SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 (9) Datum

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 (9) Datum"

Transkript

1 Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 (9) Datum Detaljplan för verksamheter vid Fjärås stationssamhälle inom fastigheterna Duvehed 2:14 mfl Dnr 2013-P025 D524 Genomförande Byggnadsnämnden beslöt den att genomföra samråd för detaljplaneförslaget. Planförslaget har sänts för yttrande enligt bifogad sändlista, bilaga 1, under tiden 29 september till 27 oktober Förslaget har varit utställt i Stadshuset i Kungsbacka. Sammanfattning Under samrådstiden inkom 12 skrivelser. Allvarligaste invändningen bland inkomna synpunkter gäller påverkan på befintliga bostäder öster om planen och yttrande från Länsstyrelsen gällande arkeologin i området. Alla synpunkter har inte kunnat beaktas genom ändringar i planhandlingarna. Förslaget föreslås revideras både i plankartan och planbeskrivningen. Inkomna synpunkter och förvaltningens kommentarer Inkomna synpunkter har sammanfattats nedan. Personnamn anges inte. Samtliga synpunkterna bifogas. Kungsbacka kommun Kungsbacka Besöksadress Stadshuset, Storgatan 37 Telefon info@kungsbacka.se

2 STATLIGA OCH REGIONALA MYNDIGHETER M FL 2 (9) 1. Länsstyrelsen Länsstyrelsen informerar om att reglerna kring strålning är oklara i dagsläget. Länsstyrelsen anser att gränsvärdet 0,4 micro tesla är lämpligt som ett maxvärde för den sammanlagda strålningen i området. I ett pågående planprogram i Kungsbacka har andra gränsvärden uppgetts. Länsstyrelsen föreslår att värdarna bör vara samma för de olika områdena. Vidare skriver länsstyrelsen att bestämmelserna inom tio meter från ledningarna bör kompletteras för att hindra att upplag och parkering kan uppföras. Länsstyreslen informerar om att påverkan på ett natura 2000 område ska redovisas i planbeskrivningen. Tillståndsprövning krävs vid risk för betydande påverkan på ett natura 2000 område. Allén i området bör om möjligt skyddas. Om allén ändå påverkas krävs det dispens från biotopskyddet. Kommunen behöver utveckla resonemanget kring varför jordbruksmark behöver tas i anspråk. Länstyreslen informerar om att med nuvarande utformning av planen kommer fornlämningar att påverkas. Om planen inte ändras behöver tillstånd sökas för att göra ingrepp i fornlämningarna. Information kan införas angående fornlämningarna på plankartan. Kommunen bör redogöra för om strandskyddet för diket på andra sidan västkustbanan påverkas. Länsstyrelsen informerar om otydligheter i några av bestämmelserna i planen. Under ändrad lovplikt bör två bestämmelser flyttas till en annan rubrik. Bestämmelsen om fördröjning av dagvatten är inte möjlig att ha i planen. Planbeskrivningen bör utveckla vad som är möjligt att bygga i området då bestämmelsen J 1 i dagsläget för otydlig. Länsstyrelsen menar vidare att kommunen bör överväga att reglera höjden på byggnaderna genom nockhöjd istället för byggnadshöjd. Länsstyrelsen informerar om att det är viktigt att påverkade parter av vatten från området är informerade och medger ett eventuellt ökade flöde. Om dikningsföretag finns krävs i regel omprövning av dikesföretaget. Bestämmelsen om högsta strålningsvärde ändras i plankartan. Bestämmelserna inom ledningsområdet kompletteras med förbud mot upplag och parkering. Planbeskrivningen revideras med information om Natura Allén bedöms få en viss påverkan. Dispens söks för detta. Planbeskrivningen revideras med resonemanget kring att jordbruksmarken tas i anspråk.

3 Ansökan om tillstånd till ingrepp i fornlämningen skickas till Länsstyrelsen. Plankartan ändras för att undvika påverkan på strandskyddet. Bestämmelsen J 1 ändras. Planbeskrivningen förtydligs kring vad som kan etableras i området. Bestämmelsen om byggnadshöjd tas bort och totalhöjd införs istället. Bestämmelsen rörande fördröjning av dagvatten tas bort i plankartan. Informationen rörande vattenverksamhet noteras. 3 (9) 2. Trafikverket Trafikverket informerar om att nödvändiga avtal mellan kommunen och Trafikverket ska vara tecknade innan detaljplanen antas. Trafikverket informerar om att säkerhetszonen längs väg 916 är på minst 3 meter från vägkant. Vidare gäller att det ska vara byggnadsfritt inom 12 meter från vägområdet. Detta avstånd bör säkerställas med prickmark i detaljplanen. Trafikverket menar att det inte finns något behov av ett högersvängfält på väg 916. enligt trafikverket. Väganslutningen utmed 916 behöver utformas som typ B med utrymme och sikt i korsningen enligt VGU. Kommunen måste visa var och hur GC-vägen ska korsa väg 916 innan planen kan antas. Trafikverket informerar om att åtgärder som påkallas det allmänna transportnätet som en konsekvens av kommunal planering ska bekostas och projekteras av kommunen i samråds med trafikverket som beslutar i frågorna. Kommunen måste säkerställa trafiksäkerhetslösning för oskyddade trafikanter särskild för skolbussen. Risker för farligt gods ska beaktas inom 150 meter från västkustbanan. Trafikverket menar att Räddningstjänstens yttrande ska inhämtas och beaktas. Nödvändiga avtal mellan kommunen och trafikverket ska upprättas. Planen säkerställer att det är byggnadsfritt inom 12 meter från väg 916. Synpunkt gällande högersvängfält noteras. Planerad GC-väg föreslås inte korsa väg 916 utan kopplas till ny GC-väg längs Tostaredsvägens södra sida. Plankartan reviders med bestämmelse om koppling till vändplatsen för skolbussen för att säkerställa en säker trafiklösning. Räddningstjänstens synpunkter inhämtas och beaktas i det fortsatta planarbetet.

