Nätverket Lindekultur En presentation 2017

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Nätverket Lindekultur En presentation 2017"

Transkript

1 Nätverket Lindekultur En presentation 2017

2 Vad är Nätverket Lindekultur? Nätverket Lindekultur är ett ideellt och informellt nätverk för kulturella och kreativa verksamheter i Lindesbergs kommun. Nätverk ett nätverk är en struktur med enheter som är kopplade till varandra genom relationer och noder som tillsammans bildar ett nät (Wikipedia). Nätverket Lindekultur är INTE någon förening eller organisation utan ett nätverk som skapar kontakter och möjligheter genom samverkan, samordning och samsyn kring gemensamma frågor. Eventuella aktiviteter kring dessa frågor svarar de enskilda aktörerna för - antingen på egen hand eller i samverkan med andra aktörer. Ideellt - för att nätverket drivs av frivilliga insatser utan ekonomisk ersättning; Det kostar inget och innebär inga förpliktelser att vara med i nätverket - men ju mer aktiv du/ni är, desto större nytta har du/ni av nätverket. Informellt - för att nätverket har en enkel styrform utan stadgar och styrelse. Nätverket Lindekultur har ingen styrelse eller styrgrupp bara en kontaktgrupp som samordnar nätverkets aktiviteter till stöd för de aktörer som är med i nätverket. Kontaktgruppen består av Gunilla Dovsten, Stefan Jansson, Johan Wennman, Kajsa Karlsson, Mikael Tiderman, Maria Lindstedt, Anna-Lena Karlsson och Sven Carlsson.

3 Vad vill Nätverket Lindekultur? Nätverket Lindekultur vill vara till stöd för och utveckling av kulturlivet i Lindesbergs kommun. Genom samverkan och samordning vill vi nå samsyn kring att kulturen finns, kan och behövs för att utveckla Lindesberg: Kulturen finns: Genom marknadsföring gör vi kulturen mer synlig både i och utanför Lindesbergs kommun. Nätverket Lindekultur gör kulturlivet i Lindesbergs kommun mer synligt både i och utanför kommunen genom vår nyhetskanal på Mynewsdesk ( Under 2016 hade nyhetskanalen visningar totalt - en ökning med 215 procent jämfört med visningar för varav omkring 75 procent kommer från orter utanför Lindesbergs kommun. Kulturen kan: Genom dialogmöten hittar vi utvecklingsmöjligheter för kulturen i Lindesbergs kommun. Nätverket Lindekultur hade under 2016 fyra dialogmöten: Januari: Om det lokala kulturlivets plats i den regionala kulturplanen Augusti: Om Nätverket Lindekulturs roll i det lokala kulturlivet September: Om det kommunala kulturprogrammet i Lindesberg Oktober: Om projektidén Kulturarv Bergslagen Kulturen behövs: Genom projekt visar vi att kulturen behövs för att utveckla Lindesbergs kommun. Exempel på projektidéer som kommit in till Nätverket sedan starten 2013 och som intresserade aktörer kan samlas kring: Kulturarv Bergslagen (kommer eventuellt att drivas av Destination Bergslagen) Kultur som tillväxtmotor Kultur- och föreningslokaler Kulturcollege (Lindeskolan/Kulturskolan) Konst/kultur i samhället (KISAM) Mer offensiv marknadsföring; Utställning/mässa på annan ort (Örebro, Stockholm, Göteborg); Gemensam kulturfestival/mässa i Lindesbergs Arena; Företags/entreprenörstjänster: Gemensam portal för e-handel; Butikslokal för försäljning/utställning; Kontor/ateljé-hotell; Kulturfrukost (eller annat) som träffpunkt; Enprocent-regeln för offentlig konst Något projekt som du/ni skulle vilja engagera er i? Skicka ett mail till info@lindekultur.se Kultur bidrar till att göra Lindesberg mer levande, attraktivt och utvecklande - vilket bidrar till fler nöjda invånare, fler inflyttare och fler besökare. Tillsammans kan vi utveckla Lindesberg till en attraktiv miljö för kulturella och kreativa näringar. Tillsammans bidrar vi till att utveckla Lindesberg till en levande, attraktiv och utvecklande kultur-kommun

4 Vilka är med i Nätverket Lindekultur? Nätverket Lindekultur är till för alla kulturella och kreativa verksamheter i Lindesbergs kommun - kulturarenor, kulturföreningar/grupper och enskilda kulturaktörer: Till sektorn kulturella och kreativa verksamheter räknas Arkitektur, Dataspel, Design och formgivning, Film och foto, Konst, Kulturarv, Litteratur, Media, Mode, Musik, Måltid, Scenkonst, Slöjd och hantverk och Upplevelsebaserat lärande (enligt Tillväxtverket). Med kulturarenor menas offentliga, privata och ideella kulturella och kreativa verksamheter i Lindesbergs kommun (lokaler och verksamheter samt större återkommande evenemang etcetera). Kulturarenor i Nätverket Lindekultur (januari 2017): Blombergska Bokhandeln BIIA Linde Redesign Bergslagsspelen Frövifors Pappersbruksmuseum Galleri Vilan Hyttans hemligheter Karlssons Kulturverkstad Kulturskolan Garnalia Lakesong Music Lindeskolans estetiska program Lindeskolans Musikteaterprojekt Perssons Magasin Stripa gruvmiljö Svenska kyrkan: Linde bergslags församling Med kulturföreningar/grupper menas ideella organisationer inom kulturella och kreativa verksamheter i Lindesbergs kommun: Kulturföreningar/grupper i Nätverket Lindekultur (januari 2017): Bergslagernas Spelmansgille Damkören Akvileja Fellingsbro Hembygds- och Fornminnesförening Folkton i Fokus Linde-Bergslags Kammarkör Linde Bergslags Släktforskarförening Linde Fornminnes- och Hembygdsförening Lindesbergs Filmstudio Lindesbergs Fotoklubb Lindesbergs Konstförening Lindesbergs Riksteaterförening Manskören Harmoni Kapell Malén STF Bergslagen Med enskilda kulturaktörer menas aktiva utövare av kulturella och kreativa verksamheter i Lindesbergs kommun - såväl enskilda utövare som företag (som exempelvis konstnärer, musiker, formgivare, fotografer etcetera): Enskilda kulturaktörer i Nätverket Lindekultur (januari 2017) : Ann Björk Arne Johnsson Basel Sara Bertil Westergren Birgit Westmar Christer Pilblad Gunilla Dovsten Gunnar Verngren Göran Karlsson Inger Griberg Jesper Hugosson Johan Wennman Johnny Karlsson Kajsa Forsberg Kajsa Karlsson Karin Smed-Gerdin Lars-Åke Smed Maria Lagerman Marianne Degerman Mats Herminge Mikael Tiderman Mona Qvist Stenbeck Monica Lehn Pernilla Eriksson Per Zetterlund Rainer Hickisch Rickard Samuelsson Rolf Karlsson Sven Carlsson Stefan Jansson Thomas Rydén Thomas Lundkvist Åsa Falk Tillsammans stärker vi kulturlivet i Lindesberg - och ju fler som ställer sig bakom detta, desto starkare blir nätverket.

