Nybro kommun Sammanträdesprotokoll Blad

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Nybro kommun Sammanträdesprotokoll Blad"

Transkript

1 Sammanträdesdatum 32 Plats och tid Eken, förvaltningshuset, Nybro, klockan Beslutande Markus Lund, ordförande (s) Stig Davidson, vice ordförande (c) Kaj Göransson (s) Jan Enarsson (m) Mariann Karlsson (v) Övriga deltagande Karl Längberg, ersättare (s) Lisbeth Lundberg, ersättare (s) Sivert Hugosson, ersättare (kd) Bengt-Eve Petersson, teknisk chef, 18 Kjell-Åke Svensson, räddningschef, 22 Stefan Björn, samhällsbyggnadschef, 29 Annika Fonseca, projektledare, 29 Nils-Erik Gustafsson, kommunchef Mats Arnér, ekonomichef Kristian Lundh, personalchef Robert Eneman, praktikant Jan-Erik Sandberg, sekreterare Utses att justera Jan Enarsson Justeringens plats och tid Kommunstyrelsekontoret Underskrifter Sekreterare Ordförande Justerande Jan-Erik Sandberg Markus Lund Jan Enarsson Paragrafer Bevis Organ Sammanträdesdatum Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens officiella anslagstavla i Förvaltningshuset. Kommunstyrelsens arbetsutskott Datum för anslagsuppsättande Datum för anslagsnedtagande Förvaringsplats för protokollet Underskrift Nybro kommunstyrelsekontor, förvaltningshuset, Nybro Markus Lund G:\Protokoll\Kommunstyrelsen\Kommunstyrelsens arbetsutskott \2007\ARBETSUTSKOTT doc

2 Sammanträdesdatum 33 FÖLJANDE ÄRENDEN BEHANDLADES PÅ SAMMANTRÄDET: 17 Aktuella arbetsgivarfrågor. 18 Rekryteringsbehov på tekniska förvaltningen. 19 Arvodesfrågor. 20 Rapportering från uppdrag angående organisering AB Nybro Brunn och Brunnen. 21 Aktuella kommunchefsfrågor. 22 Aktuella räddningstjänstfrågor. 23 Redovisning av arbetsmarknadsläget i Nybro kommun och kommunens åtgärder. 24 Integrationsverkets skrivelse om långsiktigt stort behov av introduktionsplatser för flyktingar. 25 Inbjudan till medverkan i framtagande av program för industriarvet. 26 Leasing av fordon till omsorgsförvaltningen. 27 Fastställande av ränta på reverslån. 28 Antagande av anbud på lån. 29 Yttrande angående förslag till riksintresse för vindkraft.

3 Sammanträdesdatum Dnr 07/0007 Aktuella arbetsgivarfrågor Personalchefen informerade om att regeringen beslutat om nya ekonomiska förutsättningarna för Plus-jobben. Enligt detta beslut kommer extra bidrag och merkostnadsbidrag att upphöra att utgå från och med den 15 mars För Nybro kommuns förvaltningar beräknas detta ge en merkostnad på cirka kronor per tolv månader. Personalchefen redovisade tre alternativ för minskande av effekterna för förvaltningarna: Borttagande av tjänsterna. Anvisa verksamheterna nya pengar som kompensation. Överlåt beslut om plusmedarbetarnas fortsatta anställning till respektive förvaltning. Om tjänsterna skall finnas kvar kan en rimlig åtgärd vara att kompensera tekniska nämnden för de plusmedarbetare som idag arbetar med yttre service. Denna verksamhet är viktigare för andra nämnder än tekniska nämnden. Kostnaden för kompensation till tekniska nämnden beräknas till kronor. Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) inbjuder till seminarium, Alternativ drift av offentligt finansierade verksamheter fredagen den 25 maj 2007 i Stockholm. Vid seminariet kommer olika driftformer, som intraprenader, kommunala företag, upphandlad verksamhet, sampel med civilsamhället samt partnerskap mellan offentlig och privat sektor att behandlas. att överlåta beslut om plusmedarbetarnas fortsatta anställning till respektive förvaltning och inte kompensera för ökade kostnader, att ge kommunstyrelsekontoret i uppdrag att i samråd med tekniska förvaltningen utvärdera hur det fungerat med yttre service och att uppdraget skall återredovisas till arbetsutskottet i april 2007, att i samband med redovisningen av uppdraget ta ställning till eventuell kompensation för ökade kostnader för yttre service samt att ge personalchefen i uppdrag att delta i seminariet Alternativ drift av offentligt finansierade verksamheter.

4 Sammanträdesdatum (forts) Respektive förvaltning Kommunstyrelsekontoret Tekniska förvaltningen Personalchefen AU april 2007

5 Sammanträdesdatum Dnr 07/0054 Rekryteringsbehov på tekniska förvaltningen Tekniske chefen har i särskild sammanställning redovisat behov av föryngring av ingenjörskompetensen inom tekniska förvaltningen. Ålderssammansättningen för förvaltningens ingenjörer är enligt följande: Avdelning Befattning Födelseår Pension 65 år Gata-park Avdelningschef 1947 Mars 2012 Gatuingenjör 1944 Augusti 2009 Trädgårdsingenjör 1945 Augusti 2010 Ingenjör enskilda vägar 1947 Juni 2012 Projekteringsingenjör 1972 Fastighet Avdelningschef 1945 November 2010 Fastighetsingenjör 1943 Februari 2008 Va Avdelningschef 1946 Mars 2011 Va-ingenjör 1944 Juli 2009 Mark & Service Avdelningschef 1945 April 2010 Stab IT-ingenjör 1945 Juli 2010 Förvaltningschef 1947 Februari 2012 Om alla ingenjörer arbetar till sin 65-årsdag utfaller pensioneringarna: En Två Fyra En Tre Någon av ingenjörerna har meddelat att de önskar sluta före sin 65- årsdag. Ett par avdelningschefer har anmält att de önskar arbeta som projektledare något eller ett par år före pensioneringen.

6 Sammanträdesdatum (forts) Så gott som alla ingenjörer har erhållit sin 25-årsgåva för flera år sedan. Tillsammans besitter ingenjörerna en mycket stor samlad kompetens och mycket stort geografiskt och annat kunnande om kommunen. De har god förmåga att introducera och vid behov fortbilda yngre och oerfarna ingenjörer. Under ett flertal år har kommunen inom måttliga ramar försökt prioritera ingenjörerna i lokala lönerörelser i syfte att behålla dem och motivera dem att stanna kvar och att ta hand om yngre medarbetare. En kunskap som våra äldre ingenjörer till stor del saknar är datorstödd projektering. Den kunskapen får vi in med nyanställda yngre ingenjörer. Tekniska förvaltningen har investerat i modernt geografiskt informationssystem (Geosecma) i kommunen. Därför krävs endast begränsad ytterligare investering i projekteringsprogram. Så här långt har tekniska förvaltningen föryngringsrekryterat en av tolv ingenjörer. För 2 år sedan söktes en erfaren projekteringsingenjör. Endast en något erfaren ingenjör sökte, men hoppade sedan av. Istället anställdes en oerfaren ingenjör. Tekniska befattningar, som arbetsledare, kan vara besatta med ingenjörer. De är följande: Avdelning Födelseår Pension 65 år Fastighet 1946 Mars 2011 Va 1948 Augusti 2013 Mark & Service 1947 Februari Som synes är rekryteringsbehovet inte lika akut som när det gäller ingenjörer. Under 5 år förlorar tekniska förvaltningen hela sin ingenjörskompetens. Som framgår av tabellen finns flera specialiteter och oftast en eller två ingenjörer per specialitet. Ingenjörskompetensen är nödvändig att behålla inom kommunen. Den kan inte heller upprätthållas på rimlig nivå av färre ingenjörer än idag. En stor del av arbetstiden upptas av upphandling och ledning av konsulter och entreprenörer. Tekniska förvaltningens avdelningschefer ägnar mer tid åt handläggning och projektledning än åt chefsskap.