4 3. Lantmäteriet Lantmäteriet skriver att det kan finnas behov av att reglering av minsta fastighetsstorlek inom området. Vidare undrar lantmäteriet om det finns skyddsåtgärder som kräver ansvarsfördelning mellan de olika fastigheterna, som exempelvis gemensamhetsanläggning. Lantmäteriet menar att genomförandefrågorna behöver kompletteras med konsekvenserna för fastigheterna som använder och deltar i vägföreningen. Vidare undrar lantmäteriet vem som är huvudman för den nya GC-vägen. Lantmäteriet undrar hur påfarten på den nya gatan ska ordnas och om utrymmet räcker. Kommunen bedömer inte att fastighetsstorlekarna behöver reglers i planen. Ingen gemensamhetsanläggning föreslås i planen. Planen innebär att nya ledningsrätter kan bildas för dagvattenledningar inom området. Ny industriväg ska vara i kommunalt huvudmannaskap. Den övre delen av Orrelundsvägen föreslås stängs av och göras till GC-väg. Denna sträcka ligger utanför detaljplanen och föreslås fortsatt sköts av vägföreningen. Längs Tostareds vägen föreslås en ny GC-väg till stationen. Denna GC-väg ligger utanför detaljplanen och yta reserveras för att detta ska vara möjligt. Enligt trafikutredningen bedöms utfarten vara möjlig. 4 (9) 4. Räddningstjänsten Räddningstjänsten informerar om att brandvattenförsörjningen behöver byggas ut inom området. Eventuellt kan behov finnas för sprinkler system beroende på framtida byggnader. Hänsyn till detta behöver i så fall tas i dimensionering av tillgängligt vatten samt omhändertagande av vattnet. Räddningstjänsten påpekar att det är viktigt att området följer de riktlinjer som Länsstyrelsen i Halland tagit fram gällande farligt gods samt att Länsstyrelsens remiss yttrande följs. Räddningstjänsten bedömer skyddsavståndet kring ledningarna som en bra lösning. Räddningstjänsten menar att det är viktigt att tillgängligheten för räddningstjänstensfordon säkerställs. Den slutliga utformningen av området sker i samband med bygglov. Räddningstjänstens synpunkter gällande brandvattenförsörjning och tillgänglighet noteras och följs upp i samband med bygglovet. Riktlinjerna gällande farligt gods ska följas samt Länsstyrelsens remissyttrande.

5 5 (9) KOMMUNALA FÖRVALTNINGAR OCH NÄMNDER 5. Teknik Teknik framför att det är viktigt med en säker koppling mellan Orrelundsvägen och vändplatsen och att det ska finnas möjlighet till cykelparkering och eventuellt väderskydd vid vändplatsen. Vidare informerar Teknik om att beskrivna gång-och cykelvägen till stationen inte finns med i nuvarande budget. Teknik informerar om att huvudledningar för vatten och avlopp går parallellt med västkustbanan. Det är viktigt att dessa inte kommer i konflikt med dagvattendammarna. Det är möjligt att koppla området till kommunala dricks- och spillvattenledningar. Förslagsvis sker detta i den västra delen av området. Anslutnings avgift tas ut enligt då gällande taxa. Området kommer att inkluderas i verksamhetsområde för kommunalt dricks och spillvatten. Teknik informerar om en dagvattenutredning håller på att tas fram och att fördröjning och rening ska ske enligt kommunensriktlinjer. Vidare upplyser Teknik om att brandvattenförsörjning och renhållning. Plankartan ändras för att möjliggöra koppling mellan Busshållplatsen och Orrelundsvägen. Informationen om att gång-och cykelvägen inte är med i nuvarande budget noteras. Kommunen bygger själva de nya dagvattendammarna och säkerställer att det inte påverkar befintliga ledningar. Större delen av ledningarna ligger utanför detaljplanen. Övriga upplysningar noters. 6. Kultur & Turism Kultur & Turism uppmärksammar att det öster om området finns en gårdsmiljö med byggnader som är utpekade i Länsstyrelsens bebyggelseinventeringsrapport, ett kuperat skogs-och grönområde separerar detta område från planområdet. Det är viktigt att denna skogsdunge bevaras. Planförslaget bedöms inte påverka skogsdungen.

6 7. Miljö & Hälsoskydd Nämnden för Miljö & Hälsoskydd beslutar att tillstyrka förslaget under förutsättning att följande synpunkter inarbetas i planen. Skyddsavståndet mellan bostäderna och verksamheterna ska vara minst 200 meter. : Planerad byggrätt ligger cirka 150 meter från närmaste bostashus i söder. Bostadshusen i öster är inköpta av kommunen och kommer inte användas som bostad när området byggs ut. Vilken typ verksamhet som kan etableras närmare än 200 meter till bostäderna avgörs i samband med att området exploateras och vid bygglov. Verksamheterna får inte vara störande för närliggande bostäder. En planbestämmelse ska införas om att bullernivån vid befintliga, kringliggande bostäder ej får överstiga 50dBA vardagar kl och inte 45 dba övriga dagar och tider. : Att införa bestämmelse om bullervärden i planen bedöms inte ge något starkare juridiskt skydd i ett eventuellt tillsynsärende. Förnybara och fossilfria energikällor väljs för byggnaderna. : planen reglerar inte byggnadsmetod. Synpunkten noteras. Dagvattenfrågan löses under både byggtiden och utnyttjandetiden, och att fördröjning och rening av dagvatten sker så nära skällan som möjligt. : Föreslagen lösning i Dagvattenutredningen ska följas i största mån. Byggnadshöjden anpassas så att utblicken över fjäråsslätten ej påverkas negativt. : Byggnadshöjden är anpassad för att inte påverka utblickarna. Större delen av planområdet döljs bakom ett större höjdparti i öster. 8. KS Kommunstyrelsen ha inga synpunkter på förslaget till detaljplan. 6 (9) SAKÄGARE 9. Fastighetsägarna till Orred 1:16, 1:20, 1:21, 1:26, 1:27, 1:28,1:8, 1:9, 1:15 Fastighetsägarna till ovan nämnda fastigheter har lämnat in ett samlat yttrande. Yttrandet sammanfattas nedan med kommentarer från kommunen. Fastighetsägarna kommenterar samrådsredogörelsen från det tidigare planprogrammet med hänvisning till att kommunen där skrivit att inkomna synpunkter är möjliga att tillmötesgå i det fortsatta detaljplanearbetet. Fastighetsägarna bifogar en lista med förtydligande av de synpunkter som de haft även under planprogrammet. Fastighetsägarna kräver ekonomisk ersättning för värdeminskning av fastigheterna eller att fastigheterna löses in.

7 : Kommunen betalar inte ersättning för minskat marknadsvärde. Fastighetsägarna vill ha försäkran om att om fler fastigheter köps in så skall samtliga fastighetsägare erbjudas likvärdig försäljning. Fastighetsägarna vill då även försäkras om förtur till att hyra sina tidigare ägda fastighet. : kommunen har inte för avsikt att lösa in dessa fastigheter. 7 (9) Fastighetsägarna vill ha fullständig ersättning för ny förrättning, lantmäterikostnader. : kommunen står för de lantmäterikostnader som blir som följd av att en ny väg byggs och förändringar i nuvarande vägsamfälligheten. Fastighetsägarna vill att kommunen tar över skötsel av resterande del av Orrelundsvägen. Fastighetsägarna hänvisar till minskade bidrag för väghållning. : Bidrag för väghållning utgår i proportion till den väglängd föreningen har. Fastighetsägarna vill att kommunen säkerställer en säker utfart till Tostaredsvägen. Fastighetsägarna menar att utfarten är dålig. : Kommunen ansvarar för att utforma utfarten enligt trafikverkets krav. Avtal skriv mellan kommunen och Trafikverket. Fastighetsägarna vill att kommunen kompenserar för ingreppet genom att gräva ner luftledningen som korsar området. : kommunen har inte för avsikt att gräva ner befintlig luftledning. Fastighetsägarna vill ha en beskrivning av vart framtida tranformatorstation ska planeras. : Slutgiltigt läge för ny trasformatorstation kommer beslutas i samband med utbyggnaden. Fastighetsägarna vill ha ett grönområde som döljer buller och ljus från området. : Naturmark planeras mellan bostadsbebyggelsen och verksamhetsområdet. En bestämmelse om plantering införa inom industriområdets södra delar. Fastighetsägarna vill att kommunen ska bekosta framdragning av fiber till fastigheterna. : Kommunen kan inte tillmötesgå synpunkten. Fastighetsägarna ställer sig frågande kring hur ett grönområd kan skapas med tanke på att det inte får vara högre växlighet under ledningarna. : En bestämmelse om plantering införs inom industriområdets södra del. Planerat naturområde sträcker sig över ett större område än bara ledningsområdet, här kan vegetationen vara högre.

