Detaljplan för fastigheten Magnarp 5:88 m.fl. Magnarp Ängelholms kommun, Skåne län SAMRÅDSREDOGÖRELSE

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Detaljplan för fastigheten Magnarp 5:88 m.fl. Magnarp Ängelholms kommun, Skåne län SAMRÅDSREDOGÖRELSE"

Transkript

1 Diarienummer Detaljplan för fastigheten Magnarp 5:88 m.fl. Magnarp Ängelholms kommun, Skåne län SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Sakägare samt berörda förvaltningar och myndigheter har beretts tillfälle till samråd av ärendet genom översändande av handlingar, annonsering i tidning och på kommunens hemsida samt utställning på stadshuset och på stadsbiblioteket. Information om samrådet var infört i Nordvästra Skånes Tidningar Samrådet varade från till Samrådsmöte Ett samrådsmöte hölls tisdagen den 21 augusti på stadsbiblioteket i Ängelholm. Mötet bevistades av, förutom berörda tjänstemän och politiker av 11 sakägare. Frågor som diskuterades: *Infarten till planområdet bör förläggas så att bostadshusen på andrasidan inte får ljuset från bilarna rakt in i huset. *Fornlämning och dess förhållande till den föreslagna bebyggelsen och de föreslagna gång- och cykelvägarna. *Stengärdsgården och påverkan på denna. *Finns behov av ytterligare tomter i Magnarp, då det finns många lediga tomter i närområdet? Svaret på den senaste frågan är att det finns olika behov och att det bör finnas en buffert och beredskap av mark färdig för exploatering då konjunkturen går upp och ner. Exploatören har i detta fall ett flertal intressenter. Frågorna kommer att bearbetas tillsammans med de skriftligt inlämnade svaren inarbetas i planhandlingarna till planens granskningsskede. INKOMNA YTTRANDEN Yttranden utan erinran eller med tillstyrkan har inkommit från: Barn- och utbildningsnämnden Skånetrafiken Tele 2 Sverige AB 1 (6)

2 Swedegas AB Socialnämndens arbetsutskott Öresundskraft AB TeliaSonera Skanova Access AB Yttranden med synpunkter eller frågor har inkommit från: Lars och Bengt Gustafsson, Magnarp 6:108 Lantmäteriet Trafikverket Miljönämnden Räddningstjänsten Bjäre Kraft Länsstyrelsen Gösta Svensson, Magnarp 6:178 Tekniska nämndens arbetsutskott Björkhagen- Skepparkrokens vägförening Lars och Bengt Gustafsson, Magnarp 6:108, : Ifrågasätter behovet av en detaljplan i detta läge då det finns många lediga tomter såväl i Björkhagen, området mellan Björkhagen och Skepparkroken samt vid Magnarps strand. Om, trots invändningarna, ändå en detaljplan ska tas fram behöver det inte vara så stort, då de menar att behovet inte är så stort. Man vill därför föreslå att området enbart sträcker sig till och med parkområdet. I stället föreslår man ett utökat grönområde fram till kolonin. Om behovet uppstår skulle man i ett andra steg fortsätta med ytterligare 8 tomter söderut. På så sätt behålls så mycket som möjligt av vårt kulturhistoriska landskap och undviker ännu ett fult ingrepp i naturen och landskapet. Att ta fram en mindre plan är inte ekonomiskt försvarbart däremot, om inte intresse finns, kan området utbyggas i etapper. Ledningar och dagvattenhanteringen för området kommer dock att byggas ut i sin helhet. Lantmäteriet, : Önskar förtydligande hur varje fastighet inom planområdet påverkas av den nya planen. En utförligare beskrivning önskas också vad gäller huvudmannaskapet, även redovisning av samtliga servitut önskas. Grundkartan innehåller fel som måste justeras. Planhandlingarna kommer att förtydligas på samtliga efterfrågade punkter. Trafikverket, : Meddelar att vägområdet för väg 1706 inte ska ingå i planområdet samt att Trafikverket ska godkänna anslutningen av området till väg (6)

3 I sitt remissvar meddelar Länsstyrelsen att man inte tillåter gc-vägar intill eller över fornlämningen. Detta innebär att en gångvägsanslutning måste förläggas inom vägområdet för väg 1706 för att erhålla god kontakt med busshållplatsen. Länsstyrelsen, : Anser att planförslaget inte i sin helhet har stöd i översiktsplanen och menar planområdet bör omarbetas så att det stämmer överens med tidigare utpekat område, detta för att inte utgöra påtaglig skada på intressezonerna för kustzon, rörligt friluftsliv och friluftslivet. Man konstaterar att kommunen minskat områdets omfattning jämfört med programskedet men anser att detta inte är tillräckligt för att inte riksintressena ska ta skada. Beträffande fornlämningar har Länsstyrelsen gjort en noggrann beskrivning av dessa och vilka skydd de har. Slutsatsen blir att de två närmaste husen inte kan accepteras. Inte heller förslagen till gång- och cykelvägs dragningar kan accepteras. Inför en exploatering kan arkeologisk utredning bli aktuell. Detta kan avgöras först efter fältbesiktning och då i tidigt samråd med Länsstyrelsens kulturmiljöenhet. Komplettering av hur vatten och avloppsfrågan skall lösas bör redovisas. Det bör också framgå att den stenmur som löper inom området omfattas av biotopskydd, genombrott i muren kräver dispens från Länsstyrelsen. Man förordar också att biotopen läggs inom allmän platsmark. I planens ursprungsskiss var tillfarterna föreslagna på befintliga gator genom villaområdet i öster, detta förorsakade stora protester från de boende som sade sig kunna acceptera ny bebyggelse men med annan tillfart, den i samrådet föreslagna. Den nya tillfarten har omarbetats något efter samrådet. Men kommunen önskar att efter att två villor tagits bort på grund av närheten till fornlämningen, att fyra villor kan kvarstår som stöd åt den nya vägen. Omfattningen har minskats ytterligare något i förhållande till samrådsskissen. I detta fall kan kommunen inte se att förslaget skulle innebära påtaglig skada för riksintressena, möjligen i stället att dessa blir mer tillgängliga. De två husen som inte kunde accepteras på grund av närheten till fornlämningen har utgått. Gångförbindelse till busshållplatsen vid Magnarps byaväg får anordnas inom vägområdet för väg Beträffande arkeologisk utredning kommer en fältbesiktning att beställas. En va- utredning är har utförts och biläggs planhandlingarna. Stenmursfrågan har diskuterats med Länsstyrelsen och den lösning som visas kan nu accepteras. Miljönämnden, : Önskar att närheten till lantbruk med hästhållning belyses, liksom närheten till sommarkolonin söder om planområdet. Vidare påpekar nämnden vikten av att överväga nyttan med förändringen till bostadsändamål jämfört med att behålla jordbruksändamålet. 3 (6)

