PÅ DEN 63 E BREDDGRADEN, i norrländska Ådalen,

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PÅ DEN 63 E BREDDGRADEN, i norrländska Ådalen,"

Transkript

1

2 ETT POETISKT MÖTE PÅ DEN 63 E BREDDGRADEN, i norrländska Ådalen, på en udde i älven där grusvägen tar slut ligger ett av världens nordligaste whiskydestillerier. Inne i värmen bakom det gamla kraftverkets väderbitna tegelfasad pågår en ständig jakt på detaljer. Inget ska lämnas åt slumpen. 63 N Platsen i sig är inget undantag. Den norrländska naturen, Ångermanälvens iskalla vatten, bistra vintrar och ljumma sommarnätter sätter oavbrutet sin prägel på vår whisky. Lägg därtill kunskapen och passionen hos oss som jobbar här och du får ett destilleri i världsklass. Välkommen hem till oss.

3 ETT POETISKT MÖTE ETT POETISKT MÖTE ÅNGERMANÄLVEN LÄNGD. 460 KM VATTENFÖRING. 485 M³/S FLODOMRÅDE KM² UTLOPP. BOTTNISKA VIKEN STÖRRE BROAR. HÖGAKUSTENBRON, SANDÖBRON A tt tillverka whisky här uppe i Ådalen har sina fördelar. Det är inte den norrländska naturen i sig som gör vår maltwhisky unik även om de norrländska skogarna, vidderna och den höga rena luften säkerligen gör sitt till. Det är det nordliga läget som är den avgörande skillnaden. Temperaturvariationerna mellan sommar och vinter och mellan dag och natt, är dramatiska i Norrland. Årstidernas ständiga förändringar påverkar utvecklingen av råspriten i lagerhusens fat. Under varma dagar ökar trycket i faten, spriten expanderar och tränger djupare in i eken. Inne i träet frigörs smakämnen som följer med ut i den mognande spriten när temperaturen och trycket sjunker igen. Det kärva norrländska klimatet är en av våra bästa vänner. Det finns många anledningar till att en Box singelmalt är unik. Klimatet och älven är utan tvekan två av dem. ÄLVEN GENOM ETT SYNGLAS DEN LIVSVIKTIGA ÄLVEN Precis utanför destilleriet flyter den mäktiga Ångermanälven fram. I tusentals år har den varit förutsättningen för goda livsbetingelser för folket längs i dalgången. Här passerar nästan liter iskallt fjällvatten varje sekund. För oss som tillverkar whisky är det en viktig naturtillgång. Mängden kylvatten är betydelsefull i jakten på ett karaktärsfullt destillat. Möjligheten att kyla spritångorna effektivt hänger nämligen samman med förmågan att tillverka ett destillat med säregen karaktär och rena fina smaker. I Ångermanälven ligger vattentemperaturen bara några få grader över nollpunkten under stora delar av året och under sommarmånaderna är det bara de mest hurtfriska som vågar sig på ett dopp. BJÄRTRÅ SOCKEN STÖRSTA ORT. LUGNVIK ANTAL INVÅNARE. 349 HÖGSTA TEMPERATUR. +32,7 C, 17 JULI 2003 LÄGSTA TEMPERATUR. -37,9 C, 28 JANUARI 1999 VINTER. 5 MÅNADER

4 PASSIONEN PASSIONEN PÅ BOX DESTILLERI har vi en gemensam och viktig drivkraft. Vi vill skapa en singelmalt i världsklass. Att tillverka whisky är till stor del ett traditionellt hantverk. Många whiskydestillerier liknar varandra, ändå är den ena whiskyn inte den andra lik. På Box gör vi som alla andra, men ändå inte. Vi har tagit intryck av olika destillerier men också utvecklat egna metoder som hjälper oss att göra en singelmalt som ingen annan.

