Synlighet åt regionala aktörer!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Synlighet åt regionala aktörer!"

Transkript

1

2 Synlighet åt regionala aktörer! Nylandsveckan är en evenemangsvecka som Nylands förbund koordinerar och där syftet är att ge synlighet åt nyländska aktörer och arbete som gjorts till fördel för landskapet. Under veckan har landskapets olika aktörer möjlighet att skapa nätverk, samarbete och synergieffekter. En temavecka med flera evenemang får med större sannolikhet mer publicitet än flera enskilda tillställningar. Med marknadsföringen av temaveckan främjar vi enskilda evenemangs och aktörers genomslagskraft.

3 Vad går temaveckan ut på? Nylandsveckan är en fem dagars evenemangshelhet som riktar sig till målgrupper som arrangörerna på förhand har kommit överens om. Nylandsveckan har varje år ett nytt huvudtema. År 2017 är huvudtemat: Starka tillsammans Varje dag har ett eget, allmänt tema som är detsamma varje år. Varje dag har också sin egen huvudarrangör samt eventuellt även delarrangörer. Temana för de olika dagarna är: miljö, välbefinnande, kultur, kunnande och konkurrenskraft Nylands förbund, huvudarrangörerna och delarrangörerna har alla sina egna roller i förverkligandet av veckan.

4 Har ordnats sedan 2012 Nylandsveckan har ordnats sedan år Tidigare teman har varit: Barn & unga, Internationalitet, Liv och kraft, Ruralt & urbant möts samt Nytt arbete. Med erfarenhet från de tidigare åren lönar det sig att börja förbereda sig i tid, speciellt då det gäller att hitta talare och lokaler. Slutresultatet brukar bli bra då man på förhand har funderat ut vilken målgrupp man riktar sig till. Det kan också löna sig att i förverkligandet av evenemangen samarbeta med de viktigaste intressegrupperna. Det gemensamma budskapet förstärks då man använder veckans egna visuella framtoning i all kommunikation i anslutning till evenemanget. Medierna är intresserade av konkret och färsk information. Budskapet har bättre genomslagskraft om meddelandet riktas direkt till olika medier.

5 Dagens tema arbetsmiljöer, Nylandsveckan 2016 Kuva: Tuula Palaste

6 Kom med som huvudarrangör! Som huvudarrangörer söker för vi temat lämpliga nyländska aktörer samt personer som genomför projekt som förbundet finansierar. Aktörerna kan också själva anmäla sig som huvudarrangörer. Nylandsveckan består av fem temadagar och för varje dag väljs en huvudarrangör. Som huvudarrangör ansvarar du själv för ditt program i sin helhet. Nylands förbund stöder huvudarrangörerna genom att ta hand om Nylandsveckans visuella framtoning och webbsidor samt allmän marknadsföring och kommunikation i anslutning till temaveckan.

7 ...fortsätter Vi kan också erbjuda sakkunniga talare eller innehåll till seminarier eller öppningsanföranden som hålls av en representant från förbundet, eller dylikt enligt överenskommelse. Nylandspriset delas ut vid en av veckans tillställningar. Tillsammans med arrangören kommer vi överens om alla praktiska arrangemang som berör prisutdelningen. Prisutdelningen tar cirka 15 minuter. Andra priser och utmärkelser får också gärna delas ut under veckan på grund av deras nyhetsvärde. Huvudarrangörerna och kontaktpersonerna vid Nylands förbund träffas vid koordinationsmöten 1 2 gånger före evenemanget. På det här sättet kan man upptäcka eventuella synergieffekter i tid. Då Nylandsveckan är över hålls ännu ett möte där vi diskuterar hur veckan förverkligades.

8 Som huvudarrangör får du Vid behov till temat lämpligt delinnehåll till ditt evenemang. För inbjudningar tillhandahåller Nylands förbund sändlistor till kommunala aktörer. Eventuella synergifördelar i samarbete med andra aktörer. Synlighet i samband med kommunikation, vilket innefattar: o Presentation av temadagen och dess program på Nylandsveckans webbsidor och i veckans egna kalender. o o o o Temadagen och programmet nämns i nyhetsbrev, webbnyheter och pressmeddelanden som gäller Nylandsveckan. Temadagens program presenteras i Nylandsveckans broschyr eller flyer, som också delas ut för huvudarrangörernas eget bruk. Allt material i anslutning till Nylandsveckans visuella framtoning. Ditt evenemang kan nämnas på Nylands förbunds Facebooksida eller på ingångssidan till Nylands förbunds webbplats. Nylands förbund behåller rätten att välja vilka evenemang som lyfts fram på sidorna.

9 Som huvudarrangör svarar du för Evenemanget som helhet, det vill säga innehåll, program, uppträdare, lokaler, förverkligande, anmälningar och kostnader. Kommunikation och marknadsföring som riktar sig till intressegrupper, deltagare och medier. Att Nylands förbunds kommunikationsenhet får de senaste uppgifterna om evenemanget och information om eventuella ändringar.

10 Dagens tema arbetshälsa, Nylandsveckan 2016 Kuva: Tuula Palaste

11 Kom med som delarrangör! Som delarrangörer välkomnar vi arrangörer som erbjuder mindre program eller evenemang som passar in på veckans huvudtema eller något av de olika dagarnas teman. Nylandsveckan kan ha flera delarrangörer. Som delarrangör ansvarar du själv för det program som du ordnar. Nylands förbund stöder delarrangörerna genom att ta hand om Nylandsveckans visuella framtoning och webbsidor samt allmän marknadsföring och kommunikation som ansluter sig till veckan. Då det är nödvändigt går huvudarrangörernas synlighet före delarrangörernas i informationsgivningen i anslutning till temaveckan.

12 Som delarrangör får du Synlighet i samband med kommunikation, vilket innefattar: o o o Presentation av ditt eget program på Nylandsveckans webbsidor och i veckans egna kalender, förutsatt att du i god tid har skickat tillräcklig information om programmet till Nylands förbund. Allt material i anslutning till Nylandsveckans visuella framtoning. Ditt evenemang nämns eventuellt på Nylands förbunds Facebooksida eller på ingångssidan till Nylands förbunds webbplats. Nylands förbund behåller rätten att välja vilka evenemang som lyfts fram på sidorna.

13 Som delarrangör svarar du för Evenemanget som helhet, det vill säga innehåll, program, uppträdare, lokaler, förverkligande, anmälningar och kostnader. Kommunikation och marknadsföring som riktar sig till intressegrupper, deltagare och medier. Att Nylands förbunds kommunikationsenhet får de senaste uppgifterna om evenemanget och information om eventuella ändringar.

