ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag."

Transkript

1 Kommunstyrelsens budgetutskott Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Christer Ahlén (M) Övriga deltagande Erik Hansson, kommunsekreterare Rolf Davidsson, kommunchef Kerstin Söderlund, planeringschef Tobias Birgersson, ekonomistrateg Utses att justera Tom Martinsson Justeringens plats och tid Kommunkontoret, Malung, Underskrifter Sekreterare...Paragrafer Erik Hansson Ordförande... Kurt Podgorski Justerande... Tom Martinsson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Kommunstyrelsens budgetutskott Datum för Datum för anslags uppsättande anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kommunkontoret, Malung Underskrift... Mona Enqvist

2 Kommunstyrelsens budgetutskott Innehållsförteckning 49 Strukturell genomlysning av Malungshem AB fastighetsvärdering Återrapportering avseende åtgärdsprogram från nämnderna Ansökan om bidrag till Stiftelsen Vasaloppsleden Delårsbokslut Månadsprognos september Skattesats för år Investeringsplan Driftbudget för år Ramar för lån

3 Kommunstyrelsens budgetutskott Dnr Strukturell genomlysning av Malungshem AB fastighetsvärdering 1. Konsultrapporten är mottagen. 2. Budgetutskottet bereder ärendet vidare, i dialog med Malungshem AB. Kommunfullmäktige beslutade den 26 mars 2012, 24, att en begränsad apportemission genomförs i syfte att stärka det ekonomiska läget för Malungshem AB. NAI Svefa har upprättat en rapport med värdeutlåtande över de fastigheter som kan komma att användas vid en apportemission. I värdeutlåtandet bedöms respektive värderingsobjekts marknadsvärde. Ordföranden finner att budgetutskottet beslutar att konsultrapporten är mottagen samt att budgetutskottet bereder ärendet vidare i dialog med Malungshem AB. Huvudvärdeutlåtande avseende del av fastighetsbestånd ägt av Malung-Sälens kommun, upprättat av NAI Svefa, daterat 3 oktober Skickas till För kännedom: Malungshem AB För åtgärd:

4 Kommunstyrelsens budgetutskott Dnr Återrapportering avseende åtgärdsprogram från nämnderna Kommunstyrelsens åtgärdsprogram läggs till handlingarna. Kommunstyrelsen och dess budgetutskott har utifrån tidigare uppvisade underskott inom verksamheterna begärt in rapport från respektive förvaltning/verksamhet som prognostiserar underskott. Kommunstyrelsens budgetutskott beslutade den 18 september 2012, 47, att uppdra till kontoret för verksamhetsstöd att bereda åtgärdsprogram för kommunstyrelsens räkning. Rapporten ska innehålla en lägesbeskrivning och åtgärds-/handlingsprogram över planerade åtgärder. Kontoret för verksamhetsstöd har upprättat ett åtgärdsprogram i enlighet med lämnat uppdrag. Planeringschefen Kerstin Söderlund föreslår i ett tjänsteutlåtande daterat 16 oktober 2012, att kommunstyrelsens åtgärdsprogram läggs till handlingarna. Ordföranden finner att budgetutskottet beslutar om vissa justeringar i upprättat förslag, samt att med gjorda justeringar lägga kommunstyrelsens åtgärdsprogram till handlingarna. och åtgärdsprogram upprättat av planeringschefen Kerstin Söderlund, daterat 16 oktober Skickas till För kännedom: KFV För åtgärd:

5 Kommunstyrelsens budgetutskott Dnr Ansökan om bidrag till Stiftelsen Vasaloppsleden Budgetutskottets förslag till kommunstyrelsen 1. Stiftelsen Vasaloppsleden beviljas ett bidrag på kronor per år under perioden för drift och underhåll av vandringsleden. 2. Bidraget finansieras via kommunstyrelsens budget för bidrag. Malung-Sälens kommun har genom åren beviljat bidrag till den vandringsled som går längs Vasaloppssträckningen. Stiftelsen Vasaloppsleden har ansvarat för driften. Ett årligt driftbidrag har lämnats från Malung-Sälens kommun motsvarande kr till och med år Under hösten 2011 togs ett initiativ från Jonas Bauer, då VD för Vasaloppet och projektägare för projekt VasaloppsArenan, för att förstärka attraktiviteten avseende vandringsleden. Initiativet ledde till att, efter beredning i Vasaloppskommunerna, kommunstyrelsen vid sammanträde den 12 december 2011, 206, beslutade att anta ett samverkansavtal för att möjliggöra utvecklingen av ökade fritidsaktiviteter genom VasaloppsArenan utefter Vasaloppets sträckning från Sälen till Mora. Ordförande för stiftelsen Vasaloppsleden har i skrivelse, daterad , ansökt om fortsatt driftbidrag på kr per Vasaloppskommun och år för perioden I skrivelsen betonas att det nya samverkansavtalet ger möjlighet att utveckla ledens attraktivitet ytterligare. Planeringschefen Kerstin Söderlund föreslår i ett tjänsteutlåtande daterat 10 oktober 2012 att Stiftelsen Vasaloppsleden beviljas ett bidrag på kronor per år under perioden för drift och underhåll av vandringsleden, samt att bidraget finansieras via kommunstyrelsens budget för bidrag. Ordföranden finner att budgetutskottet föreslår bifall till tjänsteutlåtandets förslag. av planeringschefen Kerstin Söderlund, daterat 10 oktober 2012.