5 PASSIONEN De fruktiga smakämnena kommer tidigt under destilleringen och påverkas av första skärningen som sker efter 13 minuter för det orökta destillatet. F ör att det ska bli rätt till slut behöver vi göra rätt från början. Därför är vi mycket noggranna med valet av råvaror. Korn, jäst och vatten av högsta kvalitet något annat får inte förekomma. Vi väljer råvaror som ger oss förutsättningar att kreera den smakprofil vi vill ha. Vårt vatten tar vi från Bålsjön. En källsjö nordost om Kramfors som är känd för sitt goda, rena och ovanligt mjuka vatten. Innan vi använder vattnet i vår process filtreras det genom sand- och kolfilter. För att få till en fylligare och mer maltig råsprit använder vi i huvudsak klassisk pilsnermalt. Den mals i vår drygt hundraåriga maltkvarn, vilken en gång var bryggerikvarn på platsen där vi idag hittar Heathrow Airport. KLAR VÖRT FÖR SMAKENS SKULL Precis som på många japanska destillerier eftersträvar vi en klar vört som ger fruktigare smaker. Därför är vi extra noggranna i mäskningsprocessen. Vi recirkulerar den första delen av vörten som inte filtrerats genom maltbädden, lägger den på toppen och låter skalrester och annat sjunka ner. Det ger en klar fin vört. Vid den tredje och sista mäskningen använder vi ett något kallare vatten än brukligt för att undvika bittra smakämnen som annars kan lakas ut ur gröpen. EXTRA LÅNG JÄSNING Eftersom vi vill utveckla fruktiga smaker i destillatet använder vi en fransk destillerijäst. När jästen gjort sitt låter vi mäsken ligga kvar ett dygn extra. Då påbörjas en process där mjölksyrebakterier producerar olika ämnen som syror, aldehyder och sockeralkoholer. Det här tar visserligen lite längre tid, men den långa jästiden ger istället härligt friska och runda smaker åt vår whisky. HJÄRTAT ÄR HUVUDSAKEN Destilleringen är den del i hantverket där pannskötaren verkligen styr karaktären på destillatet. På Box eftersträvar vi fruktiga estrar och eftersom de kommer tidigt i processen gör vi vår första skärning redan efter 13 minuter för det orökta destillatet. Andra skärningen vid 67 % sker förmodligen tidigare än hos något annat destilleri och hindrar tyngre ämnen från att följa med till whiskyn. Det rökta destillatet öppnar vi upp mer för att få med fenolerna som ger röksmakerna. Här skär vi efter 30 minuter respektive 60 %. Resultatet är mindre fruktighet och mer härliga toner av tobak, lakrits och rök. Vårt omsorgsfullare sätt att tillverka whisky tar förstås lite mer tid än vanligt. Men här i Ådalen försöker vi att göra saker grundligt istället för snabbt. Är du redo att tillverka din egen maltwhisky i världsklass? Vår passion för hantverket får du på köpet.

6 39,25 BOX ANKARE SKAPA DIN BOX SINGLE MALT WHISKY KITTLAS DU AV MÖJLIGHETEN att skapa din egen singelmalt whisky? Här på destilleriet finns redan tusentals passionerade whiskyvänner som delar ditt intresse. Vårt fatägarkoncept heter 39,25 Box Ankare. Det är en spännande och rolig resa tillsammans med oss där målet är din egen singelmalt i världsklass. Som fatägare är ni en del av oss. En viktig del som både inspirerar oss och motiverar oss att utvecklas. Välkommen till 39,25 Box Ankare.

