A-salen, Växjö kommun. Åsa Karlsson Björkmarker (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "A-salen, Växjö kommun. Åsa Karlsson Björkmarker (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V)"

Transkript

1 Plats A-salen, Växjö kommun Tid Kl Beslutande Ledamöter Bo Frank (M) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Övriga närvarande Ersättare René Jaramillo (-) Charlotta Svanberg (S) Eva Johansson (C) Ulf Hedin (M) Tony Lundstedt (S) Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Ingemar Waldemarsson, tf. kommunchef Kristoffer Bengtsson, förvaltningssekreterare Lars Svensson, kommunjurist, 289 Åsa Karlsson Björkmarker (S) Kommunkansliet Justerade paragrafer (24)

2 Underskrifter Sekreterare.. Kristoffer Bengtsson Ordförande.. Bo Frank Justerare.. Åsa Karlsson Björkmarker 2 (24)

3 Anslag och bevis Protokollet är justerat. Justering har tillkännagetts på kommunens officiella anslagstavla. Organ Sammanträdesdatum Datum när anslaget sätts upp Datum när anslaget tas ned Förvaringsplats för protokollet Underskrift.. Kristoffer Bengtsson 3 (24)

4 Förteckning över kommunstyrelsens arbetsutskotts ärenden den femte augusti Information om överklagan av detaljplan för Växjö 7:8 med flera - Hovsdal, Växjö Information från ledamöter och ersättare samt från kommunledningsförvaltningen 291 Minnesanteckningar från presidieträff med KS-BN-TN-MHN 292 Tilläggsanslag för 2014 års lönerevision Polisregion Syds remiss om geografisk underindelning inom Polisregion Syd Länsstyrelsens remiss om översyn av det utvidgade strandskyddet i Kronobergs län 295 Överförmyndarnämndens rapport av prognostiserat underskott 296 Antagande av Växjö kommuns evenemangs- och mötesstrategi 297 Budgetuppföljning till och med maj 2014 med helårsprognos Redovisning av uppdrag att utveckla en modell för att öka lördagsresandet 299 Exploateringsavtal för Hackan 23, Växjö Medborgarförslag om nybyggnad av seniorbostäder för friska äldre genom de kommunala bostadsbolagen VoB Kronobergs årsredovisning 2013 och revisionsberättelse för Aktualitetsförklaring av den kommunövergripande översiktsplanen 303 Motion om giftfri kommun - Eva Johansson (C) 304 Redovisning av inkomna och besvarade skrivelser av intresse samt inkomna inbjudningar och protokoll 4 (24)

5 289 Information om överklagan av detaljplan för Växjö 7:8 med flera - Hovsdal, Växjö Arbetsutskottets beslut Arbetsutskottet noterar informationen i protokollet. Detaljplanen för Växjö 7:8 med flera Hovsdal, Växjö har blivit överklagad. Kommunjurist Lars Svensson redogör för hanteringen av ärendet. 5 (24)

6 290 Information från ledamöter och ersättare samt från kommunledningsförvaltningen Arbetsutskottets beslut Arbetsutskottet noterar informationen i protokollet. Bo Frank (M) informerar om att han har besökt Karlshamns kommun vid stadens 350-års jubileum. Bo Frank (M) informerar om Växjö kommuns initiativ till Europakorridoren. Ärendet kommer att redovisas vid arbetsutskottets nästa sammanträde. Bo Frank (M) informerar om att kommunalråden kommer att uppmärksamma den ny polisorganisation vid ett möte med polisen den 28 augusti. Åsa Karlsson Björkmarker (S) informerar att hon tillsammans med Bo Frank (M) har deltagit vid ett styrelsemöte för Energy Cities där bland annat Växjös kommuns nyligen antagna miljöproram uppmärksammades. Carin Högstedt (V) frågar hur Växjö kommun ställer sig till cirkulär ekonomi och poängterar särskilt vikten av information till medborgarna. Bo Frank (M) redogör för kommunens miljöarbete. 6 (24)

7 291 Minnesanteckningar från presidieträff med KS-BN-TN- MHN Dnr KS/2014:154 Arbetsutskottets beslut Arbetsutskottet lägger anteckningarna till handlingarna. Paul Herbertsson, planeringschef, har överlämnat anteckningar från möte mellan kommunstyrelsens, tekniska nämndens, byggnadsnämndens och miljö- och hälsoskyddsnämndens presidier den andra juni (24)

8 292 Tilläggsanslag för 2014 års lönerevision Dnr KS/2014:448 Arbetsutskottets beslut Arbetsutskottet beslutar att fördela anslag för kostnader för lönerevision 2014 med mera med 74,1 miljoner kronor enligt kommunchefens skrivelse med tillhörande bilaga. Finansiering sker ur kommunstyrelsens arbetsutskotts anslag för löneökning med mera, ansvar 11, verksamhet har ett anslag för kostnader för lönerevisonen. Detta anslag ska fördelas till nämnderna efter genomförd lönerevision. Beslutsunderlag Kommunchefen har i en skrivelse den 16 juni 2014 redogjort för ärendet och överlämnat en bilaga med förslag till fördelning av tilläggsanslag till kommunens nämnder. Av skrivelsen framgår att lönerevisionen har genomförts med SACO, AKV, Kommunal, Vårdförbundet och LSR. Totalt innebär förslaget att nästan 74,1 miljoner kronor fördelas i tilläggsanslag. Beslutet skickas till Kommunchefen (Ekonomichefen) 8 (24)

9 293 Polisregion Syds remiss om geografisk underindelning inom Polisregion Syd Dnr KS/2014:476 Arbetsutskottets beslut 1. Arbetsutskottet lämnar tf. kommunchefs skrivelse daterad som svar på remissen. Kommunstyrelsen betonar särskilt vikten av en tydlighet i chefsorganisationen samt ser med stor oro över den negativa utvecklingen av antalet polisaspiranter inom Kronobergs län. 2. Arbetsutskottets beslut anmäls till kommunstyrelsen. 3. Paragrafen förklaras omedelbart justerad. Den 1 januari 2015 kommer Sverige få en samlad polismyndighet som indelas i sju regioner. Kronobergs län kommer tillsammans med Kalmar, Blekinge och Skåne att utgöra Polisregion Syds geografiska ansvarsområde. En särskild utredningsgrupp inom polisen har presenterat ett antal alternativ för framtida geografisk indelning av Polisregion Syd. Enligt förslaget ingår Växjö kommun i Polisområde Nordost och består av Kalmar län tillsammans med östra delen av Blekinge samt östra delen av Kronoberg. Lokalindelning för Växjö föreslås vara oförändrad och innebär att Växjö och Alvesta kommuner ligger inom samma område. Som ett led i ärendets fortsatta beredning har en delrapport remitterats till kommunen för möjlighet att lämna synpunkter. Beslutsunderlag Tf. kommunchef har i en skrivelse daterad redogjort för ärendet. Av skrivelsen framgår de synpunkter som kommunledningsförvaltningen har på den geografiska underindelningen inom organisationen för Polisregion Syd. Beslutet skickas till Polisregion Syd 9 (24)