5 Varför vara med i Nätverket Lindekultur? Att vara med i Nätverket Lindekultur innebär att få tillgång till nätverkets tjänster för marknadsföring via nätverkets webbplatser, att få vara delaktig i planering och genomförande av dialogmöten och projekt för att utveckla kulturlivet i Lindesberg. Att vara med i Nätverket Lindekultur kostar ingenting och innebär inga krav på arbetsinsatser. Det enda som förväntas är att alla som är med bidrar till att marknadsföra nätverket och därmed sprida information om kulturlivet i Lindesberg på lämpliga sätt i sina respektive kanaler. Tillsammans bidrar vi till: att ge en samlad bild av det breda och rika kulturliv som finns i Lindesbergs kommun; att utveckla och marknadsföra Lindesberg som en kultur-kommun; Att vara med i Nätverket Lindekultur: ger kontakter externt genom den samlade marknadsföringen av kulturlivet; ger kontakter internt inom nätverket för samarbeten och gemensamma projektidéer; Genom att marknadsföra Nätverket Lindekultur bidrar varje aktör till att marknadsföra inte bara sina egna nyheter och evenemang utan även andras och därmed bidrar alla som är med i Nätverket Lindekultur att marknadsföra inte bara nätverket utan även varandras nyheter och evenemang. Alla som är med i Nätverket Lindekultur har sina kontaktuppgifter publicerade på denna sida kontrollera gärna att din/era uppgifter är aktuella.

6 Varför synas på Nätverket Lindekulturs nyhetsrum på Mynewsdesk (som med automatik även visas på vår Facebooksida) är den mest kompletta nyhetskanalen och evenemangskalendern för kulturlivet i Lindesbergs kommun. Nätverket Lindekultur följer kulturlivet i Lindesberg - välj själv hur du vill följa oss: Veckans nyheter från Nätverket Lindekultur - ett nyhetsbrev för dig som vill ha alla nyheter samlade i ett utskick per vecka via epost: Beställs via epost till info@lindekultur.se Nyheter via e-post går till närmare 900 mottagare: 72 till kontaktpersoner i Nätverket Lindekultur; 45 till politiker i Lindesbergs kommun; 42 till mediekontakter; 673 till övriga mottagare av vårt nyhetsbrev (januari 2017) Följ Nätverket Lindekultur på Mynewsdesk - ett nyhetsflöde för dig som vill ha alla nyheter från Nätverket Lindekultur direkt när de publiceras mottagare följer Nätverket Lindekultur på Mynewsdesk (januari 2017) Följ Nätverket Lindekultur på Facebook - ett nyhetsflöde för dig som vill ha alla nyheter från Nätverket Lindekultur direkt när de publiceras + övriga nyheter om kulturlivet i Lindesberg från andra nyhetskanaler. Nätverket Lindekulturs Facebook-sida följs av 211 personer (januari 2017) Den geografiska spridningen för de senaste besökarna på Nätverket Lindekulturs nyhetskanal visar att de flesta kommer från orter utanför Lindesbergs kommun - under 2016 var det omkring 75 procent (Källa: Mynewsdesk) Mynewsdesk är Nordens ledande plattform för digital PR. Över varumärken - bland annat Region Örebro län, Örebro universitet, Örebro kommun, Örebro länsteater - använder sina nyhetsrum på Mynewsdesk för att publicera och distribuera sina nyheter, öka sin synlighet samt knyta relationer med sin marknad och sina viktigaste journalister.

7 Varför synas på Alla som är med i Nätverket Lindekultur får kostnadsfritt publicera nyheter och evenemang i Nätverkets Lindekulturs nyhetskanal och evenemangskalender men materialet (text och bild) måste tas fram (produceras) av varje enskild aktör. För publicering av nyheter och evenemang som gäller kulturlivet i Lindesbergs kommun - skicka underlag (text och bild) till info@lindekultur.se Redaktör för är Sven Carlsson ( ) som redigerar och publicerar materialet utifrån de redaktionella principer som gäller för pressmeddelanden. Redaktionen för bevakar vad som händer inom kulturpolitiken lokalt, regionalt och nationellt - för att sprida kännedom om vad som händer. Undvik evenemangskrockar Det händer mycket i Lindesbergs kulturliv - ibland för mycket samtidigt. För att undvika olyckliga evenemangskrockar - samtidigt som ni marknadsför era evenemang till alla som följer våra nyhetskanaler - rekommenderar Nätverket Lindekultur: Ni som planerar ett evenemang och kan påverka tillfälle - titta i vår evenemangskalender för att se så att inga andra liknande evenemang arrangeras då; Ni som bestämt tid för ett evenemang - skicka in uppgifter (tid, plats, evenemang och arrangör) till info@lindekultur.se snarast möjligt för att undvika att andra evenemang arrangeras då.

8 Vad händer 2017? Nätverket Lindekultur arrangerar gärna fler dialogmöten under Kom gärna med förslag på VAD som bör tas upp via mail till eller direkt till någon i kontaktgruppen. Under 2017 planerar Nätverket Lindekultur att ha ett seminarium om hur nyhetsrummet på Mynewsdesk fungerar för de som vill lära sig att publicera material själva. Intresserad? Anmäl ditt intresse till info@lindekultur.se 11 februari: Nätverksträff och nätverksfest Hur tycker du att Nätverket Lindekultur bäst kan stödja kulturlivet i Lindesbergs kommun - och hur tycker du att detta bör ske? Vilka frågor tycker du är viktigast för kulturlivet i Lindesbergs- och hur tycker du att nätverket ska agera i dessa frågor? Det är några frågor som kommer att diskuteras när Nätverket Lindekultur håller nätverksträff och nätverksfest för alla som är med i nätverket. När: Lördag 11 februari 2017 kl Var: Frövifors Pappersbruksmuseum Varför: Nätverksträff för att tillsammans diskutera hur Nätverket Lindekultur bäst kan stödja kulturlivet i Lindesberg och samtidigt träffas för att ha lite roligt. Vilka: Alla som är med i Nätverket Lindekultur - enskilda kulturaktörer och representanter för kulturverksamheter (arenor, föreningar, grupper etc). Anmälan senast lördag 4 februari 2017 via webbformulär på 10 maj: Lindessjön Runt Dagen blir LindeDagen Lindesbergs Rotaryklubb satte många i rörelse runt Lindessjön 2015 och och det blev en stor succé. Nu gör Rotary det igen 10 maj nu som LindeDagen för att presentera "det mesta av det bästa med Lindesberg på fyra timmar". Nätverket Lindekultur är en av medarrangörerna även 2017 och inbjuder alla som är med i nätverket - företag, föreningar, offentlig och andra verksamheter - att presentera era verksamheter för nya målgrupper under trivsamma former. Företag och andra kommersiella verksamheter betalar en avgift på minst kr som sponsorbidrag. Föreningar och andra ideella verksamheter liksom offentliga verksamheter (exklusive offentliga bolag) deltar kostnadsfritt - men alla som vill får givetvis bidra med sponsorbidrag. För mer information om och anmälan till LindeDagen se