7 39,25 BOX ANKARE 39,25 BOX ANKARE R A K R Y G G A D F I K BOURBON Smörkola, kokos K O M P G N I M A SHERRY Russin, fikon D E L Ä R T O B A K L A RÖKIG K R I T S R Ö K I G NY EK Kryddig, eksötma R O M I S S L Ö S 1 DIN SMAK V Ö R D N A D S F U L L SHERRY Russin, fikon C I T R U S F R U K T I O B E ORÖKT G S M A L Ö J I G L T BOURBON Smörkola, kokos A D L L F Y I G NY EK Kryddig, eksötma R E B I S K E L L DET ÄR BARA DU som vet vilken whisky du tycker om. Därför ska vi skapa en Box single malt whisky, precis som du vill ha den. Vår smakkompass kan ge dig lite stöd i jakten en riktigt fin whiskyupplevelse. MED BOX SMAKKOMPASS hittar du fram till dina favoritsmaker i kombinationen mellan recept och fat. Är du sugen på en robust rökig whisky med smaknoter av kokos, smörkola och malt kombinerar du ett 39,25 BOURBONankare med vårt rökiga recept. Föredrar du å andra sidan en lite sötare singelmalt med uppfriskande toner av torkade russin och fikon är vårt orökta recept i kombination med ett 39,25 SHERRYANKARE ditt val. Men om du gillar en lite annorlunda whisky med kryddiga toner och härlig eksötma blir ett fat av ny ek ditt val. Varje fat är unikt liksom varje upplevelse. Det är en del av whiskyns mystik. Se vår smakkompass som en färdriktning mer än en smakguide. SÅ HÄR LÄSER DU SMAKKOMPASSEN Den övre halvan av kompassen omfattar vårt rökiga recept, den undre vårt orökta. I den inre cirkeln hittar du smakerna i respektive recept från destillatet. Dessa kombineras med tårtbitarna för olika fat och dess fattypiska smaker. I den yttersta cirkeln får du en känsla för vilken karaktär din färdiga whisky får.

8 39,25 BOX ANKARE 39,25 BOX ANKARE 2 DITT RECEPT VISSA TYCKER OM rökig whisky, andra gör det inte. Men smak är en fråga om kvalitet, där viker vi inte en millimeter. Din whisky kommer få en smakstart oavsett vilket recept du väljer. ORÖKT Om tanken på rena friska toner, tydlig fruktighet och smaknoter av äpple och citrus får det att vattnas i munnen på dig så är det här vägen att gå. Anledningarna bakom de exceptionellt rena smakerna i det orökiga receptet är många. Vår förkärlek för att destillera med en näst intill överdriven noggrannhet är nog den viktigaste. RÖKIG Många älskar rökig whisky och vi är riktigt stolta över vårt rökiga recept. Destillatet som kommer ur våra pannor har en alldeles egen karaktär utan slarviga eftersmaker. Föreställ dig istället en härligt robust rökighet med toner av finstämd tobak, lakrits och läder. Din whiskyupplevelse kunde knappast få en smakfullare start. SKÄRNING MINUTER SKÄRNING 2. 67% ALKOHOLHALT. 71% SKÄRNING MINUTER SKÄRNING 2. 60% ALKOHOLHALT. 68%

9 39,25 BOX ANKARE 39,25 BOX ANKARE 3 DITT ANKARE VÄLJER DU ETT SHERRYANKARE får din whisky en vacker mörk färg, mjuk och fyllig karaktär med viss sötma och toner av torkade russin och fikon. Våra fat binds normalt i Spanien och levereras till oss fyllda med några liter Oloroso-sherry som töms ut när vi fyller fatet med råsprit. En fyllig och djupröd sherry med smaknoter av choklad och nötter. Många whiskyvänner anser att just sherrylagrad whisky ger det allra bästa resultatet, det är förvisso en smaksak, men föredrar du en lite dovare och mäktigare smakbild är ett sherryankare ditt val. MJUK OCH FYLLIG VISS SÖTMA TONER AV RUSSIN OCH FIKON NÄR DET KOMMER TILL SKAPANDET av din egen whisky är det få saker som är så avgörande som valet av fat. I flera år ska din whisky mogna, formas och ta smak av allt det goda djupt inne i eken. Våra fat är bundna i det klassiska svenska måttet ankare, vilket är 39,25 liter. Vi är lika petiga när det gäller att köpa fat som när det gäller att välja råvaror. Så vad väljer du? Det rena klassiska bourbonfatet, det fylliga eftertraktade sherryfatet eller något av de tuffare och kryddiga faten av ny ek? Valet är ditt. Kvaliteten är garanterad. OM DU VILL GE DIN WHISKY en tydlig karaktär av vanilj och kokos med toner av smörkola och karamell så ska du välja ett bourbonankare. En klassisk whiskylagring som blivit populär av en god anledning. Bourbonlagringen i sig har mättat träet och dragit ur mindre önskvärda ämnen ur eken. Alla våra 39,25 Bourbonankare binds av Thorslundkagge, enligt våra egna, petiga specifikationer. VANILJ KOKOS TONER AV SMÖRKOLA PÅ BOX ÄR VI STÄNDIGT PÅ JAKT efter nya spännande fatlagringar. Som våra Ankare i svensk, ungersk och amerikansk ny ek. Ett utmärkt val för dig som föredrar en fyllig, kryddig och lite annorlunda whiskyupplevelse. Men också för den lite otålige eftersom whisky som lagras på ny ek mognar fortare än på andra fat. För att garantera kvaliteteten på din färdiglagrade whisky förlagrar vi ditt Ankare under sex månader innan vi fyller det med din egen nysprit. Denna process lakar ur tanniner och andra oönskade ämnen ur eken. E RB JUD S UTVALDA ANKARE V ID UNIK A T IL L FÄ L L E N 39,25 BOX ANKARE HANTVERKSMÄSSIG TILLVERKNING TILLVERKAS FRÅN STÖRRE FAT TUNNBINDERI. THORSLUNDSKAGGE VOLYM. 39,25 L AMERIKANSK EK UNGERSK EK SVENSK EK

