) Ufuk Sen (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[17] Plats och tid Storvretens sporthall, konferensrummet, kl 19:00-20:45 ande Mattias Gökinan (S), ordförande Mattias Franzén (M) Leif Backström (S), tjänstgörande ersättare för

Läs mer

Robert Aslan (S), ordförande, deltog ej i 33 pga jäv Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande, deltog ej i 33 pga jäv

Robert Aslan (S), ordförande, deltog ej i 33 pga jäv Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande, deltog ej i 33 pga jäv SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[6] Plats och tid Kommunhuset, plan 2, Munkhättevägen 45, Tumba, kl 19:00 ande Robert Aslan (S), ordförande, deltog ej i 33 pga jäv Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande, deltog

Läs mer

Yusuf Aydin (KD), andre vice ord- Märta Engelberth-Fridell (M)

Yusuf Aydin (KD), andre vice ord- Märta Engelberth-Fridell (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[17] Plats och tid Alby sporthall, Albyvägen 22 i Norsborg, kl. 19:00 ande Bim Eriksson (S), ordförande Ornina Heido (S) Deniz Bulduk (MP), förste vice Ufuk Sen (M) ordförande Yusuf

Läs mer

Ufuk Sen (M) Märta Engelberth-Fridell (M) Therese Lind (TUP), tjänstgörande ersättare för Kjell Sjöberg (TUP)

Ufuk Sen (M) Märta Engelberth-Fridell (M) Therese Lind (TUP), tjänstgörande ersättare för Kjell Sjöberg (TUP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[11] Plats och tid Botkyrka Konsthall, Tumba Torg 105 i Tumba, kl. 19:15 ande Robert Aslan (S), ordförande, 22-25 och 27-29 (kl. 19:15-19:50) Deniz Bulduk (MP), förste vice ordförande,

Läs mer

Johanna Bruto-Westman (S) Yusuf Aydin (KD) Ufuk Sen (M)

Johanna Bruto-Westman (S) Yusuf Aydin (KD) Ufuk Sen (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[17] Plats och tid Lokal 2:3 i kommunalhuset, kl 19:00-21:00 ande Mattias Gökinan (S), ordförande Märta Engelberth-Fridell (M) Bim Eriksson (S), 1:e vice ordförande Ann-Margret Karlström

Läs mer

Petja Svensson (M), 2:e vice ordförande. Jonas Isaksson (M) 6-15, tjänstgörande

Petja Svensson (M), 2:e vice ordförande. Jonas Isaksson (M) 6-15, tjänstgörande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[18] Plats och tid Lokal 2:3 i kommunhuset, kl 19:00-21:30 ande Mattias Gökinan (S), ordförande Märta Engelberth-Fridell (M) Bim Eriksson (S), 1:e vice ordförande Ann-Margret Karlström

Läs mer

Ersättare Jens Wallén (S) Kjell Sjöberg (TUP) Jonas Isaksson (M) Haider Raja (V) Märta Engelberth-Fridell (M)

Ersättare Jens Wallén (S) Kjell Sjöberg (TUP) Jonas Isaksson (M) Haider Raja (V) Märta Engelberth-Fridell (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[21] Plats och tid Lokal 2:3 i kommunalhuset, kl 19:00-20:30 ande Mattias Gökinan (S), ordförande Märta Engelberth-Fridell (M) Bim Eriksson (S), 1:e vice ordförande Ann-Margreth

Läs mer

Yusuf Aydin (KD), andre vice Märta Engelberth-Fridell (M) Pia Carlson (V) tjänstgörande ersättare för Katarina Kristensson (S) David Persson (S)

Yusuf Aydin (KD), andre vice Märta Engelberth-Fridell (M) Pia Carlson (V) tjänstgörande ersättare för Katarina Kristensson (S) David Persson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[10] Plats och tid Cirkus Cirkör, Rotemannavägen 10, 145 57 Norsborg, kl. 19:00 ande Bim Eriksson (S), ordförande Ornina Heido (S) Deniz Bulduk (MP), förste vice Ufuk Sen (M) ordförande

Läs mer

Idrottshuset, konferensrum 1, Munkhättevägen 43 i Tumba. 1 Muntlig redovisning av brukarundersökningen 2012

Idrottshuset, konferensrum 1, Munkhättevägen 43 i Tumba. 1 Muntlig redovisning av brukarundersökningen 2012 KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 [2] Kultur- och fritidsnämnden 2012-06-08 Tid Måndag 18 juni 2012, Kl 19:00 Plats Idrottshuset, konferensrum 1, Munkhättevägen 43 i Tumba Ärenden Justering Förvaltningschefen