9 Så kan nätverket marknadsföras i era egna kanaler Tillsammans stärker vi kulturlivet i Lindesberg - och ju fler som marknadsför detta, desto starkare blir nätverket. Därför är en viktig framgångsfaktor för Nätverket Lindekultur och därmed kulturlivet i Lindesberg att alla som är med i nätverket bidrar till denna marknadsföring. Ange gärna i era informationskanaler (hemsida, Facebook-sida etc): Jag/Vi är med i Nätverket Lindekultur ett nätverk till stöd för och utveckling av kulturlivet i Lindesbergs kommun. Läs mer på (gärna med länk). När vi publicerar nyheter om dig/er i vår nyhetskanal (kommer både på Mynewsdesk och Facebook) - dela och/eller länka till denna så ökar vi spridningen. När Nätverket Lindekultur bjuder in till exempelvis dialogmöten eller andra öppna evenemang sprid gärna sådana inbjudningar i era informationskanaler. Informera gärna om Nätverket Lindekultur vid lämpliga tillfällen och på lämpliga platser exempelvis muntligt vid möten och/eller att anslå denna affisch (som finns att ladda ned från under Dokument).

Lindessjön Runt Dagen Stämpelstation 8: Pumphuset med Nätverket Lindekultur som värd

Lindessjön Runt Dagen Stämpelstation 8: Pumphuset med Nätverket Lindekultur som värd Stämpelstation 8: Pumphuset med Nätverket Lindekultur som värd Start/Stämpelkort - framsida Annons/Affisch för hela evenemanget Start/Stämpelkort - baksida Utställare och utrymmesbehov: Medborgarskolan:

Läs mer

O N S D A G 1 1 M A J 2 0 1 6 K L 1 6-20. Projektmöte 1 2016-01-18

O N S D A G 1 1 M A J 2 0 1 6 K L 1 6-20. Projektmöte 1 2016-01-18 Lindessjön Runt Dagen O N S D A G 1 1 M A J 2 0 1 6 K L 1 6-20 Projektgrupp 2016 Agenda för projektmötet 18 januari: Kort presentation av alla medarrangörer; Övergripande presentation av Lindessjön Runt

Läs mer

Q1 Kontaktuppgifter 1 / 19. Svarade: 67 Hoppade över: 0 100,00% 67. Namn* 100,00% 67. e-postadress* 71,64% 48. Organisation 62,69% 42

Q1 Kontaktuppgifter 1 / 19. Svarade: 67 Hoppade över: 0 100,00% 67. Namn* 100,00% 67. e-postadress* 71,64% 48. Organisation 62,69% 42 Q1 Kontaktuppgifter Svarade: 67 Hoppade över: 0 SVARSVAL Namn* e-postadress* Organisation Funktion/titel i organisationen Telefonnummer SVAR 100,00% 67 100,00% 67 71,64% 48 62,69% 42 80,60% 54 1 / 19 Q2

Läs mer

Minnesanteckningar Kulturseminariet 2012-12-19

Minnesanteckningar Kulturseminariet 2012-12-19 Minnesanteckningar Kulturseminariet 2012-12-19 Kl 19.00-20.30 i Ställverket, Täljstenen Närvarande: ÅC Danell Titti Norling Ann Jörbrink Karlsson Inga-Lill Holm Ulla-Britt Holmér Elin-Cathrin Johansson

Läs mer

REGIONAL KULTURPLAN FÖR VÄSTRA GÖTALAND 2016-2019

REGIONAL KULTURPLAN FÖR VÄSTRA GÖTALAND 2016-2019 REGIONAL KULTURPLAN FÖR VÄSTRA GÖTALAND 2016-2019 DISPOSITION STYRDOKUMENT KULTURENS INFRASTRUKTUR KULTURNÄMNDENS ARBETSSÄTT KULTURNÄMNDENS STÖDFORMER UPPFÖLJNING OCH UTVÄRDERING UTVECKLING KONST- OCH

Läs mer

En vanlig vecka i MalMö

En vanlig vecka i MalMö En vanlig vecka i Malmö Foto: Eva Klamméus I början av april 2006 sändes brev och enkät till ideella och kommersiella arrangörer inom kultur- nöjes- och idrottslivet i Malmö. Syftet med undersökningen

Läs mer

Projektnamn. Kontonr. / Bankgiro

Projektnamn. Kontonr. / Bankgiro _xtwxü _ ÇÇ Projektplan Det är obligatoriskt att ta fram en projektplan för projektet. Projektplanen utgör underlag för prioritering mellan ansökningar och för beslut om stöd. Projektplanen ska ha följande

Läs mer

Frågor och svar från inflytandeworkshopen i Linköping den 27 oktober 2012

Frågor och svar från inflytandeworkshopen i Linköping den 27 oktober 2012 i Östergötland den 27 oktober 2012 Deltagare Emma Palmkvist, 24 år, Linköping Ellinor Sundberg, 19 år, Finspång Mimmi Rosell, 24 år, Mjölby Diana Jonsson, 21 år, Åtvidaberg Emma Petersson, 18 år, Åtvidaberg

Läs mer

Kommunikationsplan Nätverket för strategisk folkhälsoarbete i Gävleborg (NSFG)

Kommunikationsplan Nätverket för strategisk folkhälsoarbete i Gävleborg (NSFG) Kommunikationsplan 2016 Nätverket för strategisk folkhälsoarbete i Gävleborg () Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Bakgrund... 3 1.2 Grundläggande begrepp... 3 2 Syfte, strategi och mål... 3 2.1 Syfte... 3

Läs mer

vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan

vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan Hur funkar det? En lathund för arrangörer under Kulturveckan 2017 i Vänersborg vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan OM KULTURVECKAN Uppdraget Kulturveckan i Vänersborg arrangerades första

Läs mer

Möjliggör utveckling. Skapar attraktionskraft.

Möjliggör utveckling. Skapar attraktionskraft. Möjliggör utveckling. Skapar attraktionskraft. Länskulturen en del av Regionförbundet Jämtlands län Egna verksamheter Estrad Norr Scenkonstinstitution för musik, teater, musikteater, dans Filmpool Jämtland

Läs mer

Kultur av barn och unga är uttryck som ingen vuxen styr över. T.ex. spontana lekar, ramsor, gåtor, rollspel, communities och graffiti.