14 Evenemanget Röster från Finland i samband med EU-valet, Nylandsveckan 2014 Kuva: Tuula Palaste

15 Kommunikation och marknadsföring Nylands förbund marknadsför Nylandsveckan som helhet och lyfter fram de mest lockande evenemangen. Vi informerar om veckan som helhet i form av nyhetsbrev och meddelanden till medierna och våra samarbetspartner. På vår webbplats finns en allmän presentation av temaveckan, dess program och målgrupper. Därtill lyfter vi fram delar av programmet på sociala medier. Vi står för den visuella framtoningen och material som huvudarrangörerna får använda sig av. Vi följer med evenemangets synlighet i nyheterna och på webben, men vi önskar att också huvudarrangörerna följer med evenemangets synlighet, speciellt på lokal nivå. Huvudarrangörerna marknadsför själva sina egna evenemang och informerar om dem. Det lönar sig att skicka uppgifterna som kopia till Nylands förbunds kommunikationsenhet.

16 Visuell framtoning och material Nylands förbund ansvarar för Nylandsveckans visuella framtoning och materialet kan användas av alla huvudarrangörer. Logotyper, presentationstexter, bilder och annat material sparas i vår materialbank. Logotyper, presentationstexter och meddelanden översätts även till svenska, men i övrigt kommer allt material som publiceras i huvudsak att vara på finska. Vid behov gör vi också en elektronisk kalender samt även annat material, såsom broschyrer eller flyers, klistermärken, affischer och en PPT-botten.

17 Exempel på material VERKKOSIVUT KALENTERI BANNERI

18 Försäkra dig om din synlighet! Nylands förbund kan inte garantera att programinformation som skickats för sent till förbundet får synlighet i kommunikationen i samband med Nylandsveckan. Huvudarrangör: o Skicka följande uppgifter om ditt evenemang med webropolblanketten (observera tidtabellen) till Nylands förbunds kommunikationsenhet: evenemangets namn, datum och plats, evenemangets art och målgrupp, eventuella inträdesavgifter, hur man anmäler sig osv. o Delta i de gemensamma koordinationsmötena. o Meddela Nylands förbunds kontaktperson om alla programändringar o.d. så snabbt som möjligt. Delarrangör: o Skicka följande uppgifter om ditt evenemang med e-post (observera tidtabellen) till Nylands förbunds kommunikationsenhet: evenemangets namn, datum och plats, evenemangets art och målgrupp, eventuella inträdesavgifter, hur man anmäler sig osv. o Meddela Nylands förbunds kontaktperson om alla programändringar o.d. så snabbt som möjligt.

19 Utdelning av Nylandspriset, Nylandsveckan 2014 Kuva: Tuula Palaste

20 Tidtabell Hösten januari arrangörer kan anmäla sitt intresse Huvud- och delarrangörer sökes. Möten med huvudarrangörerna. Februari idéer och planering Huvudarrangörerna planerar programmet i stort och funderar närmare på målgrupper, evenemang och kommunikation. Första gemensamma mötet hålls. Delarrangörer kan fortfarande anmäla sitt intresse. Förhandsuppgifter på webbplatsen om arrangörer och evenemang. Förhandsmarknadsföring och beställning av marknadsföringsmaterial. Nomineringar till Nylandspriset tas emot. Mars kommunikationsmaterial Planeringen av huvud- och delarrangörernas program fortsätter. Uppgifterna om evenemang kompletteras på nätet och i kalendern. Den visuella framtoningen är helt och hållet klar och de viktigaste kommunikationsmaterialen har tagits i bruk. April praktiska arrangemang Huvudarrangörernas praktiska arrangemang, anmälningar o.s.v. Förhandsmarknadsföring, information publiceras om hela veckan och enskilda evenemang. Uppgifterna om evenemang kompletteras på nätet och i kalendern. Maj Nylandsveckan Kommunikation, nyheter och nyhetsplock på Facebook hela veckan samt före och efter. Då Nylandsveckan är över ordnas ett möte där man tillsammans med huvudarrangörerna går igenom hur veckan förverkligades.

21 Stöd för kostnader? Nylands förbund kan till en begränsad del bidra till kaffeservering, hyror för lokaler och andra arrangemang som är viktiga för att dagen ska bli lyckad. Stöd ges åt arrangörer vars egna finansieringsmöjligheter är knappa. Bidrag ges alltid till en på förhand överenskommen åtgärd och utgör en procentandel som bildas utifrån de egentliga kostnaderna, t.ex. 50 %. Nylands förbund kan enligt skild överenskommelse vid behov bidra till annonsering i tryckta medier.

22 Nylands förbunds kontaktuppgifter Personer Kontakter, avtal, planering och förverkligande: sakkunnig Tarja Haili, Kommunikation: kommunikationschef Seija Elo, Visuell framtoning och material: kommunikationsplanerare Laura Saukkonen, E-postadresser: Webbadresser: Evenemangets webbplats: Nylandsveckans material: Nylandsveckan på Nylands förbunds webbplats: och Nylands förbunds bildtjänst: uudenmaanliitto.kuvat.fi Facebook:

23 Dagens tema konkurrenskraft, Nylandsveckan 2016 Kuva: Tuula Palaste

24 TREVLIGT PROGRAM & KREATIVA IDÉER! Nylandsveckan debatter kring och erkännanden för insatser inom miljö, kultur, kunnande, välbefinnande och konkurrenskraft. Vårens temavecka bjuder på trevligt program för invånare, beslutsfattare och sakkunniga runt om i Nyland. > uusimaaviikko.fi > uudenmaanliitto.fi/nylandsveckan > facebook.com/uusimaaviikko

Bilder: Tuula Palaste-Eerola

Bilder: Tuula Palaste-Eerola Bilder: Tuula Palaste-Eerola Synlighet åt regionala aktörer! Nylandsveckan är en evenemangsvecka som Nylands förbund koordinerar och där syftet är att ge synlighet åt nyländska aktörer och arbete som gjorts

Läs mer

Bilder: Tuula Palaste-Eerola

Bilder: Tuula Palaste-Eerola Bilder: Tuula Palaste-Eerola Synlighet åt regionala aktörer! Nylandsveckan är en evenemangsvecka som Nylands förbund koordinerar och där syftet är att ge synlighet åt nyländska aktörer och arbete som gjorts

Läs mer

Kommunikationsstrategi för Konstnärligt campus

Kommunikationsstrategi för Konstnärligt campus Informationsenheten Kommunikationsstrategi för Konstnärligt campus 2010-01-26 Dnr 102-88-10 Sid 1 (11) Kommunikationsstrategi för Konstnärligt campus Inledning... 3 Övergripande mål... 3 Benämningen Konstnärligt

Läs mer

Guiden har sammanställts inom utvecklingsprojektet Företagsam i Förening MARKNADSFÖRING

Guiden har sammanställts inom utvecklingsprojektet Företagsam i Förening MARKNADSFÖRING Guiden har sammanställts inom utvecklingsprojektet Företagsam i Förening 2014 MARKNADSFÖRING INNEHÅLL 1 MEDIA... 3 2 ANNONSER... 4 3 SOCIALA MEDIER OCH WEBBEN... 5 4 TRYCKSAKER... 7 5 KOM IHÅG-LISTOR...