6 Kommunstyrelsens budgetutskott Dnr Delårsbokslut 2012 Ärendet lämnas vidare till kommunstyrelsen. Kommunfullmäktige avgör ärendet slutligt. Delårsbokslutet visar kommunens resultat för perioden januari till augusti Kommunens utfall per 31 augusti 2012 är ett underskott motsvarande 3,9 mkr. Prognosen för hela året inklusive markenheten pekar på ett resultat som blir betydligt sämre jämfört med budget, ca 19,1 mkr vilket är ett resultat på minus 5 mkr. Avvikelserna är bland annat skatteintäkter och generella statsbidrag som beräknas öka med ca 10 mkr jämfört med budget. Prognosen innehåller två jämförelsestörande poster (återbetalning AFA, +11,3 mkr och utbetalning av aktieägartillskott till Malungshem AB, -20 mkr) som tillsammans kommer påverka resultatet negativt med 8,7 mkr. Förvaltningarna prognostiserar en ökad nettokostnad med cirka 16,3 mkr jämfört med budget. Koncernprognosen för helåret 2012 pekar mot ett underskott jämfört med budgeten med cirka 28 mkr. Det beror främst på att kommunen och Malungs Elverk visar på stora underskott. Största anledningen till att Malungs Elverk tappar är att etableringen av vindkraftparken på Rämsberget ej genomförs 2012, vilket medför utebliven anslutningsavgift för deras elnät med ca 12 mkr. Enligt prognosen visar koncernen ändå på ett positivt resultat med cirka 24 mkr. I delårsbokslutet finns förvaltningarnas kommentarer avseende verksamhet och ekonomi. Status för måluppfyllnad utifrån kommunfullmäktiges inriktningsmål ingår i kommentarerna. Redovisningen är något haltande beroende på att nämnderna kommit olika långt i arbetet med nämndsplaner. På övergripande nivå finns indikatorer fastställda för de prioriterade inriktningsmålen men mäts till stora delar en gång per år. En sammanvägd bedömning som utgår från målen har ändå gjorts med hjälp av redovisade nämndsplaner. Kommunfullmäktiges prioriterade åtgärder har kommenterats på övergripande nivå. Inom samtliga sex områden pågår arbete med att genomföra åtgärderna. Planeringschefen Kerstin Söderlund och ekonomistrategen Tobias Birgersson redogör för ärendet utifrån det hittillsvarande arbetet med delårsrapporten. Ordföranden finner att budgetutskottet beslutar att lämna ärendet vidare till kommunstyrelsen.

7 Kommunstyrelsens budgetutskott Dnr Månadsprognos september Budgetutskottets förslag till kommunstyrelsen 1. Rapporten är mottagen. 2. Förvaltningar och verksamheter som redovisar prognostiserade överskridanden uppmanas att vidta insatser och åtgärder i syfte att bedriva verksamheterna i överensstämmelse med de av kommunfullmäktige fastställda ekonomiska ramarna. Enligt den fastställda uppföljningsprocessen ska alla förvaltningar löpande ge in uppföljningar till ekonomikontoret angående aktuellt ekonomiskt utfall, samt en prognos för året. Ytterligare rapporteringstillfällen avseende månadsprognos under året blir per november och december. Ordföranden finner att budgetutskottet beslutar att rapporten är mottagen samt att förvaltningar och verksamheter som redovisar prognostiserade överskridanden uppmanas att vidta insatser och åtgärder i syfte att bedriva verksamheterna i överensstämmelse med de av kommunfullmäktige fastställda ekonomiska ramarna. Månadsprognos september 2012.

8 Kommunstyrelsens budgetutskott Dnr Skattesats för år 2013 Budgetutskottets förslag till kommunstyrelsen Skattesatsen för år 2013 ska vara 22,54 kr. Kommunfullmäktige avgör ärendet slutligt. Kommunfullmäktige ska före november månads utgång fastställa budget för kommande år. En del i budgetbeslutet är fastställande av skattesatsen. Ett av de finansiella målen i kommunfullmäktiges verksamhetsplan för perioden är att skattesatsen ska vara oförändrad under planperioden. Trots delvis förändrade förutsättningar för kommunsektorn under den kommande perioden finns inget i dagsläget som pekar på att kommunfullmäktige ska göra avsteg från det finansiella målet. Inför år 2013 har länets kommuner med stöd av Region Dalarna utrett förutsättningarna för att ta över ansvaret för hemsjukvården från Landstinget Dalarna. Kommunfullmäktige beslutade vid sammanträdet den 24 september 2012, 81, att godkänna förslag till avtal om övertagande av hälso- och sjukvårdsinsatser i ordinärt boende mellan landstinget och länets kommuner. För att finansiera övertagandet ska en skatteväxling på 23 öre ske mellan landstinget och kommunerna den 1 januari Skattesatsen föreslås vara oförändrad år 2013 men justeras för den skatteväxling på 23 öre som sker mellan landstinget och länets kommuner. Planeringschefen Kerstin Söderlund föreslår i ett tjänsteutlåtande daterat 16 oktober 2012 att skattesatsen för år 2013 ska vara 22,54 kronor. Ordföranden finner att budgetutskottet föreslår bifall till tjänsteutlåtandets förslag. av planeringschefen Kerstin Söderlund, daterat 16 oktober 2012.