4 Hästhållningsfrågan kommer att belysas och även eventuella olägenheter gentemot sommarkolonin. Beträffande Jordbruksmark kontra bebyggelseområde följer detaljplanen kommunens översiktsplan där området utpekats som lämpligt för bostäder. Räddningstjänsten, : Tillstyrker planen under förutsättning att tillgänglighet finns för räddningstjänstens fordon att göra insats. Vidare ska det finnas brandpostsystem med en minsta kapacitet av 1000 l/min samt att avståndet mellan brandposter inte får överstiga 500 meter. Avståndet mellan byggnader ska beaktas för att minimera risken för brandspridning. Tillsammans med tekniska kontoret kommer kontroll att göras så att de önskade uppgifterna kan uppfyllas. Bjäre Kraft, : Meddelar att de har en optisk fiberkabel med tillhörande kanalisationer inom området, denna ska anpassas till gator och grönområden, man vill inte ha några ledningar på tomtmark inom u- områden. Flyttning av ledning utförs av Bjäre Kraft på exploatörens bekostnad. Man önskar även plats för ett E- område med erforderliga mått och säkerhetsavstånd. Eventuellt nya ledningar förläggs längs gator och gc- vägar. Förslag till E- område läggs in i planen. Befintlig kabel som hamnar på tomtmark kan förlängas i föreslaget område för stig och fram till de eventuellt nya ledningarna i ny gata. Gösta Svensson Magnarp 6:178: Motsätter sig den mycket låga utnyttjandegraden av fastigheten 6:178 på cirka 40 % (ytterligare lägre efter samrådet). Detta för grönområde kring jordhögen. Förklaringen kring detta är tydligen att man vill bevara öppenheten och utsikt mot havet och Kullaberg från vägen Magnarp- Vejbystrand. Han påpekar att vägsträckan är cirka 200 meter och torde passeras på 10 sekunder. Det bör tas i beaktande att trafikanten bör hålla uppsikt på vägen och andra trafikanter och anslutande vägar. Vidare kan konstateras att utsikten skyms av växande buskar och träd i stengärdsgården, eftersom denna växtlighet inte får röras kan inte sikten bli bättre i framtiden. Han hävdar att någon egentlig utsikt inte finns. Se bifogat foto av fasighetsägare. Värnar man om utsikten så borde det vara betydligt bättre att bygga hus på marken och låta de nya fastighetsägarna njuta av utsikten, iden mån den finns. Till sist hävdar han på det bestämdaste att man med lite god vilja kan få plats med ytterligare tre tomter på de cirka 5000 kvm som blir över, det bör vara möjligt att ansluta dessa hus med en gata längs stenmuren. 4 (6)

5 Med denna bild vill fastighetsägaren visa att någon egentlig utsikt inte finns. Bilden är tagen från korsningen Björkhagevägen- Magnarps byaväg mot sydväst. Det råder en mycket tydlig meningsskiljaktighet mellan markägaren och Länsstyrelsen beträffande olika företeelsers värden, kommunen ligger någonstans mitt emellan. Länsstyrelsen hävdar att inga nya hus får uppföras utanför det område som finns angivet i översiktsplanen. Man accepterar bara en ny tillfarsgata till området utan omgivande bebyggelse. Kommunen för sin del menar att det bör kunna gå att lägga 4 nya tomter som stöd för vägen utan att riksintressena lider påtaglig skada. Tekniska nämndens arbetsutskott: Påpekar att de föreslagna skafttomterna måste dra ner sopkärlen till gatan och där ska det finnas plats dem. Finns det en VA- utredning? Finns det en geoteknisk undersökning? Områdets nya VA- ledningar måste troligen anslutas till befintliga ledningar i Skepparens väg och då krävs servitut över fastigheten Magnarp 5:27. Fastighetsbildningsmässigt kommer plats för sopkärl att anordnas invid den nya gatan för samtliga tomter. En VA- utredning är utförd och bifogas planhandlingarna. En tidig geoteknisk undersökning finns och har överlämnats till tekniska kontoret för eventuella kompletteringar. Hässleholmskolonin kommer att kontaktas i god tid innan ledningsarbetets igångsättande. Det finns goda möjligheter att klara ett ledningsarbete utan att verksamheten störs alltför mycket. Ett ledningsservitut kommer att inrättas. Björkhagen- Skepparkrokens vägförening: Meddelar att de är huvudman för all allmänplatsmark i området förutom den allmänna vägen 1706, som har trafikverket som huvudman. Fastigheten Magnarp 5:88 igår redan i deras vägföreningsområde GA3. Man lämnar följande synpunkter på utformningsdetaljer: Vägar asfalteras till en bredd av 4 meter, med gräsbeväxta kanter. Gångstigar asfalteras till en bredd av 1,5-2 meter. Naturområden utformas så att de är enkla att sköta. Park ändras till natur. Föreningen anser att lekplatsen är onödig, en populär lekplats finns i området. Gångstig söderut kopplas till befintliga stigar i skogen. 5 (6)

6 Genomförandebeskrivningen anpassas till det framförda påpekandet beträffande huvudmannaskap. När det gäller vägars bredd ges de en bredd på 5,5 meter, så att två bilar kan mötas. Gröna områden ges genomgående beteckningen natur. Lekplatsen utgår och gångstigen kopplas till befintliga stigar i skogen. På begäran av Trafikverket lämnas väg 1706 utanför planområdet. STÄLLNINGSTAGANDE Planhandlingarna justeras och kompletteras vad gäller: Lokalgatans anslutning till väg 1706 vinklats något mot norr för att undvika störande ljus mot fastigheten Magnarp 6:177. För att tillmötesgå Länsstyrelsens krav på hänsynstagade till fornlämingen måste en gångförbindelse anordnas inom vägområdet för väg 1706, då Trafikverket inte vill att väg 1706 ska ingå i planområdet visas gångförbindelsen enbart på illustrationskartan. Två villafastigheter närmast fornlämningen kan inte accepteras av länsstyrelsen utan ingår i område med beteckningen natur- forn. Gångförbindelsen förläggs inom området för väg Grönområdet med dagvattenhantering flyttas söderut och kommer att få beteckningen natur i stället för park, lekplatsen utgår. Två skafttomter blir tre, all sophämtning sker vid gatan. MEDVERKANDE TJÄNSTEMÄN Samrådsredogörelsen har upprättats av planarkitekt Ralph Blomqvist STADSARKITEKTKONTORET Ängelholm, 23 april Pontus Swahn Ralph Blomqvist Stadsarkitekt Planarkitekt Information enligt personuppgiftslagen (PUL) Som information vill vi upplysa om att personuppgifter som inkommer i ärendet behandlas endast i detta specifika planärende samt vid utlämnande av handlingar enligt offentlighetsprincipen. Källor: Till fastighetsförteckning är; fastighetsinformationsregistret (FIR), statens personadressregister (SPAR). Byggnadsnämnden ansvarar för denna information. Om du vill ha ytterligare information om hur dina personuppgifter används eller om du vill att dessa skall ändras är vi tacksamma för skriftligt besked om detta till Ängelholms kommun, Byggnadsnämnden, Ängelholm. 6 (6)