Läs mer

Yusuf Aydin (KD), andre vice Märta Engelberth-Fridell (M) Katarina Kristensson (S) Pia Carlson (V) David Persson (S)

Yusuf Aydin (KD), andre vice Märta Engelberth-Fridell (M) Katarina Kristensson (S) Pia Carlson (V) David Persson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[16] Plats och tid Xenter, Utbildningsvägen 3 i Tumba, kl. 19:00 ande Bim Eriksson (S), ordförande Ornina Heido (S) Deniz Bulduk (MP), förste vice Ufuk Sen (M) ordförande Yusuf Aydin

Läs mer

Mohamed BenMakhlouf (MP), tjänstgörande ersättare för Johanna Lindgren (S) Ufuk Sen (M) Märta Engelberth-Fridell (M) Ann-Margret Karlström (TUP)

Mohamed BenMakhlouf (MP), tjänstgörande ersättare för Johanna Lindgren (S) Ufuk Sen (M) Märta Engelberth-Fridell (M) Ann-Margret Karlström (TUP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[16] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba, lokal 2:3, kl 19:00-21:00 ande Mattias Gökinan (S), ordförande Deniz Bulduk (MP) Bim Eriksson (S), vice ordförande Pia Carlsson (V) Adnan

Läs mer

ersättare för Petja Svensson (M) 2:e vice ordförande Leif Backström (S), tjänstgörande Yusuf Aydin (KD) ersättare för Johanna Lidgren (S) Ufuk Sen (M)

ersättare för Petja Svensson (M) 2:e vice ordförande Leif Backström (S), tjänstgörande Yusuf Aydin (KD) ersättare för Johanna Lidgren (S) Ufuk Sen (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[11] 1Plats och tid Kommunalhuset, Munkhättevägen, kl 19:00 20:15 ande Mattias Gökinan (S), ordförande Märta Engelberth-Fridell (M) Bim Eriksson (S), 1:e vice ordförande Ann-Margret

Läs mer

Johanna Bruto-Westman (S) Ufuk Sen (M)

Johanna Bruto-Westman (S) Ufuk Sen (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[24] Plats och tid Subtopia, Rotemannavägen 10 i Alby kl 18:15-21:00 ande Mattias Gökinan (S), ordförande Märta Engelberth-Fridell (M) Bim Eriksson (S), vice ordförande Ann-Margret

Läs mer

2012-06-19 2012-07-11

2012-06-19 2012-07-11 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[11] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba, plan 2, rum 2, kl 19:00-20:15 ande Dan Gahnström (MP), ordförande Susanne Stangenberg (S) Lennart Lundell (M) Lars-Göran Liljedahl (S) Ulf

Läs mer

ersättare för Bim Eriksson (S) Petja Svensson (M), 2:e vice ordförande Ann-Margret Karlström (TUP)

ersättare för Bim Eriksson (S) Petja Svensson (M), 2:e vice ordförande Ann-Margret Karlström (TUP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[19] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba, lokal 2:3, kl 19:00 ande Mattias Gökinan (S), ordförande Bengt Kring (M), tjänstgörande ersättare för Märta Engelberth- Fridell (M) Leif

Läs mer

Petja Svensson (-), andre vice ord- Pia Carlsson (V) Leif Backström (S), tjänstgörande Yusuf Aydin (KD) ersättare för Adnan Issa (S)

Petja Svensson (-), andre vice ord- Pia Carlsson (V) Leif Backström (S), tjänstgörande Yusuf Aydin (KD) ersättare för Adnan Issa (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[21] Plats och tid Hamra Gård, lokal Betty, kl 19:00-21:00 ande Mattias Gökinan (S), ordförande Ann-Margret Karlström (TUP) Bim Eriksson (S), förste vice ordförande Deniz Bulduk

Läs mer

Haider Raja (V) Jonas Isaksson (M)

Haider Raja (V) Jonas Isaksson (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[24] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba, lokal 2:2, kl 19:00 ande Mattias Gökinan (S), ordförande Ufuk Sen (M) Adnan Issa (S) Märta Engelberth-Fridell (M) Petja Svensson (M), 2:e

Läs mer

Kjell Sjöberg (TUP) Pia Carlson (V) Ranjith Sivanesan (S), tjänstgörande ersättare för Adnan Issa (S) Therese Lind (TUP), Sinan Celepli (V)