7 Sammanträdesdatum (forts) Under ett par år har investeringsvolymen ökat väsentligt för tekniska förvaltningen. Det har vi klarat med hjälp av större insats av konsulter och entreprenörer. I ett sådant läge kan man överväga att öka den egna projekteringen. Förvaltningschefen anser att kommunen bör inrikta sig på att ersättningsrekrytera för de ingenjörer som går i pension. Om den höga investeringsvolymen håller i sig eller till och med ökar än mer får omprövning ske av den inställningen. När det gäller kommande rekryteringar måste man vara klar över att hela ingenjörs-sverige står inför samma behov. När rekrytering sker söker man i första hand erfarna och självgående ingenjörer. Tekniska kontoret kan dock inte räkna med att lyckas med det utan blir troligen hänvisade att rekrytera unga och oerfarna ingenjörer. Det är helt acceptabelt. Det är bara det att man måste räkna med rätt så lång inskolningsperiod. Man måste alltså rekrytera i god tid. Förhoppningsvis kommer det att vara lättare att rekrytera de högre befattningarna som avdelnings- och förvaltningschef. I ett pessimistiskt perspektiv kan man vara orolig för att det inte går att få tag i ingenjörer över huvudtaget speciellt i den högkonjunktur som nu råder. Tekniske chefen tror dock att det finns många kommuner som är i sämre läge än Nybro. Tekniske chefens förslag är att vi snarast söker ersättare för de tre äldsta ingenjörerna, det vill säga en på vardera fastighet, gata och va. Inriktningen bör vara att ha nya medarbetare på plats under Om rekrytering lyckas av erfarna ingenjörer finns i bästa fall kandidater när rekrytering skall ske av avdelningschefer. Det är också möjligt ha en intern karriärväg inom kontoret. För att kunna genomföra rekryteringen i angiven takt måste ekonomiskt utrymme skapas i 2007 och 2008 års driftbudget under den tid det finns dubbla befattningshavare. att ställa sig positiv till tekniska förvaltningens förslag till rekrytering av tre nya medarbetare under 2007, att tekniske chefen får i uppdrag att arbeta vidare med de ekonomiska konsekvenserna för tidigarelagd rekrytering samt att ge personalchefen i uppdrag att efter samråd med kommunens förvaltningschefer redovisa kommunens samlade personalrekryteringsbehov till arbetsutskottet i september 2007.

8 Sammanträdesdatum (forts) Samtliga förvaltningschefer Tekniska förvaltningen Personalchefen AU september 2007

9 Sammanträdesdatum Dnr 06/0146 Arvodesfrågor I samband med att införandet av nya bestämmelser om ersättning till Nybro kommuns förtroendevalda börjat gälla från årsskiftet har ett antal olika arvodesfrågor aktualiserats till kommunstyrelsekontoret: A) Grundarvode vid närvaro på exempelvis både kommunstyrelsen och kommunfullmäktige samma dag. B) Externa deltagare i särskilda uppdrag i intressentsammansatta organ. C) Ersättarnas ersättning i intressentsammansatta organ. D) Ledamöternas ersättning vid fullgörande av särskilda uppdrag inom intressentsammansatta organ. E) Ersättning till vigselförrättare som ej är kommunanställd under ordinarie arbetstid. att grundarvodet är ett inläsningsarvode som kan utgå till mer än ett sammanträde en och samma dag, att inget grundarvode skall utgå till ej tjänstgörande ersättare i kommunfullmäktige, att extern deltagare som erhåller särskilt uppdrag i intressentsammansatta organ skall kunna få ersättning motsvarande förlorad arbetsförtjänst enligt nuvarande regler om maxersättning, att ingen ersättning skall utgå till ej tjänstgörande ersättare i intressentsammansatta organ, att ingen extra ersättning skall utgå till arvoderad ledamot som fullgör särskilt uppdrag inom intressentsammansatta organ samt att ersättning kan utgå med förlorad arbetsförtjänst enligt nuvarande regler om maxersättning för ej kommunanställd vigselförrättare, som fullgör förrättning under sin ordinarie arbetstid.

10 Sammanträdesdatum (forts) PA-enheten Milanka Maksimovic

11 Sammanträdesdatum Dnr 07/0037 Rapportering från uppdrag angående organisering AB Nybro Brunn och Brunnen Kommunstyrelsen beslöt vid sitt sammanträde den 26 februari 2007 om uppdrag angående organisering AB Nybro Brunn och Brunnen. I beslutet ingick bland annat uppdrag enligt följande: att hemställa om synpunkter på förslaget från AB Nybro Brunn, att ge personalchefen i uppdrag att genomföra samrådsförfarande och eventuella förhandlingar med anledning av kommunstyrelsens förslag till beslut, att ge ekonomichefen i uppdrag att redovisa de ekonomiska konsekvenserna av ovan föreslagna verksamhetsförändringar samt lämna förslag på hur nuvarande budget 2007 omdisponeras mellan de berörda nämnderna samt att ge berörda förvaltningschefer i uppdrag att lämna sådant utredningsstöd till personalchefen och ekonomichefen så att uppdragen kan återrapporteras till kommunstyrelsens arbetsutskott den 14 mars Vid dagens arbetsutskotts sammanträde rapporterade personalchefen från förhandlingarna med de fackliga organisationerna, som sammantaget ställt sig kritiska till förslaget. Sveriges Kommunaltjänstemannaförbund (SKTF) har begärt central förhandling. Ekonomichefen lämnade en översiktlig redovisning av förslagets ekonomiska konsekvenser för överförande av befintlig verksamhet. att ta informationen till protokollet samt att ge kommunstyrelsekontoret i uppdrag att arbeta vidare med förslaget och lämna en ny redovisning till arbetsutskottet i april Kommunstyrelsekontoret AU april 2007

12 Sammanträdesdatum Dnr 07/0008 Aktuella kommunchefsfrågor Kommunchefen redovisade följande frågor och ärenden vid sammanträdet: Utvecklingen i Pukebergsområdet. Fler studenter kräver byggande av studentbostäder. Skisser redovisades. Skisser redovisades även på hur man i området kan tillgodse önskemål om utökade konstnärsateljéer samt tillskapande av lokaler för hemslöjdskonsulenterna, Arbetsplatsträffar har genomförts med all personal inom kultur och fritid. Möte i Halltorp den 8 mars 2007 angående gränsöverskridande kommunsamarbete i södra Kalmar län. Kommuner i Sydost, som har ett möte i Emmaboda den 5 april 2007, klockan 08:30. Inrättande av en förvaltningsövergripande risk- och säkerhetsanalysgrupp, som kommer att arbeta med att se till att befintliga handlingsplaner aktualiseras och utvecklas. Framtidsdiskussion Nybro stad 75 år, 18 april Utställningen Nybros moderna kulturarv i Balder med invigning 26 maj Möte mellan kommunstyrelsens arbetsutskott och LRF-möte planeras genomföras den 10 maj Utredningsuppdrag om samarbetsformer mellan Nybro kommun och Nybro Företagsgrupp (NFG) kommer att redovisas på styrelsemöte för AB Nybro Brunn. att hemställa om att Nybro Bostads AB påbörjar ett arbete, som syftar till att få till stånd studentbostäder i Pukebegsområdet i enlighet med arkitekt Olle Utterbacks skisser, att ge kommunchefen i uppdrag att deltaga i och arbeta vidare med önskemål om fler konstnärsateljéer och nya lokaler för hemslöjdskonsulenterna samt

13 Sammanträdesdatum (forts) att i övrigt ta redovisningen till protokollet. Nybro Bostads AB Kommunchefen

14 Sammanträdesdatum Dnr 07/0011 Aktuella räddningstjänstfrågor Räddningschefen redovisa följande aktuella frågor och ärenden vid sammanträdet: Höjning av befälstillägget för Nybro deltidsförmän Bidrag för körkortsbehörighet C för deltidsbrandmän Fordonsplan Räddningschefen har utarbetat en plan för utbyte av fordon inom räddningstjänsten. Avtal med Landstinget angående IVPA (i väntan på ambulans) Kalmar läns landsting har godkänt att kommunerna kan teckna avtal. Deltidskårerna i Alsterbro, Orrefors och Målerås kommer att beröras av ett eventuellt avtal. Brandmännen kommer att behöva vidareutbildning utöver sin tidigare grundutbildning för att klara sina åtaganden. Kursinbjudningar Räddningsverket inbjuder till träffar med kommunerna angående framtagande av nya handlingsprogram enligt lagen om skydd mot olyckor. Norrköpings kommun inbjuder till politikermöte Brand 2007 i Norrköping den maj 2007 på temat Rätt Räddningstjänst. att godkänna räddningschefens överenskommelse med Brandmännens Riksförbund (BRF) den 22 februari 2007 om höjning av befälstillägget för Nybro deltidsförmän, att godkänna räddningschefens överenskommelse med Brandmännens Riksförbund (BRF) den 22 februari 2007 med undantag för att elevs faktiska lönebortfall inte ersätts. Som kompensation höjs istället bidraget för anskaffande av C-behörighet till kronor exklusive moms, att ställa sig positiv till fortsatt utredning angående IVPA samt att notera övrig information till protokollet.