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för fastigheten Magnarp 5:88 m.fl. Magnarp Ängelholms kommun, Skåne län GRANSKNINGSUTLÅTANDE GRANSKNINGSHANDLING HUR GRANSKNINGEN BEDRIVITS Planförslaget har varit utställt för granskning på

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Sakägare enligt fastighetsförteckningen samt berörda förvaltningar

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Gräsanden 7, Centrum, Ängelholms kommun, Skåne län SAMRÅDSREDOGÖRELSE

Detaljplan för fastigheten Gräsanden 7, Centrum, Ängelholms kommun, Skåne län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Diarienummer Detaljplan för fastigheten Gräsanden 7, Centrum, Ängelholms kommun, Skåne län SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Sakägare samt berörda förvaltningar och myndigheter

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV LASARETTET 1 (BADHUS) CENTRUM, ÄNGELHOLMS STAD UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV LASARETTET 1 (BADHUS) CENTRUM, ÄNGELHOLMS STAD UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE Diarienummer ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV LASARETTET 1 (BADHUS) CENTRUM, ÄNGELHOLMS STAD UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE SAMRÅDET Samrådet om planförslaget redovisas i en samrådsredogörelse daterad 2011-08-23.

Läs mer

Detaljplan för Ängelholm 6:1 och 3:39, Gamla Kungsgården, Ängelholm, Ängelholms kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE

Detaljplan för Ängelholm 6:1 och 3:39, Gamla Kungsgården, Ängelholm, Ängelholms kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-01-22 Dnr KS 2016/407 PL 16-0013 Detaljplan för Ängelholm 6:1 och 3:39, Gamla Kungsgården, Ängelholm, Ängelholms kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS

Läs mer

Diarienummer DEL 1. Samrådet. varade från 1 (5)

Diarienummer DEL 1. Samrådet. varade från 1 (5) Diarienummer DETALJPLAN FÖR BETAN 1, FD FORDONSKOLAN ÄNGELHOLM, ÄNGELH HOLMS KOMMUN PROGRAMSAMRÅDSREDOGÖRELSE, DEL 1 HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Länsstyrelsen, lantmäterimyndigheten, sakägare samt berörda

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Diarienummer Detaljplan för del av fastigheten Munka Ljungby 8:4, Munka Ljungby, Ängelholms kommun, Skåne län GRANSKNINGSUTLÅTANDE ANTAGANDEHANDLING SAMRÅDET Samrådet om planförslaget redovisas i en samrådsredogörelse

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN TALLEN 8, VILLA SÅ KUL, NYBROOMRÅDET, ÄNGELHOLMS KOMMUN, SKÅNE LÄN SAMRÅDSREDOGÖRELSE

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN TALLEN 8, VILLA SÅ KUL, NYBROOMRÅDET, ÄNGELHOLMS KOMMUN, SKÅNE LÄN SAMRÅDSREDOGÖRELSE Diarienummer GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN TALLEN 8, VILLA SÅ KUL, NYBROOMRÅDET, ÄNGELHOLMS KOMMUN, SKÅNE LÄN SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Sakägare enligt fastighetsförteckningen

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. del av Rensbo 1:30. Hedemora kommun, Dalarnas län

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. del av Rensbo 1:30. Hedemora kommun, Dalarnas län ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN för del av Rensbo 1:30 Hedemora kommun, Dalarnas län GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättad 7 juli 2017 HANDLINGAR Detaljplanen består av: Plankarta Planbeskrivning Genomförandebeskrivning

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Yttranden utan erinran eller med tillstyrkan har inkommit från:

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Yttranden utan erinran eller med tillstyrkan har inkommit från: UTSTÄLLNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN REBBELBERGA 14:6 M FL, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Sakägare samt berörda förvaltningar och myndigheter har beretts tillfälle

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN MAGNARP 58:56 M.FL, MAGNARP, ÄNGELHOLMS KOMMUN, SKÅNE LÄN UNDERRÄTTELSE

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN MAGNARP 58:56 M.FL, MAGNARP, ÄNGELHOLMS KOMMUN, SKÅNE LÄN UNDERRÄTTELSE Diarienummer GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN MAGNARP 58:56 M.FL, MAGNARP, ÄNGELHOLMS KOMMUN, SKÅNE LÄN UNDERRÄTTELSE HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Byggnadsnämnden beslutade den 26 augusti 2014

Läs mer

Detaljplan för del av fastigheten Söndrebalj 7:2 m fl, Hjärnarp, Ängelholms kommun, Skåne län SAMRÅDSREDOGÖRELSE

Detaljplan för del av fastigheten Söndrebalj 7:2 m fl, Hjärnarp, Ängelholms kommun, Skåne län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Diarienummer Detaljplan för del av fastigheten Söndrebalj 7:2 m fl, Hjärnarp, Ängelholms kommun, Skåne län SAMRÅDSREDOGÖRELSE SAMRÅDSHANDLING HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Sakägare samt berörda förvaltningar

Läs mer

Detaljplan för del av Eket 1:214, Eket, Örkelljunga kommun, Skåne län

Detaljplan för del av Eket 1:214, Eket, Örkelljunga kommun, Skåne län Samrådsredogörelse avseende Detaljplan för del av Eket 1:214, Eket, Örkelljunga kommun, Skåne län Hur samrådet har bedrivits Sakägare enligt fastighetsförteckningen samt berörda förvaltningar och myndigheter

Läs mer

Samrådsredogörelse. tillhörande ändring av detaljplan för del av gemensamhetsanläggningen Norsholm ga:4 (allmän platsmark)

Samrådsredogörelse. tillhörande ändring av detaljplan för del av gemensamhetsanläggningen Norsholm ga:4 (allmän platsmark) Samrådsredogörelse 1(5) 214 214 tillhörande ändring av detaljplan för del av gemensamhetsanläggningen Norsholm ga:4 (allmän platsmark) inom gällande detaljplaner: 0581-88/6, 05-KIM-293, 05-KIM-502, 0581-P94/7,

Läs mer

Inkomna synpunkter. Dnr KS/2015:180. Hur samrådet har bedrivits Plansamrådet har pågått under tiden

Inkomna synpunkter. Dnr KS/2015:180. Hur samrådet har bedrivits Plansamrådet har pågått under tiden Dnr KS/2015:180 Hur samrådet har bedrivits Plansamrådet har pågått under tiden 2016-06-17 2016-07-15. Nedan följer en sammanfattning av inkomna synpunkter under plansamrådet med s kommentarer. Inför granskningsskedet

Läs mer

Detaljplan för del av Bergviken, Studentbostäder Norra Klintbacken

Detaljplan för del av Bergviken, Studentbostäder Norra Klintbacken Kommunstyrelsen 2010-03-15 70 164 Plan- och tillväxtutskottet 2010-02-15 18 35 Dnr 10.91-214 marskf12 Detaljplan för del av Bergviken, Studentbostäder Norra Klintbacken Bilagor: Plankarta med bestämmelser