Läs mer

Lovisa 2010 kommunikationsplan för kommunfusionsprocessen

Lovisa 2010 kommunikationsplan för kommunfusionsprocessen Lovisa 2010 kommunikationsplan för kommunfusionsprocessen Behandlad: i infogruppen 3.9.2008 och 22.9.2008 i beredningsgruppen 23.9.2008 i den interimistiska organisationskommissionen 30.9.2008 Allmän vision

Läs mer

Arrangera i Glashuset 2014

Arrangera i Glashuset 2014 Arrangera i Glashuset 2014 Information för dig som vill eller ska arrangera aktiviteter i Glashuset. Glashusets mått Yta: 30m 2 (5,5 x 5,5 m) Fönster: 29 (1,28 x 2,63 m) Målet med Umeå2014 Kulturhuvudstadsåret

Läs mer

BORÅS FIRST HOTEL GRAND FREDAG 24 FEBRUARI

BORÅS FIRST HOTEL GRAND FREDAG 24 FEBRUARI Välkommen till... 2017 BORÅS FIRST HOTEL GRAND FREDAG 24 FEBRUARI 2017 Ett HR-event på First Hotel Grand Fredagen den 24 februari arrangeras HR-Dagen 2017 på First Hotel Grand i Borås. Då hoppas vi att

Läs mer

Kommunikationsplan 1(5)

Kommunikationsplan 1(5) Datum 2014-09-19 1(5) Kommunikationsplan Syfte Syftet med kommunikationsplanen är att öka kännedomen och kunskapen om Samordningsförbundets verksamhet, resultat och kommunikationskanaler. Samordningsförbundet

Läs mer

Dataskyddsmeddelande för kommunikation och evenemang vid Aalto-universitetet

Dataskyddsmeddelande för kommunikation och evenemang vid Aalto-universitetet Offentlighet: Offentligt Dokumentets nummer: GDPR-DOC-xxx Version: 1/2018 Datum: 01 December 2018 Dokumentets författare: Jari Söderström Dokumentets ägare: Kommunikationstjänster, Jaakko Salavuo Dataskyddsmeddelande

Läs mer

Tips och råd hur du synliggör Försvarsförbundet på din arbetsplats. - guide för dig med fackligt uppdrag. Att synas.

Tips och råd hur du synliggör Försvarsförbundet på din arbetsplats. - guide för dig med fackligt uppdrag. Att synas. Tips och råd hur du synliggör Försvarsförbundet på din arbetsplats - guide för dig med fackligt uppdrag Att synas på arbetsplatsen Välkomstpaketet till nyanställda: foto: Sören Andersson Broschyr om förbundet

Läs mer

Sponsringsmöjligheter

Sponsringsmöjligheter Svenska Mässan, Göteborg 2 & 3 april 2014 Sponsringsmöjligheter Tack vare att mässor är så starka arenor för marknadsföring har sponsring blivit ett utmärkt sätt att skilja sig från de andra och befästa

Läs mer

INTERNATIONALISERINGS EN GUIDE FÖR FÖRENINGARNA

INTERNATIONALISERINGS EN GUIDE FÖR FÖRENINGARNA INTERNATIONALISERINGS EN GUIDE FÖR FÖRENINGARNA Internationalitet är alltid på ett eller annat sätt en del av alla föreningars verksamhet. När internationalitet är en viktig värdering för en förening,

Läs mer

HJÄLP OCH RÅD TILL TALKOARRANGÖRER

HJÄLP OCH RÅD TILL TALKOARRANGÖRER HJÄLP OCH RÅD TILL TALKOARRANGÖRER KAMPANJEN SNYGG BEACH Kampanjen Snygg Beach är Håll Skärgården Ren rf:s kampanj för städning av stränderna. Syftet med kampanjen är att städa upp stränderna, samla information

Läs mer

* Aktör= besöksmål, restaurang, hotell, förening, hembygdsgård, butik, café, evenemang, aktivitet mm

* Aktör= besöksmål, restaurang, hotell, förening, hembygdsgård, butik, café, evenemang, aktivitet mm Vad är Upplev Lundaland? Under Kristi himmelfärd den 13-16 maj arrangeras Upplev Lundaland. Arrangemanget vänder sig till alla besökare och invånare som bor i Lundaland ( Kävlinge, Staffanstorp, Lund,

Läs mer

Så gör man en Klädbytardag på Miljövänliga Dagen 9 april

Så gör man en Klädbytardag på Miljövänliga Dagen 9 april Så gör man en Klädbytardag på Miljövänliga Dagen 9 april Ordna en Klädbytardag på Sveriges största Klädbytardag den 9 april som också är Miljövänliga Dagen. Naturskyddsföreningens kretsar, ideella medlemmar

Läs mer

Kommunikationsplan 1(8)

Kommunikationsplan 1(8) Datum 2014-09-19 1(8) Kommunikationsplan Syfte Syftet med kommunikationsplanen är att öka kännedomen och kunskapen om Samordningsförbundets verksamhet, resultat och kommunikationskanaler. Samordningsförbundet

Läs mer

2019 Verktyg för medierelationer

2019 Verktyg för medierelationer 2019 Verktyg för medierelationer Om verktygen för medierelationer Om du är intresserad av att vara en del av Europeiska yrkeskompetensveckan 2019 och vill marknadsföra evenemang och aktiviteter, är de

Läs mer

Planeringsmall för samarbetsprojekt/maracaskampanjer

Planeringsmall för samarbetsprojekt/maracaskampanjer Planeringsmall för samarbetsprojekt/maracaskampanjer Namn på kampanjen: Barnboksveckor 2011 Tema: I fantasins värld, sagor och fantasy Målgrupp: Barn 0-12 år Fokus: Upplevelsen alla medier är tillåtna!