Kjell Sjöberg (TUP) Pia Carlson (V) Ranjith Sivanesan (S), tjänstgörande ersättare för Adnan Issa (S) Therese Lind (TUP), Sinan Celepli (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[14] Plats och tid TTP-stugan, Brantbrinks IP, kl 19:00 ande Robert Aslan (S), ordförande Mohamed Benmakhlouf (MP), tjänstgörande ersättare för Deniz Bulduk (MP) Yusuf Aydin (KD),

Läs mer

Petja Svensson (M), 2:e vice ordförande. Leif Backström (S), tjänstgörande Yusuf Aydin (KD) ersättare för Johanna Bruto Westman

Petja Svensson (M), 2:e vice ordförande. Leif Backström (S), tjänstgörande Yusuf Aydin (KD) ersättare för Johanna Bruto Westman SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[21] Plats och tid Lokal 2:3 i kommunalhuset, kl 19:00 20:45 ande Mattias Gökinan (S), ordförande Märta Engelberth-Fridell (M) Bim Eriksson (S), 1:e vice ordförande Ann-Margret Karlström

Läs mer

Yusuf Aydin (KD), andre vice Märta Engelberth-Fridell (M) Katarina Kristensson (S) Pia Carlson (V) David Persson (S), 1 samt 3-19

Yusuf Aydin (KD), andre vice Märta Engelberth-Fridell (M) Katarina Kristensson (S) Pia Carlson (V) David Persson (S), 1 samt 3-19 Plats och tid Xenter, Utbildningsvägen 3 i Tumba, kl. 19:00 ande Bim Eriksson (S), ordförande Ranjith Sivanesan (S), tjänstgörande ersättare för Ornina Heido (S) Deniz Bulduk (MP), förste vice Ufuk Sen

Läs mer

Lars Johansson (FP), andre vice ordförande. ersättare för Elias Tony (S) Inger Grönberg (MP), tjänstgörande ersättare för Hanan Ashak (S)

Lars Johansson (FP), andre vice ordförande. ersättare för Elias Tony (S) Inger Grönberg (MP), tjänstgörande ersättare för Hanan Ashak (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[10] Plats och tid Kommunhuset, Munkhättevägen 45 i Tumba, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Björn Lagerstedt (M) Ali Khalil (MP), förste vice ordförande Magdalena Jonsson

Läs mer

Anders Pemer (V), tjänstgörande ersättare för Pia Carlson (V) Michael Erikson (M), tjänstgörande ersättare för Yusuf Aydin (KD) under 96

Anders Pemer (V), tjänstgörande ersättare för Pia Carlson (V) Michael Erikson (M), tjänstgörande ersättare för Yusuf Aydin (KD) under 96 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[13] Plats och tid Kommunhuset, plan 2, Munkhättevägen 45, Tumba, kl. 19:00 ande Ersättare Övriga deltagande Robert Aslan (S), ordförande, deltog inte i handläggningen av 96 Yusuf

Läs mer

Lars-Göran Liljedahl (S), ordförande Tobias Ginman (S) Göran Pelarhagen (L) tjg.ers. Jakob Etaat, kanslichef, Agnetha Olofsson, valsamordnare

Lars-Göran Liljedahl (S), ordförande Tobias Ginman (S) Göran Pelarhagen (L) tjg.ers. Jakob Etaat, kanslichef, Agnetha Olofsson, valsamordnare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[7] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba, plan 4, Uttran, kl. 18:00 19:34 Beslutande Lars-Göran Liljedahl (S), ordförande Tobias Ginman (S) Mats Einarsson (V) Göran Pelarhagen (L)

Läs mer

Yusuf Aydin (KD), andre vice Märta Engelberth-Fridell (M)

Yusuf Aydin (KD), andre vice Märta Engelberth-Fridell (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[15] Plats och tid Tullinge bibliotek, Nyängsvägen 3B i Tullinge, kl. 19:00 ande Bim Eriksson (S), ordförande Mohamed Benmakhlouf (MP), tjänstgörande ersättare för Ornina Heido (S)

Läs mer

Vassili Arian (S) Inga-Lill Strömqvist (S) Kjell Sjöberg (M)

Vassili Arian (S) Inga-Lill Strömqvist (S) Kjell Sjöberg (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Plats och tid Xenter, Utbildningsvägen 3, Tumba, kl 19:00-20:45 ande Stefan Dayne (KD), ordförande, Lena Ingren (S) Per Börjel (TUP) Vassili Arian (S) Inga-Lill Strömqvist (S)

Läs mer

Sinan Celepli (V) tjänstgörande ersättare för Pia Carlson (V) Lisa Forsberg (S) ersatte Robert Aslan vid ärende nr 11/ 93 Fyllnadsval konstrådet