10 294 Länsstyrelsens remiss om översyn av det utvidgade strandskyddet i Kronobergs län Dnr KS/2014:296 Arbetsutskottets förslag 1. Kommunstyrelsens har erinringar mot Länsstyrelsen i Kronobergs läns beslut i enlighet med kommunchefens skrivelse daterad Kommunstyrelsen översänder kommunchefens skrivelse daterad som svar på Länsstyrelsen i Kronobergs läns remiss. Reservationer Carin Högstedt (V): Det är regeringsbeslut på att Länsstyrelsen ska se över det utvidgade strandskyddet som 24 sjöar i länet, varav 13 helt eller delvis i Växjö kommun. Man kan välja att behålla strandskyddet på 200 m eller ta ett nytt beslut, varvid det återgår till 100 m på land och 100 ut i vatten. Arbetsutskottets majoritet beslutade att anta starka erinringar mot Länsstyrelsens förslag och beslut att behålla det utvidgade strandskyddet i de 13 sjöarna, Åsnen, Örken och Innaren undantagna. Mitt yrkande är att tillstyrka Länsstyrelsens förslag och beslut att behålla strandskyddet på 200 m i de 13 sjöarna. Det är av principiella skäl. Strandskyddet har två syften: Att trygga allmänhetens tillgång till stränderna. Möjligheten till ostörd natur ska säkras för framtida generationer. Besöksnäringen och turismen är beroende av tillgång till stränderna och strandskyddet är en tillgång för landsbygdsutveckling. Allemansrätten och strandskyddet är globalt sett unika tillgångar för Sverige och Växjö kommun. Att exploatera stränderna är kontraproduktivt om man vill säkerställa landsbygdens utveckling och besöksnäringen. Det andra syftet är att säkerställa goda livsvillkor för växtoch djurriket. Just i vattenområden och grundare bottnar finns höga biologiska värden. Sveriges riksdag har antagit 16 miljökvalitetsmål som berörs av strandskyddet: Levande sjöar och vattendrag, Levande skogar, Ett rikt odlingslandskap och God bebyggd miljö. Av de 16 målen görs bedömningen att ett eller möjligen två kommer att uppnås enligt riksdagens beslut och tidplan. Något att tänka på i detta ärende. Jag reserverar mig å Vänsterpartiets vägnar till förmån för eget yrkande att tillstyrka Länsstyrelsens förslag. 10 (24)

11 294 fortsättning Den förste juli 2009 trädde nya strandskyddsbestämmelser 7 kap. 14 miljöbalken i kraft. Det innebär att Länsstyrelsen före den 31 december 2014 ska ha fattat ett nytt beslut med stöd av den nya lagstiftningen avseende det utvidgade strandskyddet kring de sjöar som idag berörs av detta strandskydd. Beslutsunderlag Länsstyrelsen har i remiss lämnat över ett förslag till beslut om utvidgat strandskydd för Växjö kommun. Myndigheter, kommunen samt markägare och innehavare av särskild rätt till marken ges rätt att yttra sig till förslaget. Kommunchefen har i en skrivelse den 24 juni 2014 redogjort för ärendet där kommunstyrelsen föreslås ha erinringar mot Länsstyrelsens i Kronobergs läns beslut. Av skrivelsen framgår att kommunledningsförvaltningen ställer sig frågande till de den värdebeskrivning som Länsstyrelsen har använt sig av och föreslår att Länsstyrelsen gemensamt med kommunen samordnar en djupare analys av tätortsnära strandområden. Kommunchefen framhäver särskilt ett långsiktigt skydd för kommunens stränders natur- och friluftsvärden som ett behov av största vikt men påpekar att det generella strandskyddet i många fall är fullgott för bevarandet av goda villkor för djur- och växtliv. Yrkanden Carin Högstedt (V): Kommunstyrelsen tillstryker Länsstyrelsen i Kronobergs läns beslut beträffande Växjö kommuns sjöar. Nils Fransson (FP) med instämmande av Per Schöldberg (C): 1. Kommunstyrelsens har erinringar mot Länsstyrelsen i Kronobergs läns beslut i enlighet med kommunchefens skrivelse daterad Kommunstyrelsen översänder kommunchefens skrivelse daterad som svar på Länsstyrelsen i Kronobergs läns remiss. Beslutsordning Ordförande ställer yrkandena mot varandra och finner att utskottet beslutar enligt Nils Franssons (FP) yrkande. 11 (24)

12 295 Överförmyndarnämndens rapport av prognostiserat underskott Dnr KS/2014:446 Arbetsutskottets förslag 1. Kommunstyrelsen noterar redovisningen av överförmyndarnämndens ekonomiska underskott. 2. Kommunstyrelsen hemställer åt överförmyndarnämnden att snarast vidta åtgärder för att minimera underskottet. Åtgärderna ska redovisas för kommunstyrelsen. Enligt Växjö kommuns riktlinjer för budget, ekonomiska rapporter, bokslut och årsrapporter ska en nämnd som bedriver en lagstadgad verksamhet och går med underskott rapportera detta till kommunstyrelsen. Beslutsunderlag Överförmyndarnämnden har i 53/2014 överlämnat en ekonomisk rapport för perioden januari till och med maj månad Av rapporten framgår att nämndens resultat för 2014 beräknas överskrida budgetramen med kr. Yrkanden Åsa Karlsson Björkmarker (S): 1. Kommunstyrelsen noterar redovisningen av överförmyndarnämndens ekonomiska underskott. 2. Kommunstyrelsen hemställer åt överförmyndarnämnden att snarast vidta åtgärder för att minimera underskottet. Åtgärderna ska redovisas för kommunstyrelsen. Beslutsordning Ordförande frågar om yrkandet kan antas och finner att arbetsutskottet beslutar enligt Åsa Karlsson Björkmarkers (S) yrkande. 12 (24)

13 296 Antagande av Växjö kommuns evenemangs- och mötesstrategi Dnr KS/2014:444 Arbetsutskottets beslut Arbetsutskottet återremitterar ärendet för att komplettera strategin med ett landsbygdsperspektiv och låta strategin gälla hela kommunen. Näringslivskontoret har tagit fram ett förslag till evenemangs- och mötesstrategi för Växjö kommun. Beslutsunderlag Kommunchefen har i en skrivelse redogjort för ärendet. Av skrivelsen framgår att strategin skall ses som en plattform för att utveckla en viktig del av besöksnäringen i Växjö och belyser bland annat ansvarsfördelningen mellan Växjö kommun och Växjö & Co AB. Vidare framgår särskilt att Växjös platsvarumärke tillsammans med kommunens kärnvärden Miljö, Tillväxt, Livskvalitet och Värdskap är centrala vid prioriteringar av evenemang. Som resultat av denna prioritering skall därför kommunen inte stödja evenemang som ger negativ påverkan på varumärket, exempelvis medför en orimlig negativ miljöpåverkan eller är deskriminerande. Yrkanden Carin Högstedt (V) med instämmande av Tony Lundstedt (S): Arbetsutskottet återremitterar ärendet för att komplettera strategin med ett landsbygdsperspektiv och låta strategin gälla hela kommunen. Beslutsordning: Ordförande frågar om yrkandet kan antas och finner att arbetsutskottet beslutar enligt Carin Högstedts (V) yrkande. Beslutet skickas till Kommunchefen (Näringslivschefen) 13 (24)