8 Fastighetsägarna föreslår att fastigheten Orred 1:24 köps in och görs till grönområde. : Den här frågan bedöms inte kunna hanteras inom detta planarbete. Fastighetsägarna föreslår att beslutsfattare besöker området. : Förslaget noteras. Fastighetsägarna har synpunkter på avgränsningen av samrådskretsen. : Kommunen har beställt en fastighetsförteckning av Lantmäteriet. Den har avgjort vilka som fått planen skickad till sig utöver detta har annonsering skett i tidningar och information har funnits på kommunens hemsida. Kommunen uppfyller kraven gällande samråd i plan-och bygglagen. 8 (9) ORGANISATIONER OCH FÖRENINGAR 10 Ellevio Ellevio meddelar att det kommer behövas en eller flera nätstationer inom området. Ellevio föreslår att ett område skapas där transformatorstation är tillåtet alternativt att bestämmelsen j 1 utökas till att även tillåta tranformatorstationer. Ledningsområdet måste vara fritt från vegetation. Planläggningen av området kan innebära att ledningarna måste höjas. En sådan höjning bekostas normalt av exploatören. Ellevio meddelar att det minsta avståndet mellan byggnad och leding är 10 meter. Ellevio informerar om att det är olika information i planbeskrivningen och på plankartan gällande skydd mot störningar. Detta bör ändras. : Bestämmelsen ändras så att Transformatorstationer får uppföras inom området. Inför granskningen har ledningarnas höjd mätts. Mätningen visar på att ledningarna inte bedöms behöva höjas utifrån nuvarande markhöjder. 11 SKANOVA Skatnova har inget att invända mot förslaget. ÄNDRINGAR Planförslaget föreslås revideras. Revideringen innebär att: Bestämmelsen om högsta tillåtna strålningsvärden revideras. Bestämmelse införs inom l-området under ledningar för att hindra att parkering kan uppföras. Ett u-område införs i anslutning till luftledningsområdet. Planbeskrivningen revideras med information om påverkan på Natura Planbeskrivningen revideras med ett resonemang kring att jordbruksmarken tas i anspråk. Plankartan revideras för att inte påverka strandskyddet.

9 Bestämmelsen j1 på plankartan revideras för att även tillåta att transformatorstation uppförs och bestämmelsen mindre störande tas bort. Bestämmelse om byggnadshöjd ersätts med nockhöjd. Planbeskrivningen revideras med information om att området ska kopplas till kommunalt VA. Utformningen kring busshållplatsen ändras för att möjliggöra koppling till Orrelundsvägen. Bestämmelserna om ändrad lovplikt i plankartan tas bort. Bestämmelsen om fördröjning av dagvatten tas bort. Plankartan revideras med ett nytt naturområde som täcker nyligen upptäckta fornminnen. Plankartan revideras genom att bestämmelsen plantering ska utföras tas bort från ledningsområdets norra del. Plankartan revideras genom att en bestämmelse om planteradzon införs i kvartersmarkens södra del. 9 (9) Elin Johansson Verksamhetschef Plan Jonas Alborn Planarkitekt

Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6

Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6 Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6 Genomförande Byggnadsnämnden beslöt den 2016-07-07 215 att genomföra samråd för detaljplaneförslaget.

Läs mer

Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för verksamheter inom Frillesås-Rya 1:254 i Frillesås

Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för verksamheter inom Frillesås-Rya 1:254 i Frillesås Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 (5) Datum 2018-09-12 Dnr PL/2016:70 (189086) Detaljplan för verksamheter inom Frillesås-Rya 1:254 i Frillesås Genomförande Byggnadsnämnden beslöt den 2017-02-09 70

Läs mer

Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE PL 2016/22. Samrådsredogörelse

Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE PL 2016/22. Samrådsredogörelse Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 (6) Datum 2019-08-05 Dnr Samrådsredogörelse PL 2016/22 Genomförande Byggnadsnämnden beslöt den 2016-06-15 184 att genomföra samråd för detaljplaneförslaget. Detaljplaneförslaget

Läs mer

Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl.

Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl. Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 (5) Datum 2018-11-07 Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl. Genomförande Byggnadsnämnden beslöt den 2016-06-15 181 att

Läs mer

Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303

Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303 Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (5) Datum 2017-11-16 Dnr PL/2016:31 (189057) D636 P6/16.01 Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303 Genomförande Byggnadsnämnden beslöt,

Läs mer

Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för drivmedelsstation på del av Varla 3:22 m fl

Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för drivmedelsstation på del av Varla 3:22 m fl Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 (6) Datum 2018-06-28 Dnr PL/2015:37 (189029) D168 P1/15.04 Detaljplan för drivmedelsstation på del av Varla 3:22 m fl Genomförande Byggnadsnämnden/byggnadsnämndens

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (10)

GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (10) Byggnadsnämnden GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (10) Detaljplan för Hede 3:122 i Kungsbacka stad Genomförande Byggnadsnämnden godkände 2014-06-05 det i maj 2014 upprättade planförslaget som underlag för granskning.

Läs mer

Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att möjliggöra utökning av verksamheten för Macken i Lekeberg AB och stänga av

Läs mer

Björkskatan1:764 och del av 1:3

Björkskatan1:764 och del av 1:3 Dnr: SBF 2015/125 Stadsbyggnadsförvaltningen SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Björkskatan, Björkskatan1:764 och del av 1:3 Luleå kommun Norrbottens län Bakgrund Stadsbyggnadsnämnden beslutade 2015-04-29

Läs mer

Detaljplan för Torglägenheterna

Detaljplan för Torglägenheterna 1(13) Detaljplan för Torglägenheterna UTLÅTANDE Juni 2017 I detta utlåtande redovisar de yttranden som framkommit i samband med samråd (2 februari 23 februari 2017) samt granskning (31 maj - 21 juni 2017)

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Dnr: B-2018-560 Datum: 2018-11-28 Detaljplan för garage och bostad DEL AV VÄGERÖD 1:70 m.fl. ÖSTERSIDAN, LYSEKILS KOMMUN GENOMFÖRANDEBESKRIVNING HANDLINGAR - Planbeskrivning, 2018-11-28 - Genomförandebeskrivning

Läs mer

Inkomna synpunkter. Dnr KS/2015:180. Hur samrådet har bedrivits Plansamrådet har pågått under tiden

Inkomna synpunkter. Dnr KS/2015:180. Hur samrådet har bedrivits Plansamrådet har pågått under tiden Dnr KS/2015:180 Hur samrådet har bedrivits Plansamrådet har pågått under tiden 2016-06-17 2016-07-15. Nedan följer en sammanfattning av inkomna synpunkter under plansamrådet med s kommentarer. Inför granskningsskedet

Läs mer

Detaljplan för del av Eket 1:214, Eket, Örkelljunga kommun, Skåne län

Detaljplan för del av Eket 1:214, Eket, Örkelljunga kommun, Skåne län Samrådsredogörelse avseende Detaljplan för del av Eket 1:214, Eket, Örkelljunga kommun, Skåne län Hur samrådet har bedrivits Sakägare enligt fastighetsförteckningen samt berörda förvaltningar och myndigheter

Läs mer

Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN 2, att genomföra ett samråd i enlighet med 5 kap. 11 i Plan- och bygglagen.

Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN 2, att genomföra ett samråd i enlighet med 5 kap. 11 i Plan- och bygglagen. Samrådsredogörelse 2016-04-08 P 2015-2 Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER PÅ GETEN 2 M.FL., FALKÖPING HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN

Läs mer

Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Detaljplanens syfte är att justera byggrätten för Äventyrets

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret

Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret dnr: 2015/260 2016-08-23 1(6) GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Hyllinge 5:109 i Hyllinge samhälle och Åstorps kommun, Skåne län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Hur samrådet

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE. Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE. Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE Tegsnäset 8:4 mfl Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE Sweco Architects SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2017-11-14 Granskningsutlåtande Rubricerad detaljplan

Läs mer

Detaljplan för Tallskogen 1 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande

Detaljplan för Tallskogen 1 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande 2018-04-25 Dnr SBN 2018/66 Detaljplan för Tallskogen 1 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande Hur samråd och granskningen bedrivits Samhällsbyggnadsnämnden beslutade att godkänna detaljplanen för

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. del av Rensbo 1:30. Hedemora kommun, Dalarnas län

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. del av Rensbo 1:30. Hedemora kommun, Dalarnas län ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN för del av Rensbo 1:30 Hedemora kommun, Dalarnas län GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättad 7 juli 2017 HANDLINGAR Detaljplanen består av: Plankarta Planbeskrivning Genomförandebeskrivning

Läs mer

Detaljplan för BRF Vintergatan 1

Detaljplan för BRF Vintergatan 1 1(11) Detaljplan för BRF Vintergatan 1 UTLÅTANDE April 2017 I detta utlåtande redovisas de yttranden som framkommit i samband med samråd (21 december 2016 16 januari 2017) samt granskning (21 februari

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Södra vägen, etapp 2. Nässjö stad och kommun

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Södra vägen, etapp 2. Nässjö stad och kommun Sidan 1 av 5 Datum 2018-10-01 Granskningshandling Diarienummer 2018-018 Samrådsredogörelse Detaljplan för Södra vägen, etapp 2. Nässjö stad och kommun Samrådsförfarande Detaljplanen har varit på samråd

Läs mer

Björkskatan1:764 och del av 1:3

Björkskatan1:764 och del av 1:3 Dnr: SBF 2015/125 Stadsbyggnadsförvaltningen GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för del av Björkskatan, Björkskatan1:764 och del av 1:3 Luleå kommun Norrbottens län Bakgrund Stadsbyggnadsnämnden beslutade

Läs mer

Detaljplan för BACKEN VÄSTRA, HÄSTEN M FL. Norsjö kommun Västerbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Planområdet. Översiktskarta. Källa: Lantmäteriet

Detaljplan för BACKEN VÄSTRA, HÄSTEN M FL. Norsjö kommun Västerbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Planområdet. Översiktskarta. Källa: Lantmäteriet Detaljplan för BACKEN VÄSTRA, HÄSTEN M FL. Norsjö kommun Västerbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Planområdet Översiktskarta. Källa: Lantmäteriet SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1(6) Detaljplan för Backen Västra, Hästen

Läs mer

Detaljplan för köpcentret Kungsmässans utbyggnad, KUNGSBACKA 2:1

Detaljplan för köpcentret Kungsmässans utbyggnad, KUNGSBACKA 2:1 Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 (7) Datum 2017-04-27 Dnr PL/2012:54) Detaljplan för köpcentret Kungsmässans utbyggnad, KUNGSBACKA 2:1 Genomförande Byggnadsnämnden beslöt den 2017-01-12 12 att genomföra

Läs mer

Detaljplan för Fjugesta 5:2 m.fl, Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för Fjugesta 5:2 m.fl, Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för Fjugesta 5:2 m.fl, Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att möjliggöra för nybyggnation i de södra delarna av Fjugesta. Planen ger förutsättningar

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för del av Jägartorpet 1 och 2, Färjestad Samrådsredogörelse 1

GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för del av Jägartorpet 1 och 2, Färjestad Samrådsredogörelse 1 Detaljplan för del av Jägartorpet 1 och 2, Färjestad Samrådsredogörelse 1 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Inledning Detaljplanen för del Jägartorpet 1 och 2 har upprättas med standardförfarande (enligt PBL 2010:900,

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Sakägare enligt fastighetsförteckningen samt berörda förvaltningar

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Gamla Stan 2:26 (Kvarteret Megaliten m.fl), Falköpings kommun.

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Gamla Stan 2:26 (Kvarteret Megaliten m.fl), Falköpings kommun. Granskningsutlåtande 2017-10-31 KS 2017/00504 214 Kommunstyrelsen GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Gamla Stan 2:26 (Kvarteret Megaliten m.fl), Falköpings kommun. HUR GRANSKNINGEN HAR BEDRIVITS Rubricerat

Läs mer

Detaljplan för bostäder inom del av Onsalalunden 1:35 m fl i Onsala

Detaljplan för bostäder inom del av Onsalalunden 1:35 m fl i Onsala GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Utställningshandling Utställningstid 13 mars - 10 april 2018 Detaljplan för bostäder inom del av Onsalalunden 1:35 m fl i Onsala Upprättad i november 2017 2004/P016 D421 Handlingar

Läs mer

Dnr: GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5)

Dnr: GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5) GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5) Detaljplan för GÄSTGIVAREN 6 Bromölla, Bromölla kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE Hur samrådet bedrivits Ärendet handläggs med standardförfarande enligt plan- och bygglagens 5 kap

Läs mer

Förslag till ändring av detaljplan för Bålsta 50:2, i Bålsta tätort, Håbo kommun - upprättat i augusti 2015, reviderad i oktober 2015.