Sinan Celepli (V) tjänstgörande ersättare för Pia Carlson (V) Lisa Forsberg (S) ersatte Robert Aslan vid ärende nr 11/ 93 Fyllnadsval konstrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[17] Plats och tid Studieförbundet Vuxenskolan, Tumba, kl 19:00 ande Robert Aslan (S), ordförande ordförande Robert Aslan (S) (Deltog inte i handläggningen av ärende nr 11/ 93 Fyllnadsval

Läs mer

Lars Johansson (L), andre vice ordförande. Hans Richardsson (S), tjänstgörande ersättare för Stefan Leiding (S)

Lars Johansson (L), andre vice ordförande. Hans Richardsson (S), tjänstgörande ersättare för Stefan Leiding (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[7] Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset lokal 2:3, Munkhättevägen 45 i Tumba, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Björn Lagerstedt (M) Ali

Läs mer

ersättare för Petja Svensson (-) Adnan Issa (S) Mohamed BenMakhlouf (MP) Ann-Margret Karlström (TUP)

ersättare för Petja Svensson (-) Adnan Issa (S) Mohamed BenMakhlouf (MP) Ann-Margret Karlström (TUP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[25] Plats och tid Lokal 2:3, Munkhättevägen 45 i Tumba kl 19:00 ande Mattias Gökinan (S), ordförande Märta Engelberth-Fridell (M) Bim Eriksson (S), vice ordförande Ann-Margret Karlström

Läs mer

Yusuf Aydin (KD), andre vice Ordförande

Yusuf Aydin (KD), andre vice Ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[17] Plats och tid Kommunhuset, Tumba, kl. 19:00 ande Robert Aslan (S), ordförande Deniz Bulduk (MP), vice ordförande. Yusuf Aydin (KD), andre vice Ordförande Adnan Issa (S) Ufuk

Läs mer

Kultur och Fritidsnämndens kontor

Kultur och Fritidsnämndens kontor 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 25 augusti, kl 16.30-18.30 (ajourn. kl 17.15-17.30) Beslutande Ledamöter Lars Jonehög, ordf, FP Mats Andersson, C Kristina Kristiansson, S Mårten Karlsson,

Läs mer

Sida 1(7) PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl

Sida 1(7) PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl 1(7) Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl 18.00-18.30 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve

Läs mer

Elisabet Haglund-Nyberg (S) Bo Claesson (KD) Ronnie Andersson (V)

Elisabet Haglund-Nyberg (S) Bo Claesson (KD) Ronnie Andersson (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Plats och tid Brunna konferenslokaler Humlevägen 4, kl 19:00-21:10 ande Serkan Köse (S) ordförande Karin Pilsäter (FP) Bo Olsson (MP) Staffan Sundin (M) tjg ersättare Selin

Läs mer

Yusuf Aydin (KD), andre vice Adnan Issa (S) Stig-Åke Carlsson (S) tjänstgörande

Yusuf Aydin (KD), andre vice Adnan Issa (S) Stig-Åke Carlsson (S) tjänstgörande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[15] Plats och tid Kärsbyskolan, Tomtbergavägen 370, Norsborg, kl 19:00 ande Robert Aslan (S), ordförande Deniz Bulduk (MP), vice ordförande Yusuf Aydin (KD), andre vice Adnan Issa

Läs mer

Lars-Göran Liljedahl (S), ordförande Tobias Ginman (S) Lotta Arnesson (S)

Lars-Göran Liljedahl (S), ordförande Tobias Ginman (S) Lotta Arnesson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[6] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba, plan 4, Uttran, kl. 18:00 18:32 Beslutande Lars-Göran Liljedahl (S), ordförande Tobias Ginman (S) Ulf Hjalmarsson (M), vice ordförande Elisabeth

Läs mer

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Höken, vån 3, Folkets Hus, Ludvika, tisdagen den 15 maj 2018, kl 9.00-10.15 Beslutande ledamöter Sten G Johansson (V) Susanne Andersson (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 17 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 17 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Kommunfullmäktigesalen 09:00 11:45 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 17 Anna Lena Carlsson (C), ordförande Britt-Marie Winberg (MP), 1:e vice ordförande Leif

Läs mer

Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande. ersättare för Ornina Heido (S) Hans Richardsson (S) tjänstgörande ersättare för Mona Shafahi (S)

Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande. ersättare för Ornina Heido (S) Hans Richardsson (S) tjänstgörande ersättare för Mona Shafahi (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[17] Plats och tid Kommunhuset, plan 2, Munkhättevägen 45, Tumba, kl 19:00 ande Robert Aslan (S), ordförande Deniz Bulduk (MP), vice ordförande Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[13] Plats och tid Hågelby Gård, Tumba, kl 19:00-20:10 ande Dan Gahnström (MP), ordförande Susanne Stangenberg (S) Lennart Lundell (M) Lars-Göran Liljedahl (S) Birgitta Majby (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden 2015-02-04 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet, biblioteket i Malung, kl. 13:0-16.30 Beslutande Åsa Hedlöf, (S) ordförande Gun Byttner (M) Erik Gustafsson (M) Carola Ivarsson

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden 2008-10-07. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Sara Ingo

Kultur- och fritidsnämnden 2008-10-07. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Sara Ingo SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Blå salen, stadsbiblioteket kl 18.00 20.00 Beslutande Se bifogad deltagarlista Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista Övriga deltagande Se

Läs mer

Lars-Göran Liljedahl (S), ordförande Tobias Ginman (S)

Lars-Göran Liljedahl (S), ordförande Tobias Ginman (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[6] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba, plan 4, Mälaren, kl. 18:00 18:59 ande Lars-Göran Liljedahl (S), ordförande Tobias Ginman (S) Josefin Norrgård (TUP) Bo Claesson (KD) Ulf

Läs mer

Protokoll 1 (17) Se nästa sida. Maria Christensen, Bibliotekschef Louise Persson, Bibliotekarie. Martin Kalén. Göran Pettersson (MP)

Protokoll 1 (17) Se nästa sida. Maria Christensen, Bibliotekschef Louise Persson, Bibliotekarie. Martin Kalén. Göran Pettersson (MP) Protokoll 1 (17) Plats och tid Biblioteket i Rydsgård, 2015-02-10, kl. 17.30 19.20 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Maria Christensen, Bibliotekschef Louise Persson, Bibliotekarie Justerade

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.00-08.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg V Eivor Hellman

Läs mer

Yusuf Aydin (KD), andre vice Märta Engelberth-Fridell (M) Ranjith Sivanesan (S),

Yusuf Aydin (KD), andre vice Märta Engelberth-Fridell (M) Ranjith Sivanesan (S), SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[20] Plats och tid Albys Hjärta. Albyvägen 7 i Norsborg, kl. 19:00 ande Bim Eriksson (S), ordförande Ornina Heido (S) Deniz Bulduk (MP), förste vice Ufuk Sen (M) ordförande Yusuf

Läs mer

Maria Gustafsson (S) och Christina Bruhno (KD)

Maria Gustafsson (S) och Christina Bruhno (KD) 1(16) Plats och tid Riddarsalen i Ödeshög, kl 19:00 20:50 Beslutande Ledamöter Se särskild närvarolista. Ersättare Se särskild närvarolista. Övriga närvarande Se särskild närvarolista. Justerare Justeringens

Läs mer

Nina Hultqvist (TUP) Sekreterare Paragrafer Karina Wallenius ANSLAG/BEVIS

Nina Hultqvist (TUP) Sekreterare Paragrafer Karina Wallenius ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[8] Plats och tid 2:2, kl 18:30 ande Ersättare Övriga deltagande Maria Gawell Skog (S), ordförande Elisabeth Nobuoka Nordin (MP), Antra Johansons-Rantins (M), Sven-Arne Lindblom

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande 1(12) Plats och tid Svedala kommunhus, Naverlönnsalen, onsdagen den 8 februari 2017 kl 18:30 ande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande

Läs mer

Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande

Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[17] Plats och tid Kommunhuset, plan 2, Munkhättevägen 45, Tumba, kl 19:00 ande Robert Aslan (S), ordförande Deniz Bulduk (MP), vice ordförande Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande

Läs mer

Michael Eriksson (M) tjänstgörande ersättare för Märta Engelberth-Fridell. Stig-Åke Carlsson (S) tjänstgörande ersättare för Pia Carlson (V)

Michael Eriksson (M) tjänstgörande ersättare för Märta Engelberth-Fridell. Stig-Åke Carlsson (S) tjänstgörande ersättare för Pia Carlson (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[18] Plats och tid Tumbascenen, Tumba, kl. 19:00 ande Robert Aslan (S), ordförande Deniz Bulduk (MP), vice ordförande. (Tjänstgjorde som ordförande under beslutet rörande ärende

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2017-12-07 1 (17) Plats och tid Sr Örskär, Kommunhuset, Östhammar, kl. 13:00-16:40 Beslutande Jonas Lennström (S) Lisa Norén (S) Hans Lagenius (S) Katarina Ståhlbrand (C) Ann Söderberg-Jansson

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Sävsjö Camping och Kommunalhuset, onsdag den 26 augusti kl.14.00 18.00 Beslutande Ordinarie ledamöter: Susanne Sjögren (S), ordförande Fredrik Håkansson (KD), 1:e vice ordf. Maini Karlsson

Läs mer

Behandlade ärenden. 33 Ansökan från OK Torfinn om lokalbidrag. 34 Ansökan från Ignaberga IF om tilläggsanslag.