10 39,25 BOX ANKARE 39,25 BOX ANKARE FYLLNING VID ETT ANTAL TILLFÄLLEN varje år ordnar vi fatfyllardagar för våra nya fatägare. Då kan du, och de du eventuellt äger fatet tillsammans med, vara med från början. Men du kan också välja att få ditt fat fyllt av oss på destilleriet. 4 LAGRING DET FINA MED ATT SKAPA WHISKY är att det blir roligare och mer spännande ju längre tiden går. Minst tre år kommer du få följa din whiskys utveckling från nydestillat till full mognad. Precis som det nordiska klimatet påverkar din whiskys utveckling så spelar storleken på fatet också roll. Våra Ankare har visat sig trivas alldeles förträffligt vid Ångermanälvens strandkant. Våra lagerhus är självklart öppna för dig när du besöker destilleriet och ditt fat. PROVNING DET FINNS MÅNGA SÄTT att få tillgång till prover från ditt Ankare. Besök oss på destilleriet, kom förbi på en mässa eller låt oss skicka det till ditt Systembolag. Valet är ditt. Men att ta fatprover är ett manuellt jobb så beställ gärna ditt prov med lite tidsmarginal.

11 39,25 BOX ANKARE 39,25 BOX ANKARE DIN EGNA WHISKY FLASKOR Á 50 CL ST ALKOHOLHALT. ÖVER 46% ALDRIG KYLFILTRERAD INGA TILLSATSER 5 UTHÄMTNING & BUTELJERING EN WHISKY SKA LAGRAS I MINST TRE ÅR för att få kallas whisky. Bortsett från det kan ingen tala om för dig när din whisky är klar. Prova dig fram och bestäm själv. Du behöver naturligtvis inte tömma hela fatet på en gång. Är du nyfiken på vad en sommar till ute i lagerhusen kan göra för din singelmalt kan en delbuteljering vara på sin plats. Förutom att du får designa en egen etikett till dina flaskor på 50 cl väljer du också var du vill hämta ut dem. Utöver Systembolaget kan du hämta ut din whisky tillsammans med oss i Köpenhamn, Estland eller Tyskland. NU ÄR DET DAGS ATT BÖRJA DIN WHISKYRESA PROVNING DET FINNS MÅNGA SÄTT att få tillgång till prover från ditt Ankare. Besök oss på destilleriet, kom förbi på en mässa eller låt oss skicka det till ditt Systembolag. Valet är ditt. Men att ta fatprover är ett manuellt jobb så beställ gärna ditt prov med lite tidsmarginal. OM VI FÅR GISSA har du redan skapat din favoritwhisky i tanken. Så varför inte göra verklighet av den. Din BOX SINGLE MALT WHISKY väntar på dig i hjärtat av Ådalen. KONTAKTA OSS PÅ ELLER RING