Läs mer

GENOMFÖRANDE SAMRÅDSSKEDE

GENOMFÖRANDE SAMRÅDSSKEDE Detaljplan för Del av Sunnanå 2:7 m fl Melleruds kommun Västra Götalands län SAMRÅDSREDOGÖRELSE GENOMFÖRANDE SAMRÅDSSKEDE Samrådshandling daterad 2008-11-27 godkändes för samråd, 246 av Byggnadsnämnden

Läs mer

Den formella granskningen har föregåtts av samråd enligt 5 kap 11 PBL under tiden till och med

Den formella granskningen har föregåtts av samråd enligt 5 kap 11 PBL under tiden till och med Granskningsutlåtande 2017-03-23 P 2015 000001 Byggnadsnämnd GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Plåtslagaren 38 m.fl., Falköpings tätort, Falköpings kommun HUR GRANSKNINGEN HAR BEDRIVITS Rubricerat planförslag

Läs mer

Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN 2, att genomföra ett samråd i enlighet med 5 kap. 11 i Plan- och bygglagen.

Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN 2, att genomföra ett samråd i enlighet med 5 kap. 11 i Plan- och bygglagen. Samrådsredogörelse 2016-04-08 P 2015-2 Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER PÅ GETEN 2 M.FL., FALKÖPING HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN

Läs mer

Samrådsredogörelse. tillhörande ändring av detaljplan för del av gemensamhetsanläggningen Norsholm ga:4 (allmän platsmark)

Samrådsredogörelse. tillhörande ändring av detaljplan för del av gemensamhetsanläggningen Norsholm ga:4 (allmän platsmark) Samrådsredogörelse 1(5) 214 214 tillhörande ändring av detaljplan för del av gemensamhetsanläggningen Norsholm ga:4 (allmän platsmark) inom gällande detaljplaner: 0581-88/6, 05-KIM-293, 05-KIM-502, 0581-P94/7,

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län.

Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplaneändringen är att ändra planbestämmelser för att möjliggöra

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Södra vägen, etapp 2. Nässjö stad och kommun

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Södra vägen, etapp 2. Nässjö stad och kommun Sidan 1 av 5 Datum 2018-10-01 Granskningshandling Diarienummer 2018-018 Samrådsredogörelse Detaljplan för Södra vägen, etapp 2. Nässjö stad och kommun Samrådsförfarande Detaljplanen har varit på samråd

Läs mer

Detaljplan för Fågelsången 3 m fl, Centrum, Ängelholm, Ängelholms kommun

Detaljplan för Fågelsången 3 m fl, Centrum, Ängelholm, Ängelholms kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-09-28 Dnr KS 2017/100 PL 17-0002 Detaljplan för Fågelsången 3 m fl, Centrum, Ängelholm, Ängelholms kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Ett förslag

Läs mer

Samrådsredogörelse. Genomförande. Sammanfattning. Samrådsredogörelse. Distrikt Söder, Plangruppen

Samrådsredogörelse. Genomförande. Sammanfattning. Samrådsredogörelse. Distrikt Söder, Plangruppen Samrådsredogörelse Utställning Datum: 2009-04-22 Diarienummer: 0329/07 Distrikt Söder, Plangruppen Agneta Runevad Telefon: 031-368 15 80 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Föreningslokal

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för del av Jägartorpet 1 och 2, Färjestad Samrådsredogörelse 1

GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för del av Jägartorpet 1 och 2, Färjestad Samrådsredogörelse 1 Detaljplan för del av Jägartorpet 1 och 2, Färjestad Samrådsredogörelse 1 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Inledning Detaljplanen för del Jägartorpet 1 och 2 har upprättas med standardförfarande (enligt PBL 2010:900,

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret

Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret dnr: 2015/260 2016-08-23 1(6) GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Hyllinge 5:109 i Hyllinge samhälle och Åstorps kommun, Skåne län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Hur samrådet

Läs mer

Dnr: GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5)

Dnr: GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5) GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5) Detaljplan för GÄSTGIVAREN 6 Bromölla, Bromölla kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE Hur samrådet bedrivits Ärendet handläggs med standardförfarande enligt plan- och bygglagens 5 kap

Läs mer

Antagandehandling. Sjösäter 3:1 m.fl. fastigheter Hällekis tätort, Götene kommun DETALJPLAN

Antagandehandling. Sjösäter 3:1 m.fl. fastigheter Hällekis tätort, Götene kommun DETALJPLAN Antagandehandling HANDLINGAR Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Samrådsredogörelse med utlåtande Plankarta med bestämmelser Bilaga Fastighetsförteckning Planen antagen 2002-02-20 Laga kraft 2002-03-27

Läs mer

UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2

UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2 Dnr MN/2002-0967 Detaljplan för Del av NYCKLEBY 1:33 Strömstads kommun UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2 HUR UTSTÄLLNINGEN HAR BEDRIVITS Miljö- och byggnämnden beslutade 2011-02-03 26 att genomföra en andra

Läs mer

Granskningshandling februari 2017 PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av Sannerud 1:65 Laxå kommun, Örebro län

Granskningshandling februari 2017 PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av Sannerud 1:65 Laxå kommun, Örebro län Granskningshandling februari 2017 PLANBESKRIVNING Detaljplan för del av Sannerud 1:65 Laxå kommun, Örebro län VAD ÄR EN DETALJPLAN? En detaljplan (DP) är ett juridiskt bindande dokument mellan kommunen,

Läs mer

Lissbrändan (Lerdal 14:50, 14:48 och del av 62:36)

Lissbrändan (Lerdal 14:50, 14:48 och del av 62:36) 1 (6) Samhällsutvecklingsförvaltningen Detaljplan för Lissbrändan (Lerdal 14:50, 14:48 och del av 62:36) Rättviks kommun Samrådsredogörelse Plannr: B335 Inledning Allmänt Samrådskrets Detaljplan för Lerdal

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan Broängens handelsområde

Samrådsredogörelse Detaljplan Broängens handelsområde Samrådsredogörelse Detaljplan Broängens handelsområde Hur processen har bedrivits: Detaljplanen har varit tillgänglig för samråd under tiden datum till datum. Samrådet har anslagits på kommunens anslagstavla

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Katrina torg.

SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Katrina torg. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Katrina torg. Del av Klövsjö 3:90 och 3:108 GENOMFÖRT SAMRÅD Samrådet har genomförts skriftligt. Kompletta planhandlingar har sänts till berörda sakägare enligt fastighetsförteckning,

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för Säfsen 1:5 m fl Östanvik i Säfsbyn Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i augusti 2010

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för Säfsen 1:5 m fl Östanvik i Säfsbyn Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i augusti 2010 UTSTÄLLNINGSHANDLING tillhörande detaljplan för Säfsen 1:5 m fl Östanvik i Säfsbyn Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i augusti 2010 Östanvik sett från Säfsbyn Postadress Besöksadress Telefon Telefax

Läs mer

Detaljplan för BRF Vintergatan 1

Detaljplan för BRF Vintergatan 1 1(11) Detaljplan för BRF Vintergatan 1 UTLÅTANDE April 2017 I detta utlåtande redovisas de yttranden som framkommit i samband med samråd (21 december 2016 16 januari 2017) samt granskning (21 februari

Läs mer

Detaljplan för Hjorten 1, Öster Värn, Munka Ljungby, Ängelholms kommun

Detaljplan för Hjorten 1, Öster Värn, Munka Ljungby, Ängelholms kommun GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2017-02-15 Dnr KS 2014/374 PL 14-0506 Detaljplan för Hjorten 1, Öster Värn, Munka Ljungby, Ängelholms kommun GRANSKNINGSUTLÅTANDE ANTAGANDEHANDLING SAMRÅDET Samrådet om planförslaget

Läs mer

UTSTÄLLNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE

UTSTÄLLNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE Diarienummer UTSTÄLLNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHETEN SVENSTORP 1:9 SVENSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Sakägare samt berörda förvaltningar och myndigheter

Läs mer

VEJBY 142:1, 147:1 OCH 152:1 M M P L A N B E S K R I V N I N G

VEJBY 142:1, 147:1 OCH 152:1 M M P L A N B E S K R I V N I N G Sid 1/3/ Ängelholms kommun Detaljplan för VEJBY 142:1, 147:1 OCH 152:1 M M i Vejbystrands samhälle P L A N B E S K R I V N I N G HANDLINGAR Planhandlingarna består under samrådstiden av - Plankarta i skala

Läs mer

Detaljplan för kvarteret Ankan 12 m fl. (Rönnegymnasiet) Centrum, Ängelholms kommun, Skåne län. Planområde ÖP SAMRÅD ANTAGANDE PRÖVNING LAGA KRAFT

Detaljplan för kvarteret Ankan 12 m fl. (Rönnegymnasiet) Centrum, Ängelholms kommun, Skåne län. Planområde ÖP SAMRÅD ANTAGANDE PRÖVNING LAGA KRAFT Diarienummer Detaljplan för kvarteret Ankan 12 m fl. (Rönnegymnasiet) Centrum, Ängelholms kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING SAMRÅD 2013-09-19 T.O.M. 2013-10-10 Enkelt planförfarande Planområde ÖP SAMRÅD

Läs mer

Detaljplan för fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta Bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta Bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta Bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att möjliggöra bostadsbebyggelse på del

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för kvarteret Staren 1 med flera Nya Marnässkolan i Ludvika Redogörelsen upprättad i november 2015

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för kvarteret Staren 1 med flera Nya Marnässkolan i Ludvika Redogörelsen upprättad i november 2015 GRANSKNINGSHANDLING tillhörande detaljplan för kvarteret Staren 1 med flera Nya Marnässkolan i Ludvika Redogörelsen upprättad i november 2015 Bild: Sweco Architects AB Postadress Besöksadress Telefon Telefax

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Tivedstorp 2:47 Laxå kommun, Örebro län

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Tivedstorp 2:47 Laxå kommun, Örebro län Sydnärkes byggförvaltning Ulrika Åberg Planarkitekt SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Tivedstorp 2:47 Laxå kommun, Örebro län Enligt PBL 2011 (Plan- och bygglagen 2011) 5 kap. 17 har Detaljplan

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplan för Stora Vickleby 6:9 (tidigare del av 3:39) m fl. 1(6) ORGANISATORISKA FRÅGOR Tidplan Genomförandetid Detaljplanen upprättas med normalt planförfarande enligt Plan- och bygglagen PBL 5 kap.

Läs mer

MBN 80 Förslag på granskningsutlåtande för detaljplan av Inre Hansens backar

MBN 80 Förslag på granskningsutlåtande för detaljplan av Inre Hansens backar 1(6) Miljö- och byggnadsnämnden 2018-08-31 MBN 80 Förslag på granskningsutlåtande för detaljplan av Inre Hansens backar Dnr 2016/36.214 Redovisning av detaljplaneprocessen Kommunstyrelsen arbetsutskott

Läs mer

Planområdets ungefärliga lokalisering

Planområdets ungefärliga lokalisering 1(6) 2018-02-20 Granskningshandling Samrådsredogörelse för förslag till ny detaljplan för Skruv 15:13 m.fl Planområdets ungefärliga lokalisering Innehållsförteckning 2(6) Samrådets genomförande... 3 Detaljplanens

Läs mer

Detaljplan för Borrby 43:35, Borrby 43:40 samt del av Borrby 299:1 i Kyhl, Simrishamns kommun, Skåne län

Detaljplan för Borrby 43:35, Borrby 43:40 samt del av Borrby 299:1 i Kyhl, Simrishamns kommun, Skåne län Detaljplan för Borrby 43:35, Borrby 43:40 samt del av Borrby 299:1 i Kyhl, Simrishamns kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING Handlingar Plankarta daterad 2013-03-11 Planbeskrivning daterad 2013-03-11 Genomförandebeskrivning

Läs mer

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (5) Susanne Nilzon, Planarkitekt 0221-253 45 susanne.nilzon@koping.se GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun Hur samråd och granskning

Läs mer

Detaljplan för del av Broby 9:132, Panelvägen, Landsbro, Vetlanda kommun

Detaljplan för del av Broby 9:132, Panelvägen, Landsbro, Vetlanda kommun 2013-10-18 Reviderad 2013-11-18 Detaljplan för del av Broby 9:132, Panelvägen, Landsbro, Vetlanda kommun Planbeskrivning HANDLINGAR Planförslaget består av denna beskrivning och plankarta med bestämmelser.

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för Inre Sållaren Samrådsredogörelse 1

ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för Inre Sållaren Samrådsredogörelse 1 ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för Inre Sållaren Samrådsredogörelse 1 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Inledning Detaljplanen för Inre Sållaren upprättas med enkelt planförfarande, vilket innebär att planen kommer att

Läs mer

Datum Dnr 2014/320

Datum Dnr 2014/320 1(6) Detaljplan för TALLEN 1 Sölvesborg, Sölvesborgs kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Ärendet handläggs med enkelt planförfarande enligt plan- och bygglagens 5 kap 6. Tillfälle att ta del

Läs mer

Detaljplanen upprättad jan 2008 av samhällsbyggnadskontoret Oskarshamns kommun. Detaljplan för del av Figeholm 3:1 Högskulla gård

Detaljplanen upprättad jan 2008 av samhällsbyggnadskontoret Oskarshamns kommun. Detaljplan för del av Figeholm 3:1 Högskulla gård Uppdragsbeslut 2007-12-12 Samrådsbeslut 1 2008-03-11 Samrådsbeslut 2 2008-08-15 Figeholm, Oskarshamns kommun Upprättad av samhällsbyggnadskontoret jan 2008 SAMRÅDSREDOGÖRELSE samråd 2 Detaljplanen upprättad

Läs mer

Inre hamnen (Båtsmansgatan)

Inre hamnen (Båtsmansgatan) 2018-02-28 Dnr: Ks/2017:182 Kommunledningsförvaltningen Planeringsavdelningen Granskningshandling Planbeskrivning för Inre hamnen (Båtsmansgatan) Ändring av detaljplan Planbeskrivningen är framtagen av

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Diarienummer Detaljplan för Strövelstorp 4:12 och del av Strövelstorp 5:6, Klockaregården, Strövelstorp, Ängelholms kommun, Skåne län GRANSKNINGSUTLÅTANDE ANTAGANDEHANDLING SAMRÅDET Samrådet om planförslaget

Läs mer

Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Detaljplanens syfte är att justera byggrätten för Äventyrets

Läs mer

Detaljplan för Del av Kv. Vipan m.fl.