14 297 Budgetuppföljning till och med maj 2014 med helårsprognos 2014 Dnr KS/2014:447 Arbetsutskottets förslag 1. Kommunstyrelsen godkänner budgetuppföljning för Växjö kommun januari maj 2014 och helårsprognos för helår Kommunstyrelsen beslutar att uttala att samtliga nämnder och styrelser vidtar åtgärder för att hålla budgeten. Utöver tilldelad budgetram får nämnder och styrelser förbruka eget kapital till engångsinsatser efter beslut i respektive nämnd eller styrelse. Beslutsunderlag Kommunchefen har i en skrivelse från den 17 juni 2014 redogjort för ärendet. I skrivelsen framgår att helårsprognosen nu visar ett resultat på ett överskott på nio miljoner kronor, vilket medför en förbättring med 29 miljoner kronor jämfört med prognosen efter mars. Den nuvarande prognosen visar att den största positiva förbättringen återfinns hos omsorgsnämnden med tolv miljoner kronor samt inom den gemensam finansiering med tretton miljoner kronor. 14 (24)

15 298 Redovisning av uppdrag att utveckla en modell för att öka lördagsresandet Dnr KS/2012:257 Arbetsutskottets förslag Kommunstyrelsen godtar redovisningen om ökat bussresande på lördagar och avskriver uppdraget att utveckla en modell för att öka lördagsresandet. Kommunstyrelsen beslutade att avskaffa Lördagsbiljetten från och med den 15 december 2013 men konstaterade också att uppdraget att utveckla en modell för att öka lördagsresandet kvarstod. Beslutsunderlag Kommunchefen har redovisat uppdragets gång i en skrivelse från den 18 juni Redovisningen visar att de satsningar som gjorts på en generellt utökad och kvalitétsförbättrad trafik har ökat resandet även på lördagar. Effekten beräknas vara betydligt större än av lördagsbiljettens prisreducering och skrivelsen förespråkar därmed att uppdraget avskrivs. 15 (24)

16 299 Exploateringsavtal för Hackan 23, Växjö Dnr KS/2014:484 Arbetsutskottets förslag Kommunstyrelsen godkänner bifogat exploateringsavtal. Exploateringsavtalet skrivs med HSB Sydost ekonomisk förening och gäller byggnation för bostäder enligt detaljplan för Hackan 23 i Växjö. HSB Sydost ekonomisk förening, fastighetsägare och exploatör, har för avsikt att exploatera det aktuella området enligt detaljplan för Hackan 23. Detaljplanens syfte är att möjliggöra uppförande av bostadsbebyggelse, i max 8 våningar, på södra delen av fastigheten Hackan 23. Beslutsunderlag Kommunchefen har redogjort för exploateringsärendet i en skrivelse från den andra juli I skrivelsen återfinns en redogörelse för det pågående arbetet med att ta fram en ny detaljplan för Hackan 23 i Växjö kommun. För att reglera åtagandet mellan kommunen och exploatöreren bör ett exploateringsavtal upprättas för det berörda området. 16 (24)

17 300 Medborgarförslag om nybyggnad av seniorbostäder för friska äldre genom de kommunala bostadsbolagen Dnr KS/2014:284 Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunfullmäktige besvarar medborgarförslaget med det pågående arbetet med att utveckla framtidens boende för äldre. Valter Jeppsson har inkommit med ett medborgarförslag gällande nybyggnad av seniorbostäder för friska äldre genom de kommunala bostadsbolagen. Medborgarförslaget innehåller fem förslagspunkter: Åldersgränsen för seniorbostäder bör sänkas till 65 år. Upprätta en bostadskö för pensionärer inom Boplats Växjö Tydligt uttala i planprogram och i markanvisningar vart seniorbostäder skall byggas. Samråd ska ske med omsorgsnämnden De kommunala bostadsbolagen bör anmodas bygga seniorbostäder Kommunen bör aktivt verka för ett utökat byggande av seniorbostäder Beslutsunderlag Kommunchefen har redogjort för ärendet i en skrivelse daterad Av skrivelsen framgår att kommunstyrelsen har gett kommunledningsförvaltningens planeringskontor i uppdrag att leda en utvecklingsgrupp för framtidens boende för äldre i Växjö kommun. I utvecklingsgruppens uppdrag ligger att utreda bland annat fastigheter och omvärldsaspekter i sitt arbete samt ta fram en långsiktig plan för Hovslund som särskilt boende och seniorboende. Arbetet beräknas redovisas i oktober Av kommunchefens skrivelse framgår att det pågående arbetet omfattar ett flertal av aspekterna i medborgarförslaget. 17 (24)

18 301 VoB Kronobergs årsredovisning 2013 och revisionsberättelse för 2013 Dnr KS/2014:385 Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen 1. Kommunfullmäktige godkänner årsredovisning och revisionsberättelse för Kommunfullmäktige beviljar styrelsen i VoB Kronoberg ansvarsfrihet för verksamhetsåret VoB Kronoberg har överlämnat årsredovisning och revisionsberättelse för verksamhetsår Beslut om ansvarsfrihet för styrelsen ska fattas av kommunfullmäktige i varje medlemskommun. Beslutsunderlag Kommunchefen har redogjort för ärendet i en skrivelse från den elfte juni Av skrivelsen framgår att kommunalförbundet VoB Kronoberg för verksamhetsår 2013 redovisar ett överskott på kronor jämfört med kronor för verksamhetsår Ökningen beror på högre personalkostnader. Bedömningen är att bolaget i förhållande till verksamhetens omfattning har en mycket stark finansiell ställning. För VoB Syd AB visar redovisningen ett överskott efter bokslutsdispositioner och skatt på kronor. 18 (24)

