$ oskarrr SJöTORP * från Föreningen,'SLUpEl\[o' Informationsblad. Nr I mars 1998 Årgång 3

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "$ oskarrr SJöTORP * från Föreningen,'SLUpEl\[o' Informationsblad. Nr I mars 1998 Årgång 3"

Transkript

1 $ oskarrr SJöTORP * Informationsblad från Föreningen,'SLUpEl\[o' Nr I mars 1998 Årgång 3

2 ORDFÖRANDE HAR ORDET Eej alla slupenvänner I Nu har det precis gått tre år sedan föreningen bildades, "å va tiden går" stämmer inte alls i detta fall eftersom allt vi gjort kommit "slag i slag". Nåir vi den l5l3-95 tillsammans satt i samhällsgården och bildade föreningen, visste vi exakt vad vi ville, men inte alls hur vi skulle kunna nå vårt mä med att bygga Oskar II. Sedan dess har det hänt mycket! Idag har vi kommit en bra bit på väg och nu är det helt andra frågor som krävcr war t.ex., finansiering, momsfrågor, vad händer i höst når båtbyggarna slutar, fortsatt matcrialanskaffning: motor, scgcl. tnm, mm. Ibland når vi suttit och stångats mcd nå'n wår fråga ett längre tag känns det litc tungt, men då råcker dct oftast att gå ut i bygghallen och kunna konstatera att yttcrligare några bitar kommit på plats Iiir att man skall bli på battrc humör. Det finns några viktiga frågor som jag vill ta upp med Er och som jag ber Er tänka på till årsmötet : - Vi behöver många flcr som kan arbcta praktiskt! Alla kan klara något! Det kiinns trögl, når det bara är vi i styrelsen som ställer upp och arbetar praktiskt. - Kanske du kan organisera och leda arbetet på arbetskvällarna. -Vi kommer att behöva bemanning i bygghallen i sommar! Vi riiknar med många besökare. Kan du ställa upp? - Vi behövcr alla pengar vi kan fä in, kan du värva medlemmar och sponsorer? Hitills har båtbyggandet rullat på med Da capo som byggl och vi som skaffat material, men till hösten får vi klara oss själva, vilket kommer att kräva att alla ställer upp! Kom ihåg att ar 1999 skall vi segla! Vi ses på årsmötet! Hiilsningar E4t4r4a"

3 Föreningen SLUPEN kallar härmed till ÅnSvtÖrE Tisdagen den 7 april 1998 klockan Plats: Sjötorps Båtklubbs klubbhus, Sjötorp Stadgeenliga ärenden. Ingemar Landin berättar under temat ''ÅRET RUNT PÅ VÄNERN[''. Kaffe. För att de medlemmar som ej sett bygget av "OSKAR II" skall ha möjlighet att göra detta i sanrband med årsmötet håller vi bygghallen på Sjötorps varv öppen från kl Atla hjärtligt välkomna! Styrelsen stts DAGS ATT KASTA LOSS Skonaren INGO af GöTEBORG som den 8 - l0 augusti forra året firade sin 75 årsdag i Sjötorp under stor tillslutning har inlör kommande seglingssäsong eruluoit intresscrade medtemmar i vår förening nöjlighet att följa med på deås cndagarsseglingar. Priset är 200:- per person och dag' I priset ingår mat ombord under dagen. Är DU intresseraä av "ATT VÖNSfRe PÄ" tag då snarast kontakt med någon i löreningen SLUPEN:s styrelse. Telefonnummer till styrelsen hittar du på sista sidan.

4 DAGSLÄGET. Det har gått någm månader sedan du erhöll vårt lilla medlemsblad. Det har hänt en hel del sedan sist och det är dags att summera vad som hänt de senaste månadema. 98 var Patrik Zimonyi anställd som arbetsledare. Fram till årsskiftet 97 - Något nytt anställningsavtal kunde ej tecknas med Patrik då det förelåg stor osäkerhet om ytterligare pengar till utbildningen kunde erhållas från Länsarbetsnämnden. Med ledning av detta faktum samt att Patrik blivit erbjuden nytt arbete i Stockholm och något besked om fortsatt anställning i Sjötorp ej kunde erhållas från Da Capo, tackade Patrik ja till stockholmsjobbet och avslutade sitt arbete på "OSKAR II". Vi beklagar att en överenskommelse om fortsatt arbete ej kunde erduilas och önskar Patrik lycka till med det nya "projektef i Stockholm. Utan Patriks insatts hade inte byggandet av "OSKAR II" kommit så långt som det giort i dag. Tack fdr din insats Patrik, du har gjort ettjättejobb. Ytterligare två i gänget har lämnat bygget, Åke Svensson och Johan Holmgren slutade vid ånskiftet och återvände till byggsvängen. vi tackar Äke och Johan ftir deras insattser och önskar lycka till i framtiden. I December månad såg det lite mörkt ut vad gällde fortsatt arbete med 'OSKAR II " efter årsskiftet men en ljusning kom i början av året. Da Capo erhöll ytterligare medel för att fortsätta utbildningen fram till månadsskiftet juli / augusti. Nytt avtal tecknades mellan frreningen och Da Capo, arbetet startade upp på nytt efter trettonhelgen och sedan dess har det gått på högvarv. En ny arbetsledare har anställts av Da capo, Roman Aken från Råbäck. Roman är, ' båtbyggarutbildad i Henån och har deltagit i ett flertal träbåtsbyggen på västkusten. Vi hälsar Roman välkommen i gänget och ser fram mot den dagen då Roman överlämnar en lräfttrdig slup till föreningen. Välkommen är också Conny Rodvig som började jobba i gänget vid uppstarten efter helgerna. Hur ser det då ut i dag? Bygget framskrider i allt snabbare takt, i stort sett som planerat, men då vi inte har någon "spikad" tidsplan så kan ingen säga om vi ligger fiire eller efter tidsplan. Vissa uppgifter cirkulerar om att bygget är kraftigt försenat, men dessa uppgifter får de personer som spritt dem stå för själva, Föreningen anser att fdrdigställandegraden av bygget är helt tillffllest. När detta skrivs den 20 mars är över 213 av bordläggningen på plats, det saknas 7 gångar på varje sida, och ett antal däcksbalkar är på plats' Däcksbalkarna har limnrats av T(ircboda l,inrtråi All. Yttcrligare virkc till bordläggning och gamering har erhållits från Valåscns Sågverk, sågning av virket har utförts av Myrhults såg. Vi bedömer nu att största delen av virket

5 finns på plats och att någon försening av bygget på grund av virkesbrist ej kommer att uppstå..oljning av spant, köl och stävar har utförts av några tappra själar under vintern-. Det har inte rått något tvivel om vilka personer som utfört detta. arbete, "Det har känts på "lokra"! ' Arbete med översyn av propellerutrustningen har pågått under några I arbetskvallar och det ser ut som att vi kan anlända utrustningen efter viss I renovering. I öwigt så fortlöper arbetet med framtagning av ritningar, jag,ande av,ponro-."t samt söiandet efter pengar från olika fonder som vanligt' Med andra ord, allt rullar på som vanligt och vi ser framtiden an med tillförsikt. Ny sponsring. FOieningen har mottägit en ftrnämlig sponsring från Tidning för Skaraborgs Län. TSL har bekostat tryckningen av en serie lykort med fartygsmotiv, 10 st,,sjötorpsbyg6en";cn IEIIOSKAR, förebilden till vårt bygge' Korten,åssfOrpuct ade i serie om l0 kort samt styckevis i bygghallel: - ^--. Moelven Töreboda Limträ AB har tillverkat däcksbalkarna till oskar II och sponsrat dessa. iraftsmanship har hjälpt oss med framtagning en,provsene snygga klubbjackor. iackorna finns i vår lilla souvenirshop i bygghallen'.. Irrån Nordbanken har vi erhållit ett antal "portföljer" med reproduktioner av 4 maiinmålningar visande gamla Vänerskutor. ''Portföljerna finns att köpa i shopen. Föreningen tackar och bockar ftir dessa sponsringrar' Vad kan man köpa i souvenirshopen? För närvarande finns till fldisäljning: T-shirts, kepsar'jackor' vykort' skuttavlor och linolja. Passa på och köp när du besöker bygghallen' Hur var det nu????? oskar ll är rcgistrcrad som nybyggc vid Sjöfartsrcgistret vid stockholms tingsräg namnct OSKAR lt är rcscrvcrat pi.åärrln ställc, mcn vad lick OSKAR ll för signal????? Ja visst ja SIERRA JULIET GOLF HOTEL! SJGIt,så var det. det måste vi komma ihåg!

