Revisionsrapport av socialnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Revisionsrapport av socialnämnden"

Transkript

1

2

3 REVISIONSRAPPORT 1(10) KR 2014/0009 Handläggare, titel, telefon Christer Lordh, 1:e revisor Revisionsrapport av socialnämnden Innehållsförteckning 1. Inledning Nämndens ansvarsområde Resultat och bedömning av dokumentstudier och intervjuer Avslutande bedömning... 9 Bilaga 1 Definitioner Postadress Besöksadress Telefon Telefax E-post Norrköpings kommun Dalsgatan revisionskontoret@norrkoping.se Internet Norrköping

4 2(10) 1. Inledning Kommunens revisorer ska enligt revisionsreglementet i Norrköpings kommun årligen granska alla revisionsansvariga i nämnder, styrelser och utskott. Granskningen ska genomföras enligt god revisionssed i kommunal verksamhet och i enlighet med kommunallagen. Denna granskning är en översiktlig granskning av socialnämnden, s.k. basgranskning Revisionsfrågor Basgranskning ska besvara följande revisionsfrågor: Är nämndens ledning, styrning, uppföljning och kontroll av verksamheten ändamålsenlig och tillräcklig? Är nämndens ledning, styrning, uppföljning och kontroll av ekonomin tillräcklig? Har nämnden en god intern kontroll? 1.2. Metod och avgränsning Socialnämnden är granskad på ett övergripande sätt, vilket innebär att vi utifrån ett särskilt program granskat vissa styrande processer för nämnden. Det innebär att vi i första hand granskat om nämnden har system och rutiner för en fungerande styrning av verksamheten. Tillämpningen har inte granskats. Den metod granskningen bygger på är granskning av styrande dokument, stickprov och intervjuer. För att verifiera vårt granskningsresultat har ett urval av tjänstemän intervjuas. Socialnämnden har av revisorerna bedömts som riskfylld (röd). Intervjuer har skett med socialdirektör, ekonomichef, controller, verksamhetschefer, samt enhetschef, 1:e socialsekreterare och socialsekreterare inom myndighetskontor barn/ungdom Kvalitetssäkring Denna rapport är sakgranskad av förvaltningen, vilket innebär att de fakta som rapporten hänvisar till är kvalitetssäkrade av de som intervjuats. Slutsatserna och revisionsbedömningarna ansvarar revisionskontoret för. Rapporten är även kvalitetssäkrad av Caroline Nyman, stadsrevisor.

5 3(10) 1.4. Revisionskriterier De bedömningsgrunder som bildar underlag för revisionens analyser, slutsatser och bedömningar bygger på gällande lagstiftning och kommunfullmäktiges beslut om uppdrag till nämnden. Granskningen utgår ifrån följande revisionskriterier: Kommunallag Förvaltningslagen Lagstiftning inom nämndens ansvarsområde Styrmodellen för Norrköpings kommun (politiska riktlinjer samt riktlinjer för tjänstemän) Fullmäktiges mål (budget 2014) Reglemente för ekonomisk förvaltning och intern kontroll avseende Norrköpings kommuns nämnder och förvaltningar Attestreglemente för Norrköpings kommuns nämnder och förvaltningar Socialnämndens reglemente Diskrimineringslagen (2008:5267) 2. Nämndens ansvarsområde Socialnämnden ansvarar för individ- och familjeomsorgsverksamhet enligt socialtjänstlagen (utom försörjningsstöd till familjer och enskilda), lagen med särskilda bestämmelser om vård av unga (LVU), lagen om vård av missbrukare i vissa fall (LVM), lagen om unga lagöverträdare (LuL) och annan relevant lagstiftning. Nämnden ansvarar även för familjerådgivning, familjerätt, medling och ungdomstjänst, stöd till unga brottsoffer, tillsyn och tillstånd för alkoholservering, öl- och tobaksförsäljning samt tillstånd för föreningslotterier och tillsyn vid försäljning av receptfria läkemedel. 3. Resultat och bedömning av dokumentstudier och intervjuer 3.1. Styrning och ledning av verksamhet Den process som nämnden startade 2013 med att förändra förvaltningens organisation och arbetssätt pågår och den lokalmässiga omflyttningen beräknas vara klar under hösten. Myndighetskontoret för barn/ungdom är sedan september 2014 samlat i samma lokal.

6 4(10) Under hösten utökas socialkontorets organisation med en verksamhetschef. Det innebär att det blir en verksamhetschef på vardera vuxenenheten och utförarverksamheten barn/ungdom. Tidigare var en verksamhetschef ansvarig för båda delarna. Nämnden har fastställt en uppdragsplan under december 2013 i enlighet med kommunens styrmodell. Uppdragsplanen innehåller tre fokusområden, tre målområden samt mål kopplade till kommunens tre preciseringar. Planen innehåller en tidplan för uppföljningar. Målen är såväl kvalitativa som kvantitativa. Uppdragsplanen anger att nämndens främsta ekonomiska mål är att ha en budget i balans 2014 och att ambitionsnivån inte får vara högre än att det är rimligt att nå en budget i balans. Beslut som påverkar budgeten ska konsekvensbeskrivas och insatserna som görs är effektiva och har hög kvalitet. Planen lyfter fram samverkan med andra aktörer som en förutsättning för ett bra resultat inom nämndens ansvarsområde. Uppdragsplanen har arbetats fram av presidiet/nämnden med stöd av tjänstemän. Inför årets uppdragsplan har kontoret beaktat andra förvaltningars och kommuners planer, vilket inneburit att struktur och innehåll ser annorlunda ut i förhållande till föregående år. I det material som tjänstemännen tagit fram inför arbetet med uppdragsplanen redovisades bl.a. förändringar i lagar samt förändringar i lokala och nationella trender och beteenden. Vidare innehöll materialet analyser och bearbetningar av bokslut och uppdragsplanens angivna fokusområden. Inför organisationens arbete med verksamhetsplanerna har förvaltningschefen utvecklat och förstärkt de delar i uppdragsplanen som bedömts som framgångsfaktorer. Detta har skett tillsammans med verksamhetsoch enhetscheferna i så kallade storledningsgrupper. Enhetscheferna vid myndighetskontoret barn/ungdom och vuxenenheten har arbetat fram en verksamhetsplan för respektive verksamhet. Planerna skiljer sig innehållsmässigt åt främst i fråga om hur planerna kopplats till uppdragsplanens mål och de ekonomiska förutsättningarna men även vad gäller utformning. Utförarverksamheten barn- och ungdom har verksamhetsbeskrivningar utformade efter Loke-modellen. Det är en verksamhetsorienterad utvärderingsmodell som innebär att verksamheten och dess idé utgör den referensram mot vilken resultatet från verksamheten ska värderas. Verksamhetsplanen för myndighetskontoret barn/unga och de verksamhetsbeskrivningar som upprättats inom utförarverksamheten barn och unga kopplar inte aktiviteter till uppdragsplanens mål och de ekonomiska förutsättningarna. De saknar vidare en sammanställning över de aktiviteter som ska genomföras under verksamhetsåret.