19 302 Aktualitetsförklaring av den kommunövergripande översiktsplanen Dnr KS/2014:54 Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen 1. Kommunfullmäktige finner att Växjö kommuns översiktsplan är aktuell med undantag för delarna: Ingelstad, Braås och Lammhult samt de mindre tät- och småorterna. 2. Kommunfullmäktige finner att översiktsplanen avseende riktlinjer och vägledning kring etablering och utveckling av kommersiell service, kulturell service samt byggnation i strandnära lägen är aktuella och fungerar som ett fullgott underlag för efterföljande detaljplaneläggning och bygglovhantering. En översiktsplan ska spegla kommunens syn på utvecklingen inom markoch vattenanvändningen. Översiktsplanen är vägledande vid beslutsfattande enligt plan- och bygglagen samt för andra lagrum och således är översiktsplanens aktualitet av vikt. Kommunfullmäktige skall, enligt Plan- och bygglagen 3 kap. 27, minst en gång under mandatperioden pröva aktualiteten på översiktsplanen för att klargöra om den alltjämt stämmer överens med kommunens viljeriktning för mark- och vattenanvändningen. Beslutsunderlag Kommunchefen har redogjort för ärendet i en skrivelse från den förste juli Den samlade bedömningen är att viljeriktningen och intentionerna i Växjö kommuns översiktsplan fortfarande är aktuella med hänsyn till förändrade förutsättningar. De delar av översiktsplanen som bedöms vara inaktuella är Ingelstad, Braås och Lammhult samt de mindre tät- och småorterna. Av skrivelsen framgår att de övergripande riktlinjer rörande mark- och vattenanvändningen anses vara fortsatt aktuella men att behovet av framtagning av fördjupningar för kommundelscentran och mindre tätorter bedöms vara större än behovet av en ny övergripande översiktsplan. 19 (24)

20 302 fortsättning Yrkanden Carin Högstedt (V): 1. Kommunfullmäktige finner att Växjö kommuns översiktsplan är aktuell med undantag för delarna: Ingelstad, Braås och Lammhult, de mindre tät- och småorterna samt tillgänglighetsmål och tillgänglighetsperspektiv. 2. Kommunfullmäktige finner att översiktsplanen avseende riktlinjer och vägledning kring etablering och utveckling av kommersiell service, kulturell service samt byggnation i strandnära lägen är aktuella och fungerar som ett fullgott underlag för efterföljande detaljplaneläggning och bygglovhantering. Bo Frank (M): 1. Kommunfullmäktige finner att Växjö kommuns översiktsplan är aktuell med undantag för delarna: Ingelstad, Braås och Lammhult samt de mindre tät- och småorterna. 2. Kommunfullmäktige finner att översiktsplanen avseende riktlinjer och vägledning kring etablering och utveckling av kommersiell service, kulturell service samt byggnation i strandnära lägen är aktuella och fungerar som ett fullgott underlag för efterföljande detaljplaneläggning och bygglovhantering. Beslutsordning Ordförande ställer yrkandena mot varandra och finner att utskottet beslutar enligt det egna yrkandet. 20 (24)

21 303 Motion om giftfri kommun - Eva Johansson (C) Dnr KS/2013:838 Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen 1. Kommunfullmäktige bifaller motionen. 2. Kommunfullmäktige uppdrar åt kommunstyrelsen att genomföra motionens förslag inom ramen för nuvarande budgetförutsättningar. Eva Johansson (C) har inkommit med en motion angående giftfri kommun. Motionen innehåller fyra att-satser: Att Växjö kommun i samband med revideringen av miljömålen förtydligar målsättningar rörande giftfri kommun. Att Växjö kommun i arbetet med miljöfrågor lyfter fram frågan om gifter i vardagen i dialogen med medborgarna Att Växjö kommun reviderar och förtydligar krav på giftfria produkter vid upphandling. Att Växjö kommun i sina ägardirektiv till de kommunala bolagen lyfter fram frågan om giftfria produkter vid byggnation. Beslutsunderlag Motionen har remitterats ut till samtliga nämnder och bolag. Tekniska nämnden besvarade remissen i 4/2014 där det framgår att nämnden delar motionärens intentioner. Miljö- och hälsoskyddsnämnden ställer sig i 17/2014 positiva till motionens målsättningar och anser att en giftfri miljö är en angelägen hälsoskyddsfråga. Vidare anser nämnden att det bör tillföras resurser och kompetens inom området för att motionens intentioner ska vara möjliga att infrias. Omsorgsnämnden ser positivt på motionen och instämmer i att arbetet med giftfria produkter och livsmedel är viktigt. Detta framgår av 31/2014 och 21 (24)

22 303 fortsättning nämnden hänvisar till de regler som gäller vid upphandling av livsmedel, kemikalier samt möbler och textilier. Nämnden för arbete och välfärd föreslår i 61/2014 att motionen bifalles och hänvisar till det då pågående arbetet med att revidera Växjö kommuns miljöprogram. Nämnden hänvisar till det system som förvaltningen använder för att minimera exponeringen av gifter inom förvaltningens olika verksamheter och menar att detta arbete kan utvecklas. Fritidsnämnden har i 43/2014 hänvisat till arbetet med att miljödiplomera kultur- och fritidsförvaltningen. Då diplomeringen innebär att det inte används några miljöfarliga kemikalier inom nämndens verksamhetsområden anser nämnden att förvaltningen då blir giftfri. Gymnasienämnden har i 44/2014 ställt sig bakom motionärens intentioner. Kulturnämnden har i 22/2014 hänvisat till arbetet med att miljödiplomera kultur- och fritidsförvaltningen. Då diplomeringen innebär att det inte används några miljöfarliga kemikalier inom nämndens verksamhetsområden anser nämnden att förvaltningen då blir giftfri. Byggnadsnämnden föreslår i 68/2014 att frågan om en kommunövergripande kemikalieplan lyfts in i arbetet med det då pågående arbetet med att revidera Växjö kommuns miljöprogram. Växjö kommunföretag AB har i 50/2014 besvarat remissen i enlighet med en skrivelse från den vice Vd:n. Av skrivelsen framgår att Växjö kommunföretag AB ställer sig positiva till motionen men finner att Växjös miljöprogram återspeglar innehållet i motionen och att det därför inte behövs några särskilda beslut. Kommunchefen har redogjort för ärendet i en skrivelse daterad den 24 juli I skrivelsen redovisas samtliga remissvar och ger samtidigt en presentation av kommunledningsförvaltningen synpunkter på motionens olika förslag. Kommunledningsförvaltningen hänvisar till revideringen av kommunens miljöprogram och nuvarande arbete med att lyfta frågan om gifter i vardagen i dialogen med medborgarna. Av detta arbete framgår att intresset bland medborgarna för sådana informationsinsatser är stort men bedömningen är att kommunen i dagsläget inte har kompetens eller resurser 22 (24)

23 303 fortsättning för att möta medborgarnas behov i frågan om riktade informationsinsatser. Förvaltningen ser även behovet av en kompetenshöjning och resursförstärkning inom området kemikaliefrågor vid upphandling. Slutligen ställer förvaltningen sig positiv till att arbeta vidare med frågan om reviderade ägardirektiv i enlighet med motionen. 23 (24)