Läs mer

Arrangera i Glashuset 2014

Arrangera i Glashuset 2014 Arrangera i Glashuset 2014 Information för dig som vill eller ska arrangera aktiviteter i Glashuset. Glashusets mått Yta: 30m2 (5,5 x 5,5 m) Fönster: 29 (1,28 x 2,63 m) Målet med Umeå2014 Kulturhuvudstadsåret

Läs mer

SAMOKs Evenemangskalender 2018

SAMOKs Evenemangskalender 2018 SAMOKs Evenemangskalender 2018 I evenemangskalendern har vi samlat alla Finlands studerandekårers förbund SAMOKs evenemang för år 2018 och korta beskrivningar av evenemangen. Välkommen med! Januari Kryssningen

Läs mer

Varumärkesfrämjande sponsringsmöjligheter

Varumärkesfrämjande sponsringsmöjligheter Stockholm 2014 Kistamässan, Stockholm 15-16 oktober 2014 Varumärkesfrämjande sponsringsmöjligheter Tack vare hundratals utställare och en mässa som växer varje år, har sponsring blivit ett utmärkt sätt

Läs mer

Projektplan för projektet Samarbete mellan minoriteter inom minoriteten (MiM)

Projektplan för projektet Samarbete mellan minoriteter inom minoriteten (MiM) Projektplan för projektet Samarbete mellan minoriteter inom minoriteten (MiM) Innehåll 1. Bakgrund och behov 2. Målsättningar och målgrupp 3. Samarbetsorganisationer och samarbetsparter 4. Projektets resultat

Läs mer

Kommunernas användning av webbkommunikation och sociala medier Mars 2013

Kommunernas användning av webbkommunikation och sociala medier Mars 2013 Kommunernas användning av webbkommunikation och sociala medier Mars Bakgrund Enkäten genomfördes i början av (12.2 1.3) Den skickades via kommunernas registraturer till dem som ansvarar för webbkommunikationen

Läs mer

SPONSORPAKET KALMARSUND PRIDE 2015

SPONSORPAKET KALMARSUND PRIDE 2015 KALMARSUND PRIDE 2015 Bakgrund och Syfte Kalmarsund Pride är en ideell förening som bildades i mars 2015 och som arbetar för att stärka homosexuellas, bisexuellas, trans -och queerpersoners rättigheter

Läs mer

Presentation av Framtidsveckan i Norrbotten.

Presentation av Framtidsveckan i Norrbotten. Presentation av Framtidsveckan i Norrbotten. Bakgrund till projektet Den ekologiska krisen, klimatkrisen, energikrisen och den ekonomiska Vi ser att dessa kriser hänger ihop och att lösningarna på dem

Läs mer

Information om Litteraturrundan 2016

Information om Litteraturrundan 2016 Information om Litteraturrundan 2016 Vad är Litteraturrundan? Litteraturrundan är ett fantastiskt tillfälle för författare och läsare att mötas. Konceptet är delvis samma som för Konstrundan, men med litteraturen

Läs mer

Tips till kårer FÖR BESÖK TILL SKOLA ELLER EFTIS LILLA SCOUTVECKAN & SKOLORNAS ÄVENTYRSVECKA

Tips till kårer FÖR BESÖK TILL SKOLA ELLER EFTIS LILLA SCOUTVECKAN & SKOLORNAS ÄVENTYRSVECKA Tips till kårer FÖR BESÖK TILL SKOLA ELLER EFTIS LILLA SCOUTVECKAN & SKOLORNAS ÄVENTYRSVECKA SCOUT.FI/AVENTYRSVECKAN SCOUT.FI/LILLASCOUTVECKAN SKAPAD AV: Janne Heiskanen Pääkaupunkiseudun Partiolaiset

Läs mer

Hjälpare nära dig. Rödakorsveckan torsdag 3.5 till onsdag HJÄLPARE NÄRA DIG

Hjälpare nära dig. Rödakorsveckan torsdag 3.5 till onsdag HJÄLPARE NÄRA DIG Hjälpare nära dig. Rödakorsveckan torsdag 3.5 till onsdag 9.5.2018 Rödakorsveckan 3 9.5.2018 Varför? Vi gör finländarnas vardag trygg, betonar vikten av att kunna hjälpa oavsett ålder och för fram de frivilligas

Läs mer

Varumärkesfrämjande. möjligheter. Årets viktigaste mässa för restaurangbranschen. Nordens största fastfood- & cafémässa

Varumärkesfrämjande. möjligheter. Årets viktigaste mässa för restaurangbranschen. Nordens största fastfood- & cafémässa Varumärkesfrämjande möjligheter Nordens största fastfood- & cafémässa Årets viktigaste mässa för restaurangbranschen 2 Guldpartner Som Guldpartner har du en unik möjlighet att markera din position på marknaden

Läs mer

HJÄLP OCH RÅD TILL TALKOARRANGÖRER

HJÄLP OCH RÅD TILL TALKOARRANGÖRER 2015 HJÄLP OCH RÅD TILL TALKOARRANGÖRER Föreslä på jobbet imorgon! KAMPANJEN SNYGG BEACH Kampanjen Snygg Beach är Håll Skärgården Ren rf:s kampanj för städning av stränderna. Syftet med kampanjen är också

Läs mer

Riktlinjer för samarbetsstöd, marknadsföring och övrig profilering

Riktlinjer för samarbetsstöd, marknadsföring och övrig profilering 1(5) Möte med människor Riktlinjer för samarbetsstöd, marknadsföring och övrig profilering KSAU den 12 december 2013, 254 Syfte och mål Allt kommunikationsarbete inom Mullsjö kommun ska präglas av eftertanke,

Läs mer

THS Näringsliv 2011-2012

THS Näringsliv 2011-2012 Produktportfölj THS Näringsliv 2011-2012 Plattformen mellan företag och KTHs studenter www.thsnaringsliv.se THS Näringsliv THS Näringsliv är Tekniska Högskolans Studentkårs centrala organ för näringslivssamverkan.

Läs mer

Insamlingsguide. Tips för dig som vill samla in pengar till förmån för diabetesforskningen

Insamlingsguide. Tips för dig som vill samla in pengar till förmån för diabetesforskningen Insamlingsguide Tips för dig som vill samla in pengar till förmån för diabetesforskningen TÄNK OM DIABETES KUNDE BOTAS Du som läser denna insamlingsguide hoppas troligen på samma sak som vi en framtid

Läs mer

ATT SYNAS PÅ ARBETSPLATSEN. Tips och råd hur du synliggör Försvarsförbundet på. din arbetsplats - guide för dig med fackligt uppdrag

ATT SYNAS PÅ ARBETSPLATSEN. Tips och råd hur du synliggör Försvarsförbundet på. din arbetsplats - guide för dig med fackligt uppdrag ATT SYNAS PÅ ARBETSPLATSEN Tips och råd hur du synliggör Försvarsförbundet på din arbetsplats - guide för dig med fackligt uppdrag foto: Thinkstock Om att synas Hur gör du för att ta kontakt med nyanställda

Läs mer

Kommunernas användning av webbkommunikation och sociala medier 2015. 12.6.2015 Hagerlund Tony webbkommunikationschef

Kommunernas användning av webbkommunikation och sociala medier 2015. 12.6.2015 Hagerlund Tony webbkommunikationschef Kommunernas användning av webbkommunikation och sociala medier 1 Bakgrund Enkäten genomfördes i april 1 (1.-17.4.) Den skickades via kommunernas registraturer till dem som ansvarar för webbkommunikationen

Läs mer

Klassföräldra- guiden em och skola i finland h tillsammans för barnen

Klassföräldra- guiden em och skola i finland h tillsammans för barnen Klassföräldraguiden hem och skola i finland tillsammans för barnen Vad säger skolans läroplan om samarbete mellan hem och skola? Utbildningsanordnaren ansvarar för att utveckla förutsättningarna för samarbete