7 5(10) De upprättade verksamhetsplanerna och verksamhetsbeskrivningarna är, som dokument, inte återrapporterade till nämnden i enlighet med uppdragsplanen. Verksamheten redovisar vid heldagsnämnder hur arbetet fortlöper. Verksamhetsplanerna är daterade i april respektive juni och är delgivna samtliga verksamhets- och enhetschefer inom ramen för storledningsgruppen. De mål nämnden har angett i uppdragsplanen följs upp med stöd av nyckeltal. Kontoret arbetar såväl inom organisationen som tillsammans med nätverkskommuner för att utveckla och förenkla arbetet med att jämföra och analysera nyckeltal. Parallellt med detta pågår ett kontinuerligt arbete med att sammanföra och sammanställa information ur verksamhets- och ekonomisystemsystem så att verksamhet och nämnd är trygga i uppföljningar och återkopplingar. För att följa områden som berör andra nämnder finns idag inga verksamhets- eller ekonomiskt nämndövergripande nyckeltal. Under året har det genomförts ett arbete med att koppla budget och redovisning. Tidigare har budgeten gjorts på aktivitetsnivå medan bokföringen i alla verksamhetsnivåer inte stött detta, då verksamhetsplanerna inte fullt är redovisade på aktivitetsnivå. Synpunkter från medborgare, brukare och anhöriga kommer dels in via kommunens centrala funktion, vilken nås via hemsidan, dels via det som personalen möter i sitt arbete. Nämnden har en rutin för hantering av klagomål daterad Jämställdhet och hållbar utveckling Socialkontoret har under flera år utvecklat arbetet med att möte våld i nära relationer, kvinnofrid. Verksamheterna Elsa och Ellen är viktiga delar i detta arbete och följer ett könsneutralt arbetssätt. Ett sådant exempel är att arbetet sker utifrån brottsoffer och förövare och inte kön. En samordnartjänst finns för att utveckla arbetet. I uppdragplanen lyfts barnens delaktighet fram. Verksamheten arbetar efter den väl förankrade norrköpingsmodellen. Någon uppföljning av verksamheten uppdelad på kvinnor och män sker inte. Nyckeltal för att följa jämställdhet finns inte, förutom att det sker en ekonomisk särredovisning för nyanlända. Socialkontoret arbetar med hållbar utveckling utifrån konceptet Grönt kontor.

8 6(10) Revisionsbedömning Uppdragplanen för 2014 innehåller i huvudsak de delar som kommunens styrmodell anger. Arbetet med att följa planen och dess uppdrag har påverkats av den omorganisation som genomförts såväl organisatorisk som geografiskt. I detta skede är det svårt att avgöra effekter och konsekvenser av förändringsarbetet, vilket i sin tur ökar behovet av dialoger och nära kontakt mellan nämnd, ledningsfunktioner och den personal som möter och arbetar med brukaren. Nämnden bör säkerställa att de politiska beslutens effekter hos personal och brukare tidigt kan beaktas i den fortsatta styrningen. Nämndens arbete med nyckeltal har inneburit att den ekonomiska uppföljningen underlättats och blivit en del av nämndens styrning. Arbetet med att öka säkerheten i prognosen har förbättrat nämndens möjlighet att styra tidigare. För att ytterligare få indikationer på förändringar som kan påverka nämndens verksamhetsområden bör nämndövergripande nyckeltal tas fram. Den verksamhetsplan som finns för myndighetskontoret barn/unga och de verksamhetsbeskrivningar som upprättats inom utförarverksamheten barn och unga, följer inte styrmodellen. De utgår inte från uppdragsplanens mål och de ekonomiska förutsättningarna samt saknar en sammanställning över de aktiviteter som ska genomföras. Genom att verksamhetsplanernas utformning skiljer sig åt mellan verksamhetsområdena och att uppdragsplanens uppdrag inte är nedbrutna till uppföljningsbara aktiviteter, riskerar nämndens styrning att inte få genomslag i verksamheten. Uppdragsplanens intentioner säkerställs genom verksamhetsplaner och uppföljning av dessa. I det fortsatta arbetet är det väsentligt att intensifiera arbete med att koppla samman verksamhetsmässiga och ekonomiska indikatorer och att sedan använda dem i uppföljningen av verksamhetsplanerna och ytterst uppdragsplanerna. Detta gäller såväl inom nämndens område som med andra nämndområden. Nämnden har en bra övergripande struktur för det könsneutrala arbetssättet. Någon regelbunden uppföljning till nämnd i form av könsuppdelad statistik som analyseras i syfte att korrigera med avseende på en ojämlikhet i något avseende har inte, vad denna granskning kunnat utvisa, skett. Detta är ett utvecklingsområde för nämnden. Rutinen för klagomål bör uppdateras så att den samspelar med socialkontorets gällande organisation. Den sammanfattande bedömningen är att nämndens styrning och ledning är godkänd med vissa brister (gul).

9 7(10) 3.2. Styrning och ledning av ekonomi Arbetet med socialnämndens budget inleds med att förvaltningen identifierar behov i samråd med förvaltnings-, verksamhets- och enhetschefer. En väsentlighets- och riskanalys har genomförts och dokumenterats. De övergripande risker som har identifierats är, arbetslöshet, bostadsbrist samt alkohol- och drogutvecklingen. Vidare redovisas två interna risker vilka kan påverkas inom organisationen, brist på familjehem och dokumentation. Därefter tar den politiska ekonomigruppen, PEK, med stöd av tjänstemännen, fram konsekvensbeskrivningar kopplat till behov och äskande. Presidiet arbetar sedan fram ett förslag till nämnden. Socialnämnden har för 2014 års verksamhet en total budget på 420,4 miljoner. Nämnden har fått en tilläggsbudget/markering på 15 miljoner av fullmäktige för att utveckla arbetet på hemmaplan. Fram till och med maj visade prognoserna på ett nollresultat för I samband med majnämnden beslutades om åtgärder, utöver de som anges uppdragsplanen, motsvarande 10 miljoner för en budget i balans. Vid uppföljningen t.o.m. juni var prognosen minus 20 miljoner och vid uppföljningen t.o.m. juli hade det prognostiserade underskottet ökat till minus 23 miljoner. Vid sammanträdet 27 augusti beslutades om ytterligare åtgärder för att bromsa kostnadsutvecklingen. Nämnden får ekonomiska uppföljningar en gång i månaden. Redovisningarna innehåller nyckeltal, ekonomiskt utfall och förslag på åtgärder för en budget i balans. För de åtgärder som föreslås för budget i balans saknas ekonomiska konsekvensbeskrivningar. Nämnden har beslutat att godkänna dessa uppföljningar, vilket av verksamheten tolkas som att de redovisade åtgärderna ska genomföras. I de ekonomiska uppföljningarna redovisas inte de ekonomiska förändringarna kopplat till förändringar i de redovisade nyckeltalen. Revisionsbedömning Under 2014 har nämnden skärpt sin styrning. Det är tydligt att nämnden följer den ekonomiska utvecklingen och tar beslut i syfte att anpassa verksamheten till det ekonomiska utrymmet. Den ekonomiska återkopplingen till nämnden sker i ökad utsträckning med stöd av nyckeltal. I det sammanhanget är det viktigt att koppla nyckeltalen till ekonomiska effekter samt återkoppla detta till effekter i verksamheten. Det är positivt att det sker en kontinuerlig utveckling av prognosverktyg och nyckeltal utifrån ett redovisningsperspektiv. Arbetet bör i större utsträckning än hittills kopplas till effekter i verksamhetsuppdraget. En sådan koppling skulle möjliggöra uppdragsplanens långsiktiga arbete utifrån framgångsfaktorer och kvalitet. En viktig del i omvärldsanalysen

