Sandvik OH presentation

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sandvik OH presentation"

Transkript

1 Sandvik OH presentation Uppdaterad april KORTFAKTA Sandvik-koncernen har anställda i 130 länder och en omsättning på cirka 50 miljarder kronor. Sandvik utvecklar, tillverkar och marknadsför långt förädlade produkter med stort FoU-innehåll. Verksamheten är koncentrerad till områden där vi redan är - eller har möjlighet att bli - världsledande. Styrelsen utnämnde Lars Pettersson till ny VD och Koncernchef och Clas Åke Hedström till ny styrelseordförande i samband med bolagsstämman den 7 maj Sandvik har varit noterat på Stockholmsbörsen sedan Vid utgången av år 2002 uppgick det totala börsvärdet till 50 miljarder kronor. 2 SANDVIK Sandvik grundades i Sandviken år 1862 av Göran Fredrik Göransson. Han var den förste i världen som lyckades framställa stål i industriell skala enligt den s k Bessemer-metoden. Sedan starten har Sandvik utvecklats från ett mellansvenskt stålverk till en internationell högteknologisk verkstadskoncern. Huvudkontoret och de största produktionsanläggningarna finns fortfarande i Sandviken. SANDVIKS AFFÄRSFILOSOFI FRÅN 1868 Sandvik har under alla år haft som strategi att investera konsekvent i forskning och utveckling av nya produkter och produktionsmetoder. Mer än 95% av försäljningen och nästan två tredjedelar av produktionen sker idag utanför Sverige. En faktor som i hög grad bidragit till denna utveckling är en från starten målinriktad satsning på marknadsföring i nära kontakt med kunder över hela världen. Anders Henrik Göransson var som marknadsförare före sin tid och lade grunden för Sandviks affärsfilosofi. Där kunderna finns, finns också Sandvik, med verksamhet i 130 länder och anställda. 3 ORGANISATION Koncernen består av tre affärsområden som svarar för forskning och utveckling, produktion och försäljning av sina respektive produkter. Inom varje affärsområde finns ett antal varumärken med mer eller mindre unika lösningar. Sandvik Tooling är specialiserat på hårdmetall- och snabbstålsverktyg för metallbearbetning. Sandvik Mining and Construction är inriktat på maskiner, verktyg och service för bergavverkning. Sandvik Materials Technology tillverkar produkter i avancerade metaller, rostfritt stål, speciallegeringar och högtemperaturmaterial för en mängd olika användningsområden där kraven på prestanda är mycket höga. (Vi är även huvudägare i verkstadsföretaget 61% i Seco Tools) För samtliga dessa affärsområden gäller att vi har en världsledande ställning.

2 4 SANDVIK TOOLING Sandvik Toolings verksamhet omfattar främst verktyg och verktygssystem för skärande metallbearbetning. Walter och Valenite är nya medlemmar i Tooling. Dom förvärvades under Sandvik Coromant gör verktyg i hårdmetall, keramik och extremt hårda material som diamant och kubisk bornitrid. Sandvik CTT med bl a varumärkena Dormer, Titex, Prototyp och Precision, tillverkar snabbstålsverktyg och verktyg i solid hårdmetall. Walter producerar verktyg för metallbearbetning, mjukvarusystem för verktygshantering samt numeriskt styrda slipmaskiner. Valenite producerar skär och verktyg i hårdmetall, med relativt tung exponering mot amerikansk bilindustri. Sandvik Hard Materials är verksamt inom hela hårdmaterialområdet, från hårdmetall till diamant inklusive specialkeramer för biotekniska ändamål. Produkterna är bl a hårdmetallämnen i stora volymer till verktygstillverkare, verktyg och komponenter till verkstadsindustrin samt avancerade skär- och formverktyg till övrig industri. 5 SANDVIK MINING AND CONSTRUCTION Sandvik Mining and Construction levererar bergbearbetningsutrustning, verktyg och service till världens gruv- och anläggningsindustri. Sandvik Tamrock producerar borriggar, lastare, truckar, hydrauliska hammare samt hårdmetallverktyg och slitdelar. Sandvik Rock Processing erbjuder ett stort program av krossar, siktar och matare så väl som mobila och stationära kross och siktenheter. Sandvik Materials Handling levererar utrustning för transportörer och system för hantering av bulkmaterial. Driltech Mission gör borriggar och hårdmetallverktyg för roterande borrning och sänkborrning. VA-Eimco tillverkar utrustningar och verktyg för brytning av kol och andra lösa mineraler.

3 6 SANDVIK MATERIALS TECHNOLOGY Sandvik Materials Technology (tidigare Specialty Steels) består av Rör, Band, Tråd, Kanthal och Sandvik Process Systems. Tube, Strip och Wire (tidigare Sandvik Steel) tillverkar rör, band, tråd och stång för användare med höga krav på ekonomi, säkerhet och prestanda. Produkterna tillverkas huvudsakligen i rostfria stål samt i titan-, nickel- och zirkoniumlegeringar. Förädlingen är i genomsnitt hög i förhållande till råvaruinnehållet. Kanthals sortiment utgörs av metalliska och keramiska motståndsmaterial i form av tråd, band och värmeelement för elektrisk uppvärmning av industriugnar och hushållsapparater. Sandvik Process Systems producerar och marknadsför stålband och processanläggningar baserade på stålband för t ex kemi- och livsmedelsindustrin samt sorteringssystem 7 GLOBALA SANDVIK Mer än 95% av försäljningen och nästan två tredjedelar av produktionen sker idag utanför Sverige. Där kunderna finns, finns också Sandvik, med verksamhet i 130 länder och anställda. Cirka hälften av försäljningen går till Europa och en fjärdedel till Nordamerika. Målsättningen är att koncernen på sikt skall ha försäljning och produktion relativt jämnt fördelad mellan Amerika, Europa och Asien. Sandviks kunder finns inom många olika områden, bland annat fordons- och flygindustri, gruvor och anläggningsverksamhet, kemi-, olja/gas-, kraft-, massa/pappers-, vitvaru-, elektronik-, medicinteknik- samt läkemedelsindustri. Ungefär två tredjedelar av produkterna är industrikonsumtionsprodukter och en tredjedel är investeringsvaror. 8 FAKTURERING OCH RESULTAT Staplarna på den här bilden visar faktureringsutvecklingen under de senaste 20 åren. Faktureringen 2002 var oförändrad men minskade 7% i fast valuta och för jämförbara enheter till MSEK. Kurvan visar hur rörelseresultatet utvecklats under denna period. Inklusive jämförelsestörande poster uppgick resultatet 2002 till MSEK. 9 FAKTURERING, RESULTAT OCH ANTAL ANSTÄLLDA PER AFFÄRSOMRÅDE 2002 Sandvik Tooling är det största affärsområdet med en fakturering på nästan 18 miljarder kronor och en rörelsemarginal på 18 %, exkl förvärv som annars drog ner marginalen med 3 %-enheter. Sandvik Mining and Constructions fakturering uppgick till 13,8 miljarder för år 2002 och resultatet förbättrades kraftigt och motsvarade 11% av faktureringen. Faktureringen för Sandvik Materials Technology minskade faktureringen med 8% till 13 miljarder och resultatet uppgick till 9% av faktureringen. I Koncerngemensamt ingår rörelsekostnaderna för gemensam administration och finansverksamhet jämte övriga ej affärsområdesknutna aktiviteter i koncernens enheter.