6 KLARLÄGGANDE AV NAGRA FAKTA RÖRAN. DE BYGGANDET AV "OSKAR II''. Det är konstigt att det uppstår så många rykten på bygden! Återigen cirkulerar de mest otroliga rykten på 'bögda" så det är tydligen dags att återigen klarlägga fakta: I Föreningen SLUPEN år en ideell fiirening som arbetar lör att vid Sjötorps varv bygga en kopia av en Viinerslup. När "OSKAR II" är ftirdig och godkänd fiir transport av passagerare kommer föreningen i någon form av stiftelse eller bolag svara ftir drift och underhåll av fartyget. 2 OSKAR II byggs av Da Capo i Mariestad. Da Capo ansvarar lör att erforderlig arbetsledning och arbetskraft finns att tillgå ftir ftirdigstiillande av fartyget enligt mellan Da Capo och ftireningen upprättat avtal. Arbetet drivs som ett utbildningsprojekt och finansieras av medel ställda till förfogande av Låinsarbetsnämnden och Mariestads kommun. Efter fiirdigställande enligt avtal, överftirs fartyget till ftireningen SLUPEN utan kostnad. Föreningen SLUPEN tillhandahål ler erforderl igt material, nödvändigt fdr byggandet av fartyget. Fartyget "OSKAR Il" är inregistrerat som nybygge i Fartygsregistret vid Stockholms Tingsrätt och registrerad ägare av "OSKAR Il" är Föreningen SLUPEN. 5 Finansiering av det material som frreningen SLUPEN tillhandahåller sker genom företagssponsring, gåvor, ekonomiska bidrag ftån medlemmar, försäljning av souvenirer, entrdavgifter, medlemsavgifter samt genom banklån. Som säkerhet ftr banklån är inteckning i faftyget uttagen av Nordbanken. Storleken av upptaget banklån uppgår till en summa motsvarande 35%o av dagsvärdet på fartyget. Med ledning av ovanstående kan ftiljande konstateras: Föreningen SLUPEN har EJ erhållit några pengar från Liinsarbetsnämnden eller från Mariestads kommun som kan disponeras till materialinköp eller administrativa kostnader. Allt arbete som utftirs av ftireningens medlemmar iir ideellt och några som helst ersättningar för ncdlagt arbetc utgår cj. Dc pcngar som anvisats av l,änsarbctsnämndcn och Maricstads konlmun går ou"kortut tili Ddapo Yrkcsutbildning i Maricstad. All dokumcntation gällande byggandet av "OSKAR II" finns tillgänglig hos fiireningens ordförande Gunnar Andröason, Sjötorps varv, samt hos Bernt Olle Dagoberth, Da Capo, Mariestad. Har du frågor angåcnde ovanstående information så l hör-av dig för klarläggande av dessa. Vi åir intc betjiinta av att en massa lelaktiga uppgifter cirkulerar på "bögda".

7 :,../: ' -, trt )'.. I -..x-l Slupen SVANEN Reg.nr beställer Per Johan Anderson i Solberga vid Sjotorps varv en slup 15 meter lång avsedd för transporter av blocksten på Vättem levereras SVANEN och sätts omgående i frahfart. l90l övergår ägandet till Selma Andersson i Motala. Selma Andersson behåjler sin skuta till 1902 då SVANEN säljs till Custav Karlsson i Motala har SVANEN gjort sitt hos Gustav Karlsson och hon flynar nu över till Axel Andersson i Hjo. l92l behöver SVANEN en ordentlig översyn och hon går nu tillbaka till sin födelseort för en genomgripande förbyggnad. När hon lämnar varvet efter en reparation som kostade :- vw hon lörsedd med en 17 hkr råoljemaskin byter man till en 25 hkr stark maskin. Ären går utan några större haverier men 1932 är det nära att SVANEN fålr sluta sina dagar. I en stormby kantrar hon men klarar sig flytandc på lasten och bärgas in till Borghamn. Efter reparation vid varv fortsälter SVANEN afi i Axel Anderssons ägo segla på Vättern fram till 1943 då hon får ny ägare, Algot Larsson i Hjo är det slutseglat på Vättem. SVANEN säljs nu till Georg Lundqvist i Mönsterås. Efter att ha varit i Lundvists ägo under 6 år så säljs SVANEN 1956 till Rasmus Pedersen i Satvik. l96l är dagama som fraktskuta tillända för SVANEN och hon såljs till Stockholm for att bli lustseglare. Den nye agarcn Helge Lifors behåller henne till 1966 då han såljer SVANEN till Urban von Hage i Stockholm. Tydligen ä den nye ägaren inte nöjd med sitt nyörvärv för han säljer nästan omgående sin skuta till Håkan Svensson i Stockholm. Ej heller Svenson tycks nöjd med sin skuta för även han säljer henne nästan omgående till Lars Bohman i Stockholm tröttnar även Bohman på sin skuta och hon såljs ti[ Allan Andersson i Stockholm ör att användas som bostad är det slutseglat ör SVANEN. 87 år gamnnl huggs hon upp och restema av henne sänks i en vik i Stockholms skärgård. Vi må hoppas hon fick ett värdigt slut på sin levnad. 'kölsvinef'.

8 ADRESS OCH TELEFONLISTA Ordbrande: GUNNAR ANDREASON GÖta KANAIAB SJÖTORP Telefon: Telefax Sekrreterare: OWE GULLBERGH Långhags!ägen SJÖTORP Telefon: Kassör: Axe HEUMAN lsbane!ägen SJÖToRP Telefon: lnbrmation: INGVAR THÖRN Lenrcrstadsrägen MARIESTAD Telefon: Föreningen "SLUPEN"

-* oskar rr sjotorp f INFORMATIONSBI,AD TNÅN FÖRENINGEN' SLUPEN' NR 2 April 1996 Årgång 1

-* oskar rr sjotorp f INFORMATIONSBI,AD TNÅN FÖRENINGEN' SLUPEN' NR 2 April 1996 Årgång 1 -* oskar rr sjotorp f INFORMATIONSBI,AD TNÅN FÖRENINGEN' SLUPEN' NR 2 April 1996 Årgång 1 ORDFORANDE HAR ORDET Föreninge n 'SLUPEN " Det är nu dags för ett nytt exemplar av vårt infoblad oskar ll. Arbetet

Läs mer

Patrik Zimonyi Projektledare Föreningen Forsviks Varv 0505-412 50 / 0709-40 22 53 / varvet@nordevall.com