Förslag till ändring av detaljplan för Bålsta 50:2, i Bålsta tätort, Håbo kommun - upprättat i augusti 2015, reviderad i oktober 2015. SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1(3) Datum Vår beteckning 2015-11-05 KS 2013/34 nr. 48 Kommunstyrelsens förvaltning Plan- och utvecklingsavdelning Domagoj Lovas, Planarkitekt 0171-525 90 domagoj.lovas@habo.se Förslag

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan Broängens handelsområde

Samrådsredogörelse Detaljplan Broängens handelsområde Samrådsredogörelse Detaljplan Broängens handelsområde Hur processen har bedrivits: Detaljplanen har varit tillgänglig för samråd under tiden datum till datum. Samrådet har anslagits på kommunens anslagstavla

Läs mer

Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för Hantverksgården, Tomelilla kommun, Skåne län.

Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för Hantverksgården, Tomelilla kommun, Skåne län. Dnr: Ks 2017/25 Samrådsredogörelse Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för Hantverksgården, Tomelilla kommun, Skåne län. Upprättad. Samråd Detaljplanen har varit utställd för samråd från och med

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Rosendalskorsningen - Bofors 1:25 m fl, Karlskoga Karlskoga kommun Örebro län

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Rosendalskorsningen - Bofors 1:25 m fl, Karlskoga Karlskoga kommun Örebro län SBN 2013.0111 Detaljplan för Rosendalskorsningen - Bofors 1:25 m fl, Karlskoga Karlskoga kommun Örebro län Upprättad 2014-06-10 av Samhällsbyggnadsförvaltningen i Karlskoga Normalt planförfarande, enligt

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning vid ändring av detaljplan PL 161 för Dåvö Berghagen, Köpings kommun

Tillägg till planbeskrivning vid ändring av detaljplan PL 161 för Dåvö Berghagen, Köpings kommun Tillägg till planbeskrivning vid ändring av detaljplan PL 161 för Dåvö Berghagen, Köpings kommun Upprättad den 5 februari 2019 1 (6) 1 INLEDNING OCH BAKGRUND 1.1 PLANÄNDRINGENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Syftet

Läs mer

Detaljplan för del av Vreta 2:11 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för del av Vreta 2:11 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för del av Vreta 2:11 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att möjliggöra nybyggnation av bostäder i form av villor i anslutning till

Läs mer

Detaljplan för fastighet Hammar 7:1 m.fl. (Gustavelund) Askersunds kommun, Örebro län.

Detaljplan för fastighet Hammar 7:1 m.fl. (Gustavelund) Askersunds kommun, Örebro län. Detaljplan för fastighet Hammar 7:1 m.fl. (Gustavelund) Askersunds kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med planläggningen är att ändra gällande planbestämmelser för området, från

Läs mer

DETALJPLAN för Drottningen S:1 i Eslöv, Skåne län flerbostadshus på Sallerupsområdet

DETALJPLAN för Drottningen S:1 i Eslöv, Skåne län flerbostadshus på Sallerupsområdet Hanna Bäckgren 0413-620 18 Dnr 1120/2009 2010-01-04 DETALJPLAN för Drottningen S:1 i Eslöv, Skåne län flerbostadshus på Sallerupsområdet SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplanen har sänts ut för samråd under tiden

Läs mer

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (5) Susanne Nilzon, Planarkitekt 0221-253 45 susanne.nilzon@koping.se GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun Hur samråd och granskning

Läs mer

Fritidshusområde i förändring

Fritidshusområde i förändring Del 1 Planering Fritidshusområde i förändring Från fritidshus till åretruntbostad I Värmdö kommun finns möjligheter till ett attraktivt boende med närhet till storstad, natur och hav. Kommunen har många

Läs mer

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning. Detaljplan för Bostäder norr om Hjälmavägen inom stadsdelen Björlanda i Göteborg

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning. Detaljplan för Bostäder norr om Hjälmavägen inom stadsdelen Björlanda i Göteborg Granskningsutlåtande Datum: 2016-03-22 Diarienummer: 0886/03 Aktbeteckning: 2-5341 Sirpa Antti-Hilli Telefon: 031-368 16 09 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Bostäder norr om Hjälmavägen

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE NORMALT PLANFÖRFARANDE DNR KS 2011/416 PLAN NR S158 2014-04-29 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Del av Kv. Svärdet Tomelilla kommun, Skåne län GRANSKNING Detaljplanen har varit utställd för granskning

Läs mer

Antagandehandling Dnr: 0481/10

Antagandehandling Dnr: 0481/10 1(5) Tillhör Kommunstyrelsen i beslut 2015-11-02 2... Agneta Dejenfelt Kommunsekreterare DETALJPLAN för bostäder vid Enebackevägen, del av Starrkärr 3:1 i Ödsmål Västra Götalands län Antagandehandling

Läs mer

Detaljplanen upprättad jan 2008 av samhällsbyggnadskontoret Oskarshamns kommun. Detaljplan för del av Figeholm 3:1 Högskulla gård

Detaljplanen upprättad jan 2008 av samhällsbyggnadskontoret Oskarshamns kommun. Detaljplan för del av Figeholm 3:1 Högskulla gård Uppdragsbeslut 2007-12-12 Samrådsbeslut 1 2008-03-11 Samrådsbeslut 2 2008-08-15 Figeholm, Oskarshamns kommun Upprättad av samhällsbyggnadskontoret jan 2008 SAMRÅDSREDOGÖRELSE samråd 2 Detaljplanen upprättad

Läs mer

HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN

HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN KS/2006/468 SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR UTKIKEN 12 OCH 13 I VIKEN HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN 2016-08-12 BAKGRUND OCH SYFTE BAKGRUND Fastighetsägaren inkom 2014-06-17 med en ansökan om detaljplaneändring

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande Granskningsutlåtande 1(6) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Smedby 6:1 (Smedby idrottsfält) inom Smedby i Norrköping den 2 oktober 2015 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Fastighet

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan: Saturnus. Älvdalens kommun, Dalarnas län Upprättad i september 2017

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan: Saturnus. Älvdalens kommun, Dalarnas län Upprättad i september 2017 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan: Saturnus Älvdalens kommun, Dalarnas län Upprättad i september 2017 HUR UTSTÄLLNINGEN BEDRIVITS INKOMNA YTTRANDEN Detaljplanen har varit på samråd i form av utställning under

Läs mer

Detaljplan för Askersundsby industriområde, del av Askersundsby 1:7 m.fl. Askersunds kommun, Örebro län.

Detaljplan för Askersundsby industriområde, del av Askersundsby 1:7 m.fl. Askersunds kommun, Örebro län. Detaljplan för Askersundsby industriområde, del av Askersundsby 1:7 m.fl. Askersunds kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att möjliggöra ett samlat verksamhetsområde

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län.

Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplaneändringen är att ändra planbestämmelser för att möjliggöra

Läs mer

Byggnadsnämnden GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Ändring av detaljplan V8 för bostäder i Lerkil, Vallda

Byggnadsnämnden GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Ändring av detaljplan V8 för bostäder i Lerkil, Vallda Byggnadsnämnden GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (8) Datum 2019-02-08 Dnr PL/2015:74 Ändring av detaljplan V8 för bostäder i Lerkil, Vallda Genomförande Byggnadsnämnden beslöt 2018-09-13, 263, att genomföra granskning

Läs mer

UTLÅTANDE ÖVER UTSTÄLLNING

UTLÅTANDE ÖVER UTSTÄLLNING 2010-06-24 DETALJPLAN FÖR NISSAFORS 1:155 M.FL (STRANDUDDEN) I GNOSJÖ KOMMUN UTLÅTANDE ÖVER UTSTÄLLNING ÄRENDEHANTERING Ägarna till stamfastigheten Nissafors 1:155 ansökte i juni månad 2009 om planläggning

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO. Laga kraft Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635

DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO. Laga kraft Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635 DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO Laga kraft 2013-11-19 Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 4 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT 4 Översiktsplaner

Läs mer

Den formella granskningen har föregåtts av samråd enligt 5 kap 11 PBL under tiden till och med

Den formella granskningen har föregåtts av samråd enligt 5 kap 11 PBL under tiden till och med Granskningsutlåtande 2017-03-23 P 2015 000001 Byggnadsnämnd GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Plåtslagaren 38 m.fl., Falköpings tätort, Falköpings kommun HUR GRANSKNINGEN HAR BEDRIVITS Rubricerat planförslag

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Dnr: LKS 11-94-214 Upprättad: 2013-01-07 Justerad: 2013-02-28, 2013-05-22 ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för GULLMARSSTRAND Skaftö-Fiskebäck 1:480 m.fl. Fiskebäckskil, kommun ANTAGANDE Planen är antagen

Läs mer

Detaljplan för samlingslokal med mera på fastigheten Tolered 152:3 inom stadsdelen Tolered i Göteborg, enkelt planförfarande

Detaljplan för samlingslokal med mera på fastigheten Tolered 152:3 inom stadsdelen Tolered i Göteborg, enkelt planförfarande Datum: 2010-10-07 Diarienummer: 0936/09 (FIIa 5098) Joanna Hagstedt Telefon: 031-368 17 06 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för samlingslokal med mera på fastigheten Tolered 152:3 inom

Läs mer

Del av Vadholmen, FOSS 10:1 m.fl. GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Munkedal, Västra Götalands län. Detaljplan för. Upprättad , rev

Del av Vadholmen, FOSS 10:1 m.fl. GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Munkedal, Västra Götalands län. Detaljplan för. Upprättad , rev Antagen av Kommunstyrelsen, enl. beslut 2011-06-14, 93. Laga kraft, 2011-07-26. Detaljplan för Del av Vadholmen, FOSS 10:1 m.fl. Munkedal, Västra Götalands län Upprättad 2011-04-14, rev 2011-06-01 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

Utställningsutlåtande 1 (6)

Utställningsutlåtande 1 (6) Byggnadsnämndens arbetsutskott Utställningsutlåtande 1 (6) Detaljplan för bostäder på del av Onsala-Lunden 1:35 m.fl. Datum 2018-05-22 Dnr 2004/P016 D421 Genomförande Byggnadsnämnden beslutade den 2018-01-11

Läs mer

Detaljplan fastigheten Sköllersta-Kärr 11:1 m fl, i Pålsboda, Hallsbergs kommun

Detaljplan fastigheten Sköllersta-Kärr 11:1 m fl, i Pålsboda, Hallsbergs kommun 1 (5) TJÄNSTEUTLÅTANDE 2008-11-17 Dnr KS 2005/27 Kommunstyrelsens Strategiutskott Hallsbergs kommun Detaljplan fastigheten Sköllersta-Kärr 11:1 m fl, i Pålsboda, Hallsbergs kommun Samråd, om ett förslag

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning vid ändring av detaljplan PL 165 för Hovgården Tavsta Hage, Köpings kommun

Tillägg till planbeskrivning vid ändring av detaljplan PL 165 för Hovgården Tavsta Hage, Köpings kommun Tillägg till planbeskrivning vid ändring av detaljplan PL 165 för Hovgården Tavsta Hage, Köpings kommun Upprättad den 5 februari 2019 1 (6) 1 INLEDNING OCH BAKGRUND 1.1 PLANÄNDRINGENS SYFTE OCH HUVUDDRAG

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE UTÖKAT FÖRFARANDE GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1(7) GRANSKNINGSUTLÅTANDE ÄDP 190 Trafikplats Tierp Fastigheten Svanby 2:54 samt del av Svanby 2:50 och Svanby 40:1 Medborgarservice UTÖKAT FÖRFARANDE GRANSKNINGSUTLÅTANDE

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 1 [7] Plannummer: 10-38x Referens Åsa Hansson LAGA KRAFT den 2015-07-16 Botkyrka kommun Stadsbyggnadsenheten DETALJPLAN FÖR Yrkesskolan 2 och del av 3 m.fl. Tumba, Botkyrka kommun... GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

Detaljplan för Kroksdal 1:170 Tennistomten

Detaljplan för Kroksdal 1:170 Tennistomten TENNISTOMTEN GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2010-03-29 ENKELT PLANFÖRFARANDE (SAMRÅDSHANDLING) Detaljplan för Kroksdal 1:170 Tennistomten Tjörns Kommun, Västra Götaland 1. INLEDNING Genomförandebeskrivningen

Läs mer

Mörbylånga kommun. Ändring av detaljplan för Björnhovda 3:15 m.fl. - Tillägg till planbeskrivning. Bildkälla: Infovisare Mörbylånga kommun

Mörbylånga kommun. Ändring av detaljplan för Björnhovda 3:15 m.fl. - Tillägg till planbeskrivning. Bildkälla: Infovisare Mörbylånga kommun Ändring av detaljplan för Björnhovda 3:15 m.fl. - Tillägg till planbeskrivning Bildkälla: Infovisare Mörbylånga 1 (2) Innehåll Förutsättningar 3 Bakgrund 3 Tillägg till detaljplanen 3 Planprocessen 3 Planens

Läs mer

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan Sida 1 av 6 ANTAGANDEHANDLING Diarienummer B/2011:446 Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan SAMRÅDETS GENOMFÖRANDE Detaljplanesamråd har genomförts enligt

Läs mer

Detaljplan för del av fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för del av fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för del av fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att möjliggöra bostadsbebyggelse

Läs mer

Detaljplan för ÖSTRA KVARNBERGET DEL AV KVARNBERG 2:1 (nytt verksamhetsområde) Degerfors kommun Örebro län

Detaljplan för ÖSTRA KVARNBERGET DEL AV KVARNBERG 2:1 (nytt verksamhetsområde) Degerfors kommun Örebro län 1 (4) UTÖKAT FORFARANDE PBL 2015 KSAU Detaljplan för ÖSTRA KVARNBERGET DEL AV KVARNBERG 2:1 (nytt verksamhetsområde) Degerfors kommun Örebro län Upprättad 2016-12-27 av K-Konsult Karlskoga SAMRÅDSREDOGÖRELSE

Läs mer

UTLÅTANDE Efter granskningsskedet

UTLÅTANDE Efter granskningsskedet Detaljplan för Nolgård 1:334, 1:335, 1:336 Hammarö kommun Värmlands län UTLÅTANDE Efter granskningsskedet PLANENS SYFTE Syftet av planändringen är att fastigheten Nolgård 1:334 blir mark för handel, småindustri

Läs mer

Granskning 2 för detaljplan för ny anslutning Karhuniemi, E10

Granskning 2 för detaljplan för ny anslutning Karhuniemi, E10 GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2 Cecilia Nerman, 2017-04-26 Vårt Dnr: 00907-2014 Granskning 2 för detaljplan för ny anslutning Karhuniemi, E10 Planen hanteras med ett normalt planförfarande enligt PBL 2010:900.