24 304 Redovisning av inkomna och besvarade skrivelser av intresse samt inkomna inbjudningar och protokoll Arbetsutskottets beslut 1. Arbetsutskottet noterar informationen till protokollet. 2. Arbetsutskottet uppdrar åt kommunchefen att vid nästa sammanträde för kommunstyrelsens arbetsutskott redogöra för ärendehanteringen av överklagan av parkeringsgarage på Södra Järnvägsgatan. Kommunkansliet har i en skrivelse den 30 juli lämnat en redovisning av inkomna och besvarade skrivelser av intresse samt inkomna inbjudningar och protokoll. Yrkanden Carin Högstedt (V): 1. Arbetsutskottet noterar informationen till protokollet. 2. Arbetsutskottet uppdrar åt kommunchefen att vid nästa sammanträde för kommunstyrelsens arbetsutskott redogöra för ärendehanteringen av överklagan av parkeringsgarage på Södra Järnvägsgatan. Beslutsordning Ordförande frågar om yrkandet kan antas och finner att utskottet beslutar enligt Carin Högstedts (V) yrkande. Beslutet skickas till Kommunchefen 24 (24)

Beslutande Bo Frank (M), ordförande. Åsa Karlsson Björkmarker

Beslutande Bo Frank (M), ordförande. Åsa Karlsson Björkmarker Plats A-salen Tid Kl. 10.00 11.00 Beslutande Ledamöter Bo Frank (M), ordförande Åsa Karlsson Björkmarker (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V)

Läs mer

Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Patric Svensson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V)

Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Patric Svensson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Plats A-salen Tid Kl. 10.00 10.45 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M) Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Patric

Läs mer

Martin Edberg (S), vice ordf. skol- och barnomsorgsnämnden 400

Martin Edberg (S), vice ordf. skol- och barnomsorgsnämnden 400 Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 9:00 11:15 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M) Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C)

Läs mer

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S)

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 16.20 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein

Läs mer

A-salen, Växjö kommun. Bo Frank (M), ordförande. Charlotta Svanberg

A-salen, Växjö kommun. Bo Frank (M), ordförande. Charlotta Svanberg Plats A-salen, Växjö kommun Tid Kl. 10.00 11.40 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M), ordförande Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg

Läs mer

Gunnar Elm (C) Ulf Hedin (M) Patric Svensson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Rose-Marie Holmqvist (S)

Gunnar Elm (C) Ulf Hedin (M) Patric Svensson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Rose-Marie Holmqvist (S) Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 10:00 11:20 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Bo Frank (M) Gunnar Elm (C) Ulf Hedin (M) Patric Svensson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt

Läs mer

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Catharina Carlsson (M) Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP) Tony Lundstedt (S)

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Catharina Carlsson (M) Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP) Tony Lundstedt (S) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 15.20 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Anna Hultstein (M) Martin

Läs mer

A-salen, Växjö kommun. Åsa Karlsson Björkmarker. Eva Johansson (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V)

A-salen, Växjö kommun. Åsa Karlsson Björkmarker. Eva Johansson (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Plats A-salen, Växjö kommun Tid Kl. 10.00 10.45 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Eva Johansson

Läs mer

Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Malin Adell Kind (C) Nils Fransson (FP)

Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Malin Adell Kind (C) Nils Fransson (FP) Plats A-salen Tid Kl. 10:00 11:00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Bo Frank (M) Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Malin Adell

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations- och personalutskott 2015-02-10

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations- och personalutskott 2015-02-10 Tid och plats Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän 15.10-16.30, C-salen Per Schöldberg (C), ordförande Tony Lundstedt (S) Lars Edqvist (MP) Catharina Winberg (M) Malin Lauber (S)

Läs mer

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Martin Edberg (S) Catharina Winberg (M) Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP)

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Martin Edberg (S) Catharina Winberg (M) Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 15.15 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Martin Edberg

Läs mer

A-salen, kommunhuset. Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V)

A-salen, kommunhuset. Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 10:00-11:10 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Bo Frank (M) Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk

Läs mer

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S)

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 15.50 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-11-04. Klockan 10.00 i A-salen. Åsa Karlsson Björkmarker

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-11-04. Klockan 10.00 i A-salen. Åsa Karlsson Björkmarker Plats och tid Beslutande Ledamöter Klockan 10.00 i A-salen Bo Frank (M), ordförande Åsa Karlsson Björkmarker (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2015-06-16. Åsa Karlsson Björkmarker

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2015-06-16. Åsa Karlsson Björkmarker Tid och plats Utvandrarnas hus, Växjö, kl. 15.30-15.40 Beslutande Ledamöter Bo Frank (M), Ordförande Åsa Karlsson Björkmarker (S) Eva Johansson (C) Anna Tenje (M) Catharina Winberg (M) Oliver Rosengren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden C-salen, Växjö kommun

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden C-salen, Växjö kommun Plats C-salen, Växjö kommun Tid Kl. 13.30 14.15 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Ulf Hedin (M) Bert Sundström (S) Yvonne Ekaremål (C) Nils-Erik

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Tid och plats H-salen, kl. 09:00-10:10 Beslutande Ledamöter Anna Hultstein (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande Yvonne Ekaremål (C) Tobias Adersjö (MP) 16-23 Ulla Svensson (M) 24-27

Läs mer

Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP) Tony Lundstedt (S)

Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP) Tony Lundstedt (S) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 15.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Anna Hultstein (M) Martin

Läs mer

A-salen. Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Patric Svensson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Åsa Karlsson Björkmarker (S)

A-salen. Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Patric Svensson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Plats A-salen Tid Kl. 10.00 11.40 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Patric Svensson (FP) Gunnar

Läs mer

A-salen, Växjö kommun. Beslutande Bo Frank (M), ordförande. Åsa Karlsson Björkmarker

A-salen, Växjö kommun. Beslutande Bo Frank (M), ordförande. Åsa Karlsson Björkmarker Plats A-salen, Växjö kommun Tid Kl. 10.00 10.45 Beslutande Ledamöter Bo Frank (M), ordförande Åsa Karlsson Björkmarker (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-02-17

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-02-17 Tid och plats A-salen klockan 09.30 11.20 Beslutande Ledamöter Bo Frank (M) Ordförande Åsa Karlsson Björkmarker (S) 1:e vice ordförande Anna Tenje (M) Gunnar Storbjörk (S) Malin Lauber (S) Eva Johansson

Läs mer

A-salen, kommunhuset

A-salen, kommunhuset Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 10:00 11:15 Beslutande Ledamöter Bo Frank (M) 194-199, 201-214 Charlotta Svanberg (S) 194-211, 213-214 Per Schöldberg (C) 194-198, 200-214 Anna Tenje (M) 194-197, 199-214

Läs mer

A-salen, kommunhuset. Charlotta Svanberg. Per Schöldberg (C) Nils Fransson (FP) Carin Högstedt (V) Rose-Marie Holmqvist (S) Ulf Hedin (M)

A-salen, kommunhuset. Charlotta Svanberg. Per Schöldberg (C) Nils Fransson (FP) Carin Högstedt (V) Rose-Marie Holmqvist (S) Ulf Hedin (M) Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 10.00 11.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M) Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C)

Läs mer

Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e vice ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Catharina Winberg (M) Martin Edberg (S)

Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e vice ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Catharina Winberg (M) Martin Edberg (S) Tid och plats VKABs sammanträdesrum, kl. 13.30 16.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-10