Patrik Zimonyi Projektledare Föreningen Forsviks Varv 0505-412 50 / 0709-40 22 53 / varvet@nordevall.com Projekt ERIKSGATA Slutrapport Journalnummer 2010-637 Sökande Föreningen Forsviks Varv. Kontakt Patrik Zimonyi Projektledare Föreningen Forsviks Varv 0505-412 50 / 0709-40 22 53 / varvet@nordevall.com Projektets

Läs mer

PÅ GÅNG! Årsmöte den 3 mars 2010 Jubileumsstipendiet. Februari 2010

PÅ GÅNG! Årsmöte den 3 mars 2010 Jubileumsstipendiet. Februari 2010 Föreningsnytt Februari 2010 PÅ GÅNG! Årsmöte den 3 mars 2010 Jubileumsstipendiet Uppsala föreningsråd Svartbäcksgatan 58 753 33 Uppsala Telefon: 018 14 49 14 E-post: info@uppsalaforeningsrad.se Hemsida:

Läs mer

Ny skolgård på Byskolan 2005

Ny skolgård på Byskolan 2005 Sida 1 av 9 Ny skolgård på Byskolan 2005 Det hela startade hösten 2004 då vi fick reda på att våra rör för dagvatten var i stort behov av att utbytas. Det blev också bestämt och att på en del av vår skolgård,

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 26 sept 2010 mellan kl 09.00-13.00

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 26 sept 2010 mellan kl 09.00-13.00 Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 26 sept 2010 mellan kl 09.00-13.00 Plats: Brandstationen i Loftahammar Närvarande Svante Gustafson, ordförande Cecilia

Läs mer

VÅRBLADET. Styrelsen inleder. ~ Nyhetsbrev från CISV Linköping ~

VÅRBLADET. Styrelsen inleder. ~ Nyhetsbrev från CISV Linköping ~ Styrelsen inleder Under våren och sommaren har CISV Linköping många roliga saker på gång som vi har försökt samla här. Två gånger om året kommer CISV Linköping att skicka ut ett informationsblad, ett vårblad

Läs mer

Verksamhetsplan för Jönåkers GK 2016

Verksamhetsplan för Jönåkers GK 2016 Verksamhetsplan för Jönåkers GK 2016 Övergripande mål Jönåkers golfklubb skall karaktäriseras av familjekänsla med personlig och bra service och vi skall ha en kvalitetsbana med ambitioner för ett långt

Läs mer

IfA-godkännande OP Assistans 2014

IfA-godkännande OP Assistans 2014 IfA-godkännande OP Assistans 24 Q. Får du stöd med att fylla i enkäten? Frågorna i enkäten vänder sig till dig som assistansberättigad. Om du behöver någon annans stöd för att svara på dem så svarar du

Läs mer

Hej. En liten påminnelse inför stämman. Stämman går av stapeln 22/11 klockan

Hej. En liten påminnelse inför stämman. Stämman går av stapeln 22/11 klockan Hantverkarens Samfällighet www.hantverkarens.com INFORMATIONSBLAD från styrelsen NR9 2018 jdjyjjjjyswjysw Hej Här kommer materialet inför Höststämman. En liten påminnelse inför stämman. Stämman går av

Läs mer

ernail: info@ palmfestivalen.com 80 275,00 266 425,00 20 656,00 577 901,00 275 0q0,00 697,00 44 397,40 100 000,00 35 000,00 8 122,43

ernail: info@ palmfestivalen.com 80 275,00 266 425,00 20 656,00 577 901,00 275 0q0,00 697,00 44 397,40 100 000,00 35 000,00 8 122,43 relleborg PalrnFestivale Box 308,23 I 2TTielleborg ernail: info@ palmfestivalen.com ArsreCovisninq för PalmFestivalen 201 2. RESULTATRAKNING lntäkter: Affärer, hyra Knallar, hyra 80 275,00 266 425,00 Ba

Läs mer

Tusen tusen tack! Tusen tack till MinStoraDag s Maria Bah Schilling som alltid varit lika trevlig och hjälpsam, och varit med på alla event!

Tusen tusen tack! Tusen tack till MinStoraDag s Maria Bah Schilling som alltid varit lika trevlig och hjälpsam, och varit med på alla event! Tusen tusen tack! Det är med gråten i halsen, fortfarande, jag skriver detta tackbrev till Er alla inblandade i att göra lördagens Jonsters Charity event så fantastiskt! Efter sex månaders hårt arbete

Läs mer

SKANSENBLADET. juni 2015. Nya stadgar och nya ledamöter. Renovera lägenheten. Egen container?

SKANSENBLADET. juni 2015. Nya stadgar och nya ledamöter. Renovera lägenheten. Egen container? Nya stadgar och nya ledamöter På årsstämman den 21 maj 2015 beslöt stämman anta nya stadgar för vår förening. Dessa stadgar delades ut till alla medlemmar inför extra stämman tidigare i år. Vi ber dig

Läs mer

Kopia av protokollet

Kopia av protokollet Kopia av protokollet SE-SAM Protokoll nr 4/2014 Protokoll fört vid det 32:a årsmötet med SE-SAM, Swedish Senior Airmen, på Tekniska Museet i Stockholm 2014-04-07 kl 1100-1150. Närvarande: 48 medlemmar

Läs mer

HEMSLÖJDSBLADET Nr 1 Februari 2013

HEMSLÖJDSBLADET Nr 1 Februari 2013 HEMSLÖJDSBLADET Nr 1 Februari 2013 Ansvarig utgivare Birgítta Mauritzon STYRELSEN Telefon Ordförande Olle Laurell 532 552 74 Vice ordförande Else Eklöf 550 670 28 Sekreterare Birgitta Mauritzon 730 31

Läs mer

Medlemsblad NR: 3 2013

Medlemsblad NR: 3 2013 Medlemsblad NR: 3 2013 Styrelsen önskar en GOD JUL & ETT GOTT NYTT ÅR Hoppas ni har haft en skön höst och förvinter trots storm, regn, snö & kyla men över naturens lagar kan vi inte styra. Vi får alltid

Läs mer

STYRELSEN Sammanträdesdatum Blad 2005-08-30 1. Kommunföretagens kontor, Sjögatan 28, Oxelösund Tisdag 30 augusti 2005, klockan 13.15 15.

STYRELSEN Sammanträdesdatum Blad 2005-08-30 1. Kommunföretagens kontor, Sjögatan 28, Oxelösund Tisdag 30 augusti 2005, klockan 13.15 15. 2005-08-30 1 Plats och tid Beslutande Kommunföretagens kontor, Sjögatan 28, Oxelösund Tisdag 30 augusti 2005, klockan 13.15 15.00 Styrelseledamöterna Berit Karlsson, ordförande Kurt Gustavsson Mayvor Lundberg

Läs mer

Nyheter från Radiomuseet Nr 24, 7 januari 2011

Nyheter från Radiomuseet Nr 24, 7 januari 2011 Nyheter från Radiomuseet Nr 24, 7 januari 2011 1 Detta nyhetsbrev är sänt till alla medlemmar vi har e-postadress till i medlemsregistret och som inte meddelat att de inte vill ha nyhetsbrevet. Meddela

Läs mer

Han som älskade vinden

Han som älskade vinden Draken är färdig hos smeden Torbjörn Nilsson i Råby. Jörgens lilla blå MG Midget får också vara med på bild. Han som älskade vinden Det var en gång en man som tyckte om det som rörde sig. Han älskade vinden

Läs mer

Gimfo. Hej alla gimdalingar

Gimfo. Hej alla gimdalingar Gimfo Gimdalens informationsblad Nr 1 v. 10 2007 www.gimdalen.se Hej alla gimdalingar Här kommer informationsbladet för dig som bor i Gimdalen med omnejd eller har anknytning hit på något sätt. Här informerar

Läs mer

Utgå från storm och stora snömängder när båthus, båtställningar och pressar monteras.