4 Koncernens rörelseresultat uppgick till MSEK, 12% av faktureringen. Resultatet före skatt uppgick till MSEK. Antalet anställda inom koncernen var vid årets slut ( per 31 december 2001) vilket var en minskning med ca 840 personer för jämförbara enheter. 10 DIN PRODUKTIVITETSPARTNER Sandviks affärsidé är att aktivt bidra till att kundernas produktivitet och lönsamhet förbättras. De produkter och den service vi erbjuder skall ge maximala kundvärden vad gäller prestanda, kvalitet, snabbhet, säkerhet, flexibilitet och totalekonomi. Sandvik skall vara kundens självklara förstahandsval. 11 FORSKNING OCH UTVECKLING Sandvik har under alla år haft som strategi att investera konsekvent i forskning och utveckling av nya produkter och produktionsmetoder. Procentuellt sett har denna satsning under en lång följd av år varit 4 % av koncernens omsättning trots att denna har flerdubblats. Under 2002 investerades mer än miljoner kronor i forskning och utveckling. Cirka specialister arbetar med FoU inom Sandvik-koncernen. Ett mått på resultatet av vår satsning på FoU är antalet patent som Sandvik-koncernen idag äger - totalt cirka Ett annat riktmärke är att mäta åldern på vår produktportfölj. Inom till exempel affärssektor Sandvik Coromant utgörs hälften av försäljningen av produkter som är yngre än fem år. 12 FÖRVÄRV Sandvik satsar kraftfullt såväl på organisk tillväxt som på företagsförvärv. Sedan 1992 har Sandvik förvärvat mer än 35 företag. Sju av dessa förvärv hade en omsättning på över 1 miljard kronor vid tillfället för förvärvet. Sammantaget har förvärven, inklusive Walter och Valenite, tillfört Sandvik en årlig omsättning på cirka 20 miljarder kronor. Företag som förvärvas ska ha en verksamhet som ligger inom ramen för våra tre affärsområden och stärker vår ställning på marknaden. Dessutom kan förvärv bli aktuella inom näraliggande områden som faller inom vår kompetens. Ett kriterium vid våra förvärv är att det nya företaget ska bidra positivt till koncernens resultat inom 1-2 år.

5 13 SANDVIK OCH IT IT är en strategisk förutsättning för att vi skall uppnå våra mål om tillväxt och lönsamhet. Vi har mer än specialister arbetar med utveckling, underhåll och drift av systemlösningar i syfte att öka kundnytta, förbättra produktiviteten och sänka kostnaderna. Vi har länge haft en hög kompetens, samt en bra infrastruktur och organisation inom området. Sandvik- koncernens första IT-strategi togs fram redan i slutet av 60-talet. Den var faktiskt initierad av vår Styrelseordförande Percy Barnevik som på den tiden var ansvarig för koncernens administrativa rationalisering och datahantering. Under 70-talet byggde vi upp vårt globala nätverk - SandNet och flertalet system för order-, lager och produktionsstyrning. För att sedan under 80-talet fokusera på direktdistribution istället för via lokala lager. En ny IT struktur integrerades. 90-talet karaktäriserades av ett allt snabbare informationsflöde - såväl inom företaget, som mellan oss och våra kunder. Antalet PC-apparater ökade stort. Och det här är bara början - idag ligger fokus på e-business och B2B - affärer företagen emellan. Kort sagt så är IT idag ett kraftfullt verktyg för Sandvik. 14 KONCERNENS FINANSIELLA MÅL Hösten år 2000 höjdes ribban för organisk tillväxt till i genomsnitt 6% över en konjunkturcykel vilket skall jämföras med det tidigare utfallet på 4%. Härtill kommer företagsförvärv. Vi skall växa på samtliga geografiska områden men i högre takt på våra prioriterade tillväxtmarknader Asien, Nafta och östra Europa. Vi bibehåller målet 20% för avkastningen på sysselsatt kapital. Likaså bibehålles det höga målet med en utdelningsandel på minst 50% av vinsten per aktie. Sandviks höga intjäningsförmåga och starka kassaflöde innebär att vi kan ha en mer effektiv kapitalstruktur och ambitionen är att öka nettoskuldsättningsgraden, dvs nettskulder i förhållande till eget kapital, till intervallet 0,6-0,8. Detta skall ske genom organisk tillväxt, förvärv, fortsatt hög utdelning och återköp av aktier. Och slutligen, den totala avkastningen på Sandvik-aktien skall vara högre än vår bransch, definierad som Europeisk verkstadsindustri. 15 FINANSIELLA MÅL PER AFFÄRSOMRÅDE Affärsområdena har olika fokus relaterade till de generella koncernmålen. Sandvik Materials Technology: här prioriteras högre lönsamhet och tillväxt endast inom väl utvalda områden. Målet är att nå en rörelsemarginal, EBIT, inom intervallet 12-15% och ROCE 15-20% i slutet av Med tanke på det svaga affärsklimatet kan det dröja något längre innan EBIT-målet uppnås. Sandvik Mining and Construction: skall fokusera på såväl tillväxt som fortsatt lönsamhetsförbättring. Målet är att nå en tillväxt på ca 6%, EBIT-marginal 10-15% och ROCE kring 20%.

6 Sandvik Tooling: skall växa mer än koncernens genomsnittliga mål med bibehållen lönsamhet. Målet är att uppnå en försäljningstillväxt på mer än 6% och avkastningen på sysselsatt skall klart överstiga 20%. 16 SANDVIKS STYRKEFAKTORER OCH AFFÄRSFILOSOFI Sandvik-koncernens strategi baseras på en unik affärsfilosofi som innebär samverkan mellan ett flertal olika styrkefaktorer. Lär mer om Sandvik i årsredovisningen!

Sandvik Sandvik Group Presentation 2003, sid 1

Sandvik Sandvik Group Presentation 2003, sid 1 Sandvik 2003! Fakturering ca 50 000 MSEK! 37 000 anställda i 130 länder! Produkter med stort FoU-innehåll och hög förädlingsgrad! Världsledande inom utvalda områden! Styrelseordförande: Clas Åke Hedström!

Läs mer

Sedan maj 2002 är Lars Pettersson VD och koncernchef för Sandvik. Clas Åke Hedström är styrelseordförande.