Detaljplan för Del av Kv. Vipan m.fl. Datum 01-0- Ert datum Beteckning 01.6 Er beteckning PLANHANDLINGAR Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Utlåtande Fastighetsförteckning Detaljplan för Del av Kv. Vipan m.fl. i Klippans kommun, Skåne

Läs mer

75 Ärende 8. Beslut. Ärendebeskrivning. Beslutsunderlag PROTOKOLLSUTDRAG. Kommunstyrelsen. Dnr KSF 2014/67. Kommunstyrelsens beslut.

75 Ärende 8. Beslut. Ärendebeskrivning. Beslutsunderlag PROTOKOLLSUTDRAG. Kommunstyrelsen. Dnr KSF 2014/67. Kommunstyrelsens beslut. Kommunstyrelsen 75 Ärende 8 PROTOKOLLSUTDRAG Sida 1 (1) Sammanträdesdatum 2014-05-08 Dnr KSF 2014/67 78 Upphävande av del av byggnadsplan för delar av Höör 143, 1822, Fogdaröd 26, 48, m.fl. fastigheter

Läs mer

Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun

Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun TEAM SAMHÄLLSBYGGNAD TOMELILLA KOMMUN PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING 2 (6) Detaljplan för del av

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING Diarienummer PBN Detaljplan för Skene 5:12 m fl, Skene station SAMRÅDSREDOGÖRELSE

GRANSKNINGSHANDLING Diarienummer PBN Detaljplan för Skene 5:12 m fl, Skene station SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING Diarienummer PBN 2016-11 214 Detaljplan för RYDAL 7:2, RYDALS BIL Rydal, Marks kommun, Västra Götalands län. Upprättad 2017-11-24 Planarkitekt, Hani Alsayah 1 (5) Tidigare avstämningar

Läs mer

Lantmäteriet, Trafikverket, och 28

Lantmäteriet, Trafikverket, och 28 GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2017-08-28 Dnr KS 2014/409 ST 14-1074 Detaljplan för Torlarp 3:4, Norra Varalöv, Ängelholms kommun GRANSKNINGSUTLÅTANDE ANTAGANDEHANDLING SAMRÅDET Samrådet redovisas i en samrådsredogörelse

Läs mer

Inre hamnen (Båtsmansgatan)

Inre hamnen (Båtsmansgatan) 2018-05-09 Dnr: Ks/2017:182 Kommunledningsförvaltningen Planeringsavdelningen Granskningshandling 2 Planbeskrivning för Inre hamnen (Båtsmansgatan) Ändring av detaljplan Planbeskrivningen är framtagen

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING PLANHANDLINGAR Plankarta med planbestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Samrådsredogörelse Utlåtande Detaljplan för Klippan 3:128 och 3:129 m fl i Klippans tätort och kommun, Skåne län Upprättad

Läs mer

Detaljplan för Fjugesta 5:2 m.fl, Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för Fjugesta 5:2 m.fl, Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för Fjugesta 5:2 m.fl, Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att möjliggöra för nybyggnation i de södra delarna av Fjugesta. Planen ger förutsättningar

Läs mer

Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE PL 2016/22. Samrådsredogörelse

Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE PL 2016/22. Samrådsredogörelse Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 (6) Datum 2019-08-05 Dnr Samrådsredogörelse PL 2016/22 Genomförande Byggnadsnämnden beslöt den 2016-06-15 184 att genomföra samråd för detaljplaneförslaget. Detaljplaneförslaget

Läs mer

UTLÅTANDE ÖVER UTSTÄLLNING

UTLÅTANDE ÖVER UTSTÄLLNING 2010-06-24 DETALJPLAN FÖR NISSAFORS 1:155 M.FL (STRANDUDDEN) I GNOSJÖ KOMMUN UTLÅTANDE ÖVER UTSTÄLLNING ÄRENDEHANTERING Ägarna till stamfastigheten Nissafors 1:155 ansökte i juni månad 2009 om planläggning

Läs mer

DETALJPLAN för Drottningen S:1 i Eslöv, Skåne län flerbostadshus på Sallerupsområdet

DETALJPLAN för Drottningen S:1 i Eslöv, Skåne län flerbostadshus på Sallerupsområdet Hanna Bäckgren 0413-620 18 Dnr 1120/2009 2010-01-04 DETALJPLAN för Drottningen S:1 i Eslöv, Skåne län flerbostadshus på Sallerupsområdet SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplanen har sänts ut för samråd under tiden

Läs mer

Fredriksborg 1:1 och Kungsberg 6:16, del av, Tosterö

Fredriksborg 1:1 och Kungsberg 6:16, del av, Tosterö STRÄNGNÄS KOMMUN Samhällsbyggnadskontoret Plan- och byggenheten ANTAGANDEHANDLING 1 (4) Marie Jonsson planingenjör HANDLING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Fredriksborg 1:1 och Kungsberg 6:16, del av, Tosterö

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV NORRKÄRR 1:14 (SELÄTEROMRÅDET) Strömstads kommun Västra Götalands län ANTAGANDEHANDLING PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

DETALJPLAN FÖR DEL AV NORRKÄRR 1:14 (SELÄTEROMRÅDET) Strömstads kommun Västra Götalands län ANTAGANDEHANDLING PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR DEL AV NORRKÄRR 1:14 (SELÄTEROMRÅDET) Strömstads kommun Västra Götalands län Upprättad av VästArkitekter AB 2003-01-20 Antagen av KF 2003-10-16

Läs mer

ÅSEN 1 i Älmhult, Älmhults kommun, Kronobergs län

ÅSEN 1 i Älmhult, Älmhults kommun, Kronobergs län ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE Detaljplan för ÅSEN 1 i Älmhult, Älmhults kommun, Kronobergs län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till planförslaget hör denna beskrivning, plankarta i ett blad med bestämmelser

Läs mer

Samrådsredogörelse. Ändring av detaljplan för fasigheten Fasanen 6. Emmaboda tätort, Emmaboda kommun, Kalmar län