15 Sammanträdesdatum (forts) Räddningstjänsten

16 Sammanträdesdatum Dnr 07/0009 Redovisning av arbetsmarknadsläget i Nybro kommun och kommunens åtgärder Vid sammanträdet redovisades aktuell arbetsmarknadsstatistik avseende olika åtgärder (anställningsstöd, lönebidrag, arbetsplatspraktik m m) under perioden vecka 9-10, att notera redovisningen till protokollet.

17 Sammanträdesdatum Dnr 06/0269 Integrationsverkets skrivelse om långsiktigt stort behov av introduktionsplatser för flyktingar Under 2006 togs fler flyktingar emot i Sveriges kommuner än under tidigare år, eftersom Riksdagen fattade beslut om en tillfällig lagändring om ny prövning av uppehållstillstånd. Många kommuner har gjort ett omfattande och mycket gott jobb för att dessa flyktingar, drygt , skulle få bostäder, utbildning och individuella introduktionsplaner. Prognoserna för 2007 pekade länge på att antalet flyktingar med uppehållstillstånd skulle gå ner jämfört med De underlag som Integrationsverket nu fått från Migrationsverket visar att man väntar sig en hög flyktingtillströmning under åren på grund av oroligheter i världen. Andelen som får stanna antas öka från cirka 20 procent 2005 till 65 procent Orsaken är att allt fler bedöms ha asylskäl med de ändringar som infördes i utlänningslagen Behovet av introduktionsplatser kommer således fortsatt att vara stort de närmaste åren. Integrationsverket beräknar i dagsläget behovet för 2007 till cirka introduktionsplatser, vilket inkluderar ett antal personer som fått uppehållstillstånd 2006, men inte kommer att kunna tas emot av någon kommun under året. Behovet under 2008 uppskattas bli ungefär lika stort, under förutsättning att alla som fått uppehållstillstånd under 2007 får kommunplacering, annars blir behovet större under I särskild tabell framgår Nybro kommuns fördelningstal för perioden som är enligt följande: Beräkningen är baserad på ett behov av introduktionsplatser som motsvarar 0,35 procent av invånarantalet och där sysselsättningsgraden för utlandsfödda och bostadsmarknaden har vägts in vid framräkningen av fördelningstalet för respektive kommun. Detta är alltså Integrationsverkets förslag till antalet introduktionsplatser i er kommun för De kommuner som ännu inte har en överenskommelse som motsvarar det presenterade behovet kommer att kontaktas med en förfrågan om ytterligare ökat mottagande 2007 till 2009.

18 Sammanträdesdatum (forts) Kommunerna, som tar emot flyktingar, erhåller ekonomisk ersättning enligt SFS 1990:927. Schablonbeloppen höjdes vid årsskiftet och är nu för en vuxen person kronor, för barn kronor och för äldre kronor. Grundersättningen som en kommun får varje år, som den har en överenskommelse, blir kronor. Integrationsverket har i 2007 års regleringsbrev fått ett ramanslag på totalt kronor för att ersätta kommunerna för extraordinära kostnader. Utveckling av introduktionen är nödvändig I regeringens budgetproposition slås fast att de bästa vägarna till integration går genom arbete och språkkunskaper. Regeringen lyfter fram behovet av bättre introduktion av nyanlända. Detta ska bland annat åstadkommas genom bättre utbildning i svenska, kompletterande utbildning och bedömning av invandrares kompetens, arbetsmarknadsinriktade insatser för nyanlända invandrare samt höjd ersättning till kommunerna. Integrationsverket har i samråd med andra myndigheter - Arbetsmarknadsverket, Försäkringskassan, Migrationsverket, Myndigheten för skolutveckling, Skolverket, Socialstyrelsen och Sveriges Kommuner och Landsting - uttryckt olika mål, som bör uppnås under introduktionstiden. Dessa finns samlade i dokumentet "Mål lär nyanländas introduktion, reviderad april 2006". Integrationsverket har idag det samlade statliga ansvaret för frågor som rör mottagande och introduktion av nyanlända. I detta ansvar ingår att träffa överenskommelser med kommuner om flyktingmottagning och introduktionsinsatser. Regeringen har beslutat att Integrationsverket ska avvecklas per den 1 juli Integrationsverket har ansvaret fram till den i juli 2007 och träffar därmed överenskommelser med kommunerna för statens räkning. Det är Integrationsverkets förhoppning att vi ska få en bra dialog om mottagandet och om introduktionsinsatser. Vi hoppas nu att vi tillsammans kan teckna överenskommelse om flyktingmottagande så att alla som får uppehållstillstånd snabbt kan flytta ut till en kommun och erbjudas goda introduktionsinsatser.

19 Sammanträdesdatum (forts) att tillsätta en arbetsgrupp bestående av representanter från individfamiljekontoret, barn- och utbildningskontoret och kommunstyrelsekontoret, med kommunstyrelsekontoret som sammankallande, som får i uppdrag att utreda och återredovisa till arbetsutskottets sammanträde i maj 2007, vilken organisation och vilka resurser som behövs för genomförandet av ett flyktingmottagande i kommunen. Kommunstyrelsekontoret Individ- och familjekontoret Barn- och utbildningskontoret AU maj 2007

20 Sammanträdesdatum Dnr 07/0042 Inbjudan till medverkan i framtagande av program för industriarvet Kalmar Läns Museum har i skrivelse till länets kommuner erbjudit länets kommuner att upprätta program för industriarvet i respektive kommun. Finansiering sker med stöd av länsstyrelsen och Regionförbundet. För Nybro kommun beräknas kostnaden till kronor exklusive moms. I Industriarvsprogrammen föreslås ett antal möjliga åtgärder/arbetsuppgifter för att tillvarata och utveckla kommunernas viktigaste industrimiljöer med avseende på deras industrihistoriska innehåll och kulturmiljövärden. Arbetet är tänkt att göras utifrån dagens förhållanden som ett underlag för fortsatta arbeten kommunala program eller särskilda projekt avseende regional utveckling, marknadsföring, information, turism, kunskapsförmedling och/eller fysisk planering. Arbetet bedrivs bland annat utifrån den industrihistoriska databasen. Industriarvsprogram har redan tagits fram för Högsby och Mönsterås kommuner. att Nybro kommun deltar i projektet med kultursekreterare Barbro Hedenmalm som kontaktperson samt att kostnaden för deltagandet får belasta projekt 5020 Strategiska utvecklingsfrågor. Kalmar Läns Museum Kultursekreterare Barbro Hedenmalm Ekonomienheten

21 Sammanträdesdatum Dnr 06/0305 Leasing av fordon till omsorgsförvaltningen Omsorgsförvaltningen har behov av ytterligare ett fordon till sin verksamhet. Bilen skall användas inom psykiatriverksamheten och ryms inom befintlig budget. Bil föreslås anskaffas utifrån nuvarande förutsättningar, det vill säga miljöbil med alkolås och leasing via Liljas Bil AB. att godkänna anskaffning av ytterligare fordon till omsorgsförvaltningen. Omsorgsförvaltningen Ekonomienheten