Utgå från storm och stora snömängder när båthus, båtställningar och pressar monteras. VBS -nytt Värmdö båtsällskaps nyhetsblad, våren 2010 REDAKTÖR KENNETH JACOBSON Vintern 2009/10 var osedvanligt kall och snörik. Ett antal båtställningar/hus säckade ihop under snömassorna. Även truckhuset

Läs mer

Förhandlingsprotokoll 2013- L2-06

Förhandlingsprotokoll 2013- L2-06 Förhandlingsprotokoll 2013- L2-06 till avtal om bestämmelser om anställningsvillkor ftir reservofficerare l Parterna åir överens om avtal om anställningsvillkor i enlighet med bilaga 1. 2 Partema konstaterar

Läs mer

%*\ fiir årsstämma Fört vid områdets fotbollsplan kl $1 Sven-Ingemar Wallertz hälsade nåirvarande välkomna och öppnade stämman.

%*\ fiir årsstämma Fört vid områdets fotbollsplan kl $1 Sven-Ingemar Wallertz hälsade nåirvarande välkomna och öppnade stämman. Saxängens samfiillighetsfiirening Protokoll fiir årsstämma 2010-07-10 Fört vid områdets fotbollsplan kl. 15.00 Nåirvarande: Sven- Ingemar och Ella- Maj Wallertz, Oskar Lind, Niklas Äberg, Johanna Hagersten,

Läs mer

Norrbottens Innebandyförbund

Norrbottens Innebandyförbund Sidan 1 (6) Program/Tider: 09.00 09.15 Samling kaffe & smörgås 09.15 11.00 Dialog/diskussion om Domarkåren, arbetsmiljö, Saker som hänt hittills under säsongen, utvärdering, Enkäter, m.m. 11.00 12.30 Domarbiten

Läs mer

BRÅBACKA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING 1 (6)

BRÅBACKA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING 1 (6) BRÅBACKA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING 1 (6) 1 Stämmans öppnande Ordförande Lennart Eriksson hälsade välkomna och förklarade stämman öppnad. 2 Röstlängd Röstlängd upprättades. Närvarande var 30 fastigheter. Se

Läs mer

Petrus Dahlin & Sofia Falkenhem. Mirjas guldhalsband

Petrus Dahlin & Sofia Falkenhem. Mirjas guldhalsband Petrus Dahlin & Sofia Falkenhem Mirjas guldhalsband www.kalleskavank.se www.rabensjogren.se Det har gått en vecka sedan Dilsa och jag löste fallet. Nu är det helg och jag cyklar bort till Mirja. Solen

Läs mer

Hydraul- & eldrifter; en jämförelse

Hydraul- & eldrifter; en jämförelse Hydraul- & eldrifter; en jämförelse Förstudie kring energieffektiviteten hos hydraul- respektive eldrifter i sågverksindustrin. Björn Lindgren Mönestam, Johannes Boo, Jonas Larsson Sammanfattning: Projektet

Läs mer

27 Augusti (tisdag) Städning M/S Stenfjell Det är SNART ÖVERNATTNING och då måste vi fått det lite städat!! I dag Fredag är det Klockan 18.00 21.

27 Augusti (tisdag) Städning M/S Stenfjell Det är SNART ÖVERNATTNING och då måste vi fått det lite städat!! I dag Fredag är det Klockan 18.00 21. OBS!!! Nya datum!! Hej alla UBB are Nu börjar höstens aktiviteter 2013. Nu är det dags att börja föra in i almanackan.. (Är det Jesus Dotter?) 25 Augusti (Söndag) Nu är det DAGS!! Det kommer att bli ett

Läs mer

Koloniföreningen Öster II Protokoll 1 (5) Lund

Koloniföreningen Öster II Protokoll 1 (5) Lund Koloniföreningen Öster II Protokoll 1 (5) Möte: Föreningsstämma /årsmöte Ref nr 4/2014 Datum: 2014 04 27 Plats: Österstampet, Öster II Kopia till pärmarna i bruna och röda stugorna Närvarande: Enligt bifogad

Läs mer

11. Delområde I. Kravspecifikation Arbete på timbasis

11. Delområde I. Kravspecifikation Arbete på timbasis Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion 2014-04-17 Upphandlande organisation Upphandling Region Skåne, Koncerninköp Förvaltning och rekreationsverksamhet för Stiftelsen Skånska Landskap Sofie Arebom 1400496

Läs mer

Att dra grisen i svansen

Att dra grisen i svansen Att dra grisen i svansen Om kontrafinalitetens olika yttringar Gemensam inventering och utredning Forskarbyn Ölsdalen OPEN 13-16 augusti 2013 Bruksgården, Degerfors Välkommen! Tema: Kontrafinalitet Vad

Läs mer

Protokoll fört vid Årsstämman för Kungsskogens Samfällighetsförening lördagen den 28:e maj 2011, klockan 16.00

Protokoll fört vid Årsstämman för Kungsskogens Samfällighetsförening lördagen den 28:e maj 2011, klockan 16.00 Protokoll fört vid Årsstämman för Kungsskogens Samfällighetsförening lördagen den 28:e maj 2011, klockan 16.00 Plats: Hembygdsgården, Krokek 1 STÄMMANS ÖPPNANDE, FASTSTÄLLANDE AV DAGORDNING Ordföranden

Läs mer

Denna årsredovisning ersätter tidigare avgiven årsredovisning daterad 2012-05-15. Årsredovisning. för 769619-3999. Räkenskapsåret

Denna årsredovisning ersätter tidigare avgiven årsredovisning daterad 2012-05-15. Årsredovisning. för 769619-3999. Räkenskapsåret 1(e) Denna årsredovisning ersätter tidigare avgiven årsredovisning daterad 212-5-15 Årsredovisning för Bostadsrättsföreningen Fårholmen i Karlstad Räkenskapsåret 211-1-1 -- 2ll-r2-37.u Styrelsen for Bostadsrättsftireningen

Läs mer

PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2016 PATIENTFÖRENINGEN FH SVERIGE

PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2016 PATIENTFÖRENINGEN FH SVERIGE PROTOKOLL från ÅRSMÖTE 2016 i PATIENTFÖRENINGEN FH SVERIGE Tid: Lördagen den 12 mars 2016, klockan 12.00 15.00 Plats: Närvarande: Föreläsningssalen, R64, Karolinska sjukhuset, Huddinge Enligt närvarolista

Läs mer

Hej! Här kommer en information till dig som har kommunal hemtjänst, nattpatrull och trygghetslarm.

Hej! Här kommer en information till dig som har kommunal hemtjänst, nattpatrull och trygghetslarm. ÄLDREFÖRVALTNINGEN 2015-02-27 1 (6) Kvartalsbrev Mars 2015. Hej! Här kommer en information till dig som har kommunal hemtjänst, nattpatrull och trygghetslarm. Vi är redan inne i Mars månad, och efter en

Läs mer

NY ÄGARE PÅ CAMPINGEN SSK 80ÅR

NY ÄGARE PÅ CAMPINGEN SSK 80ÅR Årgång 9 Nr 9 December 2006 BILDER FRÅN HALLOWEEN BASTUN ÄR ÖPPEN BASAR PÅ SKOLAN JULMARKNAD I UR OCH SKUR INVIGNING AV SKOLAN 0-12ÅR NY ÄGARE PÅ CAMPINGEN SSK 80ÅR Sida 1 MANUSSTOPP DEN 20:E I VARJE MÅNAD

Läs mer

Alla projekt som bedrivs inom Leader Sjuhärad skall vara allmännyttiga och en tillgång för Sjuhärads landsbygd.