Samrådsredogörelse. Ändring av detaljplan för fasigheten Fasanen 6. Emmaboda tätort, Emmaboda kommun, Kalmar län Dnr: 2018: BMN259 Tekniska kontoret, bygg- och miljöenheten Granskningshandling Dnr: 2018:BMN259 Datum 2019-08-26 Samrådsredogörelse Ändring av detaljplan för fasigheten Fasanen 6 Emmaboda tätort, Emmaboda

Läs mer

Sannakajen (fd Inre hamnen)

Sannakajen (fd Inre hamnen) 2018-05-09 Dnr: Ks/2017:182 Kommunledningsförvaltningen Planeringsavdelningen Granskningshandling 2 Planbeskrivning för Sannakajen (fd Inre hamnen) Ändring av detaljplan Planbeskrivningen är framtagen

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för GLÖSKÄR 1:7 M FL. Kungälvs kommun PLANERING SAMHÄLLSBYGGNAD. Diarienummer KS 2011/

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för GLÖSKÄR 1:7 M FL. Kungälvs kommun PLANERING SAMHÄLLSBYGGNAD. Diarienummer KS 2011/ SAMRÅDSREDOGÖRELSE Diarienummer KS 2011/1753 20161101 Detaljplan för GLÖSKÄR 1:7 M FL Kungälvs kommun PLANERING SAMHÄLLSBYGGNAD ADRESS Stadshuset, 442 81 Kungälv TELEFON 030323 80 00 vx FAX 030323 91 67

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE. Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE. Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE Tegsnäset 8:4 mfl Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE Sweco Architects SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2017-11-14 Granskningsutlåtande Rubricerad detaljplan

Läs mer

Detaljplan för del av fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta Bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för del av fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta Bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för del av fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta Bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att möjliggöra bostadsbebyggelse

Läs mer

Antagandehandling upprättad 2004-12-21

Antagandehandling upprättad 2004-12-21 Detaljplan för Åkarp 19:1 m.fl., Burlövs kommun, Skåne län. 209 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR I handlingarna ingår denna beskrivning, genomförandebeskrivning, plankarta med planbestämmelser och illustrationsplan

Läs mer

Detaljplan för samlingslokal med mera på fastigheten Tolered 152:3 inom stadsdelen Tolered i Göteborg, enkelt planförfarande

Detaljplan för samlingslokal med mera på fastigheten Tolered 152:3 inom stadsdelen Tolered i Göteborg, enkelt planförfarande Datum: 2010-10-07 Diarienummer: 0936/09 (FIIa 5098) Joanna Hagstedt Telefon: 031-368 17 06 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för samlingslokal med mera på fastigheten Tolered 152:3 inom

Läs mer

Björkskatan1:764 och del av 1:3

Björkskatan1:764 och del av 1:3 Dnr: SBF 2015/125 Stadsbyggnadsförvaltningen GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för del av Björkskatan, Björkskatan1:764 och del av 1:3 Luleå kommun Norrbottens län Bakgrund Stadsbyggnadsnämnden beslutade

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Solrosen Kristinehamns kommun, Värmlands län ANTAGANDEHANDLING

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Solrosen Kristinehamns kommun, Värmlands län ANTAGANDEHANDLING Handläggare Petra Okanovic 0550-88190, petra.okanovic@kristinehamn.se ANTAGANDEHANDLING Datum 2016-01-19 Diarienummer Ks/2015:181 Sida 1(2) Samrådsredogörelse Detaljplan för Solrosen Kristinehamns kommun,

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2017-09-14 DETALJPLAN FÖR flerbostadshus vid Kabinbanevägen och FASTIGHETSBETECKNING Mörviken 1:61, 1:62, 1:74, 1:100 och 1:103 ÅRE KOMMUN, JÄMTLANDS LÄN GENOMFÖRD GRANSKNING Planförslaget,

Läs mer

Trafikverkets synpunkter. Trafikverkets synpunkter. Boende i Vibble

Trafikverkets synpunkter. Trafikverkets synpunkter. Boende i Vibble Sammanställning av inkomna synpunkter över förslag till vägplan för Väg 140/627 ny cirkulationsplats samt förlängning av gång- och cykelväg mot Nygårds Visby. TRV 2010/50466 Detta är en webbanpassad version

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för fastigheten Odlingslotten 2, Tyresö kommun.

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för fastigheten Odlingslotten 2, Tyresö kommun. Samhällsbyggnadsförvaltningen Februari 2013 Hanna Fürstenberg Danielson, planarkitekt Dnr: 2012 KSM 0519 SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för fastigheten Odlingslotten 2, Tyresö kommun. Tyresö

Läs mer

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING. 1 Dnr:KS-SA.2013.66. Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING. 1 Dnr:KS-SA.2013.66. Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1 1 Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1 Valdemarsviks kommun, Östergötlands län. PLANBESKRIVNING 2 Innehållsförteckning 1 HANDLINGAR 3 2 PLANPROCESSEN- EN ÖVERSIKT AV NORMALT

Läs mer

Detaljplan för Hoby 1:23 m.fl. Ronneby kommun, Blekinge län

Detaljplan för Hoby 1:23 m.fl. Ronneby kommun, Blekinge län Ronneby kommun, Blekinge län PLANBESKRIVNING Orienteringskarta 1(8) Innehållsförteckning PLANHANDLINGAR... 4 SYFTE OCH HUVUDDRAG... 4 PLANDATA... 4 Lägesbestämning/ Areal... 4 Markägoförhållanden... 4

Läs mer

Örjastäppans industriområde I Mora, Mora kommun, Dalarnas län

Örjastäppans industriområde I Mora, Mora kommun, Dalarnas län Antagandehandling Dnr: MK BN 2015/00004 Detaljplan för del av fastigheten Utmeland 557:1 m.fl samt ersättning av detaljplan S 104 vid Örjastäppans industriområde I Mora, Mora kommun, Dalarnas län UTLÅTANDE

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan: Saturnus. Älvdalens kommun, Dalarnas län Upprättad i september 2017

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan: Saturnus. Älvdalens kommun, Dalarnas län Upprättad i september 2017 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan: Saturnus Älvdalens kommun, Dalarnas län Upprättad i september 2017 HUR UTSTÄLLNINGEN BEDRIVITS INKOMNA YTTRANDEN Detaljplanen har varit på samråd i form av utställning under

Läs mer

Björkskatan1:764 och del av 1:3

Björkskatan1:764 och del av 1:3 Dnr: SBF 2015/125 Stadsbyggnadsförvaltningen SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Björkskatan, Björkskatan1:764 och del av 1:3 Luleå kommun Norrbottens län Bakgrund Stadsbyggnadsnämnden beslutade 2015-04-29

Läs mer

Detaljplan för Rönnäng 1:267 Bostäder i Kårevik

Detaljplan för Rönnäng 1:267 Bostäder i Kårevik GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2009-09-21 NORMALT PLANFÖRFARANDE (SAMRÅDSHANDLING) Detaljplan för Rönnäng 1:267 Bostäder i Kårevik Tjörns Kommun, Västra Götaland 2/5 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING Upprättad

Läs mer

Från berörda sakägare har inga skrivelser inkommit under granskningsskedet. Däremot kvarstår synpunkter från samrådsskedet.