9 Kommunstyrelsens budgetutskott Dnr Investeringsplan Ärendet lämnas vidare till kommunstyrelsen. Kommunfullmäktige avgör ärendet slutligt. Investeringsplanen för åren redogör för de investeringar som ska genomföras de kommande tre åren. Investeringar ska enligt kommunfullmäktiges beslut om finansiella mål uppgå till, för den skattefinansierade verksamheten, högst 25 mkr år 2013, 30 mkr år 2014 och 30 mkr för Investeringar omfattar till exempel ny- och ombyggnationer, nyanskaffning av inventarier, utrustning med mera med ekonomisk varaktighet längre än tre år och där värdet uppgår till minst ett halvt prisbasbelopp. Investeringsutgifter skiljer sig från driftskostnader, som omfattar löpande underhåll och bibehållande av nuvarande standard. Förslaget till investeringsplan för den skattefinansierade verksamheten har, efter sammanställning och prioritering, diskuterats i kommunchefens ledningsgrupp, där övergripande sammanvägningar gjorts. Mindre investeringsobjekt har grupperats för att underlätta för tekniska förvaltningen att kunna göra vissa mindre ombudgeteringar under pågående verksamhetsår. Förslaget innebär att tekniska förvaltningen disponerar 21,7 mkr av den totala ramen. De största investeringsobjekten är om- och tillbyggnationer av förskole- och skollokaler. För avgiftsfinansierad verksamhet finns ingen, av kommunfullmäktige, angiven årlig ram planeras för investeringar i industrilokaler motsvarande drygt 29 mkr samt 10 mkr för iordningställande av tomter i Sälen. Planeringschefen Kerstin Söderlund och ekonomistrategen Tobias Birgersson föreslår i ett tjänsteutlåtande daterat 16 oktober 2012 att investeringsplan för åren fastställs enligt bilaga. Ordföranden finner att budgetutskottet beslutar att lämna ärendet vidare till kommunstyrelsen. av planeringschefen Kerstin Söderlund och ekonomistrategen Tobias Birgersson, daterat 16 oktober Förslag till investeringsplan för åren

10 Kommunstyrelsens budgetutskott Dnr Driftbudget för år 2013 Ärendet lämnas vidare till kommunstyrelsen. Kommunfullmäktige avgör ärendet slutligt. Inför budgetarbetet för åren har nämnderna gjort preliminära detaljbudgetar, baserade på kommunfullmäktiges beslut den 18 juni 2012, Kf 69, avseende planeringsramar för de kommande tre åren. Under beredning av ärendet har avstämningar gjorts i kommunchefens ledningsgrupp. Vissa förändringar har gjorts på intäktssidan utifrån de nya beräkningar som Sveriges kommuner och landsting lämnat efter sommaren. Den senaste prognosen ger sammantaget en intäktsminskning jämfört med rambeslutet i juni. Summa intäkter (skatteintäkter, statliga bidrag och fastighetsavgift) föreslås minska med tkr. Nettokostnaderna för drift och finansförvaltning föreslås oförändrade. För att kommunen ska klara de finansiella mål som är uppsatta, bör resultatet för 2013 motsvara ett överskott på cirka tkr. Nuvarande budgetförslag ger ett resultat på tkr. Planeringschefen Kerstin Söderlund och ekonomistrategen Tobias Birgersson föreslår i ett tjänsteutlåtande daterat 16 oktober 2012 att driftbudget för år 2013 fastställs enligt bilaga. Ordföranden finner att budgetutskottet beslutar att lämna ärendet vidare till kommunstyrelsen. av planeringschefen Kerstin Söderlund och ekonomistrategen Tobias Birgersson, daterat 16 oktober Förslag till driftbudget för år 2013.

11 Kommunstyrelsens budgetutskott Dnr Ramar för lån 2013 Ärendet lämnas vidare till kommunstyrelsen. Kommunfullmäktige avgör ärendet slutligt. Kommunfullmäktige beslutade vid sammanträde den 18 april 2011, 45, att anta en finanspolicy för Malung-Sälens kommun. I policyn framgår bland annat att kommunfullmäktige i samband med beslut om budget även ska besluta om ramar för upp- och utlåning för kommande år. Kommunfullmäktige har möjlighet att delegera beslutanderätten under förutsättning att beslut fattas om årliga ramar för upplåning. Upplåning innefattar både nyupplåning och omsättning av lån. Det är därför av vikt att kommunfullmäktige anger ramarna för båda formerna av upplåning. Behovet av nyupplåning baseras på kommande investeringsbehov för både skatte- och avgiftsfinansierad verksamhet. Skattefinansierade verksamheter har en investeringsram på 25 mkr för Investeringsbehovet för avgiftsfinansierad verksamhet är bland annat industrifastigheten Normark på 25 mkr Markenheten har ett behov att iordningställa 63 tomter i Sälen under 2013 till en investeringskostnad på 10 mkr. Sammantaget innebär det att kommunens totala investeringsbehov är cirka 65 mkr för år För att klara av att genomföra investeringarna behöver kommunen nyupplåna motsvarande belopp. Planeringschefen Kerstin Söderlund och ekonomistrategen Tobias Birgersson föreslår i ett tjänsteutlåtande daterat 16 oktober 2012 att kommunstyrelsen har rätt att under år 2013 nyupplåna, det vill säga, öka kommunens skulder under år 2013 med upp till 65 mkr, samt att kommunstyrelsen har rätt att under år 2013 omsätta lån, det vill säga låna upp belopp motsvarande belopp på de lån som förfaller till betalning under år Ordföranden finner att budgetutskottet beslutar att lämna ärendet vidare till kommunstyrelsen. av planeringschefen Kerstin Söderlund och ekonomistrategen Tobias Birgersson, daterat 16 oktober 2012.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens budgetutskott 2013-12-17 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 09.00-11.40. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Hans Unander (S) Ola Olin (V) Tom Martinsson (M) Christer Ahlén