Läs mer

Nyland förbund utvecklar metropollandskapet

Nyland förbund utvecklar metropollandskapet Nyland förbund utvecklar metropollandskapet Nylands förbund är en strategisk planerare i landskapet som sammanfogar de regionala utvecklingsåtgärderna, planlägger på landskapsnivå och bevakar landskapets

Läs mer

Välkomna till Kulturdirekts nya hemsida! Introduktion

Välkomna till Kulturdirekts nya hemsida! Introduktion Välkomna till Kulturdirekts nya hemsida! Introduktion Det kommer ett mejl Som medlem i Kulturdirekt skickas användarnamn och lösenord via mejlen till er kontaktperson. Spara det på ett säkert ställe där

Läs mer

THS Näringsliv 2011-2012

THS Näringsliv 2011-2012 Produktportfölj THS Näringsliv 2011-2012 Plattformen mellan företag och KTHs studenter www.thsnaringsliv.se THS Näringsliv THS Näringsliv är Tekniska Högskolans Studentkårs centrala organ för näringslivssamverkan.

Läs mer

STOCKHOLM SAMARBETA MED ABF STOCKHOLM. Forverkliga drommar och forandra varlden tillsammans!

STOCKHOLM SAMARBETA MED ABF STOCKHOLM. Forverkliga drommar och forandra varlden tillsammans! STOCKHOLM SAMARBETA MED ABF STOCKHOLM Forverkliga drommar och forandra varlden tillsammans! Gör en annan värld möjlig! Den här broschyren riktar sig till arrangörer som är på väg eller vill börja samarbeta

Läs mer

Information om nätverksaktiviteter

Information om nätverksaktiviteter Information om nätverksaktiviteter Genom nätverksaktiviteterna sprider Landsbygdsnätverket information om landsbygdsprogrammet. Nätverksaktiviteterna syftar även till att underlätta metodutbyte och erfarenhetsutbyte

Läs mer

Gemensamma åtgärder. www.tyohyvinvointifoorumi.fi

Gemensamma åtgärder. www.tyohyvinvointifoorumi.fi Gemensamma åtgärder www.tyohyvinvointifoorumi.fi www.tyohyvinvointifoorumi.fi 1 Forumet för välbefinnande i arbetet handlar om att dela ut och lära av god praxis nätverksträffar och förstärkning av samarbetet

Läs mer

Innehåll. Syfte med Flickbandyns Dag. Syfte med manualen Portalen Licensierade flick- och damspelare

Innehåll. Syfte med Flickbandyns Dag. Syfte med manualen Portalen Licensierade flick- och damspelare Innehåll Syfte med Flickbandyns Dag Syfte med manualen Portalen Licensierade flick- och dam Planering inför arrangemanget Genomförande av arrangemanget Marknadsföring Arbetet efter arrangemanget Projektledare

Läs mer

Handbok för webbpublicister. Medicinska fakulteten

Handbok för webbpublicister. Medicinska fakulteten Handbok för webbpublicister Medicinska fakulteten Innehåll 1. Inledning 1.1 Mål 1.2 Fakultetens ansvar 1.3 Publicistens ansvar 1.4 Webben som kommunikationsmedel 2. Så skapar du en bra webbplats 2.2 Skriva

Läs mer

Kommunikation. Tillsammans och var för sig. Åsa Bergström, Kommunikationsansvarig Riksidrottsförbundet

Kommunikation. Tillsammans och var för sig. Åsa Bergström, Kommunikationsansvarig Riksidrottsförbundet Kommunikation Tillsammans och var för sig Åsa Bergström, Kommunikationsansvarig Riksidrottsförbundet Johan Lindstammer, Marknadsföring och kommunikation, Sundsvalls Kommun Kommunikationsstrategi Service

Läs mer

Kommunikation & påverkansarbete i OAJ

Kommunikation & påverkansarbete i OAJ Kunskap får alltid rum Kommunikation & påverkansarbete i OAJ NLS Helsingfors 3 4.12. 2014 1 Sommaren 2013 var tidningen och informationen åtskilda Ordförande Informationschef Styrelse Arbetsgrupp för kommunikationen

Läs mer

Bilaga II Sprida och använda resultat

Bilaga II Sprida och använda resultat Bilaga II Sprida och använda resultat Praktisk handledning för bidragsmottagare Inledning Verksamhet för att sprida och använda resultat är ett sätt att visa upp arbetet inom Erasmusprojektet. Genom att

Läs mer

Arrangemang av attitydförändringsaktiviteter omkring sol-och pelletssystem

Arrangemang av attitydförändringsaktiviteter omkring sol-och pelletssystem Nätverk för Förnybar Värme Arrangemang av attitydförändringsaktiviteter omkring sol-och pelletssystem Augusti 2012 Nätverk för Förnybar Värme Inledning Den här handboken syftar till att vara till hjälp

Läs mer

HJÄLP OCH RÅD TILL TALKOARRANGÖRER

HJÄLP OCH RÅD TILL TALKOARRANGÖRER 2016 HJÄLP OCH RÅD TILL TALKOARRANGÖRER Föreslä på jobbet imorgon! KAMPANJEN SNYGG BEACH Kampanjen Snygg Beach är Håll Skärgården Ren rf:s kampanj för städning av stränderna. Syftet med kampanjen är också

Läs mer

SPRÅKSTRATEGI. 1. Inledning

SPRÅKSTRATEGI. 1. Inledning sida 1 (6) SPRÅKSTRATEGI 1. Inledning representerar nästan 140 000 yrkeshögskolestuderande. År 2013 har SAMOK 26 medlemsföreningar varav tre är svenskspråkiga. Studerandekårernas officiella språk bestäms

Läs mer

Utställarerbjudande för Microsoft TechDays 2011

Utställarerbjudande för Microsoft TechDays 2011 Utställarerbjudande för Microsoft TechDays 2011 Örebro 29-30 mars 2011 Vad är TechDays? TechDays är Microsofts största konferens i Sverige för de som arbetar med Microsofts produkter, plattform och lösningar.