Kultur av barn och unga är uttryck som ingen vuxen styr över. T.ex. spontana lekar, ramsor, gåtor, rollspel, communities och graffiti. Att växa med kultur Kultur har ett egenvärde och ger livet innehåll och mening. Den stimulerar fantasi, kreativitet, uttrycksförmåga, tolerans och gemenskap. Kultur skapar förutsättningar för både eftertanke

Läs mer

Samverkan för ett starkare kulturliv. Västmanlands regionala kulturplan på fem minuter

Samverkan för ett starkare kulturliv. Västmanlands regionala kulturplan på fem minuter Samverkan för ett starkare kulturliv Västmanlands regionala kulturplan på fem minuter 2 SAMVERKAN FÖR ETT STARKARE KULTURLIV Landstinget och kommunerna ska gemensamt skapa förutsättningar för att medborgarna

Läs mer

vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan

vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan Hur funkar det? En lathund för arrangörer under Kulturveckan 2018 i Vänersborg vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan OM KULTURVECKAN Uppdraget Kulturveckan i Vänersborg arrangerades första

Läs mer

PROGRAM DIALOGMÖTE KULTUR 19/10 2011

PROGRAM DIALOGMÖTE KULTUR 19/10 2011 KULTURDIALOG 2011 PROGRAM DIALOGMÖTE KULTUR 19/10 2011 19.00 Välkommen 19.15 Presentation av programmet Regional kulturplan, ppt Kulturöversyn Hagfors kommun 2011 Förslag organisation kulturutveckling

Läs mer

Ny regional kulturplan

Ny regional kulturplan Ny regional kulturplan 2020-2023 Kulturområdets roller Konstpolitik Region Örebro län ska stärka den kulturella infrastrukturen och det professionella kulturlivet inom och mellan de olika konstarterna

Läs mer

Det goda livet, Kulturplan Mönsterås kommun

Det goda livet, Kulturplan Mönsterås kommun Förslag 2012-03-13 Det goda livet, Kulturplan Mönsterås kommun Kulturplanen bygger på insikten att vi, för att må bra, ha framtidstro och kunna utvecklas, behöver en god miljö att leva i, möjligheter till

Läs mer

Information om det statliga bidraget Skapande skola för läsåret 17/18

Information om det statliga bidraget Skapande skola för läsåret 17/18 PM Sida 1 (5) 2017-11-16 Skapande skola för läsåret 17/18 Den här informationen riktar sig endast till pedagoger inom Stockholms stads kommunala grundskolor samt kulturaktörer som samverkar med dessa.

Läs mer

Kommunikationsstrategi för Konstnärligt campus

Kommunikationsstrategi för Konstnärligt campus Informationsenheten Kommunikationsstrategi för Konstnärligt campus 2010-01-26 Dnr 102-88-10 Sid 1 (11) Kommunikationsstrategi för Konstnärligt campus Inledning... 3 Övergripande mål... 3 Benämningen Konstnärligt

Läs mer

Delrapport - På väg mot en besöksnäringsstrategi

Delrapport - På väg mot en besöksnäringsstrategi Delrapport - På väg mot en besöksnäringsstrategi 2017-03-02 2015/KS044872 Gunilla Berg Tyresö kommun / 2017-03-02 2 (6) Innehållsförteckning Inledning Vad är turism och besöksnäring? Varför en lokal strategi?

Läs mer

vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan

vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan Hur funkar det? En lathund för arrangörer under Kulturveckan 2015 i Vänersborg vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan OM KULTURVECKAN Uppdraget Kulturveckan i Vänersborg arrangerades första

Läs mer

Kulturplan

Kulturplan Dokumenttyp och beslutsinstans Plan år Dokumentansvarig Maria Bäckersten Dokumentnamn Kulturplan 2018-2020 Tjörns kommun Dokumentet gäller för [Klicka och skriv] Fastställd/Upprättad /2018-04-2 Giltig

Läs mer

Film och rörlig bild

Film och rörlig bild Film och rörlig bild UTDRAG UR REGIONAL KULTURPLAN FÖR SKÅNE 2016 2019 Detta är ett utdrag ur Regional kulturplan för Skåne 2016-2019, som är formad i samtal med Skånes kommuner, dess kulturliv och den

Läs mer

Information om det statliga bidraget Skapande skola för läsåret 18/19

Information om det statliga bidraget Skapande skola för läsåret 18/19 PM Sida 1 (5) 2018-08-23 Skapande skola för läsåret 18/19 Den här informationen riktar sig endast till pedagoger inom Stockholms stads kommunala grundskolor samt kulturaktörer som samverkar med dessa.

Läs mer

INFLYTANDE PROJEKTET. unga i kulturplanerna

INFLYTANDE PROJEKTET. unga i kulturplanerna INFLYTANDE PROJEKTET unga i kulturplanerna Dalarna 2011-2012 Det här samarbetet handlar om att unga, som det pratas om och planeras för i kulturplanerna, själva ska få komma till tals. Att deras idéer

Läs mer

PR, marknadsföring och kommunikation

PR, marknadsföring och kommunikation PR, marknadsföring och kommunikation Innehåll Pysslingen Skolors mål och aktiviteter De enskilda skolornas mål och aktiviteter Varumärke Profilprodukter Nå ut med en nyhet Intranät Chefsbrevet Skolans

Läs mer

Kommunikationspolicy KOMMUNIKATIONSPOLICY 1

Kommunikationspolicy KOMMUNIKATIONSPOLICY 1 Kommunikationspolicy KOMMUNIKATIONSPOLICY 1 AVFALL SVERIGES KOMMUNIKATION SYFTAR TILL ATT öka kännedomen om svensk avfallshantering bland Avfall Sveriges målgrupper visa att branschen är framåtriktad och

Läs mer

Lär dig mer om de. kulturella näringarna!