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens budgetutskott 2013-04-30 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-11.45. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Christer

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-10-21 1

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-10-21 1 Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-10-21 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-12.00. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Christer

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens budgetutskott 2013-03-26 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-10.30. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Martina

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-04-29 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-12.00 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Hans Unander (S) 29-33 Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Christer

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2014-09-30 1

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2014-09-30 1 Kommunstyrelsen 2014-09-30 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 09.30-12.00. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Johnny Skottheim (S) Carina Albertsson (S) Sofia Söderström (S) Bengt Nilsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens budgetutskott 2013-09-24 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-11.00. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Hans Unander (S) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Christer

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens budgetutskott 2012-09-18 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-10.15. Beslutande Christin Löfstrand (V) ordförande Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Hans-Petter Paulsen (FP)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens budgetutskott 2012-08-28 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 09.30-11.30. Beslutande Kurt Podgorski (S) Christin Löfstrand (V) Ola Olin (V) Tom Martinsson (M) Christer Ahlén (M)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunfullmäktige 2012-11-26 1 Plats och tid Folkets Park, Orrskogen, Malung, kl. 13.00-15.30. Beslutande Enligt bilagd förteckning. Övriga deltagande Erik Hansson, kommunsekreterare Charlotte Wiberg,

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-11-25 1. Tobias Birgersson, ekonomistrateg. Sekreterare...Paragrafer 69-74 Erik Hansson

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-11-25 1. Tobias Birgersson, ekonomistrateg. Sekreterare...Paragrafer 69-74 Erik Hansson Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-11-25 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 13.00-15.30. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Christer

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-09-02 1

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-09-02 1 Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-09-02 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-12.00. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Ola Olin (V) Agneta Åhs-Sivertsen (C) Tom Martinsson (M) Christer

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens budgetutskott

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens budgetutskott Kommunstyrelsens budgetutskott 2012-03-20 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-11.00. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Hans-Petter

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-03-04 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-10.30, 11.00-11.20. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande 14-21 Christin Löfstrand (V) vice ordförande Pär

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens budgetutskott 2013-10-29 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-12.00. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Ola Olin (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Christer Ahlén

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen 2012-12-17 1 Plats och tid Folkets Park, Orrskogen, Malung, kl. 18.00-18.30. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Hans Unander (S) Carina Albertsson (S) Lilian Olsson (S) Bitte Lindberg

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen 2012-10-30 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 09.30-12.20. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Bitte Lindberg-Ås (S) Lilian Olsson (S) Carina Albertsson (S) Hans Unander (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens budgetutskott 2012-02-21 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-11.00. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Hans Unander (S) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Hans-Petter

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-03-04 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 10.40-11.00. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Hans Unander (S) Christin Löfstrand (V) Tom Martinsson (M) Christer

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen 2014-06-10 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 09.30-12.00. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Bitte Lindberg Ås (S) Johnny Skottheim (S) Carina Albertsson (S) Hans Unander

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens budgetutskott 2012-01-17 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-11.00. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Christer

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen 2013-06-17 1 Plats och tid Folkets Park, Orrskogen, Malung, kl. 16.00-17.00. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Bitte Lindberg Ås (S) Johnny Skottheim (S) Carina Albertsson (S) Lilian

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-11-03 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 09:15-09:30 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Kristina

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-09-22 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08:30-12:00 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Christer

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen 2013-05-14 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 09.30-12.45. Beslutande Christin Löfstrand (V) ordförande Bitte Lindberg-Ås (S) Johnny Skottheim (S) Carina Albertsson (S) Lillian

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens budgetutskott 2013-11-26 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-12.30. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Hans Unander (S) 73-80 Christin Löfstrand (V) Tom Martinsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-04-03 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08.00-08.30. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Hans Unander (S) Christin Löfstrand (V) Tom Martinsson (M) Christer

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen 2012-03-06 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl 09.00-12.00. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Hans Unander (S) Johnny Skottheim (S) Bitte Lindberg Ås (S) Carina Albertsson

Läs mer

Erik Hansson, kommunsekreterare Rolf Davidsson, kommunchef Sten-Inge Eriksson, personalchef 330 Tobias Birgersson, ekonomistrateg

Erik Hansson, kommunsekreterare Rolf Davidsson, kommunchef Sten-Inge Eriksson, personalchef 330 Tobias Birgersson, ekonomistrateg 2016-12-20 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08:30-11:15 Beslutande Kurt Podgorski (S), ordförande Lars-Erik Bech (V) Pär Kindlund (C) Kristina Bäckman (M) Tom Martinsson (M) Övriga deltagande

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen arbetsutskott 2012-02-07 1. Kurt Podgorski (S) ordförande Hans Unander (S) Christin Löfstrand (V) Tom Martinsson (M)

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen arbetsutskott 2012-02-07 1. Kurt Podgorski (S) ordförande Hans Unander (S) Christin Löfstrand (V) Tom Martinsson (M) Kommunstyrelsen arbetsutskott 2012-02-07 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08.40-12.00. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Hans Unander (S) Christin Löfstrand (V) Tom Martinsson (M) Övriga

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen 2012-06-18 1 Plats och tid Orrskogen, Folkets Park, Malung, kl. 17.30-18.30. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Bitte Lindberg Ås (S) Johnny Skottheim (S) Carina Albertsson (S) ej

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-11-06 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-11.00. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Hans Unander (S) Christin Löfstrand (V) Tom Martinsson (M) Hans-Petter

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen 2014-05-26 1 Plats och tid Folkets Park Orrskogen, Malung, kl. 15.30-16.30 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Johnny Skottheim (S) Hans Unander (S) 90-97 Bengt Nilsson (S) Christin

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2014-11-04 1. Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 09.30-12.00, 13.00-15.00.