22 Sammanträdesdatum Dnr 07/0063 Fastställande av ränta på reverslån Nybro kommun har sedan tidigare upprättade skuldebrev med AB Nybro Brunn avseende lån: kronor i samband med bildande av AB Nybro Brunn kronor med säkerhet i fastigheten Hinshult 2: kronor med säkerhet i fastigheten Bonaren 7 Lånen har tidigare varit med fast ränta under 5 år. Tidigare räntevillkor har varit 5,0 procent respektive 5,5 procent. att faställa räntan till 5,0 procent för aktuella lån att gälla till och med 31 december 2011 med i övrigt oförändrade villkor. Ekonomienheten

23 Sammanträdesdatum Dnr 07/0069 Antagande av lån Kommunfullmäktige har beslutat om en ram för nyupplåning 2007 på upp till kronor. Kommunstyrelsekontoret har ej för avsikt att göra en större nyupplåning än vad som anses vara behövligt utifrån aktuell likviditet. För att ha möjlighet att ha en trygg finansiering under 2007 föreslås att upplåning görs på hela beloppet, men att låneramen utnyttjas allt eftersom behov uppstår. Anbudsförfrågan har skickats ut. Fem anbud har erhållits. att anta anbudet från Kommuninvest. Ekonomienheten

24 Sammanträdesdatum Dnr 07/0040 Yttrande angående förslag till riksintresse för vindkraft Nybro kommun har beretts möjlighet att lämna synpunkter på förslag till områden av riksintresse för vindkraft som Länsstyrelsen i Kalmar län har tagit fram. Nybro kommun är mycket positiva till vindkraft, men anser att de föreslagna ytorna för riksintresse i Nybro kommun är alltför stora. Nybro kommun anser att områden för riksintresse för vindkraft i första hand ska bildas vid de presumtiva områden för vindkraft länsstyrelsen tidigare har tagit fram i Planeringsunderlag för storskalig vindkraftsetablering på land, rapport , vilka har en skyddszon på meter från bostadsbebyggelse. De större presumtiva områdena kan utökas till en skyddszon på 400 meter till bostadsbebyggelse för att få större sammanhängande ytor. Nybro kommun anser att de större områdena är: o de områden som finns söder om Målerås och väster om Orrefors ned mot gränsen till Emmaboda kommun, o områden norr om Orrefors upp mot gränsen till Uppvidinge kommun, o område norr om Flerohopp och öster om Gadderås, o område i nordöstra kommundelen vid Bäckebo och Rugstorp, o område runt Kråksmåla med undantag för område nära friluftsområdet Aboda klint i Högsby kommun. Nybro kommun har inget emot att vindkraft etableras i övriga områden, men vill ändå inte att dessa ska vara av riksintresse. Om hela den föreslagna ytan blir riksintresse kommer det att komplicera alla övriga ärenden, som till exempel bygglov och riksintresset för vindkraft kan vara hämmande för den övriga landbygdsutvecklingen. Nybro kommun anser också att vid utpekandet av områden för riksintressen för vindkraft bör man välja de områden där man genom faktiska mätningar vet att det blåser tillräckligt bra. Den studie som har gjorts av Uppsala Universitet borde kompletteras med faktiska vindmätningar på plats. Nybro Energi AB och Eon Vind AB kommer att mäta vindhastigheten under 1 år på ett par platser i Nybro kommun. Vi vill undvika att områden pekas ut som riksintresse om det sedan visar sig att inget vindkraftsbolag är villigt att investera i området på grund av att vindförhållandena inte är tillräckligt bra.

25 Sammanträdesdatum (forts) Till sist anser Nybro kommun att strandskyddsområden ska tas bort från områden för riksintresse för vindkraft. att godkänna ovanstående yttrande. Samhällsbyggnadsnämnden

Lars-Gunnar Hellström. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen

Lars-Gunnar Hellström. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen Sammanträdesdatum 189 Plats och tid Eken, förvaltningshuset, Nybro, klockan 10.30-11.05 Beslutande Christina Davidson, ordförande (C) Mikael Svanström, vice ordförande (S) Lars-Gunnar Hellström (C) Peter

Läs mer

Kenneth Petersson, ordförande (C) Inger Rossbol, vice ordförande (S) Brith-Louise Fagerstrand (S) Christina Lönnqvist (S) Ann-Sofie Birgersson (C)

Kenneth Petersson, ordförande (C) Inger Rossbol, vice ordförande (S) Brith-Louise Fagerstrand (S) Christina Lönnqvist (S) Ann-Sofie Birgersson (C) Sammanträdesdatum 23 Plats och tid Eken, förvaltningshuset, Nybro, klockan 15.00-16.30 Beslutande Kenneth Petersson, ordförande (C) Inger Rossbol, vice ordförande (S) Brith-Louise Fagerstrand (S) Christina

Läs mer

Kenneth Petersson, ordförande (C) Inger Rossbol, vice ordförande (S) Brith-Louise Fagerstrand (S) Christina Lönnqvist (S) Ann-Sofie Birgersson (C)

Kenneth Petersson, ordförande (C) Inger Rossbol, vice ordförande (S) Brith-Louise Fagerstrand (S) Christina Lönnqvist (S) Ann-Sofie Birgersson (C) Sammanträdesdatum 55 Plats och tid Eken, förvaltningshuset, Nybro, klockan 15.00-16.45 ande Kenneth Petersson, ordförande (C) Inger Rossbol, vice ordförande (S) Brith-Louise Fagerstrand (S) Christina Lönnqvist

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-01-14 1 (12) Roland Åkesson (C), ordförande Ann Petersson (C)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-01-14 1 (12) Roland Åkesson (C), ordförande Ann Petersson (C) Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-01-14 1 (12) Plats och tid Kommunhuset den 14 januari 2014 kl. 08.00 14.45 ande Övriga närvarande Roland Åkesson (C), ordförande Ann Petersson (C) Curt-Rune Roos

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bo Bergman, s Jonny Bengtsson, s Per-Inge Pettersson, c Åke Nilsson,kd 45-47,52-56 Tommy Ejnarsson, v

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bo Bergman, s Jonny Bengtsson, s Per-Inge Pettersson, c Åke Nilsson,kd 45-47,52-56 Tommy Ejnarsson, v 1(14) Plats och tid Revelj, Hultsfred kl. 08:30-16.35 Beslutande Bo Bergman, s Jonny Bengtsson, s Per-Inge Pettersson, c Åke Nilsson,kd 45-47,52-56 Tommy Ejnarsson, v Övriga deltagande Sven Carlsson, kommunchef

Läs mer

Sammanträdet ajournerades 9.40 10.00

Sammanträdet ajournerades 9.40 10.00 Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Sammanträdesrum Torsö klockan 9.00-12.05 Sammanträdet ajournerades 9.40 10.00 Beslutande Johan Abrahamsson (M) Ordförande Marianne Kjellquist (S)

Läs mer

Mikael Svanström, ordförande (S) Peter Lilja, vice ordförande (M) Kaj Göransson (S) Jonny Andersson (KD) ersättare för Christina Davidson (C)

Mikael Svanström, ordförande (S) Peter Lilja, vice ordförande (M) Kaj Göransson (S) Jonny Andersson (KD) ersättare för Christina Davidson (C) Sammanträdesdatum 7 Plats och tid Björken, förvaltningshuset, Nybro, klockan 08.30-10.30 ande Mikael Svanström, ordförande (S) Peter Lilja, vice ordförande (M) Kaj Göransson (S) Jonny Andersson (KD) ersättare

Läs mer

Peter Lilja, ordförande (M) Kaj Göransson (S) Mikael Svanström (S) Jonny Andersson (KD) ersättare för Christina Davidson (C)