Lär dig mer om de. kulturella näringarna! Lär dig mer om de kulturella näringarna! Fortbildning av affärsrådgivare De kulturella näringarna skapar jobb och hållbar ekonomisk tillväxt. Dessa branscher teater och scenkonst, bildkonst, kulturarvsinstitutioner,

Läs mer

Avsiktsförklaring för samverkan mellan Statens kulturråd och Gotlands kommun avseende kulturverksamhet 2009 2010

Avsiktsförklaring för samverkan mellan Statens kulturråd och Gotlands kommun avseende kulturverksamhet 2009 2010 1(3) Avsiktsförklaring för samverkan mellan Statens kulturråd och Gotlands kommun avseende kulturverksamhet 2009 2010 Syfte Statens kulturråd (Kulturrådet) och Gotlands kommun vill gemensamt utveckla samverkan

Läs mer

vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan

vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan Hur funkar det? En lathund för arrangörer under Kulturveckan 2016 i Vänersborg vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan OM KULTURVECKAN Uppdraget Kulturveckan i Vänersborg arrangerades första

Läs mer

INFLYTANDE PROJEKTET. unga i kulturplanerna

INFLYTANDE PROJEKTET. unga i kulturplanerna INFLYTANDE PROJEKTET unga i kulturplanerna Östergötland 2012 Det här samarbetet handlar om att unga, som det pratas om och planeras för i kulturplanerna, själva ska få komma till tals. Att deras idéer

Läs mer

skola och arbetsliv i samverkan

skola och arbetsliv i samverkan skola och arbetsliv i samverkan Transfer - skola och arbetsliv i samverkan Transfer är Sveriges största organisation för förmedling av föreläsare och förebilder från arbetslivet till skolan. Syftet är

Läs mer

Kulturplan Kronoberg 2011

Kulturplan Kronoberg 2011 2011-03-14 Kulturplan Kronoberg 2011 Nulägesbeskrivning och utvecklingsområden Kommun Kulturnämnd: Nej, annat: Kommunstyrelsen Kvinnor: 3 antal Män: 8 antal 11 sammanlagt Kulturplan/ kulturstrategi: Antagen

Läs mer

Presentation av Framtidsveckan i Norrbotten.

Presentation av Framtidsveckan i Norrbotten. Presentation av Framtidsveckan i Norrbotten. Bakgrund till projektet Den ekologiska krisen, klimatkrisen, energikrisen och den ekonomiska Vi ser att dessa kriser hänger ihop och att lösningarna på dem

Läs mer

K O RT V E R S I O N

K O RT V E R S I O N KORTVERSION Sedan 2013 är Göteborgs Stads kulturprogram ett styrdokument för alla verksamheter i Göteborgs Stad. Kulturprogrammet visar hur Göteborg ska utvecklas till en ledande stad för konst, kultur

Läs mer

Medlemskap och Marknadsföringspaket Information om Visit Blekinges marknadsföring, medlemskap och marknadsföringspaket, 2019.

Medlemskap och Marknadsföringspaket Information om Visit Blekinges marknadsföring, medlemskap och marknadsföringspaket, 2019. VISIT BLEKINGE Medlemskap och Marknadsföringspaket 2019 Information om Visit Blekinges marknadsföring, medlemskap och marknadsföringspaket, 2019. Håkan Andersson, Visit Blekinge BLI MEDLEM Vill du vara

Läs mer

Kommunikationsplattform

Kommunikationsplattform 1(11) Kommunledningskontoret Kommunikation & tillväxt Malin Bergkvist Kommunikationsplattform för Kristianstads kommun, KS 2011/1002 2013-02-11 044-13 21 00 malin.bergkvist@kristianstad.se Kommunikationsplattform

Läs mer

Kvinna 21 år. Kvinna 17 år. Kvinna, 44 år

Kvinna 21 år. Kvinna 17 år. Kvinna, 44 år Skälet till att jag gillar teater är väl att jag alltid har haft livlig fantasi. Eller, det är vad folk säger. Och då har väl jag känt att teater har varit lite som en verklighetsflykt när jag har haft

Läs mer

Kulturella och kreativa näringar Leader, Storsjöbygden Den 1 april 2011

Kulturella och kreativa näringar Leader, Storsjöbygden Den 1 april 2011 Kulturella och kreativa näringar Leader, Storsjöbygden Den 1 april 2011 Per-Olof Remmare Tillväxtverket Nationella program/entreprenörskap 1 Vad ingår eg. i kulturella och kreativa näringar KKN? Arkitektur

Läs mer

DIVISION Kultur och utbildning

DIVISION Kultur och utbildning Kultursamverkansmodellen i Norrbotten Nyheter i kulturpolitiken efter beslut 16.12 2009 om kulturpropositionen Tid för Kultur 2009/10:3 Nya nationella kulturpolitiska mål Ny analysmyndighet för uppföljning

Läs mer

Fördjupad Projektbeskrivning

Fördjupad Projektbeskrivning Fördjupad Projektbeskrivning 8.1 Bakgrundsbeskrivning, skäl för projektet Kreativa näringar/kulturnäringar Internationellt sett talas det idag mycket om den Kreativa klassen och dess betydelse för framförallt

Läs mer

Fritidnämndens deltagande på utbildning och konferens

Fritidnämndens deltagande på utbildning och konferens Malmö stad Fritidsförvaltningen 1 (1) Datum 2013-05-03 Vår referens Malin Midler Norén Planeringssekreterare Malin.Midler-Noren@malmo.se Tjänsteskrivelse Fritidnämndens deltagande på utbildning och konferens

Läs mer

Kommunikation. Tillsammans och var för sig. Åsa Bergström, Kommunikationsansvarig Riksidrottsförbundet

Kommunikation. Tillsammans och var för sig. Åsa Bergström, Kommunikationsansvarig Riksidrottsförbundet Kommunikation Tillsammans och var för sig Åsa Bergström, Kommunikationsansvarig Riksidrottsförbundet Johan Lindstammer, Marknadsföring och kommunikation, Sundsvalls Kommun Kommunikationsstrategi Service

Läs mer

Kommunikationspolicy. Eskilstuna Marknadsföring

Kommunikationspolicy. Eskilstuna Marknadsföring Kommunikationspolicy Eskilstuna Marknadsföring Kommunikation är allt vi gör, från hur vi svarar i telefon till vilka kanaler vi väljer. Personliga möten, trycksaker, PR-arbete och snabba sociala medier

Läs mer

Scenkonst och musik UTDRAG UR REGIONAL KULTURPLAN FÖR SKÅNE

Scenkonst och musik UTDRAG UR REGIONAL KULTURPLAN FÖR SKÅNE Scenkonst och musik UTDRAG UR REGIONAL KULTURPLAN FÖR SKÅNE 2016 2019 Detta är ett utdrag ur Regional kulturplan för Skåne 2016-2019, som är formad i samtal med Skånes kommuner, dess kulturliv och den

Läs mer

Hjälp andra att prata OM Er En minikurs i marknadsföring EKFA 2012

Hjälp andra att prata OM Er En minikurs i marknadsföring EKFA 2012 Hjälp andra att PRATA OM ER En minikurs i marknadsföring EKFA 2012 VAD VILL DU UPPNÅ MED DIN KOMMUNIKATION? PÅVERKANSTRAPPAN: Kunskap Intresse Beslut Handling ( Komma tillbaka) Vad vill du ska hända? Människor

Läs mer

Destinationsutveckling Sommenbygd. 1 Projektidé

Destinationsutveckling Sommenbygd. 1 Projektidé Tranås den 20 april 2010 Destinationsutveckling Sommenbygd 1 Projektidé Projektet är ett paraplyprojekt som ska utveckla besöksnäringen av Sommenbygd med de tillhörande sex kommunerna i Sommenbygd. Detta

Läs mer

ÄMNESRAPPORTER FRÅN FRAMTIDSFORUM I KRISTIANSTAD 17 MAJ. RIKSTEATERN OCH FRAMTIDEN VAD ÄR VIKTIGT?