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 (11)

SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 (11) Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 (11) Detaljplan för Vallda 9:38 Datum 2015-10-27 Dnr 2014-P061 D329 Genomförande Byggnadsnämndens arbetsutskott beslutade den 2015-06-30 182 att genomföra samråd för

Läs mer

Samrådsredogörelse för förslag till ny detaljplan för del av Kosta 36:13 m.fl

Samrådsredogörelse för förslag till ny detaljplan för del av Kosta 36:13 m.fl 1(7) 2018-05-30 Granskningshandling Samrådsredogörelse för förslag till ny detaljplan för del av Kosta 36:13 m.fl Planområdets ungefärliga lokalisering 2(7) Innehållsförteckning Samrådets genomförande...

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2017-09-14 DETALJPLAN FÖR flerbostadshus vid Kabinbanevägen och FASTIGHETSBETECKNING Mörviken 1:61, 1:62, 1:74, 1:100 och 1:103 ÅRE KOMMUN, JÄMTLANDS LÄN GENOMFÖRD GRANSKNING Planförslaget,

Läs mer

Detaljplan för bostäder vid Theres Svenssons gata inom stadsdelen Lundbyvassen i Göteborg

Detaljplan för bostäder vid Theres Svenssons gata inom stadsdelen Lundbyvassen i Göteborg Granskningsutlåtande Datum: 2016-12-20 Diarienummer: 434/13 Aktbeteckning: 2-5364 Christer Persson Telefon: 031-368 18 56 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för bostäder vid Theres Svenssons

Läs mer

Detaljplan för del av Broby 9:132, Panelvägen, Landsbro, Vetlanda kommun

Detaljplan för del av Broby 9:132, Panelvägen, Landsbro, Vetlanda kommun 2013-10-18 Reviderad 2013-11-18 Detaljplan för del av Broby 9:132, Panelvägen, Landsbro, Vetlanda kommun Planbeskrivning HANDLINGAR Planförslaget består av denna beskrivning och plankarta med bestämmelser.

Läs mer

Detaljplan för del av STARE 1:109 m. fl.

Detaljplan för del av STARE 1:109 m. fl. Fotomontage över planområdet med nya vägar och bostäder illustrerade Antagen av KF 2013-05-30 Laga kraft 2013-06-28 Genomförandebeskrivning Detaljplan för del av STARE 1:109 m. fl. Strömstads kommun, Västra

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för Södra Arneby 1:67, Rottneros skola Sunne kommun, Värmlands län KS2016/924

Samrådsredogörelse Detaljplan för Södra Arneby 1:67, Rottneros skola Sunne kommun, Värmlands län KS2016/924 ) Datum 2017-04-19 1 (5) Samrådsredogörelse Detaljplan för Södra Arneby 1:67, Rottneros skola Sunne kommun, Värmlands län KS2016/924 Postadress Besöksadress Telefon Internet och fax Giro och org nr Sunne

Läs mer

Ballingslöv 2:20 m.fl.

Ballingslöv 2:20 m.fl. Detaljplan för Ballingslöv 2:20 m.fl. Ballingslöv Hässleholms kommun Skåne län Dnr: BN 2017-1473 Detaljplanen har varit på tillgängligt för samråd under tiden 2018-05-28 2018-06-22 enligt Byggnadsnämndens

Läs mer

Detaljplan för nytt flerbostadshus vid Ektorpsrondellen på Sicklaön, Nacka kommun

Detaljplan för nytt flerbostadshus vid Ektorpsrondellen på Sicklaön, Nacka kommun 2014-10-24 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE Dnr: KFKS 2012/491-214 Projekt 9221 Miljö- och stadsbyggnadsnämnden Detaljplan för nytt flerbostadshus vid Ektorpsrondellen på Sicklaön, Nacka kommun Förslag till beslut

Läs mer

Samrådsredogörelse för förslag till detaljplan för Frösåkersskolan

Samrådsredogörelse för förslag till detaljplan för Frösåkersskolan Bygg- och miljöförvaltningen Josefine Andersson Dnr BMN-2017-134 1(6) Samrådsredogörelse för förslag till detaljplan för Frösåkersskolan Del av fastigheten Gammelbyn 1:70 Östhammars kommun, Uppsala län

Läs mer

Detaljplan för Frölunda 8:6 m fl fastigheter i Gällstad, Ulricehamns kommun Västra Götalands län. Dnr 2006.0534 1/6 2007-11-22 UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE

Detaljplan för Frölunda 8:6 m fl fastigheter i Gällstad, Ulricehamns kommun Västra Götalands län. Dnr 2006.0534 1/6 2007-11-22 UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE 1/6 Dnr 2006.0534 2007-11-22 UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Frölunda 8:6 m fl fastigheter i Gällstad, Ulricehamns kommun Västra Götalands län ULRICEHAMNS KOMMUN Miljö- och samhällsbyggnadskontoret

Läs mer

Granskningsutlåtande ANTAGANDEHANDLING. Fastighet 0:0. Enkelt planförfarande 1(6) SPN 2014/

Granskningsutlåtande ANTAGANDEHANDLING. Fastighet 0:0. Enkelt planförfarande 1(6) SPN 2014/ Granskningsutlåtande 1(6) tillhörande detaljplan för fastigheten Sankt Johannes 4:79 inom Tingstad i Norrköpings kommun den 20 april 2015 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Fastighet 0:0 ANTAGANDEHANDLING

Läs mer

Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan, ändring genom tillägg av detaljplan V8 i Lerkil

Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan, ändring genom tillägg av detaljplan V8 i Lerkil Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 (12) Datum 2018-08-13 Dnr PL/2015:74 D328 Detaljplan, ändring genom tillägg av detaljplan V8 i Lerkil Genomförande Byggnadsnämnden beslöt den 2017-08-10, BN 243 att

Läs mer

Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun

Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun TEAM SAMHÄLLSBYGGNAD TOMELILLA KOMMUN PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING 2 (6) Detaljplan för del av

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplan för del av Flåghult 1:51 m fl 2008-05-29 Strömstads kommun, Västra Götalands län Reviderad 2008-10-06 Till detaljplanen hör följande handlingar: Planbeskrivning Genomförandebeskrivning

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande Bygg- och miljöförvaltningen Josefine Andersson Dnr BMN-2017-134 1(6) Granskningsutlåtande Förslag till detaljplan för Frösåkersskolan, del av fastigheten Gammelbyn 1:70 Östhammars kommun, Uppsala län

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Antagen av Myndighetsnämnden 2012-06-12 Laga kraft 2012-07-13 ANTAGANDEHANDLING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplan för FUNÄSDALEN 105:72 M FL Skarvliden Härjedalens kommun, Jämtlands Län Upprättad av VästArkitekter

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Standardförfarande. Detaljplan för Skegrie 42:2 m.fl. Skegrie skola Skegrie,Trelleborgs kommun ANTAGANDEHANDLING

GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Standardförfarande. Detaljplan för Skegrie 42:2 m.fl. Skegrie skola Skegrie,Trelleborgs kommun ANTAGANDEHANDLING ANTAGANDEHANDLING 2016-06-07 Diarienummer PL-2015-22 DP 212 Detaljplan för Skegrie 42:2 m.fl. Skegrie skola Skegrie,Trelleborgs kommun Standardförfarande GRANSKNINGSUTLÅTANDE granskningsutlåtande inkomna

Läs mer

VA-avdelningen har inget att erinra mot rubricerad detaljplan. Marksektionen tillstryker detaljplaneförslaget.