Alla projekt som bedrivs inom Leader Sjuhärad skall vara allmännyttiga och en tillgång för Sjuhärads landsbygd. 2015-04-01 2014-149 AL Leadercheck Alla projekt som bedrivs inom Leader Sjuhärad skall vara allmännyttiga och en tillgång för Sjuhärads landsbygd. Du kan söka för att komma igång med nytt företag samverkan

Läs mer

På mötet kommer vi att rösta om vi ska måla eller byta fönster baserat på det underlag som bifogas i kallelsen.

På mötet kommer vi att rösta om vi ska måla eller byta fönster baserat på det underlag som bifogas i kallelsen. Malmö 2009-12-01 Till medlemmarna i Brf. Krabban Härmed kommer kallelsen till extra föreningsstämma den 8:e december. Det som mötet huvudsakligen kretsar kring är huruvida vi ska byta eller måla om/reparera

Läs mer

På grund igen. Ny olycka Även Vale på grund!

På grund igen. Ny olycka Även Vale på grund! 1980 På grund igen OJ, Oj, OJ... När marinen övar så går dom grundligt till väga. Bokstavligt talat, alltså. För gårdagens övningar hann knappt börja förrän patrullbåten P 154 Mode rände upp på grund.

Läs mer

Anvisning till blanketten Ansökan utbetalning av ersättning för miljöinvestering enligt faktiska kostnader

Anvisning till blanketten Ansökan utbetalning av ersättning för miljöinvestering enligt faktiska kostnader Anvisning till blanketten Ansökan utbetalning av ersättning för miljöinvestering enligt faktiska kostnader VEM SKA ANVÄNDA BLANKETTEN? Den här blanketten är till för dig som vill ansöka om utbetalning

Läs mer

Föreningen bildades år 2007. Då vi tidigare år ej har haft någon verksamhet är detta den första årsredovisningen från Brf Basunen.

Föreningen bildades år 2007. Då vi tidigare år ej har haft någon verksamhet är detta den första årsredovisningen från Brf Basunen. Förvaltningsberättelse år 2010 för Bostadsrättsföreningen Basunen Föreningen bildades år 2007. Då vi tidigare år ej har haft någon verksamhet är detta den första årsredovisningen från Brf Basunen. Mål

Läs mer

Samlat GRepp. Samlat GRepp på. Hållbart arbetsliv blev en GRymt bra dag! 4 april 2007 på Storan

Samlat GRepp. Samlat GRepp på. Hållbart arbetsliv blev en GRymt bra dag! 4 april 2007 på Storan Samlat GRepp Samlat GRepp på 4 april 2007 på Storan Hållbart arbetsliv blev en GRymt bra dag! Vi vill tacka alla som deltog under konferensen den 4 april på Stora teatern det blev en kanondag! Dagen började

Läs mer

Turbulent år i mejerisverige!

Turbulent år i mejerisverige! Turbulent år i mejerisverige! 2011 har varit ett minst sagt turbulent år för oss mjölkproducenter. För Milkomedlemmar har det varit otroligt tufft och läget är fortfarande mycket allvarligt på många gårdar.

Läs mer

Bror-Erik Israelsson Jan Forslund Elisabeth Hoikkala Lars-Erik Larsson Ulf Wilder Kenneth Larsson. Hendrik Burgering Ivar Fernemo

Bror-Erik Israelsson Jan Forslund Elisabeth Hoikkala Lars-Erik Larsson Ulf Wilder Kenneth Larsson. Hendrik Burgering Ivar Fernemo Protokoll nr 1 2013 tört vid styrelsesammanträde tör Norabostäder AB Tid: Plats: 4 februari 2013 kl. 08.30-12.00 Norabostäders kontor, Änggatan 11 Närvarande ledamöter: Frånvarande: Övriga närvarande:

Läs mer

FAK-BLADET. Kårchefen har ordet. intresserade av att vara med i en sådan här grupp. Hej på er!

FAK-BLADET. Kårchefen har ordet. intresserade av att vara med i en sådan här grupp. Hej på er! Kårchefen har ordet Hej på er! Snart har ytterligare ett år passerat. Jag vill börja med att hälsa de nya medlemmar vi fått in under året extra välkomna. Hoppas att ni kommer känna er välkomna i vår gemenskap

Läs mer

Malmö i mars 2011 Nr. 1/2011 BRAGDBLADET. Vad händer i huset? Informationsblad från Bostadsrättsföreningen Storbragden

Malmö i mars 2011 Nr. 1/2011 BRAGDBLADET. Vad händer i huset? Informationsblad från Bostadsrättsföreningen Storbragden Malmö i mars 2011 Nr. 1/2011 BRAGDBLADET Vad händer i huset? Informationsblad från Bostadsrättsföreningen Storbragden Styrelsen i vår förening består av tre ledamöter, Patrik Ekström, Lena Nilsson och

Läs mer

Sektionsmöte Mötesanteckningar

Sektionsmöte Mötesanteckningar INNEBANDY Sektionsmöte Mötesanteckningar 2017-12-10 19.00-21.30 Hammarhallen Närvarande : Katarina Hampusson (P05/06), Ann- Christine Sahlström (P07), Patrik Henriksson (herrar utv) Sektionen: Stina Thysell

Läs mer

Studieprogram höst & vår 2014/2015

Studieprogram höst & vår 2014/2015 Studieprogram höst & vår 2014/2015 För dig som har en funktionsnedsättning Viktigt att veta för dig som går i en studiecirkel Vill du anmäla dig till en studiecirkel så kan du fylla i och skicka in blanketten

Läs mer

?Har du För dig som är ung! koll

?Har du För dig som är ung! koll Har du koll? För dig som är ung! Har du råd att bli vuxen? Alla tonåringar drömmer nog om att bli vuxen. Om att bestämma över sitt eget liv och ta sina egna beslut. Om friheten att tjäna egna pengar och

Läs mer

2. Frilansmedarbetares ställning Med frilansmedarbetare förstås fysisk person som, utan att vara anställd, utför journalistiskt arbete.

2. Frilansmedarbetares ställning Med frilansmedarbetare förstås fysisk person som, utan att vara anställd, utför journalistiskt arbete. 1. Reglernas omfattning Reglerna avser de tidskriftsföretag som är medlemmar i Medie- och Informationsarbetsgivarna (MIA) samt de frilansmedarbetare som är medlemmar i, och tillämpas om inte annat särskilt

Läs mer

EN TIDNING OM VALKEBOBADET I VIKINGSTAD 2015

EN TIDNING OM VALKEBOBADET I VIKINGSTAD 2015 EN TIDNING OM VALKEBOBADET I VIKINGSTAD 2015 STÄDDAG lördag 9 maj, kl 8-13. Kom och hjälp till med att få badet fint till säsongens öppning 30 maj. Vi bjuder på fika! BILLIGARE BADKORT Köp medlemskort

Läs mer

Kila Fibernät Ekonomisk förening, 769617-5970, SÄFFLE Svanskog Fibernät Ekonomisk förening, 769618-4451, SÄFFLE

Kila Fibernät Ekonomisk förening, 769617-5970, SÄFFLE Svanskog Fibernät Ekonomisk förening, 769618-4451, SÄFFLE Ä G A R A V T A L INFRASTRUKTUR MOTSVARANDE PROJEKTET FIBERNÄT I SÄFFLE ETT FRAMTIDSSÄKERT BREDBAND Mellan parterna (1) I avtalet kallat Föreningen: en av föreningarna och Kila Fibernät Ekonomisk förening,