10 8(10) är personalens delaktighet och möjlighet att återkoppla effekter av beslutade åtgärder. Nämndens arbete med att utveckla och öka tillförlitligheten och därmed tryggheten i prognoserna behöver fortsätta. Det är viktigt att nämnden fortsätter arbetet med att noga följa ekonomin och kommunicera ambitionsnivån såväl inom organisationen som med andra nämndområden. Den sammanfattande bedömningen av nämndens ledning och styrning av ekonomin är att den är godkänd med vissa brister (gul) Intern kontroll En risk- och väsentlighetsanalys har genomförts och finns nedtecknad i ett dokument. Alla risker som identifierats tas inte med i den dokumenterade risk- och väsentlighetsanalysen. Arbetet sammanfattas som tre externt påverkade risker och två interna risker. Analysen har dels använts i arbetet med att ta fram uppdragsplan, dels i arbetet med internkontrollplanen. Det är förvaltningens tjänstemän som tar fram ett utkast till internkontrollplan och kommuniceras den sedan med de två valda internkontrollrepresentanterna. Nämnden fastställde sin internkontrollplan vid sitt sammanträde i februari Sammalagt är tio rutiner identifierade som riskfyllda och är därmed väsentliga att kontrollera. Uppföljning sker två gånger per år till nämnden, vid sammanträdet i februari följdes internkontrollen för 2013 upp. Ansvariga för internkontrollplanens kontrollmoment tillhör förvaltningsledningen. Utfallet av kontrollerna rapporteras till nämnd, verksamhetsoch enhetschefer. Frekvensen varierar från varje månad till två gånger per år. Revisionsbedömning Den risk- och väsentlighetsanalys som görs bör innehålla en bruttolista över identifierade risker. Genom att risker ofta finns i ett sammanhang underlättas då spårbarheten och analys av internkontrollplanens kontrollmoment. Verksamhetens delaktighet i interkontrollarbetet bör öka, för att på så vis bli en naturlig del i styrningen och det systematiska kvalitetsarbetet. De sammanställningar som görs idag är en bra service till verksamheten men bör på ett tydligt sätt kopplas ett proaktivt arbetssätt. Det är väsentligt att verksamheterna uppfattar internkontrollplanen som en del i att följa upp styrningen och som ett nödvändigt dokument för att nå målen. Sammanfattningsvis är bedömningen att nämndens internkontroll är godkänd med vissa brister (gul). Nämnden behöver utveckla sin doku-

11 9(10) mentation av risk- och väsentlighetsanalysen och samtidigt integrera analysarbetet av vad kontrollmomenten indikerar med de verksamhetsspecifika processerna. 4. Avslutande bedömning Den avslutande bedömningen av nämndens verksamhet presenteras utifrån revisionsfrågorna nedan. Är nämndens ledning, styrning, uppföljning och kontroll av verksamheten ändamålsenlig och tillräcklig? Den sammantagna bedömningen av nämnden är att styrning, ledning, uppföljning och kontroll av verksamheten inte är tillräcklig. GUL För att säkerställa att uppdragsplanens intentioner får genomslag, är det viktigt att nämnden tar del av verksamhetsplaner och följer upp dessa med nyckeltal som kopplar samman verksamhetsmässiga och ekonomiska indikatorer. Detta gäller såväl inom nämndens område som med andra. Är nämndens ledning, styrning, uppföljning och kontroll av ekonomin tillräcklig? Den sammantagna bedömningen är att nämndens ledning, styrning, uppföljning och kontroll av ekonomin inte är helt tillräcklig. GUL Utveckling av prognosverktyg och nyckeltal bör fortsätta. Genom att möjliggöra personalens delaktighet och möjlighet att återkoppla effekter av beslutade åtgärder knyts omvärldsanalysen närmare ökar möjligheten att följa och kontrollera nämndens ekonomi på kort och lång sikt.

12

13

Revisionsrapport basgranskning av arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden

Revisionsrapport basgranskning av arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden REVISIONSRAPPORT 1(8) KR-2014/ 0007 Handläggare, titel, telefon Caroline Nyman, stadsrevisor 011-15 17 99 Revisionsrapport basgranskning av arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden Innehållsförteckning

Läs mer

Revisionsrapport basgranskning av byggnadsoch miljöskyddsnämnden

Revisionsrapport basgranskning av byggnadsoch miljöskyddsnämnden REVISIONSRAPPORT 1(8) KR 2014/0014 Handläggare, titel, telefon Christer Lordh,1:e revisor 011-15 17 15 Revisionsrapport basgranskning av byggnadsoch miljöskyddsnämnden Innehållsförteckning 1. Inledning...

Läs mer

Revisionsrapport av Valnämnden

Revisionsrapport av Valnämnden REVISIONSRAPPORT 1(7) KR 2014/ 0003 Christer Lordh, revisor 011-15 17 15 Revisionsrapport av Valnämnden Innehållsförteckning 1 Inledning... 2 2 Nämndens ansvarsområde... 3 3 Resultat och bedömning av dokumentstudier

Läs mer

Basgranskning av barn- och ungdomsnämnden 2012

Basgranskning av barn- och ungdomsnämnden 2012 Basgranskning av barn- och ungdomsnämnden 2012 KOMMUNREVISIONEN REVISIONSRAPPORT 1(7) Dnr KR-32/2012 007 Handläggare, titel, telefon Gabriella Karlsson, revisor Revisionsrapport av barn- och ungdomsnämnden

Läs mer

Basgranskning av Valnämnden 2017

Basgranskning av Valnämnden 2017 Basgranskning av Valnämnden 2017 KOMMUNREVISIONEN Revisionsrapport 1(7) Revisionskontoret KR 2017/0016 Revisionsrapport av Valnämnden Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 2. Nämndens ansvarsområde...

Läs mer

Revisionsrapport av socialnämnden

Revisionsrapport av socialnämnden REVISIONSRAPPORT 1(10) KR-2013/ 0017 Handläggare, titel, telefon Caroline Nyman, stadsrevisor 011-15 17 99 Revisionsrapport av socialnämnden Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 2. Nämndens ansvarsområde...

Läs mer

Revisionsrapport av vård- och omsorgsnämnden

Revisionsrapport av vård- och omsorgsnämnden REVISIONSRAPPORT 2014-11-18 KR 2014/ 0010-7 Handläggare, titel, telefon Christer Lordh, 1:e revisor 011-15 17 15 Revisionsrapport av vård- och omsorgsnämnden Innehållsförteckning 1. Inledning... 1 2 Nämndens

Läs mer

Revisionsrapport basgranskning av överförmyndaren

Revisionsrapport basgranskning av överförmyndaren REVISIONSRAPPORT 1(9) KR-2014/ 0004 Handläggare, titel, telefon Caroline Nyman, stadsrevisor 011-15 17 99 Revisionsrapport basgranskning av överförmyndaren Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 2. Ansvarsområde...

Läs mer

Revisionsrapport basgranskning av gymnasienämnden

Revisionsrapport basgranskning av gymnasienämnden REVISIONSRAPPORT 1(8) KR-2014/ 0006-7 Handläggare, titel, telefon Caroline Nyman, stadsrevisor 011-15 17 99 Revisionsrapport basgranskning av gymnasienämnden Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 2. Ansvarsområde...

Läs mer

Basgranskning av valnämnden 2012

Basgranskning av valnämnden 2012 Basgranskning av valnämnden 2012 KOMMUNREVISIONEN REVISIONSRAPPORT 1(6) Dnr KR-10/2012 007 Handläggare, titel, telefon Gabriella Karlsson, sakkunnig Revisionsrapport Valnämnden Innehållsförteckning 1.