Behandlade ärenden. 33 Ansökan från OK Torfinn om lokalbidrag. 34 Ansökan från Ignaberga IF om tilläggsanslag. 1 Behandlade ärenden 28 Budgetuppföljning per 2011-07-31. 29 Vandrarhemmet Hässleholmsgården. 30 Sösdala simhall justering avtal. 31 Elitbidrag. 32 Taxor konstgräsplaner. 33 Ansökan från OK Torfinn om

Läs mer

Serkan Köse (S), ordförande. Bosse Olsson (MP)

Serkan Köse (S), ordförande. Bosse Olsson (MP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[9] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba, sal Stange 2:3, kl. 19.00 20.20 ande Serkan Köse (S), ordförande Bosse Olsson (MP) Karin Pilsäter (FP) Leif Glad (S) tjg. ersättare Stefan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Marit Strand Pettersen (V) Peter Arnhjort, Åsa Forslund, Gunilla Melkersson, Jörgen Skagerdahl, John Staberg, Elisabeth Persson

Marit Strand Pettersen (V) Peter Arnhjort, Åsa Forslund, Gunilla Melkersson, Jörgen Skagerdahl, John Staberg, Elisabeth Persson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[11] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba, kl 19:00-21:05 ande Dan Gahnström, (MP), ordförande Arzu BeGigo Alan (S) Stefan Dayne (KD) Lars-Göran Liljedahl (S) Birgitta Majby (S) Robert

Läs mer

Stig-Åke Carlsson (S) tjänstgörande ersättare för Adnan Issa (S) Yusuf Aydin (KD), andre vice Ordförande

Stig-Åke Carlsson (S) tjänstgörande ersättare för Adnan Issa (S) Yusuf Aydin (KD), andre vice Ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[16] Plats och tid Kommunhuset plan 2, Munkhättevägen 45, Tumba, kl 19:00 ande Robert Aslan (S), ordförande Deniz Bulduk (MP), vice ordförande Yusuf Aydin (KD), andre vice Ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

2013-09-03 2013-09-25

2013-09-03 2013-09-25 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[13] Plats och tid Rikstens skola, Flygarvägen 5, Tullinge, kl 19:00-20:30 ande Dan Gahnström (MP), ordförande Susanne Stangenberg (S) Lennart Lundell (M) Lars-Göran Liljedahl (S)

Läs mer

Marit Strand Pettersen (V) Nils Andersson (S) Peter Siebert (FP)

Marit Strand Pettersen (V) Nils Andersson (S) Peter Siebert (FP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[11] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba, kl 19:00-20:00 ande Dan Gahnström (MP), ordförande Susanne Stangenberg (S) Lennart Lundell (M) Lars-Göran Liljedahl (S) Birgitta Majby (S)

Läs mer

Michael Erikson (M), tjänstgörande ersättare för Yusuf Aydin (KD) Hans Richardsson (S), tjänstgörande ersättare för Maria Mendoza (S)

Michael Erikson (M), tjänstgörande ersättare för Yusuf Aydin (KD) Hans Richardsson (S), tjänstgörande ersättare för Maria Mendoza (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[14] Plats och tid Kommunhuset, plan 2, Munkhättevägen 45, Tumba, kl. 19:00 ande Robert Aslan (S), ordförande Deniz Bulduk (MP), vice ordförande Michael Erikson (M), tjänstgörande

Läs mer

Charlotte Gustafsson (KD) ej 37

Charlotte Gustafsson (KD) ej 37 1(17) Plats och tid Carl August-rummet, tisdagen den 25 augusti 2015 kl 09:00 10.25 Beslutande Ledamöter och tjänstgörande ersättare Birgitta Widén Blomberg (KD) Ordförande Marianne Bremer (C) Elisabeth

Läs mer

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Kommunfullmäktige 2009-05-27 65 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-05-27 kl 19.00-19.30 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Lena Kandergård (S), ordförande Jonas Ås (S), 1:e vice ordförande Börje Wahlund (M), 2:e vice

Läs mer

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Vallaskolans aula, kl 19.00-20.55 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista. Övriga deltagande Se bifogad deltagarlista.