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2014-11-04 1. Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 09.30-12.00, 13.00-15.00. Kommunstyrelsen 2014-11-04 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 09.30-12.00, 13.00-15.00. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Bitte Lindberg Ås (S) Johnny Skottheim (S) Carina Albertsson (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-10-23 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 11.00-12.00. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Hans Unander (S) Christin Löfstrand (V) Tom Martinsson (M) Christer

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-24 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08:30-12:00 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Kristina

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunfullmäktige 2013-11-25 1 Plats och tid Folkets Park, Orrskogen, Malung, kl. 18.30-20.00. Beslutande Enligt bilagd förteckning. Övriga deltagande Erik Hansson, sekreterare Rolf Davidsson, kommunchef

Läs mer

f^> Ä Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-09-01 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08:30-11.30, 13.30-14.

f^> Ä Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-09-01 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08:30-11.30, 13.30-14. f^> Ä Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-09-01 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08:30-11.30, 13.30-14.30 Beslutande Kurt Podgorski (S), ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom

Läs mer

Malung-Sälens kommun Sammanträdesprotokoll. Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen Folkets Park Orrskogen, Malung, kl.

Malung-Sälens kommun Sammanträdesprotokoll. Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen Folkets Park Orrskogen, Malung, kl. .o Malung-Sälens kommun 1 Plats och tid Beslutande Folkets Park Orrskogen, Malung, kl. 17:50-18:20 Kurt Podgorski (S), ordförande Lilian Olsson (S) Carina Albertsson (S) Sofia Söderström (S) Christin Löfstrand

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens budgetutskott 2013-08-27 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-12.00, 13.00-16.15. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 17:

Kommunkontoret Djurås , kl. 17: Kommunstyrelsen 2018-06-14 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 17:00-17:36 Beslutande Ledamöter Irené Homman (S), ordförande Tomas Fredén (S) Lars-Erik Granholm (KOSA) Svante Hanses (KOSA) Fredrik

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen 2013-03-12 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 09.30-12.00. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Bitte Lindberg Ås (S) Carina Albertsson (S) Lilian Olsson (S) Robert Hagström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson Plats och tid Arvika Näringslivscentrum, klockan 15.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-09-16 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-12.00. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Hans Unander (S) 187-191 Christin Löfstrand (V) Tom Martinsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kulturnämnden 2012-11-07 1 Plats och tid Beslutande Biblioteket, Malung Kl. 13.00-14.30 Gun Byttner (M), ordförande Martina Henriksson (FP) AnneMarie Helmersson (V) Bente Mellquist-Danielsson (V) Lilian

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige Plats och tid Folkets Park Orrskogen, Malung, kl

Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige Plats och tid Folkets Park Orrskogen, Malung, kl Kommunfullmäktige 2014-10-20 1 Plats och tid Folkets Park Orrskogen, Malung, kl. 18.30-20.15. Beslutande Enligt bilagd förteckning. Övriga deltagande Erik Hansson, sekreterare Rolf Davidsson, kommunchef

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen Plats och tid Folkets Park, Orrskogen, Malung, kl

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen Plats och tid Folkets Park, Orrskogen, Malung, kl Kommunstyrelsen 2012-02-20 1 Plats och tid Folkets Park, Orrskogen, Malung, kl. 18.00-18.30. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Bitte Lindberg Ås (S) Lilian Olsson (S) Johnny Skottheim (S) Sofia

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2015-01-13 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 09:30-12:00 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Bitte Lindberg Ås (S) Lilian Olsson (S) Sofia Söderström (S) Christin Löfstrand

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-02-18 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-12.00. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Hans Unander (S) Christin Löfstrand (V) Martina Elfström (FP)

Läs mer

Datum: onsdagen den 22 maj 2019 kl 13:00-15:00 Paragrafer Nämndrummet, Hova. Britt-Marie Nilsson Sekreterare

Datum: onsdagen den 22 maj 2019 kl 13:00-15:00 Paragrafer Nämndrummet, Hova. Britt-Marie Nilsson Sekreterare Kommunstyrelsen Sida 1(22) Datum: onsdagen den 22 maj 2019 kl 13:00-15:00 Paragrafer 120-136 Plats: Nämndrummet, Hova Underskrifter: Carina Gullberg Ordförande Britt-Marie Nilsson Sekreterare Justeras

Läs mer

fs 1 Malung-Salens kommun

fs 1 Malung-Salens kommun fs 1 Malung-Salens kommun Sammantriefesprotokol! 1 Plats och tid Brandstationen, Malung, kl. 18:30 Beslutande Jan Jespersen (S), ordförande Håkan Oskarsson (S) Lars-Åke Nilsson (M) Daniel Johansson (FP)

Läs mer

IP Malung-Sälens kommun

IP Malung-Sälens kommun IP Malung-Sälens kommun ID 1 Plats och tid Beslutande Orrskogen, Malung, kl. 16:00-16:30 Kurt Podgorski (S), ordförande Christin Löfstrand (V) Lars-Erik Bech (V) Pär Kindlund (C) Bitte Lindberg-Ås (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen 2013-12-03 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 09.30-12.00. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Johnny Skottheim (S) Carina Albertsson (S) 165-179, 181-182 Hans Unander (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen 2014-04-08 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 09.30-12.00. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Bitte Lindberg Ås (S) Johnny Skottheim (S) Carina Albertsson (S) Hans Unander

Läs mer

Beslutande Mathias Haglund, (s) Christer Lundgren, (c) Frida Hallgren, kommunsekreterare Per-Eric Magnusson, kommunchef ...