Sedan maj 2002 är Lars Pettersson VD och koncernchef för Sandvik. Clas Åke Hedström är styrelseordförande. Sandvik OH-presentation Uppdaterad februari 2004 1 I KORTHET Sandvik är ett högteknologiskt verkstadsföretag med verksamhet i 130 länder, 37 000 anställda och en årlig försäljning på 49 miljarder SEK.

Läs mer

Välkommen till Sandvik En inblick i vår värld

Välkommen till Sandvik En inblick i vår värld Välkommen till En inblick i vår värld Vad gör vi? Vi tillverkar avancerade industriverktyg, gruvmaskiner och specialstålsprodukter. Vi jobbar tillsammans med våra kunder och vi satsar flera miljarder varje

Läs mer

Välkommen till Sandvik En inblick i vår värld

Välkommen till Sandvik En inblick i vår värld Välkommen till En inblick i vår värld Säkerheten främst Protective Equipment s mål är att aldrig orsaka skada hos våra anställda, miljön vi arbetar inom, våra kunder och leverantörer Emergency Exit Emergency

Läs mer

Pressinformation. SANDVIK AB Delårsrapport andra kvartalet 2001

Pressinformation. SANDVIK AB Delårsrapport andra kvartalet 2001 Pressinformation SANDVIK AB Delårsrapport andra kvartalet 2001 Fortsatt hög orderingång och fakturering. Rekordresultat, 1 635 MSEK efter finansnetto, +18 % exkl. jämförelsestörande poster. Bättre resultat

Läs mer

Pressinformation. SANDVIK AB Delårsrapport första kvartalet 2001

Pressinformation. SANDVIK AB Delårsrapport första kvartalet 2001 Pressinformation SANDVIK AB Delårsrapport första kvartalet 2001 Starkt resultat, 1 525 MSEK efter finansnetto, +21 %. Rekordfakturering, 12 050 MSEK, +17 %, 11 % i fast valuta för jämförbara enheter. Fortsatt

Läs mer

Pressinformation. SANDVIK AB Halvårsrapport 2000

Pressinformation. SANDVIK AB Halvårsrapport 2000 Pressinformation SANDVIK AB Halvårsrapport 2000 Resultatet efter finansnetto ökade till 3 310 (1 811). Engångsposter ingår med +660. Förbättrad lönsamhet för samtliga affärsområden. Fortsatt bra affärsläge

Läs mer

Bolagsstämma 5 maj 2003

Bolagsstämma 5 maj 2003 Bolagsstämma 5 maj 2003 Anförande av Lars Pettersson VD och Koncernchef Mina damer och herrar! Ärade aktieägare! Jag har nu varit VD för Sandvik i ett år. Det har varit händelserikt fullt av möjligheter

Läs mer

Pressinformation. SANDVIK AB Delårsrapport för första kvartalet 2000

Pressinformation. SANDVIK AB Delårsrapport för första kvartalet 2000 Pressinformation SANDVIK AB Delårsrapport för första kvartalet 2000 Resultat efter finansnetto nästan fördubblat till 1 560 (810). Realisationsvinst med 300 ingår. Fortsatt starkt affärsläge kraftigt ökad

Läs mer

Nettovinst % Vinst per aktie, SEK 3) 14,00 14,00 13,70 Avkastning på sysselsatt kapital, % 3) 15,5 16,2 15,4

Nettovinst % Vinst per aktie, SEK 3) 14,00 14,00 13,70 Avkastning på sysselsatt kapital, % 3) 15,5 16,2 15,4 Pressinformation SANDVIK AB Delårsrapport första kvartalet 2003 Resultat efter finansnetto: 1 281 MSEK - stabilt trots negativa valutaeffekter Fakturering: 12 080 MSEK, +2 % Orderingång: 13 420 MSEK, +5

Läs mer

Bolagsstämma 3 maj 2005 Lars Pettersson VD och Koncernchef

Bolagsstämma 3 maj 2005 Lars Pettersson VD och Koncernchef Bolagsstämma 3 maj 2005 Lars Pettersson VD och Koncernchef Mina damer och herrar! Ärade aktieägare! Det är verkligen trevligt att se att så många aktieägare har kommit till Sandviks bolagsstämma. Det är

Läs mer

Bokslutskommuniké 2001 och delårsrapport för fjärde kvartalet

Bokslutskommuniké 2001 och delårsrapport för fjärde kvartalet 1 SECO TOOLS AB Bokslutskommuniké och delårsrapport för fjärde kvartalet Rörelseresultatet för, 787 MSEK, var bättre än. Kvartalets försäljning steg totalt med 4 procent, men resultatet försvagades. Förvärv

Läs mer

Bolagsstämma 7 maj 2002

Bolagsstämma 7 maj 2002 Bolagsstämma 7 maj 2002 Anförande av Clas Åke Hedström VD och Koncernchef Mina Damer och Herrar! Ärade aktieägare! 1 ! År 2001! Kvartal 1, 2002! Strategi för lönsam tillväxt Bolagsstämma 2002, sid 2 Jag

Läs mer

SANDVIK AKTIEBOLAG BOLAGSSTÄMMA 1999

SANDVIK AKTIEBOLAG BOLAGSSTÄMMA 1999 SANDVIK AKTIEBOLAG BOLAGSSTÄMMA 1999 Koncernchef Clas Åke Hedströms anförande till aktieägarna på bolagsstämman den 29 april, 1999. Mina Damer och Herrar! Ärade aktieägare! Det är glädjande att så många

Läs mer

SANDVIK AB Bokslutskommuniké 2001 och delårsrapport fjärde kvartalet

SANDVIK AB Bokslutskommuniké 2001 och delårsrapport fjärde kvartalet Pressinformation SANDVIK AB Bokslutskommuniké 2001 och delårsrapport fjärde kvartalet Fakturering: 48 900 MSEK, +3 % i fast valuta för jämförbara enheter Vinst: 5 606 MSEK efter finansnetto, +2 % exkl.