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 17.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Lena Kandergård, 1:e vice ordförande (S) Börje Wahlund, 2:e

Läs mer

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare 1 (12) Plats och tid Hämnäs Bygdegård,, kl. 15.00 16.25 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Alnarp Tid 2018-09-17, kl. 18:34-19.27 Sammanträdesdatum s. 1 (7) Beslutande Övriga deltagare Alf Michelsen (M) Lennart Månsson (M) Rune Netterlid (S) Monica Thomhave

Läs mer

KULTURNÄMNDEN Sammanträdesdag Sid 2005-01-18. BEHANDLADE ÄRENDEN Sammanträdesdag 2011-05-24 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

KULTURNÄMNDEN Sammanträdesdag Sid 2005-01-18. BEHANDLADE ÄRENDEN Sammanträdesdag 2011-05-24 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL AMMANTRÄDESPROTOKOLL KULTURNÄMNDEN Sammanträdesdag Sid 2005-01-18 BEHANDLADE ÄRENDEN Sammanträdesdag 2011-05-24 48 Ekonomisk rapport januari mars 2011 49 Ekonomisk rapport januari april 2011 50 Budgetuppföljning

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(19)

Sammanträdesprotokoll 1(19) Sammanträdesprotokoll 1(19) Plats och tid Kommunhuset, sessionssalen, onsdagen den 26 november 2014, 09.00-11.15. ande Övriga närvarande Kent Persson (V), ordförande, Åsa Eriksson (S), vice ordförande,

Läs mer

Mattias Franzén (M) Sekreterare Paragrafer 6-12 Karina Wallenius ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Mattias Franzén (M) Sekreterare Paragrafer 6-12 Karina Wallenius ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[8] Plats och tid 2:2, kl 18:30 ande Maria Gawell Skog (S), ordförande Elisabeth Nobuoka Nordin (MP) Mattias Franzén (M), Sven-Arne Lindblom (S), Anders Gustafzon (S), Rolf Garneij

Läs mer

Inger Grönberg (MP) Sekreterare Paragrafer Vanja Möller ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Inger Grönberg (MP) Sekreterare Paragrafer Vanja Möller ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[11] Plats och tid Konferensrum 2:2, Kommunalhuse, kl 19:00-20:15 ande Jill Melinder (S), ordförande Lars Robin (M) Bosse Olsson (MP) Mikael Sundh (TUP) Arzu Alan (S) Bo Claesson

Läs mer

Leif Backström (S), tjänstgörande ersättare för Johanna Bruto- Westman (S) Jonas Isaksson (M), tjänstgörande ersättare för Ufuk Sen (M)

Leif Backström (S), tjänstgörande ersättare för Johanna Bruto- Westman (S) Jonas Isaksson (M), tjänstgörande ersättare för Ufuk Sen (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[19] Plats och tid Subtopia, Loftet, kl 19:00-20:45 ande Mattias Gökinan (S), ordförande Mattias Franzén (M) Kristin Thörn (S), vice ordförande Deniz Bulduk (MP) Märta Engelberth-Fridell

Läs mer

Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Marie Öhlund TEKNISKA NÄMNDEN. Tekniska förvaltningen...

Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Marie Öhlund TEKNISKA NÄMNDEN. Tekniska förvaltningen... SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15) Plats och tid Tekniska förvaltningen, kl 14.00-17.30 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista. Övriga deltagande Se bifogad

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kulturnämnden 2019-01-30 1(13) Plats och tid Hotel Skansen Båstad, 30 januari 2019 kl 13:15-14:45 ande Ledamöter Anna Ginstmark (C), Ordförande Eva-Marie Paulsson (S), 1:e vice ordförande Bengt Kjellgren

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Kommunalhuset, Ljungarummet, Sävsjö, onsdagen den 8 februari 2017 kl 14.00-17.30 klockan 14.00-17.30 kl17.3017.3014.0016.30 Beslutande Övriga deltagare Ordinarie ledamöter: Susanne Sjögren

Läs mer

Marit Strand Pettersen (V) Ayisha Farooq (S) Marit Strand Pettersen

Marit Strand Pettersen (V) Ayisha Farooq (S) Marit Strand Pettersen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[8] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba, kl 19:00-20:40 ande Dan Gahnström, ordförande (MP) Susanne Stangenberg (S) Lennart Lundell (M) Lars-Göran Liljedahl (S) Birgitta Majby (S)