Läs mer

2. Yal av ordftirande vid stämman.

2. Yal av ordftirande vid stämman. Bostadsrättsftireningen Kungsängen 1, Föreningsstiimma Sammanträdesdatum: Onsdagen 22 april 2015 Plats: Uppsalen, Kålsängsgränd 10 B Niirvarande Se bilaga 1 1. Upprättande av forteckning över närvarande

Läs mer

Carlskrona Båteskader Stumholmen, Karlskrona. Välkommen till Carlskrona Båteskader år 2018

Carlskrona Båteskader Stumholmen, Karlskrona. Välkommen till Carlskrona Båteskader år 2018 Carlskrona Båteskader 2018-05-01 Stumholmen, Karlskrona Till CBE medlemmar Samtliga båtklubbar i Blekinge och alla övriga seglingsintresserade Välkommen till Carlskrona Båteskader år 2018 Kort om eskadern

Läs mer

ONLY WOMAN 2016. Plats: Art Gallery Quirinus http://www.galleryquirinus.com/ Datum: 9 januari 22 januari. Vernissage: 9 januari kl. 11-15.

ONLY WOMAN 2016. Plats: Art Gallery Quirinus http://www.galleryquirinus.com/ Datum: 9 januari 22 januari. Vernissage: 9 januari kl. 11-15. ONLY WOMAN 2016 en utställning av kvinnor för kvinnor där 20% av intäkterna för sålda konstverk går oavkortat till Kvinnojouren i Köping, Sverige Regler och registreringsblankett för individuellt deltagande

Läs mer

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, , (TELEFONMÖTE)

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, , (TELEFONMÖTE) PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-07-14, (TELEFONMÖTE) NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, CAROLINE REMULA, MALIN ASK, LOUISE BUCKAU, JOHANNA WISFELT, SARA HJULSTRÖM SAMT VALBEREDNINGEN

Läs mer

INGEN NÄMND. Nr 1 2014

INGEN NÄMND. Nr 1 2014 INGEN NÄMND INGEN DÖMD Medlemsblad för Södertörns nämndemannaförening Vid pennan:annacarin Wallin Nr 1 2014 Så var det dags för årets första medlemsblad. Vi har klarat av årsmötet som hölls den 19 februari

Läs mer

STADGAR FÖR PÖLSEBO SMÅSTUGEFÖRENING. 1. Namn och ändamål

STADGAR FÖR PÖLSEBO SMÅSTUGEFÖRENING. 1. Namn och ändamål STADGAR FÖR PÖLSEBO SMÅSTUGEFÖRENING 1. Namn och ändamål Föreningens namn är Pölsebo Småstugeförening. Föreningen har till uppgift att tillvarata medlemmarnas intressen i deras egenskap av egnahemsägare

Läs mer

HEMSLÖJDSBLADET. Nr 2. Maj 2014

HEMSLÖJDSBLADET. Nr 2. Maj 2014 HEMSLÖJDSBLADET Nr 2 Maj 2014 Ansvarig utgivare Birgitta Mauritzon STYRELSEN Telefon Ordförande Olle Laurell 532 552 74 Kassör Bodil Gustafsson 711 50 15 Sekreterare Birgitta Mauritzon 730 31 25 Ledamot

Läs mer

Fiber och Avlopp i N. Härene, Hovby och Kartåsen, 2012-02-16

Fiber och Avlopp i N. Härene, Hovby och Kartåsen, 2012-02-16 Fiber och Avlopp i N. Härene, Hovby och Kartåsen, 2012-02-16 Dagordning extra stämma 120216 1. Val av ordförande att leda förhandlingarna 2. Anmälan om styrelsens val av protokollförare inklusive information

Läs mer

Medlemsinformation 2010

Medlemsinformation 2010 Medlemsinformation 2010 Dykning och skärgårdsupplevelser Bevara och använd Moälven II till dykutfärder och utflykter. Moälvens vänner är en förening för att bevara och använda Moälven II till dykutfärder

Läs mer

BARN I ANDERNA Årgång 20 Nr 1 2007

BARN I ANDERNA Årgång 20 Nr 1 2007 BARN I ANDERNA Årgång 20 Nr 1 2007 GUD VÄLSIGNE ER ALLA BARN I ANDERNAS VÄNNER! Våren har kommit hit till Sverige med stormsteg men i Argentina är hösten på väg. Anita och Göran Jansson är nu tillbaka

Läs mer

Startkapital med finansiering, likviditetsbudget och resultatbudget

Startkapital med finansiering, likviditetsbudget och resultatbudget EKONOMI Startkapital med finansiering, likviditetsbudget och resultatbudget Att göra en budget kan kännas som en ren gissningslek. Det är dock väldigt viktigt att tänka igenom den ekonomiskadelen i sitt

Läs mer

Rapporter. Kassarapport. Inkommande post 102. Utgående post 103. Motala Föreningsmässa i Team Sportia hallen den 5 december 2015.

Rapporter. Kassarapport. Inkommande post 102. Utgående post 103. Motala Föreningsmässa i Team Sportia hallen den 5 december 2015. NEURO Förbundet MotalalYadstena Protokoll: Neuro Förbundet Motala/Vadstena Styrelsemöte: 71 2015 97-113 Datum: 201-5-49-14 Tid: 13.00-14.30 Plats: Föreningshuset Vättersol, Vindamas väg 1, Motala Närvarande:

Läs mer

nummer 1»2013«årgång 34

nummer 1»2013«årgång 34 nummer 1»2013«årgång 34 =====================Ledare======================== God fortsättning på det nya året! Jag hoppas att ni alla har haft en skön ledighet under helgerna som varit. Årets första ON

Läs mer

Dagordning årsmöte 23 mars 2015

Dagordning årsmöte 23 mars 2015 Dagordning årsmöte 23 mars 2015 1. Årsmötets öppnande, styrelsens ordförande 2. Anteckning av närvarande och upprättande av röstlängd (Bil 1) 3. Val av ordförande, sekreterare och justeringsmän, tillika

Läs mer

Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans?

Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans? Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans? Det finns många spännande aktiviteter som scouterna kan bjuda in sina kompisar till. Att följas till scoutmötet känns kul och tryggt. Att ha

Läs mer

Protokoll från Årsmöte 2007

Protokoll från Årsmöte 2007 Protokoll från Årsmöte 2007 Mötesdata Tid: Onsdagen den 13 juni 2007 kl. 19:00 Plats: Skidgården Hackefors 1 Mötet öppnas Vice ordförande Torgny Andersson förklarade mötet öppnat och hälsade de 35 närvarande

Läs mer

DEC 2007 ÅRGÅNG 35 INNEHÅLLET: KLUBBINFO KALLELSE ÅRSMÖTE EFTERLYSNING MEDLEMSAVGIFT BÅT KVÄLL SMFF FRIENDSHIP RACE MSEC 07/08 GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!