Läs mer

Pressinformation. SANDVIK AB Delårsrapport januari-september 2000

Pressinformation. SANDVIK AB Delårsrapport januari-september 2000 Pressinformation SANDVIK AB Delårsrapport januari-september 2000 Resultat efter finansnetto 3 725 MSEK, +41 %, exkl. jämförelsestörande poster Högre lönsamhet för samtliga affärsområden Omstruktureringsprogram

Läs mer

Årsstämma 2 maj Lars Pettersson. VD och Koncernchef

Årsstämma 2 maj Lars Pettersson. VD och Koncernchef Årsstämma 2 maj 2006 Lars Pettersson VD och Koncernchef Mina damer och herrar! Ärade aktieägare! Den film som vi precis såg var en kort inblick i hur vi arbetar i östra Europa, där vi under många år har

Läs mer

SECO TOOLS AB. Bokslutskommuniké 2000

SECO TOOLS AB. Bokslutskommuniké 2000 1 SECO TOOLS AB Bokslutskommuniké 2000 Årets rörelseresultat är det bästa i Secos historia, 778 MSEK (572). Efterfrågetrenden i Europa fortsatt positiv, men successiv avmattning i USA. Satsningar i Asien

Läs mer

Samtidigt stärks Sandviks marknadsposition ytterligare genom förvärv. Postadress Publikt bolag (publ) Telefon Telefax

Samtidigt stärks Sandviks marknadsposition ytterligare genom förvärv. Postadress Publikt bolag (publ) Telefon Telefax Pressinformation SANDVIK AB Delårsrapport andra kvartalet 2002 Resultat efter finansnetto: 1 457 MSEK i kvartalet, 12 % av faktureringen Fakturering: 12 510 MSEK, +1 % Starkt operativt kassaflöde: 1 898

Läs mer

Presentation av Addtech

Presentation av Addtech 1 Presentation av Addtech Kort om Addtech En teknikhandelskoncern Förädlingslänk mellan leverantörer och kunder Fokus på Added Value i produkt Mellan- till lågvolym Från standardprodukter till egna produkter

Läs mer

Möt Sandvik 1/02 Innehåller bokslutskommuniké och delårsrapport fjärde kvartalet 20 01

Möt Sandvik 1/02 Innehåller bokslutskommuniké och delårsrapport fjärde kvartalet 20 01 Möt Sandvik 1/02 Innehåller bokslutskommuniké och delårsrapport fjärde kvartalet 2001 2 MÖT SANDVIK 1/2002 Klart med förvärvet av Walter Konkurrensmyndigheterna, bland andra tyska Bundeskartellamt, har

Läs mer

DELÅRSRAPPORT JANUARI-MARS 2007. Första kvartalet 2007

DELÅRSRAPPORT JANUARI-MARS 2007. Första kvartalet 2007 Gunnebo den 24 april 2007 DELÅRSRAPPORT JANUARI-MARS 2007 Första kvartalet 2007 Orderingången ökade med 8% till 528 MSEK (491) - organisk tillväxt för jämförbara enheter 11% Nettoomsättningen ökade med

Läs mer

Presentation - Andra Kvartalet

Presentation - Andra Kvartalet Presentation - Andra Kvartalet Introduktion Utdelning av Momentum Group till aktieägarna är genomförd Syfte med avknoppning 2017 Avknoppning och utdelning till aktieägarna Öka resultattillväxten genom

Läs mer

Bolagsstämma 7 maj 2001 Anförande av Clas Åke Hedström VD och Koncernchef

Bolagsstämma 7 maj 2001 Anförande av Clas Åke Hedström VD och Koncernchef Bolagsstämma 7 maj 21 Anförande av Clas Åke Hedström VD och Koncernchef Mina Damer och Herrar! Ärade aktieägare! Bolagsstämma 21 1 X! År 2! Nya mål! Kvartal 1, 21 Bolagsstämma 21, sid 2 Jag kommer idag

Läs mer

Energieffektivisering Engagera personal och ledning

Energieffektivisering Engagera personal och ledning Energieffektivisering 2006-10-25 Engagera personal och ledning 2005 Fakturering ca 55 000 MSEK (8 000 MUSD) 38 000 anställda i 130 länder Produkter med stort FoU-innehåll och hög förädlingsgrad Världsledande

Läs mer

Bolagsstämma 6 maj 2004

Bolagsstämma 6 maj 2004 Bolagsstämma 6 maj 2004 Lars Pettersson VD och Koncernchef Mina damer och herrar! Ärade aktieägare! Sandviks affärssidé är att aktivt bidra till att förbättra våra kunders produktivitet och lönsamhet.

Läs mer

Sandvik Årsredovisning 2000

Sandvik Årsredovisning 2000 Sandvik Årsredovisning 2000 SANDVIK ETT KUNSKAPSFÖRETAG Sandvik är ett högteknologiskt företag med avancerade produkter och välkända varumärken. Bakom koncernens framgångar står många kvalificerade medarbetare

Läs mer

Presentation av Addtech

Presentation av Addtech 1 Presentation av Addtech Kort om Addtech En teknikhandelskoncern Förädlingslänk mellan leverantörer och kunder Fokus på Added Value i produkt Mellan- till lågvolym Från standardprodukter till egna produkter

Läs mer

Rostdoktorn Dr. Sabina Ronneteg

Rostdoktorn Dr. Sabina Ronneteg Rostdoktorn Dr. Sabina Ronneteg Vem är jag? Sabina Ronneteg Naturvetenskapligt program, Katedralskolan, Linköping Magisterexamen i kemi vid Linköpings Tekniska Högskola och Uppsala Universitet Doktorerade

Läs mer

SANDVIK AB Bokslutskommuniké 2000 och delårsrapport fjärde kvartalet

SANDVIK AB Bokslutskommuniké 2000 och delårsrapport fjärde kvartalet Pressinformation SANDVIK AB Bokslutskommuniké 2000 och delårsrapport fjärde kvartalet Rekordvinst: 5 804 MSEK efter finansnetto, +34 % exkl. jämförelsestörande poster Faktureringen ökade 12 % till 43 750

Läs mer

Stämma med rekorddeltagande

Stämma med rekorddeltagande Möt Sandvik 1/99 Stämma med rekorddeltagande Sandviks VD och koncernchef Clas Åke Hedström 2 MÖT SANDVIK 1/99 Bolagsstämman i Jernvallens ishall i Sandviken den 29 april i år blev ett trevligt och välbesökt

Läs mer

Presentation av Addtech

Presentation av Addtech 1 Presentation av Addtech Kort om Addtech En teknikhandelskoncern Förädlingslänk mellan leverantörer och kunder Fokus på Added Value i produkt Mellan- till lågvolym Från standardprodukter till egna produkter

Läs mer

Presentation av Addtech

Presentation av Addtech 1 Presentation av Addtech Kort om Addtech En teknikhandelskoncern Förädlingslänk mellan leverantörer och kunder Fokus på Added Value i produkt Mellan- till lågvolym Från standardprodukter till egna produkter

Läs mer

Pressinformation. SANDVIK AB Bokslutskommuniké för 1999

Pressinformation. SANDVIK AB Bokslutskommuniké för 1999 Pressinformation SANDVIK AB Bokslutskommuniké för 1999 Starkt fjärde kvartal. Helårsresultatet före skatt blev 5 465 MSEK (3 935) inklusive realisationsvinst. Fortsatt förbättring av affärsläget. Ny koncernstruktur

Läs mer

1 SECO TOOLS AB Delårsrapport januari - mars år 2007 * Kvartalet visade en stark tillväxt. Nettoomsättningen ökade med 11 procent i fast valuta och 6 procent i SEK till 1 508 MSEK (1 416). * Rörelseresultatet