Peter Lilja, ordförande (M) Kaj Göransson (S) Mikael Svanström (S) Jonny Andersson (KD) ersättare för Christina Davidson (C) Sammanträdesdatum 8 Plats och tid Eken, förvaltningshuset, Nybro, klockan 08.40-10.20 ande Peter Lilja, ordförande (M) Kaj Göransson (S) Mikael Svanström (S) Jonny Andersson (KD) ersättare för Christina

Läs mer

Hans Forsberg (M) Kommunstyrelsens förvaltning

Hans Forsberg (M) Kommunstyrelsens förvaltning Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Kungsbackarummet, Stadshuset Klockan 10-12:00 Beslutande Ledamöter Per Ödman (M), ordförande Ulrika Landergren (FP), vice ordförande Hans

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.00 17.00 Beslutande ordförande Anders Johansson (s) Yvonne Skärheden (m) Ingrid Karlsson (s) Ally Karlsson (v) Kristina Valtersson (c) från 28 Närvarande

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2004-01-12 1. ( 8 ) KS040112

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2004-01-12 1. ( 8 ) KS040112 Kommunstyrelsen 2004-01-12 ( 8 ) Plats och tid: Folkets Hus, D-salen, kl. 13.00 16.00 Beslutande: Robert Mörk (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Annica Blomgren (s) Ove Torpman (s) Frans Maretta (s),

Läs mer

Inger Rossbol. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen

Inger Rossbol. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen Sammanträdesdatum 12 Plats och tid Eken, förvaltningshuset, Nybro, klockan 15.00-16.30 Beslutande Kenneth Petersson, ordförande (C) Inger Rossbol, vice ordförande (S) Brith-Louise Fagerstrand (S) Ann-Sofie

Läs mer

2011-11-10 2014-12-15 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, måndag 15 december, 2014, kl. 15.00 15.30 Beslutande

2011-11-10 2014-12-15 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, måndag 15 december, 2014, kl. 15.00 15.30 Beslutande 2011-11-10 2014-12-15 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, måndag 15 december, 2014, kl. 15.00 15.30 Beslutande Ledamöter Yoomi Renström (S) Ordförande Håkan Englund (S), 1:e vice ordförande

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl Anders Widesjö (M) ledamot Lena Forsberg (M) ledamot Conny Bäck (S) ledamot

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl Anders Widesjö (M) ledamot Lena Forsberg (M) ledamot Conny Bäck (S) ledamot Sammanträdesdatum s. 1 (25) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 8.30-11.55 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M) ordförande 143- del av 158, 159-164 Britt Hjertqvist (FP) vice ordförande

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA. Plats och tid för sammanträdet. Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdagen den 16 november 2004 kl

FÖREDRAGNINGSLISTA. Plats och tid för sammanträdet. Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdagen den 16 november 2004 kl FÖREDRAGNINGSLISTA Plats och tid för sammanträdet Föredragande Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdagen den 16 november 2004 kl 08.30. Ärenden 1 Justering 2 Föregående mötesprotokoll 3

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 11.30 Beslutande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande. Andreas Trygg (V)

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 11.30 Beslutande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande. Andreas Trygg (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 11.30 ande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande Roger Eklund (S) v ordförande Andreas Trygg (V) ledamot Ola Saaw (M) ledamot Jenny Adolphson

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 10.45

Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 10.45 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-01-11 1 Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 10.45 Sida Beslutande Eva Bertilsson-Styvén (s) ordf Benny Andersson (s) Martin Johansen

Läs mer

Ljungaskolan, Sävsjö 19.00-22.00

Ljungaskolan, Sävsjö 19.00-22.00 Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-05-22 Plats och tid Ljungaskolan, Sävsjö 19.00-22.00 ande Ordinarie ledamöter: Anna-Karin Yngvesson, kd, ordförande

Läs mer

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens personal- och arbetsutskott - delegering 2011-01-14 1 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden Arvidsjaur klockan 08.30-12.00. Beslutande Jerry

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid och plats 2018-09-12 - Kommunhuset klockan 13.30-16.05 (ajournering 15.00-15.50) Beslutande Övriga deltagande Carina Zachau (M) - ordförande Gunnar Edvardsson (KD) - förste vice ordförande Christer

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Sammanträdesrum Yxningen, Nya kommunhuset, kl 13.30 14.45 Beslutande Ledamöter Lennart Haraldsson (S), ordförande Magnus Hesse (M), vice ordförande Elisabeth Edlund (S) Mira Wedenberg (M)

Läs mer

Britt Holgert. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen den 15 december 2017

Britt Holgert. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen den 15 december 2017 Sammanträdesdatum 49 Plats och tid Rugstorps lantgård, klockan 09.00-12.00 ande Christina Davidson, ordförande (KS) Birgit Andersson (SPF) Britt Holgert (PRO) Monika Petersson (PRO) Gunnbritt Häggebrink

Läs mer

Kenneth Petersson, ordförande (C) Inger Rossbol, vice ordförande (S) Brith-Louise Fagerstrand (S) Christina Lönnqvist (S) Ann-Sofie Birgersson (C)

Kenneth Petersson, ordförande (C) Inger Rossbol, vice ordförande (S) Brith-Louise Fagerstrand (S) Christina Lönnqvist (S) Ann-Sofie Birgersson (C) Sammanträdesdatum 36 Plats och tid Glass Factory, Boda Glasbruk, klockan 15.00-17.10 Beslutande Kenneth Petersson, ordförande (C) Inger Rossbol, vice ordförande (S) Brith-Louise Fagerstrand (S) Christina

Läs mer

g SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-03-03 1 (9) Personalutskottet Yoomi Renström (S), ordförande Mikael Jonsson (M) Björn Mårtensson (C) Jennie Forsblom (KD)

g SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-03-03 1 (9) Personalutskottet Yoomi Renström (S), ordförande Mikael Jonsson (M) Björn Mårtensson (C) Jennie Forsblom (KD) 2015-03-03 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum B, tisdag 3 mars 2015, kl. 13.00-15.00. Ledamöter Tjänstgörandeersättare Övriga närvarande Yoomi Renström (S), ordförande Mikael Jonsson (M)

Läs mer

Ann-Sofie Birgersson. Utses att justera. Bevis Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens officiella anslagstavla i förvaltningshuset.

Ann-Sofie Birgersson. Utses att justera. Bevis Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens officiella anslagstavla i förvaltningshuset. Sammanträdesdatum 36 Plats och tid Eken, förvaltningshuset, Nybro, klockan 15.00-16.30 Beslutande Kenneth Petersson, ordförande (C) Inger Rossbol, vice ordförande (S) Brith-Louise Fagerstrand (S) Ann-Sofie

Läs mer

Martina Jansson (S) och Monica Samuelsson (KD) Vid protokollet administrativ chef Kristina Odelberg.

Martina Jansson (S) och Monica Samuelsson (KD) Vid protokollet administrativ chef Kristina Odelberg. 2019-02-25 1 (8) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal kl. 13.15-14.40 Beslutande Henrik Tvarnö (S) ordf. Carina Bardh (M), Dan Ljungström (C), Jan Johansson (VF) och Lars Brihall (VF). Tjänstgörande

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (18) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-09.30, 09.40-11.55. Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-12-03 1 Innehållsförteckning Ärende 118 Godkännande av dagordning... 3 119 Individärende... 4 120 Individärende... 5 121 Uppsökande verksamhet... 6 122 Ekonomi... 7 123 Avdelningschefstjänst inom

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 (15)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 (15) Socialnämnden 1 (15) Plats och tid Norra Bergens äldreboende, Askersund, den 20 september 2006 kl 9.00-11.45 Beslutande Lennart Andersson (s), i Leif Petersons ställe Wivi-Anne Hoffman (s) Siv Ahlstrand

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Blad 2010-01-28 1. Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00

Socialnämnden Sammanträdesdatum Blad 2010-01-28 1. Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00 2010-01-28 1 Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00 Beslutande Håkan Anderberg, (m), ordförande Henrik Kvennberg, (m), ledamot Ellinor Dahlgren, (s), 2:e vice ordf Ingrid Håkansson,