Läs mer

ARRANGÖRENS LILLA LATHUND

ARRANGÖRENS LILLA LATHUND ARRANGÖRENS LILLA LATHUND Handledning för kontrollanter 1 INNEHÅLL SÅ HÄR GÅR DET TILL 4 SKAPA SOCIALT ENGAGEMANG 6 NÅGRA SNABBA 8 CHECKLISTA 11 Om du behöver mer hjälp, stöd eller råd är du välkommen

Läs mer

Handbok för arrangörer

Handbok för arrangörer Handbok för arrangörer Arrangörshandbok - omslag.indd 1 2014-09-17 15:56:31 Handbok för arrangörer hur gör man om man vill arrangera en föreställning eller konsert? Vare sig du är en erfaren arrangör eller

Läs mer

Riktlinjer för kommunikation och kommunikationssamarbeten med 1177 Vårdguiden

Riktlinjer för kommunikation och kommunikationssamarbeten med 1177 Vårdguiden Riktlinjer för kommunikation och kommunikationssamarbeten med 1177 Vårdguiden 2017-02-17 Bakgrund 1177 Vårdguiden är landstingen och regionernas gemensamma kanal för information och tjänster till befolkningen

Läs mer

Kommunikationsplan Nätverket för strategisk folkhälsoarbete i Gävleborg (NSFG)

Kommunikationsplan Nätverket för strategisk folkhälsoarbete i Gävleborg (NSFG) Kommunikationsplan 2016 Nätverket för strategisk folkhälsoarbete i Gävleborg () Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Bakgrund... 3 1.2 Grundläggande begrepp... 3 2 Syfte, strategi och mål... 3 2.1 Syfte... 3

Läs mer

BREV TILL KOMMUNARBETSGRUPPERNA VIII / 2009 13.3.2009

BREV TILL KOMMUNARBETSGRUPPERNA VIII / 2009 13.3.2009 BREV TILL KOMMUNARBETSGRUPPERNA VIII / 2009 13.3.2009 Innehållsförteckning Aktuellt inom projektet våren 2009 1. ARVO-utbildning 2. Kartläggning gällande verksamhetsmodeller med låg tröskel i anslutning

Läs mer

Sociala medier för företag

Sociala medier för företag Sociala medier för företag Utbildningen ingår i projektet Helikoopter vilket är ett kompetensutvecklingsprojekt som finansieras av Europeiska socialfonden och genomförs i Coompanion Norr och Västerbottens

Läs mer

Under året händer det här

Under året händer det här Läsäventyret Det stora läsäventyret är en gemensam fest till läsningens och böckernas ära! Den lyfter fram barn- och ungdomslitteraturen samt läsningen som hobby under hela feståret Finland 100. Läsäventyret

Läs mer

Evenemangsbeskrivning 2009

Evenemangsbeskrivning 2009 Evenemangsbeskrivning 2009 Arrangör MPC AB MPC är ett evenemangsbolag med bas i Stockholm men som verkar över hela landet och även internationellt. MPC skräddarsyr företagsaktiviteter för företag och deras

Läs mer

1177 och Vårdguiden blir 1177 Vårdguiden. Kampanjbeskrivning för lansering av 1177 Vårdguiden i Stockholms län

1177 och Vårdguiden blir 1177 Vårdguiden. Kampanjbeskrivning för lansering av 1177 Vårdguiden i Stockholms län 1177 och Vårdguiden blir 1177 Vårdguiden Kampanjbeskrivning för lansering av 1177 Vårdguiden i Stockholms län Den 5 november går Vårdguiden ihop med den nationella motsvarigheten 1177 och blir 1177 Vårdguiden.

Läs mer

HANDLEDNING REKRYTERING FÖRBERDELESER GENOMFÖRANDE - UTVÄRDERING

HANDLEDNING REKRYTERING FÖRBERDELESER GENOMFÖRANDE - UTVÄRDERING HANDLEDNING REKRYTERING FÖRBERDELESER GENOMFÖRANDE - UTVÄRDERING Förberedelse: Planera, planera, planera En av de viktigaste beståndsdelarna i en lyckad rekrytering är planering. Planera i god tid, gärna

Läs mer

INSAMLINGSGUIDE. Tips för dig som vill samla in pengar till förmån för diabetesforskningen

INSAMLINGSGUIDE. Tips för dig som vill samla in pengar till förmån för diabetesforskningen INSAMLINGSGUIDE Tips för dig som vill samla in pengar till förmån för diabetesforskningen 13 Du som läser denna insamlingsguide hoppas troligen på samma sak som vi - en framtid där diabetes kan botas och

Läs mer

UNDER 100 DAGAR KVAR TILL GYMNAESTRADAN!

UNDER 100 DAGAR KVAR TILL GYMNAESTRADAN! GYMPINFO 7 APRIL 2015 UNDER 100 DAGAR KVAR TILL GYMNAESTRADAN! Sommaren närmar sig med stormsteg och förberedelserna inför Gymnaestradan intensifieras från dag till dag. I denna sjunde Gympinfo informeras

Läs mer

Delta? Kampanjen. Deltar ni VARFÖR NOUHÄTÄ!- SÅ HÄR ANSVARET FÖR ATT VÄLBEFINNANDE OCH SÄKERHET I SKOLAN FÖRVERKLIGAS HÖR TILL ALLA!

Delta? Kampanjen. Deltar ni VARFÖR NOUHÄTÄ!- SÅ HÄR ANSVARET FÖR ATT VÄLBEFINNANDE OCH SÄKERHET I SKOLAN FÖRVERKLIGAS HÖR TILL ALLA! P E L A S T U S TA I T O K A M PA N J A VARFÖR NOUHÄTÄ!- Delta? Kampanjen Unga råkar oftare ut för olyckor än övriga åldersgrupper. Skolans uppgift är att ge vägledning så att var och en förstår att de

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 16 augusti 2018

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 16 augusti 2018 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 16 augusti 2018 Plats: Skype Tid: torsdag 16 augusti kl. 18.00. Närvarande: Anna Maria Resare, Annasara Jaensson (avvek kl. 19.05 vid punkt

Läs mer

Gemensamma grunder för samverkan och ledning - vilket stöd kan MSB ge vid implementeringen?

Gemensamma grunder för samverkan och ledning - vilket stöd kan MSB ge vid implementeringen? Mötesplats SO Seminarium 5 Gemensamma grunder för samverkan och ledning - vilket stöd kan MSB ge vid implementeringen? Carina Forslind 2015-04-28 Innehåll i stort Presentera gemensamma grunder Informera

Läs mer

vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan

vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan Hur funkar det? En lathund för arrangörer under Kulturveckan 2017 i Vänersborg vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan OM KULTURVECKAN Uppdraget Kulturveckan i Vänersborg arrangerades första

Läs mer

Förberedelse: Planera, planera, planera

Förberedelse: Planera, planera, planera Förberedelse: Planera, planera, planera En av de viktigaste beståndsdelarna i en lyckad rekrytering är planering. Planera i god tid, gärna på våren så att det inte blir stressigt på hösten precis innan

Läs mer

Ibland får vi in dina uppgifter från andra och då berättar vi för dig varifrån vi har fått dem. Det gör vi vid första kontakten med dig.

Ibland får vi in dina uppgifter från andra och då berättar vi för dig varifrån vi har fått dem. Det gör vi vid första kontakten med dig. Integritetspolicy för Rädda Barnens Ungdomsförbund hur vi behandlar dina personuppgifter Allmänt Rädda Barnens Ungdomsförbund vill att du ska känna dig trygg i alla dina kontakter med oss. Vi följer GDPR,

Läs mer

Hur skriver jag ett pressmeddelande? Vad bör jag tänka på för att få media att intresseras sig för vad jag har att säga?