12 Sweetpop.se Tryckeri: ÅTTA.45 TRYCKERI UPPLEV BOX MEDAN DIN WHISKY MOGNAR ATT ÄGA ETT BOX 39,25 ANKARE är att vara en del av BOXfamiljen. Därför är vi noga med att du som fatägare ska få tillgång till unika erbjudanden och spännande whiskyupplevelser tillsammans med oss under tiden som din whisky mognar. Naturligtvis bestämmer du själv hur mycket du vill ta del av gemenskapen, men dörren till destilleriet står alltid öppen för familjen. DELA VÅR PASSION. SKAPA BOX WHISKYAKADEMI BOX WHISKYFESTIVAL BESÖK DESTILLERIET Passion är till för att delas. BOX WHISKYAKADEMI är vårt mest ingående sätt att göra det på. Kavla upp ärmarna och lär dig hantverket bakom en maltwhisky. Från malning till fyllning av fat - in i minsta detalj. Vi ser fram emot att lära dig allt vi kan. Läs mer på boxwhisky.se Varje sommar, sista lördagen i juni, ställer vi till med festival i Ådalen. Älskar du whisky och härlig gemenskap kommer du trivas på BOX WHISKYFESTIVAL. Prova våra senaste produkter, upptäck annorlunda buteljeringar från spännande destillerier och låt dig inspireras av kvalitetswhisky från världens alla hörn. Naturligtvis tillsammans med god mat, god musik och goda vänner. Vi visar gärna upp vårt vackra destilleri. Vi erbjuder allt från öppna visningar till skräddarsydda besök. När du ändå är här kan du självklart passa på att prova din whisky. I vår FATÄGARLOUNGE 39,25 kan du som fatägare luta dig tillbaka och känna dig som hemma oavsett var i landet du kommer ifrån. PROVNINGAR, RESOR OCH UPPLEVELSER Vår ambition är att ditt fatägande ska vara början på en relation där vi kan erbjuda upplevelser för dig som whiskyentusiast. Det kan röra sig om provningar, fatägarresor och andra aktiviteter där du har möjlighet att dela ditt whiskyintresse med oss och andra fatägare. I våra nyhetsbrev får du den senaste informationen. BOKA PROVNING Vi kommer mer än gärna ut till whiskyklubben, företaget eller kompisgänget och håller provningar. Från norr till söder, Sverige runt, åker våra skickliga provledare och skapar whiskyupplevelser på plats. Kontakta oss och boka en provning! box destilleri ab sörviken 140, bjärtrå tel +46 (0) i DIN WHISKY

box destilleri ab årsredovisning för räkenskapsåret

box destilleri ab årsredovisning för räkenskapsåret box destilleri ab årsredovisning för räkenskapsåret 2012 innehåll Vd har ordet... 4 Bakgrund... 7 Året som gått...8 På väg mot en whisky i världsklass... 11 Marknad... 12 Målgrupper... 14 Varumärke...

Läs mer

single malt whisky has within it a distillation of the colours, flavour and atmosphere of scotland.

single malt whisky has within it a distillation of the colours, flavour and atmosphere of scotland. Nummer 18 single malt whisky has within it a distillation of the colours, flavour and atmosphere of scotland. john lamond in the malt whisky file Caol Ila, Cardhu, Clynelish, Cragganmore, Dalwhinnie, Glen

Läs mer

TÄVLA OCH VINN TOPPKLASS! SERVICE & MILJÖ I EN DRÖMVISTELSE FÖR TVÅ PERSONER!

TÄVLA OCH VINN TOPPKLASS! SERVICE & MILJÖ I EN DRÖMVISTELSE FÖR TVÅ PERSONER! SERVICE & MILJÖ I TOPPKLASS! TÄVLA OCH VINN EN DRÖMVISTELSE FÖR TVÅ PERSONER! Jag är kolossalt stolt över alla mina medarbetare. Det är dem som gör oss till det vi är: ett hotell som blir allt populärare

Läs mer

WEBB365.SE. Hur skriver man sökmotoroptimerade texter

WEBB365.SE. Hur skriver man sökmotoroptimerade texter Hur skriver man sökmotoroptimerade texter Introduktion Det finns mycket man kan göra för att lyckas på nätet och att skriva sökmotoroptimerade texter är definitivt en av de viktigare. I korta ordalag kan