Läs mer

Pressinformation. SANDVIK AB Delårsrapport andra kvartalet 2003

Pressinformation. SANDVIK AB Delårsrapport andra kvartalet 2003 Pressinformation SANDVIK AB Delårsrapport andra kvartalet 2003 Resultat efter finansnetto: 1 191 MSEK. Valutaeffekt -180 MSEK Fakturering: 12 330 MSEK, +4 % i fast valuta för jämförbara enheter Orderingång:

Läs mer

Presentation av Addtech

Presentation av Addtech 1 Presentation av Addtech Kort om Addtech En teknikhandelskoncern Förädlingslänk mellan leverantörer och kunder Fokus på Added Value i produkt Mellan- till lågvolym Från standardprodukter till egna produkter

Läs mer

Sandviks identitet. En trycksak om en världskoncern

Sandviks identitet. En trycksak om en världskoncern Sandviks identitet En trycksak om en världskoncern Vad kännetecknar Sandvik? Många tänker nog på våra välkända produkter och varumärken. Vissa associerar säkert till vårt materialkunnande. För en del är

Läs mer

Pressinformation. SANDVIK AB Delårsrapport tredje kvartalet 2001

Pressinformation. SANDVIK AB Delårsrapport tredje kvartalet 2001 Pressinformation SANDVIK AB Delårsrapport tredje kvartalet 2001 Resultat efter finansnetto 1 297 MSEK Starkt kassaflöde, 1 819 MSEK före investeringar Fortsatt hög fakturering men lägre efterfrågan Överenskommelse

Läs mer

SANDVIK AB Delårsrapport fjärde kvartalet och bokslutskommuniké 2002

SANDVIK AB Delårsrapport fjärde kvartalet och bokslutskommuniké 2002 Pressinformation SANDVIK AB Delårsrapport fjärde kvartalet och bokslutskommuniké 2002 Kvartal 4: - Fakturering 12 660 MSEK, -1 % mot föregående år - Vinst: 1 309 MSEK (1 149) efter finansnetto, 10 % av

Läs mer

Koncernens fakturering uppgick i kvartalet till 1 005 MSEK, vilket var en ökning med 12 procent. Valutaeffekter svarade för hela ökningen.

Koncernens fakturering uppgick i kvartalet till 1 005 MSEK, vilket var en ökning med 12 procent. Valutaeffekter svarade för hela ökningen. 1 SECO TOOLS AB Delårsrapport januari - september år Kvartalets resultat före skatt var oförändrat jämfört med föregående år. Försäljningen för kvartalet steg totalt med 12 procent. En fortsatt konjunkturförsvagning

Läs mer

Sandvik AB:s bolagsstämma 4 maj, 2000 Anförande av VD och koncernchef Clas Åke Hedström

Sandvik AB:s bolagsstämma 4 maj, 2000 Anförande av VD och koncernchef Clas Åke Hedström Sandvik AB:s bolagsstämma 4 maj, 2000 Anförande av VD och koncernchef Clas Åke Hedström Mina Damer och Herrar! Ärade aktieägare! Det är glädjande att så många har tillfälle att deltaga i årets bolagsstämma.

Läs mer

OMSLAGSBILDEN Omslagsbilden visar tre representanter för den globala verkstadskoncernen Sandvik. Från vänster:

OMSLAGSBILDEN Omslagsbilden visar tre representanter för den globala verkstadskoncernen Sandvik. Från vänster: Sandvik Årsredovisning 2002 OMSLAGSBILDEN Omslagsbilden visar tre representanter för den globala verkstadskoncernen Sandvik. Från vänster: Pulkit Datta, 24 år, civilingenjör, Sandvik Tooling, Pune, Indien.

Läs mer

Presentation av Addtech. September 2012

Presentation av Addtech. September 2012 Presentation av Addtech September 2012 1 Kort om Addtech En teknikhandelskoncern Förädlingslänk mellan leverantörer och kunder Fokus på Added Value i produkt Mellan- till lågvolym Från standardprodukter

Läs mer

Fjärde kvartalet 2010. CEO Hans Porat CFO Per-Ola Holmström 2011-02-02

Fjärde kvartalet 2010. CEO Hans Porat CFO Per-Ola Holmström 2011-02-02 Fjärde kvartalet 21 CEO Hans Porat CFO Per-Ola Holmström 211-2-2 Sammanfattning av Q4 Koncernen Omsättningen ökade med 1 procent till 864 MSEK (786) - Hög komponentandel har bidragit med 8 MSEK inom Nolato

Läs mer

10156lt-SAK346_MS_2/02 SWE NY 02-05-23 09.40 Sida 1 Möt Sandvik 2/02 Innehåller delårsrapport första kvartalet 2002

10156lt-SAK346_MS_2/02 SWE NY 02-05-23 09.40 Sida 1 Möt Sandvik 2/02 Innehåller delårsrapport första kvartalet 2002 Möt Sandvik 2/02 Innehåller delårsrapport första kvartalet 2002 2 MÖT SANDVIK 2/2002 Ingen stans ingen förpackning I det moderna samhället spelar förpackningar av olika slag en central roll. Så gott som

Läs mer

Marknadsutsikter på kort sikt* För Sandvik väntas ingen större förändring av efterfrågesituationen den närmaste tiden.

Marknadsutsikter på kort sikt* För Sandvik väntas ingen större förändring av efterfrågesituationen den närmaste tiden. Pressinformation SANDVIK AB Delårsrapport tredje kvartalet 2002 Resultat efter finansnetto: 1 036 MSEK i kvartalet, 9 % av faktureringen Orderingång: 11 850 MSEK, +2 % i fast valuta för jämförbara enheter

Läs mer

OMSLAGSBILDEN Omslagsbilden visar tre representanter för den globala verkstadskoncernen Sandvik. Från vänster:

OMSLAGSBILDEN Omslagsbilden visar tre representanter för den globala verkstadskoncernen Sandvik. Från vänster: Sandvik Årsredovisning 2003 OMSLAGSBILDEN Omslagsbilden visar tre representanter för den globala verkstadskoncernen Sandvik. Från vänster: Tarja Heino,44år, Sandvik Mining and Construction, Åbo, Finland.