Från berörda sakägare har inga skrivelser inkommit under granskningsskedet. Däremot kvarstår synpunkter från samrådsskedet. 2017-10-30 Sid 1 (5) dnr 2016/262 Detaljplan för DETALJPLAN FÖR AFRIKA 5 OCH 6 Sölvesborgs tätort, Sölvesborg GRANSKNINGSUTLÅTANDE Ärendet handläggs med standardförfarande planförfarande enligt plan- och

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE FÖR

GRANSKNINGSUTLÅTANDE FÖR GRANSKNINGSUTLÅTANDE FÖR, Skåne län DNR SBN 2016/532 Upprättad 2018-02-14 Hur granskningen har bedrivits Förslag till detaljplan för del av Stiby 1:110 m fl (Gärsnäs station),, Skåne län har varit föremål

Läs mer

DETALJPLAN för del av Grytingen 1:2 och Smedseröd 1:8, Uddevalla kommun

DETALJPLAN för del av Grytingen 1:2 och Smedseröd 1:8, Uddevalla kommun Utställningshandling 1 (6) 2015-10-08 Dnr: SBN-EDP 2015/0081 SBN 2015/449 Handläggare Planarkitekt Maria Åkerkvist Telefon 0522-69 73 29 maria.akerkvist@uddevalla.se SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande DETALJPLAN

Läs mer

S A M R Å D S R E D O G Ö R E L S E

S A M R Å D S R E D O G Ö R E L S E GRANSKNINGSHANDLING Miljö- och byggnämnden Dnr 437/2011-214 S A M R Å D S R E D O G Ö R E L S E Tillhörande Detaljplan för del av ÅBY 6:26 och ÅBY 6:142 i Ödeshögs kommun. Miljö- och byggenheten den 2

Läs mer

Granskningsutlåtande. Normalt planförfarande. Detaljplan för. Gröningen" i Beddingestrand Trelleborgs kommun GRANSKNINGSHANDLING

Granskningsutlåtande. Normalt planförfarande. Detaljplan för. Gröningen i Beddingestrand Trelleborgs kommun GRANSKNINGSHANDLING GRANSKNINGSHANDLING 2018-06-12 Diarienummer PB-2013-113 DP 200 Detaljplan för Lilla Beddinge 21:3 och 35:2 Gröningen" i Beddingestrand Trelleborgs kommun Normalt planförfarande Granskningsutlåtande PLANHANDLINGAR

Läs mer

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun D 1 (7) Datum 2018-06-27 Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING KROKOM1000, v1.0, 2012-10-09 Granskningshandling Krokoms kommun Postadress 835 80 Krokom Besöksadress Offerdalsvägen

Läs mer

Detaljplan för del av Lundåkra 2:1 och Vevstaken 9 m.fl., Landskrona stad LSR deponi och återvinningsanläggning Samrådsredogörelse

Detaljplan för del av Lundåkra 2:1 och Vevstaken 9 m.fl., Landskrona stad LSR deponi och återvinningsanläggning Samrådsredogörelse Datum Er Referens 2017-11-07 Handläggare Vår Referens HK Plan 2009.63 1(5) Detaljplan för del av Lundåkra 2:1 och Vevstaken 9 m.fl., Landskrona stad LSR deponi och återvinningsanläggning Samrådsredogörelse

Läs mer

Detaljplan för Norrbobyn 16:1, Hudiksvalls kommun, Gävleborgs län.

Detaljplan för Norrbobyn 16:1, Hudiksvalls kommun, Gävleborgs län. 1 (6) Dnr PLAN.2015.8 Samrådsredogörelse Detaljplan för Norrbobyn 16:1, Hudiksvalls kommun, Gävleborgs län. Handlingar Planhandlingarna har varit utställda på samråd under tiden 12 maj - 10 juni 2016.

Läs mer

Markägare och boende: 6. Fastighetsägare 1 med synpunkter 7. Fastighetsägare 2 med synpunkter

Markägare och boende: 6. Fastighetsägare 1 med synpunkter 7. Fastighetsägare 2 med synpunkter Samrådsredogörelse Detaljplan för Nya Väster Knislinge, Östra Göinge kommun, Skåne län Datum: 18 juni 2015 Dnr: KS 2015/00906 Detaljplanen var på samråd under perioden 2013-07-05 och 2013-08-14, enligt

Läs mer

Samrådet 11-16. Sakägare. Miljönämnden Trafikverket. Socialnämnden Öresundskraft Kultur- och. fritidsnämnden Länsstyrelsen. de inkommit.

Samrådet 11-16. Sakägare. Miljönämnden Trafikverket. Socialnämnden Öresundskraft Kultur- och. fritidsnämnden Länsstyrelsen. de inkommit. ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖRR FASTIGHETEN HJÄRNARP 3:233 MFL ÄNGELHOLMS KOMMUN UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE SAMRÅDET Samrådet om planförslaget redovisas i en samrådsredogörelse daterad 2010-11-16. HUR UTSTÄLLNINGEN

Läs mer

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun D 1 (9) Datum 18-08-16 Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING Granskningshandling Reviderad 2018-08-16 (ändringar är i granskningshandlingen markerade i

Läs mer

Glimåkra 3:65 m.fl (Trollacenter) Glimåkra Östra Göinge kommun Skåne län Dnr KS 2016/01798

Glimåkra 3:65 m.fl (Trollacenter) Glimåkra Östra Göinge kommun Skåne län Dnr KS 2016/01798 Detaljplan för Glimåkra 3:65 m.fl (Trollacenter) Glimåkra Östra Göinge kommun Skåne län Dnr KS 2016/01798 Detaljplanen har varit ute på granskning enligt kommunstyrelsens beslut 7 december 2016 224. Granskningstiden

Läs mer

Planområde ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE. Plan E 273 K Detaljplan för EKETÅNGA 2:19, del av (vid Svanhallavägen) Söndrum, Halmstad

Planområde ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE. Plan E 273 K Detaljplan för EKETÅNGA 2:19, del av (vid Svanhallavägen) Söndrum, Halmstad ANTAGANDEHANDLING BYGGNADSKONTORET EKETÅNGA 2:19, del av (vid Svanhallavägen) Söndrum, Halmstad Byggnadskontoret 2010-03-24 Planområde 1 ANTAGANDEHANDLING EKETÅNGA 2:19, del av. (Vid Svanhallavägen.) Söndrum,

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Yttranden utan erinran eller med tillstyrkan har inkommit från: Yttranden med synpunkter eller frågor har inkommit från:

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Yttranden utan erinran eller med tillstyrkan har inkommit från: Yttranden med synpunkter eller frågor har inkommit från: 10-1216 UTSTÄLLNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN GÅNARP 43:1, M FL ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Sakägare samt berörda förvaltningar och myndigheter har beretts

Läs mer