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-10 Tid och plats A-salen klockan 10.00 Beslutande Ledamöter Per Schöldberg (C) ordförande Anna Tenje (M) Catharina Winberg (M) Gunnar Storbjörk (S) Malin Lauber (S) Cheryl Jones Fur (MP) Tomas Thornell (S)

Läs mer

A-salen, kommunhuset. Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V)

A-salen, kommunhuset. Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 10:00 11:45 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M) Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C)

Läs mer

C-salen, Växjö kommun. Beslutande Per Schöldberg (C), ordförande Charlotta Svanberg (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S)

C-salen, Växjö kommun. Beslutande Per Schöldberg (C), ordförande Charlotta Svanberg (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Plats C-salen, Växjö kommun Tid Kl. 13:30 15.45 Beslutande Ledamöter Per Schöldberg (C), ordförande Charlotta Svanberg (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S), Tony Lundstedt (S), 18 21

Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S), Tony Lundstedt (S), 18 21 Plats C-salen Tid Kl. 13.30 16.05 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S), 11 17 Tony

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden C-salen, Växjö kommun

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden C-salen, Växjö kommun Plats C-salen, Växjö kommun Tid Kl. 13.30 14.25 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Bert Sundström (S), ordförande Yvonne Ekaremål (C) Nils-Erik Carlström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Tid och plats B-salen, kl. 08:30 12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Tjänstepersoner Carl-Olof Bengtsson (S), ordförande Carl Geijer (M) Magnus Jisborg (M) Marita Bengtsson (MP) Eva Ericsson (L)

Läs mer

Kommunstyrelsen kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende 1 2.

Kommunstyrelsen kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende 1 2. KALLELSE Kommunstyrelsen 2016-12-14 Kommunstyrelsen kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende 1 2. Tid och plats tisdagen den 20 december 2016 kl. 15.30 (i samband

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Ulf Hedin (M), ordförande. Bert Sundström

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Ulf Hedin (M), ordförande. Bert Sundström Plats C-salen Tid Kl. 13.30 14.20 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Ulf Hedin (M), ordförande Bert Sundström (S) Yvonne Ekaremål (C) Nils-Erik

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09.00-09.55 Beslutande Ledamöter Anna Hultstein (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S) Ulla Svensson (M) Yvonne Ekaremål (C) Eva Kjellberg (S) Tjänstepersoner Justering Justerare

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten 1(13) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.30 Beslutande Ledamöter Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) Tjänstgörande ersättare Kay

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2019-06-19 1 () Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, klockan 15.00 15.40 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag. Beslutande Hanna Lostelius (C) ordf Owe Nilsson

Läs mer

Enligt bilagda förteckning. Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, ekonomichef 24-25

Enligt bilagda förteckning. Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, ekonomichef 24-25 LJUSNARSBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Tingshuset, Kopparberg Tid: 19.00 20.25 Beslutande Enligt bilagda förteckning Övriga deltagande Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson,

Läs mer

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Höken, vån 3, Folkets Hus, Ludvika, tisdagen den 15 maj 2018, kl 9.00-10.15 Beslutande ledamöter Sten G Johansson (V) Susanne Andersson (S)

Läs mer

Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Ulf Hedin (M) Nils Fransson (FP)

Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Ulf Hedin (M) Nils Fransson (FP) Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 10:00 11:05 Beslutande Ledamöter Bo Frank (M) Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Ulf Hedin (M) Nils Fransson (FP) Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Tid och plats H-salen, kl. 09:00 10:00 Beslutande Ledamöter Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande Hannington Lubwama (M) Emelie Öberg (S) 28 31 Ulla Svensson (M) Nils-Erik Carlström (L) Tobias Adersjö

Läs mer

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Lena Wibroe (M)

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Lena Wibroe (M) Plats C-salen, kommunhuset Tid Kl. 13:30 15:20 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Anna Hultstein

Läs mer

A-salen, Växjö kommun. Bo Frank (M), ordförande. Åsa Karlsson Björkmarker

A-salen, Växjö kommun. Bo Frank (M), ordförande. Åsa Karlsson Björkmarker Plats A-salen, Växjö kommun Tid Kl. 10:00-10.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M), ordförande Åsa Karlsson Björkmarker (S) Per Schöldberg

Läs mer

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40 1(14) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-22.05 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson,

Läs mer

A-salen, kommunhuset. Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) René Jaramillo (KD) Åsa Karlsson Björkmarker (S)

A-salen, kommunhuset. Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) René Jaramillo (KD) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 10:00 11:00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt

Läs mer

Eva Borg (S) Kommunstyrelsens förvaltning

Eva Borg (S) Kommunstyrelsens förvaltning Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Kungsbackarummet Klockan 10.00-11.50 Beslutande Ledamöter Per Ödman (M), ordförande Hans Forsberg (M) Fredrik Hansson (C) Eva Borg (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats H-salen, Växjö kommun kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats H-salen, Växjö kommun kl Tid och plats H-salen, Växjö kommun kl. 13.30-14.30 Beslutande Ledamöter Bert Sundström (S), ordförande Hannington Lubwama (M) Yvonne Ekaremål (C) Eva Kjellberg (S) Ulla Svensson (M) Övriga närvarande

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2011-05-10 95 Plats och tid Hjernet, 2011-05-10 kl 13.00-14.55 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd C-salen, Växjö kommun

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd C-salen, Växjö kommun Plats C-salen, Växjö kommun Tid Kl. 13.30 14.50 Beslutande Ledamöter Bert Sundström (S), ordförande Anna Hultstein (M) Yvonne Ekaremål (C) Nils-Erik Carlström (FP) Therese Graesén (S) 2 13 Jonas Danielsson

Läs mer

Per Schöldberg (C), ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Rose-Marie Holmqvist (S) Lennart Adell Kind (FP) Ulf Hedin (M) Martin Edberg (S)

Per Schöldberg (C), ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Rose-Marie Holmqvist (S) Lennart Adell Kind (FP) Ulf Hedin (M) Martin Edberg (S) Tid och plats Sammanträdesrum VKAB, kl. 13.30 15.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C), ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Rum 226 kl. 09:00-10:10 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Marie Östh Karlsson (S) (ordförande) Hans Bergfelt (M) (vice ordförande) Stefan Gustafsson (S) Ulrika Frick (MP)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Tid och plats C-salen, kl. 08.30 11.40 Beslutande Ledamöter Örjan Mossberg (V), Ordförande Nils Fransson (L), 1:e vice ordförande Lars Edqvist (MP) Kennerth Sjögren (S) Magnus Jisborg (M) Sture Andersson

Läs mer

A-salen, kommunhuset. Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V)