Läs mer

Presentation av Addtech

Presentation av Addtech 1 Presentation av Addtech Kort om Addtech En teknikhandelskoncern Förädlingslänk mellan leverantörer och kunder Fokus på Added Value i produkt Mellan- till lågvolym Från standardprodukter till egna produkter

Läs mer

Presentation av Addtech

Presentation av Addtech 1 Presentation av Addtech Kort om Addtech En teknikhandelskoncern Förädlingslänk mellan leverantörer och kunder Fokus på Added Value i produkt Mellan- till lågvolym Från standardprodukter till egna produkter

Läs mer

Gunnar Brock ett mycket bra år. VD och koncernchef Årsstämma Årsstämma

Gunnar Brock ett mycket bra år. VD och koncernchef Årsstämma Årsstämma Gunnar Brock VD och koncernchef 12 28-4-24 Årsstämma 27 ett mycket bra år 13 28-4-24 Årsstämma 1 Agenda Resultat i siffror Socialt och miljömässigt engagemang Våra verksamheter Tillväxtmöjligheter Atlas

Läs mer

Sandvik är en världsledande tillverkare av verktyg för metallbearbetning. Omslagsbilden visar spånor från svarvning i stål. På denna sida ses ett

Sandvik är en världsledande tillverkare av verktyg för metallbearbetning. Omslagsbilden visar spånor från svarvning i stål. På denna sida ses ett Sandvik Årsredovisning 1998 Sandvik är en världsledande tillverkare av verktyg för metallbearbetning. Omslagsbilden visar spånor från svarvning i stål. På denna sida ses ett nyutvecklat vändskär i hårdmetall

Läs mer

PostNord januari-mars 2012 Stora omställningar i fortsatt utmanande marknad 2012-05-10

PostNord januari-mars 2012 Stora omställningar i fortsatt utmanande marknad 2012-05-10 PostNord januari-mars 212 Stora omställningar i fortsatt utmanande marknad 212-5-1 Finansiell översikt Finansiell översikt jan-mar MSEK Q1 212 Q1 211 Förändring Rörelsens intäkter* 1 51 1 7-19 ±% Rörelsens

Läs mer

Presentation av Addtech

Presentation av Addtech 1 Presentation av Addtech Kort om Addtech En teknikhandelskoncern Förädlingslänk mellan leverantörer och kunder Fokus på Added Value i produkt Mellan- till lågvolym Från standardprodukter till egna produkter

Läs mer

Pressinformation. SANDVIK AB Delårsrapport tredje kvartalet 2004

Pressinformation. SANDVIK AB Delårsrapport tredje kvartalet 2004 Pressinformation SANDVIK AB Delårsrapport tredje kvartalet 2004 Sandviks utveckling i tredje kvartalet var stark. Orderingången ökade med 26 % i fast valuta för jämförbara enheter och resultatet efter

Läs mer

Korrektur 1 2010-11-30. Sandvik Årsredovisning 2010

Korrektur 1 2010-11-30. Sandvik Årsredovisning 2010 Korrektur 1 2010-11-30 Sandvik Årsredovisning 2010 Innehåll Året i korthet 1 Detta är Sandvik 2 Koncernchefens kommentar 4 Affärsidé, mål och strategier 6 Förvärvsstrategi 9 Sandvik-aktien 10 Förvaltningsberättelse

Läs mer

Industriproduktionen i USA och Europa var fortsatt dämpad under kvartalet.

Industriproduktionen i USA och Europa var fortsatt dämpad under kvartalet. 1 SECO TOOLS AB Delårsrapport januari - september år Kvartalets försäljning ökade 3 procent i fast valuta jämfört med föregående år. Försäljningen för delårsperioden var 2 935 MSEK (3 042). Resultat efter

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL ETT FÖRETAG SOM DRIVS AV EXPERTIS OCH UPPFINNINGSRIKEDOM

VÄLKOMMEN TILL ETT FÖRETAG SOM DRIVS AV EXPERTIS OCH UPPFINNINGSRIKEDOM VÄLKOMMEN TILL ETT FÖRETAG SOM DRIVS AV EXPERTIS OCH UPPFINNINGSRIKEDOM SÄKERHETEN FRÄMST Sandviks målsättning är att våra medarbetare, miljön vi arbetar i, våra kunder och våra leverantörer inte ska komma

Läs mer

Kv 3. VBG AB Delå rsrapport januari september 2004. Koncernens omsättning ökade med 13% till 446,2 MSEK (395,3).

Kv 3. VBG AB Delå rsrapport januari september 2004. Koncernens omsättning ökade med 13% till 446,2 MSEK (395,3). Koncernens omsättning ökade med 13% till 446,2 MSEK (395,3). Koncernens rörelseresultat före omstruktureringskostnader ökade med 28% till 41,6 MSEK (32,4). Koncernens resultat före skatt ökade med 13%

Läs mer

Presentation av Addtech

Presentation av Addtech 1 Presentation av Addtech Kort om Addtech En teknikhandelskoncern Förädlingslänk mellan leverantörer och kunder Fokus på Added Value i produkt Mellan- till lågvolym Från standardprodukter till egna produkter

Läs mer

Sandvik K1. PRESSINFORMATION 3 maj 2005 Delårsrapport första kvartalet % +24% +12%

Sandvik K1. PRESSINFORMATION 3 maj 2005 Delårsrapport första kvartalet % +24% +12% PRESSINFORMATION 3 maj 25 Delårsrapport första kvartalet 25 TILLVÄXT OCH VINSTÖKNING Resultat efter finansnetto ökade med 25 % till 1 892. Orderingången ökade med 14 %* till 15 646. Faktureringen ökade

Läs mer

Första kvartalet 2014. CEO Hans Porat CFO Per-Ola Holmström 2014-04-29

Första kvartalet 2014. CEO Hans Porat CFO Per-Ola Holmström 2014-04-29 Första kvartalet 2014 CEO Hans Porat CFO Per-Ola Holmström 2014-04-29 Sammanfattning av Q1 Koncernen Omsättningen uppgick till 932 MSEK (1 254) - Justerat för valuta och struktur minskade omsättningen

Läs mer

Brought to you by Global Reports

Brought to you by Global Reports Sandvik Årsredovisning 2002 OMSLAGSBILDEN Omslagsbilden visar tre representanter för den globala verkstadskoncernen Sandvik. Från vänster: Pulkit Datta, 24 år, civilingenjör, Sandvik Tooling, Pune, Indien.

Läs mer

TOMAS SJÖLIN VD och koncernchef

TOMAS SJÖLIN VD och koncernchef TOMAS SJÖLIN VD och koncernchef AFFÄRSKONCEPT Nolato är en högteknologisk systemleverantör av polymera komponenter till världsledande kunder inom mobil telefoni, telekom, vitvaror, fordon, medicinteknik

Läs mer

Stålindustrins energibehov

Stålindustrins energibehov Stålindustrins energibehov Fokus Sandvik Materials Technology Alena Nordqvist 2014-10-29 Vad vi gör Vi tillverkar avancerade speciallegeringar och keramiska material, industriverktyg och gruvmaskiner.