Hur skriver jag ett pressmeddelande? Vad bör jag tänka på för att få media att intresseras sig för vad jag har att säga? Hur skriver jag ett pressmeddelande? Vad bör jag tänka på för att få media att intresseras sig för vad jag har att säga? 1. Vem, vad, när, hur, var och varför? Besvara de vanliga journalistiska frågorna

Läs mer

Svedala Kommuns 1:38 Författningssamling 1(1)

Svedala Kommuns 1:38 Författningssamling 1(1) Svedala Kommuns 1:38 Författningssamling 1(1) Kommunikationspolicy antagen av kommunfullmäktige 2016-06-08, 84 En kommunikationspolicy har framtagits eftersom det i samhället skett en betydande utveckling

Läs mer

Glashuset 2014. Ytan är 5,5 x 5,5 = 30 m2. Fönster: 128 x 263 cm Glashuset har 29 fönster

Glashuset 2014. Ytan är 5,5 x 5,5 = 30 m2. Fönster: 128 x 263 cm Glashuset har 29 fönster Glashuset 2014 Ytan är 5,5 x 5,5 = 30 m2 Fönster: 128 x 263 cm Glashuset har 29 fönster Målet med Umeå2014 stärka människorna stärka staden stärka kulturen stärka norra regionen stärka det europeiska samarbetet

Läs mer

Finland Organisationens telefonnummer * 019-520211 Organisationens e-postadress fornamn.efternamn@porvoo.fi Typ av ägare * kommun Företagsform

Finland Organisationens telefonnummer * 019-520211 Organisationens e-postadress fornamn.efternamn@porvoo.fi Typ av ägare * kommun Företagsform Opetushallitus, PL 380, 00531 Helsinki UBS Redovisningsblankett specialunderstöd Projektgrupp > redovisning av användningen av statsunderstöd Utbildningsnivå * Allmänbildande utbildning Ansökningsgrupp

Läs mer

förslag till åtgärder

förslag till åtgärder Föreningsprogram Föreningsprogrammets förslag till åtgärder VERKSAMHETEN 1. Föreningarnas grundläggande verksamhet och program byggs modigt upp på nytt Föreningens verksamhet utgår från medlemmarna och

Läs mer

Måsens meddelande. Borgå naturskolas nyhetsbrev till personalen inom småbarnsfostran. vårterminen 2017 *****

Måsens meddelande. Borgå naturskolas nyhetsbrev till personalen inom småbarnsfostran. vårterminen 2017 ***** Måsens meddelande Borgå naturskolas nyhetsbrev till personalen inom småbarnsfostran vårterminen 2017 ***** Brevet skickas i ett exemplar till daghemmen. Vänligen sätt brevet på ett synligt ställe tack!

Läs mer

Evenemangstrategi för Region Skåne. Sammanfattad förkortad version

Evenemangstrategi för Region Skåne. Sammanfattad förkortad version Evenemangstrategi för Region Skåne Sammanfattad förkortad version Bakgrund Evenemang är en viktig del av Region Skånes varumärke. Målsättningen att vara en attraktiv och innovativ region kombineras med

Läs mer

E-kampanj 2009. Ett diskussionsunderlag

E-kampanj 2009. Ett diskussionsunderlag E-kampanj 2009 Ett diskussionsunderlag Bakgrund! Syfte med e-kampanjen 2008 Öka användningen av bibliotekens e-tjänster Marknadsföra östgötabibliotekens e- tjänster under gemensamt begrepp Biblioteket

Läs mer

Handbok för webbpublicister. Medicinska fakulteten

Handbok för webbpublicister. Medicinska fakulteten Handbok för webbpublicister Medicinska fakulteten Innehåll 1. Inledning 1.1 Mål 1.2 Fakultetens ansvar 1.3 Publicistens ansvar 1.4 Webben som kommunikationsmedel 2. Så skapar du en bra webbplats 2.2 Skriva

Läs mer

GUIDE FÖR POWERPOINT PRESENTATIONER MICROSOFT OFFICE, POWERPOINT 2007

GUIDE FÖR POWERPOINT PRESENTATIONER MICROSOFT OFFICE, POWERPOINT 2007 GUIDE FÖR POWERPOINT PRESENTATIONER MICROSOFT OFFICE, POWERPOINT 2007 Vänligen tänk på miljön före du skriver ut denna manual. Behöver du den på papper? Hannu Sääskilahti hannu.saaskilahti@hanken.fi ÖPPNA

Läs mer

Umeå Fritid presenterar erfarenheter ur projektet. In i Umeå INTEGRATION GENOM FÖRENINGSLIV

Umeå Fritid presenterar erfarenheter ur projektet. In i Umeå INTEGRATION GENOM FÖRENINGSLIV Umeå Fritid presenterar erfarenheter ur projektet In i Umeå INTEGRATION GENOM FÖRENINGSLIV Genom föreningar erbjuds nyanlända flyktingar och invandrare möjlighet till delaktighet i samhällslivet. Vi vinner

Läs mer

Koncernkontoret Möten & Internationella Relationer

Koncernkontoret Möten & Internationella Relationer Koncernkontoret Möten & Internationella Relationer Chris Marschall Enhetschef 040-675 33 01 SMS 0721-998171 Christina.marschall@skane.se INFORMATION Datum 2015-08-12 Version Dnr 1501279 1 (5) Handledning

Läs mer

THS Näringslivsgrupp 2010-2011

THS Näringslivsgrupp 2010-2011 THS Näringslivsgrupp 2010-2011 En plattform mellan företag och studenter THS Näringsliv THS Näringsliv är Tekniska Högskolans Studentkårs centrala organ för näringslivssamverkan. Vi arbetar ständigt för

Läs mer

Inledning. Teckenspråk. Översättning och material. Informationsproduktion på teckenspråk. Video kriterier och lösningar. Beställning och rådgivning

Inledning. Teckenspråk. Översättning och material. Informationsproduktion på teckenspråk. Video kriterier och lösningar. Beställning och rådgivning INNEHÅLL Inledning Teckenspråk Översättning och material Informationsproduktion på teckenspråk Video kriterier och lösningar Beställning och rådgivning Inledning Handbokens syfte är att fungera som vägledning

Läs mer

Verksamhetsplan Forum Flen ANTAGEN AV STYRELSEN DEN 27 JUNI 2019

Verksamhetsplan Forum Flen ANTAGEN AV STYRELSEN DEN 27 JUNI 2019 2019-2020 ANTAGEN AV STYRELSEN DEN 27 JUNI 2019 Inledning Forum Flen bildades januari 2006 av ett 30 tal företagare i kommunen. Idén var att skapa en lokal nätverksorganisation för en bättre samverkan

Läs mer

god praxis inom arbetarskydd och välmående i arbetet vid olika universitet

god praxis inom arbetarskydd och välmående i arbetet vid olika universitet god praxis inom arbetarskydd och välmående i arbetet vid olika universitet Arbetsgruppens medlemmar Riitta Korhonen Jarmo Ruusila Timo Valtonen Behandlat av YHL:s arbetarskyddsutskott 30.11.2014 och av

Läs mer

Välkommen som medlem i ditt valda Affärsnätverk, Business Edition, Ladies Edition eller om du valt att bli medlem i båda nätverken.