Läs mer

Basgranskning av byggnadsoch miljöskyddsnämnden 2012

Basgranskning av byggnadsoch miljöskyddsnämnden 2012 Basgranskning av byggnadsoch miljöskyddsnämnden 2012 KOMMUNREVISIONEN REVISIONSRAPPORT 1(8) Dnr KR-29/2012 007 Handläggare, titel, telefon Gabriella Karlsson, revisor 011-15 17 94 Revisionsrapport av

Läs mer

Revisionsrapport av arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden

Revisionsrapport av arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden REVISIONSRAPPORT 1(9) KR-2013/0011 Handläggare, titel, telefon Caroline Nyman, stadsrevisor 011-15 17 99 Revisionsrapport av arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden Innehållsförteckning 1. Inledning...

Läs mer

Basgranskning av arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden 2012

Basgranskning av arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden 2012 Basgranskning av arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden 2012 KOMMUNREVISIONEN REVISIONSRAPPORT 1(8) 2012-09-25 Dnr KR-23/2012 007 Handläggare, titel, telefon Caroline Nyman, stadsrevisor 011-15 17

Läs mer

Basgranskning av valnämnden 2016

Basgranskning av valnämnden 2016 Basgranskning av valnämnden 2016 KOMMUNREVISIONEN GRANSKNINGS PM 1(5) 2016-06-21 KR 2016/0015 Handläggare, titel, telefon Anna Holmberg, revisor 011-15 17 98 Basgranskning av valnämnden 2016 Kommunens

Läs mer

Revisionsrapport basgranskning av tekniska nämnden

Revisionsrapport basgranskning av tekniska nämnden REVISIONSRAPPORT 1(9) KR-2013/ 0003 Handläggare, titel, telefon Caroline Nyman, stadsrevisor 011-15 17 99 Revisionsrapport basgranskning av tekniska nämnden Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 2. Nämndens

Läs mer

Revisionsrapport basgranskning av barn- och ungdomsnämnden

Revisionsrapport basgranskning av barn- och ungdomsnämnden REVISIONSRAPPORT 1(9) KR-2014/ 0005 Handläggare, titel, telefon Caroline Nyman, stadsrevisor 011-15 17 99 Revisionsrapport basgranskning av barn- och ungdomsnämnden Innehållsförteckning 1. Inledning...

Läs mer

Basgranskning av gymnasienämnden 2012

Basgranskning av gymnasienämnden 2012 Basgranskning av gymnasienämnden 2012 KOMMUNREVISIONEN REVISIONSRAPPORT 1(7) Dnr KR-18/2012 007 Handläggare, titel, telefon Gabriella Karlsson, sakkunnig Revisionsrapport av gymnasienämnden Innehållsförteckning

Läs mer

Revisionsrapport basgranskning av tekniska nämnden

Revisionsrapport basgranskning av tekniska nämnden REVISIONSRAPPORT 1(9) KR-2014/ 0012 Handläggare, titel, telefon Caroline Nyman, stadsrevisor 011-15 17 99 Revisionsrapport basgranskning av tekniska nämnden Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 2. Ansvarsområde...

Läs mer

Basgranskning av Överförmyndarnämnden 2017

Basgranskning av Överförmyndarnämnden 2017 Basgranskning av Överförmyndarnämnden 2017 KOMMUNREVISIONEN Revisionsrapport 1(9) Revisionskontoret KR-2017/0017 Revisionsrapport av Överförmyndarnämnden Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 2. Nämndens

Läs mer

Basgranskning av byggnadsoch miljöskyddsnämnden 2015

Basgranskning av byggnadsoch miljöskyddsnämnden 2015 Basgranskning av byggnadsoch miljöskyddsnämnden 2015 KOMMUNREVISIONEN Revisionsrapport 1(8) KR-2015/0014 Handläggare, titel, telefon Christer Lordh, 1:a revisor 011-15 17 15 Revisionsrapport av byggnads-

Läs mer

Basgranskning av socialnämnden 2015

Basgranskning av socialnämnden 2015 Basgranskning av socialnämnden 2015 KOMMUNREVISIONEN Revisionsrapport 1(9) 2015-12-10 KR-2015/0010 Handläggare, titel, telefon Christer Lordh, 1:a revisor 011-15 17 15 Revisionsrapport av socialnämnden

Läs mer

Revisionsrapport av kommunstyrelsen

Revisionsrapport av kommunstyrelsen REVISIONSRAPPORT 1(10) Dnr KR-2013/ 0015 Handläggare, titel, telefon Caroline Nyman, stadsrevisor, 011-15 17 99 Christer Lordh, sakkunnig revisor, 011-15 17 15 Revisionsrapport av kommunstyrelsen Innehållsförteckning

Läs mer

Basgranskning av kultur- och fritidsnämnden 2015

Basgranskning av kultur- och fritidsnämnden 2015 Basgranskning av kultur- och fritidsnämnden 2015 KOMMUNREVISIONEN Revisionsrapport 1(8) KR-2015/0009 Handläggare, titel, telefon Christer Lordh, revisor 011-15 17 15 Revisionsrapport av kultur och fritidsnämnden

Läs mer

Revisionsrapport av vård- och omsorgsnämnden

Revisionsrapport av vård- och omsorgsnämnden REVISIONSRAPPORT 1(10) KR 2013/ 0005 Handläggare, titel, telefon Caroline Nyman, stadsrevisor 011-15 17 99 Revisionsrapport av vård- och omsorgsnämnden Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 2 Nämndens

Läs mer

Basgranskning av Stadsplaneringsnämnden 2016

Basgranskning av Stadsplaneringsnämnden 2016 Basgranskning av Stadsplaneringsnämnden 2016 KOMMUNREVISIONEN Revisionsrapport 1(8) Revisionskontoret KR 2016/0013 Revisionsrapport av stadsplaneringsnämnden Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 2.

Läs mer

Basgranskning av socialnämnden 2017

Basgranskning av socialnämnden 2017 Basgranskning av socialnämnden 2017 KOMMUNREVISIONEN Revisionsrapport 1(11) Revisionskontoret KR-2017/0008 Revisionsrapport av Socialnämnden Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 2. Nämndens ansvarsområde...

Läs mer

Revisionsrapport basgranskning av överförmyndaren

Revisionsrapport basgranskning av överförmyndaren REVISIONSRAPPORT 1(9) KR-2013/ 0010 Handläggare, titel, telefon Caroline Nyman, stadsrevisor 011-15 17 99 Revisionsrapport basgranskning av överförmyndaren Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 2. Ansvarsområde...

Läs mer

Basgranskning av socialnämnden 2016

Basgranskning av socialnämnden 2016 Basgranskning av socialnämnden 2016 KOMMUNREVISIONEN Revisionsrapport 1(11) Revisionskontoret KR-2016/0007 Revisionsrapport av Socialnämnden Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 2. Nämndens ansvarsområde...