Läs mer

NYHETER OCH NOTISER OM DRYCKER OCH UPPLEVELSER NR 4 DECEMBER 2013. Vin och fotboll i Pfalz Fruktiga franska likörer Eko på väg i Almansa

NYHETER OCH NOTISER OM DRYCKER OCH UPPLEVELSER NR 4 DECEMBER 2013. Vin och fotboll i Pfalz Fruktiga franska likörer Eko på väg i Almansa vinfo NYHETER OCH NOTISER OM DRYCKER #60 OCH UPPLEVELSER NR 4 DECEMBER 2013 Vin och fotboll i Pfalz Fruktiga franska likörer Eko på väg i Almansa Läs om Bodegas Piqueras och Marius Reserva på sidorna 12

Läs mer

Unikt erbjudande för SWF s medlemmar

Unikt erbjudande för SWF s medlemmar Kvartalsbrev nr 6 Juni 2012 Unikt erbjudande från tidningen Whisky & Bourbon till SWF medlemmar. Efter diskussioner mellan SWF och Whisky & Bourbon har SWF fått följande mycket förmånliga erbjudande: Tag

Läs mer

JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 4 Kunder som förverkligar visioner?

JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 4 Kunder som förverkligar visioner? JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 4 Kunder som förverkligar visioner? Av: Jesper Lindén I den här delen kommer du att få lära känna den viktigaste personen i hela din

Läs mer

Som nummer två, att berätta vem vi styrelseledamöter i SWF är, kommer här en kort maltmemoar.

Som nummer två, att berätta vem vi styrelseledamöter i SWF är, kommer här en kort maltmemoar. KVARTALSBREV 10 juni 2013 Douglas Christianson Krönika. Som nummer två, att berätta vem vi styrelseledamöter i SWF är, kommer här en kort maltmemoar. Mitt namn är Peter Borg och jag är vice ordförande

Läs mer

Villahissen Aritco 4000, Aritco 6000

Villahissen Aritco 4000, Aritco 6000 Villahissen Aritco 4000, Aritco 6000 TM Innehåll...2-3 Funderat på hiss?...4-5 6 Innehåll 26 9 23 En hiss - ett smart val...6-7 En hiss - ett enkelt val...8-9 En hiss- ett snyggt val...10-11 En resa börjar

Läs mer

Klirr i kassan med färdigskuren sallad

Klirr i kassan med färdigskuren sallad Klirr i kassan med färdigskuren sallad 1 Hur bönsallad blir en guldgruva! Den här boken handlar om frukt och grönt, men den handlar också om pengar. Dina pengar. Vi vill ge dig tips på hur du bäst ska

Läs mer

Tre misstag som förstör ditt försök att sluta snusa och hur du gör någonting åt dem. En rapport från SlutaSnusa.net

Tre misstag som förstör ditt försök att sluta snusa och hur du gör någonting åt dem. En rapport från SlutaSnusa.net Tre misstag som förstör ditt försök att sluta snusa och hur du gör någonting åt dem En rapport från SlutaSnusa.net Innehåll Inledning... 3 Misstag #1: Nikotinnoja... 4 Misstag #2: Skenmotiv... 7 Misstag

Läs mer

JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 1 Låt oss starta

JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 1 Låt oss starta JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 1 Låt oss starta Av: Jesper Lindén Framgång är en hemlighet som alla framgångsrika entreprenörer bär på, eller hur? Sant, men det är

Läs mer

dröm tävla konferens! och Vinn weekend här finns De bästa förutsättningar för en bra njut, koppla av och ta hand om Dig själv

dröm tävla konferens! och Vinn weekend här finns De bästa förutsättningar för en bra njut, koppla av och ta hand om Dig själv dröm weekend njut, koppla av och ta hand om Dig själv tävla och Vinn logi och tvårätters middag för två här finns De bästa förutsättningar för en bra konferens! Du håller i handen vår egen tidning som