Beslutande Mathias Haglund, (s) Christer Lundgren, (c) Frida Hallgren, kommunsekreterare Per-Eric Magnusson, kommunchef ... 2015-06-22 1(8) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, måndagen den 22 juni 2015, kl. 08.00 09.30 Beslutande Mathias Haglund, (s) Christer Lundgren, (c) Dan Oskarsson, (s) Marianne

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsen 2004-10-12 1(11) Plats och tid Kommunkontoret, Grästorp 2004-10-12, kl 13.00-16.45 Beslutande Roger Andersson (c), ordförande Inger Paulsson (c) Svante Classon (c) Göran Enström (s) Sören

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-04-02

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-04-02 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Carl August-rummet, kommunkontoret, Ödeshög måndagen den 2 april 2012 kl 13:00-14:50 Magnus Oscarsson (KD), ordförande Roger Silfver (C), ersättare för Arne

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen 1(5) Plats och tid Sammanträdesrum Bengtsfors, Utvecklingscentrum+ i Bengtsfors, klockan 14.00 14.30 Beslutande Ledamöter Per Jonsson (c) ordförande Besnik Dautaj (s) Lena Grönlund (s) tjänstgörande ersättare

Läs mer

Parketten, Boxholm kl.19.00-20.00

Parketten, Boxholm kl.19.00-20.00 1(1) Plats och tid Beslutande Parketten, Boxholm kl.19.00-20.00 Enligt bilagor Övriga deltagande Kerstin Olefalk-Palm Gunnar Andersson, revisor Sune Philipsson, revisor Per-Arne Löfving, Ylva Söderström

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Kommunstyrelsen Stihna Johansson Evertsson (C), ordförande Per Gröön (C)

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Kommunstyrelsen Stihna Johansson Evertsson (C), ordförande Per Gröön (C) HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Tingssalen, måndagen den 4 juli 2016 kl 17.30-17.40 Beslutande Stihna Johansson Evertsson (C), ordförande Per Gröön (C) Marcus Schön (M) Tuva Bojstedt

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen 2012-11-27 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 09.30-11.30. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Bitte Lindberg Ås (S) Lilian Olsson (S) Carina Albertsson (S) Hans Unander (S)

Läs mer

Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 08:00-09:30. Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Bengt Nilsson (S)

Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 08:00-09:30. Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Bengt Nilsson (S) fe fl 5, Malung-Salens kommun Sammanträdesprotokoll 2018-08-20 1 Plats och tid Beslutande Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 08:00-09:30 Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Bengt

Läs mer

Lars Bäckström. Kommunstyrelsen 2015-06-08

Lars Bäckström. Kommunstyrelsen 2015-06-08 Plats och tid Centrumhuset 2015-06-08, kl 12.15 13.00 Beslutande Patrik Nilsson (s) Lars Bäckström (c) Hans Lindgren (s) Ove Lindström (s), ersättare för Gun Ivesund (s) Kenneth Isaksson (m) Sandra Brändström

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2011-05-10 95 Plats och tid Hjernet, 2011-05-10 kl 13.00-14.55 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunfullmäktige 2013-10-28 1 Plats och tid Ungärde skola, Lima, kl. 18.30-20.35. Beslutande Enligt bilagd förteckning. Övriga deltagande Erik Hansson, sekreterare Rolf Davidsson, kommunchef Anders Löwenberg,

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-09-19 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08:30-12:00 Beslutande Hans Unander (S), ordförande Pär Kindlund (C) Lars-Erik Bech (V) Kristina Bäckman (M) Tom Martinsson

Läs mer

Kommunkontoret, jyialung

Kommunkontoret, jyialung Malung-Sälens kommun Direktionen för Västerdalarnas utbildningsförbund 2015-07-02 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung Beslutande Per-Anders Westhed () ordförande Kurt Podgorski (S) Stina Munters

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunfullmäktige 2012-03-26 1 Plats och tid Folkets Park, Orrskogen, Malung, kl 18.30-20.00. Beslutande Enligt bilagd förteckning. Övriga deltagande Erik Hansson, kommunsekreterare Rolf Davidsson, kommunchef

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Sammanträdesdatum KOMMUNFULLMÄK TIGES REVISORER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 15.00 17.45 Beslutande Leif Nilsson (S), ordföran de Stig Johansson (M) Anders Eriksson (C) Maire Lautakoski

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 24 september 2014 1(12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.50 Ajournering kl. 14.47-15.00, 15.23-15.45 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk Marina

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Trollhollmen, Henån :15-14:00

Plats och tid Sammanträdesrum Trollhollmen, Henån :15-14:00 1 Plats och tid Sammanträdesrum Trollhollmen, Henån. 2018-01-11 08:15-14:00 Beslutande Kerstin Gadde (S), ordförande Lars Larsson (C) Kristina Svensson (MP) Anders Arnell (M), tjänstgörande ersättare Veronica

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen (8)

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen (8) Kommunstyrelsen 2017-05-30 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 16.30-19.40, ajournering kl. 18.55-19.05. Beslutande Ledamöter Irene Homman (S) ordförande Ann-Gret Olsson (S) Tomas Fredén (S)