Läs mer

ersättare för Stefan Leiding (S) Ewa Ellis (S), tjänstgörande ersättare för Hanan Ashak (S) Lars Johansson (FP)

ersättare för Stefan Leiding (S) Ewa Ellis (S), tjänstgörande ersättare för Hanan Ashak (S) Lars Johansson (FP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[8] Plats och tid Kommunhuset, Munkhättevägen 45 i Tumba, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Björn Lagerstedt (M) Ali Khalil (MP), förste vice ordförande Magdalena Jonsson

Läs mer

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum 1(19) Plats och tid: Mötesrum Hövdingasalen, kl 08:30-09:20 Beslutande och tjänstgörande ersättare: Närvarande ersättare och övriga deltagande: Mikael Berglund (S), ordf Dan Björk (M) Isabell Korn (M)

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 08:

Kommunkontoret Djurås , kl. 08: Kultur- och fritidsnämnden 2018-03-22 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14:00-15:05, ajournering kl. 14.25-14.35 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S), ordförande Ola Granath (KOSA) Tomas

Läs mer

Kulturkansliet, , kl. 13:30-14:45

Kulturkansliet, , kl. 13:30-14:45 ,,,,,,,,,, :-... -:..-:=- Hässleholms 1 (10) Plats och tid: Kulturkansliet,, kl. 13:30-14:45 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Utses att justera Ersättare

Läs mer

BESLUTAS AV KOMMUNSTYRELSEN

BESLUTAS AV KOMMUNSTYRELSEN INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 [1] BESLUTAS AV KOMMUNSTYRELSEN 223 Begäran om yttrande från JO avseende ett tjänstetillsättningsbeslut Paragrafen justerades omedelbart SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[3] Plats och tid

Läs mer

Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista)

Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista) 1(12) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista)

Läs mer

Se nästa sida. Se nästa sida.

Se nästa sida. Se nästa sida. PLATS OCH TID Fagerås bygdegård, torsdag 20 september 2018, kl. 19.00 19.25 BESLUTANDE Se nästa sida. ÖVRIGA Se nästa sida. JUSTERING PLATS OCH TID Kommunhuset 2018-09-26 PARAGRAFER 109-117 UNDERSKRIFTER

Läs mer

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-26 1(5) Kommunstyrelsen

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-26 1(5) Kommunstyrelsen 2013-03-26 1(5) Plats och tid: Centrumhuset i Alvesta den 26 mars 2013, kl 17.00 17.35. Beslutande Mats Johnsson (m), ordf. Per-Anders Nordahl (s) Thomas Johnsson (m) Thomas Haraldsson (c) Helen Gustavsson

Läs mer

Kommunkansliet kl omedelbar justering

Kommunkansliet kl omedelbar justering 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-21.10 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson, kommunchef Göran Skoog,

Läs mer

Märta Engelberth-Fridell (M)

Märta Engelberth-Fridell (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[14] Plats och tid Fittja bibliotek, kl 19:00 ande Robert Aslan (S), ordförande Ufuk Sen (M) Deniz Bulduk (MP), förste vice Märta Engelberth-Fridell (M) ordförande Yusuf Aydin (KD),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Chilloteket, Sävsjö onsdagen den 18 januari 2017 klockan13.30-17.00 Beslutande Övriga deltagare Ordinarie ledamöter: Susanne Sjögren (S) ordförande, Fredrik Håkansson (KD) förste vice ordförande,

Läs mer

ärende nr 9/ 73 Revision av föreningar ) Michael Erikssson, tjänstgörande ersättare för Ufuk Sen Märta Engelberth-Fridell (M)

ärende nr 9/ 73 Revision av föreningar ) Michael Erikssson, tjänstgörande ersättare för Ufuk Sen Märta Engelberth-Fridell (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[20] 2016-09-26 Plats och tid Tingssalen, Mångkulturellt centrum, Fittja, kl. 19:00 ande Robert Aslan (S), ordförande ordförande Robert Aslan (S) (Deltog inte i handläggningen av

Läs mer

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L)

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L) Sida 1 (16) Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 17 december 2018 kl 15:00-16:00 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2018-03-19 1 (6) Plats och tid Vallsjösalen, Kommunalhuset, Sävsjö, måndagen den 19 mars 2018 klockan 18.30 19.30 ande Samtliga ordinarie ledamöter med undantag av: Gunilla Andersson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsförvaltningen

ANSLAG/BEVIS Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[9] Plats och tid Konferensrummet, Xenter, Utbildningsvägen 2, Tumba, kl 19:00-20:15 ande Jill Melinder, (S), ordförande Lars Robin, (M) Bosse Olsson, (MP) Patrik Forslund, (M) Arzu

Läs mer