A-salen, kommunhuset. Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 10.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Bo Frank (M) Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen 2014-05-26 1 Plats och tid Folkets Park Orrskogen, Malung, kl. 15.30-16.30 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Johnny Skottheim (S) Hans Unander (S) 90-97 Bengt Nilsson (S) Christin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09.00 10.00 Beslutande Ledamöter Benny Johansson (M), Ordförande 48-54 Bengt-Göran Sandell (S) Hannington Lubwama (M) Yvonne Ekaremål (C) Emelie Öberg (S) Ulla Svensson (M) 45-47

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Magnus Jisborg. Carl Geijer (M) Eva Ericsson (L) Bertil Olsson (KD) Jonas Wanér (V)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Magnus Jisborg. Carl Geijer (M) Eva Ericsson (L) Bertil Olsson (KD) Jonas Wanér (V) Tid och plats C-salen, kl. 08:30 Beslutande Ledamöter Kennerth Sjögren (S) Magnus Jisborg (M) Carl Geijer (M) Eva Ericsson (L) Bertil Olsson (KD) Jonas Wanér (V) Övriga närvarande Tjänstepersoner Sofie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (8) 2008-01-31 1 (8) Plats och tid Onsdag den 31 januari kl. 08.30 09.00 Plats ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Kunskapen, Regionförbundet, P G Vejdes väg 15, Växjö Marie-Louise Hilmersson (c) ordförande

Läs mer

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S)

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 15.15 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd C-salen, Växjö kommun

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd C-salen, Växjö kommun Plats C-salen, Växjö kommun Tid kl. 13.30 13.55 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Ulf Hedin (M), ordförande Bert Sundström (S) Nils-Erik Carlström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09.00-10.00 Beslutande Ledamöter Bengt-Göran Sandell (S), ordförande Ulla Svensson (M) Tobias Adersjö (MP) Yvonne Ekaremål (C) Emelie Öberg (S) Övriga närvarande Ersättare Patricia

Läs mer

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Kommunkansliet kl 15.00

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Kommunkansliet kl 15.00 1(14) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-19.20 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson,

Läs mer

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S)

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 15.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein

Läs mer

Byggnads- och trafiknämnden

Byggnads- och trafiknämnden Plats och tid Bonaren, torsdagen den 6 oktober 2016 kl 17:00 19:00 ande Gunnel Johansson (S), Ordförande Kenth Wengholm (M), 1:e vice ordförande Jan Holm (S) Jan Gustafsson (C) Jan Lundqvist (KD) Erlinda

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations och personalutskott 2015-06-09. kl. 15.00-16.29 i VKAB:s styrelserum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations och personalutskott 2015-06-09. kl. 15.00-16.29 i VKAB:s styrelserum Tid och plats Beslutande Ledamöter kl. 15.00-16.29 i VKAB:s styrelserum Per Schöldberg (C), ordförande Tony Lundstedt (S) Lars Edqvist (MP) Catharina Winberg (M) Malin Lauber (S), 83-91 Martin Edberg (S),

Läs mer

Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson (C), vice ordförande Lisa Andersson (M) Ulrika Landergren (FP) Eva Borg (S)

Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson (C), vice ordförande Lisa Andersson (M) Ulrika Landergren (FP) Eva Borg (S) KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Kungsbackarummet, stadshuset Klockan 08:30-12:05 ajournering 10-10:15 Beslutande Ledamöter Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd Tid och plats Den 7 februari 2018 i A-salen, kl. 09:00-11:53 Beslutande Ledamöter Oliver Rosengren (M), Ordförande Martin Edberg (S), 1:e vice ordförande Göran Kannerby (KD) tjänstgörande ersättare för

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (14) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-11.10 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen kl. 09:00-11:50 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Läs mer

Annette Riesbeck (C), ordförande Fredrik Ollén (M) Ann-Christin Dåderman (S) Jan Dahlquist (S) Joanna Stridh (C ), ersättare för Linda Viklund (C)

Annette Riesbeck (C), ordförande Fredrik Ollén (M) Ann-Christin Dåderman (S) Jan Dahlquist (S) Joanna Stridh (C ), ersättare för Linda Viklund (C) 1(7) Plats och tid KS-rummet 08:30 10:40 Beslutande Annette Riesbeck (C), ordförande Fredrik Ollén (M) Ann-Christin Dåderman (S) Jan Dahlquist (S) Joanna Stridh (C ), ersättare för Linda Viklund (C) Ersättare

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-01-29 1 (7) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-15.10 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik

Läs mer

Therese Weckström. Malin Eriksson. Kommunstyrelsen. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida Beslutande organ

Therese Weckström. Malin Eriksson. Kommunstyrelsen. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida Beslutande organ Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen klockan 15.30 15.55 Beslutande Johan Abrahamsson (M) Ordförande Sture Pettersson (S) Ledamot Therése Weckström (S) Ledamot

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Bengt-Göran Sandell (S) Ibrahim Buh Gelle (S)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Bengt-Göran Sandell (S) Ibrahim Buh Gelle (S) Tid och plats H-salen klockan 13.30 13.55 Beslutande Ledamöter Anna Hultstein (M) Ordförande Bert Sundström (S) 1:e vice ordförande Hannington Lubwama (M) Eva Kjellberg (S) Nils-Erik Carlström (FP) Övriga

Läs mer

Anslag Det justerade protokollet offentliggörs genom detta anslag. Beslutsinstans: Samhällsbyggnadsnämnden

Anslag Det justerade protokollet offentliggörs genom detta anslag. Beslutsinstans: Samhällsbyggnadsnämnden PROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Oskarshamnssalen, kl. 09:00-11:45, ajournering 09:45-10:00 Beslutande Mathias R Karlsson (S), ordförande Frida Bergvall (S) Joakim Rylin (S) Matti Wahlström (V) Elisabeth

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid och plats 9 oktober 2018, kl. 08:30-10:30 i Kommunhuset, Rådrummet, Kommunhuset, Tierps Köping, Tierp Paragrafer 64-73 Utses att justera Jonas Nyberg ande Ledamöter Bengt-Olov Eriksson (S), ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations och personalutskott 2014-12-09

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations och personalutskott 2014-12-09 Tid och plats C-salen klockan 13.30-14.45 Beslutande Ledamöter Per Schöldberg (C), ordförande Charlotta Svanberg (S), 103, 108, 114, 104, 115 Ann-Christin Eriksson (V), 105-107, 109-113 Ulf Hedin (M) Oliver

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-17.00. Paus klockan 14.50-14.55. Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa

Läs mer

Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e vice ordförande Catharina Winberg (M) Malin Lauber (S) Lennart Adell Kind (L)

Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e vice ordförande Catharina Winberg (M) Malin Lauber (S) Lennart Adell Kind (L) Tid och plats Sammanträdesrum VKAB, kl. 13.30 15.55 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e

Läs mer

Kommunstyrelsens protokoll 2012-11-07

Kommunstyrelsens protokoll 2012-11-07 Datum: Onsdagen den 7 november Tid: 08.00 11.00 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Paragrafer: 108-116 Utses att justera: Peder Engdahl (M) Underskrifter: Sekreterare Maria Olegård Ordförande