Läs mer

Stadshuset Ängelholm, personalchefens tjänsterum, Torsdagen den 29 oktober 2009 klockan 13.15 16.00

Stadshuset Ängelholm, personalchefens tjänsterum, Torsdagen den 29 oktober 2009 klockan 13.15 16.00 74 Plats och tid: Beslutande: Stadshuset Ängelholm, personalchefens tjänsterum, Torsdagen den 29 oktober 2009 klockan 13.15 16.00 Ordförande Bo Lager (M) Lennart Nilsson (C) Bengt Sävström (S) Esa Jääskeläinen

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesdatum 1 (7) Plats och tid Östanå Wärdshus kl. 13.00-15.00 Beslutande Klas Håkanson (M) Lennart Lööw (S) Börje Wilsborn (C) Marie Johansson (KD) Lola Frödeberg (VF) Ersättare Nils-Erik Johansson

Läs mer

Nybro kommun Sammanträdesprotokoll Blad

Nybro kommun Sammanträdesprotokoll Blad Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Kommunhuset Eken 2007-08-30 kl 13.30-17.00 Beslutande Bertil Johnsson (s), ordförande Åke Liljegren (s), ersättare för Lena Jonsson (s) Anna Gustafsson (s), ersättare

Läs mer

Arne Svärm, räddningstjänstchef Yvonne Thelin Karlsson, sekreterare Eva Gardelin-Larsson, kommunsekreterare Johan Nilsson, stf räddningschef

Arne Svärm, räddningstjänstchef Yvonne Thelin Karlsson, sekreterare Eva Gardelin-Larsson, kommunsekreterare Johan Nilsson, stf räddningschef Räddningsnämnden för Gislaveds och Gnosjö 1 (5) Plats och tid Räddningsstationen i Gislaved, kl 14.00 15.30 Beslutande Bertil Valfridsson (M), ordförande Bength-Göran Johansson (C) Åke Ljunggren (S) Stefan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida

Sammanträdesprotokoll Sida Sammanträdesdatum 1 (7) Plats och tid Stadshuset kl.14.00 16.30 Beslutande Tjänstgörande ers Ersättare Klas Håkanson (M) Lennart Lööw (S) Börje Wilsborn (C) Marie Johansson (KD) Magnus Olofsgård (FP) Nils-Erik

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (8) 2008-01-31 1 (8) Plats och tid Onsdag den 31 januari kl. 08.30 09.00 Plats ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Kunskapen, Regionförbundet, P G Vejdes väg 15, Växjö Marie-Louise Hilmersson (c) ordförande

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S) Elisabeth Stenberg Michalski (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S) Elisabeth Stenberg Michalski (S) 1(16) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 12.00 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S) Tjänstgörande ersättare Elisabeth

Läs mer

Susanne Johansson, handläggare på omsorgsförvaltningen Emma Adrian, hållbarhetsstrateg Irene Sjödahl, sekreterare. Kommunala pensionärsrådet

Susanne Johansson, handläggare på omsorgsförvaltningen Emma Adrian, hållbarhetsstrateg Irene Sjödahl, sekreterare. Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Björken, förvaltningshuset, Nybro, klockan 09.00-11.50 ande Christina Davidson, ordförande (KS) Anita Andersson (SPF) Monika Petersson (PRO) Mildred Persson (OMN) Gunbritt

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-09-23 1 (7) Roland Åkesson (C), ordförande Ann Petersson (C) Lars Hollner (S)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-09-23 1 (7) Roland Åkesson (C), ordförande Ann Petersson (C) Lars Hollner (S) Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-09-23 1 (7) Plats och tid Kommunhuset den 23 september 2014 kl. 08.00 12.00 ande Övriga närvarande Roland Åkesson (C), ordförande Ann Petersson (C) Curt-Rune Roos

Läs mer

Personal- och organisationsutskottet 2006-08-30 1. Jan-Eric Berglund

Personal- och organisationsutskottet 2006-08-30 1. Jan-Eric Berglund ÅNGE KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida Personal- och organisationsutskottet 2006-08-30 1 Plats och tid Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, onsdag den 30 augusti 2006, kl

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande.

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande. 1 (26) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 16.40 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Andreas Trygg (V) Per-Inge Nilsson stadsarkitekt, 174-176 Marie Ekblad planarkitekt, 174 Ola Lindholm markchef, 176 Tage Hansson arbetschef, 178 ...

Andreas Trygg (V) Per-Inge Nilsson stadsarkitekt, 174-176 Marie Ekblad planarkitekt, 174 Ola Lindholm markchef, 176 Tage Hansson arbetschef, 178 ... SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 10.00 ande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande Roger Eklund (S) v ordförande Andreas Trygg (V) ledamot Ola Saaw (M) ledamot Jenny Adolphson

Läs mer

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken, kl 13.00 16.58 1 (12) Beslutande Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Läs mer

Ewa Engdahl, (C), ordförande Stefan Carlsson, (C) Folke Karlsson (S) Andreas Furuskog (S) Patrik Köhler(M) Folke Karlsson och Stefan Carlsson

Ewa Engdahl, (C), ordförande Stefan Carlsson, (C) Folke Karlsson (S) Andreas Furuskog (S) Patrik Köhler(M) Folke Karlsson och Stefan Carlsson 1 Sammanträdesdatum 2007-12-04 Plats och tid Kommunhusets tingssal, tisdagen den 4 december 2007 kl 09.00-12.10. Beslutande Ewa Engdahl, (C), ordförande Stefan Carlsson, (C) Folke Karlsson (S) Andreas

Läs mer

Sakarias Winberg (KD), Helena Back (C), Henrietta Vedberg (M), Ingrid Rönnblad (S)

Sakarias Winberg (KD), Helena Back (C), Henrietta Vedberg (M), Ingrid Rönnblad (S) Gemensam nämnd för vuxenutbildning i Leksand- Rättvik Plats och tid Alléskolan, 13:30 ande Ledamöter Sakarias Winberg (KD), Helena Back (C), Henrietta Vedberg (M), Ingrid Rönnblad (S) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA PERSONAL- OCH ORGANISATIONSUTSKOTTET Ånge kommunkontor, personalenheten, tisdag den 13 april 2004, kl 08.30

FÖREDRAGNINGSLISTA PERSONAL- OCH ORGANISATIONSUTSKOTTET Ånge kommunkontor, personalenheten, tisdag den 13 april 2004, kl 08.30 Plats och tid för sammanträdet Föredragande FÖREDRAGNINGSLISTA PERSONAL- OCH ORGANISATIONSUTSKOTTET Ånge kommunkontor, personalenheten, tisdag den 13 april 2004, kl 08.30 Ärenden 1 Justering 2 Föregående

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-11.25 Beslutande Sivert Bergström Jonny Bengtsson Gun-Yvonne Fahlström Tommy Ejnarsson Ove Engkvist Övriga deltagande

Läs mer

Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 16 juni 2015, 15.00-17.39

Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 16 juni 2015, 15.00-17.39 Sammanträdesdatum s. 1 (10) Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 16 juni 2015, 15.00-17.39 Beslutande Robert Wenglén (M) Richard Jerneborg Remco Andersson(FP) Lars Carlén

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (6) Kommunstyrelsen 2011-06-15

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (6) Kommunstyrelsen 2011-06-15 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (6) Kommunstyrelsen 2011-06-15 Plats och tid kommunhuset rum 292 kl 15.00-17.20 Beslutande Olov Zakrisson (S) Catharina Fredriksson (S) Dag Bergentoft (M) Patrik Renfors (V)

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott : Plats och tid Lindeman, kommunhuset i Tomelilla, den, kl. 09.00 10:15 Beslutande Övriga närvarande Leif Sandberg (C) Mats Andersson (M) Torgny Larsson (S) Stefan Larsson, kommunchef Jörgen Prahl, samhällsbyggnadschef

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens utskott för integration och arbetsmarknad

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens utskott för integration och arbetsmarknad Kommunstyrelsens utskott för integration och 2016-09-08 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Dragonvägen 86, lokal: Blå rummet Torsdag den 8 september 2016, klockan 09:00-11.00 Ledamöter: Ibrahim Abdallah