Läs mer

Basgranskning av byggnadsoch miljöskyddsnämnden 2013

Basgranskning av byggnadsoch miljöskyddsnämnden 2013 Basgranskning av byggnadsoch miljöskyddsnämnden 2013 KOMMUNREVISIONEN REVISIONSRAPPORT 1(10) 2013-08-28 Dnr KR-X/2013 007 Handläggare, titel, telefon Caroline Nyman, stadsrevisor 011-15 17 99 Revisionsrapport

Läs mer

Basgranskning av arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden 2016 KOMMUNREVISIONEN

Basgranskning av arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden 2016 KOMMUNREVISIONEN Basgranskning av arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden 2016 KOMMUNREVISIONEN Revisionsrapport 1(9) Revisionskontoret KR-2016/00 Revisionsrapport av Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden Innehållsförteckning

Läs mer

Basgranskning av utbildningsnämnden 2016

Basgranskning av utbildningsnämnden 2016 Basgranskning av utbildningsnämnden 2016 KOMMUNREVISIONEN Revisionsrapport 1(10) Revisionskontoret KR-2016/0008 Revisionsrapport av Utbildningsnämnden Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 2. Nämndens

Läs mer

Revisionsrapport av överförmyndarnämnden

Revisionsrapport av överförmyndarnämnden Revisionsrapport 1(9) 2015-08-12 KR-2015/0006-3 Handläggare, titel, telefon Caroline Larsson, revisor 011-15 16 68 Revisionsrapport av överförmyndarnämnden Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 2. Nämndens

Läs mer

Revisionsrapport av barn- och ungdomsnämnden

Revisionsrapport av barn- och ungdomsnämnden REVISIONSRAPPORT 1(10) KR-2013/0012 Handläggare, titel, telefon Caroline Nyman, stadsrevisor 011-15 17 99 Revisionsrapport av barn- och ungdomsnämnden Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 2. Nämndens

Läs mer

UPPDRAGSPLAN 2015. Socialnämnden. Antagen i socialnämnden den 11 mars 2015 SN 2013/0259

UPPDRAGSPLAN 2015. Socialnämnden. Antagen i socialnämnden den 11 mars 2015 SN 2013/0259 UPPDRAGSPLAN 2015 Socialnämnden Antagen i socialnämnden den 11 mars 2015 SN 2013/0259 Innehållsförteckning Inledning 3 Socialnämndens ansvarsområden 4 Planeringsförutsättningar 4 Ekonomiska förutsättningar

Läs mer

Basgranskning av stadsplaneringsnämnden 2015

Basgranskning av stadsplaneringsnämnden 2015 Basgranskning av stadsplaneringsnämnden 2015 KOMMUNREVISIONEN Revisionsrapport 1(8) KR-2015/0012 Handläggare, titel, telefon Anna Holmberg, revisor 011-15 17 98 Revisionsrapport av Stadsplaneringsnämnden

Läs mer

Basgranskning av kultur- och fritidsnämnden 2017

Basgranskning av kultur- och fritidsnämnden 2017 Basgranskning av kultur- och fritidsnämnden 2017 KOMMUNREVISIONEN Revisionsrapport 1(10) Revisionskontoret KR-2017/0013 Revisionsrapport av kultur- och fritidsnämnden Innehållsförteckning 1. Inledning...

Läs mer

Basgranskning av utbildningsnämnden 2015

Basgranskning av utbildningsnämnden 2015 Basgranskning av utbildningsnämnden 2015 KOMMUNREVISIONEN Revisionsrapport 1(10) KR-2015/0007 Handläggare, titel, telefon Anna Holmberg, revisor 011-15 17 98 Revisionsrapport av Utbildningsnämnden Innehållsförteckning

Läs mer

Basgranskning av överförmyndaren 2016

Basgranskning av överförmyndaren 2016 Basgranskning av överförmyndaren 2016 KOMMUNREVISIONEN Revisionsrapport 1(10) Revisionskontoret 2016-09-21 KR-2016/0016 Revisionsrapport av överförmyndarnämnden Innehållsförteckning 1. Inledning... 2

Läs mer

Revisionsrapport basgranskning av kultur- och fritidsnämnden

Revisionsrapport basgranskning av kultur- och fritidsnämnden REVISIONSRAPPORT 1(11) KR-2013/ 0016 Handläggare, titel, telefon Caroline Nyman, stadsrevisor 011-15 17 99 Revisionsrapport basgranskning av kultur- och fritidsnämnden Innehållsförteckning 1. Inledning...

Läs mer

Basgranskning av Vård- och omsorgsnämnden 2017

Basgranskning av Vård- och omsorgsnämnden 2017 Basgranskning av Vård- och omsorgsnämnden 2017 KOMMUNREVISIONEN Revisionsrapport 1(11) Revisionskontoret KR 2017/0010 Revisionsrapport av Vård- och omsorgsnämnden Innehållsförteckning 1. Inledning...

Läs mer

Basgranskning av Stadsplaneringsnämnden 2017

Basgranskning av Stadsplaneringsnämnden 2017 Basgranskning av Stadsplaneringsnämnden 2017 KOMMUNREVISIONEN Revisionsrapport 1(9) Revisionskontoret KR-2017/0014 Revisionsrapport av Stadsplaneringsnämnden Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 2.

Läs mer

Basgranskning av Vård- och omsorgsnämnden 2016

Basgranskning av Vård- och omsorgsnämnden 2016 Basgranskning av Vård- och omsorgsnämnden 2016 KOMMUNREVISIONEN Revisionsrapport 1(10) KR 2016/0009 Handläggare, titel, telefon Örjan Högberg, revisor 011-15 17 15 Vård- och omsorgsnämnden Revisionsrapport

Läs mer

Revisionsrapport basgranskning av Stadsplaneringsnämnden

Revisionsrapport basgranskning av Stadsplaneringsnämnden REVISIONSRAPPORT 1(11) KR-2014/ 0011 Handläggare, titel, telefon Caroline Nyman, stadsrevisor 011-15 17 99 Revisionsrapport basgranskning av Stadsplaneringsnämnden Innehållsförteckning 1. Inledning...

Läs mer

Basgranskning av arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden 2017 KOMMUNREVISIONEN

Basgranskning av arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden 2017 KOMMUNREVISIONEN Basgranskning av arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden 2017 KOMMUNREVISIONEN Revisionsrapport 1(11) Revisionskontoret KR 2017/0011-3 Revisionsrapport av Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden

Läs mer

Basgranskning av vård- och omsorgsnämnden 2015

Basgranskning av vård- och omsorgsnämnden 2015 Basgranskning av vård- och omsorgsnämnden 2015 KOMMUNREVISIONEN Revisionsrapport 1(9) KR-2015/0011 Handläggare, titel, telefon Christer Lordh, revisor 011-15 17 15 Vård- och omsorgsnämnden Revisionsrapport

Läs mer

Basgranskning av stadsplaneringsnämnden 2013

Basgranskning av stadsplaneringsnämnden 2013 Basgranskning av stadsplaneringsnämnden 2013 KOMMUNREVISIONEN REVISIONSSKRIVELSE 1(1) KR-2013/ 0002 Handläggare, titel, telefon Caroline Nyman, stadsrevisor 011-15 17 99 Stadsplaneringsnämnden Basgranskning

Läs mer

Hofors kommun. Intern kontroll. Revisionsrapport. KPMG AB Mars 2011 Antal sidor: 10

Hofors kommun. Intern kontroll. Revisionsrapport. KPMG AB Mars 2011 Antal sidor: 10 Revisionsrapport KPMG AB Antal sidor: 10 Innehåll 1. Sammanfattning 1 2. Bakgrund 3 3. Syfte 3 4. Avgränsning 3 5. Revisionskriterier 4 6. Ansvarig styrelse/nämnd 4 7. Metod 4 8. Projektorganisation 4

Läs mer

Intern kontroll och riskbedömningar. Sollefteå kommun

Intern kontroll och riskbedömningar. Sollefteå kommun www.pwc.se Revisionsrapport Intern kontroll och riskbedömningar Bo Rehnberg Cert. kommunal revisor Erik Jansen November 2017 Innehåll Sammanfattning... 2 1. Inledning... 3 1.1. Bakgrund... 3 1.2. Syfte

Läs mer

Granskning intern kontroll

Granskning intern kontroll Revisionsrapport Granskning intern kontroll Kinda kommun Karin Jäderbrink Cert. kommunal revisor Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Bakgrund 2 2.1 Uppdrag och revisionsfråga 2 2.2 Avgränsning

Läs mer

Ansvarsutövande: Överförmyndarnämnden

Ansvarsutövande: Överförmyndarnämnden www.pwc.se Revisionsrapport Anders Haglund Cert. kommunal revisor Johan Lidström Revisor Ansvarsutövande: Överförmyndarnämnden Mitt Sundsvalls kommun Innehållsförteckning 1. Inledning... 1 1.1. Bakgrund...