Läs mer

Margareta Karlsson, förvaltningschef Thomas Holm, ekonom 21 Åsa Engberg, nämndsekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg

Margareta Karlsson, förvaltningschef Thomas Holm, ekonom 21 Åsa Engberg, nämndsekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Sammanträdesrummet, Marnäsliden kl. 13:00-14:50 Beslutande ledamöter Åsa Bergkvist (S) Lars Handegard (V) Torbjörn Tomtlund (M) Ann-Katrin

Läs mer

i sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby

i sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby 1(9) Tid och plats Torsdagen den 23 augusti 2018 kl 14.00-15.30 i sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby Beslutande Ann-Charlotte Wiesel (M), ordförande Pia Johansson (S), vice ordförande kl. 14.00-14.40

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen Sammanträdesdatum (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen Sammanträdesdatum (7) 2008-12-05 1 (7) Tid Fredagen den 5 december 2008 kl.08.15 08.45 Plats Beslutande Ledamöter Utvandrarnas Hus, Vilhelm Mobergs gata 4, Växjö Marie-Louise Hilmersson, (c) ordförande Ann-Charlotte Wiesel

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Sammanträdesrum 2, kl. 08.30-08.50 Beslutande Ledamöter Urban Widmark (M) ordförande Lars-Göran Wiberg (C) vice ordförande Tommy Nilsson (S) Tjänstemän Utses att

Läs mer

Anders Andersson, sekreterare Tommy Larserö, kommunchef. Kommunkontoret ANSLAG/BEVIS

Anders Andersson, sekreterare Tommy Larserö, kommunchef. Kommunkontoret ANSLAG/BEVIS LJUSNARSBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Kyrkbacksskolan, Kopparberg Tid: 17.05 17.30 Beslutande Ewa-Leena Johansson (S) Ingemar Javinder (S) Wiveca Stopp (S) Gert Stark (S) Ulla Kalander-Karlsson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 11 september 2018 kl. 08:30-11.35 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.00-08.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg V Eivor Hellman

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, Onsdagen den 28 oktober 2009 kl 08.30 10.25 Beslutande: Lennart Engström (KD),tjg ordförande Göran Larsson (M) Liss Böcker (C) Eva Kullenberg (FP), tjg

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1998-10-12 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

PLATS OCH TID Kommunhuset, Mellanfryken, måndag 17 oktober 2016, kl BESLUTANDE

PLATS OCH TID Kommunhuset, Mellanfryken, måndag 17 oktober 2016, kl BESLUTANDE PLATS OCH TID Kommunhuset, Mellanfryken, måndag 17 oktober 2016, kl. 09.00 09.15 BESLUTANDE LEDAMÖTER TJG ERSÄTTARE Mikael Johansson (S), ordförande Georg Forsberg (C), 1:e vice ordförande Hans Eriksson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 12 juni (7) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering

Kommunstyrelsens arbetsutskott 12 juni (7) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering Kommunstyrelsens arbetsutskott 12 juni 2017 1 (7) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl 10.40-11.45 Ajournering Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Torbjörn Parling (S) Anders Nilsson (V) Christer

Läs mer

Christer Pålsson, kommunchef Anders Kronfelt, ekonomichef, Susan Elmlund, sekreterare. Helena Holmgren, miljöchef Söderåsens miljöförbund, 44

Christer Pålsson, kommunchef Anders Kronfelt, ekonomichef, Susan Elmlund, sekreterare. Helena Holmgren, miljöchef Söderåsens miljöförbund, 44 1(10) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-10.45 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Kjell-Åke Johnsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2015-01-14

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2015-01-14 Plats B-salen Tid Kl. 14:00 17:00 Beslutande Ledamöter Carl-Olof Bengtsson (S) Sven Pehrson (C) Marita Bengtsson (MP) Peter Bengtsson (S) Eva R Ericsson (FP) Carl Geijer (M) Ann-Mari Häggsgård (S) Magnus

Läs mer

Mikael Forssander, Kanslichef Tobias Arvidsson, Samhällsbyggnadsdirektör Magnus Åberg, Ekonomidirektör Jasmina Szczesna Adabaniyan, nämndsekreterare

Mikael Forssander, Kanslichef Tobias Arvidsson, Samhällsbyggnadsdirektör Magnus Åberg, Ekonomidirektör Jasmina Szczesna Adabaniyan, nämndsekreterare 1(16) Plats och tid Häverösalen, måndagen den 21 maj 2018 kl 16:00-17.00 ande Ledamöter Ulrika Falk (S), ordförande Hanna Stymne Bratt (S), tjänstgörande ersättare Anders Olander (C) Ingrid Landin (MP)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09.00 10.15 Beslutande Ledamöter Benny Johansson (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande Hannington Lubwama (M) Yvonne Ekaremål (C) Emelie Öberg (S) Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid och plats Omsorgsförvaltningens stora konferensrum, kl. 15:10-15:25 Beslutande Ledamöter Ulf Hedin (M), Ordförande Anna Zelvin (KD), 1:e vice ordförande Julia Berg (S), 2:e vice ordförande Benny Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid och plats A-salen, kl. 14:30-14:40 Beslutande Ledamöter Ulf Hedin (M), Ordförande Tomas Thornell (S), 1:e vice ordförande Camilla Albinsson (KD), 2:e vice ordförande Elaine Sandell Belin (M), tjänstgörande

Läs mer

Kommunstyrelsen kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende 1 2.

Kommunstyrelsen kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende 1 2. KALLELSE 2016-12-14 kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende 1 2. Tid och plats tisdagen den 20 december 2016 kl. 15.30 (i samband med pausen av kommunfullmäktige)

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-12-09 1 [10] Plats och tid Lilla Tjörnsalen, kommunkontoret kl 08.30 10.10 Beslutande Martin Johansen (FP) ordförande Lars Thorsson (M) Louise Marklund (KA) Benny Andersson

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen : Plats och tid Kommunhuset i Tomelilla, den, kl. 17.30-18.05 Beslutande Se sidan 2 Övriga närvarande Kanslichef Christian Björkqvist Tf kommunchef/personalchef Maria Wihlborg Utses att justera Torgny

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-04-29 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-12.00 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Hans Unander (S) 29-33 Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Christer

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid: Beslutande: Stadshuset Ängelholm, sammanträdesrum 429, onsdagen den 4 mars 2009 klockan 08.30-10.55 Åsa Herbst (M), ordförande Lennart Engström (KD) BrittMarie Hansson (S) Göran Larsson

Läs mer

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdeslokalen Karpen, kl. 18.00 19.00 1 (15) Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations och personalutskott 2015-08-18. Tid och plats Sammanträdesrum VKAB, kl. 13.30-15.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations och personalutskott 2015-08-18. Tid och plats Sammanträdesrum VKAB, kl. 13.30-15. Tid och plats Sammanträdesrum VKAB, kl. 13.30-15.05 Beslutande Ledamöter Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e vice ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Catharina Winberg

Läs mer