Läs mer

Borgen och lån 2013. Ärendebeskrivning. Kommunfullmäktige 2012-12-17 269 648. Kommunstyrelsen 2012-12-03 274 676

Borgen och lån 2013. Ärendebeskrivning. Kommunfullmäktige 2012-12-17 269 648. Kommunstyrelsen 2012-12-03 274 676 Kommunfullmäktige 2012-12-17 269 648 Kommunstyrelsen 2012-12-03 274 676 2012-12-03 270 560 Dnr 12.720-04 deckf21 Borgen och lån 2013 Ärendebeskrivning För att tillmötesgå kommunens kreditgivare behöver

Läs mer

Sofia Jarl (C) ordförande. Christer Iversen (FP) Bo Billborn (S) Anna-Lena Palmér. Bo Billborn (S) Kommunstyrelsen. Kommunkontoret Djurås

Sofia Jarl (C) ordförande. Christer Iversen (FP) Bo Billborn (S) Anna-Lena Palmér. Bo Billborn (S) Kommunstyrelsen. Kommunkontoret Djurås Kommunstyrelsen 2012-05-28 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 15.00-15.35 Beslutande Ledamöter Sofia Jarl (C) ordförande Anki Enevoldsen (C) Fredrik Andersson (C) Stefan J Eriksson (M) Birgitta

Läs mer

Barn-och utbildningsnämnden Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:00-11:30

Barn-och utbildningsnämnden Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:00-11:30 o Malung-Sälens kommun Barn-och utbildningsnämnden 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:00-11:30 Beslutande Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-03-27 1 Plats och tid Beslutande Skolkansliet, Malung Kl. 08.00-10.00 Sofia Söderström (S), ordförande Ann-Christine Tangen (M) Thomas Fehrm (V) Övriga

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Räddningsnämnden 2012-06-27 1 Plats och tid Brandstation i Malung 16.30-19.00 Beslutande Jan Jespersen (S) Ordförande Lars-Åke Nilsson (M) Ledamot Daniel Johansson (FP) Ledamot Håkan Oskarsson (S) Ledamot

Läs mer

Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, kl. 10:00 10:15

Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, kl. 10:00 10:15 Kommunstyrelsen 2010-05-31 1 (5) Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, kl. 10:00 10:15 Beslutande Övriga deltagare Ordförande: Elvy Söderström (S) Ledamöter:, Glenn Nordlund (S), Jim Sundelin (S), Lena

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum (14)

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum (14) 2009-10-05 1 (14) Plats och tid Beslutande Vita rummet, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 5 oktober 2009, klockan 13.00 14.35 Britt-Inger Fröberg (S) Ordförande Tobias Nordlander (S) Leif Carlberg (S)

Läs mer

Sammanträdesdatum Kultur-och fritidsnämnden Plats och tid Stora sammanträdesrummet, biblioteket i Malung, kl. 13:00-17.

Sammanträdesdatum Kultur-och fritidsnämnden Plats och tid Stora sammanträdesrummet, biblioteket i Malung, kl. 13:00-17. ö Malung-Sälens kommun O Kultur-och fritidsnämnden 2015-10-28 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet, biblioteket i Malung, kl. 13:00-17.00 Beslutande Åsa Hedlöf (S), ordförande Gun Byttner (M) Martina

Läs mer

Revidering av Strategisk Plan och Budget och komplettering med de kommunala bolagens verksamhetsplaner

Revidering av Strategisk Plan och Budget och komplettering med de kommunala bolagens verksamhetsplaner Kommunfullmäktige 2010 11 29 180 427 Kommunstyrelsen 2010 11 15 210 510 2010 10 18 31 4 Dnr 10.361 04 novkf15 Revidering av Strategisk Plan och Budget 2011 2013 och komplettering med de kommunala bolagens

Läs mer

Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden Torbjörn Martinsson, förvaltningschef Stefan Peterson, ekonom 65 Per Edvall, sportchef 66

Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden Torbjörn Martinsson, förvaltningschef Stefan Peterson, ekonom 65 Per Edvall, sportchef 66 Barn- och utbildningsnämnden 2014-09-10 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 09.00-12.00. Beslutande Sofia Söderström (S) ordförande Bengt Nilsson (S) Lilian Olsson (S) Anna Maria Busk (V) Christin

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-12-04 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-12.00. Beslutande Kurt Podgorski (S) Hans Unander (S) Christin Löfstrand (V) Tom Martinsson (M) Hans-Petter Paulsen

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-01-22 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08.00-12.15. Beslutande Kurt Podgorski (S) Ola Olin (V) Tom Martinsson (M) Martina Henriksson (FP) Övriga deltagande

Läs mer

Peter Karlsson, kommundirektör Katarina Jönsson, kommunsekreterare Albin Frandsen, samhällsplanerare 13

Peter Karlsson, kommundirektör Katarina Jönsson, kommunsekreterare Albin Frandsen, samhällsplanerare 13 2014-05-20 Sida 1-6 Finansutskott Plats och tid Kommunhuset, Mora, 2014-05-20, kl. 08:15-11:15. ande Bengt-Åke Rehn (S) Malin Höglund (M) Anna Hed (C) Lennart Sohlberg (S) Peter Helander (C) 10 Övriga

Läs mer

Kommunstyrelsen Protokoll 1 (10) Sammanträdesdatum

Kommunstyrelsen Protokoll 1 (10) Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen Protokoll 1 (10) Plats och tid: Konferensrum Glan, den 30 oktober 2017, kl. 13:00-14:00 Beslutande: Ersättare: Övriga deltagare: Plats och tid för justering: Ulrika Jeansson (S) Herman