DEC 2007 ÅRGÅNG 35 INNEHÅLLET: KLUBBINFO KALLELSE ÅRSMÖTE EFTERLYSNING MEDLEMSAVGIFT BÅT KVÄLL SMFF FRIENDSHIP RACE MSEC 07/08 GOD JUL & GOTT NYTT ÅR! -NYTT Nyköpings Modellklubb DEC 2007 ÅRGÅNG 35 INNEHÅLLET: KLUBBINFO KALLELSE ÅRSMÖTE EFTERLYSNING MEDLEMSAVGIFT BÅT KVÄLL SMFF FRIENDSHIP RACE MSEC 07/08 GOD JUL & GOTT NYTT ÅR! Hej! NMK-NYTT ÄR MEDLEMSTIDNING

Läs mer

DJÄKNEBÖLE-BJÄNNSJÖ IDROTTS OCH FRITIDSFÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010

DJÄKNEBÖLE-BJÄNNSJÖ IDROTTS OCH FRITIDSFÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010 1 DJÄKNEBÖLE-BJÄNNSJÖ IDROTTS OCH FRITIDSFÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010 2 Styrelsen för Djäkneböle-Bjännsjö Idrotts- och Fritidsförening lämnar härmed verksamhetsberättelse för år 2010. Styrelsen

Läs mer

Ansökan om bidrag för 2016

Ansökan om bidrag för 2016 JJL mmm,:lgfipr*srvrfs*ngnn Ansökan om bidrag för 206 Sidan I av 7 Till ideella organisationer Del Föreningens namn: Blodcancerftireninsen i Stockholms län Adress: c/o Lise-lott Eriksson Marielundsvägen

Läs mer

Lugnås Björkängen 1 542 94 Mariestad. Fråga 3 - Kontaktperson/ den som svarar på enkäten. Namn. mail och telefonnummer:

Lugnås Björkängen 1 542 94 Mariestad. Fråga 3 - Kontaktperson/ den som svarar på enkäten. Namn. mail och telefonnummer: Välkommen att delta i denna enkätundersökning! Denna enkät är avsedd att kartlägga nuläget inom regionens arbetslivsmuseer/industrihistoriska föreningar för att ge ett bra underlag för NAV:s fortsatta

Läs mer

FISKEKORT SÄLJES PÅ SERVICEPUNKTEN

FISKEKORT SÄLJES PÅ SERVICEPUNKTEN Utgivare: Åsens Byråd Årgång 17 Nummer 6 JUNI 2013 NYCKEL UPPHITTAD! Vid västra sidan av älven efter gamla vägen, invid nya RV 70, ÅTERFÅS MOT BESKRIVNING Kontakta Tette! Öppettider på Loppis under sommaren.

Läs mer

K a. atl. >y : :""?y pay=?r;oss ri yl ällöfllyl. ; Ay i"s asgrénkyf ^Jj^ ^ kä ^I yy; 3;0y{li^ l^tfrjferi^ ':Öin ;?ö^irt?y^^ yséy^feh?

K a. atl. >y : :?y pay=?r;oss ri yl ällöfllyl. ; Ay is asgrénkyf ^Jj^ ^ kä ^I yy; 3;0y{li^ l^tfrjferi^ ':Öin ;?ö^irt?y^^ yséy^feh? K a atl >y : :""?y pay=?r;oss ri yl ällöfllyl 111 ; Ay i"s asgrénkyf ^Jj^ ^ kä ^I yy; 3;0y{li^ l^tfrjferi^ :yfåfe yjf leh^?y~??'v em? y^tiyryililif 'iaaxaxxvaxav ':Öin ;?ö^irt?y^^ yséy^feh? ockl;fe r Välkommen

Läs mer

Bostadsrättsförening Linero i Lund

Bostadsrättsförening Linero i Lund Bostadsrättsförening Linero i Lund Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma 2012-05-23 1 19 med bilagor Plats: Fritidslokalen, Kämpagränden 21 E, Lund Antal röstberättigade 29 st. varav en med fullmakt.

Läs mer

Mötesprotokoll Kämpersvik-Ejgde Vägsamfällighet, ordinarie årsstämma

Mötesprotokoll Kämpersvik-Ejgde Vägsamfällighet, ordinarie årsstämma Mötesprotokoll Kämpersvik-Ejgde Vägsamfällighet, ordinarie årsstämma 2017-07-22 Plats: Gula Garaget, Kämpersvik Tid: 13:00-15:00 1 Ordförande Anders Westgren hälsade alla välkomna till årsstämman. 1. Godkännande

Läs mer

PP- bild 1 Du behövs!

PP- bild 1 Du behövs! PP- bild 1 Du behövs! PP- bild 2 -- Vilka i i klassen kan tänka sig att att arbeta som brandmän i i framtiden? -- Var ligger närmaste brandstation? Har du du varit där någon gång? -- Vad tror du du man

Läs mer

Övning. Praktikfall - Arbetsmiljö. Praktikfall 1

Övning. Praktikfall - Arbetsmiljö. Praktikfall 1 Övning Praktikfall - Arbetsmiljö Praktikfall 1 Du är skyddsombud på administrativa funktionen. En dag kommer Stina till dig och berättar att hon utsätts för sexuella närmanden från Kenneth, som är biträdande

Läs mer

Bredband på 1Mbit/s för alla

Bredband på 1Mbit/s för alla Bredband på 1Mbit/s för alla Bredband på 1 Mbit/s för alla Konsumenter och företag har fr.o.m. 1.7.2010 rätt att få en bredbandsanslutning på 1 Mbit/s till sin permanenta bostad eller företagets verksamhetsställe.

Läs mer

DECKARKORT. Något har hänt i Valleby, men vad? Och vem är skurken? Hjälp Lasse och Maja lösa mysteriet med staden!

DECKARKORT. Något har hänt i Valleby, men vad? Och vem är skurken? Hjälp Lasse och Maja lösa mysteriet med staden! DECKARKORT Något har hänt i Valleby, men vad? Och vem är skurken? Hjälp Lasse och Maja lösa mysteriet med staden! 1 2 Inne i Valleby finns fem uppdrag för dig att lösa. Uppdragen finns på fem olika arbetsplatser.

Läs mer

INFORMATIONSBLAD FÖR BRF L21 EKHOLMEN

INFORMATIONSBLAD FÖR BRF L21 EKHOLMEN INFORMATIONSBLAD FÖR BRF L21 EKHOLMEN NR. 1 årgång 2015 L 21 Planerade tidpunkter för infobladet, 2015: Nr 1 Jan/Feb/Mar Nr 2 Apr/Maj/Jun Nr 3 Jul/Aug/Sep Nr 4 Okt/Nov/Dec utgivning feb/mars utgivning

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL HSB BRA ATT VETA FÖR DIG SOM ÄR NYINFLYTTAD

VÄLKOMMEN TILL HSB BRA ATT VETA FÖR DIG SOM ÄR NYINFLYTTAD VÄLKOMMEN TILL HSB BRA ATT VETA FÖR DIG SOM ÄR NYINFLYTTAD TILLSAMMANS är vi över en halv miljon medlemmar. Du som bor i HSB är i gott sällskap. Cirka 345 000 av medlemmarna bor i HSBs bostadsrättsföreningar,

Läs mer

Klimatklivet - stöd till lokala klimatinvesteringar!