Läs mer

Nils Duveborn. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen

Nils Duveborn. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen ammanträdesdatum 1 Plats och tid Eken, förvaltningshuset, Nybro, klockan 15.00-15.40 Beslutande Albert Madebjörk, ordförande () atarina Bentsrud, vice ordförande () Ingeli Ivansson () Jan Enarsson (M)

Läs mer

PROTOKOLL 1(5) 2011-04-21. Ledamöter: Bill Nilsson, s, ordförande. Stefan Hortlund

PROTOKOLL 1(5) 2011-04-21. Ledamöter: Bill Nilsson, s, ordförande. Stefan Hortlund - EXTRA PROTOKOLL 1(5) Tid: kl 08:30 8:45 Plats: Bäcken Ledamöter: Bill Nilsson, s, ordförande Stefan Hortlund, s Jenny Dahlberg, s Inger Grankvist, s Tomas Egmark, s Harry Nyström, v Matilda Wiklund,

Läs mer

Johan Tegnhed, ord. Karin Strömberg, Samordningsförbundet i Jämtlands län

Johan Tegnhed, ord. Karin Strömberg, Samordningsförbundet i Jämtlands län Protokoll, datum: 2011-01-21 Plats: Sommarhagen, Arbetsförmedlingen, Östersund Tid: 13.00-17.00 Sidantal: 1(7) Försäkringskassan Kommuner Landsting Arbetsförmedling Charlott Ax, ord Per Sundin, ers Torsten

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 november 2015 kl. 08.00-12.00 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Mozhgan Zachrison (M) Remco

Läs mer

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-02-03, kl 0900-1200 ande Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi,

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden 3 december 2002

PROTOKOLL Socialnämnden 3 december 2002 Socialnämnden 3 december 2002 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Väsbygården. Allévägen, Vallentuna Tisdag den 3 december 2002 kl 18.30-19.30

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämnden

Samhällsbyggnadsnämnden Plats och tid Bonaren, måndagen den 15 maj 2017 kl 16:00-17:45 ande Per Gren (S), Ordförande Per-Olof Qvick (M), 1:e vice ordförande Thomas Carlsson (S) ( 41-48) Liselott Nydén (S) Orvar Andersson (KD)

Läs mer

Lars-Gunnar Hellström. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen 2015-01-12

Lars-Gunnar Hellström. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen 2015-01-12 ammanträdesdatum 1 Plats och tid Eken, förvaltningshuset, Nybro, klockan 15.30-16.45 ande hristina Davidson, ordförande () Mikael vanström, vice ordförande () Lars-Gunnar Hellström () Bodil Johansson ()

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2006-01-10 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-12.00 Beslutande Övriga närvarande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Lars Persson (s)

Läs mer

Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 juni 2014, 15.00-17.30

Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 juni 2014, 15.00-17.30 Sammanträdesdatum s. 1 (12) Plats Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 juni 2014, 15.00-17.30 Beslutande Robert Wenglén (M) Yvonne Andreasson (FP) Richard Jerneborg (M) Mozghan

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 1(13) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30-14.35 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Jan Zielinski (S) Fredrik Jönsson (C), ordf Teddy Nilsson (SD), vice ordf Olof Röstin (M)

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-11-18. Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.40 16.30 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-11-18. Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.40 16.30 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Sida 1/10 Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.40 16.30 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Krister Olsson (S), ordförande Thomas Löfgren (M) Håkan Andersson (C), vice ordförande Anneli Persson (S) Pernilla

Läs mer

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken, kl 15.00 16.50 1 (13) Beslutande Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma. se bifogad närvaroförteckning

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma. se bifogad närvaroförteckning Sammanträdesdatum s. 1 (7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-08 Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 8 februari 2012, kl. 08.00-12.15 Beslutande Anders Berngarn (M)

Läs mer

Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson (C), vice ordförande Lisa Andersson (M) Ulrika Landergren (FP) Eva Borg (S)

Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson (C), vice ordförande Lisa Andersson (M) Ulrika Landergren (FP) Eva Borg (S) KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Kungsbackarummet, stadshuset Klockan 08:30-12:05 ajournering 10-10:15 Beslutande Ledamöter Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott Ärenden:

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott Ärenden: 2018-09-25 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-09-25 Ärenden: 170 Genomförandeplan för byggande av nytt särskilt boende för äldre i Säter... 2 171 Gemensam överförmyndarnämnd för mandatperioden 2019 2022...

Läs mer

Lars-Göran Bromander (S), tjänstgör för Agneta Hägglund (S) Onsdagen den 12 april 2017, Skoklosterrummet

Lars-Göran Bromander (S), tjänstgör för Agneta Hägglund (S) Onsdagen den 12 april 2017, Skoklosterrummet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Kl. 13:30 onsdagen den 12 april 2017, Skoklosterrummet, Kommunhuset, Bålsta Carina Lund (M), Ordförande Anders Cyrillus

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-11-30

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-11-30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-17.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt FP Rolf Hallberg S S S Pelle Pellby, kl 13.30-16.45,

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Sammanträdesdatum. ... Paragrafer 9-16 Inga-Lill Ängsund

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Sammanträdesdatum. ... Paragrafer 9-16 Inga-Lill Ängsund PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2014-06-02, kl 0800-1130 ande Laila Mäki, S Johny Lantto, S Pirkko Heikkilä, V Övriga deltagande Gösta Lindmark, administrativ

Läs mer

Hans Forsberg (M), ordförande Lisa Andersson (M) Ulrika Landergren (FP) Eva Borg (S)

Hans Forsberg (M), ordförande Lisa Andersson (M) Ulrika Landergren (FP) Eva Borg (S) KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Kungsbackarummet, stadshuset Klockan 9-9.45 Beslutande Ledamöter Hans Forsberg (M), ordförande Lisa Andersson (M) Ulrika Landergren (FP)

Läs mer

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen klockan 13.00-15.00 Beslutande Johan Abrahamsson (M) Ordförande, deltog ej 99 Christer Dalvik (MAP) 1: e vice ordförande Marianne

Läs mer

Lennart Sjödin. Sekreterare... Paragrafer 107-152. Diana Börjesdotter Olsson... 148, omedelbart justerad. Ordförande... Christina Embretsen

Lennart Sjödin. Sekreterare... Paragrafer 107-152. Diana Börjesdotter Olsson... 148, omedelbart justerad. Ordförande... Christina Embretsen PROTOKOLL Datum Plats och tid Beslutande Brandstation, Molinsgatan 2, Ljusdal. Kl 09.30 14.30 Christina Embretsen, ordförande (s) Lennart Sjödin, 1:e vice ordförande (c) Ulla-Britt Gidemalm 2:e vice ordförande

Läs mer

Överenskommelse med Integrationsverket om flyktingmottagandet

Överenskommelse med Integrationsverket om flyktingmottagandet Bilaga 18:5 till kommunstyrelsens protokoll den 12 oktober 2005, 8 PM 2005 RVI (Dnr 333-270/2005) Överenskommelse med Integrationsverket om flyktingmottagandet för år 2005 Borgarrådsberedningen föreslår

Läs mer

Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Henrik Erlingson (C) Johan Edenholm (KV) Bengt-Åke Torhall (FP) Henrik Erlingson (C)

Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Henrik Erlingson (C) Johan Edenholm (KV) Bengt-Åke Torhall (FP) Henrik Erlingson (C) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-02 1 (12) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kl. 08:30-11:40. Ajournering 09:05-09:45 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Ronny Löfquist

Läs mer

Kommunstyrelsen 2010-06-23. Lars-Åke Gustavsson. Omedelbar justering. Sekreterare.. Paragraf 129-131 Michael Severin BEVIS

Kommunstyrelsen 2010-06-23. Lars-Åke Gustavsson. Omedelbar justering. Sekreterare.. Paragraf 129-131 Michael Severin BEVIS 1 Kommunstyrelsen 2010-06-23 Plats och tid Stala Församlinghem 2010-06-23 18:00-18:20 Beslutande Gunilla Josefsson Bengt Torstensson Anders Fröjdö Lars-Åke Gustavsson Birgit Strömberg Bengt Johansson Ingrid