Läs mer

skyltfönster ÅGRENSHUSETS NYA digitala TUSEN EX VOLVOS NYA KUNDTIDNING ÖRNSKÖLDSVIKS SKÖNASTE KUNDTIDNING NUMMER 2 SOMMAREN 2014 ENSAM VÅRDNAD

skyltfönster ÅGRENSHUSETS NYA digitala TUSEN EX VOLVOS NYA KUNDTIDNING ÖRNSKÖLDSVIKS SKÖNASTE KUNDTIDNING NUMMER 2 SOMMAREN 2014 ENSAM VÅRDNAD ÖRNSKÖLDSVIKS SKÖNASTE KUNDTIDNING NUMMER 2 SOMMAREN 2014 ETT KUNDMAGASIN FRÅN ÅGRENSHUSET OCH LILLA GULA OM VÄRDET AV ATT SYNAS. HUR KREATIV KOMMUNIKATION KAN FÖRA FRAM DITT BUDSKAP. ÅGRENSHUSETS NYA

Läs mer

Den nya kaffekulturen

Den nya kaffekulturen ANNONS DENNA TEMATIDNING ÄR UTGIVEN AV MANDERLEY MEDIA I SAMARBETE MED KAFFEMASKINEN ANNONS Den nya kaffekulturen din guide i kaffedjungeln En tematidning som medföljer Svenska Dagbladet den 24 september

Läs mer

Guide för nätdejting. AV: Dennis Danielsson

Guide för nätdejting. AV: Dennis Danielsson Guide för nätdejting AV: Dennis Danielsson I den här guiden kommer jag att beröra de viktigaste delarna av nätdejting för att ge dig så bra hjälp som möjligt i ditt nätdejtande. I mina exempel kommer jag

Läs mer

terroır ger vinerna sin karaktär VÄLKOMMEN TILL VINCONTORET God Helg! Erika Lagerbielke: Glaset lyfter vinet

terroır ger vinerna sin karaktär VÄLKOMMEN TILL VINCONTORET God Helg! Erika Lagerbielke: Glaset lyfter vinet VINFO NYHETER OCH NOTISER OM DRYCKER OCH UPPLEVELSER NR 41 DECEMBER 2007 terroır ger vinerna sin karaktär Erika Lagerbielke: Glaset lyfter vinet God Helg! VM-kockens nyårsmeny Nyheter på Systemet 5 nya

Läs mer

Tänk på papper! en actionbok som får saker att hända

Tänk på papper! en actionbok som får saker att hända Tänk på papper! en actionbok som får saker att hända PERSONLIGT ENTREPRENÖRSKAP ATT FÅ SAKER ATT HÄNDA Stefan Olsson Marcus Frödin www.universeimagine.com Denna e-bok är fri att sprida och använda. Vid

Läs mer

ÅDALEN DESTILLERI AB. emissionsmemorandum

ÅDALEN DESTILLERI AB. emissionsmemorandum ÅDALEN DESTILLERI AB 2011 2010 års årsredovisning för skall ses som en del av detta memorandum. En digital version av årsredovisningen finns tillgänglig för nerladdning på: www.boxwhisky.se. Vill du ha

Läs mer

Innehåll. Kaffe mer än bara kaffe

Innehåll. Kaffe mer än bara kaffe Innehåll 3 Kaffe mer än bara kaffe 4 Skillnader på kaffe 6 Rosta fram smakerna 7 Smak & arom 8 Fairtrade för smakens skull 11 Stor eller liten espresso 12 Fantastiska smaker 18 En liten teskola 20 Vårt

Läs mer

VIN- OCH DELIKATESSMÄSSA KARLSTAD CCC 13 14 FEBRUARI 2015

VIN- OCH DELIKATESSMÄSSA KARLSTAD CCC 13 14 FEBRUARI 2015 1 VIN- OCH DELIKATESSMÄSSA KARLSTAD CCC 13 14 FEBRUARI 2015 2 HELA DENNA TIDNING ÄR EN ANNONSBILAGA Äntligen är det dags igen för Karlstads egen vin & delikatessmässa Vin & Deli Karlstads egen delikatessmässa

Läs mer

JAG, EN ENT REP RENÖR?