Läs mer

Ersättarna underrättas om sammanträdet enligt 6 kap 11 kommunallagen. Ordförande Åsa Hedlöf /Nämndskansliet 0280-181 71

Ersättarna underrättas om sammanträdet enligt 6 kap 11 kommunallagen. Ordförande Åsa Hedlöf /Nämndskansliet 0280-181 71 fryi w Ji Malung-Sälens kommun Kallelse/underrättels Sida 2014-11-05 1 Kulturnämnden kallas härmed till sammanträde 2014-11-12. Plats: Bibliotekets sammanträdesrum, Malung Tid: 13:00 Ersättarna underrättas

Läs mer

o Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott

o Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott o Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-01-10 1 Plats och tid Kommunkontoret, kl. 08:30-12:00 Beslutande Kurt Podgorski (S), ordförande Pär Kindlund (C) Lars-Erik Bech (V) Kristina Bäckman (M) Tom Martinsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunfullmäktige 2013-09-23 1 Plats och tid Folkets Park, Orrskogen, Malung, kl. 18.30-20.00. Beslutande Enligt bilagd förteckning. Övriga deltagande Erik Hansson, sekreterare Nirs Peter Nordin, kulturarvsutvecklare

Läs mer

Tid Måndgen den 26 oktober 2015, kl 17.00-17.10. Ann-Christine Furustrand (S) 2015-10-27-2015-1 1-16. Kommunstyrelsen

Tid Måndgen den 26 oktober 2015, kl 17.00-17.10. Ann-Christine Furustrand (S) 2015-10-27-2015-1 1-16. Kommunstyrelsen Sam manträd esp roto ko ii för Kommunstyrelsen Tid Måndgen den 26 oktober 2015, kl 17.00-17.10 Plats Närvarande Utses att justera, 13:2 Largen, Alceahuset, Åkersberga Enligt bifogad närvarolista Ann-Christine

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2006-06-20 2 Plats och tid Folkets Hus i Säter, kl 17.30 18.00 Beslutande Sven-Gunnar Håkansson, ordförande (c) Tommy Alvik (s) Ulla Högberg (s) Sixten Carlsson (s) Jan-Erik Steen (s) Rodrigo

Läs mer

Ewa Engdahl, (C), ordförande Stefan Carlsson, (C) Folke Karlsson (S) Andreas Furuskog (S) Patrik Köhler(M) Folke Karlsson och Stefan Carlsson

Ewa Engdahl, (C), ordförande Stefan Carlsson, (C) Folke Karlsson (S) Andreas Furuskog (S) Patrik Köhler(M) Folke Karlsson och Stefan Carlsson 1 Sammanträdesdatum 2007-12-04 Plats och tid Kommunhusets tingssal, tisdagen den 4 december 2007 kl 09.00-12.10. Beslutande Ewa Engdahl, (C), ordförande Stefan Carlsson, (C) Folke Karlsson (S) Andreas

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunfullmäktige 2012-09-24 1 Plats och tid Folkets Park, Orrskogen, Malung, kl. 18.00-18.10, 19.10-20.30. Beslutande Enligt bilagd förteckning. Övriga deltagande Erik Hansson, kommunsekreterare Rolf

Läs mer

Protokoll från ledningsutskottets sammanträde 2010-05-11

Protokoll från ledningsutskottets sammanträde 2010-05-11 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Sammanträdesdatum 1 (5) 2010-05-11 Protokoll från ledningsutskottets sammanträde 2010-05-11 P g a personuppgiftslagen (PUL) är vissa personuppgifter borttagna

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2015-09-29 1 Plats och tid Kommunhuset, Malung, kl. 09:30-12:50 Beslutande Kurt Podgorski, ordförande 124-131 Lisa Johansson (V) Carina Albertsson (S) Lilian Olsson (S) Pär Kindlund (C),

Läs mer

Orrskogen, Malung, kl. 16:15-16:30

Orrskogen, Malung, kl. 16:15-16:30 A Malung-Sälens kommun 1 Plats och tid Orrskogen, Malung, kl. 16:15-16:30 Beslutande Kurt Podgorski (S), ordförande 95-97, 99 Lilian Olsson (S) 95-100 Bitte Lindberg Ås (S) 95-99 Lars-Erik Bech (V) 95,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 2017-10-12 189 Au 150 Dnr 110/2017 041 Kommunal skattesats 2018 s beslut Förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige fastställer den kommunala skattesatsen

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2011-11-28 1 (6)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2011-11-28 1 (6) Kommunstyrelsen 2011-11-28 1 (6) Plats och tid Sammanträdesrummet Nasa, Tingsbacka, måndagen den 28 november 2011, klockan 08:00 09:45 Beslutande Britta Flinkfeldt Jansson (S), ordförande Jan Stenberg

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 12 april 2012 kl. 08:15-12:05.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 12 april 2012 kl. 08:15-12:05. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (10) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 12 april 2012 kl. 08:15-12:05. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson (S)

Läs mer

Bokslutsprognos 2013-10-31

Bokslutsprognos 2013-10-31 1(4) Kommunstyrelsens förvaltning Handläggare Chris Tevell/Maria Åhström Tfn 0142-850 22 Kommunstyrelsen Bokslutsprognos 2013-10-31 Sammanfattning Budgeterat resultat enligt mål och budget för år 2013

Läs mer