Klimatklivet - stöd till lokala klimatinvesteringar! Nyheter från din kommun Det här är Mariestads kommuns nyhetsbrev för näringslivet, här kan du läsa om vad som händer i kommunen och näringslivet. Har du nyheter som du vill lyfta i det här forumet tar

Läs mer

Välkommen till HSB Bra att veta för dig som är nyinflyttad

Välkommen till HSB Bra att veta för dig som är nyinflyttad Välkommen till HSB Bra att veta för dig som är nyinflyttad Några av fördelarna du får som HSB-medlem Centrala avtal som sänker kostnader Tack vare att vi är så många i HSB kan vi teckna förmånliga avtal

Läs mer

Nominering - Årets Leader Med checklista

Nominering - Årets Leader Med checklista Nominering - Årets Leader Med checklista Härmed nomineras följande förslag till Årets Leader. Namn på förslaget: Projekt Eriksgata Journalnummer: 2010-637 Namn på LAG grupp som nominerar: Leader Norra

Läs mer

Granskning av externa jobbcoacher

Granskning av externa jobbcoacher 1 (5) Stockholm den 2 februari 2010 Granskning av externa jobbcoacher Bakgrund Den 18 december 2008 fick Arbetsförmedlingen i uppdrag att upphandla kompletterande aktörer som ska erbjuda arbetssökande

Läs mer

Motionsyttrande Motion 1 Grundkursens längd Södra Älvsborg

Motionsyttrande Motion 1 Grundkursens längd Södra Älvsborg Motion 1 Grundkursens längd Södra Älvsborg Centralstyrelsen föreslår Riksstämman att avslå motionen med motivering att: För närvarande har vi inga problem att rekrytera deltagare till grundkurs 1. Syftet

Läs mer

Fe2, investeringskalkylering, tentamen 1

Fe2, investeringskalkylering, tentamen 1 sid 1 [10] Namn: Klass: Var noga med att disponera tiden, 180 minuter går fort. fe2 kalkylering Omdöme E 1. Mimmi, 17 år, har erhållit ett arv, 100 000 $, från en bortglömd kusin i USA. Med arvet finns

Läs mer

HEMSLÖJDSBLADET. Nr 1. Februari 2014

HEMSLÖJDSBLADET. Nr 1. Februari 2014 HEMSLÖJDSBLADET Nr 1 Februari 2014 Ansvarig utgivare Birgitta Mauritzon STYRELSEN Telefon Ordförande Olle Laurell 532 552 74 Vice ordförande Else Eklöf 550 670 28 Sekreterare Birgitta Mauritzon 730 31

Läs mer

Ordflorande V ordforande. Sekreterare Kassör Ledamöter. Friskvård AivY Häll Boule Hörsel KPR. Program Arne Hag Resor Studier Syn.

Ordflorande V ordforande. Sekreterare Kassör Ledamöter. Friskvård AivY Häll Boule Hörsel KPR. Program Arne Hag Resor Studier Syn. SPF HUSBY VERKSAMHET SBERÄTTEL SE 20 1 4 Styrelsens sammansättning ör år 2014 Ordflorande V ordforande Sekreterare Kassör Ledamöter Arne Hag Inger Hag Sonja Joas Birgifra Hammarström Verksamhetsansvariga

Läs mer

E-information 2015/1 2015-03-07. Hej!

E-information 2015/1 2015-03-07. Hej! 2015-03-07 E-information 2015/1 Hej! Vi närmar oss med stormsteg årets Tattoo som kommer att bli lite annorlunda. Det handlar mycket om att, trots ökade kostnader, få det att gå ihop så det gäller att

Läs mer

sommarjobb i botkyrka Guide för dig som ska sommarjobba

sommarjobb i botkyrka Guide för dig som ska sommarjobba sommarjobb i botkyrka Guide för dig som ska sommarjobba Min arbetsplats Här fyller du i information om din arbetsplats. Arbetsplats:... Adress:... Handledare:... Telefonnummer:... Annan kontaktperson:...

Läs mer

2012 Nr: 4 FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING. Museets öppettider: Lördag-söndag under juni-augusti kl.12.00-15.00 Grupper hela året

2012 Nr: 4 FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING. Museets öppettider: Lördag-söndag under juni-augusti kl.12.00-15.00 Grupper hela året 2012 Nr: 4 BUDKAFLE FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING Museets öppettider: Lördag-söndag under juni-augusti kl.12.00-15.00 Grupper hela året Kassören har ordet sidan 2 Böckerna TORP I HÅBO är klara och

Läs mer

ÅnsREDovIsNING. KoLvrK samrärr-,rghbt srönrning Org. Nr. 717904-9999. Årsredovisningen omfattar

ÅnsREDovIsNING. KoLvrK samrärr-,rghbt srönrning Org. Nr. 717904-9999. Årsredovisningen omfattar KoLvrK samrärr-,rghbt srönrning Org. Nr. 71794-9999 ÅnsREDovIsNING 214 Styrelsen i Kolvik Samfiillighetsfiirening får härmed avlämna årsredovisning fiir räkenskapsåret 214-1-1-214-12-31 Årsredovisningen

Läs mer

2015 Paketjakten från Lovisa Pa Ö k stetrtisjtajh ertin Ö ansterstjernan www.osterstjernan.fi Ö2STERSTJERNAN V00 UOTTA 18 ÅR 14 2014

2015 Paketjakten från Lovisa Pa Ö k stetrtisjtajh ertin Ö ansterstjernan www.osterstjernan.fi Ö2STERSTJERNAN V00 UOTTA 18 ÅR 14 2014 2015 Paketjakten Österstjernan från Lovisa Pakettijahti Österstjernan www.osterstjernan.fi 200 ÖSTERSTJERNAN VUOTTA ÅR 1814 2014 Seglatser 2015 BESTÄLLNINGSSEGLATSER På beställningsseglatserna står fartyget

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2010. Verksamhetsberättelse behandlad av årsmötet 2010-09-07

Verksamhetsberättelse 2010. Verksamhetsberättelse behandlad av årsmötet 2010-09-07 Verksamhetsberättelse 2010 Verksamhetsberättelse behandlad av årsmötet 2010-09-07 Innehåll Inledning Medlemmar Verksamhet Hemsidan Styrelsen Omslagsbild: Micke A serverar skumpa under klubbens 10-års jubileum.

Läs mer

Marknad & Sponsring Emmelie Johansson Marknadschef, SvRF

Marknad & Sponsring Emmelie Johansson Marknadschef, SvRF Marknad & Sponsring Emmelie Johansson Marknadschef, SvRF Vilka är era största intäktskällor? Intäktsmöjligheter Tävlingar Clinics Almanacka Lotter Programridning Sponsring Agenda Vad är sponsring? Vilka

Läs mer

OPTIONSPROGRAM Ett optionsprogram för medarbetare i Orc Software lanserades under fjärde kvartalet 2006 och en nyemission av 400 000 optioner genomfördes i december 2006. Optionsprogrammet är uppdelat

Läs mer

Vi kommer också att besluta om en eventuell utbyggnad av klubbstugan och redovisa några byggalternativ. Se bifogad beskrivning och dagordning

Vi kommer också att besluta om en eventuell utbyggnad av klubbstugan och redovisa några byggalternativ. Se bifogad beskrivning och dagordning Till samtliga medlemmar i vår förening! KALLELSE till årsmöte i Motala Vätterfiskeklubb Du hälsas härmed välkommen till vårt årsmöte: Tid: onsdagen den 18 mars, klockan 19:00 Plats: Motala Södra Båtklubb

Läs mer

Alla projekt som bedrivs inom Leader Sjuhärad skall vara allmännyttiga och en tillgång för Sjuhärads landsbygd.

Alla projekt som bedrivs inom Leader Sjuhärad skall vara allmännyttiga och en tillgång för Sjuhärads landsbygd. Leadercheck Alla projekt som bedrivs inom Leader Sjuhärad skall vara allmännyttiga och en tillgång för Sjuhärads landsbygd. Du kan söka för att komma igång med nytt företag samverkan med andra företag

Läs mer

Nr 1 år 2008 Årgång 26

Nr 1 år 2008 Årgång 26 FLASKPOSTEN Nr 1 år 2008 Årgång 26 Inbetalning av medlemsavgift Det nya året 2008 är redan här. På grund av vissa omständigheter har den ekonomiska redogörelsen inte blivit helt fullständig, vilket revisorerna

Läs mer