Läs mer

Ansvarsutövande: nämnden för arbetsmarknad, vuxenutbildning och integration

Ansvarsutövande: nämnden för arbetsmarknad, vuxenutbildning och integration www.pwc.se Revisionsrapport Johan Lidström Ansvarsutövande: nämnden för arbetsmarknad, vuxenutbildning och integration Sundsvalls Kommun Innehållsförteckning 1. Sammanfattning... 1 2. Inledning... 2 2.1.

Läs mer

Ansvarsutövande Barn- & Utbildningsnämn den

Ansvarsutövande Barn- & Utbildningsnämn den www.pwc.se Revisionsrapport Johan Lidström Ansvarsutövande Barn- & Utbildningsnämn den Sundsvalls Kommun Innehållsförteckning 1. Sammanfattning... 1 2. Inledning... 2 2.1. Bakgrund... 2 2.2. Revisionsfråga...

Läs mer

www.pwc.se Revisionsrapport Granskning av intern kontroll Joanna Hägg Tilda Lindell Tierps kommun September 2014 pwc

www.pwc.se Revisionsrapport Granskning av intern kontroll Joanna Hägg Tilda Lindell Tierps kommun September 2014 pwc www.pwc.se Revisionsrapport Joanna Hägg Tilda Lindell Granskning av intern kontroll Tierps kommun pwc Innehållsförteckning 1. Sammanfattning och revisionell bedömning... 1 2. Inledning... 2 2.1. Granskningsbakgrund...

Läs mer

Ärende- och dokumenthantering

Ärende- och dokumenthantering www.pwc.se Revisionsrapport Ärende- och dokumenthantering Robert Bergman Projektledare 2016 Christer Marklund Kvalitetssäkrare Mars/2017 Innehåll Sammanfattning... 2 1. Inledning... 3 1.1. Bakgrund...

Läs mer

Granskning av årsredovisning 2016 samt landstingsstyrelsens styrning, uppföljning och interna kontroll

Granskning av årsredovisning 2016 samt landstingsstyrelsens styrning, uppföljning och interna kontroll Landstingets revisorer 2017-03-28 Rev/17010 Revisionskontoret Karin Selander Anders Marmon Johan Magnusson Granskning av årsredovisning 2016 samt landstingsstyrelsens styrning, uppföljning och interna

Läs mer

Lekmannarevision erfarenheter från Norrköpings kommun 2015

Lekmannarevision erfarenheter från Norrköpings kommun 2015 Lekmannarevision erfarenheter från Norrköpings kommun 2015 Samverkan mellan revisorer Delvis gemensam revision Kan begära upplysningar Kommunens revisorer Lekmannarevisor Bolagets yrkesrevisor Samordnad

Läs mer

Ansvarsutövande: Nämnden för arbetsmarknad, vuxenutbildning och integration Sundsvalls kommun

Ansvarsutövande: Nämnden för arbetsmarknad, vuxenutbildning och integration Sundsvalls kommun www.pwc.se Revisionsrapport Anders Haglund Cert. kommunal revisor Johan Lidström Revisor Ansvarsutövande: Nämnden för arbetsmarknad, vuxenutbildning och integration Sundsvalls kommun Innehållsförteckning

Läs mer

REVISIONSKONTORET. REVISIONSRAPPORT Grundläggande granskning för 2016 av Patientnämnden

REVISIONSKONTORET. REVISIONSRAPPORT Grundläggande granskning för 2016 av Patientnämnden Dnr: REV 6/2017 REVISIONSKONTORET REVISIONSRAPPORT Grundläggande granskning för 2016 av Patientnämnden Ansvarig: Jan-Olov Undvall Revisionsrapport 2 (5) Innehållsförteckning 1 INLEDNING/BAKGRUND... 3 SYFTE,

Läs mer

Kvalitetsarbete Individ- och familjeomsorgen

Kvalitetsarbete Individ- och familjeomsorgen www.pwc.se Karin Magnusson Malou Olsson Oktober 2013 Kvalitetsarbete Individ- och familjeomsorgen Innehållsförteckning Sammanfattning... 1 1. Inledning...2 1.1. Bakgrund...2 1.2. Revisionsfråga och revisionskriterier...2

Läs mer

Basgranskning av kultur- och fritidsnämnden 2016

Basgranskning av kultur- och fritidsnämnden 2016 Basgranskning av kultur- och fritidsnämnden 2016 KOMMUNREVISIONEN Revisionsrapport 1(13) Revisionskontoret KR-2016/0012 Revisionsrapport av kultur- och fritidsnämnden Innehållsförteckning 1. Inledning...

Läs mer

Basgranskning av Kommunstyrelsen 2016

Basgranskning av Kommunstyrelsen 2016 Basgranskning av Kommunstyrelsen 2016 KOMMUNREVISIONEN Revisionsrapport 1(13) Revisionskontoret KR-2016/0006 Revisionsrapport av kommunstyrelsen Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 2. Kommunstyrelsens

Läs mer

Styrning, uppföljning och kontroll av att eleverna i grundskolan når kunskapskraven. Oxelösunds kommun

Styrning, uppföljning och kontroll av att eleverna i grundskolan når kunskapskraven. Oxelösunds kommun www.pwc.se Revisionsrapport JohanCöster Eleonor Duvander Styrning, uppföljning och kontroll av att eleverna i grundskolan når kunskapskraven Oxelösunds kommun Innehållsförteckning Sammanfattning och bedömning...

Läs mer

Granskning av målstyrning enligt god ekonomisk hushållning

Granskning av målstyrning enligt god ekonomisk hushållning www.pwc.se Jörn Wahlroth 21 januari 2014 Granskning av målstyrning enligt god ekonomisk hushållning Torsås kommun Innehållsförteckning 1. Inledning... 1 1.1. Bakgrund... 1 1.2. Revisionsfråga... 1 1.2.1.