Välkommen som medlem i ditt valda Affärsnätverk, Business Edition, Ladies Edition eller om du valt att bli medlem i båda nätverken. Välkommen som medlem i ditt valda Affärsnätverk, Business Edition, Ladies Edition eller om du valt att bli medlem i båda nätverken. Genom att acceptera medlemsvillkoren vilka du godkänner genom att både

Läs mer

Kommunernas bruk av sociala medier Enkätresultat Finlands Kommunförbund 8.11.2011. Publicerat 8.11.2011 Finlands Kommunförbund 2011

Kommunernas bruk av sociala medier Enkätresultat Finlands Kommunförbund 8.11.2011. Publicerat 8.11.2011 Finlands Kommunförbund 2011 Kommunernas bruk av sociala medier Enkätresultat Finlands Kommunförbund 8.11.2011 Publicerat 8.11.2011 Finlands Kommunförbund 2011 Om enkäten Enkäten om hur kommunerna använder sociala mediar är den första

Läs mer

Medlemsföreningarnas aktiviteter

Medlemsföreningarnas aktiviteter Medlemsföreningarnas aktiviteter SCUF:s medlemsföreningar ska enligt förbundets stadgar driva verksamhet som verkar i enlighet med förbundets ändamål. Detta innebär att en medlemsförening i SCUF arbetar

Läs mer

vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan

vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan Hur funkar det? En lathund för arrangörer under Kulturveckan 2016 i Vänersborg vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan OM KULTURVECKAN Uppdraget Kulturveckan i Vänersborg arrangerades första

Läs mer

Ungdomarnas årsmöte ordnades 3-5.10.2014. Nedan finns alla godkända initiativ, klämmar och ställningstaganden samt åtgärder.

Ungdomarnas årsmöte ordnades 3-5.10.2014. Nedan finns alla godkända initiativ, klämmar och ställningstaganden samt åtgärder. Ungdomarnas årsmöte ordnades 3-5.10.2014. Nedan finns alla godkända initiativ, klämmar och ställningstaganden samt åtgärder. Behandlats av Röda Korsets styrelse 22.5.2015 INITIATIV 1 Infopaket för nya

Läs mer

Anvisningar för frivilliga i Terhokerhoklubben

Anvisningar för frivilliga i Terhokerhoklubben Anvisningar för frivilliga i Terhokerhoklubben Terhokerho-klubbens principer Terhokerho-klubben är en gemensam mötesplats för olika generationer. Alla är välkomna till Terhokerho-klubbarna. Det kostar

Läs mer

Informations- och kommunikationsguide för leaderprojekt

Informations- och kommunikationsguide för leaderprojekt 2019-10-04 Informations- och kommunikationsguide för leaderprojekt Innehållsförteckning Användning av logotyper och andra informationskrav... 2 Varför visa finansieringen från EU?... 2 Grundläggande krav

Läs mer

Digital kommunikation. den externa kommunikationen

Digital kommunikation. den externa kommunikationen Digital kommunikation den externa kommunikationen Vad ska vi prata om idag? Digitala kanaler så ser det ut Digitala kanaler vilka använder ni? Strategi och planering Så kommunicerar VIF/SISU Den här hjälpen

Läs mer

MÅLPROGRAM Förslag. Steg för Steg rf

MÅLPROGRAM Förslag. Steg för Steg rf MÅLPROGRAM 2018 2020 Förslag Steg för Steg rf Vad är Steg för Steg? Steg för Steg är en förening för och med personer med utvecklingsstörning. Vi arbetar för att personer med utvecklingsstörning ska höras

Läs mer

Skärholmens stadsdelsnämnd Sammanträdesprotokoll 9/

Skärholmens stadsdelsnämnd Sammanträdesprotokoll 9/ stadsdelsnämnd Sida 57 (61) 39 Demokratiska haveriet på Skärholmsdagen - Skrivelse Moderaterna, Liberalerna samt Centerpartiet som sitt ersättaryttrande Beslut Stadsdelsnämnden ger en i uppdrag att utreda

Läs mer

Utställarinformation 2014. ÄR DU på plats när Sveriges offentliga beslutsfattare MÖTS?

Utställarinformation 2014. ÄR DU på plats när Sveriges offentliga beslutsfattare MÖTS? Utställarinformation 2014 ÄR DU på plats när Sveriges offentliga beslutsfattare MÖTS? 5 goda skäl till varför du bör vara på plats när de offentliga beslutsfattarna möts 1 Kommunicera ditt budskap direkt

Läs mer

Måsens meddelande. Borgå naturskolas nyhetsbrev till skolorna. vårterminen 2017 *****

Måsens meddelande. Borgå naturskolas nyhetsbrev till skolorna. vårterminen 2017 ***** Måsens meddelande Borgå naturskolas nyhetsbrev till skolorna vårterminen 2017 ***** Brevet skickas i ett exemplar till skolan. Vänligen sätt brevet på ett synligt ställe tack! Du hittar brevet även på

Läs mer

LÄRARE, REKTOR, ELLER INSTRUKTÖR- SÅ HÄR ORGANISERAR DU TILLSTÄLLNINGAR OCH BESÖK UNDER POLITIKVECKAN

LÄRARE, REKTOR, ELLER INSTRUKTÖR- SÅ HÄR ORGANISERAR DU TILLSTÄLLNINGAR OCH BESÖK UNDER POLITIKVECKAN TILLSTÄLLNINGAR OCH BESÖK - INSTRUKTIONER 1 (7) LÄRARE, REKTOR, ELLER INSTRUKTÖR- SÅ HÄR ORGANISERAR DU TILLSTÄLLNINGAR OCH BESÖK UNDER POLITIKVECKAN Under Politikveckan kan läroanstalterna organisera

Läs mer

vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan

vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan Hur funkar det? En lathund för arrangörer under Kulturveckan 2018 i Vänersborg vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan OM KULTURVECKAN Uppdraget Kulturveckan i Vänersborg arrangerades första

Läs mer

KOMMUNIKATIONSPLAN. HELENA GRANATH Innovatum

KOMMUNIKATIONSPLAN. HELENA GRANATH Innovatum KOMMUNIKATIONSPLAN HELENA GRANATH Innovatum SYFTET MED KOMMUNIKATION- OCH INFORMATIONSINSATSER Det övergripande syftet med kommunikationen är att bidra till att projektet når uppsatta mål. STRATEGI För

Läs mer