Läs mer

Rörelseresultat 1 850 1 403 +32 3 430 2 858 +20 % 13 11 13 12. Resultat efter finansnetto 1 664 1 191 +40 3 094 2 472 +25 % 12 10 12 10

Rörelseresultat 1 850 1 403 +32 3 430 2 858 +20 % 13 11 13 12. Resultat efter finansnetto 1 664 1 191 +40 3 094 2 472 +25 % 12 10 12 10 Pressinformation SANDVIK AB Delårsrapport andra kvartalet 2004 Sandviks tillväxt i andra kvartalet var stark. Orderingången och faktureringen noterade den högsta nivån någonsin i ett enskilt kvartal liksom

Läs mer

Första kvartalet 2013. CEO Hans Porat CFO Per-Ola Holmström 2013-04-26

Första kvartalet 2013. CEO Hans Porat CFO Per-Ola Holmström 2013-04-26 Första kvartalet 213 CEO Hans Porat CFO Per-Ola Holmström 213-4-26 Sammanfattning av Q1 Koncernen! Mycket stark utveckling för samtliga affärsområden! Omsättningen ökade med 5 procent till 1 254 MSEK (837)

Läs mer

Presentation av Addtech

Presentation av Addtech 1 Presentation av Addtech Kort om Addtech En teknikhandelskoncern Förädlingslänk mellan leverantörer och kunder Fokus på Added Value i produkt Mellan- till lågvolym Från standardprodukter till egna produkter

Läs mer

Presentation av Addtech. Juli 2012

Presentation av Addtech. Juli 2012 Presentation av Addtech Juli 2012 1 Kort om Addtech Ett teknikhandelsföretag Förädlingslänk mellan leverantörer och kunder Fokus på Added Value i produkt Mellan- till lågvolym Från standardprodukter till

Läs mer

Mycronic Årsstämma maj 2016

Mycronic Årsstämma maj 2016 Mycronic Årsstämma 2016 3 maj 2016 Enabling the future of electronics Lena Olving, VD och koncernchef Det här är Mycronic års erfarenhet av innovation Mycronic är representerade i mer än 50 länder kunder

Läs mer

Presentation av Addtech

Presentation av Addtech 1 Presentation av Addtech Kort om Addtech En teknikhandelskoncern Förädlingslänk mellan leverantörer och kunder Fokus på Added Value i produkt Mellan- till lågvolym Från standardprodukter till egna produkter

Läs mer

DELÅRSRAPPORT. januari - mars

DELÅRSRAPPORT. januari - mars 2018 DELÅRSRAPPORT januari - mars DETTA ÄR NEW WAVE GROUP New Wave Group är ett tillväxtbolag. Vi skapar, förvärvar och utvecklar varumärken och produkter för profilbranschen samt sport-, gåvo- och inredningssektorn.

Läs mer

Sandvik Kv1. PRESSINFORMATION 26 april 2007 Delårsrapport första kvartalet

Sandvik Kv1. PRESSINFORMATION 26 april 2007 Delårsrapport första kvartalet PRESSINFORMATION 26 april 27 Delårsrapport första kvartalet 27 FORTSATT STARK EFTERFRÅGAN Orderingång +13 %*, 22 735. Fakturering +21 %*, 2 49. Resultat efter finansnetto +25 %, 3 365. Periodens resultat

Läs mer

Presentation 9 februari. Bokslutskommuniké Januari - December 2011

Presentation 9 februari. Bokslutskommuniké Januari - December 2011 Presentation 9 februari Bokslutskommuniké Januari - December 2011 Detta är New Wave Group New Wave Group är ett tillväxtbolag. Vi skapar, förvärvar och utvecklar varumärken och produkter för profil och

Läs mer

Industrikonjunkturen var fortsatt dämpad i Europa och USA under perioden.

Industrikonjunkturen var fortsatt dämpad i Europa och USA under perioden. 1 SECO TOOLS AB Delårsrapport januari - september år Faktureringen i kvartalet minskade med 6 procent jämfört med föregående år och rörelsemarginalen uppgick till 14,0 procent (16,4). Förbättrat operativt

Läs mer

www.handelsbanken.se Sista dag för köp är den 17 maj Företagsobligation Sandvik

www.handelsbanken.se Sista dag för köp är den 17 maj Företagsobligation Sandvik www.handelsbanken.se Sista dag för köp är den 17 maj Företagsobligation Sandvik Placera i ett av Sveriges ledande industriföretag Till följd av den senaste tidens kraftiga inbromsning i konjunkturen har

Läs mer

Sandvik Årsredovisning 2009

Sandvik Årsredovisning 2009 Sandvik Årsredovisning 2009 Innehåll Året i korthet 1 Detta är Sandvik 2 Koncernchefens kommentar 4 Affärsidé, mål och strategier 6 Förvärvsstrategi 9 Sandvik-aktien 10 Förvaltningsberättelse Marknadsläge

Läs mer

Sandvik Årsredovisning 2010

Sandvik Årsredovisning 2010 Korrektur 2C 2011-01-25 Sandvik Årsredovisning 2010 Innehåll Året i korthet 1 Detta är Sandvik 2 Koncernchefens kommentar 4 Affärsidé, mål och strategier 6 Förvärvsstrategi 9 Sandvik-aktien 10 Förvaltningsberättelse

Läs mer

DELÅRSRAPPORT JANUARI - MARS 2004

DELÅRSRAPPORT JANUARI - MARS 2004 DELÅRSRAPPORT JANUARI - MARS 2004 För mer information, kontakta Tivox AB: Styrelseordförande Anders Björnek, tfn: 031-17 29 45, mobil: 0702-42 12 01 Koncernchef Mats Ivarsson, tfn: 0502-195 00, mobil:

Läs mer

PostNord januari- PostNord januari september 2012 2012-11-07

PostNord januari- PostNord januari september 2012 2012-11-07 PostNord januari-september 212 212-11-7 Tredje kvartalet 212 i sammanfattning Försämrat marknadsläge fortsatt omställningsarbete Fortsatt kraftig digitalisering - försvagat konjunkturläge - minskad nettoomsättning

Läs mer

Tredje kvartalet 2014

Tredje kvartalet 2014 Nolato Medical Tredje kvartalet 214 CEO Hans Porat CFO Per-Ola Holmström 214-1-29 Nolato Telecom Nolato Industrial Sammanfattning av Q3 Koncernen! Omsättningen uppgick till 1 95 MSEK (1 119) - Justerat

Läs mer

Sandvik K2. PRESSINFORMATION 4 augusti 2005 Delårsrapport andra kvartalet 2005 +13% +33% +25%

Sandvik K2. PRESSINFORMATION 4 augusti 2005 Delårsrapport andra kvartalet 2005 +13% +33% +25% PRESSINFORMATION 4 augusti 25 Delårsrapport andra kvartalet 25 STARK TILLVÄXT OCH VINSTÖKNING Resultat efter finansnetto ökade med 27 % till 2 235. Orderingången ökade med 22 %* till 17 371. Faktureringen

Läs mer

Sandvik Årsredovisning 2009

Sandvik Årsredovisning 2009 Sandvik Årsredovisning 2009 Innehåll Året i korthet 1 Detta är Sandvik 2 Koncernchefens kommentar 4 Affärsidé, mål och strategier 6 Förvärvsstrategi 9 Sandvik-aktien 10 Förvaltningsberättelse Marknadsläge