JAG, EN ENT REP RENÖR? Att starta företag har verkligen varit en häf tig resa. Jag har vuxit som människa. Hanna Jörnhammar, Linliving JAG, EN ENT REP RENÖR? Jag vet ingen ENT REP RENÖR som har lyckats med sin första idé. De

Läs mer

årsredovisning för box destilleri ab räkenskapsåret

årsredovisning för box destilleri ab räkenskapsåret årsredovisning för box destilleri ab räkenskapsåret 2014 INNEHÅLL Året med Box... 45 Vd har ordet... 67 Marknad och försäljning...817 Produktion och lager... 1822 Fem år i sammandrag... 23 Aktien och

Läs mer

bra att spara! IQ-initiativet Box 3675 103 59 Stockholm iq.se info@iq.se 2014 IQ-initiativet AB Citera oss gärna men ange källan.

bra att spara! IQ-initiativet Box 3675 103 59 Stockholm iq.se info@iq.se 2014 IQ-initiativet AB Citera oss gärna men ange källan. 2014 IQ-initiativet Box 3675 103 59 Stockholm iq.se info@iq.se 2014 IQ-initiativet AB Citera oss gärna men ange källan. Tolfte upplagan ISBN 978-91-980946-2-6 (print) ISBN 978-01-980946-3-3 (pdf) 2014

Läs mer

Fimpa Nu! Vi hjälper dig ta ställning Så klarar du fällorna Så undviker du återfall. Allt du sparar Allt du vinner. bli rök- och snusfri

Fimpa Nu! Vi hjälper dig ta ställning Så klarar du fällorna Så undviker du återfall. Allt du sparar Allt du vinner. bli rök- och snusfri Fimpa Nu! bli rök- och snusfri Allt du sparar Allt du vinner Vi hjälper dig ta ställning Så klarar du fällorna Så undviker du återfall Hallå där du som röker eller snusar! Funderar du på att sluta? Klokt

Läs mer

Branding Att äga sitt varumärke Marknadsföring i Sociala Medier för HRT-branschen del 1 Robin Sörbom 2015

Branding Att äga sitt varumärke Marknadsföring i Sociala Medier för HRT-branschen del 1 Robin Sörbom 2015 Branding Att äga sitt varumärke Marknadsföring i Sociala Medier för HRT-branschen del 1 Robin Sörbom 2015 Marknadsföring har under de senaste 20 åren förändrats radikalt i grunden, så även inom HRTbranschen.

Läs mer

INNEHÅLL. A f f ä r s g u i d e n

INNEHÅLL. A f f ä r s g u i d e n Affärsguiden 1 INNEHÅLL VÄLKOMMEN...2 VILKEN TYP AV VERKSAMHET VILL DU HA?...3 HUR JOBBAR VI?...5 LANSERA VERKSAMHETEN...7 BYGG EN SOLID VERKSAMHET...9 REKRYTERING... 17 PROSPECTS... 21 SKAPA INTRESSE...

Läs mer

5 steg som tar dig till Googles första sida på under 7 dagar!

5 steg som tar dig till Googles första sida på under 7 dagar! 5 steg som tar dig till Googles första sida på under 7 dagar! En del av projektet Sveriges Smartaste Marknadsförare av Jesper Lindén - Bli inte en SEO terrorist, bygg ett långsiktigt och hållbart system

Läs mer

påtända osläckbara själar Idéskaparna

påtända osläckbara själar Idéskaparna påtända osläckbara själar Idéskaparna Påtända osläckbara själar Idéskaparna ek. för. 4 Påtända, osläckbara själar 5 Påtända osläckbara själar 2007 idéskaparna ek. för. 1:a upplagan, 1:a tryckningen ISBN:

Läs mer

NYHETER OCH NOTISER OM DRYCKER OCH UPPLEVELSER NR 55 HÖSTEN 2012

NYHETER OCH NOTISER OM DRYCKER OCH UPPLEVELSER NR 55 HÖSTEN 2012 NYHETER OCH NOTISER OM DRYCKER OCH UPPLEVELSER NR 55 HÖSTEN 2012 Höstens nyheter på Systemet ÄNNU MERA Hitta rätt bland ekoviner FSmaka vitt portvin Favoriter från Nya Zeeland FFina tyrolerviner Välkommen

Läs mer