Läs mer

Idrottsnämndens system för internkontroll

Idrottsnämndens system för internkontroll Idrottsförvaltningen Avdelningen för lednings- och verksamhetsstöd Sida 1 (7) 2016-11-30 IDN 2016-12-20 Handläggare Sara Östling Telefon: 08-508 27 918 Till Idrottsnämnden Idrottsnämndens system för internkontroll

Läs mer

Granskning av årsredovisning 2015 samt landstingsstyrelsens styrning, uppföljning och interna kontroll

Granskning av årsredovisning 2015 samt landstingsstyrelsens styrning, uppföljning och interna kontroll Landstingets revisorer 2016-04-12 Rev/16015 Revisionskontoret Karin Selander Anders Marmon Johan Magnusson Granskning av årsredovisning 2015 samt landstingsstyrelsens styrning, uppföljning och interna

Läs mer

Ansvarsprövning 2014

Ansvarsprövning 2014 www.pwc.se Ansvarsprövning 2014 Översiktlig granskning av kommunstyrelsen och nämnderna Robert Bergman April 2014 1 Inledning 2 Inledning Bakgrund Av kommunallagen och god revisionssed följer att revisorerna

Läs mer

Projekt med extern finansiering styrning och kontroll

Projekt med extern finansiering styrning och kontroll www.pwc.se Revisionsrapport Bo Rehnberg Cert. kommunal revisor Johan Lidström Revisor Projekt med extern finansiering styrning och kontroll Sollefteå kommun Innehållsförteckning 1. Sammanfattning... 1

Läs mer

Ansvarsutövande: Barn- och utbildningsnämnden Sundsvalls kommun

Ansvarsutövande: Barn- och utbildningsnämnden Sundsvalls kommun www.pwc.se Revisionsrapport Anders Haglund Cert. kommunal revisor Johan Lidström Revisor Ansvarsutövande: Barn- och utbildningsnämnden Sundsvalls kommun Innehållsförteckning 1. Inledning... 1 1.1. Bakgrund...

Läs mer

Basgranskning av tekniska nämnden 2016

Basgranskning av tekniska nämnden 2016 Basgranskning av tekniska nämnden 2016 KOMMUNREVISIONEN Revisionsrapport 1(11) Revisionskontoret KR-2016/0014 Revisionsrapport av tekniska nämnden Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 2. Nämndens ansvarsområde...

Läs mer

Översiktlig granskning av nämndernas ansvarsutövande Grundläggande granskning av styrning och kontroll samt måluppfyllelse

Översiktlig granskning av nämndernas ansvarsutövande Grundläggande granskning av styrning och kontroll samt måluppfyllelse www.pwc.se Lena Brönnert Certifierad kommunal revisor Karolin Hamnér Kommunal revisor Ellen Håkansson Kommunal revisor Nina Törling Kommunal revisor Översiktlig granskning av nämndernas ansvarsutövande

Läs mer

Granskning av Intern kontroll

Granskning av Intern kontroll www.pwc.se Revisionsrapport Lars Wigström Cert. kommunal revisor Granskning av Intern kontroll Vingåkers kommun Innehållsförteckning 1. Sammanfattande bedömning och rekommendationer... 1 2. Inledning...3

Läs mer

Övergripande granskning av Regionstyrelsens intern kontroll arbete. Region Halland. Revisionsrapport

Övergripande granskning av Regionstyrelsens intern kontroll arbete. Region Halland. Revisionsrapport Revisionsrapport Övergripande granskning av Regionstyrelsens intern kontroll arbete Region Halland Rebecca Andersson, revisionskonsult Kerstin Sikander, Cert. kommunal revisor Carl-Magnus Stensson, Cert.

Läs mer

Intern kontroll och riskbedömningar. Strömsunds kommun

Intern kontroll och riskbedömningar. Strömsunds kommun www.pwc.se Revisionsrapport Intern kontroll och riskbedömningar Anneth Nyqvist Mars 2017 Innehåll Sammanfattning... 2 1. Inledning... 3 1.1. Bakgrund... 3 1.2. Syfte och Revisionsfråga... 3 1.3. Kontrollmål

Läs mer

Övergripande granskning av kommunstyrelsens styrning och uppföljning av ekonomi och verksamhet (styrmodell)

Övergripande granskning av kommunstyrelsens styrning och uppföljning av ekonomi och verksamhet (styrmodell) www.pwc.se Revisionsrapport Louise Cedemar Linnea Grönvold December/2017 Övergripande granskning av kommunstyrelsens styrning och uppföljning av ekonomi och verksamhet (styrmodell) Innehåll Sammanfattning...2

Läs mer

Svenljunga kommun Januari 2019

Svenljunga kommun Januari 2019 www.pwc.se Fredrik Carlsson Certifierad Kommunal revisor Emma Ekstén Isabelle Panasco Grundläggande granskning 2018 Svenljunga kommun Januari Uppdrag Bakgrund Av kommunallagen och god revisionssed följer

Läs mer

Granskning av intern kontroll. Söderhamns kommun. Revisionsrapport. Februari 2011. Micaela Hedin Certifierad kommunal revisor

Granskning av intern kontroll. Söderhamns kommun. Revisionsrapport. Februari 2011. Micaela Hedin Certifierad kommunal revisor Granskning av intern kontroll Söderhamns kommun Revisionsrapport Februari 2011 Micaela Hedin Certifierad kommunal revisor Robert Heed Revisionskonsult Innehållsförteckning Sammanfattning... 3 1. Inledning...

Läs mer

Kommunstyrelsen och nämnder har ett särskilt ansvar för intern kontroll enligt kommunallagen (kap 6:1, 6:7).

Kommunstyrelsen och nämnder har ett särskilt ansvar för intern kontroll enligt kommunallagen (kap 6:1, 6:7). Arvidsjaurs kommlln Revisorerna Datum 2014-03-13 DO/St- '.J.tJ/'1 2014-03- i j ",. ' För kännedom: Socialnämnden Bam- och utbildningsnämnden Miljö-, bygg- och hälsoskyddsnämnden Fullmäktiges presidium

Läs mer

Granskning av Samordningsförbundet i Kramfors Revisionsrapport. LANDSTINGETS REVISORER Revisionskontoret

Granskning av Samordningsförbundet i Kramfors Revisionsrapport. LANDSTINGETS REVISORER Revisionskontoret Granskning av Samordningsförbundet i Kramfors 2016 Revisionsrapport LANDSTINGETS REVISORER 2017 04 28 17REV37 2(7) Innehållsförteckning 1 Bakgrund... 3 2 Syfte och övergripande revisionsfrågor... 3 3 Revisionskriterier...

Läs mer

Malmö stad Revisionskontoret

Malmö stad Revisionskontoret Malmö stad Revisionskontoret Den kommunala revisionen är fullmäktiges kontrollinstrument för att granska den verksamhet som bedrivs i nämnder och bolagsstyrelser. Stadsrevisionen i Malmö granskar nämnders

Läs mer

System för intern kontroll Spånga-Tensta Stadsdelsnämnd

System för intern kontroll Spånga-Tensta Stadsdelsnämnd System för intern kontroll Spånga-Tensta Stadsdelsnämnd stockholm.se Innehåll Syfte och funktion... 3 Internkontrollsarbetets förutsättningar och utförande... 3 Systematiska kontroller... 4 Internkontrollplanen...

Läs mer

Årsrapport NU-sjukvården Diarienummer REV

Årsrapport NU-sjukvården Diarienummer REV Årsrapport NU-sjukvården 2017 Diarienummer REV 2017 00067 Behandlad av revisorskollegiet den 14 mars 2018 Årsrapport NU-sjukvården, 2018-02-23 2 (6) Innehåll Årets granskning... 3 Styrelsens ansvar...