ÄMNESRAPPORTER FRÅN FRAMTIDSFORUM I KRISTIANSTAD 17 MAJ. RIKSTEATERN OCH FRAMTIDEN VAD ÄR VIKTIGT? ÄMNESRAPPORTER FRÅN FRAMTIDSFORUM I KRISTIANSTAD 17 MAJ. RIKSTEATERN OCH FRAMTIDEN VAD ÄR VIKTIGT? Publikmål kontra småorter/små scener (18 prioritets-pluppar) Små scener är viktiga av olika anledningar.

Läs mer

Smart affärsutveckling. Just do it!

Smart affärsutveckling. Just do it! Smart affärsutveckling Just do it! Hur kan du utveckla ditt företag och dina idéer till ett smart, lönsamt, hållbart företag? Välkommen till IUC Skånes affärsutvecklingsprojekt för kvinnor i de kulturella

Läs mer

Sverige - Norden - Världen. Företagskategorisering för ökad exportmognad. Västsvenska Turistrådet

Sverige - Norden - Världen. Företagskategorisering för ökad exportmognad. Västsvenska Turistrådet Sverige - Norden - Världen Företagskategorisering för ökad exportmognad Västsvenska Turistrådet Sverige Norden Världen Västsvenska Turistrådet (VT) arbetar, sedan 1999, med affärsutveckling och marknadsföring

Läs mer

Kommunikationsstrategi. Vård- och omsorgsförvaltningen

Kommunikationsstrategi. Vård- och omsorgsförvaltningen Kommunikationsstrategi Vård- och omsorgsförvaltningen Vård- och omsorgsförvaltningen, Enköpings kommun, 2015 Kommunikationsstrategi för vård- och omsorgsförvaltningen, Enköpings kommun Övergripande strategi

Läs mer

Kommunikationsplan för teknisknaturvetenskapliga

Kommunikationsplan för teknisknaturvetenskapliga Sid 1 (5) Kommunikationsplan för teknisknaturvetenskapliga fakulteten vid Umeå universitet 2017 Sid 2 (5) 1. Inledning Det behövs en livskraftig kommunikation för att sprida kunskap om fakultetens forskning

Läs mer

<Innan_punkt> Författarprocessen som en digital, interaktiv verksamhet

<Innan_punkt> Författarprocessen som en digital, interaktiv verksamhet DIGITAL 2015-16 Förstudieansökan Författarprocessen som en digital, interaktiv verksamhet 1. Bakgrund Den här ansökan har sin bakgrund i Länsbiblioteket i Västerbottens ständiga strävan att

Läs mer

Remissvar Gestaltad livsmiljö - en ny politik för arkitektur, form och design (SOU 2015:88)

Remissvar Gestaltad livsmiljö - en ny politik för arkitektur, form och design (SOU 2015:88) Dalarnas Arkitekturråd 2016-03-07 1 Kulturdepartementet 103 33 Stockholm ku.remissvar@regeringskansliet.se Remissvar Gestaltad livsmiljö - en ny politik för arkitektur, form och design (SOU 2015:88) Detta

Läs mer

HANDLINGSPLAN SKAPANDE SKOLA LÄSÅRET 2016/17

HANDLINGSPLAN SKAPANDE SKOLA LÄSÅRET 2016/17 1 HANDLINGSPLAN SKAPANDE SKOLA LÄSÅRET 2016/17 Organisation kring Skapande skola Skolledning och Kultur på kommunen fastställer tillsammans riktlinjer för skapande skola. Arbetet är förankrat hos rektorerna

Läs mer

Styrgrupp Kultur för hälsa

Styrgrupp Kultur för hälsa MÖTESANTECKNINGAR 1(6) Plats: Sal G regionens hus Närvarande: Ej närvarande: Paula Bergman Laila Bradling Åke Carlsson Jesper Ekberg Birgitta Ekeberg Ola Bengtsson Johan Gärskog Jörgen Lindvall Sergei

Läs mer

Hur får vi en levande professionell teater, i ordets rätta bemärkelse, utanför storstäderna? (16)

Hur får vi en levande professionell teater, i ordets rätta bemärkelse, utanför storstäderna? (16) Sammanfattning från Framtidsforum Riksteatern och framtiden-vad är viktigt? Arboga 12 sep Följande ämnen kom upp på schemaväggen och blev prioriterade (antalet pluppar inom parentes) Hur kan vi väcka intresse

Läs mer

Kommunikationsplan för Vård- och omsorgscollege

Kommunikationsplan för Vård- och omsorgscollege Kommunikationsplan för Vård- och omsorgscollege Bakgrund Vård- och omsorgscollege är ett samarbete mellan arbetsliv och utbildning inom vård och omsorg. Samarbetet ska leda till höjd kvalitet och status

Läs mer

Så gör man en Klädbytardag på Miljövänliga Dagen 9 april

Så gör man en Klädbytardag på Miljövänliga Dagen 9 april Så gör man en Klädbytardag på Miljövänliga Dagen 9 april Ordna en Klädbytardag på Sveriges största Klädbytardag den 9 april som också är Miljövänliga Dagen. Naturskyddsföreningens kretsar, ideella medlemmar

Läs mer

Rapport över enkätundersökning av de kulturella och kreativa näringarna i Jämtland-Härjedalen, 2014

Rapport över enkätundersökning av de kulturella och kreativa näringarna i Jämtland-Härjedalen, 2014 Rapport över enkätundersökning av de kulturella och kreativa näringarna i Jämtland-Härjedalen, 2014 Innehållsförteckning 1 Sammanfattning s. 2 2 Inledning..s. 7 3 Informanternas könsmässiga fördelning

Läs mer

Bilder: Tuula Palaste-Eerola

Bilder: Tuula Palaste-Eerola Bilder: Tuula Palaste-Eerola Synlighet åt regionala aktörer! Nylandsveckan är en evenemangsvecka som Nylands förbund koordinerar och där syftet är att ge synlighet åt nyländska aktörer och arbete som gjorts

Läs mer

Regional kulturplan för Skåne

Regional kulturplan för Skåne Regional kulturplan för Skåne 2016-2019 Struktur, process och dialog Bästa Biennalen 2015. Foto: Bengt Flemark Skåne 33 kommuner 1,3 miljoner invånare Gränsregion i södra Östersjön En del av Öresundsregionen

Läs mer

Kulturarv som resurs för regional utveckling

Kulturarv som resurs för regional utveckling Kulturarv som resurs för regional utveckling -Riksantikvarieämbetets arbete med regional tillväxt -erfarenheter och exempel från strategiarbete i Jämtland Johan Loock Riksantikvarieämbetet (Länsstyrelsen

Läs mer

Kommunikationsplattform för PRO Stockholms län

Kommunikationsplattform för PRO Stockholms län Kommunikationsplattform för PRO Stockholms län Beslutad av distriktsstyrelsen 2015 10 06 Sida 2 av 14 Sida 3 av 14 Innehållsförteckning Vart vill vi komma?... 5 Kommunikationens mål är att:... 7 Målgrupper...