Läs mer

Kommunstyrelsen (9)

Kommunstyrelsen (9) Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen 2007-05-08 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, 09 00 14 15 Beslutande Bert-Rune Dahlberg (S) ordförande, del av 69 Christer Hedman (Åp) vice ordförande, del av 69,

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott 2009-01-13 1 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Hyltebruk, klockan 08.30-11.30 Beslutande Lennart Ohlsson (c) ordförande Micael Arnström (s) vice ordförande Krister Mattsson

Läs mer

Rolf Hellberg tf räddningschef Göran Haag tf förvaltningschef Peter Pyykkinen, tf skorstensfejarmästare Inga-Lill Backström, förvaltningssekreterare

Rolf Hellberg tf räddningschef Göran Haag tf förvaltningschef Peter Pyykkinen, tf skorstensfejarmästare Inga-Lill Backström, förvaltningssekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunhuset, Kopparberg, kl 14.00 16.00 ande ledamöter Britt Marinder (S) Kitty Strandberg (S) Magnus Erbing (M) Hannah Söderholm (S) Lennart Paalo (V) Antti Tsupuuka

Läs mer

Personal- och organisationsutskottet 2007-04-19 1 (11) Stiven Wiklund ordförande (s) Jan-Eric Berglund Björn Magnusson

Personal- och organisationsutskottet 2007-04-19 1 (11) Stiven Wiklund ordförande (s) Jan-Eric Berglund Björn Magnusson Personal- och organisationsutskottet 2007-04-19 1 (11) Plats och tid Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, måndag den 19 april 2007, kl 08.30-12.15 ande Stiven Wiklund ordförande (s) Jan-Eric

Läs mer

Ing-Britt Andersson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Ing-Britt Andersson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen 2013-06-24 1 (8) Plats och tid: Kommunkontoret i Kisa, sammanträdesrum Sjön 2013-06-24 klockan 14.00-17.10 Beslutande: Pia Tingvall (C), ordförande Pär-Anders Olovsson (C) Pontus Wessman

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (14) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-11.10 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Föredragningslista. 13 Ersättning till förtroendevalda 14 Ändring av sammanträdesdag 15 Lärare utan föreskriven behörighet

Föredragningslista. 13 Ersättning till förtroendevalda 14 Ändring av sammanträdesdag 15 Lärare utan föreskriven behörighet Föredragningslista Plats och tid för sammanträdet Föredragande Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, fredag den 20 januari 2006, kl 08.30 Ärenden 1 Justering 2 Föregående mötesprotokoll Göran

Läs mer

Marcus Eklund. Hanna Ohlsson Bredh. Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 0 2012-10-30. Beslutande organ

Marcus Eklund. Hanna Ohlsson Bredh. Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 0 2012-10-30. Beslutande organ Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Vänersalen kl 13:00-16:30 Beslutande Björn Fagerlund (M) ordförande Janne Jansson (S) vice ordförande Marcus Eklund (S) ledamot Eivor Hallén (S)

Läs mer

Fastighetskontoret tisdagen den 7 oktober 2014 kl 13.00. Justerande...

Fastighetskontoret tisdagen den 7 oktober 2014 kl 13.00. Justerande... 1(9) Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl 8.00-14.30 Fastighetsnämnden Sammanträdesdatum 2014-10-01 Beslutande Lars-Erik Nyström (C) ordförande Markus Lewintus (M) Lisbeth Åkestrand (M) Marcus Ingelsbo

Läs mer

Inger Magnusson Utdragsbestyrkande

Inger Magnusson Utdragsbestyrkande Räddningsnämnden för Gislaveds och Gnosjö 1 (6) Plats och tid Räddningstjänsten i Mossarp, kl 14.00-16.30 Beslutande Bertil Valfridsson (M), ordförande Bength-Göran Johansson (C) Nicklas Huuva (KD) Rolf

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida1(12) Plats och tid Yxningen, kommunhuset, kl 13:30 Beslutande Ledamöter Thomas Lidberg (S), Ordförande Joakim Magnusson (C), 1:e vice ordförande Lars-Åke Bergstrand (S) Mira

Läs mer

Gunilla Schollin Borg Underskrifter Paragrafer. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Gunilla Schollin Borg Underskrifter Paragrafer. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 8.30 10.30 ande Roland Waern, M Åke Nilsson, KD Gunilla Schollin Borg, MP Per-Inge Pettersson, C Mikael Jonnerby, C

Läs mer

Andreas Trygg (V) Jenny Adolphson (C)

Andreas Trygg (V) Jenny Adolphson (C) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 10.45 ande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande Roger Eklund (S) v ordförande Andreas Trygg (V) Ola Saaw (M) Jenny Adolphson (C) Övriga

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Omedelbar justering av Kl. 10:45. Murklan, Tavelbäcksvägen 2

Vård- och omsorgsnämnden Omedelbar justering av Kl. 10:45. Murklan, Tavelbäcksvägen 2 Vård- och Omedelbar justering av 39 Kl. 10:45 Murklan, Tavelbäcksvägen 2 2(7) Plats och tid Tavelbäcksvägen 2, onsdagen den 29 maj 2019 kl. 10:45 Paragrafer Beslutande 39, omedelbar justering Ledamöter

Läs mer

Bygg-, trafik- och räddningsnämnden

Bygg-, trafik- och räddningsnämnden Sida 1/13 Plats och tid Kommunhuset, kl. 08.30 10.15 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Marcus Zadenius (FP) tjänstgörande ersättare för Ulla Wallin (S) Håkan Andersson (C), vice ordförande Stig Lampa

Läs mer

Therese Weckström. Malin Eriksson. Kommunstyrelsen. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida Beslutande organ

Therese Weckström. Malin Eriksson. Kommunstyrelsen. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida Beslutande organ Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen klockan 15.30 15.55 Beslutande Johan Abrahamsson (M) Ordförande Sture Pettersson (S) Ledamot Therése Weckström (S) Ledamot

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid Stadshuset Fyrkanten kl 09:30 Beslutande Se sida 2 Övriga deltagare Se sida 2 Utses att justera Karl-Erik Jonsson Justeringens tid och plats Samhällsbyggnad stab Paragrafer 119 Sekreterare

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen klockan 08:30-12:00 Beslutande Björn Fagerlund (M) Ordförande Janne Jansson (S) Vice ordförande Jan Hallström (FP) Ledamot

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 november 2011 1 (7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 14.30-16.05

Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 november 2011 1 (7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 14.30-16.05 Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 november 1 (7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 14.30-16.05 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Olle Engström Ulf Söhrman Peter Johansson

Läs mer

Sida 1(7) PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl

Sida 1(7) PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl 1(7) Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl 17.00-17.40 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S) Ninnie Lindell (M) Sven-Ingvar

Läs mer

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fredrik Löfqvist, kommunchef Karolina Larsson, nämndsekreterare, ej 49

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fredrik Löfqvist, kommunchef Karolina Larsson, nämndsekreterare, ej 49 Sida 1 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl 15.00 16.10. Beslutande Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Anette Hallberg (S), tjänstgörande ersättare för Birgitta Jönsson (S) Christer Laurell (C) Ej

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 9. Kommunstyrelsens arbetsutskott (16)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 9. Kommunstyrelsens arbetsutskott (16) Nr 9 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2006-04-04 1(16) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 4 april 2006, klockan 08.30-12.10, 13.00 16.00 Beslutande Robert Svensson (c) Johnny Stücken (s)

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 24 september 2015 kl. 08:15-12:20. Eva Engström Sekreterare. Erik Eriksson Neu (S) Utbildningsutskottet

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 24 september 2015 kl. 08:15-12:20. Eva Engström Sekreterare. Erik Eriksson Neu (S) Utbildningsutskottet NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 24 september 2015 kl. 08:15-12:20. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson

Läs mer