Läs mer

Granskning av stadens arbete med åtgärder och uppföljning avseende intern styrning och kontroll

Granskning av stadens arbete med åtgärder och uppföljning avseende intern styrning och kontroll www.pwc.se Revisionsrapport Tilda Lindell Margareta Irenaeus Granskning av stadens arbete med åtgärder och uppföljning avseende intern styrning och kontroll Solna stad Åtgärder och uppföljning avseende

Läs mer

Överförmyndarenheten bistår överförmyndarnämnden med förberedelser inför beslut, genomförande, uppföljningar och utvärderingar.

Överförmyndarenheten bistår överförmyndarnämnden med förberedelser inför beslut, genomförande, uppföljningar och utvärderingar. 1(6) Handläggare, titel, telefon Ewa Gouranius, enhetschef 011-15 13 72 Uppdragsplan 2016 1 Inledning Uppdragsplanen uttrycker överförmyndarnämndens politiska ambition inom nämndens ansvarsområde. Det

Läs mer

Översiktlig granskning av delårsrapport 2014

Översiktlig granskning av delårsrapport 2014 Revisionsrapport Caroline Liljebjörn 29 augusti 2014 Översiktlig granskning av delårsrapport 2014 Torsås kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte,

Läs mer

Förslag till beslut Individ- och familjenämnden beslutar att anta riktlinjen för styrmodellen.

Förslag till beslut Individ- och familjenämnden beslutar att anta riktlinjen för styrmodellen. TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2019-06-19 Sida 1 (1) Diarienr IFN 2019/00417-1.3.2 Individ- och familjeförvaltningen Annelie Pettersson Epost: annelie2.pettersson@vasteras.se Kopia till Individ- och familjenämnden

Läs mer

Ansvarsutövande: Miljönämnden Sundsvalls kommun

Ansvarsutövande: Miljönämnden Sundsvalls kommun www.pwc.se Revisionsrapport Anders Haglund Cert. kommunal revisor Johan Lidström Revisor Ansvarsutövande: Miljönämnden Sundsvalls kommun Innehållsförteckning 1. Inledning... 1 1.1. Bakgrund... 1 1.2. Revisionsfråga...

Läs mer

Granskning av kultur- och fritidsnämndens styrning, uppföljning och kontroll

Granskning av kultur- och fritidsnämndens styrning, uppföljning och kontroll Granskning av kultur- och fritidsnämndens styrning, uppföljning och kontroll Linköpings kommuns revisorer har i sin revisionsplan för 2016 beslutat om en fördjupad granskning för att undersöka om ändamålsenliga

Läs mer

System för internkontroll

System för internkontroll BROMMA STADSDELSFÖRVALTNING VERKSAMHETSOMRÅDE ADMINI STRATION STABSENHETEN BILAGA 7 SID 1 (7) 2011-09-10 System för internkontroll Inledning I kommunallagen (SFS 1991:900) 6 kapitlet 7 fördelas ansvaret

Läs mer

Revisionsrapport. Granskning av kommunstyrelsens uppföljning av mål och majoritetens samverkansprogram.

Revisionsrapport. Granskning av kommunstyrelsens uppföljning av mål och majoritetens samverkansprogram. Revisionsrapport Granskning av kommunstyrelsens uppföljning av mål och majoritetens samverkansprogram. Granskningen utförd av: Peter Alexandersson Malin Eriksson Anders Larson Rapport 2017-06-28 Linköpings

Läs mer

Tillförlitlighet i ekonomiska. Vilhelmina kommun

Tillförlitlighet i ekonomiska. Vilhelmina kommun www.pwc.se Revisionsrapport Tillförlitlighet i ekonomiska prognoser Anneth Nyqvist, certifierad kommunal revisor Februari 2017 Innehåll Sammanfattning... 2 1. Inledning... 3 1.1. Bakgrund... 3 1.2. Syfte

Läs mer

Inledning. Revisorernas redogörelse NORRKÖPINGS KOMMUN. Revisionskontoret

Inledning. Revisorernas redogörelse NORRKÖPINGS KOMMUN. Revisionskontoret Inledning En viktig del i revisorernas arbete är planeringen, där valet av granskningsområde blir avgörande för revisionens resultat. Revisionens granskning sker därför utifrån en riskbedömning som dokumenteras

Läs mer

Ansvarsutövande: Stadsbyggnadsnämnden

Ansvarsutövande: Stadsbyggnadsnämnden www.pwc.se Revisionsrapport Anders Haglund Cert. kommunal revisor Johan Lidström Revisor Ansvarsutövande: Stadsbyggnadsnämnden Sundsvalls kommun Innehållsförteckning 1. Inledning... 1 1.1. Bakgrund...

Läs mer

Politisk riktlinje för styrmodellen i Norrköpings kommun

Politisk riktlinje för styrmodellen i Norrköpings kommun 181 Riktlinje 2014-12-08 Politisk riktlinje för styrmodellen i Norrköpings kommun KS 2013/0558 Beslutad av kommunstyrelsen den 10 januari 2011. Redaktionella ändringar införda den 10 maj 2011 och den 8

Läs mer

av samhällsbyggnadsnämndens ansvarsutövning Sandvikens kommun

av samhällsbyggnadsnämndens ansvarsutövning Sandvikens kommun www.pwc.se Revisionsrapport Louise Cedemar Niklas Eriksson Översiktlig granskning av samhällsbyggnadsnämndens ansvarsutövning Sandvikens kommun Översiktlig granskning av samhällsbyggnadsnämndens ansvarsutövande

Läs mer

Delårsrapport

Delårsrapport Revisionsrapport Delårsrapport 2010-06-30 Torsås kommun 15 september 2010 Åsa Bejvall Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 1 2 Inledning... 2 2.1 Bakgrund... 2 2.2 Syfte, revisionsfråga och avgränsning...

Läs mer

Granskning år 2015 av patientnämnden

Granskning år 2015 av patientnämnden Granskning år 2015 av patientnämnden Rapport nr 20/2015 Mars 2016 Jonas Hansson, revisionskontoret Diarienummer: REV 21:2 2015 Innehåll 1. SAMMANFATTANDE ANALYS... 3 1.1. REKOMMENDATIONER... 3 2. BAKGRUND...

Läs mer

Övergripande granskning av intern kontroll

Övergripande granskning av intern kontroll Revisionsrapport Övergripande granskning av intern kontroll Surahammars kommun Fredrik Alm Cert. kommunal revisor Surahammars kommun Övergripande granskning av intern kontroll Innehållsförteckning 1. Sammanfattning...

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2018

Granskning av delårsrapport 2018 www.pwc.se Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2018 Anneth Nyqvist Certifierad kommunal revisor Lisbet Östberg Oktober 2018 Innehåll 1. Sammanfattning... 2 2. Inledning... 3 2.1. Bakgrund... 3

Läs mer

Ledningssystem för kvalitet enligt SOSFS 2006:11 och SOSFS 2005:12

Ledningssystem för kvalitet enligt SOSFS 2006:11 och SOSFS 2005:12 1(9) enligt SOSFS 2006:11 och SOSFS 2005:12 Inledning Socialstyrelsen har angett föreskrifter och allmänna råd för hur kommunerna ska inrätta ledningssystem för kvalitet i verksamheter enligt SoL, LVU,

Läs mer

Kommunstyrelsens uppsiktsplikt

Kommunstyrelsens uppsiktsplikt Revisionsrapport Kommunstyrelsens uppsiktsplikt Smedjebackens kommun Hans Gåsste Cert. kommunal revisor Februari 2013 Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 2 Bakgrund och revisionsfråga 2.1 Revisionsfråga

Läs mer