VA-avdelningen har inget att erinra mot rubricerad detaljplan. Marksektionen tillstryker detaljplaneförslaget. 1 (4) Dnr PLAN.2013.13 Samrådsredogörelse Detaljplan för Skyttegillet 3:10 m fl., Hudiksvalls kommun, Gävleborgs län. Planhandlingar har varit utställda för samråd under tiden 25 mars-15 april. Underrättelsen

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE SAMHÄLLSBYGGNAD Plan: DP 1055 Siggbo handelsområde Planförfarande: Utökat Dnr: EDP 2016.0387 Datum:2017-01-03 Handläggare: Erika Holmström GRANSKNINGSUTLÅTANDE DP 1055 Siggbo handelsområde Del av fastigheterna

Läs mer

PROGRAM till detaljplan för Hjälmaröd 4:20 och 4:203 m fl i Kivik Simrishamns kommun, Skåne län

PROGRAM till detaljplan för Hjälmaröd 4:20 och 4:203 m fl i Kivik Simrishamns kommun, Skåne län PROGRAM till detaljplan för Hjälmaröd 4:20 och 4:203 m fl i Kivik Simrishamns kommun, Skåne län Programmet har upprättats 2006-11-14 Handlingar 1(4) Planprogram, 2006-11-14 Fastighetsförteckning, 2006-11-14,

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RÖNNÄNG 1:75 m fl Tjörns kommun, Västra Götalands län

DETALJPLAN FÖR RÖNNÄNG 1:75 m fl Tjörns kommun, Västra Götalands län 1/6 Planområdet G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G Antagandehandling, 2009-12-14, reviderad 2010-07-14 Laga kraft, 2010-08-30 DETALJPLAN FÖR RÖNNÄNG 1:75 m fl Tjörns kommun, Västra Götalands

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplan för Flässjum 3:60 m.fl., ALLAKTIVITETSHUSET Bollebygds kommun, Västra Götalands län Samrådshandling 2009-01-20 Detaljplan för Flässjum 3:60 m.fl., ALLAKTIVITETSHUSET

Läs mer

Del av Brunnsäng 1:1 (Bovieran)

Del av Brunnsäng 1:1 (Bovieran) Samhällsbyggnadskontoret Granskningsutlåtande Dnr 2015-00397-214 Detaljplan för Del av Brunnsäng 1:1 (Bovieran) inom Brunnsäng i Södertälje Upprättad 2017-05-15 Beslut Stadsbyggnadsnämnden beslöt 2015-03-24

Läs mer

Planområdets ungefärliga lokalisering

Planområdets ungefärliga lokalisering 1(6) 2018-02-20 Granskningshandling Samrådsredogörelse för förslag till ny detaljplan för Skruv 15:13 m.fl Planområdets ungefärliga lokalisering Innehållsförteckning 2(6) Samrådets genomförande... 3 Detaljplanens

Läs mer

Gränsö 1:195 m.fl. Gränsö hotell, Loftahammar, Västerviks kommun, Kalmar län UTLÅTANDE EFTER GRANSKNING

Gränsö 1:195 m.fl. Gränsö hotell, Loftahammar, Västerviks kommun, Kalmar län UTLÅTANDE EFTER GRANSKNING Detaljplan Gränsö 1:195 m.fl. Gränsö hotell, Loftahammar, Västerviks kommun, Kalmar län KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Enheten för samhällsbyggnad 2017-04-24 UTLÅTANDE EFTER GRANSKNING HUR GRANSKNINGEN BEDRIVITS

Läs mer

Detaljplan för Rödögården 1:6, Krokoms kommun

Detaljplan för Rödögården 1:6, Krokoms kommun Datum 2019-07-03 1 (7) Detaljplan för Rödögården 1:6, Krokoms kommun GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplanen har varit utsänd för samråd den 17 december 2018 16 januari 2019 samt utsänd för granskning den 25

Läs mer

Motiv för bedömningen Länsstyrelsen befarar att: - strandskydd enligt 7 kap MB upphävs i strid med gällande bestämmelser.

Motiv för bedömningen Länsstyrelsen befarar att: - strandskydd enligt 7 kap MB upphävs i strid med gällande bestämmelser. SAMRÅDSYTTRANDE 1 (5) Samhällsbyggnadskontoret Kungsbacka kommun samhallsbyggnadskontoret@kungsbacka.se Samrådsyttrande över förslag till detaljplan för Lannekulla 20:5 m.fl. i Landa, Kungsbacka kommun

Läs mer

Detaljplan för fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta Bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta Bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta Bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att möjliggöra bostadsbebyggelse på del

Läs mer

DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY

DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY Dnr: POM 2011-383 DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY Hur samrådet har bedrivits Detaljplaneprövningen handläggs med normalt planförfarande. Förslag till detaljplan

Läs mer

Granskningsutlåtande. 2:3 (norra och södra) och del av fastigheten Agetomta 2:10 inom Styrstad i Norrköpings kommun ANTAGANDEHANDLING 1(7)

Granskningsutlåtande. 2:3 (norra och södra) och del av fastigheten Agetomta 2:10 inom Styrstad i Norrköpings kommun ANTAGANDEHANDLING 1(7) Granskningsutlåtande 1(7) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Agetomta OBS 2:3 (norra och södra) och del av fastigheten Agetomta 2:10 inom Styrstad i Norrköpings kommun den 24 maj 2018 ANTAGANDEHANDLING

Läs mer

Exploatör/Fastighetsägare Strömstads kommun dagvattenledningar Elnät El-distributör El-distributör Telenät Teleoperatör Teleoperatör

Exploatör/Fastighetsägare Strömstads kommun dagvattenledningar Elnät El-distributör El-distributör Telenät Teleoperatör Teleoperatör !"#$ %"&!"#$%&'#()( '%(') En genomförandebeskrivning skall redovisa de organisatoriska, fastighetsrättsliga, tekniska och ekonomiska åtgärder som behövs för att åstadkomma ett samordnat och ändamålsenligt

Läs mer