Läs mer

Dialog bygger relationer

Dialog bygger relationer Tema Social Media Newsroom: Som många säkert har sett, lanserade MyNewsdesk för några veckor sedan en ny design på social media newsroom. Men vad innebär det för dig och ditt företag, vilka fördelar ger

Läs mer

FashionDAYS 2015 Projektplan Projektledare: Sarah Norving

FashionDAYS 2015 Projektplan Projektledare: Sarah Norving FashionDAYS 2015 Projektplan Projektledare: Sarah Norving 1. BAKGRUND FashionDAYS är eventet som syftar till att uppmärksamma och stärka vår region inom mode, textil och design. Ambitionen är att genomföra

Läs mer

Livsmedelsforum 2017 Den nationella konferensen om miljö, hållbarhet och hälsa

Livsmedelsforum 2017 Den nationella konferensen om miljö, hållbarhet och hälsa Livsmedelsforum 2017 Den nationella konferensen om miljö, hållbarhet och hälsa Hälso- och miljöeffekter från livsmedel blir allt mer uppmärksammade och konferensen Livsmedelsforum 2017 tar för andra året

Läs mer

Synlighet åt regionala aktörer!

Synlighet åt regionala aktörer! Synlighet åt regionala aktörer! Nylandsveckan är en evenemangsvecka som Nylands förbund koordinerar och där syftet är att ge synlighet åt nyländska aktörer och arbete som gjorts till fördel för landskapet.

Läs mer

Handlingsplan för Skapande skola Växjö kommun 2010

Handlingsplan för Skapande skola Växjö kommun 2010 Handlingsplan för Skapande skola Växjö kommun 2010 Målet är att genom en ökad samverkan med kulturlivet, långsiktigt integrera kulturella och konstnärliga uttryck i skolans arbete, vilket bidrar till att

Läs mer

Regional utbildnings- och övningsstrategi

Regional utbildnings- och övningsstrategi Regional utbildnings- och övningsstrategi 2017 2020 Länsstyrelsen en samlande kraft Sverige är indelat i 21 län och varje län har en länsstyrelse och en landshövding. Länsstyrelsen är regeringens ombud

Läs mer

Livsmedelsforum 2017 Den nationella konferensen om miljö, hållbarhet och hälsa

Livsmedelsforum 2017 Den nationella konferensen om miljö, hållbarhet och hälsa Livsmedelsforum 2017 Den nationella konferensen om miljö, hållbarhet och hälsa Hälso- och miljöeffekter från livsmedel blir allt mer uppmärksammade och konferensen Livsmedelsforum 2017 tar för andra året

Läs mer

Jan Ferlin Kommunikationschef Hyresgästföreningen

Jan Ferlin Kommunikationschef Hyresgästföreningen Opinionsbildning Jan Ferlin Kommunikationschef Hyresgästföreningen Opinionsbildning Strategi för opinionsbildning Utgångspunkter Genom att bli spetsigare i vad vi opinionsbildar om, men samtidigt bredare

Läs mer

Sammanfattning tankesmedjor Kultur gör skillnad!

Sammanfattning tankesmedjor Kultur gör skillnad! Sammanfattning tankesmedjor Kultur gör skillnad! 10-11 september 2015 Ung kreativitet på landsbygden Vilka möjligheter finns det för unga att verka på landsbygden? Skapa tidig framtidstro genom nätverk/relationer

Läs mer

Rapport: Organisationsutveckling för en starkare besöksnäring på Värmdö

Rapport: Organisationsutveckling för en starkare besöksnäring på Värmdö Rapport: Organisationsutveckling för en starkare besöksnäring på Värmdö Uppdrag Se över hur det lokala besöksnäringssamarbetet för Värmdö bör organiseras För att skapa lokalt engagemang och mervärde åt

Läs mer

Kulturstrategi för Finspångs kommun

Kulturstrategi för Finspångs kommun Kulturstrategi för Finspångs kommun Antaget av kommunfullmäktige 2014-01-29 11 Kulturstrategi Finspångs kommun 612 80 Finspång Telefon 0122-85 000 Fax 0122-850 33 E-post: kommun@finspang.se Webbplats:

Läs mer

Ansökan om delfinansiering av evenemanget Kulturfestival 2014

Ansökan om delfinansiering av evenemanget Kulturfestival 2014 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Annette Andersson 2014-03-19 KS 2014/0177 Kommunstyrelsen Ansökan om delfinansiering av evenemanget Kulturfestival 2014 Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Presidium Nämnd för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet

Presidium Nämnd för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet PROTOKOLL UTDRAG Presidium Nämnd för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet Tid: 2016-09-28 kl.09.00-12.00 Plats: Regionens hus, sal B 11 Tidsplan och arbetsstruktur för ny kulturplan 2018-2020 Diarienummer:

Läs mer

HÄRNÖSAND INSPIRATIONSVECKOR. 18 mars - 4 April. - ett kreativt kluster. med UPPLEVELSEINDUSTRIN. på TECHNICHUS HÄRNÖSAND

HÄRNÖSAND INSPIRATIONSVECKOR. 18 mars - 4 April. - ett kreativt kluster. med UPPLEVELSEINDUSTRIN. på TECHNICHUS HÄRNÖSAND med UPPLEVELSEINDUSTRIN på TECHNICHUS HÄRNÖSAND HÄRNÖSAND - ett kreativt kluster Information! Andreas Brännlund 070-7317076 18 mars - 4 April I samarbete med Under dessa veckor kommer Technichus förvandlas

Läs mer

Kulturrådets strategi för internationell verksamhet 2011 2013

Kulturrådets strategi för internationell verksamhet 2011 2013 Beslutsbilaga 2011-02-16 S 2011:17 KUR 2011/888 Kulturrådets strategi för internationell verksamhet 2011 2013 Inledning Internationaliseringen av svenskt kulturliv är viktig av en rad olika skäl. Den konstnärliga

Läs mer

Lindessjön Runt Dagen

Lindessjön Runt Dagen Projekt- och informationsmöte 5 2016-05-09 Lindessjön Runt Dagen O N S D A G 1 1 M A J 2 0 1 6 K L 1 6-20 med JOBB&BO-mässa LINDESBERG ONSDAG 11 MAJ 2016 KL 16-20 Lindessjön Runt Dagen Tidplan DEC JAN