Läs mer

Presentation av Addtech

Presentation av Addtech 1 Presentation av Addtech Kort om Addtech En teknikhandelskoncern Förädlingslänk mellan leverantörer och kunder Fokus på Added Value i produkt Mellan- till lågvolym Från standardprodukter till egna produkter

Läs mer

Inköp inom Sandvik. CLIP-seminarium 2 september 2010. Jan Kjellén Business Developer Sandvik Purchasing

Inköp inom Sandvik. CLIP-seminarium 2 september 2010. Jan Kjellén Business Developer Sandvik Purchasing Inköp inom Sandvik CLIP-seminarium 2 september 2010 Jan Kjellén Business Developer Sandvik Purchasing Sandvik i korthet Vad är vi? Vi är ett världsledande verkstadsindustriföretag. Vad gör vi? Vi tillverkar

Läs mer

Presentation 27 april. Delårsrapport Jan - mar 2011

Presentation 27 april. Delårsrapport Jan - mar 2011 Presentation 27 april Delårsrapport Jan - mar 2011 Detta är New Wave Group New Wave Group är ett tillväxtbolag. Vi skapar, förvärvar och utvecklar varumärken och produkter för profil och detaljhandeln.

Läs mer

DELÅRSRAPPORT april juni

DELÅRSRAPPORT april juni 2019 DELÅRSRAPPORT april juni DETTA ÄR NEW WAVE GROUP Sverige Bangalore Dhaka Ho Chi Min Shanghai New Wave Group är en tillväxtkoncern som skapar, förvärvar och utvecklar varumärken. Koncernen skall erbjuda

Läs mer

Sandvik Årsredovisning 2010

Sandvik Årsredovisning 2010 Korrektur 2B 2011-01-20 Sandvik Årsredovisning 2010 Innehåll Året i korthet 1 Detta är Sandvik 2 Koncernchefens kommentar 4 Affärsidé, mål och strategier 6 Förvärvsstrategi 9 Sandvik-aktien 10 Förvaltningsberättelse

Läs mer

Fjärde kvartalet CEO Hans Porat CFO Per-Ola Holmström

Fjärde kvartalet CEO Hans Porat CFO Per-Ola Holmström Fjärde kvartalet 215 CEO Hans Porat CFO Per-Ola Holmström 216-2-5 Sammanfattning av Q4 Koncernen Omsättningen uppgick till 1 289 MSEK (1 242) - Justerat för valuta minskade omsättningen med 3 procent -

Läs mer

Årsstämma i Securitas AB

Årsstämma i Securitas AB 4 maj 2011 Årsstämma i Securitas AB Alf Göransson, VD och koncernchef När allting ser likadant ut, är priset den enda skillnaden 2 Bevisa skillnaden 3 Differentiering genom specialisering Erbjud kunskap

Läs mer

JLT Delårsrapport jan mar 16

JLT Delårsrapport jan mar 16 JLT Delårsrapport jan mar 16 Orderingång 41,9 MSEK (28,7) Omsättning 24,5 MSEK (24,6) Bruttomarginal 45,7 procent (42,7) Rörelseresultat 2,4 MSEK (1,8) Resultat efter skatt 1,6 MSEK (1,5) Kommentarer från

Läs mer

januari - mars Nettoomsättningen uppgick till 117,8 mkr (115,7). Rörelseresultatet ökade med 16 procent till 11,6 mkr (10,0).

januari - mars Nettoomsättningen uppgick till 117,8 mkr (115,7). Rörelseresultatet ökade med 16 procent till 11,6 mkr (10,0). D E L Å R S R A P P O R T januari - mars Nettoomsättningen uppgick till 117,8 mkr (115,7). Rörelseresultatet ökade med 16 procent till 11,6 mkr (10,0). Vinsten före skatt steg till 11,9 mkr (10,3). Vinsten

Läs mer

Gunnar Brock. Tillbakablick. VD och koncernchef Årsstämma Årsstämma

Gunnar Brock. Tillbakablick. VD och koncernchef Årsstämma Årsstämma Gunnar Brock VD och koncernchef 1 27-4-26 Årsstämma Tillbakablick 2 27-4-26 Årsstämma 1 26 i korthet Bästa året hittills Förbättrad marknadsposition, marknadsnärvaro och marknadsbearbetning Kraftig ökning

Läs mer

Georg Brunstam VD och koncernchef

Georg Brunstam VD och koncernchef Georg Brunstam VD och koncernchef Finansiella mål Nolatos mål är att i genomsnitt över en konjunkturcykel uppnå: Rörelsemarginal överstigande 7 procent Avkastning på sysselsatt kapital överstigande 15

Läs mer

DELÅRSRAPPORT januari september

DELÅRSRAPPORT januari september 2018 DELÅRSRAPPORT januari september DETTA ÄR NEW WAVE GROUP New Wave Group är ett tillväxtbolag. Vi skapar, förvärvar och utvecklar varumärken och produkter för profilbranschen samt sport-, gåvo- och

Läs mer

Årsstämma Christian Berner Tech Trade AB (publ)

Årsstämma Christian Berner Tech Trade AB (publ) Årsstämma 2019-04-24 Christian Berner Tech Trade AB (publ) Dagordning 1. Stämmans öppnande. 2. Val av ordförande vid stämman. 3. Upprättande och godkännande av röstlängd. 4. Godkännande av dagordningen.

Läs mer

Tredje kvartalet CEO Hans Porat CFO Per-Ola Holmström

Tredje kvartalet CEO Hans Porat CFO Per-Ola Holmström Tredje kvartalet 211 CEO Hans Porat CFO Per-Ola Holmström 211-1-27 Sammanfattning av Q3 Koncernen Positiv utveckling för Nolato Medical och Nolato Industrial Fortsatt svaga volymer inom Nolato Telecom

Läs mer

Georg Brunstam VD och koncernchef

Georg Brunstam VD och koncernchef Georg Brunstam VD och koncernchef Nolato är en högteknologisk utvecklare och tillverkare av polymera komponenter och produktsystem till ledande kunder inom telekom, fordon, vitvaror, medicinteknik, hygien

Läs mer

Välkommen till Sandvik Besök vår värld

Välkommen till Sandvik Besök vår värld Välkommen till Sandvik Besök vår värld Säkerheten främst Sandviks mål är att inga skador ska drabba våra medarbetare, miljön där vi arbetar, kunder eller leverantörer Larmnummer Larm Nödutgång Skyddsutrustning

Läs mer

Sandvik Årsredovisning 2010

Sandvik Årsredovisning 2010 Sandvik Årsredovisning 2010 Innehåll Året i korthet 1 Detta är Sandvik 2 Koncernchefens kommentar 4 Affärsidé, mål och strategier 6 Förvärvsstrategi 8 Sandvik-aktien 10 Förvaltningsberättelse Marknadsläge

Läs mer