Läs mer

Lindessjön Runt Dagen

Lindessjön Runt Dagen I N B J U DA N T I L L U T S TÄ L L A R E HÄR FINNS JOBB, BOENDE, SERVICE OCH UTVECKLANDE FRITID Lindessjön Runt Dagen med JOBB & BO-mässa Lindesberg Onsdag 11 maj 2016 kl16-20 G E M E N S A M M A R K

Läs mer

Kulturen i Örnsköldsvik

Kulturen i Örnsköldsvik Kulturen i Örnsköldsvik -barnets rätt till vila och fritid, till lek och rekreation - rätt att fritt delta i det kulturella och konstnärliga livet - uppmuntra tillhandahållandet av lämpliga och lika möjligheter

Läs mer

Kommunikationsplan för Teknisknaturvetenskapliga

Kommunikationsplan för Teknisknaturvetenskapliga Sid 1 (5) för Teknisknaturvetenskapliga fakulteten vid Umeå universitet 2019 Sid 2 (5) 1. Inledning Det behövs en livskraftig kommunikation för att sprida kunskap om fakultetens forskning och utbildning,

Läs mer

Kulturpolitiskt program för 2008 2020. Kommunfullmäktige 14 april 2009

Kulturpolitiskt program för 2008 2020. Kommunfullmäktige 14 april 2009 Kulturpolitiskt program för 2008 2020 Kommunfullmäktige 14 april 2009 1 2 Förord Tänk er ett torg en fredagseftermiddag i maj som myllrar av liv. Människor möts och skiljs, hittar nya vägar eller stannar

Läs mer

Projektplan för Utveckla Kilsbergskanten

Projektplan för Utveckla Kilsbergskanten 1 Projektplan för Utveckla Kilsbergskanten 1. Projektnamn Den 1 juni 2009 beslöt LAG Mellansjölandet att bevilja oss ett projektstöd för att arrangera besökshelgen Upplev Kilsbergskanten (LAG:s dnr M2009-0095,

Läs mer

Innehåll. Kommunikationspolicy 4 Grundläggande värderingar för anställda i Lunds kommun 8

Innehåll. Kommunikationspolicy 4 Grundläggande värderingar för anställda i Lunds kommun 8 Innehåll Kommunikationspolicy 4 Grundläggande värderingar för anställda i Lunds kommun 8 Varumärkesstrategi 10 Lunds kommun som ett gemensamt varumärke 13 Lund idéernas stad 13 Kommunen som en del av staden

Läs mer

Barns lek och lärande en inspirationskälla till innovation och företagande. Larissa Godlewski 2013-03-19

Barns lek och lärande en inspirationskälla till innovation och företagande. Larissa Godlewski 2013-03-19 Barns lek och lärande en inspirationskälla till innovation och företagande Larissa Godlewski 2013-03-19 Barns lek och lärande - jämställdhetspolitisk arena - för de invandrakvinnor som vill och kan arbeta

Läs mer

Handlingsplan Skapande skola Borås Stad

Handlingsplan Skapande skola Borås Stad Handlingsplan Skapande skola Borås Stad Barn har rätt till alla sina språk- även sina estetiska. Barn och unga ska ha lika möjligheter att uppleva ett rikt utbud av professionellt utövad kultur och själva

Läs mer

INFLYTANDE PROJEKTET. unga i kulturplanerna

INFLYTANDE PROJEKTET. unga i kulturplanerna INFLYTANDE PROJEKTET unga i kulturplanerna Sörmland 2012 Det här samarbetet handlar om att unga, som det pratas om och planeras för i kulturplanerna, själva ska få komma till tals. Att deras idéer och

Läs mer

Kommunikationsplan 1(5)

Kommunikationsplan 1(5) Datum 2014-09-19 1(5) Kommunikationsplan Syfte Syftet med kommunikationsplanen är att öka kännedomen och kunskapen om Samordningsförbundets verksamhet, resultat och kommunikationskanaler. Samordningsförbundet

Läs mer

INFLYTANDE PROJEKTET. unga i kulturplanerna

INFLYTANDE PROJEKTET. unga i kulturplanerna INFLYTANDE PROJEKTET unga i kulturplanerna Uppsala län september 2011-mars 2012 Projektplan - 14 september 2011 som Kultur i länet, Riksteatern Uppsala län och Riksteatern enades kring Det här samarbetet

Läs mer

Kultursamverkansmodellen så funkar den!

Kultursamverkansmodellen så funkar den! Kultursamverkansmodellen så funkar den! www.regionostergotland.se Sedan 2012 ingår Östergötland i den nationella kultursamverkansmodellen. Från och med 2013 är samtliga län, utom Stockholm, med i modellen.

Läs mer

Örebro län. Keep my earth clean. Se hela länets program på www.framtidsportalen.se

Örebro län. Keep my earth clean. Se hela länets program på www.framtidsportalen.se Örebro län Keep my earth clean Se hela länets program på www.framtidsportalen.se Framtidsveckan startade i Söderhamn 2009 och har spridit sig över hela landet. Under vecka 40 visas ett smörgåsbord av spännande,

Läs mer

Yttrande över Association of Swedish Fashion Brands ansökan om stöd till evenemang

Yttrande över Association of Swedish Fashion Brands ansökan om stöd till evenemang Tjänsteutlåtande Datum: Diarienr: 3 april 2013 3.8.3-225/2013 Handläggare: Telefon: Mattias Rindberg 08-508 285 90 mattias.rindberg@stockholm.se Till Styrelsen för Stockholm Business Region Yttrande över

Läs mer

Verksamhetsberattelse ~ 2015

Verksamhetsberattelse ~ 2015 Verksamhetsberattelse ~ 2015 Länsturismen Effektivitet genom samverkan 2016-02-11 Verksamhetsberättelse för Turismfunktionen vid VKL 2015 Syftet med verksamheten är att stödja utvecklingen av en hållbar

Läs mer

Kyrkan på Facebook 2017

Kyrkan på Facebook 2017 Välkommen till kurs Kyrkan på Facebook 2017 I mars och maj 2017 arrangeras workshops om appar och fortbild- ningskurser om Facebook för dig inom kyrka och församling. Workshopen ger dig praktiskt kunnande

Läs mer

Kulturens Open Space Kosta 24 januari 2014

Kulturens Open Space Kosta 24 januari 2014 Kulturens Open Space Kosta 24 januari 2014 Varför är vi här? Två år med en regional kulturplan som vi byggt tillsammans Gemensam temperaturmätning av kulturområdet Två viktiga processer 2014 era inspel

Läs mer

KULTURPLAN Åstorps kommun

KULTURPLAN Åstorps kommun KULTURPLAN Åstorps kommun Godkänd av Bildningsnämnden 2012-06-13, 57, dnr 12-86 Antagen av Kommunfullmäktige 2012-11-19, 131 dnr 2012-333 Kulturplan Åstorps kommun Inledning Nationella kulturpolitiska

Läs mer